Det søte liv - Best på kakeoppskrifter!

Tid Innlegg
2020-02-22 00:20 Verdens beste fastelavnsboller

Dette er en personlig favoritt!  "Verdens beste fastelavnsboller" er laget etter oppskriften på Verdens beste boller (halv porsjon), og er fylt med skiver ekte marsipan (jeg elsker marsipan!) og luftig fløtekrem.  Masse fløtekrem! Og så må det være rikelig med melisdryss på toppen så klart, så man får et "happy face" med melis på nesa og krem på kinnet når man er ferdig med å spise!  Dette er virkelig noe å kose seg med på fastelavnssøndagen! 

2020-02-18 11:00 Valnøttrundstykker

Brød med valnøtter i er noe av det beste jeg vet! Så utrolig godt - spesielt med ost på. *yum*   Dette er anvendelige og veldig gode valnøttrundstykker med litt grovt mel i, som egner seg utmerket til ostefatet, men også til frokost eller som tilbehør til salater og middagsretter.  Oppskriften 24 stk. 

2020-02-18 09:00 Rabarbrachutney

Med rabarbra (enten fersk eller fryst) kan du lage kjempegod, krydret chutney. Veldig godt sammen med ost!

2020-02-16 11:18 Kvikk lunsj-snurrer

Hei vinterferie!  :)   Duftende, varm gjærbakst er noe av det beste i livet!  *heart*   Dessuten er det skikkelig hyggelig med hjemmebakst i vinterferien. Her har jeg laget store, luftige snurrer som er fylt med smør og masse hakket Kvikk lunsj-sjokolade. På toppen har jeg drysset hakkede mandler og perlesukker. Dette ble fantastisk gode boller!

2020-02-13 21:00 Hvit kladdkake med sjokoladeglasur

Hei!  Du er kanskje ikke spesielt opptatt av Valentinesdagen (ikke jeg heller) - men likevel skader det jo ikke med en liten blomst og en kake..   :D  Dette er en nydelig sjokoladekake som er kjempelett og rask å lage!  Kladdkaker kjennetegnes av at deigen kan røres raskt sammen for hånd. Dessuten trenger kaken bare å stekes i 15-20 minutter. Jeg digger kladdkaker! Du finner alle mine kladdkaker samlet HER.  Her har jeg laget en hvit kladdkake med hvit sjokolade, og så har jeg toppen den med sjokoladeglasur laget med mørk sjokolade.  Bruk hjerteform hvis du vil *heart* - eller en liten rund form (20 cm). 

2020-02-10 19:00 Bakt havregrøt med bær og valnøtter

Ovnsbakt havre og bakt havregrøt er en ny trend som har inntatt sosiale medier. Stadig ser jeg fristende bilder av denne luksusfrokosten i ulike varianter.  Jeg bruker store havregryn for å få god tyggemotstand, og koker dem ikke til grøt før steking. Derfor er ikke dette egentlig "bakt havregrøt", men bare "bakt havre". Jeg skal teste ut en annen gang å koke havregrøt før steking, men noe sier meg at forskjellen ikke blir så veldig stor.     Nå skal det sies at denne oppskriften inneholder både melk, egg, lønnesirup og smør, som gjør den bakte havregrøten noe mer "kakeaktig" enn den klassiske havregrøten. Likevel - med så mye sunn havre, er dette noe å kose seg med som har masse gode næringsstoffer. Bær og valnøtter bidrar med nydelig smak. Bakt havregrøt er superlettvint å røre sammen på morgenen, og bare en drøy halvtime senere kan du ta en rykende varm herlighet ut av ovnen!

2020-02-09 19:00 Orange Bars (Appelsinbarer)

Hei! Håper dere har hatt en fin helg på tross av ruskete vær. Dårlig vær er jo dessuten perfekt bakevær! :)   Dette er en amerikansk oppskrift på «Orange Bars», som gir nydelige kaker med vidunderlig god og frisk appelsinsmak. Kakene består av mørdeigsbunn og et bløtt appelsinfyll. Kakestykkene holder seg saftige og gode i kjøleskapet i flere dager og er også fine å fryse. Lages i liten langpanne.

2020-02-06 05:32 Sjokoladekakehjerte med pikekyss

Annonse: Nille Hei!  I anledning av at det snart er både morsdag og Valentines får du i dag tips av meg om hvordan du enkelt lager en kjempenydelig hjertekake! Jeg har laget en myk og saftig sjokoladekake som jeg har bakt i en hjerteform. Det gir såklart en ekstra koselig kake! Hjertekaken har jeg fylt og pyntet med en skikkelig digg sjokoladekrem! :) I tillegg har jeg pyntet kaken med små, delikate, rosa pikekyss, som gjør kaken skikkelig fin! *heart*  Pikekyssene kan gjerne lages i god tid i forveien. De er også fine å spise eller å gi bort som de er. Utstyr og pynt til denne kaken kommer fra Nille, som har utrolig mange flotte produkter både til baking og servering. Det blir virkelig herlig stemning på morsdagen og Valentinesdagen med denne nydelige hjertekaken!

2020-02-02 20:44 Grove scones med rosiner og valnøtter

På jobben min er det en kaffebar som selger verdens beste grove scones! De har forbedret mang en groggy morgen, kan jeg si deg.. ;)   Her har jeg en oppskrift på hjemmelagde, grove scones som smaker helt likt! Jeg bruker bløtlagte rosiner og masse valnøtter, og så drysser jeg brunt, grovkornet sukker på toppen. NAM! Disse sconesene er utrolig kjekke å ha i fryseren og de tiner raskt. 

2020-01-29 22:47 Mississippi Mud Pie

Hei! Hører du helgen kaller i det fjerne... ? Her skal du få et tips om hva du kan lage!  :)   Mississippi Mud Pie er en berømt sjokoladepai som opprinnelig stammer fra staten Mississippi i USA. Paien finnes i flere varianter, og som navnet tilsier, skal dette være en mektig og litt klissete sjokoladekake. Stort sett alltid har kaken et lag hjemmelaget sjokoladepudding og pisket fløtekrem på toppen. I denne luksusversjonen er det i tillegg et lag sjokoladekake som ikke inneholder hvetemel, og som forsterker den kladdete effekten. Bunnen består her av knuste Oreokjeks. Dette er virkelig en drøm av en sjokoladekake, som jeg kan anbefale på det sterkeste! 

2020-01-27 20:20 Panna cotta med mangopuré (mango pulp)

Hei dere! Mitt beste dessertminne fra oppveksten er når min indiske mamma satte en stor skål med vaniljeis overhelt av mango pulp på bordet (se Vaniljeis med mangopuré (Mango Pulp & Vanilla Ice Cream). Det skjedde stadig, enten det var selskap eller hverdag, og alltid til stor jubel!  :)   Mango pulp er en mangopuré som brukes veldig mye i India, og som nå ENDELIG har begynt å dukke opp i norske matbutikker. Med mangopuréen kan du lage mange forskjellige desserter, drikke og kaker. Du finner mine oppskrifter med mango pulp samlet HER. I helgen lagde jeg Panna cotta med mango pulp, og selvsagt visste jeg at dette kom til å bli supergodt! 

2020-01-25 18:09 Tropisk Aroma-muffins

«Tropisk Aroma» er en kjent og kjær sjokoladekake som kjennetegnes av den særegne, eksotiske kryddersmaken som kommer av kanel og muskat. Kaken kjennetegnes også av at den består av både lys og mørk kakebunn. Du finner mine Tropisk Aroma-oppskrifter HER på Det søte liv.  Denne gangen har jeg laget en muffinsvariant av denne tradisjonelle kakeklassikeren! Muffinsene er toppet med deilig sjokoladekrem og er kjempegode! Oppskriften gir ca. 16 muffins.

2020-01-21 20:59 Raw Brownies med matcha- og avokadokrem

Klar for en litt annerledes brownie?  En variant som du kan regne som helsekost?  Dette er en kjempesunn og vegansk variant av sjokoladebrownie. Kaken er "raw food" og skal ikke stekes. På toppen er kaken dekket med en like sunn krem som får grønnfargen sin av masse avokado og det helsebringende grønn te-pulveret som heter matcha. Oppskriften passer til liten langpanne.

2020-01-19 23:09 Salt karamell-granola

Hei, En ny uke står for tur, og det jeg gleder meg mest til i den kommende uken er faktisk frokostene!  :D I helgen lagde jeg nemlig en helt fantastisk god granola med smak av salt karamell !!  Helt A.M.A.Z.I.N.G. ! Serveres gjerne med yoghurt og bær, eller prøv med melk, hakket mørk sjokolade og bananskiver.. *heart*  

2020-01-17 19:41 Brødpudding med blåbær og vaniljesaus

Brødpudding er enkelt å lage og noe du virkelig kan kose deg med i helgen. Du finner flere varianter på Det søte liv, se dem samlet her. Denne gangen har jeg fylt på med blåbær, som gir en frisk smak sammen med den søte vaniljesausen som jeg serverer ved siden av.  Brødpuddingen er best når den er varm og nydelig, men også god servert kald.

2020-01-15 22:38 Havrerundstykker (Proteinrundstykker) med gresskarkjerner

Hei! I kveld er jeg tilbake her på bloggen med en vri på Proteinrundstykker, som er kjempegode og lettlagde Havrerundstykker med cottage cheese (og egg). Oppskriften ligger fra før i flere varianter her på Det søte liv for jeg synes den gir så supergode rundstykker! Dessuten er de så ekstremt lettvinte å lage fordi deigen bare skal moses raskt sammen i en food processor - og ingen elting og heving. Her kommer denne favoritten igjen og denne gangen har jeg tilsatt rikelig med gresskarkjerner i deigen og på toppen! YUM!  Oppskriften gir 8 stk. 

2020-01-12 21:23 Chiapudding med mango- og jordbærsaus

Det er deilig å starte nyåret med å ta litt ekstra godt vare på kroppen! Chiafrø er supersunne frø, som inneholder massevis av proteiner, antioksidanter, vitaminer, mineraler og sunne fettsyrer. Frøene sveller opp når de kommer i kontakt med væske, og er derfor populære å lage puddinger av, som egner seg både til frokost og som dessert. Jeg har her blandet chiafrø med helmelk og litt lønnesirup. Chiafrøene røres sammen med melken på kvelden, og dagen etter har du den perfekte konsistensen! Det går helt fint å bytte ut kumelk med veganske alternativer, slik som havremelk, soyamelk, mandelmelk eller kokosmelk. Chiapuddingen kan gjøres enda sunnere med næringsrike toppinger, og man kan variere med man har for hånden av bær, frukt, nøtter og frø. Her har jeg toppen med hjemmelaget mangosaus, jordbærsaus, granola, kokosflak, bær og mandelsmør. Dette er ikke bare sunt, men å, så godt! Oppskriften er beregnet på 2 porsjoner.

2020-01-08 21:56 Nice Cream Bowl med peanøttsmør

Hallo!  Vi er én uke uti 2020, og jeg håper det nye tiåret har vært bra for deg så lang! :)  Et godt valg for kropp og sjel er å lage seg Nice Cream i hverdagen. Iskrem basert på most, frossen banan er lett å lage og kan varieres på mange måter. Her har jeg laget en variant med peanøttsmør. Utrolig at noe man lager av bare to ingredienser kan bli så godt! Så har jeg toppet med granola, mandler, kakaonibs og en god klatt creamy peanøttsmør.  Skikkelig hverdagsluksus! 

2020-01-06 12:19 Grove rundstykker med tørket frukt og nøtter

Hei! På første mandag i 2020 er det mange som har sunne forsetter. Likevel - livet er for kort til å ikke spise skikkelig god mat hver dag - selv om den er sunn! :) Dette er kjempegode, grove rundstykker som er fulle av nøtter, kjerner og biter av tørket frukt. Rundstykkene blir mettende og veldig smakfulle. Spis dem gjerne lunkne med smør og ost på.

2020-01-05 16:23 Açaí smoothie bowl med blåbær

Jeg virkelig elsker smaken av smoothies med açaí, og kjøper det hver gang jeg får anledning (elsk på de herlige variantene hos SmoothieXchange). Her er en hjemmelaget smoothieskål der jeg har brukt frossen açaí-puré i tillegg til frosne blåbær. Det er ikke så lett å få tak i açaí-puré i Norge enda, men du får kjøpt det blant annet hos SmoothieXchange. Med både açaí og blåbær, blir fargen på smoothiesen dyp lilla og antioksidantene nærmest roper mot deg. :) Som topping kan du bruke alt du måtte ha av bær, frukt, granola, frø, nøtter, mandelsmør osv. Her har jeg gjort det enkelt og toppet med mandelflak, blåbær, chiafrø og frysetørkede bringebær.  Dette er en smoothieskål som gir en herlig boost! 

2020-01-02 20:45 Dronning Maud-pudding i glass

Godt nytt år!  En dessert som passer til alle fine anledninger er Dronning Maud-pudding (også kalt Dronning Maud-fromasj). Dette er nydelig eggedosisfromasj som legges lagvis med revet kokesjokolade. Jeg har brukt oppskriften jeg alltid bruker, bortsett fra at jeg denne gangen har doblet dosen sjokolade. Og så har jeg fylt desserten i høye stettglass som gir ekstra feststemning! Velkommen 2020! 

2019-12-29 12:18 Festkake med mandelbunn og pepperkakekrem

Annonse: Dr. Oetker Hei!  Det nærmer seg nyttårsaften, som jo er ekstra spesiell i år siden vi går inn i et nytt og spennende tiår.  Det er i hvert fall en fantastisk god anledning til å finne frem det du har av glitter og glam, også til kakepynten! 😃 I butikken får du kjøpt superlekre melkesjokoladekuler med nydelig gull- og perlemorskimmer fra Dr. Oetker. Disse kulene er virkelig perfekte som pynt på nyttårskaken!  Jeg har her brukt kulene som pynt på en mandelbunn med kransekakemasse, som jeg har fylt med masse fluffy mascarponekrem med pepperkakesmak. Nydelig kake! 

2019-12-27 22:43 Riskremkake med pepperkakebunn og jordbær

Hei, Håper du har hatt fine juledager! ❤ Dette er en nydelig kake som jeg har kost meg med i julen, som er basert på den populære, norske juledesserten Riskrem med jordbærsaus. Riskremkaken serveres med hjemmelaget jordbærsaus, og er garantert populær som juledessert eller på kakebordet! Se også oppskrift på Ostekake med risgrøt, pepperkakebunn og jordbærkompott.

2019-12-24 14:11 Cake Pops med sjokolade og mint

God jul, kjære deg!  «Cake Pops» er en amerikansk oppfinnelse, som på mange måter ligner norske punsjeboller. Konseptet går ut på å blande myke kakesmuler med noe bløtt, som kan være alt fra ostekrem eller sjokoladekrem til syltetøy eller smeltet sjokolade. Så formes blandingen til kuler som stikkes på små pinner. Pinnene fås kjøpt i butikker som selger kakeutstyr og kalles for «lollipop sticks» eller «cake pops stick». Deretter dyppes kulene i smeltet sjokolade og man kan pynte kulene med strøssel eller annen pynt. Her har jeg laget en julete variant med sjokolade- og peppermyntesmak, hvor jeg har blandet sjokoladekakesmuler med smeltet After Eight. Kulene har jeg dyppet i smeltet kokesjokolade og så drysset med knuste polkagriser. Kjempegod og populær konfekt på pinne, som også er veldig godt egnet som spiselig julegave!

2019-12-19 22:35 Iskrem med Baileys og kaffe

Her har du en supernydelig dessert til julen som du kan lage klar allerede nå.  Hjemmelaget iskrem med Baileys og kaffe er en voksen, himmelsk god dessert. En favoritt! 

2019-12-18 19:46 Kransekakestenger

For meg er kransekakestenger julens aller beste kaker! Dette er en fantastisk god oppskrift, som jeg bruker hver eneste jul! 

2019-12-16 22:13 Pepperkake i langpanne med ostekrem

Deilig, lettlaget langpannekake med kjempegod pepperkakesmak! Pyntes med melisdryss eller en nydelig ostekrem. Oppskriften er til stor langpanne.

2019-12-13 23:51 Pepperkaker i alle varianter

Annonse: Nille    Hei! Pepperkaker hører julen til og er noe alle liker! Hva gir vel mer julestemning enn å bake pepperkaker med barna eller å ha et livlig pepperkakeverksted sammen med gode venner?  :)  Ekstra artig blir det med pepperkaker i mange forskjellige fasonger! Hos Nille finner du i år det aller beste utvalget av forskjellige pepperkakeformer! Jeg har ikke sett maken noe sted, og har nå utvidet sortimentet mitt med utrolig mange flotte og originale utstikkere!

2019-12-11 20:38 Sukkerkringler med safran

Hei, Luciadagen er like rundt hjørnet og selvsagt må det bakes med safran. For meg er det bare ekte safran som gjelder, og dette er først og fremst på grunn av smaken, og så kommer den fine gulfargen som en bonus i tillegg. :)  Jeg har samlet mine oppskrifter som passer til Luciadagen i en egen kategori HER. I stedet for klassiske Lussekatter, har jeg her laget myke, deilige kringler med safran som er populære i Sverige. Kringlene pensles med smør når de er helt nystekte og dyppes i sukker.   ♥ Nydelig! ♥ 

2019-12-11 08:33 Sukkeress med safran

Sukkeress er populære, svenske boller, som formes som S'er og som pyntes med smeltet smør og sukkerdryss. Her har jeg laget en variant med safran som passer godt til Luciadagen!   Oppskriften gir ca. 15 boller. 

2019-12-09 18:52 Sjokoladehus

Annonse: Freia Hei!  Har du testet å lage et sjokoladehus til jul?  Det er morsomt, og så smaker det jo så godt den dagen man bestemmer seg for å "knerte" det!  Se min varianter av sjokoladehus HER.

2019-12-08 07:24 Firkløvertrøfler

Annonse: Freia Hei igjen, I tillegg til Krokanrulltrøflene som jeg viste deg tidligere i dag, vil jeg tipse deg om hvordan du like enkelt kan lage kjempepopulære Firkløvertrøfler. Siden det er jul – og fordi jeg er veldig glad i appelsinsjokolade – ville jeg teste ut å bruke Firkløver appelsin med havsalt. Det ble super-vellykket! Jeg ble utrolig glad da jeg oppdaget Firkløver med appelsinsmak. Wow, så digg sjokolade! Disse Firkløvertrøflene er også digge! :)  

2019-12-08 06:21 Krokanrulltrøfler

Annonse: Freia Hei på deg – og god 2. søndag i advent! Stresser du med alt som burde gjøres før jul? Husk å puste og forenkle der du kan. :)  Her kan jeg i hvert fall tipse deg om enkel julekonfekt, som du lager i en fei! Dette er kjempegode sjokoladetrøfler med Dronning kokesjokolade og Krokanrull. Blandingen av kokesjokolade og melkesjokolade gjør sjokoladetrøflene passe milde på smak, og krokanen fra Krokanrull gir herlig crunch. Trill gjerne sjokoladetrøflene i fargerikt kakestrøssel!

2019-12-07 14:26 Sjokoladehus med marshmallowtak

Annonse: Freia God lørdag, folkens!  Det å lage sjokoladehus til jul har blitt en ny og populær trend. Dette er tredje året jeg lager dette, og du finner mine tidligere versjoner HER. I år lagde jeg to forskjellige sjokoladehus! Her er det ene som jeg pyntet med masse hvite marshmallows, som får huset til å se ut som det er dynget ned av snø. I tillegg lagde jeg vinduer og satte ledlys inni huset. Koselig! 

2019-12-03 00:02 Hjemmelaget julete (og Mummi-pepperkaker)

Annonse: Adlibris.no Hei dere!  Julestemningen fortsetter her på Det søte liv!  Nå i desember liker jeg å starte morgenen med å tusle inn på kjøkkenet i morgenkåpe og sette på noe koselig julemusikk, mens jeg lager jeg meg en stor kopp varm, hjemmelaget julete. Denne hjemmelagde juleteen inneholder svart te (Earl Grey) og masse krydder, eple og klementin. Og så litt god honning.  En skikkelig bra start på dagen, synes jeg!  Utrolig fin stemning blir det spesielt når jeg henter frem mine Mummi-krus, Mummi-skåler og min kjempefine Mummi-tekanne med vintermotiv. Dette er nydelige produkter som du får tak i hos nettbutikken Adlibris.no. Se egen kampanjeside for Mummi-produkter med for tiden flere gode tilbud HER. Hos Adlibris.no får du også tak i pepperkakeformer med Mummi-motiv i flere varianter! Jeg har brukt den barnevennlige oppskriften på Gepettos pepperkaker og laget noen kjempegode Mummi-pepperkaker som jeg nyter sammen med juleteen. Koseligere start på morgenen kan jeg ikke tenke meg!  :) 

2019-12-01 07:45 Freia Rocky Road

Annonse: Freia Hei! Rocky Road er en populær, amerikansk konfekt! Basisen er mørk sjokolade som blandes med knuste kjeks, marshmallows og annet godt. Her har jeg laget en skikkelig herlig, norsk variant, med massevis av populære sjokolader! Som basis har jeg brukt Dronning kokesjokolade, som etter min mening er den kokesjokoladen som har aller best smak. I stedet for kjeks har jeg brukt kjekssjokoladen Kvikk Lunsj – meget vellykket om jeg skal si det selv! :)  Og så har jeg blandet inn Freia-sjokoladene: Toppris, Smil, M peanøtt, Japp og Daim… hehe, som du skjønner så MÅ dette bli bra!

2019-11-30 17:07 Myke sjokoladekarameller

God 1. adventshelg!  Ikke en jul uten karameller! Du finner mine beste oppskrifter på karameller HER.  Denne gangen har jeg brukt min yndlingsoppskrift på Myke karameller og laget en fantastisk herlig sjokoladevariant. Jeg dyppet noen av sjokoladekaramellene i smeltet sjokolade slik at de fikk sjokoladetrekk, men det er ikke nødvendig. Perfekt konfekt til jul og som spiselig julegave! 

2019-11-25 18:46 Pannekaker med sukker og sitron

Pannekaker er noe av det beste jeg vet! Det er så raskt å lage, og på bare noen minutter blir en mørk og kjedelig mandag i november veldig mye bedre...  :)  Jeg er spesielt glad i varme pannekaker servert med sukkerdryss og sitronsaft. Prøv det du også! 

2019-11-24 17:48 Seige kanelcookies

Seige kanelcookies inneholder både brunt farinsukker og lys sirup i tillegg til vanlig sukker. Dette gjør at de ferdigstekte kakene får en herlig og litt seig konsistens. Oppbevar kakene i tett boks slik at de holder seg myke. Disse cookiesene er også veldig fine å fryse, og de tiner raskt. Cookiesene har nydelig smak av kanel og gir julestemning! Oppskriften gir ca. 30 kaker.

2019-11-22 06:02 Pepperkakemuffins

Annonse: Nille Heisan! Nå nærmer det seg jul, og det er herlig å fylle kjøkkenet med varm krydderduft! Her har jeg laget nydelige, myke muffins med pepperkakesmak, som definitivt gir denne deilige julestemningen i hjemmet! Du kan lage pepperkakemuffinsene helt enkle ved å kun strø dem med melisdryss, eller du kan lage litt mer fancy cupcake-varianter med ostekremtopping, melisdryss og liten pepperkake. Jeg lagde begge deler denne gangen, og har brukt supert bakeutstyr som det finnes masse av hos Nille. Oppskriften gir ca. 30 muffins.

2019-11-18 22:27 Kinderkake

Hei!  Jeg feirer en superduper mandag med en superduper sjokoladekake! :)   "Kinderkake" er en kjempepopulær kake som mange lenge har etterspurt oppskrift på her på Det søte liv. Jeg har tidligere laget en nydelig Sjokoladekake med Kinder Bueno (Kinderkake), mens denne er litt mer overdådig.  Nå har jeg laget denne trendy kaken og den ble virkelig nydelig! En skikkelig saftig og myk og yummy sjokoladekake med herlig melkesjokoladekrem. Jeg testet også å lage "drip-kant" som er så inn på kakefronten for tiden, og det var lett som en plett! Bare følg tipsene som jeg gir deg i dette innlegget, så får du det til, du også!  På toppen av kaken er det meningen å gå kanakas med Kinder-sjokolade!  :D    Bruk fantasien og la det bugne med Kinder-sjokolader i alle varianter! 

2019-11-17 20:20 Chèvre Cheese Balls (Chèvre-kuler)

Hei, Håper helgen har vært super!  Det er ikke ofte jeg har en hel kveld foran TV'en, men når det står oster og rødvin på bordet, kan jeg gjerne bli sittende... ;)   Denne gangen testet jeg ut å lage "Chèvre Cheese Balls" som jeg serverte med søte havrekjeks, flytende honning og noe godt i glasset. Helt utrolig deilig!   Chèvre-osten blandes med kremost, som gjør at smaken blir mildere. Jeg rullet kullene i 4 typer garnityr: 1) hakket gressløk, 2) hakkede tranebær, 3) flytende honning og hakkede pistasjnøtter og 4) flytende honning og hakkede valnøtter.  Rester kan oppbevares i kjøleskapet så man har noe digg å glede seg til gjennom uka! :) 

2019-11-13 22:47 Sprø riskaker med Japp

Hei, Jeg har så smått begynt å planlegge årets julekaker, og hva med deg?  Her er i alle fall et tips om noe DIGG som du kan lage lenge i forveien og som holder seg utmerket helt frem til julen. Dette er riskaker/risboller i langpanne, men jeg har brukt sprø Rice Krispies i stedet for vanlig puffet ris, som er myk. Det gjør at sjokoladebitene får deilig crunch! Den gode smaken og litt seige konsistensen kommer av at jeg bruker smeltet Japp! Dette er en favoritt for store og små!   Prøv ut oppskriften, du også. Jeg er sikker på at du kommer til å bli populær! :) 

2019-11-12 22:18 Jaffa-rullekake

Jaffa-kjeks er populære kaker som består av myke kakebunner som er dekket med appelsinfyll og mørkt sjokoladetrekk. Jeg har tidligere laget nydelige, hjemmelagde Jaffa-kaker som du finner her på Det søte liv.  Her har jeg denne gangen komponert en rullekake som har den samme smakskombinasjonen, og resultatet ble fantastisk! Dette er en virkelig nydelig rullekake med smak av appelsin og sjokolade. 

2019-11-08 07:29 Café Stings sjokoladekake med vaniljekrem

Hei, Tidligere i høst ble min datter Cecilie konfirmert, og en av de ti kakene jeg lagde til selskapet var den populære Stingkaken, dog med en enkel, liten vri: Jeg fylte kaken med vaniljekrem i stedet for sjokoladekrem! Men sjokoladekremen utenpå kaken er den samme gode. Dette ble supergodt og hele kaken forsvant i løpet av kvelden! I innlegget forklarer jeg deg også hvordan du lager blomster og sommerfugler i marsipan som jeg har pyntet kaken med.

2019-11-03 15:46 Lyse rundstykker

Når det er helg, her det fantastisk deilig å spise nystekte, hjemmelagde rundstykker! Siden denne oppskriften er veldig enkel og inneholder kun 5 ingredienser som de fleste har tilgjengelig på kjøkkenet, kan disse rundstykkene lages på impuls.  Dette er lyse "loff-rundstykker" uten frø og uten grovt mel. Du kan gjerne bytte ut noe av hvetemelet med grovere melsort og elte noen kjerner og frø inn i deigen.  Jeg ville denne gangen lage helt lyse rundstykkene uten frø. Dermed ble rundstykkene like populære hos de små som hos de store i familien!  Oppskriften gir 20 stk. 

2019-11-02 21:11 Lys sjokoladesmørkrem

Digg og fluffy sjokoladesmørkrem! 

2019-10-29 19:31 Monsterkake til Halloween (gulrotkake med ostekrem)

Heisan!  Halloween-feberen brer om seg, og selv om jeg vel aldri helt har skjønt greia.. 🙈, vet jeg at mange synes at Halloween er gøyalt, så her kommer enda et kaketips fra meg i den anledning.  En Monsterkake (Cake Monster) er en artig og populær kake å sette på bordet! Kult at det dessuten er superenkelt å få til!  For meg kommer alltid smaken på kaken først, og da er det jo kjekt å vite at dette er en saftig og deilig gulrotkake med kanel, rosiner og valnøtter, som er fylt med helt nydelig ostekrem. Rett og slett en kjempegod kake!  Ostekremen er for anledningen farget oransje og sprøytet på kaken i et hårete mønster. Øynene er laget av hvit marsipan og grønne smarties, og tennene er oppklippede marshmallows.  Piece of Cake å lage denne Halloween-kaken her! 

2019-10-28 20:27 Halloweenkake med spindelvev

Det er snart Halloween og da er det artig å sette en skummel kake på bordet! Denne spindelvev-kaken er litt ekkel å se på, men ikke verre enn man får lyst til å smake på den. Selve kaken er en klassisk sjokoladekake som jeg har fylt med en kjempegod mokkakrem. Kaken toppes med sjokoladeganache (dvs. glasur laget av kokesjokolade og kremfløte), og spindelvevet består av helt vanlig melisglasur. Kaken smaker nydelig av sjokolade og kaffe. Edderkoppene som jeg har pyntet med er laget av plast og kan ikke spises (fås kjøpt i ulike interiørbutikker i tiden før Halloween). Vil du heller ha spiselige edderkopper på kaken, kan du lage disse med brunfarget marsipan og lakrislisser. 

2019-10-25 22:16 Vaniljekake med sjokoladekrem til Halloween

Annonse: Slikkepott.no Hei! Nå er det snart Halloween! 👻  Det skal ikke mye til for å forvandle en vanlig kake om til en Halloweenkake. Her har du en saftig vaniljekake med en nydelig sjokoladekrem. Jeg bruker ekte vanilje i kaken og god kokesjokolade og kaffe i sjokoladekremen, så dette er en kake med skikkelig gode smaker - og det er jo alltid det viktigste! Det eneste jeg har gjort for å få Halloween-effekt på denne populære kaken, er å farge en del av sjokoladekremen med konsentrert, svart konditorfarge. I tillegg har jeg pyntet med strøssel og kakepynt i Halloween-tema. Dette og mye mer finner du i den flotte nettbutikken Slikkepott.no, som har det meste innen baking og kakepynteutstyr. Se blant annet en egen kategori for Halloween-kakepynt HER. Se også egen kategori for borddekning til Halloween HER og for pynt til Halloween HER. 

2019-10-22 07:23 Gulrotkake i langpanne med karamell

Heisan! Nå sitter jeg på et hotellrom i vakre Bergen, og vil oppdatere bloggen med en oppskrift dere kanskje allerede har sett i min ukentlige spalte i søndags-VG eller på godt.no. Jeg synes også oppskriften passer å publisere nå siden jeg kokte karamellsaus på scenen under Kake- og bakefestivalen både lørdag og søndag, og flere i etterkant spurte meg om hvor de kunne finne oppskriften på karamellen. Den finner dere HER, i karamell-kapitlet i boken min Kaker for enhver smak, og også i denne oppskriften. Verdens beste Gulrotkake i langpanne blir nemlig enda bedre med karamell oppå ostekremen! Det lønner seg å gjøre klar karamellen dagen i forveien slik at den har passe tykk konsistens når den skal ringles over ostekremen. Jeg synes det er godt med noen rosiner og hakkede valnøtter i gulrotkaken, men dette er det bare å sløyfe hvis du foretrekker det. En fantastisk deilig og populær kake! Oppskriften passer til stor langpanne. Halverer du oppskriften, passer den til liten langpanne.

2019-10-21 22:25 Gulrotkake med pastellfarget ostekrem

Hei!  I helgen var det kake- og bakefestival på DogA i Oslo, og jeg stod da blant annet for et kurs i å pynte kaker på 1-2-3. Her er en av kakene jeg snakket om på kurset, som er en kjempedeilig gulrotkake stekt i hjerteform og som er dekket med nydelig ostekrem. Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften på Gulrotkakehjerte som jeg har hatt på Det søte liv i mange år. Denne gangen tilsatte jeg rosiner og hakkede valnøtter i deigen for ekstra god smak. Og så lagde jeg en noe større porsjon ostekrem for å kunne pynte kaken som du ser på bildet. Pyntingen på bildet viser en trend innen kakepynting, som går ut på å sprøyte krem på en kake ved bruk at ulike typer sprøytetipper og i ulike typer farger. Jeg valgte meg 4 ulike tipper og 4 pastellfarger. I tillegg har jeg drysset på et lekkert kakestrøssel.  En superenkel måte å pynte en gulrotkake med ostekrem på, som er litt utenom det vanlige! 

2019-10-18 21:03 Mumie-muffins

Annonse: Slikkepott.no Hei!  Har du lyst til å bake noe morsomt til Halloween, men er usikker på om du får det til?  Her skal jeg gi deg tips om hvordan du lager søte Mumie-muffins på en veldig enkel måte! Dette er helt vanlige, deilige sjokolademuffins med sjokoladekrem, og du trenger bare noen få tilleggsprodukter.  Det gjelder altså å vite om disse produktene som gjør at du med kun små grep kan forvandle sjokolademuffins om til Mumie-muffins! :)   Disse og mange flere kan du bestille i nettbutikken Slikkepott.no som har det meste innen kakeutstyr. Se egen kategori for Halloween-kakepynt HER, med for tiden mange gode rabatter (opptil 70 %) ! Se også egen kategori for borddekning til Halloween HER og for pynt til Halloween HER. 

2019-10-16 22:24 Eplepai med lønnesirup og valnøtter

Annonse: Stonewall Kitchen Hei dere!  Det har vært ordentlig vått og grått her i Oslo de siste dagene, og da fikk jeg lyst på en eplepai som er skikkelig lun og "comforting". Denne amerikanske eplepaien har mørdeigsbunn og et tykt og saftig eplefyll laget av epler som er stekt i smør, kanel og lønnesirup.  😍 Du skjønner allerede at denne kaken er kjempegod, ikke sant...?  😉 Men det blir bedre, for på toppen av denne eplepaien er det ikke et tradisjonelt mørdeigslokk, men et dekke av en bløt deig laget med valnøtter, smør, brunt sukker og lønnesirup.  Lønnesirup passer utrolig godt smaksmessig sammen med eple, kanel og valnøtter. Smakene blander seg nydelig sammen og gjør at denne eplepaien er den perfekte høstkaken! 

2019-10-13 07:40 Halloween-pai med blåbær

Annonse: Adlibris.no Hei!  Nå er det ikke lenge til Halloween, og mange er godt i gang med planleggingen. Her skal du få tips om hvordan du enkelt forvandler en klassisk blåbærpai til å bli en artig kake til Halloween!  Kaken er kjempegod på smak, og blir sånn helt passe skummel å se på. :)   Du trenger kun helt standard bakeutstyr til å lage denne Halloween-paien. Jeg har her brukt både paiform, bakebolle og annet utstyr i IMK (In My Kitchen)-serien til den flotte nettbutikken Adlibris.no. Dette er pent og praktisk utstyr, som både er veldig funksjonelt og samtidig prisgunstig. Se oversikt over produktene HER. Bestiller du nå, får du utstyret sendt hjem til deg i god tid før Halloween. 

2019-10-10 20:21 Sjokoladekakefavoritten

Hei dere! Snart er det helg, og jeg har hentet frem en av mine sjokoladekakefavoritter!  Dette er en sånn sjokoladekake som alle liker og som alltid blir vellykket!  Jeg er sikker på at du også kommer til å like denne kaken. Trust me! 😉

2019-10-08 07:29 Cheesecake med sitroncurd

Hei! Her kommer en av mine personlige favorittkaker!  Stekte ostekaker er kremete og deilige! Ekstra nydelig blir denne varianten som har en tykk sitronkrem (lemon curd) sprøytet inn i ostekremen. Resultatet blir en drøm av en ostekake, som både er søt og lett syrlig på samme tid.

2019-10-06 20:54 Blondies med eple og hvit sjokolade

Hei!  Håper du har hatt en fin uke og er klar for en ny!  Jeg har hatt noen superfine, solrike dager i Lisboa. :)  Det er fortsatt skikkelig eplekakesesong her i Norge, og her får du en spennende oppskrift som jeg anbefaler deg å teste ut.  Blondies har samme kompakte og litt klebrige konsistens som brownies, men inneholder ikke mørk sjokolade. I stedet smaker disse av eple, kanel og hvit sjokolade. Jeg bruker både eplesyltetøy og småhakkede eplebiter i denne deilige kaken.  Oppskriften passer til liten langpanne.  

2019-09-29 22:59 Mor Monsen med eplebiter

Hei på deg!  :)   Mor Monsen er blant de beste formkakene jeg vet om, og jeg ser ingen grunn til å spise denne norske, tradisjonsrike kaken bare til jul. Jeg har tidligere laget Mor Monsen til påske med appelsinsmak og nå fikk jeg lyst til å lage en høstlig Mor Monsen med eplebiter. Til en forandring blir dette en eplekake uten kanelsmak. I stedet kommer smaken av korinter, mandler og litt sitron godt frem sammen med eplesmaken.  Som jeg regnet med, ble dette en kjempegod kake! 

2019-09-27 21:46 Gulrotkake i langpanne med revet eple

Hei dere! Endelig helg - og for mange av dere er det kanskje også høstferie! Jippi!  Både gulrotkake og eplekake er typiske høstkaker. Her har jeg laget en nydelig variant av gulrotkake i langpanne som også inneholder revet eple. Oppskriften er basert på Gulrotkake fra R.O.O.M. som jeg har hatt på bloggen i over 10 år. Forskjellen er at den kaken også inneholder hakket sjokolade og pyntes med bær. Her har jeg droppet bær og sjokolade, og redusert mengden ostekrem en smule (det er fortsatt rikelig! :) ). Kaken blir kjempesaftig og god! 

2019-09-25 22:16 Sjokoladekake med Kinder Bueno (Kinderkake)

Personlig er jeg ikke superfan av det hvite fyllet i klassisk Kindersjokolade, men Kinder Bueno derimot er jeg kjempefan av! Hvis du ikke har smakt Kinder Bueno enda, er det på høy tid!  :)    Kinder Bueno er en nydelig, luftig kjekssjokolade med bløtt nougatfyll. For oss som elsker kombinasjonen sjokolade og hasselnøtt, er dette en favorittsjokolade! Her har jeg laget en luftig sjokoladekakebunn som jeg har fylt med lys og lett, fløtebasert melkesjokoladekrem. Jeg har i tillegg brukt hakkede Kinder Bueno i fyllet og biter av Kinder Bueno som pynt. Kjempegod sjokoladekake!

2019-09-24 21:41 Bananpannekaker med havremel og kesam

Små, luftige bananpannekaker er luksus å servere til frokost eller ellers på dagen når du får lyst på noe godt! Disse bananpannekakene er dessuten ikke så verst sunne heller, så du kan kose deg med god samvittighet. De er laget med havremel i stedet for hvetemel, og inneholder lite fett, men blir likevel myke fordi de lages med kesam. Du kan søte pannekakene med litt vaniljesukker, men for øvrig er det tilstrekkelig med sødmen fra bananene.  Oppskriften gir ca 18 stk, avhengig av hvor store du lager dem. Se også Bananlapper med havremel som er basert på lignende oppskrift.

2019-09-22 22:28 Eplekladdkake med vanilje

Denne eplekladdkaken er noe av det enkleste du kan lage. :)   Som alltid når man lager kladdkaker, skal deigen bare røres raskt sammen. Jeg har blandet vaniljekrempulver i deigen, som gir ekstra god vaniljesmak og nærmest litt vaniljepudding-konsistens på kaken. Superherlig eplekake!  

2019-09-19 20:05 Amerikansk eplepai

  En klassisk, amerikansk eplepai består av mørdeig og et kjempetykt lag eplefyll! Her spares det altså ikke på eplene! :)  Når man setter denne nystekte eplepaien på bordet, føler man seg seg litt som en stolt eplepai-ekspert à la Bestemor Duck! :D  En nydelig høstkake er dette i alle fall! Server eplepaien gjerne med en stor kule vaniljeis.

2019-09-10 22:57 Stekt ostekake med bjørnebær

Åååh, denne ostekaken er himmelsk god!  Kremete, stekte ostekaker er jo noe av det beste som finnes. Den mektige konsistensen friskes her opp med bjørnebær og bjørnebærsaus.  En kake som er klar for å nytes! 

2019-09-09 21:46 Halvgrove horn

Det er kjekt å fylle opp fryseren med hjemmelagde, halvgrove horn! Barn er gjerne ikke så glade i frø, så jeg har droppet det denne gangen, men hvis du liker det, må du gjerne drysse på solsikkekjerner, valmuefrø og/eller sesamfrø frø steking. Disse hornene blir myke selv om de er halvgrove, og er kjempegode med alle varianter av pålegg. Populære både til frokost, kvelds og i matboksen. Oppskriften gir 16 stk.

2019-09-07 23:17 Himmelsk sjokoladekake i langpanne

Åååå, dette er bare en så utrolig DIGG sjokoladekake!  Jeg har flere lignende langpannekaker her på Det søte liv fra før av, men ikke kombinasjon med denne eksepsjonelt deilige sjokoladekremen.  Vi snakker her mørk, supersaftig sjokoladekake med MASSE lys, bløt sjokoladekrem! Himmelsk godt!  Oppskriften er til stor langpanne. 

2019-09-05 22:07 Focaccia i langpanne

Hei, Snart helg, og kanskje du planlegger å lage en ekstra god middag? Her skal du få en kjempegod oppskrift på Focaccia som stekes i stor langpanne. Du finner fra før flere varianter Focaccia med ulike typer fyll HER på Det søte liv, men av og til kan det være kjekt med en helt enkel variant som lages med kun olje, salt og tørkede urter. Dette er en slik grunnoppskrift, som gir et veldig anvendelig og nydelig Focaccia-brød med masse herlige luftbobler.  Nybakt Focaccia passer til det meste av mat, og det du måtte få til overs kan du bruke til lunsjen på mandag eller fryse ned. Jeg elsker å dyppe varm, nybakt Focaccia i hjemmelaget hvitløks-aioli! *yum*

2019-09-04 22:21 Kanelkake i brødform

I øsepøse-regnvær er det digg å sitte inne og kose seg med nystekt krydderkake.  *yum* Dette er en saftig og lettlaget kanelkake som stekes i brødform, som gjør kaken hendig og lett å skjære i skiver. Nydelig som hverdagskake, og gjerne med en kopp varm te eller kaffe til.

2019-09-03 19:03 Maisbrød med fetaost fra Kosovo (Pite Kallamojt)

  Hei dere!  I dag skal dere få en helt unik oppskrift av meg! Dette er et lettlaget maisbrød fra Kosovo, som er stappfullt av fetaost. Brødet røres raskt sammen og stekes i en vid, rund form. Det blir utrolig mykt inni og med en herlig skorpe på toppen. For oss fetaost-elskere er dette bare en drømmeoppskrift! *yum*  Fortjenesten for at jeg kan dele denne oppskriften med dere går til Miranda, en nydelig jente som opprinnelig kommer fra Kosovo og som jeg går til jevnlig for manikyr. Typisk meg tok det ikke lang tid før vi kom i prat om mat og kaker (...min skyld), og etter hvert gikk det slik at Miranda fikk moren sin, Adrijana, til å gi meg denne oppskriften. Dette er altså en helt autentisk oppskrift fra Kosovo, men lignende maisbrød lages også i blant annet Albania.  Jeg spurte Miranda hva som er typisk tilbehør, og fikk da tips om lysegrønne, milde paprika som stekes møre sammen med rømme. Dette måtte jeg også teste, så du får begge oppskriftene i dette innlegget. Utrolig godt både sammen og hver for seg! I følge Miranda er dette mat man gjerne spiser til frokost i Kosovo. For min del ville jeg servert dette som deilig tilbehør til middagsretter og salater eller som en kveldsrett.

2019-09-01 21:42 Solbærsaft

Hei, Noe som virkelig har slått an hjemme hos meg er hjemmelaget saft! Det er så lett å få til, og jeg har lekt meg med å lage saft av ulike kombinasjoner av bær. De forskjellige saftflaskene som jeg samler opp i matboden min går unna som bare det! Jeg synes hjemmelaget saft smaker så utrolig mye bedre enn kjøpesaft, og det synes resten av familien min også!  En klassiker er så klart ren solbærsaft! Den kraftige fargen og gode smaken på saften som kommer ut av solmodne solbær, gjør at man både lukter og kjenner at dette er bra for kroppen. På varme dager er solbærsaften nydelig kald med isbiter. Er det kjølig passer det å servere solbærsaften rykende varm. Og skulle man bli forkjølet (som jeg har vært denne helgen), er det utrolig velgjørende med en kopp varm solbærsaft!

2019-08-29 22:28 Peach Cobbler (amerikansk ferskendessert)

Peach Cobbler er en skikkelig, amerikansk klassiker, som opprinnelig kommer fra sørstatene, men som nå bakes over hele USA og også har fått internasjonal berømmelse. Dette er en ferskendessert som er utrolig lettvint å lage og som kjennetegnes av fersken som bakes i ovnen med en herlig kakedeig over. Faktisk er denne oppskriften slik at deigen legges under ferskenene i formen, men i løpet av steketiden vil deigen legge seg på toppen. Man kan bruke friske fersken eller hermetiske, men det er ikke tvil om at resultatet blir best med friske fersken, som jo er i sesong akkurat nå. :) Serveres varm og nystekt med vaniljeis!

2019-08-27 21:37 Solbærkake i langpanne

Hei dere! I dag vil jeg vise dere en veldig deilig og litt spesiell langpannekake. Kaken er basert på oppskriften på "Bærkake i stor langpanne" som jeg har hatt på Det søte liv siden 2010. Det har vært en del spørsmål til denne oppskriften, så jeg bakte kaken på nytt, men nå med bare solbær. Jeg har gjort noen justeringer når det gjelder steketiden, men for øvrig er oppskriften uendret. Mange har spurt meg om det er riktig angitt sukkermengde og om det stemmer at det ikke skal være bakepulver i kaken. Svaret er ja til begge deler. Det er veldig mye sukker i denne kakedeigen, helt enig, men det er fordi denne kaken skal bli søt, kompakt og nærmest litt seig i konsistensen. Av samme grunn skal det ikke være bakepulver i deigen. Denne søte kaken er veldig god i kombinasjon med de syrlige bærene.  Oppskriften er beregnet til stor langpanne og gir mange kakestykker som egner seg godt for frysing. 

2019-08-26 22:04 Nice Cream Bowl med sjokolade

God mandagskveld!  :)   I det fine sommerværet fikk jeg i dag lyst til å lage meg iskald "Nice Cream Bowl" (skål med iskrem laget av frossen banan), som jeg smaksatte med rå kakaopulver for å tilfredsstille sjokoladesuget. For å lage denne versjonen litt ekstra sunn brukte jeg dessuten mandelmelk og kokosblomstsukker. På toppen strødde jeg litt forskjellig nøtter og frø, kakaonibs og noen friske bær. Sunnheten til tross: NAM, så godt det ble! 

2019-08-22 19:15 Eltefritt speltbrød med kjerner og frø

Annonse: Adlibris.no Hei, Oppskrift på et skikkelig godt, sunt og mettende brød som også er kjempelettvint å lage - ja, det er virkelig gull nå som den travle hverdagen er her igjen for fullt!  Dette er et veldig populært brød, som egner seg like godt i til frokost, kvelds og i matpakken. Det lages med fint og sammalt speltmel, som anses å være både sunnere og lettere fordøyelig enn hvetemel. I tillegg berikes brødet med havregryn og en miks av kjerner og frø, som gjerne kan knuses raskt i en food processor så de ikke merkes så godt.  Det geniale er at deigen bare kan røres sammen med en slikkepott på noen få minutter! Lettere blir det ikke! :)  Jeg har tilpasset oppskriften til å passe til en stor brødform som rommer 2 liter. Til det har jeg brukt en superfin, lyseblå brødform fra IMK-serien til Adlibris.no, som er en av nordens største nettbutikker. I tillegg har jeg brukt en lekker matchende, lyseblå slikkepott. :) Kjøkkenhånklet og trefjølen du ser på bildet er også fra IMK-serien. IMK er Adlibris sin egen kjøkkenserie og står for "In My Kitchen". Serien kjennetegnes av produkter som både er funksjonelle, veldig pene å se på, og i tillegg meget prisgunstige. Jeg har nesten alle produktene i denne serien, og er så fornøyd! I en begrenset periode kan dere som følger Det søte liv få 10% avslag på allerede lave priser på hele IMK-serien hvis dere handler fra denne kampanjesiden HER. Her kan dere virkelig gjøre en knallgodt kjøp! 

2019-08-21 20:11 Eplekake med bjørnebær

Heisan!  I denne overgangstiden hvor det innimellom føles som sommer og innimellom føles som høst, tenker jeg det passer å servere en saftig Eplekake med bjørnebær!  Eplekaken er en nokså klassisk høstkake, men bjørnebærene gir likevel en sommerlig touch. :)  Denne kaken er basert på samme oppskrift som Eplekake med bringebær som jeg tidligere har publisert her på Det søte liv, bare at jeg her altså bruker bjørnebær i stedet for bringebær.  Jeg har også byttet mandelflak med hasselnøtter, men det gjør du som du vil med - begge deler blir digg! Kjempegod kake! 

2019-08-14 22:23 Tjukkmjølkspudding med bær

Hei dere!  Det nærmer seg helg igjen, og jammen meg er det godt... ;)  Har du også hatt en hektisk start etter sommerferien? Eller kanskje det bare føles sånn fordi jeg har blitt vant til å ha fri? Vel, jeg skal ikke klage, for det er jo ikke lenge siden jeg hadde ferie, og i alt det hektiske har jeg dessuten klart å skviiiiiise inn en liten langhelg til London sammen med datteren min, sånn før skolen begynner i neste uke. :) *thumbs_up* Jeg drar i morgen, derfor poster jeg dette innlegget med dessertforslag til helgen allerede nå i dag, på onsdag kveld.  Dette er en Tjukkmjølkspudding som er laget med tradisjonsrik tjukkmjølk fra Røros i tillegg til fløte. Kall det gjerne en Tjukkmjølks-panna cotta, for konsistensen er veldig lik, selv om smaken blir litt syrligere enn klassisk panna cotta. Du får kjøpt økologisk tjukkmjølk fra Røros i de fleste norske matbutikkene, og jeg anbefaler deg å teste ut. Melken er tykk, syrnet og sunn og gir en fin spiss på denne desserten, som blir ekstra god med hjemmelaget bringebærsaus og friske bær.  Oppskriften gir 6 porsjoner.  

2019-08-14 22:07 Hveteflette med blåbær og vaniljekrem

Sommerlig gjærbakst er noe av det beste som finnes! Dette er en nydelig, flettet hvetestang som fylles med vaniljekrem og sommerens bær. Jeg har valgt meg blåbær, men du kan bruke de bærene du liker best.

2019-08-13 06:59 Skogsbærsyltetøy

  Skogsbær gir et utrolig deilig syltetøy! Bruk ferdigkjøpt, frossen skogsbærblanding eller din egen miks av bjørnebær, bringebær, blåbær, rips og solbær. Hjemmelaget syltetøy er kjempegodt egnet til å fryse ned, så kan du ta det frem på kaldere dager. Syltetøyet smaker godt på alt fra brødskiver til granolafrokost eller iskremdessert. Eller nyt den himmelske smaken av en nystekt vaffel med rømme og skogsbærsyltetøy!

2019-08-12 05:53 Havrebrød med cottage cheese og chiafrø

Hei på deg, mandag! :)   Her på Det søte liv starter jeg uka med et knallgodt og sunt havrebrød, som blir saftig og proteinrikt fordi det lages med cottage cheese. Brødet er basert på Havrebrød med cottage cheese som jeg har publisert tidligere, bare at jeg denne gangen har sneket inn chiafrø, som gjør brødet enda litt sunnere.  Dette er en nokså kompakt og mettende brød. Det er smart å dele brødet i skiver og fryse ned, så kan du tine et par skiver av gangen etter behov. Se også oppskrift på Proteinrundstykker i flere varianter.

2019-08-09 22:33 Pavlova med rips og solbær

Annonse: Bærgården Hei! For en nydelig dag det har vært i Oslo i dag! Norske sommerdager er de beste!  Jeg har laget en deilig, sommerlig Pavlova med rips og solbær. Litt syrlige bær er nydelig sammen med søt marengs og fløtekrem. Prøv det du også! Jeg bruker økologiske rips og solbær fra Bærgården i Lier. Elsker kvaliteten på bærene derfra! Og så synes jeg det er ekstra stilig at de leverer både røde og hvite rips, som gjør kaken ekstra dekorativ. Du kan lese mer om Bærgården og ta kontakt med dem på www.enger.no eller telefon 917 96 096 for å bestille bær. 

2019-08-08 20:40 Rips- og solbærsaft

Annonse: Bærgården Hei dere!  Jeg er vel tilbake hjemme i Oslo, og synes jo alltid at det er kjempedeilig å komme tilbake til kjøkkenet mitt! :)  Mye baking vil skjer utover høsten her på Det søte liv, men først gjelder det å safte og sylte ned de fine, solmodne sensommerbærene, slik at smaken av sommer kan hentes frem på kjøligere dager.  Jeg har i år laget hjemmelaget rips- og solbærsaft, som er en storfavoritt på saftfronten! Det fine med å lage hjemmelaget saft er at du selv kan tilpasse blandingsforholdet av bær og mengde sukker. Jeg liker å bruke omtrent like mye rips og solbær. Saften blir temmelig mørk i fargen fordi solbær avgir så mye sterkere farge enn rips (som også betyr masse, sunne antioksidanter..! *thumbs_up* :) ) Smaken av ekte, hjemmelaget saft er bare så utrolig mye bedre enn kjøpesaft! Har du ikke bærbusker hjemme, anbefaler jeg deg å ta kontakt med Bærgården i Lier. De leverer økologisk dyrkede bær av fantastisk kvalitet! Jeg fikk levert kassevis av solbær, røde og hvite rips, stikkelsbær og bringebær dagen etter jeg kom hjem fra ferie, som nå skal saftes, syltes og fryses så jeg har et godt lager å ta av i høst og vinter. ;)  Vil du også bestille bær, bør du skynde deg mens det fortsatt er bærsesong, og gå inn på www.enger.no eller ring 917 96 096.

2019-08-01 17:15 Charlotte Russe med jordbærfromasj

Hei, hei!  *heart*  Jeg nyter siste feriedag i Italia og i morgen går turen hjem til Norge. Men før hverdagen begynner skal jeg i et bryllup i Bodø - så stas! :) Charlotte Russe (også kalt Charlotte Royale) er en berømt fromasjkake som bør hentes frem på kakebordet med jevne mellomrom. Denne retrokaken har lange tradisjoner, og er like populær i dag. Charlotte Royale lages med rullekakeskiver og fylles med valgfri fromasj. Du finner litt ulike varianter HER på Det søte liv. Denne gangen har jeg brukt en nydelig jordbærfromasj laget med moste, norske jordbær. Nydelig sommerkake!

2019-07-31 11:15 Fudgesicles (amerikanske sjokoladeispinner)

Fudgesicles er navnet på noen veldig kjente og veldig gode, amerikanske sjokoladeispinner. Dette er ikke en standard sjokoladeiskrem. Sjokoladeisen lages som en form for sjokoladepudding, som deretter helles i iskremformer og fryses. Dette gir en spesiell konsistens og veldig god, mørk sjokoladesmak på ispinnene. Oppskriften gir 8 stk.

2019-07-26 22:10 Ananassorbet

Aahh - synes du det er varmt og deilig nå.. ? Drøm deg bort til en tropisk øy og lag hjemmelaget ananassorbet! :)  I oppskriften står det at du skal bruke ananasmos. Dette lager du ved å mose ananas med en stavmikser. Bruk helst fersk ananas for best smak, men godt avrent hermetisk ananas kan også brukes. Ananassorbet smaker utrolig deilig i sommervarmen! Kan lages både med og uten iskremmaskin.

2019-07-24 15:42 Pavlova med mango og pasjonsfrukt

Hei dere! Her kommer en sommerhilsen fra bella Italia! Jeg har kommet meg i skikkelig feriemodus og virkelig elsker å være her! :) Og jeg hører at det er nydelig i Norge nå også, og da synes jeg det kan passe med en flott, tropisk kake! Da jeg postet forrige innlegg med oppskrift på Sitron- og pasjonsfruktcurd, var det mange som sendte meg melding med spørsmål om hva man kan bruke denne nydelige kremen til. En herlig variant er å ha denne deilige kremen på en Pavlova med pisket fløtekrem, mango og pasjonsfrukt. Vidunderlig, søt og eksotisk drøm av en kake!

2019-07-19 21:24 Sitron- og pasjonsfruktcurd

  Her kommer en ny, frisk og utrolig deilig, sommerlig oppskrift!  Dette er en krysning av sitroncurd (lemon curd) og pasjonsfruktcurd som jeg har laget tidligere. Kombinasjonen sitron og pasjonsfrukt er noe av det beste jeg har smakt! Denne kremen kan gjerne brukes som kakefyll i bløtkake, marengskake, rullekake osv - eller direkte på nystekte vafler, scones, i en yoghurt- og granolabowl, på iskrem osv osv.  Loooooove this! *heart*  

2019-07-18 19:36 Rabarbra- og jordbærkladdkake

Jammen meg er det deilig med noen rolige sommerdager hjemme også. Jeg reiser til Italia på mandag, men før det nyter jeg å bake og pusle hjemme hos meg selv.  Her kommer en nydelig sommerkake med rabarbra og jordbær som du lager i en fei. Serveres gjerne med en klatt pisket krem eller en kule vaniljeis. 

2019-07-16 11:57 Bringebærsyltetøy

Hjemmelaget bringebærsyltetøy er noe av det beste jeg vet! Her får du en enkel grunnoppskrift som det er lett å lykkes med.  :)  

2019-07-15 14:12 Rabarbrasaft

Hjemmelaget rabarbrasaft er sommerlig og forfriskende! Og jeg elsker den svakt rosa fargen på saften.  *heart* Denne oppskriften gir ca 1,5 liter råsaft, som blandes ut med vann ved servering. Serveres med isbiter i glasset!

2019-07-14 13:42 Konfektkake med sjokolade og jordbær

Hei dere! Jeg har hatt en utrolig flott ferieuke der jeg har reist rundt omkring på Vestlandet. Det har vært en uke med mye fantastisk utsikt over fjord og fjell, smale, svingete veier og turer med fergene som selger nystekte sveler. Jeg har vært så heldig med været, og det har vært solskinn hver eneste dag og norsk sommer på sitt beste! Norge er så vakkert! Nå frister det å bake igjen og gjerne med norske jordbær! :) En mørk, fuktig konfektkake blir sommerlig og ekstra god med friske jordbær i deigen. Jeg pynter med sjokoladeglasur og friske jordbær for å gjøre kaken enda friskere og for å gi vakker farge til kaken. Kaken holder seg god i mange dager i kjøleskapet. Serveres gjerne med en kule vaniljeis og pisket krem.

2019-07-06 22:17 Brownies med bringebær og Oreo

Lag noen sommerlige brownies med bringebær og Oreo! Utrolig gode! *yum*   Det er også et stort pluss at browniesene er så raske å lage - siden det jo tross alt er sommerferie... ;)    Oppskriften er beregnet på stor langpanne, og du får da mange deilige kakebiter som du kan kose deg med igjennom sommeren. Men det går også fint å halvere oppskriften og bruke liten langpanne i stedet.

2019-07-05 05:45 Ostekake med friske bær og moreller

En klassisk, sommerlig ostekake slår alltid godt an! 

2019-07-03 22:30 Hjemmelagde Coco Crunch

Coco Crunch er kjempepopulære, sunne, rawfood energikuler, som selges i mange cafeer og helsekostforretninger. Kulene smaker deilig av havre, kokos og sjokolade, og kjennetegnes av at de også inneholder spiret bokhvete, som gir herlig crunch. Her får du oppskriften på en hjemmelaget variant, som jeg synes smaker veldig likt originalen.  Hjemmelagde Coco Crunch er enkle å lage, og veldig kjekke å ha i kjøleskapet så du kan hente dem frem når du får lyst på noe godt!  Oppskriften gir 20 stk. 

2019-06-30 23:25 Dukkekake / Barbiekake (rosa ombre fondantkjole)

Annonse: Slikkepott.no Hei! Jeg har forsøkt meg på å lage dukkekake med såkalt ombre fondantkjole. Med "ombre" menes samme farge i ulike sjatteringer, så jeg har her altså laget en kjole med fondant i hvitt og ulike rosanyanser.  Dere som er proffe på kakepynting må bare ha meg unnskyldt for alle skjønnhetsfeil, men for å være meg, synes jeg dette ble ganske så bra..!  ;)  *thumbs_up*   Dette er en type dukkekake som alle kan få til. Og det viktigste er jo uansett at kaken er kjempegod! Jeg har bakt en saftig vaniljekake som jeg har fylt med hjemmelaget bringebærsyltetøy og vaniljesmørkrem.  Kjempegod kake!  Se samme dukkekake med heldekkende, ensfarget fondantkjole HER og dukkekake med rosa smørkremkjole HER. 

2019-06-30 23:18 Dukkekake / Barbiekake (rosa fondantkjole)

Annonse: Slikkepott.no Hei! Jeg, som egentlig er noen flink kakepynter, har testet å lage dukkekake - og syntes det var kjempegøy!  :)   Se HER innlegg med dukkekake som har kjole laget av sprøytet smørkrem. I dette innlegget viser jeg deg hvordan jeg pyntet samme kake med  ferdigutrullet fondantlokk. Det var faktisk enda enklere!  Selve kaken består av saftig vaniljekake som jeg har fylt med hjemmelaget bringebærsyltetøy og vaniljesmørkrem. Rundt kaken trengst kun et tynt lag smørkrem for å holde fondantlokket på plass.  Resultatet ble en vakker dukkekake som er nydelig både på smak og utseende!  Se også dukkekake med fondantkjole i flere farger HER. 

2019-03-28 22:58 Suksesskake i langpanne med Daim

Fredagen er her, og helgefølelsen er i ferd med å komme snikende... :)   Her kommer en anbefaling om en skikkelig DIGG kake for helgen! En klassisk Suksesskake i langpanne, som blir enda bedre med hakket Daim i både kake og som pynt oppå suksesskremen. YUM! ♥

2019-03-26 20:09 Tilslørte bondepiker med mango og havre

Hei, Her kommer et herlig desserttips, som også ble publisert i min faste kakespalte i VG forrige søndag.  Tilslørte bondepiker er en klassisk norsk dessert der eplemos legges lagvis med krem og stekt kavring. Her har jeg laget en vri med mango som er surret i kanelsirup, og som legges lagvis med vaniljekesam og havregryn som jeg har stekt i sirup og kardemomme. En veldig smakfull kombinasjon!

2019-03-25 20:27 Steinalderbrød

Heisan! Vaffeldagen nærmer seg slutten for i år, og hverdagen banker på døren igjen i morgen. I den anledning vil jeg gi deg oppskriften på dette populære "Steinalderbrødet", som jeg nettopp har fått øynene opp for. Dette brødet bakes av mange allerede, og er spesielt populært blant de som satser på et lavkarbo-kosthold. Det gjør absolutt ikke jeg, men jeg synes dette brødet er skikkelig godt, spesielt sammen med ost! Steinalderbrød kjennetegnes av at det lages med kun nøtter, frø, egg og olje. Her er det altså verken gjær, melk eller mel av noen sort, så brødet er godt egnet for de som ikke tåler laktose og gluten. Brødet er basert på prinsippene i steinalderdietten (som også kalles "paleo"), som inkluderer matvarer man antar at folk spise under steinalderen: Kjøtt, fisk, kylling, egg, nøtter, frø, grønnsaker og frukt - i så ren form som mulig. Deigen til Steinalderbrødet røres sammen på noen få minutter og det trengs ingen elting eller heving, så dette er et brød som er meget lettvint å lage. Brødet serveres i tynne skiver og metter veldig godt!

2019-03-24 19:36 Boblevaffel med is og jordbær

Annonse: Bakeren og kokken Hei! På mandag 25. mars er det igjen tid for den store vaffeldagen! I år har jeg prøvd meg på sekskantede boblevafler ("Bubble Waffles"), som har blitt så populære i det siste! Boblevaflene kalles også for "Egg Waffles" og "Waffle Puffs" og er kjent som "street food" fra Hong Kong, men stekes nå fra gateboder over hele verden.  For å lage boblevafler trenger du et boblevaffeljern som du får kjøpt i nettbutikken til Bakeren og kokken.  Og ikke nok med det! Jeg har fylt boblevaflene mine med jordbær og hjemmelaget, italiensk vaniljeis ("gelato") som du lager lett med en italiensk gelato-maskin. Her kommer altså oppskrift på både boblevafler og italiensk vaniljeis!  ENJOY!  :)

2019-03-21 00:44 Lønnesirupkake i langpanne med valnøtter

Hei, Jeg er vel tilbake i Oslo og er klar for å bake masse igjen! Denne langpannekaken ble frontet på VG.no i helgen som "Kristines langpannekake"!  :) Og ja, jeg kan definitivt gå god for denne kaken!  Smaken av lønnesirup i kombinasjon med valnøtter er rett og slett kjempegod! Prøv det ut selv i denne nydelige, myke langpannekaken. Oppskriften er beregnet på liten langpanne, og gir søte kakestykker som også er fine å fryse.

2019-03-15 22:25 Pistasjkake med ostekrem

Hei, Å, endelig er det helg! Jeg føler meg helt skutt etter denne uken, som har vært en skikkelig hektisk jobbeuke for min del. Nå derimot skal jeg bare kose meg med baking og små ærend i morgen før jeg reiser på noen dagers tur til London på søndag. Det blir en del jobb der også, men likevel alltid en glede å dra til London! :)   Dagens kake er en saftig formkake med pistasjnøtter. Jeg er veldig glad i pistasjnøtter og her har jeg komponert en saftig formkake med disse gode nøttene med utgangspunkt i en vaniljesauskake. Vaniljesaus i kakerøren gir en deilig vaniljesmak, som passer kjempegodt sammen med pistasjnøttene. På toppen av kaken har jeg brukt en ostekrem som jeg har farget svakt lysegrønt og dryss av grovt hakkede pistasjnøtter. En kjempegod kake!

2019-03-14 20:50 Marmorert banankake i langpanne

Hei, Håper det går bra med deg!  Har du mange, godt modne bananer på kjøkkenbenken, er "Marmorert banankake i langpanne" tingen å lage! Sjokolade og banan smaker jo som kjent ypperlig sammen, så også i denne myke langpannekaken. Utseendet teller jo også, og jeg har i grunnen alltid syntes at marmorkaker ser stilige ut! :)   Oppskriften passer til stor langpanne (og da vil som alltid halv porsjon passe til liten langpanne).

2019-03-11 22:14 Energisjokolade med nøtter og tørket frukt (sjokoladebark)

Man trenger ingen oppskrift for å lage hjemmelaget energisjokolade (eller sjokoladebark som dette også kalles). Det eneste du trenger å gjøre er å smelte sjokolade, stryke den utover og så drysse over nøtter og tørket frukt etter ønske. Sjokoladen settes i kjøleskapet for å stivne og så brekker du den fra hverandre i passe store biter. Enkelt og greit, og veldig godt!

2019-03-10 21:13 Limeiskake

Hei, Da er vi klare for ny uke, dere!  Jeg har bakt mye i helgen selv om dere nok ikke merker det så godt, for jeg jobber mest med å oppdatere bildene på tidligere publiserte innlegg. Men av og til trengs det jo noen nye oppskrifter her på bloggen også. :)   Inspirasjon til denne skjønne limeiskaken kommer fra gode venninner, og den smaker nydelig! 

2019-03-06 17:59 Amerikanske pannekaker med melkesjokolade

I går var det den store, internasjonale pannekakedagen, og pannekaker er jo noe alle liker og fortjener en hyllest!  Selv fikk jeg veeeeldig lyst på pannekaker etter å ha sett alle pannekakebildene i sosiale medier i går. *yum* Disse pannekakene er tykke og myke, og inneholder hakket melkerull. :)  DIGG! 

2019-03-03 21:32 Fastelavnsboller med rørt bringebærsyltetøy og bringebærkrem

Håper du har kost deg med en stor og deilig krembolle i dag!  *yum*  Du som er lei deg for at fastelavnssøndagen er over, kan jo i stedet glede deg over at fastelavnsfeiringen bare såvidt har begynt!  :-D  Fastelavn varer nemlig egentlig i 3 dager og etter "Blåmandag" kommer selve høydepunktet: "Fetetirsdag"! Kommende tirsdag markeres internasjonalt ("Fettisdagen", "Shrove Tuesday", "Mardi Gras".. osv.. ), så da kan vel vi gjøre det også... ;)  Denne varianten fastelavnsboller med rørt bringebærsyltetøy og bringebærkrem er kjempegod!  *heart* Oppskriften gir 15 stk.

2019-03-01 22:31 Syltetøy- og mascarponekake

Hei, Denne helgen er det mange som baker kremboller - men bak gjerne også denne deilige Syltetøy- og mascarponekaken!  Dette er en deilig kake som består av lyse, myke kakebunner som er fylt med jordbærsyltetøy og en nydelig mascarponekrem.  Strøssel laget av frysetørkede bringebær på toppen av kaken gir frisk og god smak.

2019-02-28 22:04 Daimboller med krem

Det nærmer seg fastelavnssøndag og bollefeberen har allerede begynt å gjøre seg bemerket.  :) Hakket Daim-sjokolade gir herlig sjokolade- og karamellsmak på disse luftige bollene. Til fastelavns er det nydelig å dele bollene på midten og fylle dem med pisket fløtekrem. Sikt over melis på toppen og nyt! Oppskriften gir 15 stk.

2019-02-27 22:11 Kladdkake med karamell og krønsj

Dette er en herlig sjokoladekake, som er kjempelettvint å lage! Kaken er en bløt sjokoladekake som dekkes med peanøtter og klatter av karamellisert melk (“dulce de leche”). Karamellisert melk kan lages selv, men det enkleste er å kjøpe dette ferdiglaget. På toppen av kaken legges et lag med melkesjokolade som er blandet med sprø frokostblanding “Rice Krispies”. Stilig og kjempegod kake!

2019-02-25 22:23 Brownies med kaffe

Annonse: Bakeren og kokken Hei! Jeg er tilbake fra vinterferie og skriver nå mitt første blogginnlegg etter publisering av nytt design her på Det søte liv.  Jeg har lagt særlig vekt på å gjøre designet enklere og renere, i tillegg til at jeg har fått søkefunksjonaliteten ytterligere forbedret. Håper dere er like fornøyde som det jeg er! :) Det første jeg gjorde da jeg kom hjem fra reise i går, var å lage disse superdeilige browniesene med kaffe. Etter en 7-timers flytur og litt lite søvn, var det utrolig deilig å sette seg ned på ettermiddagen med en kopp nytraktet kaffe og et stykke av denne herlige kaken. Jeg har brukt en super kaffetrakter fra Breville som du får kjøpt i den flotte nettbutikken til Bakeren og kokken. Det er for tiden kaffedager hos Bakeren og kokken, så sjekk ut gode tilbud! 

2019-02-17 01:19 Kremmerhusformede fastelavnshorn (Cream cones)

Annonse: Slikkepott.no Hei, På søndag om to uker er det fastelavnssøndag og tid for fastelavnsboller.  Ønsker du å lage en artig vri på årets fastelavnsboller, er det et godt tips å lage fastelavnshorn. Disse lekre kremhornene ("Cream cones") kan lages med vanlig bolledeig og jeg har fylt dem her med jordbærsyltetøy og pisket fløtekrem. Formen gjør at disse bollene er lette å holde i hånden og å spise uten for mye søl, sammenlignet med klassiske kremfylte fastelavnsboller, som man jo helst bør ha kniv og gaffel for å spise. :)   Kremmerhusformede fastelavnshorn er enkle å lage hvis du har kjegleformede former ("cones") som du surrer deigen rundt. Det går selvsagt an å lage hjemmelagede former av aluminiumsfolie, men det blir nå en gang enklere med ordentlige former. Du finner slike blant annet i nettbutikken til Slikkepott.no, se her. Bestiller du de nå, har du dem i god tid før fastelavn og kan imponere med ekstra flotte fastelavnsboller i år! 

2019-02-14 23:43 Chèvre- og fikenmuffins

Annonse: Soignon chèvre Heisan! Så er det helg igjen og starten på vinterferie for mange. Selv reiser jeg bort på søndag, og det er mye som skal gjøres før det - blant annet en innspurt på nytt design på Det søte liv! :) Forhåpentligvis blir det lansering i neste uke. Spennende og etterlengtet!  Her kommer noen muffins som er perfekt vinterferiebakst for meg. Dette er myke, grove, søte muffins som fylles med chèvre og fiken. Nam! 

2019-02-14 19:48 Tourteau de Chèvre

Annonse: Soignon chèvre Hei! Tourteau de Chèvre (også kalt "Tourteau Fromagé") er en berømt, fransk ostekake som lages med den populære, hvite geitosten "chèvre". Det at ostefylles lages med chèvre i stedet for vanlig kremost, gir såklart en annen smak på kaken sammenlignet med en vanlig ostekake. Kaken er ikke så søt, og ostefyllet er luftig og nærmest "souffléaktig" i konsistensen.  Opprinnelsen til denne kaken er fra distriktet Deux-Sèvres i Vest-Frankrike, hvor kaken sies å ha tradisjoner tilbake til begynnelsen av 1900-tallet.  Jeg har ikke laget kaken helt som originalen, for den skal egentlig være helt svart på toppen (personlig har jeg ikke så sansen for forkullede kaker), og ha en rund, kjegleformet fasong (derav navnet "tourteau", som betyr krabbe på franske). Det er kjekt å vite om disse karakteristikaene så man ikke blir overrasket hvis man bestiller kaken i Frankrike, men når man lager kaken hjemme, er det ikke så viktig med disse tingene, og jeg har stekt kaken på helt vanlig måte i en rund springform. Jeg har brukt original, fransk chèvre av merket Soignon, som har perfekt avbalansert chèvresmak - ikke for sterk og ikke for svak. Dette er en spennende og smakfull kake, som passer godt å servere som krysning mellom osteanretning og dessert. Ferske fiken, bjørnebær og flytende honning er utmerket tilbehør!  

2019-02-13 22:02 Sjokoladekonfekt til Valentines

Annonse: Bakeren og kokken Hei! Lyst til å overraske din kjære med hjemmelaget sjokoladekonfekt på Valentinesdagen?  Om det blir på Valentinesdagen er jo forsåvidt ikke så viktig, for dette er koselig å overraske med når som helst.   *heart*   Jeg har fylt konfekten med kremete fyll som jeg har smaksatt med bringebæressens, og jeg syntes da også at det ble lekkert å farge fyllet rosa (men fargen kan jo sløyfes). Det er selvsagt ikke noe i veien for å bruke essenser i andre smaker (det finnes mange å velge mellom) eller peppermynteolje hvis du foretrekker mintsmak.  Hjemmelaget sjokoladekonfekt er enkelt å lage, særlig når man bruker silikonformer, som det finnes mange varianter av i nettbutikken til Bakeren og kokken. Her har jeg valgt meg romantisk hjerteform og roseform i det populære merket Silikomart. Et annet nydelig tips er vakre, hjerteformede skjeer fra Alessi. Som du kanskje har sett her på bloggen, bruker jeg mine ofte (også når jeg er alene) og synes de er utrolig fine!  Happy Valentines! 

2019-02-11 22:09 Kokos- og karamellkake

I anledning morsdag og Valentines er det lov å unne seg en ekstra god kake! Dette er en nydelig kake bestående av myke kokoskakebunner, som settes sammen med en lett syrlig crème fraîche-krem og tykk, søt karamellsaus. En drøm av en kake!

2019-02-07 20:47 Sjokolade- og kaffedrøm

Annonse: Adlibris.no Hei, På søndag er det morsdag og snart er det jo også Valentines, og hva passer vel bedre da enn å lage en drøm av en sjokoladekake med kaffesmak og masse nydelig sjokoladekrem!  *heart*  Denne kaken er både imponerende og forførende. Kaken har bløt og deilig konsistens, og kake og krem nærmest går inn i hverandre og smelter i munnen.  *yum*  Dette er en høy og flott kake, og den blir ekstra vakker på det nydelige, lysegråe kakefatet på bildet, som du får kjøpt i den flotte nettbutikken til Adlibris.no. Der får du også kjøpt matchende asjett og krus. Settet finnes også i andre farger, og hører til den populære og meget prisgunstige kjøkkenserien IMK (In My Kitchen) som føres av Adlibris.no. Jeg tror jeg har dette settet i alle farger, men dette lysegråe er nok en personlig favoritt. Fargen er ekstra lekker sammen med mørk sjokoladekake. ENJOY!

2019-02-06 22:30 Nutella-is med sjokolade og hasselnøtter

Når du får lyst på hjemmelaget Nutella-iskrem, er denne oppskriften fin å ty til! Isen lages med få ingredienser og er enkel å få til. Jeg har her hatt iskremen i en liten brødform slik at isen kan serveres som en liten iskake, men det går også veldig fint å bruke porsjonsformer eller å lage iskremkuler av isen.  Nydelig smak av sjokolade og hasselnøtter!

2019-02-04 22:46 Raw Browniekuler

Heisan! Denne mandagen er straks i ferd med å bli til tirsdag, men før jeg legger meg vil jeg dele en kjapp oppskrift med deg. Som dere kanskje har lagt merke til, liker jeg veldig godt å kose meg med rawfood-konfekt av og til. Ikke fordi jeg er imot helt vanlige kaker - for all del, jeg elsker kaker med sukker, smør, mel, krem og melkesjokolade, og innholdet her på Det søte liv taler jo for seg - men jeg liker også denne typen "rawfood-kaker" veldig godt. For meg er det både og, ikke enten eller. :)  Disse browniekulene lages med valnøtter, dadler og kakao (la oss ikke glemme at god, mørk sjokolade inneholder masse antioksidanter :-D ), i tillegg til litt kokosolje og agavesirup. Kulene er kjemperaske å lage og inneholder masse sunne næringsstoffer. Kaloriene er her såklart, så det holder med 1 (kanskje 2) kuler til kaffekoppen... ;) 

2019-02-03 18:49 Biscotti alle mandorle (italienske mandelkjeks)

Jeg synes det er veldig fint med norsk vinter, særlig når det er masse hvit snø og solskinn som det har vært i Oslo i dag. Men jeg synes også at det er fint å sitte inne og planlegge sommeren i Italia...  ;)   Italienske biscotti forbinder du kanskje mest med de berømte, harde kjeksene som er så fine å dyppe i kaffen, men ordet "biscotti" brukes i Italia også generelt om alle slags varianter "kjeks". Dette her er italiensk mandelkjeks av den myke sorten. De lages med skåldede mandler, rulles i mandelflak og drysses med melis etter steking.  Er du glad i marsipan (det er jeg!), kommer du til å elske disse kakene! 

2019-01-31 21:44 Suksesskake med sjokolade

Hei dere! Snart helg igjen, og her kommer et nydelig kaketips i den anledning! :)   Jeg har laget min standard Suksesskake, men tilsatt sjokolade i suksesskremen. Utgangspunktet er altså den samme gule kremen som man vanligvis forbinder med suksesskake, men som blir mørk av sjokoladen.  Dette er for så vidt ikke noe nytt her på Det søte liv, se blant annet Sjokoladesuksess som jeg har hatt på bloggen i mange år, der jeg har kombinert gul og mørk suksesskrem. Denne kaken her er en litt enklere variant, men som blir vel så god. Prøv den, du også! 

2019-01-28 22:42 Rundstykker med parmesan og urter

Oh my god - disse rundstykkene er gode!  Og hvorfor spise kjedelig brødmat når man kan spise hjemmebakte rundstykker med parmesan og urter...  *yum*

2019-01-27 22:16 Scotcheroos (sprø bar med sjokolade, peanøttsmør og karamell)

Hei, Du har kanskje sett disse i min søndagsspalte i VG i dag?  Jeg har allerede fått en god del spørsmål på mail, så nå poster jeg oppskriften her på Det søte liv også.  :) “Scotcheroos” er populære, amerikanske barer som får en “crunchy” konsistens fordi de lages med Rice Krispies (frokostblanding). I tillegg gjør sirup og peanøttsmør at barene henger sammen og at de smaker digg! På toppen smeltes sjokolade sammen med amerikanske “butterscotch chips” hvis man får tak i det, men vanlige, myke karamellfudge som fås kjøpt i løsvekt i de fleste norske matbutikkene går like bra. Disse barene gir raskt energi, og er fine å ha med på tur eller når du ellers måtte trenge en liten oppkvikker.

2019-01-23 23:50 Trippelkremkake

Hei, Her på lille lørdag kommer et herlig kaketips til helgen. Trippelkremkake består av mandelbunn som dekkes av tre lag med deilige kremer: ett lag firkløverkrem, ett lag suksesskrem og så ett lag fløtekrem. Kaken er en rund versjon av langpannekaken "Sommersuksess", som i flere år har vært en veldig populær kake her på Det søte liv.  Trippelkremkake toppes med friske bær, og heldigvis er dette noe som vi nå kan få tak i året rundt. Ønsker deg et stykke av denne deilige kaken til helgen! Selv drar jeg til Stockholm for å gå på teater og for å "fika"... :) Tilbake her på bloggen på søndag kveld.  Hejdå! 

2019-01-22 22:08 Grove pizzaboller

Runde, flate pizzaboller får man kjøpt i flere matbutikker, og de er veldig populære. Hjemmelagde er de enda bedre! Du kan da dessuten styre hva du ønsker å ha som topping, og du kan også lure inn noe grovt mel i deigen så pizzabollene blir sunnere uten at noen merker forskjell. Pizzabollene er fine å fryse og egner seg utmerket i matpakken, på tur eller som kveldsmat. Oppskriften gir ca. 18 stykk.

2019-01-21 22:43 Vaniljesausboller

I denne kulden smaker det ekstra godt med varm gjærbakst! En leser tipset meg om å tilsette vaniljesaus i gjærdeigen. Det ble kjempegode, myke hveteboller med ekstra god vaniljesmak!

2019-01-18 22:22 Sukkerfri banankake med pekannøtter

Her er en liten godsak, som smaker passe søtt uten at det er tilsatt noe raffinert sukker. Søtningen kommer av modne bananer, litt eplejuice og litt honning.  Liten, deilig banankake til helgen! 

2019-01-17 21:30 Mandelmuffins

Hei, Jeg vet ikke hvordan det er for deg, men for meg har dette året startet i turbotempo. Selv om det er travle dager, har man jo lyst på å lage noe godt ( ;) ), så da er det kjekt med oppskrifter som er raske å lage! Disse mandelmuffinsene har jeg laget før, se oppskrift på Suksessmuffins. Disse muffinsene er imidlertid også veldig gode uten noen form for krem på - og av og til smaker det best med noe enkelt.  En nybakt mandelmuffins er kjekt som hverdagskake, og nydelig sammen med en kopp varm te. 

2019-01-16 19:56 Eplekake med yoghurt, krydder og mandler

Nå som det begynner å blir kaldere ute, får jeg lyst på varm, myk eplekake med kryddersmak!  Mmmm.... prøv den, du også! 

2019-01-14 22:01 Grovt langpannebrød med frø

Å lage hjemmebakte rundstykker kan være utrolig enkelt! Spesielt med denne oppskriften der hele deigen bare eltes sammen, heves og deretter trykkes ut i en langpanne. Langpannebrødet brytes eller skjæres fra hverandre etter steking.  Oppskriften er beregnet på stor langpanne og gir ca. 20 grove rundstykker. Frøene kan sløyfes, men jeg synes de gir rundstykkene en veldig god smak og et fristende utseende. Disse rundstykkene er sunne og mettende, og er supre å ta med på tur eller å bruke til matpakken!

2019-01-13 21:27 Sjokolademousse med avokado

Hei, Håper dere har hatt en toppen helg!  I god januarånd har jeg testet å lage vegansk sjokolademousse med avokado! :)  Det ble veldig godt, selv om det må sies at det smaker annerledes enn tradisjonell sjokolademousse. Konsistensen blir også noe mer kompakt og sjokoladekremaktig. Desserten lages uten egg, melk og raffinert sukker, og er full av gode næringsstoffer for kroppen.  Er man i det sunne hjørnet, er dette absolutt noe å anbefale når søtsuget melder seg!

2019-01-08 21:07 Sjokolade- og klementinkjeks

  Julen er over, men ikke tiden for småkaker!  Dette er kjempegode småkaker som gjør hverdagen bedre!  :)

2019-01-07 22:47 Proteinrundstykker med revet gulrot

For et år siden lagde jeg Proteinrundstykker for første gang, og det har blitt mange runder siden! :)  Dette er populære rundstykker som er basert på egg, cottage cheese og havregryn. Deigen skal hverken eltes eller heves. Rundstykkene blir nokså kompakte, men veldig gode! Jeg liker dem veldig godt, og har også laget Proteinrundstykker med kremost, Havrerundstykker med cottage cheese og chiafrø og Havrebrød med cottage cheese. Denne varianten av Proteinrundstykker inneholder revet gulrot, som gjør rundsykkene litt saftigere og enda litt sunnere.  Oppskriften gir 16-20 rundstykker, avhengig av hvor store du lager dem. 

2019-01-06 22:03 Grovt kneippbrød med honning

Hei! Håper du har hatt en fin første helg i 2019. Dere som følger meg i sosiale medier vet at jeg har storkost meg på Røros. Nå er jeg veldig klar for ny arbeidsuke! :)  Her kommer et kjempegodt hverdagsbrød med masse grovt mel. Det er ikke mye honning i denne deigen, men nok til at skorpen på brødet får en litt mørkere farge og at brødet blir ekstra smakfullt!

2019-01-02 22:30 Grov focaccia med spelt, tomat og urteolje

  På denne tiden i fjor startet jeg opp to nye kategorier her på Det søte liv: kategorien for Sunne oppskrifter og for Brødbakst med en rekke tilhørende underkategorier (du finner dem i menylinjen øverst på bloggen). Dette har vært en stor suksess!  Focaccia i ulike varianter er blant de mest besøkte oppskriftene i de nye kategoriene. Siden det er januar og jeg jo vet at mange liker å bake grovt på starten av året for å justere litt for utskeielsene i julen ( *innocent* ) , har jeg denne gangen laget en grovere variant av focaccia med spelt. Jeg bruker en blanding av fint og grovt speltmel og olivenolje i deigen, slik at mykheten på focacciaen bevares selv om deigen er grovere. Søte cherrytomater, maldonsalt og hjemmelaget urteolje gir fantastisk smak!  Grov focaccia passer utmerket som tilbehør til mange slags lunsj- og middagsretter, og bitene er også kjempegode å spise som de er. 

2019-01-01 21:09 Dronning Maud-konfektkake

Godt nytt år, kjære følgere! Jeg har tenkt å starte 2019 med luksus og nytelse!  :)  Første kake i 2019 her på Det søte liv blir en ny variant av min Dronning Maud-fromasjkake, som siden jeg komponerte og publiserte den i 2005, har blitt en av de mest populære kakene her på bloggen! I stedet for myk kransekakebunn, har jeg her brukt en mørk konfektkakebunn. I tillegg bruker jeg her en litt mindre form slik at jeg kan lage 3 lag med fromasj og revet sjokolade.  Den luftige fromasjen står i spennende kontrast til den kompakte, brownieaktige kakebunnen!  Kaken er veldig god og ser flott ut på kakebordet! 

2018-12-29 19:22 Marsipankake med kaffekrem

Annonse: Bakeren og kokken Hei, Håper du har hatt en fin jul! ♥ Jeg tok meg en ukes rolig juleferie og har virkelig fått slappet av og summet meg etter det hektiske året som har vært, men nå er jeg igang igjen med stor entusiasme! ;)  Nyttårsaften står for tur, og jeg har vel alltid vært litt barnslig begeistret for nyttårsaften... :) Ikke nødvendigvis fordi jeg har så store forventninger til festen, men jeg elsker å se på fyrverkeri og så liker jeg veldig godt å "gjøre opp status" for året som har vært og å lage noen mål for det kommende året. Nyttårsaften får meg til å løfte blikket og se livet i perspektiv, gjerne for en større periode enn ett år også; hva har gått bra, hva har jeg lært, hva er jeg stolt over, har jeg prioritert riktig, hva burde jeg endre...?  I et slikt perspektiv henter jeg også frem denne marsipankaken, som jeg lagde for første gang til min mors begravelse for 10 (snart 11) år siden (jeg publiserte oppskriften noen måneder senere, se HER). For en fantastisk fin mamma jeg hadde! Sorgen er borte, men man slutter ikke å være glad i de man er glad i - det er en sikker lærdom jeg har fått. Nå har jeg pyntet denne deilige kaken til nyttårsfest med hvitt marsipanlokk, hjemmelaget kaffekonfekt og glitter i sølv og gull! Utstyret jeg har brukt til både kake, marsipanen og konfekten, finner du i nettbutikken til Bakeren og kokken, hvor det for tiden pågår et GIGANTISK ROMJULSSALG! Få det med deg, det er utrolig praktisk å handle kjøkkenting på nett, og hos Bakeren og kokken kan du være sikker på at både utvalget og kvaliteten er på topp!  Dette er en "voksen" marsipankake, med nokså kraftig kaffesmak. Kaken er veldig enkel siden den bare består av sukkerbrød, kaffekrem og marsipanlokk, men kombinasjonen er så god at dette fortsatt er en av mine favorittkaker! 

2018-12-22 20:21 Klementinfromasjkake

Da jeg komponerte Pasjonsfruktfromasjkake med kransekakebunn her forleden, slo det meg at det også måtte bli veldig godt med en lignende Klementinfromasjkake! Som tenkt, så gjort - og kaken ble NYDELIG! Kaken består av en myk kransekakebunn, så luftig klementinfromasj og på toppen et lekkert gult lokk av klementingelé. Kan absolutt anbefales som dessertkake i julehøytiden! God jul! :)

2018-12-21 01:12 Krydderpannekaker med honningsmør og karamelliserte pekannøtter

Hei, Ja, nå har juleferien startet for mange!    Her er et tips på noe veldig godt å kose seg med!  Lag tykke og kjempegode, amerikanske pannekaker ("pancakes") med herlig kryddersmak. Server pannekakene varme med krydret honningsmør, karamelliserte pekannøtter, bløtlagte rosiner, bananskiver og rikelig med lønnesirup! Mmmm.... nyyt!  *angel_smile* 

2018-12-19 22:44 Pavlovakrans til jul

Marengskaken Pavlova finner du i mange varianter her på Det søte liv. Pavlovakrans er en dekorativ variant, som er er like enkel å lage som den klassiske, runde typen!  Du kan selvfølgelig toppe marengskaken med det du ønsker. Til jul synes jeg det blir vakkert å holde det i hvitt og rødt, så jeg har brukt pisket fløtekrem og en blanding av bringebær, rips, tranebær og granateplekjerner. I tillegg har jeg lagt på noen hvite marengstopper og så dekket over det hele med et kraftig melisdryss så det ser ut som at det ligger snø oppå kaken.  :)  

2018-12-18 22:35 Risboller i langpanne (uten delfiafett)

  Risboller er en favoritt til jul! Jeg vet imidlertid at mange liker best å lage Risboller uten delfiafett. Her er en lettvint versjon som er beregnet på stor langpanne. I stedet for å forme runde boller, lager du her altså en stor riskake som deles i firkanter når sjokoladen har stivnet.   Slik går det kjapt å fylle opp kakeboksen! :) 

2018-12-16 22:23 Pasjonsfruktfromasjkake med kransekakebunn

Annonse: Lille Special Hei, På denne tiden for 5 år siden feiret jeg kake nr 3000 her på Det søte liv (og tenk, nå er antallet godt over 4000!! :) ).  Jeg markerte anledningen med Ostekake med pasjonsfrukt, der jeg brukte den nydelige dessertsausen Passionfruit Dessert Glaze som jeg hadde kjøpt hos Lille Special i Fredrikstad. Kaken slo an umiddelbart, og jeg har ikke tall på alle henvendelsene jeg har fått om denne pasjonsfruktsausen, som jeg har henvist videre til Lille Special. Denne dessertsausen har vært en favoritt hos meg i alle disse årene (den er fantastisk å helle over vaniljeiskrem!), og for kort tid siden ble jeg kontaktet av Lille Special som kunne fortelle meg at de har fått nettbutikk! Jippi til meg og alle andre som nå kan bestille nydelig pasjonfruktsaus på nett og få den sendt hjem til seg uansett hvor man bor i landet!  :)  Med en så god dessertsaus er det utrolig mye godt man kan lage. Jeg har her eksperimentert meg frem til en pasjonsfruktfromasjkake, som jeg ble utrolig fornøyd med .. *yum*  Jeg brukte en myk kransekakebunn under fromasjen og toppet med samme type tynt lag pasjonsfruktgelé som jeg brukte på ostekaken.   Kjempelekker kake! 

2018-12-15 22:34 Panna cotta med kanel og gløgg-gelé

Panna cotta er en populær dessert som er utrolig enkel å lage. Det fine med denne desserten er dessuten at den gjerne kan lages klar dagen i forveien, så trenger du ikke å tenke på den en gang den dagen du får gjester. Desserten kan bare hentes rett ut av kjøleskapet!  Jeg har her smaksatt vaniljepuddingen med litt kanel. I tillegg har jeg dekket med gelé laget av gløgg. Dette blir en nydelig juledessert!

2018-12-14 15:51 Lønnesirupskake med brunt sukker, ostekrem og karamelliserte valnøtter

Annonse: Stonewall Kitchen Hei, Dette er en myk og deilig kake, som gir varme når det er kald vinter ute. *heart*  Kakebunnene lages med lønnesirup og brunt farinsukker, og får fantastisk smak og konsistens. Kaken fylles med en ostekrem som også inneholder lønnesirup og brunt farinsukker.  Som herlig kontrast til den myke kaken har jeg lagt knasende valnøtter på toppen, som jeg har karamellisert i lønnesirup.  Utrolig god kake! 

2018-12-12 22:01 Kladdkake med hvit sjokolade og safran

Til Luciadagen er det jo Lussekatter som gjelder, men lag gjerne en deilig kladdkake med safran i tillegg. Kaken er utrolig lettvint og rask å lage!   En kladdkake skal bli bløt og litt "kladdete" i konsistensen og lages vanligvis med mørk sjokolade. Her er i stedet en lys julevariant med hvit sjokolade, som i tillegg altså smaksettes med safran og appelsin. Server gjerne pisket krem ved siden av. En nydelig kake som passer veldig godt til adventstiden.

2018-12-11 22:06 Daddelmarsipan

Marsipan er jo så godt! Noe av det beste jeg vet faktisk! *yum*  Du finner oppskrift på kjempegod Hjemmelaget marsipan fra før her på Det søte liv. Denne gangen har jeg laget en kjempesunn og vegansk variant, som lages med KUN MANDLER OG DADLER! Både konsistens og smak blir nydelig synes jeg! Til fest kan du gjerne pynte med mørk sjokolade (og hakkede mandler og gullstøv :) ). 

2018-12-10 22:19 Marinert parmesan

Marinert parmesan med oliven, urter, hvitløk, chili og valnøttolje.  Dette er snadder! *yum* Marinert ost er lett å lage, og kjekt å servere enten det er som tilbehør til koldtbord, sammen med kjeks, i en salat eller bare for å sitte og småspise i lag. Et glass med marinert ost er også godt egnet som velsmakende gave. 

2018-12-08 19:23 Christmas Sugar Cookies (julete vaniljekjeks)

Annonse: Adlibris Hei, Har du bakt i dag? Da er du ikke alene!  :D  Det har vært helt vanvittig mye trafikk på bloggen her i dag, og til og med nå på lørdagskvelden er det over 2000 inne samtidig og leter etter oppskrifter. Utrolig gøy for meg at så mange bruker oppskriftene her på Det søte liv! :)   Jeg har laget amerikanske "Christmas Sugar Cookies" i dag. Dette er kjempegode vaniljekjeks som stikkes ut som stjerner, hjerter og det du måtte ønske av julete figurer. Kakene pensles med eggehvite og drysses med rødt, grønt og hvitt sukkerstrøssel før steking. Resultatet blir utrolig fine og dekorative vaniljekjeks! Mørdeigen jeg har brukt til denne oppskriften er veldig god å kjevle ut. Enda lettere blir det med bra utstyr som du kan få tak i hos Adlibris.no, og jeg kan da spesielt anbefale å bruke en skikkelig god bakematte og kjevle med non-stick belegg, som hindrer at deigen setter seg fast til bordet og til kjevlen. Supre produkter, som så klart kan brukes til alt av utkjevling, enten det gjelder kakedeig, marsipan og you name it! I kjøkkenkategorien til Adlibris.no finner du massevis av annet bakeutstyr også, herunder bakepenselen jeg brukte da jeg lagde disse kjeksene.  Lag noe nytt til jul i år, og prøv stilige "Sugar Cookies"! Det er jo ikke bare pepperkaker som kan stikkes ut med former, og disse vaniljekjeksene har mild, god smak som alle liker. Og så er det jo gøy at kakene er fargerike og fine! 

2018-12-07 08:28 Karameller med vanilje og ingefær

Det å koke karameller er virkelig noe jeg forbinder med førjulstiden!  Du finner allerede flere varianter HER på Det søte liv. Denne oppskriften fikk jeg av journalist Siri, som intervjuet meg på denne tiden i fjor i forbindelse med at jeg lagde et kakebilag til ukebladet Hjemmet. Et par dager etter at vi traff hverandre, sendte hun meg en epost der hun skrev at hun hadde tenkt på meg den morgenen mens hun lagde fløtekarameller etter sin mors gamle oppskrifter. "Litt ingefærkrydder, bittelitt salt og blanding av vikingmelk og fløte gjør SUSEN. Try it!", skrev hun til meg, og da ble jeg virkelig nysgjerrig og måtte spørre om oppskriften. Heldigvis fikk jeg den, tusen takk Siri!  *heart*  Det er slike gamle, velprøvde oppskrifter som virkelig er GULL å ta vare på!  Nå er oppskriften testet ut av meg også, og karamellene ble utrolig gode! 

2018-12-06 20:55 Raw Matcha-kuler

Nå er det mange som stresser for å komme i havn med alt før jul. Det gjelder meg også, så her kommer det en oppskrift som både er kjapp å lage og å skrive. :) Det er mange som har spurt meg om jeg ikke kan lage noe mer med matcha (jeg har tidligere publisert Matcha-iskrem her på bloggen). Matcha er grønn te i pulverform (ordet er japansk og kommer fra "ma" og "cha" som betyr "malt te"), som anses å ha en rekke helsebringende effekter. Her har jeg brukt matchapulveret i noen supergode rawfood energikuler, som for øvrig lages med dadler og macadamianøtter (eller skåldede mandler), litt kokosolje og søtning. Jeg har i tillegg rullet kulene i mandelmel blandet med matchapulver, som gir den kule, grønne fargen. Disse kulene er perfekte hvis du ønsker å lage noe snop, som også er sunt for kroppen!

2018-12-04 22:04 Suksessmuffins (Suksesscupcakes)

Jeg elsker suksesskake i alle varianter! Her har du en muffinsvariant av suksesskake, eller kall det gjerne cupcake om du vil, for muffinsen dekkes jo med krem. Deilig suksesskrem! *yum*  Og selve muffinsen er en myk mandelmuffins, som er god i seg selv, og enda bedre med suksesskrem-toppingen!  Oppskriften gir 20 stk.

2018-12-03 19:55 Diplomatpudding

Diplomatpudding er en av julens mange, deilige desserter! Desserten er som en lux-versjon av Brødpudding, som finnes i mange varianter her på Det søte liv. I stedet for brød brukes det her et søtt og luftig sukkerbrød, som først dynkes med portvin (eller rom) og deretter overhelles med en eggeblanding som inneholder både en god skvett fløte og mye, ekte vanilje. Mmmm....  Tørkede frukter, nøtter og røde cocktailbær bidrar til julestemningen.   Server med rørt syltetøy som jeg har gjort her, eller iskrem, hjemmelaget vaniljesaus eller karamellsaus. Opprinnelsen til Diplomatpuddingen er egentlig fransk ("Diplomate au Bavarois"), og der serveres gjerne vaniljesausen crème anglaise ved siden av.

2018-11-30 15:38 Poke Cake med karamell

Hei, hei! Ja, så er det jammen meg desember, og julen er rett rundt hjørnet! Jeg drar til København denne helgen for å kjenne på julestemningen der. :)  Før jeg setter meg på flyet, kommer det her ei aldri så litta adventskake...!  ;)   Dette er en berømt, amerikansk drøm av en sjokoladekake, og bilder av denne kaken er blant de mest populære på bildetjenesten Pinterest. «Poke Cake» er kaker som det stikkes store hull i etter steking og som deretter overhelles med noe flytene som dermed trekker ekstra godt ned i kaken. Dette er en saftig sjokoladekake som helles over på denne måten med flytende, varm karamell. På toppen dekkes kaken med pisket krem. Resultatet blir fantasisk godt!

2018-11-29 18:56 Portvinsgelé

Hjemmelaget portvinsgelé - FANTASTISK TIL OST! 

2018-11-27 22:21 Lun sjokoladepuddingkake

Plutselig ble det iskaldt ute!   På slike kalde, mørke novemberdager gjelder det å kose seg innendørs! Denne spennende, amerikanske oppskriften gir en bløt sjokoladekake med flytende partier. Kaken kalles «Warm Chocolate Pudding Cake», men jeg har publisert oppskriftene «Floating Brownie» og «Devil’s float» tidligere, som ligner på denne. Konseptet er det samme i alle disse tre oppskriftene: Deigen drysses med masse kakao og sukker og overhelles deretter med kokende vann. Så skjer det noe mystisk under stekingen; etter å ha vært i ovnen danner det seg fast kake på overflaten, med mørk, seig, varm, deilig sjokoladesaus under. Mmmm.... fantastisk godt. Blir som en flytende brownie... *yum*   Spises gjerne lunken med vaniljeis.

2018-11-25 23:20 Sjokoladekonfekt med karamellisert melk (dulce de leche)

Annonse: Bakeren og kokken Hei, I helgen har jeg kost meg med fantastisk god, hjemmelaget sjokoladekonfekt fylt med karamellisert melk ("dulce de leche"). "Dulce de leche" betyr "søt melk" og lages med melk og sukker som kokes så lenge at melken karamelliseres. "Dulce de leche" fås kjøpt ferdiglaget i mange norske matbutikker, og kan også lages selv ved å koke en boks med søtet, kondensert melk i 3-4 timer.  Til å støpe den vakre halvkuleformede sjokoladekonfekten har jeg brukt en kjempepraktisk sjokoladeform av merket Blomsterbergs som fås kjøpt i en den fantastiske nettbutikken til Bakeren og kokken. Formen er praktisk fordi halvkulene er laget av silikon mens resten av formen av laget av stål. Det gjør at formen er stabil og fin å flytte på og jobbe med, samtidig som det er lett å trykke den ferdiglagde konfekten ut av formene. Produktet er utviklet av den erfarne, danske konditoren Mette Blomsterberg, som nå har kommet med sin egen kjøkkenserie. Flere av hennes produkter finner du HER, og jeg synes det er så mye bra! Til å smelte sjokoladen over vannbad har jeg brukt hennes "Charlotteskål" som er spesielt utviklet for dette formålet. Skålen regulerer varmen veldig fint og har søte, hjerteformede ører som hviler oppå kanten av kjelen.  Med det rette utstyret er det lett å lage fylt sjokoladekonfekt! Oppskriften gir 12 stk. 

2018-11-24 23:56 Pumpkin Spice Blondies

Happy Thanksgiving!  Her har du amerikanske, lyse "Blondies" som har brownies-konsistens, men hvor mørk sjokolade er byttet ut med most gresskar, krydder, pekannøtter og hvit sjokolade.  Smakfulle og kjempegode kaker!  Oppskriften er til liten langpanne.

2018-11-23 00:15 Karameller med Vikingmelk

Annonse: Vikingmelk Hei! Nå er det ikke lenge til desember og juleforberedelsene kan så smått begynne. Noe av det beste man kan lage i god tid før jul er karameller. Og hva er vel en jul uten hjemmelagde karameller??! Karameller holder seg gode i flere måneder og kan oppbevares både i kjøleskapet og i romtemperatur. Myke, hjemmelagde karameller er koselig å sette frem i førjulstiden, og er helt supre å gi bort i gave hvis du skal på julebesøk! Denne oppskriften på karameller inneholder Vikingmelk, som gir veldig god smak og dessuten fin glans på karamellene.

2018-11-22 20:10 Grove pizzasnurrer

Annonse: Mutti Heisan! Denne uken har datteren min fått Grove pizzasnurrer i skolesekken hver dag, og gjett hvem som har vært strålende fornøyd med denne ordningen?  Både hun og jeg! :)  Hun, fordi hun elsker pizzasnurrer, og jeg, fordi det krever kun 2 sekunder å ta en pose pizzasnurrer ut av fryseren og legge den i sekken på morgenen! :D  Pizzasnurrene tiner i sekken slik at de er klare til at hun kan spise dem til lunsj. Jeg kan altså varmt anbefale å lage en porsjon Grove pizzasnurrer og fryse ned i porsjonsposer - så er matpakkene klare for mange dager fremover. Selvsagt er det viktig at pizzasnurrene til lunsj er både sunne og velsmakende, derfor tilsetter jeg grovt mel i deigen og lager fyllet med karbonadedeig og skikkelig god tomatsaus. Til det er Mutti finhakkede tomater (polpa) ypperlig egnet! Dette er et fantastisk kvalitetsprodukt der det brukes kun solmodne tomater fra Parma-regionen i Italia, som gir den gode, ekte tomatsmaken. Enda enklere blir det dersom du bruker Mutti pizzasaus, som lages med samme type italienske tomater, og som i tillegg er ferdig krydret slik at sausen smaker helt som en klassisk, italiensk pizzasaus skal smake! 

2018-11-17 22:10 Varm kakao

Annonse: Adlibris.no Hei, Nå på kalde, mørke novemberdager er det om å gjøre å fokusere på stemningen hjemme og gjøre det skikkelig varmt og hjemmekoselig. :)   Noe av det beste som finnes er å kose seg med varm kakao! Det er så enkelt og så utrolig godt!  *yum*   Til serveringen har jeg her brukt en utrolig flott og praktisk brett, i tillegg til nydelige, hvite krus og glassbrikker av tre. Og så har jeg brukt en kjempefin visp med treskaft til tilberedningen.  Alle disse produktene får du kjøpt i den fantastiske nettbutikken til Adlibris.no, som har et enormt bra utvalg av produkter innen kjøkken og servering. 

2018-11-17 14:44 Statoilboller

Dette er en oppskrift som har florert lenge på nettet som "Statoilboller", og stammer nok fra den tiden Statoil hadde bensinstasjoner over hele landet hvor man kunne kjøpe varme, myke, nystekte boller. Nå har jo disse bensinstasjonene forsvunnet for lengst (eller blitt til Circle K), men bolleoppskriften lever videre. Statoilbollene blir veldig myke og gode, og har herlig kardemommesmak. Det er også et poeng at bollene skal settes tett ved siden av hverandre på platen slik at de vokser sammen under stekingen. Da må man dra de ferdigstekte bollene fra hverandre og de blir ekstra myke i kantene.   Oppskriften gir 20 boller. 

2018-11-15 20:32 Classic Devil's Food Cake

Dette er djevelkaken som smaker himmelsk!  En klassisk, amerikansk "Devil's Food Cake" kjennetegnes av supersaftige sjokoladekakebunner og en UTROLIG GOD sjokoladekrem!  Jeg har tidligere laget en annen variant av denne kaken med hvit marengskrem ("Angel Frosting"), (se Devil's Food Cake with Angel Frosting), som også er fantastisk god, men helt ærlig så må jeg si at denne sjokoladekremen her er helt uslåelig! En "Devil's Food Chocolate Frosting" er helt spesiell ved at den lages med melkepudding i tillegg til sjokolade, smør og brunt sukker. Det gjør at sjokoladekremen blir både nydeligere, litt lettere, mer kremete og veldig mye blankere å se på enn andre sjokoladekremer. Ååå, love it! ♥ La deg forføre av denne magiske sjokoladekaken du også! 

2018-11-13 00:14 Raw pepperkakekuler

Hei, Beklager at det har vært stille her på bloggen i noen dager. Det skyldes ikke bare at jeg har vært på reise, men også at hele bloggen har blitt flyttet over til ny og mye kraftigere server. Takket være flinke gutter som har hjulpet meg med det tekniske, har denne flytteprosessen gått glatt og smertefritt, og Det søte liv står nå rustet for å tåle enda mer innhold og enda større trafikk!  Så da er det bare å kjøre på videre!  :)  Nytt og renere bloggdesign lanseres etter planen i januar, og jeg gleder meg til dere får se.  Det er fortsatt en stund til jul, men jeg har fått så mange spørsmål om oppskriften på raw pepperkakekuler etter at jeg postet et bilde på instastories, at jeg tenkte jeg ville publisere denne oppskriften her på bloggen allerede nå.  Som navnet indikerer, er dette kuler som lages med rå ingredienser og skal følgelig ikke stekes. Dette er sunn julegodis som også egner seg for veganere og de som ønsker å unngå smør, mel og hvitt sukker. Raw pepperkakekuler er dessuten utrolig gode - nesten som å spise kald pepperkakedeig!  *yum*   Kulene kan gjerne lages allerede nå og oppbevares kjølig frem til jul! 

2018-11-06 21:41 Klassisk sjokoladekake med kakao

Annonse: Dr.Oetker Hei, Her kommer en super oppskrift på en utrolig anvendelig kake!  En sånn klassisk sjokoladekake som alle liker og som passer til alle anledninger!  *smile_chrome*   Kakebunnen blir saftig og myk, og fylles med en kjempedeilig, luftig sjokoladekrem. Både kaken og sjokoladekremen lages med gode mengder kakaopulver, og med det nye kakaopulveret til Dr.Oetker, får du en virkelig god og akkurat passe sterk sjokoladesmak på kaken!

2018-11-05 22:31 Søt focaccia med kanel, sukker og vaniljekrem

En stor bollekake i langpanne med masse kanel, sukker og vaniljekrem - ja, at dette blir populært er nokså "bankers"! :) Focaccia finner du i mange varianter her på Det søte liv, og jeg har også laget en søt bollevariant tidligere, se Søt focaccia med vaniljekrem og bær. Denne gangen altså en versjon med et klassisk kanel- og vaniljekremfyll som alle liker!  Oppskriften er til stor langpanne.  

2018-11-04 22:30 Mokkakake

Annonse: Bakeren og kokken Mokkakake er en FANTASTISK GOD kremkake med smak av kaffe og sjokolade! Kaken består av en lett og luftig sukkerbrødbunn som er smaksatt med kaffe og som dynkes med kaffemelk. Kaken fylles med pisket fløtekrem, som også er smaksatt med kaffe. Kaken er dessuten dekket med en deilig, mørk kaffe- og sjokoladeglasur. En NYTELSE i hver munnfull... Mmmmm... *yum*   Det er nokså mye kaffe i denne kaken, og da er det jo viktig at kaffen er god! Jeg bruker avkjølt, traktet kaffe i både kake, fyll og glasur. Server kaken med en kopp varm, nytraktet kaffe!  Et produkttips/julegavetips: Du får for tiden nesten 40% rabatt på en super kaffetrakter fra Breville i den flotte nettbutikken til Bakeren og kokken (nå kun kr 499,-).

2018-11-03 20:59 Nice Cream med sjokolade og peanøttsmør

Nice Cream er basert på frosne bananer, og gir kremete iskrem som er full av sunne næringsstoffer som gjør godt for kroppen. Denne varianten er smaksatt med kakaopulver og peanøttsmør, og passer godt i høstmørket. Nå skal jeg krølle meg sammen i sofaen og kose meg med en stor skål sunn sjokoladeis!  :) God lørdagskveld! 

2018-11-01 22:31 Sjokoladelangpanne med kakao

Annonse: Dr.Oetker Heisan! Snart er det helg og alle hjerter gleder seg! :)  I hvert fall mitt, for det har vært en over gjennomsnittet tung og slitsom uke, men nå skal det i hvert fall bli deilig å roe ned og kose seg i helgen! Og i neste uke blir det en tur til Roma, som jeg gleder meg veldig til. *heart* I anledning helgen tenker jeg det passer med denne oppskriften på en superenkel, men likevel kjempegod sjokoladekake i langpanne!  Kakerøren lages med kakaopulver så du trenger ikke å smelte sjokolade (jeg brukte her det nye kakaopulveret fra Dr.Oetker, som gir en veldig fin sjokoladesmak på kaken). Kaken lages for øvrig med surmelk (kefir eller kulturmelk) og inneholder ikke egg, og deigen skal bare røres raskt sammen, så dette er en kake som er lettvint å lage. Kaken blir veldig saftig og glasuren er også supergod! Jeg har denne gangen delt kaken i små biter og pyntet med nydelige, fargerike gelehjerter (også de fra Dr.Oetker).  Resultatet blir mange, skikkelig skjønne kakebiter! 

2018-10-31 22:28 Grove horn med ost og skinke

Her har du myke, halvgrove horn, som jeg har fylt med masse ost og skinke. Dette er bakverk som definitivt gjør hverdagen bedre!  :)  

2018-10-30 20:22 Edderkoppmuffins

Vil du bake noe morsomt og lettvint til Halloween uten at kaken ser for avskrekkende ut, er disse søte Edderkoppmuffinsene et supert tips! Du tryller dem enkelt frem med noen sukkerøyne, sjokoladestrøssel og lakrislisser. Edderkoppmuffinsene lages med utgangspunkt i supermyke sjokolademuffins med sjokoladekrem. De er skummelt gode! Oppskriften gir ca. 20 stk.

2018-10-28 09:25 Fotballbanekake / Fotballkake

Annonse: Slikkepott.no Hei, Det er ikke tvil om at det er mange fotballentusiaster blant oss. Dette er den ultimate kaken for å feire disse! Det er dessuten morsomt å lage en fotballbanekake! *smile_chrome*   En fotballbanekake (eller bare fotballkake, som mange sier) er lett å lage hvis du har det rette utstyret. Produktene finner du i den flotte nettbutikken til Slikkepott.no, se samleside HER og en ferdig sammensatt produktpakke HER. 

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.