Nammis.no

Tid Innlegg
2019-11-29 09:00 Kyllingbaconburger

Joda, jeg har ørten burgere på bloggen fra før av, men jeg manglet enda en kyllingburger med bacon. Kyllingbaconburger består blant annet av av finhakket baconet som er blandet med kyllingkjøttet før det steikes. Det gir en fantastisk saftig og sprø stekeskorpe og tar burgeropplevelsen til nye høyder! PRØV OGSÅ MINE ANDRE BURGERE Du trenger: … Fortsett å lese Kyllingbaconburger → The post Kyllingbaconburger appeared first on #nammis.

2019-11-25 07:45 Alt du trenger til kalkun (40+ oppskrifter)

Kalkun er en helt fantastisk middag som alle digger. Men hvordan steker man den? Hva skal du ha til? Må vi ha stuffing? Hva bruker vi restene til? Her har jeg samlet mine beste kalkun-relaterte oppskrifter. Slik steker du fuglen Slik steker du kalkun   Helstekt kalkunfilet   Stuffing Kalkunstuffing Kalkunstuffing med loff   Sauser … Fortsett å lese Alt du trenger til kalkun (40+ oppskrifter) → The post Alt du trenger til kalkun (40+ oppskrifter) appeared first on #nammis.

2019-11-25 06:25 Kalkunstuffing med loff

– Skulle ikke du lage stuffing? – Jo, den står i ovnen nå? – Hæ, skal den ikke være inni fuglen? Er det stuffing hvis du steker den ved siden av? Jo, altså.. Teknisk sett har hun sikkert rett, Madammen, men… Stuffing smaker så mye bedre når den er stekt ved siden av, og man … Fortsett å lese Kalkunstuffing med loff → The post Kalkunstuffing med loff appeared first on #nammis.

2019-11-25 06:21 Potetbome i slowcookeren

For en fantastisk måte å spise poteter på. Saftige og myke poteter, salt og sprøtt bacon, deilig ost og frisk løk. Alt sammen tilberedt sakte i slow coockeren, mens jeg slappet av i sofaen. Perfekt som tilbehør til søndagsmiddagen, nyttårskalkunen, thanksgiving eller faktisk som en egen rett i seg selv. PRØV OGSÅ MINE ANDRE MIDDAGSTILBEHØR … Fortsett å lese Potetbome i slowcookeren → The post Potetbome i slowcookeren appeared first on #nammis.

2019-11-25 06:18 Ovnsbakt brokkoli med hvitløk og cashewnøtter

Jeg må innrømme at brokkoli bare smaker bedre og bedre. Jeg kan ikke si at jeg var en entusiastisk brokkoli-entusiast i min barndom, men nå blir det bare bedre og bedre. Og det beste er at mine egne unger faktisk liker det, de også! Dermed har vi det ganske ofte som tilbehør til middag, og … Fortsett å lese Ovnsbakt brokkoli med hvitløk og cashewnøtter → The post Ovnsbakt brokkoli med hvitløk og cashewnøtter appeared first on #nammis.

2019-11-25 06:06 Ovnsbakt balsamico-blomkål

Blomkål som middagstilbehør er så klassisk som du får det, men dessverre er det altfor ofte blomkål på samme måten: Kokt med litt salt. Godt, men vi kan da variere mer. Særlig hvis kjøttet er mildt i smaken, som for eksempel kalkun eller kylling. Da er denne oppskriften helt fantastisk. Etter en time i ovnen … Fortsett å lese Ovnsbakt balsamico-blomkål → The post Ovnsbakt balsamico-blomkål appeared first on #nammis.

2019-11-25 06:01 Ovnsbakte bacongulrøtter

Dette er en sånn rett som får Madammen til å himle litt med øynene. – Det skal være sirup på gulroten også? Det holdt ikke med baconet, liksom? Hun sa det ikke høyt, men jeg så at hun tenker det. Selvsagt må det være sirup på baconet! Det blir helt villt godt, nemlig! Perfekt til … Fortsett å lese Ovnsbakte bacongulrøtter → The post Ovnsbakte bacongulrøtter appeared first on #nammis.

2019-11-25 05:57 Maisbrød

Maisbrød er en real amerikansk klassiker med lange historiske røtter. Den kommer i mange ulike former og tilberedningsmetoder og varierer en del hvor søtt det er. Dette er en relativ søt basic-oppskrift, som kan tilpasses til det man skal bruke det til. Skal det brukes til middagstilbehør kan du tilsette chili, krydder,  ost eller bacon. … Fortsett å lese Maisbrød → The post Maisbrød appeared first on #nammis.

2019-11-19 09:12 Hamburgerbrød med urter og ost

Jakten på det perfekte burgerbrødet fortsetter, og her har vi en finfin kandidat. Det er luftig og lett og fullt av smak og holder seg veldig godt til dagen etter uten å bli for tørt. Et av mine burgertriks er å dra med flere av de samme ingrediensene gjennom hele hamburgeren, både i brød og … Fortsett å lese Hamburgerbrød med urter og ost → The post Hamburgerbrød med urter og ost appeared first on #nammis.

2019-11-18 10:21 Nanbrød med hvitløk

Stemningen står alltid høyest i taket når det er indisk til middag. Og når det kommer nanbrød som tilbehør er det en fest for hele familien. Særlig når de er hjemmelagde og særlig når de har hvitløkssmak. Da gjør det ingenting om maten er halvfabrikat på boks fra butikken, restaurant-take-away eller ekte hjemmelaget fra bunnen … Fortsett å lese Nanbrød med hvitløk → The post Nanbrød med hvitløk appeared first on #nammis.

2019-11-15 09:52 Baconpai

Denne paien har bacon i seg! Det betyr at alle liker den, selv om den også inneholder brokkoli. Med bacon i paien er det garantert hit hos mor og far og bestefar og barnebarn. Alle sluker denne! PRØV OGSÅ MINE ANDRE PAIER   Du trenger Til bunnen: 5 dl mel ½ ss sukker 1 ts … Fortsett å lese Baconpai → The post Baconpai appeared first on #nammis.

2019-11-14 08:03 Gul linsesuppe (vegansk)

Okei, det var egentlig ikke meningen, men nå har jeg altså laget noe vegansk. En egyptisk suppe med gule linser og grønnsaker. Kjempegod er den også. Rask, enkel og mettende og hele familien likte den. Skal du bare lage én gul, vegansk linsesuppe fra Egypt i dag, anbefaler jeg denne! PRØV OGSÅ MINE ANDRE SUPPER … Fortsett å lese Gul linsesuppe (vegansk) → The post Gul linsesuppe (vegansk) appeared first on #nammis.

2019-11-14 07:52 Sarah Bernhardt

– Eh, jeg tror du bare kan lage mer av de Sarah-Bernardsene, ropte Madammen akkurat i det jeg satte meg ned i sofaen. – Hva?? Jeg har jo akkurat gjort meg ferdig med en stor porsjon? – Og nå er de straks spist opp. De var kjempegode! Madammen hadde rett – disse er bare kjempegode! … Fortsett å lese Sarah Bernhardt → The post Sarah Bernhardt appeared first on #nammis.

2019-02-25 07:10 Eventyrkrem til fastelavnsbollene

Fastelavnsboller er blant mine favorittboller. Og det er fordi man kan leke seg litt med fyllet. Selvsagt spiser man den tradisjonelle først med krem og syltetøy. Men såååå begynner moroa! I dag handler det om en lystig kombo av skogsbæryoghurt, kremfløte, sjokolade og frivillig banan. Det blir supergodt. Du må nesten bare prøve! OG HER … Fortsett å lese Eventyrkrem til fastelavnsbollene → The post Eventyrkrem til fastelavnsbollene appeared first on #nammis.

2019-02-18 07:10 Fastelavnsboller

Det finnes en bolle til enhver anledning, men fastelavensbollene står virkelig i en særstilling i den norske bolletradisjonen. Store, deilige boller med krem og syltetøy: fastelavnsbollene skal gjøre alle de andre bollene misunnelige! Det skal være såpass mye bolle at alle har munnen for full av krem og syltetøy til å orke å diskutere om … Fortsett å lese Fastelavnsboller → The post Fastelavnsboller appeared first on #nammis.

2019-02-11 07:00 Saftige vaniljemuffins

Muffins er kult det, men jeg synes det er så veldig ferskvare. Det hadde vært utrolig digg å kunne lage dem dagen i forveien, uten at de ble harde og gamle. Et triks da er å bytte ut smør med olje. Da kan de holde de seg saftige og gode i flere dager. Denne oppskriften … Fortsett å lese Saftige vaniljemuffins → The post Saftige vaniljemuffins appeared first on #nammis.

2019-02-04 07:00 Saftige kyllingfileter

Det er ett eller annet med kylling, altså. Og det er ett eller annet med kylling og mango. Og ris. Når den er ekstra saftig. Og når den har har en superdigg krydderblanding på seg. Og sprø stekeskorpe. Og er enkel å lage. Og når den blir servert på en kjedelig mandag. Ja, eller på … Fortsett å lese Saftige kyllingfileter → The post Saftige kyllingfileter appeared first on #nammis.

2019-01-28 07:00 Spagetti masala

Jeg har ikke tall på hvor mange rare kokebøker jeg har drasset inn i huset fra ulike loppemarkeder. Noe av dem inneholder rare, sinnsyke retter som aldri bør lages (cirka absolutt alle kokebøker fra 70-tallet), noen inneholder penger (en av årets beste bokopplevelser var da 1.500,- datt ut av den rødrutede kokeboken her i våres) … Fortsett å lese Spagetti masala → The post Spagetti masala appeared first on #nammis.

2019-01-21 07:00 Oksehalesuppe

De litt rare kjøttstykkene har fått et ordentlig comeback de siste årene. Nå har vi forstått at det er verdt å vente noen timer på at kjøttet får godgjøre seg ordentlig, bli så mørt at det smelter på tungen og få sånn mørk, deilig kjøttsmak. Det tar litt tid, men duverden så godt det blir! … Fortsett å lese Oksehalesuppe → The post Oksehalesuppe appeared first on #nammis.

2019-01-14 07:00 Baconburger

Ja, jeg vet! Jeg burde bytte ut dette bildet. For er det ikke kjøpebrød (!!!) på dette bildet? Og hva ER den dressingen?  Jo, det ER kjøpebrød og den dressingen kommer aldri ut på denne bloggen, for å si det sånn. Fryktelig sak! Men! Juvelen i pølsen, selve hånden i hansken, plommen på eggen – … Fortsett å lese Baconburger → The post Baconburger appeared first on #nammis.

2019-01-07 07:00 Thaisalat med kylling

– Oi, dette var…spesielt, sa jeg etter første munnfull. For det var litt spesielt. Nesten litt rart. Madammen nikket.  – Men jeg klarer ikke å slutte å spise det, fortsatte jeg. For det var veldig godt også. På en rar måte. Madammen nikket igjen. Og ungene hadde forlatt bordet etter første øyekast. Men den rare … Fortsett å lese Thaisalat med kylling → The post Thaisalat med kylling appeared first on #nammis.

2019-01-03 08:06 Mandelkake med pistasjenøtter

– Pappa, kan vi lage nøttekake? Pappa?? Pappa!! Nøttekake!! Eldstejenten hadde fått mildt hakk i platen, etter å ha bladd i en barnekokebok sent en søndag kveld. Jeg er alltid giret på en nøttekake, jeg, men denne uken passet det ikke med baking før til helgen. Så det ble en relativt lang uke med «NØTTEKAKE, … Fortsett å lese Mandelkake med pistasjenøtter → The post Mandelkake med pistasjenøtter appeared first on #nammis.

2018-12-17 06:05 Svenske pepperkaker

Denne oppskriften har jeg nappet fra en bok som har tatt den fra en annen bok som har fått den fra sin mor som har fått den fra sin far og så videre. Her kommer vi nok ganske tett på den svenske ur-oppskriften på pepperkaker, tror jeg. En deilig sprø pepperkake med kryddersmak og et … Fortsett å lese Svenske pepperkaker →

2018-12-13 06:05 Napoleonshatter

Napoleonshatter er virkelig et av julen undre! Det er nok ikke den lette julekaken du spiser like etter pinnekjøttet på julaften – dette er nemlig en hel liten julefest i seg selv. Dette er kakene du finner frem når du er julegodtesyk og skal unne deg noe ordentlig snadder. Kanskje du får en julegjest på … Fortsett å lese Napoleonshatter →

2018-12-10 06:05 Saus til pinnekjøtt

Saus? Til pinnekjøtt? Skal du ha saus? Til pinnekjøtt? Hva? Saus? Ja, hjemme hos oss har det nok ikke vært så mye saus til pinnekjøtt opp gjennom tidene. Vi har klart oss uuuutmerket godt med ufiltrert pinnefett. Så naturlig nok var jeg skeptisk da noen foreslo saus. Til pinnekjøtt. Galskap! Men jeg er jo en … Fortsett å lese Saus til pinnekjøtt →

2018-12-04 07:05 Bamsekjeks

– Dette var gode pepperkaker, pappa, sa eldstejenten på 5. – Neinei, det er jo ikke pepperkaker. Det er jo juni. Vi bor da i et møblert hjem. Dette er bare vanlige kjeks, sa jeg. – Ehm… Faktisk så smaker de litt pepperkaker, sa Madammen. Så da stod jeg der, da. Men en boks nybakte … Fortsett å lese Bamsekjeks → The post Bamsekjeks appeared first on #nammis.

2018-11-19 06:55 Spareribs

Der lå den igjen. Den stirret olmt på meg, idet jeg åpnet fryseren. Den hadde lagt der siden jul, Svineribben som ikke ble spist. Og jeg visste jeg måtte gjøre noe med den snart, om den ikke skulle ende sine dager i en grønn pose. Det var bare én ting å gjøre – fyre opp … Fortsett å lese Spareribs → The post Spareribs appeared first on #nammis.

2018-11-05 06:43 BBQ-saus til svinekjøtt

Trenger man virkelig en egen BBQ-saus til svinekjøtt? Kan man ikke bare bruke den samme på alt? Joda, BBQ-saus kan oftest brukes på det meste. Men noen oppskrifter passer bare så supertgodt til enkelte typer kjøtt. Og dette er en sånn en. Kan brukes som marinade, som grillsaus, som tilbehør eller dipsaus på det aller … Fortsett å lese BBQ-saus til svinekjøtt → The post BBQ-saus til svinekjøtt appeared first on #nammis.

2018-10-30 07:25 Calzone

Calzone er jo egentlig like lett å lage som en vanlig pizza. Det vet jeg jo godt. Allikevel har det liksom vært en ekstra stor terskel for meg å lage en pizza der jeg bretter den ene delen over den andre. Jeg har tenkt på det ofte, men aldri kommet så langt. Calzone har vært … Fortsett å lese Calzone → The post Calzone appeared first on #nammis.

2018-10-30 07:25 Pizzasaus til calzone

Dette er calzonesausen som får deg til å tro at du har bestilt den fra restaurant. Deilig og smaksrik pizzasaus som er akkurat passe calzone-mild. Rask og lett å lage, passer til frysing og digg å spise! Nammis! PRØV OGSÅ MINE ANDRE PIZZAOPPSKRIFTER Du trenger til 5 dl pizzasaus/4 calzoner ( halvparten til fyllet, halvparten … Fortsett å lese Pizzasaus til calzone → The post Pizzasaus til calzone appeared first on #nammis.

2018-10-22 14:05 Vietnamesiske kyllingvinger

Du vet at du har grillet mye en sesong, når du plutselig befinner deg på en eller annen mørk avkrok på internett, på jakt etter verdens beste vietnamesiske marinade til kyllingvinger. Men det er moro å ha litt ulike vingemarinader å leke seg med. Vingene virker jo å være den delen av kyllingen som tar … Fortsett å lese Vietnamesiske kyllingvinger → The post Vietnamesiske kyllingvinger appeared first on #nammis.

2018-10-15 07:19 Skuffekake

De var flinke til å spare før i tiden. Så én ting har jeg lært meg når jeg skal teste kakeoppskrifter som stammer fra «den eldre generasjon»: doble glasurmengden med én gang! Da blir alt så meget bedre! Og herlighet så god den er. Den var superdigg da bli kastet oss over den mens den … Fortsett å lese Skuffekake → The post Skuffekake appeared first on #nammis.

2018-10-08 07:19 BBQ Chicken Pizza

Denne pizzaen har jeg faktisk drømt om siden 2007. Da fikk jeg servert en overformidabelt god kyllingpizza med akkurat passe nok smak av BBQ. For ofte er det jo slik at BBQ-tema-pizzaer enten ikke smaker så mye BBQ, eller så smaker de så mye at du like gjerne kunne drukket saus rett fra flasken. Men … Fortsett å lese BBQ Chicken Pizza → The post BBQ Chicken Pizza appeared first on #nammis.

2018-10-01 07:19 Spicy salsadip

Jeg aner ikke hvor jeg har denne oppskriften fra. Den har tydeligvis vært lagret på dataen min som «salsa – burde prøves» siden 2014, og jeg husker den ikke. Men god er den uansett, særlig når du bruker ordentlig gode tomater. Denne er supergod som dipsaus til chips og grønnsaker eller middagssaus, spesielt til stekt … Fortsett å lese Spicy salsadip → The post Spicy salsadip appeared first on #nammis.

2018-09-24 07:19 Seige og saftige hamburgerbrød

Har du lyst til å imponere gjestene dine ordentlig neste gang du skal servere hamburgere? Da har du kommet til rett sted! Dette hamburgerbrødet vil få dem til å tro at de har kommet på en fancy burgerrestaurant. Hemmeligheten her er å koke brødene littegranne før de går inn i ovnen. Da får de en … Fortsett å lese Seige og saftige hamburgerbrød → The post Seige og saftige hamburgerbrød appeared first on #nammis.

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.