Stavangerinmyheart

Tid Innlegg
2019-10-23 20:25 “Kanskje tinga” må gå

Nå har jeg startet  et nytt prosjekt. Ja jeg liker å ha prosjekter gående, så det kan bli litt mye prosjekter i løpet av et år. Dette prosjektet handler om klær. Ja de klærne som jeg kanskje kommer til å trenge en dag. Og de har jeg mange av har jeg funnet ut nå. Jeg … Continue reading "“Kanskje tinga” må gå"

2019-10-20 12:31 Budapest – en by full av overraskelser

Forrige helg var vi på en interessant og spennende langhelg i Budapest. Lite visste jeg om byen og landet på forhånd så jeg ble positivt overrasket. Med oss i følge hadde vi med den perfekte reiselederen. Hun hadde ordnet med et flott hotell, en spesiell restaurant å spise på den ene kvelden med god mat … Continue reading "Budapest – en by full av overraskelser"

2019-10-10 07:05 Budapest – dette kan bli spennende

Hei der. Ja nå sitter jeg pakket og klar til en jentetur til selveste Budapest. Her har jeg aldri vært før, så dette kan bli spennende. Det er noe eget med rett før en skal avgårde med både spenningen en føler og ikke minst forventningene. Hva vil turen bringe? Jeg har hørt mye positivt om … Continue reading "Budapest – dette kan bli spennende"

2019-10-09 20:52 I morgen starter vinteren i Stavanger

Hei dere. Tenk nå går vi inn i vintertiden her i Stavanger. I noen års “tradisjons tro” tenner Fargegaten vinterlysene sine torsdagen i oktober når Høstmarkenen finner sted. Og det er faktisk i morgen presis klokken 20. Har du tid og anledning, og selvfølgelig er i området, anbefaler jeg virkelig å ta turen. Her blir … Continue reading "I morgen starter vinteren i Stavanger"

2019-10-07 19:16 Våren kommer først til Randaberg

Ja det er det som sies på “folkemunne”. På Randaberg derimot sier de at våren kommer først til Raustein. Om dette stemmer, det vet jeg ikke tross om jeg har vokst opp som nærmeste nabo til Raustein. Men sier de så, er det absolutt noe jeg kan tro på. Grunnen til den tidlige våren er … Continue reading "Våren kommer først til Randaberg"

2019-10-07 06:33 Vil du bli spion?

Jeg kom tilfeldigvis over en jobbannonse fra en dagligvarekjede her om dagen. Stillingen de søkte var ikke spion, men prisjeger. Rett og slett gå i butikkene til konkurrentene med en scanner og scanne inn priser på varer. Nå skal ikke jeg sitte på min høye hest å si at det er noe som “skurrer” med … Continue reading "Vil du bli spion?"

2019-10-06 09:56 Lyng i alle regnbuens farger

Søndag morgen og solen skinner. For tiden sitter jeg inni min egen lille boble som jeg kaller det, siden utenfor vinduene er det full renovering på gang. Vi har fått nye vinduer, ny kledning og så til slutt kommer det nye terrasser. Det blir bra til slutt, men når det holder på er det litt … Continue reading "Lyng i alle regnbuens farger"

2019-10-05 18:20 Singel? Det mangler ikke på muligheter…..

Her om dagen var jeg innom en matbutikk i området hvor jeg jobber. Ja, jeg kan røpe så pass at det var en Extra. Og hva er nærmest det første som møter meg? Joda – rett og slett handlekorger for single. Jeg flirte litt for meg selv, tok et raskt bilde og skyndet meg videre. … Continue reading "Singel? Det mangler ikke på muligheter….."

2019-08-17 08:11 Betakaroten – har den effekt på brunfargen?

Hei dere. Jeg må ærlig innrømme at jeg som flere andre har hengt meg på trenden og kjøpt betakaroten for å få en fin brunfarge som holder lenger. Om det har virket vet jeg ikke. Her om dagen kom jeg over en interessant artikkel som omhandlet om betakaroten virkelig gjør deg brunere. Denne artikkelen åpnet … Continue reading "Betakaroten – har den effekt på brunfargen?"

2019-08-04 10:21 Jeg hadde fordommer

Normalt vil jeg beskrive meg som en person som er åpen og aksepterer personer akkurat slik de er. Jeg pleier å synes det er interessant og lærerikt at vi alle er forskjellige, og at forskjellige vinklinger på en oppgave eller sak er spennende. Her om dagen leste jeg et innlegg fra Linked hvor en bedrift … Continue reading "Jeg hadde fordommer"

2019-07-31 19:45 Cruise på Lysefjorden

I helgen var vi en overnattingstur til Flørli som ligger i Lysefjorden. Kikk gjerne innom innlegget om denne turen HER.  For å komme ut dit inkluderer det et aldri så lite cruise på Lysefjorden. Dagen vi valgte kunne ikke vært bedre, heller ikke tidspunktet på dagen. Formiddag med sol, og ganske rolig. Det blåste litt … Continue reading "Cruise på Lysefjorden"

2019-07-30 05:22 Helgetur til Flørli og 4444 trapper

I helgen var vi på en herlig tur til Flørli som ligger i Lysefjorden i Rogaland. Vi reiste inn på lørdag morgen og hjem søndag ettermiddag. Har du noen dager til overs, er dette absolutt en plass jeg kan anbefale. Her får du senket skuldrene, du blir godt tatt imot av betjeningen og ikke minst … Continue reading "Helgetur til Flørli og 4444 trapper"

2019-07-15 10:03 Bakernes Paradis i Lauvik

I går var vi en tur til Bakernes Paradis som ligger på Lauvik ved Høgsfjorden. Det er rett før ferjen over til Forsand, og inngangen til Lysefjorden.Det er omtrent 40 minutter med bil fra Stavanger. Jeg har hørt mye positivt om plassen, men aldri vært der. Og jeg kan fortelle at det svarte til forventningene. … Continue reading "Bakernes Paradis i Lauvik"

2019-07-07 11:07 Fyr utstilling på Tungenes Fyr – Randaberg

I går var vi på Tungenes fyr og de hadde en utstilling med foto fra ulike fyr her på vestlandet. Utstillingen ble helt komplett etter gaven som de har fått av Ranso, stolene du ser på bildet. Var de ikke fine? Ranso er en bedrift som er en tilrettelagt arbeidsplass for mennesker i Sola og … Continue reading "Fyr utstilling på Tungenes Fyr – Randaberg"

2019-07-04 09:25 Hund til låns

Jeg har nevnt før at jeg er veldig glad i hunder, men føler at slik det er nå har vi ikke tid. Men en liten lengsel er der for det. I forfjor  bestemte jeg og sønnen min for at vi ville melde oss inn i Hjemmekennel her i området. Det varte og rakk, og vi … Continue reading "Hund til låns"

2019-07-02 11:31 Vinn opphold i Stavanger regionen

Hei dere. Jeg må bare dele med dere et innlegg jeg kom over på facebook i dag hvor du rett og slett kan vinne et opphold i den flotte regionen min. Hva hadde du sagt til 2 gratis overnattinger på Sola Strandhotell samt inngang til Nordsjøbadet sitt spa anlegg, 2 dagers inngang i Kongeparken samt … Continue reading "Vinn opphold i Stavanger regionen"

2019-07-01 09:51 Jeg har gjort det igjen……

Av og til tror jeg at jeg selv tror at jeg bor i litt mer sydligere breddegrader. At når det er sommer, er det sommer for eksempel. På de breddegradene hvor en slipper å se på værvarslene time for time for å vite hva en skal finne på. Litt mer stabilt enn vi har her … Continue reading "Jeg har gjort det igjen……"

2019-06-30 09:40 Vistnestunet – Randaberg

Vistnestunet som ligger i Randaberg Kommune er et flott gårdsanlegg fra 1897 med hus, eldhus, låve, vindmaskin og dyr. Hovedhuset er bygget etter Jærhus-prinsippet, og det er laftet. Det er innredet med interiør og gjenstander fra ulike perioder samlet inn i kommunen. Eldhuset er bygd av gråstein tidlig på 1900-tallet, mens låven er bygd i … Continue reading "Vistnestunet – Randaberg"

2019-03-31 16:26 20 år i beina – med strekk

Ja jeg legger ikke skjul på at jeg snart runder 50, og er i grunnen stolt og fornøyd med det. Kunne innimellom tenkt meg å vært noen år yngre, men som den realisten jeg er vet jeg at det kan jeg ikke gjøre så mye med. Når jeg derimot finner tester som jeg kanskje kan … Continue reading "20 år i beina – med strekk"

2019-03-30 10:30 Kunstutstillingen MaleRisk i Stavanger Sentrum

Hei dere. I går var jeg innom MaleRisk utstillingen i Stavanger hvor 6 ulike kunstnere stiller ut sine verker nå i helgen. Utstillingen hadde det som en verdig utstilling skal ha. Rød løper, fantastiske kunstverk, litt godt i glasset, engasjerte kunstnere og mye folk. Kunstverkene fra de 6 kunstnerne var så forskjellig at det i … Continue reading "Kunstutstillingen MaleRisk i Stavanger Sentrum"

2019-03-29 16:17 Miljøbevisst? Joda, men jeg har jo ferie

Glemmer vi oss litt vekk når vi skal på  ferie? Folk reiser både mer og lengre for hvert år.  Men få nordmenn bryr seg om miljøet når de velger ferie. For to år siden var det en undersøkelse gjort av Virke som viser våre vaner når det gjelder valg av reise. Det som var avgjørende … Continue reading "Miljøbevisst? Joda, men jeg har jo ferie"

2019-03-28 21:40 Flyvende katter

Hei dere. I dag opplevde jeg noe litt skremmende og en smule merkelig. Kanskje ikke helt som overskriften sier, men det føltes slik. Rett og slett en flyvende katt. Jeg hadde vært og handlet og kjørte hjemover. Plutselig ut fra intet kommer det noe flygende i luften rett foran bilen. Jeg hopper litt i setet, … Continue reading "Flyvende katter"

2019-03-27 16:40 Har du tenkt å ta selvmord?

Selvmord er i dag enda et litt tabubelagt tema. Jeg tror nok at om du er som meg som ikke har noen i min nære vennekrets som har tatt det drastiske steget, så kjenner du noen som har benyttet seg av denne utveien. Tall viser at vi mister omlag 500 – 600 personer hvert år … Continue reading "Har du tenkt å ta selvmord?"

2019-03-25 17:25 Sirdalen

Hei dere. Ja endelig har jeg også fått en helg på fjellet i år. Eller for å være nøyaktig, en overnatting. Vi kjørte opp til Sirdalen lørdag morgen og var over til søndag. Sirdal ligger i Vest Agder, nord-vest, og er et populært fjellområde hvor mange fra Stavanger distriktet gjester, sommer som vinter. Været var … Continue reading "Sirdalen"

2019-03-23 05:49 Endelig en fjelltur

Hei fininger. I dag, tross lørdag og klokken så vidt har tikket seks, sitter jeg her og er ganske fornøyd. Ja jeg har fått meg en kaffekopp også, bare hvis dere lurte. Tenk vi reiser vi opp i fjellheimen i dag, rettere bestemt Sirdalen. Føler det blir sjeldnere og sjeldnere nå, men når poden plutselig … Continue reading "Endelig en fjelltur"

2019-03-22 06:38 Verdens “vær glad dag”

Hei dere. Tenk i dag er det dagen for å være glad. Det passer jo utrolig godt siden det er fredag, og hvem ønsker ikke å ha en glad dag? Vel det er jo ikke lov pålagt, men når en har en egen dag til dette så anbefaler jeg at du tenker over alt som … Continue reading "Verdens “vær glad dag”"

2019-03-20 08:36 Hva er den lyden?

Hei dere. Den siste tiden har jeg titt og ofte hørt en summing eller en lyd som jeg ikke helt klarer å definere når jeg er ute. Jeg tror nok jeg kan se litt rar ut der jeg står. Helt stille og kikker i alle retninger. Lyden vedvarer, men jeg klarer ikke helt å finne … Continue reading "Hva er den lyden?"

2019-03-17 14:27 Stavangeren – tid for revy

Hei dere. I går var jeg og ei venninne på Humorhuset Stavangeren  på revyen “Hjelp me e i familie” med kjente Stavanger skuespillere som Sally Nillson og Gretelill Tangen. Stykket er skrevet av Per Inge Torkelsen og sønnen Torleif Hestad Torkelsen. For anledningen hadde vi fått oss plasser på rad 1, så en kan jo … Continue reading "Stavangeren – tid for revy"

2019-03-16 09:28 Vår følelse i Stavanger

Hei dere. Tenk at det er lørdag igjen. Jeg har bevilget meg en time eller skal vi si to ekstra på puta i dag. Tror jeg trengte det selv om jeg var tidlig i seng i går. Kaffen er så klart i koppen og jeg er i grunnen på vei ut for å få meg … Continue reading "Vår følelse i Stavanger"

2019-03-13 13:58 En liten test….

Hei dere. Jeg skrev et innlegg i går som verken har kommet på fremsiden av blogg.no eller er å vise i Bloggsoft. Derfor må jeg teste om dette kommer opp. Er det noen andre som har hatt dette problemet? Jeg har tidligere opplevd at det har kommet en dag etter.   Jeg legger ved et … Continue reading "En liten test…."

2019-03-12 15:05 Egon i Stavanger – en aldri så liten anmeldelse

Reklame | Egon Stavanger Hei dere. På søndag var jeg og poden på Egon i Stavanger. Med godt selskap, god mat og fantastisk betjening var det et koselig besøk. Dette er en av de restaurantene som sønnen min foretrekker å gå på i byen. Og hver gang vi har vært her har vi ikke blitt … Continue reading "Egon i Stavanger – en aldri så liten anmeldelse"

2019-03-10 19:16 Vårfølelse i Stavanger

Hei dere. I dag har vi hatt en fantastisk dag her i Stavanger distriktet. Det kom jo litt overraskende på meg siden jeg ikke hadde sett værvarslene, men jeg klager ikke når det går den veien. Sol og blå himmel har preget hele dagen. I morges bestemte jeg meg for en ting. Tross om jeg … Continue reading "Vårfølelse i Stavanger"

2019-03-10 08:51 En positiv overraskelse

Hei fininger. Her i Stavanger våknet jeg til sol og blå himmel. Jeg har nok ikke fulgt helt med på værvarselet siden jeg regnet med at det skulle være en grå dag i dag, slik som i går. Så en positiv overraskelse altså. Jeg merker at det å ha ungdom i hus gjør at døgnrytmen … Continue reading "En positiv overraskelse"

2019-03-09 13:39 Jeg sluttet å drømme

For meg er det å ha en drøm, noe å strekke seg etter eller et mål, fjernt eller nært noe som gjør at jeg holder det gående i det daglige. Det gjør at dagene gir meg mening. Selv om jeg er veldig obs på å leve nå, gir drømmene mine meg det lille ekstra til … Continue reading "Jeg sluttet å drømme"

2019-02-24 23:13 Stavanger overrasker meg stadig…

I dag skulle jeg en tur ned til Stavanger Sentrum på et besøk. Været var fint, så da valgte jeg å parkere i Østre Bydel, nede ved Tau Scene og gå inn til sentrum gjennom bydelen og ved sjøen. Det har jeg aldri gjort før, så det var en fin opplevelse.   Østre Bydel er … Continue reading "Stavanger overrasker meg stadig…"

2019-02-24 08:53 Er boligprisene på vei ned?

I den siste tiden har førstesides oppslagene i mediene her i Stavanger distriktet vært preget av dyr. Vel, foruten et lite avbrekk fra Giske videoen da. Det er ikke hvilke som helst dyr det har vært snakk om, men skjeggkre. Opprinnelig kommer skjeggkreet fra Sør-Afrika og har nok antagelig kommet til Norge gjennom bagasje og … Continue reading "Er boligprisene på vei ned?"

2019-02-23 10:22 Har du din egen karakter?

Hei dere. Tenk nå er det helg. Vi her i vest er inne i første helgen av vinterferien. Dermed regner jeg med at det er flere som har tatt en aldri så liten ferie. Vi andre som ikke har bevilget oss det, får det litt mer roligere med trafikk og ikke minst folk. Kan jo … Continue reading "Har du din egen karakter?"

2019-02-22 20:36 Vigdelstranden på Jæren, Rogaland

På søndag var vi en herlig rusletur på Vigelandstranden som er en sandstrand i Sola Kommune. Den ligger litt lenger sør enn Solastranden, mellom Tjelta og Ræge. Stranden er liten med finkornet sand. Vi  gikk litt sørover og gikk litt i steinrøys og nedbeitet kulturlandskap. Landskapet minnet meg litt om klippene en ser fra Irland. … Continue reading "Vigdelstranden på Jæren, Rogaland"

2019-02-17 08:01 Nesten usynlige skilt – Søregata i Stavanger

Var og tuslet litt i Stavanger Sentrum her om dagen. Når jeg går nedover Søregaten oppdager jeg at hele gaten har fått skilter som en så vidt ser. Ser en litt nøye etter har alle en nesten usynlig tekst med forskjellige fraser. Synes det var flott og søtt. Søregata eller Søregaden som den kalles på … Continue reading "Nesten usynlige skilt – Søregata i Stavanger"

2019-02-16 22:00 Nok popcorn? Amundsen premiere

Reklame | Tine Meierier Jeg har nevnt det før, og må bare si det igjen. Popcorn og kino, det hører sammen. Masse popcorn. Nå i uken var jeg så heldig å vinne billetter til før premieren på Amundsen filmen som nå går på kino. Tine Meierier er sponsorer, og i den anledning hadde de en … Continue reading "Nok popcorn? Amundsen premiere"

2019-02-15 13:21 Nei og nei VisitNorway! Sex?

I dag morges kom jeg over VisitNorway sin markeds kampanje som skal lokke turister til vårt vakre land. Istedenfor å føle meg stolt av å komme fra Norge, ble jeg litt betenkt og litt flau på vegne av det norske folk og våre verdier. Det er sikkert ikke min aldersgruppe VisitNorway retter seg mot, mer … Continue reading "Nei og nei VisitNorway! Sex?"

2019-02-12 14:48 Er en chili alltid en chili?

Innimellom når jeg kokkelerer på kjøkkenet glemmer jeg ut noe vesentlig. Av og til er størrelsen avgjørende. Jeg kan følge oppskriften til punkt og prikke, men det kan likevel bli litt feil. Som i går. Da skulle vi ha gulrotsuppe. Hjemmelaga må jeg jo også nevne. I oppskriften jeg fant sto det at det skulle … Continue reading "Er en chili alltid en chili?"

2019-02-10 08:13 I`m not perfect……

Tenk dere, søndag, morsdag og kosedag. Jeg regner med at det vanker noen blomster, gaver og kort i de tusen hjem. Her i huset er intet unntak. Det merkelige er at tross om jeg vet at dagen kommer så forventer jeg ingenting. Når poden da, stolt som en hane da vel og merke forteller meg … Continue reading "I`m not perfect……"

2019-02-09 10:13 Som to forskjellige verdener

Lørdagen er godt i gang. Kaffe har jeg fått, og en herlig morgentur har jeg og rukket. Nå er det huset som står for tur. Da har jeg god tid til mange andre ting siden dette ikke er helt min favoritt. Man kan jo ikke være god på alt heller? Bare så synd at det … Continue reading "Som to forskjellige verdener"

2019-02-08 23:15 Jeg burde ha vært hjemme

Ja slik følte jeg det i går når jeg travet frem og tilbake på Gardemoen. Ikke det at jeg ikke skulle ha vært to dager i Oslo, men kombinasjonen med forsinkelser, trett, sliten og sulten ikke er kombinasjoner som passer så godt til meg. Verken for meg eller de jeg treffer på min vei. Jeg … Continue reading "Jeg burde ha vært hjemme"

2019-02-04 20:51 Hofte innlegg – jeg ble litt skeptisk

Her om dagen gikk jeg forbi et butikkvindu og måtte rett og slett stoppe opp. Min første tanke var at nå har moten tatt helt av. Skal vi nå plutselig bli ekstra breie over hoftene? Ja det skulle i grunnen ikke forundre meg, for vi har jo hatt rumpe innleggene en stund nå. Både i … Continue reading "Hofte innlegg – jeg ble litt skeptisk"

2019-02-04 04:55 Øyeblikk

Hei dere. På lørdag var jeg på en tidlig tur til Stavanger sentrum. På veien måtte jeg stoppe bilen, springe ut og knipse noen bilder. Tenkt å få oppleve at solen står opp på himmelen, og jeg er på rett plass til rett tid. Det er ikke alltid. Men når det skjer er det magisk. … Continue reading "Øyeblikk"

2019-02-03 07:37 Gatelangs i Stavanger

Hei dere. I går var jeg på en litt uvanlig tur til Stavanger Sentrum. Det er i grunnen ikke noe uvanlig at jeg står opp tidlig, men å gå til byen så tidlig, det er ikke noe jeg gjør så ofte. Spesielt ikke på en lørdag. Jeg hadde time hos frisøren klokken ti, og bestemte … Continue reading "Gatelangs i Stavanger"

2019-01-27 15:50 Hvem har forlatt åstedet?

Hei dere. I dag morges var jeg på en liten tur her i området jeg bor. Ikke lange turen, men en liten lufterunde. Ute var det friskt og godt, og snøen som kom i går og i natt hadde lagt seg litt samt at enkelte plasser hadde den blåst vekk. Når jeg gikk nedover stien … Continue reading "Hvem har forlatt åstedet?"

2019-01-27 07:42 Det største er ikke alltid mest

Har du opplevd at du har tatt feil valg? Det kan være små ting eller store ting. Valget du har gjort har føltes rett der og da, men ved senere ettertanke eller ved korrigering fra andre har du forstått at du har tatt feil. Det er menneskelig. Vi prøver og feiler hele livet. Her om … Continue reading "Det største er ikke alltid mest"

2019-01-26 08:49 Ti minutter til et kvarter……

Hei dere. Har dere noen tradisjoner internt i familien? Vi fant plutselig ut at det hadde sneket seg inn en ny her i huset. Det er tiden på munnet det tar å lage middag. 10-15 minutter, uansett rett. Ja jeg vet at det er ganske så ambisiøst, for hva kan en lage på denne tiden? … Continue reading "Ti minutter til et kvarter……"

2019-01-19 12:06 Hvem bryr seg mest?

Hei dere. Håper dere har en flott lørdag. Jeg har hatt en rolig morgen, selvfølgelig litt kaffe og så har jeg fått trent litt. Rett og slett helt perfekt for meg. Ute titter solen frem, så det blir nok snart en liten tur for å nyte det fine været. Litt kaldt, men det er bare … Continue reading "Hvem bryr seg mest?"

2019-01-17 05:57 Isdans – Frodiths Vinterutfordring

Da har vi kommet til dag 6 av Frodiths vinterutfordring, og jeg har Isdans som mitt tema i dag. Lurer du på hva dette er kan du gå inn  HER på bloggen til Frodith.  Jeg velger å tro at disse flotte eksemplarene gjør seg klar til en fantastisk snurr på isen. Bare se hvor sindige og … Continue reading "Isdans – Frodiths Vinterutfordring"

2019-01-16 04:59 Vintermoro – Frodiths Vinterutfordring

Da har vi kommet til dag 6 av Frodiths vinterutfordring, og jeg har Vintermoro som mitt tema i dag. Lurer du på hva dette er kan du gå inn  HER på bloggen til Frodith.  Hvem sier at alle snømenn må være helt perfekte. Dette flotte eksemplaret møtte jeg på min vei i fjor og synes den … Continue reading "Vintermoro – Frodiths Vinterutfordring"

2019-01-15 06:37 Frost – Frodiths vinterutfordring

Da har vi kommet til dag 5 av Frodiths vinterutfordring, og jeg har Frost som mitt tema i dag. Lurer du på hva dette er kan du gå inn  HER på bloggen til Frodith.  Her er mitt bidrag:     For dere som ikke har vært inne å kikket er det følgende bildeutfordringer: 1. Vinterklær 2. … Continue reading "Frost – Frodiths vinterutfordring"

2019-01-14 04:57 Vinterlandskap – Frodits Vinter Utfordring

Da har jeg kommet til dag 4 i vinterutfordringen til Frodith, og siden jeg har begynt med hoppingen frem og tilbake på listen fortsetter jeg. I dag har jeg valgt ut Vinterlandskap. Lurer du på hva dette er kan du gå inn  HER på bloggen til Frodith.  Bildet under måtte jeg hente fra arkivet. Dette er … Continue reading "Vinterlandskap – Frodits Vinter Utfordring"

2019-01-13 08:33 Snø – Frodits Vinterutfordring

Da var dag nr. tre kommet og jeg fortsetter med Frodiths vinterutfordring. Siden Frodith er veldig snill kan vi hoppe litt i listen, og det benytter jeg med til de grader av. Du finner utfordringer HER på bloggen til Frodith I dag har jeg valgt bildet med snø. Det er jo i grunnen ganske vidt … Continue reading "Snø – Frodits Vinterutfordring"

2019-01-12 22:43 Strevsom vinter – Frodiths vinterutfordring

Hei dere. Da har jeg kommet til dag nummer to av Frodiths utfordring, og siden vi har fått lov til å hoppe litt ble det den nederste i dag. Ja vår kjære Frodith har startet en utfordring igjen, det er kjempegøy. Lurer du på hva det går ut på kan du gå inn HER på bloggen til … Continue reading "Strevsom vinter – Frodiths vinterutfordring"

2019-01-12 08:36 Vinterklær – Frodiths vinterutfordring

Hei dere. Hvis dere lurer hva jeg holder på med nå er det vår kjære Frodith som har startet en vinter utfordring, og jeg er selvfølgelig med. Dagens utfordring er Vinterklær, og det kan jo være så mangt. Her i vest kunne regnklær passet fint i disse dager, men jeg tillater meg å ha dukket … Continue reading "Vinterklær – Frodiths vinterutfordring"

2019-01-11 23:25 Naturens overraskelser

Du vet. De gangene du føler du er på rett sted til rett tid. Det skjer ikke så ofte, men følelsen det gir er noe en lever lenge på. I dag var jeg en liten runde på Ullandhaug i Stavanger som er et friluftsområde med flotte turmuligheter. På vei tilbake til bilen ble jeg obs … Continue reading "Naturens overraskelser"

2019-01-08 20:43 Treningshysteri eller?

Har du noen ganger tenkt på hva du holder på med? Eller lurer selv på om du helt er med dine fulle fem? Det gjør jeg titt og ofte. Jeg skal love deg at de fleste gangene humrer jeg bare litt over meg selv, trekker litt på skuldrene og tenker: Aja. Men innimellom så begynner … Continue reading "Treningshysteri eller?"

2019-01-06 10:23 Laks på rugbrød med eplekompott

Heisan. Håper dere har en fin søndag. Her er huset skinnende rent, og jeg bare koser meg. Midt oppi vaskingen i går kom en venninne innom. Siden hun sendte melding før hun kom hadde jeg tid til å snu meg litt rundt før hun kom. Tenkte at jeg måtte servere noe, men siden det før … Continue reading "Laks på rugbrød med eplekompott"

2019-01-05 12:12 Forvirra kvinnfolk eller mannfolk?

Hei dere. Håper dere har en fin lørdag så langt. Jeg er jo i grunnen langt nedi vaskebøtta, selv om det går litt treigt. Jeg kom over en liten morsom, men også sann notis om hvorfor mannfolk blir lett forvirret av oss kvinnfolk. Smilet mitt kom nok litt frem, for jeg tror nok jeg kjenner … Continue reading "Forvirra kvinnfolk eller mannfolk?"

2019-01-04 17:07 Da er det over…

Hei dere. Håper dere har hatt en fin fredag så langt. Ja tenk det er fredag allerede. Hvor herlig er ikke det? Jeg må innrømme at tross om det i grunnen er den herligste dagen i uken, har jeg grugledet meg litt til helgen. Julen skal nemlig fordufte her i huset. Men ikke før i … Continue reading "Da er det over…"

2019-01-03 23:20 Magiske øyeblikk

Hei dere. Vi har så vidt entret et nytt år, og nærmest et helt år har vi foran oss til å fange øyeblikk, lage fantastiske minner og gjøre dette år magisk. På hver vår måte. Både i går og i dag hadde jeg små magiske hendelser som har gjort at jeg har grublet en del. … Continue reading "Magiske øyeblikk"

2019-01-02 20:20 Slutten og starten i ull

Hei dere. Håper dere alle sammen har hatt en flott feiring av det nye året. Nå ligger et helt år foran oss som vi kan fylle med det vi ønsker. Det kan jo bare bli spennende. Kjenner du som meg at det kribler litt? Jeg feiret slutten av året og ønsket det nye året velkommen … Continue reading "Slutten og starten i ull"

2018-12-30 07:38 Ingen nyttårsforsetter for 2019

Hei dere. Tenk i morgen natt runder vi av 2018 og starter med blanke ark for et helt nytt år.  Litt vemodig, men også spennende. For året 2019 velger jeg å ikke ha et eneste nyttårsforsett. Jeg har tenkt å bruke dagen i dag og i morgen på å fundere litt over året som har … Continue reading "Ingen nyttårsforsetter for 2019"

2018-12-29 10:19 Du kommer snart til å møte noen……

Ja jeg er fortsatt singel, og nyter godt av det singel livet har å tilby. Selv om jeg til meg selv og andre sier at det er herlig å være singel, tror jeg nok at jeg innerst inne har en drøm om å treffe den rette. En dag. Jeg som så mange andre, har jeg … Continue reading "Du kommer snart til å møte noen……"

2018-12-28 13:05 Johanna og Broremann – Stavanger

Johanna og Broremann er en kjent statue for oss som bor i Stavanger. Statuen står i enden av Nygaten. Disse to er noen av hovedpersonene i bøkene “Ajax” som er skrevet av forfatteren Andreas Jacobsen. I “Ajax” finner en skildringer av hvordan det var å bo i Stavanger på 1930-40 åra. Jeg husker selv at … Continue reading "Johanna og Broremann – Stavanger"

2018-12-27 20:40 Gatelangs i London

Hei dere. Nå har jeg kommet hjem fra London. Det har vært en litt annerledes jul, men skikkelig koselig. Rolige dager, hektiske dager og dager midt mellom. Jeg har vært på shopping, julemarkeder, matmarked, titte turer, feiret jul i Sjømannskirken og hatt koselige hjemmekvelder med min bror. 1. juledag er Londons gater nesten folketomme. Folk … Continue reading "Gatelangs i London"

2018-12-26 09:47 Å løfte hverandre opp

Hei dere. Vi har hadde en herlig og avslappet dag her i London i går. Vi gikk en tur og deretter hadde vi et nydelig måltid hjemme hos min bror. Etter alle inntrykkene fra julaften er det en ting som har festet seg litt ekstra fra vårt besøk i Sjømannskirken. Det er prekenen fra julegudstjenesten. … Continue reading "Å løfte hverandre opp"

2018-12-25 10:34 Julefeiring i Sjømannskirken i London

I år har det vært en litt anderledes julefeiring for meg. Både det å reise til London og det å tilbringe selveste juleaften i Sjømannskirken. Det var kjekt og koselig. Dagen startet med gudstjeneste klokken tre, fulgt med herlig julemiddag, underholdning, nisse og juletregang. I år hadde kirken dekket opp til omlag 100 personer, og … Continue reading "Julefeiring i Sjømannskirken i London"

2018-12-24 14:02 Julehilsen fra meg

Hei fininger. Før julefeiringen starter for fullt vil jeg ønske dere alle en Riktig God Jul og en fin feiring. Kos dere, senk skuldrene og bare nyt. Vi skal feire kvelden i Sjømannskirken her i London. Litt anderledes enn jeg er vant med, men jeg tror det blir bra. Legger ved dette bildet som vi … Continue reading "Julehilsen fra meg"

2018-12-18 20:08 Tror du på deg selv?

Hei dere. Jeg kom over et lite notis her om dagen som omfatter det å tro på seg selv. – Belive in yourself, and others will too…… Tro meg. Det er det det meste handler om. Jeg har jobbet innen salg i mange år. Har en ikke helt dagen, helt troen på hva en holder … Continue reading "Tror du på deg selv?"

2018-12-17 19:43 Duften av jul…..

Hei dere. Jeg håper at dere midt mellom innkjøp, rengjøring og forberedelser til jul klarer å trekke pusten og innta de herlige duftene vi omgir oss med nå. Visste du det at gran, kanel, nellik og klementiner som er noen av juleduftene som skaper stemning også har den egenskapen som å redusere stress? Så føler … Continue reading "Duften av jul….."

2018-12-16 16:33 Tilbehør til kalkun

Hei dere. I helgen hadde jeg “godjentene” over på en liten juleavslutning. Jeg serverte kalkunfile med diverse tilbehør. Tilfeldig gikk jeg forbi ferske tranebær i butikken, og på pakken sto det at det var utmerket til blant annet kalkunmiddager. Jeg liker å prøve meg litt frem på kjøkkenet, og foruten fargen som var fantastisk til … Continue reading "Tilbehør til kalkun"

2018-12-16 09:55 Julen inn i stua

Hei dere. Akkurat nå må jeg nesten også si god morgen. Til vanlig pleier jeg å ha vært oppe en god stund, men etter helgens begivenheter har jeg unnet meg litt ekstra tid under dyna i dag. Vel, før jeg satt meg ned her har jeg sittet en liten stund, med kaffekoppen. Tenkt litt på … Continue reading "Julen inn i stua"

2018-12-13 21:15 Litt oppi åra og rød jul

Hei dere. Enkelte ganger, siden jeg er på full fart på vei til å bikke 50, kan det være at jeg tar meg litt nær av små kommentarer som i grunnen ikke er rettet mot meg.  Eller for å være helt konkret, de gangene jeg kommer på hvor jeg er på vei. Til vanlig føler … Continue reading "Litt oppi åra og rød jul"

2018-12-11 18:19 Genialt Hotell Ullensvang!

Hei der. Har dere også merket at med årene blir det mindre og mindre julekort sendt i posten? Eller er det kun hos meg? Det kan jo hende at ungene til mine nærmeste har vokst til og at de ikke synes det er så “søtt”  å være med på disse korta lenger, eller det kan … Continue reading "Genialt Hotell Ullensvang!"

2018-12-10 07:20 Jippi…. Jeg klarte det…. nesten…

For noen år siden ble jeg ferdig med julegavene før desember. Hvert år siden har jeg prøvd å få til det samme uten helt å ha lykkes. Det har som regel vært noen etterslepere som har vært nesten umulig å finne. De vanskeligste selvfølgelig. Men i år dere, klarte jeg det nesten. Jeg ser nærmest … Continue reading "Jippi…. Jeg klarte det…. nesten…"

2018-12-09 07:41 Galleriåpning i Fargegaten – Stavanger

Fargegaten i Stavanger kan nå også by på et Galleri, F25,  hvor billedkunstner Kjersti Dirdal stiller ut sine kunstner. Det er både galleri og plassen hvor kunsten skapes, så åpningstiden er i dag litt varierende men nå før jul er det åpent mandag, torsdag og fredager 11-15. Når jeg blir bedt på åpningen er jeg … Continue reading "Galleriåpning i Fargegaten – Stavanger"

2018-12-08 08:59 Made with Hart – skreddersøm i Stavanger

Siden jeg har noen få herremenn i familien kunne jeg endelig entre butikken som jeg har kikket på innimellom. Jeg har vært nysgjerrig og vært på litt “vindustitting” før, men aldri gjort entre.  “Made With Hart” ligger i Kirkegaten i Stavanger, i et historisk hus rett på siden av Bernhard Hansen Gullsmed. Foruten sin egen … Continue reading "Made with Hart – skreddersøm i Stavanger"

2018-12-07 15:35 Blåskjell med kremet hvitvinssaus

Hei der. Før julen setter skikkelig inn,  med julemat og det som hører til tenkte jeg at jeg ville dele en fantastisk rett med dere. Den er enkel å lage, og liker du sjømat garanterer jeg at denne vil falle i smak. Jeg har til nå holdt meg langt unna det å lage noe med … Continue reading "Blåskjell med kremet hvitvinssaus"

2018-12-06 18:41 Jippi! Sjokolade er enda sundt

Hei dere. Jeg vet ikke med dere, men jeg merker at bukselinningen blir litt strammere på denne tiden av året. Det er liksom lov å kose seg litt ekstra, både hjemme og på jobb. I grunnen alle plasser en ferdes. Det er jo snart jul. Det skal jo være sundt å kose seg har jeg … Continue reading "Jippi! Sjokolade er enda sundt"

2018-12-05 17:19 Må alt være perfekt?

Her om dagen kom jeg over et litt uvanlig tre. Jeg måtte stoppe opp for å ta det litt nøye i øyesyn.  Min første tanke var at det var veldig uorganisert og rotete, men til mer jeg så på det til mer fasinert ble jeg. Det ble faktisk litt kult og spesielt. På veien hjemover … Continue reading "Må alt være perfekt?"

2018-12-03 20:39 Juleminner

Tenk første helgen i advent er over. I år har jeg fått opp juletre og pynt allerede. Poden skal feire jul med sin far, og det er grunnen til den tidlige pyntingen. Synes det er litt koselig å ha litt “juletid” med ham før han fyker avgårde. Litt baking har vi og gjort. Så huset … Continue reading "Juleminner"

2018-12-02 09:01 Appelsinbåten i Stavanger

For de som bor i Stavanger, er fra Stavanger eller har slektninger fra Stavanger kan det hende at dere har hørt om “appelsinbåten”. Et kjært minne for mange. Fra 1918 og i 46 år seilte Stavangerfjord mellom Stavanger og New York med passasjerer, varer og post. Når Stavangerfjord entret Stavanger rundt juletider var det en … Continue reading "Appelsinbåten i Stavanger"

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.