Idashobbykrok

Tid Innlegg
2020-06-13 13:00 Idag er det World Wide Knit in Public Day folkens

God morgen og god strikkedag godtfolk. Håper alle har stått opp på rett foten og ikke vrangfoten i dag. For i da er den store dagen for å strikke ute blant folk for hele verden og det betyr at vi må ta strikkepinnene fatt ikke sant. Vel, nå er det viktig å huske på at … Continue reading "Idag er det World Wide Knit in Public Day folkens"

2020-06-11 13:00 Annie Lue og garnslanking

Bær over med meg her. For ja jeg vet vi er i juni og teoretisk går inn i varmere tider. Men jeg er inne i noen dager hvor små prosjekt er hva som funker for å få noe gjennomført. Selv om vi egentlig nå går mot sommeren er det jo en ting vi vet med … Continue reading "Annie Lue og garnslanking"

2020-06-10 13:00 Kjekkas tuttasnor og senebetennelse

Noen dager altså! Har du di dagen hvor alt bare går på tverke? Di dagen hvor du legger deg dagen før tenker at i morgen skal jeg få gjort unna masse. Du lager deg lister over alt du tenker du skal få unna. Ja, du skriver kanskje til og med listen ned slik at du … Continue reading "Kjekkas tuttasnor og senebetennelse"

2020-06-03 19:00 Hvor kjekt er det egentlig å sitte på motorsykkel?

Hvor mange mil jeg nå har sittet bakpå med kjæresten på en av våre motorsykkelturer kan jeg ikke si. Men det har blitt noen mil for å si det sånn. Tror jeg kan si at jeg har rundet rundt 100 mil, lyger vel heller ikke om jeg sier at det er over dette også. Jeg … Continue reading "Hvor kjekt er det egentlig å sitte på motorsykkel?"

2020-06-03 13:00 Snupsen også på motorsykkeltur

En ting er sikker og visst, kan Lexie på motorsykkeltur kan ikke Snoopy være noe dårligere. Nå skal det selvfølgelig sies at Snupsi har vært med på sykkelen før, var jo tross alt slik jeg traff han første gang, men dette er altså hans første tur i år. Snoopy elsker å få være med på … Continue reading "Snupsen også på motorsykkeltur"

2020-06-02 13:00 Bolla på motorsykkeltur!!

At jeg skulle komme meg bak på en motorsykkel igjen var jo ett stille mål jeg hadde for meg selv. Har jo i grunn bestandig tenkt at det er litt kult, spesielt om en kjører selv også. Selv om det å bli sjåfør selv av en stor sykkel fortsatt ikke er i planen er den … Continue reading "Bolla på motorsykkeltur!!"

2020-05-25 19:35 Hundebrød til snacksbiter.

Noen ganger må en gå utenfor firkanten å teste nye ting. Hvem skjemmer ikke bort hunden sin liksom? Jeg kan i hvertfall skrive under på at jeg skjemmer de bort i den forstand på at jeg vil de skal ha det aller beste livet de kan ha så lenge de er her sammen med oss. … Continue reading "Hundebrød til snacksbiter."

2020-05-17 13:08 Red velvet cupcakes til 17 mai.

Så var det kommet til 17 mai og Norges nationaldag. En ting er sikkert og det er at denne dagen kommer til å bli husket som en annerledes 17 mai. Dette er dagen hvor vi feirer sammen, men allikevel på avstand og og i hvert våre hjem.Selv slottet som vi bruker å se på på … Continue reading "Red velvet cupcakes til 17 mai."

2020-05-10 19:47 Slik sparer du 176 000 kroner igjennom hundens levealder

En ting er garantert når du har hund og det er at de trenger stell. Vi har jo en Bichon Havanais og en Lhasa Apso og om du kjenner til rasen fra før vet du hva jeg snakker om. Så i helgen ble tiden hvor begge hundene skulle få ordnet seg skikkelig. OA tok ansvar … Continue reading "Slik sparer du 176 000 kroner igjennom hundens levealder"

2020-05-10 12:02 Forsøk på å være en hobby gartner

Tanke seg til at det nå snart er to år vi har vært sammen og rundt 1,5 år siden jeg mer eller mindre flyttet inn på toppen her ved stormvarslet. Tiden flyr og det tydere jo på at vi har det bra sammen. 🙂 Men en som ikke har hatt det så bra siden før … Continue reading "Forsøk på å være en hobby gartner"

2020-05-09 19:13 Brownie Cookies

Personlig er jeg ikke den som er mest glad i kjeks. Det finnes ikke noe spesiell grunn til dette, tror det kun handler om at jeg ikke spiser de så ofte og kanskje ikke prøvd så mange varianter. Men som jeg fortalte om før fikk jeg jo en bakemasking med enn venn og i går … Continue reading "Brownie Cookies"

2020-05-06 06:30 Anne Brith Influencer Program vers Koronavirus!

Corona viruset får skylden for at ABIP AS ikke klarer seg og derfor går konkurs! Å bruke noe så alvorlig som årsak til å ikke ordne opp for seg selv når en vet hvor mange som faktisk sliter, er hinsides irriterende. Så derfor tenker jeg å ta for meg en liten sammenligning. La meg bryte … Continue reading "Anne Brith Influencer Program vers Koronavirus!"

2020-05-05 20:22 Halvgrove rundstykker

En ting som revolusjonert måten å bake på for meg er tangzhong metoden. Jeg elsker hvor saftig og holdbar gjærbakst jeg får ved å bruke denne teknikken! Ingredienser for tangzhong jevningen; 2,5 dl. vann. 2,5 dl. melk. 100 gram hvetemel. Ingredienser for selve deigen; Tangzhong jevningen. 3 dl. vann. 10 ts. rømme. 6 gram tørrgjær. … Continue reading "Halvgrove rundstykker"

2020-05-05 06:30 Nei Anne Brith, siste ord er ikke sagt!

Etter hva som kom i går, har jeg ett behov for å skrive litt til. Kampen mot Anne Brith Davidsen og hennes kurs ABIP har vært lang og hard, men den er ikke over. Langt der i fra! For svaret som var et blankt avslag i går gjør meg forbanna. Hvordan en som sier selv … Continue reading "Nei Anne Brith, siste ord er ikke sagt!"

2020-05-04 16:47 ABD går for KONKURS nok en gang!!

Så kom dagen hvor svaret endelig kom. Kan ikke si jeg er noe som helst overrasket over at vi fikk blankt avslag på klagene, men at Anne Brith Davidsen skulle bruke korona som årsak til at vi ikke kan finne en løsning…. Korona er altså årsaken til ingen løsning! Vel, den hadde jeg ikke sett … Continue reading "ABD går for KONKURS nok en gang!!"

2020-05-03 10:46 Nugattistjerne

Denne har tatt av på sosiale medier og nå er det min tur til å ta fatt på den også. 🙂 Nutellastjernen (jeg laget med nugatti), synes den ser skikkelig kul ut og den er slett ikke så vanskelig som man kanskje skulle tro. Litt arbeid med den er det men det er langt i … Continue reading "Nugattistjerne"

2020-05-02 08:22 #1 – Bagles

Det er helg og andre dag i mai, tygg litt på den; vi er i MAI! Betyr det nå håp om varmere tider for oss alle og kanskje kunne nyte lange dager ute uten å fryse på fingrene? I forbindelse med at det er helg er det også på tide med litt ny bakst her … Continue reading "#1 – Bagles"

2020-05-01 22:43 1 mai – en dag ute på landeveien

En av grunnen til å komme seg på motorsykkelen var denne dagen her idag. Han har snakket om at det er tradisjon å kjøre lengre tur på den første dagen i mai. Helt ærlig visst jeg vel det også med tanke på at jeg ofte har sett x antall motorsykler stå på Sunndalsøra på denne … Continue reading "1 mai – en dag ute på landeveien"

2020-04-29 22:03 En sånn dag og på toppen dette….

Altså er vi kommet til midten av uka, så håper dette er toppen av hva som kan skje feil har skjedd nå. Uka startet egentlig greit med ett skift på garnbutikken. Hadde ikke stått der på lenge grunnet corona så derfor var det deilig å være tilbake i vanlig driv. Så bars det videre på … Continue reading "En sånn dag og på toppen dette…."

2020-04-28 20:13 Alasuq genser

Har du strikket mye islansk mønster før? Dette er i hvert fall min første gang. Hvorfor? Har egentlig ikke noe godt svar på det, annet at det aldri har passet. Pluss kanskje litt fordi jeg bestandig har tenkt at garnet fra Island kom til å klø masse? Noe jeg hadde rett i for min del … Continue reading "Alasuq genser"

2020-04-28 13:34 En kveld med bilder med firbeinte!

Hadde du spurt meg for en stund tilbake siden eller bare en måned eller to! Vel, hadde aldri trodd jeg da skulle si jeg kom til å sitte på motorsykkel så mye. Litt kaldt ennå men siden vi skal på langtur 1 Mai er det greit å øve litt. Så på ei kort uke har … Continue reading "En kveld med bilder med firbeinte!"

2020-04-26 16:54 En drøm av en sjokoladekake med ett hint av salt karamell.

bare overskriften her kan få en til å få vann i munnen! Sjokoladekake, sjokoladekrem og salt karamell, her snakker vi en skikkelig god bombe som garantert vil bli spist opp. Perfekt til å server ved bursdager eller andre festligheter. Denne kaken kan lages slik jeg har gjort, du kan ha den rund og du kan … Continue reading "En drøm av en sjokoladekake med ett hint av salt karamell."

2020-04-25 21:11 Egentlig ikke en takk nok, men det er en begynnelse…

Som jeg skrev i går fikk jeg en helt utrolig generøs gave i går. Fortsatt litt i sjokk, for hvem gir bort en slik dyr gave for egentlig ingen verdens ting tilbake? Selv om takknemligheten for den er kjempestor og jeg har fortalt han Tor hvor fornøyd jeg er med maskinen er ikke dette nok. … Continue reading "Egentlig ikke en takk nok, men det er en begynnelse…"

2020-04-24 20:12 Rett og slett speechless!!!

Som overskriften i dag sie er jeg rett og slett speechless!!! Jeg har jo skrevet flere ganger før hvordan jeg har ønsket meg en KitchenAid maskin. Grunnen til at jeg ikke har kjøpt ennå er jo på grunn av at jeg har vært i tvil om hvilken type og hvilken farge. Pluss så har summen … Continue reading "Rett og slett speechless!!!"

2020-04-22 13:41 Amerikanske cupcakes

Er det en ting jeg husker hvor godt det var når jeg var i Los Angeles og på Farmers Marked er de utrolige cupcakene jeg kjøpte med meg derfra. Jeg plukket ut en blanding av 4 varianter. De ble med meg fra Los Angeles og på den videre ferden på rundturen. Vi hadde å kose … Continue reading "Amerikanske cupcakes"

2020-04-21 14:34 Den lille traktoren Gråtass

Kanskje på tide og komme med litt håndarbeid igjen? Hadde jo med meg masse håndarbeid på ferie og nå som jeg hverdagen har begynt igjen sitter jeg jo som oftes med noen strikkepinner når jeg sitter stille. Denne genserene er det en stund siden jeg strikket , men siden jeg fortsatt blir spurt om å … Continue reading "Den lille traktoren Gråtass"

2020-04-21 06:00 Må bare komme med noen ABIP tanker etter natten.

Dette hadde jeg egentlig inn planer om å kommenterer, men jeg bare må skrive noen ord om hva jeg leste på en blogg i går kveld. Jeg har ingen problemer med at noen er uenig med meg eller har en annen oppfatning, men når en skriver litt tvetydig om begge sider blir det litt for … Continue reading "Må bare komme med noen ABIP tanker etter natten."

2020-04-20 09:49 Fra frykt til glede…. :-)

Har noen gang gjort noe og tenkt NEVER AGAIN? Vel for ca. 8 år siden, nærmere bestemt 25 juli 2012 var dagen jeg tenkte dette når det kom til motorsykler. Jeg hadde akkurat hjulpet ei venninne på Averøya å beise huset deres og som takk skulle jeg få bli med på en motorsykkeltur. Dette hørtes … Continue reading "Fra frykt til glede…. :-)"

2020-04-19 09:21 En koselig grillkveld på kai.

Med alt som egentlig handler om coronaviruset og litt ABIP i disse dager er det greit å unne seg noen hyggestunder også. Derfor tok vi oss en skikkelig grillkveld i går. Det er jo lov å møtes opp til fem personer så lenge vi holder litt avstand. Derfor ble det til full oppdekkingen i kaia … Continue reading "En koselig grillkveld på kai."

2020-04-18 21:16 Endelig er oppdatering om ABIP ut!

Herregud!!! Dette har jeg ventet på siden journalisten kontaktet meg her om dagen og fortalte om artikkelen. Denne var så etterlengtet og dette trengte å få komme frem i lystet igjen. Artikkelen ligger inne på Romerikes Blad og er som en pluss sak, men jeg håper dere tar dere tid til å lese. Dere finner … Continue reading "Endelig er oppdatering om ABIP ut!"

2020-04-18 10:25 Hjemmelaga pølsebrød

Grillsesongen har sneket seg inn og vi har offisielt begynt den. Vi har også store planer om å grille i dag. Mannfolka skal jobbe litt med kaia på hjemgården, så derfor tar vi å griller der i dag. Jeg har kjøpt inn pølser, hamburgere og grillribbe, så tror det skal være nok mat til fire. … Continue reading "Hjemmelaga pølsebrød"

2020-04-17 22:56 Ventet for ingen ting i dag….

Jeg hadde virkelig håpet at dere kunne fått lese artikkelen som skulle komme i dag, men den ser dessverre ut til å vente litt på seg. Jeg har spurt journalisten og slik jeg forstår det på henne nå er det forbrukerrådet som mangler en uttalelse før den blir publisert. Så jeg håper dere bære over … Continue reading "Ventet for ingen ting i dag…."

2020-04-17 13:20 Anne Brith Influenser Program oppdatering.

Dette er noe jeg ikke såg for meg at jeg kom til å skrive i skrivende stund. Nå når Convid 19 herjer som verst er liksom ikke min og vår sak mot Anne Brith AS det viktigste. Folk er syke og mister livet, så så klart dette må frem i lystet og vi må ha … Continue reading "Anne Brith Influenser Program oppdatering."

2020-04-17 11:27 Julebrød i grov grytebrødvariant

Dette brødet prøvde jeg første gang for noen dager siden. Hadde aldri prøvd det før men det ble så vellykket at brødet forsvant innen tre dager. Derfor måtte den hobbybakeren til verks igjen! Kaller meg hobbybaker da jeg bare leker meg frem og er så lykkelig over at resultatene blir bedre og bedre. Håper virkelig … Continue reading "Julebrød i grov grytebrødvariant"

2020-04-15 18:34 Vafler av grøt og brunost

Akkurat nå skulle jeg ønske en kunne lukte igjennom bilder og blogg. For duften som er her i heimen nå er bare ubeskrivelig. Det er lite som slår nystekte vafler eller bakels om du vil, denne gangen har jeg oss laget de med en vri. Jeg lagde jo rislapper i går og hadde igjen rester … Continue reading "Vafler av grøt og brunost"

2020-04-14 19:00 Nytt leketøy til sommeren?

Selv voksne kan ha det gøy med leketøy. Dette er ihverfall filosofien til kjæresten, alder er ingen hindring. Og har det jo fart og motor i seg er det jo bare en bonus. Må si jeg selv drar på smilebåndet når jeg ser gleden han har ved å studere og mekke på “leketøyene”. Kaller det … Continue reading "Nytt leketøy til sommeren?"

2020-04-14 18:47 Ultra gode rislapper til kvelds.

Risgrøt til middag, ofte tenker en grøt med mandel i på julaften eller kanskje grøt sammen med litt spekemat. Vi har ikke akkurat så mange middager med grøt igjennom året, men noen ganger er det litt godt. Så da ble det det til middag i går, men som vanlig var det for mye grøt til … Continue reading "Ultra gode rislapper til kvelds."

2020-04-14 13:00 Japansk Grytebrød

Helt siden jeg kjøpte meg jerngryten fra Le Creuset har jeg gått med planer om å prøve ut ett grytebrød. Ett skikkelig grytebrød virker jo så enkelt og greit å lage, i tillegg er det jo ekstra godt med hjemmelaget brød. Husker selv når bestemor bakte brød og jeg fikk nystekt brød med brunost på. … Continue reading "Japansk Grytebrød"

2020-04-12 21:57 Ikke sende barn på skole, men eller gjøre som en vil…

Beklager å si dette og mulig jeg tråkker på noen tær nå. Men det får så være. For personlig synes jeg dette begynner å gå over styr. Norge stengte ned for ca. 1 måned siden og dette har hjulpet i å spre smitte av convid 19. Dette har hjulpet og Norge begynner så vidt å … Continue reading "Ikke sende barn på skole, men eller gjøre som en vil…"

2020-04-12 17:02 Dette står så langt på ønskeliste.

Jeg er egentlig ikke en som går å ønsker meg så mye. Som regel er tanken at bare en jobber hardt nok går ønsker i oppfyllelse om de lar seg gjennomføre. Men akkurat nå mens været herjer som verst ute sitter jeg å drømmer meg bort. Så nå har jeg satt meg opp noen ønsker … Continue reading "Dette står så langt på ønskeliste."

2020-04-12 13:41 Forberedelser til sommeren

Sommeren kommer….vel…..   Om du bor på nordmøre som meg føles det ikke slik denne påsken. Det har regnet og regnet og atter regnet med mye vind så å si hele påskehelgen. Men jeg håper at været snart snur og at vi kan se frem til fine vårdager og lange sommerdager med masse sol og … Continue reading "Forberedelser til sommeren"

2020-04-11 17:28 Salte fudge med sjokoladetrekk

Har du laget karameller til jul noen gang? Vel, svaret mitt er nei. Men nå til påsken fikk jeg lyst til å prøve. For seige, gode fløtekarameller er jo noe du garantert blir hekta på i jula, så hvorfor ikke til påsken! Bonus er jo at de er enkel å lage og det eneste du … Continue reading "Salte fudge med sjokoladetrekk"

2020-04-11 09:52 Utrolig luftige hamburgerbrød

En ting er sikkert og det er at jeg elsker en god burger. Spesielt godt er det med en grilla burger nå som grillsesongen har startet. Selv er jeg glad i burgerbrød som er luftige og myke, noe som de du kjøper i butikken ofte ikke er. Så hva er vel bedre enn da å … Continue reading "Utrolig luftige hamburgerbrød"

2020-04-10 20:00 #1 – Serie anbefaling – Candle Cove.

Med to uker i karantene og en påske hvor en må holde seg mest inne blir det god tid til litt TV titting. Selv er jeg ikke sånn fan av vanlig TV lengre på grunn av all den reklamen. Seriøst bare tenk på at en film tar 3 til 4 timer på en vanlig kanal … Continue reading "#1 – Serie anbefaling – Candle Cove."

2020-04-10 15:30 Låne en kopp sukker hos naboen…

Alle har vi sett på film at naboer låner en kopp sukker eller to fra naboen. Det er jo en kjempe gest o. en ser på det, selv om jeg aldri trodde jeg kom til å gå til naboen for noe. Men så sitter jeg altså her nå og har gjort det. Du skjønner, vi … Continue reading "Låne en kopp sukker hos naboen…"

2020-04-10 11:53 Så takknemlig.

Snø, vinter, kulde, sludd og regn – ikke verdens koseligste ord eller? De kan selvfølgelig føre til mye hygge om en liker å gå på ski, er glad i vinter eller bare nyter innetid med stearinlys og en kopp kakao eller to. Men for meg som hater snø og kulde intens så er ikke dette … Continue reading "Så takknemlig."

2020-04-09 14:38 Bør du bruke hansker på butikken nå i disse dager?

Jag tror mange går rundt i disse dager å tenker at hansker er tingen. Men er det det? Når jeg var på butikken i går såg jeg flere bruke hansker. I og for seg selv ingen ting gale med det, men så spørs det hvordan en bruker hansker da. På butikken var det en dame … Continue reading "Bør du bruke hansker på butikken nå i disse dager?"

2020-04-09 12:36 En skikkelig daffedag uten noe ekstra

Alle kjenner vi den dagen hvor dagen blir til ingen ting. En sånn dag er det her hjemme i heimen idag. Energien er på null og lysten til å finne på noe er helt borte. Har bare rett og slett lyst å grave meg ned under dyna slik som Lexie eller ha en daffedag på … Continue reading "En skikkelig daffedag uten noe ekstra"

2020-04-08 14:51 En annerledes påske med litt DIY

Påsken i år blir jo annerledes for oss alle og mange vil nok savne sin tradisjonelle påskefeiring. Mange savner nok det å kunne reise til hytta og andre vante ting de opprinnelig bruker påsken på. Selv har jeg ikke et så stort forhold til påske, selv brukes mest av tiden min når det kommer til … Continue reading "En annerledes påske med litt DIY"

2020-04-07 19:54 Dag 14 i karantene – sjokopop til kveldskos pluss en liten oppdatering om ABIP saken.

Endelig bare noen timer igjen av karantenen og en kan se frem mot litt mere frihet. Vel og merke begynner jeg på jobb i morgen og jobber 7 netter i en barenbolig med to psykisk utviklingshemmede gutter. Men allikevel er det bedre enn å bare gå hjemme. Har jo selvfølgelig fått gjort en den i … Continue reading "Dag 14 i karantene – sjokopop til kveldskos pluss en liten oppdatering om ABIP saken."

2020-04-07 15:09 Dag 14 i karanten – Overraskelse til denne påska også.

En gang er en heldig, når en får det to år på rad kan det kanskje snart kalles tradisjon. På lik linje som i fjor kom det også gave på døra i år også til påsken. Sjefen til samboeren vet å sette pris på sine medarbeidere og deres familie. Dette er jo bare så koselig … Continue reading "Dag 14 i karanten – Overraskelse til denne påska også."

2020-04-07 09:51 Dag 14 i karantene – La meg fortelle deg en hemmelighet.

Dette her vil nok for mange kanskje høres meget rart ut, selv for meg var jeg skeptisk. For kan du se hvordan hvitsaus og bakst henger sammen? Isåfall er jeg enig med deg at kombinasjonen høres rar ut. Men det stoppet ikke meg og ideen min resulterte i disse mettende hornene. La meg forklare bakgrunnen … Continue reading "Dag 14 i karantene – La meg fortelle deg en hemmelighet."

2020-04-06 19:50 Utfordrer meg selv.

Hadde overhodet ingen planer om dette. Men så sitter jeg her nok en gang å venter på at en deig skal heve. Noen dager altså! Idag har jeg allerede laget japanske kanelknuter, stelt, groomet hunder, strikket og laget middag. Så en ny deig var ikke i planene mine i det hele tatt. Men så har … Continue reading "Utfordrer meg selv."

2020-04-06 16:27 Dag 13 i karantene – Ut å nyte sola.

Endelig kom det litt fint vær til byen også. Så etter baksten med japanske kanelknuter i dag har dagen blitt brukt ute. En tur på Blomneset for å lufte hunder og eller har tiden blitt brukt i hagen. Hvor jeg gleder meg til denne karantene tiden er over (bare en morgendagen igjen). Ikke at jeg … Continue reading "Dag 13 i karantene – Ut å nyte sola."

2020-04-06 11:31 Dag 13 i karantene – Japanske kanelknuter

Om dette er mitt siste bakeprosjekt for denne gang kan jeg ikke si, men jeg bare måtte prøve ut denne ideen også. Men den store suksessen på japanske melkeboller måtte bare den teknikken prøves ut på ett nytt prosjekt også. Så derfor når samboeren drømte om kanelsnurrer tenkte jeg hvorfor ikke her. Der av kom … Continue reading "Dag 13 i karantene – Japanske kanelknuter"

2020-04-05 17:19 Dag 12 i karantene – hvor er dagen blitt av?

I dag våknet jeg opp kjente at formen ikke var på topp. Hodet var sliten og skuldren verket noe hinsides. Derfor har ikke denne dagen blitt brukt te mye produktivt. Vi har vært en tur på Blomneset for å sjekke ståa der og hvor mye snø det var kommet. Heldigvis ikke mye idag. Men det … Continue reading "Dag 12 i karantene – hvor er dagen blitt av?"

2020-04-05 11:22 Hvor har det blitt av dugnaden til det norske folk?

Våknet idag til følgen nyhet hos Dagbladet; Stappfult i Oslo; – Folk gir faen! Med ett bilde av stor folkesmaling midt i Oslo. Politiet reagerer! Når skal mennesker lære? Dette ryster med! Veldig faktisk. For hvor har det blitt av at vi står sammen om dette? Greit nok at viruset ikke rammer alle like hardt, men … Continue reading "Hvor har det blitt av dugnaden til det norske folk?"

2020-04-04 16:05 Dag 11 i karantene – alt går til h……

Noen dager altså!! Dagen startet så bra, lagde makroner og aldri før har jeg fått til så fine. (Bildet kommer etterhvert). Men så da når jeg setter meg ned for å strikke, kommet ganske så langt også. Men så går da alt til helvetet…… Alt arbeidet jeg har lagt ned må rekkes opp igjen. Så … Continue reading "Dag 11 i karantene – alt går til h……"

2020-04-04 09:22 Dag 11 i karantene – en klem på avstand

Flere som savner noen å klemme på? Koronatiden har virkelig gjort noe med samfunnet vårt. Familiemedlem får ikke besøk, venner er ett annet kapittel og familier kjenner på det å gå så tett inne på hverdandre i så lang tid. Selv tenker jeg dette covid 19 faktisk kan føre til flere brudd og at skilsmissestatistikken … Continue reading "Dag 11 i karantene – en klem på avstand"

2020-04-03 19:13 #1 – Stripaskjerf i Puno

Vinteren meldt så sitt navn igjen ved en haug med snø. Håper dette er siste omgang med masse snø. Vet vi ikke har hatt så mye av det som mange andre, men jeg er allikevel lei. Skal egentlig ikke så mye til med tanke på at jeg vet om få som hater snø og vinter … Continue reading "#1 – Stripaskjerf i Puno"

2020-04-03 11:24 Dag 10 i karantene – Stratosmakroner

Da er tre fjerdedeler av karantenen snart over og dagen brukes fortsatt til strikking og det å leke hobbykokk og hobbybaker. I dag prøver jeg meg på makroner med italiensk marengs og stratos. Makronerøren; 100 gram mandelmel. 100 gram melis. 80 gram eggehviter. 100 gram sukker. 25 gram vann. Konditorfarge. Stratorkremen; 200 gram stratos. 2 … Continue reading "Dag 10 i karantene – Stratosmakroner"

2020-04-02 19:28 Dag 9 i karantene – Italiensk pizza in the making.

Vet du hva? Jeg vet ikke jeg, men ser ut som karantene og matlaging for min del passer meg. Vel, matlaging og baking. Aldri laget så mye fra grunnen av i mitt liv. Og i tillegg har jeg lekt meg frem til nye smaker og oppskrifter. Pluss at jeg har vært supert flink med å … Continue reading "Dag 9 i karantene – Italiensk pizza in the making."

2020-04-02 13:54 Dag 9 i karantene – Alt blir bra!

I går når vi var ute å kjørte kom jeg over noe jeg ikke hadde lagt merke til før. Jeg såg nemlig flere hus med vinduer hvor det var hengt opp tegninger av regnbuer ut mot veien. Selv skjønte jeg ikke helt hvorfor, derfor måtte jeg hjem å søke. Har du sett de og lurt … Continue reading "Dag 9 i karantene – Alt blir bra!"

2020-04-02 08:19 #11 – Bali – I tiden hvor vi lengter etter bedre tider.

Di siste uken har vi alle levd i en boble hvor det meste av livet vårt handler om koronaviruset – Convid 19. Vi holder oss hjemme og begveger du deg ut døra skal du se langt etter naboer som er ute samtidig som deg. Tiltakene som er satt i kraft av regjeringen ser jo ut … Continue reading "#11 – Bali – I tiden hvor vi lengter etter bedre tider."

2020-04-01 19:41 Dag 8 karantene – Digg popcorn med karamell

Er du fysen på noe godt i kveld, rett og slett en søtmoms eller snokkelhane? Vel da kan e anbefale en skål eller to av denne herligheten. Popcorn med karamell og litt salt var noe jeg først prøvde i London. Vi kjøpte det som kos når vi skulle på musikalen Lion King. Men jeg har … Continue reading "Dag 8 karantene – Digg popcorn med karamell"

2020-04-01 15:50 Dag 8 i karantene – sjokkerende nyheter fra England

Ok, så skjønner jeg det at mange kan synes det blir lange og kanskje kjedelige dager nå som mange sitter frivillig eller ufrivillig i karantene. Men det må da finnes noen grenser eller? Nyhet fra Dagbladet forteller om en sjokkvideo om forteller om en bokser og hva han oppfordrer til… Boksestjerne gir råd om hvordan … Continue reading "Dag 8 i karantene – sjokkerende nyheter fra England"

2020-03-31 16:03 Dag 7 i karantene – Sannheten om ABIP kommer frem…

Har du noen gang følt at du sto alene mot noe mye større enn deg selv? Du vet du forteller sannheten men allikevel blir det mye spørsmål rundt saken? Vel sånn har det vært for meg og resten av gruppen jeg er sammen med om denne saken. Ja, vi har hatt mye støtte fra flere … Continue reading "Dag 7 i karantene – Sannheten om ABIP kommer frem…"

2020-03-31 14:24 Dag 7 i karantene – Fluffige Japanske Melkeboller

Våknet opp til God morgen Norge i dag hvor de fortalte at nordmenn baker som aldri før. Dette er jo i grunn ikke rart, noe må vi jo finne på i disse dager hvor vi ikke kan leve som normalt. Dette gjelder i hvert fall meg siden jeg lever i karantene. I dag er siste … Continue reading "Dag 7 i karantene – Fluffige Japanske Melkeboller"

2020-03-30 19:00 Karantene dag 6 – En favorittsang har kommet på norsk – Så Ekte Nå

En av mine desidert fineste sangene fra i fjor er Shallow fra A Star Is Born med Lady Gaga og Bradley Cooper. Det er bare noe med den låta som river i hjerterota på den. Og i dag våknet jeg til en ny nydelig versjon av sangen. Carina Dahl og Åge Sten Nilsen har laget … Continue reading "Karantene dag 6 – En favorittsang har kommet på norsk – Så Ekte Nå"

2020-03-30 14:00 Dag 6 i karantene – Strikket Scrunchie / Hårstrikk

Har du noen gang tenkt på at du kan friske opp ett helt enkelt hårstrikk ved hjelp av en liten rundpinne og litt garn? Vel, dette tanken hadde ikke slått meg før før jeg såg ett bilde av ei dame med ett slikt hårstrikk i håret. Da jeg såg det tenkte jeg dette måtte prøves … Continue reading "Dag 6 i karantene – Strikket Scrunchie / Hårstrikk"

2020-03-30 09:00 Dag 6 i karantene – Supergod laksegrateng på rester

Er du en person som kaster mat eller bruker du de resten du har liggende? Vel har du fulgt meg en stund nå vet du at jeg er i kategorien nummer to, bruk det du har. Noen vil kanskje si at det er gjerrighet som gjør det men nei det er ikke slik jeg ser … Continue reading "Dag 6 i karantene – Supergod laksegrateng på rester"

2020-03-29 21:03 Dag 5 i karantene – Finale i kjendisfarmen, fortjent vinner?

I år kan jeg ikke si jeg har fulgt med like godt som tidligere om årene. Dette handler vel mest om at jeg i grunn føler det ikke er så stor kjendiser med lengre. Noen ganger er det liksom greit å gi seg på topp. Men når det er sagt har jeg fulgt med litt … Continue reading "Dag 5 i karantene – Finale i kjendisfarmen, fortjent vinner?"

2020-03-29 14:01 Dag 5 i karantene – Giveaway hos Drømmestrikk

Reklame | Drømmestrikk Da var vi kommet til dag fem på dine to ukers perioden og jeg er jo som sagt ikke i jobb på grunn av dette. Men selv om jeg ikke jobber ønsker jeg likevel å støtte opp om jobben og spesielt garnbutikken som jeg både jobber i og i tillegg kun nesten … Continue reading "Dag 5 i karantene – Giveaway hos Drømmestrikk"

2020-03-29 07:26 Dag 5 i karantene – Er du med på å finne ut risikoen for å bli smittet?

Hver eneste dag er vi overflommet av informasjon om Covid 19, hvor mange som er smittet, hvor mange som har dødd, nye restriksjoner, mulige nye funn osv osv…. Det er ikke bare bare å forstå seg på koronaviruset og vite hvordan en skal tolke all informasjon. Personlig tror jeg det viktigste er å følge helsemyndighetene. … Continue reading "Dag 5 i karantene – Er du med på å finne ut risikoen for å bli smittet?"

2020-03-28 20:59 Dag 4 i karantene – Blir dagene lange?

Vet ikke hvordan det er for deg i disse dager, men jeg har full forståelse for at dagene innimellom kan bli noe lange. Selv er jeg nå kommet til dag fem og så langt går det greit for meg. Jeg merker jo selvfølgelig at ting er annerledes selv om jeg ikke beveger meg ute blant … Continue reading "Dag 4 i karantene – Blir dagene lange?"

2020-03-27 15:20 Dag 3 i karantene – Sjøkreps- og fiskesuppe.

Tenk dere vi er nå snart inne i måneden April, di siste tre månedene har virkelig bare fløyet av sted. Rart å tenkt tilbake til nyttårsaften og samlingen av skallet etter sjøkrepsmiddagen den dagen. Jeg hadde jo allerede dag store planer om å lage en skikkelig god sjøkrepskraft på skallet, men så var tiden bare … Continue reading "Dag 3 i karantene – Sjøkreps- og fiskesuppe."

2020-03-27 11:18 Dag 3 i karantene – Rosa makroner

Ok, disse sitter litt langt inn å dele med dere da de er langt i fra perfekte på utseende. Men jeg kan love deg at smaken er så himmelsk god at du vil tro du er kommet til himmelen. Haha, litt selvskryt. Men må bare skryte opp smaken når utseende ble så som så. Eneste … Continue reading "Dag 3 i karantene – Rosa makroner"

2020-03-26 10:06 Dag 2 i karantene – strikke korona inn i heimen

Ny dag nye muligheter i en stille heim. Karantene er jo ingen ønsket situasjon for noen, men nå er nå stå slik i disse dager. Selv har jeg karanten på grunn av ferien min til Bali og da er det jo greit å bruke dagene til noe fornuftig. I går fikk jeg en snap fra … Continue reading "Dag 2 i karantene – strikke korona inn i heimen"

2020-03-25 22:59 Dag 1 i karanten del 2

Har du noen ganger lovet noe for å så rett og slett bare sove bort dagen? Vel da er vi to, for det er den eneste betegnelsen som passer i kveld. Jeg hadde mange planer og det ene og det andre som å dele denne fiskesuppen med dere og oppskriften på den. Den ble nesten … Continue reading "Dag 1 i karanten del 2"

2020-03-25 12:16 Dag 1 i karantene del 1.

Kan ikke tro det etter disse ukene. Jeg skulle på drømmeferie til Bali med kjæresten. Første dagen var jo perfekte, helt til Coronavirus slo ut for fult her hjemme og Erna ba alle reisende komme hjem før ho stengte landet. Det ble mye fremmog tilbake for å komme seg hjem og jeg skal forklare nærmere … Continue reading "Dag 1 i karantene del 1."

2020-03-20 06:00 Hverdagsheltene i helsevesenet.

Det sies at helsepersonell spøker og ikke tar COVID 19 på alvor… inkludert meg selv. Men hvordan tror du vi hadde overlevd i jobben vår uten litt galgenhumor? Hvordan hadde du overlevd? Sannheten er at det er ikke bare i disse Convid 19 tider vi risikerer helsen vår og helsen til våre nærmeste. Tro meg … Continue reading "Hverdagsheltene i helsevesenet."

2020-03-19 09:45 #10 – Bali – Følte vi jordskjelvet i natt?

I dag når jeg våknet opp på Bali våknet jeg til flere bekymringsmeldinger. De lurte på om vi hadde det bra her nede da det visst nok hadde vært jordskjelv her nede. Dette hadde vi ikke merket noe til, men jeg måtte jo inn å sjekke. Og jammen meg stemte det. Indonesia og Bali hadde … Continue reading "#10 – Bali – Følte vi jordskjelvet i natt?"

2020-03-18 13:00 I disse Coronatider er du optimisten, pessimisten og realisten!

Rart nå en sitter litt hjelpeløs fast her nede på Bali hvilke tanker som kommer. Spesielt kanskje i dag med kansellert fly og en ny tatovering som hinder sol og bading. Iallfall får det tanken hos meg til å spinne. Derfor når jeg kom over dette utsagnet, tenkte jeg hmmm….dette er jo noe som er … Continue reading "I disse Coronatider er du optimisten, pessimisten og realisten!"

2020-03-18 05:45 Strandet på Bali!

Vel så sitter jeg her nok en dag da på vakre Bali. Skulle så gjerne nå kunne skrevet at jeg sitter ved bassenget, nyter solen og en paraplydrink. Men nei ikke idag. Idag sitter jeg på verandaen siden jeg ble tatovert i går. Orker ikke sitte ute i solen på grunn av det og uansett … Continue reading "Strandet på Bali!"

2020-03-17 08:20 Siste om ABIP kurs, Bali avreise og tatovering.

Først vi jeg bare si til alle som lurer, ja jeg har det helt fint her nede på Bali. Vi er ikke påvirket i noe stor grad og ei er vi syke. Men det ser nå ut til at vi har fått tidligere avgang enn en opprinnelig avtale og går alt etter planene blir vi … Continue reading "Siste om ABIP kurs, Bali avreise og tatovering."

2020-03-16 15:25 Forbrukerrådet tok i dag kontakt om ABIP

Som jeg skrev tidligere i dag sitter jeg fortsatt på Bali. Dagen har gått med til å være litt på stranden men mest ved bassengkanten. Der traff vi forøvrig ett helt særlig par fra Australia. Helt supre mennesker som på kort tid kan kalles venner. Vi snakket mye om Convid 19 viruset og hvordan det … Continue reading "Forbrukerrådet tok i dag kontakt om ABIP"

2020-03-16 06:00 #5 – Bali – Oppdatering om å komme oss hjem eller ikke i disse Convid 19 tider.

Tenkte siden jeg skrev litt om dette tidligere her at jeg ville gi dere en oppdatering om hva som skjer med oss her nede og ferien vår. Når jeg skrev det tidligere innlegget var saken en helt annen enn nå og det var ingen anmodninger til at vi skulle komme hjem. Men vlirustilstanden har nå … Continue reading "#5 – Bali – Oppdatering om å komme oss hjem eller ikke i disse Convid 19 tider."

2020-03-15 11:00 #3 – Bali – Indonesiske symboler og hva de betyr.

I tillegg til den fredede Komondo dragen finnes det flere dyr som har stor betydning her på Bali. Grunnen til at jeg begynte å undersøke dette er på grunn av alle symbolen som bare her alene omkranser bassenkanten. Over alt på Bali finnes visstnok ett symbol på denne elefanten og selv om jeg ennå ikke … Continue reading "#3 – Bali – Indonesiske symboler og hva de betyr."

2020-03-14 11:00 Leker meg litt som syerske.

Som dere nå ser på bloggen er jeg på Bali og nyter sommer og sol. Før jeg reiste var jeg ekstremt usikker på hva jeg skulle pakke og hvor mye jeg skulle pakke ned. Så kom jeg på noen kjoler jeg hadde allerede som kunne brukes. De er opprinnelige lange og litt spesielle siden jeg … Continue reading "Leker meg litt som syerske."

2020-03-13 10:00 Avbryte ferie eller reise hjem på grunn av coronavirus?

Så i disse dager herjer Corona viruset som en epidemi hjemme i Norge og alt for mange er smittet allerede. Jeg leser i nyheten at folk har begynt å hamstre og får meldinger fra venner som forteller at enkelte butikker nesten er utplukkede. Selvfølgelig kan jeg forstå tanken deres til de som gjør det, men … Continue reading "Avbryte ferie eller reise hjem på grunn av coronavirus?"

2020-03-12 19:24 Løpetid og matmor og matfar er på ferie….

Hvor mange måneder jeg har tenkt at det må være løpetid på denne frøkna nå vet jeg ikke. Det eneste jeg vet er at Snoopy har drevet å sleiket henne bak i like lang tid og dette har fått oss til å undere. Men løpetiden kom aldri, så vi slo fra oss tanken og tenkte … Continue reading "Løpetid og matmor og matfar er på ferie…."

2020-03-12 11:00 #2 – Bali – Beach Resort

På tide å prøve igjen, håper dette innlegget lagre seg denne gangen. Holdt på flere ganger nå men nettet her lever sitt eget liv, rimelig håpløst. Nå har vi vært her i 2 hele dager og så langt har vi sett lite i grunn. Vi har bare tatt det rolig og nytt varmen og solen … Continue reading "#2 – Bali – Beach Resort"

2020-03-11 11:00 #1 – Bali – endelig ferie igjen.

Herregud for en luksus, her sitter jeg på verandaen min på Bali på bursdagen min og kan skrive dette innlegget. Livet er virkelig herlig. Klokka er 08.40 her nede når jeg skriver dette, så nå å jeg faktisk tenke etter når jeg poster innleggene de gangen de kommer slik at de kommer mens du er … Continue reading "#1 – Bali – endelig ferie igjen."

2020-03-10 19:00 En liten oppdatering fra varmere strøk.

Først vil jeg bare si takk for responsen på mitt siste innlegg inngående ABIP. Noen synes det kanskje er nok nå, men for min del kommer det mer om jeg føler jeg har mer å si om denne saken. Så tiden vil vise det. Men iallfall jeg ser jeg har fått flere kommentarer, ikke bare … Continue reading "En liten oppdatering fra varmere strøk."

2020-03-09 11:00 #3 – Emilie sin Line Langmo Genser

Reklame | Dale Garn og Hoy.no Når jeg tenker meg om er det fryktelig lenge siden jeg strikket den genseren for første gang. Faktisk kan jeg ikke huske når det var i det hele tatt. Men Line Langmo går visst nok ikke av moten og nok en gang fikk den komme frem i lyset via … Continue reading "#3 – Emilie sin Line Langmo Genser"

2020-03-08 19:00 Gøy med løgner

Reklame | Tv2 Sumo Hvor mange år jeg har fulgt med på det engelske tv programmet Would I Lie To You er jeg ikke sikker på. Det eneste jeg kan si er at jeg elsker det programmet. Programleder er Rob Brydon og han har med seg Lee Mack og David Mitchell somlagkapteiner. I hver program … Continue reading "Gøy med løgner"

2020-03-08 14:00 En heldig utvalgt av Anne Brith Davidsen eller?

Så er vi kommet til søndag og en dag hvor svar fra Anne Brith Davidsen burde kommet for lengst. Hun fikk ca. 3 uker på å komme med svar og reinskrive navnet sitt i forhold til ABIP. Men dette svart kom altså ikke og vi sitter her like kloke som vi var før torsdagen når … Continue reading "En heldig utvalgt av Anne Brith Davidsen eller?"

2020-03-08 09:00 Skirenn og fyllefest – viktigere enn smittespredning av Coronavirus!

Er du som meg har du nok tenkt samme tanken nå i helgen hvor Holmenkollrennet går. Så hva er det det med nordmenn, ski og fyllefest? Her skulle jeg virkelig ønske jeg hadde ett godt svar eller at noen forklarte meg hvorfor nordmenn er så egoistiske og kun tenker på seg selv. Nå som Corona … Continue reading "Skirenn og fyllefest – viktigere enn smittespredning av Coronavirus!"

2020-03-06 07:00 Hvorfor hunden er din beste venn!

Alle og en hver trenger minst en venn i livet og skaffer du deg en hund har du iallfall en for resten av dens liv. Jeg vet iallfall at jeg ikke kan se for meg ett liv uten disse to og jeg tror nok de fleste hundeeiere vil si seg enige i det utsagnet. Jeg … Continue reading "Hvorfor hunden er din beste venn!"

2020-03-05 07:00 Dagen er kommet for svar rundt ABIP kurset!

Så var dagen her, dagen hvor alle svar forhåpentligvis kommer frem. For i dag den 5 mars er dagen hvor Forbrukertilsynet har satt fristen for Anne Brith Davidsen til å komme med svar på klagene til vi missfornøyde. Helt ærlig har jeg vært spent på denne dagen siden jeg viste om fristen. Jeg vet jo … Continue reading "Dagen er kommet for svar rundt ABIP kurset!"

2020-03-04 07:00 “Koronavirus” nye mobbemetoden?

Ble virkelig trist her når jeg leste en overskrift på Tv2 sine sider; Ungdom ropte <koronavirus> etter Espens datter (13). Helt ærlig kjente jeg det rett inn i hjertet, men samtidig er jeg ikke overrasket. Saken på Tv2 sine sider som dere kan lese i sin helhet HER, er rett og slett grusom.   «De begynner … Continue reading "“Koronavirus” nye mobbemetoden?"

2020-03-02 11:00 Karma og hvor den biter! Tanker rundt ABIP.

I går ble jeg informert om et innlegg Anne Brith Davidsen har lagt ut på sin personlige Instagram. Denne posten har på kvinneguiden blitt diskutert og fått flere kommentarer om hva hun selv skriver. Selv har ABD blokkert meg fra alle kanaler så jeg få ikke med meg selve innleggene hennes lengre, ei de om … Continue reading "Karma og hvor den biter! Tanker rundt ABIP."

2020-03-01 11:00 Damer svakere enn menn?

I går leste jeg ett innlegg på en av gruppene jeg er medlem i på Facebook, Kvinner i Møre og Romsdal – For Møre og Romsdal. Dette innlegget handlet om Mesterens Mester på NRK og om det er for mange mannlige vinnere. Innlegget gikk som følger; “Må bare får lufte frustrasjon. Mesterens Mester. Jada !!! … Continue reading "Damer svakere enn menn?"

2020-02-26 19:00 Garn alternativ til Ganni gensere

Har du lyst å strikke en ganniinspirert genser slik for eksempel Kristianes fingenseren, Kristianes høstgenseren, Bølgegenseren, Lavendelgenseren, Hybridgenseren og 2 bølger osv osv…. Vel jeg har iallfall her skrevet ned noen garn og garvarianter som kan brukes. Er jo ikke alle som har råd til de dyreste garnpakkene og noen garn klør jo mer en … Continue reading "Garn alternativ til Ganni gensere"

2020-02-26 11:00 #1 – Mindy Mus

Er det virkelig noe som kan få tankene mine over på noen annet når jeg trenger å avspore litt er det hekling. Hvem trenger ikke det en gang eller to i løpet av en dag? Kanskje ikke all slags hekling, men det meste ja. Hvorfor spør du? Jo, det skal jeg fortelle deg. Svaret er … Continue reading "#1 – Mindy Mus"

2020-02-25 19:00 Nå kan du følge bloggen min inne på Bloglovin’

Follow my blog with Bloglovin 0 kommentarer

2020-02-25 11:00 Er maten årsaken til at du sover dårlig?

Har du problemer med å sove og føler at han Jon Blund unngår deg som pesten? Til tider føler iallfall jeg det slik. Det hjelper lite hvor innbydene seng ser ut og om en har sengen for seg selv eller deler den med typen eller hundene…. Så etter å ha slitt med dette i lengre … Continue reading "Er maten årsaken til at du sover dårlig?"

2020-02-24 19:00 Nysnø og snøballkrig

Idag når vi våknet og såg ut vinduet var det kommet ned ca. 10 cm. med nysnø. Selv om jeg hater snø for min egen del elsker hundene snøen, så vi måtte jo bare ta oss enn tur ut å leke i snøen. Vi valgte å kjøre til Blomneset hvor hundene kan få springe fritt … Continue reading "Nysnø og snøballkrig"

2020-02-24 11:00 #1 – Skoggenser

Tenkte jeg skulle dele litt om en ny genser fra Sandnes Garn i dag. Denne er deg Cecile Skog som har vært med på designen og det delikate hullmønsteret består av grantrær. Så en kan jo tenkte seg til hvorfor de valgte trær ut i fra etternavnet hennes. Men uansett så er mønsteret enkelt og … Continue reading "#1 – Skoggenser"

2020-02-24 11:00 #1 – Mariuslue

Strikker en en heldress med mønsteret marius og sitter igjen med reste gjør man hva? Jo, svaret er enklet og greit. En strikker en lue med samme mønster for å gjøre antrekket perfekt på en liten jente. Siden dressen ble strikket i størrelse 6 måneder ble også denne luen det. Selv strikker jeg ofte firkantede … Continue reading "#1 – Mariuslue"

2020-02-23 19:00 Quaden – you’ve got a friend in me!

Mobbing har vært og er fortsatt er stort problem og den som kan se på denne videoen og si at det ikke stemmer mangler noe essensielt. Hjerteskjærende å både se og høre på. En 9 åring skal ikke sitte og si at han vil ta sitt eget liv. Det finnes grenser for hvordan et mennesket … Continue reading "Quaden – you’ve got a friend in me!"

2020-02-23 19:00 #1 – Mariusdress

Noen ganger er det greit å strikke klassikkere slik som denne mariusdressen. Denne ble strikket til en kollega som skal bli bestemor. Den er strikket i garnet Sisu fra Sandnes og er en blanding av tre oppskrifter for å få rundfelling. Utstyret; 3 nøster Sisu nummer 1032, farge lys gråmelert. 1 nøste Sisu nummer 1002, … Continue reading "#1 – Mariusdress"

2020-02-18 20:06 Alt er klart for avreise, bare å telle dager nå!

Idag har jeg rett og slett gjort veldig lite. Kjenner at når jeg er i nattvaktsmodus forsvinner energien litt for hver natt og denne uken er det veldig mye jobbing på grunn av natt og garnbutikken. Men det er jo slik jeg liker å ha det. Så når jeg sto opp idag ble den tur … Continue reading "Alt er klart for avreise, bare å telle dager nå!"

2020-02-18 11:00 Eksponerer barn i media, greit eller ikke?

På fredag gjester Kristin Gjelsvik Lindmo og jeg helt ærlig digger jeg hvordan hun tørr å si ifra. Si ifra om at mobbing, kroppsfiksering som plastisk kirurgi og å eksponere barna sine i media ikke er greit. Denne damen fra Bergen har bein i nesen og tørr å stå for det ho mener. All ære … Continue reading "Eksponerer barn i media, greit eller ikke?"

2020-02-17 19:12 Bolla på treårskontroll, tiden flyr….

Tenke seg til at det er over 3 år siden jeg reiste til Sarpsborg for å hente hjem ho Lexie. Skjønner ikke hvordan jenta har vært i livet mitt så lenge. Føles jo ut som om jeg henta heim bolledeigen bare for en liten stund siden. Men den gang ei, denne lille bolla er ikke … Continue reading "Bolla på treårskontroll, tiden flyr…."

2020-02-17 11:00 Sprøytestikk og snart klar…

Etter noen uker med mye, alt for mye kan nok noen sies. Begynner feriefølelsen å komme sigende. Jeg gleder meg slik til å kunne reise bort. Legge alt bak meg for noen uker, ingen ABIP, ingen eks, ingen jobb og ingen intriger i det hele tatt. Så nå teller jeg egentlig bare ned dagen til … Continue reading "Sprøytestikk og snart klar…"

2020-02-16 20:00 #1 – Janneckegenser i militærgrønn.

I det siste har det vært mye ABIP og negativiteten rundt dette. Så tenker derfor det er på tide å komme tilbake til hva bloggen egentlig skulle handle mest om. Nemlig håndarbeid! Derfor mimrer jeg idag tilbake til første gang jeg testet ut Pus garnet fra Du Store Alpakka og hvordan jeg forelsket meg i … Continue reading "#1 – Janneckegenser i militærgrønn."

2020-02-16 11:00 Sjokkerende oppførsel…..

Jag skrev i ett tillger innlegg at noe virkelig satt meg ut på mandagen som var. Denne dagen hadde jeg vært og ordnet noen småting i leiligheten min før jeg tok med meg Snoopy og Lexie ut på tur. Vi tok turen til “holmen” som vi kaller det. Når jeg skriver vi, mener jeg en … Continue reading "Sjokkerende oppførsel….."

2020-02-15 19:52 #32 – London – Heston Blumenthal – The Perfectionists’ Café

Husker ikke helt når fascinasjonen min for Heston Blumenthal kom, men jeg vet i alle fall at jeg har sett mye av han på TV. Det er bare noe med hvordan han lager mat og ser på mat. Han er en kunstner som eksperimentere med alt mulig. Ikke alt ser like godt ut hver gang, … Continue reading "#32 – London – Heston Blumenthal – The Perfectionists’ Café"

2020-02-15 11:00 Blogg.no vinner gullbarbien!

Er vi egentlig sjokkert? Ikke jeg i hvert fall. Hver eneste dag som en går på nett er det personer som viser seg frem, forteller deg om hvordan en bør seg ut og hvilke inngrep som kan hjelpe deg til å føle deg bedre. Dette gjelder kanskje spesielt influensene med flere 100 000 følgere som … Continue reading "Blogg.no vinner gullbarbien!"

2020-02-14 19:00 #31 – London – Tenke seg til at en veteranmotor kan skape slik styr.

Her kommer årsaken til at vi måtte bli en ekstra natt i London. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg sett for meg dette. Vi reiste til London, litt for min del for at jeg aldri har vært pluss at OA skulle hente hjem en veteranmotor til en motorsykkel han har stående. Enkelt hører det … Continue reading "#31 – London – Tenke seg til at en veteranmotor kan skape slik styr."

2020-02-13 19:45 #30 – London – Radisson Park Inn London

Så ble det en siste natt på oss i London, denne overnattingen var langt i fra planlagt. Men dessverre så gikk det slik denne gangen og vi var heldige med å pinne oss ett greit rom hos Radisson Park Inn London. Kanskje rart å si dette etter ett herlig opphold i London? Men denne siste natten … Continue reading "#30 – London – Radisson Park Inn London"

2020-02-13 16:01 Forbrukertilsynet krever svar fra ABD

Tenke seg å vokse opp til så mange fine tilbakemeldinger fra dere lesere om ABIP saken. Vit at jeg setter slik stor prisen på støtten, både jeg og gruppen jeg er en del av. I tillegg var det så kjekt å våkne til å se nok en artikkel fra Dagbladet var kommet ut. Her skal … Continue reading "Forbrukertilsynet krever svar fra ABD"

2020-02-13 13:00 Min opplevelse med kurset ABIP.

Som lovet kommer da min opplevelser rundt dette med ABIP og hvorfor jeg har gitt beskjed til Anne Brith Davidsen at jeg vil ut av kurset. Sommeren 2019 ble jeg kontaktet av en av de som jobbet med kurset. Ifølge henne hadde de sett på bloggen min og ønsket å hjelpe meg til å få … Continue reading "Min opplevelse med kurset ABIP."

2020-02-13 06:00 Sannheten mot ABIP kommer ennå mere frem i lyset.

Jeg vet hva jeg har lovet og historien min kommer, men føler for å fortelle hva som kom sendt i går kveld. For helt ærlig tar dette med ABIP kurs opp mye av tanken mine i disse dager. Kan vel si at det romsterer oppi topplokket midt iallfall 80 % av tiden. Derfor ble jeg … Continue reading "Sannheten mot ABIP kommer ennå mere frem i lyset."

2020-02-12 19:15 29 – London – The Horniman at Hay’s, en favoritt hos meg

Når en vandre rundt i Londons gater en hel dag er det så godt å kunne sette seg ned og bare slappe av innimellom. Før vi fant denne plassen hadde vi vært innom to Christmas marked, Tower of London, Tower Bridge og vandret fra London Eye så når vi kom til The Horniman at Hay’s … Continue reading "29 – London – The Horniman at Hay’s, en favoritt hos meg"

2020-02-12 13:00 Er jeg med i en hat gruppe mot Anne Brith og ABIP?

I går kom jeg over følgende utsagn; “de som er med i gruppen mot kurset til ABIP er en hatgrupper”. Vel, når jeg tenker meg om er ikke dette den første gangen jeg har lest dette utsagnet etter at saken kom ut. Jeg kjenner dette utsagnet sårer veldig og jeg lurer på hva som får … Continue reading "Er jeg med i en hat gruppe mot Anne Brith og ABIP?"

2020-02-12 07:00 #2 – Stripaskjerfet i Pus

Noen ganger er det bare gøy å overraske en god venninne med en liten gave. Og siden jeg hadde garn liggende og fikk sånn sans for dette skjerfet ble det et skjerf til henne også. Det er så gull å ha en venninne en kan snakke med alt om når ting går både bra og … Continue reading "#2 – Stripaskjerfet i Pus"

2020-02-11 20:05 #29 – London – Tower Bridge

Sannhet her er nok at jeg er garantert ikke den første og i tillegg langt ifra den sist. Visste du dette for eksempel? Jeg reiste til London og planen var at minimum skulle jeg få med meg den spesielle bruen i London. Det var bare ett problem, du skjønner jeg var sikker på at den … Continue reading "#29 – London – Tower Bridge"

2020-02-11 13:00 Kjappheklet shorts

Kun mens ideen på kjapphekla fortsatt er til stedet, hva da med en shorts som passer til både gutt og jente? Størrelse;  3 – 6 måneder. Dette er hva dere trenger; 2 nøster med ønsket farge i bambus soft fra Gjesdal. Hekle krok nr. 5. To knapper i ønsket form og farge. Oppskrift; Hele buksa … Continue reading "Kjappheklet shorts"

2020-02-11 07:00 #2 – Orange Lindteingenser

Jeg vet ikke om dere er enige med meg her, men jeg må bare få si at jeg ELSKER denne genseren her. Selv har jeg jo strikket denne til meg selv i Pus garn fra DU Store Alpakka og jeg har vel bodd i den omtrent siden den kom av pinnene. Den er bare så … Continue reading "#2 – Orange Lindteingenser"

2020-02-10 19:00 #28 – London – Tower Shop og Tower.

Ennå en ting vi gikk oss på på vår vadring var London Tower og London Tower Shop. Nå skal det sies at jeg ikke er den som kjøper mest inne på slike suvenir butikker, men når vi først var her måtte jeg ta med meg OA inn en tur for å se. Denne butikken her … Continue reading "#28 – London – Tower Shop og Tower."

2020-02-10 13:00 #1 – Cotten Candy skjørt og Lille Cotten Candy

Tenkte i dag og heller skrive ett innlegg her nå om sukkerspinn istedenfor å svare en og en på grunn av mange som spør etter oppskrift. Mari Johansen har designet oppskriften til sukkerspinnskjørtet / Cotten Candy skirt og dere finner mer informasjon om det her på Ravelry under Sukkerspinnskjørt. Jeg ser nå at denne oppskriften … Continue reading "#1 – Cotten Candy skjørt og Lille Cotten Candy"

2020-02-10 07:00 #1 – Nordmørsbunad

Reklame | Ravelry Har du planer om at babyen din, barnet ditt eller noen andre barn du kjenner skal få en hjemmestrikket bunad til 17 mai. Vel da er det på tide å sette igang. Det å strikke en nordmørsbunad er ikke bare bare og det tar tid. Pluss 17 mai nærmer seg og plutselig … Continue reading "#1 – Nordmørsbunad"

2020-02-09 19:00 27 – London – Tower Bridge Christmas Marked

Ikke i min villeste fantasi såg jeg for meg så mange Christmas Marked som det faktisk fantes i London. Siste dagen vår i London hadde jeg ett stort ønske om å få med meg Tower Bridge så på vandringen dit gikk vi oss rett på dette markedet. Dette var litt annet enn alt det andre … Continue reading "27 – London – Tower Bridge Christmas Marked"

2020-02-09 12:06 Personangrep eller sak på ABIP og misnøyen der?

I helgen/siste tiden har det vært mye skriv om dette med ABIP og misnøyen gruppen jeg er i har mot kurset. Jeg personlig synes nå dette er bra det kommer opp i lyset og at dette endelig blir tatt på alvor. Når en går inn med en sum mellom 8 500 og 14 500 kroner … Continue reading "Personangrep eller sak på ABIP og misnøyen der?"

2020-02-09 07:00 #1 – Chunky Knutemor

Reklame | Ravelry Har du fått med det nyeste innen pannebånd? Det hadde ikke jeg før jeg såg dette mønstret på butikken. Så jeg måtte selvfølgelig strikke ett. Jeg synes det er så enkelt men likevel elegant. Eller hva synes du? Knutemor er et dobbeltstrikket pannebånd som garantert vil holde ørene dine varme hele vinteren. Det starter … Continue reading "#1 – Chunky Knutemor"

2020-02-08 19:00 #26 – London – Hotel Chocolate

En ting er sikkert og det er at elsker du sjokolade er dette plassen for det. For en sjokoholiker er dette rett og slette destinasjonen en bare kan drømmer om. Hotel Chocolat har virkelig at en kan drømme om. Jeg garanterer deg det er verdt ett besøk. Denne plassen finner du på følgende adresse Rabot 1745, Borough … Continue reading "#26 – London – Hotel Chocolate"

2020-02-08 14:00 #1 – T-skjorte bilde variant.

Reklame | Clas Ohlson For alt for lenge siden fortalte kjæresten om en t-skjorte som han hadde brukt så alt for mye og derfor var såpass slitt at det gikk gikk an å bruke den lengre. Men på grunn av bildet på selve skjorten satt det alt for langt inne å la den gå i … Continue reading "#1 – T-skjorte bilde variant."

2020-02-08 07:00 Når det bare er godt å komme hjem!

Vet du noen ganger er bare det å komme hjem nok til å få en i bedre humør. De siste dagen har det kommet ut mye rundt dette med ABIP og selv om jeg ikke hadde tenkt å gå ut offentlig er katta ute av sekken. Jeg ble invitert inn i gruppa som nå går … Continue reading "Når det bare er godt å komme hjem!"

2020-02-07 19:00 #25 – London – Winter Wonderland del 3.

Helt til slutt har jeg lyst til å fortelle om en av turen vi tok på Christmas Winter Wonderland. Vi tok nemlig bare en av turen da tiden rett og slett ikke strak til, var så mye vi skulle oppleve på få dager og timer. Men vi tok turen het Dr. Archibald Master of Time. På … Continue reading "#25 – London – Winter Wonderland del 3."

2020-02-07 13:00 Hundens liggestillig kan forklare dens personlighet. :-)

Her i heimen ligger ligger Lexie og Snoopy i alle mulige liggestillinger og noen ganger må en bare le. Spesielt Snoopy kan ha mange rare posisjoner. Gøyest er det selvfølgelig når han drømmer i tillegg og “snakker” i søvne. 🙂 Men har du noen gang tenkt på hva de forskjellige liggestillingene faktisk betyr for hunden. … Continue reading "Hundens liggestillig kan forklare dens personlighet. :-)"

2020-02-07 07:05 #1 Elefanten Herr Goliat

Noen ganger er det greit å ha noen små ting ferdig i huset som kan gies i gave når en kommer på at noen har bursdag. Det er ikke det at jeg har skap og skuffer fult av genser, sokker, tøfler og kosedyr, men jeg har noen ting som ligger klart til når det trengs. … Continue reading "#1 Elefanten Herr Goliat"

2020-02-06 19:00 #24 – London – Winter Wonderland del 2.

Som jeg fortalte om var Christmas Wonderland I Hyde Park så stort at det er vanskelig å bare vise det i ett innlegg. I går fortalt jeg om alle attraksjonene som var på plass der, i år kommer det sikkert noen andre også eller kanskje de bare plusser på. Men de hadde da så mye … Continue reading "#24 – London – Winter Wonderland del 2."

2020-02-06 16:09 #1 – Stripeskjerfet i Air.

Reklame | Ravelry Dette skjerfet har jeg tenkt på lenge, men ikke satt meg ned å strikket det. Jeg har så mange prosjekter jeg har lyst til, planlegger og i tillegg holder på med. Derfor er det ikke bestandig jeg rekker å lage noe akkurat når det kommer ut eller er på topp. Skjerfet stripa … Continue reading "#1 – Stripeskjerfet i Air."

2020-01-12 20:00 Kaffe, fyr i peisen og jobbing.

Søndag og nok en uværsdag som frister lite til å gå ut ytterdøra. Noen sier det ikke finnes dårlig vær kun dårlige klær, men må si jeg klarer meg fint inne på dager som disse. Vel jeg tok meg en liten snartur ut på en kaffedate med en god venninne, mens kjæresten er på verkstedet … Continue reading "Kaffe, fyr i peisen og jobbing."

2020-01-11 14:00 #1 – Bølgestrikk

Fortsatt den dag idag etter over 2,5 år siden jeg strikket min aller første Kristianes bølgegenser får jeg fortsatt meldinger i innboksen min om ønsket om en forklaring. Derfor laget jeg denne forklaringen for ca. 2 år siden og den passer fortsatt den dag i dag siden mange spør fortsatt. Derfor tenkte jeg det var greit … Continue reading "#1 – Bølgestrikk"

2020-01-10 14:00 #1 – Louisiana Sweater

Reklame | Petit Knit. På starten av det nye året en en ny genser kommet fra Petit Knit. Som så mange andre av deres design ser ut til å slå an hos folket. Den nye genseren går under navnet Louisiana Sweater og Strikkes ovenfra og ned med raglanøkninger på bærestykket. Halskanten, som strikkes i vrangbord, … Continue reading "#1 – Louisiana Sweater"

2020-01-08 14:00 Prosjekter for året 2020

Så er vi kommet godt inn i andre uke av det nye året, ett nytt år med mange nye muligheter. Det er jo det som er så kjekt med ett nytt år, en kan liksom begynne på nytt og ta fatt med friskt mot. Sånn er det iallfall litt her i heimen. 🙂 Regnet og … Continue reading "Prosjekter for året 2020"

2020-01-07 12:07 #1 – Kristianes Bølgegenser

Reklame | Ravelry og WeKnit I dag sitter jeg å mimrer litt over gamle innlegg på hva jeg har strikket igjennom tidenes, spesielt etter at jeg for alvor begynte å strikke til andre. Tenk at det faktisk er nesten to og ett halvt år si disse Ganni inspirerte genserne kom på markedet. Jeg husker så … Continue reading "#1 – Kristianes Bølgegenser"

2020-01-07 06:08 Strikketerapi og ikke minst nesten som en medisin

Om du er som meg har du for lengst funnet ut at strikking er utrolig god terapi for kropp og sjel. Jeg kan ofte forsvinne helt når jeg sitter med strikkingen og jeg elsker det. Er så deilig å la tankene fly ut å måtte bekymre seg for noe annet enn om en skulle være uheldig å … Continue reading "Strikketerapi og ikke minst nesten som en medisin"

2020-01-06 20:10 Australia brenner! Jorden ødelegges!

Australia står fortsatt i flammer! Faktisk er alle av Australias åtte delstater rammet av brannene som herjer nå. Så langt har nesten 60.000 kvadratkilometer brent!!!! Verst er situasjonen i delstatene New South Wales og Victoria, sørøst i landet. Brannene som herjer på sitt hardeste nå er større enn både Amazonas i 2019 og California i 2018. Spørsmålet … Continue reading "Australia brenner! Jorden ødelegges!"

2020-01-06 17:00 Pasta med kamskjell og bacon.

Reklame | Le Creuset og Royal Design. Hvor godt ser ikke dette ut til middag? Kamskjell som er hamstra etter dykketur fra typen. 🙂 Elsk! Lyst å lage en lignende rett er dett her hva jeg brukte og fremgangsmåten min. Ingredienser; 200 gram pasta eller makaroni om du foretrekker det. 1 halv pakke bacon. Litt … Continue reading "Pasta med kamskjell og bacon."

2020-01-06 14:00 #1 – Emblahals

Som jeg skrev om i går passer det fint med småstrikk i disse dager da vinteren og kulden herjer ut. Embla lua er jo bare nydelig i seg selv, men hva som piffer opp antrekket ennå mere er jo om en strikker denne halsen også. Halsen kan strikkes til hele familien, men den kommer i … Continue reading "#1 – Emblahals"

2020-01-06 11:10 Luksus med ferske kamskjell fra dykkeren i huset.

Her i huset kan ikke jeg skryte på meg at jeg dykker, men jeg har en mann som dykker med gjevne mellomrom. Når han fortalte meg at han hadde dykket i mange år, tenkte jeg bare tøft og så spennende. Han må jo oppleve mye med tanke på at han reiser både nært og langt … Continue reading "Luksus med ferske kamskjell fra dykkeren i huset."

2020-01-06 06:01 Livets gang i garn

Bilde fra Kunstfabrikken. Jeg ble født uten en TRÅD. Og nå sitter jeg i GARNET. For jeg orker ikke stå på PINNE. Jeg aner ikke hvordan jeg har NØSTA meg inn. Men jeg prøver å holde MASKA. Hvis du synes jeg er VRANG har du helt RETT. Mora mi TOVA prøvde en jul å STRIKKE RIBBA. Det endte … Continue reading "Livets gang i garn"

2020-01-05 20:10 #1 – Emblalue

Reklame | Raverly Mens ruskeværet herjer ute, hva med da å strikke en varm lue til de i familen? Embla luen finnes i flere størrelser, du finner den faktisk til alle i familien om du ønsker. For den kommer faktisk i alle disse størrelsene her; 6-12 m (2-4 år) 5-8 år (10-12/S) M (L/XL), så her … Continue reading "#1 – Emblalue"

2020-01-05 18:00 Tar petimeter litt for mye over?

Dette er noe jeg har tenkt over ved flere ganger og spesielt kommer disse tankene når andre kommenterer at jeg kanskje er en smule over nøyaktig når det kommer til å pakke inn julegaver eller bursdager generelt. Jeg vet jo selvfølgelig at hvordan selve pakken er pakket inn i seg selv ikke har så mye … Continue reading "Tar petimeter litt for mye over?"

2020-01-05 14:37 Er det rart en drømmer seg bort?

En ting er iallfall sikkert og det er at været som herjer ut i disse dager gjør noe med humøret. Jeg kjenner kroppen skriker etter sol og varme og det å stå opp etter nattevakt og se ut vinduet gjør at jeg har lyst å krype under dyna igjen.Selvfølgelig kan en ikke sove bort vinter … Continue reading "Er det rart en drømmer seg bort?"

2020-01-05 11:00 #2 – Lunt Kors skjerf

Reklame | Garnstudio og Adlibris Michael Kors  er og har vært en av de hotteste designerne de siste årene, han har vært spesielt populær blant unge og voksne damer når det gjelder klokkene og veskene han designer. Veldig mange drømmer om å eie en av hans vesker, men på grunn av prisen har også kopier … Continue reading "#2 – Lunt Kors skjerf"

2020-01-05 05:54 Så lett som så

Strikke sokker det er lett visst du fikser rett og vrang.   Bråt blir til med pinner fem, strikk så langt du liker dem.   Hælen er en snedig sak, først du strikker lengden bak. Strikk, fell og snu igjen, før du aner har du den.   Ta opp masker og strikk litt mer. Noen … Continue reading "Så lett som så"

2020-01-04 20:30 #1 Fana heldrakt

Da var tiden kommet for å teste ut mønsteret Fana. 😀 Denne gangen er det en bestemor som ønsker å gi noen til et av sine kjære barnebarn og i første omgang begynte jeg på dressen. Hvor snilt er det ikke av bestemoren å gi bort ett skikkelig plagg selv om hun ikke strikker selv, … Continue reading "#1 Fana heldrakt"

2020-01-04 18:07 Meksikansk Lasagne

Reklame | Royal Design Tenkt i dag er det den første lørdagen i det ny året 2020 og julen er endelig over, iallfall for min del da jeg er ekstremt lite glad i jule generelt. Så etter nå ha ha spist mye juledag ble vi idag enige om å ha en tacomiddag for å feire … Continue reading "Meksikansk Lasagne"

2020-01-04 14:36 #1 Skjerf – Tibet tørkle

Reklame | Saturniagarn Noen ganger når jeg først ser en oppskrift er jeg noe usikker på om jeg helt liker det, sånn var det med dette tørkle. Det var liksom ikke helt min smak, men så lenge jeg ikke strikker det til meg selv kunne jeg heller ikke si nei til å strikke det. Personlig … Continue reading "#1 Skjerf – Tibet tørkle"

2020-01-04 06:28 Livets Strikketøy

Den gang vi kom til verden da fikk vi en presang, et nøste med vår skjebne og ingen vet hvor lang. Da la vi alle masker opp til livets strikketøy der det vil stå i mønsteret når vi jukset og vi løy. Hver maske er en dag og hver omgang er et år. Alt vi gjør og … Continue reading "Livets Strikketøy"

2020-01-03 20:19 Babyrede – Baby Cuddle Nest

Dette må jo være den perfekte gave til mor og far sin nye baby eller hva? I et rede/nest kan babyen ligge trygt han/hun ligger i sofaen eller i foreldrene sine seng uten fare for at hun/han skal rulle ut og ramle ned. Den er jo også behagelig i å ligge i og på grunn … Continue reading "Babyrede – Baby Cuddle Nest"

2020-01-03 17:00 Amandadrager

Reklame | Amandaprosjektet Har du noen gang tenkt over at det ikke bestandig er størrelsen som betyr noe når det komme til gave, jeg hadde ett innlegg tidligere denne måten hvor jeg tok opp dette temaet litt nærmere. Om dere vil kan dere lese det HER. Og når det da kommer til størrelse er dette … Continue reading "Amandadrager"

2020-01-03 14:15 En tale, så rørende at ord blir fattige for alle oss andre.

I dag er dagen hvor vi alle sier farvel til Ari Behn mens han bisettes i Oslo Domskirke. En dag som vil bestå av tristhet og tårer for så mange og hvor ord kan bli fattige for oss folk flest. Det som rørte meg best under denne bisettelsen var talen til den sterke, flott og … Continue reading "En tale, så rørende at ord blir fattige for alle oss andre."

2020-01-03 11:00 Addi CraSy Trio

Fram til dags dato har jeg ikke hatt eller sett noen problemer med å strikke ermer, sokker eller toppen av en lue på 5 pinner. Men………etter å ha fått fått testet ut de Addi CraSy Trio pinnene har jeg virkelig funnet meg en favoritt innen pinner. Jeg har faktisk gått så langt at jeg har skaffet meg … Continue reading "Addi CraSy Trio"

2020-01-03 06:01 #1 Tirilgenser

At denne genseren ble ferdig til julaften er men enn hva jeg selv fatter. Den sto ikke på planene mine over strikk før jul, men da jeg leverte Lothpus genseren til damen som skulle ha den, spurte hun så fint om jeg kunne strikke en genser til til henne. Lothpus genseren finner dere forresten HER. … Continue reading "#1 Tirilgenser"

2020-01-02 20:10 Den perfekte oppskriften på sokker.

Som jeg lovet der, men dessverre ikke har fått skrevet før nå er denne flott oppskriften på sokker jeg har fått fra en av mine beste venninner. Oppskriften kan selvfølgelig brukes på flere typer garn og alt avhenger av strikkefastheten din. Men for meg er denne oppskriften genial og passer meg perfekt. Selv brukte jeg … Continue reading "Den perfekte oppskriften på sokker."

2020-01-01 19:24 Nyttårsmiddag 2019

Reklame | Kitchen Aid og Royal Design Tenk at vi nå er her på første dag i det nye året og på tv 2 står Statsminister Erna Solberg og snakker til folket. Hun snakker om det å ta vare på hverandre og planeten pluss havet og all plasten som faktisk er kommet dit på grunn … Continue reading "Nyttårsmiddag 2019"

2020-01-01 14:00 Fletteloff

Få ting lukter vel vel bedre i heimen en nystekt gjærbakst og denne loff fører til innen unntak på dette. En fersk loff passer jo utmerket til så mangt – både supper, lasagner, sjøkreps, salat osv…. eller bare for seg selv med hvitost på er den jo også uimotståelig. Har loffen ligget litt lenge er … Continue reading "Fletteloff"

2020-01-01 11:00 Forberedelser og det å gjøre ting en ikke kan!

Er du som meg lever du etter Pippi sitt eksempel, dette har jeg ikke gjort før så dette får jeg helt sikkert til! Vel…..skal kanskje sies at jeg ikke var like sikker i går når jeg satte igang med nyttårsmiddagen av sjøkreps. Samboeren elsker sjøkreps og jeg var redd for å ødlegge hele retten! Tanken … Continue reading "Forberedelser og det å gjøre ting en ikke kan!"

2020-01-01 06:00 Velkommen 2020!

Så var vi kommet til året 2020 da gitt, jøss hvor fort året 2019 har gått. Nå når jeg sitter her på nattevakt å reflekter over hvordan årer har vært, tenker jeg at året 2019 har har værr begivenhetsrik både med oppturer og nedturer. Selv om jeg kunne vært utenom nedturen ville jeg likevel ikke … Continue reading "Velkommen 2020!"

2019-12-31 17:50 Estragonsmør

Nyttårsaften er nå her og tanken er av vi skal ha gratinert sjøkreps til middag i dag. Aldri laget før men har googlet litt på nett for å finne ut fremgangsmåter og har tatt til meg enkelte råd. Det ene rådet jeg leste var at estragon er ett perfekt krydder å ha til sjøkreps … Continue reading "Estragonsmør"

2019-12-31 15:45 Våre kjære firbeinte og nyttårsaften.

Vi nærmer oss tiden hvor det snart skal skytes opp en del fyrverkeri, mange bruker flere tusen kroner på å lage show og enkelte har allerede begynt å skyte opp litt. Selv skulle jeg ønske vi som enkelt personer kunne slutte å skyte opp og at heller kommunen eller en enkelt person står for å … Continue reading "Våre kjære firbeinte og nyttårsaften."

2019-12-31 11:30 4 juledagsfest!

Vel nå turte jeg å vise meg frem i hel figur i forje innlegg, så da er det også kanskje trygt å dele det en gang til å skrive om hvorfor jeg hadde pyntet meg og faktisk følte jeg så sånn passe bra ut. Samboeren og jeg var nemlig inviter på fest til venner av … Continue reading "4 juledagsfest!"

2019-12-31 06:00 Er det nok å bare være meg?

Dette innlegget sitter langt inne å skrive, ikke for at innlegget i seg selv er skummelt å skrive men det å for første gang helt utlevere meg selv med ett helt bilde gjøre meg sårbar! For de som kjenner meg godt vet hvor mye jeg har slitt med tanker om kropp og utseende, selv om … Continue reading "Er det nok å bare være meg?"

2019-12-30 15:11 Telle telle….1,2,3,7….20 000

Neste siste dag i året og en stor del av jobben på Drømmestrikk består nå i varetelling. De siste dagene har vi gått over knappene og herremine hvor mange knapper vi har. Det er ikke bare bare å telle heller for en slal jo også hjelpe kundene som kommer innom å ønsker å handle, heldige … Continue reading "Telle telle….1,2,3,7….20 000"

2019-12-30 12:51 Fikk du kun noe hjemmestrikket til jul?

God formiddag folkens, jeg sovnet til slutt igjen i 9 tiden og fått sovet noen timer til – HELDIGVIS – så nå kan nattevakten som kommer i kveld bare komme. Jeg tenkte jeg skule dele en liten tanke med dere før jeg begynner dagen med å stikke på butikken, trenger nemlig noen småting til nyttårsmiddagen … Continue reading "Fikk du kun noe hjemmestrikket til jul?"

2019-12-29 22:30 Star Wars The Rise of Skywalker vers Frozen 2

I kveld var nok en søndag hvor vi var på kino, jeg kan vel si med hånden på hjertet at jeg har sett mere kino de siste ukene enn hva jeg har siden jeg flyttet hit til byen. Søndag for en uke siden var vi på Star Wars The Rise of Skywalker, her kan jeg … Continue reading "Star Wars The Rise of Skywalker vers Frozen 2"

2019-12-29 16:24 Prøve seg som hundetannlege?

Har du hund er det en del som følger med som anvar i forhold til å ta vare på den. Selvfølgelig varier det fra hunderase til hunderase hvor mye arbeid det er med den, men enkelte ting gjelder for alle våre firbeinte venner – nemlig tannstein! For sirka et halvt år siden var vi til … Continue reading "Prøve seg som hundetannlege?"

2019-12-29 13:01 Søndagsfølelse, fortsatt jul og fridag.

Jeg vet ikke hvordan det er med dere, men for meg består denne jule av jobb, jobb og atter jobb. Dagene har rast ivei og det har ikkje vært mye tid til noe som helst. Lillejuaften; Jobb fra 10 til 16, hjem og spiae middag, sove på sofaen og avslutter med å dra på nattevakt. … Continue reading "Søndagsfølelse, fortsatt jul og fridag."

2019-12-29 09:40 Er selvmord ett egoistisk valg eller er det ett stort rop om hjelp som aldri ble hørt helt?

Nå har det snart gått en uke siden Ari Behn forlot denne verden og dette preger fortsatt nyhetsbilde. Mange kommer med kommentarer og flere har gjort seg opp meninger om hvordan dette kunne skje og enkelte går så langt som å si at han var egoistisk som valgte å gi opp livet! Selv er jeg … Continue reading "Er selvmord ett egoistisk valg eller er det ett stort rop om hjelp som aldri ble hørt helt?"

2019-12-25 21:00 Ari Behn død! Hvordan meninger om en endrer seg når en går bort!

I kveld ble rett før jeg dro på nattevakt strømmet det inn med snapper og Ari Behn og hans død. Først ble jeg noe overrasket og tenkte det var en spøk da media og folk har gjort narr av han i årevis. Men denne gangen var det ingen spøk Ari Behn har dessverre møtt mørket […]

2019-12-24 13:29 Riktig God Jul alle og en hver!

Vel alle sammen da er julen her og jeg håper alle har en super jul, både om du feirer med familie, venner, kjæreste, er alene eller som meg som jobber så å si hele julen også i år – livet i Kristiansund Kommune! Selv har jeg ikke riktig kommet i julestemning ennå på grunn av … Continue reading "Riktig God Jul alle og en hver!"

2019-12-22 11:00 #1 Gjærbakst – Te briks

Tenkt at det bare er helgen igjen og så er julen her, tiden går virkelig fort! Selv skal jeg jobbe så å si hele julen, men jeg har prøvd å skape litt julestemning hjemme allikevel ved hjelp at litt baking. En av de gjærbakstene jeg husker fra barndommen er hjemmelagde TeBriks som bare smaker fortreffelig … Continue reading "#1 Gjærbakst – Te briks"

2019-12-11 14:00 #1 Kjole – Sukkerspinn

Reklame | Adlibris Har dere sett noe så søtt som denne lille kjolen. Den er bare så nydelig og kan pynte opp en liten frøken både til hverdag og fest! Jeg forelsket meg tidlig i dette mønsteret sukkerspinn og har planer om å strikke flere i alle regnbuens farger, valget er jo uendelig om du … Continue reading "#1 Kjole – Sukkerspinn"

2019-12-11 07:00 #1 Triton Hotell på Kreta.

Vinteren er kommet og en kan ikke lengre si at det er godt og varmt ut lengre, så selv sitter jeg å drømmer meg tilbake til ferien i fjor ved hjelp av disse bildene under. Når jeg er på slike ferier prioriterer jeg soling for å få den obligatoriske brunfargen, pluss som vanlig tok jeg … Continue reading "#1 Triton Hotell på Kreta."

2019-12-10 07:00 #3 Bukse – Gromgutt

Jeg ble for en stund siden kontaktet av ei som hadde skulle ha fotografering av gutten på 1 årsdagen hans, da hun hadde så lyst på noe nytt og strikket til selve dagen. Problemet var bare at hun ikke hadde noen formening om hva hun egentlig kunne tenke seg til sønnen. Situasjonen ble derfor til … Continue reading "#3 Bukse – Gromgutt"

2019-12-09 14:00 #2 Bukse – Olashorts

Selv om jeg aldri selv har fått barn, (trives rett og slett bedre med to små hunder) så har jeg forstått at det å velge mellom navnedag eller dåp kan være litt av ett valg å bli enige om. Men når min Noen tremenningen fikk sin sønn falt valget hennes på navnedag og hun ønsket … Continue reading "#2 Bukse – Olashorts"

2019-12-09 07:00 #1 Bukse – Monster

En bukse som kommer og går i popularitet er monsterbuksenr til de minste, selv har jeg sett mange i flere varianter, farger og størrelser. Buksene kan du variere med farger og type ansikter så det er lett å forstå at den minste i familien synes en slik bukse kan være helt fortreffelige å ha på … Continue reading "#1 Bukse – Monster"

2019-12-08 19:21 Farmen finale 2019

Så er vi kommet til søndagskveld og endelig kan en sett seg ned å kose seg med ett av favorittprogrammene på tv, TV 2 Farmen. Dette er jo bare så koselig og selv om mye er som det har vært inne på gården er det likevel en ny går hvert år og nye deltagere. I … Continue reading "Farmen finale 2019"

2019-12-08 18:30 #7 USA Tur – En vandring ned Walk of Fame in Hollywood

Når vi først var i Los Angeles og Hollywood kunne vi jo ikke unngå å ta turen til Lanewood Ave &, N La Brea Ave –  selveste Walk of Fame hvor vi kunne se alle stjernene som er blitt plassert på fortauene på begge sider. Hollywood Walk of Fame er et internasjonalt ikon som de fleste … Continue reading "#7 USA Tur – En vandring ned Walk of Fame in Hollywood"

2019-12-08 13:24 22 – 19 Seieren er vår!

Desember er her og snøen daler ned. Noen pynter til jul og baker sine 7 slag bakster som er for noen obligatorisk nå i førjulstiden. Selv har jeg bakt noe, men er egentlig ikke noe stor fan av jul og gleder meg egentlig bare til jul er over. Men det finnes en ting som er … Continue reading "22 – 19 Seieren er vår!"

2019-12-08 07:00 #3 Bok – Tiddelibomstrikk, myke pledd til de aller minste

Nå og da er jeg på leit etter nye ideer og nye oppskrifter og når fantasien ikke helt er med på laget blir lykken stor når en finner en flott ny bok. Tiddelibomstrikk ser jeg fort kan bli en ny favoritt i år. Dette er jo den ultimate boken med oppskrifter til premature, dukker og … Continue reading "#3 Bok – Tiddelibomstrikk, myke pledd til de aller minste"

2019-12-07 19:00 #6 USA Tur – Hollywood Sign

Vi kunne selvfølgelig ikke besøke Los Angeles uten å vandret litt å se, pluss vi måtte selvfølgelig opp til Hollywood skiltet. Som sagt så så vi skiltet fra hotellrommet vårt på Hollywood Historic Hotel, men selv om vi såg det fra hotellet kjørte vi likevel litt nærmere da det ble litt langt å gå til … Continue reading "#6 USA Tur – Hollywood Sign"

2019-12-07 07:00 #1 Nancygenser

Denne gangen har jeg strikket en genser med Nancy mønster. Opprinnelig finns ikke mønsteret i genser i størrelse 2 år, men jeg tok bare utgangspunkt i mønsteret på kofte i størrelse 2 år og kuttet ut oppklippsmaskene. Så bare ved å gjøre denne lille endringen hadde jeg mønstret klart. Kollegaen min som ønsket seg denne … Continue reading "#1 Nancygenser"

2019-12-06 19:00 #5 USA Tur – Astroburger

Som jeg skrev i går virker det ikke som amerikanerne er like vant til frokost på samme måte som oss og vi hadde som sagt ikke frokost på hotellet. Derfor ente vi opp med å gå ca. 10 minutter hver morgen til denne plassen ved navnet Astroburger, her fikk vi kjøpt en god og mettende … Continue reading "#5 USA Tur – Astroburger"

2019-12-04 19:00 #3 USA Tur – LAX

Som sagt tidligere er dette min største ferie noen sinne og jeg tok så mange bilder at jeg har ikke ord for det. Kameraet fikk vel egentlig aldri ligge i fred og nå endelig etter ca. 11 timer på siste strekning kunne vi endelig lande i USA på LAX. Vi kom først frem på kvelden … Continue reading "#3 USA Tur – LAX"

2019-12-04 14:00 #1 LineLangmoGenser

Reklame | Adlibris Fjorårets vårgenser fra Line Langmo er like populær i år som i fjor og det er fortsatt mange som ønsker seg den. Mange strikker den selv eller så får de mødre, bestemødre eller venner til å strikke dem for seg. Line Langmo var først ute med oppskriften og hun har hentet inspirasjon fra en genseren … Continue reading "#1 LineLangmoGenser"

2019-12-03 19:00 #2 USA Tur – Frankfurt

Kofferten var endelig pakket og Lexie og Snoopy hadde blitt plassert på ferie ho snille Hanne og endelig kunne vi ta fatt på turen. Men som dere kan tenke dere er det ikke bare bare å reise fort over dammen. Selve reisen startet fra Kvernberget (vår lokale flyplass her i byen) kl. 06.30. Så bar … Continue reading "#2 USA Tur – Frankfurt"

2019-12-03 14:00 #1 Lindtein genser

Reklame | Adlibris Denne genseren har vært populær lenge og den finnes faktisk i to forskjellige varianter. Jeg har skaffet meg begge oppskriftene og skal strikke den andre varianten når jeg får tid. Men til å starte med strikket jeg den enkleste av de to variantene. Oppskriften på denne enkle genseren finner dere under navnet … Continue reading "#1 Lindtein genser"

2019-12-02 19:00 #1 USA TUR!!!

Reklame | Bubbleroom og NA-KD Noe av det største jeg har opplevd dette året, muligens i hele mitt liv er årets store ferie tur som gikk til statene. Jeg har egentlig vært hjemme lenge etter denne turen, men på grunn av litt helseproblemer har jeg ikke hatt overskudd til å hverken blogge eller dele bilder … Continue reading "#1 USA TUR!!!"

2019-12-02 14:00 #1 Vardegenser

For lenge lenge siden strikket jeg en lignende vardegenser i Lammeull, men denne gang ble den strikket i ett av favorittene mine – Tynn Merino Ull fra Sandnes Garn. Siden ønsket var å få den så lik den i lammeull ble det til litt leting i garnhyllene på min lokale garnbutikk, men jeg syntes selv … Continue reading "#1 Vardegenser"

2019-12-02 07:00 #1 Julebakst – Krumkaker

Så er vi kommet til den tiden på året hvor julebaksten skal på plass. Selv husker jeg tilbake til bestemor som sikkert hadde minst 7 slag om ikke mer og at han bestefar koste seg glugg med å småspise alt av det gode hun lagde. Jag vil tro vi alle har våre favoritter selv om … Continue reading "#1 Julebakst – Krumkaker"

2019-12-01 16:44 #1 Oslosweater

En av vårens skikkelige kosegenser har Petit Knit nok en gang kommet med. Den sitter som ett skudd på kroppen og garnet er mykt og behagelig å ha på. Oslo Sweater er en genser som strikkes ovenfra og ned med noen forskjeller fra de tradisjonelle genserne som strikkes med samme teknikk. Oppskriften på OsloSweater finner … Continue reading "#1 Oslosweater"

2019-08-25 13:01 Bortskjemt eller bare rett og slett utrolig heldig?

Dagen i går såg jeg aldri for meg at den skulle komme, kjæresten selv har sagt han ikke er den mest romatiske! (Han sine ord, for meg er han mer en god nok) Men i går tok han meg helt på sengen, overraskelsen var av slaget jeg aldri trodde skulle komme og iallfall ikke på … Continue reading "Bortskjemt eller bare rett og slett utrolig heldig?"

2019-07-23 13:59 Ett svar til mange spørsmål om det samme

Tenkte i dag og heller skrive ett innlegg her nå om sukkerspinn istedenfor å svare en og en på grunn av mange som spør etter oppskrift. Mari Johansen har designet oppskriften til sukkerspinnskjaørtet / Cotten Candy skirt og dere finner mer informasjon om det her på Ravelry under Sukkerspinnskjørt. Jeg ser nå at denne oppskriften … Continue reading "Ett svar til mange spørsmål om det samme"

2019-07-23 07:11 Møte kule lille Rose

Nok en gang har jeg vært nedi favorittboken min fra Hekle en venn og denne gangen havnet valget på Herr Melvin. Melivn er en liten fyr med snille øyne øyne og lang hals og som har sitt støre ønske om å få bli venne med både store og små der ute. Når det kom til … Continue reading "Møte kule lille Rose"

2019-07-21 19:10 Klikker snart i vinkel!!!

Ok, skal innrømme at den overskriften kanskje er litt overdrevet. Men den er heller ikke langt fra sannheten. Siden jeg sto opp i dag og til når jeg skriver dette kan jeg telle 8 nyseanfall, jeg blir sprø. For hallo, ja jeg vet jeg er allergisk – men det regner da ute så det er … Continue reading "Klikker snart i vinkel!!!"

2019-07-21 13:50 Nystekte muffins til frokost, lunsj eller middag?

Som sagt måtte melken som var gått ut på dato brukes til noe og da falt valget vårt på muffins med skinke og ost. Muffinsene er fine å server til frokost, til lunsj, som noe ekstra i matpakken til de fortsatt bruker det, ute i naturen når en går tur eller som ekstra til middag … Continue reading "Nystekte muffins til frokost, lunsj eller middag?"

2019-07-21 07:59 Det lukter godt i heimen!

Hva gjør man når man finner straks utgått melk i kjøleskapet? Vel, jeg tenker da tilbake til bestemor og hvordan hun bestandig fant noe hun kunne bruke i kjøleskapet, var ikke så nøye med dato så lenge det luktet godt og såg fint ut. Jeg husker hun var en ekspert på når det kom til … Continue reading "Det lukter godt i heimen!"

2019-07-20 16:27 Apekatt og soling

Kanskje ikke de to orden en først tenker på samtidig, men det er iallefall der livet mitt gikk idag. Kjæresten skulle klippe plen på heimgår så jeg satt meg likså greit i “Ida’s hjørne”. Det er den perfekte plassen som jeg låner av kjæresten sin søster og mannen når jeg det er sol og sommer. … Continue reading "Apekatt og soling"

2019-07-20 09:17 En stor favoritt her heime oss meg i disse dager

Reklame | Ark Vet ikke om hvordan det er for dere, me for meg får jeg enkelte gager bare noen favoritter som jeg synes det er gøy å holde på med. Før har jeg laget en del oppskrifter selv også, men i det siste har nesten alt jeg har heklet kommet fra denne boka Hekle … Continue reading "En stor favoritt her heime oss meg i disse dager"

2019-07-19 20:10 Når en får ett søtt ønske

Da jeg la ut bilde om han onkel Modulf var det flere som syntes han var søt. Så Modulf er nå allerede ute på reisen til sitt nye hjem. Sistemann som syntes den var søt var tantebarnet mitt og etter å ha sett på flere bilder falt valget lett på at hun ønsket seg en … Continue reading "Når en får ett søtt ønske"

2019-07-19 16:36 Lexie badet for første gang i sitt liv

Som tiden flyr, tenk at Lexie blir tre år i år! Heldigvis har vi mange år sammen igjen, men tankte på den dagen som jeg må si forvel til henne gjør meg bare dårlig bare ved tanken. Derfor er det så deilig å kunne nyte slike lange late dager sammen med henne som i går. … Continue reading "Lexie badet for første gang i sitt liv"

2019-07-18 20:43 Snart på tide å tenke julegaver igjen!

Tenk det alle sammen det er under ett halvt år igjen til jul, så om du skal lage julegaver i år er det kanskje på tide å tenke på at tiden er inne til å starte. Har du småunger selv eller kjenner noe som har som du skal eller bør i julegave til? Hva da … Continue reading "Snart på tide å tenke julegaver igjen!"

2019-03-31 06:12 Carls Cardigan

Reklame | Petit Knit Her om dagen ble kom jeg over denne herlige lille saken, en cardigan som passer like godt til en  liten prins som en liten prinsesse. En av årsakene til at jeg falt for den var den noen spesielle strukturen i den og da jeg leste oppskriften måtte jeg selv søke på … Continue reading "Carls Cardigan"

2019-03-25 10:44 Willums Selebukse

Reklame | Petite Knit Tiden nærmer seg heldigvis med stormskritt mot vår, selv om kanskje ikke tempraturen, vinden og regnet som herjer ute er helt enige, men i vår strikkeverden betyr det at nye oppskrifter og nye modeller dukker opp. Slik som denne søte selebukser fra Petite Knit – Willums Selebukse.  Her ser dere den … Continue reading "Willums Selebukse"

2019-03-20 05:58 Hjertebladbukse

Jeg kom over dette hefte på jobb her om dagen og her var det virkelig mye søtt man kan ta fatt i som sitt neste prosjekt. Heftet heter Babystrikk på pinner 3 og er designet av Lene Holmen Samsøe. Heftet inneholder 15-20 oppskrifter på babystrikk til gutter og jenter i alderen nyfødt til to år. Alle … Continue reading "Hjertebladbukse"

2019-03-13 06:27 Strikket Scrunchie / Hårstrikk

Har du noen gang tenkt på at du kan friske opp ett helt enkelt hårstrikk ved hjelp av en liten rundpinne og litt garn? Vel, dette tanken hadde ikke slått meg før før jeg såg ett bilde av ei dame med ett slikt hårstrikk i håret. Da jeg såg det tenkte jeg dette måtte prøves … Continue reading "Strikket Scrunchie / Hårstrikk"

2019-03-11 12:07 Påskeharen er klar til påsken.

Reklame | Sandnes Garn Herre min, når Bodil viste meg denne søte karen viste jeg at jeg bare måtte lage Sandnes sin nye søte harepus til påsken. Oppskriften finner dere HER. Påskeharen er heklet i dobbeltråd og på pinne nummer heklenål nummer 8 og jeg hadde som vanlig hjelp av en nyskjerrig Snoopy når jeg … Continue reading "Påskeharen er klar til påsken."

2019-03-09 10:09 Tradisjonelle Mariuser

Hadde du spurt meg for noe år siden om jeg fortsatt kunne strikke Marius til deg, hadde nok svaret vært nei. Det var rett og slett ett år hvor jeg strikket rundt 50 mariuser over hele året og alle skulle være i blått, rødt og hvitt, så jeg hadde rett og slett mariusmønsteret og de … Continue reading "Tradisjonelle Mariuser"

2019-03-06 06:22 Sitteunderlag til fremtidige påsketurer

Påsken er ikke så lenge til, faktisk så nærmer den seg med stormskritt og for mange betyr det ut på tur med ski på beina. Hva passer ikkje bedre da med ett godt og varm sitteunderlag å sitte på når pausene kommer? Med et tovet sitteunderlag slipper du å bli kald på stumpen og med … Continue reading "Sitteunderlag til fremtidige påsketurer"

2019-03-05 06:40 Seefeld – Lua Blå

Reklame | Dale Garn VM i Seefeld er over og hvilke prestasjoner ble det ikke? Hele 13 gull – 5 sølv – 7 bronse = 25 medaljer totalt til våre idrettshelter! Kan ikke si noe annet enn at det er imponerende!!! Neste helg 8 til 10 mars arragseres nok en gang Holmenkollen Skifestival og nok en gang … Continue reading "Seefeld – Lua Blå"

2019-03-04 07:34 Uglepose – Prematur.

Jeg har sett flere har laget disse og gitt de til babyer som kommer både fortidig og ved termin. Selv synes jeg denne pose såg veldig søt og kjekke ut pluss at det er gøy å prøve noe nytt og ikke bare strikke de vanlige teppene som en sender til for eksempel Amandaprosjektet. Posen varmer … Continue reading "Uglepose – Prematur."

2019-03-03 07:23 Seefeld – Lua Gull

Reklame | Dale Garn Ski-VM 2019 avsluttes idag og til ære for alle idrettsutøverne som har tatt medlajer dette året har Dale Garn kommet med en lue til ære for de. VM har vært arrangert i Seefeld i Tirol i Østerike i år fra 20. februar og avsluttes i dag til 3. mars 2019. Dette er … Continue reading "Seefeld – Lua Gull"

2019-02-26 07:47 Smockmasker hva er nå det?

Her om dagen fikk jeg spørsmål om jeg etter hvert kunne strikke ett sett fra Petite Knit og selvfølgelig sa jeg ja. Sier som regel ja før jeg vet hvilken oppskrift det egentlig er og om jeg helt forstår meg på oppskriften. Så denne gangen fikk jeg meg en overraskelse ved på jakken ved navnet … Continue reading "Smockmasker hva er nå det?"

2019-02-25 08:38 Gamle kunster får se dagen lys igjen.

Rart å tenke på det, men dagen jeg flyttet til Gjøvik for mange år siden kunne jeg hekling og helt enkel strikking, men langt i fra noe mønster eller sokker og votter osv. Men etter å ha gått nattevakt med bestevennen i flere måneder ble jeg fristet til å hekle og jeg begynte så smått. … Continue reading "Gamle kunster får se dagen lys igjen."

2019-02-12 06:51 En grønn varde

Nok en gang ble det en vardegenser som har kommet av pinnene. Jeg strikket som sagt tidligere en varde i blåtoner til samboeren til en kollega av meg og hun ønsket etterhvert en selv også. Hun måte vente til over nyttår før hun fikk sin siden dere som selv strikker vet at tiden før jul … Continue reading "En grønn varde"

2019-02-11 07:07 Kvalavågskofte

Fikk for noen uker siden beskjed om en baby som var ventet i slutten av mars og spørsmålet om var om jeg kunne strikker noe fint til han. Hun ønsket det i størrelse 6 til 9 måneder for at babyen skulle ha noe å vokse i og i tillegg at det skulle passe over sommeren. … Continue reading "Kvalavågskofte"

2019-01-24 06:59 Petrol Nancy

Så var det dette med å velge farger! Det er ikke bare bare når en endelig har bestemt seg for hvilken genser, kofte eller hva dette måtte være en ønsker å strikke eller få strikket.  Akkurat dette var utfordringen for damen som ønsket denne koften strikket. Hun hadde dessverre klart å ødelegge koften hun har … Continue reading "Petrol Nancy"

2019-01-20 10:25 Marius kjole med rundt bærestykke.

Det er rart å tenke på at dette plagget var noe av det første jeg strikket med mønster og min aller første bestilling for mange mange år siden. På den tiden var det min daværende sjef som ønsket en kjole til datteren sin, men denne gangen var det en tidligere kollega av meg som ønsket … Continue reading "Marius kjole med rundt bærestykke."

2019-01-14 15:09 Snoopy #1

Hvem hadde vel trodd at denne sjarmøren skulle smelte seg slik inn i hjerte hos både Lexie og meg bare for ikke så mange måneder siden? Gutten som dukket opp som en tøff motorsykkelhund på fronten av hundepappaen sin motorsykkel, tøff som bare det når en ser han der men så utrolig forsiktig når han … Continue reading "Snoopy #1"

2019-01-13 07:26 Vardegenser

Etter lenge å vel har det som skrevet om før endelig dukket opp noen fine gensere til herrene i familien og denne Vardegenseren har bare ett utrolig fint mønster. Dere kjenner sikkert denne igjen fra årets farmen hvor Nico gikk med den nesten i hver eneste episode. Denne ble fjorårets siste julegave selv om den … Continue reading "Vardegenser"

2019-01-12 07:32 Just Stripes

Reklame | Bella broderi og hobby For en stund tilbake siden kom jeg over ett nytt garn som min lokale garnbutikk hadde fått inn. Jeg må si jeg er heldig som har en slik super butikk i nærheten og i tillegg er det en butikk som tar inn nye varianter både titt og ofte, noe … Continue reading "Just Stripes"

2019-01-06 06:01 En liten varde ble til!

Reklame | Rauma garn Endelig har Rauma kommet med det utrolig flotte Vardemønsteret til barn også, hefte Varde Baby Lamullgarn 297. Hefte har bare de fineste plagg i seg, du finner alt fra den originale Vardegenseren til jakke, body, lue, kjole, sokker, dress og bukse. På de første bildene jeg tok tok jeg de på … Continue reading "En liten varde ble til!"

2019-01-03 07:09 Løvverklue / Land of leaves hat

Reklame | Ravelry Julen er over og det nye året har så vidt fått begynt sin start. I år tenker jeg å gjøre som så mange andre strikkere og legge av en sum for alle begynte nøster, en sum for alle nye nøster og en litt større sum for alle ferdige prosjekter. Ser så mange … Continue reading "Løvverklue / Land of leaves hat"

2018-12-31 14:21 Fletteloff

Noen ganger må en prøve ut nye ting og idag på selveste nyttårsaften går jeg i gang med å gjøre akkurat dette. Jeg har blitt invitert bort på sjøkreps i kveld og derfor tenkte jeg at det er bedre med fersk hjemmelaget loff enn den du får kjøp i butikken. Baking er jo egentlig ganske … Continue reading "Fletteloff"

2018-12-31 11:39 Farmen genseren 2018

Reklame | Rauma garn En av årets stor favoritter havnet også under juletreet til en heldig mottaker i år. En av to av Farmen 2018 som slo seg stort opp var Vardegenseren som Nikolai Aspen bar der inne. Genseren er egentlig enkel når en ser på den og ei heller vanskelig å strikke men dog så … Continue reading "Farmen genseren 2018"

2018-12-29 06:46 En Nancy i grønt

Nancy er her for å bli og hvem skjønner ikke det? Mønsteret er nydelig og en trenger jo egentlig aldri lage en lik en en har laget før på grunn av alle de flotte fargene som er å finne der ute. Nok en gang har jeg brukt mitt trofaste hefte Norske Ikoner Tema 35 og … Continue reading "En Nancy i grønt"

2018-12-28 05:30 Marius lue

For å få brukt opp restene fra Mariusgenseren fra i går ble det også en lue i som passet perfekt til genseren. Er du jo som meg liker du ikke å kaste garn og hva er bedre enn å få brukt opp garnet en har liggende. Luen er som sagt strikket i akkurat samme farger … Continue reading "Marius lue"

2018-12-27 05:50 Baby Marius

Enda en julegave som har havnet under noen tre i år er denne Marius genseren. Marius genser er tydeligvis noe ingen blir helt lei eller noe som går ut av motebildet når det gjelder ullgenseren og hvem kan ikke forstå det. Mønsteret er og så fin som det er enkelt og med rundfelling sitter det … Continue reading "Baby Marius"

2018-12-26 06:51 Anja genser

Reklame | Du Store Alpakka Nok en genser som har havnet under noen juletre i år er denne Anja genseren fra Du Store Alpakka. Personlig er det første gang jeg har strikket den og jeg er noe usikker på om jeg kommer til å strikke den igjen. Genseren finnes i to oppskrifter og den varianten … Continue reading "Anja genser"

2018-12-25 06:51 Herre lue

Reklame | Du Store Alpakka Som tidligere skrevet som finnes det litt for sjeldent noe nytt som er kun til herre, men dette sette er bare lekkert og passer perfekt til herregenseren jeg strikket tidligere her i høst. Om dere liker genseren finner dere mere informasjon om den HER. Luen er strikket i det myke … Continue reading "Herre lue"

2018-12-24 11:29 It’s Christmas once again!

Reklame | Sandnes Garn Alle forberedelser til jul er unnagjort og dagen nytes med å ta del i gamle tradisjoner som å se på Tre Nøtter til Askepott, Reisen til julestjerne og Disney filmer med Donald Duck og Co slik som alle år før når jeg har hatt fri på formiddagen på selveste julaften. Ute … Continue reading "It’s Christmas once again!"

2018-12-18 08:55 Jackie genser

Reklame | Dale Garn og Line Langmo Vel, ja jeg vet jeg er noe sent ut i forhold til rosa sløyfe aksjonen. Men dette betyr ikke at hva det står for er noe mindre viktig og ei heller ikke at genserne som Line Langmo har designet til prosjektet er utrolig fine! Line Langmo fronter som … Continue reading "Jackie genser"

2018-12-17 08:15 Janneckegenser

Da har også jeg fått testet pus for første gang og garnet falt i smak. Jeg har ikke fått testet det før da de ikke har hatt det i min lokale butikk og personlig liker jeg best å handle der for å støtte min nøre butikk. Er jo ikke noe i veien for å bestille … Continue reading "Janneckegenser"

2018-11-22 10:28 Vendela kofte

Som skrevet tidligere her i uken har jeg sett at jeg har en god del bilder på mobilen og vendela koften er en av de. Denne strikket jeg til en god venninne som jeg ble kjent med i Hellas og har truffet på ferie hvert år siden nesten. Hun er en av de som er … Continue reading "Vendela kofte"

2018-11-21 09:43 Lille vinterkongle lue

Vel, så var både genser og lue ferdig i settet til min kjære kollega på Gjøvik og siden jeg hadde noen restegarn igjen etter både genser og bukse fikk jeg lyst til å overraske henne med en lue også. I Klompelompeboka – Strikk Året Rundt er det oppskrift også på Lille VInterkonglelue til barn. Oppskriften … Continue reading "Lille vinterkongle lue"

2018-11-20 08:42 Vinterkongelbukse til barn

For å supplementere med bukse til Vinterkonglegenseren til barn falt valget på bukse i samme type mønster. Vel og merke gjorde jeg noen forandringer som at jeg ikke strikket lus på selve buksen, men kun tok med konglemønsteret nederst på beina. Jeg kan ikke forklare det på annen måte en at grunn er at jeg vet … Continue reading "Vinterkongelbukse til barn"

2018-11-19 08:24 Vinterkonglegenser til barn

Ble spurt fra en gammel kollega her for en stund siden om jeg kunne strikke en genser og en bukse til en av de minste i familien. Dette kunne jeg selvfølgelig ikke si nei til og jeg kom på dette da jeg gikk igjennom bildene mine i kveld. Jeg ser nå at jeg har en … Continue reading "Vinterkonglegenser til barn"

2018-11-18 10:57 Gråværs Nancy

Så nærmere julen seg med stormskritt og som vanlig går strikkepinnene flittig til verks i disse tider. Nancy ser også ut til å være like populært som før når det gjelder vår verden innen strikking. Denne gangen ble det en nancy i blå og gråtoner som kom av pinnenen. Denne er strikket i størrelse medium … Continue reading "Gråværs Nancy"

2018-11-03 08:18 Simplicity – Genser

Ferien min kom meget seint i år, men bedre sent en aldri og jeg kunne jo ikke reise på ferie i år heller uten å ha med pinner og garn. Så på ferietur til Kreta i år ble en helt enkelt og elegant genser ferdig i løpet av to herlige uker i med sol og strand. Før har … Continue reading "Simplicity – Genser"

2018-11-02 07:31 Endelig en genser til herren i familien

Innimellom tenker jeg det nesten er litt synd på herrene i denne strikkeverden vår! Går en inn på sider for å se etter oppskrifter er det veldig enkelt og finne noe nytt og fint til oss damer og ennå enklere er det om du skal strikke til barn og babyer, men en ny genser til … Continue reading "Endelig en genser til herren i familien"

2018-10-30 08:08 Storesøsters høstlue

I dag når jeg kom hjem fikk jeg ett bilde fra en kamerat som er nede på østlandet på jobb, der var det kommet snø og kaos. Så derfor veldig takknemlig for at det fortsatt er høstvær her hjemme i byen. Men tiden er vel inne for å innrømme at kulden har satt inn og … Continue reading "Storesøsters høstlue"

2018-10-14 06:31 Wiolakofte til barn

Da var dagen kommet hvor jeg kunne dele med dere hvordan jeg kom borti dette flottet mønsteret. Selv har jeg aldri helt sett for meg en kofte eller genser med så mye mønster i til meg selv, men til ei lita frøken er den jo rett og slett bare helt nydelig spør du meg. Wiolakofte … Continue reading "Wiolakofte til barn"

2018-10-13 06:08 Lek med tradisjoner.

Jeg vet jeg er lit seint ute i forhold til at Kristin Wiola Ødegård allerede har kommet med ny bok i disse tider, men allikevel så er det jo bare så mye fint inni den. Lek med tradisjoner kan dere få tak i her. Wiolakofta er desisdert min favoritt, men det finnes så mye mye … Continue reading "Lek med tradisjoner."

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.