Vegetarbloggen

Tid Innlegg
2020-02-21 05:00 Vegansk ukemeny: uke 9, 2020

Denne ukemenyen har syv varierte middagsoppskrifter, så her skal det virkelig være noe for enhver smak. Mandag: fyldig soppsuppe (videooppskrift) Nydelig og skikkelig mettende suppe med poteter, gulrøtter, tahini, timian…

2020-02-20 05:00 Eltefrie kanelsnurrer med kremostglasur

Dette er nok en genial oppfinnelse fra Ina Janine Johnsen og kokeboka Eltefri bakst. Boka er virkelig en skattekiste full av oppskrifter på både søt og salt bakst (og brød…

2020-02-18 05:00 Eltefrie boller med vaniljekrem og bær

Eltefrie festboller – akkurat så myke, saftige og smakfulle som du drømmer om! Dette her er litt flaut å innrømme. Men jeg elsker eltefrie rundstykker og eltefri pizzabunn, lager det…

2020-02-16 05:00 Kikertburgere

Hemmeligheten for å få litt kraftige kikertburgere er å bruke tørka kikerter som bløtlegges – men som ikke kokes. Da henger burgerne bedre sammen og får mer tekstur. Ulempen er…

2020-02-14 05:00 Vegansk ukemeny: uke 8, 2020

Ukens meny er en skikkelig grønnsaksfest! Her skal vi bruke blant annet søtpotet, brokkoli, kål, gulrot, poteter, spinat, løk, chili, urter og sopp – i tillegg til kokebanan, erter, nøtter,…

2020-02-13 05:00 Spagetti Bolognese

Jeg blir aldri lei spagetti. Jeg blir aldri lei bolognese-saus. Dere vet hvor dette bærer. Tidligere har jeg laget spagetti bolognese med tofu, med tvp, med valnøtter, med kantarell, med…

2020-02-11 05:00 Restepoteter med hummus

Jeg er så glad i både poteter og kikerter at jeg alltid beregner litt for mye. Kokte og bakte poteter, og kokte kikerter, holder seg heldigvis supert i kjøleskap i…

2020-02-09 05:00 Vårruller med edamamebønner

Vårruller med edamamebønner Jeg ELSKER vårruller, og synes at de aller beste er de jeg lager selv 😀 Denne varianten er laget med mye god råkost, løk, edamamebønner – og…

2020-02-07 05:00 Vegansk ukemeny: uke 7, 2020

Ny uke, nye muligheter! Her er syv varierte middagsforslag fra meg, forhåpentligvis noe for enhver smak. Mandag: linsesuppe (videooppskrift) Denne suppen er enkel å lage, ingrediensene er rimelige, den er…

2020-02-06 05:00 Chiamisu

(see what I did there?) Chiafrø er noen herlige små, vel, frø, som ikke bare er veldig næringsrike – de er også morsomme å bruke i desserter. Når de ligger…

2020-02-04 05:00 Blomkål tikka masala

Dette er en av de rettene jeg lager om og om og om og om og om igjen – både når jeg trenger noe relativt kjapt til meg selv, og…

2020-02-02 05:00 Indisk søtpotetsuppe

Så glad jeg er for at jeg har oppdaget søtpoteten! Tidligere gikk jeg glatt forbi den i butikken – gang etter gang etter gang – rett og slett fordi jeg…

2020-01-31 05:00 Vegansk ukemeny: uke 6, 2020

Ukens meny består av mange av mine faste “go to”-oppskrifter, mat jeg lager på travle dager som jeg vet at er enkle, smaker godt og gir meg energi. Håper du…

2020-01-30 05:00 Lakrismandler

Dette. Er. Så. Godt! Sjokolade, mandler, lakris altså. Tror ikke du kan gå feil (men for ordens skyld: ikke prøv). Her rister vi først mandlene i stekeovnen, så de blir…

2020-01-28 05:00 Stekt blomkålris

Stekt blomkålris Har du en blomkål som begynner å bli myk i skuffen? Mal den opp, stek i panna, og tilsett masse godt! Her går jeg for en slags middelshavs-variant,…

2020-01-26 05:00 Lettvint pasta i kremet soppsaus

Lettvint pasta i kremet soppsaus Dette er en vanvittig rask og enkel pastarett, som fungerer veldig bra i travle hverdager. Full oppskrift her: https://www.vegetarbloggen.no/2020/01/26/lettvint-pasta-kremet-soppsaus/ Gepostet von Vegetarbloggen am Sonntag, 26.…

2020-01-24 05:00 Vegansk ukemeny: uke 5, 2020

Blomkålsuppe, risotto, pastagrateng og chiligryte… du trenger ikke spise så veldig annerledes om du velger vegetarmat framfor kjøtt! Ukens meny byr på masse “vanlige” retter gjort veganske… samt et par…

2020-01-17 05:00 Vegansk ukemeny: uke 4, 2020

Lurer du på hva du skal ha til middag i uken som kommer? Her er syv varierte oppskrifter på herlige veganske middager – både suppe, pasta, gryterett, falafel og en…

2020-01-16 05:00 Smuldra riddere

Dette er en slags blanding av arme riddere og smuldrepai, og en perfekt måte å bruke opp halvgammelt brød på! Først har vi de tørre brødskiven en runde i brødristeren…

2020-01-14 05:00 Ovnsstekt squash

Dette er en nydelig liten smårett, tapasrett eller middagstilbehørrett med squash, hvitløk, persille, sitron og gresskarkjerner. Masse smak, og passer med det meste. Prøv den som den er med en…

2020-01-12 05:00 Indisk gryte med poteter og erter

Indisk gryte med poteter og erter Poteter og erter… Så norsk det blir omtrent, og to råvarer som vi kan spise mye mer av! De er kortreiste, næringsrike og skikkelig…

2020-01-10 05:00 Vegansk ukemeny: uke 3, 2020

Masse godt og grønt! Ukens meny består av både suppe, pasta, gryteretter, taco og pizza – alt helt vegansk. Håper du finner noe som passer din smak! Mandag: pastinakksuppe med…

2020-01-09 06:00 Taco med quinoa og søtpotet

Ojojojo som jeg elsker taco! De siste årene har det endelig gått an å kjøpe gode maistortillas i vanlige dagligvarebutikker, og med riktig fyll må det være noe av det…

2020-01-07 05:00 Vegansk cheddarostesaus

Nydelig dipp som passer perfekt til rå grønnsaksstaver og tortillachips. Jeg er veldig usikker på om de faktisk spiser cheddarostesaus i Mexico, eller om det er noe vi har tilegnet…

2020-01-05 05:00 Grove pannekaker

Er du klar til å imponere stort på pannekakespørsmål på quiz? Her har jeg samlet noen artige fakta du kanskje ikke visste om denne nydelige matretten. Scroll forbi for å…

2020-01-03 05:00 Vegansk ukemeny: uke 2, 2020

Nytt år og nye muligheter! Så herlig! Her har jeg satt sammen en ukemeny med masse fargerike retter fra (nesten) hele verden. Håper du finner noe som frister! Mandag: gresskarsuppe…

2020-01-02 05:00 Kikertboller med nøtter

Disse kikertbollene har litt av det meste. Kikerter og nøtter byr på protein og gjør deg mett. Havregryn og ris gir konsistens og hjelper bollene med å henge sammen. Løk,…

2019-12-31 22:09 Årsregnskap 2019

Herlighet for et år det har vært! Jeg husker i fjor på denne tiden, da var jeg skikkelig urolig for at 2019 kom til å bli et “tomt” år for…

2019-12-29 08:50 Vegansk ukemeny: uke 1, 2020

Årets siste og neste års første ukemeny byr på masse gode middager! På nyttårsaften anbefaler jeg en smakfull treretter, ellers går det i mye indisk og italiensk. En god måte…

2019-12-24 05:00 Bringebærsaus til riskrem

Dette er en skikkelig enkel bringebærsaus som smaker skikkelig godt med riskremen på juleaften. Eller, strengt tatt, alle dager resten av året også. Riskrem med rød saus må være en…

2019-12-23 05:00 Romjulslunsjen

Slik lager du en fabelaktig vegansk romjulsbuffet. Altså romjulen og dens måltider! Mange eller få gjester, familie eller venner, varmt eller kaldt – eller en miks av det meste. Alt…

2019-12-22 05:00 Peanøttmousseterte

Mmmmm er det mulig å bli så godt? Det er ingen hemmelighet at jeg elsker kaker og desserter, og jeg har alltid vært spesielt svak for peanøtter. Og sjokolade. Og…

2019-12-21 05:00 Ovnsstekt pecan-knekk

Denne teksten må dere ikke lese som skremselspropaganda, men lese vel bevisst om at avsenderen har særdeles svake nerver: Først av alt en innrømmelse: jeg har alltid vært livredd for…

2019-12-20 05:00 Vegansk ukemeny: uke 52, 2019

Så var det jul igjen! Ukens meny byr på mat til både julaften, første og andre juledag, i tillegg til mye godt du kan spise i resten av romjulen. Trenger…

2019-12-19 05:00 Rosenkål med granateple

Jeg prøver å tenke “norsk, norsk, norsk” når jeg går i grønnsaksavdelingen i butikken. Og stort sett pleier det å gå skikkelig bra. Denne dagen startet godt, kan du si. Jeg…

2019-12-18 05:00 Vegansk biscotti

Dette er noen nydelige italienske dessertkjeks med smak av mandler, appelsin og sjokolade. De bakes to ganger, først som en stor kake, deretter i skiver. Slik blir de gode og…

2019-12-17 05:00 Vegansk julesjokolade

Jeg elsker sjokolade og jeg elsker jul. Sånn sett blir det ikke så mye bedre enn julesjokolade! Denne varianten krydres med malt allehånde og nellikspiker, men du kan variere med…

2019-12-16 16:21 Norske vekster trumfer alt

Vi må spise mer norsk bær, frukt, belgvekster, og ikke minst grønnsaker. I dag er jeg skikkelig stolt over å se at jeg igjen er med på Nationen og Bondebladet…

2019-12-16 05:00 Komplett vegansk julemeny

All den beste plantebaserte julematen får du her! Gjennom ni år med blogging har jeg opparbeidet meg et rimelig solid oppskriftsarkiv, og hver desember lager jeg flere nye retter til…

2019-12-15 20:49 Julefestival, julefestival. Strålende julefestival!

Alle foto: Silje Van Der Meeren  For meg har julen alltid handlet mest om menneskene. Omtenksomme gaver er koselig, julemat er kjempegodt, lysene som lyser opp vinduer og trær i denne…

2019-12-15 05:00 Brownies som ikke trenger å stekes

Dette er en oppskrift som er litt rå, liksom, og litt sunn, kanskje. I alle fall sunnere enn vanlige brownies. Basen er nøtter, dadler og kakaopulver, og på toppen går…

2019-12-14 05:00 Puffet ris-konfekt

Karamell, peanøtt, sjokolade… denne konfekten er nesten farlig god, og blir dermed kjempepopulær på alle kakebord. Jeg pleier å lage den til jul, og sette fram sammen med julekaker i…

2019-12-13 05:00 Vegansk ukemeny: uke 51, 2019

Denne uken byr jeg på desembermat på sitt beste! Her får du både julesmaker, og varmende middager fra India, Marokko, Italia og Mexico. Søndagens stek er en av mine virkelige…

2019-12-12 05:00 Hvit sjokolade-cookies med pecannøtter

Herlige cookies med søt sjokoladesmak og knasende pecannøtter. Dette høres kanskje litt rart ut – men de cookiesene jeg liker best er de som er så tørre at de grenser…

2019-12-11 05:00 Vegisterkaker

Mmm – nydelige, stekte veganske “medisterkaker” med sellerirot, blomkål og ris! Disse er supre som hovedrett, eventuelt i kombinasjon med en julestek av et eller annet slag. Inspirasjonen er selvsagt…

2019-12-10 05:00 Slik lager du vegansk julesnop

Her får du mine beste tips til å bytte ut ingredienser i oppskrifter for å gjøre resultatet vegansk, samt mine 14 favorittoppskrifter på vegansk julesnop. Ingrediensene til tradisjonelt julesnop er…

2019-12-09 05:00 Bærekraftige julegaver

Er du glad i å gi julegaver, men ikke glad i å belaste miljøet unøvendig? Nå er det jo sånn at det meste påvirker miljøet på ett eller annet vis…

2019-12-08 05:00 Pastinakksuppe med persillepuré

Dette er en skikkelig, skikkelig god suppe med fyldig pastinakk, smakfull persille og sprø chips på toppen. Retten passer veldig godt som forrett når du har gjester som du vil…

2019-12-07 05:00 17 slag

Baker du veganske julekaker i år? Her har du 17 av mine favoritter til å fylle kakeboksene med! Men før vi begynner på bakingen: for noen år siden ga Randi Tytingvåg,…

2019-12-06 05:00 Vegansk ukemeny: uke 50, 2019

Det nærmer seg jul, og de fleste har travle dager og kvelder. Men det er viktig å nyte førjulstiden litt også – derfor har jeg kombinert lettvinte, enkle middager med…

2019-12-05 05:00 Spiselige julegaver

Å gi julegaver som kan spises er både praktisk og hyggelig, og smeller du til med hjemmelagde godsaker så viser du virkelig at du bryr deg. Jeg foretrekker å lage…

2019-12-04 05:00 Sjokoladepannekaker på glass

Jeg elsker å gi (og få HINT HINT) spiselige julegaver, både ferdiglagde og gaver der mottageren må gjøre litt innsats selv. Sånn som denne her. Her fyller jeg opp et…

2019-12-03 05:00 Mat til julefesten

Jeg synes det er veldig koselig å samle sammen gode venner før jul. Kanskje stikke på en teaterforestilling eller konsert, og spise litt først – eller kjøre på med en…

2019-12-02 05:00 Julekrydra nøtter

Dette er noen aldeles nydelige nøtter, litt som brente mandler med mer smak… og flere sorter nøtter også. Server dem som julesnop, knask dem mens du pynter til jul, eller…

2019-12-01 05:00 Gi bort bøkene mine til jul?

Egenreklame Har du tenkt å gi bort bøkene mine i julegave? Da kan du lese beskrivelsene mine av dem her – slik at du finner perfekt bok til perfekt mottager.…

2019-11-29 05:00 Vegansk ukemeny: uke 49, 2019

Denne uken skal vi fråtse i ulike grønnsaker! Mange kortreise, i tillegg skal vi ha med kortreiste erter. Bra for deg, bra for miljøet, bra for dyrene. Mandag: rødbeterisotto med…

2019-11-28 05:00 Gnocchi

Nom nom nom! Gnocchi er en type pasta som ofte lages av potet. Poteten kokes hel, innmaten dras ut og formes til små, avlange kuler med bølgete kant. Disse kan…

2019-11-26 05:00 Chili sin carne

Chili sin carne – eller chili uten kjøtt – var en av de første veganske rettene jeg lærte meg å lage. Det er jo så lett. Lagde jo bare chili…

2019-11-24 05:00 Nice cream med sjokolade og peanøtter

Huskeregel nummer én: alltid ha oppkutta bananer på lur i fryseren! Da har du nemlig hovedingrediensen til nice cream (og smoothies) superlett tilgjengelig, og kan lage deg en supergod sunn…

2019-11-22 05:00 Vegansk ukemeny: uke 48, 2019

Ny vegansk ukemeny – denne gang med masse ulike veganske proteinkilder. Visste du at du finner protein i både peanøtter, hasselnøtter, kikerter, cashewnøtter, tofu, bokhvete, bønner, linser og quinoa? Denne…

2019-11-21 05:00 Bananboller fra “Spis opp maten”

Denne oppskriften trenger alle på repertoaret sitt. Har du iblant brune bananer hjemme, som du ikke klarer å bruke opp? Eller finner du dem i butikken, syns det er dumt…

2019-11-19 05:00 Verdens beste aioli

Hva som gjør denne aiolien til verdens beste? Jo, nå skal du høre. Trikset for å få en ekstra god aioli er nemlig å bake hvitløken i ovnen før bruk.…

2019-11-17 05:00 Sitronstekte poteter

Poteten må være verdens beste råvare. Godt mulig jeg sier det om mange grønnsaker, når jeg tenker meg om, men det er bare fordi vi har så mye godt som…

2019-11-15 05:00 Vegansk ukemeny: uke 47, 2019

Det er kaldt i været, færre og færre timer med dagslys, og da synes jeg det er på tide å finne fram comfort food-oppskriftene! Det trenger ikke være usunt eller spesielt…

2019-11-14 19:05 Hei, hå, nå er det julefestival igjen!

Her er programmet til vegansk julefestival, lørdag 14. og søndag 15. desember. (scroll ned for fullt program) Det nærmeste vi kommer en vegansk julenisse er Thomas Olsen, som blant annet…

2019-11-14 05:00 Vegansk maisbrød

Mitt første møte med maisbrød var på restaurant i London med ei venninne som bodde i den herlige byen. Hun jobbet i reiseliv, og hadde alltid noen gode inside-tips. Jeg hadde…

2019-11-12 05:00 Daal med ovnsbakte grønnsaker

Dette er en aldeles nydelig indisk linsestuing, som for anledningen serveres sammen med ovnsbakte grønnsaker. Hverdagsluksus! Eller helgeluksus, for den saks skyld. Jeg foretrekker å bruke røde splittlinser i denne…

2019-11-10 05:00 Indisk linsecurry

Jeg blir aldri lei av indiske linsegryter. Aldri, aldri, aldri! I denne varianten dropper jeg alle de ulike krydderne, og kjører på med helt vanlig, gult currypulver. Ja, det som…

2019-11-08 05:00 Vegansk ukemeny: uke 46, 2019

Lurer du på hva du skal ha til middag til uka? Her er syv varierte forslag fra meg – alt fra nudler til vafler og taco. Håper du finner noe…

2019-11-07 13:02 Bananarama

10 tips til å redde bananer fra bossbøtta Denne uken handler Matsjokket på NRK om bananer. Visste du at det kastes 1 million bananer hver uke? Det er jo helt…

2019-11-07 05:00 Ovnsbakt blomkål på libanesisk vis

Av og til spør jeg meg selv kanskje roe ned på blomkål-oppskriftene snart? Men så møter jeg folk som er overrasket over at du kan bruke blomkålen til noe annet enn å…

2019-11-05 05:00 Chana aloo gobi

Først av alt: her tar jeg en sjanse på navnet. Jeg ANER ikke om dette er en klassisk indisk rett altså (har googlet litt, noen har prøvd seg på det…

2019-11-03 05:00 Gresskarsuppe med kikerter

Jeg elsker gresskar, og alt som kan lages med det. Denne suppen er elskbar i seg selv (elsk på?), men den kan også brukes som et utgangspunkt for andre supper.…

2019-11-01 05:00 Indisk ukemeny

Jeg er skikkelig, skikkelig, skikkelig svak for indisk mat – og får visst aldri nok av slike oppskrifter. Her er nok en indisk ukemeny – med masse poteter, linser og…

2019-10-31 05:00 Vegansk “fruktnøtt”

Et meget godt barndomsminne: den øverste hylla i døra til kjøleskapet til mormor og morfar, der de alltid hadde sjokolade stående. Faktisk så har jeg mitt eget kjøleskap på akkurat…

2019-10-29 05:00 Gresskar med knas

Ovnsbakt gresskar er skikkelig, skikkelig godt altså! Det blir så søtt, nesten karamelisert, og smaker utmerket som tilbehør til høstens middager. Her topper vi det med en slags salt granola…

2019-10-27 05:00 Bakt søtpotet med tacokrydra kikerter

Åh som jeg elsker søtpoteter! Og ikke minst – bakte søtpoteter! Hadde de ikke trengt nesten en time i stekeovnen, hadde jeg spist dette til middag hver eneste dag. Eventuelt…

2019-10-25 05:00 Vegansk ukemeny: uke 44, 2019

Høsten, altså! Jeg elsker den! Være inne og se på regnet utenfor, tenne lys, høre på rolig musikk, katt i fanget og fyr i peisen, og ikke minst masse god…

2019-10-24 05:00 Gresskarhummus

Jeg har inntrykk av at vi i Norge ikke helt er hundre prosent komfortable med å bruke gresskar i matlaging (til Halloween-lykter, derimot… Don’t get me started). Jeg har en…

2019-10-22 05:00 Daal med kokosris

Mat fra India er alltid en fest, og ofte skal det ikke så mye til for å få et skikkelig bra måltid. Men noen ganger har du lyst å gjøre…

2019-10-20 05:00 Vegansk “apple crumble”

Denne oppskriften kom i stand en dag jeg hadde fått en pose med epler som, vel, hadde sett bedre dager. Litt flekker her og der. Og med litt mener jeg…

2019-10-18 05:00 Vegansk ukemeny: uke 43, 2019

Denne uken handler det opp sopp, rotgrønnsaker og smaker fra varmere breddegrader. Perfekt høstmat, spør du meg! Mandag: pasta i kremet soppsaus (videooppskrift) Nydelig pastarett med hvitløk, sopp, pinjekjerner og…

2019-10-17 05:00 Rødbeterisotto med erter

Rødbeter og erter er så norsk som vi får det. De er kortreiste, næringsrike og ikke minst smakfulle, og blir brukt i massevis av tradisjonelle oppskrifter. I denne oppskriften går…

2019-10-15 05:00 Linsehummus

Hummus er sånn cirka verdens beste dip, der kikerter eller bønner på nesten magisk vis blir kremet, smakfullt og ekstremt anvendelig. I denne varianten bytter vi ut kikertene med linser,…

2019-10-14 05:00 Plantegod matpakke

REKLAME FOR PLANTEGO’ Etter å ha jobbet med fagfolk på boken Plantebasert kosthold, har jeg fått tre matvaregrupper banka inn i hodet: grove kornprodukter, grønnsaker og belgvekster. Sammen utgjør disse…

2019-10-13 05:00 Hvit sjokolade-panna cotta

Altså denne desserten. Denne kan du lage hvis du virkelig skal imponere. Det er en panna cotta laget fra bunnen av. Skikkelig fra bunnen av. Nei takk til gelatin, fløte…

2019-10-11 05:00 Vegansk ukemeny: uke 42, 2019

Lurer du på hva du skal ha til middag i uken som kommer? Her er syv høstlige anbefalinger for enhver smak! Mandag: bokhvetenudler i kinesisk saus Rask og god middag…

2019-10-10 05:00 Mitt liv med psykisk sykdom

Noen dager er det best å bli i sengen. Noen dager banker hjertet så hardt at jeg må låse meg inne på kontoret, sitte helt i ro ved vinduet slik…

2019-10-09 05:00 Pasta med grønnkålboller

Denne grønnkålbollene er skikkelig inspirerte av spinatbollene i den kjempefine boka Grønn Bonanza av Mia Frogner. Største forskjellen er vel at jeg ikke får dem til å se pene ut. Her får…

2019-10-08 05:00 Hurra for nye veganske grønnsakspålegg!

REKLAME FOR PLANTEGO’.  På jakt etter en enkel måte å få i deg mer grønnsaker? Eller vil du ha et naturlig pålegg til brødskiven som ikke skal erstatte noe, men…

2019-10-06 05:00 Supersaftig sjokoladekake

REKLAME FOR HELIOS Mmm, sjokoladekake! Er det den beste kaken som finnes, eller er det den beste kaken som finnes? Her har jeg laget en supersaftig variant med masse smak av…

2019-10-04 05:00 Vegansk ukemeny: uke 41, 2019

Ny uke – nye muligheter. I alle fall på middagsbordet vil jeg tro – så her har jeg samlet syv varierte oppskrifter til inspirasjon. Håper du finner noe som frister!…

2019-10-03 05:00 Chiapudding med sjokolade og banan

Chiapudding er en snål liten rett. Det ser ut, og smaker som, dessert, men er visst helt innfor å spise til frokost. Sånn kan jeg like! Chiafrø er næringsrike, og…

2019-10-01 05:00 Indisk søtpotetgrateng

Altså – nydelig indisk daal med masse kokosmelk og tomater, den får stå og putre under et lokk av søtpoteter. Søtpotetene blir møre, gode, og trekker til seg akkurat nok…

2019-09-30 05:00 15 ting du kan bruke nøttesmør til

REKLAME FOR HELIOS Nøttesmør altså – hvilken herlig råvarer! Peanøttsmør med syltetøy har alltid vært brødskivefavoritten min (jeg har en amerikansk tante), og i voksen alder har jeg også fått…

2019-09-29 05:00 Havregrøt med banan og blåbær

Havregrøt er virkelig min favorittfrokost for tiden, og denne varianten lar seg glimrende kombinere med en annen favorittaktivitet: å bruke opp brune bananer. Brune, eller godt modne da, bananer er…

2019-09-27 05:00 Vegansk ukemeny: uke 40, 2019

Varmende pasta, risotto, gode curryer, chiligryte og ikke minst masse gode rotgrønnsaker – ukens meny er virkelig satt sammen med det beste høsten har å tilby. Vel bekomme! Mandag: potet-…

2019-09-26 05:00 Energikuler

Disse energikulene er helt supre å ta med seg i matpakka. De mister ikke noe fasong i romtemperatur, de blir bare litt mykere. Kulene er på sitt beste (og gir…

2019-09-24 05:00 Middagsvafler med sopp og avokado

Vafler til middag – blir det bedre? Dette er en grovere og usøtet variant, som gjør seg både med pålegg og med middagstoppinger. Jeg elsker jo sopp, og når den…

2019-09-22 05:00 Banangranola

De der godt modne, gjerne brune, bananene er virkelig gull verdt i matlaging! Desto mer jeg lærer å bruke dem til, desto mer begeistret blir jeg. Nå er det sånn…

2019-09-20 08:30 Indisk ukemeny presentert av Masalamagic

REKLAME FOR MASALAMAGIC.  Denne uken har jeg virkelig noen smakebiter på lur til dere! For det første har jeg jobbet med produktene til Masalamagic og laget en indisk ukemeny med…

2019-09-19 05:00 Indisk pytt i panne/restemiddag

Så – har du masse grønnsaksrester og muligens litt bønnerester liggende i kjøleskapet, klare til å bli forvandlet til et fabelaktig måltid? Da er du på rett plass. Denne oppskriften…

2019-09-17 05:00 Chana chaat

Dette er en mettende og smakfull indisk salat med kikerter og poteter. Den kan serveres kald, eller du kan frese den opp i en stekepanne med litt olje før servering.…

2019-09-15 05:00 Banan- og blåbærmuffins

Mange lurer på hvordan en kan bake uten egg. Dette er veldig enkelt. Hvordan du erstatter dette egget kommer an på hvilken funksjon det skulle ha i det aktuelle bakverket.…

2019-09-13 05:00 Vegansk ukemeny: Uke 38, 2019

Her er en høstlig ukemeny med masse inspirasjon fra Italia, Frankrike og India. Mandag: Lettvint daal (videooppskrift) Når det kommer til indisk mat, så er dette det enkleste av det…

2019-09-12 05:00 Spicy hasselback-poteter

Dette var godt, dere! Jeg elsker virkelig poteter, de smaker jo godt omtrent samme hva du gjør med dem. I tillegg er det massevis av norske poteter i butikkene nå,…

2019-09-02 19:00 Her er årets Vegan Weekend-utstillere

Alle foto: Margit Selsjord Til helgen er det endelig tid for Vegan Weekend i Sandnes – årets høydepunkt for veggiser i Stavanger-regionen! Det er altså så digg å gå inn…

2019-09-02 11:00 Vegansk ukemeny: uke 36, 2019

Høstens første ukemeny er klar – og denne gangen bruker vi masse gode grønnsaker som er i sesong. Håper dere finner noe som frister her! Mandag: blomkålsuppe En tradisjonell favoritt,…

2019-08-29 05:00 Indisk blomkålsuppe

“Dette er en sånn suppe du kjenner at er laget på bare gode grønnsaker”, sa Calle da jeg serverte ham denne suppen. Kamerat Anders var enig. Nå skal det sier…

2019-08-28 05:00 Sjokoladeispinner

Disse ispinnene er seriøst sykt gode. Jeg sliter litt med å finne ut perfekt timing for å publisere dem, fordi du har lyst å ha dem klare på godværsdager, men…

2019-08-23 05:00 Vegansk ukemeny: uke 35, 2019

Syv lettvinte og smakfulle kjøttfrie middager som passer perfekt nå når det går mot høst. Mandag: stekte nudler med peanøttsaus og avokado Superlettvint rett med masse gode smaker. Tirsdag: pastinakksuppe…

2019-08-22 05:00 Bananbrød med rabarbra

Godt modne bananer er kanskje verdens beste ingrediens til å bake med. Utenom sjokolade kanskje. Moser du dem sammen byr de både på sødme og saftighet til baksten, og på…

2019-08-20 05:00 Stikkelsbærgrøt

Dette her altså. Skikkelig tradisjonsmat! Jeg virkelig elsker stikkelsbær, og når de er i sesong prøver jeg å bruke dem så mye som mulig. De selges ikke noe særlig i…

2019-08-18 10:00 Vegansk ukemeny: Uke 34, 2019

Ukens meny består av syv varierte oppskrifter på lettvint og smakfull veganmat – noe for enhver smak håper jeg. Mandag: Stekte nudler med edamamebønner Fabelaktig og superenkel middag med nudler,…

2019-08-13 16:00 Stekt ris med tofu

Stekt ris er den aller, aller, aller beste restematen jeg vet om. Jeg er faktisk så stor fan, at jeg lett koker en vel optimistiske mengde ris når det står…

2019-08-12 20:06 Mange store navn til Vegan Weekend

Vegan Weekend – Sandnes egen veganfestival – nærmer seg, og alle hjerter gleder seg. Festivalen pleier hvert år å ha et veldig sterkt foredragsprogram, og i år blir intet unntak.…

2019-08-11 05:00 Grillet polenta med salsa

Grillmat er noe av det beste jeg vet, og jeg har virkelig en forkjærlighet for hjemmelaga grillretter – og ikke kjøtterstatning fra butikken (selv om mange av dem begynner å…

2019-08-10 11:00 Vegansk ukemeny: Uke 33, 2019

Ukens meny er perfekt for de som er litt nye med vegansk mat, og trenger noe enkelt med gode forklaringer. Fem av syv oppskrifter har videoforklaring, og alle er relativt…

2019-08-08 05:00 Ovnsstekte søtpotetbåter

Jeg er så begeistret for søtpoteter! Det er så gøy med råvarer som smaker supergodt, er kjempeanvendelige og i tillegg er bra for kroppen. Søtpotet er godt i puré, fries,…

2019-07-30 05:00 Vegansk katsu curry

Dette er virkelig en av mine favorittretter: grønnsaker paneres og stekes, og serveres med en supergod karrisaus. Denne retten er ren herming etter en de selger hos Wagamama. Jeg spiste…

2019-07-28 14:30 Tofu i søtsur saus

Søtsur saus var mitt første møte med “kinarestauranter” i ungdomstiden. Etter å ha smakt det første gang kunne jeg ikke lenger forstå folk som valgte å spise på, vel, ikke-kinarestaurant.…

2019-07-21 15:00 Vegansk ukemeny: Uke 30, 2019

Det er sommer, og de fleste av oss har nok bedre ting å gjøre enn å stå på kjøkkenet. Derfor har jeg satt sammen en ukemeny med ganske enkle og…

2019-03-31 10:30 Vegansk ukemeny: Uke 14, 2019

Det er ganske rart å tenke på hvor mye godt det går an å spise som veganer. Denne uken er det virkelig mye godt på menyen, og mange av mine…

2019-03-31 08:00 60 fantastiske ting

Foto: Mira Wickman / Tine Katrine / Mari Hult Sist måned la jeg ut en oversikt over de første utstillerne som kommer til Oslo vegetarfestival 2019. Nå er lista blitt lenger…

2019-03-26 05:00 Bønnegryte fra Jamaica

På dagens læreplan står det hjemmelaget krydderblanding. Lett, tenker du sikkert, blande sammen litt krydder og ferdig, akkurat som når jeg lager mitt eget tacokrydder.  Men vi skal bli bitte litt mer…

2019-03-24 05:00 Blomkålvinger med pistasj

Dette er en av de oppskriftene som begynte med en råvare. Helt tilfeldig kom jeg over pistasjsmør i en butikk da jeg var på en liten reise. Pistasjsmør er litt…

2019-03-22 05:00 Vegansk ukemeny: Uke 13, 2019

Ukens meny er inneholder retter fra blant annet Costa Rica, Spania og Mexico, og er rik på bønner, kokosmelk og ferske urter. Vel bekomme! Mandag: Rice and beans Rice and…

2019-03-21 05:00 Eltefrie valmuerundstykker

Eltefrie rundstykker er et fast innslag hos meg nesten hver eneste helg. Rører sammen deig med kaldt vann og bitte litt tørrgjær på kvelden, lar den heve på kjøkkenbenken over…

2019-03-20 13:37 Cajunkrydder

Lag din egen krydderblanding, og tryll fram nydelige cajunretter på 1-2-3! Ingredienser til ett glass: 8 laurbærblad 4 ts salt 4 ts hvitløkspulver 4 ts løkpulver 4 ts paprikapulver 2…

2019-03-19 05:00 Balinesisk curry

I dag skal vi lære å lage egen currypaste. Først og fremst fordi det smaker SÅ mye bedre enn butikkjøpt, uten å være verken dyrt eller vanskelig å lage. For…

2019-03-17 12:12 Om voksne troll og unge helter

I favorittfilmen min, musikalversjonen av Hairspray (2007), handler det, innimellom alle pastellfargene og dansenumrene, om den skjeve fordelingen av rettigheter mellom de med lys og mørk hud. På et tidspunkt…

2019-03-17 05:00 Matcha latte-sjokolade

Du vet, når du en gang i tiden spiste kjøtt hver dag, dro på jevnlige flyturer til alle Europas storbyer, og syntes det var kjempegøy å bestille klær i en…

2019-03-15 05:00 Italiensk ukemeny

Det fantastiske italienske kjøkkenet! Altså, hvor skal en begynne? Pasta, risotto, ciabatta, crostini, Barolo og panna cotta – så mange av favorittene mine fra samme land! Under finner du syv…

2019-03-14 05:00 Matcha latte

I Hitchhiker’s Guide to the Galaxy påstås det at svaret på spørsmålet om meningen med livet er 42. Leser du mange nok amerikanske veganske blogger, finner du ut at dette svaret like…

2019-03-12 05:00 Squashsuppe

Den store forskjellen på squash og agurk i matlaging er egentlig veldig liten. Én prosent, for å være nøyaktig. Squashen består nemlig av 95% vann – og gjør seg utmerket…

2019-03-10 05:00 Valnøttbourguignon med potetstappe

Biff bourguignon er en kjent og kjær fransk gryterett, som blant annet ble beskrevet av Julia Child som «en av de mest delikate kjøttrettene som er laget av mennesker». Det er…

2019-03-09 05:00 Potet- og gulrotsuppe

Dette er en lettvint og overraskende (rett og slett!) god suppe med grønnsaker, litt karripulver, og litt grønnsaksbuljong. Du får det ikke mye enklere! Her er det fullt lovlig å…

2019-03-08 05:00 Vegansk ukemeny: Uke 11, 2019

Denne uken reiser vi til Thailand, India, Korea og Mexico – i alle fall i matveien! Ukemenyen er skikkelig inspirert av kjøkkenet på ganske andre breddegrader enn Stavanger. Jeg håper…

2019-03-07 05:00 Spanske kikerter

Jeg er muligens litt over gjennomsnittlig interessert i spansk mat. Kan dere forstå det? Hvitløk, røkt paprika, hvitløk, persille, røkt paprika, olivenolje, masse grønnsaker, frisk frukt og enkle oppskrifter som…

2019-03-05 05:00 Enkel linsesuppe

Jeg har en hel haug, minst, linsesupper her på bloggen. Noen med gulrot, noen med blomkål, de fleste med indisk krydder, og alle med mye smak. Du kan jo gjøre…

2019-03-03 05:00 Gulrot- og maisfalafel

Offisielt sjekker jeg besøkstallene på bloggen minst ukentlig, og har full kontroll på hvilke oppskrifter dere liker. Nåja. Rett før nyttår hvert år, når jeg lager årsoppsummeringen, da sjekker jeg…

2019-03-01 05:00 Indisk ukemeny

Indisk mat er en skikkelig favoritt hos meg, og jeg lager det veldig ofte når jeg skal kose meg litt ekstra. Under er det syv ulike middagsretter, men når det…

2019-02-28 05:00 Indisk korma

Glad i indisk mat men synes det kan bli litt for hot? Da må du lære deg å lage korma. Dette er en krydret rett, for all del, men den tykke…

2019-02-26 05:00 Hvitløksdipp med bønner og soltørket tomat

Dette her er en slags italiensk hummus, om du vil, som smaker av olivenolje, hvitløk, soltørka tomater, urter og sitronsaft. Veldig mye godt i en liten dipp, rett og slett!…

2019-02-24 10:46 Hvem stiller ut på Oslo vegetarfestival?

Alle foto: Mira Wickman I morgen er det bare tre måneder til Oslo vegetarfestival 2019! Jeg gleder meg skikkelig, og håper at dere gjør det også. Vegetarfestivalen er virkelig årets happening…

2019-02-22 05:00 Vegansk ukemeny: uke 9, 2019

Ny uke betyr ny ukemeny, syv herlige veganske middager du kan briljere med. Denne uken er det varmende retter som gjelder. Gryteretter, supper, pasta, moussaka… mat som gjør vinteren litt…

2019-02-21 05:00 Sitrusgalette

Så, funny story. Jeg var overbevist om at galette er en fransk spesialitet, og tok med meg en oppskrift jeg hadde laget på kokkekurs. Snilt å lære deltagerne å bake…

2019-02-19 05:00 Salat med bygg og gresskar

Gjett hvem som har lest seg opp på bygg? På barneskolen, og på quiz i voksenlivet, er bygg alltid den typen jeg ikke kommer på når de fire vanligste kornsortene…

2019-02-18 05:00 Hør meg på radioen med Geir Schau

Altså.. Hvor skal jeg begynne? Hva gjør du når Norges morsomste radiomann ringer og trenger hjelp til å leve vegansk? Kjempekule Geir Schau, som jobber i Radio Norges morgenshow Morgenklubben med Loven &…

2019-02-17 05:00 Blomkålvinger med tahinisaus

En gang i måneden holder jeg matkurs her i Stavanger. En liten gruppe jobber seg i fellesskap gjennom oppskrifter innen allslags sjangre. For meg krever det en del både tid…

2019-02-16 12:23 Bakt rødbete med cashewkrem

Jeg var nylig på en dannelsesreise inspirasjonsreise til London, og spiste på noen av byens skikkelig gode restauranter. I løpet av uka jeg var der ble jeg servert noen av…

2019-02-15 05:00 Vegansk ukemeny: Uke 8, 2019

En ting er sikkert: å spise vegansk kan være skikkelig spennende! I denne ukemenyen har jeg samlet en del “vanlige” retter, som jeg har laget uten animalske produkter – stekte…

2019-02-14 05:00 Batata harra

Dette er en superdigg potetrett fra Libanon, som jeg ofte serverer sammen med falafel og hummus. Her får poteter steke sammen med koriander, hvitløk, chilipulver og litt sitron. Resultatet er,…

2019-02-13 05:00 10 retter til Valentine’s Day

Nå vet dere, nå har jeg lest meg opp på romantisk mat. Og ingenting er vel mer koselig enn å bli invitert på et skikkelig godt, hjemmelaget måltid på Valentine’s…

2019-02-12 05:00 Chilisjokolade

First things first: Denne oppskriften er HEFTIG inspirert av en jeg fant i boken Sunn sjokolade, skrevet av min venninne Anette Borge. Jeg skal virkelig ikke ha æren av å ha…

2019-02-10 05:00 One pot-artisjokkpasta fra Sykt enkelt

Foto: Erik Sæter Jørgensen Dette er en av favorittene mine fra min andre kokebok, Sykt enkelt, som kom ut i oktober 2018. Boken handler rett og slett om rask vegansk…

2019-02-08 05:00 Vegansk ukemeny: Uke 7, 2019

Ny uke betyr ny ukemeny! Og denne uka er det noen av favorittrettene mine som pryder menyen. Her finner du blant annet falafelburger, pastagrateng og stekte nudler med peanøttsaus og…

2019-02-07 05:00 Risotto med to typer sopp

Risotto er virkelig en perfekt middag når du er tom for ideer. Så lenge du har den gode risottorisen så klarer du deg nesten med hva som helst oppi. Her…

2019-02-05 05:00 Kjøleskapsgrøt med chiafrø og peanøttsmør

Dette er seriøst den lureste frokosten jeg vet om! Jeg må innrømmet at jeg tenkte “huh, kald grøt? Yey” da trenden med overnight oats startet for noen år siden. Men nå…

2019-02-03 05:00 Slik lager du veganske pannekaker – steg for steg

Å lage veganske pannekaker er tricky business, i alle fall om en skulle tro ut ifra diskusjonen på matgruppene på Facebook. Jeg mistenker at det like ofte er teknikken sin…

2019-02-01 05:00 Vegansk ukemeny: Uke 6, 2019

Uke 6 allerede, tenk på det! Det går faktisk mot lysere tider og varmere dager. Selv er jeg ganske utålmodig når det kommer til sistnevnte, så derfor blir det mye…

2019-01-31 05:00 Vegansk tallkake

Kaster meg på trenden et par år for seint, jeg. Dette er en kake jeg har hatt lyst å prøve meg på helt siden jeg leste om den på Franciskas…

2019-01-29 05:00 Auberginedipp

Aubergine er en skikkelig gøyal grønnsak. Steker du den akkurat nok, blir den nesten kjøttaktig i konsistensen, og er den marinert eller krydret riktig blir den en virkelig fabelaktig hovedrett.…

2019-01-27 05:00 Halvnøtt

Det er så snodig hvilke minner jeg har etter besteforeldrene mine. Jeg husker så godt kjøleskapet, for eksempel. At når jeg åpnet det så lå sjokoladene i de øverste hyllene…

2019-01-25 05:00 Ukemeny på studentbudsjett

Rimelig vegansk middag, går det an? Selvsagt. Spiser du fornuftig er det faktisk mye penger å spare på å holde seg til et plantebasert kosthold, så det må jo passe…

2019-01-24 05:00 Veganske franske makroner

Veganske makroner laget av kikertlake og cream of tartar lagde jeg for første gang for godt over to år siden. De ble ikke noe fine. Likevel la jeg ut oppskriften på…

2019-01-22 05:00 Resteris med karri

Har du risrester fra gårsdagens middag, og er ikke helt klar for stekt ris til middag igjen..? Da må du prøve denne herlige curryretten med ris, kikerter og søtpotet! Jeg…

2019-01-20 05:00 Mild kokossjokolade

Kanskje noen av dere som leser bloggen har fått med seg at jeg har blitt hekta på å lage sjokolade. Det startet som et kall som kom til meg 2.…

2019-01-18 05:00 Vegansk ukemeny: Uke 4, 2019

Det er minst minus hundre grader her i Stavanger, og blitt skikkelig vinter. Og så blåser det, og er surt. Så alt jeg har lyst å spise er varme supper,…

2019-01-17 05:00 Vegansk karamellsaus

Dette er en slags kombinasjon av karamellsaus og kondensert kokosmelk. Eller – jeg bruker teknikken som brukes for å lage kondensert melk, til å lage en herlig karamellsaus. Først litt…

2019-01-15 05:00 Rice and beans

Dette er så godt! Rice and beans (som hadde vært skikkelig lett å oversette til norsk) er en klassiker som serveres mye i Costa Rica (og landene rundt). Det er en enkel…

2019-01-13 05:00 Ostekake med friske bær

En festpyntet ostekake er kanskje det aller kjekkeste jeg vet om å servere i selskaper. Det fungerer jo både som dessert og som kake, og alle liker jo ostekake. Denne…

2019-01-12 05:00 Linsesuppe

Denne suppen er enkel å lage, ingrediensene er rimelige, den er full av gode næringsstoffer, og til tross for alle disse positive egenskapene så smaker den skikkelig godt også! Jeg…

2019-01-11 05:00 Vegansk ukemeny: Uke 3, 2019

Veganuar, altså! Masse folk lever vegansk for første gang, og det er masse positiv oppmerksomhet rundt veganisme i media. Sist uke kjørte jeg en sykt enkel ukemeny, med retter som…

2019-01-07 05:00 Tomatsalat

Da jeg var mindre var jeg overbevist om at jeg ikke likte tomater. Jo da, jeg likte ketchup. Og pizzasaus, og etterhvert tacosaus. Men tomatene var jeg ikke spesielt imponert…

2019-01-06 13:00 Vegansk ukemeny: Uke 2, 2019

Mange prøver en vegansk livsstil for første gang nå i januar, og det er veldig gøy synes jeg. Derfor har jeg satt sammen en ukemeny med relativt enkle retter, med…

2019-01-06 05:00 Sitroncupcakes

Dette er noen syrlige og søte cupcakes med en supergod sitronsmørkrem. Helt på toppen har jeg vegansk kakepynt og spiselig glitter, kjøpt hos Ms Cupcake i London. Dersom du tilfeldigvis…

2019-01-05 05:00 Nudelsuppe med smak av Thailand

Jeg er vanvittig glad i kombinasjonen currypaste, kokosmelk og peanøttsmør, spesielt i kombinasjon med hvitløk, ingefær, soyasaus og litt sirup. Det blir kjapt en veldig bra saus – smakfull og…

2019-01-03 05:00 Kapersvinaigrette

Denne dressingen er rett og slett lettvint å lage, og den smaker friskt og godt. Det er den dressingen du trenger når du er lei av kremet og fyldig mat.…

2018-12-31 16:00 Årsregnskap

Foto: Jon Hesby, Marius Vervik, Trondheim vegan fair, maylinda.no, United Influencers, Frisk Forlag, Erik Sæter Jørgensen 2018 har vært et krevende år for meg. Kanskje det vanskeligste til nå. Jeg…

2018-12-29 13:00 Vegansk nyttårsmeny (og ukemeny for uke 1 2019)

Den første ukemenyen for 2019 tjuvstarter med nyttårsaften, så her går vi hardt ut med festmat, før vi kjapt flytter over til enkle og gode hverdagsretter. Mange ønsker å spise…

2018-12-27 15:13 De 10 mest populære oppskriftene i 2018

Nok et år går mot slutt, og jeg mistenker at det aldri før har blitt spist så mye vegansk her til lands som dette året. Her på bloggen har jeg…

2018-12-22 09:00 Vegansk ukemeny: Julemenyen 2018

Julemiddag, julefrokost, julelunsj, romjulstaco… Her finner du alt du trenger til spisebordet i julen! Mandag (julaften): Nøttestek (videooppskrift) Forslag til tilbehør: Kosenkål Brun saus Engelske roasted potatoes  Ovnsbakte beter Kålrabistappe Brun…

2018-12-20 20:00 Kokoscookies

Hvert år så lager jeg minst 7 17 slag til jul, for desember er strengt tatt den eneste måneden i det er sosialt akseptabelt å bake hver eneste kveld. Mange…

2018-12-19 10:30 Porsjonsterte med pære

Dette er en nydelig ovnsbakt pære med smak av peanøtter og salt karamell, servert på en sprø butterdeigbunn. Desserten er den perfekte avrundingen på en fin middag men tar ikke…

2018-12-18 14:00 Millionaire’s shortbread med pecannøtter

Dette er en aldeles vidunderlig engelsk kake med de tre klassiske lagene: kjeks i bunn, karamell i midten og sjokolade på toppen. For å frekke meg til litt så har…

2018-12-17 05:00 Potetgrateng

Poteter, poteter, poteter, poteter… Jeg blir aldri lei! Poteter må seriøst være noe av det aller beste jeg vet. Poteter og sjokolade. Men helst ikke sammen. Uansett – her er…

2018-12-16 05:00 Brun soppsaus

Noen måltider krever rett og slett en skikkelig god saus. Det være seg julemiddagen, den tradisjonelle søndagsmiddagen, eller en dag der du trenger å spise en god saus med skje…

2018-12-14 05:00 Vegansk ukemeny: Uke 51, 2018

Førjulstiden må være en av de koseligste tidene på året –  i alle fall for de som klarer å styre unna julestresset. Denne uken har jeg derfor noen veldig enkle…

2018-12-13 05:00 Sautert grønnkål

Du vet når du planlegger en festmiddag, og slår på stortrommen med alt. Nøttestek, fløtegratinerte poteter, kremet saus, tyttebærsyltetøy… Men hadde det ikke vært greit å snike inn noe som…

2018-12-12 09:54 Datoene er klare for Oslo Vegetarfestival 2019!

Alle foto: Mira Wickman Er du bittelitt interessert i vegetarmat, eller fullblods veganer? Er du opptatt av miljø og klima, eller er dyrevelferd det aller viktigste for deg? Uansett – det er…

2018-12-12 05:00 Julebakt rosenkål

For en grønnsak rosenkål er! Da jeg vokste opp trodde jeg at jeg ikke likte den, fordi de eneste gangene jeg fikk den servert var ihjelkokt på julebuffet på hotell.…

2018-12-10 05:00 Vegadeller

Familien min har alltid vært glad i Danmark og dansk mat, og derfor har frikadeller stått på bordet ved mer enn én anledning. Søsteren min lager det alltid til jul…

2018-12-09 06:00 Vegansk hvit sjokolade

Reklame for kokeboken til min venninne Anette.  Jeg er altså nyforelsket i sjokoladelaging! Som nevnt tidligere kom min venninne Anette ut med en helt vegansk og superbra sjokoladekokebok nå i…

2018-12-08 06:00 Julestek uten nøtter

Mange har spurt etter oppskrift på nøttestek uten nøtter (eller, strengt tatt, vegansk julestek uten nøtter), så da var det virkelig på tide å få inn en slik oppskrift her…

2018-12-07 11:30 Vegansk ukemeny: Uke 50, 2018

Desember er virkelig i gang, og folk har det travelt med juleforberedelser, avslutninger, festligheter og allslags. Derfor har jeg denne uken satt sammen en superenkel ukemeny, der alle rettene er…

2018-12-05 06:00 Lakrissjokolade (og annen sunn sjokolade)

Reklame for kokeboken til min venninne Anette.  Jeg har blogget i åtte år nå, og det er FÅ sjokoladeoppskrifter på bloggen. Og de som finnes er jo bare at jeg…

2018-12-04 06:00 Veganske lakseruller med kremost og gressløk

Vegansk laks? Neineineineinei! tenker du sikkert nå. Eventuelt Vegansk laks? Jajajjajajajaaa! Ikke vet jeg. Jeg synes det er litt rart selv. Men helt siden jeg så “gulrotlaks” på bloggen Veganeren for nesten…

2018-12-03 06:00 Tykk soppsaus

Nydelig brun saus til julemiddagen. Brun saus er jo veldig vanlig på norske middagsbord, men til julen så synes jeg vi skal gjøre litt ekstra stas på denne sausen. Her…

2018-12-02 06:00 Krydra nøtter

Nydelig julemiddagstilbehør som også kan settes fram som snacks.  Jeg er veldig glad i litt søtt tilbehør til julemiddagene, og spesielt tyttebærsyltetøy er obligatorisk på bordet. Men av og til…

2018-12-01 06:00 Arme riddere med kanel og kardemomme

Utenom på skolekjøkkenet, så hadde jeg aldri laget arme riddere før jeg ble veganer. Men det er noen ting, du vet, når du ikke kan ha dem lenger, da har du…

2018-11-30 06:00 Vegansk ukemeny: Uke 49, 2018

Desember står for døren! Herlighet hvor ble denne høsten av? Siden førjulstiden er travel for mange, har jeg denne uken konsentrert meg (for det meste) om kjappe og lettlagede middager…

2018-11-29 06:00 Bang bang blomkål

Og her er jeg da, Mari 37 år, som trodde at “Bang bang” var en sang ungdommene hørte på for noen år siden, og dett var dett. Men så la…

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.