ms_foodorama

Tid Innlegg
2020-01-16 19:34 Hjemmelaget grønnsakssuppe

Oppskriften er beregnet til 4 personer.Du trenger: 9 terninger grønnsaksbuljong 3 liter vann 7 poteter i terninger6 gulrøtter3 store middagspølser (kan sløyfes for vegetar versjon)1 brokkoli1/2 purreløk1 stor løk Kutt opp alle grønnsakene i ønsket størrelse og del pølsene i terninger. Jeg foretrekker bitene heller små enn store slik at jeg får plass til fler smaker på en skjee avgangen. Kok opp vann med buljong. Tilsett potet og gulrøtter når vannet koker. tilsett de andre grønnsakene når potetene og gulrøttene har begynt å mørne. Kok så yttligere ett par minutter til. Tilsett middagspølsene n ...

2020-01-16 13:41 Enkel smaksrik salat

Oppskriften er beregnet til 4-6 porsjoner.Du trenger:1 stort glass Fetaost i olje2 Ss balsamico eddik2 Ss chili olje 1 paprika1 rødløk1 agurk200g frisk spinat80g ruccola1 isberghodeKutt alt i ønsket størrelse. Ha i en stor bolle. Bland godt med fetaost, oljen og eddiken. Servert som tilbehør til en f.eks en pai, lasagne eller lignende, eller server alene med godt brød til lunsj.

2020-01-11 15:03 Pai med sopp, bacon og spinat

Paibunn: 1/2 dl kaldt vann100g kaldt smør200g hvetemelFyllet: 2 dl creme fraise4 egg 1 pk bacon 300g sopp 1 never spinat Olje og smør til steking 2 dl revet ost Ha mel og smør oppdelt i terninger i en foodprossesor å kjør til en smuldret deig. Tilsett vannet og kjør til en glatt, fast og fin deig. Dekk til bollen å sett deigen kaldt i ca 30 minutter. Har du ikke kjøkkenmaskin kan man gjøre alt for hånd. Gjør det på samme måte som beskrevet over.Stek bacon sprøtt og klipp opp i små biter. Stek sopp sammen med salt og pepper i olje og smør til det er gyldenbrunt. Forvell spinaten lett i en tørr ...

2020-01-11 14:06 Tacopai

Paibunn: 1/2 dl kaldt vann100g kaldt smør200g hvetemelFyllet: 400g kjøttdeig2 dl creme fraiseOlje til steking Smør til steking 1/2 løk 1/2 boks mais2 poser eller ca 60g tacokrydder 1/2 paparika 2 dl revet ostTopping: 1 neve koriander Saften av 1 lime1.Ha mel og smør oppdelt i terninger i en foodprossesor å kjør til en smuldret deig. Tilsett vannet og kjør til en glatt, fast og fin deig. Dekk til bollen å sett deigen kaldt i ca 30 minutter. Har du ikke kjøkkenmaskin kan man gjøre alt for hånd. Gjør det på samme måte som beskrevet over.2.Grovhakk løk3.Stek kjøttdeig sammen med løken. bland inn t ...

2020-01-11 13:36 Hjemmelaget paibunn

Oppskriften er beregnet til en stor paiform.Du trenger:1/2 dl kaldt vann100g kaldt smør200g hvetemelHa mel og smør oppdelt i terninger i en foodprossesor å kjør til en smuldret deig. Tilsett vannet og kjør til en glatt, fast og fin deig. Dekk til bollen å sett deigen kaldt i ca 30 minutter.Kjevl ut deigen til cm 3 mm tykkelse og kle formen. Prikk deigen jevnt over med en gaffel. Deigen er så klar for å fylle med ønsket fyll. Stek paien på 225 grader i ca 20-30 minutter. Har du ikke kjøkkenmaskin kan man gjøre alt for hånd. Gjør det på samme måte som beskrevet over.

2019-12-20 23:42 Hjemmelagde lunsj kaker

Oppskriften er beregnet på at du skal lage opp slik at du kan ha i fryseren til senere også.Du trenger: 2 kg medisterfarse 3 gulrøtter 1 boks mai 1 grovhakket løk 1 ts Malt ingefær 1 ts Salt 1 ts pepperSlik gjør du: Kutt opp gulrøttene i små terninger å kok de møre. Ha medisterfarsen i en bolle. Kna deigen litt sammen før du tilsetter grønnsakene og kryddere. Bland godt inn i deigen.Form passe store «kaker» ved hjelp av en håndflate og 1 spiseskje som du dypper nedi ett glass med varmt vann for hver gang du skal forme en ny. Ved å gjøre dette slipper du at deigen klistrer seg fast i hånden din ...

2019-12-20 23:42 Brente mandler

Til en GOD posjon trenger du:600g mandler300g sukker3 dl vann3 ts vaniljesukker3 ss smørmat oljeSlik gjør du: Ha mandlene på ett steke brett å stek dem på 200 °C midt i ovnen i ca 15 minutter.Ha deretter mandlene, vannet, sukkeret og vaniljesukkeret i en tykkbunnet kjele. Kok opp på middels til høy varme. Viktig at du rører hele tiden. sukkeret skal etterhvert krystallisere seg og legge seg som et sukkerlag rundt mandlene.Fortsett å rør til sukkeret smelter igjen og mandlene blir blanke. Ha så i smør og rør til alt er godt blandet.Ha litt olje på et bakepapir å hell mandlene over. Spre mandlen ...

2019-12-16 18:28 Medisterkaker med smak av kanel

Medisterkaker hører jo julen med, selvom det nytes året rundt i dette huset. Men akuratt denne varianten egner seg best til jul syntes jeg. Det er 2 året jeg lager de. Perfekt å steke i små boller å servere på tapasbordet eller alene som en fullverdig middag, servert med poteter, brunsaus og tyttebærsyltetøy. Til en fullverdig middag for 4pers trenger du: 1 liten grovhakket løk3/4 ts Kanel1 ts Allehånde1 ts Muskat 1 ts Salt 1 ts Pepper1 kg medisterfarse Slik gjør du:Ha medisterfarsen i en bolle. Kna deigen litt sammen før du tilsetter grovhakket løk og alle krydderne. Bland godt inn i deigen.F ...

2019-12-12 17:00 Hjemmelaget knekk

Da jeg var liten å mommo passet meg og min mellomste storesøster, laget hun alltid knekk i stekepannen til oss. I helgen fortalte hun at vi alltid var i full ekstase og så utolmodige når hun lagde det. Å det, det er det jammen ikke så rart i for fy søren å snadder dette er. Det er første gang jeg forsøker å lage det selv og hele huset dufter av gode barndomsminner.Til 2 langpanner trenger du: 250g sukker800g smør 2 ss vaniljesukkerTopping: Havsalt200g Melkesjokolade 100g Kokesjokolade 50g PeanøtterSånn gjør du: 1.Dekk 2 stekebrett med bakepapir.2. Ha sukker, smør og vaniljesukker i en tykkbunn ...

2019-09-25 00:13 tacograteng fylt med pasta og ostesaus

Ingen grunn til panikk Bildet kan kanskje gi deg litt panikk? Ja, det kan jeg forstå, men her er den ingen annen grunn til panikk annet enn ett «forferdelig» bildet. Jeg har lært det sånn at man spiser med øynene, å det kan jeg si meg enig i 100%, for akuratt sånn er jeg selv. Men jeg er ingen proff verken på bilder eller dandering selvom jeg veldig gjerne skulle ønske det. Allikevel velger jeg å poste bilder til slike oppskrifter som dette selvom det kanskje ikke får like mange til å teste den ut og komme med Feedback. Men når retten blir så sabla god (om jeg får lov å si det) så er det lov, ...

2019-09-19 15:03 Fyldig vegetarisk burrito

En himmelsk meksikansk variant av tradisjonell burrito, spesielt for de som ikke spiser kjøtt for denne er nemlig 100% kjøttfri. Fyldig, mektig og ekstremt rik på smak. Ypperlig som middag så vel som lunsj på jobben. Smaker like god kald som varm. Til 4 personer trenger du:8 tortilla lefser (store) 1 boks rømme 300g revet ost 2 poser boil in bag ris1 boks kikerter1 boks bønner. 1 boks mais1,5 rødløk delt i skiver 1,5 paprika delt i skiver 7 sopp delt i skiver 3 fedd hvitløk7 ss smør 5 ss olje 1 glass chili con carne fra santa Maria 1/2 glass tacosaus1/2 boks hakkede tomater 2 Ss honning Salt o ...

2019-09-13 20:19 Hjemmelaget ripssaft

Denne sommeren/høsten har jeg fått øyne sikkelig opp for safting og sylting. For hvorfor skal vi ikke bruke alle disse fantastiske råvarene som plomstrer rundt på jordene og i våres hager? Personlig syntes jeg det er alt for mange som lar «dyrbar» frukt og grønt bare råtne opp i hagene sine. Ett trist syn. Jeg elsker Facebook innlegg fra mennesker med hager fulle av alle mulig godsaker som velger å «åpner opp» hagen sin til sånne som meg. For jeg kommer mer enn gjerne å plukker Hagen tom. Som du sikkert har sett i tidligere innlegg har jeg laget en del forskjellige ting i år som jeg tenker ska ...

2019-09-13 09:39 Asiatisk scampisalat

Til 4 personer trenger du:8 rå scampi uten skall 3 kuttet i terninger 4 stilker grovhakket vårløk1,5 pk sukkererter delt i 4 2 løk rødløk kuttet i skiver 1 lime kuttet i båter 1 finhakket chili1,5 avokado kuttet i terninger 1 pk ruccola salat 1 dl sesamfrø Ønsket mengde jasminris Marinade15 ss ketsjap manis5 ss oystersaussaft av 3/4 lime4 ts sambal oelek2 ts malt ingefær3 ts brunt sukker4 ss sesamolje12 fedd finhakket fedd marinert hvitløk i olje på glassTopping: SesamfrøKorianderSlik gjør du:Bland alle ingrediensene til marinaden i en bolle. Ha i scampi. Dekk bollen med plastfilm. Sett i kjøl ...

2019-09-12 20:00 Kylling Tandoori wrap

Her kommer en oppskrift på en frisk, smaksrik wrap som passer like godt til lunsj, kveld & middag. EnjoyTil 6 wrap trenger du: 2 kyllingfilet1 rødløk1 paprika 1 avokado1 pk ruccola 6 tortilla lefserMarinade:1ts hvitløkspulver6 ss tandoori masala krydder1/2 Ts salt1/2 Ts pepper 6 ss olje2ss smørDressing:1 boks rømme3 fedd hvitløk1/2 Ts pepper 1 Ts sennep grov1 toppet ss majones1/2 Ts salt 3 Ts sitronsaftKutt opp alle grønnsakene.Bland alle krydderne til marinaden sammen med kyllingfilet som du skjærer i strimler og bland med oljen. Gjennomstekt kyllingen i en stekepanne.Press hvitløken og bland ...

2019-09-06 16:34 Hjemmelaget plommesyltetøy

Du trenger: 2 kg plommer1 dl vann600 g sukker1 pk jam sylte pulver Sånn gjør du: Ha alle plommene og vannet i en stor vid kjele. Du trenger ikke å fjerne steinen fra plommene, men om ønskelig må kan du gjøre dette nå.Kok plommene myke og plukk ut plommesteinene etter hvert. Når plommene er myke vil de «slippe» steinene. Bruk en ause, slik som brukes til å ta opp kokt torsk for lettere å fjerne steinene. Ha i sylte pulver og blandt godt. Kok plommene i yttligere 2 minutter før du rører inn sukkeret. bland godt til sukkeret er helt oppløst. Du må gjerne smake deg frem. Tilsett mer sukker om du ø ...

2019-09-05 13:05 Rennende ostekake

For litt siden var jeg i babyshower til en venninne. Moren til den kommende moren lagde denne kaken. Jeg tørr å påstå at det må være en av de enkleste og raskeste kaken å lage. Leverer like bra på smak som utseende. Kaken er ypperlig om du har dårlig tid. Du trenger:2 pk safari kjeks200g philadelfia ost naturell3 dl kremfløte2 SS vanilje sukker100g melis 1 pk jordbær 1 pk blåbær2 store never stikkelsbær 2 store never rips 3 kiwiSlik gjør du: Ha kjeksen i en pose (gjerne med zip) å knus med en sleiv eller grovhakk på en fjøl. Legg kjeksen i bunnen av en stor skål/ønsket form.Pisk melis, vanilje ...

2019-09-04 11:40 Hjemmelaget rabarbrasaft

Du trenger: • 1,5 kg rabarbra • 1,5 l vann • 500 g sukker1. Skjær rabarbraen i små biter og ha i en kjele sammen med vannet.2. Kok til rabarbraen har delt seg i helt opp i tråder.3. Sil saften4. Kok saften opp igjen i en ren kjele og rør inn sukker. Kok til alt sukkeret har løst seg opp.5. Ha rabarbrasaft på varme og rengjorte flasker.Oppbevar saften på ett mørkt og kaldt sted.

2019-09-02 12:21 Hjemmelaget rabarbrasyltetøy

Du trenger:500g rabarbra200g sukker Skrell rabarbraen og skjær i små biter. Bland sammen sukkeret og rabarbraen i en kjele. Kok i ca 8 minutter. Ha i 1/4 pose av jam syltepulver. Kok yttligere 2 minutter.Hell over på varme og rene glass. Oppbevar syltetøyet på ett mørkt og kjølig sted så holder det seg i flere måndter frem til du har åpnet syltetøyet.

2019-08-24 15:45 Streetfood opplevelser fra Vietnam i bilder

Aldri vært i Vietnam og elsker Streetfood? Ja, da er det ikke noe mer å tenke på. Det er destinasjonen for deg. Aldri vært borti ett større matmekka enn dette. Husk å ta drikkevaksine før du reiser så du kan smake på all den fantastiske gate maten som finnes over alt. 

2019-08-24 15:31 Cabbages & condoms restaurant - En varm anbefaling

Thailand eller nærmere sagt Bangkok er faktisk like flinke på tema restauranter & cafeer som Japan, noe jeg virkelig ikke trudde var mulig. Dem av de vi rakk å besøke når vi var der i fjor vinter som imponerte mest meg var denne. Restaurantens overskudd går til kampen om å bekjempe aids å hele restauranten var dekorert med kondomer i alle mulig farger og fasonger. Isteden for en kakebit som gjerne kommer med regningen fikk vi servert en håndfull kondomer. Dette var også vår beste matopplevelse på våre 3 dager i Bangkok. Takk til de menneskene som har funnet opp dette!

2019-08-24 13:48 Fantastiske SAPA i Vietnam

I november i fjor dro samboeren min og jeg ut på en 4 ukers backpacker tur i Asia. Vi begge har lenge drømt om å kunne backpacke oss igjennom hele Vietnam, å i fjor ble drømmen virkelig. Ved hjelpe av buss og tog tok vi oss igjennom hele Vietnam fra nord til sør. Vår første stopp på reisen var sapa. For ett hotell, for en natur, for noen mennesker, for en mat. Altså, jeg kan virkelig ikke beskrive med ord hvor fantastisk dette stedet var. Jeg har aldri besøkt ett sted i verden hvor absolutt alt er 100% om ikke mere. For hadde det vært mulig hadde jeg gitt stedet 200% uten tvil. Det er sjeldent ...

2019-08-24 00:06 Her får du verdens beste rømmegrøt

Fagerdalen støl har laget rømmegrøt i toppklasse så lenge jeg har vært til verden. Det var faktisk her jeg smakte min aller første rømmegrøt for mange mange år siden. Det er en opplevelse jeg aldri kommer til å glemme og som jeg gleder meg til å gjenoppleve hvert eneste år. De driver med full stølsdrift hele sommeren, som gjør at de kan selge selvproduserte varer i stølskafeen sin. Stedet ligger godt «gjemt» langt inn i fjellet, midt i skarvheim på fjellveien mellom bergjsø/ål og hovet øverst i Hallingdal. En nytelse for både gane og øyne. Er du i området er dette ett must stopp på veien.

2019-08-21 19:57 Bakt potet med skogens gull ✨

Jeg elsker potet, uansett form og denne har kapret 1 plassen. Den er rett og slett himmelsk, bokstavelig talt. Jeg har vanskeligheter for å tru at dere ikke kommer til å like den om du er like glad i sopp og potet som meg. Kan nytes som f.eks kveldskos, en fullverdig middag eller som tilbehør til en saftig biff. Til 2 personer trenger du: 2 store poteter2/3 boks creme fraise1 vårløk grovhakket1/4 grovhakket rødløk150g kantareller & trompetsopp (kan bruke kun kantarell)1 fedd hvitløk 2ss meierismørSalt/pepper Forvarm ovnen til 220 graderBruk en gaffel å stikk hull i poteten jevnt over hele. Pak ...

2019-08-13 19:35 Torilla pizza ✨

Den perfekte restemat middagen. Her er det ingen begrensning, annet enn din egen fantasi. Nedenfor har du oppskrift på min versjon.Du trenger:5 tortilla lefser1/2 beger creme fraise2 febb presset hvitløkSalt/pepper80g serrano skinke8 store skiver Chorizo 50 g kantareller 1 chili skjært i skiver med frø6 cherry tomater200 g revet mozarella1 neve pinjekjerner1 neve ruccola 1/4 stor løk delt i tynne skiverNoen dråper chili olje og noen dråper oliven olje. Sett ovnen på 180 grader.Bland sammen creme fraise & hvitløk. Smak til med salt og pepper.Pensle ett tynt lag med creme fraise blandingen på hv ...

2019-08-13 18:53 Bildedryss fra fjellets kongerike

I april i år tok jeg sammen med min pappa og mellomste storesøster tilbake en gård på odel etter mange år i rettsapparatet. Gården ligger i Hallingdal. Nærmere bestemt i vats i ål kommune. Gården eier mange mange mål med skog og skogsterreng og noen store fjellområder langt inni fjellet med en seter & en hytte med tilhørende fiskevann som heter tvist & dyreboten og jaktterreng. Forje helg var jeg oppover for å se om skogen hadde noe gull jeg kunne fylle fryseren med slik at vi har masse godt å kose oss med nå som høsten & vinteren er på vei. fryseren vår var helt tom for fisk også så målet var ...

2019-06-25 01:11 Mat & drikke tips i Praha 🍸

Forje uke tok jeg med meg min mellomste storesøster på bursdags tur til vakre Praha. Søsteren min fylle 30 år i august og selv hadde jeg bursdag på avreise dagen så jeg valgte å slå 2 feiringer i ett med 3 netter i denne vakre byen! For fy søren, den var ikke bare litt vakker. Praha har endt opp på min liste som nr 2 av mine favoritt byer i Europa. Dublin ligger fremdeles på topp men denne byen har beveget seg farlig nær førsteplassen den også. Praha har ALT. De som kjenner meg godt vet at en av mine største gleder ved å reise bort selvfølgelig maten. Hvem liker vel ikke å havne opp på en avsi ...

2019-05-21 21:11 Karri gryte✨

Jeg kom over denne gryten i kveld å manglet litt inspirasjon da formen ikke er helt på topp om dagen. Jeg er en sann karri elsker så denne falt virkelig i smak. Liker du derimot ikke karri skal du styre unna ellers er det bare å gå i gang.Til 4 personer trenger du: 2 kyllingfilet1,5 finhakket løk5 fedd finhakket hvitløk2 paprika i strimler1 halv brokkoli1 boks ananas2 vårløk1 boks kokosmelk1,5 dl vann utvannet i 3 hønsebuljong5 ts karri2 ts gurkemeie50g smør0,5dl olje1 halv lime2 poser boil in bag risSalt PepperSlik gjør du: Kok ris som anvist på pakken.Fres løk, hvitløk og karri i olje og sm ...

2019-05-20 12:39 couscous salat med søtpotet i trøffel balsamico✨

Dette er en av de bedre salatene jeg har laget og jeg anbefaler den virkelig. Den passer perfekt som tilbehør til kylling men også som en fullverdig middag servert med f.eks ett godt brød.Som tilbehør til 4 porsjoner trenger du: 1 pk fetaost i chiliolje1 halv stor søtpotet 1 rød løk2 posjoner couscous 3 kyllingbuljong terninger 1 halv pk Blandet salat 1 avokado Trøffel balsamico Skrell søtpoteten og del i små terninger. Kok dem møre. Tilbred couscosen som anvist på pakken. Kok vannet med buljong terningene.Kutt løk i tynne skiver og avokado i terningerBland alle ingrediensene sammen i en bolle ...

2019-05-02 17:28 Luksus omelett med pepperoni ✨

Perfekt til både lunsj og middagTil 5 personer trenger du: 12 store egg150ml melk50 g blad spinat (opphakket)200g pepperoni i skiver 100 g revet ost 3 Ts Salt2ts Pepper3 Ts Chili ekplosien Sett steke ovnen på 155 graderVisp egg og melk sammen. Bland i spinat, pepperoni og krydderet.Ha blandingen i en stor ildfastform og Topp med ost.Stekes midt i ovnen i ca 40 minutterServer med en lett salat

2019-04-08 15:45 Omelett sandwich ✨

Noe av det beste jeg kan spise til frokost eller lunsj er en sikkelig god nystekt omelett. Det beste med en omelett er at du kan ha i akuratt det du selv ønsker å derfor kan variere i det uendelige. Inspirasjonen til denne versjonen kom jeg over på Facebook. At jeg ikke har tenkt på dette før!! Digger du omelett, så garanterer jeg at du digger denna også. Nedenfor har du værtfall min versjon av den.Oppskrifter er beregnet til 3 sandwicher:6 brødskiver Olje og smør til steking 100g revet mozarella/cheddar til toppingOmelett mix 6 egg2 ss mais 1/2 liten løk i terninger 1/4 av en stor paprika i t ...

2019-04-08 00:08 Biff i pita med nydelig hvitløksdressing ✨

Dette ble helgens middag her i huset. Syntes det er lov med litt selvskryt når man får til noe som blir så digg som dette. Denne kombinasjonen kunne bare ikke slå feil og det gjorde den virkelig ikke heller. Anbefales spesielt til deg som en glad i en sikkelig babb for dette kan vel kalles en sikkelig norsk versjon av det! Til 4 personer trenger du:600g biff strimler3 ss Paprika pulver3 ss Hvitløkssalt2 ss Pepper3 ss Chili explosion 10 Ss natural oljeTilbehør: 5 store sopp 150g bacon terninger 1 salathode 1 boks mais 2 rødløkHjemmelagde pitabrød - oppskrift finner du her:https://nouw.com/ms_fo ...

2019-02-07 18:41 Ovnsbakt laks med søtpotetmos og brokkolisalat✨

Til 4 personer trenger du: 6 laksefileter uten skinn og ben Chili explosion pulverSaltPepperSøtpotetmos: 4 søtpoteter 4 vanlige poteter 10ss smørSaltPepper3 dl creme fraiseBrokkolisalat: 2 Brokkoli1 Rød løk4 ss Sukker4 ss Balsamico eddik250g Bacon 4,5 dl Creme fraise Kryddersmør: 150g ekte smør1ts Salt1ts Pepper2ss Sitronsaft2 ss Gressløk2 ss Persille2 febb HvitløkSlik gjør du:Sett steke ovnen på 180grader. Kle en stekeplate med bakepapir og fordel fisken utover. Kryddre fisken godt. Stek i ca 10-15 minutter.Søtpotetmos:Skrell potetene og del i terninger. Kok mørt. Hell av alt vannet å tilsett ...

2019-02-06 23:38 Laksetaco med fetaost & spennende mango salsa✨

Til 4 personer trenger du:6 Laksfilet 100g Spinat1,5 pk Fetaost1 Rømme2,5 pk Taco krydder8 Tacolefser Nøytral oljeMango salsa:2 Avokado2 Mango1 Chili1 Rød Løk2 KiwiLime juice av 1 lime 1 KorianderSlik gjør du: Sett ovnen på 180 grader.Kutt laksen i kraftige terninger. Ha i en bolle med nok olje til at alle laksebitene er godt dekt. Blandt inn tacokrydderet.Fordel laksen utover en steke plate kledd med bakepapir å stek i ca 10-15 minutter. Følg med da steke tiden avhenger av hvor store biter du har kuttet laksen. Når kjøttet har enMango salsa: Finhakk rødløk og chili. Fjern skallet på mango, ki ...

2019-01-14 13:36 Quesadilla ✨

Til 4 personer trenger du: 1 salathode2bokser ananas1 boks mais1 paprika1 løk 1 chili3 vårløk 1 fersk mozarella 2 febb hvitløk 3 Kyllingfileer 5dl revet ost1 pose kyllingkrydder fra old el paso 1 pose taco krydder fra old el paso10 Tacolefser 1 pose nacho chips 1 pk rømme3dl oljeNoen ss smørOppskrift på guacamole finner du her: https://nouw.com/ms_foodorama/guacamole-33091222Slik gjør du:1 kutt kyllingfilet i små biter. Ha i en bolle sammen med finhakket chili & hvitløk, Hakket løk, kyllingkrydder, tacokrydder og 2 dl olje. Blandt godt og la stå i kjøleskapet i minst 15 min.2 mens kjøttet mari ...

2019-01-13 15:26 Chicken nuggets ✨

Disse hjemmelagde nuggetsene ble så gode at jeg spiste så mye at det nesten kom i retur igjen. Disse er perfekte som en forett men passer like godt som en fullverdig middag. Oppskriften er nok middag for 2 voksne. Nuggets4 kyllingfileter 4 ss paprika pulver1 ss chili explosion 1 Ts chili pulver2 ss salt 3 ss olje3 fedd finhakket hvitløk2 ss salt1 Ts sukker2 ss pepper3 egg3 dl hvetemel1 dl melk1 pk japansk pankorasp1-1,5l frityroljeDip2 dl majones3 dl creme fraiche2 fedd finhakket hvitløk4 ss sitronsaft 2 Ts sennep1/4 finthakket purreløk3 ss hakket gressløk3 ss hakket dill 1 ss salt1 ss pepper ...

2019-01-11 22:08 Ravioli med fløtesaus ✨

Du trenger:1 løk2 fedd hvitløk (finhakket)3 store sopp1 pk ravioli med ost & soltørkede tomater5dl fløteHåndfull bladspinat1 sitron2 kjøttbuljonger100g bacon i terninger4 asparges 1 håndfull fersk revet mozarella Salt/pepperOlje/smør Slik gjør du: Kutt sopp og løk i skiver. Aspargesen deler du i biter på ca 2cm eller ønsket størrelse. Fres løk og hvitløk i en kjele med 5 ss smør og 2ss olje ved middels til høy temperatur til det er blangt. Ha deretter i soppen og buljongterningen. Stek til soppen har fått en fin gylden brunfarge, Gjerne litt sprø i kantene og buljongen er løst opp. Ha i asparg ...

2019-01-03 12:53 Waldorfsalat ✨

Oppskriften er beregnet til en stor bolle og er mer enn nok på ett tapasbord til over 10 stykker. Du trenger: 3 røde epler4 klementiner½ fersk ananas 100 gr stenfrie druer, gjerne røde og grønne2dl valnøttkjerner, grovhakkede2dl majones2dl fløtesitronsaftsukkerfrisk persille til pyntSlik gjør du: 1. Del druene og klementinbåtene i 2 og skjær epler i passe store biter. Grovhakk valnøttene.2. Pisk fløten til krem og vend inn majonesen. Smak til med noen sitronsaft og 1-2ts sukker.3. Bland alt lett sammen.Pynt med persille.

2018-11-06 23:09 Scampi salat ✨

Er du sulten og lyst på noe sikkelig digg, men samtidig ikke orker å bruke noe særlig med tid på kjøkkenet? Ja da må du prøve denne. Enklere og bedre enn dette blir det neppe ikke.Til 4 personer trenger du:32 Scampi2 pk Ruccola 1 Paprika1 Løk600g Pasta2pk cherry tomater 300ml sweet chili saus (mer eller mindre etter smak) Finn frem en stor bolle som det er god plass til å vende alt sammen i. Skjær opp paprika & løk i strimler. Del cherry tomatene i 2. Ha i bollen sammen med ruccola.Stek scampien på middels varme til scampien skifter farge fra grå til rosa eller følg anvisningen på pakken.Hell ...

2018-11-01 22:02 Mine spicy kjøttkaker med ertepuré ✨

Jeg elsker å teste ut nye ting på kjøkkenet og dette med kjøttdeig syntes jeg er ganske spennende og ikke minst digg! Det finnes jo utallige varianter man kan lage ut av en pakke med kjøttdeig. Denne oppskriften går jeg virkelig god for og anbefaler deg å prøve. Helt siden jeg kom frem til denne kombinasjonen har jeg sjeldent gått utenom. kjøttkakene her er spicy og passer for en gane som liker at det river litt. BON APETITTil 4 personer trenger du: 600g karbonadedeig 1 rød chili1 rødløk3 febb hvitløk2 Ts salt2 Ts pepper 2 Ts chili explosion pulver1 Ts paprika pulver 2 egg4Ss olje 1-2 pk Toro ...

2018-10-28 15:39 Eltefritt brød ✨

Oppskriften er beregnet til 1 brød600g hvetemel250g speltmel7dl vann2ts salt0.5ts gjær1,5 dl solsikkekjerner1dl linfrø1.Ha hvetemel, speltmel, salt, frø og gjær i en bolle. Ha i vann og rør rundt til alt melet er fuktig. Det blir en klissete deig. Dekk til og la den stå til dagen etter.2.Ha litt mel på benken. Velv ut deigen og brett den inn fra sidene. La den hvile. Imens setter du støpejernsgryta (eller noe annet som holder formen og tåler høy varme) inn i ovnen og varmer opp til 240 grader. 3.Når ovnen er varm, tar du ut den knallvarme gryten (vær forsiktig!). Ha i deigen, sett på lokket og ...

2018-10-13 17:44 Høstens beste pizza med gravet rein ✨

For noen uker siden kom samboeren min hjem fra jobb med en pakke gravet rein han hadde fått fra en bekjent. Han tipset han om å servere den råd på en pizza, noe vi valgte å teste ut. Det smakte jo helt nydelig og derfor anbefaler jeg deg å teste ut slik vi valgte å lage den.OBS. Denne pizza deigen må du lage dagen i forveienOppskriften er laget for 2 store pizzaer150g gravet rein1boks creme fraise1/2 pk ruccola1 rødløk5 febb hvitløk10ss tyttebær syltetøy 150g revet mozzarella150g revet NorvegiaSalt PepperPizzadeig500 g Hvetemel1 ts Tørrgjær1 ts Salt3.5 dl Kaldt vann1 dl Varmt vann1 ss Extra vi ...

2018-10-05 18:43 Laksewok ✨

Denne kombinasjonen er latterlig god! Tru meg. Er du glad i laks, wok og kokosmelk som meg vil du elske denne! Oppskrift er til 5 personer og du trenger:2 poser sweet and sour 2 poser ris2 bokser kokosmelk1 spuars2 paprika2 løk2 brokkoli1 kg laksefilet uten skinn og benOlje1.Sett stekeovnen på 200grader.2.Kok ris som anvist på pakningen3.del laksen i terninger å ha i en bolle. Vend inn olje, salt og pepper. Fordel på ett stekebrett kledd med bakepapir. Stekes til laksen er gjennomstekt. Ca 10-15 minutter.4.Skjær grønnsakene i passe store biter og stek de rask på høy varme i pannen med olje5.Ve ...

2018-09-30 21:59 Snickers kake med brownies bunn✨

Dette er faktisk en av de beste kakene jeg har smakt på lenge. Liker du Snickers blir garantert dette en sikker vinner. Jeg har valgt å brukte en annen brownies oppskrift en den jeg ser andre bruker når de baker denne kaken. Rett og slett fordi jeg vet at bunnen du skal bruke i denne oppskriften er en sikker vinner. I tillegg har jeg kombinert den med slik jeg mener det er best å lage karamell. Med andre ord er oppskrift kombinert av noe veldig eget, andres tips og oppskrifter. Hoved ideen kom jeg over på Facebook og tine.no.. anbefaler virkelig å teste den ut! DU TRENGER: Brownies bunnen275 g ...

2018-09-28 11:07 Tandoori laks med fullkorns couscous ✨

Til 4 personer trenger du:6dl Fullkorns couscous 6dl vann6 Laks filet skinn og benfri5 toppede ss Tandoori krydder3 Hønsebuljong1/2 Revet sitron skall 3 bokser Ananas eller en hel fersk kuttet i biter5ss Olje50g SmørAgurkdressing:1 1/2 agurk3 pressede hvitløksfebb1 boks creme fraise Pepper & salt Sett ovnen på 200 graderRiv agurken på ett råkostjern i en bolle. Press ut alt det vannet du klarer med hendene. Jo mer du får ut jo fastere og mer smakfull blir dressingen. Tilsett creme fraise og pressede hvitløksfebb. Smak til med salt og pepper. Sett i kjøleskapet mens du tilbereder resten.Kutt op ...

2018-09-19 17:40 Kinesisk chilibiff 🌶

Dette trenger du til 4 personer:700g biff (kan bruke alle slags) 1l frityrolje til fritering20 g ingefær 3 hvitløksfedd1 chili8 toppede ss maisennasesamfrøfrisk korianderMarinade: 3 ss soyasaus1,5 ss sesamolje1 ts sukker 1 eggSaus: 12 ss risvinseddik9 ss honning6 ss chili ketchup fra heinz3 ss soyasaus 1 Skjær biff i strimler, bland ingrediensene til marinadesaus sammen og hell marinaden over biffstrimlene i en bolle. La det stå i minimum 20 minutter.2 Finhakk chili, hvitløk og ingefær mens kjøttet marineres.3 Tilsett maisenna sammen med biffstrimlene og bland godt sammen. Kjøttet skal være go ...

2018-09-11 11:55 Taco inspirert kylling i pita ✨

Alt du trenger til 4 personer:4 kyllingfileter3 paprika i forskjellige farger 2 løk1,5 boks creme fraise1 salathode 3 poser tacokrydderOlje/smør til steking 4-8 pita brød alt ettersom (oppskrift her) Kutt løk, kyllingfileter og paprika i biter. Salathode i skiver. Stek kyllingfileten i en bred kjele. Mot slutten av steke tiden har du oppi løken og paprikaen. Ha oppi creme fraisen sammen med taco krydder og bland godt. La det bli varmt.Fyll pita brødene med blandingen og salat.

2018-09-03 17:52 Min hittil beste sushi opplevelse✨

​Tidligere i sommer var samboeren min og meg i Danmark, i anledning Roskilde festivalen. Etter festivalen hadde vi en natt vi skulle tilbringe i Roskilde by før vi reiste hjem med danske båten dagen etterpå. Etter en slik festival hvor det er festligheter 8 dager i strekk og campingliv faktor ganger 1000 har man behov for en uke i senga, eller minst noen dager, meen jeg var så utsultet på sushi at vi bestemte oss for å ta en kjøre tur i områdene rundt roskilde by for å se hva vi kunne finne.Etter ca 20 minutters kjøring fra Roskilde kommer vi til ett lite sted kalt GREVE. Det ligger helt nede ...

2018-08-30 22:23 NO MORE TO SAY

2018-08-27 17:09 Gresk Pastitsio ✨

Utseendemessig helt forskjellig men smaksmessig farlig lik. Her er Min versjon av gresk PastitsioDenne retten er nok til 6 personer og du trenger:400g kjøttdeig1 boks hermetiske tomater med organo og basilikum 500g pasta 1,5pk cherry tomater1 halv glass feta ost i oljeOstesaus: ca 1 L h-melk 6ss smør (god smør)1-2 dl mel100g ost1 Ts Malt muskatSalt og pepperSett stekeovnen på 180 grader.Kok pastaen som anvist på pakken. Ha oppi litt olje etter at du har latt vannet renne av slik at pastaen ikke kleber seg så mye.Stek kjøttdeigen godt sammen med en god mengde smør, salt og pepper. Tilsett bokse ...

2018-08-08 12:11 Kylling snitzel med gresk panering✨

på enhver ferie jeg er på prøver jeg å ta med meg noen godsaker hjem, sånn som på ferien til Hellas nå i sommer. Denne gangen fant jeg en liten lokal butikk midt i sentrum av Rethymnon hvor jeg kom over denne fantastiske paneringen. Da jeg var på ferie i platanias med samboeren min i 2012 havnet vi på en restaurante som solgte de beste kylling snitzlene vi noengang har smakt. Siden har jeg savnet de. Da vi var i kefalas og dro til nabo landsbyen vamos på restauranten Parasia Rakadiko hvor dem solgte kylling snitzel med soppsaus var det ikke i tvil om hva jeg skulle ha til middag. Å jammen var ...

2018-08-07 11:38 Fylt svinefilet ✨

Som liten var jeg aldri sikkelig fæn av svin og da spesielt i filet form slik som dette. Vist jeg skulle ha det til middag før måtte den i det minste være marinert på forhånd. Meeen det var helt til jeg bare bestemte meg for å kjøpe inn ett par stykker og begynte å eksperimentere. Dæven å feil jeg har tatt om dette fantastiske kjøttet i såå mange år. Nå har jo dette blitt en av mine favoritter på grillen eller i ovnen. Jeg trur nok min «tidligere dom» over svin har blitt alt for preget av tørre kjøttstykker, for ja. En stykke tørt svinestykke er jammen meg ikke mye godt og mange får lett avsma ...

2018-08-06 10:58 Marinert kyllingfilet med mangosalat og peanøtt dressing✨

Til 4 pers trenger du:1 lime2 mango1 paprika1 stor neve koriander50g spinat2 poser ris1dl vannEtt halv glass peanøtt smør 4 store kyllingfileterMarinaden: 1dl ristet sesam frø 2 dl Soyasaus 2dl Brunt sukker2ss sesam olje1. Skjær kyllingfiletene i strimler, rist sesamfrøene i en tørr stekepanne. bland godt sammen alle ingrediensene til marinaden og hell over kyllingen. Sett i kjøleskapet men du tilbereder resten av retten. 2. Kok ris som ansvar på pakningen3. Kutt mango, koriander, spinat og paprika i biter. Fordel saften av limen over og bland godt. 4. Ha vann og peanøttsmør sammen i en liten ...

2018-08-05 15:59 Laks på en seng av spinat og eggnudler✨

Til 4 pers trenger du:4 gode laksestykker. Uten skinn og ben200g spinat1pk sukker erter6 reddiker2 pk eggnudlerSesam frø til «panering» av laksenDressing1dl sweet chili saus2 ss revet ingefær2dl soyasaus1ts sesamolje1 halv lime3 ss hoisinsausVask og kutt spinaten i strimler. Skjær reddikene i tynne skiver og sukker ertene i biter. Blandt alt sammen i en bolle.Tilbred nudlene som anvist på pakningen.Rull laksen i sesamfrø og stek den under middels varme til den er gjennomstekt. Bland alle ingrediensene til dressingen godt sammen.Anrett slik du ønsker.

2018-08-03 07:08 Greske nytelser ✨

Herregud. Nå har det vært stille i alt for langt tid. Jeg falt virkelig inn i ferie modus bobla når det flotte været aldri ville slutte. Det er jo faktisk nesten ulevelig varmt. Når lysten på å lage egen maten blir erstattet med utallige restaurante besøke og take away sier vel det sitt. Heldigvis har jeg en jobb hvor jeg lager middag hver eneste vakt. Det hjelper å holde meg litt i «skinnet». Meen over til hele poenget med dette innlegget.Mandags natt kom jeg hjem fra en ukes ferie med gode venner på kreta, nærmere bestemt kefalas. Vi bodde i en bitte liten «by» eller en village 10minutters k ...

2018-06-19 14:37 Fiskepinner i wrap ✨

Fiskepinner er i utgangspunktet ganske så kjedelig syntes jeg men så utrolig godt. Fordelen er at man kan kombinere de med det meste. Fiskepinner er virkelig ikke bare fiskepinner om man lager denne komboen. Til 4 personer trenger du: 24 fiskepinner 1 pk hjertesalat1 pk sukkererter1 boks mais1 agurk8 pk tacolefseDressing: 1 pk rømme1 neve finhakket dill1 neve finhakket kruspersille Saften fra en halv sitron3 febb presset hvitløkSalt og pepper Kutt alle grønnsakene i passe små biter. Ta fra hverandre hvert blad på hjertesalaten å del i 2. Stek fiskepinnen sprø i en steke panne og varm tacolefse ...

2018-06-05 11:37 Sommerens grillspyd ☀️

Det er vel ingen tvil om at sommeren virkelig er i anmars for tiden. La oss bare håpe det varer i mange mange uker til slik at magen kan bli mett på slike godsaker som dette. Grillspyd av alle slag er en stor hit for meg på sommeren. For hva slår vel noen digge grillspyd fylt med både kjøtt, scamp og grønnsaker? En vegetarianer kommer jeg i værtfall aldri til å bli! Her har jeg laget 2 forskjellige varianter. Det ene med scampi og ananas i en sweet chili mariande og det andre med storfekjøtt med løk og sopp i en mariande av fersk chili, hvitløk og krydder. Du trenger: 300g storfekjøtt oppskåre ...

2018-05-31 12:11 Laksewok med nudler ✨

Du trenger4 laksefileter1 paprika, rød, i skiver1 paprika, gul, i skiver1 brokkoli180 g risnudler3 ss sesamfrøØnsket mengde med korianderOlje til stekingSaus7 ss østerssaus7 ss soyasaus1 lime 2 ss fersk revet ingefær kutt opp grønnsakene og Skjær laksen i terninger og kok nudler som anvisning på pakken. Bland sammen sausen og sett til side.Wok/Stek laksen i noen minutter til de er gjennomstekte. Fres grønnsakene raskt i pannen.Bland alt sammen om du ønsker eller fordel det separert slik jeg har gjort.Server med koriander og sesamfrø.

2018-05-24 08:46 Spicy asiatisk kyllingsuppe ✨

Til porsjoner trenger du: 2-3 kyllingfilet8 champingnon4 fedd hvitløk1 stk rød paprika2 rødløk4 stk vårløkkorianderblader4 kyllingbuljong blandet med 4dl vann2 bokser kokosmelk2 ss fiskesaus2 ss soyasaus½ lime3/4 rød currypastaOljesaltpepper1.Skjær kyllingen i biter og sopp i skiver. Finhakk hvitløk, løk og paprika og vårløk i skiver.2. Fres halvparten av vårløken med hvitløk, løk, sopp og paprika i olje, tilsett currypasta, kraft, kokosmelk og kylling, og la det småkoke i ca. 10 min3.Ha i fiskesaus, soyasaus, limesaft og resten av vårløken. Smak til med salt og pepper, dryss over litt koriand ...

2018-05-23 20:40 Thai biffsalat med peanøttdressing✨

Som jeg har nevnt tidligere jobber jeg i en bolig hvor vi lager og spiser middag sammen hver dag og dette er en av rettene som virkelig har slått an. Den er rett og slett helt himmelsk. Denne MÅ du bare teste ut.​​​Kjøtt:600 g ytrefilet, storfe, skiver4 fedd hvitløk, finhakket2 ss ingefær, fersk, revet1 dl soyasaus1 dl brunt sukker1 ts sesamoljeRåkostsalat:0,25 stk hodekål, revet3 stk gulrot, revet1 stk lime, saften av1 ss sesamoljePeanøttdressing:2 ss honning2 ss riseddikk2 ss rapsolje1 ss soyasaus2 ss peanøttsmør1 ss sesamolje0,5 ss chilisaus1 ss ingefær, fersk, revet1 fedd hvitløk, finhakke ...

2018-05-20 16:47 Sommerlig Ostekake ✨

Utseende blir ikke alltid slik man ønsker men så lenge smaken er på plass så spiller det jo tross alt ingen rolle.Du trengerBunn: 250 g søt havrekjeks (f eks Bixit)100 g smørOstefromasj:1 pk sitrongelépulver2,5 dl kokende vann3 dl rømme 200 g kremost 100 g melis 1 ts vaniljesukker3 dl kremfløteRødt gelelokk:1 pk jordbær- eller bringebærgelepulver2,5 dl vannPynt:Friske bærKnus kjeksen og bland kjekssmulene med smeltet smør.Ha en kakering (24 cm i diameter) direkte på et passende fat. Klem kjeksblandingen i bunnen og helt inn til kanten på kakeringen. Sett formen kaldt i 30 minutter.Løs opp sitr ...

2018-05-20 08:46 Frokost, lunsj, kveldsmat tips ✨

​​Lettere enn dette blir det faktisk ikke, også så godt. Dette vekker i værtfall appetitten min, selv på morningen. lomper kan brukes til så mye og fylles med enda mer godt. I dette tilfelle fylte jeg de med salat, løk, paprika, ost og spekepølse. Til kvelds eller mellommåltid foretrekker jeg ofte å spise noe friskt, som her. Gresk vanilje yoghurt toppet med friske bær og valnøtter. Utrolig smaksrikt, mettende og ikke minst sunt. ​

2018-05-20 08:26 Pisket smør ✨

Du trenger: 250g romtemperert tine smørHalv plante frisk basilikum finhakket2 febb finhakket hvitløk Salt og pepperLa smøret bli romtemperert på kjøkken benken. Ta det gjerne ut natten før du skal lage dette.Pisk først smøret kritt hvitt i en kjøkkenmaskin. Det skal se og føles ut som pisket krem.Tilsett hakket hvitløk og basilikum og blandt godt. Smak til med nykvernet salt og pepperHa smøret oppi en tett krukke/boks å oppbevar på benken. Smøret er holdbart i ca 3/4dager.

2018-05-07 12:24 Hjemmelaget tacoburger med maispure ✨

Hamburgerne400g kjøttdeig/karbonadedeig1 chili finhakket2 fedd hvitløk finhakket 1 egg2 ss natural olje1,5 pose taco krydder eller ønsket mengde hjemmelagetØnsket mengde revet ostBland alt godt sammen. Form til 4 like store burgere. Grill dem til slik du ønsker å ha kjøttet men anbefaler medium/medium + for best smak og saftighet. Maispure2 bokser mais1 dl smeltet smørSalt og pepperKjør alt i en food prosessor til en glatt pure. Smak til med salt og pepper. Båtpoteter (blanding av søstpotet og vanlig)Skjær ønsket mengde poteter i biter/staver. (Vanlig poteter beholder jeg skallet på mens søtpo ...

2018-05-05 07:54 Danskene har skjønt det 🇩🇰

Nå som sommer tidene nærmer seg drømmer jeg meg alltid bort til Danmark. Danmark har jeg alltid hatt ett nært forhold til da vi har feriert der i hver eneste ferie siden jeg var liten i så mange år jeg kan huske. Familien fikk seg noen gode venner der nede å derfor har det vært naturlig å reise tilbake år etter år. Ettersom jeg er en stor musikk elsker og er vel litt middels glad i en fest så har det falt naturlig å starte sommeren på Roskilde festivalen i Danmark nesten hvert år. Det har jo ikke akuratt gjort at jeg har fått ett mindre forhold til Danmark. Nå har også jeg fått meg venner for ...

2018-05-04 10:59 sommersalat til grillmaten ✨

Hva er vel bedre enn en sikkelig frisk sommersalat propp full av vitaminer og antioksidanter, fylt i en salatbolle lagd av fersk vannmelon? for ikke å snakke om oppskåret vannmelon i en skål lagd av ananas? Her går nemlig ikke noe til spill.. og det beste av alt, salaten passer til all slags type kjøtt. Å selvfølgelig er den helt ypperlig til skalldyr som reker og rød fisk også.Jeg hadde middagsgjester her forje helg å hadde lyst til å prøve noe nytt. Jeg kræsja sammen en hel haug av godsaker og vipps så endte jeg opp med denne slageren. Det blir i værtfall min favoritt i grill sesongen fremov ...

2018-05-02 09:27 Omelett med søtpotet, wrappa i speltlompe ✨

​En stor og fyldig omelett3 egg 1/4 paprika1 halv løk1 ss koriander1/2 dl matfløte 1/4 søtpotet (om poteten er STOR) Ønsket mengde rever gulostSalt/pepper/chili krydder4/6 spelt lomper (kommer ann på hvor mye du velger å ha i hver lompe)Skjær søtpotet i terninger og kok dem møre før du kryddrer de med litt chili krydder. (Jeg pleier å lage denne omeletten om jeg hatt søtpotet til middagen og har igjen rester)Visp eggene sammen med salt, pepper og fløte.Skjær paprika og løken i biter, finhakk koriander og vend det inn i eggene sammen med søtpoteten.Stek på middels til svak varme til det ikke er ...

2018-04-27 18:16 Hvem skulle tru?

Vi skal ikke så mange år tilbake før jeg overhode ikke likte fisk. De eneste gangen jeg spiste det var da pappa serverte sjølfiska ørret fra tvist i Hallingdal. For er det noe faren min kan så er det fisk. Takket være den jobben jeg har i dag hvor jeg er så heldig å få lage og spise middag sammen med en hel gjeng fylt med herlige utviklingshemmede ungdommer nesten hver kveld så vente jeg meg til å spise fisk. Man må jo tross alt gå frem som ett godt eksempel for de menneskene man jobber for og takk å lov for det. Fisk var jo tydeligvis så himla godt. Jeg vil ikke tenke på alt jeg har gått glip ...

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.