Lappeteppet

Tid Innlegg
2020-06-15 15:26 Den fineste 9.klassen på tur!

Og jeg fikk være med. Tre dager på tur med 22 flotte, fine, unike, morsomme, alvorlige, lattermilde, tankefulle, fine og høflige elever. Når du har med sjefen for kantina, og mat- og helse, vet du at serveringen står til topp karakter på turen. Og jeg kan helt klart bli vant til å spise med sjø som fast utsikt! Flere bilder kommer senere! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Den fineste 9.klassen på tur! appeared first on Lappeteppet.

2020-06-10 07:00 Jeg er på eventyr!

Igjen er jeg på tur, som i fjor på samme tid sammen med en skoleklasse. Nå har de blitt et år eldre, 9.klasse, og vi er på Bolærne. Bildene ble tatt tidligere ved Sagdalen, for man trenger ikke reise langt for å oppleve eventyr. Nabolaget er full av skatter! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Jeg er på eventyr! appeared first on Lappeteppet.

2020-06-09 07:00 Elsykkel som er en ekte hippie verdig

Ja, at dette en gang har vært en helt hvit elsykkel er vanskelig å tro i dag. Min yngste datter, Vilde 15 år, har dekorert lærerens sykkel på bestilling. For som hun selv sa, fritt etter minnet, kan ikke en som er vokst opp på hippietiden i Danmark ha en hvit sykkel. Vel, det har hun nå ikke. Men hun har definitivt den kuleste sykkelen noen lærer noensinne har tråkket på inn i den skolegården! Sykkel fra Sykkelpikene og lakk fra Panduro Hobby. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Elsykkel som er en ekte hippie verdig appeared first on Lappeteppet.

2020-06-08 07:00 Typisk meg på tur!

Dette er på vei opp til Ruserud sist uke med Jeanette. Målet er ikke å komme raskest til toppen men og ha en fin tur. Da må det være rom for å forevige det man ser rundt seg også. Fy søren så heldige vi er som bor i et så nydelig land! Det er ingen straff å følge anmodningene om og holde seg hjemme i slike omgivelser. Jeg er spent på hva som skjer i ferien? Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Typisk meg på tur! appeared first on Lappeteppet.

2020-06-07 07:00 Pleie av solherjet hud!

//Annonse// Ja, for selv om man bruker solfaktor, solhatt og tar alle forholdsregler blir huden påvirket av solen, tiden ute, vær og vind. Her har jeg vært ute hele dagen, etter en dusj la jeg meg rett ut på sofaen for å slappe av med en maske. Maskene fra Nordic Treat er virkelig en “treat” for huden din. Jeg valgte den som heter “Glød” og dette skriver de om denne: Hvit dukmaske laget av miljøvennlig tencel (utvunnet av eukalyptus). Glyserin, butylene glycol og castorolje bidrar til å tilføre huden fukt og næring, i tillegg til å virke beroligende. Antioksidantrik cocktail av ekstrakter fra ...

2020-06-06 07:00 Tur #9: Ruserud

Tirsdag 2.juni gikk turen til Ruserud med Jeanette. Det var min første tur i shorts. Begge stilte forberedt med myggspray og vann, fikk en fin tur med lite eventyr (=vi går utenom der stien egentlig er). Denne er merket som “litt krevende” og har en høydeforskjell åp 198 meter. Toppen var på 330 moh og tidsestimat t/r er 2,5- 3 timer. For en utrolig jobb mange har lagt ned for at vi andre skal få oppleve flotte Romerike! Takk for turen! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Tur #9: Ruserud appeared first on Lappeteppet.

2020-06-05 07:00 Rester er til for å brukes!

Slik er jeg med mat og tydeligvis også på garn. Jeg aner ikke hvor lenge jeg kommer til å strikke. Men pannebånd er en av restene det blir etter garn bestilt til genser. Pannebåndet heter “Chunky Twist ” og er fra Rilleruth. Denne var skikkelig enkel å lage. Nesten moro at jeg kan lage noe som ser litt avansert ut, det er som med en tryllekunstner. Det er bare juks og bedrag! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Rester er til for å brukes! appeared first on Lappeteppet.

2020-06-04 07:00 Besøk i tujahekken

I helgen kom Lånepus på besøk. Han syntes nok det var varmt og valgte å legge seg inni skyggen av tujahekken. Der lå han i flere timer og bare nøt. Tenk at en så liten skapning kan spre så mye glede! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Besøk i tujahekken appeared first on Lappeteppet.

2020-06-03 07:00 Pause i sola

På mandagen var jeg snill mamma. Jeg har en datter som maler og har et stort prosjekt jeg ikke kan dele enda. Men det blir helt fenomenalt og er ikke noe en typisk tenåringer lager. Det innebærer lakk, terpentin og skikkelig grisete pensler. Men nå etter at mamma har jobbet med dem en halv time så er de rene, hvite, frie for lakk og vasket. Både jeg og penslene tok oss en pause i sola etterpå! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Pause i sola appeared first on Lappeteppet.

2020-06-02 07:00 Beskyttelse i solen

//Annonse// Nå er solbeskyttelsen veldig viktig! Da jeg var på Oslo Beuty Expo fikk jeg utdelt solbeskyttelse for ansikt (sph50) og lepper (sph25). Ansiktet blir ikke klissete, og for meg med tendenser til kviser er det godt å vite at jeg smører på noe som ikke forverrer problemet. Leppebalsamen har en svak farge og jeg følte meg fresh selv om jeg lå alene på plenen! Er du flink til å bruke solkrem? Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Beskyttelse i solen appeared first on Lappeteppet.

2020-06-01 17:50 Tur #8: Bokkedalen

27.mai var den jentene fra det som i sin tid ble omtalt som “Roma- gjengen” ute på tur.Vi har nå blitt sett med tiara på den bruneste pizzasjappa i Lørenskog og nå med tursko i Eidsvoll. Turen inn til Bokkedalen er nydelig. Det er mange klopper, og dugnadsgjengen har virkelig lagt ned en formidabel jobb inn til en av de flotteste rasteplassene jeg har vært på. Her er det definert som “enkel” i vanskelighetsgrad og høydeforskjellen er på 150 meter. Toppen er 209 moh turen er totalt på 5 km. Dette er en fin tur å ta med familien, eller venner, og kan berolige alle med at det er Antibac, tuba og ...

2020-06-01 17:48 Pinsen 2020

Pinsen 2020 er bok, maling, sol, kaffe og late dager. Det er ikke jeg som har malt de kosete froskene, men min datter. Jeg kan jo bare tegne fyrstikk- mennesker! Nå er jeg klar for en ny uke. I morgen skal jeg på planlagt besøk, håper også det er et rom for et besøk på onsdag, det er et FAU møte på torsdag og så er det jo helg igjen! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Pinsen 2020 appeared first on Lappeteppet.

2020-05-31 07:00 Små grep – stor forskjell

For en gangs skyld må jeg si at jeg ikke har fått frem den store forskjellen på bilder. Men dette er bra badet. Noe jeg faktisk har snekret selv. Og det har irritert meg lenge at hylla ikke er hvit, av en eller annen grunn. Med to kunstnere i hus har det ikke vært hverken mangel på redskaper eller maling. Så en kveld tok jeg faktisk bare rett og slett penselen fatt. Nå er hyllen malt og jeg har sprayet skittentøykurven hvit igjen. Den var flekkete og gul i forhold. Så nå ser det fresht ut også når man løfter vekk forheng. De små tingene gjør mye for enkle sjeler. Følg meg på Instagram Følg meg ...

2020-05-30 07:45 Hvorfor bake brødet selv?

2 kg siktet hvetemel koster 15 kr (jeg bruker 400 gram mel per brød, det betyr at jeg får 5 loff ut av en pakke mel og da skal jeg betale 3 kroner per loff i melkostnad). Tærrgjær koster 23 kr (det er for 5 poser, 4,60 kr per pose. Man bruker 5 gram per brød dvs det er 13 brød per pakke. Siden man ofte slumper regner jeg for enkelhetens skyld 10 brød per pakke, runder opp og sier 50 øre per brød). En loff koster fra 7,90 kroner (butikkens eget merke) til 36,90 kroner (steinovnsbakt med valmuefrø). Jeg lager dette brødet for 3,50 kroner. Siden jeg har rundet opp en del i gjær legger jeg også ko ...

2020-05-30 07:00 Tur #7: Furusand

En enkel tur uten de store stigningene. Høydeforskjellen var kun 30 meter på denne turen, så derfor måtte det klatres på en bro for å få følelsen av en topp. Tårnet er foreløpig stengt, men om du har en time en kveld du ikke vet hva du skal fylle med…. og tilfeldigvis kjører forbi Fet kirke anbefaler jeg deg turen på det varmeste. Det er i Fetsund, så fremover MÅ du huske myggspray! Den er særdeles barnevennlig terrengmessig med mye informasjon langs ruten. Takk for turen, Jeanette! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Tur #7: Furusand appeared first on Lappeteppet.

2020-05-29 14:00 Tradisjonskost

Jeg er en av de som elsker mat. Jeg kan spise en enkel skive, en saftig biff eller som under…. en gammeldags rett med røkt kjøttpølse og kålstuing. Det er så godt, selv om magen definitivt protesterer om du spiser for mye av det gode. Og annenhver uke er det fortsatt nystekt brød til lunch. Matpakker smaker best med fersk gjærbakst. Denne varianten er med solsikkekjerner og begge jentene spiser med liv og lyst. Jeg er glad de viser matlgede! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Tradisjonskost appeared first on Lappeteppet.

2020-05-29 07:00 Tur #6: Fjellsjøkampen

22.mai gikk turen til Hurdal og Fjellsjøkampen. Det var topp nummer seks som skulle til pers og med meg hadde jeg Merete som motivator. Det var fortsatt mye snø på toppen. Den var råtten og jeg fallt igjennom mange ganger. Vanskelighetsgraden er satt til krevende i kupert terreng, høydeforskjellen på turen er 330 meter og vi endte opp på 812 moh. Vi fikk smake på alt vær Norge har å by på denne turen, og har nå lagt tørre sokker som standard innhold i sekken. Takk for turen, Merete! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Tur #6: Fjellsjøkampen appeared first on Lappeteppet.

2020-05-28 07:00 Min første raglan

Sikkert ikke perfekt. Men jeg tok den faktisk på vrang, ved en feil, og den var ikke stygg der heller. Jeg er allerede veldig glad i den. Drops Air er så deilig å ha rett på huden. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Min første raglan appeared first on Lappeteppet.

2020-05-27 07:00 Tur rundt Steinbruvann

På søndagen gikk jeg en tur rundt Steinbruvann med Wenche og hunden Mia. Det var ganske mange som hadde samme idé. Folk løper og går rundt vannet, mens andre sitter langs vannkanten og griller. Steinbruvannet er et badevann i Lillomarka nord for Oslo. Vannet ligger i et populært rekreasjonsområde nedenfor Røverkollen, i kort avstand fra Grorud og Romsås. Det er gode turmuligheter inn i marka herfra, både for vandrere, syklister og skigåere. Alltid deilig å komme seg ut, og alle turer trenger ikke vare i timesvis. Takk for turen, Mia og Wenche! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The pos ...

2020-05-26 07:00 Strikk uten oppskrift

Ting tar tid når man ikke kan. Nå har jeg bestemt meg for at jeg skal lage en genser. Det har jeg gjort før. Men denne gangen skal jeg lære meg raglan. Jeg har søkt opp på Youtube og er godt i gang! Mønster, der er jeg ikke i gang enda. Så da tar vi en genser vi liker, og strikker etter den. Det funker fint så langt. Og jeg er jo skikkelig petimeter på noen ting, så her skal det være rett. Følg med videre, så skal vi se om det blir noe som kan brukes etterhvert! PS. Garnet som brukes er Drops Air i fargen Skoggrønn og jeg strikker på pinne 5. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post ...

2020-05-25 07:00 Tur #5: Minjarudkollen

Noen dager er så bra at man ikke vil gå inn. 20.mai var en slik dag. Minjarudkollen ligger 339 moh, har en høydeforskjell på 170 meterog et kategorisert som “Lett/middels” hos “Ti på topp.” Denne turen ble foretatt med Jeanette. Utsikten var helt fantastisk og solen ville aldri gå ned. En herlig turdag og har du ikke tatt turen kan også denne anbefales! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Tur #5: Minjarudkollen appeared first on Lappeteppet.

2020-05-24 07:00 Saftig brød på tur

At jeg liker å gå på tur kommer neppe som noen overraskelse på noen av dere. Nystekt brød (som denne med sesamfrø) i ofte med i sekken på tur. Jeg elsker matpakke. Det er godt det! Jeg kan pynte og dandere skivene. Men det smaker like godt med smør og brunost. Hva har du i ditt brød som gjør det saftig? Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Saftig brød på tur appeared first on Lappeteppet.

2020-05-23 07:00 Tur #4: Bårhaugkampen

20.mai og det er på tide med tur nummer fire. Denne blir gått sammen med Merete og Jeanette. Turen har en vanskelighetsgrad på “middels”, høydeforskjellen er på totalt 220 meter og Bårhaugkampen ligger 408 moh. Turen ble gått i nydelig solskinn med to spreke jenter. Tenk så heldige vi er som har slike turer “rett utenfor stua” vår! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Tur #4: Bårhaugkampen appeared first on Lappeteppet.

2020-05-22 07:44 Tur #3: Hasleråsen

Gjør noe nytt, prøv å feire nasjonaldagen på en topp! Det gjorde Jeanette og jeg på 17.mai. Vi iførte oss bunad og drakt og tuslet opp til “Hasleråsen” og feiret siste rest, og solnedgang på toppen. Turen var 5 km t/r og vanskelighetsgrad var satt til “middels.” Hasleråsen i Eidsvoll ligger 348 moh, høydeforskjellen var kun på 150 meter og stien var god å gå på med stakk. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Tur #3: Hasleråsen appeared first on Lappeteppet.

2020-05-22 07:30 Tur#2: Varingskollen

16.mai var det dags for en ny tur for “Ti på topp” og denne ble foretatt med Jeanette. Målet denne gangen var Varingskollen. Der har jeg kun vært tidligere med ski på beina. På toppen av Varingskollen ligger Varingstua, som holder åpent for servering av mat og drikke i helger og på helligdager. Hit kommer mange turgåere, men først og fremst er det besøkende til alpinanlegget på nordøstsiden av kollen som bruker Varingstua. Menyen her oppe byr på alt fra vørterøl til pommes frites. Hytta har strålende utsikt og er et velegnet sted å ta en lang og god pause. Ut.no Denne har vanskelighetsgrad “kr ...

2020-05-22 07:21 17.mai i bilder

17.mai var alt annet enn stress for min del. Jentene hadde invitert hver sin venninne på enkel feiring. Det ble en pølsebod (denne crockpot’en er helt genial), pavlova og en skuff i fryseren fyllt med is. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post 17.mai i bilder appeared first on Lappeteppet.

2020-05-18 07:00 Stell av skinn!

Det er sommer, det er sol og det er søndag! Neida, det er mandag og det er kun til tider vår. Og det er fortsatt plikter og ting som skal gjøres. Vi har noen “skinn” fra #ikea som stadig trenger litt stell. De hives kun i maskinen og børstes opp. Nå lukter de så digg etter å ha hengt ute til tørk at Lånepus neppe står opp før i morgen ved disse tider? Jeg antar at jeg har gjort en god nok jobb…. bare motstå fristelsen og prompenusse den myke, pusete magen hans…. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Stell av skinn! appeared first on Lappeteppet.

2020-05-17 07:00 Gratulerer med dagen!

Det blir en litt annerledes 17.mai feiring i 2020. Corona preger også denne dagen. Jeg håper du feirer dagen med de du er glad i som gir deg senkede skuldre og hjerteglede. Nasjonal markering Felles allsang med hele nasjonen klokken 13.00 – «Ja vi elsker». Utover dette er det ikke planlagt noe nasjonale markeringer, men NRK og TV2 vil ha full TV-sending 17. mai. Lørenskog kommune sine hjemmesider Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Gratulerer med dagen! appeared first on Lappeteppet.

2020-05-16 11:00 My neverending story!

Jeg snakker ikke om klesvask men om hjemmebakt og turer. Her er et deilig grovbrød med sesamfrød som ble tilbehør til torsdagens middag. Den besto rett og slett av “reste- lasagne” laget av Vilde da hun skulle lage en 3- retters for to uker siden. Jada, den har da vært i fryseren siden den gang. Vi er ikke monster. I skogkanten fant jeg en liten Stemorsblomst. “Stemorsblom, stemorsblomst eller natt og dag er en ett- eller toårig fiol.” Da jeg var liten kalte jeg den “Natt og dag.” Nå er det bare å pakke sekk med mat og drikke. Det er planlagt en ny tur! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebo ...

2020-05-16 07:00 Tur#1: Tjuvstuåsen

“Ti på topp gjør det enkelt å komme ut i naturen. Enten du er i toppform eller ikke har gått i skogen på mange år, finner du turforslag tilpasset akkurat ditt utgangspunkt.” Da var det gjort. Deltageravgift er betalt. Jeanette og jeg har som mål å fullføre #tipåtoppromerike denne våren. Her er vi på vei til vår første! Vi ankom Myrdammen i deilig kveldssol. To på tur – ti på topp! Første topptur i #tipåtoppromerike ble Tjuvstuåsen mandag 11.mai. Det ble en eventyr- start. Det betyr at det ikke gikk helt etter planen, men ble en fin tur. Vi fikk sett en demning! Da vi fant den riktige stien var ...

2020-05-14 16:11 Forskjellig fokus!

Dette er typisk meg på tur. Jeg hopper ut av stien for å ta bilde av noe jeg fant. Merete tar bilde av meg som tar bilde av en gren med facinerende farge. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Forskjellig fokus! appeared first on Lappeteppet.

2020-05-13 07:00 Star Wars? Afrika?

Neida, jeg er ikke i en Star Wars film. Jeg har heller ikke tatt turen til Afrika. Jeg står midt mellom Fetund og Rælingen med Norges Varemesse i ryggen. Du har kanskje aldri stått der før, eller sett bilder fra denne vinkelen, men jeg tror heller ikke Øyeren har vært tappet så langt ned før. Det er rimelig spesielt å gå på dette tørre, merkelige leirete underlaget. Jeg har hørt det er mye snø i vente, men tenker at det er langt før det blir flom i år. Men skal aldri si aldri. Foreløpig er det nytt landskap. Jeg synes det ser kult ut! Turen ble foretatt med Merete og Ludde som selskap! Følg me ...

2020-05-12 07:00 Dominoeffekt

Jeg var skikkelig råflink forrige uke mente jeg selv. Helt ut av det blå demonterte jeg døra på ovnen og fikk fjernet laget med støv som hadde hatt god til å bygge seg opp til et monster med personnummer. Det har jo ikke noe å si for mathygiene, og dermed ikke vært prioritert. Inni ovnen er det en annen standard (bare for å trøste eventuelle nervøse foreldre, hvis barn har inntatt spiselige produkter her). En lyspære i vifta har vært ødelagt i altfor lang tid. For å komme til denne må jeg ta ut filter. Da endte jeg opp med å vaske rundt der jeg kom til med så sterkt salmiakk- vann at Kosekroke ...

2020-05-11 17:30 Ensom ekstrovert

Til å være så ekstrovert fungerer jeg heldigvis også alene! Mye av helgen har blitt tilbragt i Kosekroken. Jeg har strikket en del og selvsagt sørget for at skittentøykurven er tom. Det går unektelig litt mindre tekstiler når det kun er mer her hjemme…. Men nå er jeg klar for en ny, sosial uke. Om noen timer ramler det to tenåringer inn her og etterpå blir det wok til middag. Kjøttet ble lagt til marinering i går, glassnudler og grønnsaker er lagt frem. Og nå må strikketøyet legges på vent. Har ikke tid til slik hver dag? Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Ensom ekstrovert app ...

2020-05-10 07:00 Slik lager du luen

Jeg fikk faktisk, hold deg fast, spørsmål om hvordan denne luen ble laget. Jeg lovet et innlegg, med fremgangsmåte, og her kommer oppskrift på hvordan jeg strikker denne enkle luen. Du kan selvsagt variere høyden på “kanten” og lengden på luen. Jeg bruker pinne 8 i dette prosjektet. Legg opp 16 masker. Start med å strikke en vrangbord. En vridd rett og en vrang. Når du har fått en lang remse måler du rundt hodet til den som skal bruke den. Går ende mot ende sammen? Da er den lang nok. Fell av. Sy endene sammen. Plukk opp masker. Er du i tvil på hvordan dette gjøres? Sjekk Youtube eller spør en ...

2020-05-09 07:00 Dagens minioppgave

At jeg leier leilighet er ingen hemmelighet. Her fulgte det med hvitevarer på kjøkken, utrolig praktisk for meg som fikk med meg vaskemaskin og tørketrommel. Jeg har sett et stadig økende støvlag mellom glassa i ovnen, og nå MÅTTE jeg bare til pers. Sist jeg gjorde dette fikk jeg nesten ikke glasset på plass igjen. Det er riktig å anta at jeg gruet meg for oppgaven. Men det gikk så fint atte! Så nå er glasset vasket i varmt såpevann og jeg klapper meg selv på skulderen! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Dagens minioppgave appeared first on Lappeteppet.

2020-05-08 07:00 Eltefri søt deig

Jeg har funnet en eltefri søt deig! Og den fungerer helt kanon! Jeg har testet den og kan bekrefte at den holder seg i fire dager. Hver gang han bakte ble det andre boller. Nils-Fredrik Nielsen Ingredienser: 600 g hvetemel 100 g sukker 2 ts tørrgjær 1 ts kardemomme 100 g smør eller margarin 2 dl lettmelk 1 dl vann 1 stk egg Jeg brukte selvsagt smør og helmelk… fremgangsmåten er mye lik eltefrie brød. Jeg valgte å fylle mine boller med sukker og kanel, selvsagt, og har kjøpt inn vaniljekrem for enda en variant når jentene er tilbake. Fremgangsmåte: Eltefri søt deig Bland hvetemel, sukker, tørrg ...

2020-05-07 15:50 Anja gjør ting hun ikke kan

Burde nesten lage en serie om det. Men her er det bare å brygge seg en kruttsterk kaffe, ta på seg brillene og studere litt Youtube. Her skal det nemlig strikkes. DOBBEL MAGIC LOOP! Jeg har faktisk lært, fra Youtube, hvordan jeg skal strikke med strømpepinner eller settpinner. Det er et jævla kaos på tog, eller buss som var tilfellet da jeg testet i vinterferien, og pinnene ruller langt i midtganger. Men nå skal jeg da altså strikke dobbel magic loop. Det vil si at jeg skal strikke to ermer, samtidig. De blir, om jeg husker hvor jeg stoppet, like lange uten at man trenger måle. Følg meg på Ins ...

2020-05-07 07:00 Tar du timeout?

En helt vanlig tur. I et helt vanlig vær. Startet med sol og endte i regn. Men hvor deilig er det ikke å ligge på et fjell og kjenne regn i ansiktet? For det er unektelig litt typisk norsk. Forvirra værguder. Det sies at “en mikropause på mellom 30 sekunder og fem minutter kan øke fokuset ditt med 15 prosent.” samt at man etter halvannen time med fokusert arbeid opplever at hjernen selv tar grep og jobber saktere. Hvor flink er du til å ta pauser? Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Tar du timeout? appeared first on Lappeteppet.

2020-05-06 07:00 Svar på konkurransen

Riktig svar på gårsdagens “Liten uhøytidelig konkurranse” var 739 meter (alternativ b). Når man står ved merket og ser utover Øyeren blir man litt satt ut. Tenk hva naturen ikke bare kan skape, men ødelegge. Nå er Øyeren tappet og klar for vårflommen, så sjansene for at det blir samme tilstander igjen er nok små. Og heldigvis for det. Det er jo et sjansespill de som bygger langs flomutsatte områder utsetter seg for. Da har jeg det bedre på et fjell. I dag er dagen åpen, ingen hjemmeskole i dag. Kun hjemmekontor, tur i skogen samt spise det som allerede er kjøpt inn i kjøleskap. Og kanskje stri ...

2020-05-05 12:41 Liten uhøytidelig konkurranse

Som dere så i innlegget “Vakre lensene” satt jeg ved Flommerket. Det er en 7 meter høy stein med markeringer av vannstandene under de største flommene i Glomma. Hvor høyt tror du vannet var i 1739 (det øverste merket)? a) 787 meterb) 739 meterc) 723 meter Det er utrolig hvor fort det har gått fra gult til grønt nå. Takk til regn og sol, Moder Jord er helt rå og kan virkelig sakene sine!!! Og så har vi hatt utrolig mye fint vær. Det gjør at hjemmekontor- og skole går litt lettere. Noen spår alltid dårlig vær,og det kan jo ikke skade?De får jo skryt om de får rettog ved feil blir alle glade! Per ...

2020-05-03 11:45 Start each day with a task completed

Det gjør jeg. Jeg starter egentlig hver dag med en kaffe i senga, det er jo også en form for standard som varer ut dagen. Men det jeg tenkte på var å re opp sengen! Det hører med til historien at jeg har gjort dette før jeg fant denne videoen, men jeg deler tanken. Start i det små, gjør mange små riktig så blir det noe stort. Det blir dominoeffekt av også gode ting. En ulykke kommer sjelden alene, hvorfor tror du ikke at den gode følelsen oppfører seg annerledes? If you make your bed every morning you will have accomplished the first task of the day. It will give you a small sense of pride, an ...

2020-05-01 07:00 Strata til frokost

//Annonse// Det ble kanskje en noget heftig frokost, men godt var det. Kvelden i forveien laget jeg retten som skulle stå i kjøleskapet over natten. Gårsdagens brød ble kuttet i terninger og jeg laget en eggestand av egg, melk, hvitløk, muskat og salt. Jeg fikk vite at Strata betyr lag, eller lagvis, som også er hvordan denne retten lages. Jeg bruker en ildfast form med lokk. Fremgangsmåte: Brødterninger Spinat Ost Brødterninger Spinat Ost Hell eggestand over La stå i kjøleskap natten over Stekes på 150 grader i ca 1,5 time Serveres med for eksempel en salat, en god spekeskinke eller bacon! De ...

2020-04-30 07:00 Alle ting har et navn?

Nei, alle ting har ikke et navn. Men mange ting har. Som bilen Suzie, robotstøvsugeren James og leiligheten Kosekroken. Ja, og brødbakemaskinen Marie Antoinette. Visste du at hun mest sannsynlig er feilsitert? Hun sa: Qu\’ils mangent de la brioche.Vi har fått det oversatt til: Har de ikke brød, la dem spise kake. Men brioche er ingen kake. Det er bare “et litt finere og dyrere brød.” Min Marie Antoinette kan servere meg nystekt brød klokka sju. Hun kan også lage syltetøy og få til en perfekt hevet bolle- eller pizzadeig. Og selvsagt kan hun også fikse en deig til brioche. Følg meg på Instagram ...

2020-04-29 15:27 Vakre lensene

Fetsund Lenser er et nasjonalt kulturminne, fløtningsmuseum og våtmarkssenter ved Glommas utløp i Øyeren ved Fetsund i Lillestrøm kommune. Fetsund Lenser ble opprettet som tømmersorteringsanlegg i 1861, og nedlagt da fløting av tømmer i Glomma opphørte i 1985. I dag er det en del av MiA – Museene i Akershus. Ved arbeiderboligen «Vinkelen» ligger Fet kommunes tusenårssted, et flommerke i form av en ca. 7 meter høy stein med markeringer av vannstandene under de største flommene i Glomma. Kilde: Wikipedia Slike skilt finner man nesten overalt i landet for tiden. Jeg synes det er kjempekoselig. De ...

2020-04-29 12:41 Jeg? Ocd? Kanskje?

Jeg sendte bilde til Ingeborg, min strikkeguru, at jeg holdt på med ny strikk. Og hun bare lo, for jeg er kanskje i overkant bekymra for å komme ut av tellingen. Så her markeres hver 20 maske med en maskemarkør. Jeg bruker selvsagt ulike farger for hver side, og en egen farge som markerer start og midten av strikketøyet. Når jeg var ferdig med vrangbord ble jo selvsagt markørene sortert på krakken. Så typisk meg. Men jeg sovner selv om det er rotete i leiligheten, altså! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Jeg? Ocd? Kanskje? appeared first on Lappeteppet.

2020-04-25 07:00 James the Butler

En mann har flyttet inn i Kosekroken. James the Butler. Han går på strøm, nei det er ikke en sånn lekesak, og han suger. Fortsatt ikke en sånn sak…. dette er en støvsuger (og “the butler” ble raskt døpt om til “the sucker” av en arving). Jeg skulle kjøpe meg en robotstøvsuger etter Vilde sin konfirmasjon. Denne ble utsatt, men behovet er ikke utsatt. Etter at jeg hadde lest noen tester falt valget på Xiaomi Roborock Mi S50 Robotstøvsuger og endelig skjønner også jeg hvorfor alle elsker disse. Xiaomi RoboRock S50/S5 treffer på de aller viktigste punktene når vi skal vurdere en robotstøvsuger. H ...

2020-04-24 07:00 Nytt liv til gamle møbler

Mange er opptatt av å kjøpe nye ting. Følge trender. For noen er det selve meningen med livet. Deres hobby. Og det respekterer jeg. Jeg har bare ikke det interessefeltet selv. Men jeg liker at det er pent rundt meg. Har bare ikke behovet for å kjøpe nytt. Min lønn er ikke stor. Den skal dekke mye. Resultatet av det er at jeg alltid forsøker ta vare på de tingene jeg har slik at de varer lenge. Lyktene som er fikset opp tok jeg ut glass, vasket godt med salmiakk og sprayet nye. Denne lykten har stått ute i snart 8 år. Den ser jo ut som ny! For et par år siden sprayet jeg en del uteting rosa. Me ...

2020-04-23 14:30 Kantine og restemat

Dagens lunch er rester fra i går (i god Anja- stil der, altså). Og bare så det er sagt, det er en middagstallerken på bildet. Skiva er stor og laget med reker er definert som “raus.” Og hvor deilig er det ikke å bare jekke ned stolen å ta seg en liten strekk før neste økt med arbeid? Vi får nyte denne dagen for nå er det visstnok kulde på vei inn over oss. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Kantine og restemat appeared first on Lappeteppet.

2020-04-23 07:00 Voksenpoeng

At jeg er enkel å glede er ikke noe nytt. At jeg gledes over lite er heller ikke noe nytt. Men at jeg faktisk skulle bli glad for snorer og klyper, den så jeg ikke helt komme. Men det er jeg da, altså. Glad for at jeg nå har fire snorer og nye pene klyper. Så endte jeg her, da. I “voksen- fella” med begge beina. Jaja, ingen ble drept og alle hadde en fortsatt god dag. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Voksenpoeng appeared first on Lappeteppet.

2020-04-22 20:00 Sommermat i sola

I dag ble en av mine favoritter servert. Reker og fersk loff med masse smør og majones. Jeg er god på mye. Lavkalori er ikke en av dem. Ikke lavkarbo heller, selv om jeg spiste det i en lengre periode (og opplevde egentlig veldig lite bivirkninger av det). Er det virkelig noen som kan leve et fullverdig liv uten smaken av en knasende sprø skorpe av blodfersk loff? Ikke jeg i hvert fall…. men maten smakte godt og besøket var trivelig som alltid. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Sommermat i sola appeared first on Lappeteppet.

2020-04-22 07:00 God start på dagen

Det finnes noen mennesker som ikke funker uten frokost. Jeg funker veldig bra uten frokost. Ikke uten kaffe. Men skive trenger jeg ikke. Men jeg blir alltid sulten når det står foran meg. Hilsen Lille Larve Aldri Mett. Men jeg sørger alltid for at jentene får i seg mat! Her stekes små pannekaker til frokost. Og jeg nyter min lille morgenstund alene med en kaffe og synes det har blitt deilig lyst her etter at huseier har lagt hvitt tak under sin terrasse. Det betyr at vi nå kan sitte tørt selv om det regner! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post God start på dagen appeared first o ...

2020-04-21 15:55 Hjemmekontorets fordeler

Arbeidsdagen er over og jeg må være en av de heldigste i Lørenskog? Tenk at man kan, iført shorts, gå ut til denne utsikten hver eneste dag. Jeg kan legge meg i denne digge stolen å nyte siste rest av sol mens klærne vaier i vinden bak meg. Jeg har et bord å sette kaffekoppen på. En morsom podcast på øret. Det handler ikke om å ha det perfekt. Det har jeg nemlig ikke. Men jeg er takknemlig for at jeg har en frisk familie, en jobb jeg kan utføre, penger i banken, mat i kjøleskapet og et trygt sted å bo. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Hjemmekontorets fordeler appeared first ...

2020-04-21 10:43 Vagina, blomst og Pippi

Jeg har fått en Pippi. Det er helt typisk Ida å svare “Ja” når noen spør henne om noe. Og hun hiver seg stadig ut i prosjekter hun aldri har gjort før. For det ordner seg! Sist gang hun sa “ja” var til sin lærer fra ungdomsskolen. Hun ville ha en kake. Ikke hvilken som helst kake. Men en vaginakake. Og som Ida sa når jeg kom ut på kjøkkenet. Den ble nesten litt for realistisk. Jeg er heller ikke så god på å si nei. Jeg er også ganske glad i å dele på goder som fersk bakst. Det har de som eier huset fått merke. Og på søndag fikk jeg en blomst til hagen av dem som takk. Det var veldig hyggelig! ...

2020-04-18 07:00 Enkle gleder

Det er noe som heter enkle gleder. Det er kanskje et annet ord for at man er et enkelt menneske, men det trenger ikke være negativt (i min bok). Det kan være så enkelt som å spise nystekt brød til å gå en tur mens sola skinner. Det er to gleder jeg setter høyt for tiden. Selv om turene ofte blir brukt til å ringe kolleger eller kunder og skiva spises ved benken. Jeg tviholder på det. Dessuten ser jeg jentene opplever det som utrolig positivt. Det er viktig for meg å gi de noe positivt nå. Det var ingen som spurte om de ville ha hjemmeskole heller. Vi gjør alle så godt vi kan med det vi har. Je ...

2020-04-17 07:00 Hverdagen min

Jeg starter dagen med å sette på ovnen, lager de rundstykkene som skal spises, setter de til etterheving samtidig som jeg jobber stående. Dette er samme deig som jeg bruker til brød, men rundstykkene blir litt mykere. Og inntil bakeriene kan levere like billig som jeg kan bake, så bryter jeg nok oppfordringen om å kjøpe på bakeriet. Det blir for dyrt! Jeg kan ikke kalle dette “rare tider” eller “den nye hverdagen” lenger. Nå har dette vart så lenge at det ikke lenger er noe nytt ved dette. Dette er hverdagen min nå. Men jeg synes fortsatt hjemmearbeid fungerer bra. Det blir mer hakkete og oppd ...

2020-04-16 07:36 Sminker brura

Jeg tror, eller håper, at det er fler som har det slik som meg for tiden. Litt mer opptatt av å ha det best mulig rundt meg. Jeg kler meg skikkelig. Jeg dusjer minst like ofte. Men jeg sminker meg selv om jeg er hjemme. Og jeg lakker neglene like ofte. Ja, også har jeg blitt som en unge igjen. Jeg plukker blomster i grøfta. Denne buketten fant veien inn på Jenterommet. Hver morgen tenner jeg duftlampen med lavendelvoks. Det skal visst hjelpe til for stressa hoder. Man får gjøre så godt man kan! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Sminker brura appeared first on Lappeteppet.

2020-04-15 07:21 Namaste

//Annonse for Yoga online med Gunn Helene// Jeg har en bloggkollega som bor i min hjemby Halden. Der driver hun et yogastudio til daglig. Som et resultat av et virus du kanskje har hørt om, så er dette studioet nå satt på pause som mye annet. Da er det jo bare helt kanon at man kan holde på via disse skjermene vi bannet over for en måned siden. Jeg har ikke lang og bred erfaring innen yoga. Derfor er dette poenget viktig å fremheve. Jeg trenger ikke se på skjermen hele tiden for å vite at jeg gjør det riktig. For ja, man kan sikkert få skader av å gjøre også disse øvelsene feil (for har du set ...

2020-04-14 08:00 Blodprøve, kunnskap og mat!

//Annonse for topforumula// En pille kan ikke erstatte et variert kosthold. Men det er noen kosthold som gjør at man kanskje kan trenge tilførsel av ulike vitaminer. Men så er det perioder i livet hvor kosten kanskje er litt ruskete, eller man vil teste ut en ny diett, da er det kanskje lurt å ta en tur innom legen å sjekke status. De som kan trenge å ta kosttilskudd er personer som ikke spiser alle typer næringsmidler, har sykdommer som fører til økt behov, i tillegg til noen andre grupper. Gravid, eller planlegger? Om du planlegger, eller er gravid bør du ta tilskudd av folat i tillegg til f ...

2020-04-13 14:50 Blåsbortdagen

Våknet tidlig og gikk hardt ut! Sengetøy til vask, dyner og puter ute til lufting og mens brødet hever ble det en liten tur. Jadda, jeg kan når jeg vil! Og nei, nå er det ikke ferie så brødet har fått en grovere karakter. Det var særdeles velkommen nå! Turen ble ikke sånn superlang, det er ikke alltid det blir tid til slik. Men dette er en liten runde jeg ikke tror jeg kan bli lei av. Når jeg gikk over broa til Mailand var det bare å holde på lua, makan til vind. Det kommer selvsagt ikke frem på bildene! Men det ble en herlig tur! Håret var en eneste stor knute men smilet var på plass. Kanskje ...

2020-04-11 13:21 Livet med tenåringene!

Det er ikke bilde av noen nye krypdyr i Kosekroken. Det er falske vipper som har blitt limt opp på veggen. De kan også bli funnet på bordet på kjøkkenet eller stueveggen. De er også flinke til å lage ting. Ida har blitt en racer på kjøkkenet og her har hun sveipet sammen noen sjokoladekjeks mens jeg jobbet. Denne siden kan man like enda bedre. De får også litt goder. Som frokost på senga. Det er ikke dagligdags men det skjer faktisk ganske ofte. Det er noe med at det er nærhet til kjøkkenet i små leiligheter. Den fordelen tenkte du kanskje ikke på? Og så kan man endelig se på de samme tingene ...

2020-04-11 12:59 Lang tur en lang fredag

I går ble det en tur med Jeanette. Ei jeg, av alle ting, har blitt kjent med via Instagram. Hun er skikkelig løpejente, vi snakker maraton, og personlig trener. Kan vi da gå på tur sammen? Og det er klart vi kan, når hun ikke er i toppform. Haha! Vi gikk opp og ned og opp og ned. Østmarka har mange småtopper som kan få leggene til å be om nåde. Vi hadde med sekk og var ute fra 13:00 – 19:30. Vi hadde også med mat og kaffe! Vi var innom Ramstadslottet og Setertjernstua. I tillegg til litt ekstra virring utenom stier. Utforskeren Dora har ingenting på oss, for å si det sånn. Litt vått noen stede ...

2020-04-10 10:12 Stå sammen men på avstand

Rart å bare reise til Ørje for å sitte på en terrasse. Men det er rare tider og en annen type påske. Jeg hadde med meg wienerbrød og mamma disket opp med kaffe. Hun fikk morsdagsgaven og en tidlig bursdagsgave. Jeg fikk julegave og bursdagsgave, skikkelig pakkebytting! Deilig å sitte i sola og bare være. Men det er fortsatt litt rart. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Stå sammen men på avstand appeared first on Lappeteppet.

2020-04-05 17:54 Fetsund Lenser – dagens tur

Det så ut til å bli en våt tur i dag, men til alt hell stoppet regnet før turen startet. I dag gikk turen til Fetsund Lenser. Der har jeg vært mange ganger før, men jeg blir aldri lei! Jeg var egentlig skeptisk til å gå på lensene i dag, men de var tørre og fine…. og det var jo ikke akkurat sjans for å druke i dag. Rart å gå der nå som de har tømt Øyeren for så mye vann. Ønsker alle en riktig god Palmesøndag. Nå skal det spises her, for jeg har glemt å pakke med meg lunch på dagens tur som tok 1,5 timer for å fullføre 10.000 skritt i dag. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Fet ...

2020-04-05 11:18 Jeg tar av meg hatten….

… for alle som tør innrømme at det til tider kan være utfordrende å være hjemme i disse tider. Ja, det er viktig å fokusere på at det finnes positive ting hver dag. Jeg anser meg selv for å være i toppklasse når det kommer til den delen. Noen dager er kanskje det eneste positive at man faktisk våknet, det er jo ikke alle som gjør det? Da fokuserer man på det. Her har det gått en kule varmt denne uka. Det har vært tårer og erkjennelser som har vært både tunge og vonde for store og små (hvor jeg faktisk er “små” i dette tilfellet). Men det ble “fugl fønix” tilslutt. Trygve Skaug sier det egentli ...

2020-04-04 14:29 Topp med topptur!

Endelig fikk jeg kommet meg ut på tur til Bjønnåsen igjen! Det var godt å kjenne det brenne i bein og rumpe mens jeg kjempet meg oppover bakkene. Jeg bruker si jeg ikke er konkurrensemenneske…. Tar meg allikevel ganske ofte i at jeg forsøker ta igjen alle som går foran meg! Men når man kommer opp og ser utover dette landskapet er det jo verdt hver eneste gang man nesten har snublet og garantert hørtes ut som en middels Kols- pasient oppover fjellet! Men det står ikke på innsatsen! Det blåste litt surt på toppen, men det er egentlig bare deilig når man er varm fra topp til tå. Legger meg alltid ...

2020-04-03 18:08 Årets første hvitveis

Jeg er veldig opptatt av en ting i disse dager. Ikke sitte inne hele dagen og kvelden. Siden vi sitter som kråker på taburetter, senger og sofa må vi faktisk bevege oss. En dag skal vi nemlig tilbake til verden og da må både kropp og sjel fungere. Et ledd i dette er da å gå ut. Gleden var stor da jeg endelig oppdaget hvitveis på min tur. Signy er helt råtass på å finne blomster lenge før, og lenge etter, alle andre. Så hun inspirerte meg til å kikke litt ekstra, og jammen i meg… årets første hvitveis i ett eggeglass. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Årets første hvitveis app ...

2020-04-03 07:00 Narvestad blitt permitert?

Det er ikke alle som tåler denne isolasjonen like godt. Eller kanskje det er Narvestad som har blitt permitert. Det kan jo tære på humøret til hvem som helst det, altså…. Men ærlig talt, gå inn i skogen for å dra frem et gammelt juletre og legge det ved postkassestativet? Er vi der, lissom? Tilbake til ego- söple og miljö- svinet Altså, hadde jeg hatt en bålpanne hadde jeg dratt med meg den busken og tent den opp i hagen. Om jeg skulle hengt meg opp i noe vet jeg om flere steder i samme skog hvor det er rester etter ulike sammenkomster med både ølbokser og poser etter chips. Dette grantreet bl ...

2020-04-02 15:13 Grytebrød – hver eneste dag!

Grytebrød med store luftlommer, det er godt det! Det står alltid en eltefri deig og putrer et sted. Det går kjapt å røre sammen, resten gjør seg nesten selv. Jeg får stadig spørsmål, jeg kan ikke skrive den enklere enn det jeg gjør under. Ingredienser Grytebrød 500 gram mel 2 ts salt 1 ts tørrgjær 4 dl vann Fremgangsmåte Grytebrød Bland det tørre Tilsett vann Rør sammen Sett på lokk Vent til neste dag Brett deig på melet underlag Etterheve under bakebolle i 1 time Sett gryte i ovn på 250 grader Stekes på 250 grader i 30 min Ettersteke uten lokk på 200 grader i 10 min Hvis folket ikke har brød, ...

2020-04-02 07:00 Mi låvv kåråna

Det er noen som liker de nye retningslinjene bedre enn andre. Lånepus har gode dager for tiden, alle er hjemme og han hopper fra fang til fang! Det er tipp topp å være katt i dag! At undertegnede jobber og har videokonferanse kunne han neppe brydd seg mindre om. Bare han kan få ligge i fred, og innimellom tråkke på tastaturet eller skifte stilling er han happy! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Mi låvv kåråna appeared first on Lappeteppet.

2020-04-01 18:26 Litt søtt til belønning

Dagens gjærbakst ble boller. En deig basert på 500 gram mel passer perfekt i brødmaskinen. Bare helle alt i en bolle, trykke på en knapp og så er deigen ferdig eltet og forhevet etter halvannen time. Det er jo ikke noe å si på dette resulatet? Temperaturen i maskinen skal jo holde seg optimal og uten trekk. Resultatet ble to glade tenåring og tre mager som er fulle av bolle! Og vi må bevege oss mye, fordi vi spiser gode måltider i disse tidene. Vilde tok bilde av frokostgrøten sin og sendte til noen i klassen…. men den var virkelig god med banan og blåbær. Spagetti med kjøttsaus til middag. Vi ...

2020-04-01 07:00 Lilloseter i sol

Jeg hadde aldri vært på Lilloseter før. Dette ordnet Wenche og Veronica på søndag. Med god avstand, og alle FHI sine regler i bakhodet, gikk vi opp til Lilloseter. I tillegg til oss tre var også hunden Mia og Wenche sin kollega Tommy med. Wenche og Veronica hadde laget deilig kakao og stekt vafler. Det var litt av en servering vi fikk på toppen! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Lilloseter i sol appeared first on Lappeteppet.

2020-03-31 21:49 I dag har det vært tøffe tak!

Jeg nekter rosemale og jeg er kjent for å si ting som de er. Det har vært lyspunkter, det er det hver eneste dag, jeg kommer tilbake til det. Men nå ligner jeg en ferdig tygget zombie, straks klar til å lalle. Men når man er alene, og ikke permitert, så er det faktisk forventet at man skal levere et realt stykke arbeid. Ringer telefonen tar du den og plutselig sitter du midt i en videokonferanse. Det er eposter og oppgaver som skal følges opp. Jeg har store unger, de skjønner når de må vente, men det betyr ikke at deres utfordringer eller spørsmål forsvinner. For det er faktisk også slik at de ...

2020-03-31 07:00 Nå har vi tid!

Til å tørke ting på badet. Eller kanskje helst ute. Jeg skal vaske snorene i dag å starte utetørk neste soldag. Det er visst ikke så dyrt å bruke tørketromme. De som har nok penger tenker nok neppe på det. Men jeg gjør. Men en ting jeg elsker er faktisk lukta av utetørket tøy. Så da fokuserer jeg på det isteden for at jeg sparer penger. Kanskje det bare er jeg som er rar. Men jeg tenker, en krone her og en krone der…. og tørker klær på snor når jeg har tid. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Nå har vi tid! appeared first on Lappeteppet.

2020-03-30 19:00 Dagens lyspunkt

Jeg trasker fortsatt en del turer hver eneste dag. Det er derfor jeg aldri kommer til å bli flink til å strikke. Det lever jeg godt med. For det som er fint, ved å gå turer, er at man får litt andre impulser. Dessuten er det sunt for hodet å løfte blikket. Så man ikke blir helt Narvestad og begynner henge seg opp i om dørene er oljet og at alle har søplekassene sine i rett linje. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Dagens lyspunkt appeared first on Lappeteppet.

2020-03-30 07:00 Oppskrift på Polarbrød

Du trenger: 1 pk tørrgjær (blå) 2 ts salt 1 ts sukker 1 klype hornsalt 80 gram lettkokte havregryn 300 g sammalt hvete grov 600 g hvetemel 3 dl lunken melk 3,5 dl lunkent vann 2 dl nøytral olje (raps,solsikke) Mel til utbakingSmør til pensling Slik gjør du: Ha alt det tørre i en bolle. Rør godt sammen, hell så på den lunkne væska. Elt alt godt sammen. Elt så inn oljen på slutten. La deigen elte i minst 5 min. (Dette blir en klissete deig) Ha mel på benken og hvelv deigen ut. Del deigen i to emner. Kjevle så en emne utover til den er mellom 1-2 cm tykk. Trykk ut polarbrødene og legg på et bakep ...

2020-03-29 06:00 Når motet er på topp….

…. og man treffer bakken med et brak. Det var akkurat det som skjedde. For jeg skulle nemlig bare sy to knapper på en bunadskjorte. “Det klarer du” sa damen som broderte. Det var jeg helt enig i. Jeg kan sy inn knapper. Ikke tenk på det! Så en kveld tok jeg frem sprettekniven. Knappene fra den gamle skjorten ble løsnet. Jeg fant frem nål, testet at den kom igjennom hullet. Klappet meg selv på skuldra for å huske teste dette for det er ikke alltid jeg har gjort det før nåla er tredd. Setter meg til med godt lys og faen ta hva er det jeg ser? Denne skjorten har to hemper i motsetning til hva den ...

2020-03-28 17:00 En fighter i sola

I dag sto jeg rett opp, tok en kaffe, tømte oppvaskmaskinen, brettet klær og gikk rett ut. Ingen frokost. Ingen “skal bare se en episode til” som jeg gjorde i natt. Jeg har fortsatt et mål som heter “10.000 skritt hver dag.” Det er ikke hver dag jeg får det til. Det går bra, ingen dauer av det. Men det er enkelt. Det er håndfast. Det er for det meste gjennomførbart. Jeg er en enkel sjel som er lett å glede. Denne her sto og struttet på en liten topp i skogen. Helt alene i sola skal den vokse seg stor og sterk. Se, det er håp i hengende snøre. Det blir en vår og sommer. Livet vil bli bra igjen. ...

2020-03-28 07:00 Fremgangsmåte på restehals

Flere har spurt om hvordan “restehalsen” lages, og den er så enkel at det nesten er flaut. Denne kan du strikke overalt, ja ungene kan strikke denne som en del av påskeverksted. Utmerket måte å bruke restegarn på! Du kan strikke akkurat hva du vil. Bare rett begge veier, perlestrikk eller som meg… en vridd rett og en vrang for å få det inn i fingrene. Jeg synes det er finest når det ser likt ut på begge sider. Og vidden på halsen er jo enkel å regulere, spissene kan godt ha litt overlapp. Og når du er ferdig bare flipper du den ene spissen over den andre. Så kan du selvsagt dekorere med knappe ...

2020-03-27 15:30 Planlegging og ny layout

Jeg lever ikke av sosiale medier, eller som en influenser, men jeg synes det er gøy. Jeg tilhører ulike grupper her og der. Influens er stedet bloggen min hører hjemme. Dette er kun bloggere med minimumsalder på førti år og har alt fra mat, bil, yoga og mote til beuty, kunstnere og sexleketøy. Midt inni der finner du også meg, hverdagsbloggeren som skyter like bredt som de andre smalt. De som driver nettstedet selger oss inn der hvor det er relevant. Og skal det skje så må man ha et produkt andre er villig til å betale for. Bilder er ikke noe man skal stjele av andre, dette er noe alle vet men ...

2020-03-27 12:56 Noe er konstant

Nemlig smaken av en havregrynsgrøt. Den er ikke toppet med fancy frukt eller bær. I dag er jeg helt “nedpå” og det er veldig deilig det også. Denne er kun laget med gryn, melk og sukker. Været er plutselig blitt grått. Men når jeg har fått svelget den siste skjea så skal jeg allikevel ut å gå før siste innsats på jobb før helgen. Fortsatt mye som skal gjøres, og det er jeg takknemlig for, det er mange som sliter med permiteringer og trussel om konkurs. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Noe er konstant appeared first on Lappeteppet.

2020-03-27 07:00 En annerledes gave

Ei jeg har blitt ganske godt kjent med fylte nettopp 50 år. Hun er et fantastisk menneske. God i sinn og skinn. Vi har barn på samme skole, faktisk har vi hatt to barn i samme klasse noen år også, og deler dermed plikter til julemarked. Hennes gave fra meg ble rett og slett at jeg har tatt meg av hennes dugnad hva gjelder salgsvarer. Jeg har striket seks plagg i merinoull (skal ha en salgsverdi på minimum 600 kroner) så hun har en ting mindre å tenke på. Gaven er ikke dyr i kroner, men hvem kan sette en pris på tiden hun isteden kan bruke med sin familie, en jentekveld eller legge seg tidlig e ...

2020-03-26 08:49 Hjemmekontoret er åpent

Det er viktig å legge ting til rette på en litt annen måte nå disse dager. Jeg har radioen på lavt i bakgrunnen. Leiligheten er ryddet og gjennomluftet. Arbeidsområdet er klart. Jeg står opp til samme tid som vanlig, sminker meg og gjør som vanlige dager. Men det er roligere tider og jeg liker det godt. Jeg sparer minst halvannen time i effektiv reisetid (i virkeligheten er det jo lenger, for man står jo og venter litt her og der for å komme på tog, forsinkelesr og så videre). Og visse oppgaver er deilig å gjøre uten forstyrrelser, faktisk lett å glemme lunchen når man ikke har kolleger som mi ...

2020-03-26 06:30 Karantene i skogen?

Det er litt rart, for meg i hvert fall, å se så mange i skogen. Det er første gang jeg har følt jeg har gått i kø. Det endte forresten med at jeg gikk “off pist” eller “off track” heter det kanskje…. for jeg er den som heller kjører omvei enn å stå i kø ellers også. Jeg blir nesten skuffet når jeg går tur i skogen og ikke finner et lik. Vigdis Hjorth Noen som slettes ikke gadd å gå langt, var de som rett ved starten av løypa valgte å tenne et bål. Midt på stien. Ikke på siden. Men midt i. Altså, er det faktisk mulig at slike mennesker lever rundt oss i det daglige, kjører bil og mottar lønn? B ...

2020-03-25 12:47 Vaffeldagen 2020

Selv om det i utgangspunktet ikke er noen barn her er vaffelrøra klar. Jeg spiste vaffel til lunch, og det blir nok fort til kvelds også. Jeg putter mye rart i røra mi. Melrester, meierirester, ja til og med grøt! Alt går i grisen! Denne ble servert med rømme og kirsebærsyltetøy. Det var alt annet enn feil. Eneste som er størrelsen på øsa feil er min evne til mengdeberegning som gjør at jeg hver gang får den vaskejobben…. Men det er det verdt! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Vaffeldagen 2020 appeared first on Lappeteppet.

2020-03-25 06:30 En litt uheldig vurdering

Det skulle tines en bit sjokoladekake. Noe skjedde, aner ikke hva, men luften ble grå og det lukta svidd. Full pupp i x- antall minutter er ikke å anbefale, og for oss som skal holde oss mest mulig hjemme i disse dager var litt…. utfordrende i går. Jeg hadde nettopp, faktisk, vasket mikrobølgeovnen. Men det hjelper lite når det har vært forsøk på å lage bål inne. Skikkelig utlufting. 5 minutter med appelsinskiver i vann på full guffe sprer litt bedre duft. Men vinduet måtte stå oppe en natt for å få ut resten…. erre mulig? Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post En litt uheldig vur ...

2020-03-24 15:00 Ting du kan gjøre i dag

Jeg vasker alle koster jevnlig, men denne uken har jeg litt mer tid enn når jentene er hjemme. Jeg har fått en ny favoritt på badet. Nei, det er ikke katten… det er sitronsåpe! Denne tar alle flekker jeg har utfordret den med til nå. Jeg bruker ikke bomullspads for å fjerne sminke, men mikrofiberklut. Mascara er vanskelig å få fjernet, selv på 60 grader i vaskemaskinen. Et lite gnikk på sitronsåpen og så blir den helt ren! Denne bruker jeg også på koster og svamper (eller bakteriesamlere). Til orientering har jeg ikke brukt den på katten. Man trenger bare prøve vaske en katt en gang før man sk ...

2020-03-24 08:29 Dobel kaffe, takk

men først en kaffe og avisi morgenstundens stille bris Per Larsen Ja, slik kan dagene med hjemmekontor starte. En kjapp kaffe fra kaffemaskinen mens presskannekaffen trekker. Det er trøtt i trynet men god stemning! God kaffe er essensielt. Det er kriteriet for at dagen skal funke. Gitte Witt Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Dobel kaffe, takk appeared first on Lappeteppet.

2020-03-21 10:41 Ny serie på øret og strikket en genser

I dag starter jeg på Ken Follet sin Stormenes tid – Del 1. Det blir mye lytting når man ikke har ro i rumpa. Her kan du se det jeg har husket å notere på bøker som er ferdig på øret. Jeg har strikket en genser! Jeg har sittet stille ganske mye i motsetning til hva folk tror, på tog for eksempel. og da har jeg strikket en genser. Det er hverken tid eller rom for å gjøre noe særlig av dette når jentene er her. Men nå skal jeg i skogen. Det er sol! Ida er nede hos pappaen sin og maler. Vilde har trukket seg inn på Jenterommet. Skal bare tømme oppvaskmaskinen å få i meg en kaffe til mens hodetelef ...

2020-03-21 10:06 Storytel – lytteliste

En nesten vanlig mann ~Buthler & Ohrlund Naboen ~Buthler & Ohrlund Hjemkomsten ~Buthler & Ohrlund Oppgjøret~Buthler & Ohrlund Erobreren ~Buthler & Ohrlund Hevneren ~Buthler & Ohrlund Motvind ~Buthler & Ohrlund Oppstandelsen ~Buthler & Ohrlund Keiseren ~Buthler & Ohrlund Doppler ~ Erlend Loe Lakse-enka. Nødskrik fra en tørrfrue ~ Ingrid Bjørnov Stupetårnet ~ Arne Hjeltnes Gapestokk ~ Monika N. Yndestad Drapsmysterier 1-6 ~ Monika N. Yndestad Jentene fra balletten ~ Monika N. Yndestad Lekende lett ~ Monika N. Yndestad Det innerste rommet ~ Jørn Lier Horst Nullpunkt ~ Jørn Lier Horst Jeg vet ikke ...

2020-03-20 16:28 Deilige oppgaver fra skolen

Jeg har gått en tur etter lunch. Den tar cirka 25 minutter fra dør til dør. Det er steder hvor det er mer snø enn andre, men det er unektelig straks vår overalt nå. I dag har jeg fått servert hjemmelaget sjokoladekake, nei ikke Toro, og leiligheten har blitt støvsuget til helgen. Jeg ble også inspirert og kastet meg over vinduene. Nå er det quesadillas før jeg skal levere sjokoladekake til en kollega som virkelig er sugen på noe søtt. Her spiser vi fortsatt av det vi har i hus. Og i kveld skal vi ha fløyelsgrøt! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Deilige oppgaver fra skolen ap ...

2020-03-20 09:06 Hjemmeskole og hjemmekontor

Da er vi igjen klare for hjemmeskole og hjemmekontor i Kosekroken. Dette er ikke optimalt, hverken arbeidsstilling eller plass, men det funker. Det er bedre å sitte nær så man kan svare kjapt på spørsmål så hun opplever progresjon. Og heldigvis er hun så stor at hun skjønner at hun må være stille når jeg har videokonferanser og telefoner. Vær raus med hverandre. Ting tar litt lenger tid, men vi får jobben gjort. Jeg er litt misunnelig på de som har egne hjemmekontor, ungene har store skjermer og store luftige rom… men skal jeg fokusere på alt jeg ikke har blir jeg tussete. Den som kan glede se ...

2020-03-19 12:31 Eltefrie rundstykker – steg for steg

Oppskriften er den samme uansett om du bruker deigen til grytebrød eller rundstykker. Fremgangsmåten er også lik, det er kun mengden som skiller. Jeg bruker en slikkepott for å porsjonere ut rundstykkene. Legg mel på bakeunderlag. Porsjoner ut de rundstykkene du vil bake. Begynn å brette rundstykkene, en og en. Bare ta fra det ene hjørnet til det andre, som en konvolutt. Brett og brett til deigen blir fast og holder formen. Sleng et håndkle over, sett ovnen på 230 grader, la rundstykkene etterheve i 30 minutter. Stekes i 20 minutter….. Og da er det bare å nyte en herlig lunch. Følg meg på Inst ...

2020-03-19 11:41 Fordeler med hjemmetilværelsen

Det er kort vei til kontor og skole Dama på kantina har tatt seg opp og tilbudet er variert Restauranten leverer kun mat fra bunnen Kinoen har et variert tilbud Bakeriet har døgnåpen Husstanden får tømt fryser og lager av tørrvarer Det er pålagt med en tur ute etter lunch og endt arbeidstid Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Fordeler med hjemmetilværelsen appeared first on Lappeteppet.

2020-03-19 11:12 Eltefri deig, dag 2

I disse dager er det rutine at vi kun spiser fersk gjærbakst. Den ene deigen ble stående over to dager, men det var jo bare å teste. Og slik så den ut da vi hadde latt de etterheve i 30 minutter. Og så stekte vi dem. Og kan konkludere med at en eltefri deig fint kan stå i minst to dager på benken. Smaken var like god. Og de hevet seg like bra som på første dag. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Eltefri deig, dag 2 appeared first on Lappeteppet.

2020-03-17 06:30 Hva tenker han?

Lånepus er innom. Noen dager nesten bor han her. Når det blåser og regner på tvers skjønner jeg godt han ikke vil ut. Det vil sjelden jeg heller. Da snuser han litt og løper inn igjen. Det er dager med mye kos nå. Han har funnet ut at det er noen hjemme her nå hele tiden. Det liker han veldig godt. Og om jeg forsøker jobbe, slenger han labben oppå hånda mi. “Kos meg” og det funker godt. Han blåser en lang marsj i årsak til åpen dør. Usikker på om han er som oksen Ferdinand “som bara ville lukta på blommorna” eller om han forsøker konkurrere om hvem som var finest av han og blomsten. Ingen ble ...

2020-03-16 06:30 Hjemmekontor

Til venstre er utsikten fra hjemmekontoret. Det er relativt kort avstand fra seng til full operativ tilstand. Kvelden tilbringes i sofahjørnet. Sist fredag vant jeg på vinlotteriet og ble ukens ansatt på kontoret. Det endte opp med strikk og drikk. For ordens skyld trengte jeg ikke ta opp noe dagen etter. Stille dager. Nye løsninger. Lavere puls. Denne uka kommer jentene. Da blir det også hjemmeundervisning. Litt mer puls. Flere å ta hensyn til. Det blir bra det også. En annen rytme. En annen dans. PS. Husk å si til barn og ungdom på hjemmeskole at dette er nytt for alle. Inkludert læreren. Nå ...

2020-03-15 15:57 Stille tider

Gatene er folketomme. Folket deles hvor noen ser alle nyhetssendinger mens andre drar på smittefest. Sistnevnte gruppe har jeg enda mindre respekt for enn besserwisserne. De som kan og vet alt kan være rimelig irriterende. Dette er en ny situasjon. Det er veldig få mennesker jeg kjenner som har tenkt tanken på å bli plassert på hjemmekontor, isolere seg og unngå klemme en venn. Unngå brakkesjuka, hold deg selv opptatt og gjør gode ting. Positivt fokus har ikke drept noen. Selv har jeg strikket en del på kveldene. Enten blir det en genser, eller så blir det bare et jækla dyrt tidsfordriv og spo ...

2020-03-11 06:30 ME LINE | Pigment Home Mask

//Annonse// Meget aktiv maske for hjemmebehandling mot pigmentering. Ingredienser med antioksidanter som forbereder og reduserer pigmentering. Brukes en gang i uken. Påføres i et tynt lag i hele ansiktet og eventuelt hals. Vaskes av med vann eller mild rens etter 45-60 minutter. Masken er veldig aktiv og bruker du den i virketiden må du forvente at du flasser. Masken er også super som en “party”-maske som gir masse glød og jevner hudtonen din, men la den da virke maks 10 minutter. Nå har jeg prøvd denne noen ganger. Første gangen renset jeg huden og fulgte anbefalingen om 10 minutter som makst ...

2020-03-10 15:00 Hva med meg, da?

Jeg har full kontroll på konfirmanten min.Men jeg har null kontroll på meg selv. Hva skal JEG ha på meg når bunaden min plutselig er konfirmanten sin? Jeg har sjekket side opp og ned, men jeg har ikke landet på noe. Det er ingenting som får hjertet til å banke. For ei som har vært bunadsjente siden hun var konfirmant selv er det liksom noe som mangler. Så jeg har tenkt litt på å investere i en Kystdrakt. Da får jeg mamma (Halden) og pappa (Nuvsvåg) i samme drakt. For kystfolk fra nord til sørI løpet av årene fra 1989 har Kystdrakten slått seg ned langs hele den norske kyststripa fra Halden i S ...

2020-03-10 06:30 Markerte du Kvinnedagen?

//Annonse// Jeg deltok på “Kvinneløft” og der var jeg så heldig at jeg vant et maleri av Lissy! Denne har fått plass på soverommet mitt, sammen med engel og duftpinnene som skal gi meg fred, ro og god søvn. Tusen takk for en herlig dag og event! Flere bilder kommer men jeg begynner med et maleri! PS: Jeg betalte full pris for eventet, men er usikker på om jeg allikevel må merke dette siden det er omtale av en kunsnter du kan kjøpe malerier av…. derfor markerer jeg heller en post for mye enn en for lite. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Markerte du Kvinnedagen? appeared first ...

2020-03-09 06:30 Slik er vintersveisen

Slik ser mine biler ut på vinteren. Jeg er for kort på strømpelesten til at jeg klarer å skrape hele ruta. Suzie er heldigvis noe lavere enn de forrige bilene som hadde en konstant mohawk på toppen av med snø på taket. Men den byr jeg på, tidlig en mandags morgen! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Slik er vintersveisen appeared first on Lappeteppet.

2020-03-08 08:00 Blomster på jobb!

Om du ikke kan gjøre alt, så gjør i hvert fall det du kan. Anja (nå 44 år) Jeg er en stor drittunge til tider. Jeg klarer ikke vente til jeg kommer hjem før jeg åpner konvolutter og pakker. Jeg bruker makt, fremfor saks, når pakker skal åpnes opp. Jeg river og sliter i bånd og papir. Det kribler i magen så jeg nesten blir litt kvalm på julaften, og bursdagen like så. Og det man ofte kan uansett avstand, hvis man vil glede meg, er å kjøpe blomster. Jeg har fått gaver før og etter bursdagen, det er deilig å få de litt spredt, og jeg blir glad for nesten alt. Men av en eller annen grunn får bloms ...

2020-03-07 08:00 Det får du til!

Da jeg fikk tettet en steinsprut i frontruta foreslo Hurtigruta at de skulle skifte alle viskerne på bilen. 750 kroner foran og bak, tusen takk og betal i kassen. Eller ikke….. den holdt og var bra nok. Vindusviskeren gikk plutselig fra å være “tipp topp” til “faen i helvete” på en biltur. Den løsnet lekkert i tuppen og SVOSJ så revnet den og konklusjonen ble at nytt måtte handles inn. Sist jeg skiftet sto jeg og bannet og truet med å sende bilen til spikerfabrikken, så jeg så ikke spesielt frem til dette. Til mitt forsvar var forrige gang på et fransk dævelskap. Etter litt konferering gikk tu ...

2020-03-05 08:41 Hipp hurra for meg

På onsdag laget jeg kake. En liten langpanne som jeg tok med til jobben på bursdagen og en liten rundform som skulle være i Kosekroken tilfelle besøk. Eplekake med en liter vaniljesaus i røra, det kan jo ikke bli feil? Gaven fra Vilde har stått i gangen i maaaaaaange dager. I hvert fall siden mandag. Og jeg har vært så spent! Du kan si hva du vil, men jeg har jenter med humor! Og hva tror du skjulte seg bak? Selvfølgelig en tegning, hun har en herlig crazy strek, det er så mye som skjer i det bildet! Min venninne Anke kom også innom med nydelige roser i vårlig farge. Bilde av de får komme sene ...

2020-03-04 06:30 Murstein eller Fugl Føniks?

Fiskerbåten «Fritz Erik» kantrer utenfor Senja. Syv omkommer. Det er et jordskjelv på Svalbard som ble målt til 5,5. Senere samme år ble det opprettet Telex-forbindelse mellom fastlandet og Svalbard. Jeg vil besøke Svalbard. Helst uten jordskjelv. En sjark forliser utenfor Loppa. Der eier jeg deler av et hus. Jeg er plutselig usikker på brøken. Men jeg betaler hver måned og har ikke vært der siden jeg var jeg gikk i 6.klasse. En dag. Men ikke i dag. For førtifire år siden ble Apple Computer grunnlagt av Steve Jobs og Steve Wozniak. Kvinnene fikk adgang til praktikum på Menighetsfakultetet. Sam ...

2020-03-03 06:30 Smittsom hjernehinnebetennelse

Mitt navn er Randi. Jeg er gift og har to døtre på 17 og 20 år. Jeg er også utdannet helsesøster og ble derfor inviterer til å skrive noen ord om en vaksine som tilbys russ. Nemlig vaksine mot smittsom hjernehinnebetennelse. Historisk sett startet vaksiner etter det vi vet med den engelske landsbylegen Edward Jenner i 1796. Han startet med ideen om at en kropp kan opparbeide immunitet mot en sykdom, uten å ha gjennomgått sykdommen. Ut fra denne tesen smittet han en 8 år gammel gutt med kukopper, noe som gav en snillere og mildere sykdom enn vanlige kopper for deretter å vente 6 uker, for så å ...

2020-02-26 08:04 Ringekontor?

Bortekontor. Hjemmekontor. Pysjkontor. Gjemmekontor. Kjært barn har mange navn. Uansett er jeg ikke på jobb- jobben i dag. Men jobbe skal jeg i aller høyeste grad. Vi sitter i åpent landskap på jobb. Mine kolleger er særdeles tålmodige med meg og skravla mi. Men når jeg skal pløye ringelister er det greit at de får slippe fra stemmen min. Oddsen er høy for at jeg i kveld er lei min egen stemme men blid allikevel. Jeg er et impulsivt rutinemenneske. Jeg trives like godt med å få unna rutineoppdrag som og tenke nytt. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Ringekontor? appeared first ...

2020-02-25 06:30 Grønt er skjønt

Håpet er grønt. Grønt er skjønt. En ting er sikkert. Det er ikke mye som minner om vinter for tiden. Men for ei som elsker mose er det gode dager. Foretrekker du hvit snø eller grønn mose? Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Grønt er skjønt appeared first on Lappeteppet.

2020-02-24 12:09 Hjertelig takk for maten

Ungene er ikke sånn supersære på mat. Men det er noe mat som smaker bedre enn annet. Som for eksempel fiskeburgere, formet som hjerter, det ble alle tomlene opp! Jeg roper hurra for hverdagsromantikken! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Hjertelig takk for maten appeared first on Lappeteppet.

2020-02-22 08:00 Ingen har dødd av en skive til middag.

Jeg ble tipset, eller fikk et ønske, av en leser om å skrive litt om tenåringene igjen. Rettere sagt litt om hvor de er og hva de driver med. Jeg har alltid kjørt “åpen dør” politikk. Det betyr at ungene nesten alltid med sikkerhet kan svare “ja” om noen lurer på om de kan overnatte eller være med hjem etter skolen. Når tenåringen din er borte, dobbeltsjekker du at de faktisk er der de er? Plukker du opp telefonen spør om det er greit og når eventuelt henting skal skje? Kommer du innom når du henter, eller sender en melding etterpå, og tar tempen på hvordan det gikk? Vi handler mye i Sverige. ...

2020-02-21 06:30 Siste hånd på verket

I dag reiser vi til Halden. Jeg har tatt en dag fri, det er jo tross alt vinterferie for jentene, og denne bruker vi for det meste i bil. Vi skal til Halden for å legge siste hånd på verket. Vilde sin bunad. Tenk at den lille jenta mi snart er konfirmant. Når vi allikevel er i Halden tar vi oss en tur til Sverige. Vi må ha brus. Rettere sagt Pepsi Max og mor har sett det er tilbud på Nordby. Vilde må ha aioli. Den gule boksen, de andre smaker ikke bra. Pålegg og ost handler vi alltid i Sverige. Og litt kjøtt. Nå er jo straks fryseren tom. Faktisk! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The ...

2020-02-19 17:30 Kino: Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn)

Jeg ville egentlig se denne på tirsdag, men siden Ida allerede hadde avtale om å se denne med sine venner ble det “Little Woman” på oss. Men da er det kjekt at man har to barn! Jeg er sikker på at Harley Quinn har hentet inspirasjon fra min indre, onde tvilling. For denne dama får “shit done!” Så da er det bare å krysse fingrene for at jeg får lurt med meg den yngste på kino i kveld…… hvis ikke går jeg alene neste uke! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Kino: Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of one Harley Quinn) appeared first on Lappeteppet.

2020-02-19 10:30 Kino: Little Woman

I går kom Ida til meg. Energien var lav men ønske om avveksling stort (for mor). Så det ble kino og middag (igjen kun for mor) fra Burger King. Vi så filmen “Little Woman” som er basert på bøkene til Alcott. Selv om historien er 150 år er tematikken fortsatt høyaktuell. Jo March reflekterer over livet sitt og forteller historien om March-søstrene – fire unge kvinner som bestemmer seg for å leve livet på egne premisser. Filmweb Filmen er nominert til 6 Oscar og jeg tror de kan dra med seg noen av de hjem. Fantastiske kostymer, alltid aktuelle temaer, drama, sorg, glede og hjerteklapp. Vi konklu ...

2020-02-16 20:15 Jeg er ferdig med et strikkeprosjekt

Det ble et nøste. For målet var å lære seg å strikke med “strømpepinner” og kan du strikke med tre kan du strikke med fire. Nå er prøveprosjektet rekket av pinnene igjen. Jeg har lært opptil flere nye måter å plassere utvalgte banneord i lange setninger. Men prosjektet er altså ferdig. Tilbake til et opprullet nøste. Så får vi se om kunnskapen kan brukes til noe senere. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Jeg er ferdig med et strikkeprosjekt appeared first on Lappeteppet.

2020-02-15 09:58 Sol ute og sol inne

Brødskive med egg, ansjos og rester av fersk koriander er jeg klar for en ny dag. Jeg har flippet madrasser, tatt av madrass- og putebeskytter og slengt alt i vaska. Når maskinen er klar for reboot stikker jeg ut en tur. Solen skinner ute. Da er det jo mye lettere å komme seg ut. Men først lunch og en kaffe! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Sol ute og sol inne appeared first on Lappeteppet.

2020-02-15 06:30 Et hjem å bo i!

Henriette Grimstad skrev en artikkel som ble publisert i Tønsbergs Blad om interiørtoget som krasjet. Om år med utbytting av møbler, maling av vegger og inspirasjon fra Instagram. For jeg er nemlig en av dem som i årevis har fulgt interiørtrendene nesten slavisk. Jeg har fulgt minst et tosifret antall interiørkontoer på Instagram. Jeg har lest utallige boligreportasjer, jeg har malt for flere titalls tusen kroner, og jeg har hyppig byttet ut møbler og pynt. Resultatet? Hjemmet mitt er pent og trendy – og klin likt alle andres. Henriette Grimstad Det har jeg tenkt på mange ganger i Kosekroken. ...

2020-02-14 06:30 Luscious Lips – antiage gloss

//Annonse// Luscious Lips har blitt en bestselger i salongen og inneholder patenterte Kollagen Boostere og anti-oxidanter, peptider og Vitamin C, K og E som effektivt minimerer uttrykket av leppelinjer, forbedrer lepppekonturen og tilbakefører ungdommeligheten på leppene. Altså, hva er det ikke å like ved dette? Jeg har ikke sprøytet noe inn i mine lepper, men denne kan man bruke like mye som pleie etter en slik innsprøytning som for å ta vare på det man ble født med. I motsetning til mye annet jeg har prøvd smaker ikke denne vondt. Den spises heller ikke opp med en gang og tåler at du faktisk ...

2020-02-13 10:04 Stell av ull – noen tips på veien

Stell av ull krever ingen mastergrad. Jeg er mye, men jeg er ikke flink til å strikke. Jeg har mange som er flinke til å strikke rundt meg. Her er to gensere, strikket av Anke og Neleta, og de brukes ofte. Alt raknet unntatt strømpene. Nils-Fredrik Nielsen Noe jeg ikke gjør like ofte er å vaske dem. Men de luftes etter bruk. Jeg snuser like kritisk som en narkobikkje på Gardermoen. Det lukter kun frisk luft når de tas inn, brettes og legges på plass. Ull er til en viss grad selvrensende. Det betyr at du sparer miljø og lommebok på og ikke vaske plaggene mer enn når det faktisk er nødvendig. Og ...

2020-02-12 14:00 Hjemmelaget karneval kostyme!

Hjemmelaget karneval kostyme er best. Det synes også Isabella Alida. Hun er 10 år og er et forbilde for alle karnevalentusiaster. Bare sjekk hva de har fått til hjemme: Mamma Jeanett Pettersen forklarer at de har brukt en blank paraply, bobleplast, teip, stiftemaskin, litt oransje lakk på toppen og en lyslenke på innsiden (dette kommer ikke godt frem på bildet). Det som henger ned fra paraplyen er gavebånd. Hvor genialt er ikke dette? Man kan jo også gå som sitt favorittgodteri! Og la nå ungene få være med, det er jo halve moroa! Om du ikke kommer på noe du kan lage er Pinterest et oppkomme av ...

2020-02-12 10:25 Been hit by a truck

Det er slik det kjennes ut. Bare ordet får mange til å bli blek i ansiktet og svett på ryggen. Rotfylling. Det kjennes ut som om en semitrailer har vært med på “Top Gear” og The Stig har foretatt en real brekkslædd på en parkeringsplass. Og ja, publikum jubler. Jeg ikke. Har nå noen dager bak meg med dårlig søvn, enda verre humør og med utseende som en middels slagpasient. Jeg var glad jeg hadde på meg nogenlunde normale klær da jeg på apoteket sto ved disken og flippet to Paralgin Forte og en Ibux ved disken. Jeg ble ikke arrestert, jeg tror ingen hadde turt nærme seg meg før effekten hadde k ...

2020-02-12 07:15 Når du er så trøtt…

…. at ansiktsopplåsning ikke fungerer! Der har du meg i dag. Jeg er trøtt, hoven, usminket, har vondt og er skikkelig sutrete (eller SMG, som kjære Elisabeth ville sagt. Syt Mas Gnål). Men nå er jeg på vei til tannlegen. Wish me luck! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Når du er så trøtt… appeared first on Lappeteppet.

2020-02-11 15:00 Rosa hår og konfirmasjon

Hun har rosa hår og konfirmasjonen nærmer seg med stormskritt. Snart er det møte med hotellet og det var på tide å ta en prat om håret. For selv om jeg er ganske slapp på en del punkter var det noe vi måtte snakke om. Elefanten i rommet. “Hvis du vil ha rosa hår er du ganske heldig som har den bunaden. Rosa går fint til grønt. Men seriøst, den etterveksten må vi gjøre noe med.” Mamma til konfirmant Rosa hår, en krise? For la oss være ærlig. Uansett hvor kul man er, som faktisk denne tenåringen er, så har fargen sett bedre dager. Det var også hun enig i, så noen diskusjon ble det igrunn aldri. ...

2020-02-07 15:58 Oslo Beuty Expo 2020

“Annonse“ Jeg har deltatt på min første “Beuty messe.” Og for første gang dras en slik i gang i Oslo. I ærverdige lokaler, Amerikalinjen, rett ved Østbanehallen. Det er to flotte damer som har fått denne messen i gang, og gjennomført til terningkast seks, vakre Tone og vakre Anki i fantastiske omgivelser. 1919 møter 2019 På Amerikalinjen samler vi det beste av det gamle og det nye Oslo. Historien til bygningen 1919 sys sammen med dagens storby og resultatet heter Amerikalinjen. Her kan drømmer leve. Her verdsettes alle typer reiser, for vi vet at det er reisene som gjør livet rikere. Her bland ...

2020-02-06 10:22 Vikar banditt

I går var jeg vikar på Mammabanden. Det er alltid kjempeskummelt. Ingen av de som så på var hverken kranglete eller slemme med meg. Men det er langt utenfor komfortsonen. Jeg kan ikke tenke på hvor mange som følger kanalen, bare puste og snakke. Jeg gikk nesten 13.000 skritt i går. Jeg har vært leksehjelp, kokk, renholder og skravledame. Men allikevel ville ikke søvnen komme før sent. Eller veldig tidlig. Men jeg kom meg opp til slutt. Og gikk ned til min nye togstasjon. Og så har jeg fått mange nye følgere både her og der, det er skikkelig stas. For det er mange bra mennesker der ute om du tø ...

2020-02-06 10:15 Chili con quinoa

Vi har ingen ambisjoner om å bli vegetarianer, fleksaterianer eller veganer. Men jeg fant en oppskrift jeg ville forsøke meg på allikevel som vanligvis inneholder kjøtt En skikkelig chiligryte! Fjortisen mente den smakte “overraskende godt” og sa ikke nei da jeg sa dette ble dagens middag også. For i dag er det nemlig FAU møte, trening og litt kjøring frem og tilbake på planen. Store gryter, mye mat! Det er bra for både lommebok og klokke å lage slike retter. Og restene kan man hive i fryseren. Det er jo helt perfekt, det! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Chili con quinoa ap ...

2020-01-28 09:10 Er dette deg når du var liten??

Ungen er helt sjokka. Tenk at mamma har vært liten, en gang like ung som henne. Alt jeg ser er hvor like vi er. Jeg vet ikke hvor gammel jeg er der. Jeg tipper jeg er 16 år. Jeg hadde langt hår da jeg ble konfirmert og en kort pasje på 9.klasse bildet. Er dette deg når du var liten?? Ida (16 år) Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Er dette deg når du var liten?? appeared first on Lappeteppet.

2020-01-24 06:30 Endelig, Norwegian!

Jeg er en av de som klapper som en selunge foran en bøtte fisk når Norwegian strammer inn reglene for håndbagasje. Jeg er så dritt lei av folk som løper hverandre ned for å rekke komme inn i flyet for og sikre seg plass til bagasjen. Jeg flyr ikke hver dag, men ofte nok. Og hadde alle bare hatt med seg en trillekoffert, sekk eller bag hadde det jo ikke vært noe problem. Men når man skal ha med seg en (for stor) trillekoffert (og ikke cabinkoffert), en sekk og kanskje en pose eller to med varer fra flyplassen…. da blir det trangt om saligheta! Dessuten er det nå vinter. Da må selvsagt den store ...

2020-01-23 10:30 Rabattkode på Hormeta og favoritter

//Annonse// Med min rabattkode på Hormeta kan du spare 10% på din handel hos Nordic Skin Care. I utgangspunktet forstår jeg at folk vil teste alt før bestilling, men om du tar deg tiden til en liten online konsultasjon med får du gode råd. Her kan du se hva jeg fikk i første omgang! Jeg er ganske sikker på at alle kan like “gullmasken” fra Hormeta. Denne tar jeg på hver søndag, jeg har nok til en påføring til, og sover med den til mandag. Den holder det den lover. Jeg får glød! Selv om Hormeta er fri for parabener (og ikke tester på dyr) har de funnet andre måter å beskytte og forlenge kremene ...

2020-01-22 06:30 Silkebok – et steinerskolefenomen

Originalen som forsiden av Martin Luther er tegnet fra finner du her, jeg synes den er veldig lik Anja (stolt mamma) Silkeboken har perm i papp, godt tegnepapir og et tynt silkepapir mellom hver side slik at fargene ikke smitter over og ødelegger tekst og bilde på motsatt side. Det legges ned mye arbeid i disse bøkene, bare trist om alt skal smitte over og ødelegge. Steinerpedagogikken lar eleven arbeide med silkeboken i såkalte hovedfag, skoledagens første periode som har en varighet på mellom 100 og 120 minutter. Her er elevene mest våken og får mest ut av dagen (tipper jeg). Etter en period ...

2020-01-21 06:30 Sunt godis – gode alternativer

Det bor en jente i Kosekroken som har elsket frukt siden hun fikk smaken på det. Noe av det beste som finnes er røde druer som er fryst. Det smaker litt som vingummi, men for henne kanskje enda bedre. På lørdagen kjøpte jeg en kurv, skylte, renset og la de i to bokser. Vel vitende om at hun kommer til å spise begge på en dag uansett. Men det er jo ikke det verste hun kan dytte i seg. Andre sunne, og gode alternativer til snacks i plyndringstimen: Gulrot i staver Nice cream (frys bananer, kjør disse med stavmikser, tilsett eventuelt nøtter o.l. smaker som soft is) Epler i sitronvann (brune eple ...

2020-01-20 06:30 Herberget er (nesten) alltid åpent!

I julen passet vi et hamster. Det var nemlig en storesøster, venninne til Ida, som kjøpte dette til sine småsøsken uten å tenke på at de skulle reise vekk. Veien var derfor kort fra Rasta til Hanaborg, og vi fikk en gjest. Var ikke så mye liv i dette dyret på dagtid. Rundt 22:00 derimot kviknet han til og løp i hjulet sitt i time på time. Kjempeaktiv. Men ville ikke la seg håndtere. Da beit han. Siden dette ikke er mitt dyr anså jeg ikke temming for å være en del av jobben. Noen var litt mer glad for at herberget er åpent for alt med fire bein og pels. Lånepus var veldig interessert i dette li ...

2020-01-19 09:00 10.000 skritt per dag, bortkastet?

Ifølge forskere ved NTNU er 10.000 skritt om dagen en ineffektiv bruk av treningstid. –Mange rusler rundt og tror det gir dem helsegevinst. Men det er høy intensitet og økt puls som teller, sier de. Her mener jeg forskerne tar feil. For selv om man ikke løper til man spyr på tredemølla tror jeg det er en helsegevinst i å gå. Derfor gjør jeg det ofte, og har det som et av mine treningsmål i “50 før april.“Man får neppe sixpack på magen like raskt som om man har et hardt treningsregime. Da må man i tillegg også tenke på maten. 10.000 skritt er bortkastet tid? Det er ikke alle som vil være inne p ...

2020-01-18 06:30 Har du hørt om fråtsebolle?

At jeg er glad i å bake er ingen hemmelighet. Og at jeg liker å bake det folk liker er heller ingen nyhet. Sist jeg laget boller ville en ha bare rosiner, en ville kun ha vaniljekrem, begge ville teste med sjokolade og jeg gikk all in! Og du kan tro vi koset oss med nystekte boller etterpå? Men best av alt var kommentaren til den yngste komikeren i huset da hun så hva min inneholdt (smør, sukker, kanel, rosin, sjokolade, vaniljekrem og perlesukker): Er du gravid, eller? Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Har du hørt om fråtsebolle? appeared first on Lappeteppet.

2020-01-17 06:30 Ullsåle var svaret og løsningen – lurt kjøp!

Jeg er veldig opptatt av å ta vare på tingene mine. Det er ikke kun et miljøperspektiv, til det kjører jeg for mye fly, men mest et økonomisk. Skoene mine var plutselig ikke like gode som i fjor. Det var det en grunn til! En test av ullsåle avslørte et trist syn. Så jeg byttet de flate, nedtråkkede ullsålene mine og vipps så hadde jeg varme, deilige sko igjen. Og nye såler er ekstra myke, det er faktisk som å gå litt på skyer. Og nå går jeg jo ekstra mye, siden jeg skal ha minst 10.000 skritt hver dag! Ullsåle til 119 kroner er billigere enn nye skinnsko! Dagens tips, i tillegg til å smøre og ...

2020-01-16 09:46 Slik tenker en optimist

Jeg samler på fine steiner.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Hver gang jeg faller,⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀tar jeg med meg en ned.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀Det skal bli en trapp opp.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Kjerstin Aune Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Slik tenker en optimist appeared first on Lappeteppet.

2020-01-16 06:30 Konfirmasjon er på track!

Nå er vi straks på oppløpet til Vilde sin konfirmasjon. Jeg synes nesten det var i går jeg satt og telte ned, bokstavelig talt, sekundene før jeg kunne bestille plass til henne. Plassene rives nemlig fort bort, særlig om konfirmanten ønsker leir. Det ville selvsagt Vilde. Men jeg klarte det! Resten stresser jeg ikke med. Jeg har foreløpig noe som kan minne om full kontroll (mye takket være mitt tidligere innlegg “8 trinnsrakett til stressfri konfirmasjon.” Dette er i boks, fikset, bestilt: Konfirmasjonsleir Lokale Invitasjoner Blomster (inkludert levering) Bunad er under tilpasning, ny stakk B ...

2020-01-15 16:31 Turen etter jobb

Nå er jeg tilbake i full jobb. For å oppnå minst 10.000 skritt og målet om minst 30 minutter sammenhengende utetid har valget falt på og gå tur rett etter jobb. Jeg jobber ganske sentralt i Oslo. Veien er kort ned til Aker Brygge. Det er et yndet mål for turen. Jeg elsker synet av vann. Det er fortsatt mye lys i gatene. Jeg blir slørete i blikket av lykke. Foreløpig har jeg nådd målet om 10.000 skritt tilbake til søndag. Det er noe jeg har tenkt å fortsette med. Ser at det er enklere å få til på dager hvor jeg er på jobb. Men det kjennes ikke ut som om jeg ofrer noe som helst. For den friske l ...

2020-01-15 06:30 Brødbakemaskin er min hverdagslykke

Om matlysten av ulike årsaker er litt lav er det få ting som vekker den bedre hos meg enn lukta av nystekt brød. The post Brødbakemaskin er min hverdagslykke appeared first on Lappeteppet.

2020-01-14 08:17 50 før april

Dette er, enkelt forklart, 50 treningsøkter før 1.april. Jeg har kastet meg på denne Instagram- trenden. Inspirert av PT Hilde Madsen! Det er ikke krav til hva slags trening som gjelder, du definerer det selv. Jeg har satt noen krav til min egen definisjon. Her er eksempler på hva jeg definerer som trening for meg: 10.000 skritt på klokka (telefonen er hakket snillere, og gir meg gjerne litt flere skritt enn klokka. Lurer kun meg selv). Styrketrening. Yoga. Fjelltopp. 12/1 – Styrketrening 13/1 – 10.000 skritt Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post 50 før april appeared first on La ...

2020-01-13 14:27 Sol, hav og sjelefred

I dag var det litt solskinn. Og jeg skulle være snill etter lunch. Overlevering av julegave. Kniver er nemlig ikke så populært å ha med seg igjennom sikkerhetskontrollen når man har håndbagasje. Jeg tok med meg mottager Ragnhild sin hund, Emma, og min kollega Susanne på en liten tur til Aker Brygge i lunchen. Godt valg av både tid og sted. Sol, hav og sjelefred. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Sol, hav og sjelefred appeared first on Lappeteppet.

2020-01-13 10:17 Ny stasjon, ny uke, god morgen!

God morgen fra stasjonen og klar for en ny morgen! Jeg klarer ikke lage en slik frokost på hverdagen, for dette var i går, men jeg anbefaler fortsatt en brødmaskin med timer. Det å stå opp til et nystekt brød på morgenen er bare helt fantastisk. Hele leiligheten dufter så herlig. Det blir faktisk hakket enklere å komme seg opp. Luen har jeg strikket på en helg. Den er myk, lett, luftig og varm. Jeg er ganske fornøyd, faktisk. Tenk at jeg fikk til det, da? Youtube er fantastisk. Kan til og med lære idioter å strikke. Mon tro om de også kan lære meg mønster? Ellers har jeg begynt å gå til Fjellh ...

2020-01-10 14:38 Harry Potter på norsk!

Nå er jeg i gang med lydbøker igjen! Nå er det Harry Potter på øret, av alle ting, på tog og mens jeg strikker. Det er en fin ting, disse lydbøkene, når man først blir hektet. Fullførte bøker på Storytel: Doppler ~ Erlend Loe Lakse-enka. Nødskrik fra en tørrfrue ~ Ingrid Bjørnov Stupetårnet ~ Arne Hjeltnes Gapestokk ~ Monika N. Yndestad Drapsmysterier 1-6 ~ Monika N. Yndestad Jentene fra balletten ~ Monika N. Yndestad Lekende lett ~ Monika N. Yndestad Det innerste rommet ~ Jørn Lier Horst Nullpunkt ~ Jørn Lier Horst Jeg vet ikke helt hva det er ~ Silje Bergum Kinsten Else går til psykolog ~ El ...

2020-01-10 10:10 Bloggen pusses opp!

Jeg forsøker meg med et nytt tema i bloggen. Jeg skal forsøke å rendyrke den litt mer fremover. Men jeg er ikke helt sikker på hvilken vei den skal gå. Inntil videre tenker jeg å ha tre hovedkategorier. Om det er disse som står nevnt er jeg ikke sikker på om blir værende. Jeg vet ikke helt, jeg. Tar gjerne i mot innspill fra dere som (etterhvert har blitt ganske mange) leser. Jeg driver en type mammablogg, men ungene er ikke hovedaktørene. Jeg elsker å lage mat og jeg har alltid en del prosjekter på gang. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook The post Bloggen pusses opp! appeared first on ...

2020-01-10 06:30 Endelig, Norwegian!

Jeg har tommel opp for Norwegian. Flyet som tar deg fra A til B til avtalt pris. Som regel. Det er ikke ofte jeg har blitt holdt tilbake eller forsinket med tanke på antall flyvninger som er gjennomført. Nei, jeg har ikke flyskam. Anja (43 år) At de nå endelig håndhever egne regler ser jeg kun positivt på. Jeg er dritt lei av at folk renner meg ned på vei inn i flyet fordi de på død og liv skal ha alt opp i hattehylla før andre rekker ta plassen. Jeg går rett på, samme hvem jeg støter på! Flypassasjeren med trillekoffert, to poser og en sekk! Jeg flyr, nesten uten unntak, kun med håndbagasje. ...

2020-01-09 06:30 Huawei P20 Pro – natt og dag!

Jeg har et kamera jeg kan ringe med. For jeg kan nesten ikke kalle dette en telefon med kamerafunksjon lenger. Disse bildene er tatt på akkurat samme tid fra akkurat samme sted. Jeg har ikke justert noe som helst, bare endret funksjon fra “Bilde” til “Natt.” Og om det er noen som lurer, ja dette er her spøkelseshuset sto før!........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Huawei P20 Pro – natt og dag! appeared first on Lappeteppet.

2020-01-08 09:49 Nyttårsforsetter, bare tull og tøys?

En ting er like sikkert som banken. Når det er et nytt år er det mange som inngår forsetter. Jeg også. Et år hadde jeg at jeg skulle kjøpe nytt undertøy hver måned. For det er jo unektelig ganske dyrt å kjøpe “en hel skuff” ny. Men da prioriterte jeg altså undertøy. I år har jeg andre mål. Legge meg........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Nyttårsforsetter, bare tull og tøys? appeared first on Lappeteppet.

2020-01-07 10:28 Noe pakkes ned, men ikke alt!

Nå er julen på hell, også i Kosekroken. Jeg har pakket ned advent og stakene i vinduet. Det er ikke så mye pynt vi har, så det går egentlig ganske fort. Juletreet får fortsatt stå litt til. Jeg synes det er så koselig. Og treet pyntes med julekortene vi har........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Noe pakkes ned, men ikke alt! appeared first on Lappeteppet.

2020-01-04 17:26 Julemarked 2020

En hals. Laget etter eget hode. Tenkte kanskje den ble bra. Fikk godkjent. Første sitteunderlag. Aldri tovet før. Men det gikk jo bra. Fikk godkjent. Sitteunderlag nummer to. Litt tryggere nå. Fikk også godkjent. Hals nummer to. En annen variant. Fått teken på disse nå. Fikk godkjent. Nå mangler jeg........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Julemarked 2020 appeared first on Lappeteppet.

2020-01-04 17:19 Billig middag, men god!

Kjøttet var det billigste vi fant da vi var i Sverige sist. Grønnsakene og potetene er egentlig litt for gamle. Men en crockpot lager god kraft på rester av paprika, løk og gulrot (sjyen som sausen ble laget på). Potetene ble kokt i fløterester som hadde gått ut på dato............ Trykk her for å lese hele innlegget The post Billig middag, men god! appeared first on Lappeteppet.

2020-01-02 12:26 Forberedelser til julen 2020

Er du en av de som løper rundt hver advent og mangler lilla lys? Spar penger og tid ved å kjøpe dem nå. Som regel er det 50% rabatt på både lilla og røde lys i januar. Jeg er allerede klar for julen 2020. Jeg trenger åtte stearinlys og to........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Forberedelser til julen 2020 appeared first on Lappeteppet.

2020-01-01 13:57 Restesalg og gode plagg

//Annonse// Hvit spileløs bh i økologisk bomull for 280 kroner. Denne får du 25% rabatt på med rabattkode LAPPETEPPET25. Denne er for de dagene hvor spiler og blonder trykker og gnager på feil steder. Hvit stringtruse – økologisk bomull for de samme dagene som over. Når ingenting skal stramme og........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Restesalg og gode plagg appeared first on Lappeteppet.

2020-01-01 12:35 Godt nytt år fra Kosekroken

Vi kjøpte ikke inn så mye som et stjerneskudd. Det var slettes ikke nødvendig. Klarvær sørget for at vi så mange raketter fra Lørenskog sitt tak. Jeg håper alle fikk en fin kveld og har en god start på det nye året. Jeg skal ta meg sammen og blogge mer............ Trykk her for å lese hele innlegget The post Godt nytt år fra Kosekroken appeared first on Lappeteppet.

2019-12-23 09:48 Lille julaften

Ny kongerøkelse. De siste lilla lysene skal brenne ned. I dag pakkes det lilla bort. Alt til sin tid. Også i Kosekroken. Vilde er på overnatting. Ida spiller. Frokost på senga. Det er lille julaften og null stress. Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook Trykk her for å lese hele innlegget The post Lille julaften appeared first on Lappeteppet.

2019-12-20 12:56 Nystekte horn og juleferie

I dag startet juleferien for jentene. Jeg har tatt meg litt sammen og laget nystekte, fylte horn. Lukta av gjærbakst er lukta av kjærlighet. De er ikke veldig fotovennlige, symmetri er ikke så viktig om man ikke har OCD, men smaken får godkjent. Følg meg på Instagram Følg meg på........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Nystekte horn og juleferie appeared first on Lappeteppet.

2019-12-20 09:30 Mobilt kontor

Jeg er så fornøyd med mitt mobile kontor. Her er den ferdig oppslått. Stativet mobilen kan stå i fungerer også som et cover når tastaturet pakkes vekk. Tastaturet er stabilt, og kostet cirka 500 koner på Kjell & Company for noen måneder siden. Jeg er en del på farten, og........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Mobilt kontor appeared first on Lappeteppet.

2019-12-19 10:00 Så ble den ferdig!

Da var halsen klar! Jeg er “sykt fornøyd” og den ble akkurat slik jeg hadde tenkt. Jeg har sittet på YouTube og lært meg hvordan jeg skal øke masker, både med og uten hull, samt felle av. Jeg har enda ikke funnet en YouTube video som skal få meg til........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Så ble den ferdig! appeared first on Lappeteppet.

2019-12-18 23:12 Juleavslutning og tårer

Lysene var tent. Det er noen som virkelig “gir jernet” på slike arrangementer. Dette er kun et fåtall av lyslyktene på kveldens arrangement. Og det var bålpanne….. Er det bare jeg som er svak for lukta av brente trær? Her snakker vi stemning. Og det er en dullion flinke unger............ Trykk her for å lese hele innlegget The post Juleavslutning og tårer appeared first on Lappeteppet.

2019-12-14 09:44 Strikkehelvete og YouTube faenskap

Så er vi igang igjen. Alt som skal læres. Sist jeg sjekket YouTube var det for å lære strikke vrange masker. Jeg er vrang. Det betyr ikke at jeg vet hvordan det skal strikkes. Peøvelappen er fremme. Nå skal det økes. For sist gang jeg strikket var jeg bare kreativ............ Trykk her for å lese hele innlegget The post Strikkehelvete og YouTube faenskap appeared first on Lappeteppet.

2019-12-13 21:48 Come on, inner peace – I don't have all day

I ett ledd for å bli (litt raskere) frisk tror jeg på å gjøre noen kloke valg. En av dem er å holde dialogen åpen med arbeidsplassen. Den andre er det min fjortis kaller “selfcare.” Hver morgen står jeg opp og tar en runde yoga (10 minutter). Deretter er jeg........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Come on, inner peace – I don't have all day appeared first on Lappeteppet.

2019-12-12 10:11 Lar hodet få fri

Jeg er sykemeldt. Jeg har ikke møtt veggen- veggen men trenger ikke briller for å se den. Det passer aldri, men noen ganger litt mindre kritisk enn ellers. Jeg tror det er nå. Som et ledd i å komme tilbake raskest mulig har jeg nå satt meg ned for å........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Lar hodet få fri appeared first on Lappeteppet.

2019-12-02 10:47 Let the stress begin?

Så er vi her igjen. Butikkene bugner over av varer til kjøpekåte folk som stresser rundt som hodeløse høns. Man må lissom bare få det gjort, bare få kjøpt noe, bare få kryssa av på lista. Jeg har, i år som mange andre år, forberedt julen ganske tidlig. Man trenger........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Let the stress begin? appeared first on Lappeteppet.

2019-11-29 21:51 Min egen kalender!

//annonse// Jeg har fått min egen kalender. Den er fylt med deilige ampuller fra Babor. Den er finurlig satt sammen av kloke hoder som kan hud. Det er 24 ampuller som skal bygge opp fukt og glød som gjør at selv Askepott fremstår som litt kjedelig på julaften. Her skal........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Min egen kalender! appeared first on Lappeteppet.

2019-11-20 10:30 Julekalender til jentene (last den ned her)

Last ned årets julekalender Trykk her for å lese hele innlegget The post Julekalender til jentene (last den ned her) appeared first on Lappeteppet.

2019-11-12 14:33 Siste time hos fysio

I dag var siste time hos fysio. Jeg har åtte timer gratis behandling i min forsikring. Jeg bruker disse for å forebygge sykemelding som er vesentlig dyrere for arbeidsgiver. Jeg tenker at man må ta de grepene man kan for å holde seg så frisk som mulig. Ta vaksinen din............ Trykk her for å lese hele innlegget The post Siste time hos fysio appeared first on Lappeteppet.

2019-11-11 11:01 Konferanse, dans og bilprat

Jeg dro opp til Gardermoen på torsdag ettermiddag. Jeg har lett nådd minst 10.000 skritt, på høye hæler, sa telleren hver dag. Vi har kjørt konferanse frem til søndag. Og vi har levert hele døgnet helt frem til søndag. Natt til lørdag var jeg så urutinert at jeg tok en........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Konferanse, dans og bilprat appeared first on Lappeteppet.

2019-11-11 10:41 Null stress – Første snø

De som har fulgt meg en stund vet at det er bratt opp til Kosekroken. Min kollega ga det navnet Flåklypa og det er ganske dekkende. I dag våknet jeg til dette. Null stress. Jeg har jo 4×4 og vinterdekk med pigg. Hjulene spant ikke en ekstra runde og jeg........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Null stress – Første snø appeared first on Lappeteppet.

2019-11-07 06:30 Airpod til glede og besvær

Airpod er en av de fineste tingene min eldste datter har. Etter en runde på SpillExpo (bilder kommer senere) var hun helt utslitt. Hun var blek om nebbet etter en dusj og sovnet klokken ni. Kveldsmaten hun hadde bestilt orket hun ikke. Hun sov. Neste dag var det full krise!........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Airpod til glede og besvær appeared first on Lappeteppet.

2019-11-06 11:37 Babor PRO Skin activator mask

//Annonse// Jeg har blitt sponset produktet. Og det er jeg glad for. Er allerede på tube nummer to. For dette er nå blitt noe jeg bruker minst to ganger i uken, helst tre. Jeg tester ut noen nye produkter, men før jeg legger på noe så bruker jeg Skin activator............ Trykk her for å lese hele innlegget The post Babor PRO Skin activator mask appeared first on Lappeteppet.

2019-11-05 12:12 Vaksine for voksne

Vaksine. Jeg husker jeg grøsset da jeg sto i kø hos helsesøster på skolen. Det gikk like bra hver gang. I dag har jeg tatt “Oppfriskningsvaksiner for voksne” før jobb. Jeg, og ungene, har selvsagt fulgt barnevaksinasjonsprogrammet. Jeg er bedre til å passe på dem enn meg selv (ref frokosten........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Vaksine for voksne appeared first on Lappeteppet.

2019-11-01 09:53 Smykkeli – en av årets julegaver?

//Annonse for Smykkeli// Nå er det snart jul og jeg er godt i gang med gavene. Jeg har merket meg en trend blant mange av årets gaver som er innkjøpt. Jeg kjøper en til mottager og en til meg selv. I utgangspunktet er jo det ganske betryggende, man bør kanskje........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Smykkeli – en av årets julegaver? appeared first on Lappeteppet.

2019-10-31 06:30 Happy Halloween

Endelig er dagen her. Det er mange unge som har sett frem til denne dagen. Kanskje også en del voksne? Jeg syntes i hvert fall det var veldig gøy å kle meg ut og følge ungene da de var mindre. Som vanlig er det en del som hyler ut om........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Happy Halloween appeared first on Lappeteppet.

2019-10-29 14:30 Ønskelisten er oppdatert!

Det nærmer seg jul, jeg får alltid spørsmål om hva jeg ønsker meg. Jeg husker aldri når jeg blir spurt. Jentene er enkle. De ønsker seg bare penger. Da kan de kjøpe klær, maling og dibbedutter slik de selv ønsker. Kjedelig å gi, men mottas med glede. Jeg derimot er........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Ønskelisten er oppdatert! appeared first on Lappeteppet.

2019-10-29 06:30 Verdens deiligste Lånepus

Man kan si mye om katter. Men de er ikke stive som fotballspillere i ledda! Jeg får nesten kink i nakken bare av å se på han. Og han får en imponerende lengde når han virkelig strekker ut pelsen! Men at denne pelsen sprer glede, det er det ikke tvil........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Verdens deiligste Lånepus appeared first on Lappeteppet.

2019-10-28 19:00

Det var “en sånn kveld” igjen. Med magisk lys og hele pakka. Jeg ventet på besøk fra Wenche og tente for første gang denne sesongen lykter og lys ute. Dette er jo også en del av utsikten fra stua på høstkveldene. Jeg skal ikke forbanne mørket. Jeg skal ha enda........... Trykk her for å lese hele innlegget The post appeared first on Lappeteppet.

2019-10-28 14:30 Hennes frokost vs min

Ida poppet innom på søndag. Hun gjør ofte det. Nesten daglig, faktisk. Det er fordelen med at mamma og pappa bor nærme hverandre selv om de ikke lenger er kjærester. Hun var som vanlig sulten, datter av mor “Lille Larve aldri mett”, og jeg svingte meg rundt tidlig en søndags........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Hennes frokost vs min appeared first on Lappeteppet.

2019-10-28 06:30 En lørdag utenom det vanlige

Forrige lørdag startet med nystekt grytebrød. Sist jeg var i Sverige kjøpte jeg Aioli og det er noe som er sååååå deilig på nystekt loff! Det var ei jente som spiste tre skiver med dette til frokost den dagen. Jeg dyttet innpå med appelsinmarmelade og gul ost på skiva. Når........... Trykk her for å lese hele innlegget The post En lørdag utenom det vanlige appeared first on Lappeteppet.

2019-10-27 07:00 Vet du hva du ser ut som nå?

Det var sist lørdag. Det kom lyder fra kjøkkenet. Jeg spratt opp. Løp ut. Ble møtt av en morgenfrisk og blid Ida. Hun skulle steke seg litt egg og bacon før hun skulle trene. Vi hadde planer, så hun visste at hun måtte opp tidlig for at logistikken skulle gå........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Vet du hva du ser ut som nå? appeared first on Lappeteppet.

2019-10-26 07:00 Mitt favorittbrød jazzes opp

Jeg elsker oppskriftene fra “Bakeriet i Lom.” Grovbrødet har jeg bakt så mange ganger at jeg egentlig kan oppskriften i hodet. Denne gangen slang jeg oppi en gulrot i deigen. Det ble knallgodt og det kommer jeg til å fortsette med. Så nå har jeg fire brød i fryseren, ferdig........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Mitt favorittbrød jazzes opp appeared first on Lappeteppet.

2019-10-25 12:31 Når 22 ungdommer roper “God natt, Anja”

Bildet over er tatt etter en feiende flott kveld med fantastiske ungdommer. Jeg er klassekontakt og endte opp som et par ekstra hender på klassens “Back too school party” med overnatting. Elevene hadde laget mange ulike typer pizzaer. Her var det vegansk, vegetarisk, glutenfri, med og uten ananas…. ble du........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Når 22 ungdommer roper “God natt, Anja” appeared first on Lappeteppet.

2019-10-23 19:13 Migrene og Fugl Føniks

Gårsdagen ble tilbragt på mørkt rom. Helt alene i hele verden. Jeg veltet meg i selvmedlidenhet. Det var ikke vakkert. Matinntak var null. Oppkastfunksjonen var inntakt. Selv ikke kaffe fristet. Det var med andre ord en sort dag i Kosekroken. De som sier de baker brød og leverer unger hit........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Migrene og Fugl Føniks appeared first on Lappeteppet.

2019-10-18 06:30 Ting jeg må ha i veska

Jeg har alltid med meg medisiner i veska. Jeg har migrene, og generelt litt vondt her og der så ulike smertestillende må jeg ha. Om jeg plutselig får behandling er en Ibux for å forebygge mer vondt nødvendig. Jeg omgår nok hunnkjønn til at Naproxen ved menssmerter er gjenganger. Ja,........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Ting jeg må ha i veska appeared first on Lappeteppet.

2019-10-17 16:00 Refleksens dag

Uten refleks er du synlig først på 25 – 30 meters hold, med refleks er du synlig på 140 meters hold når bilen bruker nærlys. Med fjernlys kan bilføreren se deg på 400 meters avstand. Risikoen for å bli påkjørt i mørket reduseres med 85 prosent. I tettbygd strøk har........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Refleksens dag appeared first on Lappeteppet.

2019-10-17 11:33 Hønsefrikassé (med oppskrift)

Middagen i går var hønsefrikassé. Det er skikkelig god, norsk husmannskost. Det tar tid å lage, men det er vel investert tid. Prisen på denne oppskriften har jeg ikke. Men tror denne vil gå som ganske rimelig (særlig siden høna ble kjøpt i Sverige). Slik laget jeg den: Kok høna........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Hønsefrikassé (med oppskrift) appeared first on Lappeteppet.

2019-10-16 11:17 Oppgradering, julegave og inspirasjon

//Annonse for Desenio// Jeg deler adresse med to tenåringer. Deres stil skifter ofte. Ikke daglig, men ofte nok til at man ikke nødvendigvis investerer mye penger i møbler og bilder. Plakater er gjerne litt rimeligere å dekorere med enn bilder av lerret. Jeg har også en del venner som er........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Oppgradering, julegave og inspirasjon appeared first on Lappeteppet.

2019-10-14 12:34 5 steg til en god morgen

Legg frem klærDette gjør jeg HVER kveld. Jeg kan finne frem klær på morgenen, men jeg er jo så trøtt. Tidlig- Anja er takknemlig for Sene- Anja når det er gjort. En ting mindre å gjøre. Jeg er ikke på mitt beste før klokka åtte… Smør matpakke og frokostVi har........... Trykk her for å lese hele innlegget The post 5 steg til en god morgen appeared first on Lappeteppet.

2019-10-13 06:30 Dekkvask (i dusjen)

Det er ikke et ekte “før- bilde” egentlig. For her har dekket vært innom bensinstasjonen og vært igjennom en runde med avfettning og “skum forvask.” Men siden høytrykken ellers var heller dårlig med varmt vann og såpe fullførte jeg resten hjemme. Og det skal kunne sies at dritten ikke satt........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Dekkvask (i dusjen) appeared first on Lappeteppet.

2019-10-12 11:00 Hva heter tråden?

Jeg har en rød jakke jeg er veldig glad i. Den har blitt litt varemerket mitt. Den blir lagt merke til og skiller seg ut blant alle sorte, grå og mørkeblå vinterjakker. Men knappene får kjørt seg. Jeg vet det finnes en tråd som tåler litt mer enn andre. Men........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Hva heter tråden? appeared first on Lappeteppet.

2019-10-12 06:30 Ut på tur, vær en #turvenn

I dag er det tur til Charlottenberg med Wenche som står på planen. Det å være en #turvenn er ikke bare å gå tur. Man kan jo også kjøre en tur. Handle sammen. Jeg vet hva jeg skal ha. På listen står følgende: Pepsi Max Høyrygg Hvetemel Caprisonne Gulost Smør........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Ut på tur, vær en #turvenn appeared first on Lappeteppet.

2019-10-11 13:46 “Gond” start på helga

Starter helgen på Volvat. Her skal det knas i nakken som en skikkelig tung gjærdeig. Men det starter å slippe taket. Det er godt. Nå reduserer vi fra to til en behandling i uka. Krysser fingre for at det går veien! Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook Trykk her for å lese hele innlegget The post “Gond” start på helga appeared first on Lappeteppet.

2019-10-11 08:06 Jeg, en FAU’er på Steiner’n!

I går var jeg på mitt første FAU møte. Jeg må si at jeg liker Steinerskolen mer og mer, og jeg synes det er synd ungene mine ikke startet der tidligere. Aller helst fra starten av. Men det er jo lettest av alt å være etterpåklok. Jeg tror ikke Steinerskolen........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Jeg, en FAU’er på Steiner’n! appeared first on Lappeteppet.

2019-10-10 07:58 Verdensdagen for psykisk helse

Tema for 2019 er «Gi tid». Årets kampanje har som mål å oppfordre oss alle til å bruke tiden på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen. «Gi tid» er første tema ut under paraplyen «Oppmerksomhet og tilstedeværelse», som skal gjelde for 2019-2021. Tid er penger, sier........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Verdensdagen for psykisk helse appeared first on Lappeteppet.

2019-10-09 06:30 En uke etter, og hva skjedde?

//Annonse// Jeg har en ganske snill hud. Den krever ikke mye. Men den kan bli blank i løpet av dagen, særlig i den berømte T- sonen. Som mange andre damer kan jeg også få en kvise eller to rundt mensen. Men “over all” ganske grei hud for tiden. Nå har........... Trykk her for å lese hele innlegget The post En uke etter, og hva skjedde? appeared first on Lappeteppet.

2019-10-08 15:28 Ut å finne skogens ro!

Det er ikke strålende solskinn og varme i ansiktet. Det er litt småsurt. Det lukter høst i skogen. Men det er noe med det der å bare komme seg ut, om så bare en liten halvtime, det er så godt for kropp og sjel. Du kan si, og mene, hva........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Ut å finne skogens ro! appeared first on Lappeteppet.

2019-10-08 15:16 Tangzhong – når bolle ikke bare er en bolle!

På fredagen var det Kanelbollens dag og jeg annonserte på Facebook at jeg ønsket noen favoritt oppskrifter. Anne Kjersti tipset meg om tangzhong. Det hadde jeg vel aldri hørt om? Har da vel aldri laget en jevning til bolledeig? Men Krem.no har en oppskrift og denne har jeg tenkt å........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Tangzhong – når bolle ikke bare er en bolle! appeared first on Lappeteppet.

2019-10-08 14:36 Hormeta 70 år

//Annonse// Hormeta fyller 70 år og jeg var invitert på festen. Eller mer riktig benevnelse er faktisk kurs. Vi fikk litt om historien bak Hormeta og hvordan Hormeta kom til Norge via Therese (som opprinnelig er klesdesigner) samt om de ulike produktene og bruksområder. Også dette merket har null nedetid............ Trykk her for å lese hele innlegget The post Hormeta 70 år appeared first on Lappeteppet.

2019-10-07 10:20 Gordisk knute og orden i sysakene!

Uttrykket «gordisk knute» brukes ofte om vanskelige og øyensynlig umulige problemer som kun kan løses med radikale eller resolutte midler. Kilde: Wikipedia Jeg hadde ting til å sy, fikse klær og ekstra knapper i åtte (!) ulike små skuffer. Inni den ene var det bendelbånd (ja, jeg vet faktisk hva........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Gordisk knute og orden i sysakene! appeared first on Lappeteppet.

2019-10-04 15:00 Kanelbollens dag og psykisk helse

Verdensdagen for psykisk helse er snart. Men man kan ikke bare ta vare på den psykiske helsen en dag i året. Den må man pleie hele året. I dag kom jeg litt senere på jobb. Når jeg kom på jobb tente jeg et duftlys og stoppet mine kolleger fra å........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Kanelbollens dag og psykisk helse appeared first on Lappeteppet.

2019-10-04 06:30 Dekkspire me!

Da jeg skiftet til sommerdekk brukte jeg en ettermiddag på å vaske dekk. Det angrer jeg ikke på. Fy fela så digg det var å bare lempe disse rene dekkene inn i bilen! Nå har jeg igjen fire skitne dekk som venter på litt TLC ( Tender Loving Care) fra........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Dekkspire me! appeared first on Lappeteppet.

2019-10-03 06:30 Det går kjapt å fikse negler!

På mandagen satt jeg på Starbucks, første dagen i den lille mini- høstferien min, og tok meg en stor kopp Kaffe Mocca. Ja, jeg vet at den inneholder nok kalorier for en gjennomsnittlig dame i løpet av en hel dag men innimellom…. så må det være lov! Og i mens........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Det går kjapt å fikse negler! appeared first on Lappeteppet.

2019-10-02 10:30 Mini høstferie

Jeg har hatt et par dager med høstferie. Trengte visst litt hvile. Og i går sov jeg til halv elleve. Jeg kan ikke huske sist det skjedde. Da jeg våknet skjønte jeg at det ikke har vært noe i veien med øya mine. Jeg har bare vært trøtt. For nå........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Mini høstferie appeared first on Lappeteppet.

2019-09-29 06:30 Vinterklar bil i sola!

Vinteren er rett rundt hjørnet. Jeg har startet med vinterrengjøringen. Pusse vinduene innvendig i bilen er noe jeg virkelig IKKE liker å gjøre, men det må gjøres innimellom. Mine “rene” vinduer var alt annet enn det. Brukte vann og eddik først. Pusset over etterpå med spylervæske på mikrofiberklut. Nå er........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Vinterklar bil i sola! appeared first on Lappeteppet.

2019-09-28 06:30 Om matpakkeskam og bjørnetjenester

Jeg smører matpakke til jentene. Jeg lager også frokost til jentene. De er mer enn kapable til å gjøre dette selv, men jeg ser at det kuttes bokstavelig talt hjørner. Det er viktig at de spiser frokost. De skal på skolen og være mottagelige for lærdom. De bobler ikke akkurat........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Om matpakkeskam og bjørnetjenester appeared first on Lappeteppet.

2019-09-27 06:30 Matprepping – helt i tiden!

Har du en fryser kan du lage ferdig mange middager som tar kort tid å varme opp på hektiske dager. For meg som er alene annenhver uke er det også lurt å fryse ned enkeltporsjoner også. Ikke til å legge under en stol at det er litt kjedeligere å lage........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Matprepping – helt i tiden! appeared first on Lappeteppet.

2019-09-26 14:44 Crockpot – til høstens gryter

Denne varianten lager jeg gjerne kvelden før. Jeg bruker dele opp kjøtt til grytebiter, steke dem kjapt i panna og hive dem oppi Crockpot’en. I tillegg fyller jeg den opp med litt buljong, laurbærblad, gulrot og løk. Så setter jeg den i kjøleskapet over natta. Neste dag tar jeg bare........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Crockpot – til høstens gryter appeared first on Lappeteppet.

2019-09-25 06:30 Vi vil ha hvitt teppe, sa de….

Og det er veldig fint og delikat. Når det er hvitt, vel og merke. Men det er et rom som brukes, i hvert fall annenhver uke, og det synes. Her er det kunstprosjekter, bespisning og en del “skal bare hente” tråkk med sko. Men innimellom tar jeg et røsk med........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Vi vil ha hvitt teppe, sa de…. appeared first on Lappeteppet.

2019-09-24 06:30 Tiaratirsdag: en fri sjel

Det er en dag der du skal rette deg opp i ryggen å være stolt av deg selv! ⁣Si til deg selv og andre at du er god nok akkurat som du er!⁣ Dette trenger du å høre hver dag men på #tiaratirsdag har vi ekstra fokus på nettopp dette........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Tiaratirsdag: en fri sjel appeared first on Lappeteppet.

2019-09-23 06:30 Matpakkeprepp på 1-2-3

Søndag kveld smurte jeg 12 matpakker. Utenpå merket jeg tydelig hva som var inni. Dette fordi jeg har en unge som elsker smør like mye som den andre hater det. Jeg kastet alle inn i fryseren, og så ventet jeg bare på å få hjem jentene igjen. Så kom endelig........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Matpakkeprepp på 1-2-3 appeared first on Lappeteppet.

2019-09-22 06:30 Hverdagslooken er rimelig enkel!

Jeg trenger ikke bruke sminke. Jeg har ikke komplekser som gjør at jeg må dekke meg til med en maske både til hverdag og fest. Men jeg liker å sminke meg og jeg føler meg mer vel når jeg har farget litt her og der. Hverdagssminken er egentlig veldig enkel............ Trykk her for å lese hele innlegget The post Hverdagslooken er rimelig enkel! appeared first on Lappeteppet.

2019-09-21 06:30 Superenkel forskning viser at….

… de som gjør husarbeide lever lenger. Det tror jeg i virkeligheten er en sannhet med en god mengde modifikasjoner. Her må det komme et par andre ting på bordet før jeg kan si meg enig. Jeg tror den kan være like helseFREMMENDE som helseHEMMENDE. Jeg tenker at det ligger........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Superenkel forskning viser at…. appeared first on Lappeteppet.

2019-09-20 06:30 Han kan 120 ordre, men….

Denne katten som stadig kommer innom, han er en artig fyr. Og da jeg skulle pakke kofferten min gjorde han dette. Hoppet oppi kofferten. For det første var han umåtelig søt. Og her kan dere også se at han ikke er en liten pusekatt…. men hvorfor gjør han dette? Jeg........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Han kan 120 ordre, men…. appeared first on Lappeteppet.

2019-09-19 06:33 Hadde det enda vært plass!

Jeg bruker ikke bilen ofte lenger. I et selskap forleden ble jeg omtalt som “bilnazisten.” Jeg blir ikke fornærmet, og det visste avsender, jeg er bare lite fan av en rotete og møkkete bil. Men dette bildet ble tatt en dag jeg skulle rett videre etter jobb og ville spare........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Hadde det enda vært plass! appeared first on Lappeteppet.

2019-09-18 14:00 National Cheeseburger Day

I dag er det “National Cheeseburger Day” så du kan med verdens beste samvittighet droppe fisken til fordel for en burger stappa med ost og toppet med bacon! Skal du spise burger i dag? Følg meg på Instagram Følg meg på Facebook Trykk her for å lese hele innlegget The post National Cheeseburger Day appeared first on Lappeteppet.

2019-09-18 10:30 Kiropraktikken har bursdag

Jeg elsker hvordan kroppen min reagerer etter kiropraktor- behandling. Jeg føler meg bokstavelig talt lenger og jeg kan puste med 100% lungekapasitet. I dag er det 124 år siden Dr. Daniel David Palmer justerte sin første pasient. Gratulerer med dagen til alle kiropraktorer! Følg meg på Instagram Følg meg på........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Kiropraktikken har bursdag appeared first on Lappeteppet.

2019-09-18 06:30 Leken dag i Slottsparken

En dag i sommer fikk jeg besøk av Lena (aka Tastaturheks) og hennes fotograf Rolf Arne (aha Raafoto). Vi lekte oss i Slottsparken og hun var altså så dyktig foran kamera. Rolf Arne var like dyktig bak, dere kan se mange av hans bilder i hennes blogg. Jeg har flere........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Leken dag i Slottsparken appeared first on Lappeteppet.

2019-09-17 06:30 Tiaratirsdag: Nybiltester sparker igang!

Kanskje ikke det man forbinder med en Tiaratirsdag, men de som følger meg på Instagram vet at jeg har fremsnakket en ny person hver uke der. Jeg tenkte dra den inn i bloggen også! Denne gangen er det Hans Vidar Levinsen som driver bloggen Nybiltester. Man trenger ikke engang være........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Tiaratirsdag: Nybiltester sparker igang! appeared first on Lappeteppet.

2019-09-16 06:55 Orden i sekk og veske

Jeg hadde for en del år siden en lignende innretning i en veske. Den var noe lavere, men jeg husker jeg likte den! En natt jeg lå og grublet, for det gjør jeg visst ganske ofte, kom jeg på denne. For det har irritert meg at det er vanskelig å........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Orden i sekk og veske appeared first on Lappeteppet.

2019-09-15 10:14 Søndag er ryddedag!

I dag rydder jeg i bilder. Jeg elsker å ta bilder. Jeg tar bilder av mye rart mange andre ville funnet på å ta bilder av. Jeg har en stor asjett med ananas og melon. I tillegg har jeg en gigantisk dropbox konto og kamerarull på telefonen. Hvordan tar du........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Søndag er ryddedag! appeared first on Lappeteppet.

2019-09-13 14:22 Sol i hovedstaden og fin lunch!

I dag har jeg spist lunch med Den Fine Tone som driver bloggen Beuty By Tone Skipá! Hun er en positiv energibunt du blir glad av å være rundt. Hun blogger, skriver artikler, holder foredrag, styler, tester, sminker og får det beste ut av de hun er rundt. Trenger du........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Sol i hovedstaden og fin lunch! appeared first on Lappeteppet.

2019-09-13 06:30 … jeg oppførte meg som en skikkelig pikk!

Det hadde vært “en sånn” morgen. Jeg kom ut døra til soverommet til lyden av to jenter som smiler og ler. Jeg ser at den ene løper etter den andre ut til kjøkkenet og så går alt over til sakte film. Ida sitt lerret faller ned mot gulvet. 14- åringen........... Trykk her for å lese hele innlegget The post … jeg oppførte meg som en skikkelig pikk! appeared first on Lappeteppet.

2019-09-12 06:30 Ting man gjør, og ikke, på tog

En ting man gjør på tog er å ta hensyn. Med det innebærer et minimum av personlig hygiene. Dusj. Ta på deg rene klær. Puss tenner. Det er ikke feigt å ta seg en tyggis underveis. Og så sitter du på setet ditt, det er ikke en konkurranse om hvem........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Ting man gjør, og ikke, på tog appeared first on Lappeteppet.

2019-09-11 12:40 Presselunch hos Babor

//Annonse// Utenfor blafret ballongene i vinden. De viste veien inn til presselunch og lansering av en ny linje fra Babor. Mer enn 100 hudeksperter. Mer enn 60 års hudpleieforskning. Ett mål: Hudpleie som kan gjøre mer. DOCTOR BABOR PRO er den første hudpleielinjen som er så effektiv at den kun........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Presselunch hos Babor appeared first on Lappeteppet.

2019-09-11 09:53 Pincho Nation – en opplevelse!

Før du reiser laster du ned appen via Google Play eller Itunes. Når du kommer inn døra blir du møtt med en duft av varmt popcorn og en sirkusdirektør med gullklaffer på skuldrene som viser deg bordet. Du får en boks varm popcorn på bordet som du kan anse som........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Pincho Nation – en opplevelse! appeared first on Lappeteppet.

2019-09-10 07:00 Her bor det ingen veggiser

I disse valgkamp-tider har miljøvern vært et tema for mange. Vi kan definitivt ikke stemme på det partiet som mener vi bør spise mindre rødt kjøtt. Dette var søndagens frokost med egg. Jentene kom susende inn på kjøkkenet. «Something smells good» sukket den ene mens den andre hadde munnen full........... Trykk her for å lese hele innlegget

2019-09-09 12:57 En søndag med multitasking

//Annonse// Søndager er dagen for egenpleie. Jeg starter med trening, hopper i dusjen og så tar vi det derfra. Denne gangen ble det som følger: Dusj med skrubb/ peeling av hele kroppen og ansiktet og god hårvask! «Purifying mask» fra Babor!En balanserende leirmaske, spesielt laget for en fet og acneplaget........... Trykk her for å lese hele innlegget

2019-08-28 10:16 Klistremerke til neglene

Det ble en del som tilslutt lurte på hvor “neglene var kjøpt” og svaret er som vanlig Ebay (eller på Lappeteppet språk: Ding Dong pakke). Om du vil kjøpe deg lignende så er dette linken jeg kjøpte fra. Under finner du video på hvordan du lettest skal få de på............ Trykk her for å lese hele innlegget The post Klistremerke til neglene appeared first on Lappeteppet.

2019-08-27 06:00 Og så har me juksa litt!

Når man er blogger… jeg mener influenser…. stilles det noen uskrevne krav. Som at man skal ha dådyrvipper som ligner bittelitt på små tyrkiske tepper (fantastisk trening for øyelokkene, da). Det har jeg ikke. Vanlig mascara får duge. Håret skal gjerne ha extensions så det blir langt og flott. Mitt........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Og så har me juksa litt! appeared first on Lappeteppet.

2019-08-21 13:09 Den perfekte gaven!

//Annonse for Olka// Den beste opplevelsen deler du med andre, har jeg hørt. Men hva om den andre er så enspora bare drømmer om å stirre like henført på en gressmatte med 22 mannfolk som løper etter en ball som du på et par sko fra Louboutin en kaffe kombinasjon........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Den perfekte gaven! appeared first on Lappeteppet.

2019-08-21 06:30 Vasker du ofte nok?

Jeg har en fin rød støvsuger. Poser bestilles enkelt fra nettet. Jeg støvsuget oftere da jeg hadde to newfoundlandshunder, en ute- og innekatt og en nymfeparakitt samtidig enn den uka jeg nå er alene annenhver uke. Jeg vasket også mer da jentene var små enn nå. Med ofte nok mener........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Vasker du ofte nok? appeared first on Lappeteppet.

2019-08-19 06:30 Gamle værtegn og rogn

Mye rognebær gir mye snø? Mye rognebær gir lite snø ? Det kommer litt an på hvor i landet du bor. Mye bær sier kanskje heller mer om det har vært gode vekstforhold? Hva tror du? Er det noe i disse gamle værtegnene? Følg meg på Instagram Følg meg på........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Gamle værtegn og rogn appeared first on Lappeteppet.

2019-08-17 07:00 Jeg? En gjestesnapper?

I dag skal jeg være gjestesnapper for Mammabanden. Tematikken er «ungdom» og det er jo veldig spennende synes jeg som har flere av den «rasen» i hus. Egentlig er jeg nok ikke helt rett person, for det er ikke så mye trøbbel med mine. Faktisk føler jeg mer at jeg........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Jeg? En gjestesnapper? appeared first on Lappeteppet.

2019-08-16 12:00 Jeg nekter, sa hun!

Jeg føler meg som en treåring i full trass. Jeg nekter å gå inn i full høstmodus før ungene har pakket sekken sin og startet skolen. I går hentet jeg to nye kjoler fra Bonprix (første bestilling), jeg er superimponert så langt). Og de skal brukes. De gammeldagse pikerde hadde........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Jeg nekter, sa hun! appeared first on Lappeteppet.

2019-08-14 09:24 Jeg skal bli en “skitt banditt”

Jeg har blitt kontaktet av “Mammabanden” som har en “ganske stor” snapchat konto. Det har vært etterspurt en banditt som kan snakke om tenåringer. Det var jo veldig moro. Hvilke temaer tenker du det kan være lurt å snakke om? Jeg har jo en del innlegg og tanker selv, blant........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Jeg skal bli en “skitt banditt” appeared first on Lappeteppet.

2019-08-14 06:30 Vask i dag eller gå naken i morgen!

Hos oss har vi en bitteliten skittentøykurv, en tørketrommel, to tørkestativ og to snorer ute. Når jeg er alene er det vel ikke nødvendig å si at jeg ikke trenger vaske daglig. Det holder nesten å kjøre to til tre maskiner per uke. Og da tørker klærne på stativ i........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Vask i dag eller gå naken i morgen! appeared first on Lappeteppet.

2019-08-12 16:56 Gavetips i fotballens tegn

//Annonse for OLKA Express// Litt som en småbarnsmor på vei inn på do går du visstnok aldri alene om du er supporter for Liverpool heller. Fansen går derimot med hodet hevet i troen på at bak stormen er det en gylden sky, igjennom vind og regn selv om håpet med........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Gavetips i fotballens tegn appeared first on Lappeteppet.

2019-08-11 07:00 Relasjonspodden LIVE i Oslo

Relasjonspodden LIVE, helt gratis, i Oslo. Den sjansen lot jeg ikke gå fra meg for å si det sånn. På listen over “Anja nekter å lage hverdager” kom også en LIVE innspilling av Relasjonspodden. Ingen av oss visste hva vi gikk til. ja, for denne gangen var jeg ikke alene............ Trykk her for å lese hele innlegget The post Relasjonspodden LIVE i Oslo appeared first on Lappeteppet.

2019-08-10 07:00 Pakkekuber – helt enkelt genialt!

Pakkekuber skulle vise seg å være ganske kult å ha med seg på tur. Jeg har sett dem mange ganger og falt tilslutt for fristelsen… jeg kjøpte meg mine og egne. De koster mellom 70 og 80 kroner. Inkludert frakt. For en som er over paret glad i å slippe........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Pakkekuber – helt enkelt genialt! appeared first on Lappeteppet.

2019-08-09 14:14 Åpent slott – det er fortsatt mulig!

Det er fortsatt muligheter å booke billetter til omvisning på «Åpent slott.» Dette gjorde jeg i går rett etter jobb. I sesongen, som starter rundt St.Hans og varer til midten av august, starter omvisningene hvert 20. minutt og varer omlag en time. Du kan booke billetter hos Ticketmaster eller kjøpe........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Åpent slott – det er fortsatt mulig! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-29 06:30 Hvem eier armlenet?

Jeg flyr ganske ofte. Jeg har helt klart preferanser når jeg flyr. Jeg vil sitte langt fremme og ved vindu. Men jeg betaler ikke for å havne der. De gangene jeg har hatt så dårlig tid at jeg ikke har fått byttet sete på flyplassen har jeg egentlig bare vært........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Hvem eier armlenet? appeared first on Lappeteppet.

2019-03-28 06:30 Elektrisk sparkesykkel – bare dyr moro?

Under gårsdagens vandring i lunchen ble det diskutert elektrisk sparkesykkel. De har blitt veldig populære på kort tid. Men kommer de til å bestå? De går i 20 km/t og spoler mellom folka på fortauet. Til nå har jeg ikke sett noen som har brukt hjelm men jeg har sett........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Elektrisk sparkesykkel – bare dyr moro? appeared first on Lappeteppet.

2019-03-27 09:00 Dagen da mye funka!

På lørdagen våknet jeg og bare måtte ut! Sola varmet, Ida var på kurs og Vilde var på overnatting hos venninne. Absolutt ingen grunn til å henge i Kosekroken med andre ord. Og hvor godt valg var ikke det? Kroppen fungerte bra. Piggskoene fungerte i aller høyeste grad og “Relasjonspodden”........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Dagen da mye funka! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-26 06:30 Nordlys over Fugløya

Nordlys. Endelig hadde helgen kommet for at Ida skulle delta på et høyst etterlengtet kurs. Jeg har hørt om at man ikke skal selge skinnet før bjørnen er skutt…. men i dette tilfelle var maleriet solgt før lerret var kjøpt. Motivet er Fugløya i Gildeskål kommune som bader i nordlys........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Nordlys over Fugløya appeared first on Lappeteppet.

2019-03-25 06:41 Den store vaffeldagen

Jeg vekket ungene med nystekte vafler på sengen i dag. Vafler er også fin restemat og gir deg gode muligheter for å #spisoppmatendin Meieriskvetter som siste skjea fra lørdagstacoens rømme, fløteskvetten eller utgått melk? Funker helt fint i vaffelrøra! I dag ble mandagen litt mindre mandag. Trykk her for å lese hele innlegget The post Den store vaffeldagen appeared first on Lappeteppet.

2019-03-25 06:30 Bollekos på søndag

Boller på en søndag. Alt annet enn feil. Deigen var så seig. Den ble ikke mindre seig da jeg hadde oppi en kilo (lett overdrevet) oppbløtte rosiner. Det er hemmeligheten bak fluffy boller. Seig deig, mye elting og tid til å heve skikkelig. Hva er dine triks? Trykk her for å lese hele innlegget The post Bollekos på søndag appeared first on Lappeteppet.

2019-03-24 07:29 Vekkes av morgenlys

Jeg har god tid. Ida skal ikke leveres på malekurs før klokka ti. Det betyr to kopper kaffe i senga, sjekke litt nyheter og null stress. Slike morgener er gull verdt! Hva skal du i dag? Trykk her for å lese hele innlegget The post Vekkes av morgenlys appeared first on Lappeteppet.

2019-03-22 12:00 Jeg må ha gjort noe riktig?

Jeg sitter og spiser lunch. Telefonen ringer. Det er den yngste av de streikende tenåringene på tråden. De var i full sving halv ni og trengte litt påfyll av mat og drikke. Hei, mamma. Jeg er på Starbucks. Tenkte kjøpe med en kaffe til deg. Vil du ha en stor........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Jeg må ha gjort noe riktig? appeared first on Lappeteppet.

2019-03-21 09:00 I morgen er det streik!

I morgen er det streik. Mange ungdommer kommer til å være samlet i Oslo for å streike for klima. Og jeg har sett så mange tekster som harselerer med engasjementet deres. Jeg blir litt forbanna. Igjen. Jeg er nesten litt tenåring i reaksjonsmønsteret mitt selv for tiden. Dette trykket på........... Trykk her for å lese hele innlegget The post I morgen er det streik! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-20 15:00 Kolonial rabattkode: takk meg senere

De ukene jeg har jentene forbereder jeg meg ekstra. Da forsøker jeg sette meg ned i løpet av lørdagen for å planlegge kommende uke. Ukeplanen på kjøleskapet oppdateres med planer. Jeg kikker i kjøleskap og fryser, planlegger middager og skriver opp i planen. Det jeg mangler plottes inn på Kolonial.no........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Kolonial rabattkode: takk meg senere appeared first on Lappeteppet.

2019-03-20 06:30 Nysirkus: Merkelige ting!

Bli med på en merkelig reise i nysirkusets verden i forestillingen “Merkelige ting”. Her får du oppleve akrobatikk, dans, halsbrekkende stunts flere meter over gulvet – nydelig fremført av akrobatene i Volt nysirkus. «Merkelige ting» er en drømmeaktig forestilling hvor aktørene utforsker hvor mye merkelige ting som finnes i verden,........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Nysirkus: Merkelige ting! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-19 06:30 Når buksen får en ny sjanse!

På Steinerskolen praktiserte de “Secret Santa” og Ida fikk ei venninne. Denne venninnen hadde tydeligvis likt et par bukser Ida hadde. Så hun ba om venninnens utvaskede bukser. Først farget hun opp de (tidligere) sorte buksene (som nå var grå). Jeg trodde hun var ferdig, men det var da den........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Når buksen får en ny sjanse! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-18 06:30 Just do it, skrev jeg!

“Just do it” skrev jeg. “Tomorrow” fortsatte Ida. “Maybe” fullførte Vilde. Sånn er det hos oss. Trykk her for å lese hele innlegget The post Just do it, skrev jeg! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-17 07:00 Serieanbefaling “Døden på trappen”

“Døden på trappen” er en serie, nok en gang fra Netflix, i ti episoder. Dette er en dokumentar om Michael Peterson, hans side, om hva som skjedde da kona ble funnet død i bunnen av trappen. Michael Iver Peterson (born October 23, 1943) is an American novelist who was convicted........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Serieanbefaling “Døden på trappen” appeared first on Lappeteppet.

2019-03-16 19:07 Dinnerrolls med hvitløk

Dinnerrolls…. jeg startet dagen med å drømme om å lage mat. For om man starter dagen i senga med Facebook kan det gå skikkelig gæli. Tasty har mange gode oppskrifter, jeg tror det var der jeg fant den først i hvert fall, men jeg har allerede kommet på et par........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Dinnerrolls med hvitløk appeared first on Lappeteppet.

2019-03-16 06:30 Du vet du bor i fasjonabelt strøk når…..

Dette bildet ble tatt tidligere i vinter. Men det var i går jeg ryddet i bildene så da kom den i dag: Du vet du bor i fasjonabelt strøk når det er brøytekanter i skogen. Det skal kunne sies at dette gjelder mer i skog enn på privat vei, som........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Du vet du bor i fasjonabelt strøk når….. appeared first on Lappeteppet.

2019-03-15 06:30 Hun får ikke nok betalt!

Før jul tok jeg meg en dyprens av ansiktet. Jeg så frem til en time i fred og ro og håpet hudpleieren ikke var av det skravlete slaget. Det var… Les mer! The post Hun får ikke nok betalt! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-14 06:30 “Suicide” skrev hun og jeg lo?

Du vet du har de kuleste ungene i verden når du får slike bilder via Snapchat? Jeg husker ikke hvorfor dette lå på benken, eller hva anledningen var, men det… Les mer! The post “Suicide” skrev hun og jeg lo? appeared first on Lappeteppet.

2019-03-13 16:00 Mars er en lumsk måned

Det er ikke bare et lite snøfall som kom i natt. Følelsen av vår er bokstavelig talt snødd ned. I kveld skal jeg jaggu teste snella Suzi, for vi skal… Les mer! The post Mars er en lumsk måned appeared first on Lappeteppet.

2019-03-13 06:30 Dirty tricks: Slik får du sympati

Jeg gikk rundt i butikken, jeg skulle ikke ha så mye, men jeg forsto at folk lo litt. For det kom først en drøss med grønnsaker. Men mens jeg handlet… Les mer! The post Dirty tricks: Slik får du sympati appeared first on Lappeteppet.

2019-03-12 18:00 I år ble det stor gave!

Se på denne snertne firehjulstrekkeren!  Her får du en bil som gir deg full fremkommelighet under alle kjøreforhold. Suzuki har et meget god firehjuldrift som de er viden kjent for.  Dette… Les mer! The post I år ble det stor gave! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-12 06:30 Bilde på det virkelige liv

Dette her er egentlig veldig symbolsk for hvordan Livet ser ut. På forsiden, den vi viser frem, den er polert og fin. Eller i dette tilfellet, vasket og malt. Mens… Les mer! The post Bilde på det virkelige liv appeared first on Lappeteppet.

2019-03-11 10:30 Dine siste miljøgrep

Skogfrue ba oss dele våre siste miljøgrep, jeg skulle egentlig skrive dette i går men dette er fordelen med “#livetmedmånedskort. Man kan blogge på toget på vei til jobb! Akkurat… Les mer! The post Dine siste miljøgrep appeared first on Lappeteppet.

2019-03-10 10:15 Filmanbefaling

Om du har Netflix må jeg bare komme med den perfekte søndagsfilmen. Denne kan lett kombineres med en venninne, tenåringer eller alene i et badekar. “Isn’t It Romantic” handler om… Les mer! The post Filmanbefaling appeared first on Lappeteppet.

2019-03-09 07:00 Forslag til frivillig tvang?

Det er så mange flotte busser! Dette er fra min siste tur til Bergen. Flybussen i Bergen og Flytoget i Oslo er to ting som bare fungerer helt knirkefritt hver… Les mer! The post Forslag til frivillig tvang? appeared first on Lappeteppet.

2019-03-08 06:30 Hodelus – kjenner du at du klør?

Denne uka er det nasjonal kampanjeuke mot hodelus. Man bør selvsagt sjekke dette jevnt igjennom hele året. Må innrømme at jeg gjorde det oftere da de var mindre. Lusekammen ligger… Les mer! The post Hodelus – kjenner du at du klør? appeared first on Lappeteppet.

2019-03-07 06:30 Årets første bad er tatt

Som mange fikk med seg var jeg på internseminar forrige uke. Det var lagt til Larvik, nærmere bestemt Farris bad, som er et fantastisk SPA- hotell. Jeg var en flittig… Les mer! The post Årets første bad er tatt appeared first on Lappeteppet.

2019-03-06 15:00 Den fineste gaven

Jeg fikk mange flotte gaver til min bursdag. Men den fineste av dem alle var gaven fra Ida. Dette er det siste hun har malt, det er i fra helgens… Les mer! The post Den fineste gaven appeared first on Lappeteppet.

2019-03-06 06:30 Få unger, sa de! HAFF!

Jeg oppdager stadig nye ting. Og stadig nye tomme ting. Jeg skulle steke egg. Tar ut en, litt for lett, kartong og konstaterer at den er tom. Jeg har aldri… Les mer! The post Få unger, sa de! HAFF! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-05 17:00 Ny runde med snø er ventet

Det er skikkelig pent med ny snø. Den som er ute nå er skikkelig skitten og “more than fifty shades of grey.” Nå er det visst meldt en ny runde… Les mer! The post Ny runde med snø er ventet appeared first on Lappeteppet.

2019-03-05 10:30 Chili con carne og bursdag

I helgen laget jeg mat igjen. Husker dere grønnsakene jeg fikk? Hvis ikke kan du lese om #spisoppmaten din her! De ble renset, kuttet, forvellet og stekt. I helgen ble… Les mer! The post Chili con carne og bursdag appeared first on Lappeteppet.

2019-03-05 06:30 Mat for tenåringer og deres foreldre!

Å planlegge mat for tenåringer (og deres foreldre) kan være en liten utfordring. Om du, som meg, i tillegg er alene er det enda mer spennende med tanke på tid… Les mer! The post Mat for tenåringer og deres foreldre! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-04 13:38 Åpen dag på Steinern

Velkommen til åpen dag på Rudolf Steinerskolen i Lørenskog torsdag 7. mars kl. 17.00-19.00 Steinerskolen har ambisiøse læringsmål for hver elev. Vi vet at kreativ problemløsning, kritisk tenkning og evnen til å stille nye spørsmål er kompetanse som er viktig i fremtidens arbeidsmarked. Vi har… Les mer! The post Åpen dag på Steinern appeared first on Lappeteppet.

2019-03-03 07:00 Når fagpersonene er stolte!

Jeg har funnet en søt jente tvers over gata på jobben. Hun er fra Haugesund og er nå min nye frisør. Jeg mener at man, som i et forhold, bør være trofast med sin frisør. For det tar litt tid å bli kjent med hår… Les mer! The post Når fagpersonene er stolte! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-02 07:00 Ikke fint, mer mot rustikk!

Da jeg kjøpte garn til halsen jeg heklet fant jeg hamp. Det er ikke så dyrt å handle på “Søstrene Grene” og jeg tenkte “how hard can it be” og tenkte at disse kan fort bli en gave til noen. Så dette var en gang… Les mer! The post Ikke fint, mer mot rustikk! appeared first on Lappeteppet.

2019-03-01 06:30 Ikke helt “Sound of music”

Her er rent nok til å beholde helsen, men rot nok til å beholde lykken. Ukjent Skal ikke klage, det har ikke vært så mye reising. Men jeg har en del ferie til gode og en av disse dagene bruker jeg i dag. Ingen vekkeklokke.… Les mer! The post Ikke helt “Sound of music” appeared first on Lappeteppet.

2019-02-27 06:30 Det har jeg aldri gjort før!

Så da klarer jeg det sikkert? Uten hverken oppskrift eller erfaring men med pågangsmot er det jo nesten ikke grenser for hva man kan få til. Når man sitter der, alt er rent og ryddig så kan man hekle seg en (superenkel) hals. Det hele… Les mer! The post Det har jeg aldri gjort før! appeared first on Lappeteppet.

2019-02-26 06:30 Tog, damp og knaing!

Det har vært, og er fortsatt, ganske hektisk i deler av livet mitt. Jeg luftet tanken på å ta en massasje når vi først skulle på tur og det ble støttet. Jeg har bestilt den lengste massasjen, etthundreogti minutter. Det er nesten to timer med… Les mer! The post Tog, damp og knaing! appeared first on Lappeteppet.

2019-02-24 07:00 Bergen i mitt hjerte!

Da starter en uke med litt reiseaktivitet. Først ut er Bergen. Byen alle sier det regner på støtt, men som jeg har sett mest i sol. Det kan ha noe med selskapet å gjøre? Jeg liker byen, turområdene og menneskene. Dagen skal brukes i denne… Les mer! The post Bergen i mitt hjerte! appeared first on Lappeteppet.

2019-02-23 07:00 Her er det hjerterom!

Slik ser det ut når man har overnatting av flere man har senger til. Og denne ordningen har de funnet frem til helt selv. Vilde sover på sofaen. E. sover på gulvet på luftmadrass og T. kobler sjeselongen til sofaen. Hos oss er alle velkommen… Les mer! The post Her er det hjerterom! appeared first on Lappeteppet.

2019-02-22 15:00 Does it spark joy?

Det startet for noen dager siden med en stol i oppkjørselen. Jeg sendte snap til noen venner om at her bodde det nok en ekstrovert person. I går tok det “helt av” og jeg begynte lage en tegneseriestripe i hodet. Hva er det som skjer… Les mer! The post Does it spark joy? appeared first on Lappeteppet.

2019-02-22 06:30 Er du klar for å bli stemor/ bonusmor?

Om du som Den Nye ikke klarer møte Den Gamle er du neppe klar for å bli stemor, bonusmor eller ressursperson for et barn. Det er den første, og minste, kamelen som skal svelges av kameler som står i kø. De stiller seg også både… Les mer! The post Er du klar for å bli stemor/ bonusmor? appeared first on Lappeteppet.

2019-02-21 06:30 #spisoppmatendin

Jeg hadde plutselig mye grønnsaker. Mer enn hva jeg visste jeg fikk spist opp. Isteden for å kaste valgte jeg å lage en ferdig grønnsakblanding som jeg kan ta en neve av når jeg skal lage en omelett, suppe eller gryte. Her har jeg frest… Les mer! The post #spisoppmatendin appeared first on Lappeteppet.

2019-02-20 17:31 Vinterferie- kveld

Det ble en halv time med avspasering. Det ble pizza fra “Pizzabakeren .” Og jeg fikk endelig kino. Vi ble anbefalt “Alita” og fulgte den. Vi gleder oss! Les mer! The post Vinterferie- kveld appeared first on Lappeteppet.

2019-02-20 10:30 Stressfri flytting!

//Annonse for Oslo Flyttehjelp// Snart er våren her og med den er det mange som flytter. Jeg liker å flytte! Da får man ryddet opp i livet sitt. Så mye man samler på seg fordi det er kjekt å ha? Og det er mentalt også… Les mer! The post Stressfri flytting! appeared first on Lappeteppet.

2019-02-16 19:24 Det ungdommen kaller “goals”

Jeg teller med Vilde. Hun blir 14 år. Det er 14 år siden jeg mistet pappa. Hun er fortsatt forbanna. Det har hun etter sin mor. “Hvorfor kunne han ikke holdt ut noen måneder til? Det var februar. Jeg er født i april. Det var… Les mer! The post Det ungdommen kaller “goals” appeared first on Lappeteppet.

2019-02-13 10:30 Hvorfor må Den Gamle møte Den nye først?

Når alt går til helvete med DrømmeFamilien og man sitter igjen med halvparten av bestikket og ødelagte drømmer så skjer det plutselig…. Ungene lever her og nå, de er tilstede der de er slik unger faktisk er mens de voksne er litt sånn «halloien» i… Les mer! The post Hvorfor må Den Gamle møte Den nye først? appeared first on Lappeteppet.

2019-02-11 06:30 6 tips til deg som pendler

Jakka må være lang Glem å vise frem rumpa du bygger ved å gå frem og tilbake (eller kanskje en ekstra stasjon her og der, ref “Hverdagstrimmen sin det, tenker jeg”), kjære pendler. Det løfter ikke reisingen til nye høyder om du har full gjennomtrekk… Les mer! The post 6 tips til deg som pendler appeared first on Lappeteppet.

2019-02-08 16:00 Dagens potensielle plan

Noen skal ha venner på besøk. Noen laget ferdig mat i går kveld slik at noen andre bare kan varme denne opp å spise. Noen leide filmer i dag tidlig og satt opp PC mot TV’n. Kosekroken er ryddet og klar for innrykk. Samtidig skal… Les mer! The post Dagens potensielle plan appeared first on Lappeteppet.

2019-02-06 06:30 Var det rekreasjon eller bootcamp?

Jeg heter Mia Klevjer Carlsen. Jeg er en åtte år gammel dame, du kan kalle meg patriarken, og er av den nobleste art dvergpuddel. Til daglig bor jeg i landets hovedstad og har ved en tidligere anledning lest at det er fint å reise på… Les mer! The post Var det rekreasjon eller bootcamp? appeared first on Lappeteppet.

2019-02-05 14:30 Hverdagstrimmen sin det, tenker jeg

Det er godt å bevege seg. Det er ikke så innmari mange positive ting jeg kan si om at jobben har flyttet fra Helsfyr til Oslo sentrum, men hverdagstrimmen har definitivt tatt seg opp! Jeg har en Tamagotchi, eller smartklokke, som er et resultat av… Les mer! The post Hverdagstrimmen sin det, tenker jeg appeared first on Lappeteppet.

2019-02-04 06:30 Ukens pekefinger om mat!

Mandag er tenkt å være en litt matdag i bloggen. Og at jeg er mer enn litt for at man skal spise opp maten sin har mange fått med seg. Jeg er også veldig dårlig på å beregne mengder. Da blir det litt rare retter… Les mer! The post Ukens pekefinger om mat! appeared first on Lappeteppet.

2019-01-30 06:30 Relasjonspodden – nok en anbefaling

“Relasjonspodden” er helt fantastisk. Jeg flirer, jeg ler høyt og jeg tenker. Da har du oppskriften for å ha meg som lytter. Dora Thorhallsdottir og Kjersti Idem byr på seg selv. Faktisk vil jeg påstå at de deler mer enn noen andre jeg har hørt… Les mer! The post Relasjonspodden – nok en anbefaling appeared first on Lappeteppet.

2019-01-29 16:00

Med tyve kalde grader utenfor blir det et helt magisk lys som starter dagen. Det er bitende kaldt. Det er frem med ull og flere lag klær. Jeg er takknemlig for ekstra såler i skoene og brøytebiler! It’s a “dåbbel vått” kind of day! Men… Les mer! The post appeared first on Lappeteppet.

2019-01-29 06:30 “Ny mobil for a mor” tenkte kidden

Jeg står og trykker på Dymo’en. Som vanlig er jeg superkonsentrert. Den ene ungen min ligger i sofaen og gliser. Jeg bare ser det koker bak panna hennes. Hun klarer ikke holde seg. Hun: Harru fått deg ny mobil? Jeg: Ja, liker du den? Skikkelig… Les mer! The post “Ny mobil for a mor” tenkte kidden appeared first on Lappeteppet.

2019-01-28 14:30 Ukemeny m/barn

Mandag: Grove fiskeburgere med purre ble en slager. Suksess også hos kidsa. Varme brødet, sleng på godt med dressing, hjertesalat og grønnsaker og spis. Denne ble spist i sofaen under pleddet fordi det var en sånn dag. Det er helt lov! Tirsdag: Ovnsbakt sweet chili… Les mer! The post Ukemeny m/barn appeared first on Lappeteppet.

2019-01-23 06:30 Retinol – nøkkelen til ungdomskilden?

Retinol er noe jeg har vært nysgjerrig på. Marianna Ros, bor i Australia, har bodd i Norge og er fra Island, er ei dame du bør følge på Instagram. Hun gir så mange gode råd, og har tydelig høy kompetanse … The post Retinol – nøkkelen til ungdomskilden? appeared first on Lappeteppet.

2019-01-22 06:30 Hva har me&i og “Teppedama” til felles?

me&i hadde visning av vårkolleksjonen sin i helgen. Jeg var også i Oslo på lørdag. Dette ble kombinert. Jeg deltok som “påkledd mammakropp i alle fasonger” for me&i – kleskolleksjon. Der skulle vårens nye antrekk vises frem for de ulike selgerne på en catwalk i hovedstaden. Jeg hadde tre antrekk. En sort........... Trykk her for å lese hele innlegget The post Hva har me&i og “Teppedama” til felles? appeared first on Lappeteppet.

2019-01-21 06:30 Ukens Podcast: Aftenpodden krimspesial

Ukens Podcast går til “Aftenpodden krimspesial.” For ei som liker å høre alle mulige vinklinger av en sak er denne også en jeg kan anbefale. Hva er det som gjør at man husker enkelte saker mer enn andre? Er det omfanget, andres interesse eller det som spiller litt på hjertestrengen? Du… Trykk her for å lese hele innlegget The post Ukens Podcast: Aftenpodden krimspesial appeared first on Lappeteppet.

2019-01-19 07:30 Tom dorull til besvær

Tom dorull. Å bli møtt av den tomme dorullen gjør at jeg får pulsøkning. Ikke fly- fly forbanna. Bare oppgitt. Litt avhengig av dagen er også graden av oppgitthet. “Alle vil forandre verden, men ingen vil bytte dorullen” har jeg hylt i fortvilelse mange ganger.” Jeg bor med to tidvis… Trykk her for å lese hele innlegget The post Tom dorull til besvær appeared first on Lappeteppet.

2019-01-18 08:48 Be smart in the dark!

//Annonse for Smart in the dark// Jeg er organdonor. Men jeg har lyst til å leve i mange år til. Derfor har jeg refleks i alle mine jakker. Nå fikk jeg også en lue i posten av “Smart in the dark!” Det er kjekt å ha når man er så… Trykk her for å lese hele innlegget The post Be smart in the dark! appeared first on Lappeteppet.

2019-01-17 14:30 Dagens anbefaling: Podcast

Nå har jeg hørt nok en bra podcast. “Hele historien” heter den. Da får du vite mer om hva du har lest, og hørt om, i nyhetsbildet. Jeg laster ned og hører mens jeg er på tog eller går. Og er det noe jeg gjør mye, så er det å… Trykk her for å lese hele innlegget The post Dagens anbefaling: Podcast appeared first on Lappeteppet.

2019-01-16 17:00 Tabukomedie, det må jo bli bra?

I dag skal jeg på Nationaltheateret med Wenche. Jeg fikk billett til forestillingen i julegave og anmeldelsene tyder på at dette var verdt å glede seg til. Men først skal vi teste en restaurant på Aker Brygge. Jamie Oliver har en sjappe utpå pynten, det blir neppe feil. Gratulerer, du… Trykk her for å lese hele innlegget The post Tabukomedie, det må jo bli bra? appeared first on Lappeteppet.

2019-01-12 20:21

Det beste i livet er lave skuldre. Dette ble halvveis en slik dag. Jeg fikk gått tur i “Blåløypa.” All klesvask er unnagjort og kvelden ble avsluttet med film og Enchiladas. Man må ikke dra på kino for å få en god filmopplevelse. Mørkt rom. Høy lyd. Du er i… Trykk her for å lese hele innlegget The post appeared first on Lappeteppet.

2019-01-12 12:43 Kaffe, brettefest og Krim

Rene klær i skuffer. Nesten tom skittentøykurv. Kaffe og “Truecrime” på podcast. Ulla er på. Jeg må ut! Sola bryter ikke helt igjennom i dag men det stopper da ikke meg? Må bare….. Legge klær i kommode og lade telefonen først! Og da er kanskje maskin nummer to tørr? Men… Trykk her for å lese hele innlegget The post Kaffe, brettefest og Krim appeared first on Lappeteppet.

2019-01-11 06:00 Snakk om enkel sjel!

Dagens høydepunkt: Når du sjekker appen og finner ut at toget er i rute! Trykk her for å lese hele innlegget The post Snakk om enkel sjel! appeared first on Lappeteppet.

2019-01-10 14:00 Kviser: Det går jo over!

Kviser og ungdom hører ofte sammen. Noen er nesten forskånet for alt, mens andre får mye. Uansett tror jeg ingen liker det. Jeg var fascinert første gang. Det kan jeg faktisk huske. Men senere ble jeg faktisk skikkelig plaget både fysisk og psykisk. For det første så gjorde det vondt.… Trykk her for å lese hele innlegget The post Kviser: Det går jo over! appeared first on Lappeteppet.

2019-01-10 06:30 Tetris – voksenlivet v 2.0

Da jeg entret voksenlivet v2.0 viste det seg at det var lurt å ha erfaring innen "Tetris" Trykk her for å lese hele innlegget The post Tetris – voksenlivet v 2.0 appeared first on Lappeteppet.

2019-01-09 08:30 Flylady – babysteps

Flylady begynte jeg med for snart 16 år siden. Jeg har tidligere snakket om mitt forhold og tilnærming til KonMari, eller Marie Kondo, og hennes måte å rydde på. Bruker hennes teknikker og tanker mye for å unngå at ting baller på seg. Men ei dame som kaller seg “Flylady”… Trykk her for å lese hele innlegget The post Flylady – babysteps appeared first on Lappeteppet.

2019-01-08 06:30 Hodet må også hvile!

Og jeg hviler hodet når beina går. Noen maler, noen ser på film, man kan lese bok eller gjøre yoga. Men jeg liker å gå. På søndagen var det trening, som vanlig, og jeg fikk unna en bra økt. Jeg satte meg ned for å jobbe, skulle bare være en… Trykk her for å lese hele innlegget The post Hodet må også hvile! appeared first on Lappeteppet.

2019-01-07 06:30 Etablering av gode vaner

Jeg forsøker meg på frokoster som er enkle å få til. Jeg er ikke et frokostmenneske, jeg liker (store mengder) kaffe men det er et nytt år og jeg har et egoistisk fokus. Fortsette med å være snill mot meg selv. Frokost er en del av greia. Jeg skal ikke… Trykk her for å lese hele innlegget The post Etablering av gode vaner appeared first on Lappeteppet.

2019-01-06 16:05 Tur, frokost og jobb!

Når man bare ser opp kan det nesten minne om vår. Men ser man ned er det bare holkeføre her i Lørenskog. Men det går bra. Jeg har som sagt tidligere piggsko. Det eneste fornuftige å ha på beina nå for tiden. Det var nydelig vær i går og jeg… Trykk her for å lese hele innlegget The post Tur, frokost og jobb! appeared first on Lappeteppet.

2019-01-05 06:30 Konmari – the Lappeteppet way

Konmari må jeg innrømme jeg smilte litt av tidligere. Men på et tidspunkt bestemte jeg meg for å vite og ikke tro. Jeg er for at man ikke trenger finne opp hjulet hver gang man skal rulle noe. Jeg mener ikke at det finnes kun en løsning og jeg tror… Trykk her for å lese hele innlegget The post Konmari – the Lappeteppet way appeared first on Lappeteppet.

2019-01-04 06:30 Dilla på Podcast

Jeg har brukt Fabel og Storytel for å høre på lydbøker. Nå har jeg gått over til Podcast. Dette er i motsetning til strømmetjenestene helt gratis. Du kan laste ned innhold og abonnere på programmer. Jan Thomas og Einar har blitt mine favoritter, jeg ler høyt for meg selv! Jeg… Trykk her for å lese hele innlegget The post Dilla på Podcast appeared first on Lappeteppet.

2019-01-03 06:30 Julens flotteste opplevelse!

Noe av det kuleste jeg vet, det er når de voksne bestemmer seg for å være voksne. Høytiden er over, det er mange som har kjent det har knirket i familiebåndene og statistisk sett er det en del julekortfamilier som går hvert til sitt i månedene fremover. Når det er… Trykk her for å lese hele innlegget The post Julens flotteste opplevelse! appeared first on Lappeteppet.

2019-01-02 14:20 New year, not “new me”

Så var det nytt år og nye forsetter. Eller bare nytt år. Jeg har strukket ut ferien en ekstra dag. Denne dagen har jeg brukt til konsulentarbeid. Jeg gjør mye rart. I går gikk jeg en deilig tur langs Langvann. Det har blitt mye skjerm og godteri i romjula. Kroppen… Trykk her for å lese hele innlegget The post New year, not “new me” appeared first on Lappeteppet.

2018-12-31 07:30 Marvel maraton

Romjulen 2018 ble et Marvel maraton. Du vet Hulken, Thor, Spider Man og de gutta der? Ja, nemlig. Bare Iron Man har tre filmer. Jeg tør nesten ikke si det høyt. Langt mindre dokumentere det. Men vi har gjort det. Vi har hatt et ekte Marvel maraton. Vi har sett… Trykk her for å lese hele innlegget The post Marvel maraton appeared first on Lappeteppet.

2018-12-30 19:23 Fliser og dirty tricks

Annonse for Bygghjemme. No Fliser er enkelt å vedlikeholde. Tåler en trøkk og varer en liten evighet. I Kosekroken er det fliser på vegg og gulv på badet. Hvite fliser som for alltid, eller i hvertfall for lang tid fremover, vil være like fine og tidsriktige. Badet er ikke så… Trykk her for å lese hele innlegget The post Fliser og dirty tricks appeared first on Lappeteppet.

2018-12-28 12:49 Dugnad før Vixen

Vixen, Det har alltid vært en del bråk rundt disse prisene. Vanskelig å glemme alle som hylte og gråt, boikottet og lagde ramaskrik. Men denne gangen kan jeg garantere at en del av finalistene hverken er kjøpt eller betalt. Men de er utrolig dyktige, og noen av dem er mine… Trykk her for å lese hele innlegget The post Dugnad før Vixen appeared first on Lappeteppet.

2018-12-25 09:08 Driving home

Vi våkner på Ørje. I dag blir en dag hvor vi går fra mat til mat. Frokost er snart klar her. Videre til besta. Middag klokken 1300. Lettsaltet ribbe og gi ut flere gaver. Være sammen. Viktigste og det som har høyest prioritet hos meg. Vær snill med hverandre i… Trykk her for å lese hele innlegget The post Driving home appeared first on Lappeteppet.

2018-12-24 11:07 Tre nøtter til Askepott

Og med Askepott rullende over skjermen ønsker jeg alle nye og gamle lesere en riktig god jul. Jentene er nydusjet og gomler julestrømpens innhold. Sola skinner og julaften kom. Jeg håper alle får en fantastisk julaften med god mat og sine kjære nær. Ta vare på hverandre. Vær raus. Trykk her for å lese hele innlegget The post Tre nøtter til Askepott appeared first on Lappeteppet.

2018-12-22 09:00 #verdensfinestepublikum

Endelig er jeg også en del av #verdensfinestepublikum. Jeg fikk aldri kommet meg på en av Trygves julekonserter. Ja, vi er litt på fornavn. Eller jeg er på fornavn med han. Han aner ikke hvem jeg er. Men det spiller ingen trille. Jeg tror nesten alle føler de er på… Trykk her for å lese hele innlegget The post #verdensfinestepublikum appeared first on Lappeteppet.

2018-12-20 07:00 Nøkkelen er planlegging!

Når verden utenfor raste lukket jeg meg inne. I et rom med deilige dufter og avslappende musikk. Gavene var pakket inn. Leiligheten vasket og ryddet. Julebestillingen på Kolonial.no var sendt inn. Jeg dro til hudpleieren og bestilte rens av ansikt og napping av bryn. Nøkkelen er planlegging! Trykk her for å lese hele innlegget The post Nøkkelen er planlegging! appeared first on Lappeteppet.

2018-12-14 06:30 Lussekatter til alle

En del av forberedelsene til Lucia- feiringen er jakta på safran. Denne gangen ble redningen ding dong- sjappa på Skårersletta. Der fant vi trådene som koster 40 kroner for et gram.  Denne gangen brukte jeg Trines oppskrift på lussekatter. De ble veldig gode. Og vi bruker selvsagt h-melk og meierismør… Trykk her for å lese hele innlegget The post Lussekatter til alle appeared first on Lappeteppet.

2018-12-13 06:30 Måker, jeg hater måker!

Jeg vil si noe om mitt forhold til måkerJeg hater måkerIkke hele tiden, naturligvisNår de flagrer på himmelen som hvitt papir, eller flyter stille på det blanke vann og likner vakre badedyr av plastik, da er de en naturlig del av sommerens bilde og man tenker ikke mye på dem… Trykk her for å lese hele innlegget The post Måker, jeg hater måker! appeared first on Lappeteppet.

2018-12-12 15:12 #livetmedmånedskort

Det er ikke bare velstand, dette #livetmedmånedskort altså. I dag tidlig kom vi ikke frem til riktig stasjon. Fordel: mange skritt på telleren! På vei tilbake er toget forsinket. Igjen. Det kommer til slutt. Det er sant det som blir fortalt, det kommer alltid et tog, men da er det… Trykk her for å lese hele innlegget The post #livetmedmånedskort appeared first on Lappeteppet.

2018-12-11 14:11 Døgnvill!

Denne vinteren har bydd på mange fine solnedganger. I går virket det som om hele himmelen tok fyr. Og vipps, så var det mørkt. Ungene er like døgnvill som meg. Det er godt sola snur snart. Det er innspurt mot jul både hjemme og på jobb. Det kjennetegnes med at… Trykk her for å lese hele innlegget The post Døgnvill! appeared first on Lappeteppet.

2018-12-08 22:30 Brune pinner, brødbakst og stinn mage!

I dag ble en bakedag. Dagens middag ble derfor nystekt brød (her finner du oppskriften) med meierismør, ribberull og grov sennep. Det er faktisk snart jul. Det som skulle bli en skive endte opp med tre. Den første skiva rakk jeg ikke ta bilde av engang!!!! Laila, sjefen i Casa… Trykk her for å lese hele innlegget The post Brune pinner, brødbakst og stinn mage! appeared first on Lappeteppet.

2018-12-07 20:18 Så kom snøen!

I natt kom snøen, og jeg ga faen i alt som het bakke. Det var passe deilig. For det var ingen som hadde måket den, Helvetesbakken, da jeg dro på jobb. Etter full dag på konferanse, og alle bakkene opp, tenkte jeg at jeg skulle en kjapp tur i butikken.… Trykk her for å lese hele innlegget The post Så kom snøen! appeared first on Lappeteppet.

2018-12-06 07:30 Amberly – jeg er Nora, hvem er du?

Amberly har gjort pakkingen min lettere. Ja, for det hender jo at jeg er ute på tur. Sist sett på toget fra Fredrikstad. Er det noe jeg har blitt ganske god på så er det å pakke minst mulig for å få plass i en sekk. Noen ganger må jeg… Trykk her for å lese hele innlegget The post Amberly – jeg er Nora, hvem er du? appeared first on Lappeteppet.

2018-12-05 11:39 Fredrikstad

Hanaborg- Oslo S- Fredrikstad- Oslo S- Hanaborg! Da er jeg tilbake etter et par dager “på veien” igjen. Fire togturer totalt, alle kom på tid og sitteplass hele tiden. Godt fornøyd der, altså. Nå var målet fagskolen og jeg har møtt mange fine mennesker igjen. Denne gangen fant jeg også… Trykk her for å lese hele innlegget The post Fredrikstad appeared first on Lappeteppet.

2018-12-03 12:34 Rabattkode på Blivakker – julehandel i boks

Annonse: rabattkode på Blivakker Rabattkode på Blivakker kan brukes om du ikke er klar med alle gaver….  og kanskje er som meg og egentlig ikke vil gå på et senter i desember. Du kan jo alltids gjøre unna litt på nett? Med rabattkode på Blivakker kan du spare noen kroner.… Trykk her for å lese hele innlegget The post Rabattkode på Blivakker – julehandel i boks appeared first on Lappeteppet.

2018-12-03 11:10 Første advent, andre slaget og avreise

I dag går turen til Fredrikstad. Jeg har hatt en stille og rolig morgen. Etter at jentene kom seg avgårde, selvsagt. Det har allerede blitt 3.desember og jeg synes tiden går i dobbel fart nå. Det kan ha noe med at jeg lå syk sist uke og enda er litt… Trykk her for å lese hele innlegget The post Første advent, andre slaget og avreise appeared first on Lappeteppet.

2018-12-01 16:47 404 feilmelding

“Lappeteppet” ble til januar 2018. Før det blogget jeg under et annet navn, men siden bildene forsvant og jeg ikke hadde full kontroll valgte jeg å skifte leverandør. Jeg har alle innleggene, men ingen bilder. Jeg vil med jevne mellomrom gå igjennom noen av de gamle innleggene (vi snakker noen… Trykk her for å lese hele innlegget The post 404 feilmelding appeared first on Lappeteppet.

2018-12-01 07:30 Pinnekjøtt a’la Hellstrøm

Nå er det snart jul og for mange er det ensbetydende med pinnekjøtt på menyen. Denne oppskriften er testet flere ganger og smaker veldig godt!  Dette trenger du (6 personer): 3 kg pinnekjøtt (saltet, røkt og tørket) 1 bunt persille eller gressløk 1 kvist timian 1- 1,5 kg kålrabi 500g… Trykk her for å lese hele innlegget The post Pinnekjøtt a’la Hellstrøm appeared first on Lappeteppet.

2018-11-30 07:30 Momjeans – bare jeg som sliter med ordet?

“Jeg vil ha Momjeans” sier den lille som ikke lenger er så liten. “Liker ikke det ordet, jeg” svarte jeg. “Liksom litt negativt lada” fortsetter jeg som har sett for mange amerikanske filmer. “OK, da kaller vi det fanzy pants heretter” sa den lille og tok buksene mine som jeg… Trykk her for å lese hele innlegget The post Momjeans – bare jeg som sliter med ordet? appeared first on Lappeteppet.

2018-11-29 15:08 Bloglovin, formkurve og snø

Follow my blog with Bloglovin Blogglisten er lagt ned, men de som vil følge mindre blogger kan nå bruke Bloglovin som inngangsport. Jeg er satt ut av spill på dag to, salte kjeks har akkurat funnet ut at det kan bli i magen, men jeg tipper formen stiger til topps… Trykk her for å lese hele innlegget The post Bloglovin, formkurve og snø appeared first on Lappeteppet.

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.