CINDY Z.

Tid Innlegg
2020-06-13 21:27 Gatekunst: Pippi Langstrømpe

Reklame | RoyalDesign Ved Intersport Skippergata i Kristiansand finner vi verdens sterkeste Pippi Langstrømpe. Hun har røde fletter som står rett ut, fregner og strømper i forskjellige farger. Det er @vlekart som har laget denne gatekunsten, så stilig! Dette har jeg aldri gjort før, så det klarer jeg sikkert. – Pippi Langstrømpe Strong//Dots 20 cl//Dots … Continue reading "Gatekunst: Pippi Langstrømpe"

2020-06-12 11:01 Omplanting, graving og oppdatering på planteprosjektet

Denne uken har mye av tiden gått til hagearbeid. Jeg har omplantet, gravd og flyttet på planter. Det er så gøy å se at plantene har vokst seg større og høyere for hver dag som går! Se hvor fint det har blitt: Solsikkene i drivhuset vokste utrolig fort denne måneden, så de måtte fort plantes … Continue reading "Omplanting, graving og oppdatering på planteprosjektet"

2020-06-11 11:56 Selger kameraet mitt!

Jeg har oppgradert til et nytt kamera og selger derfor mitt forrige kamera, Sony a3000! Trenger egentlig ikke to kameraer 😂 Det er et perfekt kamera for nybegynnere og amatører da det viser masse tips og triks til hvordan du kan ta best mulig bilder. Synes du det er vanskelig å lære deg kamerainnstillinger, viser … Continue reading "Selger kameraet mitt!"

2020-06-09 18:21 Rabattkoder

Reklame | Adviral, Glossybox, BGA fotobutikk, Homeroom, Jotex, Miinto, Lyko Her publiseres gyldige rabattkoder! Bokmerk gjerne denne siden, da den vil bli oppdatert senere.   GLOSSYBOX Sikre deg juniesken som har en verdi på over 940 kr og inneholder et bonusprodukt – akkurat nå får du 25% rabatt på første esken når du starter et … Continue reading "Rabattkoder"

2020-06-05 22:43 Natsu Dragneel

Jeg har tegnet Natsu Dragneel fra Fairy Tail. Han er en ung muskuløs mann med rosafarget piggete hår, svarte øyner og unormale skarpe tenner. Fairy Tail er en japansk manga, og senere anime-serie av Hiro Mashima. Bare til info så har jeg hverken lest eller sett serien. Jeg tok i utgangspunkt i en maskulin karakter, … Continue reading "Natsu Dragneel"

2020-06-04 21:13 Hatsune Miku

Jeg har tegnet Hatsune Miku, en populær japansk anime karakter. Hun er kjent for sine lange, turkise twintails og stilen er en skoleuniform i cyberpunk-stil! Hatsune Miku var den første japanske Vocaloid (en programvare som lager en stemme, skapt av firmaet Yamaha) som både ble utviklet og distribuert av Crypton Future Media, Inc. Når folk … Continue reading "Hatsune Miku"

2020-06-02 22:23 Fokusert på eksamen

Det har virkelig vært stille her på bloggen i en uke … Jeg forteller hva jeg har fokusert på! I dag fullførte jeg en 5-timers skriftlig våreksamen på Travparken. Jeg meldte meg opp til denne eksamenen som privatist tidligere i begynnelsen av året, og i mars ble alle oppmeldte privatister oppfordret å utsette privatisteksamen til … Continue reading "Fokusert på eksamen"

2020-05-26 11:53 Grønnsaker i pallekarm

Nå er pallekarmen satt opp på et av de solrike plassene i hagen! Pallekarm er en ramme som fungerer godt som et bed til kjøkkenhage-prosjekter. Noen velger å kjøpe flere og stable mange pallekarmer i høyden, mens andre foretrekker å bare ha en enkel karm. Pallekarmen er i størrelsen 80×60 cm. Her er pallekarmen plassert … Continue reading "Grønnsaker i pallekarm"

2020-05-24 15:50 Stort male-hus-prosjekt

I sommer skal både terrassen og den ene “nye” husveggen beises og males. I fjor fikk en del av uteplassen gjennomgå en ny nokså stor forandring med blant annet riving av en fasadevegg og deler av terrasse. Det kommer til å bli så spennende å se når alt står er ferdig! Kjøpte alt vi trengte … Continue reading "Stort male-hus-prosjekt"

2020-05-19 21:08 Oppdatering på drivhuset

På tide å oppdatere dere på hva jeg har i drivhuset. Mye har skjedd siden sist. La oss ta en titt og se hva som spirer og gror! 🌱 Fra øverst til venstre: Busktomater, agurker og solsikker (høstet fra egne solsikker i oktober 2018). Den siste er solsikke Sunspot. Tomatene og agurkene vokser veldig sakte … Continue reading "Oppdatering på drivhuset"

2020-05-18 11:17 4 kaker på 17. mai

17. mai ble ikke helt som forventet i år, men kakene slo det hele! De ble utrolig flotte og smakfulle. Vi lagde to av kakene (bløtkake og pavlova) fra bunnen av og to av dem (festkakene) var kjøpt ferdig på Coop. Den ene kaken vi lagde, bløtkaken, sank i midten, men etter pynt med krem … Continue reading "4 kaker på 17. mai"

2020-05-17 21:39 En annerledes 17. mai feiring

Gratulerer med dagen alle sammen! Tenk at det er 17. mai i dag. På Norges nasjonaldag feirer vi gjerne sammen med familie, venner og bekjente, men i år er denne dagen litt annerledes. Vi må fortsatt tenke på at smittevernreglene må holdes, holde minst en meter avstand til andre og kan man være maks opptil … Continue reading "En annerledes 17. mai feiring"

2020-05-15 15:56 Cherry blossoms

I mai anbefaler jeg å besøke Auglandsbukta i Vågsbygd i Kristiansand! Der blomstrer de rosa kirsebærtrærne i en lang rekke. Trærne blir bare større og vakrere for hvert år som går! Les også: Bilder fra Auglandsbukta 2019 0 kommentarer

2020-05-09 21:00 Får leve litt til

For noen år siden var det snakk om at de japanske kirsebærtrærne på Rådhusgata i Kristiansand skulle graves opp og flyttes bort på grunn av gravearbeid for nye vann- og avløpsledninger. De prioriterte Tordenskjoldsgate i stedet for, og nå ser det ut som de blomstrende trærne blir stående en liten stund til. Håper de ikke … Continue reading "Får leve litt til"

2020-05-04 23:00 Rundt Odderøya verksted

Dette bygget befinner seg på Odderøya like ved den store klatreparken i Kristiansand. Jeg tror det har vært et verksted før, men se så fint det har blitt dekorert med graffiti foran og bak! Gatekunst er laget av @sedinzunic, @energinger, @faadepengene mfl.! 0 kommentarer

2020-05-02 22:53 Nytt drivhus og planteshopping

I dag var det så fint vær at det passet perfekt å dra ut på Sørlandsparken for en liten planteshopping. Det var mange folk, likevel passet alle på å holde god avstand. Jeg trengte blant annet et drivhus, noen planter og frøposer. Dette kom jeg hjem med: Superpetunia (kjøpt på COOP Obs!) og stemorsblomster (kjøpt … Continue reading "Nytt drivhus og planteshopping"

2020-04-28 20:18 Plommetreet i blomstring

Nå blomstrer endelig de vakre hvite blomstene på plommetreet. I løpet av vinteren har vi beskåret treet i hagen en del, for å la den vokse ut nye skudd og gi mest mulig frukt. Det har ikke kommet så mange frukter de siste årene som har vært, men la oss håpe at det kommer masse … Continue reading "Plommetreet i blomstring"

2020-04-20 13:15 Dette har jeg plantet + drivhusoppdatering

I perioden mars til begynnelsen av april fikk jeg plutselig så lyst til å starte opp et planteprosjekt. Det skjedde ikke, så jeg utsatte plantingen til i dag av en eller merkelig grunn. Har bare hatt så mye å gjøre i det siste og nå begynner temperaturen å stige og været holder seg fint flere … Continue reading "Dette har jeg plantet + drivhusoppdatering"

2020-04-17 15:43 Nå blomstrer trærne i byen

Været er så fint nå for tiden! Etter mange dager hjemme frister det å komme seg mer ut, men da må visse forholdsregler tas. For eksempel å holde god avstand til folk man møter og unngå plasser der mange folk samler seg. Det var ikke mange folk å se i byen som vanlig og det … Continue reading "Nå blomstrer trærne i byen"

2020-04-14 21:23 Påskekake marsipan

Da var påsken over for denne gang. Det har vært en enkel og stille hjemmepåske, hvor vi ikke engang hadde pyntet noe skikkelig til påske. Ikke rart at påskefølelsen ikke var der i år. Den eneste påsketingen vi tok fram, var påskeegget som vi fylte med sjokoladeplater i biter. Når vi først snakker om godis, … Continue reading "Påskekake marsipan"

2020-04-13 21:18 Bypåske: Annerledes gudstjeneste

I dag, 2. påskedag har vi vært en tur på byen! Kl. 11 ble en drive-in-gudstjeneste holdt på Øvre Torv foran Domkirken. Hørte på nyhetene at det kom ca. 100 biler og en del folk til fellesgudstjenesten med Domkirken menighet og Kristiansand Frikirke. De siste ukene har kirken avlyst mange av gudstjenestene på grunn av … Continue reading "Bypåske: Annerledes gudstjeneste"

2020-04-11 20:50 Årets påskeegg

God påske alle sammen! Det er veldig koselig å få påskeegg i disse tider. I år er påskeegget fylt med 4 Nidar-sjokoladeplater: Stratos x2, Críspo og Melkesjokolade (1 plate er allerede blitt spist opp, så er derfor ikke med på bildet). Sjokoladeplatene deler vi, så alle får. Om vi klarer å spise opp alt i … Continue reading "Årets påskeegg"

2020-04-06 13:30 Frisk opp hjemmets interiørvegger

Reklame | Desenio Nå i disse tider tilbringer de fleste mye mer tid hjemme. Enten med hjemmeskole og hjemmekontor. Noen er kanskje i karantene og isolering. Mange er også permittert fra jobb og sett fra den andre siden står mange hverdagshelter på for at samfunnet skal fungere. Hverdagen vår er annerledes enn det vi er … Continue reading "Frisk opp hjemmets interiørvegger"

2020-04-05 20:52 Avokado – dag 52

I dag har denne avokadosteinen stått i vann i 52 dager (7 uker og 3 dager). Steinen har delt seg i to og ut fra sprekken har det kommet en kraftig rot. Var så uheldig at jeg kom borti roten da jeg skulle ta ut steinen og skifte vann. Roten “knakk” og ble et par … Continue reading "Avokado – dag 52"

2020-04-02 22:28 Street arts “Corona” – Nybyen

0 kommentarer

2020-03-30 20:57 Et hjerte for …

Et hjerte lyser opp på Radisson Blu Caledonien Hotel i Kristiansand. Det er et budskap om kjærlighet. Stuntet er til støtte for alle som kjemper mot viruset og til dere som gjør en viktig jobb i en vanskelig tid ♥ Nå må vi ta vare på oss selv og hverandre. Sammen er vi sterke! 0 … Continue reading "Et hjerte for …"

2020-03-28 19:30 Slukk lyset for klimaet!

I kveld er det Earth Hour, en symbolsk markering der folk over hele verden oppfordres til å slukke lysene for klimaet, i en time fra kl. 20:30 – 21:30. Vær med ved å skru av alle elektriske apparater og finn fram levende lys. Det blir så koselig å koble av litt og samtidig reflektere over … Continue reading "Slukk lyset for klimaet!"

2020-03-27 23:51 Vårfølelse i parken

Se på det nydelige været, folkens! Sola skinner, fuglene kvitrer og gresset begynner å bli grønt, haha. Det er følelsen av vår! Tenk at vi straks går mot sommertider. Allerede på søndag skal vi stille klokka en time fram. Lurer faktisk på hvordan det vil gå med døgnrytmen når vi mister en verdifull time. I … Continue reading "Vårfølelse i parken"

2020-03-25 22:29 Mini-konsert

I dag ettermiddag spilte Pål Rake (kjent fra The Voice og tirsdagskonsertene på Fiskebrygga) en gratis 15 minutters mini-konsert på Tinnheia. Med seg hadde han et el-piano, mikrofon og krakk, og et kamerateam fra Sørlandets Boligbyggelag. Det er så koselig med litt underholdning i disse dager, spesielt når man stort sett holder seg mye hjemme … Continue reading "Mini-konsert"

2020-03-23 21:53 16 ting du kan gjøre i karantene

Reklame | Adlibris Photo by Suhyeon Choi on Unsplash Videochat – Savner du å kunne snakke med venner, familie og bekjente? Ikke glem å holde kontakten. Har du mange venner? Inviter alle til FaceTime, det er veldig koselig å se og høre dem! Hold deg oppdatert på nyhetene – Det er mye trist som skjer … Continue reading "16 ting du kan gjøre i karantene"

2020-03-17 22:15 Avokado – dag 32

Endelig! Etter 4 uker og 4 dager kan vi se at sprekken på avokadosteinen har utvidet seg, og en rot er på vei ut. Siden den står i en rund plastkopp og roten kommer straks ut, er utfordringen nå å finne ut hvordan la steinen stå lenger opp (som med fyrstikkene) så roten kan få … Continue reading "Avokado – dag 32"

2020-03-16 20:51 Favorittkjeksen som hodetelefoner 🎧

Visste du at en av mine favorittkjeks er Oreo? Den er kjempegod og består av to runde mørke sjokoladekjeks presset sammen med søt, hvit fyllmasse i midten. Oreo-kjeksene finnes i mange forskjellige smaker, og det er den originale kjeksen jeg liker best. Kjeksene er ekstra digg i ulike desserter, som i denne oppskriften jeg tidligere … Continue reading "Favorittkjeksen som hodetelefoner 🎧"

2020-03-14 16:08 Fredag den 13. – vår nye hverdag

Ingen folk å se på Torvet i Kristiansand. Fredag den 13. var en veldig annerledes dag for å si det sånn. Etter informasjon på nyhetene torsdag, måtte alle landets barnehager, skoler og andre utdanningsinstitusjoner stenges på grunn av Corona-viruset. Norge har valgt å stenge nesten alt, myndighetene oppfordrer nordmenn som er i utlandet om å … Continue reading "Fredag den 13. – vår nye hverdag"

2020-03-12 15:44 Nå får vi alle panikk!

Det skapes Corona-frykt og folk får panikk. For hver dag som går, stiger antall smittede og døde i verden. I går erklærte WHO Corona-viruset som pandemi og hvem vet når dette tar slutt da det ikke finnes noen kur? Det verste med situasjonen er at viruset sprer seg som ild i tørt gress fordi folk … Continue reading "Nå får vi alle panikk!"

2020-03-08 21:30 7 underholdende YouTube-kanaler

Hver dag publiseres mange gode videoer på YouTube. Det føltes ut som om “alle” er på YouTube nå for tiden. Man kan for eksempel få masse inspirasjon, underholdning og tips til kule life hacks. Ikke rart at YouTube har blitt så populært å bruke i vår hverdag! Jeg har funnet noen nye favoritt Youtube-kanaler som … Continue reading "7 underholdende YouTube-kanaler"

2020-03-05 20:38 Rabattkode: iDeal of Sweden + masse gode tilbud

Reklame | iDeal of Sweden 1. | 2. | 3. | 4. | 5. | 6. | 7. Ring mount | Rose satin case | Scarlet satin case | With love case Rabattkoden LOVEADVIRAL gir deg 15% rabatt på alt hos IDeal of Sweden! 1 | 2 | 3 | 4 1 | 2 | 3 | 4 | 5 0 kommentarer

2020-03-05 17:22 Avokado – dag 20

I dag har avokadosteinen stått i vann i 20 dager. 14. februar startet jeg med planteprosjekt avokado, og i morgen har det gått 3 uker. Tålmodighet lønner seg, nå begynner ting å skje rundt denne steinen! Steinen jeg brukte kom fra denne avokadoen kjøpt på en utenlandsk matbutikk. Lurer du på hvordan man dyrker en … Continue reading "Avokado – dag 20"

2020-03-04 20:47 Mammillaria fruit pods – 25 seeds!

Da var tiden inne for å samle sammen litt frø! Det er så spennende å se hvor mange frø jeg får av min kaktus, Mammillaria. Som bildene viser, har det vokst ut en lang rød frukt. Ikke nok med det, på den andre siden vokser det samtidig ut en til. Etter hvert mange flere. Sist … Continue reading "Mammillaria fruit pods – 25 seeds!"

2020-03-01 22:09 Graffiti ved Baneheia Park 2

Det ser ut som gatekunsten rundt Baneheia Park i Kristiansand står ferdig. De oransje bygningsplatene har blitt til urban kunst. Nå gjenstår det bare å reise bygget med 7 etasjer. Nye leiligheter, kontorer og lokaler kommer. Del 1 Graffiti ved Baneheia Park (in progress): HER 0 kommentarer

2020-02-28 22:03 Neon roser

Gatekunst laget av @teep.108. Neon roser i detaljer kan ses ved Odderøya betongveggen og Sjølystveien. Det er også mange andre gatekunst langs den veggen der! 0 kommentarer

2020-02-26 22:41 Vinterutsikt fra Brannposten

Se det, ja – snøen har kommet! I dag tok jeg turen opp til Brannposten i Baneheia for å ta noen vinterbilder fra utsiktspunktet. Jeg synes det er en koselig og stille plass hvor man kan senke skuldrene, slappe av og kikke utover Kvadraturen. 0 kommentarer

2020-02-25 22:07 Det forjettede land

Årets første utstilling på Kristiansand Kunsthall: Det forjettede land av Jo Ravn Abusland, Bodil Furu, Leonard Rickhard, Tokyo Twins (Anne Ødegård og Simon Daniel Tegnander Wenzel). Kunstutstillingen er organisert og satt sammen av Pernille Skar Nordby og Cecilie Nissen. Du kan se utstillingen fra 1. februar – 22. mars 2020. Det forjettede land handler om sted … Continue reading "Det forjettede land"

2020-02-23 16:59 “World” av Michael Rieu

Michael Rieu er en hollandsk kunstner som står bak utstillingen “World”. Utstillingen kan ses i foajéen i Kristiansand folkebibliotek i hele februar. Her får vi innblikk i kunstnerens betraktning av verden – kan du også kjenne deg igjen? Han stiller ut både billedkunst og hode-skulpturer. Hvorfor akkurat hoder? Inspirasjon fikk han av de rare hodene … Continue reading "“World” av Michael Rieu"

2020-02-22 19:01 Utbrent

Formen min har ikke vært på topp de siste dagene. Etter onsdag/torsdag følte jeg meg veldig dårlig. Jeg var redd det kunne være utbrenthet forårsaket av langvarig stress. Jeg hadde blant annet hodepine, vondt i magen, lite matlyst og var fysisk sliten. Det var helt forferdelig å våkne opp på fredag, tappet for energi. Kroppen … Continue reading "Utbrent"

2020-02-19 20:38 Alltid makroner på lur

Fikk plutselig lyst på noe godt, så stakk innom nærmeste Rema 1000 og kjøpte “God bakst” makroner. Hvis dere digger makroner like mye som meg, så er de på tilbud ut denne og neste uke, -30%. Hvis produktet kommer på 10-på-10 listen når du bruker Æ-appen, får du også -10% ekstra rabatt. En pakke inneholder … Continue reading "Alltid makroner på lur"

2020-02-16 20:47 Slik laster du opp bilder til Instagram fra laptopen!

Tenk deg at du nettopp har overført bildene til laptopen. Du finner et fint bilde du vil publisere på Instagram. Som du sikkert har erfart, så går det ikke an å legge ut bilder på Instagram ved bruk av laptop, med mindre du bruker en tredjepartsapp som for eksempel Gramblr. Nå skal jeg vise dere … Continue reading "Slik laster du opp bilder til Instagram fra laptopen!"

2020-02-14 15:04 Slik dyrker du en avokado 🥑

Jeg har gått i gang med planteprosjekt avokado! Etter å ha sett en del bloggere dyrke egne avokado planter, fikk jeg inspirasjon til å gjøre det samme. Tenk så gøy det er når det faktisk virker! Kjøpte en spiseklar avokado hos en utenlandsk matbutikk, og det er første gang jeg smaker på og gror en … Continue reading "Slik dyrker du en avokado 🥑"

2020-02-11 21:48 The best deals and gifts ❤️ Valentine’s Day

Reklame | Adviral Valentinsdagen er rett rundt hjørnet (fredag 14. februar), og det betyr at mange nettbutikker kjører tilbud på en rekke utvalgte ting! Overrask din kjære med et nytt deksel, en ny klokke eller kanskje en magisk opplevelse som hun eller han vil huske. Sjekk ut alle de supre tilbudene under og hvis du … Continue reading "The best deals and gifts ❤️ Valentine’s Day"

2020-02-11 10:07 Kakeredder

I går ble denne fine marsipankaken med meg hjem! Siden morsdag er over for i år, bestemte Rema 1000 seg å sette ned prisen på lignende morsdagskaker. Ikke har de gått ut på dato, men de har bare gått ut av sesong (regner jeg med). Det var ikke mange kaker de hadde igjen, og marsipankaken … Continue reading "Kakeredder"

2020-02-10 15:18 Seed fruit pod

Så langt har det gått bra med kaktusen! Jeg vanner den litt hver uke. For noen dager siden la jeg merke til noe rødt som stakk frem på min kaktus Mammillaria. Jeg visste ikke hva det var, så jeg spurte på Facebook-gruppen World Cactus and Succulent Society, og fikk til svar: Seed fruit pod! Det … Continue reading "Seed fruit pod"

2020-02-10 13:29 Hvilken farge har vesken?

👗 Husker du “The Dress” som startet det hele? Kjolen som både var blå og svart, eller hvit og gull? HER 👟 Så kom skomysteriet. Var Vans skoene rosa og hvit, eller lyseblå og grå? HER 👜 Denne gangen er det en veske fra Kate Spade som vekker nysgjerrigheten. Mange lurer på om vesken er … Continue reading "Hvilken farge har vesken?"

2020-02-09 17:49 Gratulerer med morsdagen!

I dag feirer vi morsdag, så gratulerer med dagen til alle mødre der ute! Dere fortjener litt ekstra oppmerksomhet denne dagen ♥ Det er luksus å få frokost servert på sengen, koselige kort, smykker, sjokolade og blomster. Mamma har fått kake og blomster. Kaken er en kremkake dekorert med appelsin og hakket Toblerone Crunchy Almonds … Continue reading "Gratulerer med morsdagen!"

2020-02-06 21:53 Odderøya graffitikunst

En lang gatekunst er å se langs Sjølystveien ved Silokaia/Kilden. Det dukker stadig opp noe nytt på de lange veggene der. Kunstverkene som har stått en stund, laget av Knuden Kristiansand Kulturskole og Tangen videregående skole, har nå blitt erstattet med detaljerte motiver som drager, monstre, ansikter +++ Laget av gatekunstnere: @teep.108, @lise.hval og @emma_thanh_tran. … Continue reading "Odderøya graffitikunst"

2020-02-05 21:47 Min Bloglovin’!

Nå fungerer Bloglovin’ igjen! Til dere som ikke vet hva Bloglovin’ er, så er det en internasjonal nettside som gjør det lettere å følge favorittbloggene sine. Søk opp en blogger, trykk på “følger”, og da får du en påminnelse hver gang det kommer en ny oppdatering! Jeg har hatt Bloglovin’ lenge, men har ikke brukt … Continue reading "Min Bloglovin’!"

2020-02-05 20:22 Mural child & roses

Det er kommet opp en ny gatekunst på betongveggen i Odderøya (roser) og bak på Odderøya informasjonskjermen (et barn som gråter). Gatekunst av @vlekart. “Mural child. Crying child.” Gatekunst av @teep.108. “Making use of the weather and light colors” 0 kommentarer

2020-02-03 21:18 Tusen takk ❤️

På torsdag informerte jeg klassen hva som skulle skje neste dag. Fredag var min siste dag i klassen deres. Mange reagerte, og stilte spørsmål – det kunne jeg forstå. På fredag hadde en jente i klassen med seg hjemmelagde muffins. – Vi må jo ha en avskjedsfest siden du skal slutte! sa hun. Siden jeg … Continue reading "Tusen takk ❤️"

2020-01-31 22:12 Glitter & Glam nøkkelring

Sjekk ut mitt gårsdagens innkjøp! De hadde så mye fint da jeg var innom Nille. Innkjøpet var ikke planlagt, det var mer som et impulskjøp til elevene i klassen. Jeg tenkte det hadde vært fint med nøkkelring slik at de kunne henge det opp hvor som helst for eksempel på sekken eller ha på et … Continue reading "Glitter & Glam nøkkelring"

2020-01-27 22:10 Fargeglad Nybyen

Det føltes ut som om våren har tjuvstartet! Bare se på bildene under, så vil du legge merke til at veiene er feid. Altså, er ikke det litt tidlig? Det var på lørdag jeg bestemte meg for å ta en tur til Nybyen i Kristiansand for å se om det hadde kommet opp noe nytt … Continue reading "Fargeglad Nybyen"

2020-01-25 22:43 Happy Lunar New Year

Denne helgen feirer millioner av mennesker over hele verden kinesisk nyttår, også kalt vårfestivalen. Vi kinesere følger lunisolarkalenderen, ikke den gregorianske kalenderen som vi bruker i Europa. 24. januar var nyttårsaften og slutten på grisens år. I dag, 25. januar ble nyttår markert. 2020 er vi i rottens år! Gong hei fat choy – godt … Continue reading "Happy Lunar New Year"

2020-01-25 20:13 Street art: Visit from Spain

“Første veggmaleri i #kristiansand! Superfornøyd med resultatet med farger, tematisk, selskap til store artister.” – @bishosevillano. “Veldig glad for å male dette veggmaleriet med to flotte artister. Jeg fortsetter å reise, lære og male, jeg kan ikke be om mer fra livet. Takk skal du ha.” – @rochihiro. Gatekunsten er laget av @sedinzunic, @rochihiro og … Continue reading "Street art: Visit from Spain"

2020-01-23 21:44 Sunset

Drømmer jeg nå? Himmelen var helt rød! Aften rød gir morgen sød. Det betyr at en kveld med rød himmel, ofte bringer med seg regn neste morgen. Solnedgang bildene ble fotografert på selveste nyttårsaften, 31. desember 2019. 0 kommentarer

2020-01-19 20:44 Genial planteidentifikasjon app

Endelig har jeg funnet ut navnet på kaktusen som jeg kjøpte på Plantasjen for to uker siden. Jeg har googlet og undersøkt Cactus Varieties (kaktus mix) slik det stod på lappen som hang med, men fant ikke noe. Kaktus mix kan være så mangt. Så kom jeg på at det kunne være grupper der man … Continue reading "Genial planteidentifikasjon app"

2020-01-18 22:42 WE ♥ SPORT

I dag var det We Love Sport arrangement på Sørlandssenteret. Merket at det var ekstra mange folk på senteret denne dagen, mest på grunn av alle ville møte Funkygine og Vegard Harm. Ved XXL før kl. 13:00 stod folk i kø for Meet & Greet: Et personlig møte og ta bilder sammen med Funkygine og … Continue reading "WE ♥ SPORT"

2020-01-17 23:22 Møte med rådgiver

Photo by Nick Morrison on Unsplash Hei bloggen! Beklager for lite oppdateringer i det siste. Det skjer så mye for tiden, jeg henger nesten ikke med! I dag føler jeg at det har vært en ganske lang dag. Var på jobb og etter lunsj stod et avtalt møte på planen, med rådgiver og rektor. Vi snakket blant … Continue reading "Møte med rådgiver"

2020-01-14 21:07 Michael Johansson & publicart

Går man rundt bygningen til Sørlandets Kunstmuseum i Kirkegata/Skippergata, kan man se gatekunst laget av Michael Johansson. Bøy deg ned og se hverdagslige ting bli komprimert og sortert på en helt ny måte! 0 kommentarer

2020-01-12 13:08 8 timer på julekalendere 2019 + premier

Reklame | I fjor, hver dag i desember, deltok jeg i mange julekalendere på nett. Jeg ble overrasket over at jeg i det hele tatt vant noe etter å lagt så mye arbeid i hver luke. Brukte vel rundt 8 timer til sammen på kalendere (20 minutter hver dag x 24 dager = 480 minutter … Continue reading "8 timer på julekalendere 2019 + premier"

2020-01-10 22:01 2 kaker til min brors 19-årsdag

Gratulerer med dagen! I dag feiret vi 19-årsdagen til broren min med en ostekake fra Dampbageriet og en hjemmelaget kremkake med bær. Ostekaken var pyntet med physalis (ananaskirsebær eller barbadoslykt) og hyllebær, mens kremkaken var pyntet med jordbær og blåbær. Vi pleier som regel å gjøre det litt ekstra ut av bursdager. Hvem gjør ikke … Continue reading "2 kaker til min brors 19-årsdag"

2020-01-09 21:01 Bombardert av e-post spam!

Rekk opp hånden om du sliter med e-post spam! Du er ikke alene … Hver dag får jeg tilsendt tusenvis av e-poster som egentlig ikke er ment til meg, som bare inneholder søppel. Hvor får de e-postadressen min i fra eller er det ren gjetting? Jeg bruker Outlook, og de fleste e-postmeldinger som kommer inn, … Continue reading "Bombardert av e-post spam!"

2020-01-07 21:58 eBay-innkjøp: UV Polariseringsfilter

Endelig har jeg mottatt UV Polariseringsfilteret i posten! Det er et filter man setter foran linsen på kameraet som blant annet beskytter og har flere bruksområder: Det reduserer mengden polarisert lys som slippes gjennom, himmelen blir mørkere og dypere i fargen, fjerner refleksjoner fra sol, av blanke gjenstander, og av ting som befinner seg bak … Continue reading "eBay-innkjøp: UV Polariseringsfilter"

2020-01-05 22:25 Julen pakkes bort

Juleferien går mot slutten, og i morgen er jeg tilbake på jobb igjen etter en laaang juleferie. Synes det er merkelig at ferien har vært i to uker. 16 dager (fra 21. desember – 5. januar) med fri føltes så godt å kunne lade opp batteriene etter en jule- og nyttårsfeiring. Nå har vi pakket … Continue reading "Julen pakkes bort"

2020-01-04 17:03 Ny kaktus

Mitt nye innkjøp i dag er en fin liten kaktus på Plantasjen. Har lenge ønsket meg en kaktus, så benyttet denne helgen da alle kaktuser er nedsatt -25%. Det er en stund sist jeg har hatt kaktus i hus, så hvorfor ikke prøve igjen? Cactus in varieties Kaktuser er lettstelte, trenger lite vann og trives … Continue reading "Ny kaktus"

2020-01-03 13:44 Nyttårskake til halv pris

Nyttårsaften kjøpte vi en marsipankake på COOP Obs! som var blitt nedsatt til halv pris på grunn av dato (02.01.20). Vi spiste kaken samme kveld, så det var ikke noe problem – fortsatt like god! Hvorfor kjøpe datovarer? Du sparer penger og det er bra for miljøet at du er med på å redusere matsvinn. … Continue reading "Nyttårskake til halv pris"

2020-01-02 07:00 Video: Nyttårsfyrverkeriene

Her er en video fra nyttårsaften og nyttår. Håper dere liker videoen og ikke glem å abonnere på YouTube-kanalen HER (trykk på bjella så får du varsel hver gang jeg legger ut nye videoer). 0 kommentarer

2020-01-01 16:40 Happy New Year 2020

Midnatt mellom nyttårsaften og nyttår gikk vi ut og så på fyrverkeriene. Det var mange som allerede stod ved utsiktspunktet på toppen og kikket utover byen. Jeg la merke til at noen hadde med seg raketter og jeg var livredd for at de skulle bli skutt opp i nærheten, men heldigvis skjedde det ikke. De … Continue reading "Happy New Year 2020"

2019-12-31 20:55 Godt nyttår!

Stikker innom bloggen for å ønske dere et riktig godt nyttår! Tenk så fort tiden har gått, om noen timer er 2019 forbi og vi kan ønske et nytt tiår, 2020, velkommen. Ved midnatt må jeg ta meg en tur ut og se på fyrverkeri fra toppens beste utsiktspunkt. Skal ikke skyte opp noe, men … Continue reading "Godt nyttår!"

2019-12-31 19:11 Video: Skraper STOR Flax Julekalender

Dette blir årets siste video! Filmet denne videoen i romjulen, om at jeg skraper en STOR Flax Julekalender. Håper dere liker videoen. Ikke glem å abonnere på YouTube-kanalen HER! 0 kommentarer

2019-12-30 20:10 Året som gikk 2019 – del 2: Kirsebærtrær, 10 år som blogger, stor jubileumsfest +++

2019 er snart over, og et nytt år er straks her. Før vi går over til det nye året, ønsker jeg å se tilbake (en oppsummering) hva som har skjedd dette året. Her del 2: Juli – desember. Har du ikke lest del 1: Januar – juni, kan du lese innlegget ved å trykke HER. … Continue reading "Året som gikk 2019 – del 2: Kirsebærtrær, 10 år som blogger, stor jubileumsfest +++"

2019-12-30 16:02 eBay-innkjøp: Solblender

Veldig rart at det ikke følger med en solblender/motlysblender når man kjøper Canon-kamera. Jeg har i det siste vært på utkikk etter en som passer til objektivet. Denne gangen har jeg valgt å handle på eBay da varene der er som oftest veldig billig. Har aldri bestilt noe derfra, men siden jeg var i gang, … Continue reading "eBay-innkjøp: Solblender"

2019-12-29 17:42 Året som gikk 2019 – del 1: Strømutbrudd, ByFest, drivhus +++

2019 er snart over, og et nytt år er straks her. Før vi går over til det nye året, ønsker jeg å se tilbake (en oppsummering) hva som har skjedd dette året. Deler opp innlegget slik at del 1 kommer først: Januar – juni. Del 2: Juli – desember finner dere HER. JANUAR Ønsket 2019 … Continue reading "Året som gikk 2019 – del 1: Strømutbrudd, ByFest, drivhus +++"

2019-12-28 18:51 Abstrakt kunst og myke matter

I dag var jeg på besøk hos Kristiansand Kunsthall og så på utstillingen Langt borte så han noe lyse og glitre av Sofie Berntsen & Ekko av mjuk lyd av Sandra Norrbin. Som dere sikkert vet, elsker jeg å se på kunst og utstillinger, så det passet perfekt å ta en tur dit. Kunsthallen har gratis … Continue reading "Abstrakt kunst og myke matter"

2019-12-27 19:09 Video: Unboxing av nytt kamera!

Da har jeg lagt ut en ny video på YouTube-kanalen min. Før jul filmet jeg en unboxing video av Canon 200D, men den har jeg ikke hatt tid til å redigere ferdig før nå. Håper dere liker videoen, abonner gjerne på YouTube-kanalen min HER. 0 kommentarer

2019-12-26 18:25 Ensom i julen | mine julegaver

Håper alle har hatt en fin julefeiring! Det hadde nemlig vi. Jeg er så takknemlig for alt jeg har fått og at jeg har en familie å feire jul sammen med. Juletiden kan være ganske tøff og vanskelig, spesielt for de som er alene og ikke har noen å feire jul med. Sender varme tanker … Continue reading "Ensom i julen | mine julegaver"

2019-12-25 20:00 Tidenes julemiddag

Årets julemiddag ble virkelig en stor suksess! Vi dekket på kjøkkenbordet, tente lys og plasserte en kunstig julestjerne som en siste finish. Borddekkingen var ganske enkel og grei. Vi gikk for fargene rødt og hvitt som vi forbinder julen med. Legg merke til serviettene som vi brukte til “duk”. På menyen hadde vi: Ribbe, pinnekjøtt, … Continue reading "Tidenes julemiddag"

2019-12-24 18:09 Ny plass, ny juleutstilling

I år er juleutstillingsvinduet å se inne på Lillemarkens rett ved Jernia. Utstillingen er nesten helt lik som i fjor, på hjørnet Rasmus Tallaksen AS-bygget i Markensgate. De har flyttet utstillingen da Mercado, en ny tapas-restaurant, åpnet i juni og dermed hadde de nok ikke plass til vindusutstillingen. Her har de i alle fall god … Continue reading "Ny plass, ny juleutstilling"

2019-12-23 15:27 De beste siste-liten julegavetipsene

Har du dårlig tid til å kjøpe gaver? Er du allerede sent ute? Ikke stress, her får du mange gode tips til den perfekte siste liten-gave. Photo by Kharytonova Antonina on Unsplash Flaxlodd – Overrask de du er glad i med et eller flere flaxlodd! Tenk hvis de vinner 1 million i premie? Det hadde vært en vanvittig … Continue reading "De beste siste-liten julegavetipsene"

2019-12-22 21:11 Ingen hvit jul i år? | 4. søndag i advent

I dag er det 4. søndag i advent. Alle de fire lysene er tent, og vi leser opp alle versene av Adventslysene (Inger Hagerup): Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for gledeDet står og skinner for seg selv og oss som er tilstedeSå tenner vi et lys i kveld, vi tenner … Continue reading "Ingen hvit jul i år? | 4. søndag i advent"

2019-12-22 16:31 Selger kameraet mitt!

For noen minutter siden la jeg ut en salgsannonse på Facebook Marketplace. Den kom ikke opp da Facebook mente det var brudd på en av deres retningslinjer for handel. Har sendt inn en klage og må vente ca. 24 timer for gjennomgang av oppføringen. Akkurat nå er den under behandling. Jeg vet faktisk ikke hva … Continue reading "Selger kameraet mitt!"

2019-12-21 22:33 Vårt juletre og nye juledekorasjoner

Da har juletreet vårt kommet på plass! Vi har alltid hatt et kunstig juletre og aldri et ekte. År etter år bruker vi det samme (og likevel ser det strålende ut når det er tatt ut av pappesken). Juletreet er pyntet med julekuler i fargene gul, rød, lilla og blå, og LED-lysslynger. Vi hadde noen … Continue reading "Vårt juletre og nye juledekorasjoner"

2019-12-20 22:49 Nissemarsj

Siste skoledag før jul kom de fleste ikledd julekostymer fordi vi skulle gå nissemarsj den første timen. Noen valgte å lage kostymet helt selv, mens andre gjorde en annen vri: En kjedelig genser ble plutselig til en julepyntet genser med lyslenker, julekuler og glitter. Det er helt utrolig hvor mye arbeid de legger i å … Continue reading "Nissemarsj"

2019-12-18 22:45 Utstilling på SKMU: “Krefter”

Torsdag 5. desember besøkte vi Sørlandets Kunstmuseum. Der fikk vi en omvisning av utstillingen “Krefter” – kunst som er laget av tekstilkunstner Kari Dyrdal, og keramikerne Torbjørn Kvasbø og Marit Tingleff. Før omvisningen startet fikk elevene en klump med rød leire hver. Leire til å kjenne på og lage kunst av. De leverte selvfølgelig leiren … Continue reading "Utstilling på SKMU: “Krefter”"

2019-12-17 21:47 Video: Himmel på Jord – julekonsert

Himmel på Jord – gratis julekonsert på Nedre Torv i Julebyen Kristiansand søndag 15. desember. Christianssand Storband med Tore Bråthen, Solholmens skole barnekor og gjesteartistene Åse Helene Røynås, Konferansier Geirmund Hansen, Venke Knutson og Anne Marie Almedal. Ikke glem å abonnere på YouTube-kanalen min HER! 0 kommentarer

2019-12-15 21:57 Himmel på Jord | 3. søndag i advent

I dag er det 3. søndag i advent. Vi tenner tre lys, og leser opp første, andre og tredje vers av Adventslysene (Inger Hagerup): Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for gledeDet står og skinner for seg selv og oss som er tilstedeSå tenner vi et lys i kveld, vi tenner … Continue reading "Himmel på Jord | 3. søndag i advent"

2019-12-14 15:29 Video: 3D lysshowet på Domkirken

Se det magiske og spektakulære 3D lysshowet på Domkirken i Julebyen Kristiansand! Filmet på premieredagen 12. desember. 0 kommentarer

2019-12-13 18:07 Magisk 3D lysshow og minikonsert

Torsdag 12. desember kl. 17:30 var det 3D lysshow premiere på Domkirken i Julebyen Kristiansand. Arrangørene er Kvadraturforeningen i Kristiansand i samarbeid med byens næringsliv. 3D lysshowet produseres av Kristiansandsfirmaet BigWig, og gjennomføres i samarbeid med Best Event. Årets hovedpartner i lysshowet er NorgesEnergi, som har blitt Norges nest største strømselskap med over 350 000 … Continue reading "Magisk 3D lysshow og minikonsert"

2019-12-09 22:35 Kalenderluke 9

Hver dag i desember trekkes 1-2 av de personale som får en hyggelig kalendergave. Alle som blir med på julekalenderen, tar med seg en gave hver og skriver navnet sitt på en lapp og legger i en boks. Så blir det trekning av kalendergave i lunsjen på jobb. I dag fikk heldige meg dagens kalenderluke, … Continue reading "Kalenderluke 9"

2019-12-08 22:50 Min julekalender | 2. søndag i advent

I dag er det 2. søndag i advent. Vi tenner to lys, og leser opp første og andre vers av Adventslysene (Inger Hagerup): Så tenner vi et lys i kveld, vi tenner det for gledeDet står og skinner for seg selv og oss som er tilstedeSå tenner vi et lys i kveld, vi tenner det … Continue reading "Min julekalender | 2. søndag i advent"

2019-12-07 00:35 Innkjøp: Nytt speilreflekskamera!

Under Black Weekend i forrige uke gikk jeg til innkjøp av et nytt kamera! Mitt “gamle” har jeg brukt siden 2014, og i det siste har jeg irritert meg grønn over at den ikke har trådløse tilkoblingsmuligheter og en skjerm hvor man kan bevege for å se seg selv. Kameraet fungerer fortsatt, forhåpentligvis legger jeg … Continue reading "Innkjøp: Nytt speilreflekskamera!"

2019-12-04 21:49 Julestemning i klasserommet

Klasserommet er pyntet til jul! Det er så koselig å komme til et julepyntet klasserom hver dag. I forrige uke ba vi elevene om å ta med litt julepynt hjemmefra, som de ikke lenger bruker/vil kvitte seg med. Dette fikk vi inn: Blinkende lysslynger, julestjerner, julekuler, nisser og lysestaker. Dagen etter fikk elevene hjelpe til … Continue reading "Julestemning i klasserommet"

2019-12-02 22:44 Video: 13 meter høye julegrana tennes og julekonsert

Videoen er filmet 1. desember på Torvet i Kristiansand. Kom i julestemning med julekonsert: Harmony, Hornmusikken, Kristine Akselsen, Frelsesarmeens kor. Ordfører i Nye Kristiansand holder appell og julegrana skal selvfølgelig tennes! 🙂 0 kommentarer

2019-12-01 22:09 Julegrantenning

I dag er det 1. desember og 1. søndag i advent. Vi er i siste måned av året 2019, tenk det! Klarer ikke å se for meg at det snart er jul. Nedtellingen er i gang. Bare 24 dager igjen! Føler at førjulstiden går ekstra fort når man har julekalender, så hvis du har en … Continue reading "Julegrantenning"

2019-12-01 19:51 Bildedryss fra juleåpning 30.11.19

Julemarkedet er åpnet! Besøk hyggelige salgsboder som selger julevarer og smak på spennende og eksotiske retter – hver dag frem til jul! Agder Juletre – Stem på Norges fineste juletre! Juletrærne i finalen stod utstilt ved julekulen på Torvet. Kristiansand brannvesen med brannbil og hadde ulike aktiviteter: Konkurranser, quiz med flotte premier, pepperkaker og “peptalk” … Continue reading "Bildedryss fra juleåpning 30.11.19"

2019-12-01 12:24 Video: Åpning av julemarkedet og skøytebanen

I går lørdag 30. november, var det koselig julestemning midt i byen. Julemarkedet og isbanen “Kompis” åpnet, brannvesenet kom, Agder Juletre med Norges fineste juletre-utstilling, julemusikk med Flekkerøy Soul Children og juleverksted i Juleteltet. Så ut som alle koste seg i Julebyen Kristiansand! Bare se videoen under. Ikke glem å abonnere på YouTube-kanalen min HER! … Continue reading "Video: Åpning av julemarkedet og skøytebanen"

2019-11-29 23:59 Black Friday + goodiebags

Da var årets aller største handledag, Black Friday, vel overstått. Jeg har egentlig bare handlet det jeg trengte dagen før Black Friday, altså på torsdag. På torsdags ettermiddag hadde mesteparten av butikkene på Sørlandssenteret priset ned masse varer klart til kundeklubb VIP-kveld. Smart å handle dagen før Black Friday, så man slapp å stå i … Continue reading "Black Friday + goodiebags"

2019-11-29 15:04 De beste Black Friday tilbudene

Reklame | Adviral IDEAL OF SWEDEN / SNEAKERSPOINT / MEMBERS / BOBBY ODUNCU SWEDEN / LOHILO / RICHMOND & FINCH 0 kommentarer

2019-11-26 21:22 Favoritt shampoo og balsam akkurat nå

Reklame | Sunsilk Minerals For noen dager siden mottok jeg en pakke fra Sunsilk Minerals da jeg er med i Sunsilk Squad. Jeg får tilsendt produkter for testing før lansering, være med på produktutvikling og får promotert min egen Instagram-profil gjennom deres profil. Shine Bright Like A Star – Briliant Shine TechTM gjør håret skinnende … Continue reading "Favoritt shampoo og balsam akkurat nå"

2019-11-25 16:15 Rabattkoder: Black Week 2019

Reklame | Adviral Black Week salget er i gang! Nå er det bare å kickstarte julegavehandelen dersom du allerede ikke har gjort det enda. Som dere sikkert vet, så er det Black Friday på fredag, en årlig handledag der du kan sikre deg gode rabatter og tilbud. Ikke gå glipp av det! Nedenfor har jeg … Continue reading "Rabattkoder: Black Week 2019"

2019-11-23 12:15 Ulike julekalendere

Bilder: Pinterest Pakkekalender – Det å tenke ut hva man skal kjøpe og pakke inn 24 kalendergaver kan fort bli litt av en jobb. Her er noen tips til kalenderting (trenger ikke å være altfor dyrt, lurt å sette opp et budsjett så du vet hvor mye julekalenderen vil koste til sammen): Kinderegg, smågodt, pepperkaker, … Continue reading "Ulike julekalendere"

2019-11-22 22:17 Tidlig julekonsert i november

I kveld kl. 17 – 19 ble vi invitert til en hyggelig julekonsert i Kongensgate i Kristiansand. Hvorfor julekonserten blir arrangert i slutten av november og ikke i desember, er at det passer for folk flest å komme. Men anyways, lokalet lå rett over gata St. Joseph. Ikke enkelt å finne frem når det nesten … Continue reading "Tidlig julekonsert i november"

2019-11-20 20:48 Quick glitch effect

“Quick glitch-effect #trowup in the winter sun! 🌞🌞🌞” skriver @crookedoctopus på Instagram. Den tøffe gatekunsten med 3D-effekt er å se på betongveggen på Odderøya! 0 kommentarer

2019-11-19 22:19 Video: Vi lyser opp Fiskebrygga!

Videoen ble filmet lørdag 16. november da jeg var på arrangementet “Jul på Fiskebrygga”. Se tenningen av årets nyhet: Lysbroa, hør på julemusikk og kanskje kommer du i julestemning. Abonner gjerne på YouTube-kanalen min HER! 0 kommentarer

2019-11-17 20:57 Kreativ gatekunst langs Sjølystveien

En lang gatekunst er å se langs Sjølystveien ved Silokaia/Kilden! Kunsten på veggene er laget av Knuden – Kristiansand kulturskole, Tangen videregående skole og andre kunstnere som @vlekart, @at_artchris + flere … Noen har signert ved kunsten sin, andre ikke. Ettersom de ikke har lagt igjen en signatur, er det ikke så lett å finne … Continue reading "Kreativ gatekunst langs Sjølystveien"

2019-11-16 20:30 Jul på Fiskebrygga

Årets nyhet i Julebyen Kristiansand er “Vi lyser opp Fiskebrygga”. Lysbroa mellom Pieder Ro og Bølgen & Moi og rundt Fiskebrygga er det pyntet med tusenvis av lys som gir julestemning. Kl. 12 – 17 inviterte Fiskebrygga til koselig førjulsstemning for store og små. Julenissen kom, Blæsen (Kristiansands studentorkester) spilte julemusikk, julelandsbyutstilling hos Dolly Dimple´s, … Continue reading "Jul på Fiskebrygga"

2019-11-14 21:22 Årets topp 17 adventskalendere

Reklame | Lyko Lurer du på hva slags adventskalender du skal kjøpe i år? Jeg har funnet frem 17 luksuriøse og spennende adventskalendere som inneholder hudpleieprodukter, sminke, neglelakker, dufter, kremer, oljer osv …  Mange kalendere på Lyko er nå satt ned til -20%, og de mest etterspurte ryker fort, så skynd deg å bestille om … Continue reading "Årets topp 17 adventskalendere"

2019-11-13 21:08 Graffiti ved Baneheia Park

Bildene under ble tatt 21. oktober ved Nybyen Skatepark. Rett over skateparken rundt hjørnet er Baneheia Park i ferd med å bygges og snart kommer nye leiligheter, kontorer og lokaler. Bygget får 7 etasjer. Området er sperret av med oransje bygningsplater og på de lette veggene har det kommet opp tøff graffiti. Kunsten stod ikke … Continue reading "Graffiti ved Baneheia Park"

2019-11-11 20:59 Tidlig vinter

På søndag kom snøen ganske brått på! Det var ikke litt, men store mengder snø. Her i Kristiansand fikk vi opptil 20 cm med nysnø som har holdt seg til i dag. I morgen er det meldt slaps og regn, får håpe det ikke blir glatt på veiene … Her kommer noen bilder tatt i … Continue reading "Tidlig vinter"

2019-11-10 21:23 Video: Nattevandring for FNs bærekraftsmål

0 kommentarer

2019-11-10 15:12 Nattevandring med fokus på FNs bærekraftsmål

I går kveld gikk jeg og 5500 andre (5% av byens befolkning) nattevandring for FNs bærekraftsmål på Odderøya i Kristiansand. Verdens vakreste nattevandring er arrangert av Norad og Kristiansand kommune, og målet er å spre kunnskap om hvor viktige bærekraftsmålene er. FNs bærekraftsmål har 17 mål, og det er verdens felles arbeidsplan for å utrydde … Continue reading "Nattevandring med fokus på FNs bærekraftsmål"

2019-11-07 22:04 En hyggelig førjulskveld i byen

Da var vinter- og julebelysningen i Kvadraturen i Kristiansand offisielt tent! Det har blitt skikkelig god julestemning i byen vår. Jeg hadde håpet å kunne være med og se tenning av julekulen på Torvet kl. 18, men rakk det ikke på grunn av bussen jeg skulle ta IKKE dukket opp. Tok den neste bussen som … Continue reading "En hyggelig førjulskveld i byen"

2019-11-04 22:00 Gratis middag fra Trond Moi og matsvinntips fra @spisoppmaten

Denne uka er det miljøuka i Kristiansand (4.-9. november), med fokus på å være bærekraftig sammen. Kl. 18-20 var jeg på arrangementet “Gratis Trond Moi-middag og matreddertips fra Spis opp maten” på Rådhuset. Mette Nygård Havre (kjent fra @spisoppmaten) holdt en spennende presentasjon om matsvinntips, matvett og hvordan vi kan redde mest mulig mat. “Fra … Continue reading "Gratis middag fra Trond Moi og matsvinntips fra @spisoppmaten"

2019-11-03 20:35 Dekorasjonsbyer på utstilling

På Rusta har de satt opp dekorasjonsbyer på utstilling i et glassmonter. Vi finner spennende byer, hytter, kirker, isbaner +++. Mange av dem har innebygd LED-lamper og andre har også liv og bevegelse. Det er pynt som gjør det lille ekstra og skaper koselig julestemning. 0 kommentarer

2019-11-02 17:16 Lanseringsfest i Matkjelleren

Lillemarkens har fått en nyoppussede Matkjeller, og i dag kl. 12 var det lanseringsfest. Trond Moi kom og holdt gratis kokkekurs der han lagde varmrøkt laks med koriander og chili og blåskjell-grønnsakskremsaus, og tilslørte bondepiker. Vi fikk smake på masse gode lunsjretter fra Subway, Kjøkkenskapet, Reinhartsen og Sans & Smak. Oppskriften på varmrøkt laks med … Continue reading "Lanseringsfest i Matkjelleren"

2019-10-31 22:23 Video: Spøkelsesrom på Sandens

Spøkelsesrommet  på Sandens er i samarbeid med Tangen videregående skole og Kvadraturen. Her får dere en smakebit av hva som er å se der inne! 0 kommentarer

2019-10-31 21:30 Utskjæring av Halloween gresskaret 2019

HAPPY HALLOWEEN! 🎃 Da jeg kom hjem fra jobb gikk jeg rett over på prosjekt gresskar. Hvert år kjøper jeg gresskar rundt Halloween tider, skjærer det ut og innmaten blir brukt til matlaging. Det er så spennende å lage eget ansikt på gresskaret. Først kikket jeg etter utskjæring av gresskar inspirasjon på Google, så plukket … Continue reading "Utskjæring av Halloween gresskaret 2019"

2019-10-30 21:05 Husk Halloween!

Nå er forberedelsene til Halloween gått i gang. Vi har handlet masse smågodt som vi skal dele ut til alle som kommer på vår dør kledd i stilige kostymer. De som går fra dør til dør, håper på å samle mest mulig knask i løpet av kvelden. Husk å pynte huset litt ekstra om du … Continue reading "Husk Halloween!"

2019-10-28 22:06 Slutt på å stille klokka om to år?

Sommertid er over og vi går mot vintertid (normaltid). Natt til søndag kl. 3 stilte vi klokka en time tilbake, og vi kunne sove en time lenger. Det var så deilig! Merket godt at jeg trengte den ekstra timen. Nå føltes dagene bare mørkere og kortere. Leste på nyhetene at det kan bli slutt med … Continue reading "Slutt på å stille klokka om to år?"

2019-10-26 20:59 Høstutsikt fra Brannposten

Nydelig høstutsikt sett fra Brannposten i Baneheia. En av byens beste utsiktspunkt mot Kvadraturen! 0 kommentarer

2019-10-22 21:24 Høstens vakreste farger

I går ettermiddag var jeg ute og fotograferte. Det var en perfekt dag til å ta flotte bilder med tanke på at sola tittet frem. Ikke alle dager i høst vi er like heldig med været. Høstbildene tok jeg ved Fjellgata – Banehaven – Gartnerløkka. Mesteparten av trærne der hadde gule farger, og det var … Continue reading "Høstens vakreste farger"

2019-10-21 20:45 Åpent spøkelsesrom! 👻🎃

Sandens har fått spøkelsesrom i år også. Spøkelsesrommet er i samarbeid med Tangen videregående skole og Kvadraturen. Du finner det i 1. etasje mellom Teknikmagasinet og Eurosko/DNA, og det holder åpent frem til 31. oktober. Kom inn hvis du tør … 1 kommentar

2019-10-20 15:39 Video: Dagene på Rosfjord

Her kommer en video fra dagene 17.-18. oktober da jeg var på Rosfjord. Jeg viser en roomtour på Rosfjord Strandhotell, teambuilding på Lindesnes Havhotell og noen klipp fra “Under” restauranten. 0 kommentarer

2019-10-19 22:10 Teambuilding på Lindesnes Havhotell

På fredag stod jeg opp tidlig og gjorde meg klar for dagen. Hadde god tid på morgenen så pakket ferdig. Kl. 08:00-09:30 spiste vi frokostbuffé i restauranten og det var masse digg mat som vi kunne forsyne oss med flere ganger. Etter frokost gikk vi opp på rommet, skiftet til klær etter vær og vind, … Continue reading "Teambuilding på Lindesnes Havhotell"

2019-10-18 22:22 Avreise til Rosfjord, housetour & middag

Torsdag var avreisedag til Rosfjord! Det ble bestemt at vi skulle kjøre ut med privatbiler som bestod av en sjåfør og 3-4 passasjerer. Da jeg var ferdig på jobb, ventet jeg på personalrommet til sjåføren var klar siden jeg skulle sitte på. Det var 30 minutter til avgang. De andre dro hjem for å pakke … Continue reading "Avreise til Rosfjord, housetour & middag"

2019-10-17 17:00 Tur til Rosfjord

Nå er jeg på vei til Rosfjord i Lyngdal. Har ikke vært der før, så det ser jeg virkelig frem til! Turen blir sammen med kollegaer i forbindelse med jobb. Om vi får tid, kjører vi kanskje ut til Lindesnes fyr og undervannsrestauranten “Under” for å se hvordan det ser ut i virkeligheten (og selvfølgelig … Continue reading "Tur til Rosfjord"

2019-10-16 20:35 D sin 16-årsdag

I kveld feiret vi D sin 16-årsdag. Rocky Mountain heter kaken vi bestilte på Dampbageriet. Den har en brownies bunn med deilig lag karamell og peanøttkrem toppet med marshmallows og sjokolade. Se så fin kake! 0 kommentarer

2019-10-15 18:11 Overraske klassen med masse godis

I morgen er det bursdagen til broren min. Vi har handlet inn masse godis på Europris som han kan ta med seg til klassen: Sitronmuffins, appelsinkjeks og Nidar sjokoladeplater. På skolen er klassen hans ganske stor, så jeg tror å kjøpe de muffinsene istedenfor å lage dem, var det lureste. Her sparte vi masse tid! … Continue reading "Overraske klassen med masse godis"

2019-10-14 20:38 Asiatisk mat: Vårruller & rekechips

Hjemmelagde vårruller og rekechips er noe av det beste jeg vet! Det er typisk asiatisk mat som mange synes smaker vidunderlig godt. Oppskrift på hvordan lage enkle vårruller kan du se HER (video). Vårrullene vi lager inneholder blant annet: Black fungus, kinesisk black mushrooms / dried shiitake mushrooms, glassnudler, kjøtt og grønnsaker. Tyj Spring Roll … Continue reading "Asiatisk mat: Vårruller & rekechips"

2019-10-11 21:32 Bilder fra gårsdagens bursdagsfeiring

I går kveld feiret jeg og mamma bursdag sammen. Hun hadde bursdag en dag før meg og de siste årene har vi nesten alltid feiret sammen. På bordet stod to hjemmelagde kaker, en skål med druer, en gave og to buketter roser i gul og rosa farge. Det har vært en veldig koselig kveld 🙂 … Continue reading "Bilder fra gårsdagens bursdagsfeiring"

2019-10-10 22:11 Jeg har bursdag

I dag er det min bursdag! Jeg fyller hele 23 år (!), og det føles så rart å tenke på at jeg har blitt ett år eldre. Jeg får stadig kommentarer fra folk som sier at jeg ser yngre ut enn hva alderen min er. Tar det som en positiv kompliment. – Hvis du ser … Continue reading "Jeg har bursdag"

2019-10-09 22:04 Ny YouTube-banner

Frisker opp med en ny banner på min YouTube-kanal! Den ble råkul, tenker å lage en lignende til som jeg kan bruke på Facebooksiden til bloggen også. Hva synes dere om den nye banneren? 0 kommentarer

2019-10-08 21:43 10 positive ting med høsten

– Fine høstfarger: Høstens farger er gul, oransj og rød. Det er nydelige farger å se! Knips mange fine bilder av naturen nå som fargene viser seg! – Lettere å sove og sove én time lenger: Det blir fortere mørkt ute og da er det lettere å sovne raskt. Husk at vi stiller klokka én … Continue reading "10 positive ting med høsten"

2019-10-05 22:22 2 timer med shopping på IKEA

Denne lørdagen ble det shopping på IKEA. Det er en stund siden sist jeg var der, og nå var det på tide med en tur dit. Var først oppe og kikket på rom utstillingene. De forandres nokså ofte, og da får jeg så masse inspirasjon til møblering og dekorasjon! Disse utstillingene likte jeg best: IKEA … Continue reading "2 timer med shopping på IKEA"

2019-10-04 21:21 Kristiansand Minibyggere

0 kommentarer

2019-10-02 22:12 På tannlegebesøk

I dag har jeg vært hos tannlegen for en undersøkelse av tennene. Viktig å sjekke tennene en gang i blant! Denne gangen valgte jeg å gå til Dental Norge, en koselig tannklinikk som er “billigst i byen” ifølge FVN. Det er forresten første gang jeg er hos de, og da jeg kom inn på venterommet … Continue reading "På tannlegebesøk"

2019-09-30 11:58 Planer for høstferien

Endelig høstferie! Skolen holder stengt hele uka og da har jeg “ferie” i noen dager. Av og til er det veldig deilig med noen fridager i en travel hverdag. Hvis jeg blir spurt om å jobbe litt ekstra andre steder, sier jeg selvfølgelig ja til det. Til nå har jeg fått vite at jeg skal … Continue reading "Planer for høstferien"

2019-09-28 21:10 Kunne ha gått skikkelig galt – kjørte rett inn i gågata

I dag kl. 12:13, observerte jeg en buss som kom kjørende inn fra Rådhusgata. Så merkelig at bussen fortsatte å kjøre sakte inn mot Markensgate – gågata i Kvadraturen, Kristiansand! Markensgate er jo en gågate på dagtid, og da er den stengt for biltrafikk. Da jeg så bussen kjørte videre, tenkte jeg at det ville … Continue reading "Kunne ha gått skikkelig galt – kjørte rett inn i gågata"

2019-09-26 21:10 Ved Agder Kunstsenter & SKMU

“If your everyday is grey, make sure to put some color in your life”. Gatekunst laget av @staalegerhardsen. “Secret Gardens. Paradise gained”. Gatekunst laget av @vlekart. Så fargerikt og magisk! 0 kommentarer

2019-09-24 19:05 Kunst på redskapsbod

Den fargerike gatekunstverket er laget av @vlekart og sammen med elever i 5. klasse ved Solholmen skole. Grim skole kan ses i bakgrunnen. 1 kommentar

2019-09-23 19:50 En svær rød fluesopp

På vei hjem fikk jeg øye på noe rødt i veikanten. Da jeg gikk nærmere, viste det seg at det var en rød fluesopp. Den var veldig stor! En dame stoppet opp da hun så at jeg fotograferte noe, og ble like fascinert som meg da hun oppdaget den røde fluesoppen: – Jøss, den var … Continue reading "En svær rød fluesopp"

2019-09-22 22:30 Natt og dag

Gatekunsten “Natt og dag” befinner seg ved undergangene mellom Grim Torv og Grim skole. Det ble ferdigstilt i mai 2012. Gatekunstprosjektet bak “Natt og dag” er laget i samarbeid med kunstneren Anna Berthelsen, Thomas Lauvrak fra Sprayboks kunsthall, park- og ingeniørvesenet, Agder kunstnersenter og klassene 8B1 og 8B2 med lærere på Grim skole. Figurene som … Continue reading "Natt og dag"

2019-09-21 21:20 We love food

Høsten er på vei og det nærmer seg høytid for god mat og peishygge! I dag var jeg på arrangementet We love food som startet kl. 12 på Sørlandssenteret. Jeg elsker jo mat så det passet helt perfekt. Gratis smaksprøver fra matstands og Trond Moi (norsk kokk og grunnlegger av Bølgen & Moi) kom og … Continue reading "We love food"

2019-09-20 20:52 Odderøya fyr

Odderøya fyr er et havnefyr for innseilingen til Kristiansand. Fyret ble opprettet i 1832 og ligger på vestsiden av Odderøya, 1 km sør for Kvadraturen. Det ble bygget samtidig med Oksøy og Grønningen fyr. Her ute kan man nyte en fantastisk utsikt utover havet og kjenne på bølgene! 0 kommentarer

2019-09-18 21:35 Utforsker Odderøya #2

Noen flotte fuglehus med trollfigurer i “Trollskogen” som ligger like ved Odderøya barnehage. Verdens største granat! Maskinstasjonen ble anlagt i 1902-03. Den sørget for strøm til lyskasterne på øya og til hovedkommandoplassen på toppen. Søndre batteri. Lavvoen på Søndre strandbatteri er bygget av Odderøyas venner og lokalet kan leies ut til for eksempel fest og … Continue reading "Utforsker Odderøya #2"

2019-09-17 21:20 Urbant på Nybyen

Betongveggene i Nybyen skatepark blir relativt ofte malt om av forskjellige gatekunstnere. I det siste har det kommet opp ny kunst i selve skateparken foran og bak. Har du ikke besøkt Nybyen skatepark i Kristiansand før, vil jeg anbefale at du tar en tur dit 🙂 0 kommentarer

2019-09-16 17:48 Explorer of the seas

Cruiseskipet Explorer of the seas fotografert ved Kai 10, 15.09.19 0 kommentarer

2019-09-15 20:26 Velg en smart sofaløsning!

Reklame | Chilli Med en sovesofa får du 2 møbler i 1. Om dagen er det en vanlig sofa, og om kvelden forvandles den til en ekstra soveplass. Sovesofaen har en nedleggbar rygg eller så kan setet trekkes ut slik at det kan gjøres om til en seng. Noen har til og med oppbevaringsplass under … Continue reading "Velg en smart sofaløsning!"

2019-09-15 17:00 Geitmyra åpningsdag: Sjømat og gatekunst

Jeg tok en del bilder på selveste åpningsdagen, og har valgt å dele det opp i to. Her kommer resten av bildene, en del 2 av Geitmyra matkultursenter. Å bli kjent med nye smaker er det beste som finnes! Smaking er som sykling, matte, tegning og turning, man må øve og øve, så blir man … Continue reading "Geitmyra åpningsdag: Sjømat og gatekunst"

2019-09-15 16:29 Åpningsfest – Barnas store sjømatdag

I dag åpnet Geitmyra matkultursenter for barn på Odderøya i Kristiansand. Barnas store sjømatdag het arrangementet og det varte fra kl. 12 – 15. En stor åpningsfest for både store og små! Jeg kom kl. 12 rett før åpning og ute på gresset var det allerede satt opp ulike aktiviteter: Stor fiskeutstilling, tangutstilling og tangsmaking, … Continue reading "Åpningsfest – Barnas store sjømatdag"

2019-09-14 21:13 Utforsker Odderøya #1

I dag har jeg gått en rusletur på Odderøya. Det er et vakkert friluftsområde i Kristiansand som har masse historie og interessante spor av militær aktivitet. Mesteparten av øya har fram til i dag vært en viktig del av byens forsvarsverk, så her kan man også se kanoner, baser, bunkere, batterier … Jeg har ikke … Continue reading "Utforsker Odderøya #1"

2019-09-13 22:04 Minidrivhuset har falt sammen

Høsten er godt i gang. Temperaturen har sunket og det har blitt kaldere ute. Ikke lett å drive med planteprosjektet nå som sommeren er over og drivhuset er delvis gått i stykker. Lycopersicum ‘Favorita’ Cherrytomat (Plantasjen): Høstet de modne tomatene. Sliter virkelig med å få gresskar ut av disse selvdyrkede gresskarplantene. Etter blomstring skulle frukten … Continue reading "Minidrivhuset har falt sammen"

2019-09-11 21:46 50-års jubileumsfest

Hurra for skolen “Kalla” som fyller 50 år i år! Vi var så usikker på om været ville bli fint ettersom det har bare regnet i hele dag, men heldigvis viste sola seg da jubileumsfesten begynte. Elever, lærere og folk fra bydelen kom på besøk og feiret! På programmet: Kristiansand Skolemusikkorps spilte, ordføreren Harald Furre … Continue reading "50-års jubileumsfest"

2019-09-09 20:00 Jeg har stemt!

Da har jeg fått stemt i mitt nærmeste valglokale! I kveld følger jeg med på valgkampen som sendes direkte på fvn.no. Jeg lurer spent på hvilke partier som vinner kommunestyre- og fylkestingsvalget. Kl. 21 teller de opp alle stemmene, og endelig resultat får vi vite kl. 23! Edit: Kommunevalg (Kristiansand): Arbeiderpartiet vant. Fylkestingsvalg (Vest-Agder): Høyre … Continue reading "Jeg har stemt!"

2019-09-08 19:00 Bruk din stemmerett!

I morgen 9. september, er det kommune- og fylkestingsvalget 2019. Har du fått et valgkort i posten, har du stemmerett. Bruk den godt og husk at ved å stemme, er du med på å bestemme utviklingen av samfunnet vårt. Har du enda ikke bestemt deg for hva du skal stemme? Følg med i politiske debatter … Continue reading "Bruk din stemmerett!"

2019-09-08 14:39 Video: Fisherman’s Friend StrongmanRun

Satte sammen noen videoklipp fra årets Fisherman’s Friend StrongmanRun. I går var stemningen på Tresse var helt topp! 0 kommentarer

2019-09-07 20:23 Fisherman’s Friend StrongmanRun 2019

Over 500 aktive deltakere deltok i årets Fisherman’s Friend StrongmanRun. Lørdag ettermiddag samlet alle deltakerne seg på Tresse og hadde en felles oppvarming før løpet begynte. Se bildene fra dagen under! Løpet startet og avsluttet på Tresse i Kristiansand. Løypene var markert med bånd gjennom Tresse, Odderøya, Tangen og tilbake til Tresse. Mange spreke deltakere … Continue reading "Fisherman’s Friend StrongmanRun 2019"

2019-09-06 21:29 Dragefestivalen 2019

Søndag 1. september ytterst på Tangen i Kristiansand, fløy store og små drager i vinden. I år falt arrangementene LOS-dagen i Dyreparken og Dragefestivalen 2019 dessverre på samme dato. Etter et besøk i Dyreparken, dro jeg ut til Tangen Ytterst og utforsket litt av Dragefestivalen – lettere sagt: Det som var igjen. Den største dragen … Continue reading "Dragefestivalen 2019"

2019-09-04 19:00 Dyrene jeg så i Dyreparken

0 kommentarer

2019-09-04 17:45 LOS-dagen 2019

Søndag 1. september var jeg på LOS-dagen i Dyreparken. Denne dagen er litt spesiell da de fleste besøkende er LOS-kunder, og de kommer gjerne ned til Kristiansand for å oppleve Dyreparken. Jeg besøker Dyreparken hvert år, og synes det er så fantastisk at LOS inviterer kundene sine til en gratis dag i Dyreparken en gang … Continue reading "LOS-dagen 2019"

2019-09-02 20:20 Mein Schiff 4

Cruiseskipet Mein Schiff fotografert ved Kai 10, 02.09.19 0 kommentarer

2019-09-01 20:50 En stor matfestival: “Mat i sentrum”

Det er 2. år på rad “Mat i sentrum” arrangeres på Torvet i Kristiansand. Lørdag 31. august kl. 10:00 – 15:30 ble øvre og nedre torv fylt opp med salgsboder fra Bondens marked, mattelt og eget potettelt. I år er det ekstra mange utstillere. Det er som en stor matfestival der man har mulighet til … Continue reading "En stor matfestival: “Mat i sentrum”"

2019-08-31 23:06 På lørdag har jeg …

Reklame | Sunsilk Minerals – hatt Instagram-takeover for Sunsilk Minerals. Fikk tilgang i ettermiddag, rett etter jeg kom hjem fra byen. Fikk likevel lagt til noen instastories og et nytt innlegg på SUNSILK MINERALS. – vært på arrangementene “Mat i sentrum” og Landbrukets dag på Torvet i Kristiansand (flere bilder kommer snart). Foto: TV2 – … Continue reading "På lørdag har jeg …"

2019-08-31 13:25 Instagram takeover

Reklame | Sunsilk Minerals Da var dagen her! I dag er det min tur til å overta Instagram-profilen til Sunsilk Minerals – i en hel dag! Noen av dere har sikkert fått med dere at jeg med i Sunsilk Squad 2019, og som Sunsilk Squad-jente får jeg tilsendt produkter for testing før lansering, være med … Continue reading "Instagram takeover"

2019-08-29 17:09 Geitmyra matkultursenter

Geitmyra matkultursenter for barn åpner 15. september i Kristiansand! Adressen er på Odderøya, 4610 Kristiansand. Utenfor har matkultursenteret plantet forskjellige grønnsaker i kasser: Gresskar, løk, grønnkål, gulbete, rødbete … Kristiansand er barnas by og Sørlandet er kystkultur og sjømat. Deres visjon er å bidra til at barn og unge blir glade i mat som gjør … Continue reading "Geitmyra matkultursenter"

2019-08-27 22:25 Natursti og aktivitetsdag på Kjerrane

I dag var nesten hele skolen på tur til Kjerrane. Det er en skoledag hvor vi er ute og har aktivitetsdag og er i bevegelse. 2.-4. klasse hadde TL-leker og 5.-7. klasse hadde natursti. 1. klasse gikk på tur i nærområdet, så de så vi ikke på turen. Postene hadde vi satt opp i forkant … Continue reading "Natursti og aktivitetsdag på Kjerrane"

2019-08-27 10:30 Planteprosjektet den siste uken i august

Busktomat, Cucumis sativus Baby Agurk ‘Hillwood’ (Plantasjen) og gresskar. Cucumis sativus Baby Agurk ‘Hillwood’ (Plantasjen): Det har vokst ut en agurk! I drivhuset har jeg paprikaplanter, rød bønne, tomat og gresskar. Plantet frø fra plomme i potte (den i midten), så håper det spirer om ikke så lenge. Spar på vårløkstilkene! Gro vårløk på nytt … Continue reading "Planteprosjektet den siste uken i august"

2019-08-26 15:00 Gratulerer med dagen!

Når et familiemedlem har bursdag må det selvfølgelig feires! Bestilte to kaker på Dampbageriet fredag ettermiddag og de var klar til henting dagen etter. Det ble en Cookie dough kake og en ostekake. De så utrolig gode ut! Mmm … Cookie dough kake er laget av en browniebunn med karamell, cookie dough, sjokoladekrem, gulrotkrem og … Continue reading "Gratulerer med dagen!"

2019-08-25 12:20 Trend Weekend – moteshow

23.-24. august var det Trend Weekend på Sørlandssenteret. På lørdag var det moteshow ved XXL-området kl. 12:30. DJ-Inti spilte god musikk og etter hvert gikk modellene ut en etter en og viste frem motetrendene på den røde løperen. Motevisningen tok ca. en halvtimes tid. Kl. 13:00 danset K-CREW og etterpå trakk de ut en vinner … Continue reading "Trend Weekend – moteshow"

2019-08-23 21:55 Fargerik gatekunst ved Lundsbroa/Vollgata

Denne fargerike gatekunsten er laget av barn og unge som har gått på Sommerskolen i ferien. Kunsten befinner seg i undergangen ved Lundsbroa/Vollgata i Kristiansand. En rose og en robot. En rød drage og en karakter fra Simpsons. Peppa Gris – “Peppa what are you doing at the wall?!” Anime. En jente som turner. Flamme/bål, … Continue reading "Fargerik gatekunst ved Lundsbroa/Vollgata"

2019-08-22 15:00 Sommerskolen gatekunst / Svampebob, sjømonstre +++ (2)

Fantastisk street art er å se i undergangen Paradisveien til Krossen på Grim (ved Esso bensinstasjonen i Suldalen). Kunsten er laget av elever ved Sommerskolen + @seainvaders i sommer. 0 kommentarer

2019-08-21 22:29 Sommerskolen gatekunst / Pikachu, havdyr +++ (1)

Fantastisk street art er å se i undergangen Paradisveien til Krossen på Grim (ved Esso bensinstasjonen i Suldalen). Kunsten er laget av elever ved Sommerskolen + @seainvaders i sommer. 0 kommentarer

2019-08-19 21:48 Et nytt skoleår

Da var sommerferien over for i år. Det er på tide å pakke sekken og vende tilbake til skolebenken. Endelig er vi i gang med et nytt og spennende skoleår! Det var veldig hyggelig å se elever og kollegaer igjen etter en lang ferie. Nye spente 1. klassinger som gleder seg til deres aller første … Continue reading "Et nytt skoleår"

2019-08-18 13:51 Weather jacket

På lørdag var jeg på Sørlandssenteret og handlet mat for neste uke. Pleier vanligvis å stikke innom en del klesbutikker der, og på Days Like This fant jeg en superfin jakke som jeg likte veldig godt. Det er en lett weather jacket som er vind- og vannavstøtende i materialet. Fargen er sort og den har … Continue reading "Weather jacket"

2019-08-17 21:36 Arcadia

Det var godt med en ettermiddags spasertur i byen, selv i regnvær. Har blitt så glad i å være ute i det siste da jeg føler meg mer fri. Å følge med på cruiseanløp på Port of Kristiansand er så spennende! Hver gang kommer et nytt cruiseskip med flere tusen turister ombord. I dag ankom … Continue reading "Arcadia"

2019-08-16 21:34 Tar litt tid for å modnes

Nå er det lenge siden jeg har oppdatert planteprosjektet, så tenkte derfor å vise bilder av plantene hvordan de ser ut i midten av august. Solsikke, tomat- og agurkplantene i drivhuset har vokst seg så store at jeg har omplantet dem til større krukker. Paprika, rød bønne (som har blitt gul), tomat og gresskar. Bakerst: … Continue reading "Tar litt tid for å modnes"

2019-08-15 21:49 Christian Radich

0 kommentarer

2019-08-13 20:24 Huset i Kjosbukta, Vågsbygd

Gatekunstverket er laget av @sedinzunic. Bygget befinner seg ved Kjosbukta i Vågsbygd. Jeg synes huset har en kjempefin kunstnerisk utsmykking! 0 kommentarer

2019-08-12 21:37 Cruiseskipet med ansikt

I dag la cruiseskipet AIDAdiva til Kai 10 med fronten vendt mot oss. Det var et flott ansikt! Sist gang fikk jeg ikke tatt ordentlige bilder av fremsiden da skipet vendte baksiden mot oss. Cruiseskipet AIDAdiva fotografert ved Kai 10, 12.08.19 Se flere bilder av AIDAdiva, fotografert ved Kai 10, 01.07.19: HER 0 kommentarer

2019-08-10 21:13 Upassende annonser på bloggen 😳

En av mine blogglesere kontaktet meg angående upassende annonser som vises på bloggen min. Det har skjedd før også. Her er en enkel forklaring: Jeg blogger under domenet blogg.no, og det er de som styrer annonsene på bloggen og hos alle blogg.no-bloggere. Siden blogg.no er en gratis bloggplattform, må de vise annonser på bloggene for … Continue reading "Upassende annonser på bloggen 😳"

2019-03-31 19:35 Planteoppdatering uke 3

I denne uken har solsikkeplantene strekt seg enda mye mer i høyden (sikkert etter der hvor lyskilden er), og noen av de høyeste plantene har falt sammen på kryss og tvers. Jeg har bundet de høyeste fast med tråd og grillpinner som støtte. Plantene har fått to frøblader og stengelen som er over frøbladene, fortsetter å … Continue reading "Planteoppdatering uke 3"

2019-03-29 07:00 Go Bumblebees!

Gatekunsten er laget av @vlekart, og befinner seg ved Teateret i Kristiansand. I bakgrunnen ser dere teaterets nabobygg, som har blitt revet ned. Tenker at de skal bygge et nytt og moderne bygg bak der. “Go Bumblebees. It is spring!”. Får skikkelig vår- og sommerfølelse av å se denne kunsten! 1 kommentar

2019-03-28 20:08 EndOverFishing

Denne flotte gatekunsten har @seainvaders laget. Du finner den under på 1 av de 4 Odderøya-broene i Gravane, Kristiansand. Broa er nærme Bølgen & Moi. Hvis du ser på bildene, er det ikke vanskelig å finne ut hvilken av de 4 broene jeg mener. 0 kommentarer

2019-03-27 20:00 Gatekunst: Early easter bubble-banger!

Det har kommet opp en ny kunst på plassen like over broa til Odderøya. Kunsten på betongveggen er laget av gatekunstneren @crookedoctopus. Han kaller det for “Early easter bubble-banger!”. 0 kommentarer

2019-03-25 19:44 Anbefaling: 2 nettserier

Blank: En nettbasert dramaserie som handler om livet til en rekke ungdommer etter videregående skole. Serien er produsert av NRK Underholdning og publisert i sanntid på P3. Det ligner mye på SKAM, som ble en suksess verden over. Nye klipp blir publisert hver dag, og hver søndag blir klippene satt sammen til en episode. Sesong 1 følger … Continue reading "Anbefaling: 2 nettserier"

2019-03-24 12:03 Planteoppdatering uke 2

Denne uken har mange av plantene vokst seg høyere og høyere. Etter to uker er det helt utrolig å sammenlikne og se forskjell. Jeg følger med hver dag, vanner godt og passer på å snu boksene slik at plantene ikke strekker seg mot den ene retningen. Så har jeg fylt på mer såjord/blomsterjord i de … Continue reading "Planteoppdatering uke 2"

2019-03-22 21:06 Video: Legge på skjermbeskytter (uten bobler)

I videoen viser jeg hvordan man legger på skjermbeskytter uten bobler. Tempered glass er herdet glass som er omtrent fire ganger sterkere enn “vanlig” glass. Det er veldig enkelt å sette på hvis man gjør det riktig. Jeg har til overs 2 stk nye skjermbeskyttere av typen Samsung Galaxy A7 2018. Hvis noen er interessert, … Continue reading "Video: Legge på skjermbeskytter (uten bobler)"

2019-03-21 20:39 Hentet ny PC

Nå har jeg akkurat startet opp PC-en og blogger fra den. Endelig kan jeg puste lettet ut. I forgårs fikk jeg en hentemelding om at PC-en jeg ville bytte til kunne hentes ved serviceavdelingen. Jeg hentet den i går. Ventetiden var ikke lang, etter 5 dager hadde de fått den inn på lager igjen. Det … Continue reading "Hentet ny PC"

2019-03-20 11:05 Miss INDEPENDENT

I går var jeg innom biblioteket og lånte boken Miss INDEPENDENT skrevet av blogger Eirín Kristiansen. Den har jeg aldri lest, og siden den er tilgjengelig for utlån, så hvorfor ikke låne og lese. Det er alltid så spennende å lese om livet til bloggerne og hvordan de har bygget seg opp. Hun er feminin.Hun … Continue reading "Miss INDEPENDENT"

2019-03-19 21:02 MyMachine – utstilling

I dag var det offisiell åpning av MyMachine – drømmemaskiner på Kristiansand folkebibliotek. Det er de flinke grunnskolebarna (6-12 år) som har kommet med idéer og forslag til deres drømmemaskiner. Alt er lov og det viktigste kriteriet er at barna virkelig ønsker og drømmer om en slik maskin. De beste idéene blir valgt ut av universitetstudenter … Continue reading "MyMachine – utstilling"

2019-03-17 15:48 Planteoppdatering uke 1

Ukesoppdatering på planteprosjektet kommer hver søndag fremover 🙂 I dag er det en uke siden jeg har sådd frø fra solsikker, tomater, agurker og gresskar. Hver dag fra morgen til kveld har jeg passet på å vanne nok slik at jorden ikke tørker ut. Jeg bruker en sprayflaske som er fin til å dusje plantene … Continue reading "Planteoppdatering uke 1"

2019-03-15 21:04 Levere tilbake

I kveld har jeg sittet og tømt hele PC-en. Det er fordi jeg skal levere tilbake PC-en i morgen, og skal bytte til en ny og samme PC. Grunnen til at jeg vil bytte, er den ubehagelige og merkelige lyden fra undersiden. Viftelyd er normalt, men selve lyden er bare så irriterende i lenger tid. … Continue reading "Levere tilbake"

2019-03-13 19:27 Fant de feilen?

Da var PC-en klar til henting. Det tok ikke mer enn to dager. Fikk hentemelding før lunsj i dag, så tok buss ut til Sørlandsparken bare for å hente PC-en. Jeg lurte spent på hvordan det gikk med den, så fikk til svar at det ikke var funnet noe hardwarefeil, men bare PC-ens vifte lagde … Continue reading "Fant de feilen?"

2019-03-12 20:12 Første problem med ny PC

I går da jeg skulle skru på den nyeste PC-en min, la jeg merke til en rar lyd. Lyden kom fra undersiden ved vifta og det høres ut som en blanding av brumming, barbermaskin og flypropell i bevegelse når jeg legger øret inntil. Jeg har brukt PC-en siden den dagen jeg kjøpte den som ny … Continue reading "Første problem med ny PC"

2019-03-12 09:27 Header til Martine Lunde

Headerbildet er laget av meg. Ønsker du en header til bloggen din? Send en melding til meg i Facebook chat eller på e-post: zhuoblogg@hotmail.no 🙂 2 kommentarer

2019-03-10 19:30 Innkjøp på Plantasjen | Planter nytt

I ettermiddag tilbrakte vi litt tid på Plantasjen. Det var fortsatt kundeklubbshelg med masse gode tilbud, så det var en del kunder innom. Vi fikk kjøpt en stor pakke med såjord (15 liter), og det er jord som passer til å plante frø fra bunnen av. Det er næringsfattig jord som plantene trives i, uten … Continue reading "Innkjøp på Plantasjen | Planter nytt"

2019-03-10 18:45 Bye bye, spirer

I dag ser tomatspirene slik ut. Det har gått to uker siden sist. De er fortsatt så tynne og lange. Jeg tror ikke spirene vil klare seg lengre på grunn av en tøff start i feil jord. Nå har jeg lært at jeg aldri skal bruke blomsterjord når jeg skal plante fra frø! Jeg tok … Continue reading "Bye bye, spirer"

2019-03-09 21:49 Gratis frøposer

Det er kundeklubbshelg hos Plantasjen. Besøk nærmeste Plantasjen og delta i konkurransen. Alle som deltar kommer ikke tomhendt hjem, du får med deg gratis frøpose! Jeg gleder meg til å plante: Kirsebærtomat – Cereza Amarilla ‘Amateur variety’   Solanum lycopersicum L.1-årig, blir 300 cm i høyden. Tomat – Pear shaped red   Solanum lycopersicum L.1-årig, blir 300 cm … Continue reading "Gratis frøposer"

2019-03-08 20:22 Fresh hair med Sunsilk Minerals

Reklame | Sunsilk Minerals De nye hårpleieproduktene fra Sunsilk Minerals lukter helt fantastisk! Hårpleieserien er basert på rene og naturlige mineraler kombinert med avansert mikroteknologi i et Mineral Beauty Hair System. Det vil bidra å gjøre håret ditt fresh, sunt, sterkt og glansfullt uansett hvilken hårtype du har. Clean Volume shampoo & balsam til fint … Continue reading "Fresh hair med Sunsilk Minerals"

2019-03-06 20:24 Guide: Spill ONLINE via WFC igjen!

Nintendo Wi-Fi Connection (kalles også for Nintendo WFC, Wi-Fi eller bare WFC), er Nintendos egen internett-online-tilkobling for Nintendo DS og Wii (spillkonsoller). Tjenesten oppstod først på DS (14. november 2005) siden den eneste måten å koble seg til internett på, var gjennom Wi-Fi. Det første spillet som støttet Nintendo Wi-Fi Connection, var Nintendo DS-spillet Mario Kart … Continue reading "Guide: Spill ONLINE via WFC igjen!"

2019-03-04 19:27 Årsaken til tynne og lange planter

Tomatspirene vokser i rekordfart. De spirer som de skal og for hver dag som går, skyter de seg høyere og høyere opp. Jeg legger merke til at de plutselig strekker seg ekstra langt i høyden for å få så mye lys som mulig. Stilkene blir tynne og lange. Jeg vet hvor lite lys de får … Continue reading "Årsaken til tynne og lange planter"

2019-03-03 15:03 De første minitomatene spirer!

De første tomatspirene har kommet frem – hurra! Det var på mandag 25. februar jeg kjøpte ferske minitomater og blomsterjord på REMA 1000. Samme dag ble de plantet i små “potter”. Jeg håpet virkelig at det ville gå med den typen jord jeg kjøpte siden det var den eneste pakken med jord de hadde i … Continue reading "De første minitomatene spirer!"

2019-03-02 18:56 Video: Unboxing av min nye PC!

Unboxing videoer er så gøy å lage. Derfor fortsetter jeg med det. I denne videoen gjør jeg en unboxing av min nye PC: HP Pavilion x360, og tester den ut! Subscribe/abonner gjerne på min YouTube-kanal HER, så får dere med når jeg legger ut nye videoer. 0 kommentarer

2019-02-28 21:48 Gatekunst på Nybyen skatepark

Miljøet i Nybyen i Kristiansand er ungt og urbant. Målgruppen er rettet mot barn og ungdom i alderen 10-25 år. Her finner vi en klatrevegg, skatepark, sandvolley- og basketballbane som inviterer folk å være sammen og en møteplass hvor skoleklasser, klubber og lag besøker. Blant annet finner du byens fineste gatekunst. Betongveggene under forandrer seg … Continue reading "Gatekunst på Nybyen skatepark"

2019-02-26 20:10 Før og etter: Treet med ansikt!

Treet står ved Sjølystveien (Odderøya) i Kristiansand. Dette treet er et flott kunstverk, se forskjellen fra to forskjellige årstider: 22.02.2019   Slik ser treet ut i dag.   10.06.2018   Slik så treet ut i fjor sommer. 0 kommentarer

2019-02-25 17:50 Planteprosjekt: Minitomater

Nå føler jeg at det er på tide med et helt nytt planteprosjekt. Vinteren er snart over og det går mot lysere tider. Når jeg leser om at folk begynner på planteprosjekt, blir jeg også fristet til å starte ett jeg også. I dag handlet jeg inn løsvekt minitomater siden det var -30% på all … Continue reading "Planteprosjekt: Minitomater"

2019-02-24 15:21 Inspirasjon: Her får du kjøpt flotte drivhus

Reklame | Noen er annonselenker Drivhus SOCKER fra IKEA: HER   Drivhus fra IKEA PS 2014 kolleksjonen. Ikke lenger mulig å få kjøpt på IKEA, men kanskje å finne i kjøp og salg grupper?   Drivhus LOTTE fra Bohus: HER   Drivhus fra Kremmerhuset. Usikker om de fortsatt har denne varen på lager, da bildet … Continue reading "Inspirasjon: Her får du kjøpt flotte drivhus"

2019-02-22 21:15 Street, Insane & Go Fiff Yourself

Alltid koselig å gå en liten powerwalk fra Nodeviga til Odderøya. Det dukker stadig opp ny gatekunst på veggen der. Denne gangen kan vi se: “Street” “Insane” “Go Fiff Yourself” 0 kommentarer

2019-02-21 20:17 Til lykke med sølvbryllup og kake

I dag er en veldig spesiell dato. På en og samme dag har Kong Harald bursdag og foreldrene mine feirer sølvbryllupsdag. Gratulerer og til lykke med dagen! Tenk at det er 25 år siden de giftet seg. Enda er de fortsatt sammen og vi er så glad for det! De kjenner hverandre altfor godt og … Continue reading "Til lykke med sølvbryllup og kake"

2019-02-20 21:20 Video: Unboxing av Samsung Galaxy A7 2018

Jeg har lenge sagt til meg selv at jeg skal gjøre en video der jeg filmer meg selv, men det har aldri blitt gjort før nå. Grunnen til det er at jeg synes det er litt skummelt å sitte foran kamera første gang, men nå har jeg i det minste prøvd å gå utenfor … Continue reading "Video: Unboxing av Samsung Galaxy A7 2018"

2019-02-19 19:26 Kinesisk nyttårsmiddag

I kveld spiste vi en kinesisk nyttårsmiddag. Kinesisk nyttår var for to uker siden, 5. februar 2019, men vi har ikke hatt tid til en skikkelig nyttårsmiddag. Mat er en viktig del av vår kultur og når vi feirer høytid, blir det derfor veldig god og variert mat. Scampi/ribbe med løk, purre og paprika. Grillet … Continue reading "Kinesisk nyttårsmiddag"

2019-02-18 12:35 Bildedryss av min nye PC

Si hallo til nye HP Pavilion x360! Jeg var usikker på om jeg skulle skaffe meg en Macbook eller Windows PC, men valget falt på Windows som jeg er så vant med å bruke. Denne PC-en har jeg holdt øye med lenge, og på lørdag bestemte jeg meg for å kjøpe den. Jeg har drøyet … Continue reading "Bildedryss av min nye PC"

2019-02-17 14:38 Innkjøp fra lørdagen og en produktiv søndag

I går var det som sagt kundedag på Elkjøp. Det var masse gode tilbud som fristet å kjøpe den dagen, men jeg kunne jo ikke kjøpe alt som var der. Men på Elkjøp (Sørlandssenteret) kjøpte jeg: Sandstrøm Compact System Camerabag og Organizer bag for oppbevaring av kabler, ladere og lignende ting. Jeg går aldri lei … Continue reading "Innkjøp fra lørdagen og en produktiv søndag"

2019-02-16 21:42 Ny fancy PC

I dag har vi vært på Avenyen i Sørlandsparken og på Sørlandssenteret. Først dro vi innom Elkjøp Megastore for å få med oss kundedagen med ekstra gode tilbud kun i dag. Vi fikk servert kake, boller og kaffe. Jeg tenkte å benytte anledningen til å kjøpe en ny PC siden den jeg bruker nå, er snart 7 … Continue reading "Ny fancy PC"

2019-02-15 22:22 A7

I forrige uke ble den nye mobilen til mamma hentet. Hun fikk den til morsdagen og har ikke åpnet den siden hun mangler deksel. Må si at det ikke var lett å skaffe deksel til mobilen i fysiske butikker. De hadde kun gjennomsiktig bakdeksel! Jeg orket ikke tanken å bestille på nett da det tar … Continue reading "A7"

2019-02-14 21:44 Happy Valentine’s day!

I dag er det valentinsdagen, også kalt for alle hjerters dag og kjærlighetsdagen. 14. februar er en ekstra spesiell dag til å feire kjærligheten. Gi gjerne foreldrene dine eller vennen/venninnen din litt ekstra oppmerksomhet denne dagen, og de vil sette stor pris på det. Jeg kom over noen supersøte hjertemakroner inne på Meny Torvkvartalet. Makronene … Continue reading "Happy Valentine’s day!"

2019-02-11 10:00 Tryggere nattlading med genial ladekabel

Reklame | Premie fra Apias Denne geniale ladekabelen vant jeg i konkurransen som Jon Lundemoen arrangerte på bloggen sin i desember. Den kom i posten på fredag, så ville jeg teste den ut i noen dager før jeg velger å skrive om den. Pakken jeg fikk fra Apias inneholdt en slitesterk flettet nylon kabel av … Continue reading "Tryggere nattlading med genial ladekabel"

2019-02-10 14:07 Det er morsdagen!

Gratulerer med morsdagen, mamma’n min! ❤️ I dag er det din og alle mødres dag. Tusen takk for at du er den du er, som stiller opp når vi trenger deg. Du er rett og slett helt fantastisk! 0 kommentarer

2019-02-09 21:56 IKEA-shopping: Inspo & poster

I dag dro vi ut til IKEA for en shoppingsrunde. Hadde tenkt til å kjøpe noen batterier, men endte opp å plukke med andre ting også. IKEA er veldig stort, så det er bare å bruke god tid på å komme seg gjennom hele varehuset. Jeg fikk også tatt bilder av noen flotte utstillinger og … Continue reading "IKEA-shopping: Inspo & poster"

2019-02-08 20:24 Snakkebobler med mening

De nye snakkeboblene pryder Samsen kulturhus’ fasade. Gateakademiet har laget kunstverket og det er til “En by for alle” i uke 6, 4.-10 februar 2019. Det fokuseres på likestilling, inkludering og mangfold. – Vær deg selv – Ulike, men like mye verdt – Vis respekt – Du er ikke alene 0 kommentarer

2019-02-06 22:11 Uten strøm i flere timer

Det har skjedd et uventet strømbrudd i området der vi bor. Strømmen hadde vært borte siden kl. 15, ifølge mamma som var først hjemme. Jeg kom hjem til et mørkt og kaldt hus i 17-tiden. Hele nabolaget mistet strømmen. Ettersom timene gikk, ble det mørkere og mørkere. Og kaldere og kaldere i huset. Vi fant fram telys … Continue reading "Uten strøm i flere timer"

2019-02-05 21:33 På denne dagen: 5. februar 2019

Kinesisk nyttår. Godt nyttår! Det høres kanskje helt feil ut å si det nå, for vi er så godt i gang med året 2019. I Kina er det annerledes da det brukes en annen tidsregning: Keiser Huangdis kinesiske kalender, mens i vår tidsalder regnes fra Jesu fødsel. Dato for kinesisk nyttår er forskjellig fra år … Continue reading "På denne dagen: 5. februar 2019"

2019-02-04 19:57 Noe å glede seg til

Denne uken kan man kjøpe Samsung Galaxy A7 2018 på tilbud, rekordbillig til 1990,- (uten abonnement). Jeg synes akkurat denne smarttelefonen er verdt prisen siden jeg har sjekket at andre nettbutikker selger for litt over 2900,-. Galaxy A7 2018 har 6″ FHD+ sAMOLED skjerm, trippelkamera, 64 GB lagringsplass, fingerprintsensor og et kraftig batteri på 3300 … Continue reading "Noe å glede seg til"

2019-02-03 18:44 Vurdere å ta billappen?

Jeg skulle ønske at jeg hadde lappen nå. Da kunne jeg uten problemer kjøre fra A til B selv, uten å måtte be andre om å kjøre meg dit jeg skal til. Jeg har ikke førerkort og noen ganger kan det være vanskelig å dra avsted. Spesielt når jeg jobber som tilkallingsvikar. På morgenen er det ingen … Continue reading "Vurdere å ta billappen?"

2019-02-02 18:38 Siste åpningsdag: Innkjøp outlet vesker

Bagorama Outlet på motehuset Sandens i Kristiansand hadde siste åpningsdag i dag, 2. februar, og hele butikken var på tilbud. Butikken selger outlet vesker, lommebøker, skjerf, hansker, kofferter, sekker og paraplyer. Det har vært min favorittbutikk når det gjelder kjøp av vesker, og det er så leit å høre at de skal stenge dørene etter … Continue reading "Siste åpningsdag: Innkjøp outlet vesker"

2019-01-30 21:01 Sunflower outfit

Da jeg var innom Gina Tricot og så klær med solsikke tema, kunne jeg ikke la vær å kjøpe med meg en solsikke inspirert bluse og en matchende shorts. Dette er jo meg, som er så glad i solsikker. Jeg pakket med meg blusen da jeg reiste til Berlin i sommer 2018, og tok blant annet … Continue reading "Sunflower outfit"

2019-01-27 18:36 Verden litt mykere med Lambi

Lambi Soft Club er en medlemsklubb hvor du kan samle koder fra Lambi-produkter, få poeng og løse disse inn i flotte premier. Ved å melde deg inn får du nyhetsbrev og mulighet til å delta i aktiviteter og motta spesialtilbud. Klubben ble lansert i 2008, og for noen dager siden fikk jeg vite at klubben … Continue reading "Verden litt mykere med Lambi"

2019-01-26 18:46 Sitater: Snø

Det snør, det snør, tiddeli bom. – Thorbjørn Egner En snøfonn er en vakker ting – hvis den ikke ligger over stien du må måke eller sperrer veien som fører fram til målet ditt. – Hal Borland Det er ingenting i verden så stille som sne. – Helge Rode 0 kommentarer

2019-01-26 13:56 Fin snødag

I går ettermiddag lavet snøen ned i Kristiansand, og hele landskapet ble dekket i hvitt. Meteorologene har meldt snø de fleste steder i helgen, så det blir moro å finne frem snøskuffen og begynne å måke snø. Det som er så fint med den hvite snøen, er at det blir litt lysere ute. Ønsker alle … Continue reading "Fin snødag"

2019-01-25 22:50 Fantastisk snøvær

I dag ettermiddag lavet snøen ned i Kristiansand, og hele landskapet ble dekket i hvitt. Meteorologene har meldt snø de fleste steder i helgen, så det blir moro å finne frem snøskuffen og begynne å måke snø. Det som er så fint med den hvite snøen, er at det blir litt lysere ute. Ønsker alle … Continue reading "Fantastisk snøvær"

2019-01-21 21:24 Sjelden supermåneformørkelse

Bilde: Graffith Observatory. Noen som fikk med seg det sjeldne himmelfenomenet rundt kl. 05-06 mandagsmorgen? Da kom den totale måneformørkelsen, “blodmånen” og supermånen samtidig. Skulle ønske jeg hadde våknet tidligere for å få med meg supermåneformørkelsen denne mandagen. Neste gang blir om 32 år. Det er altfor lenge til! Heldigvis er det mulig å se … Continue reading "Sjelden supermåneformørkelse"

2019-01-19 16:56 Innkjøp: Januarsalget

De siste ukene har jeg blant annet kjøpt meg nye klær på Sørlandssenteret. I butikkene var det masse fint å finne under januarsalget, på tilbud. Dette kjøpte jeg: Levi’s: Graphic Oversized Hoodies. Store i størrelsen, men veldig behagelige å gå med. Urban: Nike, Reebok og Puma hettegensere. Reebok og Puma hadde print bak: Lindex: Holly … Continue reading "Innkjøp: Januarsalget"

2019-01-16 19:25 Gatekunst: I see you

Denne gatekunsten finner vi bak informasjonsskjermen på Odderøya. Bildet tok jeg i desember 2018, så i dag er denne kunsten borte og blitt tagget over. Det er så trist at noen velger å tagge ned andres verk. Tenk så mye tid kunstnere bruker for å lage fine gatekunst til byen vår! 0 kommentarer

2019-01-14 19:20 Klassequizen starter snart!

I dag har jeg fulgt med på Klassequizen 2019 på NRK. Det er en kunnskapskonkurranse for de smarteste 10. klassingene i hele landet som konkurrerer om å svare på flest mulig riktige spørsmål. Det er skole mot skole. Hver skole melder seg på ved å plukke ut 3 av de smarteste elevene + 1 reserve … Continue reading "Klassequizen starter snart!"

2019-01-13 20:49 De siste julebildene fra 2018

En stor bamse på Sørlandssenteret. Vindusutstilling ved Rasmus Tallaksen. En snømann på Wagner. Bamser på restauranten Le Monde i juletider. 0 kommentarer

2019-01-12 20:42 Colorful dots palette

Ny gatekunst har kommet opp på betongveggen ved Odderøya/Gravane. Det ser ut som et stort sminkepalett med mange fargerike prikker. En livlig og fargeglad vegg 🙂 Spennende å ta en titt hver gang jeg går forbi, for kunsten skiftes jevnlig. Kunsten står oppe i ca. en uke før noen velger å “male” over. THE POWER … Continue reading "Colorful dots palette"

2019-01-10 22:22 Gratulerer med 18-årsdagen!

I dag fylte broren min 18 år! Nå er han endelig blitt myndig og kan blant annet stemme neste gang det er valg i Norge, ta billappen og bestemme det meste selv som å ta egne valg. Begynnelsen på voksenlivet. Vi feiret bursdagen hans i kveld med en deilig ostekake og etter mat åpnet han … Continue reading "Gratulerer med 18-årsdagen!"

2019-01-09 19:26 Soloppgang

24. oktober 2018 kl. 08:12 fotograferte jeg en soloppgang i forbifarta på vei til jobb. Det magiske øyeblikket måtte selvfølgelig dokumenteres. Har aldri sett noe så fint! 0 kommentarer

2019-01-07 19:51 Siste innlegg og følgerne mine fra “gamle” blogg.no

Husker dere blogg.no-appen? Den ligger fortsatt inne på mobiltelefonen min, og nå finner jeg den som veldig nyttig å bruke selv om det ikke går an å publisere innlegg fra selve appen. Det nå lettere å finne igjen siste innlegg og innlegg fra følgerne mine fra “gamle” blogg.no – alle sammen! Screenshot fra blogg.no-appen Kort … Continue reading "Siste innlegg og følgerne mine fra “gamle” blogg.no"

2019-01-06 18:35 Mitt 2018 – del 2: Vant reisegavekort, reiste til Berlin, magisk i byen +++

Her kommer del 2 av 2018: Juli – desember. Del 1 av 2018: Januar – juni kan leses HER. Juli En stor overraskelse ventet på meg hjemme: Jeg fikk Helianthus F1 Sunsation solsikke på 13 cm. P4 – Lyden av Norge fylte 25 år og var på sommerturné forskjellige steder i Norge. Jeg jobbet den dagen, … Continue reading "Mitt 2018 – del 2: Vant reisegavekort, reiste til Berlin, magisk i byen +++"

2019-01-05 22:59 Mitt 2018 – del 1: Syk, planteprosjekt, opplevelser +++

Her kommer del 1 av 2018: Januar – juni. Del 2 av 2018: Juli – desember kommer senere. Januar Jeg ble syk, så “sykemeldte” meg selv og holdt meg hjemme på grunn av influensa. Dagene føltes så lange da jeg ikke var i stand til å gjøre noen ting. Jeg var rett og slett ganske … Continue reading "Mitt 2018 – del 1: Syk, planteprosjekt, opplevelser +++"

2019-01-03 20:00 Tilbake til hverdagen

Da var juleferien over for denne gang. I dag har de fleste av oss gått tilbake til hverdagen, om det er på skole eller jobb. For meg var det første jobbdag i 2019. Det var så fint å se igjen de jeg jobbet sammen med og ønske dem et riktig godt nyttår. Benk utenfor Agder Kunstsenter. … Continue reading "Tilbake til hverdagen"

2019-01-02 07:00 Mine beste fyrverkeribilder 2019

Nyttår var jeg var som sagt ikke ute for å se oppskyting av fyrverkeri, så jeg måtte se det gjennom soveromsvinduet i 2. etasje hjemme. Det smalt og vakkert var det å se da nyttårsrakettene ble skutt opp på den mørke nattehimmelen. Alle bilder ble derfor fotografert gjennom et vindu. Tro det eller ei, jeg fikk … Continue reading "Mine beste fyrverkeribilder 2019"

2019-01-01 19:00 Video: Happy New Year 2019

Godt nyttår! Håper alle har hatt en fin nyttårsfeiring. Tenk at 2019 allerede er i gang nå! Jeg måtte le litt av det som skjedde i går kveld. Kl. 23:30 hadde vi tenkt å gå ut og se på fyrverkeri, men da vi hadde fått på oss ytterklær og var på vei ut, pøsregnet det. … Continue reading "Video: Happy New Year 2019"

2019-01-01 13:15 Middagen på nyttårsaften

Årets siste dag, 31. desember 2018, hadde vi en siste nyttårsaften middag med masse god og variert mat servert på spisebordet. Bordet var enkelt dekket på, men vi la mest vekt på maten og hvordan det ble servert. Vi pleier som regel å lage masse god mat rundt jul og nyttår. Ribbe, paprika, sjampignon, løk … Continue reading "Middagen på nyttårsaften"

2018-12-31 13:53 Kalendergavene og vinnerlykke i flax!

Kalendergavene som jeg har vunnet i desember har endelig kommet i posten! Nå skal dere få se hva jeg har fått. Den ene kalendergaven vant jeg i julekalenderquizen som Frodith arrangerte på bloggen hennes. Hadde ingen anelse om hva premien var, men hintet var noe hjemmelaget. Det var det jo! Jeg fikk en søt hjemmestrikket … Continue reading "Kalendergavene og vinnerlykke i flax!"

2018-12-31 09:00 Tusen takk for nå, 2018!

Kjære alle lesere, 2018 er snart over og vi går inn i et nytt år, 2019. Med det ønsker jeg å si tusen takk for et flott år her på bloggen! Det er så gøy å se at akkurat du fortsatt leser og kanskje legger igjen kommentarer på bloggen min. Det gjør meg så glad … Continue reading "Tusen takk for nå, 2018!"

2018-12-30 11:19 Rabattkoder: X-mas deals

Reklame | adlinks fra Adviral 1. PULLOVER / 2. BAREMINERALS GIFT KIT / 3. BLUETOOTH HEADPHONES / 4. BEARD MONKEY GIFT KIT / 5. PEACH SUNGLASSES / 6. BLACK SUNGLASSES / 7. SCARF / 8. TOASTER / 9. SI PERFUME / 10. GUCCI PERFUME / 11. WATCH 1. MAYFAIR CLUTCH / 2. FASHION CASE / 3. MAGNETIC RING / 4. FASHION CABLE / 5. FASHION QI CHARGER 0 kommentarer

2018-12-28 19:26 White Christmas

For et fint vær det var på julaften! Temperaturen viste -7°, ikke så kaldt som det ser ut til å være når sola også skinner. Himmelen var skyfri og hele naturen hadde blitt dekket i hvitt. Det beste juleværet! Dessverre varte ikke snøen så lenge. I skrivende stund har all snø smeltet. Det er deilig, … Continue reading "White Christmas"

2018-12-25 15:39 Lykken hestesko

Siste måltid, til dessert julaften kveld, hadde vi på menyen Lykken hestesko. Det er en forfriskende og smakfull iskake av vaniljeis med krokan, toppet med sjokoladebiter. Iskaken kom ikke med bær, så vi pyntet til med friske jordbær og blåbær som vi hadde liggende i kjøleskapet. Hesteskoen er et gammelt symbol for hell og lykke. … Continue reading "Lykken hestesko"

2018-12-24 23:00 Hva ligger under juletreet 2018?

Etter å ha spist en deilig julemiddag, er tiden inne for å flytte oss videre til juletreet. Vi kikker, klemmer og rister forsiktig på hver eneste pakke som ligger samlet i en haug under juletreet. De venter på å bli åpnet av oss. Kveldens siste høydepunkt er å åpne gavene sammen med familien. Hva får … Continue reading "Hva ligger under juletreet 2018?"

2018-12-17 20:21 Blogg.no har blitt forvirrende å bruke

En uke har gått siden bloggen ble flyttet over fra Blogsoft til den nye plattformen WordPress. Jeg har innsett at det er mye jeg fortsatt må sette meg inn i og noen ting er bare helt forvirrende. Kanskje ikke alt er ferdig lagt inn i systemet, men bloggen ser heller ikke helt normal ut til … Continue reading "Blogg.no har blitt forvirrende å bruke"

2018-12-16 19:40 Nye klær fra Stronger

Reklame | Stronger Endelig har pakken fra Stronger ankommet, og jeg må si at jeg har gledet meg til å pakke opp og se hva jeg har fått. Alt jeg bestilte kom i flatpakkede zip-lockposer med Stronger-logo på, som ble presentert ryddig og oversiktlig. Klærne bestilte jeg i størrelse S, men genseren klarte de å … Continue reading "Nye klær fra Stronger"

2018-12-16 11:00 Video: Fantastisk 3D-lysshow på Domkirken

Nå får du muligheten til å se det nye 3D-lysshowet på Domkirken i Kristiansand. Videoen ble filmet torsdag 13. desember, på premieredagen. Håper dere liker videoen!   0 kommentarer

2018-12-14 21:05 Spektakulært 3D-lysshow på Domkirken

Torsdag 13. desember etter jobb, var jeg på Torvet i Kristiansand og så det nye 3D-lysshowet på en av Domkirkens fasadevegg. For en fin førjulsopplevelse! Det var også mange tusen publikummere som møtte opp på selveste premieren som vises for første gang, kl. 17:15. Kvadraturforeningens nye lysshow ble sendt opp på den 70 meter høye domkirkeveggen … Continue reading "Spektakulært 3D-lysshow på Domkirken"

2018-12-12 21:50 Årets juletre

I kveld bestemte vi oss for å finne fram juletreet. Vi har snakket lenge om å ta det fram, men har ikke hatt tid selv ikke i helgene. Er det for sent å ta det fram nå? Det er mye som skjer i desember og tiden går så raskt mot jul. Vårt juletre er kunstig … Continue reading "Årets juletre"

2018-12-11 20:18 En liten førjulsgave

Azalea heter denne flotte planten som jeg har fått i gave fra styreren i barnehagen der jeg jobber som vikar. Det passet jo bra siden jeg er så glad i blomster og planter. Tusen takk 🙂 Jeg har aldri hatt Azalea hjemme før, så måtte slå opp på nett og lese mer om stell av … Continue reading "En liten førjulsgave"

2018-12-10 19:35 Store forandringer på blogg.no

På fredag fikk jeg melding om at Blogg.no omlegges til WordPress. I dag skjedde det: Etter helgen våknet jeg opp til en helt “ny” blogg. Det må være en fin start på mandagen! Designet på bloggen har automatisk forandret seg og nå blogger jeg plutselig under WordPress som en ny publiseringsløsning på Blogg.no. Jeg har … Continue reading "Store forandringer på blogg.no"

2018-12-08 22:21 Julemarked

God 2. søndag i advent (dette blogginnlegget ble publisert 9. desember)! I dag var været veldig fint og litt kaldt, så vi bestemte oss for å dra ned til byen og starte julegavehandelen. Det er bra at Kvadraturen har søndagsåpne butikker, for da kan vi handle julega…

2018-12-07 21:11 Tips til julegavehandelen

Nå er de fleste av oss gått i gang med julegavehandelen. Noen har fortsatt ikke begynt fordi de er usikre og ikke helt vet hva de skal kjøpe. Husk at julegaver ikke trenger å være dyr, men det er tanken bak som teller. Her kommer noen tips til julegavehandelen: <br…

2018-12-06 21:33 Juleteltet på Torvet

Hver dag frem til jul er det juleverksted og julefotografering inne i juleteltet på Torvet. Her kan vi lage kreative juleting og se på alle de fantastiske juletrærne som står på utstilling. På lørdag og søndag kommer nissen på besøk, og det kan tiltrekke flere folk til å ta turen inno…

2018-12-05 22:24 Et ensomt juletre

Ikke alle gleder seg til jul. Det kan være grunnet dårlig familieøkonomi, ensomhet og utenforskap. Fra lørdag 1. desember vil det stå et ensomt juletre på Sandens (2. etasje ved Floyd) som søker gaver. Kjøp eller ta med en gave, pakk den inn, merk med kjønn og alder, og legg den under jule…

2018-12-04 20:14 Glitrende jul i byen

Opplev den magiske julestemningen i Julebyen Kristiansand! Det skjer så mye i Kvadraturen nå for tiden, hver dag i desember. Bare i forrige uke fikk jeg med meg åpning av julemarkedet og isbanen på Torvet, tenning av julegrana og noen små julekonserter. Førjulsarrangementer er så…

2018-12-03 19:18 Video: 2. desember: Julegrantenning og julestemning i byen

Søndag 1. advent på Torvet kl. 17 var det julegrantenning og julekonsert med Hornmusikken og gjesteartist Inger Lise Stulien. I videoen under får dere blant annet se julegrantenningen og julestemningen på Torvet i Kristiansand.  

2018-12-02 23:11 1. søndag i advent

Regnværet var ingen hindring for folket å møte opp på Torvet kl. 17. Scenen er satt opp for konsert og julegrana skulle offisiell tennes i regi av Frelsesarmeen. I tradisjonens tro tennes byens julegran på Torvet 1. søndag i advent. Ordfører Harald Furre fikk æren av å tenne lyse…

2018-12-02 15:13 Video: 1. desember: Konsert, åpning av isbane og julemarked

I desember skjer det mye i julebyen Kristiansand. Mange arrangementer gjør det så koselig å ta turen til Kvadraturen dagene frem mot jul. I går lørdag 1. desember, var det åpning av julemarkedet, isbanen på Torvet "Kompis" og konsert med Superbandet. Se videoen under:<…

2018-12-01 21:02 3 stilige lommebøker + rabattkode

Reklame I går var postkassen helt stappfull! Det har aldri skjedd før, noe jeg er veldig overrasket over. Så stappfull den var, måtte deler av pakken bli plukket ut før hele pakken kunne komme ut. Pakken var fra iDeal of Sweden som jeg hadde bestilt for noen uker siden og inneholdt 3 fantastiske lommebøker/…

2018-11-30 23:11 Pepperkakekalender

Siste novemberdag. Førjulstid bakte barnehagen 24 pepperkaker til adventskalenderen. Alle pepperkakene sine tall fra 1 til 24 ble skrevet med melis, og hengt opp i snorer på veggen som pynt. Hver dag blir et heldig barn trukket ut som får en pepperkake. Pepperkakene lukter j…

2018-11-28 21:12 Hair Makeup - sminke for håret ditt

Reklame Dette er ikke en hårfarge, men en makeup til håret! Hvis du ikke vil farge håret ditt helt permanent, er hår makeup en god løsning. Fargen er utvaskbar, som gjør at du kan skylle rett ut. Etter en hårvask vil fargene falme. For å få en mest unik og stilig look, kan du mikse alt fra&nb…

2018-11-27 23:06 Tell ned til jul med en Snømann-kalender

Lag en adventskalender selv - gjør nedtellingen til jul enda kortere. Snømann-kalenderen har jeg laget helt selv uten bruk av mal og er inspirert av Lekolar julemagasin nr. 4 som barnehager, skoler og SFO bestiller møbler, innredning, leker og formingsting fra.Sn…

2018-11-26 18:41 Cyber Monday - enda flere tilbud!

Reklame Black Weekend er over, men Cyber Monday er her! Gikk du glipp av Black Weekend og Black Friday, har du fremdeles muligheten til å handle de siste julegavene på nett og spare masse penger. Photo by Heidi Sandstrom. on Unsplash  iDeal of Sweden…

2018-11-26 09:09 Angry birds og andre street art

Det har kommet opp ny og spennende gatekunst i tunnelen under Samsen kulturhus. Betongveggene var en gang grå og kjedelige, helt til noen kom og forandret det med graffiti. Kunst på veggene er så fint å se på.#streetart #graffit…

2018-11-25 21:33 Trivdes ikke og tørket ut

Bildene under ble tatt i slutten av oktober måned. Paprikaplanten som stod i gangen levde fortsatt, men helt til slutten av november valgte bladene å tørke, visne og falle av. Grunnen kan være at det har blitt kaldere der den står, og fikk for lite med dagslys. Den trivdes d…

2018-11-25 15:01 50% på alt hos iDeal of Sweden

Reklame I dag er siste dag iDeal of Sweden kjører 50% rabatt på alt av deksler, lommebokdeksler, lading, telefonholdere- & fester, skjermbeskyttere og accessories. En liten påminnelse til de som liker å pynte og ta vare på mobilen sin. Du finner garantert noe du liker. Tilbudet gjelder ut hele dag…

2018-11-24 16:38 -40% på alt av skjønnhetsprodukter

Reklame Black Friday er kanskje over for i år, men hos Swiss Clinic er det fortsatt Black Weekend hvor du kan spare 40% på alt av skjønnhetsprodukter. Med produktene deres går det fint an å ta profesjonelle behandlinger hjemme uten å gå til en klinikk som kan koste en god del. Samtl…

2018-11-23 23:44 Stod i kø for ingenting på Black Friday

Black Friday er i dag. Det er den mest travle shoppingsdagen i året hvor det er masse folk, lang kø til kassa og butikkene kjører i gang med kampanjepriser på begrensede varer som folk ikke har sett maken til. Jeg skjønner ikke hvorfor folk vil komme og stå i kø for å sikre seg de van…

2018-11-22 21:25 Rabattkoder: Black Friday 2018

Reklame Det er bare noen timer til årets største handledag begynner: Black Friday. Hvorfor vente når man allerede kan tjuvstarte "Black Friday" dagen før dagen? Under finner dere noen av mine favoritt nettbutikker med supre tilbud som du ikke må gå glipp av! Trykk på bildene for å komme til tilbudene.<…

2018-11-21 22:37 Dette bestilte jeg på Stronger

Reklame Endelig har pakken fra Stronger ankommet, og jeg må si at jeg har gledet meg til å pakke opp og se hva jeg har fått. Alt jeg bestilte kom i flatpakkede zip-lockposer med Stronger-logo på, som ble presentert ryddig og oversiktlig. Klærne bestilte jeg i størrelse S, men genseren klarte de å …

2018-11-19 20:27 Få opptil 25-50% på Stronger

Reklame Black Week har allerede startet hos Stronger. Nå får du opptil 25-50% rabatt i perioden 19.-26. november! I nettbutikken vil du finne mange flotte og inspirerende treningsklær (og tilbehør) som gir deg energi, motivasjon og styrke til å trene og komme i god form. Trykk deg gjennom kolleksjonene…

2018-11-17 17:15 Skal vi danse - finale

I kveld er det finale i årets Skal vi danse. Sendingen begynner kl. 19:30 på TV 2. Vi gleder oss til å se dansen til Einar og Anette, og Jan Gunnar og Rikke. Parene skal danse hele 3 danser (!) hver. Hvem heier du på?Det viste seg at Einar og Anette vant S…

2018-11-17 16:33 Video: Den store julekula tennes!

 Torsdag 8. november kl. 17:00 på Torvet i Kristiansand, var det offisiell åpning av årets nye juleattraksjon. Julekula er en gave fra Sparebanken Sør til byens befolkning, og den er kjempefin! Jeg har tidligere skrevet mer om julekula HER. <b…

2018-11-15 21:15 DIY: Et tre full av unike hjerter

Alle lager hvert sitt unike hjerte som de selv henger opp på "treet". Dette er en utrolig morsom aktivitet å gjøre sammen med barna i barnehagen, skolen og SFO. Det står godt til som pynt også!Du trenger:- Mal av et hjerte - Kartong- Saks<br …

2018-11-13 08:41 Halloweenblomsten 2018

Da Halloween var rett rundt hjørnet, fant jeg i mange dagligvarebutikker oransjefargede Calandiva / ildtopp oppi en kurv med gresskar som pynt i midten. Halloweenblomsten heter den. Rett etter at Halloween var over, var den på tilbud. Kunne ikke la være å ikke kjøpe, for den…

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.