Det glade kjøkken

Tid Innlegg
2020-06-13 10:31 Salat med jordbær og avokado

Det er sommervarme i store deler av landet i helgen, og mange har sikkert planer om å grille. I dag tenkte jeg å friste med en enkel salat med jordbær og avokado. En enkel sommersalat som passer godt til grillmaten. De søte og friske jordbærene […] Innlegget Salat med jordbær og avokado dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-06-10 13:48 Squashburger med halloumi

Jeg hadde litt halloumi liggende i kjøleskapet som jeg var usikker på hva jeg skulle bruke til. Resultatet ble en saftig squashburger med halloumi. Ved siden av serverte jeg en enkel hvitløksyoghurt (siden jeg også hadde litt yoghurt som hadde blitt stående) og sprøstekte kikerter. […] Innlegget Squashburger med halloumi dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-06-07 10:10 Tips for pleie av surdeig

På bloggen skriver jeg ofte mye om at surdeigsstarteren må være bakeklar, og at jeg mater den én gang i uken. For en som ikke har erfaring med surdeig så kan ofte pleie av bakteriekulturen virke litt komplisert. Selv har jeg holdt liv i surdeigsstarteren […] Innlegget Tips for pleie av surdeig dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-06-07 08:46 Focaccia av surdeig og spelt

I dag deler jeg en oppskrift på focaccia av surdeig og spelt. Jeg må starte med å skrive at denne focacciaen ble slett ikke som jeg først hadde planlagt. I utgangspunktet skulle jeg lage en helt enkel focaccia av fint hvetemel, men da jeg oppdaget […] Innlegget Focaccia av surdeig og spelt dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-06-06 08:59 Cereal pancakes

Cereal pancakes – slik har du kanskje ikke spist pannekaker før. Men sjekk hvor digge de ser ut! Denne pannekake-frokostblandingen ble årets 17. mai-frokost hos oss. Fremgangsmåten er ikke så vanskelig. Du lager litt tykk pannekakerøre, hvor du blander inn rød og blå konditorfarge i […] Innlegget Cereal pancakes dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-06-03 07:12 Mukimo

Mukimo er en kenyansk rett bestående av poteter, og moste grønne grønnsaker (og mais). Jeg smakte retten for første gang da vi var i Kenya i fjor vår, og har nå laget min egen variant. I noen oppskrifter bruker de også gresskarblader, som skaper en […] Innlegget Mukimo dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-30 07:45 Sjokoladekake i langpanne med kokosdryss

Sjokoladekake i langpanne har jeg bestandig vært veldig svak for. Og selv om jeg lar meg imponere av flotte kaker på et stort kakebord, så har jeg alltid plass til en saftig langpannesjokoladekake. Faktisk så var mammas skuffkake (sjokoladekake i langpanne) favorittkaken min da jeg […] Innlegget Sjokoladekake i langpanne med kokosdryss dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-28 09:26 Blomkålsuppe med sprøstekte kikerter

Blomkålsuppe er en av de beste suppene jeg vet om, og er utrolig enkel å lage. Denne gangen har jeg laget en vegetarvariant av blomkålsuppen, med sprøstekte kikerter og purreløk. Stekt chorizo passer også godt som garnityr til suppen om du foretrekker, eller se oppskriftene […] Innlegget Blomkålsuppe med sprøstekte kikerter dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-26 06:41 Kjapp salat med sprø laks

For noen uker siden så delte jeg en utrolig kjapp og enkel salat med sprø laks på Instastory. Jeg skar opp laksebiter som jeg blandet med en ferdigpose crispy chicken, og mens laksen stod i ovnen gjorde jeg klar salaten. Jeg kunne så klart laget […] Innlegget Kjapp salat med sprø laks dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-24 09:54 Ukemeny – mai 2020

Da var det søndag igjen, og du er kanskje i gang med å planlegge neste ukes middag. Her er en ukemeny som kanskje kan være til inspirasjon. Som vanlig har jeg forsøkt å variere mellom ulike typer retter, med en blanding av kjøtt, fisk og […] Innlegget Ukemeny – mai 2020 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-23 08:46 Polarbrød med surdeig

Det er noe eget med å bake med surdeig. Ikke bare setter surdeigen og den lange hevetiden en ekstra god smak, men er også ekstra stas å bake brød når man har laget sin egen surdeigsstarter. Jeg har allerede publisert en oppskrift på grove polarbrød […] Innlegget Polarbrød med surdeig dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-20 14:32 Pølsegryte med ris

Jeg går ikke lei av gryter hvor man kan lage alt i en og samme gryte, og man slipper mye oppvask. Denne gangen har jeg laget «one pot»-pølsegryte med ris, en enkel og smakfull alt-i-ett gryte. Vær ikke redd for å eksperimentere med andre grønnsaker […] Innlegget Pølsegryte med ris dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-18 07:15 Middagstips: 10 raske og sunne middager

På hverdager prioriterer jeg ofte ikke å bruke så mye tid på kjøkkenet. Da vil jeg gjerne at middagene skal være sunne og næringsrike, og det er sjelden at jeg bruker noe mer enn en halvtime på tilberedingen. Ofte går jeg inn på samlesiden Middag […] Innlegget Middagstips: 10 raske og sunne middager dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-13 06:54 Kanelstjerne

Forrige helg hadde jeg planlagt å bake kanelsnurrer, men hadde lyst til å finne på noe nytt. Så istedenfor å lage de tradisjonelle snurrene, så bestemte jeg meg for å steke den som en stor kanelstjerne. Fremgangsmåten for å forme stjernen fant jeg inspirasjon på […] Innlegget Kanelstjerne dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-12 06:52 Tunfisksalat med vårløk

Nå har nok en påleggsalat funnet veien til bloggen, denne gangen en tunfisksalat med vårløk. Perfekt på brødskiva eller som et innslag på koldtbordet! Tunfisksalaten holder noen dager i kjøleskapet, og er nok til cirka 4-6 brødskiver (avhengig av hvor tykt lag med tunfisksalat du […] Innlegget Tunfisksalat med vårløk dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-10 09:34 Grovbrød med havrekli

I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på grovbrød med havrekli. Jeg har ingen tradisjon på å bruke så mye kli når jeg baker brød, for jeg synes de fort blir så smulete. Men disse grovbrødene med havrekli ble jeg veldig fornøyd med. De […] Innlegget Grovbrød med havrekli dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-09 08:22 Pizza med pepperoni og ananas

Ananas på pizza vet jeg det er mange som har meninger om. Mens noen mener at frukt ikke har noe på en pizza å gjøre så synes jeg det kan være veldig godt som en kontrast til den andre toppingen. Pizza med pepperoni og ananas […] Innlegget Pizza med pepperoni og ananas dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-05 06:50 Linsegrateng med potet

Det begynner å bli en stund siden første gangen jeg laget denne linsegratengen med potetlokk. En god og kjøttfri linsegrateng som metter skikkelig godt. Det er nemlig noen av kriteriene når vi spiser kjøttfritt til middag, det må mette og ikke minst at det fortsatt […] Innlegget Linsegrateng med potet dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-02 09:02 Tacosalat med biffstrimler

Forrige helg bestemte jeg meg for å lage tacosalat. Jeg hadde egentlig tenkt å følge en tidligere oppskrift på tacosalat fra bloggen, men underveis i innkjøpet ble avviket fra den opprinnelig oppskriften stadig større og større. Resultatet ble en utrolig digg tacosalat med biffstrimler. Ja […] Innlegget Tacosalat med biffstrimler dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-05-01 09:31 Havrekjeks med sjokolade

Forrige helg tenkte jeg det var kjekt å ha en boks kjeks stående i skapet, og jeg bestemte meg for å lage noen enkle havrekjeks med sjokolade. Tanken var veldig god, men faktum er at siden forrige helg har jeg småspist kjeks, og kakeboksen er […] Innlegget Havrekjeks med sjokolade dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-28 20:55 Kreolsk kyllingsalat

Det eneste jeg angrer på da jeg laget en hjemmelaget variant av kreolsk kyllingsalat er at jeg ikke laget dobbelt porsjon når jeg først var i gang. For søren klype dette var godt! Jeg har bestandig trodd at jeg ikke er så kjempestor fan av […] Innlegget Kreolsk kyllingsalat dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-26 09:32 Ukemeny – april 2020

Nok en uke går mot slutten og jeg ønsker denne søndagen å dele en ny ukemeny med dere lesere. Som vanlig har jeg forsøkt å lage en variert meny. Her finner du både oppskrifter med kjøtt, fisk og kjøttfrie oppskrifter. Og som for tidligere ukemenyer […] Innlegget Ukemeny – april 2020 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-25 08:43 Pastaform med skinke

Ost og skinke er et av kjøpene som går igjen nesten hver gang vi er på butikken, selv om vi fra tid til annen glemmer å sjekke på forhånd om vi faktisk har det. For noen uker siden resulterte det i at vi hadde flere […] Innlegget Pastaform med skinke dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-23 09:02 Proteinrundstykker

De siste årene har oppskrifter på proteinrundstykker med cottage cheese og havregryn florert på nettet. Selv må jeg innrømme at disse har aldri falt helt i smak hos meg, men vi er jo alle forskjellige. Derimot har jeg kommet frem til min egen variant av […] Innlegget Proteinrundstykker dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-21 09:18 Enkel torskegryte

Jeg synes at fiskegryte er en fin måte å få dekket anbefalingen om inntak av fisk. Den har mye smak, og fiskesmaken forsvinner litt i resten av gryten. I tillegg er jo også gryter en kjempefin måte å bli kvitt litt slitne grønnsaker på. I […] Innlegget Enkel torskegryte dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-19 08:03 Grove rundstykker

Det er ikke så ofte at jeg lager tradisjonelle rundstykker, da det ofte går i grovbrød eller eltefrie rundstykker. Men nå i disse hjemmekontor-tider så synes jeg det er fint å variere litt. Så da brødboksen var tom tidligere denne uken, bestemte jeg meg for […] Innlegget Grove rundstykker dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-18 08:22 Slik lager du eggesalat

Denne eggesalaten laget jeg første påskedag hos oss. Hadde jeg planlagt litt bedre så hadde jeg sikkert lagt den ut på bloggen i forkant av påsken, slik at også du kunne servert deilig eggesalat på påskemorgenen. Men faktum er at dette skjedde veldig impulsivt, og […] Innlegget Slik lager du eggesalat dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-16 06:41 Bringebærsmoothie

Plutselig ble det nesten sommertemperaturer her i Oslo. Selv om dagene går til hjemmekontor, så er det godt å kunne unne seg en liten smoothie i blant. I dag tenkte jeg å dele en oppskrift på en enkel bringebærsmoothie, med bare 3 ingredienser. Denne kaster […] Innlegget Bringebærsmoothie dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-14 14:00 Grillet tunfisk med mangosalsa

Vi er bare i midten av april, og allerede har jeg grillet opptil flere ganger. Denne gangen har jeg grillet tunfisk, som jeg serverte sammen med en frisk og god mangosalsa. Det var rett og slett fantastisk godt, både fisken og salsaen, og egner seg […] Innlegget Grillet tunfisk med mangosalsa dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-13 10:42 Søtpotetfries

Søtpotet er et populært tilbehør til både kjøtt, fisk og vegetarretter. Selv har jeg aldri vært så kjempefan av smaken av søtpotetene, men må innrømme at søtpotetfries kan gå ned på høykant. Jeg er dog ikke så glad i frityrstekt mat, så disse har jeg […] Innlegget Søtpotetfries dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-11 08:49 Biffsnadder med béarnaisesaus

Si hei til en skikkelig klassiker – biffsnadder med béarnaisesaus! Som tilbehør serverte jeg noen sprø ovnsbakte poteter, med andre ord en skikkelig digg helgemiddag som bare skal nytes. Dette var også første gang jeg laget béarnaisesaus fra bunnen av, så jeg var i utgangspunktet […] Innlegget Biffsnadder med béarnaisesaus dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-10 07:18 Sprø ovnsbakte poteter

Er det noe jeg er glad i så er det skikkelig sprø ovnsbakte poteter. Jeg vil helst ikke ha de frityrstekte, men gjerne ovnstekte, sprø på utsiden, samtidig som de er myke inni. Til min store irritasjon så har jeg aldri blitt helt fornøyd fornøyd […] Innlegget Sprø ovnsbakte poteter dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-09 08:50 Luftige rundstykker

For ikke så lenge siden laget jeg noen utrolig luftige og saftige rundstykker. De er ikke like grove som mange av de andre oppskriftene  på rundstykker her på bloggen, men er halvgrove ifølge grovhetsskalaen. Rundstykkene er kjempefine til å fylle opp fryseren med, og passer […] Innlegget Luftige rundstykker dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-08 06:46 Kinderegg med panna cotta

Har du lyst til å gjøre noe litt mer spennende ut av påskefrokosten? Fyll kinderegg med panna cotta og pasjonsfrukt og plasser de i et eggeglass på frokostbordet. Liten og god dessert som blir svært populær hos både store og små. Synes du disse kindereggene […] Innlegget Kinderegg med panna cotta dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-05 09:17 Dalgona kaffe

Har du hørt om dalgona kaffe? Om du ikke har det så er det ikke så rart, for inntil en liten uke siden så var det faktisk helt ukjent for meg også. Dalgona kaffe er en slags iskaffe, et kaffeskum som toppes i et glass […] Innlegget Dalgona kaffe dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-04 08:54 Skoleboller (skolebrød)

Skoleboller, eller kall de gjerne skolebrød eller olaboller om du vil! I hvertfall, skoleboller er søt gjærbakst formet som en rund flat hvetebolle. I midten av bollene fylles en gul vaniljekrem, og blir dekorert med melisglasur og kokosmasse rett før servering. Skoleboller egner seg svært […] Innlegget Skoleboller (skolebrød) dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-04-01 06:32 Hjemmelaget italiensk gryterett

I dag tenkte jeg å fornye en gammel poseklassiker, nemlig italiensk gryterett. Dette var gjerne lørdagsmiddagen hjemme hos oss, servert med loff med smør og en enkel kinakålsalat. Husker godt at jeg fikk hjelpe til med å hakke en stor klump med frossen kjøttdeig, som […] Innlegget Hjemmelaget italiensk gryterett dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-30 14:57 Vinn Weber Connect

[REKLAME] Jeg er så heldig at jeg har fått et steketermometer fra Weber som jeg tenkte å gi bort. Konkurransen er svært enkel og du kan både lese mer om den og delta via min Instagram-profil. Et digitalt steketermometer kan være et utrolig nyttig hjelpemiddel, […] Innlegget Vinn Weber Connect dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-30 07:12 Lynkjapp betasuppe

At man velger å kjøpe en pose med betasuppe er for meg et mysterium. Man lager jo en lynkjapp hjemmelaget variant på kun 10-15 minutter, som både smaker bedre og er mer næringsrik. Man kan så klart ta seg bryet med å skrelle og kutte […] Innlegget Lynkjapp betasuppe dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-28 08:27 Verdens beste daimiskake

Mammas oppskrift på daimiskake, her snakker muligens om verdens beste daimiskake! Så klart helt subjektivt, men jeg kan med hånden på hjertet si at dette er den beste iskaken jeg vet om. Jeg har vokst opp med denne kaken, og flere juler lagde ikke mamma […] Innlegget Verdens beste daimiskake dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-26 08:22 Hjemmelaget fiskegrateng

Hjemmelaget fiskegrateng altså! Snakk om undervurdert middagsrett! Ikke bare er fiskegrateng en kjempefin måte å bli kvitt fiskerester på, men smaker jo så utrolig godt. For en tid tilbake var det en følger som sendte bilde av store mengder fiskegrateng som hun hadde laget. Etter […] Innlegget Hjemmelaget fiskegrateng dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-24 06:31 Tortellinisuppe

På fredag kunne du se meg lage denne tortellinisuppen på Instastory, og flere av dere spurte om jeg kunne legge ut oppskrift. Ja, faktisk var det noen som faktisk fulgte Instastoryen og laget sin egen variant. For resten av dere er ventetiden over, for her […] Innlegget Tortellinisuppe dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-22 08:44 Slik lykkes du med brødbaksten

Det er få ting som slår både lukten og smaken av nybakte grovbrød. Spesielt i det siste har det gått ekstra mye brød, og kjøkkenmaskinen tas frem med jevne mellomrom for å lage en ny batch. Jeg vet det er mange som sliter litt med […] Innlegget Slik lykkes du med brødbaksten dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-21 07:17 Rislapper

Rislapper er en slags søt pannekakerøre med risengrynsgrøt i, og nytes gjerne som en enkel dessert, til kaffen eller rett og slett som en fantastisk digg start på dagen. Jeg har noen vage minner av rislapper fra barndommen, og husker det bestandig var litt stas […] Innlegget Rislapper dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-19 07:18 Ovnsbakt skrei med syltet gulrot

For noen uker siden var jeg på en jobbtur til Tromsø. På kvelden dro jeg ut og spiste på Skirri, og fikk server utrolig god ovnsbakt skrei med med syltet gulrot, jordskokk- og potetmos og fritert grønnkål. Fantastisk deilig middag med norsk fisk på sitt […] Innlegget Ovnsbakt skrei med syltet gulrot dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-17 05:53 12 lunsjtips for deg med hjemmekontor

På arbeidsplassen min forholder vi oss strengt til myndighetenes råd, og sitter derfor alle mann for tiden på hjemmekontor. Dette er et så utrolig viktig tiltak, og jeg setter stor pris på at jobben min er med på denne dugnaden! I tillegg unngår både jeg […] Innlegget 12 lunsjtips for deg med hjemmekontor dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-15 12:03 Ukemeny – mars 2020

I disse tider er det lurt å følge myndighetenes anbefalinger om å unngå mest mulig nærkontakt med andre. Selv er jeg i gang med å planlegge innkjøp for en hel uke av gangen, slik at jeg slipper unødvendig eksponering. Og nei, jeg oppfordrer ingen til […] Innlegget Ukemeny – mars 2020 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-14 07:58 Saftig grovbrød med rug og gresskarkjerner

Forrige helg så hadde jeg en skikkelig bakeøkt hjemme, hvor jeg laget disse safitge grovbrødene med litt rug og gresskarkjerner. Rugmelet tilsatte jeg for å få litt ekstra smak på brødene, og gresskarkjerner og linfrø er også med å holde på fuktigheten og gi struktur […] Innlegget Saftig grovbrød med rug og gresskarkjerner dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-10 19:08 Spagetti og kjøttsaus av kyllingkjøttdeig

Spagetti og kjøttsaus av kyllingkjøttdeig er en kjapp og enkel hverdagsmiddag. Kyllingkjøttdeigen er også mye billigere en kjøttdeig eller karbonadedeig av storfe, og gjør at dette blir en rimelig middag til under hundrelappen. Tilsett gjerne 1/2 – 1 chili i kjøttsaus dersom du vil piffe […] Innlegget Spagetti og kjøttsaus av kyllingkjøttdeig dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-07 08:33 En enkel oppskrift på sjokolademousse

For meg som er så glad i sjokolade så er en hjemmelaget sjokolademousse en skikkelig innertier. Moussen kan man enten servere som en enkel dessert servert i fine glass, som kakefyll,  som fyll i vannbakkels eller erstatt den enkle varianten jeg brukte i denne oreokaken. […] Innlegget En enkel oppskrift på sjokolademousse dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-06 17:40 Halvgrove surdeigshorn med ost og skinke

Det er utrolig kjekt å kunne fylle opp fryseren med noen halvgrove horn. Da har man kjappe måltider bare minutter unna når blodsukkeret kryper nedover. For en stund siden lagde jeg noen halvgrove surdeigshorn med ost og skinke, utrolig kjekke å ha i fryseren. Surdeigsstarteren […] Innlegget Halvgrove surdeigshorn med ost og skinke dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-03-03 05:39 Stekt kveite med mangosalat

Hver gang jeg er hjemme hos mamma og pappa på Helgeland pleier jeg å gjøre et aldri så lite dypdykk i fryseren. Jeg er oppvokst på gård ute ved kysten, så det er like spennende hver gang å se hva jeg kan finne. Forrige gang […] Innlegget Stekt kveite med mangosalat dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-29 09:01 Surdeigspizza med salchicha og vårløk

I dag drister jeg meg til å dele en ny oppskrift på surdeigspizza med dere lesere. Jeg innser at det begynner å bli utrolig lenge siden sist jeg delte litt surdeigsglede her på bloggen, og det skyldes rett og slett sløvhet fra min side. Stort […] Innlegget Surdeigspizza med salchicha og vårløk dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-27 16:37 Stekt skrei med potetmos og chorizosalat

Jeg er utrolig glad i skrei, og denne oppskriften på stekt skrei med potetmos og chorizosalat er ikke noe unntak. Den enkle chorizosalaten tilfører ekstra smak til den ellers milde retten, og løfter smaksopplevelsen betraktelig. Nydelig middag på under halvtimen! Om du har litt ekstra […] Innlegget Stekt skrei med potetmos og chorizosalat dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-24 14:55 Ekstra enkel lapskaus

Lapskaus er enkel hverdagsmat som de aller fleste av oss har vokst opp med. Men fordi det fort blir litt styr med å skrelle og dele opp alle grønnsakene, så tenkte jeg å dele en oppskrift på en ekstra enkel lapskaus. Jeg har nemlig brukt […] Innlegget Ekstra enkel lapskaus dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-22 08:05 Vannbakkels med sprø topping og sjokolademousse

Jeg har aldri laget vannbakkels før, men synes det er gøy å gå litt ut av komfortsonen iblant. For et par helger siden bestemte meg ikke bare for å lage vannbakkels for første gang, men også å slå til med en sprø sjokoladetopping og fylle […] Innlegget Vannbakkels med sprø topping og sjokolademousse dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-19 19:02 Pannepizza (juksepizza) med chorizo

Pannepizza er en mellomting mellom pizza og pannekake, og er en enkel middag som lages på 15-20 minutter. Kall den gjerne for en juksepizza om du vil, for bunnen krever ingen hevetid og er en slags røre du steker i pannen. Har man rester av […] Innlegget Pannepizza (juksepizza) med chorizo dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-16 08:53 Ukemeny til vinterferien

Enten du er en av de som har tatt/skal ta vinterferie, eller du bare trenger litt ekstra inspirasjon om dagen, her kommer en helt ny ukemeny. Selv skal vi ikke ha noe ekstra fri, men vi kommer til å reise opp på fjellet mot helgen. […] Innlegget Ukemeny til vinterferien dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-14 14:56 Enkel oreodessert med jordbær

I dag er det 14. februar og det er også valentines day. Selv gjør vi ikke noe spesielt ut av denne kjærlighetsdagen, noe som heldigvis er gjensidig mellom meg og samboeren. Jeg synes jo det er utrolig flott at man av og til setter litt […] Innlegget Enkel oreodessert med jordbær dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-11 16:39 Stekt småsei med mangosalat

Stekt småsei med mangosalat er en ny vri på en kjent hverdagsmiddag fra barndommen. Den friske salaten løfter den magre fisken, og sammen med litt kokosris så blir dette en fantastisk god middag som kan nytes med god samvittighet. Jeg skulle egentlig panere fisken med […] Innlegget Stekt småsei med mangosalat dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-08 08:35 Halvgrovt grytebrød med gresskarkjerner

Det har gått mye i tradisjonell brødbaking de siste årene, og det begynner å bli en lenge siden forrige oppskrift på grytebrød. I dag tenkte jeg derfor å dele denne oppskriften på halvgrovt grytebrød med gresskarkjerner. Jeg har blitt skikkelig glad i å bruke gresskarkjerner […] Innlegget Halvgrovt grytebrød med gresskarkjerner dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-07 15:25 Pizza med marinert kylling

Denne uken ble ikke helt som jeg hadde tenkt. Det har vært ekstra mye å gjøre på jobb og da har bloggen blitt satt litt på vent. Men nå nærmer det seg heldigvis helg, og jeg skal endelig få litt etterlengtet tid på kjøkkenet og […] Innlegget Pizza med marinert kylling dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-02 08:20 Nanbrød med hvitløk

Mange av dere har sett at jeg har servert en del middagsretter med nanbrød i det siste, og også spurt om jeg kan dele oppskriften. Her kommer den endelig, oppskriften på hjemmelagede nanbrød med hvitløk! Gir totalt 6-8 fantastisk gode nanbrød, som enten kan nytes […] Innlegget Nanbrød med hvitløk dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-02-01 08:23 Snakker vi verdens beste kanelsnurrer?

Er det noe som er så godt som hjemmelagede kanelsnurrer til kaffen? Jeg har tidligere publisert flere ulike varianter, alt fra sjokoladeknuter, litt sunnere kanelsnurrer til  kanelsnurrer etter tangzhong-teknikken, men i dag deler jeg en oppskrift på helt tradisjonelle kanelsnurrer (eller skillingsboller om du vil). […] Innlegget Snakker vi verdens beste kanelsnurrer? dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-30 10:26 Utrolig god kyllingform med kokosmelk

Denne kyllingformen med kokosmelk er lekende lett å lage, og er klar for ovnen etter få minutter. Siden jeg laget denne på en lørdag slo jeg også til med hjemmelagede nanbrød, men det er ikke noe i veien for å servere den med salat og […] Innlegget Utrolig god kyllingform med kokosmelk dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-28 15:55 Frittata med skinke

Lurer du på hva forskjellen på en omelett og en frittata er? Jeg oppdaget nemlig i voksen alder at jeg har kalt alt for omelett, selv om det er noen forskjeller her. En omelett lages av blant annet av en ren eggeblanding, for så å […] Innlegget Frittata med skinke dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-25 08:57 Andebryst med pastinakkpuré og rødvinssaus

Stekt andebryst er bare så utrolig godt! I denne oppskriften har andebrystene fått selskap med pastinakkpuré og en enkel rødvinssaus, og ble en utrolig deilig middag som bare skal nytes. Jeg laget også ovnsbakt rosenkål, som passer godt til and. La gjerne andebrystene romtempereres før […] Innlegget Andebryst med pastinakkpuré og rødvinssaus dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-24 07:41 Ovnsbakt rosenkål med parmesan

Rosenkål! Rosenkål er en grønnsak jeg tror mange har et litt anstrengt forhold til. Mange spiser den til kalkun, men den litt bitre smaken gjør at det fort kan bli en kamp om å få barna til å spise disse Visste du at en av […] Innlegget Ovnsbakt rosenkål med parmesan dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-21 07:37 Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt

Dere som har fulgt meg en stund vet at jeg er svært glad i gryteretter. Faktisk har jeg til nå publisert over 40 ulike gryter på bloggen, og jeg har ingen planer stoppe med det første. Jeg har forøvrig samlet alle gryteoppskriftene mine på denne […] Innlegget Hverdagsgryte med strimlet svinekjøtt dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-19 08:13 Ukemeny januar – en sunnere start på året

Er du en av de som forsøker å få en sunnere start på året? Jeg har satt sammen et forslag til en sunn og variert ukemeny som forhåpentligvis kan være til inspirasjon. Her finner du oppskrifter med både fisk og kjøtt, resteoppskrifter og et vegetarvennlig […] Innlegget Ukemeny januar – en sunnere start på året dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-18 08:29 Hvit pizza med røkelaks

I dag tenkte jeg å dele en helt ny oppskrift på hvit pizza, nemlig hvit pizza med røkelaks. Perfekt dersom man har litt ekstra røkelaks liggende i kjøleskapet etter jul, eller man bare har lyst på en ny og spennende pizzavariant. Den hvite pizzasausen krever […] Innlegget Hvit pizza med røkelaks dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-14 14:36 Enkel wraps med indisk schwung

Vi er et par uker inn i det nye året, og flere av dere ønsker flere kjappe og sunne hverdagsmiddager på bloggen. I dag deler jeg derfor en oppskrift på enkel wraps med indisk schwung! Kyllingen har jeg marinert i en deilig krydderblanding med blant […] Innlegget Enkel wraps med indisk schwung dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-11 07:55 Tikka masala med blomkål

Tikka masala med blomkål er virkelig indisk vegetar på sitt beste! Her snakker vi skikkelig comfort food, som bare skal nytes og metter i lang tid. Utrolig god, og kommer definitivt til å bli laget igjen om ikke lenge. Selv om jeg ikke er vegetarianer, […] Innlegget Tikka masala med blomkål dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-09 16:29 Enkel ostekake av julens kjeks

Hva gjør man med restene av julekakene? Jo, man lager tidenes ostekake servert i glass. Denne desserten lager du på 15-20 minutter og er perfekt når man vil kaste sammen en dessert. Har du greid å spiste opp småkakene fra jul så er det jo […] Innlegget Enkel ostekake av julens kjeks dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-07 14:29 Panert lakseburger med mangosalat

I dag tenkte jeg at jeg skulle dele en oppskrift på panert lakseburger med mangosalat. Fantastisk god burger som er sprø på utsiden og saftig på innsiden. Servert med en frisk mangosalat så blir dette et kjempegodt fiskemåltid. Selv om vi spiser fisk flere ganger […] Innlegget Panert lakseburger med mangosalat dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-04 07:37 Enkle grovbrød med rug (med video)

Jeg er svært glad i å bruke både frø og korn i brødene jeg baker, men det krever jo litt ekstra planlegging for å få et skikkelig godt resultat. Og det er jo heller ikke alle som er like stor fan av det som meg. […] Innlegget Enkle grovbrød med rug (med video) dukket først opp på Det glade kjøkken.

2020-01-02 14:37 Lapskaus med karbonadedeig og chorizo

Lapskaus med karbonadedeig og chorizo er en kjapp og enkel middagsrett som lages på under halvtimen. Det er også en kjempefin anledning til å kvitte seg med litt slappe grønnsaker fra grønnsaksskuffen i kjøleskapet. Nå rett etter jul har man gjerne litt ekstra grønnsaker man […] Innlegget Lapskaus med karbonadedeig og chorizo dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-31 07:42 Et tilbakeblikk på 2019

Det går mot slutten på årets siste dag, og akkurat nå sitter jeg med en kaffekopp og med PCen i fanget og ser på dette maleriet av en solnedgang fra hytta. Snakk om perfekt avslutning på året! Om ikke lenge skal jeg starte på nyttårsmiddagen, […] Innlegget Et tilbakeblikk på 2019 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-30 06:35 Nyttårsmenyen 2019

Det er ikke lenge igjen til nyttårsaften, og du er kanskje allerede godt i gang med å planlegge menyen. Hvis du trenger litt inspirasjon så har jeg satt sammen to forslag til nyttårsmenyen. Selv har jeg kommet så langt at jeg har planlagt enten and […] Innlegget Nyttårsmenyen 2019 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-29 22:00 De mest populære oppskriftene i 2019

Det er ikke mange dagene igjen før 2019 er historie, og i den anledning har jeg sett litt nærmere på hvilke oppskrifter som har vært mest populære i året som har gått. Fra år til år så er det enkelte oppskrifter som går igjen som […] Innlegget De mest populære oppskriftene i 2019 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-26 12:57 Eltefrie rundstykker med linfrø

For et par uker siden hadde vi besøk på hytten, og til frokost ble det servert eltefrie rundstykker med linfrø. Rundstykkene er grove og kan røres sammen på få minutter kvelden i forveien, og ble godt mottatt av både samboer og besøk. Har du ikke […] Innlegget Eltefrie rundstykker med linfrø dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-23 14:01 Riktig godt jul

Det er lille julaften og årets juleoppskrifter har funnet sin vei til bloggen. Av årets oppskrifter juleoppskrifter så har kokosboller vært de som har slått best an hos dere lesere. I tillegg er mammas julebrød og peppermyntekuler utrolig populære. Har du ikke kommet helt i […] Innlegget Riktig godt jul dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-20 07:58 Deilig formrett med kjøttsaus og poteter

De siste månedene har potetene fått en skikkelig renessanse hos oss, og den ene potetretten etter den andre har blitt servert hos oss. Poteter er virkelig undervurdert, og kan jo også være både kortreist og mer næringsrik en den hvite risen som mange velger. Denne […] Innlegget Deilig formrett med kjøttsaus og poteter dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-18 07:23 Kolakaker

Kolakaker, brune pinner eller karamellkaker, kjært barn har mange navn. Da jeg var liten forstod jeg ikke hvorfor vi kalte disse for kolakaker, ikke var det cola i de og heller ikke smakte de det. Det var først i godt voksen alder at jeg fant […] Innlegget Kolakaker dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-14 08:25 Slik tilbereder du pinnekjøtt

Jeg har bestandig spist pinnekjøtt på juleaften, og når jeg kjenner lukten av pinnekjøtt som brer om seg, da slår julestemningen inn for fult. Pinnekjøtt med kålrabistappe og poteter – så enkel julemiddag, men samtidig så utrolig godt! Heldigvis har jeg en samboer fra Vestlandet, […] Innlegget Slik tilbereder du pinnekjøtt dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-13 16:26 Havreflarn

Havreflarn er en juleklassiker for mange og er svært enkle å lage. Bland smeltet smør med havregryn, eggedosis og litt mel og bakepulver, og det eneste som gjenstår er å steke kjeksene. Noen liker havreflarn helt enkle, mens andre (som meg selv) synes de blir […] Innlegget Havreflarn dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-09 07:45 Krydderstekte kikerter med potetmos

De krydderstekte kikertene har virkelig falt i smak hos oss. Ikke bare digger jeg konsistensen og smaken, men disse belgfruktene er både bærekraftige i tillegg til å være utrolig lettvint middagsmat. I denne oppskriften er det potetmosen som tar lengst tid å få ferdig, og […] Innlegget Krydderstekte kikerter med potetmos dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-06 11:39 Kokosboller

Kokosboller! Dette må bli en ny julekaketradisjon for min del, for fy søren hvor godt det er med kokosboller. Det er heller ikke så vanskelig å lage de. Kan du stivpiske eggehviter så er  du allerede godt på vei. Og for enkelthetens skyld så har […] Innlegget Kokosboller dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-05 11:58 Kyllinggryte med kokosmelk

Kyllinggryte med kokosmelk er enkel hverdagsmiddag som faller i smak hos oss. Gryten lages på 20-25 minutter, og man kan variere litt på ingredienslisten fra gang til gang. En litt annen variant av denne gryten er bali kyllinggryte, det er litt andre krydre og ingredienser, […] Innlegget Kyllinggryte med kokosmelk dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-12-02 07:32 Resteostesmørbrød

Har du rester fra helgens pizza eller taco? En brødskalk som begynner å bli litt for tørr, eller kanskje et ostestykke som har sett sine bedre dager? Da er ostesmørbrød midt i blinken! Passer godt som lettvint middag eller til kvelds. Her om dagen fant […] Innlegget Resteostesmørbrød dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-29 05:01 Nachos

Nachos er midt i blinken når man er på utkikk etter noe som gir deg den gode fredagsfølelsen  og tar kort tid å tilberede. Det tok cirka 20-30 minutter fra jeg startet med forberedelsene, og til at nachosen var ferdig. Har du ikke helt de […] Innlegget Nachos dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-27 04:51 Serinakaker

Serinakaker er blant de mest populære julekakene i Norge og har vært utbredt siden slutten av 1800-tallet. Kakene er sprø tvers gjennom, og har svært lang holdbarhet så lenge de får ligge i en tett boks. De er også utrolig lette å lage, og det […] Innlegget Serinakaker dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-25 05:34 Pasta med kjøttboller i tomatsaus

I ukedagene skal middagene gjerne lages i løpet av kort tid, og med ferdige kjøttboller i fryseren så var pasta med kjøttboller i tomatsaus servert på godt under halvtimen. Har du ekstra god tid kan du jo lage spanske kjøttboller helt fra bunnen av. Alternativt […] Innlegget Pasta med kjøttboller i tomatsaus dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-23 09:06 Eltefrie rundstykker med rug

Noe av det jeg liker best med de eltefrie rundstykkene er at de er perfekte til helgefrokosten. Man rører sammen deigen på få 4-5 minutter kvelden i forveien, deretter er det bare forme og steke de neste morgen. Det er få ting som er så […] Innlegget Eltefrie rundstykker med rug dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-20 07:51 Slik lager du granola

En typisk hverdagsfrokost hos oss består gjerne av mager cottage cheese, litt yoghurt, granola og kanskje noen friske bær eller en liten skje syltetøy. Bruker gjerne sukkerfrie varianter av både yoghurt og syltetøy. Kjapp og enkel frokost, og midt i blinken dersom man er litt […] Innlegget Slik lager du granola dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-17 12:17 Ukemeny – November

Før jeg vet ordet av det så er vi i midten av november, og det er bare en drøy måned til jul. Det er lite julestemning hos oss akkurat nå, men jeg lover deg at det kommer nye juleoppskrifter på bloggen etter hvert. Om du […] Innlegget Ukemeny – November dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-16 08:33 Jegergryte

Jeg blir ofte spurt om hva som er favorittretten min. Dette er jo et helt umulig spørsmål å svare på, fordi det varierer jo veldig fra årstid til årstid, om det er middag, dessert eller kaker mm. Nå som det er mørkt og kaldt ute […] Innlegget Jegergryte dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-14 11:16 Hasselbackpoteter

Hasselbackpoteter! Sjekk disse flotte potetene!  De er heller ikke så vanskelige å lage, krever bare litt knivferdigheter og en god runde i ovnen. Potetene blir lett sprø på utsiden, samtidig som de er myke inni. Med andre ord perfekt dersom man vil lage noe som […] Innlegget Hasselbackpoteter dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-12 13:56 Pitabrød med krydderstekte kikerter

Som du kanskje har fått med deg så har jeg fått skikkelig dilla på stekte kikerter om dagen. I dag deler jeg en ny oppskrift med disse herlighetene, nemlig pitabrød med krydderstekte kikerter. Sammen med et utvalg grønnsaker og en dæsj yoghurt eller rømme, så […] Innlegget Pitabrød med krydderstekte kikerter dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-10 09:03 Grovbrød med gulrot og linfrø

For et par uker siden laget jeg grovbrød med  gulrot og linfrø. Et fantastisk godt grovt brød hvor både gulrot og linfrø er med på å gjøre baksten ekstra saftig. Kommentarene strømmet også inn på Instagram da jeg la ut bilder underveis på Instastory. Ikke […] Innlegget Grovbrød med gulrot og linfrø dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-09 06:44 Veganske scones

I dag har jeg forsøkt meg på veganske scones, og de ble kjempegode! Kjappe å lage var de også. Tok under en halvtime fra jeg satte i gang til jeg kunne ta nystekte scones ut av stekeovnen. Med andre ord perfekte til helgefrokosten, når man […] Innlegget Veganske scones dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-07 06:21 Hverdagsgryter på under halvtimen

Jeg rett og slett elsker gryteretter! De passer til enhver anledning, og kan varieres i det uendelige. I dette innlegget skal det dreie seg om hverdagsgrytene, som gjerne er enkle, sunne og ikke minst kjappe å tilberede. Noe av det jeg liker med gryter er at […] Innlegget Hverdagsgryter på under halvtimen dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-05 05:53 Brokkolisuppe med spinat

Nyt en sunn og god brokkolisuppe i høst eller vinter. Server suppen som forrett, eller som en lettvint hovedrett med grovt brød med smør ved siden av. Brokkolisuppen er vegansk, men vær obs på at enkelte grønnsaksbuljonger kan inneholde spor av egg og fisk. Ønsker […] Innlegget Brokkolisuppe med spinat dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-11-02 08:24 Eltefrie rundstykker med gresskarkjerner

For en tid tilbake var jeg så heldig at jeg ble spurt om jeg hadde lyst til å gjøre en Instastory takeover for Mammabanden. En av oppskriftene jeg delte var en oppskrift på grove og eltefrie rundstykker med gresskarkjerner. Jeg fikk flere henvendelser rundt disse […] Innlegget Eltefrie rundstykker med gresskarkjerner dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-31 11:31 Biff stroganoff

Biff stroganoff er en kjapp middag når man skal kose seg litt ekstra, enten vi snakker lørdagsmiddag eller en ekstra digg hverdagsmiddag. Retten er en populær rett som kommer fra Russland, og er oppkalt etter kokken Alexander Sergejevitj Stroganov. Biff stroganoff er en middagsrett bestående […] Innlegget Biff stroganoff dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-28 07:40 Ovnsbakt gresskar med halloumi og stekte kikerter

Gresskar kan brukes til så mye mer enn å pynte til Halloween, og egner seg godt til matlaging. Man kan enten lage deilig gresskarsupper, som denne kremede gresskarsuppen, eller man kan lage deilig bakst, som gresskarmuffins eller krydderkake med gresskar. I dag deler jeg en […] Innlegget Ovnsbakt gresskar med halloumi og stekte kikerter dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-27 09:37 Ukemeny – oktober 2019

Det er klart for en ny ukemeny her på bloggen. Som tidligere så forsøker jeg å gjenbruke en del av råvarene gjennom uken, og la det gå en rød tråd gjennom ukemenyen. Denne gangen har jeg fått med et par oppskrifter med gresskar, i tillegg […] Innlegget Ukemeny – oktober 2019 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-25 11:51 Gresskarmuffins

Butikkene bugner over av gresskar i ulike former og fasonger om dagen, men hva skal man bruke de til? I dag deler jeg en oppskrift på fantastisk gode gresskarmuffins på bloggen. Som prikken over i-en laget jeg også en enkel ostekrem som jeg toppet muffinsene […] Innlegget Gresskarmuffins dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-21 06:08 Krydret lam i pita

I dag deler jeg nok en lammeoppskrift med dere lesere. Denne gangen en oppskrift på krydret lam på pita, toppet med hvitløksdressing, salat og granateple. Krydderblandingen av blant annet spisskummen og kanel kan gi et lite hint om Midtøsten, og er en spennende måte å […] Innlegget Krydret lam i pita dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-19 09:18 Sjokoladekake med bringebærmousse

Denne sjokoladekaken med bringebærmousse vet jeg at mange av dere har ventet på, for så mange meldinger om oppskrift kan jeg ikke huske å ha mottatt tidligere. Sjokoladekaken ble laget i anledning av en barnedåp jeg var i forrige helg. Ikke bare skulle jeg være […] Innlegget Sjokoladekake med bringebærmousse dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-15 15:36 Lammekoteletter med soppstuing

Visste du at høsten er hovedsesongen for lam? Lammingen foregår primært på vårparten og er da slakteklart utover høsten, litt avhengig av hvor i landet man befinner seg. Den neste måneden vil du derfor finne flere nye lammeoppskrifter på bloggen. Det startet med at jeg gjorde […] Innlegget Lammekoteletter med soppstuing dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-14 06:49 Knuste og sprø poteter

Poteter! Poteter er en helt fantastisk grønnsak som kan brukes til omentrent alt. Den kan kokes, stekes, bakes eller friteres. Du kan servere poteter som tilbehør, eller la den utgjøre en helt rett i seg selv. Ikke rart at man har uttrykk som «å være en […] Innlegget Knuste og sprø poteter dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-12 08:52 Fløyelsgrøt av speltmel

Fløyelsgrøt er deilig tradisjonsmat og en enkel grøt som lages på få minutter. Grøten er lett å like og passer fint til både frokost, lunsj, lettvint middag eller kvelds. Vanligvis lager jeg fløyelsgrøt av hvetemel, eller havremel dersom jeg ønsker en litt sunnere variant. Men […] Innlegget Fløyelsgrøt av speltmel dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-11 06:47 Nanbrød med krydderstekte kikerter og yoghurtdressing

Med noen hjemmelagede nanbrød  i fryseren var ikke middagen mange minuttene unna. Samboeren var ikke hjemme, og da blir det gjerne lettvinte middagsretter. Rart hvor lat man plutselig blir på kjøkkenet når man ikke har noen å lage middag til. Jeg hev sammen ingrediensene til […] Innlegget Nanbrød med krydderstekte kikerter og yoghurtdressing dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-08 06:13 Fiskekaker med gressløk

Fiskekaker! En rett som jeg la i skuffen da jeg flyttet hjemmefra, og jeg først nå over 15 år senere har fått et gledelig gjensyn med. Jeg liker å skylde på at det var kombinasjonen mellom fiskekaker og brunsaus (med ketchup) som ødela for meg, […] Innlegget Fiskekaker med gressløk dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-05 08:06 Lasagne på budsjett

Som matinteressert så blir fort matvanene også litt dyrere. Jeg er opptatt av å kjøpe gode råvarer, og synes det er gøy bruke eksotiske råvarer i matlagingen. Dette er jo ikke bestandig så veldig økonomisk, i tillegg til at jeg burde være flinkere til å […] Innlegget Lasagne på budsjett dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-03 18:33 Bringebærsmoothie med skummet kulturmelk

Enten om du er utkikk etter et mellommåltid eller en veldig lett frokost, så kan kanskje denne bringebærsmoothien være til inspirasjon.  Smoothien består blant annet av frukt, skummet kulturmelk og fiberrik havregryn, og virker derfor mettende. Mengden havregryn bestemmer du selv, og jo mer havre […] Innlegget Bringebærsmoothie med skummet kulturmelk dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-10-01 06:18 Minestronesuppe

Vi går inn i den mørke årstiden og varmende supper er for tiden høyaktuelt. I dag deler jeg en oppskrift på minestronesuppe, en italiensk suppe basert på kraft/buljong, med et utvalg  grønnsaker, pasta og spekeskinke. Her er en gyllen anledning til å få ryddet litt […] Innlegget Minestronesuppe dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-29 16:55 Ukemeny til høstferien

Det er høstferie flere steder rundt omkring i vårt langstrakte land, og mange av dere har kanskje lyst på litt ekstra middagsinspirasjon. I denne ukemenyen har jeg satt sammen oppskrifter jeg synes passer ekstra godt i høstferien. Du vil se at det er ekstra mange […] Innlegget Ukemeny til høstferien dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-28 09:53 Italiensk pizza med spekeskinke

Man behøver ikke gjøre alt så fancy hver gang, for av og til er det enkle det aller beste. I dag deler jeg en oppskrift på italiensk pizza med spekeskinke. Pizzabunnen er laget med en meltype som heter tipo 0, som er et ekstra finmalt  […] Innlegget Italiensk pizza med spekeskinke dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-25 07:06 Plommesyltetøy med ingefær

Jeg har aldri forsøkt å lage plommesyltetøy før, men én gang skulle jo være den første. Og gjett om det ble godt! Jeg tilsatte også litt revet ingefær som jeg synes satte en ekstra spennende smak på syltetøyet. Som for annet syltetøy så smaker plommesyltetøyet […] Innlegget Plommesyltetøy med ingefær dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-23 05:50 Fatteh med kikerter

Jeg har fått skikkelig dilla på fatteh. Det var ikke før jeg laget det for første gang i forrige måned at jeg fikk opp øynene for denne retten fra Midtøsten. Siden har jeg laget den gjentatte ganger. Denne gangen har jeg laget fatteh med kikerter. […] Innlegget Fatteh med kikerter dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-22 09:25 5 vilt gode retter

Jeg kunne bare ikke dy meg da jeg skulle finne et navn på dette innlegget. Som du sikkert skjønner så handler dette innlegget om viltkjøtt. Jeg har funnet frem til fem gode retter du kan lage med rein eller elgkjøtt i høst. Noen passer fint […] Innlegget 5 vilt gode retter dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-21 09:42 Lammecarré med pastinakkpuré og rotgrønnsaker

Lammecarré med pastinakkpuré og høstens rotgrønnsaker, en perfekt rett nå når det går mot mørkere tider. Dette er ikke retten du bare kaster sammen på 1-2-3, men heller disker opp med når du skal lage noe virkelig godt! På utkikk etter flere oppskrifter med lam? […] Innlegget Lammecarré med pastinakkpuré og rotgrønnsaker dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-19 13:09 Kjøttboller med ratatouille

Med noen ferdige kjøttboller i fryseren så ble dette til en kjapp middag på 20-30 minutter, perfekt for travle hverdager. Grønnsakene kuttes og stekes i tur og orden, ha i hakkede tomater, litt krydderier og la det koke til grønnsakene er møre. Ha i kjøttbollene […] Innlegget Kjøttboller med ratatouille dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-16 05:48 Panert lakseburger

Har du lyst på tips til en skikkelig digg fiskerett? Test ut denne oppskriften på panert lakseburger. Jeg lover deg en burger som er knasende sprø på utsiden, og saftig på innsiden. Rett og slett en utrolig digg lakseburger! Burgeren ble servert i hamburgerbrød med […] Innlegget Panert lakseburger dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-14 07:51 Bananpannekaker

Som mange andre så er jeg ikke så glad i å spise brune bananer. Derimot så kaster jeg de aldri, men fryser de heller ned til smoothie eller andre oppskrifter. Forrige gang jeg hadde bananer til over så laget jeg disse deilige og sunne bananpannekakene. […] Innlegget Bananpannekaker dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-11 06:37 Grovbrød uten kjøkkenmaskin

Det er ingenting som er så godt som nystekte grovbrød. Jeg kan sette til livs uanstendige mengder brød, så lenge det er helt ferskt, uten å kjenne et snev at metthetsfølelsen. Etter å testet sikkert hundrevis av brødoppskrifter må jeg innrømme at det er de […] Innlegget Grovbrød uten kjøkkenmaskin dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-09 05:42 Spicy tomatsuppe med ristede kikerter

På samme måte som at vi variere mellom ulike typer kjøtt og fisk, så er det rett som det er at det havner en vegetarrett på middagsmenyen. Og ikke bare er det bra for miljøet, men det merkes også på pengeboken. Når det er sagt […] Innlegget Spicy tomatsuppe med ristede kikerter dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-07 08:49 Viltgryte med reinsdyrskav

Hvordan lage en god viltgryte? Det er ikke så mye som skal til. Viltkjøtt, litt einebær og timian for å få frem den gode viltsmaken og en god dæsj rømme og fløte til å gi en rund smak. I tillegg så synes det gjør jeg […] Innlegget Viltgryte med reinsdyrskav dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-06 14:10 Sterk pizzasaus 🌶

På samme måte som at jeg pleier å variere toppingen på pizzaen så synes jeg det er gøy å variere pizzasausen også. Jeg har laget flere varianter av den røde tomatsausen (se lenker lengre ned), laget en del hvite pizzaer, brukt pesto og mye annet […] Innlegget Sterk pizzasaus 🌶 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-03 18:52 Kyllingfilet fylt med mozzarella og soltørkede tomater

Tidligere var fylte kyllingfileter og fylte indrefileter en gjenganger på middagsmenyen vår. Det er jo så lettvint, bare å fylle filetene med mozzarella, kremost eller annen ost, noen urter og soltørkede tomater, surre de igjen og gi de en liten runde i ovnen. De siste […] Innlegget Kyllingfilet fylt med mozzarella og soltørkede tomater dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-09-01 10:44 Ukemeny med høstens råvarer – september 2019

September – og en ny ukemeny er klar på bloggen. Som tidligere så forsøker jeg å la det gå en rød tråd gjennom ukemenyene mine. Det er fokus på gjenbruk av råvarene og jeg har også lagt inn en del oppskrifter med sesongens råvarer. Du […] Innlegget Ukemeny med høstens råvarer – september 2019 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-31 08:25 Byggrynsvafler

Vafler! Når jeg vil gjøre litt ekstra ut av helgefrokosten så tyr jeg ofte til vafler eller frokostpannekaker. Jeg nøyer meg ikke ikke bare med å lage de tradisjonelle, men synes det er gøy å eksperimentere litt med oppskriften fra gang til gang.  Fra før […] Innlegget Byggrynsvafler dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-30 13:25 Pasta med chorizo og soltørkede tomater

Her kommer et tips om en lettvint og deilig pastarett – pasta med chorizo og soltørkede tomater. Middagen som står på bordet på cirka 20 minutter, og som bare skal nytes. Personlig synes jeg kombinasjonen med chorizo og de soltørkede tomatene er fantastisk godt. Om […] Innlegget Pasta med chorizo og soltørkede tomater dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-27 04:50 Chili sin carne med quinoa og linser

Med så mange varianter av chili con carne her på bloggen så var det på høy tid med en kjøttfri variant. I dag  gir jeg deg endelig oppskriften på chili sin carne (sin carne = uten kjøtt), hvor kjøttet er byttet ut med quinoa og […] Innlegget Chili sin carne med quinoa og linser dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-25 09:11 Fatteh

Har du hørt om eller forsøkt å lage fatteh? Fatteh betyr visstnok smuldre eller knus på arabisk, og består av biter av ristet eller tørt flatbrød (eller pitabrød) dekket med andre ingredienser. Selv brukte jeg kjøpte ferdigkjøpte pitabrød i denne oppskriften, men du finner også […] Innlegget Fatteh dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-24 07:55 Bakt ostekake med blåbær

I dag deler jeg oppskriften på bakt ostekake med blåbær, og ble laget i anledningen av en innflytningsfest vi var på forrige helg. Basert på de siste måneders innlegg på bloggen så skulle du kanskje tro at vi spiste kake rett som det er, men […] Innlegget Bakt ostekake med blåbær dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-21 07:46 Dette svarte leserne i brukerundersøkelsen

I forbindelse med at jeg relanserte Det glade kjøkken i nytt design og mye nytt innhold for litt siden, så kjørte jeg samtidig også en liten brukerundersøkelse. Hensikten var rett og slett å finne ut hvilke lesevaner følgerne mine har, hva de synes om den […] Innlegget Dette svarte leserne i brukerundersøkelsen dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-19 05:54 Torsk med pasta og pesto

Torsk med pasta og pesto er en enkel hverdagsmiddag som er serveringsklar på cirka 20 minutter. Da har jeg også tatt høyde for at du lager basilikumspestoen fra bunnen av, for den kan rett og slett ikke sammenlignes med glassene du kjøper på butikken. Oppskriften […] Innlegget Torsk med pasta og pesto dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-17 08:14 Sjokoladekake uten hvetemel

De gangene jeg er hjemme i Nord-Norge så stikker jeg alltid en tur innom farmor. Hun har glutenallergi, så da synes jeg at det kan være hyggelig å bake noe som også hun kan spise. Det mest vanlige er at jeg lager en glutenfri sjokoladekake, […] Innlegget Sjokoladekake uten hvetemel dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-16 12:17 Pizzasnurrer

Lurer du på hvordan man lager pizzasnurrer? Det er i grunn nesten helt som å lage en vanlig pizza. Lag pizzadeigen på vanlig måte. Kjevle den utover til en rektangulær leiv og ha på pizzasaus og topping. Rull leiven sammen, del opp i skiver og […] Innlegget Pizzasnurrer dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-13 06:14 Smoothieskål med blåbær og granola

Denne smoothieskålen med blåbær og granola var frokosten min her om dagen. Kjapp å lage, sunn å spise, og perfekt hvis man vil ha litt variasjon i frokosten. Og så smaker det jo skikkelig digg! Siden man får en del sødme fra bananen så brukte […] Innlegget Smoothieskål med blåbær og granola dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-11 08:35 Ukemeny med fokus på matsvinn – august 2019

Nå er det er på høy tid at jeg kommer med en ny ukemeny, og som før så forsøker jeg å holde en slags rød tråd i råvarene. Det vil si at enkelte av råvarene brukes gjennom flere av oppskriftene, slik at du unngår et […] Innlegget Ukemeny med fokus på matsvinn – august 2019 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-10 08:52 Hjemmelaget is (uten iskremmaskin)

Selv om det regner i Oslo i dag så nekter jeg å gi slipp på sommeren, og kommer derfor med en oppskrift på hjemmelaget is. Selv tilsatte jeg kakao og litt kaffepulver i iskremen for å gjøre den om til en deilig sjokoladeis, men du […] Innlegget Hjemmelaget is (uten iskremmaskin) dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-08 06:11 Grillspyd med marinert steinbit

Selv om du kanskje er tilbake på jobb så må vi ikke glemme at august fortsatt er en sommermåned. Vi har fortsatt svært mange fine dager foran oss, til å grille, bade og kunne sitte ute og nyte de lune kveldene. Her om dagen grillet […] Innlegget Grillspyd med marinert steinbit dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-06 05:58 Hjemmelagede tortillachips

Har du tortillaslefser til overs fra forrige gang du laget taco eller fajitas, kanskje latt de ligge litt for lenge ute av posen? Lag hjemmelagede tortillachips! De smaker nydelig godt, som et sunnere alternativ til kjøpte nachos eller tortillachips, og du bestemmer smaken helt selv. […] Innlegget Hjemmelagede tortillachips dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-04 09:04 Grovt brød med linfrø og gresskarkjerner

Av frykt for å gjenta meg selv, så har jeg for tiden fått en ny brødfavoritt! Denne gangen er det et grovt brød med linfrø og gresskarkjerner som triumferer på brødtoppen. Vet at flere av dere har ventet på denne oppskriften etter at jeg la […] Innlegget Grovt brød med linfrø og gresskarkjerner dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-03 11:16 Saftige svinekoteletter med utrolig god soppsaus

I går fikk jeg plutselig lyst på svinekoteletter! Kan faktisk ikke huske sist jeg laget svinekoteletter servert med ris, salat og soppsaus. Og gjett om det var godt, og kotelettene ble slett ikke tørre slik man ofte frykter de skal bli. Jeg kan i grunn […] Innlegget Saftige svinekoteletter med utrolig god soppsaus dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-08-01 07:56 Panna cotta med ripssaus

La oss snakke litt om rips! For et undervurdert bær! Selv har jeg vokst opp på Helgeland med en hage full av ripstrær. Som barn så hjalp vi mamma med å plukke kilosvis på kilosvis med av disse små røde og syrlige bærene. Ripsen ble […] Innlegget Panna cotta med ripssaus dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-03-30 07:30 Pizza med marinerte biffstrimler

Antall: 2 pizzaer Tilberedning: 2h 00 min Steke/Koke: 8 minutter Mengde: 2-3 personer Skriv ut Pizza med marinerte biffstrimler By Rolf-Anders Vollan 30. mars 2019 Vi har for tiden fått en ny pizzafavoritt - nemlig pizza med marinerte biffstrimler! Perfekt dersom du er lei de litt mer tradisjonelle pizzaene, eller bare har lyst på litt variasjon på pizzafronten. Det høres kanskje ut som mye arbeid, men å marinere biffstrimler krever altså overraskende  lite innsats. Alt du må gjøre er å legge kjøttet i en marinade mens pizzabunnen er satt til heving. Etter å ha bakt ut pizzaen topper du den m ...

2019-03-27 08:58 Pasta med biff i fløtesaus

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Biff i fløtesaus By Rolf-Anders Vollan 27. mars 2019 Biff og pasta(skruer) i fløtesaus, en kjapp og enkel middag når man vil kose seg litt det lille ekstra. Men siden det ikke er fredag riktig enda har jeg brukt både matfløte og lett crème fraîché for å redusere fettinnholdet noe, i tillegg til fullkornspasta. Biff i fløtesaus er en middagsrett som er lett å like, og har du barn (eller voksne) som ikke er glad i sopp så kan du også unngå å ta det med i oppskriften. Vanligvis ville jeg brukt bånds ...

2019-03-24 11:21 Ukesmeny med fokus på matsvinn: Mars 2019

Innlegget Ukesmeny med fokus på matsvinn: Mars 2019 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-03-24 11:09 Ukesmeny med fokus på matsvinn – mars 2019

Det siste halve året har jeg forsøkte meg på flere ukesmenyer. De kommer dessverre ikke hver uke, men felles for de er at de er godt gjennomarbeidet og har et fokus på dette med matsvinn og gjenbruk av råvarene. Bruker jeg for eksempel purreløk som en ingrediens på en av dagene forsøker jeg å ta det igjen senere i ukesmenyen. Jeg forsøker også i ukesmenyen å komme med tips til variasjoner og hvordan du kan bruke resterende ingredienser til. På den måte kan vi kaste mindre mat, som igjen er både godt for miljøet og pengeboken. MANDAG - GRØNNSAKSSUPPE MED PØLSER Restemandag! Det er deilig å sta ...

2019-03-23 08:50 Lutige eplepannekaker

Antall: 8-10 stk Tilberedning: 30 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 2-3 personer Skriv ut Lutige eplepannekaker By Rolf-Anders Vollan 23. mars 2019 Har du forsøkte å lage pannekaker med eple? De blir skikkelig saftige og gode, og får noe litt eplekakeaktig over seg. Rett og slett nydelig lunsj, eller kanskje helgefrokost når man vil skjemme seg litt ekstra bort. Pannekakene ble laget halvgrove ved å tilsette havregryn i tillegg til vanlig siktet hvetemel. Om du vil ha helt fine pannekaker så kan havregryn erstattes med vanlig siktet hvetemel. Server pannekakene med fersk frukt og bær, ...

2019-03-21 16:29 Fiskekaker i wrap

Antall: 4 lefser Tilberedning: 5 minutter Steke/Koke: 10 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Fiskekaker i wrap By Rolf-Anders Vollan 21. mars 2019 Fiskekaker i wrap - to dager på rad har dette vært middagen min, og jeg går rett og slett ikke lei! Både sunt og godt, og en kjappere middag skal man lete lenge etter. Jeg tuller ikke når jeg sier det tok max 15 minutter fra jeg satte i gang, til at maten var serveringsklar. Det kunne sikkert tatt enda kjappere tid om jeg hadde tint fiskekakene først. Fiskekakene hadde jeg nemlig laget tidligere og ble tatt opp frosne fra fryseren. Se oppskrift på ...

2019-03-19 15:11 Kjøttsuppe

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 1h 30 min Mengde: 2-3 personer Skriv ut Tradisjonell kjøttsuppe By Rolf-Anders Vollan 19. mars 2019 Kjøttsuppe kan være billig og god hverdagsmat som nærmest lager seg selv. Her brukes ikke dyrt biffkjøtt, men gjerne rimeligere kjøttyper som høyrygg eller grytekjøtt. Den lange koketiden gjør at selv de seigeste kjøttstykkene blir møre. Vil du gjøre kjøttsuppen enda mer budsjettvennlig  kan du erstatte kjøtt med pølser. Slike supper er også en gyllen anledning til å rydde i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. De litt halvslappe gulrøttene, ...

2019-03-17 10:03 Grove polarbrød med havre

Antall: 20 stk Tilberedning: 2h 00 min Steke/Koke: 9 minutter Mengde: 20 stk Skriv ut Hjemmelagede polarbrød By Rolf-Anders Vollan 17. mars 2019 Jeg har aldri hatt noe i mot polarbrød, men det har liksom aldri helt vært min greie. Ikke før jeg begynte å lage de selv i hvert fall. Hjemmelagede polarbrød er rett og slett fantastisk godt, og så utrolig letttvint! Jeg synes de ferdigkjøpte fort kan bli litt for søte etter min smak, særlig hvis man skal spise de med pålegg på. I tillegg så er det ikke sjelden at det er en og annen pakke med mugg i. Lager du hjemmelagede kan du selv bestemme hvor s ...

2019-03-16 10:15 Pannekaker med is

Antall: 4-6 pannekaker Tilberedning: 30 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 2-3 personer Skriv ut Lune dessertpannekaker med is By Rolf-Anders Vollan 16. mars 2019 Pannekaker kan spises til alle mulige måltider, som frokostpannekaker servert med kesam og friske bær, til middag med blåbær og bacon eller til dessert fylt med litt vaniljeis og sjokoladesaus. For et par helger siden ble det pannekaker til dessert, nærmere bestemt lune pannekaker fylt med is og servert sammen med friske bær og sjokoladesaus. En svært enkel dessert som jeg tror jeg ikke har spist siden barndommen, men fortsatt ...

2019-03-14 06:14 Kremet gulrotsuppe med halloumi

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 2-4 personer Skriv ut Kremet gulrotsuppe med halloumi By Rolf-Anders Vollan 14. mars 2019 I vinter har jeg fått testet den kypriotisk ferskosten halloumi en god del. Når man steker den får den en sprø og deilig skorpe på utsiden, samtidig som den er myk inni. Den er blant annet god i burger (se halloumiburger), mens den denne gang inngår i en kremet gulrotsuppe. Halloumien er proteinalibiet i suppen, og du må gjerne tilsette en liten boks kikerter eller linser hvis du vil ha en enda mer mettende suppe. Tilsett de i ...

2019-03-12 06:13 Får du i deg 3 i uka?

Innlegget Får du i deg 3 i uka? dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-03-11 14:39 Får du i deg 3 i uka?

Visste du at det blir anbefalt å spise fisk 2-3 ganger i uken? Det burde egentlig ikke være så vanskelig å få til, for det er jo så utrolig mye godt man kan lage med fisk. Og på samme måte som kjøtt, så har jo de ulike fiskesortene litt forskjellig både smak og struktur. Så hvorfor er det egentlig slik at det er så vanskelig å spise tilstrekkelig med fisk, og når vi først spiser fisk så går vi ofte for de ferdig oppskårede laksefiletene gang på gang? Kostholdsrådene fra Helsedirektoratet er basert på internasjonal forskning. Og her blir det blant annet konkludert med at fisk er bra for hjerte ...

2019-03-10 10:52 Grove rundstykker med gresskarkjerner

Antall: 20-25 stk Tilberedning: 3h 00 min Steke/Koke: 12 minutter Skriv ut Grove rundstykker med gresskarkjerner By Rolf-Anders Vollan 10. mars 2019 Som du kanskje så på Instastory i går så har jeg grove rundstykker med gresskarkjerner, og gjett om jeg ble fornøyd. Rundstykkene er laget på tradisjonelt vis, det vil si med en god runde elting i kjøkkenmaskinen, etterfulgt av en lang heving (mens jeg var på skitur) for så og formes til rundstykker. Det var ikke bare fremgangsmåten som var tradisjonell, men jeg tror at også ingredienslisten heller ikke virker fremmed. Det kanskje mest ukjente tr ...

2019-03-08 07:53 Stekt skrei med risotto

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 30 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Torsk og risotto - en fantastisk kombinasjon! By Rolf-Anders Vollan 8. mars 2019 Stekt skrei med risotto, har du ikke forsøkt det før så har du virkelig gått glipp av noe. I risottoen har jeg også tilsatt litt chorizo som gjør den ekstra smakfull sammen med torsken. Synes du at torsk ofte kan virke litt traust? Det er det overhode ingen grunn til, det finnes jo uendelig antall måter man kan sprite opp torskemåltidet, som å lage en deilig torsketaco med mangosalsa, pasta carbonara med torsk og cho ...

2019-03-05 16:32 Lettvint kyllingsalat med rød pesto

Antall: 2 porsjoner Tilberedning: 20 minutter Steke/Koke: 20 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Lettvint kyllingsalat med rød pesto By Rolf-Anders Vollan 5. mars 2019 Det har blitt mange fiskemiddager i det siste, og særlig  har det gått i torsk som nå er i høysesong. Men det er bra med litt variasjon og derfor føltes det ekstra godt å lage denne lettvinte kyllingsalaten med rød pesto. Kyllingbrystene stekte jeg først noen minutter i pannen, før de så ble satt i stekeovnen på forholdsvis lav varme mens jeg gjorde klart resten. Resultatet ble en svært saftig kylling, samtidig som at minutten ...

2019-03-02 08:24 Fastelavnsboller med krem og syltetøy

Antall: 10 stk Tilberedning: 2h 30 min Steke/Koke: 10 minutter Mengde: 10 stk Skriv ut Fastelavnsboller med krem og syltetøy By Rolf-Anders Vollan 2. mars 2019 Jeg lurer på om jeg har gått glipp av noe helt vesentlig i barndommen, for det eneste jeg kommer på når det gjelder fastelavn er fastelavnsris. Fastelavnsbolle er med andre ord ikke noe jeg har vokst opp med. Derfor tenkte jeg at nå som jeg har laget fastelavnsbolle så må jeg gjøre den litt tradisjonell, med krem og syltetøy. For man må jo ikke fylle de med syltetøy og krem, jeg ser at noen velger å legge et sjokoladedetrekk oppå bolle ...

2019-02-28 14:49 Skrei med hvitsaus, gulrot og ertepuré

Antall: 2 porsjoner Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 30 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Slik lager du skrei til middag By Rolf-Anders Vollan 28. februar 2019 I perioden januar-april er skreien i sesong og dette må så klart utnyttes på kjøkkenet. Nok en gang har jeg laget en enkel og tradisjonsrik middag, nemlig skrei med hvit saus, kokte poteter og gulrot. Et ikke fullt så vanlig tilbehør er kanskje ertepuréen, men det har liksom vært min greie de siste ukene. Lurer du på hva skrei er? Skrei er torsk vokst opp i Barentshavet, som kommer inn til Norge når den skal gyte. Den har ekstr ...

2019-02-25 10:05 Hjemmelagede fiskekaker

Antall: 12 stk Tilberedning: 45 minutter Steke/Koke: 30 minutter Mengde: 3-4 personer Skriv ut Fiskekaker av torsk og sei By Rolf-Anders Vollan 25. februar 2019 Fiskekaker, hjemmelagede fiskekaker, noe mer nostalgisk enn dette kan jeg i grunn ikke tenke meg. Hjemme spiste vi de riktignok med brunsaus(!), men akkurat den delen har jeg lett hoppet over. Selv om jeg har vokst opp med fiskekaker så har jeg en liten innrømmelse å komme med. Jeg har aldri laget fiskekaker selv, ikke før nå i vinter i hvert fall. Joda, jeg har jo laget ulike lakseburgere, mens de tradisjonelle fiskekakene av torsk o ...

2019-02-24 09:03 Grovbrød tangzhong

Antall: 3 brød Tilberedning: 2h 30 min Steke/Koke: 35 minutter Mengde: 3 brød Skriv ut Grovbrød etter japansk fremgansmåte By Rolf-Anders Vollan 24. februar 2019 En leser spurte meg om jeg hadde forsøkt å lage grovbrød tangzhong, og nysgjerrig som jeg var så måtte jeg jo teste ut dette. Jeg har jo fra før av bakt en del etter tangzhong-prinsippet, med stort hell, og sist ut var en oppskrift på kanelsnurrer (tangzhong). Hva er tangzhong tenker kanskje du? Tangzhong er en japansk fremgangsmåte for å få deigen til å oppta ekstra mye væske, noe som resulterer i en mykere og saftigere bakst. Den e ...

2019-02-22 12:42 Gin & tonic med rosmarin og pepper

Antall: 1 porsjon Tilberedning: 30 minutter Mengde: 1 glass Skriv ut Gin & Tonic med en ekstra piff By Rolf-Anders Vollan 22. februar 2019 Da var det plutselig helg igjen, og hva er vel bedre enn å starte den med en hjemmelaget Gin & Tonic med rosmarin og pepper. Jeg må innrømme at det hører til sjeldenhetene at vi er ute på byen. Alt for sjelden når vi spør venner av oss. Derimot er det ikke uvanlig at vi lager oss en drink når fredagen kommet, vi har trent og er i gang med matlagingen. Det har liksom blitt vår greie, ingen flatfylle men en drink eller to for hyggens skyld. Har du barn så ha ...

2019-02-19 14:34 Aspargessuppe

Antall: 2 skåler Tilberedning: 5 minutter Steke/Koke: 10 minutter Mengde: 1-2 personer Skriv ut Aspargessuppe By Rolf-Anders Vollan 19. februar 2019 I helgen slo jeg til med en toretters middag, hvor hjemmelaget aspargessuppe var forretten. Så utrolig godt og lettvint, tror hele suppa var ferdig på 15 minutter. Aspargessuppe er en av favorittsuppene mine, sånn rett ved siden av blomkålsuppe (se her for oppskrift). Selv om jeg denne gangen lager den som forrett så er det ikke noe i veien å servere den til lunsj eller en lettvint middag. Server den gjerne med noen nystekte rundstykker ved siden ...

2019-02-16 10:02 Kanelsnurrer (tangzhong)

Antall: 22 stk Tilberedning: 2h 30 min Steke/Koke: 12 minutter Skriv ut Kanelsnurrer (tangzhong) By Rolf-Anders Vollan 16. februar 2019 Kanelsnurrer (eller skillingsboller om du vil) er noe av det beste jeg vet, og jeg kan sette i meg et nesten ubegrenset antall på null komma niks. Kunne sikkert spist kanelsnurrer til hvert eneste måltid i løpet av dagen, men det sier seg selv at det ikke er å anbefale. Denne gangen har jeg laget kanelsnurrer tangzhong, dvs jeg har laget de tradisjonelle snurrene etter en japansk fremgangsmåte. Dette gjør at man greier å få lurt inn enda mer væske i baksten, ...

2019-02-15 07:13 Eltefri pizza med spekeskinke

Antall: 2 pizzaer Tilberedning: 20h 00 min Steke/Koke: 7 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Pizza med eltefri pizzabunn By Rolf-Anders Vollan 15. februar 2019 Har du fulgt bloggen min en stund så har du nok lagt merke til alle oppskriftene på eltefri bakst. For det meste har det gått i brød eller rundstykker, men nå har jeg også kommet med en oppskrift på eltefri pizza. Og om du ikke har sett det store utvalget av eltefritt så ta gjerne en titt på denne siden. Eltefri pizza er en genial måte å lage pizza på! Ingrediensene til deigen rørte jeg sammen allerede kvelden i forveien. Og  på neste ...

2019-02-12 06:26 Gratinert bologneseform med potetmos

Antall: 6 porsjoner Tilberedning: 30 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 3-4 personer Skriv ut Bolognesegrateng By Rolf-Anders Vollan 12. februar 2019 Jeg digger formretter. Mange av de tar kanskje 35-45 minutter å lage, men det gjør overhode ingenting når retten størsteparten av tiden skal stå og godgjøre seg i ovnen. Denne gangen har jeg laget en gratinert bologneseform med potetmos. En deilig middagsform som er lett å like for både store og små. Har du kresne barn (eller voksne) i familien så er et triks å bruke en stavmikser på sausen før du blander den med stekt karbonadedeig. Du ka ...

2019-02-09 09:14 Hjemmelaget oreokake for to

Antall: 2 kaker Tilberedning: 3h 00 min Mengde: 2 personer Skriv ut Hjemmelaget oreokake for to By Rolf-Anders Vollan 9. februar 2019 Det er ikke ofte jeg lager kaker hjemme, men når jeg først går i gang så liker jeg å forsøke meg på noen nye varianter. Samboeren min derimot, har oreokake øverst på ønskelisten sin. Så når det nærmer seg bursdagstid og jeg spør om skal lage en bursdagskake, så er svaret "Oreokake" hver eneste gang. Tidligere har jeg laget en enklere oreo-porsjonskake etter denne oppskriften, mens denne gangen har jeg laget en ny variant hvor også sjokolademoussen er laget helt ...

2019-02-08 05:48 Halloumiburger med guacamole

Antall: 2 burgere Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 10 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Halloumiburger med guacamole By Rolf-Anders Vollan 8. februar 2019 Det begynner å bli en stund siden jeg laget denne halloumiburgeren, så det var på høy tid at jeg la den ut. Jeg har jo også sett at siden jeg la ut burgeren i Instastory, så er det flere av dere som har søkt etter denne oppskriften på bloggen. Til deg som ikke har hørt om halloumi før er så er det kort fortalt en ost fra Kypros, og en veldig god proteinkilde og perfekt for de som ønsker kjøttfrie alternativer. Den er ikke en smelteo ...

2019-02-05 06:48 Sashimi med granateple

Antall: 1 porsjon Tilberedning: 15 minutter Mengde: 1 person Skriv ut Sashimi med granateple By Rolf-Anders Vollan 5. februar 2019 Sashimi er noe av det beste jeg vet, og i sin enkle form og utallige varianter  så kan den enten serveres som en imponerende forrett eller hovedrett. Skal du servere sashimi som hovedrett må du gjerne la den få selskap av litt bladsalat, avokado, mango eller hva enn du foretrekker. Den varianten jeg laget i dag er en del enklere, nemlig sashimi med granateple og vårløk. Når du lager sashimi eller sushi er det viktig at du enten bruker vakuumpakket fisk, eller at l ...

2019-02-02 10:27 Entrecôte med pastinakkpure og sjampinjongsaus

Antall: 2 porsjoner Tilberedning: 35 minutter Steke/Koke: 10 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Saftig biff med sjampinjongsaus By Rolf-Anders Vollan 2. februar 2019 Det er ikke så ofte det er biff på menyen hos oss, men når jeg ymter frempå om at jeg har planer om å steke biff er det til samboerens store glede. Jeg synes absolutt at det er nydelig med en god biff, men det er ofte ikke det som frister mest når det er helg og jeg har lyst til å leke meg på kjøkkenet. Denne gangen hadde jeg kjøpt inn et par pakker med entrecôte og litt fersk sopp, som skulle bli til deilig helgemiddag. Et tip ...

2019-02-01 17:00 Verdens beste eltefrie rundstykker

Antall: 10-12 stk Tilberedning: 5 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 4-5 personer Skriv ut Eltefrie rundstykker med juice og linfrø By Rolf-Anders Vollan 1. februar 2019 Det er kanskje å ta seg vann over hodet, men jeg tør påstå at dette må være verdens beste eltefrie rundstykker. Det er så klart veldig subjektivt, men i hvert fall etter min smak, og i tillegg er de grove. I disse rundstykkene har jeg brukt en liten del rugmel, som jeg synes gir en veldig god smak på rundstykkene, i tillegg har jeg funnet ut at ved å tilsette en liten skvett juice så blir resultatet enda bedre. Som med ...

2019-01-30 05:27 Saftsuppe (sagogrynsuppe)

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 5 minutter Steke/Koke: 35 minutter Mengde: 1 liter Skriv ut Saftsuppe (sagogrynsuppe) By Rolf-Anders Vollan 30. januar 2019 Saftsuppe (eller sagogrynsuppe) er nok en  av disse tradisjonsrettene jeg har voks opp med. Hjemme var det suppen over alle supper, og ble gjerne servert varm ved siden av pannekaker. Høres sikkert helt merkelig ut, men jeg må innrømme at pannekaker blir ikke helt det samme uten saftsuppe. Jeg bruker gjerne sukkerfri husholdningssaft når jeg lager suppen, men også saftsorter som solbærsaft, blåbærsaft og ripssaft passer nok også fint. Sa ...

2019-01-26 10:46 Pizza med mozzarella og chorizo

Antall: 2 pizzaer Tilberedning: 2h 00 min Steke/Koke: 7 minutter Mengde: 2-3 personer Skriv ut Pizza med mozzarella og chorizo By Rolf-Anders Vollan 26. januar 2019 Det enkle er ofte det beste, og slik er det i grunn med pizza også. Så klart er det veldig godt med en eksotisk pizza, kanskje med hvit pizzasaus, toppet med reinsdyr og granateple, men ofte synes jeg det er fint at det ikke blir for mange smaker på en gang som skal konkurrere med hverandre. En av favorittene mine er denne enkle pizzaen med mozzarella og chorizo. Om du har annen hvitost kan du fint bruke det, og om du foretrekker ...

2019-01-24 14:47 Enkel tacogryte

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 20 minutter Mengde: 2-3 personer Skriv ut Tacogryte til helg og hverdager By Rolf-Anders Vollan 24. januar 2019 Tacogryte er en enkel middagsrett som er perfekt fredagskos, og er man litt tilbakeholden på rømmen og nachoschipsen er det også innafor på en ukedag. Jeg har fått spørsmål på om jeg ikke har noen oppskrifter med kjøttdeig. Ofte bruker jeg karbonadedeig som et alternativ til kjøttdeig. Karbonadedeig er gjerne litt magrere, men samtidig må man være oppmerksom på at det ikke blir fullt så saftig dersom man for eksempel lager bu ...

2019-01-22 07:52 Røstipoteter med chorizo og persille

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 20 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Røstipoteter med chorizo og persille By Rolf-Anders Vollan 22. januar 2019 Synes du de tradisjonelle kokte potetene fort kan bli litt kjedelige? Lag noen deilige røstipoteter som tilbehør neste gang. Denne varianten er blant annet med chorizo og persille, og så god at den fint kan fungere som en liten rett i seg selv. Om du ikke er så glad i chorizo eller kanskje ønsker en kjøttfri variant så kan du også finne en enklere röstivariant her. Ingredienser Røstipoteter Poteter - 6 middels store Choriz ...

2019-01-19 09:34 Varm og mørk sjokolade

Antall: 2 krus Tilberedning: 5 minutter Steke/Koke: 10 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Varm sjokolade med krem By Rolf-Anders Vollan 19. januar 2019 Endelig har vinteren kommet til Oslo og det er flotte skiløyper er tilrettelagt i marka. Enten du er glad i å gå på ski eller foretrekker å gå til fots, så er det veldig kos å skjemme seg bort med en stor krus varm sjokolade når man kommer inn igjen. Denne gangen har jeg laget en variant med mørk sjokolade, toppet med krem og litt revet sjokolade. Så enkelt og så utrolig godt! Ingredienser Mørk sjokolade, 70% - 80 gram Helmelk - 4 dl Sukker ...

2019-01-16 07:35 25 sunne og enkle middagsretter

Innlegget 25 sunne og enkle middagsretter dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-01-16 07:06 25 sunne og enkle middagsretter

Hver januar skjer det - sunne og enkle oppskrifter gjør et lite byks på leserstatistikken. Kanskje er det nyttårsforsettene som har slått til, eller kanskje er du som meg og synes det faktisk er deilig å være tilbake til hverdagsmaten igjen, og lage enkel og ukomplisert mat. For å gjøre det enda enklere har jeg satt opp 25 forslag til sunne og kjappe middagsretter som er serveringsklare på under halvtimen. Oversikten er delt inn i 5 ulike kategorier; kylling, fisk, karbonadedeig, vegetar og suppe. Håper du finner noe som virker inspirerende! Kylling Chilikylling med kokosris Red curry kylling ...

2019-01-14 05:29 Kjøleskapsgrøt med nøttekrønsj og chiafrø

Antall: 1 skål Tilberedning: 5 minutter Mengde: 1 person Skriv ut Lettvint frokost for den brødleie By Rolf-Anders Vollan 14. januar 2019 Grøt er ikke uvanlig frokost hos oss i ukedagene. Samboeren spiser mye sunnere müslier og havregryn med kesam og biola, og jeg spiser gjerne havre- og byggrynsgrøt de gangene jeg ikke spiser brød. Ekstra stas er det de gangene jeg lager kjøleskapsgrøt til oss. Det er utrolig lettvint å kunne ta den ferdige grøten ut av kjøleskapet om morgenen, hive over noen bær eller annen topping og nyte umiddelbart. Sist gang jeg laget kjøleskapsgrøt ble det en ny varian ...

2019-01-12 07:59 Amerikansk ostekake med multe

Tilberedning: 40 minutter Steke/Koke: 50 minutter Mengde: 1 kake Skriv ut Amerikansk ostekake med multe By Rolf-Anders Vollan 12. januar 2019 Jeg føler det nesten er litt dårlig gjort å publisere denne ostekakeoppskriften sånn rett over nyåret, siden mange av dere kanskje har bestemt for å starte året med litt ekstra sunne matvaner. Samtidig så lovet jeg å legge ut oppskriften på ostekaken jeg laget til nyttårsaften, så her er den da - amerikansk ostekake med molte (multe). Jeg lover deg en skikkelig saftig kake, og om du er glad i moltebær så er dette kaken for deg. Siden jeg skulle ha med m ...

2019-01-11 13:03 One pot pastagrateng

Antall: 1 ildfastform Tilberedning: 25 minutter Steke/Koke: 20 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut One pot pastagrateng By Rolf-Anders Vollan 11. januar 2019 Det har blitt en del «one pot» retter her på bloggen, men det er jo heller ikke så rart. Konseptet går ut på at man bruker en og samme gryte til å lage hele retten, noen som sparer for en god del oppvask. I dag deler jeg en oppskrift på one pot pastagrateng. Navnet taler vel sin sak, men er altså en enkel pastagryte hvor det avslutningsvis er strødd litt revet hvitost over, før den så har fått noen minutter i stekeovnen. Så utrolig godt ...

2019-01-08 04:58 Bali laksegryte med mango

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Bali laksegryte med mango By Rolf-Anders Vollan 8. januar 2019 Visste du at den mest besøkte oppskriften på bloggen i 2018 er en oppskrift på Bali kyllinggryte? Jeg har nå laget en helt ny variant, og denne gangen med laks og mango. Har allerede servert den et par ganger hjemme og den er veldig lett å like. Verken Bali kyllinggryte eller laksegryte har noe med Bali å gjøre, men oppstod da jeg bestemte meg for å lage min egen variant av Toros velkjente baligryte. Noen andre utvalgte karrigryter fr ...

2019-01-06 10:43 Tips til middagsretter med stangselleri

Innlegget Tips til middagsretter med stangselleri dukket først opp på Det glade kjøkken.

2019-01-06 10:34 Tips til middagsretter med stangselleri

Vi er i begynnelsen av januar og mange av dere har muligens laget waldorfsalat i jula eller kanskje til nyttårsfeiringen. Da er sjansen stor for at du fortsatt har liggende en stor bunt med stangselleri nederst i kjøleskapet. For hva bruker man egentlig stangselleri til bortsett fra i waldorfsalaten? Bruk gjerne kommentarfeltet nederst for å dele dine stangselleri-tips. Jeg har spurt flere venner og familien om akkurat dette, og jeg må innrømme at bortsett fra waldorfsalat så har jeg ikke fått så alt for mange tips. Og overraskende mange liker fortsatt ikke stangselleri, men har dårlige minne ...

2019-01-04 09:21 Lettvint kalkunwrap

Antall: 4 lefser Tilberedning: 15 minutter Steke/Koke: 5 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Restewraps med kalkun By Rolf-Anders Vollan 4. januar 2019 På nyttårsaften var vi samlet en stor vennegjeng, og alle hadde fått i oppgave å ta med en rett til koldtbordet. Min oppgave var blant annet å steke kalkun, og det skulle virkelig ikke stå på mengden kalkun for å si det sånn. Denne uken har vi derfor spist kalkun i to omganger, eller tre hvis vi også teller med nyttårsaften. Gårdagens middag var en enkel kalkunwraps eller restewraps om du vil. Denne var så utrolig god og enkel, at jeg ville d ...

2019-01-03 06:49 Red curry kyllingsuppe

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 15 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Red curry kyllingsuppe By Rolf-Anders Vollan 3. januar 2019 En litt spicy red curry kyllingsuppe er ikke feil på en vinterdag. Server den med ris, nudler eller brød ved siden av om du foretrekker. Suppen er enkel å lage og er serveringsklar på cirka 30 minutter. Om du ønsker en enda mer eksotisk variant kan du erstatte matfløten med kokosmelk. Det er heller ikke noe problem å bruke et annet utvalg av grønnsaker om du ønsker det. Både squash, blomkål og spinat er passer ypperlig i en rett som denn ...

2018-12-31 09:32 God nyttår og et tilbakeblikk på 2018!

Innlegget God nyttår og et tilbakeblikk på 2018! dukket først opp på Det glade kjøkken.

2018-12-31 09:12 God nyttår og et tilbakeblikk på 2018!

2018 går mot slutten det er på tide med et lite tilbakeblikk på året som har vært, både i og utenfor bloggen. I løpet av 2018 har jeg publisert nærmere 170 nye oppskrifter og innlegg. Det er nesten et nytt innlegg annen hver dag! Flesteparten av disse er nok middagsretter beregnet for hverdagen, men det har også blitt publisert en rekke andre oppskrifter, alt fra enkle frokoster til deilige desserter. I tillegg har jeg også dette året startet opp med et par ukesmenyer med fokus på gjenbruk, som har vært en stor suksess. De 10 mest populære oppskriftene i 2018 har jeg skrevet om i dette innleg ...

2018-12-30 10:23 Nyttårsmenyen 2018

Innlegget Nyttårsmenyen 2018 dukket først opp på Det glade kjøkken.

2018-12-30 10:05 Nyttårsmenyen 2018

Med nyttårsaften rett rundt hjørnet så er du kanskje godt i gang med å planlegge nyttårsmenyen. I år skal vi feire sammen med noen venner, og alle har fått i oppdrag å ta med en eller to retter, som vi skal sette samme til et koldtbord. Selv har vi tatt på oss ansvaret for å steke kalkun og lage dessert. Jeg tenkte å lage en amerikanske ostekake med multer. Litt spent på kombinasjonen, men hvis det blir fullstendig krise så har jeg fortsatt noen timer i morgen jeg kan komme opp med en nødløsning. Siden jeg ikke greier å få ut oppskriften på kalkun og ostekake i dag så har jeg satt opp to andr ...

2018-12-29 10:23 Ekstra grove brød

Antall: 3 brød Tilberedning: 2h 25 min Steke/Koke: 35 minutter Mengde: 3 brød Skriv ut Ekstra grove brød By Rolf-Anders Vollan 29. desember 2018 Blant all den gode julematen dukket det plutselig opp en stor lengsel etter nybakte grovbrød. Ja, for selv om jeg er veldig glad i julebrød og annen julemat, så skal det ikke så mange dager til før jeg lengter tilbake til den litt sunnere kosten. I dag har jeg bakt 3 ekstra grove brød, med blant annet solsikkekjerner og linfrø. Saftige og gode, kan fint fryses, og smaker godt med hvitost med paprika på. Du kan også finne mange flere brødoppskrifter h ...

2018-12-27 07:55 De mest populære oppskriftene i 2018

Gjennom 2018 har jeg hatt over 200 000 besøk på bloggen min, og besøkstallene har jevnt og trutt økt utover året. Noen av oppskriftene har blitt lest flere tusen ganger bare i år, og har blitt delt flere hundre ganger på Facebook, Instagram, Pinterest eller på e-post. Jeg har sett nærmere på hvilke oppskrifter som har blitt mest lest gjennom året som har gått, og ser det på topp 10 listen både er noen gjengangere og noen oppskrifter som er helt nye av året. Spesielt godt lest ble en oppskrift på hjemmelaget bali kyllinggryte etter at jeg gjorde en liten makeover av en gammel oppskrift på blog ...

2018-12-27 07:39 De mest populære oppskriftene i 2018

Gjennom 2018 har jeg hatt over 200 000 besøk på bloggen min, og besøkstallene har jevnt og trutt økt utover året. Noen av oppskriftene har blitt lest flere tusen ganger bare i år, og har blitt delt flere hundre ganger på Facebook, Instagram, Pinterest eller på e-post. Jeg har sett nærmere på hvilke oppskrifter som har blitt mest lest gjennom året som har gått, og ser det på topp 10 listen både er noen gjengangere og noen oppskrifter som er helt nye av året. Spesielt godt lest ble en oppskrift på hjemmelaget bali kyllinggryte etter at jeg gjorde en liten makeover av en gammel oppskrift på blog ...

2018-12-24 10:07 God jul til alle lesere

Innlegget God jul til alle lesere dukket først opp på Det glade kjøkken.

2018-12-18 07:41 Enklere Sarah Bernard

Antall: 20-24 stk Tilberedning: 2h 00 min Steke/Koke: 7 minutter Mengde: 1 stor boks Skriv ut Enklere Sarah Bernard By Rolf-Anders Vollan 18. desember 2018 Er Sarah Bernard (eller Sarah Bernhardt om du vil) en av favorittene til jul, men du synes de virker i overkant kompliserte? Da er kanskje dette oppskriften for deg. Det er noe ventetid, men oppskriften i seg selv er temmelig enkel å følge. Her har jeg nemlig erstattet mandelbunnen med en ferdigkjøpt kransekakemasse, sjokoladekremen består bare av fløte og smeltet sjokolade, og så er det et enkelt sjokoladetrekk over det hele. For å gjøre ...

2018-12-15 17:40 Enkle, eltefrie hytterundstykker

Antall: 8-10 stk Tilberedning: 5 minutter Steke/Koke: 13 minutter Mengde: 3-4 personer Skriv ut Enkle og halvgrove eltefrie rundstykker By Rolf-Anders Vollan 15. desember 2018 Forrige helg var vi på hyttetur på Sjusjøen føltes ekstra riktig å starte dagen med nystekte rundstykker. Det er noe spesielt med å stå opp, fyre i peisen og servere nystekte rundstykker mens det fortsatt er mørkt ute. Utvalget av bakesortement var kanskje litt enklere enn hva jeg er vant med på kjøkkenet hjemme, men samtidig akkurat passe til å kunne lage enkle og halvgrove eltefrie rundstykker. Noe av det jeg liker me ...

2018-12-14 14:14 Vin chaud

Antall: 4-6 glass Tilberedning: 5 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 1 liter Skriv ut Vin chaud By Rolf-Anders Vollan 14. desember 2018 Da vi var i Paris i desember for et år siden smakte jeg vin chaud for første gang. Vin chaud betyr varm vin oversatt til norsk, og er da franskmennenes variant av gløgg. Det var noe helt spesielt å kjøpe en krus av denne franske drikken og bare gå rundt og ta inn over seg førjulstiden. Rett og slett helt magisk, og jeg følte jeg bare kunne nyte førjulstiden til det fulle. Siden da har jeg laget vin chaud flere ganger hjemme hos oss, og føler den bare ha ...

2018-12-12 11:18 Mammas julebrød

Antall: 3 brød Tilberedning: 2h 30 min Steke/Koke: 35 minutter Mengde: 3 brød Skriv ut De beste julebrødene By Rolf-Anders Vollan 12. desember 2018 Helt fra jeg var liten har vi hatt tradisjon på å ha en stor 1. juledagsfrokost med hele familien samlet. Mens man gjerne har vært litt nøktern på påleggsfronten ukene i forveien så bugner altså dette frokostbordet over av pålegg og brødbakst i ulike varianter. 1. juledagsfrokosten er rett og slett årets hyggeligste frokost og et av julas høydepunkter spør du meg. Blant all den deilige maten på frokostbordet kan du finne mammas julebrød. Dette er ...

2018-12-10 15:21 Grønnsakssuppe med pølser

Antall: 6 porsjoner Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 2-3 personer Skriv ut Grønnsakssuppe med pølser By Rolf-Anders Vollan 10. desember 2018 På en kald høst- eller vinterdag kan det være godt med en varm og deilig suppe. Denne gangen stod det en grønnsakssuppe med pølse på menyen, en glimrende måte å bli kvitt noen litt slitne grønnsaker som lå nederst i grønnsaksskuffen. Suppen er enkel å lage, og kan i tillegg varieres i det uendelige. Dropper du pølsene til fordel for bønner, linser eller kikerter så har du også et godt vegetaralternativ. Slike kraftsupper er egent ...

2018-12-07 08:47 Indisk dal

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 30 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Dal, daal eller dahl - en ny middagsfavoritt By Rolf-Anders Vollan 7. desember 2018 Si hei til en av de nye middagsfavorittene mine - nemlig indisk dal (også kjent som daal, dahl eller dhal). Jeg er kjempeglad i indisk mat, men jeg må innrømme at det først er det siste året at jeg i større grad har begynt å eksperimentere på det indiske kjøkken. Du kan på bloggen blant annet finne en oppskrift på hjemmelaget kylling tikka masala fra tidligere i høst og den nord-indiske curryen shahi paneer. Dal e ...

2018-12-05 07:38 Chapati (roti)

Antall: 6 stk Tilberedning: 15 minutter Steke/Koke: 25 minutter Mengde: 2-3 personer Skriv ut Chapati - et indisk hverdagsbrød By Rolf-Anders Vollan 5. desember 2018 Chapati er et enkelt indisk og pannestekt hverdagsbrød som er perfekt til indisk hverdagsmat. Selv serverte jeg dette til dal, som er en nydelig linsegryte (kommer oppskrift om kort tid).  Mens nanbrød gjerne er litt fyldigere og inneholder gjær så bruker man gjerne en litt grovere meltype i chapati, og er derfor også et sunnere alternativ. Chapati inneholder bare tre ulike ingredienser; mel, salt og vann, og er svært enkle å lag ...

2018-12-02 10:28 Amerikanske cookies

Antall: 50-70 stk Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 1 stor boks Skriv ut Amerikanske cookies By Rolf-Anders Vollan 2. desember 2018 Disse julekjeksene heter amerikanske cookies og har vært en del av de obligatoriske småkakene hver eneste jul så langt tilbake jeg kan huske. Det er bestandig disse kjeksene som blir spist opp først av alle småkakene, og jeg husker jeg bestandig pleide å jakte på de kjeksene som hadde de største sjokoladebitene. Om du skal lage én småkake til jul ville jeg definitivt anbefalt disse amerikanske cookiesene. Kjeksene blir knasende sprø tvers ...

2018-12-01 10:24 Forenklet pizzapai

Antall: 1 pizza Tilberedning: 2h 20 min Steke/Koke: 10 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut En slags pizza galette By Rolf-Anders Vollan 1. desember 2018 Pizzaer kan varieres i det uendelig, og jeg har publisert mange titalls varianter her på Det glade kjøkken. Noen med vanlig bunn - andre av surdeig, noen med hvit saus - andre med den klassiske tomatsausen, noen med kjøtt - og andre uten. Ja, du kan rett og slett finne pizzaer for enhver smak her på bloggen. Denne gangen har jeg laget en forenklet pizzapai, som i grunn er en fantastisk fin måte å få lurt på enda mer fyll på pizzaen. Hva slag ...

2018-11-27 07:36 One pot pasta med kjøttsaus og chorizo

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 10 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut One pot pasta med kjøttsaus og chorizo By Rolf-Anders Vollan 27. november 2018 Disse "one pot pasta"-rettene har det virkelig blitt en del av på bloggen de siste månedenen. Og det er jo ikke så rart, for enklere middag skal man jaggu lete lenge etter! Prinsippet med disse rettene er at de lages i en og samme gryte, og de putrer til alt sammen er ferdig. Enkelt ikke sant? Noen ganger har man alle ingrediensene rå oppi gryten, mens andre ganger gir man enkelte av ingrediensene en liten omgang i gry ...

2018-11-24 10:03 Ekstra grovt grytebrød med solsikkefrø

Antall: 1 brød Steke/Koke: 45 minutter Mengde: 1 brød Skriv ut Ekstra grovt grytebrød med solsikkefrø By Rolf-Anders Vollan 24. november 2018 I dag gir jeg deg en oppskrift på et ekstra grovt grytebrød med solsikkefrø. Brødet er saftig og mykt på innsiden, samtidig som det har en eksepsjonelt god skorpe du bare kan drømme om. Når man lager grytebrød forvarmer man først gryten i ovnen til godt over 200 grader. Deretter velter man den stekeklare brøddeigen over i gryten og setter den umiddelbart tilbake i ovnen. Stekeprossessen på brødet gjør at det blir både saftig, samtidig som at det får en ...

2018-11-23 07:46 Meksikansk gryte – 2.0

Antall: 6 porsjoner Tilberedning: 30 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 3 personer Skriv ut Lettvint chili con carne - Perfekt for travle hverdager By Rolf-Anders Vollan 23. november 2018 Blant de meste populære oppskriftene på bloggen så kan du finne en oppskrift på en hjemmelaget variant av klassikeren meksikansk gryterett. Som barn var denne poseklassikeren noe av det beste jeg kunne få på en lørdag, servert sammen med en enkel kinakålsalat og hjemmebakt loff. Ikke akkurat så vanskelig å tilfredsstille som barn med andre ord. Jeg husker vi kjøpte inn frosne pølser med kjøttdeig, som ...

2018-11-19 12:17 Spicy kyllinggryte med hvitløksbrød

Antall: 4 porsjoner Tilberedning: 25 minutter Steke/Koke: 20 minutter Mengde: 2 personer Skriv ut Spicy kyllinggryte med hvitløksbrød By Rolf-Anders Vollan 19. november 2018 Denne gangen har jeg laget en litt spicy og annerledes kyllinggryte, nemlig kyllinggryte med harissa. Harissa er en nordafrikansk chilisaus og er særlig sentral i det tunisiske kjøkkenet. Jeg har tidligere laget en kjempegod  og het kjøttform med potetmos, hvor harissa spilte en sentral rolle, og denne gangen har jeg altså brukt denne fyrige pastaen i en kyllingryte. Det finnes flere oppskrifter på hjemmelaget harissa, me ...

2018-11-17 09:41 Byggrynslapper

Antall: 8-10 stk Tilberedning: 20 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 2-3 personer Skriv ut Byggrynslapper By Rolf-Anders Vollan 17. november 2018 Om du har en grøtrest til overs, enten det er risengryn, havre- eller byggrynsgrøt), så er lapper en kjempefin måte å bli kvitt restene på. Du lager en slags pannekakerøre, har i grøtrestene, kanskje litt kardemomme, og vipps så har du et deilig måltid. Denne gangen hadde jeg faktisk kjøpt ferdig byggrynsgrøt som jeg brukte, og byggrynslappene  ble servert med lettrømme, jordbærsyltetøy og et deilig glass melk. De metter godt og lenge, og jeg ...

2018-11-16 06:02 Kaldhevede rundstykker

Antall: 12 stykker Tilberedning: 30 minutter Steke/Koke: 15 minutter Mengde: 6 personer Skriv ut Nystekte rundstykker til frokost By Rolf-Anders Vollan 16. november 2018 Tenk om alt du behøvde å gjøre var å steke rundstykkene idet du våknet en lørdag eller søndags morgen.  Svaret er kaldhevede rundstykker, og er faktisk enklere enn du tror. Prosessen med å blande, elte og forme rundstykkene gjør du på kvelden. De ferdig utrullede emnene plasseres i en passe stor form/stekebrett og får stå og kaldheve i kjøleskapet de neste 10-15 timene. Neste morgen lar du gjerne rundstykkene tempereres en li ...

2018-11-14 18:54 En enkel oppskrift på raita

Antall: 4-6 porsjoner Tilberedning: 20 minutter Mengde: 1 skål Skriv ut Raita - tzatzikiens indiske fetter By Rolf-Anders Vollan 14. november 2018 Raita kan beskrives som tzatzikiens indiske fetter, og er en deilig yoghurtsaus/-dressing som serveres til sterk indisk mat. Den er svært kjapp og enkel å lage, og kompletterer de sterke smakene som mye indisk mat inneholder. Sett av noen minutter ekstra til å lage raita neste gang du planlegger indisk middag enten fra scratch eller du kjøper en av disse halvferdige eskene. Ingredienser Agurk - 1/2 stk Salt - 1/2 ts Yoghurt - 3 dl Mynte - 1 ss Spis ...

2018-11-11 16:53 Middagstips når lysten til å lage mat forsvinner

Innlegget Middagstips når lysten til å lage mat forsvinner dukket først opp på Det glade kjøkken.

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.