Turjenter.no

Tid Innlegg
2020-06-08 12:34 Norgesferie – fjord, fjell og isbre i en og samme tur!

Variert og komprimert Norgesferie Norgesferie langs den vakre Hardangerjølulen. Her får du fjord, bjørkeskog, myr, isblått brevann og steinete høyfjell i en og samme tur. Dette er en variert tur hvor du får mye forskjellig på noen få dager. Det er også relativt enkelt å gjøre denne turen ved hjelp av offentlig transport. Enten du […] The post Norgesferie – fjord, fjell og isbre i en og samme tur! appeared first on Turjenter.no.

2020-06-08 10:34 Sommerens fanesak: jeg vil at du skal dra på tur neste år også

Friluftsliv er ikke en fase, det er ikke noe du er raskt innom for å hashtagge, og så scrolle videre. Blir du først hekta, og kommer deg over de første dørstokkmilene og teltoppsett i styrtregn, ja, da kan dette bli et kjærlighetsforhold som varer mye lengre enn den siste iOS-oppdateringen. Faren min er halvt italiener, […] The post Sommerens fanesak: jeg vil at du skal dra på tur neste år også appeared first on Turjenter.no.

2020-06-08 10:30 Bygge «bobil» selv

Har du en varebil tilgjengelig og har drømt om å lage deg en «bobil» for en rimelig penge ? Da er kanskje denne artikkelen noe for deg.    Jeg har lenge hatt lyst til å gjøre noe ut av min varebil og har spekulert en stund på hvordan jeg skulle gjøre det. Etter litt grubling laga […] The post Bygge «bobil» selv appeared first on Turjenter.no.

2020-06-08 09:43 Sørøya på langs

Du kjenner lukten av hav. Sola står høyt på himmelen, måkene roper om sommer og vi har akkurat gått om bord på hurtigbåten som tar oss ut til Akkarfjord på Sørøya. Sørøya Har du noen gang vært der? Er svaret nei så burde du ta deg en titt. Sørøya har nemlig alt en friluftselsker liker […] The post Sørøya på langs appeared first on Turjenter.no.

2020-06-05 08:53 Dagstur gjennom Aurlandsdalen

En dagstur gjennom Aurlandsdalen gir deg muligheten til å vandre gjennom kultur og natur. Før i tiden var Aurlandsdalen en handels- og ferdselsvei, noe som har satt sine historiske spor. Dette er en tur du ikke vil gå glipp av! Turbeskrivelse Lengden på turen er ca. 20 km og du bruker 6-8 timer. Det er […] The post Dagstur gjennom Aurlandsdalen appeared first on Turjenter.no.

2020-06-02 09:27 Norgesferie – min drømmesommer

Regjereringen oppfordrer oss alle til å feriere i Norge dette året. Med litt forberedelser kan dette gi deg kanskje tidenes fineste ferieuker. Her er mine beste turtips for områdene Lofoten, Steigen, Helgelandskysten og Romsdal.     Lofoten Lofoten med den fanatiske naturen, yrende dyreliv, idylliske fiskevær som klorer seg fast til svaberg, den herlige nordnorske […] The post Norgesferie – min drømmesommer appeared first on Turjenter.no.

2020-05-29 07:10 Tre flotte turer til Mardalsfossen

Mardalsfossen I Eresfjord kommune, Møre og Romsdal, finner du Eikesdalsvannet som må være ett av Norges vakreste vann. Eikesdalsvannet er nesten 20 km langt og ligger i en fantastisk dal som er omkranset med høye fjell opp mot nesten 1800 meter. Fjellene stuper ned i det smale vannet. Dalen er smal og vakker og er […] The post Tre flotte turer til Mardalsfossen appeared first on Turjenter.no.

2020-05-27 14:07 Maridalsalpene på sommeren

Vi tok oss en dagtur i Maridalsalpene, kun 25 minutter med bil fra Oslo sentrum. En ettermiddag, tre topper, et naturreservat og uendelig med vakker natur. Turen vår startet på Skar parkeringsplass i Maridalen. Hit går det også buss dersom du ikke har bil tilgjengelig. Ved Skar startet en herlig dag med variert terreng, vakker […] The post Maridalsalpene på sommeren appeared first on Turjenter.no.

2020-05-25 09:09 Vågan på langs – et koronaeventyr

Tanken om å krysse kommunen jeg bor i falt egentlig i hodet på meg da korona sto på som verst og det meste av eventyr foregikk fra sofaen ved å se på andre som var på tur. Det var etter å ha lest innlegget til Ingvild om turfilmer at jeg snubla over serien Eventyrjenter hvor […] The post Vågan på langs – et koronaeventyr appeared first on Turjenter.no.

2020-05-22 10:43 Del 2) Planlegging av Norge på langs

I skrivende stund er det bare to dager igjen til Norge på langs eventyret sparkes i gang. Søndag 24.05 har vi allerede vendt nesen mot Nordkapp fra Norges sydligste punkt, Lindesnes. Da må alt av planlegging og forberedelser være i boks, og det er vel nettopp dette som gjør at sommerfuglene er litt ekstra store […] The post Del 2) Planlegging av Norge på langs appeared first on Turjenter.no.

2020-05-22 10:43 Del 1) Planlegging av Norge på langs

I forkant av pandemien var vi godt i gang med planleggingen av Norge på langs. Med magen full av dansende sommerfugler, dagdrømte vi stadig om eventyret vi skulle begi oss ut på. Men sommerfuglene ble fort byttet ut med  redsel og skuffelse da Korona snudde hele samfunnet på hodet. Turen virket plutselig så langt unna […] The post Del 1) Planlegging av Norge på langs appeared first on Turjenter.no.

2020-05-20 10:45 Vårskitur – 5 gode tips

Selv om topptursesongen er over for mange så bugner det av snø i fjellet. Jeg bor i Romsdal og her er det så mye snø at vårskisesongen trolig kommer til å bli veldig lang. Bare i løpet av den siste uken har jeg vært på flere toppskiturer med start fra bilen (ski på bena) og […] The post Vårskitur – 5 gode tips appeared first on Turjenter.no.

2020-05-12 15:14 Soveposevelgeren – slik velger du rett sovepose

Dette er guiden som tar deg trygt og varmt gjennom soveposejungelen! Du får gode tips til hva du bør tenke på før du kjøper sovepose, slik at du enkelt finner den perfekte soveposen til din tur. Guiden starter med å forklare litt om de ulike valgene du må ta, og kommer så med eksempler på […] The post Soveposevelgeren – slik velger du rett sovepose appeared first on Turjenter.no.

2020-05-12 06:56 Fem fine ettermiddagsturer i Oslo

I hjemmekontorperioden har jeg hatt et ekstra stort behov for å gå på tur. Det å ikke få den daglige gåturen til jobb på morgenen har gjort meg rastløs, og disse fem turene er perfekte etter jobb eller i løpet av helgen. Alle turene er på omtrent 15.000 – 20.000 skritt og du må holde […] The post Fem fine ettermiddagsturer i Oslo appeared first on Turjenter.no.

2020-05-08 11:04 Game of aspects – en guide til vårskikjøring

Om våren er jakten på det gode skiføret avhengig av retning på fjellsiden (aspekt) og hvordan den står i forhold til sola Begrepet “game of aspects” ble første gang introdusert for meg av en amerikansk skredforsker midt i juni på Svalbard for fire år siden. Vi var en liten gjeng som hadde satt opp basecamp […] The post Game of aspects – en guide til vårskikjøring appeared first on Turjenter.no.

2020-05-06 14:41 Hengebroa over Bjørnsjøhelvete

Ruta vår startet på Hammeren i Maridalen, innom Helvete og hengebroen over Bjørnsjøhelvete, videre til Bjørnholt, Kopperhaugene og Kobberhaugshytta før turen endte i Sørkedalen. Nordmarka fra øst til vest – en lengre tur jeg kan anbefale skikkelig! Det var min gode venninne Stina som hadde kommet over denne spennende hengebroen i Nordmarka. «Vi drar dit» […] The post Hengebroa over Bjørnsjøhelvete appeared first on Turjenter.no.

2020-04-24 14:42 Fra Rjukan til Geilo via buss, taubane, tog og ski

Start med Nord-Europas første taubane, spis boller på Kalhovd, legg skituren utenfor stikka løype og ta toget tilbake til Oslo. The post Fra Rjukan til Geilo via buss, taubane, tog og ski appeared first on Turjenter.no.

2020-04-21 14:29 Bekledning i sommerhalvåret

Norsk som­mer kan by på alt fra tro­pe­var­me til snø i fjel­let, og det set­ter krav til va­ri­ert be­kled­ning. I innlegget vil jeg gå gjennom det jeg mener du trenger å vite om bekledning for å ha en fin tur på sommeren, fra topp til tå! Bekledning på top­pen På ho­det bru­ker jeg gjerne caps […] The post Bekledning i sommerhalvåret appeared first on Turjenter.no.

2020-04-21 12:46 Teltvelgeren: Slik velger du det perfekte sommerteltet!

Vi starter denne guiden med en kort forklaring om forskjellen på kuppeltelt og tunneltelt (som gjerne er et av de første spørsmålene du får når du skal velge telt), og så kommer vi med noen eksempler på mulige sommerscenarioer og anbefalte telt. Kuppeltelt: Den enkleste måten å gjenkjenne et kuppeltelt på, er at det er […] The post Teltvelgeren: Slik velger du det perfekte sommerteltet! appeared first on Turjenter.no.

2020-04-17 12:44 Finn frem eventyreren i deg

Nå er påsken over, men det betyr ikke at du trenger å legge turplanene på hylla selvom. Hvorfor ikke bruke tiden fremover på å planlegge turdrømmen du har hatt i åresvis. Frem med kartet Nok en dag sittende inne, Netflix er runda for andre gang. Nå er tiden for å holde seg til nærturene og […] The post Finn frem eventyreren i deg appeared first on Turjenter.no.

2020-04-15 13:56 Slik bruker du tarp på tur

Det optimale tarpkittet ser slik ut Tarp Ekstra barduner Rettstang Plugger Ett tau på mellom 3-6 meter med tykkelse på 2-4 mm Minimum to trær Lite telt og plassmangel til alt utstyret?  Med et lett innertelt og en tarp kan du lage deg en gapahuk med masse boltreplass under taket. På den måten er du […] The post Slik bruker du tarp på tur appeared first on Turjenter.no.

2020-04-08 14:34 Blir våre kjære «secret spots» truet av corona?

Det hele startet med en uskyldig Instagram-post. Jeg skulle sove ute, som resten av Oslo i denne tiden. Etter å ha vært innelåst med bare dopapir og joikakaker i nærmere en måned begynner selv løkka-entusiasten og trekke til skogs. Men hvor skulle jeg dra? Så begynte diskusjonen. Ville corona også angripe "secret spots"? The post Blir våre kjære «secret spots» truet av corona? appeared first on Turjenter.no.

2020-04-07 14:31 Filmene som tar deg ut av stua og inn i villmarken

Eventyrjenter sesong 1 og 2 Utgivelsesår: 2015 & 2016 Lengde: 10 epiosder á 40min Tilgjengelig på: NRK TV Sted: Norge, Norden og Alaska Ikke ulikt jentene som leser og skriver for turjenter.no! “Med hvert sitt kamera som følgesvenn oppsøker Eventyrjentene barske omgivelser for å måle krefter med naturen.  I serien møter vi kjente og mindre […] The post Filmene som tar deg ut av stua og inn i villmarken appeared first on Turjenter.no.

2020-04-06 14:05 3 på topp! Lunsj og dessert på bål

Det er jo noe positivt i denne tiden. Midt oppi alt som er frustrerende og stressende. Tid. Mange av våre daglige rutiner er snudd på hodet. Tilbake får vi tid. En luksusvare mange drømmer om i sin «vanlige» hverdag. Nå har vi fått det, med en bittersmak selvfølgelig. Men det handler om å snu situasjonen […] The post 3 på topp! Lunsj og dessert på bål appeared first on Turjenter.no.

2020-04-03 15:36 Friluftslivets Koronavettregler!

Det snakkes mye om forbud, restriksjoner, karantene, isolasjoner, alt man ikke har lov til. Det som er helt sikkert er at hvis du er frisk og holder avstand så kan du fint dra på nærtur i kommunen din! Du har til og med skikkelig godt av det! Norsk Friluftsliv kom idag med retningslinjene som du kan […] The post Friluftslivets Koronavettregler! appeared first on Turjenter.no.

2020-04-03 15:21 Turtips rett i nærheten

Det snakkes mye om forbud, restriksjoner, karantene, isolasjoner, alt man ikke har lov til. Det som er helt sikkert er at hvis du er frisk og holder avstand så kan du fint dra på nærtur i kommunen din! Du har til og med skikkelig godt av det! Her deler Turjenter sine topp tips til nærtur […] The post Turtips rett i nærheten appeared first on Turjenter.no.

2020-04-03 13:56 Hjemmelaget påskebar ♥

Vi trenger aldri noen unnskyldninger for å nyte en sjokoladebit. Helt uten skam drøvtygger vi sjokolade året rundt.  Alt med måtehold sies det, men sjokolade i moderate mengder er godt for kroppen på flere plan.  Vi finner  blant annet  tryptophan som gir fart både på endorfiner og serotonin. Som igjen gir fart på forskjellige ting. […] The post Hjemmelaget påskebar ♥ appeared first on Turjenter.no.

2020-03-30 15:14 5 turer du kan ta før jobb

I disse coronatider er det litt begrenset hvor aktiv man får vært. Men nærtur har fått sin fortjente renessanse, og det kan vi alle sette pris på! Mindre reising og mer tid til å utforske det du har rundt deg – det kan vi like. Mer tid har du kanskje også på morgenen, nå som […] The post 5 turer du kan ta før jobb appeared first on Turjenter.no.

2020-03-30 15:14 Koronatider i bakhagen.

Det var jo ikke slik vi skulle gå en ny vår i møte.  Men slik har det blitt, og slik vil det være en god stund fremover. Pandemien som herjer er en helt ny situasjon som involverer oss alle. I mellomtiden må vi gjøre det beste ut av det meste. Prøve å beholde et rolig […] The post Koronatider i bakhagen. appeared first on Turjenter.no.

2020-03-26 13:09 Hvorfor du skal gjøre yoga – NÅ!

Jeg måtte bare google yoga + korona. Høydepunktene inkluderer: “Kinesere hamstrer yogamatter og kondomer”, “Yoga og kumøkk mot korona”, “Dette kan du gjøre hjemme”. Jeg tviler på at yoga kan kurere korona, men du kan definitivt gjøre yoga i karantene, isolasjon, på hjemmekontoret eller med barna.  Sitter du i karantene er det nå du skal lære […] The post Hvorfor du skal gjøre yoga – NÅ! appeared first on Turjenter.no.

2020-03-23 14:23 Slik lager du scones på brenner

Jeg er av den typen som fort blir matlei og ønsker noe annet enn havregryn til frokost på tur. Derfor lager jeg ofte ferske scones på brenner til frokost eller til lunsj. På lange eller korte turer. Bakingen går raskt og mye kan forberedes hjemme. Oppskriftene er uten gjær, noe som forenkler bakeprosessen og gjør […] The post Slik lager du scones på brenner appeared first on Turjenter.no.

2020-03-23 14:22 Turinspirasjon på YouTube

Er du syk og må holde sengen? Kanskje du er i koronakarantene? Eller trenger du bare å ha noe å slå ihjel tida di med? Jeg har samlet mine YouTube-favoritter med turinspirasjon i ett blogginnlegg, og vil gjerne dele de med deg. Vil du heller ha litt bokinspirasjon så har Ida skrevet et innlegg med […] The post Turinspirasjon på YouTube appeared first on Turjenter.no.

2020-03-19 09:31 Bruk tiden til å reparere utstyr

Enten du er i karantene, permisjon, eller har solidarisk begrenset omgang så er det mange som har mye tid i disse Coronavirustider. Anbefalingene er at vi skal holde oss hjemme og være med på dugnaden for å begrense spredningen av viruset. Vi er bare få dager inn i dugnaden, og mange begynner allerede å bli […] The post Bruk tiden til å reparere utstyr appeared first on Turjenter.no.

2020-03-19 09:01 Vinterbading – galskap og lykke

Det er søndag føremiddag og me står her igjen, trippande og smilande på brygga. Det er regn i lufta og grå himmel. Vinteren byr ikkje på mange minusgrader her i Bergen, men det er framleis skikkelig kaldt! Vestavinden frå havet er sur, og trenger seg inn mellom alle laga. Stemninga er ei blanding av adrenalin, […] The post Vinterbading – galskap og lykke appeared first on Turjenter.no.

2020-03-16 08:57 7 ting du kan gjøre i koronakarantene

Og nei, det er ikke å dra på hytta! Det å plutselig skulle holde seg mest mulig innendørs, mest mulig alene, og over hodet ikke på hytta er en utfordring for friluftsglade nordmenn. Her kommer 7 tips til ting du kan gjøre mens du venter. 1. Les en god bok Men ikke hvilken som helst […] The post 7 ting du kan gjøre i koronakarantene appeared first on Turjenter.no.

2020-03-13 07:43 Leie eller eie?

Ønsker du å eie eller leie utstyr? Kanskje ønsker du å teste utstyr før du velger å investere i et telt, eller kanskje er du på to overnattingsturer i året og det vil lønne seg å leie fremfor å eie? Helsport skal starte et utleieprosjekt og vi trenger din tilbakemelding for å kunne tilby en […] The post Leie eller eie? appeared first on Turjenter.no.

2020-03-03 13:37 Der ute, i mørket…

Det skumleste jeg vet, eller visste, var å sitte alene på en hytte i skogen og vite at noen kunne se meg gjennom vinduet. At noen der ute – i skogen – kunne se meg der inne. Helt alene, innestengt. Ingen utvei. Grøss, så skummelt. Men enda skumlere var det jo å tre ut i […] The post Der ute, i mørket… appeared first on Turjenter.no.

2020-02-11 09:11 Kilimanjaro – forberedelser og planlegging

Veien til toppen av Kilimanjaro, Afrikas høyeste fjell, en av 7 summits. Dette blir mitt første møte med ordentlig høyde – av slaget “altitude”. Jeg har jo, som man kan lese i dette innlegget, luftet høydeskrekken min i Romsdalen tidligere, men dette er noe helt annet. Kilimanjaro er verken bratt eller utsatt, det er bare […] The post Kilimanjaro – forberedelser og planlegging appeared first on Turjenter.no.

2020-02-10 15:37 Fem hundre mil er ikke langt i ei jernbanevogn

Tok du toget hit? Du vet det går fly? Når jeg forteller om reisen min er de forståelsesfulle i mindretall. I januar tok jeg toget fra Oslo til Østerrike og så nesten helt hjem igjen til Lofoten. Det tar kortere tid å fly og logistikken er dessuten enklere. Hvordan tar man egentlig toget nedover Europa? Hvordan reserverer […] The post Fem hundre mil er ikke langt i ei jernbanevogn appeared first on Turjenter.no.

2020-02-10 08:44 Inspirasjon på S: Stein P., sakte-tv og Svalbard

En av mine favoritteventyrere er Stein P. Aasheim. Han har en merittliste som får dagens friluftspåvirkere til å blekne, han evner å formidle gode historier, og han er engasjert i norsk friluftsliv og hvordan det forvaltes. Og ikke minst, så digger han Svalbard, og tok med seg familien på overvintring. Sånne ting står det respekt […] The post Inspirasjon på S: Stein P., sakte-tv og Svalbard appeared first on Turjenter.no.

2020-02-04 16:31 Bli bedre kjent med finalistene i “Årets Turjente 2019”!

Igår ble finalistene til “Årets Turjente 2019” klare. For å bli litt kjent med hver enkelt har vi stilt de 8 spørsmål rundt hva friluftslivet er og betyr for hver enkelt. Hva betyr det for deg å være ute på tur? 2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor? 3. Hva er ditt beste tips til jenter […] The post Bli bedre kjent med finalistene i “Årets Turjente 2019”! appeared first on Turjenter.no.

2020-02-03 12:39 Finalistene er klare!

Stemmene er talt opp og finalistene for “Årets turjente 2019” er endelig klare! Juryen som består av består av representanter fra Helsport og bloggerne i turjenter.no vil frem til fredag vurdere kandidatene og gjøre seg opp en mening omkring hvem av disse fem som kan krone seg med tittelen, Årets Turjente 2019! Utdelingen av prisen […] The post Finalistene er klare! appeared first on Turjenter.no.

2020-01-30 15:36 Årets turjente 2019 – Dette er semifinalistene!

Over 4000 stemmer er talt opp og 30 kandidater har blitt innskrenket til 15! Stemmene som kom i første runde er nullstilt, så nå gjelder det å legge inn en ny stemme til din den DU synes fortjener tittelen, Årets Turjente 2019. Avstemmingen vil foregå frem til og med mandag 3.februar kl 12:00. De fem […] The post Årets turjente 2019 – Dette er semifinalistene! appeared first on Turjenter.no.

2020-01-24 15:29 Årets Turjente 2019 – se de nominerte og stem på din favoritt!

Gjennom hele året har vi latt oss inspirere av de titusener av bilder dere deler med oss ved å merke de med #turjenter. Årets turjente 2019 må ha evnen til å inspirere, motivere og engasjere andre til å dra ut på tur. Personen finner også inspirasjon i andre turjenter og trenger ikke nødvendigvis selv være […] The post Årets Turjente 2019 – se de nominerte og stem på din favoritt! appeared first on Turjenter.no.

2020-01-10 09:51 Mørketidstur

Det er tredje året på rad; midt i alt julemaset drar jeg bort fra alt sammen. Julen er en fin tid ikke misforstå meg, men jeg har en tendens til å vente med ting i siste liten. Selv om gavene i år hovedsakelig var hjemmelaget ble det altså stress. 15 par ullsokker ferdig på 1-2-3?.. […] The post Mørketidstur appeared first on Turjenter.no.

2020-01-06 09:35 Årets turjente 2019 – Nominer din kandidat!

Hvem synes du fortjener å bli kåret til Årets Turjente 2019? Nå kan du nominere din favoritt blant alle de inspirerende turjentene der ute og samtidig vært med i trekningen av en Rago Winter lady sovepose fra Helsport.  “Årets Turjente” må gjennom 2019 ha evnet å engasjere, motivere og inspirere andre til å oppnå sine […] The post Årets turjente 2019 – Nominer din kandidat! appeared first on Turjenter.no.

2019-12-24 17:00 Julekalender luke 24

Julaften er endelig her og julefreden kan senke seg. Innimellom tre nøtter til askepott og reisen til julestjernen kan du vinne en skikkelig godbit for vinterens eventyr. I årets aller siste luke har Helsport lagt et Lofoten X-trem telt og Rago X-trem lady sovepose til en samlet verdi av 16 599,- Hvordan vinner jeg? Tidligere […] The post Julekalender luke 24 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-23 07:36 Julekalender luke 23

Lillejulaften er her og de siste forberedelsene før selve dagen er her. Kanskje kan den bli enda bedre om du vinner denne skalljakka fra Swix? Swix Surmount er  er en vind,- og vanntett skalljakke i høy kvalitet som har god bevegelse og puster godt! Hvordan vinner jeg? Swix driver en av de mest populære podcastene […] The post Julekalender luke 23 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-22 14:34 Julekalender luke 22

Nissen blir bare snillere og snillere inn mot jul og idag har han lagt et par toppturski fra Åsnes på den siste søndagen i advent! Fjellet er fullt av store og små linjer , og i dag venter et par Fjøro 92 i julekalenderen. Skien har et lekent taper- og rockerdesign som gir fantastisk flyt […] The post Julekalender luke 22 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-21 09:23 Julekalender Luke 21

Ingenting er kjipere enn å ha dårlig og luggete ski ned fra fjellet. Med denne kofferten fra Swix finner du glider til ethvert føre til vintern! Hvordan vinner jeg? Swix har laget en digital smøretjeneste som gjør det lett for deg å finne riktig smørning for riktig føre. Gå inn på Swix sine hjemmesider og […] The post Julekalender Luke 21 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-20 07:36 Julekalender Luke 20

Ulvang har slått på stortromma og lagt 3 t-skjorter, en longsleeve og en tights bak luke 20!  Dette er treningspakka for deg som skal ut på løpetur i romjula og som nødig vil fryse! Det slipper du med disse fantastiske produktene fra Ulvang! Ulvang Training er treningstøy og ullundertøy designet for høy aktivitet. I Trainingserien […] The post Julekalender Luke 20 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-19 12:31 Julekalender luke 19

Bak dagens luke finner vi et par teleskopstaver fra Swix som gjør turen opp og turen ned til en lek! Staven er i karbon som betyr at den både er ekstremt lett og har en solid konstruksjon. Hvordan vinner jeg? Gå inn på Swix sine hjemmesider og finn ut hvor mange toppturstaver har i sin […] The post Julekalender luke 19 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-18 10:20 Julekalender luke 18!

Lundhags Forest II er en solid og høy fjellstøvel i fullnarvet skinn som egner seg ypperlig til turer i skog og mark så vel som i fjellet. Idag kan den bli din! Hvordan vinner jeg? Lundhagsstøvlene er kjent for å være nærmest en livsalder. Men for at de skal vare så lenge er det nødvendig […] The post Julekalender luke 18! appeared first on Turjenter.no.

2019-12-17 10:38 Julekalender Luke 17

Nøkkelen for å få en god natts søvn ligger vel så mye i liggeunderlaget som i soveposen. Har du ikke et liggeunderlag som isolerer vil du fort fryse selv om soveposen din skal tåle mange minusgrader. Husk at temperaturanvisningen på soveposene tar utgangspunkt i at man bruker et isolert liggeunderlag. Bak dagens luke finner vi […] The post Julekalender Luke 17 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-16 07:34 Julekalender luke 16

Vil du bære lett til sommeren? Det vil vi, og derfor har vi lagt et av markedets mest populære og letteste telt i dagens luke, Ringstind Superlight fra Helsport! Jo lettere sekken blir, desto flere utsikter klarer du å se hver eneste dag. I tillegg tar dette teltet knapt plass i sekken din. Hvordan vinner […] The post Julekalender luke 16 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-15 08:53 Julekalender luke 15

Knickersen er tilbake! I dagens luke gir Ulvang deg muligheten til å vinne en helt rå Knickers til vinterens eventyr i marka! Hvordan vinner jeg? Gå inn på Ulvang sine hjemmesider. Let deg frem til fordelene ved ull og fortell oss hvilken fordel du synes er den viktigste for deg. Hvilken størrelse trenger du? Lykke […] The post Julekalender luke 15 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-14 09:17 Julekalender luke 14 !

I luke 14 finner vi nok en godbit fra Swix! Idag kan du vinne en Blizzard Anorak som egner seg utmerket til langrennsturene i marka som står for tur i tiden fremover. Hvordan vinner jeg? Gå inn på Swix sine hjemmesider. Flytende glider er i vinden som aldri før. Følg linken og finn ut hvordan du […] The post Julekalender luke 14 ! appeared first on Turjenter.no.

2019-12-13 10:35 Julekalender Luke 13

Åsnes har lagt skia til eventyrjenta, Tonje Blomseth i dagens luke! Dette er skien for eventyrlystne jenter. Perfekt ski for dyp og krevende vårsnø, men også en leken ski for bratte nedkjøringer. Skien har en markant Nordisk Rocker med taper i tupp. Dette gjør skien lett å håndtere under løse forhold. Skien har en innsving […] The post Julekalender Luke 13 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-12 09:44 Julekalender luke 12

I dag kan du vinne den enkleste formen for overnatting ute, en hengekøye fra Ticket to the moon! Den tar liten plass i sekken, er superenkel å slå opp og finnes i alle regnbuens farger. Noe for enhver smak der altså! Og visste du at det er enkelt å sove i hengekøye også på vinteren? […] The post Julekalender luke 12 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-11 13:29 Julekalender luke 11

I dagens luke finner vi en trofast og slitesterk følgesvenn du kan bruke på vår, sommer og høstturene dine. SPREK parkasen fra Lundhags kan bli din om du svarer rett på spørsmålet under! Hvordan vinner jeg? Gå inn på Lundhags sine hjemmesider og finn ut hvor Lundhags opprinnelig er fra. Visste du at Lundhags fortsatt […] The post Julekalender luke 11 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-10 09:49 Julekalender luke 10

Nøkkelen for å få en god natts søvn ligger vel så mye i liggeunderlaget som i soveposen. Har du ikke et liggeunderlag som isolerer vil du fort fryse selv om soveposen din skal tåle mange minusgrader. Husk at temperaturanvisningen på soveposene tar utgangspunkt i at man bruker et isolert liggeunderlag. Bak dagens luke finner vi […] The post Julekalender luke 10 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-09 10:27 Julekalender luke 9

Bak dagens luke finner vi den desiderte soveposefavoritten blant turjenter, Rago Winter Lady fra Helsport! Hvordan vinner jeg? Rago-serien finnes i ulike varianter både mtp materialer og tykkelser. Hvor mange ulike damespesifikke modeller finner man Rago i? Gå inn på Helsport sine hjemmesider for å finne svaret.  I hvilket fylke ligger Rago Nasjonalpark? Skriv svaret […] The post Julekalender luke 9 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-08 11:09 Julekalender Luke 8

Synes du det er stress å smøre og glide skiene dine? Bak dagens luke finner vi et solid smørebord fra Swix som gjør jobben mye, mye lettere!   Hvordan vinner jeg? Gå inn på Swix sine hjemmesider og let deg frem til Smørevettreglene. Når ble Swix stiftet? Skriv svaret i kommentarfeltet under innlegget for å være […] The post Julekalender Luke 8 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-07 09:44 Julekalender Luke 7

Høydepunktet i 2020 kommer allerede 29.Januar. Da blir det en heidundranes festaften på Chateu Neuf som virkelig skal vise bredden på friluftsnorge. Børge Ousland og Mike Horn kommer for å fortelle om ekspedisjonen de i skrivende stund kjemper en innbitt kamp mot klokka for å komme i mål med. Dette er også første gang Mike […] The post Julekalender Luke 7 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-06 11:50 Julekalender Luke 6

Bak dagens luker finner vi et varmt og godt deilig RAV-ullsett fra Ulvang! Hva slår vel følelsen av å stå opp i et litt kaldt hus, ta på seg ullsettet og sette seg foran peisen med en god kopp kaffe og kjenne at varmen siger inn i kroppen? Hvordan vinner jeg? Gå inn på Ulvang.com […] The post Julekalender Luke 6 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-05 09:38 Julekalender luke 5

Om du har opplevd følelsen av at hunden eller katten din blir borte bør dagens luke være av det interessante slaget!  Idag har du muligheten til å vinne en GPS tracker fra Tail It som du kan feste på halsbåndet til hunden eller katten din. På den måten har du full kontroll dersom de skulle […] The post Julekalender luke 5 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-04 08:53 Julekalender luke 4

Idag ligger det en liten rakker av en gassbrenner i kalenderen! MSR PocketRocket2 er den perfekte turkamerat på kortere turer eller på turer hvor lav vekt virkelig er essensielt! Hvordan vinner jeg? Hva veier brenneren? Hva lager du helst på brenneren? Skriv svaret i kommentarfeltet under innlegget for å være med i trekningen av brenneren. […] The post Julekalender luke 4 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-03 04:27 Julekalender luke 3

Idag kan du vinne den flunkende nye frikjøringskia til Åsnes, nemlig Voss Z´N! Trenger du èn ski som skal passe til alt er Voss Z´N et naturlig valg. Hvordan vinner jeg? Hva er bakgrunnen for navnet på denne skia? Hvor bred er skia på midten? Hvor ønsker du å ta med deg skia på tur […] The post Julekalender luke 3 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-02 05:25 Julekalender luke 2

Bak julekalenderens andre uke finner vi Ymse 24 fra Lundhags ! Kanskje er det en av de mest praktiske bagene på markedet. Under kan du se hvorfor: Hvordan vinner jeg? Hvilke to funksjoner på baggen er dine favoritter? Gå inn på Lundhags sine hjemmesider og finn ut hvilket år Lundhags ble stiftet. Skriv svaret i […] The post Julekalender luke 2 appeared first on Turjenter.no.

2019-12-01 06:01 Julekalender Luke 1

Endelig er den her! Førjulstida og første søndag i advent. 1.Desember betyr også starten på årets julekalender her på turjenter.no hvor du hver dag har muligheten til å stikke av med flotte premier! Bak luke nr 1 finner vi et av de mest populære teltene til Helsport, Lofoten Pro 3!  Hvordan vinner jeg? Lofoten-serien til […] The post Julekalender Luke 1 appeared first on Turjenter.no.

2019-11-29 11:33 Lev mer miljøvennlig – utnytt maten!

Vi ødelegger kloden vår litt etter litt med overproduksjon av varer. I dag våknet jeg opp til 20 ulike mails om “elleville” tilbud i forbindelse med black week. Disse tilbudene som florerer i butikk og på nett denne uken kan virke fristende, så fristende at vi handler mer enn vi faktisk har bruk for. Men […] The post Lev mer miljøvennlig – utnytt maten! appeared first on Turjenter.no.

2019-11-28 18:06 Grønn uke

(Helst ikke black week folkens) Det finnes mye annet du kan gjøre denne uken enn å gå amok på kjøpesenteret. Jage etter den billige kjolen som du aldri hadde kjøpt om det ikke var 80% på den? Det handler i bunn og grunn om at de som selger ønsker du skal kjøpe mer, mer, og […] The post Grønn uke appeared first on Turjenter.no.

2019-11-28 12:27 En annerledes julekalender

Jeg elsker jula, og har veldig mange fine juleminner fra barndommen, men i voksen alder synes jeg det har blitt litt stress. Av gavemaset, av presset, av forventningene til julekalender, av 24 gaver ganger x antall unger/kjæreste som skal pakkes sirlig inn, henges opp og papiret rives av fortere enn du kan si pepperkakehus. “Jeg […] The post En annerledes julekalender appeared first on Turjenter.no.

2019-11-25 10:22 Det beste med plast er også det verste, den varer evig

I et miljøperspektiv er en av de største utfordringene at plast kommer på avveie og ikke brytes ned. Den havner i havet og kommer på den måten inn i næringskjeden og på matbordet vårt. Hvis vi ikke endrer hvordan vi bruker og håndterer plast, kommer det til å være mer plast enn fisk i havet […] The post Det beste med plast er også det verste, den varer evig appeared first on Turjenter.no.

2019-11-25 06:24 Litt grønnere julegaver

Gi folk noe de trenger i julegave Jeg synes det enkleste og beste man kan gjøre for å gjøre julegavene grønnere er å gi presanger som trenges, noe som kan spises eller brukes i lang tid. Dropp dem som ikke trengs. Vær oppmerksom på dem rundt deg og legg merke til hva de trenger. En […] The post Litt grønnere julegaver appeared first on Turjenter.no.

2019-11-25 06:24 Korleis gjere eit godt bruktkjøp?

Undersøk kor godt brukt produktet er. Kanskje er det heilt nytt? Mykje av det som seljast brukt har framleis merkelappen på, og du er ganske sikra god kvalitet på produktet. Er det derimot brukt ein del er det lurt å spørje seljaren om det har vært ein fast føljesven i fleire år eller om det […] The post Korleis gjere eit godt bruktkjøp? appeared first on Turjenter.no.

2019-11-13 16:34 Perfekte pannekaker

Denne oppskriften er til deg som har god tid, som skal ut i skogen og kose deg med gode venner. Som ikke har noen store planer, annet enn å ligge et fint sted og kikke på utsikten, skravle og la pannekakene ta den tiden det tar. Som er innstilt på å vente på godene, for […] The post Perfekte pannekaker appeared first on Turjenter.no.

2019-11-07 11:46 5 grunner til å velge fibersovepose

En lettvekts fibersovepose for bruk året rundt Å kjøpe seg sovepose er mange ting: en investering i et produkt som skal passe deg, turene du drar på og opplevelsene du sitter igjen med. En sovepose som holder deg varm er nøkkelen til en god natts søvn, men så er spørsmålet: fibersovepose eller dunsovepose? Jeg har […] The post 5 grunner til å velge fibersovepose appeared first on Turjenter.no.

2019-11-07 11:35 Helsport lanserer sin letteste og mest effektive fiberpose noensinne!

Helsport lanserer sin letteste og mest effektive fiberpose noensinne! Med utgangspunkt i den mangeårige testvinneren Alta har de nå laget en enda lettere og mer komprimerbar sovepose for de som ønsker fiberens utmerkede kvaliteter og samtidig bære så lite og lett som mulig. Myten om at soveposer i fiber er tunge, klumpete og store er […] The post Helsport lanserer sin letteste og mest effektive fiberpose noensinne! appeared first on Turjenter.no.

2019-11-04 16:27 Lemmenjoki – Nordens svar på Alaska

Lemmenjoki Nasjonalpark For mange år siden så jeg Monsen sitt program fra Lemmenjoki nasjonalpark. Helt siden jeg så den episoden har jeg lengtet etter å besøke området. Hvem vil vel ikke boltre seg i en av Europas største nasjonalparker. Hvem vil ikke gå rundt blant ruvende furutrær og kjenne litt på historien som ligger her. […] The post Lemmenjoki – Nordens svar på Alaska appeared first on Turjenter.no.

2019-11-01 08:20 DET ER HER DU SKULLE VÆRT, HER I NUET

Hvor finner du ditt stille sted der du kan gå i et med nuet? Et sted uten mange forstyrrelser som vi har rundt oss i dag. Jeg vet for helt sikkert at naturen absolutt gir deg en mulighet til å finne roen i deg selv, nyte nuet og bare være tilstede.  Men at du må gi […] The post DET ER HER DU SKULLE VÆRT, HER I NUET appeared first on Turjenter.no.

2019-10-30 14:42 Jakten på turjenta – Hvem er hun egentlig?

  Turjenta er 440000 innlegg på av hasjtaggen Turjenter.no på Instagram. Kanskje du har undra deg over om turjenta bare finnes i den virtuelle verden. Kanskje  har du tenkt at turjenta forsvinner når skjermene slukkes på samme måte som at huldra blir til stein når dagslyset kommer. Sannheten derimot er at turjenta finnes, og hun […] The post Jakten på turjenta – Hvem er hun egentlig? appeared first on Turjenter.no.

2019-10-28 14:13 Mørketid og mental helse

Vi skriver snart november, og dagene blir stadig kortere. Den kalde luften er forfriskende, og lukta av frost gjør at jeg nesten ikke klarer å vente til snøen begynner å falle. Men så er det baksiden av medaljen som møter meg hvert eneste år. Den mørke tiden som også bringer med seg tyngre dager. Tyngre […] The post Mørketid og mental helse appeared first on Turjenter.no.

2019-10-25 14:28 5 dager i Lofoten

Dag 1: Oslo – Moskenes Pakket og klare hoppet vi (Gunhild, Helene, Anne Marie og Stina) i en taxi til Gardermoen for å ta flyet straka vegen til Bodø. Her hadde vi på forhånd booka en snasen Mini Countryman via Nabobil.no og ferge til Moskenes i Lofoten. Turen over tar 3,5 time, rutetider og mer […] The post 5 dager i Lofoten appeared first on Turjenter.no.

2019-10-18 12:22 Naturen som “medisin”

Kan naturen hjelpe oss når vi blir alvorlig syk? Her er min historie og min erfaring med naturen som “medisin”. 30. april ble jeg lagt inn på Molde sykehus med en hissig leverbetennelse. Livet ble praktisk talt satt på vent og i løpet av de åtte dagene jeg var innlagt surret det mange tanker i […] The post Naturen som “medisin” appeared first on Turjenter.no.

2019-10-18 12:22 Vintertur med hund!

Nå kommer den snart igjen, den kalde fine tida. Med røde kinn, frosne øyevipper og knirkende snø under skia. Med vinteren i anmarsj er det på tide og dra frem utstyr som passer for årstiden. Boblejakker, tykk ull, store sko. Men hva med utstyret til vår firbeinte kompis?   Med utgangspunkt i små hunder Alle […] The post Vintertur med hund! appeared first on Turjenter.no.

2019-10-10 15:56 Lær deg kart og kompass

Artikkelen ble publisert i Villmarksliv (2015), revidert utgave (2019). Kort om kart I et av hjør­ne­ne på kar­tet bør det stå hvor mye en cen­ti­me­ter på kar­tet til­sva­rer i vir­ke­lig­he­ten. Det står for eks­em­pel 1:50 000, som be­tyr at en cen­ti­me­ter på kar­tet til­sva­rer 50 000 cen­ti­me­ter i vir­ke­lig­he­ten, altså fem hundre me­ter. Det­te kal­les […] The post Lær deg kart og kompass appeared first on Turjenter.no.

2019-10-02 16:16 Slik tar du vare på turskoene dine

La turskoene dra nytte av høstsola! Disse varme høstdagene er perfekte til å pusse sko. Sola og varmen gjør at fettet trekker ekstra godt inn i læret.   First things first – turskoene trenger en vask (uten såpe) Det aller beste er å gi turskoene en vask hver gang de har blitt møkkete, men dette […] The post Slik tar du vare på turskoene dine appeared first on Turjenter.no.

2019-10-01 17:06 Pinnebrød på bål

Bålsesongen er endelig i gang. Hvorfor ikke ta kveldsmaten ute foran et varmt og knitrende bål?. Pinnebrød er jo de fleste godt kjent med, derfor er det på tide å gjøre en liten vri. Du kommer garantert ikke til å angre på valget av kveldsmat. I tilegg er det både enkelt å lage og superdigg! […] The post Pinnebrød på bål appeared first on Turjenter.no.

2019-09-30 14:35 Sandgrovbotnen – Mardalsbotnen.

Sitter du å planlegger turer til neste år alt nå?  Vel, da er Sandgrovbotnen ved Bjorli et utrolig spennende sted å utforske. Det ligger der som en liten miniatyr av Jotunheimen  i all sin prakt. Sandgrovbotnen ligger på ca 1000 moh og er omkranset av fjell som ligger på rundt 1500 moh til ca 1900 […] The post Sandgrovbotnen – Mardalsbotnen. appeared first on Turjenter.no.

2019-09-27 13:53 Urkeegga – vilt og vakkert

Urkeegga med den nyåpna Egilbu er virkelig vel verdt et besøk. Her er det bare å gratulere Saksa Turstiforening med en fantastisk tilrettelagt tur med magisk utsikt over Hjørundfjorden og flotte Sunnmørsfjell samt en gapahuk med en beliggenhet i verdensklasse!   Slik går turen. Ta av veien inn Urkedalen og kjør til parkeringen som ligger […] The post Urkeegga – vilt og vakkert appeared first on Turjenter.no.

2019-09-27 13:52 Hvordan være en god turkompis

Dere er på tredje timen i regnvær og kompisen din er godt og vel 100 meter foran deg i lett trav. Du  går med senket hode. Skoene gnager og sekken er plagsomt tung. Hvorfor kan han som sprader foran meg ikke ta litt mer hensyn? Det er lett å la tankene havne i en negativ […] The post Hvordan være en god turkompis appeared first on Turjenter.no.

2019-09-27 12:55 Vinn to billetter til Hvitserk Ekspedisjonsfestival!

Hvitserk Ekspedisjonsfestival arrangeres på Sæteren gård like utenfor Oslo 18-20 Oktober. Vi er selvfølgelig til stede og ser frem til en helg proppfull av likesinnede mennesker, inspirerende foredrag og mange ulike kurs som du drar stor nytte av neste gang du skal ut på tur! Kursliste: Førstehjelp Bruk av GPS Kart og kompass Foto Turmat […] The post Vinn to billetter til Hvitserk Ekspedisjonsfestival! appeared first on Turjenter.no.

2019-09-25 10:06 Laksefiske i Akerselva

Visste du at man kan fiske laks i selveste Akerselva? Jeg ble oppmerksom på denne fantastiske aktiviteten da mamma var på besøk og viste meg denne Aftenposten-artikkelen. Der leste jeg at journalisten selv tok en laks på 3,2 kg og den største så langt i år var på 5 kg. Wow! Jeg sjekka værmeldingen og […] The post Laksefiske i Akerselva appeared first on Turjenter.no.

2019-09-24 16:48 Heimelaga fjellkebab

Oppskrifta er henta fra Sigrid Henjum si bok: ET UTE Pitabrød Oppskrift til 3 svoltne personar 3 dl lunka vatn ½ pk tørrgjær 7,5dl kveitemjøl (med litt grovmjøl om du vil) 1 egg (må ikkje ha egg men hjelper som bindemiddel) 3 ss olje Rør ut tørrgjær og egget i vatnet. Tilset salt og til […] The post Heimelaga fjellkebab appeared first on Turjenter.no.

2019-09-10 14:05 UTSOLGT//Bli med på overnattingstur i Oslomarka 27-28 September!

Overnattingstur i Oslomarka! Turjenter.no inviterer DEG til å bli med på overnattingstur i Oslomarka 27-28 September sammen med Elin, Helene, Gunhild, Maria, Ida og Ida! Nærmere informasjon omkring oppmøtested kommer når du har meldt deg på. Vi legger opp til en tur i lettgått terreng i omkring en times gange inn til overnattingsstedet. Det vil […] The post UTSOLGT//Bli med på overnattingstur i Oslomarka 27-28 September! appeared first on Turjenter.no.

2019-09-03 14:12 Om å velge seg mer tur i livet

Visste du at det folk angrer mest på ved dødsleiet er at de valgte å ikke følge drømmene sine og at de ikke gjorde som de hadde lyst til? Om å velge seg mer tur i livet. Vi har lenge drømt om det. Nå har vi endelig tatt avgjørelsen. Neste år legger vi, Ida og […] The post Om å velge seg mer tur i livet appeared first on Turjenter.no.

2019-08-30 09:27 Ode til Snota

Det er jo bare en sekk, tenker du kanskje. Åh nei, da. Dette er ikke bare en sekk. Den er full av minner, av latter, av tårer, av Daimiskake (faktisk!), av solbærtoddy, av gjørme – og snø. Opplevelsene denne sekken har vært med på kunne fylt en dagbok. Et leksikon. En hardisc. Et liv. Den […] The post Ode til Snota appeared first on Turjenter.no.

2019-08-30 08:28 Spektakulær padling i Blådalen

Denne padleturen  i Blådalen har stått på min «bucket list» lenge, og i sommer fikk jeg endelig oppleve blåisen på nært hold. Det var en enda sterkere opplevelse enn jeg hadde forestilt meg, og det gikk mange tanker igjennom hode mitt der jeg satt i kajakken omringet av iskaldt brevann og isfjell. “Hva om vi […] The post Spektakulær padling i Blådalen appeared first on Turjenter.no.

2019-08-29 14:39 Mørkeredd?

Høsten og mørketiden kommer sigende mot oss. Den klare kalde luften i fjellene og ikke mist de varme fargene høsten byr på. De mørke kveldene omfavner oss  atter med en stjerneklare himmel, om været er bra vel og merke.  En ekstra vakker tid for oss som elsker turlivet.  For noen er mørketiden den tiden teltturene […] The post Mørkeredd? appeared first on Turjenter.no.

2019-08-27 14:38 Velkommen til eksotiske Seiland

Nasjonalparken Det er ikke uten grunn at denne plassen har blitt en av mine favorittsteder. Nasjonalparken er en av Norges mest utilgjengelige. Bare det er en god grunn til å like stedet. Parken er uten tilrettelagte stier, hytter eller annet menneskelige inngrep. Her kan du ferdes hvor du vil såfremt det er mulig. Ps. husk […] The post Velkommen til eksotiske Seiland appeared first on Turjenter.no.

2019-08-16 13:25 Fisketur i Finnmark- og tips til hva kan vi gjøre med fisken

Vi lunter rundt vannet, og kaster sluken uti med jevne mellomrom. Solen er lav og myggen surrer rundt capsen. Innimellom prater vi, ofte er vi helt stille. Stemningen er idyllisk. Men vi har enda ikke fanget middagen.. Jeg og min gode venninne, Mina, er på fisketur på Finnmarksvidda. Rundt bena våre går to huskyer med […] The post Fisketur i Finnmark- og tips til hva kan vi gjøre med fisken appeared first on Turjenter.no.

2019-08-16 09:22 Fem fyrperler på Haugalandet

Har du aldri vært på Haugalandet før? Regionen består av kommunene Bokn, Haugesund, Karmøy, Tysvær og Utsira, og er plassert nord i Rogaland fylke. Området har massevis av turmuligheter, og ikke minst mulighet til å komme tett på havet. Sjansen er også stor for at du får kjenne på nordavinden, som feier forbi de fleste […] The post Fem fyrperler på Haugalandet appeared first on Turjenter.no.

2019-08-15 10:47 TurTabu – det du lurer på, men ikke tør å spørre om!

“Dette er kanskje et litt intimt spørsmål, men hvordan….” eller “beklager hvis jeg går over grensa når jeg spør om dette….” – Vi trenger ikke gå inn i detaljene mer enn at alle parter skjønner hvordan man skal håndtere disse “utfordringene” og få en fin tur. Mensen og dobesøk er ingen grunn til å droppe […] The post TurTabu – det du lurer på, men ikke tør å spørre om! appeared first on Turjenter.no.

2019-08-13 13:19 Vandring i Jotunheimen og Utladalen

I fjor forelsket jeg meg i Utladalen, og det med god grunn. Med flere fossefall, variert terreng og nydelig utsikt er det rent umulig å ikke like dette stedet! Tidligere i sommer gikk jeg fra Turtagrø til Skogadalsbøen og videre nedover Utladalen, en helt fantastisk tur med alt fra høyfjellsfølelse til frodig skog! Den går […] The post Vandring i Jotunheimen og Utladalen appeared first on Turjenter.no.

2019-07-25 09:54 Vinn en guidet rundtur i Rago Nasjonalpark!

//Konkurransen er avsluttet// Vant du? Over 500 personer hadde lyst til å være med Helsport og turjenter.no ut på tur! De heldige vinnerne som kan glede seg til å bli med oss på tur til Rago er: Åsta Hølmo Camilla Hjelmeseth Kari Anne Wisth Schjerde Vidar Solberg  Knud Levi J. Røddesnes Olav Kristian Wolla Gratulerer […] The post Vinn en guidet rundtur i Rago Nasjonalpark! appeared first on Turjenter.no.

2019-07-17 13:29 Første gang i Packraft!

En padletur gjennom Losby-vassdragene med packraften på rygg og vann! I sommer var jeg heldig å få bli med Ousland Oslo Outdoor, Helsport, og Packraft Norge på packrafttur i Østmarka naturreservat. Vi startet på Losby Besøksgård, spaserte til Mønevannet Badeplass og padlet over flere vann innover mot Østmarka Naturreservat. Vi var en knallfin gjeng som […] The post Første gang i Packraft! appeared first on Turjenter.no.

2019-07-15 12:58 Hva turfolk liker best med tur

Hva turfolk liker best med tur Hardangervidda ønsket meg velkommen med snøstorm. Jeg var kald i trynet, men kroppen holdt seg varm og god. Snøfnuggene fløt ikke vakkert i luften på den måten som kan være så fin og beroligende– den traff meg i stedet som piskeslag i kinnene denne tidlige juli-morgenen, som for å vekke […] The post Hva turfolk liker best med tur appeared first on Turjenter.no.

2019-07-08 11:51 Dronningruta i Vesterålen

HM dronning Sonja gikk rundturen som i dag har fått navnet Dronningruta første gang i 1994, og hun omtalte turen mellom fiskeværene i Nyksund og Stø i begeistrede vendinger. Rundturen ligger på yttersiden av vakre Vesterålen, 500 km nord for Polarsirkelen, 2,5 time kjøretur fra Svolvær i Lofoten og 15 km fra Myre i Vesterålen. […] The post Dronningruta i Vesterålen appeared first on Turjenter.no.

2019-07-02 13:48 To Secret spots og én Insta-flopp på Island

Vi bestemte oss for å dra til Island, men vi rakk aldri å planlegge turen særlig godt. Vi bestilte for liten bil til å komme oss inn til Landmannalaugar som var det eneste stedet vi hadde bitt oss merke til. Så da ble fjellturen gjort om til en kjøretur langs sørlandet. Ikke akkurat en nedtur […] The post To Secret spots og én Insta-flopp på Island appeared first on Turjenter.no.

2019-07-02 13:46 20 boktips til leseglade turjenter

På Mollisjokk fjellstue satt fire turjenter i mars å hadde høytlesing fra ei av mange herlige turbøker. I den forbindelse kom Julie Korneliussen med tidenes forslag om at det burde være et eget innlegg med boktips for leseglade Turjenter. Som sagt, så gjort, derfor får du her turjentenes egne turbok favoritter. Dette er et innlegg […] The post 20 boktips til leseglade turjenter appeared first on Turjenter.no.

2019-03-29 09:08 Pasvik, et sus av villmark

Allerede når jeg vendte nesen hjemover fra forrige tur savnet jeg Pasvik. Stillheten, furuskogen og følelsen av å bare være. I fjor var jeg på en kortere tur i Pasvikdalen like utenfor selve nasjonalparken. Den turen var nok til at jeg lengtet etter mer! I år skulle vi virkelig inn i ødemarka og kjenne villmarkas […] The post Pasvik, et sus av villmark appeared first on Turjenter.no.

2019-03-29 08:00 Snasahögarna, et toppturområdet hos söta bror.

Snasahögarna Kjører du 2 timer og 10 min, nord-øst for Trondheim, kommer du til det store utland; Sverige, og du kan havne her. Like over grensen til Sverige finner du det flotte fjellområdet Snasahögarna. Dette er et fjellområdet med flere nydelige fjelltopper på rundt 1300- 1400 moh. Her finnes mange turmuligheter, og flere topper som […] The post Snasahögarna, et toppturområdet hos söta bror. appeared first on Turjenter.no.

2019-03-28 11:45 Spontantur i nærmarka!

 Jeg, Helene og Elin meldte oss sporenstreks på, så da var det bare å pakke sekken! Vi avtalte å møtes etter jobb på mandag, ta t-banen til Vettakollen og tilbringe en natt i hengekøye før jobb på tirsdag. Hurra for spontanitet i hverdagen, og hurra for Ida som tok et så bra initiativ! Over Oslo […] The post Spontantur i nærmarka! appeared first on Turjenter.no.

2019-03-27 16:03 Toppturer i Agder

For meg er det naturlig å se mot Setesdalen når jeg skal på topptur i Agder. Her finnes det mange muligheter. Dette er noen av dem: Auersvasseggi, 1334 moh. og nordre Auersvasseggi, 1221 moh.: Det går sommersti til Tjørnbrotbu fra Hovden. For å komme opp på nordre Auersvasseggi tar du av mot sør-øst. For å komme opp på […] The post Toppturer i Agder appeared first on Turjenter.no.

2019-03-27 11:48 Finurlige Turtips!

Turtips blir det aldri nok av! Jeg er gira på at vi sammen skal lage Norges beste oversikt over tips og triks på fjelltur. Har du et eller flere tips så skriv det gjerne i kommentarfeltet under, eller send meg en melding på Facebook/Instagram, så skal jeg føre det inn i lista. Formålet er at […] The post Finurlige Turtips! appeared first on Turjenter.no.

2019-03-22 10:19 Lytt til turhjertet: Lær deg å si nei

                kl. 15:00 på slaget fredag ettermiddag kaster du sekken på snei over ryggen og føttene går i en bestemt takt mot utgangsdøren fra kontoret. Døren til helg og frihet. I hodet sitter du allerede ved bålet under stjernene. Det er akkurat som om føttene dine ikke går […] The post Lytt til turhjertet: Lær deg å si nei appeared first on Turjenter.no.

2019-03-20 14:00 Norge på langs #2: Vår i februar

«Jeg våkner til lyden av harde dunk på teltduken. Dråpene som faller dundrer på det røde stoffet og får det til å høres ut som det regner hunder og katter der ute. Å, som jeg skulle ønske det heller var den myke, lette lyden av snø som dunkelt legger seg på duken. Kroppen er stiv […] The post Norge på langs #2: Vår i februar appeared first on Turjenter.no.

2019-03-19 08:40 Elvis lever!

En av de største suksessfaktorer på tur er positive overraskelser: det kan være en motbakke som går lettere en fryktet, noe av utstyret som funker eksepsjonelt bra, det gode turselskapet, en solnedgang som er vakrere enn forventet – eller turmaten. Serverer du Elvissandwich til frokost vil du garantert både imponere – og muligens sjokkere – […] The post Elvis lever! appeared first on Turjenter.no.

2019-03-14 17:02 Slik slår du opp teltet på vinteren!

Været er ikke alltid like forutsigbart. Vinden kan snu i løpet av natten og på vinteren er det ekstra viktig å vite eksakt hvordan man skal sikre seg på best mulig vis for at teltet skal stå støtt og sikkert natten gjennom. Helsport har sammen med sin ambassadør, Vincent Colliard laget den ultimate guiden for […] The post Slik slår du opp teltet på vinteren! appeared first on Turjenter.no.

2019-03-10 18:50 Norge på langs #1: Å sette seg et stort turmål

10.januar stod vi på startstreken ved Lindesnes fyr. Endelig skulle planene og drømmene settes i live! Åh som vi gledet oss, tenk da, 4 måneder på tur! Vi gledet oss vilt til å sove i telt, smelte snø, gå på ski i oppoverbakker og nedoverbakker, fryse i lunsjen, og spise sjokolade i posen – alt […] The post Norge på langs #1: Å sette seg et stort turmål appeared first on Turjenter.no.

2019-03-08 10:59 Padling – kun en sommeraktivitet?

Jeg var ganske spent første gang jeg meldte meg på fellestur i kajakk på vinterstid. «En kajakktur for deg som har lyst til å oppleve sjøen om vinteren. Da ligger den der stille og rolig og venter på at våren og sommeren skal sette inn. Det føles ofte som en helt stille og rolig dag på fjellet» […] The post Padling – kun en sommeraktivitet? appeared first on Turjenter.no.

2019-03-07 09:00 Guro Krempig er Årets turjente 2019!

Guro Krempig ble på fredagens turjenter-arrangement i Trondheim kåret til  «Årets Turjente 2018» av juryen i turjenter.no. Vi tok en prat med Guro et par dager etter hun mottok prisen. Hva betyr det å bli kåret til «Årets turjente 2018» som over 12 000 har vært med å stemt frem? Å bli kåret som «Årets turjente» […] The post Guro Krempig er Årets turjente 2019! appeared first on Turjenter.no.

2019-03-06 14:10 Mine verste turøyeblikk i 2018

1. Da ski-stoken gjorde oss blinde for værmeldingen og vi prøvde å bestige Gaustatoppen mens Cora raste Det var Januar. Det var den første snøen. Det var også den første stormen. Men det er noe med den ski-stoken som er vanskelig å temme. For det første hadde Kristin bestemt seg for at dette skulle være […] The post Mine verste turøyeblikk i 2018 appeared first on Turjenter.no.

2019-03-04 11:38 Mat på langtur

Jeg får mye spørsmål angående mat på langtur; hvordan får man ned totalvekten? Hvilken mat fungerer på langtur? Bør man ta kosttilskudd? Hvordan pakker man nok mat? I dette innlegget vil jeg forsøke å dele noen av mine erfaringer rundt mat på langtur.   Først og fremst vil jeg understreke at jeg deler mine erfaringer, […] The post Mat på langtur appeared first on Turjenter.no.

2019-02-26 15:27 Bli bedre kjent med finalistene til Årets Turjente 2018!

Igår ble finalistene til «Årets Turjente 2018» klare. For å bli litt kjent med hver enkelt har vi stilt de 7 spørsmål rundt hva friluftslivet er og betyr for hver enkelt. 1. Hva betyr det for deg å være ute på tur? 2. Hva er din drømmedestinasjon, og hvorfor? 3. Hva er ditt beste tips til […] The post Bli bedre kjent med finalistene til Årets Turjente 2018! appeared first on Turjenter.no.

2019-02-25 18:01 Finalistene er klare!

Stemmene er talt opp og finalistene for «Årets turjente 2018» er endelig klare! Juryen som består av består av representanter fra Helsport og bloggerne i turjenter.no vil frem til fredag vurdere kandidatene og gjøre seg opp en mening omkring hvem av disse fem som kan krone seg med tittelen, Årets Turjente 2018! Utdelingen av prisen […] The post Finalistene er klare! appeared first on Turjenter.no.

2019-02-21 17:40 Bli med på hodelykttur i bymarka med kveldsmat, foredrag, filmvisning og live musikk!

Torsdag 28.Februar inviterer jentene i turjenter.no til hodelykttur i bymarka i Trondheim med enkel kveldsmat på bål, foredrag, filmvisning og live musikk! PROGRAM: 18:30: Felles avreise fra parkeringsplassen på Gramskaret. 18:45: Kveldsmat på bål 19:45: PechaKucha – foredrag med turjentene 20:10: Kortfilmvisning av «Flyt» laget av Ranglefant 20:25: Live musikk Retur når man selv ønsker. […] The post Bli med på hodelykttur i bymarka med kveldsmat, foredrag, filmvisning og live musikk! appeared first on Turjenter.no.

2019-02-19 12:00 Året som har gått…

For et år siden var det jeg som ventet i spenning. Nominert som «Årets turjente 2017», blant 38 andre jenter. Det var jeg som til slutt ble ropt opp på scenen blant jublende turjenter (og gutter) og stor applaus. Jeg skjønte raskt at dette var mer stas enn jeg hadde våget å forestille meg. Men […] The post Året som har gått… appeared first on Turjenter.no.

2019-02-18 14:59 Årets turjente 2018 – Semifinalistene er klare!

Over 5000 stemmer er talt opp og 39 kandidater har blitt skrenket inn til 15! Stemmene som kom i første runde er nullstilt, så nå gjelder det å legge inn en ny stemme til din den DU synes fortjener tittelen, Årets Turjente 2018. Avstemmingen vil foregå frem til og med mandag 25.Februar kl 16:00. De […] The post Årets turjente 2018 – Semifinalistene er klare! appeared first on Turjenter.no.

2019-02-14 14:25 Bli med på årets fest for turjenter!

Bli med på en helaften med inspirerende foredrag, kåring av Årets turjente 2018, quiz og fest i Trondheim fredag 1.Mars!!   Fredag 1.Mars skal vinneren av Årets Turjente 2018 kåres. I den forbindelse ønsker turjenter.no og Helsport å invitere til foredrag, quiz og kåring av årets turjente med påfølgende fest på Clarion Trondheim på Brattøra! […] The post Bli med på årets fest for turjenter! appeared first on Turjenter.no.

2019-02-09 10:29 Utstyrsguide for nybegynnere

Det første du trenger er et åpent sinn. Det blir ikke alltid akkurat slik du har sett for deg. Og det er helt greit. Ta gjerne med en venn. Selv om det er fint å være på tur alene, er det alltids fint å være to i starten. Nok om det og over til det […] The post Utstyrsguide for nybegynnere appeared first on Turjenter.no.

2019-02-08 07:00 Drømmen om et småbruk (og et liv nærmere naturen)

“Wæææ…” Eldstemanns hyl lager ekko i kabinen. “Meeeeeelk….” Jeg føler at hele flyet kikker på oss. “Pappaaa…” Vi nærmer oss landing på Longyear flyplass, men poden er overhodet ikke interessert i utsikten, eller eventyret vi skal begi oss ut på. Han vil ha melk, han er trøtt, vi har 250 kilo bagasje med oss, det […] The post Drømmen om et småbruk (og et liv nærmere naturen) appeared first on Turjenter.no.

2019-02-07 18:00 Se de nominerte og stem frem din favoritt til Årets Turjente 2018 !

Gjennom hele året har vi latt oss inspirere av de titusener av bilder dere deler med oss ved å merke de med #turjenter. Noen av de nominerte til årets turjente har blitt lagt litt ekstra merke til gjennom å bli kåret til ukens/månedens turjente. I tillegg har flere blitt nominert av bloggerne i turjenter.no og […] The post Se de nominerte og stem frem din favoritt til Årets Turjente 2018 ! appeared first on Turjenter.no.

2019-02-01 14:38 Tydalsnebba. Topptur i Todalen.

Tydalsnebba 1275 moh. I Surnadal kommune, i Møre og Romsdal, nord-vest i Trollheimen, finner man en perle av en dal med navnet Todalen. Todalen er en nydelig dal, og er et flott utgangspunktet for mange fine turer i vakker og variert natur. Tydalsnebba er kanskje den mest kjente skitoppen i området, og det er ikke […] The post Tydalsnebba. Topptur i Todalen. appeared first on Turjenter.no.

2019-02-01 14:03 Tørking av turmat

Dersom du velger å tørke maten selv kan du spare mye penger på turmaten! Jeg startet med dette i fjor, og er fremdeles nybegynner på feltet, men jeg vil dele det jeg har lært. Det beste jeg har tørket til nå er løk. Det tørker ganske raskt og det er enkelt å tørke i ganske […] The post Tørking av turmat appeared first on Turjenter.no.

2019-01-28 16:41 Slik kler du deg for vintertur på fjellet

Før du drar Hvordan er vind-, vær-, og temperaturforhold? Før du drar på tur er det lurt å ta en titt på gradestokken og på himmelen. Hvis du skal være ute i mange dager, ta en tur innom værmeldingen også. Når du vet hva du har å forholde deg til kan du begynne resten av planleggingen. […] The post Slik kler du deg for vintertur på fjellet appeared first on Turjenter.no.

2019-01-27 08:06 Tips til turutstyr på lavbudsjett

Jeg både tror, og vet selv at sosiale media legger et press på hvilket utstyr man må ha for å være vellykket innenfor friluftslivet. Dette er selvfølgelig bare vrøvl. Da jeg først startet med tur for snart tre år siden, eide jeg ikke «flisa i veggen» hva angår turutstyr. Og hvorfor skulle jeg det? Jeg hadde aldri likt […] The post Tips til turutstyr på lavbudsjett appeared first on Turjenter.no.

2019-01-21 15:15 Et forblåst nyttårsforsett om å tørre å bruke stemmen i medvind og motvind

12% urørt natur er lite. Men mye å kjempe for.  Hvert år ser jeg med vemod og med glede på den symbolske dagen, Nyttårsaften. Nok et kapittel er over og et nytt er i ferd med å starte. I de siste åra har det streifa noen tanker rundt at det begynner å bli en del […] The post Et forblåst nyttårsforsett om å tørre å bruke stemmen i medvind og motvind appeared first on Turjenter.no.

2019-01-18 11:38 Friluftslivet er ikke en instagramfeed

Tur er ikke bare fine instagrambilder og blide fjes på toppen av fjell. Det er også blodslit, gnagsår, våte sko, tung sekk og dårlig humør. For alle friluftsferskinger der ute som tror turlivet er en instagramfeed, det er det så absolutt ikke. Heldigvis er friluftslivet så mye mer enn bare det. Jeg har mang en […] The post Friluftslivet er ikke en instagramfeed appeared first on Turjenter.no.

2019-01-14 12:36 Helaften på Grefsenkollen Panorama

"Man trenger ikke gå over bekken for å hente vann” heter det så fint. Derfor bestemte jeg meg for å tilbringe nyttårsaften i hengekøye på Grefsenkollen. The post Helaften på Grefsenkollen Panorama appeared first on Turjenter.no.

2018-12-24 11:33 Julekalender Luke 24

Endelig er dagen her. Askepott, pinnekjøtt og ribbe, julesanger og andre tradisjoner står før dør. Og attpåtil kan du vinne en superlightpakke fra Helsport! Idag ligger det et Fjellheimen Superlight 3 camp og en Rago superlight lady sovepose! Hvordan vinner jeg?  Gå inn på Helsport sine hjemmesider og finn ut hva den samlede vekten på […] The post Julekalender Luke 24 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-23 11:05 Julekalender Luke 23

Lille julaften, men ikke noen liten lukepremie! I dag kan du vinne gromskia Carbon Lynx fra Stereo Skis – perfekt til rando-entusiaster og frikjørere! Hvordan vinner jeg?  Gå inn på Stereo Skis sine hjemmesider og finn ut hvilken av våre awesome-fantastiske bloggere som OGSÅ er en del av teamet til Stereo Skis! Hvilken skilengde vil […] The post Julekalender Luke 23 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-22 11:01 Julekalender Luke 22

Bak kalenderens 22 luke finner vi et par robuste Bjerg fjellsko fra Lundhags! Disse kan du vandre rundt i om du klarer å svare riktig på dagens spørsmål!  Hvordan vinner jeg?  Gå inn på Lundhags sine hjemmesider og finn ut hvilket år de begynte å lage sko. Hvilken skostørrelse har du?  Skriv svaret ditt i kommentarfeltet under. […] The post Julekalender Luke 22 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-21 08:56 Julekalender Luke 21

Tenk om du hadde en APP som viste deg lokasjonen til hunden eller katten din om den ble borte. Tenk om det hadde vært så lett å funnet den igjen. Det er det nå med denne lille GPS´en til hund og katt. Den veier kun 28g og har et batteri som varer i hele 2 […] The post Julekalender Luke 21 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-20 05:45 Julekalender Luke 20

Idag er det dobbel sjanse for å stikke av med premie i julekalenderen! Ulvang har lagt to stk Vegard Ulvang half zip i dagens luke! Hvordan vinner jeg?  Gå inn på Ulvang sine hjemmesider og finn ut hvilke to sauetyper som gir ulla til denne genseren. Hvilken størrelse bruker du?  Skriv svaret ditt i kommentarfeltet […] The post Julekalender Luke 20 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-19 10:42 Julekalender Luke 19

Hengekøye har uten tvil vært sommerens store friluftshit! Selv om vinteren har kommet for fullt betyr det ikke at hengekøyelivet trenger å legges bort i påvente av varme dager. Idag har vi nemlig lagt en hengekøyevarmer som isolerer og gir deg en enda bedra opplevelse om natten! Thermarest slacker hammock warmer kan bli din om […] The post Julekalender Luke 19 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-18 09:29 Julekalender Luke 18

Bak dagens luke har vi lagt en mystery pack hvor innholdet forblir hemmelig frem til den dukker opp i postkassa til en den heldige vinneren! Men vi kan love at det er verdt å legge ned litt innsats for å vinne den! Hvordan vinner jeg? Hva er dine topp tre turtips? Hvilken størrelse bruker du […] The post Julekalender Luke 18 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-17 12:59 Harejakt på Sørøya

Sørøya – et drømmested for harejakt! Øya er Norges 4. største øy ligger like utenfor Hammerfest i Finnmark. Finnmark er generelt sett et eldorado for jegere og fiskere, og Sørøya er stedet for harejakt.   Harejegerens drømmeøy Harebestanden på Sørøya er tett. Dette er en følge av at det finnes svært få naturlige predatorer, rovdyr, […] The post Harejakt på Sørøya appeared first on Turjenter.no.

2018-12-17 09:24 Julekalender Luke 17

Bak dagens luke har Helsport gjemt en Alta lady 65L ryggsekk! Leserne av turjenter.no var faktisk med i utviklingsprosessen av denne sekken da over 1000 turjenter svarte på ulike problemstillinger og behov omkring storsekker til jenter. Resultatet ble denne sekken som passer utmerket til de aller fleste turjenter sin rygg 🙂 Hvordan vinner jeg? Gå […] The post Julekalender Luke 17 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-16 08:20 Julekalender Luke 16

I luke 16 har Helsport lagt et av sine aller mest solid telt, Spitsbergen X-trem 3 camp! Med dette teltet ligger du trygt og godt uansett hvor mye vær det blir på utsiden av duken! Hvordan vinner jeg? Gå inn på Helsport sine hjemmesider . Hva er det som skiller X-tremteltene fra resten av sortimentet til […] The post Julekalender Luke 16 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-16 07:32 Restemat og Polarbrød.

 Å ta seg tid til turer i naturen tror jeg personlig er noe av det viktigste vi gjør i en stresset hverdag. Det er heller ingen andre steder maten smaker så godt som når man er ute. I et aktiv hverdag er middagsrester super turmat. Her i familien kaster vi svært sjelden mat. Det er […] The post Restemat og Polarbrød. appeared first on Turjenter.no.

2018-12-15 08:51 Julekalender Luke 15

Et godt liggeunderlag er essensielt for at man skal få en god natts søvn ute i naturen. Idag har du muligheten til å vinne en Thermarest Z-lite liggeunderlag! Denne fungerer ekstremt godt som et isolerende liggeunderlag som du kan legge i bunnen og deretter legge et oppblåsbart ovenpå for å få en så god natts […] The post Julekalender Luke 15 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-14 13:34 Du skal ikkje sova bort polarnatta

Det er i slutten av april. Midnattssola har ankommet, kong Vinter holder fortsatt taket, og det er sinnsykt klare, vakre, kalde dager. En tidligere kollega er på besøk, og etter en middag ute på byen, er de en gjeng som skal opp til Varden, Longyearbyens nærmeste topp. Jeg får tilbudet om å være med, men […] The post Du skal ikkje sova bort polarnatta appeared first on Turjenter.no.

2018-12-14 07:00 Julekalender Luke 14

Trenger du nye planker til skisesongen? Da kan du være heldig å vinne et par Åsnes Fjørå toppturski i dagens luke! Hvordan vinner jeg? Gå inn på Åsnes sine hjemmesider . Hvor mange toppturmodeller har Åsnes i sitt sortiment? I hvilken «toppturskikategori» befinner Fjøro seg i ifølge Åsnes? Hvor høy er du? Skriv svaret i kommentarfeltet […] The post Julekalender Luke 14 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-13 13:00 Våre to nye turjenter er klare!

Vi startet med nærmere 200 søknader og blogginnlegg fra dere der ute som ønsket å ta del i turjenter.no. Responsen var over all forventning og det var med ydmykhet vi leste gjennom hver enkelt søknad for å finne de 16 finalistene vi til slutt satt igjen med. Da vi publiserte finalistene la vi avgjørelsen om hvilke […] The post Våre to nye turjenter er klare! appeared first on Turjenter.no.

2018-12-13 07:30 Julekalender Luke 13

Idag finner  et Training sett fra Ulvang i kalenderen! Har du ikke prøvd å løpe i ulltøy før er det på tide! Lite slår disse produktene når det er vekslende vær og temperaturendringer! Hvordan vinner jeg? Gå inn på Ulvang sine hjemmesider. Fra hvilke land kommer ulla som Ulvang bruker i produktene sine fra? Hvilken størrelse […] The post Julekalender Luke 13 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-12 06:00 Julekalender Luke 12

I luke 12 finner vi nok en godbit fra Swix! Idag kan du vinne en Blizzard Anorak som egner seg utmerket til langrennsturene i marka som står for tur i tiden fremover. Hvordan vinner jeg? Gå inn på Swix sine hjemmesider. Hva er Bag-on-Valve teknologi? Nevn tre swixprodukter som har denne teknologien. Skriv svaret i kommentarfeltet under. […] The post Julekalender Luke 12 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-11 08:05 Julekalender Luke 11

Bak luke 11 finner vi en Baxen 16 liters dagstur sekk fra Lundhags! Sekken passer ypperlig både til turer i skogen og til hverdags! Hvordan vinner jeg? Gå inn på Lundhags sine hjemmesider. . Finn ut hvilke størrelsen Baxen finnes i og i hvor mange ulike fargekombinasjoner I hvilket år ble Lundhags grunnlagt? Skriv svaret i […] The post Julekalender Luke 11 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-10 13:05 Julepuls kontra fjellpuls.

Litt før og hele desember herjer den rundt som et uvær å gjør deg stresset i toppen. Jeg kaller den julepulsen. Den som får deg til å springe etter tiden og pakkene og du mister hodet helt. Hvert år sier du det samme » neste år skal jeg gjøre en forandring» Det er jo ikke […] The post Julepuls kontra fjellpuls. appeared first on Turjenter.no.

2018-12-10 07:53 Julekalender Luke 10

Sørg for å ha lys på innerlomma når du er ute på tur i mørket! Bak kalenderens tiende luker finner vi en hodelykt fra Petzl som lyser opp hverdagen din! Hvordan vinner jeg? Gå inn på Petzl sine hjemmesider. . Hvor mange gram veier Petzl Bindi hodelykten og hvor mange lumens har den? Kommenter i […] The post Julekalender Luke 10 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-09 11:07 Julekalender Luke 9

Snøen daler ned over det ganske land og flere og flere skianlegg har åpnet T-krokene. Sikkerhet er viktig når man kjører i alpinanlegg og derfor har Sweet Protection lagt en Switcher MIPS hjelm i dagens luke! Hvordan vinner jeg?  Gå inn på Sweet Protection sine hjemmesider. Finn ut og forklar kort hva «MIPS» er. Kommenter […] The post Julekalender Luke 9 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-08 11:05 Julekalender Luke 8

Bak julekalenderens åttende luke finner vi den ideelle fjellskia for turjenter: Åsnes Tonje BC. Dette er den ideelle fjellskia for deg som går i litt brattere terreng og støter på mer krevende nedkjøringer! I tillegg kan du bli inspirert av Tonje Blomseth hver gang du tar på deg skiene! Hvordan vinner jeg? I 1987 var Åsnes […] The post Julekalender Luke 8 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-07 07:00 Julekalender Luke 7

Bak kalenderens syvende luke finner vi en valgfri Ragopose fra Helsport! Jentene i turjenter.no er alle utstyrt med posen og vi kan trygt anbefale denne videre til dine eventyr!         Hvordan vinner jeg? Gå inn på Helsport sine hjemmesider og finn ut hvilken Ragopose du ønsker deg. Bruk emojies for å beskrive […] The post Julekalender Luke 7 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-06 09:40 Julekalender Luke 6

Idag finner vi et Merino Ullsett fra Ulvang som egner seg perfekt for aktiviteter hvor man svetter mye. På grunn av dens kombinasjon av merinoull og meshfelter, transporterer den fukt ekstremt godt samtidig som den holder deg god og varm når du trenger det. Din perfekte følgesvenn på toppturene i vinter!   Hvordan vinner jeg? […] The post Julekalender Luke 6 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-05 08:40 Julekalender Luke 5

Har du opplevd at du har med deg akkurat litt for lite kaffe eller kakao når du er ute på tur? Eller kanskje har du droppet å ta med brenneren og kjelen fordi det tar for mye plass og veier for mye i sekken? Vel.. Det trenger du ikke tenke på lengre hvis du stikker […] The post Julekalender Luke 5 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-04 08:37 Julekalender Luke 4

Kalenderens fjerde luke byr på den klassiske turbuksen Makke fra Lundhags – en funksjonell og superkomfortabel bukse for vandring eller andre aktiviteter hvor bevegelighet og komfort er viktig!   Hvordan vinner jeg?  Gå inn på Lundhags sine nettsider og finn ut når, og hvor, Jonas Lundhag i sin tid startet med skoproduksjon. Hvilken størrelse er du, […] The post Julekalender Luke 4 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-03 11:00 Ukens Turjente – Uke 49!

Navn:  Annika Bylund Bosted:  Oslo Alder: 37 Favorittaktivitet: Jeg er veldig glad i all aktivitet ute, å velge én er umulig. Er enormt glad i vinter og ski og elsker å sove i telt 😃 Hva er turplanene dine framover? Til våren skal jeg på ekspedisjon til Grønland sammen med samboer og mesteparten av tiden frem til da […] The post Ukens Turjente – Uke 49! appeared first on Turjenter.no.

2018-12-03 09:53 Julekalender Luke 3

Snøen begynner sakte men sikkert å legge seg på fjellene og toppturene kommer nærmere og nærmere. Derfor har vi gleden av å si at bak luke 3 finner vi et par toppturstaver i karbon fra Swix til en verdi av 1999,-! En stav som har høy stivhet og svært god pendel når du går – de […] The post Julekalender Luke 3 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-02 08:45 Julekalender Luke 2

Klar for en kreativ søndag? Bak kalenderens andre luke finner vi en fast følgesvenn hos veldig, veldig mange turjenter og turgutter der ute –> GoPro Hero!  Helsport ambassadør, Stian Aadland, var i det kreative hjørnet en helt vanlig søndag på Svalbard for noen år siden og endte opp med å vinne pris i GoPro Awards. […] The post Julekalender Luke 2 appeared first on Turjenter.no.

2018-12-01 09:00 Julekalender Luke 1

Tradisjon tro går vi gang med den råeste julekalenderen i landet helt frem til julaften! Bak den første luken finner vi et produkt som trolig er på ønskelisten hos mange turjenter i år. Vi snakker selvfølgelig om Helsport sin splitter nye sovepose av og for damer – Rago Superlight Winter lady.    Hvordan vinner jeg? […] The post Julekalender Luke 1 appeared first on Turjenter.no.

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.