kjerringtanker

Tid Innlegg
2019-03-31 20:54 Søndagsmiddag

Søndagstur og frisk luft gjorde meg søvnig. Så etter å ha gjort litt husarbeid, fant jeg pelspleddet og sofaen og tok en liten strekk.  Det skal ikke så mye til før energinivået er tomt nå om dagen. Da jeg så smått begynte å våkne til live igjen etter et par timer hørte jeg Gamle Gubben … Continue reading "Søndagsmiddag"

2019-03-31 19:01 Tur til Juveren

Søndagsturen vår gikk til Juveren i dag. Et sted jeg merkelig nok ikke har vært før, men som jeg garantert kommer til å besøke igjen. Området ligger mellom Norderhov kirke og Helgelandsmoen, Så jeg som er vokst opp kun en snau mil her i fra, burde ha vært her for mange, mange år siden. Mulig … Continue reading "Tur til Juveren"

2019-03-31 14:30 Sofies verden…..

Sofie hadde det bare litt gøy ute på byen.  Snart var hennes dansetrinn spredd i alle kanaler.  Noen få dansetrinn, en videosnutt, og mektige mennesker fikk akkurat det de trengte for å felle en politisk konkurrent for godt. Og politikeren hadde så lite selvinnsikt og var så høy på seg selv at han hoppet … Continue reading "Sofies verden….."

2019-03-31 09:03 Bli med da vell…..

Dette kunnevære en oppfordring til å sette av en time og ta en tur i kirken.  Det finnes sikkert en kirke nær deg hvor det starter en gudstjeneste om en drøy times tid.  Det gir sjelero og fred i hodet med en tur i kirken. Men det var ikke det som var tanken bak innlegget. … Continue reading "Bli med da vell….."

2019-03-31 07:27 Aller innerst…..

Jeg burde kanskje tatt et nytt bilde? Men tro meg, morgentrøtt kjerring på 100 kg pluss med eller uten undertøy er ikke noe syn å servere folket til morgenkaffen en tidlig søndag morgen. Forresten har jeg ennå ikke fått noen til å sponse meg med nytt rødt undertøy.  Jeg tror denne kjerringa trenger en virkelig … Continue reading "Aller innerst….."

2019-03-30 18:07 Fretex funn

Ingenting er som en tur innom Fretex etter en dag full av møter og diskusjoner.  Det er noe eget ved å gå der i bruktbutikken og kikke etter skatter i ro og fred. Denne gangen dro jeg hjem med to funn. Denne søte barne-tallerkenen måtte bare bli ed hjem. Hvem jeg skal gi den til, … Continue reading "Fretex funn"

2019-03-30 07:58 En diagnose…….

Sophie Elise er tilbake på bloggtoppen med et følelsesladet innlegg der hun forteller om hvor sensitiv hun er, og samtidig hvor kald og egoistisk hun er. Jeg innrømmer det glatt, det ble litt mye for meg sånn en tidlig lørdag morgen. Og, som det kalde, litt kyniske, mennesket jeg kan være tenkte jeg at “Det … Continue reading "En diagnose……."

2019-03-29 23:05 Nes kirkeruiner

I dag tok jeg med meg Gamle Gubben Grå og hundene og dro på en aldri så liten tur.. Tidligere denne uka hadde jeg lest på en blogg et innlegg om Nes kirkeruiner, og jeg tenkte det måtte være et perfekt sted for en tur. Historisk plass og flott sted for fotografering er liksom det … Continue reading "Nes kirkeruiner"

2019-03-29 07:53 Ikke rør sykelønna

“Det er bedre å være rik og frisk enn syk og fattig,” er det noe som heter. Jeg tror det er tanken bak regjeringens forslag om å svekke sykelønnsordningen.  For hvis arbeidstakere, mennesker, du og jeg får valget mellom å ha bra inntekt, være friske og leve lykkelige liv, hvorfor skulle noen da velge å … Continue reading "Ikke rør sykelønna"

2019-03-29 05:49 I grunn litt godt….

Jeg er i grunn glad jeg ikke er Isabell Raad helt der øverst på bloggtopplista. Hun dro til London i går ettermiddag. Skal være der til lørdag, så hjem og pakke om kofferten før hun på søndag drar til LA. Det er bare noen dager siden hun kom hjem fra Dubai. Jeg hadde blitt … Continue reading "I grunn litt godt…."

2019-03-28 22:43 Tenker på Wara….

I kveld går mine tanker til Tor Mikkel Wara. For en situasjon han og barna hans helt uskyldig har kommet opp i.  Jeg føler virkelig med dere. De fleste ministre som må gå går på grunn av sine egne dumheter, slik som Sandberg og Listhaug. Andre ministre går fordi de tar ansvar for feil som … Continue reading "Tenker på Wara…."

2019-03-28 19:54 Listestress

I disse dager leverer de politiske partiene listene til kommune- og fylkestingsvalget rundt om i landet. Alle formalia må være riktig for at listene skal bli godkjent, og fristen for å få levert liste som fyller kravene er 1. April. Bildet er av lista til Rødt i Viken, altså Akershus, Østfold og Buskerud på vei … Continue reading "Listestress"

2019-03-28 16:10 Var nå det så lurt….

For noen år siden fikk Rådmann, eller politikerne eller noen andre lure mennesker den ideen at de ville fylle opp en slunken kommunekasse ved å selge noen av kommunens aksjer i kraftverket. Mange mente at det ikke var noen god idé. At det ville være som å selge arvesølvet. Debatten i kommunestyresalen var lang, og … Continue reading "Var nå det så lurt…."

2019-03-28 10:46 Miljøet og meg…

Isabell Raad er på toppen av lista i dag. Hun får spørsmål om hvor miljøvennlig hun er, i og med at hun driver og flyr rundt på alle disse reisene. Jeg mener Dubai, Milano, Paris, Dubai, London, Los Angeles, Bali… Men dama er miljøbevisst hun! Hele tre tiltak har hun gjort for å bidra til … Continue reading "Miljøet og meg…"

2019-03-27 08:04 To nye reiser planlagt….

Isabell Raad kom hjem fra Dubai på søndag. I går bestilte hun to nye reiser.  Hun drar til London i dag. Kommer hjem på lørdag. Drar til Los Angeles på søndag. Senere skal hun til Bali. Jeg kom hjem fra Drammen på lørdag. Var der bare noen timer. I dag skal jeg til fastlegen. … Continue reading "To nye reiser planlagt…."

2019-03-26 10:12 Gjemsel i natten….

Da vi overtok Charlie Chihuahua var han ikke vant til å være i sofaen. Sa den forrige eieren. Dette bildet ble tatt første dagen han var her.  Hvor lenge tror dere det tok før dyrevennen Gamle Gubben Grå hadde den søte, lille, bedende fyren på fanget?  Riktig 2 timer. Da vi overtok Charlie Chihuahua var … Continue reading "Gjemsel i natten…."

2019-03-26 06:04 Tidenes fyllefest

Isabell Raad er tilbake på bloggtoppen. Og det var akkurat det vi trengte etter alt bråket og all furtinga. For Isabell har vært i Dubai – igjen.  Denne gang med sin venninne/kusine/personlige assistent, og de har hatt det så gøy. Festa og shoppa hele uka til ende. Ja festen varte helt til flyet gikk hjem. … Continue reading "Tidenes fyllefest"

2019-03-25 07:04 Endelig et livstegn fra Sophie Elise

Nummer 36 i går, og ute av lista igjen i dag…. Det går opp og ned her i livet…..  Sophie Elise troner fremdeles øverst… Sånn går no dagan…. Men Sophie Elise har i det minste endelig skrevet et nytt innlegg.  Jeg har blitt bønnhørt. Sophie Elise leser sikkert bloggen min. (Eller kanskje det er medierådgiverne … Continue reading "Endelig et livstegn fra Sophie Elise"

2019-03-24 20:25 Helt Raw……

Dette er langt fra noen bake-blogg, men i dag vil jeg skryte litt av meg selv. Blant toppbloggere pleier det å være helt innafor, og siden jeg i dag er nummerc36 på lista regner jeg med at det går greit. For se på denne lekre kaka jeg har laget og som vi hadde til … Continue reading "Helt Raw……"

2019-03-24 16:10 Mye å huske på….

Mars går mot slutten og skal man stille seg til valg bør valglistene begynne å bli klare nå. Listene skal være innlevert innen 1. april, og da skal alle formalia være i orden, ellers blir ikke lista godkjent. Det er flere historier gjennom tidene hvor en litt sløv partiperson ikke har overholdt den fristen, … Continue reading "Mye å huske på…."

2019-03-24 11:25 Takk for alle klikk…

Tusen takk til dere som klikket som f.. i går.  Japp, Hanne Beate og eventuelt andre som ofret egne gjøremål for å forsøke å få meg til å vippe Sophie Elise av toppen av blogglista.  Jeg så jo tallene steg og steg i går og endte på hele 840 klikk. Det var med spente fingre … Continue reading "Takk for alle klikk…"

2019-03-23 23:12 En dag for prinsipper…

Politiske partier, i det minste Rødt, har to program. Arbeidsprogrammet som sier noe om hvilke saker som er viktig for partiet å arbeide for. I Rødt sitt arbeidsprogram står det for eksempel at Rødt ønsker en verden helt fri for atomvåpen. at Rødt vil styrke og videreutvikle bibliotekene og at Rødt vil bedre bøndenes … Continue reading "En dag for prinsipper…"

2019-03-23 07:26 VippeSophie Elise av pinnen….

NÅ ER DET NOK!  NÅ ERDETFAEN MEG NOK! Er det ikke forsmedelig dere at her blogger vi alle et, to kanskje helt opp i fem blogginnlegg HVER DAG, men kommer vi på toppen av bloggtopplist for det ?Nei, da.  Der troner Sophie Elise og det har hun gjort i en uke nå, uten å skrive … Continue reading "VippeSophie Elise av pinnen…."

2019-03-22 18:23 Den dagen – i dag…..

Jeg tok på meg klær til å være hjemme i i dag morges. Du vet den olabuksa med strikk i livet og malingsflekker og t-skjorta med den litt utvaska skrifta som var ny til påskeferien i 2014. Skulle bare kjøre Yngste Sønn på jobb og en kjapp tur innom Kiwi. Så hjem og frokost. Men … Continue reading "Den dagen – i dag….."

2019-03-22 07:54 Rødt, penger og prinsipper…

I går ble det kjent at Rødt skal ha landsmøte sitt på et hotell som ikke har tariffavtale.  Utrolig dumt, og utrolig pinlig netopp for et parti som Rødt. Jeg som er fagforeningsmenneske på min hals, og bruker alt for mye av min tid til å sloss for arbeidstakeres rettigheter synes dette er en pinlig … Continue reading "Rødt, penger og prinsipper…"

2019-03-22 05:54 Sophie Elises geniale mediestrategi…

Nå har Sophie Elise tronet på bloggtopplista  snart en uke uten å ha skrevet et eneste blogginnlegg. Det å ta en pause akkurat nå som det stormer som mest er bortimot genial mediestrategi. For hvor mange ganger om dagen må vi ikke inn å kikke, bare for å sjekke om det har kommet et nytt … Continue reading "Sophie Elises geniale mediestrategi…"

2019-03-21 21:40 Sånn inn til margen sliten….

Burde sikkert tatovert dette diktet på innsiden av øyelokka så jeg så det hver gang jeg lukket øynene…. For i dag er jeg sånn sliten helt inn til beinmargen igjen… Du vet, når det føles som om øyelokka ikke helt vil åpne seg i løpet av dagen, når det verker i hvert eneste ledd og … Continue reading "Sånn inn til margen sliten…."

2019-03-21 05:18 Toppblogger som ikke blogger…..

Noen og enhver kan jo surne når en ser at den som topper bloggtopplist for 5. dag på rad ikke har levert et eneste blogginnlegg siden lørdag klokka seks. Nå har riktignok Sophie Elise vært i alle kanaler og aviser de siste dagene, så behovet for  å blogge, og tiden til å blogge har kanskje … Continue reading "Toppblogger som ikke blogger….."

2019-03-20 17:19 Nok en dag i hovedstaden..

Da er nok en dag med møter i Oslo over, og selv om møteagendaen var interessant nok og møtet var greit ble jeg utrolig sliten. Og så så vondt i ryggen som jeg fikk av all sittinga! Så da møtet var over tenkte jeg det var greit å få litt frisk(?) luft og få beveget … Continue reading "Nok en dag i hovedstaden.."

2019-03-20 14:59 Blomsterhilsen..

I går kveld da jeg endelig kom meg hjem fra Oslo ventet det meg en hyggelig overraskelse.  Det hadde vært et blomsterbed fra Stua Fjell der med en blomst til meg! Finnes det noe hyggeligere enn å helt uventa få blomster levert på døra? Det synes ikke jeg! Spent pakket jeg opp, og denne … Continue reading "Blomsterhilsen.."

2019-03-20 06:24 Sophie Elise

Sophie Elise har klart det kunststykket å være på toppen av bloggtopplista i 4 dager nå uten å ha levert et eneste innlegg. Debatten går friskt om hun er Norges farligste forbilde eller ikke. I går møtte hun og Kristin til debatt på NRK i beste sendetid. Vi har terrorangrep i New Zealand, vi har … Continue reading "Sophie Elise"

2019-03-19 23:12 Lang dags ferd mot natt…

Som vanlig startet dagen her klokka 05.30. Kjørte Yngste Sønn på jobb, hjem litt frokost og en dusj før jeg satte nesa mot hovedstaden.  Det var tid for møte i Forbundsstyret i Radiografforbundet og fordi det var meldt forfall var jeg innkalt som vara. Møte på Forbundskontoret varte fra 12 til litt over 17.  Fin … Continue reading "Lang dags ferd mot natt…"

2019-03-19 08:20 Tur elvelangs…

I går var det nydelig vårvær, og jeg tok med meg hundene å gikk en tur elvelangs i Hønefoss. Det går gangveier flere steder langs elva. I byplanen er dette tenkt videreført. Vi i Rødt ønsker oss en elvepromenade fra stasjon til Eikeli. Vi startet på Tippen. Her håper vi elva også i fremtiden skal … Continue reading "Tur elvelangs…"

2019-03-19 07:05 `La Wara i fred…

For oss som liker å følge med på nyhetene var det en virkelig godbit av en nyhet da PST på torsdag valgte å sikte samboeren til Justisminister Tor Mikkel Wara for selv å ha tent på familiens bil.  Man spekulerer også om det kan være hun som står bak flere av de tilfellene med hærverk … Continue reading "`La Wara i fred…"

2019-03-19 05:07 Intet nytt….

Sophie Elise har ikke kommet med et eneste blogginnlegg siden lørdag klokka 18.  Likevel troner hun fremdeles på bloggtoppen. Jeg har skrevet 6 blogginnlegg siden det, men tror  du jeg er blant de 100 beste? langt derifra.  Det er nesten så jeg lurer på om jeg må tatovere noen hårstrå bak øra bare for å … Continue reading "Intet nytt…."

2019-03-18 06:48 Når er du lykkelig….?

På Buskerudsendinga på NRK har de lykke og det å være lykkelig som tema i dag. Programlederen spør folk på gata hva som gjør dem lykkelige, og jeg spør meg selv der i bilen på dagens første kjøreoppdrag Hva gjør meg lykkelig? Når følte jeg meg sist lykkelig? Det var en fin stund hos Lillesøster … Continue reading "Når er du lykkelig….?"

2019-03-18 05:33 Tro mot sine verdier….

95.382 klikk uten å ha postet ett eneste innlegg.  Sophie Elise rir nok stormen av og kommer til å være en av de største influenserne en stund til.  Hun kan fortsette med å leve godt av å fikse på kroppen sin samtidig som hun messer om at alle er bra nok som de er,. Og … Continue reading "Tro mot sine verdier…."

2019-03-17 18:55 Bloggkrig, Christchurch og ego-samfunnet….

Noen er så ufattelig rike at de kan betale 100 kroner på en isbit fløyet fra Svartisen til Dubai når drinken trenger å avkjøles.  Totalt unødvendig. De har isbitmaskiner i Dubai. Noen får personlige traumer av å tenke på hvor stygt hårfestet er bak ørene.  Og bruker penger på å tatovere tynne, små streker for … Continue reading "Bloggkrig, Christchurch og ego-samfunnet…."

2019-03-17 13:47 Aldri laget snømann…..

Da vi våknet i dag morges lå det et tykt lag nysnø på bilene på gårdsplassen, og snøen fortsatte bare å lave ned.  Svoger som er på besøk hater vinter.  Han som før gladelig dro i skibakken  så ofte som mulig, og likte å ta langrennsskiene fatt hater nå alt som kan minne om snø … Continue reading "Aldri laget snømann….."

2019-03-17 10:57 Litt mye sosial….

Det ble seine kvelden på fredag, og siden Yngste Sønn og Svoger skulle til Norefjell å stå på ski i dag var det ikke rom for å sove lenge i går heller. Må jo liksom servere frokost når vi har gjester på besøk. Men da jeg sto opp rundt 7.30 hadde Svoger både spist frokost … Continue reading "Litt mye sosial…."

2019-03-17 10:21 Offerrrollen gir mange klikk……

Det er sjelden en blogg oppnår over 100.000 klikk på en dag.   Jeg for eksempel, hadde bare litt over 100 i går.  Sofie Elise hadde 105.660 klikk i går.  Så hva i Sophie Elises budskap er så viktig at det fortjener disse klikkene? OK, jeg vet hun fikk massiv kritikk for å ha tatovert … Continue reading "Offerrrollen gir mange klikk……"

2019-03-16 11:24 Endelig helg….

Svoger skulle ta den lange turen fra Oslo til Hønefoss og besøke oss i helga. Rart at turen fra Oslo til Hønefoss virker som nærmest en reise, mens turen fra Hønefoss til Oslo virker som en svipptur. Gøy å pynte og style heimen litt når man skal ha gjester, så jeg kjøpte meg en nydelig … Continue reading "Endelig helg…."

2019-03-16 08:35 Catfight….

Det er krig på blogg mellom “Kristin” , som jeg ikke vet hvem er og Sophie Elise.  Og sånt blir det lesere av, i det minste for Sophie Elise.  Hvis noen vet hvem denne Kristin er, og hva bloggen hennes heter- vær så snill å opplys meg! Sophie Elise skrev her om dagen at … Continue reading "Catfight…."

2019-03-15 15:36 Min opptreden…

Første utfordring var å komme seg opp på scenen.  De hadde laget et platå, på ca 50 cm uten trappetrinn.  Jeg så han Kjell hadde problemer da han skulle entre scenen. Jeg burde ha brukt  pausa til litt rekognisering, men neida. Vel, med en hjelpende hånd fra programlederen kom jeg meg opp. Det var litt … Continue reading "Min opptreden…"

2019-03-15 10:02 En engasjerende kveld…..

Sophie Elise er tilbake på bloggtoppen, og hun har 2 innlegg i går. Innleggene sine kaller hun  “En engasjerende dag”. og “En spennende dag.”   Det kunne godt passe på innlegg om gårsdagen min og.  Jeg har sagt det før og sier det gjerne igjen; Vi er ikke så forskjellige, Sophie Elise og jeg. For … Continue reading "En engasjerende kveld….."

2019-03-14 14:04 Snart klar….

Da har jeg vært hos frisøren, og den nye sveisen må selvsagt dokumenteres med en selfie på toalettet på kjøpesenteret. Er det ikke sånn alle ordentlige bloggere gjør det? Har og kjøpt meg ny veske på salg, rød selvsagt, 70% avslag – rene røverkjøpet. Innlegget mitt sitter som et skudd! Kan det både forlengs og … Continue reading "Snart klar…."

2019-03-14 08:11 Mine innkjøpp til Kick-Offen

Isabell Raad på toppen av bloggtopplista skal til Dubai. Jeg skal på Kick.-Off for valgkampen på Ringerike. Begge ønsker vi å ta oss ut fra vår beste side. Isabell Raad har vært ute og “handlet”, og i et sponset innlegg har hun vist frem alt hun har “kjøpt” til turen. I og med at det … Continue reading "Mine innkjøpp til Kick-Offen"

2019-03-13 19:01 Leter etter ordene….

I morgen er det Kick-off for valgkampen. og jeg sitter og arbeider med innlegget mitt.  Leter etter de rette ordene. 4 minutter til å få frem budskapet, vinne tillitt og kanskje overbevise noen om å stemme Rødt. Jeg liker i grunn slike utfordringer.  Liker å sy sammen ordene.  Vet at når jeg er på mitt … Continue reading "Leter etter ordene…."

2019-03-13 13:41 Prøver å fungere…

Klokka er 14.30 og jeg kjenner at jeg er sliten, utrolig sliten. Prøver liksom så godt jeg kan å fungere litt normalt, og kjenner hvor utrolig sliten jeg blir. Dro innom jobben da jeg kjørte Yngste Sønn. Jeg skal jo liksom fungere i tillitsvalgtsrollen i 30% stilling. Kjekt også å ha kontakt med arbeidsgiver og … Continue reading "Prøver å fungere…"

2019-03-13 06:41 Lite med roser….

I likhet med kjendisfesten da Stordalen åpnet nytt hotell var jeg heller ikke invitert på premierefesten til Paradise Hotell, eller PH som Isabell Raad sier. Ikke kom Gamle Gubben Grå hjem med roser til meg heller. Riktignok hadde han av uviss grunn kjøpt et par potter med påskeliljer. Kanskje han lengter like mye etter vår … Continue reading "Lite med roser…."

2019-03-12 09:50 Vy eller var det Fy…?

Jeg føler meg gammel, og kanskje en smule konservativ (?). Tenk det, denne raddisen føler seg konservativ. Men hvorfor må alt moderniseres og fornyes hele tiden?  Hvorfor kan ikke ting bare være slik de alltid har vært? Meieriet ble til Tine, en knapp måned etter at vi hadde bestemt navnet til vår førstefødte. Og ja … Continue reading "Vy eller var det Fy…?"

2019-03-12 06:37 I kveld smeller det…

Eller kanskje ikke i kveld, men på torsdag kveld.  For på torsdag har Norsia Tenker Tanker innbudt til Kick-off på årets valgkamp her på Ringerike.   Da fylles Gledeshuset med politikere til det jeg vil kalle et valgkamp-show vi ikke har sett før her i byen. Lokalavisen streamer og proffe folk er leid inn til … Continue reading "I kveld smeller det…"

2019-03-11 17:03 Svart is i drinken…

Tenk å sitte på en takterrasse på et luksushotell i for eksempel Aswan, (som er en flott by i Egypt) og se ut over ørkenen og kose seg med en fin drink.  Jeg er ikke så god på drinker, vet ikke hva som er in akkurat nå. Men en Mojito, eller kanskje “whisky on … Continue reading "Svart is i drinken…"

2019-03-11 14:42 Mammas gamle strikkejakke.

Vi ryddet i klærne til Mamma for noen uker siden. Fordelte hva som skulle arves av døtre og barnebarn, hva som skulle til Fretex og hva som måtte kastes. Da turen kom til denne godt brukte strikkejakke var ikke avgjørelsen lett. Den er veldig slitt, vasket litt for mange ganger og derfor lettere tovet. … Continue reading "Mammas gamle strikkejakke."

2019-03-11 07:15 Jeg deler hemmelighetene mine…..

Selv om jeg gjorde gode forsøk klarte jeg ikke å karre meg opp på bloggtopplista denne helga heller.  Så tilbake til å lære av de som virkelig kan det.  Isabell Raad, hun er dronninga denne dagen og.  Og hun deler sine hemmeligheter med leserne, selvsagt i et reklameinnlegg. Så der i gården er det sponsede … Continue reading "Jeg deler hemmelighetene mine….."

2019-03-10 19:03 Tur rundt Høvikodden

I dag var det et nydelig vær, så det var klart vi måtte ut å gå en ordentlig tur med hundene.  Men hvor? Etter litt søking på ut.no. kom vi til at vi skulle ta en tur til Høvikodden, gå rundt der og utover isen. Det skulle være merket med granbar trygge stier på … Continue reading "Tur rundt Høvikodden"

2019-03-10 13:07 Egen assistent…

Isabell Raad troner atter på bloggtoppen i dag. Og i dag avslører hun hvem hun har ansatt som din personlige assistent. Det er kusina hennes. Hun skal holde orden på økonomi og avtaler. Hvis jeg skulle hatt en personlig assistent skulle den få måkt frem bilen på snille morgener, og av og til kjørt Yngste … Continue reading "Egen assistent…"

2019-03-10 07:30 I natt…

I natt, mens du og jeg forhåpentligvis sov trygt i sengene våre tente noen på bilen til justisminister Thor Mikkel Wara..  Det er ikke første gangen bilen og hjemmet til Wara er blitt forsøkt påtent eller utsatt for andre former for hærverk. Slike nyheter gjør meg forbanna, skikkelig forbanna. Her i landet velger vi hvem … Continue reading "I natt…"

2019-03-09 22:46 Muppet-show i kommunestyresalen

Husker dere Muppet – Show, og de to herrene her?  De pleide å komme med sine små kommentarer fra plassen sin der oppe på galleriet. Sjelden hadde de noe pent å si om de som opptrådte på scenen. I Ringerike kommune er vi så heldige at disse to herrene, eller vår utgave av dem, har … Continue reading "Muppet-show i kommunestyresalen"

2019-03-09 12:38 Revurderer Dubai

I dag snør det – igjen. Store, tunge snøfiller daler mot bakken og legger seg på plen, tram, gårdsplass. Alle steder det er fullt av snø fra før. Jeg vaset gjennom snømassene i sted og luftet hundene. Charlie Chihuahua måtte nærmest svømme gjennom snøen. Vi traff på Sirius og eier, og slo av en liten … Continue reading "Revurderer Dubai"

2019-03-09 08:09 Glam-livet

“Alle” som betyr noe var på åpningen av The Hub, Stordalens nye hotell, har jeg fått med meg. Jeg var ikke invitert.  Og hotell-bildet mitt er ikke fra The Hub, men fra en restaurant i Praha. Bildet er fra i fjor .Jeg har ikke vært ute og reist på en stund. ikke er jeg på … Continue reading "Glam-livet"

2019-03-08 15:45 Noen tanker…

Gjengen fra Rødt drar til Oslo i dag for å markere Kvinnedagen.  Delta i det store toget.  Det forventes rekordoppslutning. Jeg blir hjemme.  8. mars har liksom aldri helt vært min greie. Det er sikkert politisk ukorrekt å si noe slikt for ei som er plassert så langt ute på venstresida som det jeg er. … Continue reading "Noen tanker…"

2019-03-08 07:36 Dubai neste….

I går var dagen så travel at jeg knapt rakk innom bloggen, så noe topplisteplassering ble det ikke på meg. Likevel er jeg overrasket og glad over hvor mange av dere som var innom og leste mine små betraktninger. Tusen takk! Isabell Raad hadde nok også litt å ta seg til, for hun rakk … Continue reading "Dubai neste…."

2019-03-07 06:03 Reise langt vekk….

Snøen laver ned, kroppen verker, livet er kjipt. Å du hvor gjerne jeg skulle pakke kofferten og sette nesa mot varmere strøk. Isabell Raad er tilbake på bloggtoppen, og jeg er atter ute av lista.  Isabell booka to reiser i går. En til Dubai neste helg (andre gangen til Dubai i år) og så skal … Continue reading "Reise langt vekk…."

2019-03-06 17:52 Russetida……

I 1985, det året Bobbysocks vant Melodi Grand Prix med “La det svinge” og “Levva livet”med Åge Aleksandersen lå på1.plass på VG lista, var denne gjengen russ.  Jeg er hun i turkis genser på midterste rad.  Det er nok ganske stor forskjell på russetida vår, og russetida slik den fremstår i dag. Martine Lunde som … Continue reading "Russetida……"

2019-03-05 15:22 På rompa i snøfonna

Jeg lengter etter vår, og er på desperat leting etter hvert minste vårtegn.  Så i formiddag labba jeg av gårde på tur med hundene for å se om jeg kunne finne litt bar og noen gåsunger for å lagelitt pynt til trammen. Jeg gikk selvsagt ikke på E16, som dette bildet er tatt, men i … Continue reading "På rompa i snøfonna"

2019-03-05 13:16 An Apple a day

Fremskrittspartiet og Apple krangler om retten til å bruke et eple som merkevare. I redselen av å bli saksøkt av både den ene og den andre torde jeg ikke en gang ha et bilde av et rødt eple når jeg skulle illustrere denne saken. Litt rart kanskje, at en internasjonal  IT gigant og et norsk … Continue reading "An Apple a day"

2019-03-05 10:50 To uker uten Michael Jackson

NRK skal ikke spille musikk av Michael Jackson de neste to ukene.  Jeg hører det fører til lytterstorm og et villt engasjement i kommentarfeltene.  Jeg tror det går helt greit.   Hadde man ikke sagt noe om det, tror jeg ingen hadde savnet Michael Jacksons musikk på NRK en fjorten dagers tid. Det blir … Continue reading "To uker uten Michael Jackson"

2019-03-05 09:15 5 uvaner jeg har…..

Det kan sludde, det kan regne det kan være en så kjip tirsdag det bare vil, inne i meg skinner sola.  For jeg er på bloggtopplista også i dag og for en plassering! Nummer 72!  Dette går veien!  Rødt har gode målinger for tiden og, bare nevner det. Ny blogger for meg har entra toppen … Continue reading "5 uvaner jeg har….."

2019-03-04 15:31 Drittvær

I går lavet snøen ned i tunge, våte filler.  I dag regner det.  Å, jeg virkelig hater dette været! Ok at regnet gjør at snøen forsvinner raskere.  Det er jo bra, men det hjelper liksom ikke akkurat nå. For den råe lufta setter seg godt i kroppen.  I hvert eneste ledd, og hver eneste knokkel … Continue reading "Drittvær"

2019-03-04 08:38 6.070 krroner fløy av sted……

Neida, Kristin fra bloggen sparing du kan slappe helt av.  Det er ikke jeg med min bohem-økonomi (rik i dag blakk i morgen og mat er en uforutsett utgift) som har svidd av 6.000 kroner i helga.  Jeg har faktisk ikke brukt en eneste krone i hele helga. Flink ikke sant? Nei det er toppbloggeren Isabell … Continue reading "6.070 krroner fløy av sted……"

2019-03-03 13:02 Litt for mye Møllers tran?

Hadde litt mye energi og litt mye skrivekløe en tidlig søndag morgen, og klarte å produsere ikke mindre enn fire blogginnlegg før de fleste hadde rukket å gni sukaten ut av øya.  Skulle tro jeg hadde tatt litt for mye Møllers tran. Noen ganger glir fingrene lekende lett over tastaturet. Andre ganger er det helt … Continue reading "Litt for mye Møllers tran?"

2019-03-03 08:26 Silikon i rumpa….

Jeg har aldri vurdert silikon i rumpa.  Rumpa mi er stor nok som den er.  Ikke har jeg noe med hva andre folk måtte ønske å sprøyte inn i rumpa eller andre steder, så dette er ikke et innlegg for å fortelle alle hvor idiotisk det er å operere på kroppen sin for å bli … Continue reading "Silikon i rumpa…."

2019-03-03 07:22 Pelargonier

Ute laver snøen ned med store våte filler.  Granene ligger snøtunge – igjen.  Møkkavær!! Inne har jeg tatt pelargoniene opp fra vinterlagring i kjelleren, frisert vekk døde og visne blader og stilker så de grønne skuddene skal få best mulig vekstforhold.  Nå står de i karnappvinduet mot sør og vokser seg kraftige og store … Continue reading "Pelargonier"

2019-03-03 06:56 Ramla ut av bloggtoppen….

Etter tre dager som jeg var litt i overkant høy på meg selv, ramla jeg ut av bloggtoppen i går. Det gjør ikke så mye.  Livet går videre.  (Og jeg kommer selvsagt sterkere tilbake.) Isabell Raad troner fremdeles på toppen. Den dama er bare full av energi og skriver på en så ærlig måte at … Continue reading "Ramla ut av bloggtoppen…."

2019-03-03 05:26 Stille morgenstund……

Det er tidlig søndag morgen.  Klokka har så vidt passert 6.  Det er fremdeles mørkt ute.  Hele huset sover. Tekoppen begynner å bli kald. Det er en time siden jeg satt meg ned med en nytrukket krus med te og radioen på i bakgrunnen. Gamle folk våkner så tidlig, har jeg alltid hørt. Så da … Continue reading "Stille morgenstund……"

2019-03-02 18:32 Nå tar vi helga…..

De fleste har sikkert tatt helga for lenge siden.  I går ved 16 tida var arbeidsdagen slutt for veldig mange. Det siste året har jeg på grunn av helsa ikke arbeidet helg.  Etter snart 30 år har det føles utrolig godt. Gamle Gubben Grå er kokk.  Kokker arbeider i likhet med oss i helsesektoren veldig … Continue reading "Nå tar vi helga….."

2019-03-02 06:28 I mars skjer dette……

Og hvem er på bloggtopplista for tredje dag på rad?  Jeg bare spør?  Jo det er jeg!!! Riktignok kun på en 98. plass, så det går liksom litt feil vei…81-93-98…. Men jeg erpå lista.  Jeg er blant de 100 mest leste influenserne på denne plattformen. Jeg, ei halvgammel kjerring som gnåler om å stemme Rødt.  … Continue reading "I mars skjer dette……"

2019-03-01 13:32 Enkelt å bekjempe fattigdom….

Noen ganger blir jeg virkelig overrasket over hvor enkelt de på blå-blå side mener at sosiale utfordringer kan løses.  Ta finansminister Siv Jensen i debatt med SV s Audun Lysbakken i dag.  Når SV og Lysbakken påpeker at forskjellen mellom de fattigste og rikeste i Norge øker, så har det selvsagt ikke noe med det … Continue reading "Enkelt å bekjempe fattigdom…."

2019-03-01 12:06 For 2.dag på rad—

Jeg er fremdeles på bloggtoppen!  2. dag på rad! Kan dere tenke dere en bedre måte å starte helga på? Vel falt jeg fra en 81.til en 93. plass, men med litt skjerpings fyker jeg sikkert oppover lista igjen i dag. Firmenningen bedyrer at hun ikke har klikka så mange ganger, så jeg har muligens … Continue reading "For 2.dag på rad—"

2019-02-28 20:29 Best før….

I matbutikken der jeg handler til daglig har de en sånn del hvor mat som snart går ut på dato og som selges til halv pris blir plassert. Jeg tar alltid en kikk der om de har noe som frister.  Jeg er opptatt av å forhindre at fult brukbar mat blir kastet, men mest fordi … Continue reading "Best før…."

2019-02-28 16:44 De siste dagene gjennom telefonen min

Jeg ble jo så hoppende glad da jeg oppdaget at jeg var på bloggtoppen at jeg helt glemte å fortelle dere om hvem som topper lista.  For selv om jeg er kjempefornøyd med min 81 blass, så er det jo 80 stykker foran meg.  Jeg har med andre ord et stykke igjen til toppen. Nå … Continue reading "De siste dagene gjennom telefonen min"

2019-02-28 07:13 Jeg er på bloggtopplista!!!!!

I dag er jeg på bloggtopplista!! Det at jeg knekte koden i går, s i d e v i s ni n g e r  er stikkordet, gjorde susen.  Og med litt assistanse av en firmenning med vinterferie (Takk Hanne Beate) ble det 220 klikk på meg. 220 klikk, og dermed seilte jeg inn på … Continue reading "Jeg er på bloggtopplista!!!!!"

2019-02-27 07:50 Aha. Jeg har knekt koden…

Jeg har jo som kjent denne planen om å bli toppblogger, influenser, og så få alle til å stemme Rødt ved høstens kommune- og fylkestingsvalg. En plan som ikke har lykkes ennå, men det er fremdeles over et halvt år til valgdagen 9. september. Og det er jo først da jeg finner ut om jeg … Continue reading "Aha. Jeg har knekt koden…"

2019-02-27 06:28 Vlogg og spørsmålsrunde….

Leserskaren min stiger jevnt og trutt.  Men fremdeles vaker jeg like under bloggtoppen, men jeg gir ikke opp. Jeg leser toppbloggene og lærer.  I dag er det atter Isabell Raad som er helt der oppe.   Hun hadde to innlegg i går, både en vlogg og en spørsmålsrunde. Vlogging gjør jeg ikke! Hadde dere, kjære … Continue reading "Vlogg og spørsmålsrunde…."

2019-02-26 16:30 Rydde date med Datteren

Ringte Datteren i dag og lurte på om hun ville være med å kaffelere. Hun dro på det.. Kan vi ikke heller ha “Rydde-date”? spurte den flotte, fornuftige Datteren? “Rydde-date? Spurte jeg litt skeptisk. Mener du at jeg skal komme til deg og være med å rydde?” Det var i grunn en litt rar tanke, … Continue reading "Rydde date med Datteren"

2019-02-26 11:21 Ringe Mamma

Tenker tilbake. Jeg har akkurat fått meg ny kjæreste.  Vi har vært en tur oppe i Krokskogen og sett etter ungdyrene familien min har på beite. Men vi dro relativt raskt ned til bygda igjen og videre til hans bygd hvor foreldrene var borte og vi hadde huset for oss selv. Vi hadde ikke vært … Continue reading "Ringe Mamma"

2019-02-26 05:48 Må gi ut bok…..

I dag var jeg ett klikk, ETT KLIKK, fra bloggtoppen!  Det er så jeg KLIKKER!! SÅ utrolig ergerlig. Jeg må seriøst gi ut bok. Gi ut bok, ja.  Du leste riktig.  For nå holder det tydeligvis ikke å brette ut sjela si dag ut og dag inn på en blogg.  Man må visst skrive ei … Continue reading "Må gi ut bok….."

2019-02-25 21:29 Hvordan slå opp med en venn?

Jeg skrev et innlegg i sted om hvordan bevare vennskap.  Mens jeg skrev slo en tanke ned i hodet mitt.  Det er i grunn vanskeligere å avslutte et langt vennskap enn å bevare det. For hvordan slår du opp med en venn? Selvsagt kan du bare stille bryte kontakten. Ikke ringe, sende meldinger eller … Continue reading "Hvordan slå opp med en venn?"

2019-02-25 13:28 Ikke en god dag….

Dagen i dag er ikke en god dag. Ryggen er vond, virkelig vond.  Jeg var hos legen i dag, og måtte sitte lenge og vel på venterommet.  Det gjorde ikke ryggen bedre. Legen lurte på om jeg vurderte operasjon. Vi snakket litt om det. Jeg er i utgangspunktet kritisk til å la noen skjære i … Continue reading "Ikke en god dag…."

2019-02-25 07:21 Vennskap…

Sophie Elise troner fremdeles på bloggtoppen.  I går hadde hun to innlegg. Ett om juicing og ett om vennskap. Juicing har jeg niks nada greie på, bortsett fra at vi kjøpte en slik juicer i julegave til Datteren for noen år siden og at hun putter alt fra grønnkål til  skrukkete druer opp i den … Continue reading "Vennskap…"

2019-02-24 22:40 Lohengrin

De fleste har vel fått med seg at det er en stor aksjon på gang for å redde et viktig kulturminne. Lohengrin sjokoladen.  Folk har underskriftskampanjer og arbeider hardt for at denne sjokoladen som ser ut som et kjøttbein og består av kvalmende søt romkrem trukket med mørk sjokolade fremdeles skal finnes i butikkhyllene.  Og … Continue reading "Lohengrin"

2019-02-24 22:03 Vil du vite?

Leser i avisen at forskerne nå har utviklet en gentest du kan ta og som kan avsløre om du får Alzheimer.  Gentesten kan og avsløre hvor gammel, eller ung du vil være når sykdommen bryter ut. Flere av de gamle i slekta utviklet Alzheimer, heldigvis ikke før i moden alder.  Men sykdommen kommer så sakte … Continue reading "Vil du vite?"

2019-02-24 20:46 byvandring med bilder

Det var grått på morgenen i dag, og derfor la Gamle Gubben Grå og jeg morgenturen til tomme bygater. Byutvikling er jo det store temaet her i byen for tiden.   Og det er jo helt klart at byen har mye å gå på for å videreutvikle seg.  Men samtidig er det nok ganske … Continue reading "byvandring med bilder"

2019-02-24 13:48 Giske, igjen

Det politiske spillet fasinerer meg, derfor blir det litt mye om Giske.  Liker du det ikke, så kan du jo bare finne noe annet å lese. Jeg har sagt før at jeg egentlig synes litt synd på Trond Giske.  For det må jo være opplagt for alle at han blitt utsatt for en maktkamp innad … Continue reading "Giske, igjen"

2019-02-24 11:15 Viktige mennesker i livet….

Sophie Elise troner på bloggtoppen. Hun hadde to innlegg i går.  Det ene var en vlogg og hvordan hun sminket seg for 10 år siden. Vlogging er ikke noe for meg, og hvordan jeg sminket meg for 10 år siden, er fort gjort å beskrive. 0 sminke da som nå. Har vel ikke brukt sminke … Continue reading "Viktige mennesker i livet…."

2019-02-23 20:49 Skal Kina styre Bergensbanen?

Jernbanedirektoratet har lagt ut driften av Bergensbanen på anbud. Blant de selskapene som kanskje vil være med i anbudskonkurransen finner vi NSB  Norges Statsbaner, altså den norske stats togselskap. Videre finner vi  SJ,  Statens Jernvager som i det minste er delvis eid av den svenske stat,   Keolis, som er et selskap eid av de … Continue reading "Skal Kina styre Bergensbanen?"

2019-02-23 13:31 Jeg liker det du skriver

Jeg sto på lørdagstravle Meny i mslingdklær og følte meg stresset. Har jeg husket alt? Og så må jeg førte meg hjem så jeg faktisk går malt den gangen i dag. Det er alt langt på dag. Men måtte ut etter ny malingsrull, så da gjorde jeg lørdagshandelen samtidig. Det eldre ekteparet hadde nikket gjenkjennende … Continue reading "Jeg liker det du skriver"

2019-02-23 12:51 Rådyret i skogbrynet…

Det sto der i skogbrynet og stirret på meg.  Virket ikke skremt, bare nysgjerrig. Jeg skulle egentlig oppover den bratte, islagte veien oppover i skogen. Men passasjeren min ba meg stoppe i bunn av bakken. Han kunne gå resten av biten. Høvdingen hadde sagt det, og både passasjeren min og jeg lytter til Høvdingens råd. … Continue reading "Rådyret i skogbrynet…"

2019-02-23 08:22 Style kjerringa….

Sophie Elise er tilbake på bloggtoppen.  Hun deler med oss hvilke styling-rutiner hun har hjemme. Det er selvsagt et sponset innlegg.   Jeg har ingen sponsorer ennå, bare nevner det, så hvis noen ømsker å inngå avtale er det bare å melde seg. Sophie Elise viser et bilde med henne i morgenkåpe, jeg skal spare … Continue reading "Style kjerringa…."

2019-02-22 20:47 Fredagstaco……

Det nærma seg middagstid, og jeg sto og mekka en “hjemmelaget” pizza.  “Hjemmelaget ” i den forstand at jeg brukte ferdig pizzadeig, sånn rull, ferdig pizzasaus, pepperoni pølse som var ferdig kuttet, og ost som var ferdig revet. Alt jeg trengte å gjøre var å kutte opp litt løk,, noen halvvisne vårløker steike kjøttdeigen og … Continue reading "Fredagstaco……"

2019-02-22 12:26 Litt sladder til kaffekoppen….

En totalt uskyldig video deler seg gang på gang på sosiale medier.  Trond Giske på dansegulvet med ei ung jente i 20 årene. Det første jeg tenkte på da jeg hørte om videoen var, at dette må da være et utrolig dårlig forsøk på ei drittpakke.  Du veit, noe komprimerende som blir offentlig på … Continue reading "Litt sladder til kaffekoppen…."

2019-02-22 12:10 Gode målinger

Siden mitt store mål dette året jo er å få alle til å stemme Rødt, må jeg kort innpå å fortelle at på den nyeste meningsmålinga har Rødt 6,2 % oppslutning.  Hadde dette vært valgresultatet, så hadde antakelig både  plassen min i kommunestyret og som vara til fylkestinget vært sikra.  Det gir pågangsmot til å … Continue reading "Gode målinger"

2019-02-22 11:45 Tanker før sola har stått opp…..

Isabell Raad troner fremdeles på bloggtoppen, og nei, jeg nådde ikke opp i dag heller.  Isabell Raad sitt innlegg heter “Tanker før leggetid”.  Nå er klokka 06.30, og selv om jeg er stuptrøtt så synes jeg det blir feil å skrive et innlegg om mine tanker før leggetid når det sikkert er rundt 17 timer … Continue reading "Tanker før sola har stått opp….."

2019-02-21 15:08 Når bussjåføren insisterer på honnørbillett.

“Vanlig billett?” Bussjåføren ser undrende på meg. Jeg forstår ikke helt spørsmålet, men nikker bekreftende. Han så at jeg ikke helt forsto spørsmålet, han er forholdsvis ny i landet. Språket er ikke helt på plass. Han spør en gang til. “Vanlig billett?” Jeg er sliten og oppgitt. Ok. Jeg er en fossil. Jeg har ikke … Continue reading "Når bussjåføren insisterer på honnørbillett."

2019-02-21 07:53 Når livet kunne vært bedre……

Isabell Raad troner fremdeles på toppen.  Hun strutter av livsglede og energi.  Innlegget hennes i går heter “Når livet ikke kunne vært bedre…” Livet mitt kunne vært bedre enn det er nå. Livet mitt kunne vært mye bedre enn det er nå. En sliten kropp full av vondter.  Utfordringer og tøffe tider. Sorg over en … Continue reading "Når livet kunne vært bedre……"

2019-02-20 20:00 Klumpen i magen….

I fire uker har jeg gått og ventet på katastrofen.  Gått og ventet på beskjeden som ville legge min verden i grus.  Redselen har ligget som en stor klump i magen.  Jeg har prøvd å fortrenge de vonde og vanskelige tankene, men de har ligget der og gnaget i underbevisstheten hele tiden, dag og natt  … Continue reading "Klumpen i magen…."

2019-02-20 16:20 Øksedrap på gravlund…

På nyhetene hører jeg at kvinnen som ble angrepet på en gravlund i går er død.  Meldingen gjør meg trist, usigelig trist.  For en tragedie. En kvinne er på en gravlund. Dit går man vanligvis for å stelle gravene til sine kjære, tenne lys, legge fra seg blomster og minnes. Som regel er en gravlund … Continue reading "Øksedrap på gravlund…"

2019-02-20 12:47 Ansette en personlig assistent…

Isabell Raad er troner på bloggtoppen i dag. Slo Sophie Elise med 4.155 klikk og meg med 44.980 klikk.  Det er en stund til jeg troner på toppen.  Er ikke så langt unna bunnen på lista da, men regner med at det er tettere på bunnen enn på toppen så det er sikkert mange på … Continue reading "Ansette en personlig assistent…"

2019-02-19 21:25 4 ganger på Kiwi i løpet av dagen….

En lang dag går nå mot natt, og om jeg ikke har gjort så mye annet fornuftig i dag har jeg i det minste vært en aktiv kunde på den lokale Kiwi-butikken.  Hele 4 ganger har jeg vært der i dag..  Jeg vet Kristin i Sparekollektivet vil riste oppgitt på hodet hvis hun leser dette, … Continue reading "4 ganger på Kiwi i løpet av dagen…."

2019-02-19 15:34 Nasa søker klovn…

Hørte på radioen at Nasa søker etter en person som skal ha rollen som klovn på den planlagte turen til Mars, Min første tanke var at jeg visste om en utmerket “klovn” som sikkert mange hadde satt pris på at ble skutt ut i verdensrommet et par års tid.  Når jeg tenkte bedre etter kom … Continue reading "Nasa søker klovn…"

2019-02-19 07:40 En tankevekker….

Dette diktet dukket opp blant minnene mine på Fb i dag. Jeg delte det en natt for mange år siden. Bakgrunnen aner jeg ikke, jeg vil anta jeg var sliten. Muligens slet jeg med dårlig samvittighet for å ha vært syk, brukt en egenmeldingsdag, eller for å ha sagt nei til å jobbe en … Continue reading "En tankevekker…."

2019-02-19 06:53 De modigste av oss alle….

Jeg kom ikke på bloggtoppen i dag heller, men jeg var ikke langt unna.  Så takk, Japp for leppestift-knepet. Sophie Elise troner på toppen, som vanlig.  I går hadde dama to innlegg.  Ett reklameinnlegg hvor hun viser oss helga i bilder. Det gikk i spa, trening (uten at det ble postet noen svette treningsbilder som … Continue reading "De modigste av oss alle…."

2019-02-18 17:21 New in: Fantastisk leppestift

Hei fininger har dere sett den nye leppestiften min? Den er bare helt fantastisk! Hva som er då fantastisk med den spør du? Jo den er Rød! Den passer da selvsagt til meg. Lady in red, Røde Brit. Ja du vet, kjært barn har mange navn. Jeg skal ha på meg leppestiften på torsdag når … Continue reading "New in: Fantastisk leppestift"

2019-02-18 12:30 Oppfatninger, opplevelser og fakta….

I lokalavisa har en pensjonert fastlege et leserinnlegg hvor han hevder at kommunen aldri tar kritikk, men kommer med en generell omskrivning av opplevde fakta.  Foranledningen for leserbrevet er et leserbrev som sto i avisen forrige uke hvor en pasient med utgangspunkt i egne opplevelser kritiserer kommunen for å ha for få sykehjemsplasser slik at … Continue reading "Oppfatninger, opplevelser og fakta…."

2019-02-18 05:07 Intet nytt umder solen

Sophie Elise troner fremdeles på bloggtoppen.  Men hun postet ikke et eneste innlegg i går. Mulig hun holdt hviledagen hellig.  For henne er jo det å blogge jobb, så da er det vel greit at dama tar en dag fri. Jeg postet tre innlegg i går, men kom ikke i nærheten av blogglista  Livet er … Continue reading "Intet nytt umder solen"

2019-02-17 15:38 Interiør og kunst…

Ser at interiør merkelig nok gir flere klikk en politikk, så da tenkte jeg jeg skulle vise dere “Kunstsamlinga” mi. Eller  i det minste en del av den. Bildet over er malt av Henry Trene’ .  Han var en fransk maler født i1854 i Paris og døde i samme by i 1926.  Han var … Continue reading "Interiør og kunst…"

2019-02-17 10:21 Litt politikk på en søndag…

Jeg har jo fortalt dere om min “hemmelige” plan. Den om å bli toppblogger, og influenser og på den måten influere, påvirke, alle til å stemme Rødt ved valget til høsten.  Målet mitt er at Rødt skal gjøre et så godt valg som mulig.  Det er heller ikke noen hemmelighet at jeg ønsker meg inn … Continue reading "Litt politikk på en søndag…"

2019-02-17 08:59 Inspirasjon til interiør…..

Sophie Elise er tilbake på bloggtoppen.   Hennes siste innlegg er et innlegg fullt av interiør-inspirasjon.   Hun viser frem produktbilder av ting hun har bestilt til huset sitt. Det er et reklameinnlegg, merket på korrekt måte og alt det der. Om hun har bestilt tingene, og om hun må betale for de eller får … Continue reading "Inspirasjon til interiør….."

2019-02-16 07:22 Ukens spørsmål ….

Isabell Raad troner fremdeles på bloggtoppen.  I går hadde hun et sånt innlegg hvor hun svarer på spørsmål fra følgerne sine. Jeg får ikke så mange spørsmål i kommentarfeltet, noen gode råd i ny og ne, menikke så mange spørsmål. Det betyr selvsagt ikke at jeg ikke har hatt spørsmål som har kvernet rundt i … Continue reading "Ukens spørsmål …."

2019-02-15 12:07 Et medmenneske ….

Jeg satt på kafé med ei venninne her om dagen da telefonen min fikk et ukjent anrop. Vedkommende hadde og lagt igjen beskjed på svareren. Jeg hadde telefonen på lydløs, og hørte ikje at den ringte men så det noen minutter senere. Jeg hørte på meldingen, men klarte ikke å høre hva som ble sagt. … Continue reading "Et medmenneske …."

2019-02-15 09:34 Jeg har vært i Drammen

Isabell Raad er tilbake på bloggtoppen. Hun tok en tur til Paris noen dager før å feire Valentinsdag. Jeg hadde og store planer for Valentinsdag. Tur opp Dronningveien. Nyte en termos med kaffe og noe medbrakt fra bakeren mens Gamle Gubben Grå nøt utsikten fra Kronprinsens utsikt. Men det ble ikke helt slik…  Her i … Continue reading "Jeg har vært i Drammen"

2019-02-14 17:48 12 timers tur til postkassa

Jeg parkerer bilen på gårdsplassen og rusler de få meterne tilbake til postkassestativet og henter dagens post. For det meste reklame, noen regninger og i grunn ganske ofte ei pakke. Før var pakkene i posten stort sett fra “Gamle-tante Astrid” som sendte pakker med strømpebukser, vinterdresser og eventyrsjokolade oppover. Snille Tante Astrid. Nå er det … Continue reading "12 timers tur til postkassa"

2019-02-14 14:03 Skrive bok

Fortsatt er det Martine Halvorsen  som troner på bloggtoppen. Ikke så suveren i dag. Men likevell langt foran neste mann på lista. Gårsdagens innlegg er et reklanmeinnlegg for boka hun gå ut i høst. Alle toppbloggere med respekt for seg selv ga ut bok i høst. Det burde selvsagt jeg og ha gjort. Det … Continue reading "Skrive bok"

2019-02-13 07:31 147.735 klikk….

Nei. Det er ikke jeg som har oppnådd det  svimlende antall lesere. Det er Martinehalvs. OBS obs  folkens, ung og gammel, gå inn og les denne jentas innlegg fra mandag kveld https://martinehalvs.blogg.no/na-har-det-klikka-for-oss.html Det er det beste innlegget jeg har sett trone  på lista på utrolig lenge, og i tillegg er budskapet utrolig viktig.  147.735 lesere. Hun … Continue reading "147.735 klikk…."

2019-02-12 21:32 Hva er en god skole?

Da jeg var barn gikk jeg på skole i en hvit trebygning som allerede da var rundt 100 år gammel.   Det var utedo i en bygning på andre siden av skolegården.  Ble det for varmt inne i klasserommet, åpnet vi vinduene.  Vi hadde ikke gymsal, men hadde utegym hele året.  Det var en utrolig … Continue reading "Hva er en god skole?"

2019-02-12 15:53 Leva livet…

I går så jeg at en av venninnene mine hadde tagget meg i et innlegg på Fb. Hun er ikke ei som tagger folk i tide og utide, ikke har vi vært så mye sammen heller så litt undrende åpnet jeg meldingen før å se hvorfor. Det var i en kommentar til en artikkel fra … Continue reading "Leva livet…"

2019-02-12 05:43 Ny leilighet….

Ny jente på bloggtoppen i dag.  Martine Lunde heter hun.  Hun skriver om ny leilighet….   eller i det minste er det det innlegget hennes heter.   Den nye leiligheten hun skal flytte inn i blir først ferdig i 2020, men pytt, pytt.   Overskriften ny leilighet gir klikk. Så, jeg har ingen planer om … Continue reading "Ny leilighet…."

2019-02-11 20:14 Dagen i dag….

Litt trøtt da vekkerklokka ringte 05.29 i dag morges. Yngste Sønn og jeg hadde sittet oppe og diskutert filosofi til klokka bikka 02.00.  Han er en ung reflektert mann, og jeg setter så pris på disse samtalene. Men sånn etter kun 3 timers søvn virker ikke den samtalen  så lur akkurat nå. Vel, vi kom … Continue reading "Dagen i dag…."

2019-02-11 09:43 Hei, fininger….

Sophie Elise er tilbake på bloggtoppen, og jeg er fremdeles ikke på lista.  Verden er altså der den skal være en mandag morgen.  Egentlig syntes jeg det var litt rart, at Sophie Elise tronet helt der oppe, for hennes siste innlegg var et sånt sponset innlegg med mye produktplassering.  DET burde jeg seriøst få meg, … Continue reading "Hei, fininger…."

2019-02-10 17:39 Hva skal du på Valentinsdag?……

Nå som morsdagsfeiringa er sånn noenlunde i boks, er det på tide å planlegge neste feiring handelsstanden mener vi bør gå amok for å få med oss.  Valentinsdagen er allerede på torsdag. Så løp og kjøp alt fra digre kosebamser til hjerteformede fiskekaker. Jeg har ikke noe forhold til Valentins dag. Den ble “oppfunnet” her … Continue reading "Hva skal du på Valentinsdag?……"

2019-02-10 07:56 Morsdag uten Mamma….

I dag er det Morsdag. Vi har alltid vært flinke til å feire morsdag i min familie. Da jeg var liten ga vi Mamma kaffe på senga og selvlagde gaver og kort. Jeg husker jeg pakket inn en liten rund gråstein i en liten brodert brikke jeg hadde fått av Bestemor en gang.  Brikka ble … Continue reading "Morsdag uten Mamma…."

2019-02-10 06:29 Jeg skulle vært i senga, men her sitter jeg…

Isabell Raad topper bloggtoppen også i dag. Hun sitter stuck i Budapest etter å ha kommet for sent til flyet etter mellomlanding i Budapest på vei Napoli.  Sånt kan skje den beste, selv om det til dags datomerkelig nok ikke har skjedd meg.(Har vært nære på en gang.) Det kan du lese om  https://kjerringtanker.blogg.no/barbeint-gjennom-sikkerhetskontrollen.html    Min … Continue reading "Jeg skulle vært i senga, men her sitter jeg…"

2019-02-09 19:14 Ei gammel skinnveske…..

Denne gamle håndveske ble med hjem fra Åsa i dag.  Den er slitt, men skinn eldes med verdighet. Den har noen flekker etter en kulepenn som har lekket blekk, men de synes nesten ikke og vitner bare om at den har vært i bruk. Det er Mammas gamle håndveske.   Tror det var på … Continue reading "Ei gammel skinnveske….."

2019-02-09 08:25 Jeg skal til Åsa….

Isabell Raad troner igjen på bloggtoppen.  Isabell skal dra til Italia i dag. Bare en liten tur for å ta noen bilder. Hun kommer hjem igjen allerede på mandag. Hun gruet seg til å stå opp tidlig i dag. Jeg skal ikke til Italia i dag,  Men jeg skal en tur til Åsa og besøke … Continue reading "Jeg skal til Åsa…."

2019-02-08 10:01 Snøhelvete og sommerblomster

Den siste uka eller muligens litt lengre har det lavet ned med snø.    Det har vel knapt hvert en dag uten at det har kommet utallige nye centimeter med ny hvit pudder-snø.  Jeg hater det. Jeg liker ikke vinteren så veldig godt i utgangspunktet. Men snø som ligger helt i ro på bakken ferdig … Continue reading "Snøhelvete og sommerblomster"

2019-02-08 09:40 Hvorfor sto jeg opp 05.30

Her i huset starter morgenene 05.29.  Da ringer klokkeradioen, og det er på tide å stå opp.   Så også i dag. Gamle Gubben Grå skrur av vekkerklokka, snur seg rundt og kryper godt sammen under dyna.   Han skal ikke på jobb før 13 i dag, og har ingen planer om å stå opp. … Continue reading "Hvorfor sto jeg opp 05.30"

2019-02-08 08:19 Holde foredrag……

Sophie Elise er tilbake på bloggtoppen, men til tross for bilde av middagen min og alt var jeg heller ikke i dag på lista. Sophie Elise har vært i Fredrikstad og holdt foredrag. Jeg holdt ikke noe foredrag i går. Men jeg deltok i en hissig nettdebatt uten at jeg mener at jeg selv er … Continue reading "Holde foredrag……"

2019-02-07 21:09 Egen kokk…..

I dag husket jeg å ta bilde av middagen min. Og siden jeg har fått utallige oppfordringer om det deler jeg bildet på bloggen. Det ble litt sen middag, men rundt 21 samlet vi oss rundt bordet. Det varTortillalefser med koriander, rødløk, cherrytomater, avocado og kylling med soltørkede tomater. Det hele toppet med en enkel … Continue reading "Egen kokk….."

2019-02-07 19:00 Trengte et katteskinn tok en chihuahua

Ryggen er vond, og den ble ikke bedre av å sitte i bil tur retur Drammen + ett par møter der.  Jeg tuller meg inn i pelspleddet og strekker meg ut på sofaen.  Deilig!  Putter innpå litt smertestillende og kjenner at jeg klarer å slappe av.  Skulle bare hatt et katteskinn å ha på ryggen…. … Continue reading "Trengte et katteskinn tok en chihuahua"

2019-02-07 14:06 Halv seier?

Jeg har kanskje vært litt over snittet opptatt av Hønefoss skole sin skjebne de siste dagene. Men sånn er det når jeg blir engasjert i en sak. Og det har vært en stor sak her i Hønefoss. Det ser man på alle leserbrevene, underskriftskampanjen, avisartikler og det store engasjementet. I dag våknet jeg til nyheten … Continue reading "Halv seier?"

2019-02-07 05:33 Glemte det igjen….

Jeg dunker meg i hodet og er virkelig oppgitt over meg selv.  Hvor dum går det an å bli, lissom?  For her har jeg som mål å bli toppblogger , og så glemte jeg helt å ta bilde av middagen vår i går.  Hvordan går det an å gjøre så elementære feil? Isabell Raad på … Continue reading "Glemte det igjen…."

2019-02-06 22:08 Jeg fikk svar….

Jeg hadde jo pådratt meg en kommentar på leserinnlegget mitt i avisen fra en ledende Arbeiderparti politiker. Mannen er i dag leder av Hovedutvalget for Miljø og Areal og sitter tett på alle utbygginger i kommunen. Han lurte på om vi hadde tenkt på hvor elevene skulle være mens skolen ble bygget om. Så jeg … Continue reading "Jeg fikk svar…."

2019-02-06 12:14 Følermeg beæret….

I dagens papiravis kom leserinnlegget mitt om Hønefoss skole på trykk. Det kan du lese  Her  Det tok ikke lang tid før jeg fikk svar fra en av de mest sentrale politikerne fra Arbeider partiet. Dersom man skulle vedta å ” pusse opp” Hønefoss skole, vil dette få flere konsekvenser. Det må i tilfelle bli … Continue reading "Følermeg beæret…."

2019-02-06 10:24 Godteskåla mi……

Enda Rødt har en fantastisk fremgang for tiden,6,2 % på siste måling.  Bare nevner det. Og jeg blogger om det fantastisk spennende livet til en listekandidat fra Rødt som håper å komme inn i kommunestyret, så når jeg ikke opp på bloggtoppen. Forstå det den som kan.. Ikke holdt det lenge for Rasmussen som blogget … Continue reading "Godteskåla mi……"

2019-02-06 06:58 Kjære syklist….

Hvorfor risikere liv og lemmer på å sykle gjennom byen klokka 07 en mørk og kald februarmorgen? Ok. Du hadde refleksvest på og et rødt blinkende lys. Jeg så deg greit. Du lå forran bilen min over store deler av Kvernbergsiund bru. Jeg så at du skjener litt, antagelig var det glatt. Du hindret morgentrafikken … Continue reading "Kjære syklist…."

2019-02-05 18:55 Tid for møte på rådhuset….

I ettermiddag var det møte i Hovedutvalget for Helse, Omsorg og Velferd. Poppulert kalt HOV.  Det er jeg representant, og selv om ryggen langt fra er god klarer jeg vel et par timers møte. Først hadde vi temamøte om NAV og informasjon om det arbeidet de hadde rettet mot ungdom og mot bosatte flyktninger. Jeg … Continue reading "Tid for møte på rådhuset…."

2019-02-05 12:48 Hvor lenge var kjerringa i paradis?

Akkurat som turen til Amsterdam og våren var en alt for kort opplevelse, så var min tid på bloggtoppen over nesten før den hadde begynt.  Og det ennå jeg skrev om politikk, delte på fb og alt. Men en skolenedleggelse betyr lite i den store sammenhengen. For Anna Rasmussen, den nye toppbloggeren elsker fortsatt xen … Continue reading "Hvor lenge var kjerringa i paradis?"

2019-02-04 17:18 Politikk er gøy…

I dag morges sendte jeg to mail til to partikollegaer. Den ene malen gjaldt Hønefoss skole, som jo har opptatt meg litt de siste dagene.  Noen mente at Rødt hadde fremmet et forslag i 2008 om en økonomisk utredning av kostnadene ved ikke å legge ned en stor del skoler.  Og at å lage en … Continue reading "Politikk er gøy…"

2019-02-04 14:02 Bevare Hønefoss skole….

Noen ganger tar politikere beslutninger som senere viser seg å ikke være så lure. Noen ganger tar politiker beslutninger på feil grunnlag, viktig informasjon er ikke blitt tilstrekkelig belyst.  Noen ganger endrer ting seg, slik at det som for eksempel virket smart i 2008 ikke virker like smart i 2019. Sånn er livet.  Det er … Continue reading "Bevare Hønefoss skole…."

2019-02-04 08:56 Jeg er på bloggtopplista….

Flott start på uka.  Jeg er tilbake på bloggtopplista.  Kanskje ikke noen topplassering akkurat. Jeg er på 93.plass.  Og det skyldes nok at jeg delte mitt litt politiske blogginnlegg om skolevei og politikk og matematikk på fjesboka.  Det er en sak som engasjerer mange her på Ringerike, og mange delte den videre… Så  om politikk … Continue reading "Jeg er på bloggtopplista…."

2019-02-03 09:04 Matematikk og politikk…….

En gang for ganske lenge siden, jeg tror det var i 2008, bestemte de kloke politikerne våre at vi ikke skulle ha noen skole i Hønefoss sentrum.  Vi skulle ha en skole helt syd i byen, og en skole helt nord i byen. De gjorde ikke det for å være slemme, men fordi skoler som … Continue reading "Matematikk og politikk……."

2019-02-02 21:39 Skolevei….

Da jeg kjørte nedover Hønengata sånn rundt klokka 14 i går sto det en liten gutt ved ett av fotgjengerfeltene.   Han var vel en 8 – 9 år.  Da han så bilen min nærme seg ga han tydelig tegn med en skistav at han skulle over veien. Jeg stoppet selvfølgelig på betryggende avstand fra … Continue reading "Skolevei…."

2019-02-02 10:00 Min første bolig……

Jeg pleier jo å lese det sisteinnlegget til den bloggeren som ligger øverst på bloggtopp-lista også så ta utgangspunktet i det og sammenlikne litt med mitt litt mistrøstelige kjerringliv. I dag har det vært skifte på bloggtoppen. Isabel Raad har for en staket stund danket ut Sophie Elise.  For Isabell har kjøpt (?) seg leilighet, … Continue reading "Min første bolig……"

2019-02-01 10:25 Bølla Brits verden……

Ingen har laget noen TV serie om livet mitt, og det er kanskje like greit.  er ikke sikker på om det hadde blitt det mest sette programmet  liksom. Men likevel er jeg ganske fornøyd med livet mitt, sånn bortsett fra alle de kroppslige skavankene og plagene da,  De kunne jeg i grunn være for uten. … Continue reading "Bølla Brits verden……"

2019-01-31 21:52 Syke og gamle er dårlig butikk…..

I dag våknet vi til nyheten om at et sykehjem i Kristiansund har fått knusende kritikk etter at en anonym pårørende hadde varslet Fylkeslegen om at de svakeste og eldste i kommunen ikke fikk lov å stå opp om dagen fordi ingen hadde tid til å hjelpe de.   Det går et gufs gjennom meg. … Continue reading "Syke og gamle er dårlig butikk….."

2019-01-31 08:49 Tillitsvalgtsdag,Rolex og Dama på Prix

Dere glemmer vel ikke weboverføringen av kommunestyremøtet på Ringerike i dag, sant? Skru på skjermen klokken 16:00, eller se det når du vil fra i morgen en gang.   Jeg er dessverre ikke på kommunestyret i dag, men sikkert verdt å se likevel. Høydepunktet blir behandlingen av Arealplan, Kan sikkert danke ut “Sophie Elises verden” … Continue reading "Tillitsvalgtsdag,Rolex og Dama på Prix"

2019-01-30 20:51 Selge sand(berg) i Sahara…..

Statsråder har ikke det samme stillingsvernet som andre arbeidstakere. Gjør de noe dumt, må de ofte gå på dagen.  For ikke å stå på vår bakke fra den ene dagen til den andre, beholder de Statsrådlønna si en viss tid for å ha mulighet til å områ seg. Fair i nok, selv om jeg … Continue reading "Selge sand(berg) i Sahara….."

2019-01-30 05:46 Egen podkast…..

Egen podkast har jeg ikke, og ikke noen tanker om å lansere heller. Men når jeg snakker på innpust og utpust om en sak som engasjerer meg kunne det faktisk vært interessant å tatt opp en lydfil, for da kommer det utrolig mye bra argumentasjon, synes jeg. Noen mener også at “Brit uten filter” , … Continue reading "Egen podkast….."

2019-01-29 22:36 De mente ikke noe galt……

De mente ikke noe galt med det de som frøs deg ut på jobben.  Det var ikke vondt ment at de ikke ville sitte ved samme bord som deg under lunsjen.  De mente ikke noe vondt med det når de viste deg annonser på ledige stillinger andre steder og oppfordret deg til å søke.  Og … Continue reading "De mente ikke noe galt……"

2019-01-29 14:16 Nye utfordringer….

Da jeg var i Amsterdam for 14 dager siden ble jeg ringt opp og spurt om jeg ville være med å bidra inn i Viken Rødt.  Regionsreformen har jo ført til at Buskerud blir historie ved inngangen til 2020, og at vi da blir en del av det nye fylket Viken. Jeg ba om betenkningstid.  … Continue reading "Nye utfordringer…."

2019-01-29 08:45 Sliten, gammel kjerring…..

Jeg var sliten i går.  Så sliten at alt gjorde vondt.  Middagen ble servert med en gang jeg kom inn døra litt over21i går- I stedet for å snakke på innpust og utpust om politikk slik jeg pleier når jeg kommer fra møter i Rødt, klaget jeg bare over hvor sliten jeg var, hvor vondt … Continue reading "Sliten, gammel kjerring….."

2019-01-29 05:33 Min uke fra mobilen….

Har forstått at “min uke fra mobilen” er en greie blant de virkelig toppbloggerne.  Isabella Raad hadde det da hun tronet bloggtoppen i går, og Sophie Elise har det når hun har gjeninntatt førsteplassen i dag.  Så her kommer min uke via mobilen.: Busskjøring før Lille Bille ble ferdig på verksted. Lufting av hund Snø … Continue reading "Min uke fra mobilen…."

2019-01-28 17:26 Ikke noen kontordag i kveld…

Det ble ikke noe kontorarbeid i ettermiddag. Ingen maillesing eller skriving av høringssvar for når jeg datt ned i den stolen på vaktrommet var det så utrolig godt å bære bli sittende. Og da kroppen motvillig reiste seg, tusla jeg ned i garderoben. Så skiftet jeg langsomt mens ryggen skrek motvillig til alle bevegelsene. … Continue reading "Ikke noen kontordag i kveld…"

2019-01-28 17:02 Drømmepenger

Det hender jo at en stakkar ikke har så flust med penger. Og da vi vurderte å pusse opp hytta raskt og effektivt av proffe folk, og ikke ta det som en langsom endeløs dugnad var jeg inne og søkte litt på forbrukslån.  Det ble ikke noe forbrukslån på oss, men det går knapt … Continue reading "Drømmepenger"

2019-01-28 16:40 Mandag….blåmandag…

Her i huset starter morgnene 05.30. Ukristelige tidlig spør du meg. Når jeg så en time senere forlater huset er det bare å starte å grave frem bilen. Så må jeg jo kjøre tur retur Tyristrand på dårlig måkte veier. Yngste Sønn må jo kjøres på jobb. Buss sier du? glem det. Den har for lengst … Continue reading "Mandag….blåmandag…"

2019-01-27 20:42 Snart ny arbeidsuke….

Søndagskvelden går langsomt mot natt, helga er over og snart er det en ny arbeidsuke. Ute snør det tett.  Det meldes om snøkaos på veiene.  Jeg skal kjøre til Tyristrand før klokka 7 i morgen tidlig. Stressknutene i nakken knyter seg bare ved tanken. Etter tur retur Tyristrand er det tid for jobb.  Er fremdeles … Continue reading "Snart ny arbeidsuke…."

2019-01-27 11:47 Hvorfor stemme Rødt….

I et land som for tiden blir styrt av en blå regjering med noen små spetter i gult og grønt, forsøker jo jeg å overbevise folk om å stemme Rødt. Hvorfor  det, er jo spørsmålet jeg får gang på gang, også av folk som i utgangspunktet er enig i mye av politikken vår.  Rødt er … Continue reading "Hvorfor stemme Rødt…."

2019-01-27 10:55 Styling av parykken…

Jeg regner med at dere alle sammen lurer på hvordan denne kjerringa styler håret sitt. Så i dag skal dere få greie på det. Jeg grer det med en kam eller en sliten hårbørste. Jeg bruker Shampo og balsam som jeg har kjøpt på Normal, og er en helt normal shampo/balsam . Så nå vet … Continue reading "Styling av parykken…"

2019-01-26 22:36 Slemme Minnis hus……

Da jeg var barn hadde jeg en livlig fantasi.  Ja, det har jeg i grunn ennå, men på en litt annen måte.   Men tilbake til barndommen.  Da hadde jeg et helt eget fantasi-univers med en mengde fantasipersoner.  En av dem var Slemme Minni. Slemme Minni bodde i min fantasi i et hus mellom min … Continue reading "Slemme Minnis hus……"

2019-01-26 21:05 Kulturpolitikk

Hva passer vel bedre på en lørdagskveld enn å ta for seg regjeringens kulturpolitikk?  For smak litt på ordet; hva slags kultur forbinder vi med de fire regjeringspartiene? Høyre, som jeg forbinder med finkultur.  Opera, teater og Nasjonalgalleriet.  Frp med litt mer folkelig kultur, fotball, danseband  og festivaler.  Venstre, museum, moderne kunst og når jeg … Continue reading "Kulturpolitikk"

2019-01-26 16:48 Aldersgrense på nettbrett og mobil…

Sitter her og filosoferer litt på en lørdag. Noen har lansert ideen om forbud mot pappvin, regjeringen har fornyet abortloven, så er det noe mer vi skal endre på med det samme vi er i gang? Jeg foreslår aldersgrense på mobil, nettbrett og PC. Ja øvre aldersgrense altså. Kidsa fikser jo dette lekende lett.  Ta … Continue reading "Aldersgrense på nettbrett og mobil…"

2019-01-26 11:19 Lørdag og fri…

Lørdag og fri, men står opp litt over 7. Godt å sove til en våkner av seg selv.  God tid. Aviser frokost og PC. Først klokka 10 kommer jeg meg ut med hundene. Labber rundt en drøy time. Treffer på en bekjent, og får en lang, god prat om politikk. Du vet hva temaet blir … Continue reading "Lørdag og fri…"

2019-01-26 08:02 226 dager igjen…..

Sophie Elise, toppbloggeren over alle toppbloggere, hun har jo regjert på toppen av lista nesten uavbrutt siden nyttår., har nedtelling til sesong 2 av serien om henne begynner på TV. Ingen har laget noen  TV serie om meg… Men jeg har og min nedtelling. I dag er det 226 dager igjen til valget, og jeg … Continue reading "226 dager igjen….."

2019-01-25 22:30 Snakker mot seg selv….

Så er turen kommet til kommunal og moderniseringspolitikk.  Gjesp.  Det høres tørt ut, og kanskje ikke passelig lektyre en sen fredagskveld. Men i dette kapitelet har jeg funnet flest steder jeg virkelig ser at dette er den politiske plattformen til fire forskjellige partier, for her sier de mot seg selv ikke bare en, men flere … Continue reading "Snakker mot seg selv…."

2019-01-25 17:59 Noen ganger….

Fredag ettermiddag. En slitsom arbeidsuke er endelig over. Eller dette er i grunn den tredje slitsomme arbeidsuka på rad. Det begynner å tære på overskuddet som ikke er der.  Føles som om det har gått i ett fra den 7. januar. Første arbeidsuka i januar var full av jobb og møter. Andre uka var jeg … Continue reading "Noen ganger…."

2019-01-25 15:02 Forbud mot pappvin

Fredag og endelig helg. Etter en arbeidsuke som kjennes godt på kroppen gleder jeg meg til å komme hjem, slenge beina høgt og ta helg.  Et glass vin kommer jeg til å unne meg. Pappvinkartongen står på kjøkkenbenken. Tror det fremdeles er igjen ett glass eller to i kartongen som jeg kjøpte til jul. Hører … Continue reading "Forbud mot pappvin"

2019-01-25 07:03 Har aldri hatt pels eller dunjakke….

Ble ikke noe bloggtoppmista på meg i går heller. Kanskje var jeg litt sent ute med innleggene mine. Kanskje er ikke kritikk av regjeringen så interessant. Så i dag har jeg tenkt å skrive om jakker. Nærmere bestemt vinterjakker. Og dette er absolutt ikke et sponset innlegg. Sophie Elise skriver om vinterjakker, så da gjør … Continue reading "Har aldri hatt pels eller dunjakke…."

2019-01-24 23:29 Komentere noe jeg virkelig kan…..

I  dag har jeg tenkt å ta for meg  helse og sosial politikken til den nye regjeringen.  Helsepolitikk er noe jeg kan, og til dels har sterke meninger om.  Jeg har snart arbeidet tretti år i spesialisthelsetjenesten.  I 18 av de har jeg vært tillitsvalgt, og foretakstillitsvalgt i 16 av de. Jeg har sittet i … Continue reading "Komentere noe jeg virkelig kan….."

2019-01-24 20:34 Ettbarnspolitikk og fosterreduksjon….

Vaker helt rundt bunnen av bloggtoppmista. Altså rett under 100. plassen.  Det ser jeg av statistikken min. Toppbloggere som Sophie Elise skriver om politiske spørsmål og går til frontalangrep på den borgerlige flertallsregjeringen.  Kanskje har jeg nådd et par delmål? Da gjenstår det bare å få alle til å stemme Rødt. Men jeg har … Continue reading "Ettbarnspolitikk og fosterreduksjon…."

2019-01-23 15:54 Ungdommen skriver om politikk

Sveipet gjennom forsiden på blogg.no da jeg var ferdig på jobben i dag og leste de innleggene hvor overskriftene fenget. Og vet du hva?  Jeg ble så glad! Det er ikke bare Sophie Elise som skriver innlegg med politisk vri. Jeg tror jeg tenkte til tre. Jeg klikka meg ikke inn på alle, så det … Continue reading "Ungdommen skriver om politikk"

2019-01-23 14:56 Lille Bille og jeg er gjenforent!

Tralala, jeg er glad. Jeg vil danse cha-cha-cha. I går etter kveldsvakt kunne jeg hente Lille Bille på verksted.   Det er så deilig å være tilbake bak rattet. Det er så deilig å ha den friheten til å reise når jeg vill hvor jeg vill. Kunne dra fra jobb når jeg er ferdig, ikke vente … Continue reading "Lille Bille og jeg er gjenforent!"

2019-01-23 05:44 Sophie Elise hermer etter meg….

Da jeg sjekket bloggtopplista i dag ble jeg kjempeglad.  Virkelig sånn boblende glad langt nede i magen.  Smilte gjorde jeg og, selv om klokka bare var 06.30.   Nei, jeg var ikke på bloggtopplista.  Det hadde jeg ikke forventa heller.  For få klikk i går, og i grunn ikke noe bra innlegg.  Sophie Elise var … Continue reading "Sophie Elise hermer etter meg…."

2019-01-22 23:03 Bollestad har blitt matminister….

I dag har vi fått ny regjering. De nye statsrådene har vært på slottet, og hilst folket på slottsplassen.  Vår nye Landbruks- og matminister er Olaug Bollestad.  Og i dag er det nettopp landbrukspolitikken jeg hadde tenkt å se nærmere på.   Som vanlig er det de mer forpliktende utsagnene jeg tar for meg.  Ikke … Continue reading "Bollestad har blitt matminister…."

2019-01-22 15:05 Kjøre kollektivt forsøk 2.

Nytt forsøk på å kjøre kollektivt til jobb i dag. Jeg var ute i ekstremt god tid. Allerede 15 minutter før bussen skulle være der sto jeg klar i buss-skuret nede ved hovedveien. Snøplogkanten var ikke blitt noe mindre, men det var noen flere fotspor i den. Jeg sjekka rutetabeller i buss-skuret, den på nett … Continue reading "Kjøre kollektivt forsøk 2."

2019-01-22 10:01 Klarer ikke å matche Dubai…

Selv om jeg viste dere soverommet vårt i går, kom jeg ikke på bloggtoppen.  Er det noe annet rom dere heller vil se?   Det gikk ikke bedre for Sophie Elise, for hun ramla også ned fra førsteplassen.   Soverom med eller uten nakenbilde selger altså ikke nok. Isabell Raad stakk av med førsteplassen etter … Continue reading "Klarer ikke å matche Dubai…"

2019-01-21 22:53 Næringspolitikk gir nok få klikk…

Så langt i gjennomgangen av regjeringsplattformen har jeg funnet ut at polet skal være oppe en time lengre på lørdager, at det skal bli forbudt med machete og at politiet kan få leke seg med elektrosjokk. Ja og at felleskapet skal driftes enda mer kostnadseffektivt så rikingene kan importere dyre gamle biler litt rimeligere og … Continue reading "Næringspolitikk gir nok få klikk…"

2019-01-21 21:37 Kjøre kollektivt til jobben…

I dag skulle jeg være flink å kjøre kollektivt til jobb.  Jeg vet jo at det var en av årsakene til at arbeidsgiver desverre så seg nødt til å innføre parkeringsgebyr for oss ansatte på jobbenns. Det var av rene miljøhensyn. Hadde ikke noe med att de ønsket å dytte kostnadene for måking, strøing og … Continue reading "Kjøre kollektivt til jobben…"

2019-01-21 07:29 Men jeg har jo ikke vist dere soverommet vårt…

I går var jeg hoppende glad og superfornøyd.  Jeg var inne på bloggtopplista, og det på en hederlig 76 plass. Men hvor lenge var Adam i paradis?   I dag var jeg ute av lista igjen, selv om jeg hadde over 200 sidevisninger i går.  Snakk om nedtur. Så da er det tilbake til skolebenken.  … Continue reading "Men jeg har jo ikke vist dere soverommet vårt…"

2019-01-20 20:49 Dansen rundt gullkalven….

I dette innlegget vil jeg ta for meg den økonomisk politikken til den nye regjeringen.  Økonomi, skatt og bærekraft som det heter i regjeringsplattformen. Så langt har jo de blå-blåe regjeringene vært opptatte av å gi skattelette til de rikeste.  Ikke overraskende. Det er jo kjent Høyrepolitikk.  Og de rikeste er jo i hovedsak Høyrevelgere, … Continue reading "Dansen rundt gullkalven…."

2019-01-20 19:22 Uka som kommer….

Etter to relativt travle uker er det godt at uka som kommer blir mer normal. I morgen og tirsdag skal jeg ha kveldsvakt.  Det blir mine første kveldsvakter på over ett år.  Det skal bli godt.  Jeg er et turnusmenneske.   Nå har vi blitt to radiografer på kveldsvakt og, noe som tar vekk litt … Continue reading "Uka som kommer…."

2019-01-20 16:17 Forbud mot machete, og ufaglærte inn i politiet…

Vi har nå en flertallsregjering.  Den er da ikke avhengig av å ha støtte fra de andre partiene på stortinget for å kunne gjennomføre sin politikk.  En flertallsregjering ar en styrke når det gjelder å  få til en politisk retning.  Man trenger ikke inngå kompromiss for å få gjennom sin politikk.   Det er selvsagt … Continue reading "Forbud mot machete, og ufaglærte inn i politiet…"

2019-01-20 12:51 Morgentur og søndagsbrunsj

Vi tok morgenturen til Vik for å gå tur på isen på Steinsfjorden.    Det var fint og klart her hjemme, men på isen lå tåka og lagde en trolsk stemning.  Kaldt var det og med minus 13 grader. Brrr. Men jeg liker så godt å gå tur på isen med hundene.  Det er … Continue reading "Morgentur og søndagsbrunsj"

2019-01-20 08:50 Endelig nådde jeg målet…

Sitter her og smiler fra øre til øre og er super-fornøyd for endelig er jeg på bloggtopplista!!!!! Og ikke en knepen 100 plass, eller 94 plass som var rekorden til nå, men jeg fosset helt opp på 76 plass. ! Jeg må takke ex-kjærestene mine, Senterpartiet og Vålrenga-klanen for denne suksessen, ja og så deg, … Continue reading "Endelig nådde jeg målet…"

2019-01-20 00:15 Barn, familie, likestilling og forbrukerrettigheter…..

Politikk er kjedelig, og politikere er bare løgnere som er ute etter makt.  Mulig det, men må vi ikke vite hva de har lovet for å vite om de har løyet? Og er det ett fett for deg hvordan samfunnet rundt deg utvikler seg bare du får nok klikk på bloggen? Jeg bruker noen innlegg … Continue reading "Barn, familie, likestilling og forbrukerrettigheter….."

2019-01-19 19:07 Redd ulven – skyt bønda

Klanen, supportergjengen til Vålerenga, har fått trykt opp T-skjorter med teksten “Redd ulven . skyt bønda” og Senterpartiet og bondestanden raser.  Ja, en illsint sauebonde fra Vestlandet har sågar politianmeldt Klanen for oppfordring til drap. Jeg rister oppgitt på hodet mens jeg følger debatten på radioen mens jeg tar lørdagsvasken.  Folk har totalt mistet … Continue reading "Redd ulven – skyt bønda"

2019-01-19 09:28 Oppgjør med Ex-en….

Jeg var ikke på bloggtopplista i dag heller.  Men lesertallet mitt er jevnt stigene, så jeg fortsetter å lære av de som troner på toppen og smører meg med tålmodighet.  Snart er det jeg som håver inn millioninntekter og sponsorgaver i fleng.  Sophie Elise har knekt koden, og har tronet på toppen i over en … Continue reading "Oppgjør med Ex-en…."

2019-01-19 00:04 Tilbake til 80 tallet…

Dere som har levd en stund, husker dere det glade 80-tallet? Vi hadde klær fra Poco Loco, eller en BALL-genser, og Ispastøvler med syltetøystrikk.  I munnen hadde vi ikke bleie-snus men Banan-Bug.  De kuleste hadde Sony Walkman Var du skikkelig uheldig, ble yndlingskassetten omgjort til båndsalat. (med litt flaks kunne den reddes med en blyant) … Continue reading "Tilbake til 80 tallet…"

2019-01-18 15:39 Endelig helg…

Da er arbeidsuka over og det er endelig helg.  Uka har gått som en røyk, og jeg føler at det akkurat har vært helg.  Likevell føles det utrolig godt at det er helg nå og noen blanke fridager. Er så utrolig sliten! Holder på å sovne her jeg sitter og venter på at Gamle Gubben … Continue reading "Endelig helg…"

2019-01-18 06:55 Q &A – fort gjort.

Jeg hadde sånn spørsmålsrunde alle proffe bloggere har på bloggen her om dagen.  Og i dag, svarer jeg, i likhet med Sophie Elise på alle spørsmål.Kan du ikke lage større bilder, jeg ser så dårlig?Jo, omsider klarer jeg nesten og få bildene til å bli slik jeg ønsker. Så her er bildet av Åsa i … Continue reading "Q &A – fort gjort."

2019-01-17 22:52 Fem fluer…

Har du tenkt deg til Amsterdam vil jeg gjerne komme med en restaurantanbefaling.  Det er restauranten “De fem fluer” eller  d’Vijff Vlieghen, som det heter på nederlandsk.  Restauranten ligger i en 1600 talls bygning, har ,ye interiør ala 1700 tallet og en unik atmosfære.  Noen kaller den et kulinarisk museum. Vi fikk bord i … Continue reading "Fem fluer…"

2019-01-17 16:04 Våkna av brannbilsirener og røyklukt…..

Senga på hotellet i Amsterdam var utrolig god.  En stor putehaug og dobbeldyne, og ingen Charlie Chihuahua.  Ingen Sønn som måtte mases opp. Ingen kjøreoppdrag som ventet, og ingen grunn til å stå opp før klokka næra seg 8.00.. Så selv om jeg våknet som vanlig rundt 5, var det utrolig godt å bli liggende … Continue reading "Våkna av brannbilsirener og røyklukt….."

2019-01-17 10:17 På alle plattformer

Fremdeles er jeg langt unna bloggtoppen. Så jeg har fremdeles mye å lære av de som troner på toppen.  Og Sophie Elise er fremdeles den som troner på toppen. Nå har hun hatt sin første arbeidsdag etter puppe-operasjonen.  I går laget hun podcast. Så kanskje sånn podcast er tingen. Jeg bør altså lage min egen … Continue reading "På alle plattformer"

2019-01-16 23:19 Barbeint gjennom sikkerhetskontrollen…

Så er dagene i Amsterdam over, bare hjemreisen gjenstår.   Og la oss slå fast med en gang, jeg hater å fly. Først er det redselen for å komme for seint. Reisedagen er jeg superstressa. Ja, i dag går det greit. Vi reiser jo som en gruppe med leid buss fra hotellet. Hvis den skulle ankomme … Continue reading "Barbeint gjennom sikkerhetskontrollen…"

2019-01-16 05:41 Syk av pupper, og ønsker for året…

Sophie Elise får trone der øverst på bloggtoppen med puppene sine, eller i grunn uten puppene sine. Greia er jo at hun har operert vekk 300 g silikon fra hver pupp. Og som jeg så i går, etter snart en uke med innlegg om pupper klarer jeg ikke å finne på noe mer å si … Continue reading "Syk av pupper, og ønsker for året…"

2019-01-15 17:54 Hva har jeg egentlig sagt ja til nå?

Da jeg kom tilbake til hotellrommet i går kveld så jeg at jeg hadde fått en mail og en telefon fra to forskjellige Rødt politikere. Hun som er listetopp hadde sendt en mail om kursing for folkevalgte som vi skal på. Lederen i Rødt på Ringerike hadde ringt.  Det var for sent å ringe tilbake, … Continue reading "Hva har jeg egentlig sagt ja til nå?"

2019-01-15 12:06 Pupper og spørsmål om sex…

Nå er jeg plutselig ikke så sikker på om jeg ønsker å komme på bloggtoppen lengre, for nå som Sophie Elise har rundet 100.000 lesere tre dager på rad, så virker det som om toppbloggerne blir mer og mer desperate. Sophie Elise fortsetter med puppene sine, og Isabell Raad sårer på alle tilsendte spørsmål om … Continue reading "Pupper og spørsmål om sex…"

2019-01-14 22:58 Amsterdam

Det var deilig å komme til Amsterdam, for her er det i år vår allerede i januar. Jeg som hadde sett for meg islagte kanaler hvor folk gikk på skøyter har blitt møtt av blomstrende forsythia, krokus og påskeliljer. Utrolig godt. Jeg er som kjent ikke så glad i vinteren. Vi startet samlingen med lunsj … Continue reading "Amsterdam"

2019-01-14 17:13 Vinterland Frodiths fotoutfotdring

Vinteraktivitet er dagens stikkord for meg, og det må bli ski og påske. 4 kommentarer

2019-01-14 16:58 Skrive bok om pupper…

Om jeg nådde målet og kom meg opp blant de 100 på bloggtopplista vet jeg ikke. For jeg har bare mobilen her nede i Amsterdam, og der får jeg ikke sjekka lista under de 50 øverste. Der er jeg ikke – men med 197 klikk er jeg nok ikke langt unna 100 plassen. Øverst troner … Continue reading "Skrive bok om pupper…"

2019-01-13 21:34 Uka som kommer….

I morgen tidlig bærer det av gårde til Gardemoen.  Har mest lyst til å ta bussen 04.30 for å være sikker på å ha god nok tid, men det burde vel holde med å være på Gardemoen halvannen time før flyavgang. Så da burde det gå greit med bussen 06.20.  Flyet går ikke før 9.20. … Continue reading "Uka som kommer…."

2019-01-13 16:31 Røsholmstranda

I dag var det et nydelig vintervær. 8 kuldegrader og sol fra nesten skyfri himmel. Det var klart vi måtte ut. Godt å la hundene løpe litt, og siden vi ikke hadde så lyst til å dra på “skauen” hvor det gjerne er mange skiløpere, falt valget på Røsholmstranda. Jeg liker utrolig godt å gå … Continue reading "Røsholmstranda"

2019-01-13 15:55 Vinterland Frodiths fotoutfordring..

I dag har jeg valgt stikkordet snø.  Bildet er fra en fin dag på isen ved Røsholmstranda i formidag. Rykende ferskt  altså. 5 kommentarer

2019-01-13 10:25 Pupper og kirurgi selger…

Hva var det jeg sa? I går da jeg skrev innlegget om å operere vekk implantat hevdet jeg at innlegget skulle få meg på bloggtopplista. Pupper og kirurgi selger, gir klikk så det monner. Hvis du gikk glipp av innlegget kan du klikke her  https://kjerringtanker.blogg.no/opperere-ut-inplantat.html (Gjerne flere ganger. Hvert klikk teller…) Nå kom ikke jeg … Continue reading "Pupper og kirurgi selger…"

2019-01-12 20:25 Det vanskelige ordet Unnskyld…

Jeg avsluttettelefonsamtalen med et raskt KLIKK. Hadde dette vært i gamle dager når telefonene hadde rør, så hadde jeg slengt telefonrøret  ned på telefongaffelen med så mye kraft at vedkommende i den andre enden hadde hatt øresus og hodepine i timer etterpå.   Jeg var så sint at jeg hadde fysisk vondt – og jeg … Continue reading "Det vanskelige ordet Unnskyld…"

2019-01-12 18:16 Vinterland Frodiths fotoutfordring

I dag har jeg valgt stikkordet Frost til mitt bilde i Frodths fotoutfordring.   Bildet er av lyktene på trammen til Drømmehuset.  Vi har “laget” lykta av ei gammel smijerns-lampe og ei lykt som vi setter stearinlys i.  DEn er bolta fast til trammen så den tåler vindkulene, og har stått der i flere år … Continue reading "Vinterland Frodiths fotoutfordring"

2019-01-12 09:49 Opperere ut “inplantat”

Dette innlegget kommer til å få sidevisninger!!! Nå, kommer jeg til å rase oppover bloggtopplista og er garantert over 100 plassen i morgen.  Vent å se!!! For nå må jeg da ha knekt koden?   En overskrift som insinuerer kirurgi og et bilde fra sykehusmiljø.  Sikker vinner.!   Isabell Raad kan sitte der nede i … Continue reading "Opperere ut “inplantat”"

2019-01-11 22:35 Krekling by night

Her om dagen var jeg på et møte på Kongsberg.  Et kveldsmøte, og det var tydeligvis noen som likte å skrive overtid med gaffel som ledet møte for TTT ting tok tid.  Klokka var nesten 20 før møtet var slutt, og over 20.30 før jeg satt i bilen. Alltid noen som vil snakke litt i … Continue reading "Krekling by night"

2019-01-11 09:38 Vinterland – Frodiths fotoutfordring.

Dette er bildet av Åsa, stedet jeg er født og oppvokst. Synes det passer til Frodit sitt stikkord, Vinterlandskap. 14 kommentarer

2019-01-11 05:49 Spør meg om hva du vil….

Advarsel!!! Dette innlegget kan inneholde spor av ironi…. Niks, njet.  Jeg kom ikke på bloggtoppen i dag heller.. Jeg vet noen irriterer seg grønn av at jeg skriver om denne lista og maser med dette, men det er bare min måte å ironisere litt over verden på. På hva som får oppslutning, klikk, lesere.  Nå … Continue reading "Spør meg om hva du vil…."

2019-01-10 21:30 Krypterte pengeoverføringer…..

I går ble det kjent at kona til en av Norges rike antakelig var blitt kidnappet.  I tre måneder har hun vært borte, og vi kan vel tenke oss for en grusom tid det har vært for familien.  Det må ha vært en spesiell jul for ektemann, barn og barnebarn. Familien har min største … Continue reading "Krypterte pengeoverføringer….."

2019-01-10 19:03 Vinterland – frodits fotoutfordring.

Ett av stikkordene i Frodits Fotoutfordring er “Strevsom vinter”. Jeg vet ikke hvordan dere har det, men når det i sentrale østlansstrøk fremdeles er vinter 10.mai, finner jeg det noe strevsomt…. (Vet at dette sikkert ikke er noe å sutre for, for barske nordlendinger – men jeg er utrolig lite glad i snø….) 11 kommentarer

2019-01-10 13:45 Ekstra penger til politikerne…

Hver gang jeg som valgt representant til et politisk organ blir innkalt til møte har jeg krav på møtegodtgjøring. Hvis det ble en litt sånn hæ? setning, betyr det at når jeg møter i Hovedutvalgsmøte eller kommunestyremøte har jeg krav på penger. I grunnen får jeg ganske greit betalt.  Jeg får nok samme, hvis ikke … Continue reading "Ekstra penger til politikerne…"

2019-01-10 05:27 Egen TV serie…..

Jeg kom IKKE på bloggtoppen i dag heller. Sophie Elise troner fremdeles der med 57.904 flere sidevisninger enn meg. Sophie Elise kan skilte med nyheten om at sesong to av TV serien om henne starter i slutten av januar. Egen TV serie….  Den klarer jeg ikke å matche… Det holder ikke å vise til en … Continue reading "Egen TV serie….."

2019-01-09 22:10 Skrote E16, ja til ulv og en bom midt på bybrua….

Her om dagen hadde vi møte i Rødt og hadde vel planer om å bli ferdig med valgprogrammet vårt.  Debatten var høy og vi var innom mange gode og mindre gode forslag.. Bom midt på bybrua var en av de mindre gode forslagene, selv om det nok ville føre til mindre biltrafikk i byen. Vi … Continue reading "Skrote E16, ja til ulv og en bom midt på bybrua…."

2019-01-09 09:37 My day- og bokplaner……

Nei, kjære leser, det er ikke meg men Sophie Elise som troner på bloggtoppen i dag og.   Jeg er fremdeles ikke blant de 100 på lista en gang denne dagen heller.  Men lesertallet mitt holder seg stabilt. Sophie Elise er en ordentlig toppblogger, og jeg tror hun arbeider hardt for å forbli det.  Hun … Continue reading "My day- og bokplaner……"

2019-01-08 21:04 Leies til vanns i en papirhyssing……

Noen mennesker er så lettlurte eller naive at de kan “leies til vanns i en papirhyssing” som de gamle pleide å si.   I går fikk jeg følelsen av at noen mente jeg var så naiv. Hvor feil kan man ta? Når jeg får følelsen av at noen forsøker å instruere meg hva jeg skal … Continue reading "Leies til vanns i en papirhyssing……"

2019-01-08 05:38 Vil du ha MEG på besøk…

Jeg vet ikke helt…  Synes overskriften nesten virket som en trussel…. Men det er den overskriften som bragte Sophie Elise på bloggtoppen i går.  Men du verden, kan det hjelpe meg til toppen av bloggtoppen kan jeg sikkert reise rundt og besøke leserne mine jeg.  (Du bør bo rimelig nær Hønefoss skal jeg rekke det … Continue reading "Vil du ha MEG på besøk…"

2019-01-07 22:31 Startet oppussing av gangen…

I dag hadde jeg fri. Planen var å ha en ganske så rolig formiddag, resten av uka er jo travel nok.  Så jeg lot Gamle Gubben Grå ha bilen sin i fred, og vurderte å legge meg på sofaen under pelspleddet når han og Yngste Sønn forlot heimen sånn rundt 06.30.  Men selvsagtgjorde jeg ikke … Continue reading "Startet oppussing av gangen…"

2019-01-07 10:17 Frp politiker på påsketur…..

De sier på nyhetene i dag at stortingsrepresentant Helge Andre’ Njåstad  har lagt møter med et eiendomsmeglerfirma  og et arkitektfirma til Geilo i påsken 2016.  Hensikten med møtet var at stortingspolitikeren skulle lære mer om plan og bygningsloven. For å få til dette møtet på et par timers varighet,  måtte han fakturere felleskapet for en … Continue reading "Frp politiker på påsketur….."

2019-01-07 06:49 Jeg skal til Amsterdam….

Jeg kom ikke på bloggtoppen selv om jeg skrev opp (nesten) alt jeg gjorde på lørdag…  Kan ha en viss forståelse for det. Hvor interessant kan det være å lese om hva jeg har gjort av husarbeid, selv om jeg krydrer det med mer eller mindre gode anekdoter ? Nå “solgte” innlegget om hva jeg … Continue reading "Jeg skal til Amsterdam…."

2019-01-06 18:29 Uka som kommer…

Det er søndag kveld, og snart starter årets første ordentlige arbeidsuke.  Forrige uke var jo bare noen få arbeidsdager før det var helg og fri igjen.  Men  denne uka som starter i morgen, ja da tar 2019 fatt på ordentlig.  For meg blir det en travel uke, og siden jeg kjenner at overskuddet ikke er … Continue reading "Uka som kommer…"

2019-01-06 12:42 Morgentur og tyske bakervarer…

Har man hunder må man ut, og ikke noe er så koselig som når jeg får med meg Gamle Gubben Grå på disse morgenturene.   I dag var en slikmorgen hvor jeg fikk lurt med meg Gamle Gubben Grå  ut etter bare en kjapp frokost.  Han droppa faktisk morgenkaffen kopp 2, og tok pizzarester fra … Continue reading "Morgentur og tyske bakervarer…"

2019-01-06 08:54 10 ting jeg gjorde i går….

Jeg var ganske fornøyd med gårsdagens bloggdag. For første gang siden jeg startet dette “prosjektet” fikk jeg et tresifret antall sidevisninger, og ja, jeg ser av statistikken at disse “innleggene” selger. Det ble ingen plassering på bloggtoppen i dag heller. Men jeg nærmer meg.  I gå var jeg bare 59 sidevisninger unna.  Men så var … Continue reading "10 ting jeg gjorde i går…."

2019-01-05 14:41 Hakuna Matata

Mulig har jeg allerede i overskriften brutt en eller annen lov og påkalt meg Disneykonsernets vrede.   For ved å kalle mitt blogginnlegg Hakuna Matata, bruker jeg et uttrykk  Disney faktisk har varemerket, og på den måten sikret seg rettighetene til. Jeg tok ikke sjansen på å stjele et bilde fra Disney-filmen “Løvenes Konge”, og … Continue reading "Hakuna Matata"

2019-01-05 11:32 Jeg vil være en influenser….

Det hjalp med å henvise til min tidligere TV-kjendis-karriere.  For vips så var jeg bare 38.050 klikk fra å trone på bloggtoppen.  Og mens Sraad på toppen av lista fikk rundt 30.000 færre klikk i går enn dagen før (men troner fremdeles øverst) , fikk jeg 10 flere sidevisninger i går enn dagen før.  Vi … Continue reading "Jeg vil være en influenser…."

2019-01-04 22:16 Noen har litt tungt for det…

Noen har litt tungt for det.  Noen lærer aldri, selv ikke av egne feil.  Noen ganger kan det virke som jeg har det slik. I fjor traff jeg veggen.  Sjefen så det før meg, og nærmest, eller helt klart, beordret meg til å ta meg en pause, Komme meg til legen, få en sykmelding.  Jeg … Continue reading "Noen har litt tungt for det…"

2019-01-04 19:27 kanskje jeg skulle bli realitystjerne…

“Vise kløft” sa Gamle Gubben Grå. “Jo større, jo bedre.”   Så jeg tok og postet bilde av den største kløfta på Ringerike,  Mørkgånga.  Men førte det meg til toppen av bloggtopplista?  Nei, det gjorde ikke det.   Selfien i speilet var mer virkningsfullt. For selfien bragte meg bare fattige 52.398 klikk unna bloggtoppen, med … Continue reading "kanskje jeg skulle bli realitystjerne…"

2019-01-03 07:25 Jo større kløft, dess bedre….

Det var spennende å stå opp i dag og sjekke bloggtopp-lista. Hadde jeg entra førsteplassen etter mitt selfie-i-speilet-innlegg i går? Skuffet måtte jeg registrere at det hadde jeg ikke.   Jeg manglet bare 52.398 sidevisninger for å nå toppen. Resignert måtte jeg og registrere at jeg ikke nådde opp på bloggtopplista i det hele tatt.  … Continue reading "Jo større kløft, dess bedre…."

2019-01-02 17:51 Nå kommer jeg til å entre bloggtoppen…

Jeg er ikke så veldig opptatt av toppbloggerne.  De skriver jo stort sett om seg og sine liv.  Siden jeg er i en helt annen aldersgruppe og har et helt annet interessefelt er sikkert det like greit.  Men jeg vet jo hvem de er, hva de heter, og selv om jeg ikke følger med på … Continue reading "Nå kommer jeg til å entre bloggtoppen…"

2019-01-02 13:56 Få orden….

I vaskeskapet vårt, det skapet vi oppbevarer alt fra langkosten til sølvpuss, har det lenge rådd kaos. Eller kaos? Anarki er kanskje et mer dekkende begrep.  Det har medfølgt fare for hodeskader, og det burde ha vært hjelmpåbud for å åpne skapdøra.  Langkoster, mopper og flasker med kaustisk soda har  kommet hoppende ut ved det … Continue reading "Få orden…."

2019-01-02 07:11 Ro i sjelen….

I går ettermiddag var det tid for å få litt frisk luft.   Ikke noe gir mer påfyll av energi enn en tur i skogen.  Høres skikkelig ut som en klisje, men jeg mener det.  Ingenting  gir så mye ro, løfter tankene og får skuldrene til å senke seg som å labbe litt rundt i … Continue reading "Ro i sjelen…."

2019-01-01 19:01 Litt forsinka nyttårsrakett…..

Denne dama har litt temperament.  Det hender hun tar av, litt eksplosiv vil noen si. I år kom første eksplosjon litt før klokka 10 på første nyttårsdag.   Og til en forandring var det ikke Gamle Gubben Grå som var gjenstand for eksplosjonen. Hvem og hvorfor er mindre viktig.  Den som ble rammet fortjente det. … Continue reading "Litt forsinka nyttårsrakett….."

2018-12-29 19:50 Lokalavisa spør og graver….

“Hva husker du best fra2018? Hva gjorde mest inntrykk?  Nevn tre ting” spør lokalavisa i en melding de har sendt meg. Og videre ” Hva vil du gjøre annerledes i 2019? Hva gleder du deg mest til?” Spørsmålet har de sendt til lokale navn innen næringsliv, politikk, sport, kultur etc… står det i meldingen. Lurer … Continue reading "Lokalavisa spør og graver…."

2018-12-28 21:22 En tankevekkende historie….

I natt var det en fyr som slo seg litt vrang på nattoget fra Bergen til Oslo forteller NRK.  Han var rusa og ikke i godt lune.   Han spyttet andre passasjerer i ansiktet og skapte bråk, sinne og kanskje redsel blant de andre passasjerene.  Bemanningen på toget så ingen annen løsning enn å … Continue reading "En tankevekkende historie…."

2018-12-28 10:09 Hverdagsromantikk…

Så er det noen inneklemte hverdager. De eldste ungene har reist hjem. Gamle Gubben Grå kreker seg ut av senga når vekkerklokka ringer 05.30 og tilbringer dagen på jobb. Yngste Sønn og jeg har fri hele romjula. Men hverdagen siger også inn over oss. Ribbe og kalkun middager med mange timers forberedelser blir byttet ut … Continue reading "Hverdagsromantikk…"

2018-12-19 07:18 Fortalte jeg akkurat Direktøren at jeg hadde tenkt å skulke…?

Det nærmer seg jul med stormskritt, og jeg er langt fra ferdig. Ferdig til jul? Når blir man egentlig det? Er det ikke alltid litt til man tenkte man skulle få gjort, kjøpt, bakt?  For min del blir jeg som regel “ferdig” en eller annen gang natt til julaften. Når jeg helt ferdi tenker at … Continue reading "Fortalte jeg akkurat Direktøren at jeg hadde tenkt å skulke…?"

2018-12-18 09:57 God morgen…

“God morgen!” Den unge legen som sto med rumpa i været og knøyt  skoa da jeg kom inn i garderoben hilste blidt. Litt for blidt for ei litt morgensur kjerring.  Men jeg husker da fremdeles litt av hva mine foreldre innprente meg, og hilste blidt tilbake.  La til med en liten latter at jeg liksom … Continue reading "God morgen…"

2018-12-17 21:49 En dag med engasjement, som vanlig…

En halvtime med beroligende kaffekopp før arbeidsdagen begynte var ikke nok.  For allerede på mandagens morgenmøte var blodtrykket mitt faretruende høyt.  Engasjert tillitsvalgt, oh yes. Oppførte meg rolig og harmonisk mens jeg drev med pasientrelatert arbeid.  Men rett før lunsj fikk jeg en telefon om noe tull på en lønnsslipp, og jeg kjente blodtrykket stige … Continue reading "En dag med engasjement, som vanlig…"

2018-12-17 06:59 Arbeidsuka er i gang.

Å.. den som bare kunne sove litt til…  Hørte ikke vekkerklokka eller at Gamle Gubben Grå sto opp. Våknet først av at jeg hørte stemmen til Gislefoss ute på kjøkkenet… Litt morgenstress og snart satt vi i bilen på vei til Tyristrand alle tre. Ankom jobben en halv time før arbeidsdagen starter. Slik er … Continue reading "Arbeidsuka er i gang."

2018-12-16 22:11 It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas…

Søndag, og enda mer fridag. Men kun 8 dager igjen til jul…  Våknet uthvilt litt før 8. Lå og frukta til klokka hadde passert 8, men da orket jeg ikke ligge lenger.  Det er noe med å stå opp tidlig på en fridag, ha hele huset for seg selv og et hav av tid. … Continue reading "It’s Beginning To Look A Lot Like Christmas…"

2018-12-16 11:05 Da slokkna kjerringa….

I går var det lørdag, og fridag.  9 dager igjen til jul og tusen ting igjen som MÅ gjøre før julen ringes inn Glem julemagi, ta jula tilbake og alle gode forsetter. Julestresset har tatt meg, og jeg har stress-skuldrene langt over ørene.  Det er 9 dager igjen til jul, HJELP, jeg kommer ALDRI … Continue reading "Da slokkna kjerringa…."

2018-12-14 21:31 Babyføtter på ei gammel kjerring

Jeg er ei sånn kjerring som ikke er så god til å ta vare på meg selv, og spesielt dårlig er jeg vel på å pleie meg selv. Hudpleie, manikyr, sminke og sånne ting har liksom aldri vært min greie. Selvsagt har jeg hatt min periode med blå øyenskygge på 80 tallet, og jeg har … Continue reading "Babyføtter på ei gammel kjerring"

2018-12-12 17:44 Jeg har falt pladask for en fyr på nettet…

Jeg, gamle kjerringa på over 50, har gått hen og blitt helt hekta på en fyr på nettet. Jeg innrømmer det gjerne, jeg er helt bergtatt. Sommerfuglene gjør kollbøtte når jeg ser navnet hans, og jeg tar meg i det flere ganger om dagen at jeg små-smiler for meg selv når jeg tenker på at … Continue reading "Jeg har falt pladask for en fyr på nettet…"

2018-12-11 17:12 Bakepulver og sitron under badekaret…

Hadde litt fri på formiddagen, og i disse førjulstider gjelder der å utnytte slike timer godt. Så jeg tok med meg langkosten og vaskebøtta og gikk målbevisst inn på badet. Tak og vegger ble vasket. Nips, jada man har nips på badet, såpefat, tannglass, speil, pynt og fjas, vasken osv alt ble vasket og polert … Continue reading "Bakepulver og sitron under badekaret…"

2018-12-10 21:18 Når en pepperkakebaker……

Tradisjon tro må det lages pepperkakehus. Og tradisjon tro går vi for ferdighusvarianten. Det litt dumme med ferdighusvarianten er at det hender en eller flere av delene kan ha blitt skadet før byggesettet dukker opp på kjøkkenbenken.  I år var en takplate, en langvegg og en kortvegg skadet. Det gjør byggingen litt mer utfordrende… Her … Continue reading "Når en pepperkakebaker……"

2018-12-10 19:45 Gjengen som skal røske opp i”Makta”på Ringerike

I ettermiddag dukket presentasjonen av Rødt sin liste til kommunevalget neste år oppi lokalavisa.  Overskriften journalisten hadde valgt var “Denne gjengen vil røske opp i “makta” i Ringerike.” Jeg likte overskriften. journalist Espen Ødegård skal ha kred. for den.  For ja, denne gjengen vil svært gjerne røske opp i makta på Ringerike.  Vi vil gjerne … Continue reading "Gjengen som skal røske opp i”Makta”på Ringerike"

2018-12-10 15:45 Morgenrituale

Lav knurring under skjenken.  Lav knurring som blir sterkere når Gamle Gubben Grå nærmer seg med halsbåndet. Knurringen går over til bjeffing og glefsing og enda høyere knurring. Gamle Gubben Grå står der først lokkende med verdens mildeste stemme. Knurring fra under skjenken.  Så ned på huk og stemmen blir om mulig enda mildere. Et … Continue reading "Morgenrituale"

2018-12-09 20:49 2 uker igjentil jul…

Det er to uker igjen til jul, og jeg har sikkert tusen ting igjen som jeg bør ordne før julen ringes inn.  Og når kirkeklokkene ringer, og jeg forhåpentligvis sitter i Hønefoss kirke, er det helt sikkert noe av alt jeg skulle / kunne / burde ha gjort som ikke er gjort. Det er helt … Continue reading "2 uker igjentil jul…"

2018-12-09 18:23 Juletragedie

De fleste har vel fått med seg Mats Hansens julesang – og ikke minst debatten i kjølevann av låten. Jeg er en av de som er veldig glad i jula, og jeg er så gammel at jeg husker hvorfor vi feirer jul. (Nei det er ikke fordi handelsstanden skal overleve, eller fordi vi bloggere skal … Continue reading "Juletragedie"

2018-12-08 19:27 Førjulsstri

I dag skulle jeg ha bakt kaker sammen med søstre og nieser. Serinakakedeigen ligger klar i kjøleskapet.   Hadde sett frem til en hyggelig lørdag sammen med slekta, med baking og skravling.  Men da jeg har tilbragt natta til intervalltrening mellom senga og badet, raske spurt-intervall til bad med rolige, nærmest sammenkrøpne intervall tilbake … Continue reading "Førjulsstri"

2018-12-08 00:26 Endelig helg….

Det hadde vært en lang dag – igjen. Ryggen verket etter noen litt tunge forflyttinger.  Jeg var virkelig sliten da jeg fylte kaffekoppen for nte gang og begå meg mot kontoret og Pc’n. Egentlig var arbeidsdagen min slutt, men jeg hadde lovet sjefen å svare ut en bemanningsplan før jeg tok helga. Dessuten måtte jeg … Continue reading "Endelig helg…."

2018-12-06 22:08 Det snør, det snør

Kan du tenke deg noe mer frustrerende enn en bil som ikke starter? Jeg kjenner jeg får vondt langt inn i lommebok og ryggmarg. For i dag ville ikke Lille Bille starte. Det hjalp ikke samme hvor mye jeg kinna og kinna. Motoren ville ikke tenne.  Sånn passer utrolig dårlig inn i vår morgen-logistikk må … Continue reading "Det snør, det snør"

2018-12-05 21:13 On the road again…

Ny dag og nytt kjør. Opp lenge før sola tenker på å kreve seg over øst-åsen. Sønn på jobb til 7 og Drammen før 9 for egen del.  Var ferdig med møter i Drammen litt før 11. Rakk ikke møte på Ringerike 11.30, så fort går ikke Lille Bille. Var ikke på Ringerike før over … Continue reading "On the road again…"

2018-12-04 20:31 Desembergleder i en travel hverdag…..

Opp klokka 05.40.  Dusj og stell og morgenstress.  Ut døra 06.30.  Tyristrand til 07 og Drammen klokka 08.  Julekos får en ta litt senere på dagen…. Hjem tidlig ettermiddag.  Endelig tid for frokost.  4 klementiner i bilen tur retur Drammen teller verken som frokost eller julegleder. Frokosten  ble 2 brødskiver med julesild.  Godt med mat, … Continue reading "Desembergleder i en travel hverdag….."

2018-12-03 23:56 Det er sikkert politisk ukorrekt……

Det er sikker ikke politisk korrekt men jeg må si at jeg får mer og mer sansen for Trine Skei Grande.   Der sitter hu med et vinglass i hånda nede i Madrid og blir ringt opp av en fyr fra Høyre som er litt i tvil om Venstres standpunkt i en budsjettsak. De har … Continue reading "Det er sikkert politisk ukorrekt……"

2018-12-03 22:57 Jelegleder og julemagi….

Julemagien lar vente på seg værmessig.  For ute er det grønne plener, varmegrader og regnet høljer ned.    Dagen har vært fullt opp av arbeid og plikter slik hverdagene mine pleier å være.  Så hvilke julegleder har jeg fått tid til i dag? Vel, kvelden har vært brukt til å lage fotobok i julegave til … Continue reading "Jelegleder og julemagi…."

2018-12-02 18:41 Juletog….

Eldste Sønn er togfrelst. Og den gjeveste banestrekningen er Krøderbanen. Vi bodde på Krøderen i 9 år fra han var 3 til han ble 12. Hele barndommen rett ved siden av en smalspora jernbane med damplokmotiv. Det er klart slik setter spør.  I dag skulle det være juletog på Krøderbanen, det tror jeg ikke vi … Continue reading "Juletog…."

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.