Idebank for småbarnforeldre

Tid Innlegg
2020-06-15 09:03 Det skulle jo ikke ende slik…

Når du leser dette, er jeg på vei hjem med klump i magen, tårer i øynene og knekk i stoltheten. I dag er dagen vi aldri hadde tenkt skulle komme. Dagen vi har jobbet så uendelig hardt for ikke skulle vise seg. Dagen som vi har blødd, svettet og grått for å unngå. I dag, … Continue reading "Det skulle jo ikke ende slik…"

2020-06-13 17:00 1-2-3 NÅ smeller det!

Buckle up! Hold deg fast! Heng på! Legg på sprang! Det er det jeg føler akkurat nå. Denne uken satt vi en ønsket dato for flytting til fjellet, og i dag tok jeg meg tid til å se på kalenderen. Og jeg sier bare hjelp! Tiden flyr, og det er et hav av ting å … Continue reading "1-2-3 NÅ smeller det!"

2020-06-12 19:36 Kjære NRK, vi, ungdommen, barna og puberteten takker deg.

Jeg anser meg selv som temmelig lite prippen. Jeg tåler det meste, og har stått i det meste. Med sju barn er det bare sånn. Men likevel må jeg nok innrømme, at jeg merker det knyter seg med en gang en av barna kommer på banen og stiller spørsmål om kropp, altså nå snakker jeg … Continue reading "Kjære NRK, vi, ungdommen, barna og puberteten takker deg."

2020-06-11 19:53 Jeg forventer 10 meter avstand, minst.

Vi er alle en del av dugnaden, selv om vi holder på å glemme den. 1 meter avstand er mulig å opprettholde, og kanskje enda lettere i sommer. Vi alle har jo et felles ønske, å ikke smitte noen. Ikke la eventuelt uviten sykdom smitte over til andre. Men verden går i museskritt tilbake til … Continue reading "Jeg forventer 10 meter avstand, minst."

2020-06-09 20:07 Det er mye du ikke vet om meg.

I går, åpnet jeg døren på et tema jeg har gjemt lenge. Alt for lenge. Å snakke om rus i nær familie er vanskelig, og et bagatellisert og ikke minst tabu belagt problem. Ikke bare er det sårt og vondt, men også fylt med en god dose skam. Rusavhengighet forbindes ofte med mye negativt. Lite … Continue reading "Det er mye du ikke vet om meg."

2020-06-08 18:19 Jeg liker deg bedre når du ikke drikker

Det er vanskelig å forklare, men det er nesten som om sløret ble borte på en måte. Som om tåken lettet og jeg så deg klart og tydelig foran meg. Ikke noe grums og bakgrunnsstøy. Du var deg selv, slik du pleide å være. Når jeg var liten, og du var edru. Men så ble … Continue reading "Jeg liker deg bedre når du ikke drikker"

2020-06-06 12:41 Dette har jeg gledet meg til å fortelle dere!

// Jeg merker det knyter seg litt i brystet, når jeg sier det høyt. men nå er det ikke lenge igjen før dørene skal lukkes. Kos med kidsa tømmes sakte men sikkert, og snart er dette eventyret over. Vi har valgt det selv, vårt valg. Men likevel ikke noe vi ønsket å gjøre. Det var … Continue reading "Dette har jeg gledet meg til å fortelle dere!"

2020-06-05 18:30 Mamma skal bare…

Du vet, de dagene hvor du står opp med friskt mot og masse energi og tenker at i dag er dagen man skal gjøre unna det meste på lista og enda litt til. De dagene man blir så ivrig at man glemmer at man er omringet med flere faktorer som kan stikke kjepper i alle … Continue reading "Mamma skal bare…"

2020-06-05 13:47 Tips til gode sommerbasic – med rabattkode

//annonse   ellos   Denne pinsen har uten tvil gitt oss en smak av sommer. Det er nesten så jeg har kjent på at varmeskalaen for min del har sprengtes litt. Altså jeg liker sommeren, veldig glad i den, men når varmen når det punktet at man ikke orker annet enn å søke etter skygge, … Continue reading "Tips til gode sommerbasic – med rabattkode"

2020-06-02 13:28 Kjære kroppen min, en mors bekjennelser.

Det er ikke ofte jeg ikke vet hvor jeg skal begynne, men når jeg skal prate til deg blir det litt sånn. Men la meg begynne med å si takk.   Takk for at du har holdt ut med meg, stått på, gjort ditt ypperste. Båret meg og syv fine barn frem. Latt meg danse … Continue reading "Kjære kroppen min, en mors bekjennelser."

2020-06-01 18:27 En rolig dag i solen.

Jeg merket det i det jeg åpnet øya, soverommet var varmt, kroppen klam selv om den lå uten dyne. Fuglene synger og blå himmel kan skimtes i mellom persiennene. En bonus fridag ligger i vente og sommerkjolen hang klar. DETTE blir en herlig, rolig dag i solen… tenkte syv barns moren og gikk ut av … Continue reading "En rolig dag i solen."

2020-05-31 10:15 Neimen, der var du.

Det er rart, med nyfødte, hvordan de ser deg, men ikke ser på deg på et vis. Det er akkurat som om det er et tynt slør over personligheten og kontakten. De får med seg omverden, men er ikke med. Tilskuer på et vis. Jeg glemmer det egentlig hver gang, hvor rart det er å … Continue reading "Neimen, der var du."

2020-05-28 08:01 Advarsel – barn tærer på forholdet!

Ingen av oss reagerer med det første, Vi har akkurat satt stumpene ned i sofaen etter en lang dag og hektisk ettermiddag. og nå står den der foran oss og lyser blått. Babycallen Og lyden den sender ut skjærer godt ned i ryggmargen. Ingen av oss reagerer, bare ser på hverandre i sidesynet. Survingen går … Continue reading "Advarsel – barn tærer på forholdet!"

2020-05-26 19:14 Litt kjoleinspo og rabattkode.

Reklame | ellosofficial Jeg er egentlig ikke noe kjole menneske. Ikke i det heletatt. Men 2 mnd i året skjer det noe med meg. Sommeren, da foretrekker jeg kjole. Luftig, enkelt og sommerlig.   I samarbeid med Ellos er jeg så heldig å få dele litt inspo med dere. Og selvfølgelig en rabattkode. Denne gjelder … Continue reading "Litt kjoleinspo og rabattkode."

2020-05-26 09:49 Hvem hadde trodd.

Hvem hadde trodd, den dagen du kom kjørende inn på bensinstasjonen i din nyvaska sierra, at vi skulle ende opp her. 7 (!!!) småtroll, smågrå i håret begge to, på flyttefot til fjellet og temmelig godt gift. I dag er du 39 år og du fortjener å bli bært på gullstol hele dagen slik som … Continue reading "Hvem hadde trodd."

2020-05-24 19:16 Si jeg er flink.

Jeg er skrekkelig klar over at jeg er heldig. At det ikke kommer av seg selv, selv om det er det mest naturlige i verden. Jeg tok det som en selvfølge, helt til jeg fikk et barn jeg ikke mestret det med. At vi fikk det til igjen denne gangen tok jeg med andre ord … Continue reading "Si jeg er flink."

2020-05-23 16:37 Det er som en dans.

Jeg har kjent på det skikkelig i dag, etter et par timer var jeg helt svimmel og susete i hodet uten kontroll. Det er lenge siden jeg har følt på at flokken min gir meg kaos i hodet. Men i dag, har alt vært kaos. Hvor er Daniel? hvem ser etter Oda? kan du holde … Continue reading "Det er som en dans."

2020-05-22 10:22 6 ting du rett og slett ikke kan kontrollere

Å ha fullstendig kontroll, er vanskelig å oppnå. Fullstendig umulig som forelder. Oh yes, det er så mange ting man rett og slett ikke kan ha kontroll over som en mamma eller pappa. Uansett hvor mye man etterstreber det. Foreldrerollen setter deg på prøve, byr på utfordringer og usannsynlig mye mestring bare man ser det. … Continue reading "6 ting du rett og slett ikke kan kontrollere"

2020-05-20 19:54 Håper ikke du blir sint nå mamma..

Jeg vet ikke om du blir sint nå mamma. Hun står med beina i kors og tvinner fingre. Lett solbrent i kinna etter en lang dag ute. Kinnene er fulle av herlige sommerfregner. Håret rufsete, klærne møkkete. Blir du sint? Jeg smiler og småler, men vennen min, jeg vet jo ikke hva du skal fortelle … Continue reading "Håper ikke du blir sint nå mamma.."

2020-05-19 18:04 Kjære barseltid, ikke stikk av.

Jeg må nesten myse for å se klart, litt usikker på om det er tirsdag eller torsdag i dag. Helt ærlig litt usikker på om det er natt eller dag også. Hode har en ulmende hodepine på lur konstant, ikke så rart når nakken er stiv og øm etter utallige timer med amming. Jeg er … Continue reading "Kjære barseltid, ikke stikk av."

2020-05-18 19:00 Beklager lillemann

Jeg beklager lillemann. Jeg lover, vi gjør så godt vi kan. Selv om du er minst av sju små, er det ikke så lett å alltid forstå. Vi skjønner du er sint og lei når tårene triller, men det er ikke alltid lett å vite hva vi skal gjøre for at gråten stilner. For selv om … Continue reading "Beklager lillemann"

2020-05-18 11:53 Da var kontrakten signert!

Altså, dette føles vilt, crazy, spennende, fantastisk, skummelt og herlig. I dag ble leiekontrakten signert, og vi vet at vi har et sted å bo. Ferden går med andre ord til Røros om ikke mange ukene. Og vi har noe helt vilt å gjennomføre før den tid. Dersom du ikke har fått med deg dette, … Continue reading "Da var kontrakten signert!"

2020-05-17 18:44 Det hadde blitt totalt kaos.

Er du våken? Mannen har sneket seg lydløst inn på soverommet føles det ut som. Plutselig står han der bare. Over meg, ut av det blå. jeg ligger i sengen med minstemann koblet på venstre pupp. Han er i gang med måltid nummer 654839 denne natten føles det ut som. Jeg skulle gjerne ha sovet … Continue reading "Det hadde blitt totalt kaos."

2020-05-16 19:10 Tusen takk Korona

Vi er sakte men sikkert på vei mot det vi en gang husker som normalen. Etter ni uker, langt ifra normalen, tar vi nå små musesteg steg tilbake igjen. Jeg skal være ærlig, det er både skummelt og godt. Å se lys i enden av tunnelen. Men samtidig er det rart å kjenne på at … Continue reading "Tusen takk Korona"

2020-05-15 15:46 Nybakt – mamma – knekken

Det kom liksom litt kastet over meg, eller det føles iallfall slik. Jeg har riktignok hatt noen dager denne uken med litt ekstra. Litt telefonmøter, gjesting i podcast, viktige avgjørelser osv. Små og litt større ting som setter smeltehjernen på prøve. Så jeg burde kanskje sett den komme? Jeg vet jo den kommer, det gjør … Continue reading "Nybakt – mamma – knekken"

2020-05-13 18:43 Ingen forbereder deg på det.

I går var første kvelden, på 5 ukers dagen din. Du fant ikke roen nær meg, oppå brystkassen, slik du har sovet hver eneste kveld siden jeg endelig fikk hilse på deg. Det hadde blitt en vane, jeg må innrømme det. En vane jeg trivdes godt med, blæra mi ikke like mye. men jeg visste … Continue reading "Ingen forbereder deg på det."

2020-05-13 09:12 5 uker allerede – over den første kneika

//annonse Altså, denne tiden den flyr, det er så klisje og si   men denne karen her.   Han ble jo født i går men vært her alltid. Denne gangen merker jeg at jeg tviholder litt, blir ikke stressa av alt jeg skulle ha gjort mens han sover på brystet, nyter faktisk hver sekund, tviholder … Continue reading "5 uker allerede – over den første kneika"

2020-05-12 19:06 Men tenk om vi angrer.

Det krever mot å gjøre store endringer, å bryte fra det man er i, for å tre inn i noe man ikke kjenner. Det er klart det har vært både skummelt og vanskelig å falle på vår avgjørelse. Og enda skumlere var det kanskje å si det høyt. Du vet, alt blir så mye mer … Continue reading "Men tenk om vi angrer."

2020-05-11 09:09 En lykkes dag for alle småbarnsforeldre.

Jeg aner ikke hvor mange ganger jeg har hørt den samme sangen på repeat og ifra ulike duppedingser. Sangen skjuler seg i dukker, i tryllestaver, i smykkeskrin, i håndholdte speil, i tøfler (!!?) og med regelmessige mellomrom har den festet seg i hjernebarken litt bedre enn man ønsker. Variasjonen har ligget i språket. To varianter … Continue reading "En lykkes dag for alle småbarnsforeldre."

2020-05-10 18:02 Jeg går i samme fella igjen.

Lillebror er straks 5 uker liten, 5 uker stor. Ingen helt nyfødt som slumrer seg gjennom dagen lengre, men med små korte våkenperioder mellom bleieskift, mating og soving. Han følger sine søsken når det kommer til soving, dagen er det lite eller ingen dyp søvn, natten er mer preget av litt lengre strekker med søvn… … Continue reading "Jeg går i samme fella igjen."

2020-05-09 20:46 Dette kan jeg leve lenge på!

Altså, dette føles SÅ godt! denne lørdagen kan jeg leve lenge på! Dette var første lørdagen vi nailet siden fødsel. Når jeg tenker meg om.. siden lenge før fødsel. første lørdagen hvor det ikke handlet bare om å overleve men å leve også. første lørdagen hvor vi koste oss mer enn stabbet oss gjennom dagen. … Continue reading "Dette kan jeg leve lenge på!"

2020-05-08 11:16 Tobias en måned – til syvende og sist.

Det er en merkelig følelse. Han ble født i går, men samtidig alltid vært her. Han er en helt naturlig del av vårt kaos nå, samtidig føles han så fersk og liten. Men i dag, nesten i skrivende stund er han en måned stor. Han ligger å vipper i stolen, mens en sliten, lykkelig og … Continue reading "Tobias en måned – til syvende og sist."

2020-05-06 20:19 Hun hadde vært din favoritt.

Altså, det gliset kunne sjarmert hvem som helst, det er jeg sikker på. Det er umulig å ikke dra på smilebåndet selv i det hun setter øya i deg. Rynker på nesa, og i dag med bursdagskrone og sjokoladekake rundt munnen. Jeg er sikker på at hun hadde vært din favoritt. Selv om du ikke … Continue reading "Hun hadde vært din favoritt."

2020-05-05 18:08 Kjære lille store 3 åringen min

Jeg hadde lovet meg selv å ikke gråte, men slaget er tapt. Allerede i det jeg skrev overskriften kjente jeg tårene presse på. Var det ikke i går, jeg fikk hilse på for første gang. Snuse deg på hodet og sukket lettet ut. Et svangerskap var over, reisen var i gang. Du, og jeg, den … Continue reading "Kjære lille store 3 åringen min"

2020-05-04 19:45 Hva er det dere holder på med?

De samme spørsmålene går igjen. Hvorfor Røros? Var ikke butikken vellykket? Hva skal dere gjøre nå? Hvorfor endre på alt så plutselig? Hva er det dere holder på med? Spørsmålene har kommet flere ganger daglig siden vi slapp bomben om flytting og avvikling av butikken vår. Jeg ser det diskuteres om våre valg i ulike … Continue reading "Hva er det dere holder på med?"

2020-05-04 09:25 Endelig noe nytt i skapet -rabattkode!

//annonse   Åh herremin jeg er så glad for at jeg bestemte meg for å unna meg litt nytt tøy i garderoben. Som nevnt tidligere har det alltid endt opp med at perioden etter fødsel har vært preget av slitne mammaklær og generelt plagg jeg ikke har følt meg særlig vel i. Alt i påvente … Continue reading "Endelig noe nytt i skapet -rabattkode!"

2020-05-03 17:40 Kampen om tilværelsen

Du vet, når du har vært på konsert og utsatt ørene for ørlitt for høy lyd og du kommer hjem og skal legge deg. Den lyden du får i hodet da? Jeg kaller den lyden for dataveps, en lys summende lyd som forteller deg at ørene har jobbet på høygir. Den lyden, hører jeg nå. … Continue reading "Kampen om tilværelsen"

2020-05-02 14:49 Lørdagstrusselen.

Jeg lærer aldri, jeg fatter det ikke. Det jeg skal skrive om nå er trolig min minst gode egenskap. Mitt største problem er vel kanskje at jeg ikke klarer å slutte den onde sirkelen. Gang på gang repeterer dette seg, hver eneste lørdag smiger den seg på. Jeg vet i skrivende stund at jeg ikke … Continue reading "Lørdagstrusselen."

2020-05-01 18:36 Det er faktisk en forskjell.

Gårsdagens innlegg fikk enorm respons. Innboksen var full av kjærlighet og støttende heiarop når jeg åpnet gluggene i dag tidlig. En fantastisk start på dagen etter en dårlig natt. Noe som viser meg at vi kan hvis vi vil og får tenkt oss om. Jeg tror vi må være dette enda mer bevist, sende en … Continue reading "Det er faktisk en forskjell."

2020-04-30 19:25 Nå er det faktisk nok!

“Du vet det finnes senger til babyer også?” “Du trenger ikke amme hele tiden?” “Han har på seg alt for lite klær” ” Du bærer han helt feil” “3 uker og sitter allerede i vippestol!!?” “ikke rart dine unger ikke sover, du har han jo oppå deg hele tiden, snakk om å gjøre seg … Continue reading "Nå er det faktisk nok!"

2020-04-30 14:07 Hvordan i huleste skal dette gå?

Overskriften oppsummerer en tanke som er ganske gjentagende i hodet mitt om dagen. Hvordan i huleste skal dette gå. Med en barsel, mombie hjerne og en utslitt mammakropp med underskudd på søvn og en sliten pappa med alt for mye å gjøre skal vi rotte oss sammen og få pakket ned et hus med ni … Continue reading "Hvordan i huleste skal dette gå?"

2020-04-28 19:03 Mamma skal bare ta en dusj

Vettu, jeg MÅ ta en dusj jeg altså, sier jeg i det jeg passerer han i gangen Jeg på vei for å redde ferdigpizzaen i ovnen Han med en lett survete baby på armen. I bakgrunnen krangler de to midt i mellom. Han sier ingenting, blikket sier alt. Han snur seg ved baderomsdøra, Må du…. … Continue reading "Mamma skal bare ta en dusj"

2020-04-27 19:42 Tårer på en trilletur.

Fy søren for et kaos rekker jeg å tenke i det jeg røsker med meg en genser på vei ut av stua. Nede i gangen hører jeg totalt kaos, den ene finner ikke buksa si, den andre leter etter den siste skoen. En nekter å ta på lue og en gråter, høyt, veldig høyt og … Continue reading "Tårer på en trilletur."

2020-04-27 11:43 Hva skjer videre? -Vi svarer på spørsmål

For en respons på video vi delte i helgen. Takk for alle heiarop og lykkeønskninger, vi er så takknemlige for at dere forstår og respekterer våre valg og ikke minst at dere fortsatt vil henge med oss. Det tok ikke lange tiden før det begynte å renne på med spørsmål, så jeg opprettet en spørrerunde … Continue reading "Hva skjer videre? -Vi svarer på spørsmål"

2020-04-26 17:23 Vårrengjøring i garderoben – rabattkode hos ellos

//annonse Altså, folkens, kula er borte, Kroppen er så langt derifra tilbake til sitt gamle vante (jeg er litt usikker på om den husker hva sitt opprinnelige opphav er) Jeg har tidligere svangerskap godtatt å gå i gravidklærne og ellers temmelig utdatert garderobe i påvente av at kroppen skal krympe nok til å passe i … Continue reading "Vårrengjøring i garderoben – rabattkode hos ellos"

2020-04-26 06:45 Da har vi endelig fortalt dere ❤️

OI går sprakk endelig ballongen. Det var unektelig godt å fortelle dere alt som har foregått i kulissene. Vi er overveldet over responsen og takker så mye for alle hyggelig kommentarer ! Tenk så heldige vi er som har dere som heia gjeng!   Jeg lovte dere videoen her inne også til dere som ikke … Continue reading "Da har vi endelig fortalt dere ❤️"

2020-04-25 07:32 Sommerfugler i magen.

Jeg er veldig klar over at jeg har holdt dere på pinebenken, men det er noe med det, å få ha noe for seg selv en stund. Fordøye, føle på og kjenne at det er riktig. Og det er ikke ofte jeg piner dere ørlitt, så litt moro må en barselkvinne få lov å ha … Continue reading "Sommerfugler i magen."

2020-04-24 10:13 Kan du ikke bare fortelle alt?

Jeg visste jo inderlig godt at jeg trampet inn på et følsomt og ikke minst bastant område (om jeg kan kalle det det) Når jeg nevnte at minstebror hadde kort tungebånd, skjønte jeg jo at jeg gikk på glør. Det tok ca 3 sekunder før første melding tikket inn om bastante meninger om hvor jeg … Continue reading "Kan du ikke bare fortelle alt?"

2020-04-22 17:27 Mitt beste tips til fødebagen -det er nesten som magi.

//annonse Jeg husker godt  hvor usannsynlig desperat jeg var, Med en baby på noen få uker på brystet satt jeg og slet med å kose meg. Alle ba meg nyte, og alt jeg gjorde var å gru meg til neste mating, og når de er så små, så skjer det jammen meg hyppig. Om du … Continue reading "Mitt beste tips til fødebagen -det er nesten som magi."

2020-04-22 10:58 Håpløst forelsket

Det er noe med det, en blivende storesøster på snart 3 er på mange måter en tikkende bombe. Du vet det vil være en en reaksjon, og i hennes tilfelle en eksplosjon. Oda er nemlig mye. Mye av alt. ingen er så glad som Oda, men ingen er så sint som Oda heller. Hun er … Continue reading "Håpløst forelsket"

2020-04-21 11:27 Jeg er så dårlig på å holde på hemmeligheter

Jeg merker at det nærmest klør i munnen. Og samvittigheten tyter ut både her og der. Jeg har, eller rettere sagt, vi har noe usagt. En stor hemmelighet som virkelig begynner å gnage og som jeg har inderlig lyst til å fortelle dere. Helt ærlig, siden jeg først er i gang,  har jeg flere på … Continue reading "Jeg er så dårlig på å holde på hemmeligheter"

2020-04-18 18:01 For første gang.

Det kommer til å bli en del av de det neste året. Alt som gjøres og gjennomføres for første gang. Det er kanskje noe av det mest magiske med å følge et nytt liv fra nyfødt til selvstendig individ. Alle de “første gangene”. Med et helt ferskt liv som knapt har smakt på luft, er … Continue reading "For første gang."

2020-04-17 19:06 Barnehageåpning – hvor er barnas trygge hverdag?

Det er liksom rart med det, hver eneste morgen er lik. Hun klamrer seg ekstra hardt i armen til pappan i det de trår inn. Selv om de gjør det hver eneste dag, så er det noe med avskjed. Det er aldri gøy. Heldigvis er det en helt egen stemning der om morningen, de ansatte … Continue reading "Barnehageåpning – hvor er barnas trygge hverdag?"

2020-04-16 14:35 Da Tobias ble født- Til syvende og siste del 2

Det er fire cm sier hun og smiler. Jeg kjenner jeg blir varm nedover bena, der var vi i gang sier hun og storsmiler. Jeg kjenner jeg umiddelbart blir uhell. Hjerte hamrer så raskt og hardt at jeg kan høre mine egne hjerteslag i ørene og føle de helt ut i fingerspissene. Jeg blir kvalm, … Continue reading "Da Tobias ble født- Til syvende og siste del 2"

2020-04-15 18:46 Da Tobias ble født – til syvende og sist del 1

Det begynner nesten å bli så jeg kan si at det var i tradisjonens tro.. Fødselsangsten overrumplet meg sakte men sikkert, og tilslutt hadde den et godt grep. Et slik et som gjør at jeg kryper inn i en hule bare jeg har plass. Soverommet, gjerne litt mørkt og kjølig er min favorittplass, der både … Continue reading "Da Tobias ble født – til syvende og sist del 1"

2020-04-15 10:27 Og vi er komplett…

Uken som har vært, kan oppsummeres med ett ord. HEFTIG. En allerede ganske så intens periode gikk inn i en overveldende periode. 07.april kl 16.25 ble familien vår komplett, og Tobias entret verden med brask og bram. Mer om fødselen kommer. Iløpet av en uke har jeg kjent på alle følelsene i boka tror jeg. … Continue reading "Og vi er komplett…"

2020-04-05 17:28 Hverdagsluksus til barselhverdagen

Reklame | Ellos official Jeg vet jeg kommer til å gå skysseltrafikk mellom to rom de neste ukene. Kanskje en gang i blant innimellom tusle innom stua, men rommene jeg uten tvil kommer til å tilbringe mest tid i er soverommet og badet. Nå er TV installert der inne, seng til meg og den lille … Continue reading "Hverdagsluksus til barselhverdagen"

2020-04-04 18:52 should I stay or should I go…

At ting blir annerledes rundt denne fødselen og tiden etter har jeg fått godt forklart og er for såvidt til den grad det er mulig forberedt på nå. Det må jo bare bli slik det blir. Vi har lagt tilrette for at det skal bli best mulig ut ifra situasjonen. Barna får et kjent menneske … Continue reading "should I stay or should I go…"

2020-04-03 19:02 Håper ikke jeg skremmer deg.

Uten filter er mitt mantra. Vise ting akkurat slik det er og hvordan det føles. Verden trenger åpenhet, ærlighet og ektehet (?) og er det noe jeg tørr, så er det å vise det. Men det ekte kan være brutalt. Brutalt og kanskje til og med skummelt. Voldsomt rett og slett. Jeg er vrengt for … Continue reading "Håper ikke jeg skremmer deg."

2020-04-03 09:13 Hvordan vet vi at dette er siste.

Jeg forstår egentlig hvorfor spørsmålet har dukket opp så ofte det siste. Fordi det er ikke første gang jeg sier det, det er jeg klekkelig klar over. Jeg var sikker allerede etter Markus jeg, altså nummer 2 om du har mistet tellingen 😉 Vi var komplette, og familien vår var en perfekt a4 familie, to … Continue reading "Hvordan vet vi at dette er siste."

2020-04-01 19:10 Snart fødsel – det vil bli annerledes denne gangen.

I dag var en vemodig dag på mange måter. Min aller aller siste jordmortime i livet. Min siste svangerskapskontroll. Min siste sjekk av sinn og kropp med en på innsiden med på slep. I dag la vi en plan, i den grad den kan legges. Nesten gang jeg ser henne, skal jeg føde. I dag, … Continue reading "Snart fødsel – det vil bli annerledes denne gangen."

2020-03-31 14:14 Gullkorn i panikk.

Mamma Hjelp !Mamma Mammaaa.. Du må hjelpe meg !! Panikken hennes er til å ta og føle på. Ytterdøren blir brutalt revet opp, og hun stapper opp trappen fortere enn bena kan bære henne. Mamma kom da, kom! Jeg prøver så godt jeg kan å være rask, men kroppen går i slowmotion med denne store … Continue reading "Gullkorn i panikk."

2020-03-31 08:22 Påfyll til vårgarderoben – endelig uten kule

Reklame | Ellos Fashion Om ikke veldig lenge er kula borte og mamma/gravidklærne kan sakte med sikkert gies bort. Det er ingen hemmelighet at jeg ikke kan hoppe ut av de, men innen våren har satt igang for fult (eller sommeren) er jeg temmelig klar for å få unna disse gravidklærne. Og jeg skal være … Continue reading "Påfyll til vårgarderoben – endelig uten kule"

2020-03-28 14:34 Søskenvognen vi har valgt til lillebror.

//inneholder  link til egen nettbutikk Aller helst skulle jeg nok hatt vogn til 4. Jonatan er fire år, men synes det er kjekt å kunne hvile bena rett som det er, Oda er bare 2,5 og bruker vogn ofte (til å sove i og avlastning) og Daniel på 1 år bruker selvsagt vogn, og nå … Continue reading "Søskenvognen vi har valgt til lillebror."

2020-03-27 18:27 10 ting jeg ikke hadde klart meg uten i babytiden

//inneholder  egenreklame Jeg vil innlede dette innlegget med å si at det er i utgangspunktet ingenting av det jeg skriver om her du MÅ ha. Ingenting man ikke hadde klart seg uten, men en ting disse tingene har til felles, er at de har gjort babytiden enklere på et eller annet vis. Tror vi alle skal … Continue reading "10 ting jeg ikke hadde klart meg uten i babytiden"

2020-03-26 21:30 Når kommer lillebror?

Mamma, når kommer lillebror? Jeg vet ikke om du har koblet det, der inne. Men pulsen min stiger, hver eneste gang jeg får spørsmålet. Og spørsmålet får jeg ofte. Sannheten er jo at på mange måter vet det, om ikke du vil komme før. Og helt ærlig, vil jeg forholde meg minst mulig til datoen … Continue reading "Når kommer lillebror?"

2020-03-25 18:40 Slimproppen har gått – Siste gravidoppdatering med syvende barn?

Jeg våknet i dag med en merkelig følelse i kroppen. Alt som jeg har utsatt uten problem, hadde jeg plutselig et brennere behov for å gjøre ferdig. Soveplass til huleboeren, vaske klærne hans, pakke fødebag. Etter en urolig natt hvor jeg hadde kommet på alt jeg burde gjøre var to do listen temmelig lang før … Continue reading "Slimproppen har gått – Siste gravidoppdatering med syvende barn?"

2020-03-24 19:18 Alt blir bra

Det er nok noe med denne tiden, som setter meg helt ut. Jeg er ikke den som tar til tårene ofte, men nå er det andre gangen på kort tid jeg sitter å gråter mens jeg hører på viktige ord fra en sliten statsminister som gjør så godt hun kan i en forvirrende, skummel og … Continue reading "Alt blir bra"

2020-03-23 10:06 10 ting vi gjør for å ha vettet i behold i disse tider.

At det krever en ekstra dose av tålmodighet å komme seg gjennom dagene nå er det ingen tvil om. På null komma niks ble vi kastet inn i en hverdag som under alle omstendigheter ville beskrives som langt ifra optimal. I praksis har vi fått servert null egentid, null arbeidstid, null pedagogisk støtte og et … Continue reading "10 ting vi gjør for å ha vettet i behold i disse tider."

2020-03-22 17:56 Skulle du kanskje tenkt på før du fikk så mange unger??

I dag bikket jeg inn i uke 37, med andre ord inn i tiden hvor babyen kan bestemme seg for å komme ut når som helst. Han er i utgangspunktet ferdig, alt som skal til nå der inne er å ruge på seg noen ekstra gram for å takle den kalde verden utenfor enda litt … Continue reading "Skulle du kanskje tenkt på før du fikk så mange unger??"

2020-03-21 16:47 10 brettspill vi anbefaler!

Reklame | Annonselenker Adlibris Gode ideer til ting man kan gjøre sammen med familie er kjekt å få servert nå. Og det er så mangt man kan gjøre, men noe vi har børstet støvet av i disse dager er brettspill. På sett og vis har det gått litt opp for oss at det er ikke … Continue reading "10 brettspill vi anbefaler!"

2020-03-20 17:25 Sorg på en meters avstand.

Skilte foran døren gir en real advarsel om at ting ikke er helt slik de pleier. Jeg har (heldigvis) ikke vært på mange begravelser i mitt liv, men jeg håper og tror at ingen andre vil bli som denne. I det jeg får opp den tunge kirkedøren ser jeg det står et menneske i gangen. … Continue reading "Sorg på en meters avstand."

2020-03-18 18:44 Om 3 uker er alt over.

Det er som regel værst i det jeg legger meg, litt vanskelig å forklare hvorfor. Men det har nok mye med stillheten, og (etterlengtet) egentid. Jeg prøver hardt å ikke tenke på det, men allerede i det jeg tar tannkrem på tannkosten kjenner jeg den kravler opp fra mørke og pirker meg forsiktig på skuldra. … Continue reading "Om 3 uker er alt over."

2020-03-17 18:27 Vi kommer ikke til å strekke til…

Jeg tror kanskje det er en fordel jeg har i disse dager, som mor til seks snart sju. Og det er velplasserte lave skuldre. Forventningene til meg selv som mor, omsorgsperson, husmor, kone, venn osv har sunket hakk for hakk etterhvert som ungene har kommet. Det sier seg selv, at jeg om jeg skulle hatt … Continue reading "Vi kommer ikke til å strekke til…"

2020-03-16 18:49 Mamma hvorfor gråter du?

Hvor mange ganger må man gjøre noe før man blir vant med det, eller føler man mestrer det? Jeg tror ikke det finnes noen fasit, enkelte ting kan man gjøre igjen og igjen og igjen og likevel føle det er første gang. Andre ting, kan man kjenne at man mestrer mer og mer etterhvert. Enkelte … Continue reading "Mamma hvorfor gråter du?"

2020-03-15 18:50 En dag vil vi snu oss tilbake og le av dette og…

En dag vil vi vel le av dette og, sier hun og ler nervøst. Tja sier jeg og prøver å le med. Jeg merker jeg ikke orker å uttale med stort. Jeg står på lekeplassen, så vidt fått kneppet igjen jakken over den høygravide magen. Hun fit og fresh på veien. Jeg tror vi aldri … Continue reading "En dag vil vi snu oss tilbake og le av dette og…"

2020-03-15 07:42 10 ting, som gjør meg lykkelig.

Jeg føler meg omringet av gruff og gørr om dagen. Virus oppdateringer rundt hvert et hjørne, dødsfall i nær familie og alt som følger med der, og jeg vil og velge å dra frem en kropp som skranter mot slutten av et langt svangerskap, og sykdom som har gått fra den ene til den andre … Continue reading "10 ting, som gjør meg lykkelig."

2020-03-13 19:03 Plutselig satt jeg på isolat.

Du er ikke frisk? Nei jeg er ikke det, sier jeg og skjønner nesten umiddelbart at dette blir vanskelig. Jeg er forkjøla, sier jeg og rensker stemmen. Sikker på det? Sier hun bak disken. ja sier jeg, helt sikker. Har du testet deg? Nei det har jeg ikke, men har hatt tett dialog med legen, … Continue reading "Plutselig satt jeg på isolat."

2020-03-13 08:41 Disney – vi ber deg, gi oss frost 2 nå!

Feberen har vart i mange år her i huset, sammenhengde og eviglang feber. Som har smittet, fra den ene til den andre, og når du først har fått den, så sitter den… hardt. Faktisk tror jeg den er umulig å bli kvitt. Jeg snakker ikke om influensa, eller omgangssyke. jeg snakker om Frostfeberen. Den har … Continue reading "Disney – vi ber deg, gi oss frost 2 nå!"

2020-03-13 07:00 Kreativ med barna – Dorullkanin

Disse er supersøte og veldig enkle å lage. Både vår aller minste og største synes disse er moro å lage. Man trenger kun dorull, maling, lim og tusj. Om man har litt ekstra stæsj å lime på blir det bare enda mer moro. Her ser dere litt av det vi har brukt: Man starter med … Continue reading "Kreativ med barna – Dorullkanin"

2020-03-12 17:36 Hva skal du med 13 bokser tunfisk??

Jeg hadde på mange måter håpet at dette skulle skje, jeg oppfordret jo Erna til dette i går Ikke at det er noen drømme situasjon for oss, som selvstendig næringsdrivende, foreldre til seks og en temmelig ferdigklekket i magen. Legg på at jeg i tillegg har blitt syk og far i huset temmelig sliten så … Continue reading "Hva skal du med 13 bokser tunfisk??"

2020-03-11 21:48 Hva er det du venter på Erna?

Jeg går rett på sak Erna, har ingen planer om å informere deg om antall smittede, økningen siste døgn eller risiko. For dette antar jeg du vet, inderlig godt. For jeg regner med, at du i likhet med meg, blir eksponert, uansett hvor vi ser om viruset som for noen timer siden ble kategorisert som … Continue reading "Hva er det du venter på Erna?"

2020-03-11 12:48 Livet går videre…

Det er helt merkelig hvordan resten av verden bare tuter avgårde selv om du føler alt stopper opp. Hvordan folk bare lever sitt helt vanlige liv, når ditt er snudd oppned og alt står på tvers. Jobb, skole, barnehage, middagslaging, alt blir annerledes, selv om det er helt vanlig. Ting føles som et ork, selv … Continue reading "Livet går videre…"

2020-03-09 18:53 Om få uker er han her, om få timer er hun borte.

Sokkene på de små nyfødte bena blir både krøllete og klumsete tatt på. Pappan står klar i bakgrunnen med bilstolen. Hun løfter den lille kroppen opp, lar den hvile litt på skuldra før hun gir den videre til pappan som plassere den lille trygt og godt i stolen. De står begge to ved siden av … Continue reading "Om få uker er han her, om få timer er hun borte."

2020-03-06 10:19 Har du litt å gi?

Noen ganger, føles det bare ut som alt bare baller på seg. Den ene dritten etter den andre ramler på deg, og før du aner det står du med møkk opp til halsen og du har ikke annet valg enn å knipe igjen munnen, selv om det lukter ekstra ille når du bare puster gjennom … Continue reading "Har du litt å gi?"

2020-03-05 17:19 Ja vi er tydeligvis idioter!

Man leser om det over alt, og jeg skal nok innrømme at det kan bli i overkant slitsomt. Antall smittede telles regelmessig, tallet øker sakte men sikkert. Både i verden og i Norge. Media tipser om hva vi bør gjøre, ikke gjøre og serverer oss statistikker om dødelighet og antall land viruset er i for … Continue reading "Ja vi er tydeligvis idioter!"

2020-03-05 07:44 Det er stort, det du ikke vet

Vi sitter på gulvet du og jeg. Du klapper iherdig i det bilen fullfører spiralen og triller ned på lekematten. Oooooj sier du og kaster deg over bilen for å gjøre det igjen og igjen og igjen. Ferden går videre til lekekassen. Det er på tide med dagens første utplukk, første av temmelig mange. Det … Continue reading "Det er stort, det du ikke vet"

2020-03-04 18:38 Føde på snapchat?

Jeg var fast bestemt ganske lenge, den idiotiske appen med det gule spøkelse skulle jeg IKKE engasjere meg i. jeg hadde mer enn nok med mine andre kanaler. Blogg, instagram og facebook, det var nok.   Jeg husker helt ærlig ikke hvem som overtalte meg, men noen lykkes. og vipps så hadde jeg laget meg … Continue reading "Føde på snapchat?"

2020-03-04 06:31 Bare en liten dupp..

Så skal vi så absolutt ikke legge skjul på at det tærer på å være foreldre til seks små soldater og en vellagret i magen. Men så gir det såpass mye at det hele er verdt det. Men så star man der, midt i perioder som tar mer enn de gir. Og både jeg og … Continue reading "Bare en liten dupp.."

2020-03-03 17:40 Det kløøøør – et tips til vannkopper.

Reklame | KaroPharma //annonse Om vi hadde flaks eller uflaks kan diskuteres. Det ble jo tross alt ingen syke barn dager, men det er klart en sommerferie hvor man gjør unna fire stk med vannkopper, blir kanskje ikke helt den ferien man hadde tenkt. Vi hadde vår egen lille vannkoppefest med andre ord. Hvor smittsomt … Continue reading "Det kløøøør – et tips til vannkopper."

2020-03-03 08:25 Gravid uke 34 med syvende barn – en etterlengtet oppdatering.

Jeg husker helt ærlig ikke siste oppdatering rundt svangerskapet. Og jeg som skulle bombadert dere med kula denne gangen. Virkelig skvise ut alt jeg kunne ut av siste kule på magen. Men jammen skjer det mye annet verdt å skrive om, som elegant har dyttet kula litt til side her på bloggen. Men nå, nå … Continue reading "Gravid uke 34 med syvende barn – en etterlengtet oppdatering."

2020-03-02 13:32 Noe alle foreldre trenger – Helt gratis.

Jeg har kjent på følelsen, flere ganger Iløpet av mine 13 år som forelder. Svett i panna, klam i hendene, en nærmest brennende følelse i magen, en munn som ikke klarer å komme med et klart ord og ører som bare ikke orker å høre mer lyd, ord, babling, krangling, mas, gråt. Kanskje er det … Continue reading "Noe alle foreldre trenger – Helt gratis."

2020-03-01 10:08 48 timer bør vi klare!

Jeg beklager altså, sier hun i det hun henger lappen opp. Det som var en helt vanlig tirsdag ble brått en uggen en. På lappen stod det med store og alt for tydelige bokstaver.   Beklager skal du ikke si, sier mannen mens han tar av eldste barnehagesoldat ytterklærne, det er da ikke din feil. … Continue reading "48 timer bør vi klare!"

2020-02-29 09:37 Det er jo tvillinger.

Det er litt morsomt, for helt siden jeg var på første ultralyd med sistemann i magen følt at jeg har “sett han” før. En helt merkelig følelse egentlig. Og ved forrige ultralyd ble følelsen enda sterkere, han kom så tydelig frem i profil. Det er kanskje ikke så rart egentlig, de er jo tross alt … Continue reading "Det er jo tvillinger."

2020-02-28 19:10 De tror det er pollenallergi

Reklame | LUX Norge Jeg må innrømme at jeg ikke ofret det så mye som en tanke før egentlig, inneklima altså. Jeg mener, jeg merket det jo, om et av barnas rom var innestengt, soverommet vårt trengte luft eller stua skrek etter en liten runde gjennomtrekk. Og lufte gjør vi rett som det er. Og … Continue reading "De tror det er pollenallergi"

2020-02-28 12:52 Sove sove sove -Noen gode råd fra en sliten seksbarnsmor ?

Jeg må ærlig innrømme at jeg ikke ble særlig begeistret da jeg så min mann hadde satt meg på gullstol og skrytt over mine ferdigheter når det kommer til legging. For all del, jeg tar imot den, jeg har lagt ned en iherdig innsats her, men når jeg i tillegg så at han hadde oppfordret … Continue reading "Sove sove sove -Noen gode råd fra en sliten seksbarnsmor ?"

2020-02-28 07:39 gullkorn fra 4 åringen – du vet du er en storfamilie når.

Det er mye logistikk i gjengen vår. Du kan jo tenke deg, bare det å komme oss alle fra stue til bil er jo rene underholdningen til tider. 2 voksne, 6 barn, 3 av de som trenger assistanse i påkledning, 3 av de som vimser rundt på egen hånd. En voksen med voksende kule og … Continue reading "gullkorn fra 4 åringen – du vet du er en storfamilie når."

2020-02-18 15:04 Takk for meg…

Dette blir både rart og spennende på en gang, jeg har gledet meg mest, selv om klumpen i magen er der og forteller meg at det alltid er ørlitt skummelt med forandringer. For det er det jo 🙂 man vet jo aldri hva som skjer når man forandrer noe som alltid har vært slik Jeg […] The post Takk for meg… appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-02-16 18:32 Kjærlighet på pinner..

Det er et aldri så lite høydepunkt for meg og deg. I snart et år har det vært det, husker ikke helt når det begynte, men det var nok i de tider jeg fant ut at du var klar for rutiner ved leggetid. Hvor verden ble for bråkete på kvelden i stua, og du trengte […] The post Kjærlighet på pinner.. appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-02-10 20:42 Min lille kriger.

Det føles nesten ut som du koker. 39,8 i feber på en liten kropp blir jo nærmest som en levende varmepute. Jeg har mistet tellingen på dette. Hvor ofte du har bikket normal kroppstemperatur og har fått røde feberkinn og slappe øyne. Jeg har ingen peiling på hvor mange ganger det har skjedd. Enda du […] The post Min lille kriger. appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-02-08 19:53 Kjære mamma som gruer deg til morsdagen.

Jeg ble både glad og veldig lei meg av å få  meldingen du straks skal lese. En av mine herlige følgere på snap hadde kvinnet seg opp, og sendte meg meldingen rett etter jeg selv hadde delt en bloggpost med tips om hva en mamma EGENTLIG ønsker seg til morsdagen. Hun hadde lest posten og […] The post Kjære mamma som gruer deg til morsdagen. appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-02-07 18:24 En sjubarnsmors bekjennelser – 10 snarveier jeg tar for å overleve.

Det sitter litt inne, gjør rett og slett litt vondt å si det høyt. jeg skal ikke nøle med å innrømme det. Men på mange måter, tror jeg at de må ut. De har godt av å kjenne litt på dagslys og trolig fortelle noen at de absolutt ikke er alene. Vi er rå på […] The post En sjubarnsmors bekjennelser – 10 snarveier jeg tar for å overleve. appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-02-05 20:53 Men du føder jo på et kvarter?

Jeg blir nesten misunnelig, jeg kjenner jeg også vil ha det slik. Hvordan da? Jeg sitter på jordmor sitt kontor og tvinner fingre over en stor kule som har vokst fortere enn hva jeg har hengt med. En kule på 30 uker for å være eksakt.   Nei, jeg må jo innrømme at til tross […] The post Men du føder jo på et kvarter? appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-02-02 19:34 Kjære 13 åringen min – Ingen har noen sinne opplevd så mye press som deg.

Du er så fin, vet du det… Skikkelig fin er du. Hva han forstår der han ligger å gløtter opp mot meg med store klare øyne er jeg usikker på. Men jeg sier det likevel hver eneste dag. Denne stunden er vår lille stund, meg og han. Kveldstunden er noe jeg ser frem til, rolig, […] The post Kjære 13 åringen min – Ingen har noen sinne opplevd så mye press som deg. appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-02-01 19:13 Kjære Kristin, du må endre taktikk!

Vi trenger de i dagens iskalde samfunn. For det er det vi har blitt, iskalde og kyniske. Det er da de er gode å ha, de som tørr å mene noe, og som i tillegg sier det høyt, med klar og tydelig stemme. Vi skal være glade for at vi har de som tørr å […] The post Kjære Kristin, du må endre taktikk! appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-29 19:14 Men det er jo bare to dager til?

En time hos jordmor i dag var noe av det som stod på skjema. Ikke noe ekstraordinært, bare vanlig check up med litt ekstra tid for prat og omtanke til en sliten sju barnsmor. Jeg ser frem til jordmor timene, skal jeg være ærlig. Det er den timen hvor jeg virkelig føler meg gravid i […] The post Men det er jo bare to dager til? appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-27 11:01 En typisk morning hos oss.

  Det jeg ofte, eller kanskje til og med oftest får spørsmål om, er hvordan logistikken i en familie som oss er. Hvordan vi i det heletatt kommer oss ut av huset og det til det tidspunktet vi burde. jeg må innrømme at jeg flere ganger har forundret meg litt over det samme selv. Men […] The post En typisk morning hos oss. appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-26 07:46 Jeg trodde aldri vi skulle møtes igjen.

Jeg må innrømme jeg var temmelig sikker i min sak. Kan vel egentlig påstå jeg har vært det flere ganger, men sist gang var jeg så sikker som jeg aldri hadde vært før. Jeg var så nære 100% sikker man kan bli på at jeg trådde inn i tredje trimester for siste gang. Sliten, stolt […] The post Jeg trodde aldri vi skulle møtes igjen. appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-20 21:21 Fy søren vi klarte det!

Jeg våknet i dag med sommerfugler. Enn hvis, var tanken, enn hvis. For andre gang var jeg nominert i Vixen, men aldri vært en finalist. Vixen er for meg en pris som gir meg både sommerfugler i magen og bismak i munnen. Jeg båder higer etter den, og får ørlitt hjertebank i tanken på å […] The post Fy søren vi klarte det! appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-19 19:06 Hvorfor lærer vi aldri?

Hvis du ikke du står stille i køen reiser vi rett hjem, da blir det ikke noe show! Hvis du ikke slutter å gråte nå, kan du bare glemme den lysstaven du vil kjøpe deg! Hvis du ikke holder mamma i hånden, tar jeg den Mikkehatten med en eneste gang! Hvis du ikke sitter stille […] The post Hvorfor lærer vi aldri? appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-16 09:27 Året som gikk vil vare evig.

//annonse Mamma, få se det en gang til da, en gang til! Vi har klynget oss alle sammen i sofaen, eller nesten alle sammen. Lillebror sover. Og på dager som denne er vi knall god på utnytte tiden han lar mamma få ha armene fri. Det er selveste nyttårsaften, siste dagen i året 2019 og […] The post Året som gikk vil vare evig. appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-14 10:56 99 dager igjen? Virkelig?

Jeg måtte sjekke begge appene på tlf, for dette kan da umulig stemme var min første tanke. Jeg oppdaget jo dette svangerskapet.. i går?? Men jo da, godt i gang med uke 27 og jeg har 100 dager igjen til termin, det betyr at den lille kroppen jeg bærer på er her innen det har […] The post 99 dager igjen? Virkelig? appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-11 15:11 Bag it easy – noe alle småbarnsforeldre burde ha?

//annonse Jeg går rett på sak, med snart sju barn er det noe innmari mye jeg både må/bør og har lyst til å ta vare på. Ting som er gode minner og morsomt å ha for barna når de blir eldre, ting som skal lagres for sesongen og ikke minst, kanskje det aller aller viktigste […] The post Bag it easy – noe alle småbarnsforeldre burde ha? appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-09 19:02 Kjære nybakte mamma

Det er lenge siden jeg  har skrevet til deg. På mange måter føles det litt rart også, siden jeg skriver med en stor kul på egen mage. Jeg skriver kanskje til deg for å minne meg selv på tiden som kommer, for tro meg, det er så inderlig lett å glemme. Selv om man enten […] The post Kjære nybakte mamma appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-07 19:45 For ett år siden, var du ikke her.

Det er ganske rart å tenke på, for et år siden hadde jeg ikke sett deg enda. Bare kjent deg. Sparkene dine, krumlingen din, hikkene dine og pusteøvelsene dine. Jeg visste hvem du var, på mange måter, men samtidig ante jeg ikke. Jeg hadde ikke sett deg og de kulerunde øynene dine, fått snust på […] The post For ett år siden, var du ikke her. appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-06 21:43 Hva er det du gråter for?

De kom egentlig helt plutselig. Tårene, de bare strømmet. Plutselig var de der. Jeg lot de bare trille ned, det var så usannsynlig deilig å kjenne litt på de. Der jeg satt ved kjøkkenbordet mens ungene hadde forsvunnet inn i skjermkoma etter en relativt vellykket middag. Gledestårer var det, ekte gode gledestårer. Jeg skal være […] The post Hva er det du gråter for? appeared first on Småbarnsforeldre.

2020-01-02 18:50 Det ble bare oss… i år også…

Jeg er egentlig ferdig med den, julen 2019 altså. Sånn skikkelig FERDIG om du skjønner hva jeg mener. Juletreet er fjernet, pynten er borte, gardinene er ikke lengre røde men i frisk og vårlig mintfarge. Klare for å skjerme for vårsola som treffer akkurat midt på tv under barne-TV tid. Det er godt, såpass ærlig […] The post Det ble bare oss… i år også… appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-12-29 10:12 Takk 2019 – En liten oppsummering

om få dager skriver vi 2020 folkens. 2019 er med andre ord i ferd med å bruke opp sine siste dager. Her om dagen, etter en kaotisk middag, begynte jeg og mannen og mimre litt over året som har gått. Og vi ble begge sittende å humre og riste på hodet. Fy søttan for et […] The post Takk 2019 – En liten oppsummering appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-12-28 20:10 Uke 24 – med liv og røre og dårlig samvittighet i magen.

For meg er kanskje denne uken den aller aller største milepælen i svangerskapet. Fra nå av gir de han en sjanse om noe skulle skje. Nå er det ikke bare min helse og mitt liv som er viktig og til å redde. Men også hans. 24. uke er altså i gang, eller inn i 25, […] The post Uke 24 – med liv og røre og dårlig samvittighet i magen. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-12-26 17:07 Noen ærlige ord om julen – fra en sliten småbarnsmamma.

2. juledag er her På mange måter litt dagen derpå derpå Våkner tvers gjennom sliten, ørlitt hodepine, litt småkvalm etter alle feil mat i går og litt susete i hodet. Det er sjeldent jeg er så PÅ som de dagene som har vært nå. Julaften – Forventningene er til å ta og føle på. Ungene […] The post Noen ærlige ord om julen – fra en sliten småbarnsmamma. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-12-21 19:19 Kjære du, som skal feire jul med barn.

Kjære du, som skal feire jul med barn. Denne er til deg. Siste innspurt er i gang, om få dager sitter du, tro det eller ei,  i en stue med pakker under treet, julepynt på hylla og kanskje har du, på den tiden akkurat nå fått lagt en nysgjerrig liten kropp under dyna. At jon […] The post Kjære du, som skal feire jul med barn. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-12-15 19:15 Frost2- vår erfaring og svar på spørsmål fra dere.

Å gå på kino er ikke noe vi gjør ofte, jeg fyller vel knapt en hånd i løpet av året. Og da teller jeg med på det alenedates og kino med ungene. Så at vi gleder når vi bestiller kinobilletter er kanskje ganske obvius, men det er sjeldent vi har gledet oss så mye. Vi […] The post Frost2- vår erfaring og svar på spørsmål fra dere. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-12-15 09:25 Gravid uke ehhhh? – Første gravidoppdatering med syvende barn

Jeg måtte faktisk sjekke appen på telefonen. og på mange måter ble jeg ørlitt svett. Jeg mener, jeg skjønner jo at ukene har flydd når dette møter meg i speilet.   Men jeg er godt over halvveis, det er hverken hode eller sjelen med på. Jeg kjenner veldig på at jeg ikke helt forstår dette, […] The post Gravid uke ehhhh? – Første gravidoppdatering med syvende barn appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-12-13 07:52 Et sted langt der inne i gravidtåka- et julegavetips

//annonse   Jeg vet jo at jeg la den her et sted? Helt ærlig, så tørr jeg ikke tenke på hvor mange timer jeg har brukt på å lete etter ting. Gjerne ting jeg bruker hver eneste dag, men også ting som er mye verdt. Et eksempel, lommeboken min. Og den, den har vært regelmessig […] The post Et sted langt der inne i gravidtåka- et julegavetips appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-12-10 20:17 Denne julen velger jeg å være voksen sånn på ordentlig.

Jeg husker alltid at jeg synes bordet ble så rotete, ikke overstadig, men annerledes enn ellers. De var liksom så opptatt av å holde det ryddig, de voksne. men ikke på slike kvelder. Masse flasker og masse glass. Masse latter og god stemning. De lo liksom litt ekstra høyt synes jeg. Og snakket høyere enn […] The post Denne julen velger jeg å være voksen sånn på ordentlig. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-12-09 09:59 Hvorfor jeg ikke har delt mer av svangerskapet…

Vet hun ikke hva prevensjon er? Kanskje noen  burde informert henne om at det finnes abort muligheter? Tenker hun ikke på de andre barna? Lurer på hvilken sekt de er medlem av? Ikke rart hun får så mange unger, så lenge hun har baby ligger hun bare i sengen mens mannen løper etter de andre. […] The post Hvorfor jeg ikke har delt mer av svangerskapet… appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-12-03 19:24 Hei Desember – der var du endelig.

Det er merkelig hvordan man legger seg en  lørdagskveld og alt er helt vanlig, og man står opp dagen etterpå til magi. Desember, plutselig var du her. Desember er måneden som står for alt, rett og slett absolutt alt jeg elsker. En måned proppfull av minner, magisk musikk, gode lukter, mat, og fellesskap. Med små […] The post Hei Desember – der var du endelig. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-12-01 19:19 Hva skal du med alle de ungene da?

Sjuende jah, sier hun og fnyser. Rister på hode og smiler. Ja det er visst det sier jeg og legger begge henda på magen. Du ser jo så ung ut? Jo takk sier jeg, men er usikker på om jeg det er et kompliment. Men,  sier hun og  tar en liten pause, lener seg nærmere […] The post Hva skal du med alle de ungene da? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-27 09:10 En god samtale til jul?

//annonse Uansett hvordan man vrir og vender på det, så er den aller fineste julegaven man kan gi til noen andre sin egen tid. Vi har det travelt i dag, tidsklemma presser på, skyver oss opp i et hjørne uansett hvor raske og effektive vi er. Vi har en tendens til å fylle kalenderen til […] The post En god samtale til jul? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-26 18:38 Til syvende og sist. – lillesøster eller lillebror?

Ultralyden gav jo oss svaret, som jeg egentlig vurderte å ikke vite denne gangen, for å bare ha en ekstra motivasjon mot fødsel. Men da jeg merket den interne kampen som var i ferd med å etablere seg her hjemme, innså jeg raskt at det var nok lurt å finne ut av kjønnet. For å […] The post Til syvende og sist. – lillesøster eller lillebror? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-25 20:18 Når takknemligheten tar overhånd. – min 7. ordinære ultralyd.

Som jeg skrev her om dagen, så har ikke svangerskapet klart å overbevise meg denne gangen. Det har rett og slett ikke gått opp for meg, at den vanvittig rå kroppen min lager enda en liten soldat. Etter de første ukene var passert forsvant også de mest plagsomme symptomene og det ble såpass greit at […] The post Når takknemligheten tar overhånd. – min 7. ordinære ultralyd. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-22 09:57 Ultralydnervene står i spenn.

Hele 6 ganger før er jeg så heldig å ha gjennomført en ordinær ultralyd. Jeg husker alle som om de var i går. Kanskje ikke så mye av det som ble sagt. Men hvordan det hele sank inn og ble virkelig. Hver eneste gang. Hvordan jeg går inn på venterommet med verdens høyeste skuldre og […] The post Ultralydnervene står i spenn. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-21 19:24 Julegaven som passer på ditt aller mest verdifulle.

//annonse Hvordan måler man egentlig hva som er verdifullt? Spør plutselig 9 åringen mens han gjør lekser. Nei, hva tror du, sier jeg og er spent på svaret. Hvor mye penger det koster? Kanskje det sier jeg og lar han tenke litt til. Hvor mye man bruker det? Ja mulig sier jeg, men, er det […] The post Julegaven som passer på ditt aller mest verdifulle. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-20 19:38 Hvor i all verden blir pengene av?

//inneholder reklame for eget produkt. Det skjer liksom plutselig, litt sånn ut av det blå og gjerne noen dager for tidlig. Jeg snakker selvfølgelig om at kontoen blir tom. Plutselig så er det liksom tombola, det er iallefall slik det føles. Men realiteten, er nok at det er mange faktorer som spiller inn som gjør […] The post Hvor i all verden blir pengene av? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-19 19:20 Du er min medisin.

Det er klisje, å starte et innlegg med denne overskriften iallefall når jeg videre nå skal fortelle deg at dette innlegget, det er til deg. Ja, deg. Akkurat du som nå leser bloggen min. Som trofast taster inn adressen min eller som åpner en link når jeg tipser dere om at det har skjedd noe nytt […] The post Du er min medisin. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-18 19:58 På fremsiden av VG

foto: Ola Vatn Min store frykt, har, siden jeg presset meg frem  (for det er jo det man gjør) for å lykkes som blogger, er å havne på fremsiden av landets store aviser. For er det en ting som er sikkert så er det at det skal godt gjøres at å stikke seg frem såpass […] The post På fremsiden av VG appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-14 17:16 Den perfekte julegaven til ALLE

//annonse Jeg må si meg temmelig fornøyd, vi skriver midten av november og jeg er GODT i gang Faktisk har jeg krysset av nesten alle bortsett fra egne barn og mann. Og det er så deilig. Jeg koser meg SKIKKELIG med julegavehandelen, det er liksom noe med å jakte på den perfekte gaven, den som […] The post Den perfekte julegaven til ALLE appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-11 20:06 Hadde det vært meg hadde jeg aaaldri…..

Jeg får den servert hver eneste dag. Noen dager flere ganger også. Men det er  dessverre ikke bare meg, hver eneste dag ser jeg også andre bli utsatt for de samme setningene. Hadde det vært meg så hadde jeg aldri gjort det slik. Jeg ville gjort det slik, det hun gjør er jo helt galt. […] The post Hadde det vært meg hadde jeg aaaldri….. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-10 06:12 Du trenger ingen farsdag

I går kom den første snøen, og du var nesten raskere enn de små til å løpe ut for å benytte deg av de første fnuggene på bakken fra kong vinter. Barnelatter, gledeshvin og brede glis. Ned bakken akte dere i alle tenkelige formasjoner. Du under, alle oppå deg, du som dekte hele matta, mens […] The post Du trenger ingen farsdag appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-11-04 09:50 Rampenissen vår får en makeover.

Det er ganske lenge siden vi innførte rampenisse som en førjulstradisjon. Jeg prøver å regne på det faktisk går vi inn i 5. året med den vesle fine karen på besøk i desember.   I fem år har han altså vært usedvanlig kreativ og funnet på sprell i desember.   At det har vært moro […] The post Rampenissen vår får en makeover. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-10-27 18:47 Det var en helt vanlig lørdags kveld.

Det var en helt vanlig lørdagskveld. Selv om lørdagskvelder ikker er som alle andre kvelder, var denne akkurat slik en lørdagskveld skal være sent i oktober. Fyr i peisen, tente lys, godisskålen full, skal vi danse på tv og de største barna tett i tett rundt meg og mannen. Det er kanskje noe av det […] The post Det var en helt vanlig lørdags kveld. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-10-23 20:36 Tårer over 4 matpakker

Jeg klarte å holde meg samlet, til jeg innså at det var en oppgave igjen før jeg kunne sette meg ned. Matpakker. Noe jeg gjør hver eneste kveld, en rutineoppgave, noe som tar meg noen minutter og bare det. Men akkurat nå føltes det ut som om jeg skulle bestige Mount everest, eller iallfall noe […] The post Tårer over 4 matpakker appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-10-21 13:10 Årets enkle adventskalender for barna.

//innlegget inneholder link til egen nettbutikk.   Vi har prøvd mye forskjellig når det kommer til kalendere til barna. Alt ifra ferdigpakket som lego, barbie og playmobil, sjokoladekalender til en 10er, pakkekalender, aktivitetskalender osv osv. I tillegg har vi også hvert år hatt besøk av Adventus, en liten rampenisse med et stort hjerte.> Jeg vet […] The post Årets enkle adventskalender for barna. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-10-20 19:43 Livet er ikke over selv om du får barn, men er drømmene det?

Livet er ikke over selv om du får barn. Jeg har ikke telling hvor mange ganger jeg har sagt det. Både som en oppløftende og velmenende setning til meg selv, men aller mest til venner som er bekrymet for om de er klare for barn eller ikke. Men det er jo sant, på mange måter […] The post Livet er ikke over selv om du får barn, men er drømmene det? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-10-08 15:27 Er barnet planlagt?

Gratulere så mye, var det planlagt? Første som spurte gjorde meg litt små sint, nestemann gjorde meg overrasket og tredje, fjerde osv gjorde meg fryktelig nysgjerrig. Hvorfor i huleste lurer man på det? Jeg mener, en ting er å spørre om termin, hvordan formen er, om vi vet det er gutt eller jente eller hvordan […] The post Er barnet planlagt? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-10-07 18:58 Kan du ikke bare sove…

Noen ganger kan den bare ikke komme raskt nok. Det føles som de siste timene før det er på tide varer dobbelt så lenge som de andre, og jeg får testet både tålmodighet og tålmodighet til det ytterste. Andre ganger kommer den nærmest før jeg føler vi har kommet i gang med dagen. Plutselig er […] The post Kan du ikke bare sove… appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-10-04 13:35 Halve livet med deg – Den som gir seg er en dritt.

Jeg kan enda huske dagen, og sommerfuglene som virret rundt i magen. Hvordan jeg hadde med meg en venninne i bakhånd, bare for trygghet. For tenk om, enn hvis, du lurte meg. Vi hadde snakket sammen på nett lenge, jeg og du. Og nå synes vi begge to det var på tide å møtes. Jeg […] The post Halve livet med deg – Den som gir seg er en dritt. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-10-03 18:05 Hvordan skal dette gå?

Hvordan skal dette gå? Det var min første tanke da disse to lyste mot meg. Etter en tøff natt med minstemann på knappe 7 måneder kom det både overraskende og uventet. Dagene etter var en berg og dalbane av følelser, en stor del av meg kjente at dette orker jeg ikke, makter ikke. resten av […] The post Hvordan skal dette gå? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-09-29 18:43 Klemmen jeg aldri glemmer.

Neeeei nå må du slutte å tulle. Hun rynker på nesa, legger hodet på skakke og slår seg på låra med et lurt glis mot han lille som kom med det stolte budskap. Hun ler litt smått, før hun gløtter på meg. Eller? Jeg er elendig på å juge, så jeg bare smiler. Prøver på […] The post Klemmen jeg aldri glemmer. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-09-25 18:34 Han vil ikke sove – hva gjør jeg galt?

Sover han hele natten? Kan du bare legge han ned? Må du ikke rugge? Min må bysses/ammes/rugges i søvn og sover bare korte lurer. Jeg skjønner ikke hva det er jeg gjør galt. Hver eneste dag, får jeg meldinger fra dere som omhandler søvn. Søvn og negative tanker, hånd i hånd. Jeg har tenkt de […] The post Han vil ikke sove – hva gjør jeg galt? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-09-21 19:46 I dag vil jeg ikke være mamma…

Jeg kjente det allerede i det jeg åpnet øynene. Nede i stua var de i full sving som alltid, men i dag føltes vanlig morgenstemning ut som skrik og skrål. God stemning var FOR mye stemning og tassende barneføtter over den kalle parketten hørtes ut som en galloperende hest. Klokka lyste 07.15 og alt jeg […] The post I dag vil jeg ikke være mamma… appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-09-18 20:05 Kjære Lego -Takk!

Vi har på mange måter hatt en forhold hele livet mitt, iallfall så lenge jeg kan huske. Jeg kan enda huske lyden av klossene som spredde seg utover da bestemor kom med det store sammentulla ullpleddet fult av legoklosser fra min pappa og hans brødre og søster. Hvordan klossene både luktet og så annerledes ut […] The post Kjære Lego -Takk! appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-09-15 05:55 5 økonomiske tips til barnebursdagen

//annonse Med seks små og to store i hus sier det seg selv at det blir en del bursdager under dette taket. Når jeg i tillegg kan informere deg om at ingen av barna er født i samme måned, ja da sier det sitt. Vi er nok ikke de ivrigste til å arrangere barnebursdager til […] The post 5 økonomiske tips til barnebursdagen appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-09-11 17:49 5 gode tips til en vellykket matpakke

//annonse For noen dager siden snappet jeg matboksene til barna etter skoledagen. Jeg åpnet og viste løsninger, men responsen jeg fikk tilbake handlet ikke om fancy matbokser med smarte rom inndelinger. Mange av dere var fascinert  over at matboksene var tomme. Helt tomme. Alle sammen. Og det viser seg at mange av dere sliter med […] The post 5 gode tips til en vellykket matpakke appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-09-04 10:33 Er mamman og pappan din fattige eller?

Historien jeg forteller i dag, er på ingen måte med ønske om å henge ut eller rette pengefinger. Likevel ønsker jeg å vekke en følelse, en tanke og ettertanke. Hvilke verdier sender vi videre til våre barn? Hva forteller vi de med våre holdninger? Spør du meg, er det kanskje den viktigste jobben vi har […] The post Er mamman og pappan din fattige eller? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-08-27 18:06 5 sunne matpakketips for travle morgener

//annonse   Jeg har lengtet etter hverdagen, sånn på ordentlig. Det er noe med å ha rutiner og velkjente aktiviteter rundt neste sving når man har 6 små vanedyr i hus. Likevel kommer den å slår meg ganske hardt i trynet når den først er her. Jeg har en tendens til å glemme hvor travelt […] The post 5 sunne matpakketips for travle morgener appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-08-26 21:16 10 Løgner jeg har fortalt til mine barn.

Ærlighet varer lengst. Det er det ingen tvil om. og dette prøver jeg å fortelle til mine barn i en eller annen grad med jevne mellomrom. Likevel, forteller jeg løgner i større eller mindre grad hver eneste dag. som feks:   Virker ikke lyden lengre? Så synd. Batteri? Nei dessverre, det finnes ikke batteri til […] The post 10 Løgner jeg har fortalt til mine barn. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-08-24 18:26 Tusen takk lille venn…

Det høres kanskje rart ut lille venn. Men jeg vil bare si takk. Jeg sier det på mange måter ikke nok, når jeg tenker meg om, sier jeg det kanskje ikke i det heletatt. Jeg mener, jeg gir deg gode ord som, elsker deg, stolt av deg, glad i deg. Men takk, sier jeg sjelden. […] The post Tusen takk lille venn… appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-08-21 09:57 Årets julekalender på NRK 2019

Jeg vet, jeg vet, vi er bare i august måned. Jeg skal holde meg i skjegget, ikke øse ut juleglede enda selv om jeg gleder meg skikkelig 😉 Men du har klikket deg inn, så ørlitt nysgjerrig du 😉 Her i huset er det noe helt spesielt med julekalender på tv. Vi har egentlig sluttet […] The post Årets julekalender på NRK 2019 appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-08-20 06:11 Sammen er vi sterke

Det er nesten skremmende hvor fort tiden har gått, Halve livet mitt, har jeg delt med deg. 17 år ung, men likevel alt for voksen. 21 år var du, og aldri hadde jeg møtt noen så snill som deg. Er det klisje å si, at jeg skjønte allerede ved første blikk at du var min […] The post Sammen er vi sterke appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-08-18 18:58 Vår sommertradisjon – Ta vare på minnene

//annonse Vi har unnagjort godt over halvparten av august måned og det merkes allerede i luften. En ørliten krisp som jeg kaller det på morgen, som forteller at høsten er rett rundt hjørnet. Sommeren 2019 er med andre ord i ferd med å bli historie. Og selv om jeg skal være såpass ærlig å si […] The post Vår sommertradisjon – Ta vare på minnene appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-08-16 18:21 Jeg både gruer meg og gleder meg.

På søndag morgen vil det være helt stille her. Sånn helt helt stille. Ingen tassende små barneføtter over iskald laminat, ingen som er tørste, må på do eller vil ha kos. Ingen som må skiftes på, mates eller lekes med. Ingen kjelkete småbranner som må slukkes, ingen hår som må børstes, ingen romper som må […] The post Jeg både gruer meg og gleder meg. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-08-14 19:11 Et lite hode på en sliten skulder

Det er en liten time siden jeg la han i sengen. Han var trøtt og jeg var sliten. Veldig sliten. Det var nesten så jeg sovnet der inne Men han holder fortsatt koken. Det skravles og sutres om hverandre. Så blir det stille, før han skravler litt igjen. Stille litt til så blir det en […] The post Et lite hode på en sliten skulder appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-08-12 18:48 Det sa min kloke bestefar -gullkorn fra en treåring.

MIIDDAAAG! En (alt for lang) planleggingsdag går mot slutten. sju og snart 9 åringen er høye på hva det nå enn er, 12 åringen er…tja preteen og 2 åringen bærer markant preg av å ikke ha sovet. Og for ikke snakke om han på 3 som rynker på nesen før han ser hva som er […] The post Det sa min kloke bestefar -gullkorn fra en treåring. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-08-10 19:44 Daniel 7 mnd – En tøff start

Sjette måned, hvor er den lurer du kanskje på? Vel den forsvant inn i sommerferie modus. Så nå var det jammen meg på tide med en oppddatering Hva sier babyverden: MILEPÆLER Kommunikasjon og sosial utvikling Barnet har nå funnet sin plass i familien. Det har gjerne sin egen plass ved bordet og sin egen krok […] The post Daniel 7 mnd – En tøff start appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-08-05 19:20 Barna og skjermtid – Vi måtte ta grep

Vi har egentlig aldri hatt noen avanserte regler når det kommer til skjermtid og ungeflokken vår. Regelen har vært enkel, skal du spille/trykke på nettbrettet, må du spørre først. Og vi har da svart ja eller nei alt ettersom hva vi har følt for. Med seks små i hus, har jeg aldri stålkontroll, det sier […] The post Barna og skjermtid – Vi måtte ta grep appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-07-28 19:25 Det kan vel kanskje ikke kalles ferie men…

De sier det som oftes mens de ler. Dere har vel ferie dere nå, eller det kan vel kanskje ikke kalles det for dere. Så ler de, gjerne litt påtatt og småstressa. Jeg ler som regel med, også svarer jeg noe enkelt, som jooo da det går så fint så. Om jeg tenker meg om, […] The post Det kan vel kanskje ikke kalles ferie men… appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-07-26 19:20 Foldvik familiepark – vår erfaring.

Vi var skikkelig spente alle mann. Parkfamilie som vi er, elsker vi å utforske nye parker, men de siste årene har vi valgt å holde oss til de vi kjenner. Det krever jo en del energi og overskudd som regel å «sette seg inn i» i en ny park. Men iløpet av våren og tidlig […] The post Foldvik familiepark – vår erfaring. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-31 19:47 Livet satt litt på vent..

I det jeg skrev overskriften merket jeg den ble feil. For livet er absolutt ikke satt på vent, er det noe jeg kjenner jeg gjør så er det å leve. Aldri et sekund stillhet eller ro, er det ikke det ene så er det det andre. Om jeg blir sliten? Klart jeg blir, men det […] The post Livet satt litt på vent.. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-30 19:39 Gode råd til deg med tannlegeskrekk

Det er jo egentlig helt tåpelig, sier jeg med en smånervøs latter. Jeg har født seks barn, også er jeg redd for dette. Jeg merker henda skjelver så jeg folder de og klemmer de mot magen mens han tar stolen bakover. Det er helt vanlig Nina, sier han. Jeg hører han bruker navnet mitt for […] The post Gode råd til deg med tannlegeskrekk appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-27 10:17 Spørsmålet som slo meg litt i trynet

Jeg både gledet meg og gruet meg til i går. Min første erfaring med podcast og det Live, foran publikum. Men det gikk helt fint, var faktisk veldig hyggelig. Både å møte fantastiske Mira bak podcasten mammajobber og også de som møtte opp for å høre på. Jeg hadde fått en mail med tema på […] The post Spørsmålet som slo meg litt i trynet appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-25 21:02 5 egenskaper jeg har som sier jeg ikke burde ha seks barn.

Hver eneste dag deler jeg øyeblikk ifra vår hverdag. Og hver eneste dag får jeg gode ord, klapp på skuldra og heiarop (dere er så snille) Flere av dere skryter og skriver at jeg uten tvil må være skapt til dette. Vel, så langt derifra tenker jeg, flere ganger daglig. Å bli seksbarnsmor lå aldri […] The post 5 egenskaper jeg har som sier jeg ikke burde ha seks barn. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-25 08:30 Gratis app som holder orden på min familie.

//annonse Hva er det som skjer tirsdag igjen? Det er mandags ettermiddag og kaoset er komplett rundt middagsbordet. Uka er i gang og jeg sitter som en liten mombie sammen med flokken min. Barseltåka er i ferd med å lette men jeg merker godt at jeg ikke er helt på nett. Jeg har langt igjen […] The post Gratis app som holder orden på min familie. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-20 20:38 Mamming, før amming – Så enkelt og så vanskelig er det.

Tenk at det skal være så sårbart, ømt og vondt, det tema jeg skal snakke om nå. Jeg må innrømme jeg synes det er underlig, samtidig er jeg en av de som hulkegråt første gangen jeg gav min sistefødte en flaske med melk som ikke kom fra meg men i pulverform. Hvorfor jeg gråt? Helt […] The post Mamming, før amming – Så enkelt og så vanskelig er det. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-17 10:08 Verdens beste kanelboller?

Mmmm er det noe som er bedre en duften av ferske kanelboller? For meg er det en salig nostalgisk blanding av barndomsminner, Hakkebakkeskogen og jul i ett. Og er det noe hele gjengen her elsker, så er det nettopp kanelboller. Så vi baker det rett som det er. Og jammen har vi ikke kommet frem […] The post Verdens beste kanelboller? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-16 20:31 Minst -20% på ALT av barnetøy!

//egenreklame   Dette er både moro, spennende, men ikke minst vanvittig stort. For første gang skal jeg dele ut en rabattkode til dere på barneklær i min (kremt) jeg mener VÅR butikk. Vi har riktignok hatt klær en stund, men nå begynner det å bli et godt nok utvalg til at vi kan si at […] The post Minst -20% på ALT av barnetøy! appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-15 15:15 Min kamp mot fødselsangsten – Hva gjorde jeg?

Nesten daglig får jeg spørsmål på hvordan jeg overvant fødselsangsten med Daniel. Den som slukte meg rå og hel. Hjertesløs og iskald var den. Og gjorde meg nærmeste til et spøkelse. Sannheten er, at jeg vant aldri. Sånn egentlig. Fødselsangsten har besøkt meg før, det er ikke første gang den snek seg på. Men hver […] The post Min kamp mot fødselsangsten – Hva gjorde jeg? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-14 16:45 Et vennlig youtube tips til mini.

//annonse Skjerm. Tenk at vi og vår generasjon foreldre skulle bruke mye tid på å bekymre oss rundt en lysende digital flate med bilde og lyd. Hva er for mye skjermtid? Hva er passe? Hva skal de gjøre når de er på skjerm? Hva bør de ikke gjøre? Jeg tror ærlig og oppriktig at det […] The post Et vennlig youtube tips til mini. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-12 19:00 Daniel 2 måneder – En dag om gangen.

Jeg er fult klar over at det er noen dager siden han passerte to måneder. men her flyr dagene fra oss som svosj. At vår vesle kompis er 2 mnd er nesten uvirkelig, samtidig som jeg kjenner godt på energien at vi har hengt sammen en stund nå. Så la oss sa hva ståa er […] The post Daniel 2 måneder – En dag om gangen. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-11 19:54 Hvorfor gir du han disse uvanene?

Jeg har lenge tygd på dette innlegget. Vurdert frem og tilbake om jeg burde skrive det. At kanskje det beste løsningen heller var å slutte å dele. Men jeg kjenner på hele meg at jeg må få ut litt gruff fra hodet. Noe av det jeg liker aller best med den jobben jeg har i […] The post Hvorfor gir du han disse uvanene? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-11 12:16 Hei herlige mandag.

Jeg ELSKER mandager!!! Nei nå skal jeg ikke bli helt Petter Stordalen, men det er virkelig noe i det mannen sier. Mandager er helt supre spør du meg. Nok en helg er overlevd, og stillheten en mandags morgen bringer med seg er som musikk i mine ører skal jeg være ærlig. Ny uke nye muligheter […] The post Hei herlige mandag. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-10 19:19 Jeg sa NEI!

Mamma?? Mamma?? jaaa? Mamma?? Kan jeg få leke med modelleire? Nei ikke nå. men mamma..?? Nei sier jeg. men hvorfor ikke? jeg sier IKKE nå! Tramp og stamp ut av stua med furteleppe og krokodilletårer. Skuffa som få og enda mer oppgitt. Hvorfor får jeg aldri? Nei, du tar ikke den tonen nå! Nei er […] The post Jeg sa NEI! appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-08 19:54 Dere er RÅ!

Å være en påvirker, eller influenser om du vil. Har lenge vært en tittel jeg har flyktet litt fra. På mange måter synes jeg ordet er negativt ladet. Men ikke lengre. Noe har skjedd. Litt etter litt har jeg innsett at man fint kan påvirke i positiv stand også, og det siste døgnet har jeg […] The post Dere er RÅ! appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-07 20:40 Jeg er RÅ!

Jeg er en skikkelig god mamma, faktisk den beste jeg kan tenke meg til mine barn. Jeg er god på å kommunisere, få frem et budskap på en tydelig og god måte. Jeg elsker å danse og jammen er jeg temmelig god på det også. Dette var ord jeg sa høyt til flere titusener på […] The post Jeg er RÅ! appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-03-03 19:00 Min baby gråter mye mer enn din.

Jeg har fått lov av hun som skrev til meg, å bruke henne som eksempel. Selv om hun uansett hadde vært anonym synes jeg det er greit å spørre. Sårbar, sliten og nybakt som hun er og var. Det hele startet med et enkelt spørsmål knyttet til en videosnutt på Snapchat av minstemann som studerer […] The post Min baby gråter mye mer enn din. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-02-27 19:46 8 sølefrie tips.

//reklame for egen butikk Skal jeg fortelle deg noe som nesten er litt morsomt? Jeg, er allergisk mot søling og grising. Og jeg, er mamma til seks. Festlig kombinasjon? Oh yes! Altså, nå er det ikke slik at mitt hjem er søl og grisefritt. Jeg har tross alt seks barn, og alle barn må og […] The post 8 sølefrie tips. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-02-26 19:30 Spørsmål og svar i februar.

Det er så mange ulike spørsmål som tikker inn her og der for tiden, at jeg tenkte at jeg kunne ta dette som en månedlig spalte. jeg må innrømme jeg føler meg litt som en av de store bloggerene når jeg kliner til med en slik runde Har liksom ikke tenkt at det er nok […] The post Spørsmål og svar i februar. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-02-25 09:56 I går ble det litt for mye…

De begynte helt plutselig. Tårene. Jeg hadde akkurat lagt hodet på puta og dratt dyna godt over meg. For første gang hadde jeg listet meg inn til den lille karen som frem til nå hadde tilbragt kveldene i stua sammen med meg. Sovende på brystet mitt. Men ettersom kveldene ble mer og mer urolig, kjente […] The post I går ble det litt for mye… appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-02-23 20:06 Hvordan er det egentlig å være med oss en hel dag?

Jeg har fulgt dere lenge, og har siden jeg fant dere på snap alltid lurt på en ting. Hvordan er det egentlig å være med dere en hel dag? Det var slik det startet. En helt enkel snap på morgenkvisten fra en av dere fantastiske følgere jeg er så heldig å ha med meg, eller […] The post Hvordan er det egentlig å være med oss en hel dag? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-02-21 08:46 Kjære barseltid, ikke stikk av.

Jeg må nesten myse for å se klart, litt usikker på om det er tirsdag eller torsdag i dag. Helt ærlig litt usikker på om det er natt eller dag også. Hode har en ulmende hodepine på lur konstant, ikke så rart når nakken er stiv og øm etter utallige timer med amming. Jeg er […] The post Kjære barseltid, ikke stikk av. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-02-19 20:54 Kjære politiker, kjenner du meg?

Jeg har lenge vurdert om jeg skulle orke å blande meg. Til tider føler jeg helt ærlig at det er bortkastet tid. Og tid har jeg i grunnen ikke mye til overs av. Men så, kommer jeg over noen fantastiske ord, skrevet av en 7 barnsmor. Og innlegget hennes på Facebookgruppen permisjonen burde foreldre fordele […] The post Kjære politiker, kjenner du meg? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-02-14 09:04 Hvordan vi forebygger søskensjalusi?

Etter innlegget mitt om Daniels første måned har jeg fått veldig mange spørsmål om samme tema. I et lite avsnitt skrev jeg at vi har våre grep for å bekjempe søskensjalusi og svært mange av dere var interessert i å høre hvilke grep dette var.   I utgangspunktet hadde jeg ikke tenkt å dele, men […] The post Hvordan vi forebygger søskensjalusi? appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-02-11 08:40 Daniel 1 måned – Barselkoma.

Fire runder med oppkast, 3 runder feber, 2 kraftige forkjølelser, en infeksjon, 1 antibiotikakur, 1 fødsel og 643 timer med amming. FOR en måned vi har lagt bak oss. En ting er sikkert, jeg vil ikke glemme den første måneden med lillebror i hus. Fødselen er en evighet siden, samtidig som det føltes ut som […] The post Daniel 1 måned – Barselkoma. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-02-05 19:29 Dette skal jeg aldri si til en barselkvinne igjen.

Hun sitter der, i sengen. Med en liten nyfødt bylt i armene. Eller, han ligger på brystet hennes, noe han gjør hyppig, overraskende hyppig. Hun er usikker på omnhun er mest sliten, lykkelig eller overveldet. For ikke mange timene siden delte hun nyheten om at hun var blitt mamma, for sjette gang. På det knall […] The post Dette skal jeg aldri si til en barselkvinne igjen. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-01-30 11:22 Det viser seg at jeg trives i hi.

Han er tre uker og en dag. At tiden har flydd er å underdrive, samtidig føles det ut som en evighet siden han kom. Jeg vet ikke om det er fordi vi ble ekstra lenge på sykehus eller noe annet, men ved disse tider har jeg begynt å bli temmelig rastløs og ikke minst sliten […] The post Det viser seg at jeg trives i hi. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-01-25 13:08 Da Daniel ble født – del 2

Del 1 kan du lese her.   Jeg står foran speilet inne på det gyselige badet. Bak meg står det en prekestol, FØDEN står det på den med store bokstaver. Håper jeg slipper å henge over den. Jeg hører de prater og ler utenfor, hvordan kan de være så lette til sinns nå, rett før […] The post Da Daniel ble født – del 2 appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-01-24 10:27 Da Daniel ble født -Del 1

Innimellom slipper den taket. Og det er akkurat som om luften blir litt lettere i rommet og jeg får puste ordentlig. Akkurat som om noen har skrudd på lyset etter du har falmet i blinde. Jeg benytter muligheten til å se på min kjære mann som sitter ved siden av meg. Som tålmodig bare er […] The post Da Daniel ble født -Del 1 appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-01-23 13:12 De skumle barseltårene.

Tilsynelatende kan de komme helt uten forvarsel. Plutselig sitter du der på sengekanten mens tårene strømmer nedover begge kinn. For fem minutter siden var det kanskje ingenting som tilsa at du om litt skulle føle deg overveldet, ja kanskje til og med litt trist? Jeg har god kontroll på følelsene mine, kjenner meg selv godt. […] The post De skumle barseltårene. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-01-22 13:15 Hei verden, hils på Daniel – de første dagene.

I går var det 21. januar. I utgangspunktet en helt vanlig dag, men også spesiell på mange måter. I går hadde jeg termindato med lillebror. Som har holdt oss med selskap siden 8. januar kl 13.30. I likhet med sine fleste søsken kom han kjapt til verden, men det kan vi snakke mer om senere. […] The post Hei verden, hils på Daniel – de første dagene. appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-01-07 09:36 Kjære mamma og pappa, la barnet bli friskt hjemme!

Du kjenner hodepinen sniiiiker seg på utover dagen… og etterhvert føles hvert eneste rom i huset iskaldt. Frysningene kommer rett som det er, selv om du har pakket godt på deg med tøy og ligger langt under teppet. Kroppen begynner å verke, først er det vondt å gå, knærne nærmest knirker, så kjennes nakken stiv […] The post Kjære mamma og pappa, la barnet bli friskt hjemme! appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-01-05 20:14 Ikke snakk til meg!

Jeg har helt siden jeg kan huske vært veldig sosial. Kanskje i overkant også, spesielt om du spør min kjære mann. Vi er på 16. året sammen nå, begynner å kjenne hverandre godt. Men vår største utfordring når vi ble sammen var nok mine sosiale vaner. Jo mere folk jo bedre, og helst så ofte […] The post Ikke snakk til meg! appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-01-04 01:57 Tanker i natten – Gravid uke 39

Resten av huset sover, heldigvis. Jeg er våken. Jeg sitter i stua, helt stille i huset. Ikke en lyd. Det er i grunnen helt merkelig. Hele huset fult av livlige mennesker. Likevel så stille. Jeg burde ikke vært våken. Jeg burde sovet. Slik som de andre. I stede sitter jeg på stua, alene, i mørket, […] The post Tanker i natten – Gravid uke 39 appeared first on Småbarnsforeldre.

2019-01-03 18:30 Det er SÅ stas.

//reklame for egen bok. At det er fjerde året er til å klipe seg i armen av. For fjerde året på rad får jeg et aldri så lite innblikk i flere 100, ja faktisk 1000 vis av småbarnsfamilier forsøk på å få orden på hverdagen og ikke minst ta vare på minnene. Jeg snakker selvfølgelig […] The post Det er SÅ stas. appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-12-30 19:22 Men dette kan du jo for selv?

Vi er på siste innspurt her i heimen. Julen synger på siste værs og det gjør jammen meg tålmodigheten min også. Kroppen er stor og tung, det meste er vanskelig og rent psykisk er jeg ikke meg selv. Det å ta siste innspurt på svangerskapet i juleferien er både godt og vondt på en og […] The post Men dette kan du jo for selv? appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-12-29 19:46 Tenk at hun valgte meg…

Hun er kanskje det vakreste menneske jeg vet om, både utenpå og inni. Hennes omsorg for andre forundrer meg rett som det er. Og hennes tankesett om verden og menneskene rundt seg har vi alle noe å lære av. I likhet med alle andre, er hun unik, men også helt, helt spesiell. Det er på […] The post Tenk at hun valgte meg… appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-12-21 21:45 Sitter du – jeg må fortelle deg noe.

En del av meg har lyst til å ta en kongelig vink mens jeg lar tårene trille elegant og vakkert. Mens jeg takker alle og enhver i pen og pyntelig rekkefølge En annen del av meg har lyst til å kaste hode bakover og le hjerterått og rope ENDELIG! Men den egentlig meg, sitter i […] The post Sitter du – jeg må fortelle deg noe. appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-12-21 09:46 Gravidoppdatering uke 37 -Stoooooooopp tiden!

Bilde på topp er lånt fra kosogkaos.no   Vi trår altså inn i uken hvor fødselen kan skje, når-som-helst. Jeg har ingen historikk med å slippe disse barna for tidlig, så i utgangspunktet burde jeg kanskje ikke ha noen panikk.. men det er noe med uke 37 som gir meg puls. Hvor langt er jeg […] The post Gravidoppdatering uke 37 -Stoooooooopp tiden! appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-12-20 16:00 Jeg er en julesipper

Jeg er i gang med runde to… Tårene triller.. klokka er bare halv åtte… på morningen. Det var e Det var noen uker før julaften det virkelig startet og jeg har blitt bare værre og værre for hver dag som har gått. I følge mannen er jeg på grensen til håpløs. Jeg er og blir […] The post Jeg er en julesipper appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-12-17 20:12 Jeg skal nyte tiden jeg gruer meg til mest.

Som førstegangsmamma var hele perioden som et kraftig slag i trynet. Jeg hadde bygd meg opp, ved hjelp av media, bøker, blader og mennesker rundt meg, et klissete og romantisk syn på det hele. Alt jeg så frem til var fødselen og få svangerskapet overstått. Bli FERDIG. Det jeg ikke innså var at det var […] The post Jeg skal nyte tiden jeg gruer meg til mest. appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-12-14 18:54 Gravidoppdatering uke 36 – offisielt høygravid

Jeg. var helt sikker på at jeg nå hadde klart å kun ha en uke siden forrige oppdatering, men jammen har det flydd unna to. Sist jeg skrev tok jeg for meg uke 34, og nå trer jeg jammen meg inn i uke 36!?   Hvor langt er jeg på vei nå. Fredag er dagen […] The post Gravidoppdatering uke 36 – offisielt høygravid appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-12-10 10:46 For all del, ikke bry deg.

Han vet ikke helt hvor han skal se stakkar. Mobiltelefonen har allerede vært opp og ned av lommen unaturlig mange ganger på kort tid. Tenker han skulle gitt mye for at noen, hvem som helst, kunne finne på å sende han en melding eller ringe. Helst Akkurat nå. Foran han står en temmelig gravid kvinne. […] The post For all del, ikke bry deg. appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-12-09 09:24 20-50% rabatt på alt av barnetøy – siste rabatt fra knertenogkaroline.no

//annonse Jeg har blogget siden 2014 og siden 2014 har jeg hatt med meg fantastiske knertenogkaroline.no. En jordnær, ekte og god butikk med barneklær av god kvalitet og ikke minst en knakande god service. Med raske utsendelser, raske svar på kundeservice og lett tilgjengelighet har de vært et naturlig valg for meg de siste fire […] The post 20-50% rabatt på alt av barnetøy – siste rabatt fra knertenogkaroline.no appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-12-04 20:54 Hva skal lillebror hete.

Navnet til første barn hadde jeg klart før hun var i magen. Amalie heter vår eldste og er oppkalt etter en av sine besteforeldre. Min manns bestemor som jeg aldri fikk æren av å møte. Han ville vise meg hennes grav og på veien opp dit snakket vi om å kalle barna opp etter tidligere […] The post Hva skal lillebror hete. appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-12-03 21:24 Gravidoppdatering uke 34 med sjette barn – siste innspurt

At tiden flyr er så klisje å si, men når man virkelig opplever at det FLYR ja da forstår man hva som menes. Jeg husker godt første svangerskap. Hvordan jeg med stålkontroll visste akkurat hvor langt jeg var på vei til en hver tid. Man blir litt slappere andre svangerskap, og hos meg fortsetter trenden. […] The post Gravidoppdatering uke 34 med sjette barn – siste innspurt appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-11-29 20:44 Jeg en gründer?

//annonse Om jeg snur meg rundt, og ser på hva som har skjedd de siste seks årene må jeg virkelig klype meg selv i armen. Om man tar de seks årene i et stort hopp er det hele temmelig svart/hvit. For seks år siden satt jeg i stuen min uten gnist. Utenfor arbeidslivet i nesten […] The post Jeg en gründer? appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-11-28 20:54 For tre år siden var jeg fryktelig redd..

For tre år siden, akkurat nå, Hadde jeg hjertet utenpå og stoltheten var større enn jeg kunne bære. Jeg var redd, stolt og veldig rolig. Jeg følte en fred, en stolthet bare en nybakt mamma kan føle. Oppå meg, hadde en jeg fire timer gammel bylt på 4,3 kg, fersk i verden. Jeg var nybakt […] The post For tre år siden var jeg fryktelig redd.. appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-11-27 09:13 Kanskje det er min tur nå?

I fire år, har jeg blogget. Det høres kanskje rart ut, men det satt langt inne å starte en blogg, jeg hadde mine oppfatninger av hva en blogger var. Det var ikke meg, jeg skulle ikke starte blogg, jeg skulle ha nettside. Men blogg ble det, og blogger ble jeg. Og om det å starte […] The post Kanskje det er min tur nå? appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-11-26 12:46 Vår lille hemmelighet – Den fineste julegaven du kan gi?

//annonse Jeg og min mann gjør mye sammen. Vi spiser sammen, jobber sammen, er foreldre sammen, organiserer hus og hverdagen sammen, bor sammen, Men viktigst av alt, vi snakker sammen. Samtalene vi har er grunnmuren til alt annet. Hvor godt vi jobber sammen, at vi går mot samme mål og ikke minst hvor godt vi […] The post Vår lille hemmelighet – Den fineste julegaven du kan gi? appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-11-22 07:23 Juleverksted – 10 ting du kan lage med doruller.

Juleverksted er moro for både liten og stor. Dorullnissen kjenner vi alle, men visste du at det er så mye annet man kan lage med doruller? Her gir vi deg 10 gode ideer: 1. Jule»lys» lenke Denne varianten synes vi er både dekorativ og herlig barnslig. Kanskje kan den kombineres med en batteridrevet lysslynge? Du […] The post Juleverksted – 10 ting du kan lage med doruller. appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-11-19 19:54 Mamma, kan jeg låne 50 kr?

//annonse Å gi 11 åringen kort skal jeg ærlig innrømme satt langt inne. Om man googler og søker ser man at det ikke bare er jeg som synes dette er et vanskelig valg. Mange mener man ikke lærer verdien av penger ved å hoppe rett på kort mens andre derimot mener at det er viktig […] The post Mamma, kan jeg låne 50 kr? appeared first on Småbarnsforeldre.

2018-11-19 13:05 Tusen takk FunkyGine! Dette blir gøy.

Syk, knapt sovet siden onsdag, høygravid og temmelig sliten. Mamma til fem små som er overalt, et rush av foreldresamtaler foran og bak meg og usannsynlig mye å gjøre på jobb. Med andre ord, det er en temmelig hektisk hverdag her om dagen Jørgine, og motivasjonen… vell den er ikke akkurat lett å motivere for […] The post Tusen takk FunkyGine! Dette blir gøy. appeared first on Småbarnsforeldre.

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.