Jannenordvang

Tid Innlegg
2020-06-15 11:40 Kjære ungdom.

Så var det den tiden på året igjen. Den tiden hvor dere tripper utålmodig og rastløst med føttene i iveren etter å forlate klasserommet, og entre sommeren med alt det den fører med seg. Jeg derimot, selv om jeg også er mer enn nok klar for ferie, står i likhet med mange andre ansatte på … Continue reading "Kjære ungdom."

2020-06-14 07:27 Ukas små øyeblikk.

Det er så lett lett å glemme alvoret litt, nå som man har blitt litt mettet av alt medieoppstyret rundt pandemien, og Norge har åpnet litt opp igjen. Så plutselig på mandag kjentes det veldig skummelt og nært igjen, for mellomste poden ble dårlig, enda dårligere enn han hadde vært før helgen, og vi ble … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-06-13 14:13 Flyter godt, si!

Skulle bare gjøre det jeg synes er litt flaut å innrømme…du vet, ta en sånn snedig liten selfie av meg selv i bassenget, legge det ut på instagram, og skrive noe dypt og meningsfullt for å liksom skjule det faktum at jeg egentlig bare ville poste en snedig selfie fra bassenget for å vise verden … Continue reading "Flyter godt, si!"

2020-06-07 08:16 Ukas små øyeblikk.

Stemningsrapport fra måsahuset: Ullsokker, bena høyt, rester av gårsdagens potetgull med salt og pepper til frokost, pus i fanget, og Kim Larsen på radio. Ja, også te. Byttet ut kaffe med te i dag. Sånn te som lukter bedre enn den smaker, men er god likevel. Helt ok stemning. Podene sover, gubben sover, og jeg … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-06-01 09:29 Kjerring på lading.

Sola hadde ikke engang nådd tretoppene da en eller annen bygdeungdom med senka 240 og løs potte dro en “burnout” forbi måsahuset. En av nattens siste kjøreturer for bygdas unge håpefulle. Lyden av pottesleng og skrikene dekk jallet utover myra, og slo tilbake i veggen utenfor soverommet, og så var det slutt på natten. Umulig … Continue reading "Kjerring på lading."

2020-05-31 07:23 Ukas små øyeblikk.

Søndag, og fri i morgen. Liker det! Hodet og kroppen har liksom jobbet litt overtid hele uka, og akkurat nå kjenner jeg at den fri-mandagen blir kjærkommen. Akkurat nok til at man får hentet seg litt inn. Tenker egentlig at slike fire dagers arbeidsuker burde kommet på resept. Uka har vært god. Virkelig god. Selv … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-05-29 05:12 Og nå er det morgen.

Det ligger en slags tåke over myra bak måsahuset. Enda er det for tidlig til at fuglene synger i tretoppene, og selv om man kan ane at dagen vil by på solskinn, trenger fremdeles ikke strålene gjennom trærne i skogen utenfor vinduet. Jeg kunne ha sovet i to timer til, men har ligget våken en … Continue reading "Og nå er det morgen."

2020-05-24 08:35 Ukas små øyeblikk.

Søndagmorgen. På tide å la fingrene vandre litt over tastaturet igjen. La tanken bli ord, og hente frem de små øyeblikkene. Kroppen kjennes rar. Ikke syk, eller sliten. Bare rar. Som om jeg våkner, og allerede er stresset selv om hodet fremdeles ligger på puta. Jeg har ingen ting å være stresset for. Skal ingen … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-05-21 09:28 Når det koker i hodet.

Det var ikke meningen å være sliten. Det var ikke meningen å være så trist, og det var ikke meningen å være sint. Likevel satt jeg midt på parketten i stua og var alt sammen samtidig. Er det mulig lissom. 43 år og vel så det, sittende, sippende, midt på parketten i stua. Jeg har … Continue reading "Når det koker i hodet."

2020-05-19 19:33 Barnebarnet til Fru Fjeld.

Mamma holdt en hånd på skulderen min. Som om for å både advare meg mot å snakke før jeg ble snakket til, og som for å berolige meg. “Dette går bra.” Rektor Solberg oste av autoritet der han med en enkel håndbevegelse viste oss inn på kontoret. Målte meg med blikket, ikke et smil å … Continue reading "Barnebarnet til Fru Fjeld."

2020-05-17 19:33 Så glemte jeg det litt.

Så glemte jeg det litt, her jeg satt i min egen lille “boble”, og tenkte hvor heldige vi var, at ting gikk litt sånn på skinner. At dagene, tross denne unntakstilstanden på sett og vis fløy av gårde. At arbeidsdagene så smått begynte å likne normalen igjen, at podene mestret hjemmeskole, og at eldstemann fremdeles … Continue reading "Så glemte jeg det litt."

2020-05-17 08:16 Ukas små øyeblikk.

Gratulerer med dagen, Norge! Og gratulerer til deg. Enten du er festkledd i bunad, eller du skal spise pølser i pysjamas i sofakroken hele dagen. Den ble jo annerledes denne nasjonaldagen også, i likhet med alle andre dager de siste månedene. I måsahuset tar vi akkurat det med knusende ro. Det er søndag, og på … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-05-10 08:28 Ukas små øyeblikk.

Plutselig sitter jeg her og er helt blank. Merkelig følelse, for normalt, på søndagsmorgener danser jo fingrene over tastaturet, og det ene øyeblikket etter det andre dukker opp. Men nå…blank! Kanskje er det fordi ukedagene liksom flyter litt i hverandre. Kanskje er det på grunn av “stresset” med noen dager på skolen, og noen dager … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-05-03 07:54 Ukas små øyeblikk.

Hallo kaffekopp, hallo kosepus, hallo fuglekvitter i furua utenfor, og hallo bloggfolk. Søndag igjen.Jeg sitter her og gomler på en dobbelt skive frøloff med et raust lag nugatti imellom. Jeg spiste cottage cheese på tirsdag eller noe, viktig med balanse. Har du hatt en fin uke? Lagret noen av de små øyeblikkene på minnet? Det … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-04-30 08:55 Aahah!

Det finnes de små øyeblikkene i livet, da noe du har undret deg over i lang tid endelig går opp for deg. Du vet, de små tingene. Jeg har hatt noen sånne øyeblikk opp gjennom… For eksempel lurte jeg veldig på hvorfor jeg var enebarn, helt til jeg så babybildene av meg selv. Det var … Continue reading "Aahah!"

2020-04-26 08:23 Ukas små øyeblikk.

Funfact: Visste du at når du nyser og fiser samtidig, da er det kroppen som tar en screenshot!!? Nå har jeg ledd av akkurat det i fire dager. Jeg har en sånn kollega som sender alt mulig rart på messenger, og denne tror jeg kanskje var den beste så langt. Altså, det blir ikke dummere, … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-04-23 11:03 Når man minst venter det.

Jeg pleier ikke å ha vanskeligheter med å få ordene ut av hodet, og ned på papiret. Eller på bloggen da…moderne tider og alt det der. Vanligvis, når jeg setter meg foran tastaturet går fingrene av seg selv, tankene blir til ord, helt naturlig, enten jeg har en plan med det jeg skriver eller ei. … Continue reading "Når man minst venter det."

2020-04-21 19:09 Kjære Elin.

Mammaen din spurte meg forleden om jeg kunne skrive noen ord til deg, og den damen du er oppkalt etter. Den herlige flotte, snille damen som også het Elin, akkurat sånn som deg. Du skjønner det, at Elin, hun var tanten til din mamma, og selv om mammaen din helt sikkert husker en hel masse … Continue reading "Kjære Elin."

2020-04-19 08:11 Ukas små øyeblikk.

Stemningsrapport fra måsahuset: Alle sover, bortsett fra meg. Jeg har fikset meg en kopp posekaffe, gadd ikke trakte en hel kanne med tanke på at den eneste andre kaffedrikkeren i familien sikkert kommer til å sove i mange timer til. På bordet foran meg ligger to knekkebrød. Et med brunost, og et med bare smør. … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-04-12 08:06 Ukas små øyeblikk.

Kinnene er varme, litt røde enda. Litt av ukas små (men brutale flauser), litt av den varme teen som står ved siden av meg nå, men mest av sola. Tenk at vårsola skulle komme så til de grader frem mange av dagene denne uka, og drysse fregner over nesa og gjøre kinnene røde. Jeg elsker … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-04-08 07:35 Den skremmende påskeharen.

Julenissen kom alltid på natta. Han la igjen pakker under treet, og små rester av glitrende tryllestøv foran peisen der han på magisk sett hadde krympet for å komme ned gjennom pipa, også forsvant han igjen, før huset våknet til liv julaften morgen. Det var best slik. For selv om julenissen bare var snill og … Continue reading "Den skremmende påskeharen."

2020-04-05 08:21 Ukas små øyblikk.

Det har liksom vært søndag syv dager på rad. Skjønner du hva jeg mener? Søndagsfølelse, hver dag. En blanding av “Åh, så deilig med fri, godt og slappe av”, og “Det er litt kjedelig, alt er stengt, gleder meg til hverdagen igjen!”. Men hverdagen kommer liksom ikke. Det er alltid søndag, dagen etter også. Også, … Continue reading "Ukas små øyblikk."

2020-04-04 10:20 Voksen, men alltid gutten min.

Martin: “Skulle ønske vi hadde en hund jeg!” Meg: “Vi har jo det. En skikkelig kjøter!” (peker på gubben) Martin: “Joda, men jeg mener  en sånn som hadde orka å gå tur da!”   Også ser vi på hverandre, bryter ut i rå latter, gir hverandre en high-five, og er særdeles fornøyd med dagens fornærmelse. … Continue reading "Voksen, men alltid gutten min."

2020-03-30 09:28 Å sanke seg litt mot.

Det er nesten litt “farlig” å skulle skrive noe som dette i disse dager. Eller, ikke farlig akkurat, men man våger seg jo ut på ukjent terreng, ønsker ikke tråkke noen på tærne. For vi har det bra! Vi har det så inderlig bra her i måsahuset i denne unntakstilstanden. Vi er fem stykker. Vi … Continue reading "Å sanke seg litt mot."

2020-03-29 07:45 Ukas små øyeblikk.

Jeg har vært for lenge hjemme nå! Så lenge at jeg gjør stort sett alt jeg kan for å underholde meg selv, og så lenge at det ikke finnes grenser på hvor mye jeg ler av egne påfunn, uansett hvor dumme de er! Som den dagen jeg løfte det monsteret av en pre-historisk printer ut … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-03-27 12:56 Costa-Del-Corona

Jeg skal på ingen måte kimse av situasjonen verden nå befinner seg i. Den skal på alle måter tas på alvor, men som den selvutnevnte hobby-introverten jeg er, skal jeg innrømme at jeg kjente litt på gleden da det i dette langstrakte land nærmest ble lovpålagt med karantene og selvisolasjon. Ja, for selv om folk … Continue reading "Costa-Del-Corona"

2020-03-22 07:53 Ukas små øyeblikk.

Å finne de små øyeblikkene er en kunstform egentlig. En kunstform jeg begynner å mestre. Nå er det viktigere enn noen gang synes jeg, å se de små hverdagsgledene, notere seg de små øyeblikkene. Tusen takk til alle dere som har delt av deres hverdagsgleder denne uka, både på facebooksiden til bloggen, og på instagram. … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-03-16 18:24 Min lille hverdagsglede-utfordring til deg.

“Ja, nei, off…dette virus-styret!”  Også rister de på hodet, skjønt enige om at det er hauset opp av pressen. Så klager man litt på forbud, ler av hamstring, men kjøper inn litt ekstra likevel. Selv sitter jeg hjemme, inne i måsahuset, og følger sånn delvis med. Delvis fordi informasjon må man ha, delvis fordi jeg … Continue reading "Min lille hverdagsglede-utfordring til deg."

2020-03-15 07:54 Ukas små øyeblikk.

For en “anderledesuke” det skulle bli. Jeg satt i lunsjen på personalrommet mandag formiddag og kjente at feberen kom, sammen med verking i skuldrene og sår hals. Rett hjem, ingen ville jo ha meg der. Fra sofaen, med ganske så vanlige forkjølelsesymptomer (ikke corona) har jeg vært på nett med kolleger og elever. For en … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-03-08 07:46 Ukas små øyeblikk.

Kopi-Lim inn-Enter. Sånn kunne jeg ha gjort nå, fra samtlige andre søndagsblogger. For denne søndagen starter så likt at det nesten er skremmende.Kald på tærne, to lag uflatterende flanell på 90 % av kroppen, knitring i peisen, knekkebrød og te, pusekatt i armkroken, og bloggen. Men øyeblikket er fint likevel, selv om det er gjentakende … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-03-06 10:34 Super-BH, en skikkelig flerbruksgave.

Det sies at det jobbe i et kvinnedominert yrke kan by på mange utfordringer. Det er mye sant i det, men det kommer jo helt an på hvilken gruppe kvinner man jobber sammen med, og hva man ser på som utfordringer. På helse og oppvekst kontoret på skolen jobber det et titalls kvinner i sin … Continue reading "Super-BH, en skikkelig flerbruksgave."

2020-03-02 09:59 En skuff med skatter.

Det finnes en slik skuff i de aller fleste hjem. Den skuffen som rommer ting du har tatt vare på, i den hensikt å ta det frem igjen ganske snart. Skatter som ikke ble tatt frem ganske snart likevel, fordi at dersom det først har havnet i skuffen, så blir det liggende der. Ute av … Continue reading "En skuff med skatter."

2020-03-01 08:07 Ukas små øyeblikk.

Er det mulig å bli så himla huskaldt??? I dag, akkurat nå, skulle jeg ønske vi hadde et sprett nytt hus med varmekabler og isolasjon som ikke var spist opp av tidens tann. All verdens stilongser og ullsokker virker ikke til å gjøre nytta akkurat nå. Det er kaldt ute, og det er kaldt inne. … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-02-23 07:54 Ukas små øyeblikk.

Deigen er satt, og nå står den lunt på kjøkkenbenken og hever. Kaffen er nytraktet, og alt er klart for krembolle-dag. Nå skiller ikke akkurat fastelavn seg veldig ut fra en hvilken som helst annen søndag her i måsahuset, for boller er jo  mer normalen enn unntaket på vanlige søndager her, men det er kos … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-02-16 08:08 Ukas små øyeblikk.

Helt slått ut, eller full av energi. Mellomting, hva er det? Står under M- i fremmedordboka. Men langflat i stabilt sideleie på sofaen, eller midt ute i skogen med joggesko på beina og musikk på ørene, fine øyeblikk har jeg hatt uansett, mange av dem faktisk. Selv på dager hvor kroppen er nede for telling … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-02-09 08:07 Ukas små øyeblikk.

Søndager altså. Nesten favorittdagen i hele uka, til tross for at det er arbeidsdag i morgen. Ingen ting slår fredag, men søndag kommer jammen tett oppunder. Føler at jeg henger litt i stroppen akkurat nå. Skulle gjerne hatt litt mer energi, litt mer søvn. Det har manket litt på akkurat det denne uka. Opp om … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-02-07 14:39 The ugly Snap Chat truth.

Jeg har sagt det før, og jeg sier det igjen. Denne dama er ikke et glansbilde! Nei, dette er ikke en middelaldrende hobbyblogger med eksponeringsbehov ute på fisketur etter komplimenter for å styrke eget selvbilde, dette er beinharde fakta. Jeg synes ikke synd på meg selv, ei heller har jeg et sykelig selvbilde som trenger … Continue reading "The ugly Snap Chat truth."

2020-02-02 08:01 Ukas små øyeblikk.

En av elevene jeg hadde i fjor sendte meg et bilde i går. Et bilde av meg selv, tatt av eleven, til et fotoprosjekt de hadde i fjor. Det handlet om sosiale medier, hvordan vi fremstiller oss selv. Bildet av meg skulle bare være en liten del av det, rynkene rundt øynene skulle fjernes. Altså, … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-01-29 19:00 På halv stang.

Du vet hvordan noen ideer av og til virker aldeles fremragende etter et glass vin eller to, men realiteten er en ganske annen så snart jentekvelden er over og hodet klarner? Sånn som for eksempel når venninna di sier noe sånt som: “Atte, du??? Jeg har sånn gavekort på en sånn prøvetime på sånn poledancing! … Continue reading "På halv stang."

2020-01-26 08:11 Ukas små øyeblikk.

Det kjennes innafor med en innesøndag. Kroppen er litt støl og sår etter gårsdagens “trening”, men akkurat det tror jeg skal få bli gjenfortalt i en egen blogg. Uansett, innedag kjennes greit ut akkurat nå. Fryktelig lyst på en bit av den sjokoladekaka som står i kjøleskapet, og vurderer sterkt om akkurat det blir frokosten … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-01-21 08:01 Den kjedelige lykken.

“Våkne opp da!!! Du er SÅ kjedelig selskap. VI er blitt så kjedelige!!!”  Gubben kvekker til, et kort øyeblikk virker han mer forvirret enn en donorsperm i et reagensrør. Han drar håndbaken over haka og tørker stripen med sikkel som har forvillet seg fra drøvelen og ned på skulderen. “Åh sorry….tror jeg duppa av litt … Continue reading "Den kjedelige lykken."

2020-01-19 07:04 Ukas små øyeblikk.

Tente lys på bordet, brød i ovnen, sånn passe tidlig en søndagsmorgen. Lovet Mona å blogge tidlig nok til at hun kunne lese blogg på senga, før hun trasker til Myrlia med flere fine folk. Jeg skal ikke til Myrlia. Jeg skal nyte noen søndagstimer hjemme alene mens gutta stikker på tur…først må de stå … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-01-12 08:33 Ukas små øyeblikk.

Jeg har syltetøy på tastaturet, syltetøy på t-skjorta, og brunost i ganen. Livet er litt digg akkurat nå, for her sitter jeg under et pledd i sofakroken, oggomler grove vafler med ALT til frokost, koppen er fylt til randen av varm kaffe med fløte, på høytaleren synger Bon Jovi en sånn sippeballade som alltid gjør … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-01-05 08:33 Ukas små øyeblikk.

Det må jo bli ei bra uke, når den starter med tre feriedager. Nå skal det riktig nok sies at kanskje nettopp det er grunnen til at torsdag og første arbeidsdag ble i overkant tung, men så kom jo fredagen, og med den to nye fridager på rappen til å hente seg inn igjen. Jo, … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2020-01-01 09:53 Takk, 2019.

Vurderte en sånn årskavalkade. Det er jo så trendy blant bloggerne. Bilder fra hver måned, sånn typ “Se her, hva jeg gjorde da!”, men når alt kommer til alt er det vel i grunn bare gjentagelse og latskap. Bildene har jo vært postet før. Teksten og historiene like så. Logget inn på Instagram for å … Continue reading "Takk, 2019."

2019-12-29 08:14 Ukas små øyeblikk.

Denne søndagsbloggen kunne blitt skikkelig kort. Sovet, spist, gjentatt. Sånn, ferdig! Uka oppsummert! Kroppen har vært enda mer klar for ferie enn jeg hadde trodd. Jeg har sovet, masse! God sammenhengende søvn, flere dager på rad. Det har hørt sjeldenhetene til i høst. Lange frokoster med flokken, ihvertfall de som har karet seg ut av … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-12-25 15:17 Lenge leve latskapen.

Det hersker en egen ro i hele måsahuset. Førstedagsro, som gubben kaller det. Vi sitter i pysjen. Pysj er førstedagsantrekk. Pysj, tøfler, noen av oss har knapt gredd håret, og jeg, jeg har ikke vært utenfor døra engang. Det er familietid.   I bakgrunnen summer tv`n,  og en eller annen julefilm vi har sett mange … Continue reading "Lenge leve latskapen."

2019-12-22 08:27 Ukas små øyeblikk.

Jeg har juleferie! Akkurat det har jeg nesten ikke klart å ta helt innover meg enda. Det har vært hektiske jobbdager så lenge nå, og det har hendt så masse på kveldene. Desember ble liksom bare borte. Koselige dager, for all del, men travle. Og så, plutselig, var det ferie. Fridagene kom brått, men godt. … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-12-18 09:33 Julekonfekt- Snickerskuler

Jeg elsker å lage mat fra bunnen av. Både middager, og bakeverk. Å stå ved kjøkkenbenken, røre i kraften til en brun saus, eller sette en gjærdeig som skal spre deilig lukt av nybakst i hele huset er terapi for meg. Men… Jeg er også dronningen av juks og snarveier, og det skammer jeg meg … Continue reading "Julekonfekt- Snickerskuler"

2019-12-16 08:47 DIY- Duftkongler.

Noen dager overrasker jeg meg selv positivt…sånn i den grad at jeg kommer på ideer jeg synes er sånn smått geniale. De dagene tar jeg vare på, for det finnes jammen mange dager hvor jeg også ser meg i speilet og lurer på hvordan i all verden jeg kunne være den spermen som kom først … Continue reading "DIY- Duftkongler."

2019-12-15 08:18 Ukas små øyeblikk.

Med fare for å høres ut som ei overpoetisk lettrørt sutrekjerring: “Fy flate så masse bra folk det finnes der ute!!!” At så mange mennesker skulle klare å røre meg (mentalt altså, det er ingen som har gått og plukka på meg lissom) denne uka, det var jeg helt uvitende om på mandagen. Men nå, … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-12-13 17:47 Fra oss til dere.

Jeg tok en kopp kaffe med Mona i dag. Det skjer titt og ofte.En kopp kaffe bak disken i butikken til Mona. Så fint det er, å kjenne en som driver verdens fineste lille butikk på senteret. En sånn butikk hvor atmosfæren er god, og inspirasjonen enda bedre, og selskapet best av alt.   Stikke … Continue reading "Fra oss til dere."

2019-12-12 08:58 En liten pepperkakeby.

De har gått sin seiersgang på Instagram noen år nå, disse enkle men dekorative pepperkakehusene, og byene. Jeg har sett, beundret, og ikke gjort noe mer med det. I mange år pyntet vi pepperkakehus, alle tre guttene hadde hvert sitt prosjekt. De er liksom ikke like ivrige på akkurat det lenger. Podene er jo så … Continue reading "En liten pepperkakeby."

2019-12-10 15:59 DIY- Ventesone

Måsahuset er ikke akkurat stort, og nå i ventetiden frem mot julen fylles naturlig nok huset opp med mer krimskrams enn vanlig. Pakkene for eksempel, julegavene vi får, eller de som snart skal leveres til venner og familie, de tar mye plass. Ikke ser de særlig pene ut heller, der de står ferdig pakket i … Continue reading "DIY- Ventesone"

2019-12-09 09:45 Julehjelpen

Du vet når du har nådd den alderen når ungene spør deg hva du ønsker deg til jul? Og du svarer “snille barn”, og faktisk mener det. For sannheten er at du egentlig har alt du trenger, og snille barn er så mye mer viktig enn krimskrams til hylla, eller den flasken med vin, eller … Continue reading "Julehjelpen"

2019-12-08 08:22 Ukas små øyeblikk.

Åkæi. På ei uke har jeg spydd og skiti min egen kroppsvekt, men nesten ikke gått ned et gram (fordømte bortkasta omgangssyke), spist min egen kroppsvekt i marsipan med sjokoladetrekk (Hallo Nordvang, der har du svaret lissom), og jeg har runda livet. Helt sant!!! Dævver jeg i morra, så går jeg i bakken med tommelen … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-12-05 11:25 Grove gløgg-brød.

Det finnes lite som slår fersk gjærbakst. Nybakt grovbrød eller søte boller spiller ingen rolle,det er like godt begge deler, bare det er ferskt. Men hva om man slår sammen de to da? Kombinerer et litt grovt brød med søte boller, og tilsetter en dæsj av jul! Hva får du da? SNADDER!!! Det er det … Continue reading "Grove gløgg-brød."

2019-12-04 08:31 Nå koser vi vårs dere!!!!

«Nå koser vi vårs dere!» skrålte jentegjengen, og hevet glassene med rødvinsgløgg i en skål for høytiden. Viktig å få klemt inn en sånn koselig venninnekveld midt i julestria, bare sånn for å roe ned litt, og virkelig kjenne på den gode julestemninga. Jeg registrerte en svette-ring på størrelse med rundkjøringa utenfor Bisonbygget under armen … Continue reading "Nå koser vi vårs dere!!!!"

2019-12-03 08:27 Juksemaker… En deig- 11 slag.

“Nåååh, er du ferdig med alle sju slaga tel jul du a?” gliste dama foran meg i kassa da hun så boksen med 10 kroners pepperkaker i handlekurven min. “Selvgode gamling!” tenkte jeg, men smilte høflig slik mamma lærte meg. “Å jadda, jeg bakte 11 slag i går jeg!” svarte jeg, og flirte innvendig da … Continue reading "Juksemaker… En deig- 11 slag."

2019-12-02 09:17 Nå er det lov å glede seg litt.

Dette er liksom den dagen jeg synes jeg har lov til å begynne å glede meg, sånn rent offentlig. Sannheten er at jeg har gledet meg lenge, lenge før advent. Da den første snøen falt i November gikk jeg inn i akutt julemodus, og ble fysen på både ribbe og riskrem. Jeg har stått imot … Continue reading "Nå er det lov å glede seg litt."

2019-12-01 07:03 Ukas små øyeblikk.

Noen dager har jeg vært så trøtt etter netter uten søvn, at hodet føles som om det er fult av bomull. Andre dager har den iskalde lufta klarnet hodet og kroppen har vært full av energi. En mellomting haddde ikke vært å forakte, men det finnes slike fine små øyeblikk som er verdt å ta … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-11-30 07:35 Den perfekte julegaven.

Annonse for Posterstore.no   Måsahuset er gammelt og værbitt. Mye kunne vært oppgradert, ingen ting her er av nyere dato, likevel har det sin sjarm. Jeg elsker det gamle, det som har en historie, og interiøret bærer preg av at det er brukt bbåde lenge og vel, også av generasjoner før oss som bor her … Continue reading "Den perfekte julegaven."

2019-11-24 08:29 Ukas små øyeblikk.

Sitter i grunn her og funderer på om jeg i det hele tatt har sett snurten av sola denne uka. Ikke som jeg kommer på nå. November kan være skikkelig mørk altså! Ikke sånn mørk i sinnet, for det er jeg ikke, men mørk-mørk, om du skjønner. Mørkt når man våkner, mørkt når man går … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-11-22 08:41 Hjælp!

Så var det igjen det der med å tenke først og svare etterpå da…ikke min sterke side. Virkelig ikke. Noen spør meg om noe, jeg sier spontant ja, også blir skuldrene høye i det øyeblikket jeg innser at jeg ikke helt vet hva jeg har begitt meg ut på.   Denne gangen er det advenstkalender, … Continue reading "Hjælp!"

2019-11-17 08:12 Ukas små øyeblikk.

En sånn uke man trenger litt tid til å fordøye, sånn er den nok best forklart, denne uka. I det ene øyeblikket skinner sola, snøen kniterer under skoa, sparkstøttingen sklir avgårde bortover gangveien så fort at vinden lager tårer i øynene, og livet smiler.   Så kommer budskapet om at et ungt menneske har gått … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-11-14 14:01 En liten påminnelse…

Jeg var stressa i går. Stressa, litt irritert, litt lei meg, egentlig litt uten grunn. Sånn er det bare av og til, når ting hoper seg opp litt, uforutsette ting skjer, skuldrene er høye, når begeret renner litt over. Renner over av det som i den store sammenhengen bare er små ting.   Hva jeg … Continue reading "En liten påminnelse…"

2019-11-12 05:48 Konkurranse- Hva er jeg?

Jeg fikk to gaver i går. Nydelige ullsokker fra snilleste kollega Torunn, og en så herlig kopp fra Anne. Helt uten grunn, og bare fordi, og jeg ble så glad. Tenk det, to fine overraskelser på samme dag, og humøret mitt bare lissom SVOOOSJ, rett til værs! Så satt jeg her hjemme på kvelden, og … Continue reading "Konkurranse- Hva er jeg?"

2019-11-11 13:28 Til en som fortjener det.

Den største gleden du kan ha, er å gjøre andre glad. Mormor sa alltid sånne kloke ting, for mormor var en sånn klok dame. Stillferdig, full av integritet, lugn, snill og god. Og mormor hadde rett. Det finnes knapt en større glede, enn det å glede noen. Smil er til for å deles, latter er … Continue reading "Til en som fortjener det."

2019-11-10 08:08 Ukas små øyeblikk.

Uka jeg lot meg distrahere…AV ALT! Tror det er en lidelse egentlig, en uoppdaget diagnose av noe slag. Sånn seriøst, i alle samtaler, enten med andre eller meg selv (ja, jeg snakker med meg selv!) Har jeg avbrutt egne setninger og begynt på nye, eller hoppet fra den ene tanken til den andre, uten å … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-11-03 07:51 Ukas små øyeblikk.

“Halla mamma!!!!! Bra dag eller? Ta følge resten av veien?” Det forundrer meg stadig hvordan tenåringer kan stille spørsmål helt uten bruk av spørreord. Jeg lo da jeg hørte stemmen hans rope noen meter bak meg. Denne lange, snåle, snille poden som tok meg igjen med slike “syv-mils-skritt” slik som kompisen til Askeladden. Han gliste … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-10-31 13:07 PMS- Ditt verste mareritt.

Det var under en lunsj på personalrommet til Helse og Oppvekst-avdelingen forrige uke at ideen begynte å ta form. Noen (eller meg da) foreslo at vi skulle være litt gøyale i år, og kle oss ut på Halloween. “Alle” var enige i at det var en god ide. Selv om vi jobber med såkalt stor … Continue reading "PMS- Ditt verste mareritt."

2019-10-27 07:29 Ukas små øyeblikk.

Vesle Bolla tripper rundt på teppet, klatrer litt i ullsokkene mine, og gnager litt på tærne mine om jeg vifter med dem.Bra start på dagen, herlig øyeblikk. I dag skal jeg ta fatt på en ny bok, og jeg gleder meg. Jeg har ingen andre planer for søndagen foreløpig. Altså, kjenner jeg meg selv rett … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-10-25 13:00 Grove eplemuffins.

Så har vi altså da kommet dit igjen, at vi alle fem her i måsahuset er lei brødskiver i matpakka. Brødskiver er fint det altså, man skal slett ikke kimse av den tradisjonelle matpakka, for grovbrød og god pålegg gir akkurat den energien du trener for å gjennomføre en skole eller arbeidsdag, men…. Dag ut … Continue reading "Grove eplemuffins."

2019-10-23 19:56 Lille Bolla

Er det ikke rart, hvor glad man blir i alle disse firbente? De gjør noe med oss, disse dyra.   Måsafamilien en en helt vanlig familie. Det finnes ingenting ekstaordinært eller spesielt spennende med oss. Vi er fem helt vanlige mennesker som lever litt trangt i et gammelt, lite rødt hus utpå Måsan. Vi jobber, … Continue reading "Lille Bolla"

2019-10-20 08:23 Ukas små øyeblikk.

Det var sånn ca rett før midt på svarte natta at en eller annen av de to eldste podene romsterte litt i stua. Vårt soverom er egentlig den gamle spisestua, kun delt fra stua med en uisolert lettvegg. (Vi fikk jo unger oftere enn vi fikk tilbake på skatten en periode, og måtte utvide soveplassene!) … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-10-13 08:11 Ukas små øyeblikk.

Hælja ja…nei, den har jeg ikke sett noe til! Fler som sitter med den følelsen eller? Jeg vet at det har vært helg altså, og teknisk sett er det jo det fremdeles, men jeg føler likevel at den ble borte før jeg rakk å henge meg på. Det får så være. Jeg er klar for … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-10-10 18:39 Jula sitter i hjertet, ikke butikkhylla!

Jeg bare lurer på noe. Hva er jula for deg? Om du er en av de som liker, og en av de som feirer jul da. Hva er det beste med jula, og hvor finner du den gode julefølelsen? Hva gleder du deg mest til med høytiden? Jeg pleier ikke å hamre løs på tatstaturet … Continue reading "Jula sitter i hjertet, ikke butikkhylla!"

2019-10-09 19:29 Slike annerledes-dager.

Jeg er et vanedyr, og jeg trives med det. Trenger ikke den helt store spenningen i hverdagen, eller de største utfordringene for å være lykkelig. Neida! Frokost, lunsj, middag og kokosbolle. Våkne, jobb, sofa, god natt. Det er fine dager. Som jeg sa, vanedyr.   Men så hender det man får slike tilbud man ikke … Continue reading "Slike annerledes-dager."

2019-10-06 08:28 Ukas små øyeblikk.

Den følelsen…når høstferien er over kjappere enn valgløftene til en gjennomsnittelig storingspolitiker… Seriøst altså. Mandag-søndag, mandag-søndag, og det er de to dagene uka består av…sånn kjennes det ihvertfall. Men, at det var godt med noen fridager, det er ikke til å stikke under en stol! Planene om å stå opp tidlig hver morgen for å … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-10-03 11:50 DIY – mosekuler

Blogging er gøy. Kjempegøy faktisk. Avslappende. La fingrene hamre løs på tastaturet, lire av seg noen strofer om ditt og datt. Joda, jeg har funnet enda en avslappende hobby i bloggen. Det kommer mye positivt ut av bloggen også, sånn for min del mye sosialt. Både på det helt personlige plan, men også på … Continue reading "DIY – mosekuler"

2019-10-01 13:24 Okt”over” og ut.

Snedig overskrift der altså. Prøvde meg på en sånn litt fiffig blanding av Oktober, og over, og ut… Greit da, så blir jeg aldri noen stor dikter, men ute, det har jeg vært i dag!   Høsten er og blir min favoritt tid, Oktober er den beste måneden. Slik har det alltid vært. Oktober som … Continue reading "Okt”over” og ut."

2019-09-29 07:21 Ukas små øyeblikk.

I dag tidlig tenkte jeg, for aller første gang, at “Off…kanskje jeg bare skal drite (pardon my french) i det!” Bloggen altså, bare i dag, bare dette lille søndags-skribleriet. For uka har vært lang, trå og strevsom, og jeg har ikke, om jeg skal være helt ærlig, lett så hardt etter de små øyeblikkene. Men … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-09-22 08:11 Ukas små øyeblikk.

Aaaaaand CUT! Er det ikke sånn ressigøren roper på slutten av et filmopptak!? Sånn kjennes det nå. Som om noen bare ropte AAAND CUT, så var uka ferdig. Selv om det strengt tatt er en del timer igjen av søndagen, og uken offisielt ikke er helt over enda. Jeg er kjempesliten, i kropp og hode, … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-09-15 07:20 Ukas små øyeblikk.

Det knitrer så herlig i peisen der borte i hjørnet. Jeg kjøpte tre sekker med ved på Europris på fredag, bare for å ha i helgen. Jeg er frøsen om dagen, selv om det egentlig ikke er spesielt kaldt hverken ute eller inne enda. Jeg fyrer vel egentlig mest for kosen sin del, for jeg … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-09-10 15:25 Psyko Janne…

Det var i slutten av forrige uke det meste gikk galt på jobben. Eller galt og galt, jeg fløy ihvertfall litt rundt som en ping-pong ball og hadde lissom hundre jern i ilden samtidig. Jeg liker det egentlig sånn. Jobber greit under press, og er skjerpet når det er kaos, men…og her er et stort … Continue reading "Psyko Janne…"

2019-09-08 08:09 Ukas små øyeblikk.

Så rart. Her hadde jeg gledet meg så innmari til en helg helt uten planer. Den første og siste på lenge, også gikk den rekordfort. Hvordan kan det ha seg at jo eldre man blir, jo fortere går helgen. Eller egentlig hele uka…som om uka kun består av mandag og søndag. Alle dagene i midten … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-09-02 10:31 Snipp-snapp-snute.

“Jammen, du skjønner ikke! Tenk det at alle episodene av Neighbours eller Greys Anatomy forsvinner fra nettet, og du aldri mer får sett det igjen!” Jeg himler med øynene og gubben gestikulerer oppgitt med armene! “Greit da! Tenk deg at verden går tom for sånn ostepulver, og du aldri noen gang skal smake ostepop igjen!” … Continue reading "Snipp-snapp-snute."

2019-09-01 08:21 Ukas små øyeblikk.

Riiiing-riiiiing! “Du har nå kommet til tidenes største hypokonder. Jeg er fortiden opptatt med å synes synd på meg selv, og kan desverre ikke ta telefonen. Vennligst legg igjen en beskjed (eller paracet) etter nysetonen!”   Fy flate! Erre muuuli å synes mer synd på seg selv? Jeg skammer meg litt når jeg sier det, … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-08-25 07:15 Ukas små øyeblikk.

Noen ganger kjennes det ut som om jeg gjentar meg selv, spesielt her i denne lille ukas øyeblikk bloggen på søndagene. Jeg kunne bare tatt slik “copy & paste” fra forrige søndag akkurat nå. Jeg, teppe, sofa, te med honning, og den samme katta som stirrer på meg med samme kritiske blikk. Litt sånn fordømmende, … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-08-24 15:33 Årets sesong er din fortjeneste!

“Krampe!!!!” Martin ligger i grusen mellom tilhenger, rusten varebil og crossykler, vrir seg litt, og grimasene tilsier at det vondt et eller annet sted. Han gnir seg på leggen, og peker. “Krampe!” Selvforskyldt, men selvsagt vondt for det. Vondt i armen også, men garantert ikke brudd. Det vet han, for han har brukket begge armene … Continue reading "Årets sesong er din fortjeneste!"

2019-08-18 08:03 Ukas små øyeblikk.

Det lukter kaffe, nystekt rundstykke med honning, og et sånn duftlys fra Halvor Bakke. Lukten av honning slår alt. Jeg hadde glemt hvor godt det var. Honning på skiva, honning i en kopp te. Kjempegodt. Sitter pakket inn i favoritt teppet i hjørnet av sofaen. Den svarte katta snorker provoserende høyt med tanke på hvordan … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-08-17 14:02 Runda bloggerlivet.

Jeg tror jeg bare lar dagens Instagram story tale for seg selv….           Jada,så neida så… påvirkelig? Jeg? Næh… Og med det tror jeg at jeg har runda bloggerlivet…     God lørdag til alle, også dere som ikke går i ett med interiøret. Vi blogges. 11 kommentarer

2019-08-14 11:33 Gule gardiner, helt meg lissom.

Ok…dette er litt teit. Blogge om gardiner. Noen interiørblogger kommer jeg aldri til å bli. Til det er jeg altfor lite stilren hva interiør angår, og måsahuset er for gammelt og slitent til å fremstå som noen inspirasjonskilde for folk flest. Her det meste arvegods, malt og pusset ned, og malt igjen, hentet fra bruktmarkeder, … Continue reading "Gule gardiner, helt meg lissom."

2019-08-12 13:12 Kjære ungdom, velkommen tilbake.

Jeg likte aldri ungdom! Ikke da jeg var en selv engang. Ungdommer er høylytte, utspekulerte, og overparfymerte. Men så endret det seg, helt tilfeldig, og jeg kan ikke fortelle deg hvor, når, eller hvorfor, for det vet jeg ikke engang svaret på selv. Men det jeg kan fortelle deg, det er at nå sitter jeg … Continue reading "Kjære ungdom, velkommen tilbake."

2019-08-11 08:34 Ukas små øyeblikk.

Trøtt! Stive skuldre, og trøtt. De stive skuldrene skyldes litt en sånn urolig natt med lite søvn og mange forsøk på å finne en god sovestilling, men aller mest en skikkelig tøff treningsøkt i går. Det er positivt da! Ikke dårlig nattesøvn, men den treningsøkta. Ikke hadde den blitt noe av heller, om det ikke … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-08-05 09:22 Takk for at du deler!

For en uke siden startet jeg prosjektet #MinLilleHverdagsglede her på bloggen, og under samme hashtagen på Instagram, i håp om å få se noen av deres hverdagsgleder også. Og dere har delt. Mer enn jeg hadde turt å håpe på! Små og store hverdagsgleder, både fra faste blogglesere jeg kjenner igjen navnene på, og mange … Continue reading "Takk for at du deler!"

2019-08-04 08:17 Ukas små øyeblikk.

Sjokoladekake og kaffe til frokost! Det setter i grunn punktum og standarden for alle øyeblikkene denne uka. I dag må joggeskoene og trenings-skjorta på, for nå husker jeg knapt åssen de ser ut. Jeg har ikke trent hele uka, men jeg har spist. Mye! I grunn greit med sånne uker også! Innimellom. Så da starter … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-07-29 11:39 Din lille hverdagsglede.

Akkurat nå sitter jeg jeg på stranda på Hvaler. Nyter solen, lyden av bølgene,sval sjøbris. Nyter. Kjenner på tvers igjennom ekte hverdagsglede. Jeg har tenkt på dette en stund. Tenkt at det ville være artig med et lite hverdagsgledeprosjekt. Et prosjekt der flere kan dele, hvor flere kan bli mer bevisst på sine egene små … Continue reading "Din lille hverdagsglede."

2019-07-28 08:48 Ukas små øyeblikk.

Det måtte liksom ei ferieuke til, før vi klarte å lande skikkelig med feriefølelsen. En uke til å koble hjernen på feriemodus, før vi kunne begynne å nyte. Og når kroppene og hodene først skjønte at det var ferie, ja da inntok vi hvilemodus, og der er vi enda. For en nydelig greie! Å rusle … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-07-21 08:25 Ukas små øyeblikk.

Jeg er mora til Jesus. Jeg lo så jeg nesten knakk da vi gikk igjennom bildene fra turen til Hvaler tidlig i uka. For midt på kamararullen, mellom bilder av poder som gasser seg med pizza eller bygger sandslott på stranden dukket det opp et bilde av mellomste poden, og han var klin lik Jesus. … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-03-31 08:14 Ukas små øyeblikk.

Sitter her under ei diger dyne i sofaen. En av kattene ligger paddeflat på ryggen, strukket ut over bena mine, og maler høyere enn en poengsmotor. Alle andre i måsahuset sover enda. De står ei kanne nytraktet kaffe på kjøkkenbenken, men jeg orker ikke reise meg for å hente. Litt for bedagelig anlagt akkurat nå, … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-03-29 07:10 Legg igjen en beskjed etter puppetonen!

Det har tatt meg 42 år å bli fortrolig med denne kroppen. Glad i, til og med. For jeg er det nå. Glad i denne skrotten. Ikke fordi jeg våknet opp en dag og innså at jeg plutselig på mirakuløst vis var blitt dødsdigg liksom, neida, her er det nok av skavanker å ta av. … Continue reading "Legg igjen en beskjed etter puppetonen!"

2019-03-24 08:38 Ukas små øyeblikk.

Følelsen av å gå rundt og glede seg til noe, uten at man egentlig har noe å glede seg til. Litt spesielt egentlig, men kjempefint! For det er ingen ting i umiddelbar fremtid som skulle tilsi at jeg burde trave rund med sommerfugler i magen, likevel kjenner jeg på en sånn herlig indre glede om … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-03-22 07:41 Hverdagsvitamin.

Jeg er dårlig på disse små hverdagsinnleggene. Det å skrive uten å ha noe å skrive om. Noe spesifikt lissom. Men så sitter jeg her, mens podene spiser nystekte rundstykker til frokost, gjør seg klare for skole, ser på at dagens første solstråler danser på bordet gjennom vinduet. Støvet synes ekstra godt i sola. Støvet … Continue reading "Hverdagsvitamin."

2019-03-21 06:15 Hårete mål og nummer på brystet.

Det sies at det å trene sammen med flere øker treningsgleden. Ikke bare det, forskning viser  at man også henter motivasjon fra hverandre, og at intensiviteten over treningen blir større. La meg bare si det som det er med en gang. Forskning suger!   ( Treningsglede, slik du ser for deg at det skal være, … Continue reading "Hårete mål og nummer på brystet."

2019-03-17 07:45 Ukas små øyeblikk.

Det var nesten så jeg droppet det i dag, denne søndagsbloggen. Hodet ville bare sove lenger, aller helst hele dagen, kroppen var ikke enig. Hjertet har løpt maraton i natt. Det gjør det av og til. Flimrer mer enn det har godt av, skaper litt hodebry, og da blir kroppen sliten. Lenge siden forrige runde, … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-03-10 07:16 Ukas små øyeblikk.

Jeg har smilt denne uka. Mye mer enn på lenge, uten noen spesiell grunn. Jeg bare kjenner meg glad, nesten litt høy på livet. Ting er bra, livet er bra, hverdagen er bra, sånn i det store og det hele. Det er så masse å være takknemlig for! Så mange fine små hverdagsøyblikk å ta … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-03-06 17:46 Smittsom framsnakk

En  kollega viste meg en artikkel på nett i dag. En artikkel om språkbruk blant ungdom, hva de kaller hverandre, hva slags verbal hets ungdom, da særlig unge jenter blir utsatt for. I blogglandia snakkes det om netthets, og kvinner som hater kvinner. På arbeidsplassen min ser jeg stadig unge jenter i konflikt med andre … Continue reading "Smittsom framsnakk"

2019-03-03 08:36 Ukas små øyeblikk.

Nå har jeg ligget i over en time og bare hørt på regnet som hamrer mot soveromsvinduet. Jeg våkner liksom ikke helt skikkelig i dag. Litt varm i panna,, sår i halsen, sliten, selv etter å ha tatt tidlig kvelden i går. Hele uka har egentlig vært litt sånn, jeg føler at jeg har hengt … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-02-24 08:38 Ukas små øyeblikk.

Jeg har hatt vinterferie hele uka. Egentlig burde jeg sittet her og delt bilder og historier fra snødekte fjell, koselige hyttefrokoster og nypreppede skiløyper, men vi eier ingen hytte. Faktisk eier jeg ikke ski heller, selv om jeg så absolutt gjerne skulle hatt et par. Neida, sannheten er at jeg har vært hjemme hele uka, … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-02-22 10:40 “Romantisk” frokost for to….

Meg: ” Vennen miiiin??? Nå kan du stå opp. Jeg har laget romantisk frokost for to!!! “     Måsagubben: ” Romantisk? Pannekaker? Egg, hvetemel og melk. Nei takk, da kommer jeg til å drite på meg i hele dag!” “Men, hahahaha, sjekk dette da…fiksa pannekakene dine. Hvis ikke detta er romantisk så veit … Continue reading "“Romantisk” frokost for to…."

2019-02-17 09:35 Ukas små øyeblikk.

Vi ble liggende helt til nå. Til langt på dag, ihvertfall til oss å være. Det fantes en tid da vi kunne bli i senga nesten hele søndagen, snorke og sove, lade batteriene. i dag ble vi liggende til halv ti, våkne fra halv åtte, og enda synes vi at vi hadde ligget lenge. Må … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-02-16 08:18 Norges morsomste svigerdatter.

Det var sånn ca midt i uka at den mellomste poden ringte meg midt i skoledagen.  Poden er nesten alltid blid, men denne gangen virket han nesten litt bekymringsfullt høy på livet til tenåring å være. De setter jo gjerne sin lit i det å være så avslappet og chill at de er sporadisk vanskelige … Continue reading "Norges morsomste svigerdatter."

2019-02-14 08:52 Hverdagskjærligheten.

Vi hadde så vidt fått somlet oss til å kaste råtne gresskar og annen halloweenpynt, før butikkene rant over av gratulasjonskort og kaffekopper med teksten “Verdens beste mor”. Forrige søndag kom poden hjem med en bukett overprisede røde roser fra bensinstasjonen, og gratulerte meg med morsdagen. Jeg klistret på meg et smil og takket lettere … Continue reading "Hverdagskjærligheten."

2019-02-10 08:18 Ukas små øyeblikk.

Jeg tror jammen meg jeg er synsk. Burde hatt fast jobb i det derre “Åndenes makt” eller noe. Forrige søndag sa jeg at siden forrige uke hadde vært en eneste lang opptur ville øyeblikkene være vanskeligere å finne denne gangen. Gjett hvem som hadde rett! Jeg har tryna på holka. Ikke sånn bakoverfall, heldigvis, og … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-02-04 06:24 Fy f**n !!! Mamma banner da ikke!

Poden: “Hahaha! Du veit det kaldt, når mutter`n banner høyt!” Meg: “Jeg??? Jeg banna da ikke!” Poden: “Æh, jo ass! Du banna! HØYT! Dem hørte deg garantert over hele Høland lissom! “ Så gjennom bildene. Zoomet litt. Innser at poden mest sannsynlig har rett.         Fy F**n!!! Greit da, så er det … Continue reading "Fy f**n !!! Mamma banner da ikke!"

2019-02-03 09:25 Ukas små øyeblikk.

I dag vil jeg hvile. Ligge rett ut på sofaen, spise rester horisontalt, ha sugerør i brusen for å slippe å løfte hodet når jeg drikker. Ikke fordi jeg er syk eller noe altså, men fordi jeg fortjener det. Dette har liksom vært litt min uke. Det føles sånn, uten at jeg egentlig kan sette … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-01-30 15:31 Lettere lykkelig ut av komfortsonen.

Jeg følte bare for å skrive noen ord om mandagen. En sånn dag jeg egentlig hadde gruet meg til, men som likevel ble en  kjempefin og positiv opplevelse. Nå, tre dager etterpå sitter jeg her og kjenner på en sånn enorm lettelse, og ikke minst en stor glede, ved tanke på mandagen som var. Akkurat … Continue reading "Lettere lykkelig ut av komfortsonen."

2019-01-29 14:08 Glad i deg.

Du var vel en snau halvtime gammel da jeg sa det til deg, for aller første gang. Studerte den lille hånden som hadde grepet tommelen min, snuste inn den herlige lukten av baby, kysset hodet ditt og hvisket, jeg er glad i deg.  Jeg bestemte det der og da. De ordene, de skulle du alltid … Continue reading "Glad i deg."

2019-01-27 09:11 Ukas små øyeblikk.

Et lite (ganske stort) stykke marsipankake, en kopp te, og oppsummering av ukas små øyeblikk. Det er søndagen sin det tenker jeg. Alle søndager burde starte med kake! Et av ukas fine øyeblikk, akkurat nå. En forlengelse av gårsdagens fineste øyeblikk, familieselskap for poden som fyller år neste uke. Jeg elsker familieselskap. Samle gjengen til … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-01-25 07:51 Bare en lommebok.

Den ligger i skuffen. Sammen med en pakke Paracet, en neglefil, en lommelykt, en pose dundersalt som har ligget så lenge at alle har klistret seg sammen, og en kvittering fra Plantasjen. En skikkelig roteskuff, en av fire i dette gamle salongbordet. Der ligger den, og der har den ligget et par år nå. Helt … Continue reading "Bare en lommebok."

2019-01-22 12:03 Multitaskende muffinsomelett.

Skulle bare hjemom i ei friøkt for å se til poden som ligger syk hjemme. For gammel til at mams og paps har lov til å være hjemme med sykt barn, likevel for ung (synes jeg) til å skulle ta vare på seg selv når hodet banker og feberen er høy. Heldigvis ligger jobben fem … Continue reading "Multitaskende muffinsomelett."

2019-01-20 08:48 Ukas små øyeblikk.

Jeg er i ryddemodus. Startet i går, skal fortsette i dag. Klør i fingrene etter å komme igang igjen, og det skjer ikke ofte når det gjelder rydding, for å si det sånn! Men det er litt typisk Januar da. Et sånn innebygget behov for å renske opp litt, starte litt på nytt. Et skap … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-01-17 06:15 #Guttemamma

Poden: “Vi skal på tur med klassen i morgen. Kan du koke kakao?” Meg: “Jada, seff. Finn frem tursekken din da, så pakker jeg ned litt godsaker i den i morgen tidlig! Er det lenge siden du rydda tursekken?” Poden: “Eh, neida! Ikke lenge siden!”   Neida…ikke lenge siden i det hele tatt. #guttemamma 7 … Continue reading "#Guttemamma"

2019-01-16 14:20 Sukkerfritt og supergodt.

Reklame | Sukkerfritt.no Da jeg startet denne lille midtlivskrisebloggen var det aldri i mine tanker å skulle bruke den til å reklamere for noe som helst. Ei heller trodde jeg det var aktuelt for noen som helst annonsør av ulike slag å ville bruke akkurat undertegnedes noe slitne mammakropp som en levende reklameplakat for noe … Continue reading "Sukkerfritt og supergodt."

2019-01-13 09:16 Ukas små øyeblikk.

Det er som om uka var like kjapt over som nyttårsforsettet om å ikke drikke brus i Januar. Mandag-svisj-søndag! Når hverdagen liksom bare forsvinner i et lite kaos hverdagslige ting er det godt å sette seg ned søndag morgen, skrolle litt gjennom bildene på mobilen, og se tilbake på de små øyeblikkene i uka som … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-01-06 15:36 Herlige små havrekaker.

Jeg slumpet sammen noen små havrekaker på kjøkkenet i dag tidlig, og som den sosiale-medie-avhengige to-og-førtiåringen jeg er knipset jeg et bilde og la ut på både snapchat og instagram. Aldri før har det haglet inn så mange forespørsler om oppskrift, senest for en halv time siden da jeg stod midt ute på Kjelle-jordet og … Continue reading "Herlige små havrekaker."

2019-01-06 09:21 Ukas små øyeblikk.

Det kjennes som om det var en sånn fire-dagers uke. Starta på torsdag, slutta på søndag. Nesten så jeg må grave langt bak i hjernen for å forstå at nyttårsaften var en del av uka. Den var jo det. Mandagen, siste dagen av 2018, første dagen av ny uke. Nyttårsaften var rar egentlig. Rolig og … Continue reading "Ukas små øyeblikk."

2019-01-01 08:54 Om du snubler…

Jeg liker egentlig ikke nyttårsforsetter. Mest fordi jeg ikke aldri klarer å holde dem, avslutter som oftest før jeg har starta. Ikke det at jeg tidligere har satt meg sånne hårreisende mål heller, det er nok bare det at å leve etter planer ikke helt passer for meg. Jeg er litt mer glad i “å … Continue reading "Om du snubler…"

2018-12-31 09:23 Godt nytt år!

Det ser ut til at det har blitt en greie blant bloggere å gjøre en slags årskavalkade på bloggen.  Tilbakeblikk på hver måned, bilderas, favorittøyeblikk og mest leste innlegg. Jeg vurderte å slenge meg på trenden, men jeg kom ikke lenger en Januar før jeg kastet inn håndkle. Jeg fatter meg heller i korthet, nå … Continue reading "Godt nytt år!"

2018-12-29 08:56 Grasiøst kvinnfolk på glattisen.

Du vet når du ikke helt har kommet ut av pysjamasen, for det er romjul, du har all verdens tid, og du har uansett satt av morgentimene til litt rydding og husvask etter mange av julens utskeielser? Når du ikke helt, på flere uker, har sett dine egne tær fordi magen er så full av … Continue reading "Grasiøst kvinnfolk på glattisen."

2018-12-23 08:50 23. Desember – Ukas små øyeblikk.

Så skriver vi lille julaften. Jeg har nettopp åpnet den nest siste pakken i adventskalenderen fra “julenissen”. Fortsatt aner jeg ikke hvem han eller henne er, men om du leser her, så vit at jeg har kost meg stort med kalenderen hele Desember! Dagen pakke ligger det bilde av på både instagram stories, og snapchat. … Continue reading "23. Desember – Ukas små øyeblikk."

2018-12-22 08:28 22. Desember – Så kom jula.

Gutta har tatt juleferie. Minste poden allerede på torsdag, de største i går. Gubben har litt romjulsfri frem til torsdag, og med det har juleroen inntatt måsahuset. Enda er vi ikke helt ferdige, men det lille som står igjen er kun slike ting som skaper god stemning. Stress er vi ferdig med, ikke at denne … Continue reading "22. Desember – Så kom jula."

2018-12-21 06:53 21. Desember – Smeltet snømannkonfekt og kattekrek.

Da er de ferdige. Alle syv slagene, en liten drøss gjærbakst og litt hjemmelaget julegodteri. Og så fort alt var i boks, bokstavelig talt, da begynte jeg å kjede meg. Ville bake mer, smake mer. Tok meg i å savne da guttene var små, og vi var skikkelig kreative med julegodteriet. Vi laget snømann og … Continue reading "21. Desember – Smeltet snømannkonfekt og kattekrek."

2018-12-20 06:45 20. Desember – Fersk “gjærte”-krans.

Først: Om du hadde sett hvordan jeg lo av meg selv når jeg skrev overskriften til dette innlegget, da hadde du trodd det hadde klikka for meg. Noen ganger synes jeg at jeg selv er så himla festlig. Også: Må bare få takke for overveldende god respons på innlegget i går. Jeg skriver jo egentlig … Continue reading "20. Desember – Fersk “gjærte”-krans."

2018-12-19 06:33 19. Desember – God Jul a, din surpædd!

Folk er rare.  Er det salg kan vi stå timevis i kø for å handle ting vi ikke trenger, og er det ekstra gode tilbud handler vi gjerne ting vi ikke liker engang. Alt dette for å spare penger vi i utgangspunktet ikke har. Vi overanalyserer alt og alle, og står gjerne frem i mediene … Continue reading "19. Desember – God Jul a, din surpædd!"

2018-12-18 05:49 18. Desember – Hva ønsker du deg til jul, mamma?

Han spør hvert år, denne minste poden. Ikke tjener han penger selv, ukelønna er relativt lav og ganske sporadisk, og sparekontoen sin har han ikke engang tilgang til. Likevel spør han, hvert år. “Hva ønsker du deg til jul, mamma?”  Og jeg svarer det samme som i fjor, og året før der, og årene før … Continue reading "18. Desember – Hva ønsker du deg til jul, mamma?"

2018-12-17 06:01 17. Desember – Karusell-cookies

Man blir nesten svimmel om man stirrer for lenge på de, og de er svimlende gode- derav navnet, karusell-cookies. Snedig, ikke sant? Fy flate, noen ganger blir jeg så imponert over min egen fantasi at jeg nesten tror jeg er bakeblogger! Neida, tulla! Men kakene ble kjempegode, og det er helt sant. Også ble de … Continue reading "17. Desember – Karusell-cookies"

2018-12-16 09:00 16. Desember – Ukas små øyeblikk.

Nytraktet kaffe, lukten av røkelse, og blogg. Søndag, og oppsummering av ukas små øyeblikk. Begynner nesten å bli en vane det her nå, en sånn ukesoppsummering hver søndag. Litt vanskeligere akkurat nå i Desember kjenner jeg. Mest fordi jeg jo titter innom bloggen hver dag, oppdaterer med noen setninger og et par bilder, og de … Continue reading "16. Desember – Ukas små øyeblikk."

2018-12-15 09:08 15. desember – En kvast med minner.

Vi pyntet alltid juletreet lille julaften. Pappa var nøye med akkurat det. Lille julaften, kvelden, og ikke et sekund før! Jeg elsket juletreet. Det var selve symbolet på jula. Helt magisk faktisk.  Lysene, de samme julekulene år etter år. De fire skjøre konglene av tynt glass, med glitter, de som bare pappa fikk henge opp … Continue reading "15. desember – En kvast med minner."

2018-12-14 06:59 14. Desember – Jul på bygda.

Det var med klump i magen vi kjørte fra Sørumsand med det aller siste flyttelasset for snart 20 år siden. Ikke fordi vi ikke gledet oss til å starte på voksenlivet i vårt eget hus, men fordi det var noe vemodig å flytte fra stedet vi begge var oppvokst, hvor vi møttes, og hvor familiene … Continue reading "14. Desember – Jul på bygda."

2018-12-13 06:25 13. Desember – Et lite sansetre.

Det var forleden da jeg skrev om minner fra tidligere høytider jeg fikk ideen. I kommentarfeltet både her på bloggen og på facebook delte folk sine egne minner om julen, og nostalgien tok rett og slett tak i meg.  Hva er det med minner, da særlig minner om julen som gjør at de fester seg, … Continue reading "13. Desember – Et lite sansetre."

2018-12-12 06:30 12. Desember – Eplesnurr-kake med smak av jul.

Tørre julekaker hører liksom julen til, og noen slag ligger allerede i kakeboksene på vent her i måsahuset.  For måsagubben blir det nemlig ikke jul uten krumkaker, og pepperkakebaking er jo tradisjon for gutta, så det hører også med. Men ser man bort fra tradisjonene rundt de tørre kakene er det ikke til å komme … Continue reading "12. Desember – Eplesnurr-kake med smak av jul."

2018-12-11 06:36 11. Desember – Det du har, når du har det.

Det var den julen jeg var 13 at spenningen hadde forsvunnet. Spenningen rundt høytiden, da særlig julaften. Pakkene under treet var nettopp bare det. Pakker. Hvor mange som hadde navnet mitt på seg var liksom ikke like viktig lenger, å snike seg opp i boden i dagene før jul for å klemme på pakkene var … Continue reading "11. Desember – Det du har, når du har det."

2018-12-10 06:48 10. Desember – Grove flatbrød

Jeg fikk takke til bursdagen min, av pappa og fruen. Sånn svær steketakke som dekker halve benken, og gir uante muligheter for en hobbyhusmor med medfødt bakekromoson. Steketakken har fått kjørt seg noen ganger allerede, og jeg elsker den. Før kunne jeg stå i lange stunder for å steke sveler til hele gutteflokken, men nå som … Continue reading "10. Desember – Grove flatbrød"

2018-12-09 10:13 9. Desemer – Ukas små øyeblikk.

Ny uke, adventsuke til og med, og nye øyeblikk. Skulle nesten ikke tro uka kunne by på så masse fine øyeblikk for en som stort sett bare hinker rundt i stua, men denne uka har det ene fine øyeblikket bare tatt over etter det andre. Så mange har det vært, at det nesten er vanskelig å … Continue reading "9. Desemer – Ukas små øyeblikk."

2018-12-08 10:37 8. Desember – Et stort takk, rett fra hjertet.

Jeg hadde gruet meg til i går. Å følge noen til graven er aldri lett. Jeg skal ikke si så mye mer om den saken, for det er ikke jeg som eier den største sorgen her, det er ikke jeg som skal dele minnene om hun som er borte. Men hun snek seg inn i … Continue reading "8. Desember – Et stort takk, rett fra hjertet."

2018-12-07 07:49 7. Desember – Så lett, så godt!

Om du skal følge en blogg denne julen for inspirsajon til flotte dekorasjoner, vakre julebilder og tradisjonelle, fantastiske oppskrifter, da kan du ihvertfall bare logge deg ut herfra med en gang. Her er det bøss under teppet, støv mellom julepynten, og hva julebakst angår er dette året for raske løsninger. Men, jeg har liksom en … Continue reading "7. Desember – Så lett, så godt!"

2018-12-06 08:15 6. Desember – Vis meg DIN jul.

Å ikke være på jobb har sine fordeler. Masse tid til sosiale medier for eksempel. Fordel, og fordel Fru Blom…egentlig er for mye tid på sosiale medier tidvis helsefarlig.  Ihvertfall for meg. Ikke fordi jeg blir firkanta i øya, slik pappa hardnakket påstod på 90-tallet da jeg brukte altfor mange timer foran MTV, i håp om … Continue reading "6. Desember – Vis meg DIN jul."

2018-12-05 08:13 5. Desember – Blogg-eksamen, del 1

“Herregud mamma, det ser ut som en blogg-eksamen her inne!” Og jeg lo! Høyt og lenge! For den mellomste poden har en sånn lett sarkastisk tone, og poeng som ikke får blitt mer treffende, og om det er noen som matcher meg sånn rent humormessig, så er det den ungen. Og han hadde helt rett. … Continue reading "5. Desember – Blogg-eksamen, del 1"

2018-12-04 08:45 4. Desember – Julekort-en reise i minner.

Hvert år henger vi opp snora. Den begynner egentlig å bli litt sliten den snora, litt flisete i tuppene og sånn, kunne fint vært byttet ut. Tror den holder et år til. Den henges opp den første adventshelgen, samtidig som vi pynter resten av huset. Snora har fast plass, under trappen opp til andre easje. … Continue reading "4. Desember – Julekort-en reise i minner."

2018-12-03 08:02 3. Desember- Avslørte juksepiker…

Det knitret varmt i peisen, det putret en gryterett på ovnen på kjøkkenet, og denne litt småsløve, halvtrøtte husmora tuslet rundt i pysjen. Midt på dagen. Det var gufsent utevær, perfekt innevær, og jeg var fysen. Sånn skikkelig fysen. Ikke på sjokolade eller napoleonskake, noe som forøvrig var ganske uvanlig, men fysen på en skikkelig … Continue reading "3. Desember- Avslørte juksepiker…"

2018-12-02 09:23 2. Desember- Ukas små øyeblikk.

Noen ganger er det nok å bare synke ned i sofaen, nyte at huset er tomt og stille, lene hodet tilbake mot ryggputene, og kjenne at man er i ferd med å døse av litt. Midt på dagen. Så er man lykkelig. Tenker at dette øyeblikket er fint. Helt alene, helt stille, og så fint. … Continue reading "2. Desember- Ukas små øyeblikk."

2018-12-01 09:15 1. Desember. Jul til ettertanke.

For et par uker siden var jeg stresset med tanke på denne dagen. Måtte ha det meste i orden. Visste det kom til å bli en stillesittende jul, og det gjorde meg urolig, ironisk nok. Tanken på å ikke ha det rent nok, ikke få bakt nok, sånne ting jeg forbinder med jul, det gjorde … Continue reading "1. Desember. Jul til ettertanke."

2018-11-29 20:25 Så kjedelig, så heldig.

Kjeeeedelig! Visste jeg bare burde legge vekk den holdninga med en gang, men klarte ikke helt. Kjeeedelig! Stod opp mandag morgen, sendte podene på skolen, kjørte inn til sykehuset. Kjeeedelig! Klarte ikke tenke på annet enn ukene jeg hadde foran meg. Stillesittende, og ja…kjeeeedelig! Men pokker heller, skjerpings kvinne! Det slo meg ganske så fort … Continue reading "Så kjedelig, så heldig."

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.