Cecilies mat

Tid Innlegg
2020-06-14 16:28 Ukemeny 25/2020

I hele den sørlige delen av landet ligger det an til å bli en skikkelig varm sommeruke. Jeg velger å tro at det varsler om en lang og fin sommer… The post Ukemeny 25/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-06-10 20:32 Tomatrisotto

Jeg har alltid vært glad i risotto, men i det siste har jeg fått helt dilla, og lager risotto i alle mulige forskjellige varianter. Siste tilskudd til risottofamilien min er… The post Tomatrisotto appeared first on Cecilies mat.

2020-06-07 14:14 Ukemeny 24/2020

Etter regn kommer sol – det er i hvert fall det jeg håper på, for nå har det bøttet ned i et par dager og jeg begynner virkelig å bli… The post Ukemeny 24/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-06-05 13:15 Tomatgalette med feta og oregano

Endelig begynner tomatene å smake av noe igjen. Det er aldeles herlig og noe jeg ville feire ved å lage en enkel tomatgalette. En galette er en slags  pai som… The post Tomatgalette med feta og oregano appeared first on Cecilies mat.

2020-06-02 14:04 Kyllingsatay med nudelsalat

Dette er skikkelig digg sommermat, og nå skinner solen og det er varmt i været – endelig. Da er det på tide med en skikkelig sommer grill rett. Første gang… The post Kyllingsatay med nudelsalat appeared first on Cecilies mat.

2020-05-31 17:57 Ukemeny 23/2020

Hva skal vi ha til middag? Det er jo det evige spørsmålet, som kommer opp hver dag sånn noen timer etter lunsj. Da er det utrolig deilig å ha en… The post Ukemeny 23/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-05-30 12:01 Mine 5 beste oppskrifter med brennesle

MAI – Naturen er endelig full av ting vi kan spise, og en av disse tingene er nesler, eller brennelse. Jeg regner med at alle har et eller mange barndomsminner… The post Mine 5 beste oppskrifter med brennesle appeared first on Cecilies mat.

2020-05-29 10:28 Lasagne med grønne plater

Alle kan vel trenge en lasagneoppskrift til? Det kan i hvert fall jeg, og denne ble riktig god. Dette er en lasagne med grønne plater og det har du kanskje… The post Lasagne med grønne plater appeared first on Cecilies mat.

2020-05-25 15:42 Grønn risotto med nesler

I dag var jeg ute og plukket litt ugress langs turstien igjen. Da jeg kom hjem på kjøkkenet mitt, ble de til en grønn risotto med nesler. Jeg er visst… The post Grønn risotto med nesler appeared first on Cecilies mat.

2020-05-24 19:14 Ukemeny 22/2020

Ettersom årstidene forandrer seg, forandrer også min apetitt på forskjellige matvarer. Om høsten er det rotgrønnsaker og lammekjøtt. I desember er det julemat og når januar kommer er jeg klar… The post Ukemeny 22/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-05-24 14:03 Nesleomelett med laks

Når klokken nærmere seg halv tolv begynner magen å rumle i magen og hjernen går på høygir. Spørsmålet som beskjeftiger meg da er nemlig hva kan jeg spise. Jada, to… The post Nesleomelett med laks appeared first on Cecilies mat.

2020-05-20 14:41 Ravioli med brennesle

På denne tiden av året har jeg rukket å bli skikkelig lei rotgrønnsaker og har skikkelig lyst på noe grønt som nettopp har kommet opp av jorden. Det er foreløpig… The post Ravioli med brennesle appeared first on Cecilies mat.

2020-05-19 08:25 Ukemeny 21/2020

Da har vi en kort arbeidsuke foran oss. Mange benytter nok anledningen til å ta fri på fredagen og lage seg en fin langhelg ut av kristihimmelfartshelgen. Sånn blir det… The post Ukemeny 21/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-05-14 19:23 Amerikansk ostekake med bjørnebær

Denne kaken altså, den er kjemepgod. Jeg fant oppskriften i et blad mens jeg var student i Danmark for mange, mange år siden. Jeg lagde den noen ganger, men etter… The post Amerikansk ostekake med bjørnebær appeared first on Cecilies mat.

2020-05-10 12:45 Ukemeny 20/2020

En ny uke står for døren og det blir for mange en gledens uke. Skolen begynner igjen for alle og mange voksne kan gå på jobben igjen. Den sosiale distanseringen… The post Ukemeny 20/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-05-03 16:32 Ukemeny 19/2020

Etter en deilig langhelg står en hel og blank uke for døren. Jeg merker at den entusiasmen jeg følte for å lage god, variert, ny og spennende mat til hele… The post Ukemeny 19/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-04-30 17:13 Enkelt hverdagsbrød

I disse hjemmetider har jeg inntrykk av at “alle” baker brød. Det gjør vi også. Jeg har en surdeig i kjøleskapet klar til å bake med, men nå får den… The post Enkelt hverdagsbrød appeared first on Cecilies mat.

2020-04-26 10:47 Ukemeny 18/2020

For en herlig uke vi har lagt bak oss. Solen har skint, og det har nesten vært sommertemperaturer. Naturen har eksplodert i grønt og fuglene synger i vilden sky. Det… The post Ukemeny 18/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-04-23 15:16 Risotto med asparges og reker

Nå er det definitivt vår. Nye planter og blomster dukker daglig opp av jorden, fuglene synger og insektene har våknet til liv og surrer litt forvirret omkring på jakt etter… The post Risotto med asparges og reker appeared first on Cecilies mat.

2020-04-20 13:09 Neslepai med bacon

I hagen min, langs gjerdet vokser det alltid mye brennesle. Den er både stygg og lei å komme borti, og når jeg utpå sommeren må fjerne den, er det nødvendig… The post Neslepai med bacon appeared first on Cecilies mat.

2020-04-19 18:44 Ukemeny 17/2020

Den kommende uken er den vi kaller golden week hjemme hos oss. For i løpet av en liten uke har Husbond og jeg bryllupsdag, og bursdag begge to. Vanligvis pleier… The post Ukemeny 17/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-04-13 17:59 Ukemeny 16/2020

Så var denne underlige påsken over. Denne påsken vi har gått omveier rundt hverandre i stedet for å gå hverandre i møte og den påsken da hyttene fikk være i… The post Ukemeny 16/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-04-05 18:37 Ukemeny 15/2020 – Påsken

Dette blir en litt merkelig påske for de fleste av oss. Planer har gått i vasken og tradisjoner må brytes på grunnen av tiltakene som er iverksatt for å redusere… The post Ukemeny 15/2020 – Påsken appeared first on Cecilies mat.

2020-04-02 09:54 Risotto med blåskjell

Blåskjell er virkelig enkel og god mat. Det er ikke så mye som skal til før det står et herremåltid på bordet om man har tilgang til blåskjell, løk, hvitløk,… The post Risotto med blåskjell appeared first on Cecilies mat.

2020-03-29 18:29 Ukemeny 14/2020

Vi er nå på uke 3 med sosial distansering, og jeg prøver å holde moralen i leiren ved å tilby god mat et par ganger om dagen (les: lunsj og… The post Ukemeny 14/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-03-26 13:01 Chana dal – indisk linsegryte

Denne har vært en gjenganger hos oss i vinter. Når vi har lyst på noe litt lettere men allikevel næringsrik og mettende, når vi har har fyst på på noe… The post Chana dal – indisk linsegryte appeared first on Cecilies mat.

2020-03-26 08:33 Mine 5 beste oppskrifter med bønner og linser

MARS –  dette er kanskje en av de kjedeligste månedene i kalenderen når det kommer til gode råvarer. Naturen har foreløpig ikke så mye å by på, og de vinterlagrede rotgrønnsakene… The post Mine 5 beste oppskrifter med bønner og linser appeared first on Cecilies mat.

2020-03-23 15:26 Gnocchi alla sorrentina

Gnocchi er små potetballer som gjerne serveres i en eller annen saus. På sitt beste er de luftige, lette og smaker herlig av potet og den sausen de svømmer rundt… The post Gnocchi alla sorrentina appeared first on Cecilies mat.

2020-03-22 20:56 Ukemeny 13/2020

Ut i den andre uken med #socialdistancing og mange begynner sikkert å kjenne på at det å være hjemme hele tiden ikke bare er topp. Min måte å håndtere dette… The post Ukemeny 13/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-03-16 13:47 Keep calm and eat lunch

Mange av oss har etterhvert blitt vant til gode lunsjer i kantinen på jobben. Det kan være lekkert påsmurte smørbrød, varmretter eller digre salatbarer med masse digg å velge mellom. … The post Keep calm and eat lunch appeared first on Cecilies mat.

2020-03-15 16:29 Ukemeny 12/2020

Nå blir det mye hjemmetid på oss alle, og hva er vel bedre da enn å samle familien rundt middagsbordet. Det gir adspredning og man skal vel kanskje ikke kimse… The post Ukemeny 12/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-03-15 12:13 Tacosuppe

Tacosuppe er skikkelig godt og helt sikkert populært hos både store og små. Her får du alle de kjente tacosmakene i en suppebolle. Suppen er i bunn og grunn en… The post Tacosuppe appeared first on Cecilies mat.

2020-03-11 08:47 Syrlig fiskesuppe med inspirasjon fra Thailand

For meg finnes det ikke noe bedre enn å sette meg ned med en bolle med varm, nærende suppe på en litt grå og sur dag. Denne fiskesuppen lagde jeg… The post Syrlig fiskesuppe med inspirasjon fra Thailand appeared first on Cecilies mat.

2020-03-08 13:35 Ukemeny 11/2020

Her er den nye ukemenyen. Jeg er en stor tilhenger av et variert kosthold. Min filosofi er at litt av hvert og ingen overdrivelser er det beste. Derfor setter jeg… The post Ukemeny 11/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-03-01 18:24 Ukemeny 10/2020

Hva skal vi ha til middag? Det er jo det evige spørsmålet som aldri blir besvart en gang for alle. Hver dag er det like aktuelt, og for hver dag… The post Ukemeny 10/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-02-27 15:25 Mine 5 beste oppskrifter med sitron

FEBRUAR – det er nok mange som ikke tenker på at sitroner har en spesiell sesong. Og slik har det jo etterhvert blitt med mange slags frukt og grønnsaker –… The post Mine 5 beste oppskrifter med sitron appeared first on Cecilies mat.

2020-02-23 14:32 Ukemeny 9/2020

Ble det litt mye godsaker og kos i vinterferien? Sånn blir det i hvert fall ofte når vi er på fjellet. Av en eller annen grunn er det lettere å… The post Ukemeny 9/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-02-20 14:42 Spaghetti al limone

Det enkle er ofte det beste. Det stemmer i hvert fall for denne spagettiretten som lages med mindre enn en håndfull ingredienser og tar like lang tid å lage som… The post Spaghetti al limone appeared first on Cecilies mat.

2020-02-18 14:02 Lemon curd – eller sitronkrem om du vil

Lemon curd er frisk og samtidig søt sitronkrem. Så utrolig godt på en brødskive, boller, scones, på pavlova, i rullekaken eller rett og slett bare spise rett ut av glasset.… The post Lemon curd – eller sitronkrem om du vil appeared first on Cecilies mat.

2020-02-16 14:58 Ukemeny 8/2020

Denne uken er det vinterferie her på Østlandet, og det blir merkbart færre folk i byen, selv om de fleste ikke har ferie. Bussen har bedre plass og det er… The post Ukemeny 8/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-02-09 19:44 Ukemeny 7/2020

Her har jeg satt sammen en ukemeny og som vanlig er det både kjøtt, fisk og litt vegetar. Jeg håper du finner noe som frister og kan gi inspirasjon til… The post Ukemeny 7/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-02-02 17:42 Ukemeny 6/2020

Det er nesten skummelt hvor fort tiden går. Nå er det allerede februar og dagene har blitt merkbart lengre – heldigvis. Det feirer jeg med litt grønne salater ved siden… The post Ukemeny 6/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-01-31 14:10 Brandade med torsk

Brandade er en deilig, tradisjonell sydfransk rett bestående av salt torsk, poteter og olivenolje. Det er sikkert like mange måter å lage denne retten på som det finnes husmødre i… The post Brandade med torsk appeared first on Cecilies mat.

2020-01-28 14:42 Pad thai med reker – en ikke helt autentisk variant

Pad thai er en favoritt hos de flest som har vært i Thailand. Dette er gatemat på sitt beste; raskt, godt og billig.   I sin enkleste form er pad thai… The post Pad thai med reker – en ikke helt autentisk variant appeared first on Cecilies mat.

2020-01-26 14:34 Ukemeny 5/2020

Det er nesten ikke til å tro at januar går mot slutten. Jeg synes virkelig ikke det er lenge siden rakettene markerte inngangen til det nye året. Mitt forsett i… The post Ukemeny 5/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-01-23 07:10 Mine 5 beste oppskrifter med reker

JANUAR – Mange tenker sikkert på sommer, sol og bølgeskvulp når de tenker på reker. Ikke noe er vel bedre enn å sitte på en bryggekant og pille reker? Nei… The post Mine 5 beste oppskrifter med reker appeared first on Cecilies mat.

2020-01-20 12:18 Ukemeny 4/2020

Et lite magevirus satte en stopper for å få ut ukemenyen i går på søndag som jeg pleier. Men nå er magen bedre og menyen på plass. Det med mageviruset… The post Ukemeny 4/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-01-14 13:37 Salat med sardiner og poteter

I dag har jeg laget en skikkelig januar salat med sardiner,  poteter og et tydelig middelhavspreg. Etter min mening tikker denne salaten alle boksene. Den er er enkel å lage.… The post Salat med sardiner og poteter appeared first on Cecilies mat.

2020-01-12 14:52 Ukemeny 3/2020

Så var den første hele uken av 2020 over og familien har falt tilbake til hverdagen med jobb og skole. Da er det ekstra greit å ha en plan for… The post Ukemeny 3/2020 appeared first on Cecilies mat.

2020-01-07 15:00 Rekegryte med indisk smak

Her får du oppskriften på en deilig, varmende rekegryte med indisk smak som passer ypperlig på litt grå og sure dager, for denne retten er alt annet enn grå. Rød… The post Rekegryte med indisk smak appeared first on Cecilies mat.

2020-01-05 17:58 Ukemeny 2/2020

I dag har jeg ryddet julen ut, og er definitivt ferdig med den. På kjøkkenbenken står det fortsatt noen julekaker som senere i uken skal gis bort til noen som… The post Ukemeny 2/2020 appeared first on Cecilies mat.

2019-12-29 11:35 Ukemeny 1/2020

Det er så rart med det. I desember lengter jeg etter julematen; ribbe, pinnekjøtt, kaker, godteri, nøtter og alt det andre, men når nyttårsaften er tilbakelagt er det andre ting… The post Ukemeny 1/2020 appeared first on Cecilies mat.

2019-12-22 14:25 Ukemeny 52/2019 – hva skal vi ha til middag i julen

22Så er tiden kommet for årets siste ukemeny.  Og siden det er jul og høytid er det mye festmat på menyen. Jeg må innrømme at jeg er redd for at… The post Ukemeny 52/2019 – hva skal vi ha til middag i julen appeared first on Cecilies mat.

2019-12-20 14:47 Julemiddagen – tips og triks

For mange er julemiddagen årets middag. Dette er kanskje den dagen hele familien samles rundt middagsbordet og alle er i sitt beste humør. I huset har det spredd seg en… The post Julemiddagen – tips og triks appeared first on Cecilies mat.

2019-12-18 10:49 Mine 5 beste oppskrifter med ingefær

DESEMBER – Dette er kanskje den måneden der krydderbruken er størst. Vi spiser småkaker som smaker deilig av anis, eller kanel. Lussekattene må selvsagt ha safran, eller i hvert fall… The post Mine 5 beste oppskrifter med ingefær appeared first on Cecilies mat.

2019-12-17 08:30 Vintersalat med kål

Her har jeg laget en deilig vintersalat med kål som har alt man kan ønske seg av en salat på denne tiden av året.  Jeg har brukt to typer kål… The post Vintersalat med kål appeared first on Cecilies mat.

2019-12-15 19:12 Ukemeny 51/2019 – hva skal vi ha til middag

Nå er det virkelig ikke lenge til jul. Litt rart å tenke på at det bare er en drøy uke igjen til kirkeklokkene ringer julen inn. Men før det er… The post Ukemeny 51/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-12-08 18:19 Ukemeny 50/2019 – hva skal vi ha til middag

Det begynner å nærme seg nå, og jeg har så vidt sluppet julematen til, selv om jeg prøver å bruke den på en litt annen måte.  Som med en medistergryte… The post Ukemeny 50/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-12-02 14:12 Lompewraps med pinnekjøtt og shrirachamajones

Dette er vel knap nok noen oppskrift, men mer et forslag til hva du kan gjøre med pinnekjøttrester. For det er ingen grunn til å kaste den lille biten med… The post Lompewraps med pinnekjøtt og shrirachamajones appeared first on Cecilies mat.

2019-12-01 17:16 Ukemeny 49/2019 – hva skal vi ha til middag

Tenk så ble det desember og første søndag i advent. Jeg er et skikkelig julemenneske og fryder meg nå over å ta frem adventsstjerne, dørkrans, lilla lys og litt pynt.… The post Ukemeny 49/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-11-25 14:15 Bakt potet med pinnekjøtt og wasabirømme

På åtti-tallet var det kjempepopulært med bakt potet. Det var ikke få fredags- eller lørdagskvelder på byen som ble avsluttet med en bakt potet fra en vogn utenfor Nationalteatert. Potetene… The post Bakt potet med pinnekjøtt og wasabirømme appeared first on Cecilies mat.

2019-11-24 14:25 Ukemeny 48/2019 – hva skal vi ha til middag

Det er den siste uken i november, og jeg forsøker fortsatt å holde julen litt på avstand. Derfor er det ingen julemat i denne ukemenyen. Men nå merker jeg at… The post Ukemeny 48/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-11-21 13:48 Dronning Maud pudding

Dette er en staselig dessert som passer for de store anledningene. Etter sigende skal det ikke finne sted en eneste konfirmasjon i Haugesundtraktene uten nettopp denne desserten. Hvis du ikke… The post Dronning Maud pudding appeared first on Cecilies mat.

2019-11-18 13:25 Mine 5 beste oppskrifter med selleri

NOVEMBER – Selleri er en litt oversett grønnsak synes jeg, derfor har jeg lyst til å løfte den frem denne måneden.  Vi bruker sellerien i grønnsaksuppa eller sammen med de… The post Mine 5 beste oppskrifter med selleri appeared first on Cecilies mat.

2019-11-17 15:26 Ukemeny 47/2019 – hva skal vi ha til middag

En ny uke står for døren og det er på tide å tenke på den kommende ukens middager. Jeg ser stadig mer julemat i sosiale medier, i butikkene har det… The post Ukemeny 47/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-11-14 15:44 Selleripuré – et deilig tilbehør til litt av hvert

Her får du oppskrift på en skikkelig silkemyk og innsmigrende selleripuré. Smaken er helt nydelig, men det er konsistensen som overrasket meg mest. Fordi det er så lite stivelse i… The post Selleripuré – et deilig tilbehør til litt av hvert appeared first on Cecilies mat.

2019-11-13 12:58 Smørbrød med roastbeef og potetsalat

Smørbrød med roastbeef og potetsalat er et klassisk smørbrød, og det er en grunn til det, for dette er skikkelig snadder. Her er det godt brød, knasende salat, myk potetsalat,… The post Smørbrød med roastbeef og potetsalat appeared first on Cecilies mat.

2019-11-10 13:25 Ukemeny 46/2019 – hva skal vi ha til middag

Søndag er planleggingsdag, og her kommer det en ny ukemeny til inspirasjon. Jeg kan ikke få sagt mange nok ganger hvor lurt jeg synes det er å lage en ukeplan.… The post Ukemeny 46/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-11-07 15:12 Gulasj – en hverdagsvariant

Du kjenner sikkert følelsen; det er kaldt og surt ute og du har litt dårlig tid til maten må stå på bordet. Helst kunne du tenke deg en skikkelig deilig… The post Gulasj – en hverdagsvariant appeared first on Cecilies mat.

2019-11-03 09:59 Ukemeny 45/2019 – hva skal vi ha til middag

Så var det søndag og ny ukemeny igjen. Visste du at jeg har laget ukemenyer på bloggen her i snart 12 år. Hver eneste uke, med unntak av noen sommeruker… The post Ukemeny 45/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-11-01 11:47 Selleri og potetgrateng

I går lagde jeg selleri og potetgrateng, og for en deilig rett det ble. Denne rakkeren er rett og slett nydelig. Ikke et negativt ord om vanlige fløtegratinerte poteter, men… The post Selleri og potetgrateng appeared first on Cecilies mat.

2019-10-27 12:55 Ukemeny 44/2019 – hva skal vi ha til middag

Ny søndag og ny ukemeny. De to henger tett sammen her på bloggen. Det er deilig å ha planene klare på middagsfronten. Det fikk jeg virkelig oppleve i uken som… The post Ukemeny 44/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-10-20 11:29 Ukemeny 43/2019 – hva skal vi ha til middag

Jeg kan ikke få sagt mange nok ganger hvor lurt jeg synes det er med ukemeny. Det sparer meg for både tid og penger. Og ikke minst slipper jeg spørsmålet… The post Ukemeny 43/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-10-17 13:45 Biff tartar smørbrød

En gang i tiden av smørbrød noe man smurte med stor omhu og serverte i fine selskaper. Jeg kan i hvert fall huske at mine bestemødre serverte fat med påsmurt… The post Biff tartar smørbrød appeared first on Cecilies mat.

2019-10-15 10:15 Mine 5 beste oppskrifter med lam

OKTOBER – Høsten er dessverre ikke min favorittårstid, men ferskt lammekjøtt er definitivt noe å glede seg til.  Norsk lammekjøtt er av veldig høy kvalitet, og har en deilig smak.… The post Mine 5 beste oppskrifter med lam appeared first on Cecilies mat.

2019-10-13 15:03 Ukemeny 42/2019 – hva skal vi ha til middag

Da er mine syv middagsforslag for uken som kommer klare. Som vanlig har jeg laget en meny med masse grønnsaker, men også kjøtt, fisk og fugl. Jeg håper du finner… The post Ukemeny 42/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-10-10 19:40 Kyllingbryst med druer

Stekt kyllingbryst med druer bakt i ovnen ble rett og slett en skikkelig smakfull og litt overraskende deilig middag.  Druer er jo absolutt ikke noe nytt på kjøkkenet mitt, men… The post Kyllingbryst med druer appeared first on Cecilies mat.

2019-10-08 18:44 Lammeskav med hummus

Lammeskav med hummus ble en skikkelig eksplosjon av smaker og farger på middagsbordet. Her har jeg stekt lammekjøttet med krydder fra Midtøsten og servert det på en seng av hummus.… The post Lammeskav med hummus appeared first on Cecilies mat.

2019-10-06 20:21 Ukemeny 41/2019 – hva skal vi ha til middag

I dag har det vært en usedvanlig vakker høstdag med klar luft og høy, blå himmel. En tur i skogen hadde vært vidunderlig, men i stedet har jeg sittet inne… The post Ukemeny 41/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-10-01 13:35 Krydderkake med banan

Dette er en god gammeldags krydderkake med banan som har fulgt meg siden studietiden. Det med bananen er riktignok en nyere tilføyelse, men allikevel (det er jo greit å spise… The post Krydderkake med banan appeared first on Cecilies mat.

2019-09-29 13:57 Ukemeny 40/2019 – hva skal vi ha til middag

I uken som kommer er det skolefri i halve Norge, og om man har barn eller ikke, så merkes det godt. Det blir litt mindre trafikk på veien og litt… The post Ukemeny 40/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-09-23 20:07 Lammekebab med yoghurtsaus

Er ditt forhold til kebab, noe du spiser sent på natten etter en hyggelig tur på byen, og det er da noe litt slapt grillet kjøtt med dvask salat og… The post Lammekebab med yoghurtsaus appeared first on Cecilies mat.

2019-09-22 18:29 Ukemeny 39/2019 – hva skal vi ha til middag

Denne uken er det skikkelig høst på menyen. Her er det rotgrønnsaker, kål, sopp, ovnsrett og søndagsstek. For meg er alt dette klassisk høstmat og et kjærkomment gjensyn etter sommerens… The post Ukemeny 39/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-09-19 19:50 Grønn kylling curry

Grønn kylling curry har en vidunderlig smak fra currypasten. Kokosmelken gjør sausen kremet, fiskesaus gir ekstra umami og chilien et mildt (eller kraftig) kikk. Sammen med saftig kylling og sprø grønnsaker… The post Grønn kylling curry appeared first on Cecilies mat.

2019-09-17 14:06 Mine 5 beste oppskrifter med eple

SEPTEMBER – Nå er vi vel sånn omtrent midt i den norske epleseongen. Glasseplene er historie og vintereplene blir sakte men sikkert modne. I år var det en rar eplehøst.… The post Mine 5 beste oppskrifter med eple appeared first on Cecilies mat.

2019-09-15 18:59 Ukemeny 38/2019 – hva skal vi ha til middag

Har du måttet holde på hatten i dag? Det har i hvert fall blåst kraftig der jeg har vært i dag. Så selv om solen stort sett skinte hele dagen,… The post Ukemeny 38/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-09-11 19:04 Bakt paprika

Dette her er bare så godt. Om du ikke har laget bakt paprika før, så må du bare prøve det. Etter en god stund i ovnen blir den litt skarpe… The post Bakt paprika appeared first on Cecilies mat.

2019-09-08 16:03 Ukemeny 37/2019 – hva skal vi ha til middag

Så var høsten her, da. I uken som har gått har regnet silt ned og temperaturene definitivt vært på et høstnivå. Det er med andre ord gode grunner til å… The post Ukemeny 37/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-09-01 13:18 Ukemeny 36/2019 – hva skal vi ha til middag

For en matnerd er det deilige dager for tiden. I skogen er det sopp og i butikker, torg, reko-ringer og i hager bugner det av struttende grønnsaker og deilig norsk… The post Ukemeny 36/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-08-28 12:06 Kyllingkjøttboller med glassnudler

Asiatisk mat er alltid populært hjemme hos oss, og denne retten var ikke noe unntak. Kyllingkjøttboller med glassnudler er et deilig hverdagsmåltid som kan lyse opp en litt regntung høstettermiddag. … The post Kyllingkjøttboller med glassnudler appeared first on Cecilies mat.

2019-08-25 13:54 Ukemeny 35/2019 – hva skal vi ha til middag

Det har vært skrevet så mye om skam i sommer. Vi skal visst skamme oss over det meste, også det å spise kjøtt. I stedet for all denne skammen som… The post Ukemeny 35/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-08-22 14:13 Soyaglassert torsk

–  Hvis du lager torsk på denne måten, kan vi godt ha det flere ganger.  Det er ikke så ofte at Tuppen uttaler seg positivt om hvit fisk, men denne… The post Soyaglassert torsk appeared first on Cecilies mat.

2019-08-20 11:18 Blomkål og kikertsuppe

Jeg samler på gode hverdagssuper. Supper som er enkle å lage og smaker godt. Blomkål og kikertsuppe kommer kommer definitivt i denne kategorien.  Suppen er fløyelsmyk og har en mild… The post Blomkål og kikertsuppe appeared first on Cecilies mat.

2019-08-18 10:14 Ukemeny 34/2019 – hva skal vi ha til middag?

Denne uken skal tusenvis av barn og ungdommer tilbake til skolen. Det betyr også at de fleste voksne er tilbake på jobben og at hverdagen definitivt er tilbake. Litt godt… The post Ukemeny 34/2019 – hva skal vi ha til middag? appeared first on Cecilies mat.

2019-08-14 10:07 Mine 5 beste oppskrifter med agurk

AUGUST – har du tenkt på at agurk kan brukes til mye mer enn som en litt kjedelig salatingrediens. Salat smaker jo mildt (nesten ikke av noe, vil kanskje noen… The post Mine 5 beste oppskrifter med agurk appeared first on Cecilies mat.

2019-08-13 13:23 Steinsopprisotto

Risotto er noe av det beste jeg vet, særlig fordi den kan varieres i det uendelige alt etter sesong, hva man har og hva den skal serveres sammen med. På… The post Steinsopprisotto appeared first on Cecilies mat.

2019-08-11 13:42 Ukemeny 33/2019- hva skal vi ha til middag

En ny uke og på tide å planlegge neste ukes middager. Det er mange grunner til å planlegge flere middager fremover. Jeg nevner i fleng: mindre tid. penger, stress, mer… The post Ukemeny 33/2019- hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-08-04 10:27 Ukemeny 32/2019 – hva skal vi ha til middag

Selv om hverdagen har begynt eller begynner for mange nå, er det fortsatt sommer og butikkene bugner av deilige grønnsaker. De som er heldige har både frukt, bær og grønnsaker… The post Ukemeny 32/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-07-30 21:04 Koldskål – en dansk sommerfavoritt

Koldskål er en tradisjonell dansk sommerdessert. Den er laget på et blunk av melk, egg og sukker og er herlig forfriskende i varmen. Koldskål har en perfekt balanse mellom syrlig… The post Koldskål – en dansk sommerfavoritt appeared first on Cecilies mat.

2019-07-28 15:17 Ukemeny 31/2019 . hva skal vi ha til middag

Nå er ferien over for vår del og hverdagen tilbake.  Jeg har så langt hatt en super sommer med både kos hjemme og utenlandstur. Og selv om hverdagen kommer sigende… The post Ukemeny 31/2019 . hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-07-23 13:48 Italiensk rekesalat

I går hadde vi reker til middag. Husbond hadde vært litt raus i rekedisken og vi hadde litt reker igjen.  Vi kunne selvsagt spist dem opp i dag pillet på… The post Italiensk rekesalat appeared first on Cecilies mat.

2019-07-21 10:57 Ukemeny 30/2019 – hva skal vi ha til middag

Visste du at Italia er det 5. mest populære ferielandet for nordmenn om sommeren? For meg er det imidlertid ferieland nummer 1. Jeg elsker å være på ferie i Italia… The post Ukemeny 30/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-03-31 17:37 Ukemeny 14/2019 – hva skal vi ha til middag

Også denne uken har jeg laget en middagsmeny bestående av masse godt. Her finner du både kjøtt, fisk, fugl og masse grønnsaker. På lørdagen foreslår jeg spagetti vongole. Det er… The post Ukemeny 14/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-03-27 20:27 Red curry kylling og nudelsuppe

Red curry kylling og nudelsuppe er en ekte hverdagshelt. Den er proppfull av gode smaker og er lett og rask å lage. Er du ganske kjapp med kniven, kan den… The post Red curry kylling og nudelsuppe appeared first on Cecilies mat.

2019-03-24 19:34 Ukemeny 13/2019 – hva skal vi ha til middag

Det er mulig jeg har et ekstra planleggingsgen, for i hvert fall er det slik at jeg liker godt å planlegge hva jeg skal gjøre den dagen, hva vi skal… The post Ukemeny 13/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-03-21 16:57 Brennende kjærlighet

Det er lett å forstå hvorfor brennende kjærlighet heter akkurat det. Retten har etter min mening en helt perfekt balanse mellom myk og mild potetstappe og salt og sprøtt bacon.… The post Brennende kjærlighet appeared first on Cecilies mat.

2019-03-20 20:01 Mine 5 beste oppskrifter med appelsin

Mars – Selv om vi kan kjøpe appelsiner nesten hele året nå, er de definitivt best på denne tiden. De er så herlig søte, saftige og forbløffende allsidige. Det er… The post Mine 5 beste oppskrifter med appelsin appeared first on Cecilies mat.

2019-03-19 15:32 Formkake med appelsin

Jeg er vanligvis en person som alltid velger salt fremfor søtt. Heller potetgull enn sjokolade, og ost fremfor dessert, hvis du forstår hva jeg mener. Men altså, av og til… The post Formkake med appelsin appeared first on Cecilies mat.

2019-03-17 19:46 Ukemeny 12/2019 – hva skal vi ha til middag

Vi er nå inne i de siste dagene av vår måned med mat basert på Eat-Lancet rapportens anbefalinger (planetary health diet). Frem til og med tirsdag gjelder disse retningslinjene, som… The post Ukemeny 12/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-03-10 19:06 Ukemeny 11/2019 – hva skal vi ha til middag

Vi har snart tilbakelagt tre uker på planteary health diet, og nå er det innspurten det dreier seg om.  Nå er det bare en uke og noen få dager så… The post Ukemeny 11/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-03-05 13:38 Vegetarisk shepherd’s pie

Shepherd’s pie – what’s not to like? Et høyst betimelig spørsmål synes jeg. Shepherd’s pie er alltid godt, om det lages med lammekjøtt som visstnok skal være det autentiske, med… The post Vegetarisk shepherd’s pie appeared first on Cecilies mat.

2019-03-03 18:48 Ukemeny 10/2019 – hva skal vi ha til middag

Vi er fortsatt inne i vårt eksperiment med et kosthold etter retningslinjer fra EAT-Lancet rapporten. Disse retningslinjene skisserer mye frukt og grønnsaker, bønner linser og belgfrukter og mindre kjøtt, fisk… The post Ukemeny 10/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-02-27 14:33 Syltet rødkål

Se på den fargen, da. Det er nesten helt magisk hvordan rødkålen forvandles til denne sjokkrosa herligheten. Det er eddiken som gjør at syltet rødkål får den flotte fargen. Jeg… The post Syltet rødkål appeared first on Cecilies mat.

2019-02-26 20:48 Falafel

Falafel er små, krydrede, deilige kikertboller som er svært populære i Midt-Østen. De er temmelig lette å lage, og kan brukes på mange måter. Jeg har tidligere forsøkt meg på… The post Falafel appeared first on Cecilies mat.

2019-02-25 18:45 Mine 5 beste oppskrifter med skrei

Februar – Nå er det skrei i butikkene. Dette er virkelig en sesongvare, for den er kun tilgjengelig så lenge Lofotfisket varer. Resten av året får vi greie oss med… The post Mine 5 beste oppskrifter med skrei appeared first on Cecilies mat.

2019-02-24 19:22 Ukemeny 9/2019 – hva skal vi ha til middag

Som jeg har skrevet om i en tidligere blogpost så har jeg tatt utfordringen fra EATForum. Det innebærer at jeg og familien min i en måned skal leve på Planetary… The post Ukemeny 9/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-02-23 11:25 Rød linsesuppe med tomater

Rød linsesuppe med tomater kunne like gjerne blitt kalt tomatsuppe med røde linser. Men navnet skjemmer som kjent ingen, og her utgjør omtrent de to tingene like mye så noe… The post Rød linsesuppe med tomater appeared first on Cecilies mat.

2019-02-20 14:46 Planetary Health Challenge

Challenge accepted – EAT Foundation utfordrer til å leve en måned med et kosthold basert på deres anbefalinger. Jeg plukker nå opp hansken og tar utfordringen. Kostplanen kalles Planteary Health… The post Planetary Health Challenge appeared first on Cecilies mat.

2019-02-17 14:37 Ukemeny 8/2019 – Hva skal vi ha til middag

I den kommende uken er det vinterferie i store deler av landet. Noen reiser på fjellet, andre benytter anledningen til en utenlandstur, og atter andre nyter godt av en litt… The post Ukemeny 8/2019 – Hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-02-13 21:22 Egg i skjærsilden

Egg i skjærsilden eller uovo in purgatorio som det heter på italiensk, er en deilig enkel rett. Det er rett og slett egg som er kokt i en deilig, hot… The post Egg i skjærsilden appeared first on Cecilies mat.

2019-02-12 17:02 Skrei med chorizo og sellerimos

Skrei med chorizo er en spennende kombinasjon. Den fine, delikate fisken får en flott kontrast av den salte, sprøstekte, krydrede pølsen. Sammen med fisken og chorizoen serverer jeg potet og sellerimos.… The post Skrei med chorizo og sellerimos appeared first on Cecilies mat.

2019-02-10 18:15 Ukemeny 7/2019 – hva skal vi ha til middag

Denne uken synes jeg at jeg har funnet frem noen riktig gode retter i ukemenyen. Her er det itaiensk, indisk, fransk, irsk og selvsagt norsk på tallerkenen gjennom uken. Jeg… The post Ukemeny 7/2019 – hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-02-07 15:46 Nasi goreng med reker

Nasi goreng med reker er et premieeksempel på at restemat kan være alt annet enn kjedelig. Dette er rett og slett et fyrverkeri av smaker og farger. Det smaker varmt… The post Nasi goreng med reker appeared first on Cecilies mat.

2019-02-03 14:45 Ukemeny 6/2019 – Hva skal vi ha til middag

Det evige spørsmålet “Hva skal vi ha til middag” som tusenvis av folk stiller seg hver eneste dag, og som har innledet hver eneste ukemeny i mer enn åtte år,… The post Ukemeny 6/2019 – Hva skal vi ha til middag appeared first on Cecilies mat.

2019-01-29 14:48 Blomkålris med indisk smak

Blomkålris har blitt veldig populært i den siste tiden og det er i grunnen ikke så rart. For dette er mat som er lett å lage, smaker godt og kan… The post Blomkålris med indisk smak appeared first on Cecilies mat.

2019-01-28 19:29 Gratinerte knivskjell

Det er ikke så ofte man ser disse rakkerne i butikken. Så når de først dukket opp i fiskedisken måtte jeg selvfølgelig ta dem med hjem. Jeg har fått servert… The post Gratinerte knivskjell appeared first on Cecilies mat.

2019-01-27 10:42 Hva skal vi ha til middag – ukemeny 5/2019

I morgen begynner en ny uke og dermed nye muligheter. Januar glir over i februar og dagene har begynt å bli litt lysere. Er det ikke herlig. Nedenfor har jeg… The post Hva skal vi ha til middag – ukemeny 5/2019 appeared first on Cecilies mat.

2019-01-23 14:29 Kveite med middelhavssmaker

Kveite er en fantastisk flott fisk som passer til de store anledningene. Den er også allsidig og kler mange slags tilbehør. Her har den fått følge med oliven, kapers, tomater,… The post Kveite med middelhavssmaker appeared first on Cecilies mat.

2019-01-21 20:58 Brokkolisuppe

I dag har jeg laget brokkolisuppe av en brokkoli som hadde begynt å bli litt gul i kantene. Suppen fikk en fin mild smak av brokkoli. Med en liten klatt… The post Brokkolisuppe appeared first on Cecilies mat.

2019-01-20 18:56 Hva skal vi ha til middag – ukemeny 4/2019

Da er en fantastisk flott vinterhelg over, og det er fint å tenke på at jeg fikk meg en flott skitur. Nå kommer søndagskvelden snikende på og da er det… The post Hva skal vi ha til middag – ukemeny 4/2019 appeared first on Cecilies mat.

2019-01-17 15:35 Mine 5 beste oppskrifter med kål

Januar. Denne måneden har jeg lyst til å løfte frem kålen. Det er kanskje ikke den grønnsaken folk flest tenker på som den mest spennende i grønnsakshyllene. Men begynner vi… The post Mine 5 beste oppskrifter med kål appeared first on Cecilies mat.

2019-01-13 18:52 Hva skal vi ha til middag – ukemeny 3/2019

Er du klar for en ny uke nå? Det er jeg. Det meste er nå klart til uken som kommer. Maten er planlagt og kjøpt inn, kalenderen sjekket og huset… The post Hva skal vi ha til middag – ukemeny 3/2019 appeared first on Cecilies mat.

2019-01-08 15:34 Colcannon med savoykål og purre

Nå er ferien definitivt over og det er tilbake til striskjorta og havrelefse for de fleste av oss. Ja, kanskje ikke striskjorte akkurat, men hverdagsmat i hvert fall. Det er… The post Colcannon med savoykål og purre appeared first on Cecilies mat.

2019-01-06 18:37 Hva skal vi ha til middag – ukemeny 2/2019

Har du noen nyttårsforsetter? Skal du slanke deg, spise sunnere, spare penger eller være snillere med miljøet? Da kan det være veldig lurt å ha en ukemeny. Jeg forstår selvsagt… The post Hva skal vi ha til middag – ukemeny 2/2019 appeared first on Cecilies mat.

2019-01-02 14:14 Rosenkål med honning og chili

Uansett om du er blant de som starter det nye året med masse gode intensjoner om et sunnere kosthold, eller om du bare skal fortsette som før – en god… The post Rosenkål med honning og chili appeared first on Cecilies mat.

2019-01-01 19:14 Hva skal vi ha til middag – ukemeny 1/2019

I dag er det 1. januar. De fleste av oss begynner sikkert å bli ganske lei jule- og festmat nå, og klar for litt andre smaker og retter. Men mange… The post Hva skal vi ha til middag – ukemeny 1/2019 appeared first on Cecilies mat.

2019-01-01 16:13 Kalkun med tunfisksaus – eller tacchino tonnato

Kalkun med tunfisksaus er en lett omarbeidet versjon av en av mine absolutte favoritter i det italienske kjøkkenet, nemlig vittello tonnato. Denne retten består av tynt skårede skiver av kalv,… The post Kalkun med tunfisksaus – eller tacchino tonnato appeared first on Cecilies mat.

2018-12-30 10:56 Nyttårsmeny 2018

Tenk at det bare er noen få dager igjen av 2018. Dette året har gått så fort, og nå står det et helt nytt og ubrukt år foran oss. Men… The post Nyttårsmeny 2018 appeared first on Cecilies mat.

2018-12-26 10:05 Ramen med ribbe

Nå har vi kost oss et par dager med ribbe. Nystekt ribbe på julaften, med sprø svor og alt tilbehør man kan tenke seg. Som tradisjonen tilsier lagde jeg litt… The post Ramen med ribbe appeared first on Cecilies mat.

2018-12-23 13:53 Lammerull

Lammerull er en av mine absolutte favoritter hva julepålegg angår. Da jeg var barn var det min mormor som lagde rullen og hadde med seg til oss.  Men nå er… The post Lammerull appeared first on Cecilies mat.

2018-12-22 12:57 Spiselige julegaver

Mangler du noen julegaver nå i siste liten, eller har du kanskje litt lite penger igjen. Da er spiselige, hjemmelagde gaver tingen. Her kommer noen forslag. Er mottakeren for gaven… The post Spiselige julegaver appeared first on Cecilies mat.

2018-12-21 19:55 Tilbehør til julematen

Mye av julen dreier seg om ribba, julepløsene, medisterkakene, pinnekjøttet, torsken og lutefisken, men tilbehøret er også viktig. Derfor har jeg samlet et lite knippe oppskrifter på klassisk og kanskje… The post Tilbehør til julematen appeared first on Cecilies mat.

2018-12-20 20:15 Julegodteri

De fleste er vel enige om at i julen skal man kose seg litt ekstra, og at godteri hører hjemme i den mixen. Noen legger listen veldig høyt og lager… The post Julegodteri appeared first on Cecilies mat.

2018-12-19 18:15 Salat med pinnekjøtt

Mange av ritualene i julen dreier seg om mat på en eller annen måte. De fleste av oss er redde for ikke å ha nok mat, og ender opp med… The post Salat med pinnekjøtt appeared first on Cecilies mat.

2018-12-18 21:20 Dampovn til julematen

Er du en av de mange som har en dampovn, men ikke bruker den til så veldig mye. Jeg har inntrykk av at veldig mange som har dampovn hadde store… The post Dampovn til julematen appeared first on Cecilies mat.

2018-12-17 13:58 Fudge med lakrissmak

Jeg kan ikke annet enn å si at denne fudgen smaker helt herlig. Dersom du liker karameller og lakris, bør du definitivt sterkt vurdere å lage disse. Jeg skal ikke… The post Fudge med lakrissmak appeared first on Cecilies mat.

2018-12-16 21:55 Sjokoladetrøfler med appelsin

Noen kombinasjoner er rett og slett laget i himmelen, og sjokolade og appelsin er nettopp en slik kombinasjon etter min mening. Derfor måtte jeg selvsagt forsøke meg på nok en… The post Sjokoladetrøfler med appelsin appeared first on Cecilies mat.

2018-12-16 18:10 Hva skal vi ha til middag – ukemeny 51/2018

Så står den siste vanlige uken i året for døren. Og når den uken er omme, kan de aller fleste av oss se frem til noen hyggelige fridager med familie,… The post Hva skal vi ha til middag – ukemeny 51/2018 appeared first on Cecilies mat.

2018-12-15 16:13 Riskrem med rød saus

Riskrem med rød saus er en perfekt dessert i julen. For mange blir det faktisk ikke helt jul uten riskrem på dessertbordet. Riskrem er veldig lett å lage. Det er… The post Riskrem med rød saus appeared first on Cecilies mat.

2018-12-14 13:02 Mocktail med granateple

Det er så lett å åpne en flaske med bobler når man får gjester. Og så står man der da, og lurer på hva man skal servere til de som… The post Mocktail med granateple appeared first on Cecilies mat.

2018-12-13 15:20 Havreflarn med sjokolade

Havreflarn er en av mine favorittkjeks. Både fordi de smaker så utrolig godt og fordi de er så enkle å lage. Disse kjeksene har en deilig smørsmak samtidig som de… The post Havreflarn med sjokolade appeared first on Cecilies mat.

2018-12-12 14:04 Sitronfromasj

Sitronfromasj er en klassisk dessert som hører til de flotte middagene og høytidene. Kanskje litt retro, men så god at det er på tide å børste støvet av denne desserten… The post Sitronfromasj appeared first on Cecilies mat.

2018-12-11 15:42 Sennep til julelunsjen

Hjemme hos oss har vi alltid en stor julefrokost 1. juledag. Da dekkes bordet med all slags godsaker av både søtt og salt. Det er kjøttmat i form av kald… The post Sennep til julelunsjen appeared first on Cecilies mat.

2018-12-10 18:36 Kamskjellsalat med rosenkål og jordskokk

I dag byr jeg på en vinterlig kamskjellsalat med rosenkål og jordskokk. Denne salaten smaker like godt som den er vakker å se på. Den søtlige, nesten fete smaken av… The post Kamskjellsalat med rosenkål og jordskokk appeared first on Cecilies mat.

2018-12-09 19:17 Hva skal vi ha til middag – ukemeny 50/2018

Det nærmer seg jul, og jeg kjenner på tiden som blir knappere og knappere. En ting jeg gjør for å hjelpe på dette, eller egentlig to ting, er å planlegge… The post Hva skal vi ha til middag – ukemeny 50/2018 appeared first on Cecilies mat.

2018-12-09 15:45 Appelsinmarmelade

Jeg er ikke så veldig glad i søtt pålegg, men appelsinmarmelade er et hederlig unntak. Jeg tror det er den lett bitre smaken skallet gir sammen med den friske sitrussmaken… The post Appelsinmarmelade appeared first on Cecilies mat.

2018-12-08 16:35 Rocky road a la snickers

Juleverksted er en hyggelig tradisjon jeg vet mange har i adventstiden. Noen lager julepynt, andre kaker og atter andre godteri, eller kankje en blanding av alt dette. Det viktigste er… The post Rocky road a la snickers appeared first on Cecilies mat.

2018-12-07 18:35 Laks og kamskjelltartar

I desember er det mye selskapelighet, både i julen og i adventstiden. Har du lyst til å servere gjestene dine en skikkelig god forrett som også har en høy imponeringsfaktor,… The post Laks og kamskjelltartar appeared first on Cecilies mat.

2018-12-06 15:10 Sitronkarameller

Har du smakt sitronkarameller før? Det er skikkelig digg. Disse har en konsistens som fugde og smaker friskt av sitron. De smaker ikke som Fox, men det er definitivt ikke… The post Sitronkarameller appeared first on Cecilies mat.

2018-12-05 15:52 Kryddernøtter

Nøtter hører julen til, men det må jo nødvendigvis ikke være i form av nøtter i skallet. Personlig synes jeg det er noe svineri med disse nøttene som skal knekkes… The post Kryddernøtter appeared first on Cecilies mat.

2018-12-04 15:01 Dobbelt sjokoladebiscotti med appelsinsmak

Dobbelt sjokoladebiscotti med appelsinsmak er nydelige sjokoladekjeks med hele sjokoladebiter og tydelig smak av appelsin. Sjokolade er godt og kombinert med appelsin er det enda bedre. Nettopp sjokolade og appelsin… The post Dobbelt sjokoladebiscotti med appelsinsmak appeared first on Cecilies mat.

2018-12-03 16:15 Juletorsk med klassisk tilbehør

Det er en liten gruppe nordmenn som spiser torsk på julaften. Men tar man med romjulen også, antar jeg at det ikke er helt uvanlig med juletorsk. Her får du… The post Juletorsk med klassisk tilbehør appeared first on Cecilies mat.

2018-12-02 20:41 Hva skal vi ha til middag – ukemeny 49/2018

Så er det desember og selveste julemåneden med alt den bringer med seg av både kos og arbeid. Det er hektiske tider for de fleste, og da kan det være… The post Hva skal vi ha til middag – ukemeny 49/2018 appeared first on Cecilies mat.

2018-12-02 14:05 Karamell panna cotta med røde bær

I dag byr jeg på karamell panna cotta med røde bær. For å få litt ekstra smak på panna cottaen har jeg kokt sukkeret til en lys karamell før jeg… The post Karamell panna cotta med røde bær appeared first on Cecilies mat.

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.