- Silje Bjørnstad

Tid Innlegg
2020-06-14 16:13 Slik kommer du i topptur-form

I sommer er det nok mange som kommer til å ta seg en real Norges-ferie. Med så mye fantastisk flott natur er det mange turer og steder man kan utforske. Det å gå toppturer er noe som bare har blitt mer og mer populært de siste årene og med årets korona-situasjon er det nok enda … Continue reading "Slik kommer du i topptur-form"

2020-06-13 18:02 Slik kan du bli bedre i push-ups

Tjolahopp og for en deilig helg det er med sommervarme, strålende sol og stressfrie timer! I dag ble det en ute-økt i en treningspark ikke langt unna der jeg bor som jeg bare gikk forbi helt tilfeldig en dag – veldig kjekt med slike apparater maks 10 minutter fra der jeg bor! Ikke var det … Continue reading "Slik kan du bli bedre i push-ups"

2020-06-12 11:00 Proteinbarer, energibar eller måltidserstatter?

Hei fredag! I skrivende stund sitter jeg med hjemmekontor ute på balkongen i nydelig og varm formiddagssol, brødlunsj, kaffe og vannmelom. Da er jobblivet ganske alright. Nå har jeg nettopp ferdigstilt en ny artikkel for VG Vektklubb som handler om hvordan du bør trene til topptur-sesongen og tidligere i uken ble det publisert en sak … Continue reading "Proteinbarer, energibar eller måltidserstatter?"

2020-06-09 10:37 Slik blir du bedre i pistol squat

Pistol squat, også kjent som ettbeins knebøy, er en kroppsvektøvelse som ofte er tyngre enn det mange tror. Her får du trent både styrke og kroppskontroll i tillegg til at det krever god mobilitet i særlig ankelleddet.  Det finnes mange ulike øvelser du kan gjøre for å bli bedre i pistol squat og denne øvelsen … Continue reading "Slik blir du bedre i pistol squat"

2020-06-07 11:15 Hvordan spise mer frukt og grønt?

Tjohei! Nå er det sesong for norske råvarer i frukt- og grøntavdelingen og både norske agurker og tomater er allerede i hyllene! Her er en liten cirka-oversikt på når ulike norske grønnsaker dukker opp i butikk: Mai: Asparges, salater, nykål, rabarbra Juni: Nypoteter, salater, blomkål, brokkoli, rabarbra Juli: Jordbær, sukkererter, squash, vårløk August: Bringebær, gulrøtter, … Continue reading "Hvordan spise mer frukt og grønt?"

2020-06-06 09:09 4 kondisjonsøkter uten løping på 15 min

Hei! I en ny artikkel for VG Vektklubb gir jeg tips til ulike kondisjonsøkter som øker pulsen uten at du må jogge eller løpe. Mange tenker kanskje på heseblesende joggeturer når man hører ordet «kondisjonstrening», men det finnes mange andre alternativer som får i gang hjertepumpa og som har god treningseffekt. Fysisk aktivitet har mange positive helseeffekter, … Continue reading "4 kondisjonsøkter uten løping på 15 min"

2020-06-03 18:11 Slik blir du sterkere i dips

Tjohei! Nå er det høysesong for utetrening og da er det perfekt å ha litt ekstra fokus på kroppsvekttrening. Pistol squat, chins/pullups og dips er bare noen eksempler på kroppsvektøvelser som kan være relativt tunge og utfordrende for mange. Blar du deg litt lenger ned på bloggen kan du også lese om tips til hvordan … Continue reading "Slik blir du sterkere i dips"

2020-05-30 22:50 Superenkel, sunn og proteinrik pizzabunn

Lets talk about PIZZA! Jeg ELSKER pizza og kan fint spise pizza i ulike varianter flere ganger i uken som for eksempel lompepizza,”hjemmelaget” pizza med ferdig fullkornsbunn, take-away-variant eller med en hjemmelaget bunn som ikke krever elting eller heving – og det er nettopp en slik variant du får oppskrift på i dette innlegget. Denne … Continue reading "Superenkel, sunn og proteinrik pizzabunn"

2020-05-27 07:27 Slik blir du bedre i chin-ups og pull-ups

Hei! Mange har et ønske og et mål om å bli bedre i øvelsen kroppshev, også kjent som chin-ups (også kalt chins og utføres med underhåndsgrep) eller pull-ups (overhåndsgrep). Spørsmål om hvordan man kan klare denne øvelsen uten hjelp og/eller hvordan man kan øke antall repetisjoner av øvelsen er definitivt spørsmål jeg hører relativt ofte … Continue reading "Slik blir du bedre i chin-ups og pull-ups"

2020-05-22 17:13 Basisvarer i mitt kjøkkenskap

Hei fredag! Håper dere nyter helgen, enten om den er av den lengre eller normale sorten. Jeg er i alle fall klar for helg, men først litt mer matprat: i forrige uke skrev jeg om basisvarer i mitt kjøleskap og i dag har jeg skrevet om typiske basisvarer jeg har i kjøkkenskapet. Med et godt basislager … Continue reading "Basisvarer i mitt kjøkkenskap"

2020-05-20 20:23 Matprat: dette er min favoritt…

…når det gjelder: FRUKT: Pære. DRIKKE: Åh, her kan det variere veldig. Men Fun Light Fruktfest eller Pepsi Max er alltid en sikker vinner. GRØNNSAK: Rå grønnsak; paprika. Kokt eller stekt grønnsak; søtpotet (men spiser det så altfor sjeldent fordi jeg føler det “tar så lang tid å tilberede”. Så derfor blir det mer av … Continue reading "Matprat: dette er min favoritt…"

2020-05-19 09:36 Tenk at dette er gratis og tilgjengelig 24/7!

Hei tirsdag! Koronasituasjonen fører til at mange har endret på årets sommerferieplaner og de fleste kommer til å feriere hjemme i Norge. Dette gir deg en fantastisk mulighet til å oppleve Norges fantastiske natur samtidig som man er fysisk aktiv. Det å gå turer i skog og mark, eller å vandre i den norske fjellheimen … Continue reading "Tenk at dette er gratis og tilgjengelig 24/7!"

2020-05-15 11:19 Basisvarer i mitt kjøleskap

Hei fredag! I dag blir det litt kostholdsprat, for støtt og stadig dukker det opp reklamekampanjer for “revolusjonerende” kosttilskudd og “helsetips og råd” fra profilerte folk i sosiale medier som kun er basert på egne erfaringer (eventuelt som er kjøpt og betalt) og som ikke har noen dokumentert effekt. Og for all del, mye av … Continue reading "Basisvarer i mitt kjøleskap"

2020-05-13 17:38 Tips til MASSE treningsmusikk

Hei og hoi! Da hadde det gått noen dager siden forrige blogginnlegg, og det er bare et godt tegn tenker nå jeg. Det går i jobb, skogsturer, husarbeid, trening, brettspill og sosialisering med folk man ikke har sett på en stund. Med andre ord: hverdagen er mer eller mindre tilbake for min egen del hvert … Continue reading "Tips til MASSE treningsmusikk"

2020-05-08 06:40 Her fikk jeg meg en overraskelse…

…da jeg testet jodkalkulatoren til Opplysningkontoret for Meieriprodukter: melk.no. Ifølge resultatet fra denne testen får jeg nemlig i meg bare cirka halvparten av det anbefalte daglige jodinntaket med mitt normale hverdagskosthold. Jod er et mineral som er viktig hele livet og bidrar blant annet til normal forbrenning av energi i cellene våre. Jod er også … Continue reading "Her fikk jeg meg en overraskelse…"

2020-05-06 16:52 Hjemmelaget fiskegrateng: sunt og kjempegodt!

Denne fiskegratengen tar litt tid å lage, men det er så verdt det når resultatet blir så bra! Så er det jo litt av matkosen også – å ta seg god tid på kjøkkenet når man har mulighet. Men bare for å ha det sagt; dette er ikke en fiskegrateng du smeller sammen klokka 17 … Continue reading "Hjemmelaget fiskegrateng: sunt og kjempegodt!"

2020-05-03 08:01 Ny Skyr-favoritt

Denne Skyr-varianten med smak av kokos og ananas er nå ute i butikk i “limited edition”, men jeg håper denne blir en del av det faste sortimentet! Jeg har nemlig blitt stor fan av denne smakskomboen og Skyr med Kokos & Ananas har blitt en nyt favoritt hos meg. Nå er jeg fra før av … Continue reading "Ny Skyr-favoritt"

2020-05-01 13:01 Ferdigtrent på 25 min med tabataintervaller – helt uten utstyr

God fredag og velkommen til mai måned! I dag er det faktisk 1.mai og det vil si offentlig høytidsdag og fridag, men noen er jo selvfølgelig på jobb uansett for å få samfunnet til å gå rundt <3 Selv har jeg en klassisk hjemmekontor-fredag med deadline og innlevering av flere artikler til både Shape Up … Continue reading "Ferdigtrent på 25 min med tabataintervaller – helt uten utstyr"

2020-04-28 10:40 Podcast-tips: Foodies med Emilie Nereng

God tirsdag!  Mange kjenner til Emilie Nereng som tidligere har vært Norges største blogger, og som nå driver instagramkontoen @emilienutrition og podcasten Foodies. I tillegg har denne dama kjempefine episoder på Matkanalen og hun har deltatt i programmer som Skal vi Danse og 4-stjerners middag. Men det er altså podcasten til Emilie jeg nå vil … Continue reading "Podcast-tips: Foodies med Emilie Nereng"

2020-04-25 11:36 Quickfix-trening med “pyramide-reps”

Tjohei og plutselig var det lørdag! Denne uken her har gått så innmari fort og mye skyldes nok at jeg er back in business med PT-jobbings – noe jeg er meget takknemlig og glad for. Hellandussen hvor fantastisk deilig det er å ha tilsynelatende normale og fulle jobbdager der du ser folk og kollegaer man … Continue reading "Quickfix-trening med “pyramide-reps”"

2020-04-22 10:09 Tabata-trening: ferdigtrent på 20 minutter

Tabata-trening er kjent for å ha høy intensitet og korte arbeidsperioder. I en tabata-runde jobber man 8 x 20/10-intervaller og her får man gjort mye arbeid på kort tid. 1 runde tar snaue 4 minutter, 3:50 minutter for å være eksakt. Med andre ord er dette en svært effektiv treningsform både for å trene kondisjon, … Continue reading "Tabata-trening: ferdigtrent på 20 minutter"

2020-04-19 21:12 ENDELIG! Jeg kan neste ikke tro det, men…

…i morgen skal jeg ha PT-timer igjen for første gang siden 12.mars og jeg er så gira at jeg har tårer i øynene. For så mye har jeg faktisk savnet PT-jobben og alle de fantastiske menneskene jeg får lov til å møte gjennom jobben min, og jeg visste ikke en gang at jeg skulle kjenne … Continue reading "ENDELIG! Jeg kan neste ikke tro det, men…"

2020-04-18 11:59 5 middager med dessert – under 500 kcal

Hei og hopp! Jeg storkoser meg sånn når jeg kan kombinere journalistjobben med ernæringsutdannelsen og kokkelering på kjøkkenet – og nettopp det gjør jeg i artikkelen «5 middager med dessert til under 500 kcal» som nå er publisert på vektklubb.no. Her finner du både vegetarmiddager, middag med kylling, med fisk og biff – som alle … Continue reading "5 middager med dessert – under 500 kcal"

2020-04-17 08:05 Treningsøkt med kettlebell eller manual

God fredag! Salget av hjemmetreningsutstyr har gått til værs de siste ukene og noe av det som er populært er kettlebells. Selv er jeg av den typen som tenker at jeg får mye gjort med kroppsvektøvelser og eventuelle kreative vektløsninger som for eksempel å putte bøker i en ryggsekk eller bag, men jeg har også … Continue reading "Treningsøkt med kettlebell eller manual"

2020-04-15 11:21 Når gjorde du dette sist?

Hei onsdag! Jeg regner med jeg ikke er alene om å nyte finværet nå for tiden. Da er det jo så deilig å kunne slå to fluer i en smekk med utendørs trenings der man får både frisk luft samtidig som man beveger på kroppen. Og det finnes jo så utrolig mye forskjellig man kan … Continue reading "Når gjorde du dette sist?"

2020-04-14 16:36 Boktilbud: Slik former du kroppen

God tirsdag folkens! Da var årets påske over og man skal tilbake til den normale hverdagen, eller i hvert fall så normal som den kan få blitt i denne situasjonen vi befinner oss i nå. Uansett så anbefales det å holde på gode rutiner og vaner som gjør godt for både kropp og sinn, slik … Continue reading "Boktilbud: Slik former du kroppen"

2020-04-13 16:27 Superenkle eltefrie rundstykker

Hei! Årets påske går mot slutten og de siste dagene har jeg bevisst unngått både sosiale medier, hjemmekontorjobb og korona-nyheter, og kost meg med å være 100 prosent tilstede med feriemodus, spill og gode måltider med et få antall andre personer (som anbefalt fra myndighetene). I tillegg har jeg, i likhet med mange andre, bedre … Continue reading "Superenkle eltefrie rundstykker"

2020-04-08 07:22 Hjemmetrening: 6 styrkeøvelser for bein med minimalt utstyr

Hei onsdag! Her kommer tips til 6 beinøvelser du kan teste ut i hjemmetreningen din – noen er rene kroppsvektøvelser og på de andre øvelsene trenger du heller ikke mye utstyr. Dette er øvelser som tar skikkelig godt og for eksempel sissy squat er mye tyngre enn det det kan se ut som. View this … Continue reading "Hjemmetrening: 6 styrkeøvelser for bein med minimalt utstyr"

2020-04-06 18:17 Visste du dette om egg?

God mandag! Jeg håper du har en fin start på årets påskeuke selv om de fleste av oss naturligvis får en ganske annerledes påske i år på grunn av koronasituasjonen. Uansett så kan det være fint å kjenne på kjente påsketradisjoner som påskeegg, møte familie og bekjente (som da absolutt kan skje digitalt for å … Continue reading "Visste du dette om egg?"

2020-04-05 16:52 Sunt og enkelt smågodt

God søndag! Når det gjelder kosthold så har jeg troen på det enkle er ofte det beste og at det å spise sunt og bra ikke trenger å være så komplisert som man ofte kan få inntrykk av. Den kommende uken er det påske og selv om det betyr fylte påskeegg, smågodt og påskemarsipan for … Continue reading "Sunt og enkelt smågodt"

2020-04-04 12:38 Slik kan du trene med terninger og kortstokk

Hei og god lørdag! Det er strålende vær ute her i Oslo-området i dag og den friske vårlufta sammen med sol i ansiktet er bare helt ubeskrivelig digg. Å gå seg en tur i skog og mark er jo noe som forhåpentligvis flere har merket gjør godt for både kropp og sinn, ettersom dette er … Continue reading "Slik kan du trene med terninger og kortstokk"

2020-04-02 10:39 500 reps: hjemmetrening med kroppsvekt

Hei torsdag! Her kommer tips til en ny hjemmetreningsøkt som består av 5 øvelser hvor man til sammen gjør 100 reps på hver øvelse, og dermed 500 reps totalt i økten. Phew, det er mye volum og ja, det blir seigt mot slutten, men det er bare å bestemme seg og kjøre på i ditt … Continue reading "500 reps: hjemmetrening med kroppsvekt"

2020-04-01 12:04 4 fordeler med å spise brød

Dagens lunsj: View this post on Instagram Brødskiver ass 🤤🥪🇳🇴🙌 Hvem andre er fan av ferskt, godt brød med proteinrikt pålegg og grønt? 😏🙋🏻‍♀️ #godtno #brodogkorn #vgvektklubb #shapeupnorge #enoughsaid A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on Apr 1, 2020 at 2:22am PDT   YUM! Det er mange meninger om brød og brødvaner. Noen klarer … Continue reading "4 fordeler med å spise brød"

2020-03-31 17:07 Hjemmetrening: sofaøkt

God tirsdag! Her lever fortsatt kreativiteten og hjemmetreningsgleden i beste velgående, og nylig var det sofaen som ble en ypperlig treningskulisse. Denne økten tar ikke lang tid å gjennomføre og trener hele kroppen med litt ekstra fokus på kjerne- og stabilitet.   View this post on Instagram Hjemmetrening: sofa-økt 🤷🏻‍♀️ A1) 3×12+12 bulgarske splittbøy på … Continue reading "Hjemmetrening: sofaøkt"

2020-03-30 20:32 Sunn og enkel vegetargryte med bønner

I dag er det mandag og da ble det “kjøttfri middag” på meg, inspirert av “meatfree monday”, med en vegetarisk bønnegryte som ble så utrolig smakfull! Og som i tillegg gikk superraskt og enkelt å lage. Til 2 porsjoner:1 boks kidneybønner1 stk løk1 fedd hvitløk½ stk rød paprika1 boks mais1 boks hakkede tomater med chili … Continue reading "Sunn og enkel vegetargryte med bønner"

2020-03-29 20:31 3 enkle desserter under 100 kcal

Hei søndag! En av de tingene jeg bruker mer tid på nå som jeg er permittert fra PT-jobben er matlaging og jeg kjenner at jeg faktisk koser meg med å stå på kjøkkenet. I min normale jobbhverdag blir det nemlig ofte mange matpakker og matbokser siden jeg er en del på farten i tillegg til … Continue reading "3 enkle desserter under 100 kcal"

2020-03-28 16:19 Hjemmetrening: styrkeøkt med stol

Tjohei! Her kommer tips til en ny hjemmetreningsøkt med fokus på styrkeøvelser som til sammen trener hele kroppen. Alt du trenger er en stol eller lignende forhøyning. Her viser jeg 8 ulike øvelser hvor jeg gjør 3 sett og alt i fra 8-20 reps på øvelsene, men du kan selvfølgelig justere dette selv! Tips til … Continue reading "Hjemmetrening: styrkeøkt med stol"

2020-03-25 12:28 Akkurat det man trenger nå!

Nemlig rykende ferskt lesestoff man kan dykke nedi for å få noe annet enn korona-situasjonen å tenke på for en liten stund. Samtidig som man kanskje får ny inspirasjon og motivasjon til å teste ut noe nytt, være seg en matrett, treningsprogram, mental-trening-verktøy, strikkeoppskrift og så videre. Uansett så er det nok mange som setter … Continue reading "Akkurat det man trenger nå!"

2020-03-22 20:16 20 kroppsvektøvelser du kan gjøre hjemme i stua

Hei søndag! I morgen får vi forhåpentligvis vite mer om hva som skjer med lockdown-situasjonen for det norske samfunn, inkludert da mitt arbeidssted STERK Helse & Trening. Førstkommende torsdag har vi hatt stengt i 2 uker og om vi kan åpne igjen, eller om det skal fortsette å være stengt har jeg forstått vil bli … Continue reading "20 kroppsvektøvelser du kan gjøre hjemme i stua"

2020-03-21 08:07 64 ting du kan gjøre i karantene

Hei! Vi merker alle at Norge nå for tiden er i en unntakstilstand og mange av oss har fått en helt ny hverdag i karantene, og også de neste dagene (kanskje ukene) må de fleste av oss holde oss hjemme. Derfor har jeg satt sammen en liste med ting du kan gjøre for å få … Continue reading "64 ting du kan gjøre i karantene"

2020-03-20 10:50 Karantrene? Styrkeøkt med minibands

Hei folkens! Den siste uken som har gått har vel preget alle, på en eller annen måte. Jeg for min del har fortsatt tilsynelatende normale hjemmekontor-dager med en god miks av både skrivearbeid og hjemmetrening. I tillegg har jeg og flere STERK-kollegaer livestream-treningsøkter som du kan delta på helt gratis via Facebook-siden til STERK Helse.  … Continue reading "Karantrene? Styrkeøkt med minibands"

2020-03-18 11:16 Slik får du til å trene hjemme NÅ

Vi er i en unntakstilstand og det preger oss alle. Det er stort flertall som har hjemmekontor og/eller er i hjemmekarantene, og i den forbindelse er det kommet mange tips og råd om hvordan man skal legge opp dagen til å bli mest mulig normal og effektiv. Ett råd som gjerne går igjen er “å … Continue reading "Slik får du til å trene hjemme NÅ"

2020-03-15 22:52 Frisk og bare veldig takknemlig

De siste dagene har vært helt surrealistiske, noe som sikkert de fleste andre også kjenner på. Jeg har hatt følelsen av å gå rundt som en zombie samtidig som jeg jo er 100 prosent tilstede i det jeg gjør og den informasjonen som kommer. Først og fremst; det er ikke noe synd på meg, jeg … Continue reading "Frisk og bare veldig takknemlig"

2020-03-13 07:47 Da skjedde det som ikke skulle skje…

… jeg er blitt permittert fra jobben som Personlig Trener og Gruppetreningsinstruktør på STERK fordi torsdag 12.mars besluttet norske helsemyndigheter forbud og stenging av blant annet alle treningssentre i Norge for å forhindre smitte av korona.  Med andre ord så må man se etter andre muligheter og alternativer for å få trent, men selv om … Continue reading "Da skjedde det som ikke skulle skje…"

2020-03-12 07:37 Koronavirus og treningssenter

Det er vel ingen som ikke har fått med seg at koronavirus så og si har tatt over verden de siste dagene. Jeg synes det er en meget spesiell og rar situasjon vi befinner oss i, men samtidig som er jeg veldig opptatt av at man skal fortsette å leve samtidig som man så klart … Continue reading "Koronavirus og treningssenter"

2020-03-09 09:17 Derfor bør du trene ettbensøvelser

Hei mandag! Etter en superdeilig helg hjemme på Finnskogen som hundepasser er man i gang med en ny uke og jeg har kommet godt inn i jobbmodus denne mandagen. Jeg startet uken med en kjapp intervall-økt på mølla som tok mindre enn 30 minutter (det er den treningen jeg rekker i dag) og den så … Continue reading "Derfor bør du trene ettbensøvelser"

2020-03-07 07:32 3 effektive treningsøkter på 15 minutter

Hei! Lyst på en kjapp og effektiv økt hvor du rekker mye på kort tid? Da vil CrossFit-inspirerte økter hvor du jobber med EMOM og AMRAP være et godt alternativ. EMOM står for Every Minute On the Minute, og du starter på en ny øvelse for hvert nye minutt. Du gjør de repetisjonene som er … Continue reading "3 effektive treningsøkter på 15 minutter"

2020-03-04 10:24 Topp 10 treningslåter akkurat NÅ

Hei og hopp! Som jeg har nevnt utallige ganger før så er musikk et must for meg når jeg trener. En spilleliste med litt ekstra trøkk og fart gir også ekstra motivasjon og power på treningen. Her er mine topp 10 treningslåter i skrivende stund: Jerome – Light Move Ya Body – Shelter Remix feat … Continue reading "Topp 10 treningslåter akkurat NÅ"

2020-03-02 11:45 Slik fikser du treningsvekter til hjemmetreningen

God mandag! I går delte jeg tips til en ny hjemmetreningsøkt med fokus på styrkeøvelser på Vektklubb sin instagramkonto. Jeg har blant annet en kettlebell som jeg kan bruke som vektbelastning når jeg trener hjemme, men man trenger absolutt ikke treningsvekter for å faktisk trene med ekstra belastning. Se bare her: View this post on … Continue reading "Slik fikser du treningsvekter til hjemmetreningen"

2020-03-01 11:31 Bli med på treningsreise til…

…USA! Oh yes! 4.-14.november 2020 arrangerer jeg treningsreise til Florida i USA i samarbeid med JomfruReiser. Det er jo bare så innmari gøy! I september 2019 var jeg selv på research-tur nettopp til Fort Myers Beach og Pink Shell Resort som er destinasjonen for turen, så jeg kan garantere at både omgivelsene og hotellet er av … Continue reading "Bli med på treningsreise til…"

2020-02-29 10:16 Nå sier jeg det høyt…

…og det er egentlig mest for min egen del fordi det gir meg ekstra motivasjon. Jeg har store planer om å delta i NM i Power som da består av 2 øvelser: pullups og dips, der det er om å gjøre å klare så mange repetisjoner som mulig på ett forsøk. Jeg er veldig glad … Continue reading "Nå sier jeg det høyt…"

2020-02-27 07:53 Øvelser for superenkel kontorgym

Hei! Hver uke holder jeg bedriftstimer med kontorgym der målet er å få en pause fra langvarig stillesittende arbeid med enkle øvelser som får i gang blodsirkulasjonen og at man rett og slett får strekt litt på kroppen. Slike enkle jobbstrekk-pauser er et helsefremmende tiltak jeg gjerne skulle ha sett hadde blitt gjort flere steder, … Continue reading "Øvelser for superenkel kontorgym"

2020-02-24 10:41 Jeg har oppdaget Bookis og HeltHjem

Er det ikke noe som heter “bedre sent enn aldri”?! Det er mulig at både Bookis og leveringstjenesten HeltHjem har eksistert i mange år, men det var ikke før i helgen at jeg fant ut av disse to geniale tjenestene. Bildet er fra Google-søk.  Som jeg har skrevet om tidligere så er det noen perioder … Continue reading "Jeg har oppdaget Bookis og HeltHjem"

2020-02-23 08:40 500 reps-challenge med kroppsvektøvelser (se film!)

Hei søndag! I går ble det hjemmetrening på stuegulvet med kroppsvektøvelser. Jeg bestemte meg på forhånd av jeg ville gjøre til sammen 100 repetisjoner på samtlige øvelser. Jeg delte opp repetisjonene i 10 og 10, gjorde 10 runder og 5 ulike øvelser som trener hele kroppen i tillegg til å virkelig få i gang blodpumpa. … Continue reading "500 reps-challenge med kroppsvektøvelser (se film!)"

2020-02-22 08:40 Matnyhet: Jeg smaker Fun Light Cloudy Apple

Hei og hopp! I disse dager fylles butikkene opp med en rekke mat- og drikkenyheter, og nysgjerrige meg bruker alltid noen minutter ekstra på butikken for å sjekke etter nye produkter som kan virke fristende. En av nyhetene jeg fant på sist handletur var Fun Light Cloudy Apple – og som jeg nå har smakt … Continue reading "Matnyhet: Jeg smaker Fun Light Cloudy Apple"

2020-02-20 08:59 Så aktiv bør du være

Hei torsdag og snart helg! De fleste er nok klar over at fysisk aktivitet gir mange helsegevinster, både fysisk og mentalt. Blant annet så får man redusert risiko for å utvikle en rekke ulike sykdommer, et sterkere immunforsvar, sterkere skjelett, mer energi, man føler seg bedre, bedre konsentrasjon og så videre. Og når det gjelder … Continue reading "Så aktiv bør du være"

2020-02-17 09:58 3 enkle grep som gjør at jeg sparer penger på mat

God mandag! Da har det visst gått noen dager siden forrige blogg-livstegn, men alt er som vanlig og alt står bra til. Jeg har blitt så innmari inspirert av podcasten Pengesnakk de siste månedene (har nevnt denne podcasten før også) og synes Lise er veldig flink til å ta opp det med økonomi og sparing … Continue reading "3 enkle grep som gjør at jeg sparer penger på mat"

2020-02-12 09:44 25 minutters fullkroppsøkt

Hei onsdag! Jeg syntes januar gikk såååå utrolig sakte, men etter at vi kom inn i februar har tiden bare flydd avgårde. Vi er jo snart halveis i måneden allerede! 😀 Jobbdagene suser og går, og denne uka blir det mange “quick fix”-økter så her er tips til en ordentlig god og effektiv fullkroppsøkt. Du … Continue reading "25 minutters fullkroppsøkt"

2020-02-09 14:53 “Månedens PT”

Hei søndag! De siste 2,5 årene har jeg jobbet på STERK Helse i Løren som personlig trener, gruppetreningsinstruktør og ernæringsrådgiver, og jeg ELSKER det! Nå i februar er jeg “månedens PT” og i den forbindelse har det blitt laget en liten sak som er publisert her.  Det gir meg så ubeskrivelig mye å se andre … Continue reading "“Månedens PT”"

2020-02-08 08:17 3 EMOM-CrossFit-økter på 30 min

Hei! Har du hørt om EMOM-økter før? Dette er et begrep kjent fra CrossFit og står for Every Minute On the Minute. Her skal du gjøre en ny øvelse med et visst antall repetisjoner hvert nye minutt. Blir du ferdig med repetisjonene før minuttet har gått, hviler du bare resten av tiden til neste minutt … Continue reading "3 EMOM-CrossFit-økter på 30 min"

2020-02-06 10:14 Ferdigtrent på under 30 min med intervall-fest på mølla

Hei og god torsdag! Her får du tips til en løpeøkt på under 30 minutter med flere ulike intervaller som garantert vil få opp pulsen. Prøv den da vel! 4-5 minutters oppvarming (rask gange/lett jogg) 2×3 minutter med 1 minutts pause mellom intervallene der du holder gangfart. 1 minutts aktiv pause 2×2 minutter med 1 … Continue reading "Ferdigtrent på under 30 min med intervall-fest på mølla"

2020-02-05 08:36 Les dette fine reisebrevet fra treningsreise-deltakere

Hei onsdag! Som jeg har nevnt tidligere holder jeg treningsreise til Portugal 11.-18.august (er begrenset med plasser – så hvis du har lyst å være med anbefaler jeg å melde seg på så fort som mulig) – og nå kan du lese et reisebrev fra to deltakere som har vært med på tur til både … Continue reading "Les dette fine reisebrevet fra treningsreise-deltakere"

2020-02-04 08:55 10 CrossFit-økter fra “jentene”

Trenger du treningsinspo kan du ta en titt på disse «jente-øktene». La deg inspirere av «Barbara», «Mary» og «Christine» – her finner du 10 kjente jentenavn-CrossFit-økter som garantert får kroppen til å jobbe. Oppsatte CrossFit-økter passer perfekt de gangene du ikke har peiling på hva du skal trene og du trenger et ferdig opplegg. Belastningen tilpasser … Continue reading "10 CrossFit-økter fra “jentene”"

2020-02-02 14:00 Fluffy, proteinrike bananpannekaker

Det er ingen grunn til å kaste overmodne bananer. Dette er perfekt ingrediens i for eksempel bananbrød, pannekaker, lapper og mye mer. Bananene gir en naturlig sødme og derfor trenger du ikke å tilsette ekstra sukker eller søtning. Her får du tips til næringsrike og supergode bananpannekaker – laget med helt vanlige ingredienser: 2 små … Continue reading "Fluffy, proteinrike bananpannekaker"

2020-01-31 16:10 7 låter som passer perfekt til løping

Hei fredag! I forbindelse med gruppetimer, og egentrening for den saks skyld, så er musikk så ekstremt viktig for å få den beste treningsopplevelsen. Det er selvfølgelig individuelt hva man liker og hva man blir ekstra gira av, men her er i alle fall 7 låttips som jeg digger å høre på når jeg skal … Continue reading "7 låter som passer perfekt til løping"

2020-01-29 11:18 Treningsutfordring: CrossFit-økta “The Seven”

God onsdag! I går gjennomførte jeg en kjent økt fra CrossFit-miljøet som har navnet “The Seven”. Økta består av 7 ulike øvelser hvor du skal gjennomføre 7 repetisjoner på hver øvelse – 7 runder totalt. Og jeg synes denne er tøff for både hodet og kropp! Den opprinnelige økta ser slik ut: 7 handstand push-ups … Continue reading "Treningsutfordring: CrossFit-økta “The Seven”"

2020-01-28 08:01 Nå kan vi avsløre ny tur!!!

God tirsdag! Tidligere har jeg skrevet om treningsreiser jeg arrangerer til Portugal i juli og i august, og nå kan jeg avsløre at det blir enda en tur i oktober! Da går turen til Litauen, og jeg og PT-kollega Sandra inviterer til en deilig langweekend med fokus på at du skal få en skikkelig kickstart … Continue reading "Nå kan vi avsløre ny tur!!!"

2020-01-27 12:16 5 minutter hjemmetrening: øvelser med puff/stol

Hei mandag! Kickstart uka med en skikkelig quick fix som du kan gjøre hjemme i din egen stue. Alt du trenger er en form for forhøyning, for eksempel en liten krakk, puff, stol eller bruk sofakanten. Her får du tips til 5 øvelser: Hipthrust (gjør seteløft på gulv som enklere variant – gjør øvelsen på … Continue reading "5 minutter hjemmetrening: øvelser med puff/stol"

2020-01-18 11:29 Hjemmetrening: svettefest på kun 5 minutter

Hei og god helg! Her får du tips til en ny hjemmetreningsøkt som har fokus på å få opp pulsen med kun 3 øvelser: Moutain Climber Gående burpees Knebøy med/uten hopp View this post on Instagram 👆Ny 5-minutters-hjemmetreningsøkt fra Vektklubb-ekspert @silje_bjornstad ☺️ Her skal pulsen opp med 3 øvelser: 1) Mountain climber (øk tempoet når … Continue reading "Hjemmetrening: svettefest på kun 5 minutter"

2020-01-17 15:40 Jeg vurderer Japp og Snickers proteinsjokolader på “Matkontrollen”

Hei fredag! I går dukket jeg opp på TV-skjermen i programmet “Matkontrollen” på TV 2. Temaet var proteinsjokolader, nærmere bestemt Japp Protein og Snickers Proteinbar. Se TV-innslaget her.  Hovedspørsmålet var, kanskje ikke så overraskende, om proteinberikede sjokolade er et bedre alternativ enn den tradisjonelle sjokoladevarianten av Snickers og Japp. Kort oppsummert så er, det kjedelige, … Continue reading "Jeg vurderer Japp og Snickers proteinsjokolader på “Matkontrollen”"

2020-01-15 10:33 VIDEO: Plankedans-challenge: test denne på neste økt!

Hei onsdag! I helga kom jeg over et innlegg på Facebook med tre menn som hadde en “plankedans-koreografi” til sangen “Cha Cha Slide – Hardino Mix” som jeg syntes var så fengende å se på! Derfor måtte jeg jo teste en variant av dette her på egen hånd, og jeg fikk med meg PT-kollega Morgan … Continue reading "VIDEO: Plankedans-challenge: test denne på neste økt!"

2020-01-14 08:26 Slik kommer du i bedre form på 8 uker

God tirsdag! I forbindelse med “nytt år, nye muligheter” så er det ingen hemmelighet at mange har et mål om å komme i gang med treningen og kjenne at de kommer i bedre form. Og jeg synes virkelig det er helt topp at folk bruker starten på et nytt og fresht år til å kjenne … Continue reading "Slik kommer du i bedre form på 8 uker"

2020-01-13 08:18 Ferdigtrent på kun 5 minutter (se video!)

Hei mandag! De fleste av oss er veldig klar over at regelmessig trening er bra for helsa, både fysisk og psykisk. Nå kan ordet “trening” i seg selv være noe som har en negativ undertone for mange, så finn det ordet du selv trives best med være seg “bevegelse”, “mosjon”, “trim”, “fysisk aktivitet” og så … Continue reading "Ferdigtrent på kun 5 minutter (se video!)"

2020-01-10 13:56 CrossFit-økt med stølhetsgaranti (se film!)

Hei fredag! I dag er jeg så latterlig støl i triceps og skuldre som jeg aldri har vært før – og det skyldes gårsdagens treningsøkt som var inspirert av en CrossFit-økt jeg fant på Instagram. Jeg og en kollega på STERK gjennomførte følgende øvelser og repetisjoner: Del 1: 50 knebøy @42,5 kg 40 pullups 30 … Continue reading "CrossFit-økt med stølhetsgaranti (se film!)"

2020-01-09 07:40 Vil DU være med i Shape Up?

Hei folkens! Jeg har i flere år vært frilansjournalist for blant annet treningsmagasinet Shape Up og i hver utgave har vi en fast spalte som heter “5 på insta”. Denne er det jeg som har ansvaret for og nå er vi ute etter flere svar fra våre lesere – kanskje det er DU som dukker … Continue reading "Vil DU være med i Shape Up?"

2020-01-07 16:35 Fullkroppsøkt med minibands

Hei! I denne artikkelen jeg har skrevet for VG Vektklubb får du tips til 5 minibands-øvelser som til sammen trener hele kroppen: knebøy, pushups, sideliggende benhev, sittende roing og seteløft. Se bilde og beskrivelse av alle de ulike øvelsene her. Som utgangspunkt kan du trene 3 sett og 15-20 repetisjoner på hver øvelse. Du kan … Continue reading "Fullkroppsøkt med minibands"

2020-01-06 12:58 Spørsmål og svar om treningsreise

Hei mandag! Som jeg nevnte før jul så arrangerer jeg to treningsreiser til Portugal i 2020: Algarve 7.-14.juli  og Algarve 11.-19.august  Klikker du på lenkene får du mer avreise om hva som er inkludert og hva du kan forvente deg av turen. I forbindelse med treningsreiser er det noen spørsmål som jeg vet mange lurer … Continue reading "Spørsmål og svar om treningsreise"

2020-01-04 11:41 3 tips til utendørs trening i vinterhalvåret

God lørdag folkens! Etter en meget avslappende og deilig juleferie virker det som om at folk begynner å komme tilbake i hverdagsrutinene igjen. Selv var jeg tilbake i jobbmodus 2.januar og etter tidenes korteste jobbuke nyter jeg nå helgefølelsen og et helt fantastisk deilig vintervær. I skrivende stund er det sol, blå himmel og cirka … Continue reading "3 tips til utendørs trening i vinterhalvåret"

2020-01-01 18:32 Dette skjer med kroppen når du trener

Hei folkens og GODT NYTT ÅR! Her har det vært en meget avslappende og god start på 2020 med en lett joggetur i skogen, brettspill, restemat fra i går og generelt chill stemning. I morgen er det back to reality igjen og jeg starter med jobbings både på kommunikasjonsbyrået og på STERK. Men tilbake til … Continue reading "Dette skjer med kroppen når du trener"

2019-12-29 07:56 3 ekspress-økter på under 15 min

Synes du dørstokkmila kan være vel lang på vinterstid eller i julehøytiden? Da er hjemmetrening gull verdt. Med øvelser du kan gjøre hjemme i stua eller på hytta kan du få gjennomført mye på kort tid. Hvis du i tillegg legger opp økta på forhånd slipper du å bruke tid og energi over å gruble … Continue reading "3 ekspress-økter på under 15 min"

2019-12-27 18:08 5 tips til å komme i gang med treningen

“Nytt år, nye muligheter” – enten du har trent i mange år eller er helt fersk på gymmet så kan det være litt utfordrende å finne gode treningsrutiner etter en ferieperiode. For mange har det kanskje blitt mange late dager og mye god mat i julen, og da er det ikke alltid like lett å … Continue reading "5 tips til å komme i gang med treningen"

2019-12-26 08:23 4 enkle tips til en sunnere jul

Julehøytiden kan by på mye god mat og drikke, og det er viktig å kunne kose seg med gode juletradisjoner. Likevel er det mange som synes det kan være utfordrende med så mange fristelser flere dager på rad, kanskje spesielt hvis man har et mål om å gå ned noen kilo eller holde vekta. Husk … Continue reading "4 enkle tips til en sunnere jul"

2019-12-25 12:37 Nyt denne tiden

Hei JULEN 2019! Her er det juleferiemodus som gjelder og i skrivende stund er jeg hjemme på Finnskogen hvor jeg storkoser meg med både to- og firbeinte familiemedlemmer. Jeg nyter i alle fall litt roligere dager med god mat, brettspill, hundekos, skiturer og bare god julestemning.   Jeg ville bare ønske god jul – vær … Continue reading "Nyt denne tiden"

2019-12-20 10:43 Treningsreise juli 2020

Hei! Først og fremst: NÅ ER DET JULEFERIE!!! Så godt som hvert fall. Jeg har hjemmekontor denne fredagen, og det er noe småtteri som må fikses i forhold til artikler, svare på mail og lignende, men det er jo piece of cake når man kan styre dagen som man selv vil. Jeg reiser nok hjem … Continue reading "Treningsreise juli 2020"

2019-12-16 08:06 3 løpeøkter under 30 min

Hei mandag! Om 1 uke er mange av oss i juleferiemodus, inkludert meg selv, og det blir superdeilig! Enn så lenge får vi holde koken folkens og selv om jeg vet godt at de fleste har det litt mer hektisk nå enn til vanlig, så fortsett å prioriter egenpleie og fysisk aktivitet. Du får så … Continue reading "3 løpeøkter under 30 min"

2019-12-12 12:29 Bli med på treningsreise til Portugal

Hei torsdag! I løpet av 2020 arrangerer jeg flere treningsreiser til varmere strøk i samarbeid med Jomfrureiser, og nå er den første reisen åpen for bestilling. Klikk her for mer info. 11.-18.august går turen til vakre Algarve og en av Europas nydeligste strender. HER ER EN SMAKEBIT PÅ HVA DU KAN VENTE DEG:  Her vil … Continue reading "Bli med på treningsreise til Portugal"

2019-12-11 08:31 Boller laget med oppskrift fra “Åpent Bakeri”

Hei onsdag! På fredag var jeg som tidligere nevnt hos Sandra og hadde bakedag der vi blant annet lagde boller med oppskrift fra Åpent Bakeri.  Ingredienser: 800 g hvetemel 1 egg (romtemperatur) 5 dl melk (20 – 22 ºC) 125 g sukker 12 g salt 35 g gjær 115 g usaltet smør (romtemperatur) 2 ts … Continue reading "Boller laget med oppskrift fra “Åpent Bakeri”"

2019-12-09 08:33 Enkel og effektiv hjemmetreningsøkt

Hei mandag! Du trenger ikke mye plass eller mye utstyr for å få en effektiv økt hjemme i stua. I tillegg er hjemmetrening tidsbesparende og det krever ikke mye planlegging med reise, treningsbag og så videre. Her er tips til hjemmetrening med både kroppsvektøvelser og en kettlebell. Hvis du ikke har en kettlebell eller treningsvekt … Continue reading "Enkel og effektiv hjemmetreningsøkt"

2019-12-07 07:22 Superenkle Snickersbiter

I går var jeg hos Sandra, (supergod venninne og kollega), som i flere år jobbet på Åpent Bakeri som baker og konditor. Med andre ord så kan denne dama kaker, pynt og snacks! Vi lagde både boller, mørdeigskaker med sitronsmak, cookies og snickersbiter. Jeg skal dele alle oppskriftene og vi begynner med Snickersbitene som er … Continue reading "Superenkle Snickersbiter"

2019-12-05 08:02 Kjapp, effektiv økt med 8 kroppsvektøvelser

Perioden før jul kan være en hektisk og stressende tid for mange. Det kan bidra til at man ikke har like god tid på gymmet som ellers i året og i stedet må man kanskje endre litt på treningsrutinene sine. Likevel er det smart å prioritere det å trene og vit at du kan rekke … Continue reading "Kjapp, effektiv økt med 8 kroppsvektøvelser"

2019-12-03 10:12 4 fullkroppsøkter med baseøvelser

Hei tirsdag! I dag våknet jeg med følelsen av å være uthvilt, etter 9 timers uavbrutt søvn – hallelujah så deilig! Og jeg vet jeg er heldig som har muligheten til å gjøre det på en tirsdag. I dag består dagen av bedriftstime og PT-timer, men jeg begynner ikke før 13 og kan derfor bare … Continue reading "4 fullkroppsøkter med baseøvelser"

2019-12-02 13:58 Mandag og klar for helg

Da var det mandag, og for å være ærlig så skulle jeg gjerne hatt en helgedag til jeg altså. Og det er jeg nok ikke alene om. Helgen har vært superfin og det har vært veldig fint med påfyll av sosialt samvær mikset sammen med håndball-VM-start og jobbings, men jeg har fortsatt et søvn-underskudd i … Continue reading "Mandag og klar for helg"

2019-11-30 13:23 Zombie-modus

God lørdag! De siste dagene, og egentlig den siste uken, har gått i ett og nå merker jeg så inderlig godt at jeg har sovet altfor lite. Jeg føler meg som en zombie som bare går rundt på autopilot, men det er min egen skyld for at det har blitt som det har blitt. Det … Continue reading "Zombie-modus"

2019-11-27 08:11 Er det viktig å spise rett etter trening?

Det spørsmålet fikk jeg fra en journalist som skriver for nettstedet “Lidenskap for tur” – og her er mitt svar: Det er viktig med påfyll av mat og drikke etter en treningsøkt, slik at kroppen får energi og næring til å fylle på lagrene. Under trening så bryter vi ned kroppen og for at den … Continue reading "Er det viktig å spise rett etter trening?"

2019-11-25 09:21 Effektiv og kjapp treningsøkt – to ulike nivåer

Hei mandag! Forrige uke hadde jeg insta-takeover for VG Vektklubb hvor jeg blant annet delte tips til en treningsøkt med kun 4 enkle kroppsvektøvelser – utført med både en enkel og en mer utfordrende variant. View this post on Instagram Tren hele kroppen hjemme i stua med kun 4 enkle kroppsvektøvelser. 😏 Her får du … Continue reading "Effektiv og kjapp treningsøkt – to ulike nivåer"

2019-11-24 21:05 Det er julaften om 1 måned

24.november i dag betyr at det er 1 kalendermåned igjen til 24.desember og julaften. Jeg er veldig glad i julen, uten at jeg er helt koko, men det er er noe med det å kunne senke skuldrene sammen med verdens beste familiemedlemmer, vovser, venner og bekjente. Ikke minst så er det jo også så mye … Continue reading "Det er julaften om 1 måned"

2019-11-21 07:20 3 markløftvarianter med kettlebell

Da var det torsdag og etter 3 lange jobbdager hvor jeg har reist 8-9-tiden om morgenen og kommet hjem rundt 21:30 så var det utrolig digg å kunne starte denne dagen med litt roligere tempo. Både i dag og i morgen er det hjemmekontor-modus, noe som passer meg fint. I går ble det blant annen … Continue reading "3 markløftvarianter med kettlebell"

2019-11-18 12:37 Slik jobber du effektivt med hjemmekontor

Hei mandag! Jeg pleier å starte hver uke på Goodwill med kontorjobbings midt i Oslo sentrum da vi har redaksjons- og planleggingsmøte hver mandag forrmiddag. Men i løpet av uken blir det 1-3 dager med hjemmekontor også, noe jeg trives så utrolig godt med. Det er bare så deilig å kunne stå opp uten å … Continue reading "Slik jobber du effektivt med hjemmekontor"

2019-11-17 10:40 15 treningslåter som gir ny treningsmotivasjon

Tjohei søndag! Søndager er gjerne en dag hvor man planlegger den kommende uken for å ha litt oversikt på diverse avtaler, middager, møter OG TRENINGSØKTER! For ja, en treningsavtale er like viktig som andre avtaler og skriver du ned planlagte økter i kalenderen så har du allerede satt av tid til deg selv og fysisk … Continue reading "15 treningslåter som gir ny treningsmotivasjon"

2019-11-15 14:35 “Gi meg 1 uke”

sa jeg for nettopp 1 uke siden da jeg klarte å vri ankelen min på glattisen under en joggetur i skogen. Noe som førte til en hoven og vond ankel med begrenset bevegelighet. “Gi meg 1 uke – og så jogger jeg igjen”. OG JADDAAAA – nå har jeg nettopp kommet inn fra en rolig … Continue reading "“Gi meg 1 uke”"

2019-11-12 10:37 Det går sakte, men sikkert i riktig retning

Tjohei! Etter fredagens ankelvridning så har jeg innsett at det VIL TA TID å få ankelen 100 prosent friskmeldt. Den er fortsatt hoven og bevegeligheten er ikke så særlig å skryte av, men det går heldigvis i riktig retning. I går testet jeg å ro på romaskin for å få inn litt kondisjonstrening nå som … Continue reading "Det går sakte, men sikkert i riktig retning"

2019-11-11 13:47 Ferdigtrent hjemme i stua på 10 minutter

Hei mandag (og gratulerer med dagen til meg 😀 )! Men det er overskriften og treningsøkt det skal handle om. For hvorfor ikke kickstarte denne uken med en kjapp, effektiv og enkel sirkeløkt som tar maks 10 minutter? I gårsdagens papirutgave og på VG Vektklubb gir jeg tips til en hjemmetreningsøkt med 5 kroppsvektøvelser hvor … Continue reading "Ferdigtrent hjemme i stua på 10 minutter"

2019-11-10 18:07 Når karma bare…

I skrivende stund har jeg min siste dag som 31-åring. For i morgen, 11.11, har jeg bursdag! Og det ble litt bursdagsfeiring i helgen med litt besøk, gaver, kakespising og is – noe som selvfølgelig var veldig hyggelig. Det som derimot ikke var noe hyggelig var at jeg på fredag klarte å få en såpass … Continue reading "Når karma bare…"

2019-11-06 10:21 Treningsøkt med stølhetsgaranti

Hei onsdag! Nå for tiden så har jeg alltid en plan for hva jeg skal trene før jeg setter i gang selve økten. På den måten slipper jeg å bruke tid og energi til å tenke på hva slags øvelse jeg skal gjøre, og hvor mange sett og repetisjoner jeg skal gjøre. Med andre ord … Continue reading "Treningsøkt med stølhetsgaranti"

2019-11-04 09:15 Derfor bør du trene spenst og slik gjør du det

Spenst-trening er kanskje noe mange forbinder med toppidrettsutøvere som er aktive i spesifikke idrettsgrener hvor det å være eksplosiv er viktig, men også vi som er mosjonister (enten om det er på et “høyt” eller “lavt” nivå) har god nytte av regelmessig spensttrening som gir fordeler i hverdagen. Spenst er nemlig nært knyttet til muskelstyrke … Continue reading "Derfor bør du trene spenst og slik gjør du det"

2019-11-01 11:03 Enkel fullkroppsøkt med 3 ulike nivåer

Hei fredag! Her kommer tips til en enkel fullkroppsøkt med kun 4 ulike øvelser med ulik vanskelighetsgrad. Styrketrening kan utføres på mange ulike måter der du kan trene både kroppsvektøvelser, med frivekter og i apparater. Hva som er «riktig» for deg avhenger av hva som er målet ditt, hva slags treningsnivå du er på og … Continue reading "Enkel fullkroppsøkt med 3 ulike nivåer"

2019-10-31 07:12 Torsdags-update

Da var det torsdag og snart helg, igjen! Tiden flyr! Forrige helg var jeg forresten på weekend-tur til Amsterdam sammen med ei venninne – en veldig deilig og avslappende tur med masse god mat, sightseeing og ja, bare kos. Vi hadde ingen spesifikke planer annet enn om å bare nyte livet i en europeisk storby, … Continue reading "Torsdags-update"

2019-10-30 09:16 Bruk opp osterester, så sparer du penger og miljø

Jeg elsker ost, både gulost og brunost, og siden ost er relativt dyrt (hvert fall i mine øyne) så er jeg opptatt av å kjøpe ost når det er tilbud samt å bruke opp eventuelle osterester. Kommer du over gode oste-tilbud så kan man absolutt spare noen kroner på å fylle opp med et lite … Continue reading "Bruk opp osterester, så sparer du penger og miljø"

2019-10-28 09:17 Derfor går du ikke ned i vekt

Det er tittelen på denne saken som jeg har skrevet for VG Vektklubb og som nå er lagt ut på nett HER. Saken var også publisert i gårsdagens søndagsutgave til VG. Mange har som mål om å gå ned i vekt, og kanskje du føler du gjør mye riktig og likevel så skjer det ingenting. … Continue reading "Derfor går du ikke ned i vekt"

2019-10-23 10:46 “Hvorfor gjøre det vanskelig, når det kan gjøres enkelt”

Overskriften er et sitat fra en kundehistorie til en av mine fantastiske PT-kunder som deler noen ord om vår treningsreise sammen på hjemmesiden til STERK Helse – hvor jeg jobber som personlig trener. Det er så hyggelig å lese sånne tilbakemeldinger! 😀 “Jeg har trent med Silje siden august 2018. Det var flere grunner til … Continue reading "“Hvorfor gjøre det vanskelig, når det kan gjøres enkelt”"

2019-10-22 09:54 4 podcast-tips

Hei! Jeg er stor fan av podcaster og hører på alt fra Power Ladies Podcast og Ingefær Podcast til Status fra Sophie og Fetisha, og Harm & Hegseth. De nevnte podcastene der kan det gå noen uker imellom hver gang jeg får hørt på en ny episode, men det er flere andre podcaster som jeg … Continue reading "4 podcast-tips"

2019-10-21 09:37 Trening ved overvekt og fedme

I jobben som personlig trener møter man mange ulike mennesker med forskjellige utgangspunkt og mål. Min jobb er uansett å tilrettelegge treningen og derfor er det viktig å ha kunnskap om hvordan man skal tilpasse fysisk aktivitet til hver enkelt. I dag viser tall at mellom 60 og 70 prosent av Norges voksne befolkning er … Continue reading "Trening ved overvekt og fedme"

2019-10-18 10:52 Quickfix-fullkroppsøkt: 5 øvelser – 5 runder

God fredag! Her kommer tips til en ny treningsøkt hvor du trener hele kroppen samtidig som du vil kjenne at pulsen går greit opp fra start 😉 Jeg gjorde dennne som en “finisher” ETTER å ha trent både tunge knebøy, markløft, chins og benkpress, så for min del ble det rimelig seigt på runde 3, … Continue reading "Quickfix-fullkroppsøkt: 5 øvelser – 5 runder"

2019-10-16 08:26 Tar du denne treningsutfordringen?

Jeg elsker virkelig jobben som personlig trener og blir oppriktig stolt, glad og så imponert av hva PT-kundene mine får til. Det er så givende å få være med på folks progresjon, fremgang og utvikling, både mentalt og fysisk. Når noen mestrer noe de aldri hadde trodd de skulle klare, eller man når et stort … Continue reading "Tar du denne treningsutfordringen?"

2019-10-14 09:28 3 enkle tips til å spise mer miljøvennlig

Vi blir stadig mer og mer opptatt av hvordan vi kan ta best vare på miljøet. Å bli mer bevisst på valgene man tar i matveien er et enkelt grep for å spare miljøet hvor alle kan bidra.Her får du 3 tips som er godt for både miljøet og lommeboka di.  1) Spis sesongens matSesongbasert … Continue reading "3 enkle tips til å spise mer miljøvennlig"

2019-10-11 07:14 Supereffektiv fullkroppsøkt (se film)

Det er fredag og det betyr (snartt) HELG! Her er det som vanlig hjemmekontor-fredag og så tar jeg turen mot Finnskogen senere i ettermiddag. Der blir jeg til søndag og jeg håper på masse kos med vovsene og ikke minst friske høstturer i skogen. I tillegg så har storebroren min bursdag, så da blir det … Continue reading "Supereffektiv fullkroppsøkt (se film)"

2019-10-10 07:12 Er avokado sunt?

Det og mye annet kan du lese mer om i høstutgaven i Shape Up. Jeg fikk bladet i postkassa i går og vil tippe det er i butikkhyllene ganske snart, senest i løpet av neste uke. Her finner du mange digge høstmat-oppskrifter, inspirerende intervju med ulike treningsjenter, topptur-guide, tips til treningsprogrammer og mye mer. … Continue reading "Er avokado sunt?"

2019-10-09 08:08 Dette spiser jeg som mellommåltider

Hei onsdag! Jeg er av den typen som trives best med flere små måltider kontra få, store måltider, rett og slett fordi det som fungerer for meg og min kropp. Det er ikke noe fasitsvar på hva som er “riktig” eller “galt” når det gjelder måltidsfrekvens og måltidsstørrelse. Dette er individuelt og vil varere fra … Continue reading "Dette spiser jeg som mellommåltider"

2019-10-06 12:29 3 tips for å komme seg UT i frisk luft

Hei søndag! Min helg har vært både sosial og effektiv, på en avslappende måte. Helgen startet som vanlig med hjemmekontor på fredag før jeg deretter ryddet og vasket leiligheten, i tillegg til at jeg pakket ned sommersko og sommertøy og fant frem vintergarderoben. Temperaturene kryper sakte, men sikkert nærmere mot minus-siden, og det er mildt … Continue reading "3 tips for å komme seg UT i frisk luft"

2019-10-03 10:12 Fullkroppsøkt med fart i!

Her kommer tips til en fullkroppsøkt hvor fokuset er å trene hele kroppen fordelt på 4 øvelser – og med 2 ulike oppsett. For min del visste jeg at denne økta kom med stølhetsgaranti for å si det sånn, men skitt så deilig det er å bare gønne på de dagene man kjenner at kroppen … Continue reading "Fullkroppsøkt med fart i!"

2019-09-30 09:19 Blir du også trøtt ved 14-draget?

Da er du ikke alene! Mange kjenner seg godt igjen i “14-knekken” hvor man kjenner at energinivået har dabbet litt ut, konsentrasjonen er ikke lenger på topp, og man føler seg rett og slett mer sliten. Det kan være flere grunner til at du blir trøttere ved 14-15-draget, men en av de viktigste årsakene er … Continue reading "Blir du også trøtt ved 14-draget?"

2019-09-29 13:38 Fargerik, sunn og deilig taco-tallerken

Taco kan varieres i det uendelige og mange har selvfølgelig sine favoritter når det gjelder hva slags ingredienser som er et “must” å ha med i taco-middagen. Jeg for min del er en av dem som elsker ananas i både taco og på pizza, og jeg vet også at mango gjør seg godt som taco-ingrediens … Continue reading "Fargerik, sunn og deilig taco-tallerken"

2019-09-27 14:47 Tren hele kroppen med 4 enkle minibands-øvelser

Hei fredag! Fredager betyr hjemmekontor-dag og når jeg jobber hjemmefra pleier jeg som regel å ta meg en tur ut i løpet av formidaggen for “å lufte kropp og hodet”, men i dag har det bøtta ned non-stop, så da ble det en innendørs kontor-pause med minibands i stedet. Minibands er små treningsstrikker som passer … Continue reading "Tren hele kroppen med 4 enkle minibands-øvelser"

2019-09-26 22:26 TV-programmet alle burde se

Som jeg har nevnt tidligere på bloggen så ser jeg sjeldent på TV og det er ingen spesiell serie eller spesielt program jeg MÅ se eller følger med på akkurat det tidspunktet det ruller over TV-skjermen. Men det er jo noe som heter nett-TV og NRK Nett-TV er en favoritt når jeg trenger TV-underholdning i … Continue reading "TV-programmet alle burde se"

2019-09-25 08:05 Første treningsreise 2020 går til…

…Mallorca! I samarbeid med Jomfrureiser arrangerer jeg (og kollega Sandra) treningsreiser med fokus på samhold, mestringsfølelse og treningsglede kombinert med strandliv, avslapping, masse digg mat og eventuelle utflukter. Reisene våre passer for alle og treningsøktene vil bestå av allsidig og variert trening som passer alle. Jomfrureiser har nå lagt ut en foreløpig reisekalender for 2020 … Continue reading "Første treningsreise 2020 går til…"

2019-09-23 10:47 STERK Online Coaching – personlig trener rett i lomma

Hei mandag! Jeg får støtt og stadig spørsmål om jeg tilbyr online coaching, noe jeg har jobbet en god del med tidligere. Per dags dato har jeg dessverre ikke tid og kapasitet til å prioritere dette. Planen var egentlig å komme i gang igjen i løpet av høsten i forbindelse med at STERK nylig lanserte … Continue reading "STERK Online Coaching – personlig trener rett i lomma"

2019-09-22 14:50 3 hotell-treningsøkter: minibands, kroppsvektøvelser og hotellgym

For en fantastisk deilig høstdag det er på Østlandet i dag! Her i Nittedal og Oslo skinner i alle fall sola fra blå himmel, det er rundt 20 grader og i skogen har høstfargene kommet for fullt. Selv har jeg virkelig fått slappet av de siste dagene og kroppen har sakte, men sikkert begynt å … Continue reading "3 hotell-treningsøkter: minibands, kroppsvektøvelser og hotellgym"

2019-09-20 00:33 Overload

Det er nok ordet som best beskriver hvordan jeg har det akkurat nå. I skrivende stund er klokka 01:00 på natta og jeg har nettopp kommet hjem fra 1 ukes jobbtur (FAM-trip som det heter) i USA. Programmet har vært såpass tettpakka som jeg hadde fått beskjed om at det skulle være og kroppen min … Continue reading "Overload"

2019-09-11 09:14 Snart…

…er jeg klar til USA-avreise og da blir det nok mest oppdatering på instagram: @silje_bjornstad Værmeldingen er ikke akkurat den beste med langtidsværsel tordenvær og regn, men det er i det minste varmere der enn i høst-Norge. Uansett er jeg veldig gira på å sjekke ut ulike hoteller, restauranter, aktiviteter og diverse for en mulig … Continue reading "Snart…"

2019-09-09 11:22 Hjemmetrening under 30 min med tabata-intervaller

God mandag! Søndagen i går ble en heller veldig rolig dag med mye avslapping i sofaen, og jeg merket at den turen til Stavanger hang fortsatt godt i kroppen. Men frisk luft og litt fysisk aktivitet vet jeg som regel alltid gir meg litt ekstra overskudd og energi, så derfor ble det tur i skogen … Continue reading "Hjemmetrening under 30 min med tabata-intervaller"

2019-09-08 08:47 #lovemyjob

Fredag ettermiddag tok jeg turen til Stavanger for å være med på Shape Up Convention som ble arrangert i går lørdag, og for en fantastisk dag det ble! Alt gikk på skinner og det var bare en helt ubeskrivelig stemning med masse energi og sporty folk som virkelig ga alt, og litt til. Det er … Continue reading "#lovemyjob"

2019-09-06 09:43 Sov deg til bedre helse

Vet du hvor nødvendig og viktig det faktisk er å sove nok? Vi mennesker har et grunnleggende behov for en viss mengde god søvn for å kunne fungere optimalt og vi bruker cirka en tredjedel av livet på å sove. Mennesker er ulike på mange måter, også når det gjelder søvnbehov. Det er fortsatt mye … Continue reading "Sov deg til bedre helse"

2019-09-04 07:08 Derfor reiser jeg til USA

12.september reiser jeg til USA, nærmere bestemt Florida, Orlando. Jeg blir borte over 1 uke og dette er en studietur for JomfruReiser som jeg arrangerer treningsreiser sammen med. Selve turen er det en ekstern arrangør som står for, slik at vi er totalt 9 stk fra ulike selskaper som skal sjekke ut en rekke hoteller … Continue reading "Derfor reiser jeg til USA"

2019-09-02 09:03 3 tips til quick-fix-økter

God mandag! Jeg startet mandagen med en kjapp og effektiv treningsøkt, og for å si det sånn; når JEG trener før 8 om morgenen så skal jeg ha en relativ fullstappet timeplan. Men fy søren hvor deilig det er å ha det gjort! For min del trives jeg aller best med å trene en gang … Continue reading "3 tips til quick-fix-økter"

2019-09-01 17:11 3 ting jeg gjør i stedet for å se på TV

Hei søndag! Jeg har hatt en nydelig helg med sosialt samvær, brettspill, masse god mat som har inkludert lange frokoster og deilige helgemiddager med dessert, frisk luft og turer i skogen. Kort og greit oppsummert har det vært noen perfekte helgedager for min del. Men tilbake til overskriften: Når folk spør meg om hva jeg … Continue reading "3 ting jeg gjør i stedet for å se på TV"

2019-08-31 14:18 1 uke igjen…

…til Shape Up Convention i Stavanger som arrangeres 7.september! Høstens turné med Shape Up Convention er allerede i gang med første arrangement denne helgen i Tromsø, og i ukene fremover blir det treningsfest i Stavanger, Oslo, Trondheim og Bergen. For mer informasjon og billetter se her. Jeg skal holde gruppetime med minibands-trening, Boot Camp og … Continue reading "1 uke igjen…"

2019-08-30 11:23 Nytt tips-innlegg til treningslåter

Hei folkens! Å variere spillelistene mine på Spotify gir meg virkelig det lille ekstra energikicket på trening eller på joggetur. Nye sanger, eller “gamle” treningslåter jeg ikke har hørt på en stund, er et must de dagene dørstokkmila er ekstra lang. Da er det bare å skru opp volumet, finne frem en musikkliste med den … Continue reading "Nytt tips-innlegg til treningslåter"

2019-08-28 08:45 – Sukkerfritt betyr ikke nødvendigvis slankevennlig

Hei! Før sommeren fikk jeg en henvendelse fra Aftenposten om å si noe om “matvarer som folk tror er sunne, men som i virkeligheten inneholder mye kalorier/sukker- eller fettinnhold og bør inntas med måte”. Først og fremst så er jeg ikke fan av å putte matvarer i kategorier som “sunn” eller “usunn”, og et sunt … Continue reading "– Sukkerfritt betyr ikke nødvendigvis slankevennlig"

2019-08-25 10:27 Denne turen kan anbefales!

Endelig ble det nye topptur igjen og endelig fikk jeg gått Lårdalstigen! Dette er Norge på sitt beste! Lørdag morgen reiste jeg og en kompis fra Oslo med kurs mot Telemarkskanalen, nærmere bestemt Lårdal og Dalen. Vi parkerte på Eidsborgberget og startet turen opp mot eggen med Telemarkskanalen som utsikt, og første utsiktspunkt kom relativt … Continue reading "Denne turen kan anbefales!"

2019-08-22 07:53 Slik kan småspising sabotere vektnedgang

En osteskive her og en sjokoladebit der – det kan blir mange ekstrakalorier du ikke tenker over i løpet av en dag. Og som igjen kan ødelegge for ønsket vektreduksjon. VG publiserte nylig en sak jeg har skrevet om nettopp småspising og ulike situasjoner som mange kan kjenne seg igjen i. Har du egentlig kontroll … Continue reading "Slik kan småspising sabotere vektnedgang"

2019-08-21 13:22 …og DER smalt det!

Tjohei og hei jobbhøsten 2019! Denne uken smalt det for å si det sånn, men på en god måte altså! Det ble bare fort veldig mye å gjøre, og det er vel ganske vanlig for mange etter en periode med sommerferie og chill. Denne uken startet høsttimeplanen for gruppetimene på STERK, og jeg skal kjøre … Continue reading "…og DER smalt det!"

2019-08-19 14:20 Effektiv trening med tabata-intervaller

Hei mandag! I dag våknet jeg faktisk opp før alarmen, uthvilt og klar for å starte uka på Goodwill-kontoret før det blir litt jobbings på STERK i kveld. Da er det nemlig duket for første tabata-gruppetreningstimen som jeg skal ha fast mandag kl 18 og onsdager kl 19. Og jeg gleder meg sånn! I en … Continue reading "Effektiv trening med tabata-intervaller"

2019-08-18 10:04 Slik gjør du fast food sunnere

Take-away, pizza, burgere, kebab, pølser og lignende gatekjøkken-mat blir gjerne sett på som typisk fast good. Ofte er dette mat som innholder mye kalorier, fett, sukker og salt, men lite fiber og andre gode næringsstoffer som gir deg en god, langvarig metthetsfølelse. Med andre ord er ikke tradisjonell fast food det sunneste valget eller den … Continue reading "Slik gjør du fast food sunnere"

2019-08-15 10:07 Crossfit-WOD: Burpees, bar complex og wall balls.

Hei torsdag og snart helg! I går ble det en CrossFit-inspirert WOD-økt med PT-kollega Morgan og  økta med film av øvelsene ser du her: View this post on Instagram Dagens WOD blir morsommere med @_morganmoen_ 🦖🦕 Prøv den🥳 50 burpees 10 runder av: 5 markløft 5 hang power cleans 5 thrusters 5 knebøy 50 wallballs … Continue reading "Crossfit-WOD: Burpees, bar complex og wall balls."

2019-08-14 08:21 Dette kan bidra til at du spiser sunnere

Mange som ønsker å få et sunnere og bedre liv vil gjerne trene mer, spise mer næringsrikt, få bedre søvnrutiner og så videre. Dette kan ofte bli for mye av et gode på en gang. Tålmodighet er et viktig nøkkelord og det kan derfor være smartere å starte med én endring om gangen. Da er … Continue reading "Dette kan bidra til at du spiser sunnere"

2019-08-12 09:10 En vanlig jobbdag høsten 2019

Jeg har sagt det før og jeg sier det igjen; jeg er så utrolig takknemlig for å kunne ha en arbeidshverdag som jeg i stor grad kan styre selv som inkluderer variasjon og ulike arbeidsoppgaver. Når jeg får spørsmålet “hva jobber du med?” så er den korte versjonen at jeg arbeider som frilansjournalist, ernæringsrådgiver og … Continue reading "En vanlig jobbdag høsten 2019"

2019-08-11 15:06 Trening for småbarnsforeldre

Hei! I dagens utgave av VG bidrar jeg med en ny artikkel for VG Vektklubb som handler om hvordan man kan få til enkle, effektive treningsøkter som småbarnsforeldre. Med jobb, levering og henting i barnehage, matlaging, husarbeid og barn som skal på fritidsaktiviteter er det mange som kjenner på den berømte tidsklemma. Da er det … Continue reading "Trening for småbarnsforeldre"

2019-08-06 10:43 Nye treningstimer – dette er så kult!

19.august starter høsttimeplanen for STERKs gruppetimer hvor vi kan by på flere nye timekonsepter. Og to av disse er det jeg som har pitchet inn og fått ansvaret for fremover – det er veldig gøy og kult å få den tilliten! 😀 En av de nye timene er “Tabata” som er det som navnet tilsier; … Continue reading "Nye treningstimer – dette er så kult!"

2019-08-05 11:24 Tilbake til hverdagen

Hvis noen skulle være i tvil: her har det vært 100 prosent feriemodus fra feriedag 1 og frem til i dag som er første arbeidsdag etter årets sommerferie. Og årets sommerferie har virkelig vært så utrolig deilig, avslappende og innholdsrik på flere ulike måter. Det er ikke det at jeg har vært så mange forskjellige … Continue reading "Tilbake til hverdagen"

2019-07-20 07:00 Status

Hei feriemodus!!! Ah, jeg har uten tvil funnet feriefølelsen og nyter å ta en dag om gangen hvor jeg kan kose meg på topptur og nyte naturen, være sosial med folk jeg ikke har sett på en stund, fiske, spille spill, ha tid til å lage og nyte deilige måltider og så videre. I dag … Continue reading "Status"

2019-03-31 17:39 Sjekk ut dette!

Endelig er en ny utgave av ShapeUp her og her er det mye som frister, som alltid! Her er det masse tips, inspirasjon og digg lesestoff som blant annet et stort intervju med Ezinne Okparabo, bananmyter, enkle quick fix-økter, “Dette skjer i kroppen når du trener styrke”, “Så mye er 28 gram protein”, proteinrik kosemat, … Continue reading "Sjekk ut dette!"

2019-03-30 11:09 Bli med meg og Sandra til Mallorca!

7.-14.mai er det duket for treningsreise med meg og PT-kollega Sandra til nydelige Mallorca i samarbeid med Jomfrureiser. Dette er en treningsreise som passer alle, uansett nivå og utgangspunkt. Jeg får ofte spørsmål og kommentarer som “men kan jeg være med da? Jeg er ikke godt nok trent!” – hvor jeg bare kan si: ABSOLUTT … Continue reading "Bli med meg og Sandra til Mallorca!"

2019-03-29 08:22 Det er noe jeg ikke har sagt som jeg ENDELIG kan fortelle!

Hei fredag og (snart) helg! Denne uka her har vært en emosjonell berg-og-dal-bane med en herlig miks av nervøsitet, spenning, frustrasjon, stolthet og glede – og det skyldes flere ulike årsaker. MEN det har vært to ordentlige gode høydepunkter som jeg vil trekke frem, og som for min del er ganske stort. Nummer 1) Jeg … Continue reading "Det er noe jeg ikke har sagt som jeg ENDELIG kan fortelle!"

2019-03-28 07:36 Teste ut gratis PT-time med meg? Bli med på Åpent Hus!

Hei! STERK Helse inviterer til Åpent Hus i april! 6. og 7.april kan du teste ut vårt treningssenter helt gratis og det er selvfølgelig gode spesialtilbud, ogflere ulike aktiviteter og happenings på timeplanen du kan melde deg på. For eksempel vil jeg og ernæringsrådgiver-kollega Anette Sexe kunne tilby rabattert oppfølging på 8 uker kostholdsveiledning og … Continue reading "Teste ut gratis PT-time med meg? Bli med på Åpent Hus!"

2019-03-27 19:28 Syv styrkeøvelser du gjør i trappa – passer alle!

Hei! Denne uken er det publisert en ny sak fra meg på VG Vektklubb sine nettsider hvor temaet er trappetrening! Her er et utdrag fra saken: “For mange kan det virke helt umulig å rekke en treningsøkt i en travel hverdag. Da er hjemmetrening gull verdt. Du trenger nemlig ikke å reise til treningsstudio for … Continue reading "Syv styrkeøvelser du gjør i trappa – passer alle!"

2019-03-26 16:05 Ukens WOW: utfordre deg selv i slynger (se film!)

Hei! Denne uken er det jeg som har fått ansvaret for WOW-økta til STERK, og WOW står for Workout Of the Week. Ukens økt består av fire øvelser som til sammen trener hele kroppen og som utføres i slynge eller ringer. Dette setter større krav til stabilitet, balanse og støttemuskulatur. Øvelsene består av: Bulgarske splittknebøy … Continue reading "Ukens WOW: utfordre deg selv i slynger (se film!)"

2019-03-25 21:53 Det du ikke ser om meg og mitt liv på Instagram

Hei mandag! Jeg har virkelig fått ladet opp batteriene etter en fantastisk helg på fjellet og nå er både hode og kropp klar for en ny uke! I tillegg hjelper det så sinnsykt på energinivå og humør at våren endelig er ordentlig på vei med varmere temperatur, sol og blå himmel. View this post on … Continue reading "Det du ikke ser om meg og mitt liv på Instagram"

2019-03-22 12:34 I dag gikk jeg på trynet

Sånn, typ en ordentlig god gammeldags faceplant. Det skjedde da jeg og kollega Morgan skulle trene på en ny acroyoga-posisjon, og jeg kan ikke gjøre noe annet enn å le av det. Litt rød på høyresiden av trynet og oppskrapa skulder tåler jeg lett, og jeg ler meg ihjel når vi trener på både acoryoga, … Continue reading "I dag gikk jeg på trynet"

2019-03-21 08:21 3 enkle treningsøkter du kan gjøre hjemme

Hei torsdag! Dagene flyr avgårde og straks er det helg igjen! Denne helgen skal jeg faktisk på hyttetur sammen med ei jeg ble kjent med gjennom PT-jobbings, og hun tar med seg sin engelsk setter, og så setter vi kursen opp mot fjellet. DET gleder jeg meg til ass! Planen er skiturer, jacuzzi og bare … Continue reading "3 enkle treningsøkter du kan gjøre hjemme"

2019-03-19 07:18 På tide å skifte treningsfokus

Hei tirsdag og ENDELIG blir jeg møtt av sollys og blå himmel! Aaaah, jeg krysser fingre og tær at dette er våren som har kommet og som har bestemt seg for å bli. Og at snøen smelter, det blir bare veier og varmere i været passer meg perfekt for nå endrer jeg på treningsrutinene mine. … Continue reading "På tide å skifte treningsfokus"

2019-03-17 16:10 Den beste hjemmetreningen gjør du med en kortstokk

Hei! Vi har alle de dagene hvor det å trene sitter meget langt inne og for min del er det da gull verdt å ta frem en kortstokk! Da slipper jeg å tenke og økta går mer eller mindre av sæ sjæl. I tillegg kan du utføre kortstokk-trening hvor som helst, når som helst. Med … Continue reading "Den beste hjemmetreningen gjør du med en kortstokk"

2019-03-16 11:22 Ny runde med online coaching – med earlybird-pris!

Hei folkens! Etter 8 uker med oppfølging tidligere i år åpner jeg nå opp for en ny runde med online coaching. Denne gangen har jeg bestemt meg for å igjen også tilby kostholdsoppfølging med individuelt tilrettelagt matplan. Tilbudet er som følger: 8 uker individuell oppfølging av treningsprogrammering ELLER 6 uker individuell oppfølging med kosthold. Jeg … Continue reading "Ny runde med online coaching – med earlybird-pris!"

2019-03-15 16:42 5 alternativer til ris og pasta

Hei fredag! Jeg har nylig skrevet en ny artikkel for afpt.no hvor du får tips til 5 alternativer til pasta og ris.  Kanskje du får ny inspirasjon til hva du kan prøve i helgen, og ikke minst få nye, smakfulle matopplevelser. Har du for eksempel testet ut blomkålris og squashgetti? Saken er opprinnelig publisert her. … Continue reading "5 alternativer til ris og pasta"

2019-03-14 07:33 3 kjappe og effektive treningsøkter – inspirert av Crossfit

Hei torsdag! Lyst på tips til 3 treningsøkter hvor du slipper å tenke og bare kan kjøre på? Da kan du få inspirasjon her! Dette er 3 økter som både garantert øker pulsen og som får musklene til å jobbe. Økt 1: 10 min AMRAP (As Many Rounds As Possible) Sett klokka på 10 minutter … Continue reading "3 kjappe og effektive treningsøkter – inspirert av Crossfit"

2019-03-12 07:16 Kosthold: Slik får du bedre porsjonskontroll

Hei folkens! I slutten av februar publiserte VG Vektklubb en ny artikkel jeg har skrevet hvor temaet er “porsjonskontroll”. Har du for eksempel tenkt over at det visuelle har mye å si for hvordan hjernen oppfatter porsjoner? Eller at en “normal porsjon” i dag er noe helt annet enn hva som var en “normal porsjon” … Continue reading "Kosthold: Slik får du bedre porsjonskontroll"

2019-03-11 07:04 Back in business

7 dager med sol, varme og avslapning i Thailand var ikke feil! Jeg og Sandra har virkelig kost oss i 32 varmegrader på White Sand Beach i Khao Lak med digg asiatisk mat, frokostbuffet, strandliv, bading og rett og slett tatt det helt kuli. Her er et lite bildedryss: Nå er jeg tilbake i Norge … Continue reading "Back in business"

2019-02-27 18:20 Feriemodus PÅ

Holy malony, de siste dagene har virkelig hodet og kropp fått kjørt seg. For å komme i mål med alt som skal fikses før jeg kan senke skuldrene og ta ferie med god samvittighet føles det ut som jeg konstant har vært i jobbmodus fra mandag morgen til nå, onsdag kveld. Og nå må jeg … Continue reading "Feriemodus PÅ"

2019-02-24 15:27 Dette hadde jeg ikke turt å håpe på

Hei søndag! Denne uken her har mildt sagt vært hektisk, men utrolig bra – til tross for at kropp og form har vært hanglende. Jada, jeg har vært, og er fortsatt, forkjøla og har lett feber, x antall nyseanfall, ikke-fungerende nese, null smakssans eller luktesans og vært generelt veldig sliten. Og selvfølgelig kommer dette når … Continue reading "Dette hadde jeg ikke turt å håpe på"

2019-02-20 16:15 Workout Of the Week: Partnerøkt

Ny uke betyr ny WOW-økt fra STERKs PT-team og denne gangen er det kollega Morgan og Lasse som viser hvordan du kan trene med partner. Se video av øvelsene på STERKs FB-side her. Dere utfører 3 runder hver med 10 reps på hver øvelse: 1. Pistol squat (ettbens knebøy) 2. Plankestående high five 3. Planke … Continue reading "Workout Of the Week: Partnerøkt"

2019-02-18 11:31 Slik lager du ditt eget styrkeprogram

Hei mandag! Under helgens Shape Up Convention så holdt jeg et foredrag med tittelen “Slik lager du ditt eget styrkeprogram”. Målet med dette foredraget var å kunne gi tips og inspirasjon til hvordan man selv kan ta mer eierskap til styrketreningen sin, og dermed forsøke seg på å designe sitt eget treningsprogram. Her er noen … Continue reading "Slik lager du ditt eget styrkeprogram"

2019-02-17 14:45 Fullkroppstrening med minibands – 12 øvelser (se film)

Hei folkens! Først og fremst: for en dag det var i går på Shape Up Convention! Altså, jeg vet at disse eventene alltid blir bra, men det blir jo pokker meg bare bedre og bedre også! Ah, så mye energi, treningsglede, svette smil og god stemning gjennom en hel dag fullspekka med ulike treningsøkter, dans, … Continue reading "Fullkroppstrening med minibands – 12 øvelser (se film)"

2019-02-13 13:40 Workout Of the Week: 10 min effektiv treningsøkt

En nye uke betyr en ny WOW-økt fra en av PT-ene i STERK-teamet, og denne gangen er det superdyktige og inspirerende Anne Marte Moe som har satt opp økta. Har du dårlig tid i hverdagen eller liker en skikkelig avslutning på treningsøkta di? Da er denne perfekt. På 10 minutter får du trent styrke, spenst … Continue reading "Workout Of the Week: 10 min effektiv treningsøkt"

2019-02-12 08:58 Kan dette bidra til vektnedgang og at du spiser sunnere?

Har du hørt om “mindful eating”? Det er kanskje et kjent begrep for mange, men hva handler det egentlig om? (Denne teksten er opprinnelig fra en artikkel jeg har skrevet for afpt.no) Mindful eating stammer fra ordet mindfulnes som betyr å være tilstede. Med mindful eating er det meningen at vi skal bli flinkere til … Continue reading "Kan dette bidra til vektnedgang og at du spiser sunnere?"

2019-02-10 13:42 En bra treningsuke avsluttes med hviledag

Hei søndag! Ah, i dag er det total hviledag for min del, på alle mulige måter. Etter en meget god treningsuke og arbeidsuke er det digg å bare senke ned i sofaen og kose meg med mine guilty pleasures innen TV-verdenen som for tiden er “Første Date” og “Boligjakten”. Sammen med en boks Ben&Jerry-is Cookie … Continue reading "En bra treningsuke avsluttes med hviledag"

2019-02-08 10:34 Kundehistorie fra min PT-hverdag

Hei fredag! Endelig helg igjen og denne fredagen består av litt hjemmekontor med innlagt skitur-pause, et par PT-timer på STERK (jobber egentlig ikke som PT på fredager, men skulle innover til Oslo uansett), før jeg skal på operaforestilling sammen med min kule onkel i kveld og se “Billy Budd”. View this post on Instagram Klager … Continue reading "Kundehistorie fra min PT-hverdag"

2019-02-07 08:13 Kan dette hjelpe deg med livsstilsendring?

Hepp! I januar lanserte Helsedirektoratet kampanjen «Bare Du» som setter fokus på fysisk aktivitet, psykisk helse, kosthold, tobakk og alkohol. Satsingen består av en serie digitale verktøy som kan gi støtte til å endre livsstil og helsemyndighetene håper at denne satsingen skal motivere til livsstilsendring. SJEKK NETTSIDENE HER. Jeg skrev nylig en artikkel om dette … Continue reading "Kan dette hjelpe deg med livsstilsendring?"

2019-02-05 07:42 Ukens WOW: Workout Of the Week

Denne ukens treningsøkt fra STERK Helse & Trening er det PT-kollega Jørgen Holmemo som har satt opp. Her får du trent hele kroppen med fire øvelser.  Økten kan gjøres som en selvstendig økt dersom du har dårlig tid, eller som en avslutning etter en annen treningsøkt. Gjør 4 runder av disse øvelsene: 10 x Kettlebell … Continue reading "Ukens WOW: Workout Of the Week"

2019-02-03 21:13 Jeg har SÅ godt av dette her!

Nemlig å utfordre meg utenfor komfortsonen – og det får jeg virkelig gjort om dagen med en PT-kollega på STERK. En ting er å ha kontroll på kropp og hode når jeg trener tunge løft og styrkeøvelser, men det er noe heeeelt annet å beherske kropp og hode i akrobatiske bevegelser som dette: View this … Continue reading "Jeg har SÅ godt av dette her!"

2019-01-31 09:27 Ukens WOW: Workout Of the Week

Ukens treningsøkt fra STERK er det PT-kollega Lasse som står for. Dette er en kort, men intensiv økt som virkelig vil få opp pulsen din! Sjekk video på STERKs FB-side: https://www.facebook.com/sterkhelse/ Økten er som følger: 21-15-9 21 cal roing 21 burpees 15 cal roing 15 burpees 9 cal roing 9 burpees (cal = kalorier) Du … Continue reading "Ukens WOW: Workout Of the Week"

2019-01-28 21:35 Hvordan finne treningsflyten?

Det er et spørsmål som jeg vet mange lurer på. Hvordan klarer man å skape gode treningsrutiner, og ikke minst opprettholde dem? Og hvordan får man best resultat av treningen? Å finne en god flyt og skape gode treningsresultater handler om mer enn bare treningen i seg selv. Det handler om å trene smart basert … Continue reading "Hvordan finne treningsflyten?"

2019-01-25 14:29 WOW: Workout Of the Week

Hei og god fredag! På STERK vil de ulike personlige trenerne sette opp en ny WOW-økt hver uke i tiden fremover. WOW står altså for Workout Of the Week og hver mandag legges økten ut på STERKs Facebook-side. Denne uken er det min kollega Camilla som har satt opp ukens økt hvor du bruker en … Continue reading "WOW: Workout Of the Week"

2019-01-24 10:05 “Slik lager du ditt eget styrkeprogram”

Det er tittelen på foredraget jeg skal holde på Shape Up Convention 16.februar – påmelding her! Nå er nemlig timeplanen for denne dagen lagt ut og en av mine timer er altså et foredrag med tips og råd til hvordan du selv kan ta eierskap til styrketreningen din – slik at du kan oppnå resultater … Continue reading "“Slik lager du ditt eget styrkeprogram”"

2019-01-23 17:24 La oss sprekke bobla…

Jeg har alltid vært fan av å skrive – og priser meg lykkelig for at jeg faktisk kan ha det både som jobb og som hobby. Det er virkelig en avkobling for min del å bare rable ned det jeg tenker, føler og opplever. Å skrive er min terapi, enten det handler om trening, kosthold, … Continue reading "La oss sprekke bobla…"

2019-01-20 18:52 10 tips til treningslåter

Hei! Innimellom deler jeg mi “topp 10 treningslåter” her og nå, og dette er status for januar måned: 1) Llama in my living room – AronChua, Little Sis Nora 2) All Falls Down – Alan Walker 3) Chorus in Church – Shoxe 4) Blah Blah Blah – Armin van Buuren 5) Strangers – Sigrid 6) … Continue reading "10 tips til treningslåter"

2019-01-15 09:04 10 motivasjonstips for å trene

Hei! Selv om januar virkelig er en kickstart-måned for mange til å komme i gang med et “nytt og sunnere liv” som for eksempel innebærer å være mer fysisk aktiv, så er det også slik at mange faller litt (eller mye 😉 ) av etter en periode. Les derfor mine tips til hvordan du kan … Continue reading "10 motivasjonstips for å trene"

2019-01-13 16:02 Egentrening, treningsreise og trenings-convention

Hei søndag! Da hadde det plutselig gått fire dager siden jeg var aktiv her, men det er bare fordi tiden flyr og fordi jeg koser meg sånn uten å måtte ha skjermen foran meg 24/7. Nå er det blant annet helt nydelige skiforhold og i løpet av helgen har det blitt flere skiturer i skogen … Continue reading "Egentrening, treningsreise og trenings-convention"

2019-01-09 18:47 De neste ukene vil bli…

…travle! For jobbåret 2019 er virkelig i gang og jeg eeeeelsker det! 😉 Masse som skjer, planlegging av eventer, spennende møter, nye bekjentskap og ikke minst så mange muligheter! Allerede nå er jeg i en luksussituasjon hvor tid er en mangelvare til å rekke alt jeg faktisk har lyst til, men etter hvert som jeg … Continue reading "De neste ukene vil bli…"

2019-01-07 12:44 Tren hele kroppen med kun 4 øvelser

Gira på å få en effektiv styrkeøkt uten å måtte bruke flere timer på treningsstudio der du gjør titalls ulike øvelser? Da bør du lese videre. (Denne saken har jeg opprinnelig skrevet for VG Vektklubb og var på trykk i papirutgaven søndag 06.01.2019) Kroppen vår består av flere ulike muskler som jobber sammen på forskjellige … Continue reading "Tren hele kroppen med kun 4 øvelser"

2019-01-06 11:27 Treningstrender 2019: Mindre kroppsfokus og mer helse?

Hei! Tidligere denne uken ble det publisert en artikkel på kk.no hvor jeg og flere andre i treningsbransjen ble spurt om hva vi tror og mener blir de heteste treningstrendene i det nye året. I saken viser man blant annet til listen til American College of Sports Medicine om treningstrender 2019, som jeg også har blogget … Continue reading "Treningstrender 2019: Mindre kroppsfokus og mer helse?"

2019-01-05 12:37 Superenkel og superdigg sjokolademousse

Ok – kanskje ikke den oppskriften man forventer seg i begynnelsen av januar, men jeg la ut et bilde av sjokolademousse-desserten jeg lagde på nyttårsaften og fikk så mange spørsmål om oppskrift, så her kommer`n!         Til 4 porsjoner: 150 gram kokesjokolade 3 stk egg 2-2,25 dl fløte 1/2 ts vaniljesukker   … Continue reading "Superenkel og superdigg sjokolademousse"

2019-01-04 13:40 Motivasjonsboost til treningsåret 2019

Hei og GODT NYTT ÅR! Jeg tok meg virkelig juleferie fra bloggingen i julehøytiden, men nå vil det bli litt mer aktivitet igjen på bloggen fremover. Julen var veldig fin med avslapping sammen med familien, brettspill, masse god mat og snacks – tja, slik som det pleier å være. Ikke minst fikk jeg tilbrakt tid … Continue reading "Motivasjonsboost til treningsåret 2019"

2018-12-20 23:00 Nyt julen – uten å ha dårlig samvittighet

Hei folkens! DA er det faktisk juleferie på denne frøkna her – og hellandussen så klar jeg er for å reise hjem til mamma og pappa, og storebror, bestemor og onkel, og vovsene selvfølgelig! Det blir noen dager bloggfri også nå fremover. Som det så fint kan sies: jeg logger av jobbmodus for å logge … Continue reading "Nyt julen – uten å ha dårlig samvittighet"

2018-12-18 10:52 Oppskrift: Sjokoladeknekk som minner om Fruktnøtt

God tirsdag! Jeg fortsetter med å dele noen enkle, digge oppskrifttips til spiselige julegaver – og i dag er det sjokoladeknekk som står på menyen. Disse bitene kan minne om sjokoladen Fruktnøtt, men den er faktisk ENDA bedre 😉 Ingredienser og fremgangsmåte kan du lese i instagraminnlegget her: Enjoy! – Silje Bjørnstad – 0 kommentarer

2018-12-17 08:51 Amerikanske cookies med sjokolade og nøtter

God mandag! I forrige uke tipset jeg om disse enkle snickerskake-bitene som passer perfekt til å gi bort i julegave, og et annet tips som garantert vil bli en populær spiselig julegave er hjemmelaget kjeks. Amerikanske cookies er en sikker vinner hos både store og små, og disse er superdigge – både seige og knasende … Continue reading "Amerikanske cookies med sjokolade og nøtter"

2018-12-16 12:44 10 tips til en lettere jul

Det er overskriften på artikkelen du finner i dagens VG, samt som er publisert her – skrevet av meg. Dette er en tekst som hovedsakelig er skrevet for Vektklubb sin målgruppe – med fokus på hvordan du kan nyte julen, god mat og drikke, uten at det trenger å bli en flere ukes lang fråtsefest. … Continue reading "10 tips til en lettere jul"

2018-12-15 12:31 Kjapp og effektiv hjemmetrening – i trappa!

Hei folkens! I desember er det mange som har hektiske dager og man har kanskje ikke like god tid til trening som kan kanskje pleier, eller ønsker. Men husk da at “alt er bedre enn ingenting”, og det skal ikke så mye til for å trene litt styrke eller få opp pulsen. I tillegg vil … Continue reading "Kjapp og effektiv hjemmetrening – i trappa!"

2018-12-14 12:31 Superenkle, superdigge Snickers-kakebiter

Hei! Spiselige julegaver er alltid veldig hyggelig å gi, og veldig hyggelig å få. Hva med å lage noen snacksbiter med smak av Snickers i førjulstiden? Denne oppskriften er veldig enkel og går raskt å lage. Til 1 langpanne: 1 dl sukker 2 dl sirup 350 gram peanøttsmør 5 dl rice crispies (eller corn flakes) … Continue reading "Superenkle, superdigge Snickers-kakebiter"

2018-12-14 11:26 Oppskrift: Superdigg Snickerskake

0 kommentarer

2018-12-12 17:57 Nei, detox virker ikke!

Hei! Som ernæringsrådgiver får jeg ofte spørsmål om trenddietter og mirakelkurer, og om dette har noe for seg. I slike sammenhenger hender det ofte at ordet «detox» blir nevnt. De fleste av oss har hørt om «detox» i forbindelse med kropp og/eller ernæring. Ofte markedføres «mirakelprodukter» og «superkurer» med lovnader om en renere og sunnere … Continue reading "Nei, detox virker ikke!"

2018-12-10 08:57 Shape IT Up!

16.02.2019 arrangeres Shape Up Convention i Oslo og jeg skal selvfølgelig få med meg dette arrangementet. Programmet for dagen blir lagt i disse dager, men jeg kan love deg at det vil bli fullspekket av masse supre treningstimer med fantastiske instruktører, inspirerende foredrag, podcast-innspilling og generelt en dag som garantert vil gi deg treningsglede og … Continue reading "Shape IT Up!"

2018-12-05 18:36 Topp 10 treningstrender 2019

American College of Sports Medicine (ACSM) har for trettende år på rad publisert sin liste med treningstrender for det kommende året. Forfatterne bak listen sender ut elektroniske spørreskjema til tusenvis av fagpersoner fra flere forskjellige land. Over 2000 treningseksperter har svart på spørreskjemaet fra ACSM om hva de tror blir de største trendene for 2019 … Continue reading "Topp 10 treningstrender 2019"

2018-12-04 10:42 Julegaven til den som har alt

God tirsdag! Da er vi kommet godt i gang med desember måned og mange av oss har begynt julegavehandlingen, eller i hvert fall tenkt på den.  På STERK har vi derfor lansert en julekampanje med rabatterte priser på PT-timer – en perfekt gave til deg selv, eller en venninne, kjæreste, kollega eller søsken. Sjekk også … Continue reading "Julegaven til den som har alt"

2018-12-02 07:58 Podcast: Å skape treningsglede på jobb

Hei! En ny episode av BedreTrent Podcast er publisert og denne gangen er det supervenninne Hanne Lulu Holst som gjester podden. Dette er en treningsglad, sterk og RÅ dame som arbeider fulltid som innkjøper i Mester Grønn, og i tillegg er Hanne utdannet personlig trener. Etter at hun var ferdig på PT-utdannelsen startet Hanne opp … Continue reading "Podcast: Å skape treningsglede på jobb"

2018-11-30 10:47 Julegave til deg selv, og kanskje en venninne?

Hei folkens! Det er straks desember, halv skatt på lønningen, førjulstid og ikke minst tid for å tenke på julegaver. Og hvis du som meg er litt mindre glad i mørketid, kulde og vintermåneder så hvorfor ikke gi en julegave til deg selv som du kan bruke til å holde motivasjonen oppe gjennom vinteren? 😉 … Continue reading "Julegave til deg selv, og kanskje en venninne?"

2018-11-29 09:38 Sukkerfri julekake

Hei! I går var jeg på “julebord” med min supervenninne Susanne og vi tok turen til Kingdom Escape Room i Oslo sentrum – og det ga så mersmak! Jeg digger sånne utfordringer, hvor det også er tidspress (hallo stress-nivå 1000 på frøken Bjørnstad), men vi kom oss ut i tide og hadde det bare kjempegøy. … Continue reading "Sukkerfri julekake"

2018-11-25 17:07 Superenkel og digg pølsegrateng

I løpet av uken som gikk lagde jeg pølsegrateng til middag og fikk skikkelig nostalgi-følelse. Og pølsegrateng smaker like godt nå som det gjorde da jeg var barn! Utgangspunktet til denne pølsegratengen er denne oppskriften fra Tine.no, men med noen små justeringer. Ingredienser til 3-4 porsjoner: 300 gram pastaskruer, tørrvare 250 gram brokkolibuketter 4 egg … Continue reading "Superenkel og digg pølsegrateng"

2018-11-24 13:37 Den derre mestringsfølelsen… JA TAKK!

Tjohei lørdag! I dag skal julebordssesongen settes i gang, for i kveld blir det “venninnegjengens julebord” hjemme hos meg og det vet jeg kommer til å bli en bra kveld. Ellers startet lørdagen ganske bra med en fin treningsøkt på hjemmegymmet. Jeg har de siste ukene testet 100 kg i knebøy (high bar) hvert fall … Continue reading "Den derre mestringsfølelsen… JA TAKK!"

2018-11-22 08:08 Black Week Tilbud: 40 prosent på “Sunn Start”

God torsdag! Denne uken kjører jeg Black Week-tilbud på flere av mine produkter og tjenester, og tidligere har jeg skrevet om tilbud på online coaching innen trening og kosthold (begrenset antall plasser!), mens fra og med i dag tilbyr jeg heftet “Sunn Start med Silje” til hele 40 prosent. Dette heftet er perfekt til å … Continue reading "Black Week Tilbud: 40 prosent på “Sunn Start”"

2018-11-20 10:09 Supertilbud på treningsprogram med oppfølging

Hei tirsdag! Jeg fortsetter med BlackWeek-tilbudsuke er på bloggen og i dag er det styrketrening som er i fokus. Ønsker du å få en sterk og sporty start på det nye året? Kanskje du drømmer om å mestre din første pullups eller løfte tyngre i knebøy? Har du stagnert eller ønsker ny motivasjon innen for … Continue reading "Supertilbud på treningsprogram med oppfølging"

2018-11-19 08:31 20 kalorivennlige matbytter

Lurer du på hvordan du enkelt kan redusere på kaloriinntaket uten at det går utover matkosen? Da bør du lese denne artikkelen som jeg har skrevet for VG Vektklubb. Her er et utdrag fra artikkelen:Ved å gjøre enkle, smarte matbytter i hverdagskostholdet kan du spare mange kalorier i løpet av en dag og det helt … Continue reading "20 kalorivennlige matbytter"

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.