pensjonistgunna

Tid Innlegg
2020-02-10 16:57 Fargehjulet, flyttebobla…og Bloglovin…

Overskrifta er dekkende for hvor jeg er for tiden. I hvert fall i dag. Og må blogge litt igjen også. Må ikke, men vil….   Hva har fargehjulet med meg å gjøre? Og hva er fargehjulet?  Du ser det på bildet. Hvis du kjenner meg, eller har lest noen av mine tidligere blogginnlegg, vet du … Continue reading "Fargehjulet, flyttebobla…og Bloglovin…"

2020-01-10 14:46 Nå har det skjedd ting!

Det går framover. Litt rastløs akkurat nå, for venter på beskjed angående en viktig dato. Men ikke noe alvorlig. Bare moro. Litt spenning i hverdagen er krydder. Litt oppsummering Du kan bli oppdatert ved å lese følgende innlegg: Litt annerledes i år. Fotografen i fokus og jeg i bobla. Og ellers kort fortalt: Nytt år … Continue reading "Nå har det skjedd ting!"

2019-12-31 13:07 Litt annerledes i år….

Siste dagen i året. Alltid litt spesielt. Tid for tanker både bakover og framover.  Status i dag Ikke vært mye blogging i det siste. Styrer fælt med boligsalg. Veldig spennende tider. Se gjerne tidligere innlegg. Nyttårsaften i kveld. Nydelig vær med snø på bakken og 4 varmegrader. Og jeg som må ut i naturen uansett … Continue reading "Litt annerledes i år…."

2019-12-13 18:45 Fotografen i fokus og jeg i bobla.

Jeg er i ei boble for tida. Det blir sånn når hovedfokus er styling av leilighet, fotografering, rydding og vasking. Boligsalgsprosessen Du har blitt informert om prosessen i tidligere innlegg. Se noen linker nederst på sida. Forrige gang jeg var innom her, nevnte jeg nær forestående styling og fotografering. Nå er det overstått, og det … Continue reading "Fotografen i fokus og jeg i bobla."

2019-12-04 14:26 En annerledes julestri

Det blir nok annerledes i år. Det er vel egentlig ikke likt hvert år heller, når jeg tenker meg om. Men i år har jeg endret fokus. Slik pleier det å være…. Nå har jeg aldri vært av den kategorien husmødre som har strevet mest til jul opp gjennom. Det viktigste har vært å få … Continue reading "En annerledes julestri"

2019-11-27 12:03 Om interiørstyling og bloggpause

Du ble jo advart. Mot pauser. Fra en bloggtilværelse med daglige innlegg, ble det plutselig litt mer variabelt. I hvert fall midlertidig. Nå må jeg stikke innom her en tur igjen. Har litt å melde. De 9 dagene Det forrige innlegget var 18. november. Du kan lese det her:Kort innpå. Og i dag er det … Continue reading "Om interiørstyling og bloggpause"

2019-11-18 08:58 Kort innpå……

Litt innpå for å vise at det står til liv 😉 Dårlig med blogging om dagen. Og det som er så moro! Kort innpå… Mandag 18.november har det blitt. Forrige innlegg var på bursdagen min 13.november. Skikkelig labert på skrivefronten altså. Men så skjer det mye annet som må ha større fokus akkurat nå. Det … Continue reading "Kort innpå……"

2019-11-13 17:01 Og så var det bursdag igjen, da….

En gang i året. Bursdagen min. Liker ikke så mye oppstyr i den forbindelse, men noen ganger blir det gjort stas på meg. Og det er jo koselig. Hadde det koselig i år også, jeg. Bursdagen er ikke helt ferdig ennå. Noen timer igjen. Som jeg har sagt tidligere, så driver jeg med så mye … Continue reading "Og så var det bursdag igjen, da…."

2019-11-10 14:46 Farsdagsminnene mine

Farsdag i dag. Andre søndag i november. Hadde et innlegg om det i fjor, som jeg gjentar under her. Gamle innlegg blir som nye. Og jeg unnskylder meg med latskapen på denne måten: Litt mye andre ting å fare med enn å skrive lange innlegg for tida 😉 Men det vil komme litt fra meg av og … Continue reading "Farsdagsminnene mine"

2019-11-09 08:57 Og så kom den…..

Det skjer hvert år. Like fascinerende og skremmende hver gang. Sjøl om jeg har opplevd det …fælt å si det….bortimot 70 ganger! Den første  Snøen kom til Hedmarken i år også. Eller rettere sagt, denne sesongen. Det har nå vært snø tidligere i år. Men det var snøen som falt i fjor….og som lå til … Continue reading "Og så kom den….."

2019-11-07 18:39 Kort innpå med oppdatering om boligprosessen….

Allerede torsdag kveld og snart ukeslutt. Varslet i forrige innlegg om sjeldnere blogging en stund. Eller i hvert fall ikke så regelmessig som hittil. Mandag Jeg kan først vise til det innlegget som jeg nevner i starten her. Det ble skrevet på mandag. Se blå link: Antageligvis lite blogging framover. Det var ei uke siden … Continue reading "Kort innpå med oppdatering om boligprosessen…."

2019-11-05 09:44 Hvorfor jeg tar vaksine…..

I dag er det 10 minusgrader på Hedmarken. Jeg registrerer rimfrost på bakken og sen soloppgang når jeg kikker ut av vinduet. Det er begynnende vinter.  Varmt inne Har heldigvis enkel fyring, om jeg kan kalle det så. Fyrer vel egentlig ikke. Det gjør vi i peis og vedovn. Har ikke det. Klarer meg med … Continue reading "Hvorfor jeg tar vaksine….."

2019-11-04 09:16 Antageligvis lite blogging framover

Skal aldri si aldri, men tror kanskje det blir mer fokus på andre ting ei stund framover. Vil nok dukke opp et blogginnlegg av og til. Men frekvensen er jeg usikker på. Skal likevel ikke sjå bort i fra at det ratt blir hver dag heller. Den som følger med får sjå…. Skjer så mye … Continue reading "Antageligvis lite blogging framover"

2019-11-03 14:40 Nå hadde jeg trengt blomstene…..

Blomstene på terrassen er borte for i år. Har bare bildene. Slik er det med årstidene i Norge. Alt til sin tid. Nå har jeg funnet på noe annet. Riktig rekkefølge Du husker kanskje den store furua som ble revet ned av vinden her for en stund siden? Bare hvis du leste innlegget mitt om … Continue reading "Nå hadde jeg trengt blomstene….."

2019-11-01 09:15 Jeg fikk et brev og en gave fra en blogger

Tidlig i oktober deltok jeg i en quiz hos en annen blogger. Vi skulle gjette hvilken gjenstand hun hadde tatt bilde av.  Jeg slengte meg på konkurransen, sjøl om jeg ikke skjønte hva hun hadde tatt bilde av 😉 Men valgte det første jeg tenkte på. Det som var mest sannsynlig oppi huet mitt akkurat … Continue reading "Jeg fikk et brev og en gave fra en blogger"

2019-10-31 10:14 Halloween…skikk eller uskikk?

Jeg vet at det er delte meninger om dette. De unge i dag har vokst opp med det. Jeg ble født i 1950. Da feiret vi ikke Halloween. Historien bak “Halloween kommer opprinnelig fra England og Irland. Navnet er en sammensetning av “all hallows eve” som er det engelske navnet for allehelgensaften. Dette var opprinnelig en … Continue reading "Halloween…skikk eller uskikk?"

2019-10-30 20:29 Endelig løsna det!

Jeg hadde et innlegg tidligere i dag om boligjakten min. Ett av mange innlegg opp gjennom. Men i dag er det endelig noe å fortelle. Noe nytt. Jeg ymta innpå det, men ville komme tilbake med resten senere. For at innlegget ikke skulle bli for langt. Nå er det blitt senere 😉 Jeg har sletta … Continue reading "Endelig løsna det!"

2019-10-30 11:23 Du ble lovet oppdatering når ting skjer….

Det er den tidligere omtalte boligjakta mi jeg tenker på nå. Nå har jeg tenkt å gi deg en oppdatering i saken. Hvor står jeg i dag?   Lovet meg sjøl å ikke hause det opp Det startet for lenge sida, føles det som. Når ting helst skal skje “i går”, blir det slik. Jeg begynte … Continue reading "Du ble lovet oppdatering når ting skjer…."

2019-10-29 11:22 Og slik gikk det videre med kaka….

Det var denne bursdagen igjen, da. Som jeg har hauset opp med den kakebakinga. Hvordan gikk det med denne blå kaka som har fått så mye oppmerksomhet allerede før festen? Foranledningen Har hatt opptil flere innlegg om forberedelse  til bursdag. Sjøl om det for min del, som mormor, kun dreide seg om å bake en … Continue reading "Og slik gikk det videre med kaka…."

2019-10-28 12:00 Gikk ikke helt etter planen med den bursdagskaka….

Har nå hausa opp denna bursdagskaka i flere innlegg. Kan være en stor risiko i sånt. Stor fallhøyde. Det ble kakebaking…etter hvert Så endelig skulle bursdagskaka bakes. Ingrediensene til kakebunnen hadde jeg i huset. Raritetene som skulle utgjøre pynten hadde jeg også. Det var innkjøpt via netthandel for ei stund sida. Se linken: Gikk litt … Continue reading "Gikk ikke helt etter planen med den bursdagskaka…."

2019-10-26 14:16 Der datt det….med et brak…..

Vi er stort sett forskånet for det her jeg bor, på flatbygdene. Men av og til braker det løs. Det kan være sterke krefter i den vinden. Da kan trær falle med et brak. Trær som er standhaftige   Jeg er fascinert av trær. Kanskje ikke mer enn andre. Men jeg setter stor pris på … Continue reading "Der datt det….med et brak….."

2019-10-25 16:42 Hvordan jeg forbereder (litt) til barnebursdag ;-)

Det er så vidunderlig å ha barn og barnebarn. Masse gleder gjennom hele året. Og så er det bursdagsfeiringer innimellom. Og nå er det ikke så altfor lenge til en sånn fin merkedag igjen. Det var ønsker fra første år Jeg pleier som regel å bake en kake til disse barnebursdagene. Og når det kommer … Continue reading "Hvordan jeg forbereder (litt) til barnebursdag ;-)"

2019-10-25 13:22 Bedt på lunsj i går….som ble mer enn lunsj.

Det var da så hyggelig. Det er så mye man kan få gjort når man er pensjonist og har dager til fri disposisjon. Jeg var på koselig lunsj i går. Lunsj avtalt for en stund siden Vi er 4 pensjonistdamer som har jobbet sammen. Å kalle alle for pensjonister blir ikke helt riktig. For hu … Continue reading "Bedt på lunsj i går….som ble mer enn lunsj."

2019-10-24 10:03 Har jeg en elefant i rommet….eller?

Litt morsomt er det å vri og vrenge på ord og uttrykk. Og kanskje ta det helt bokstavelig av og til. Kan bli sånn når en har for lite å fare med. Har da egentlig ikke det heller…… Har jeg virkelig en elefant i rommet? Klart jeg har. Har mange elefanter, jeg. Små og store. … Continue reading "Har jeg en elefant i rommet….eller?"

2019-10-23 15:38 Vet du hvilken dag det er i dag?

Det er verdens grøtdag i dag. Litt rart dette med at nesten alt har sin egen dag. Det er ikke plass til mer enn 365 egentlig…… Hvis ikke noen deler samme dag.   Verdens grøtdag I dag er det Verdens grøtdag. Det fikk jeg vite da jeg så på God Morgen Norge på TV2 i dag … Continue reading "Vet du hvilken dag det er i dag?"

2019-10-22 18:39 Å klamre seg fast…..

Jeg liker veldig godt å ta bilder i naturen på mine lufteturer med puddelen. Blir vant til å se etter motiver. Telefonen ligger klar i lomma. Noen motiver er så statiske heldigvis at jeg ikke trenger å forhaste meg. Det ble tema tre på en av turene i dag…. Ikke akkurat den raskeste fotografen Kan … Continue reading "Å klamre seg fast….."

2019-10-22 14:05 Ganske spandabel i det siste…sjølspandabel ;-)

Reklame | Adlibris / Lampegiganten Tatt på meg spanderbuksene altså. Ikke nok med at jeg kjøpte meg romaskin for ei stund sida. Investerte i ny PC også her om dagen. Bruker ikke så mye penger på andre ting, så tenkte at dette hadde jeg både råd til og lyst til. Og så er det skikkelig … Continue reading "Ganske spandabel i det siste…sjølspandabel ;-)"

2019-10-22 09:58 Jeg og ei til ble valgt som “ukens blogger” hos en tredje blogger…..

Advarsel 😉 MINI-INNLEGG og SJØLSKRYT. Det må da være lov noen ganger. Men samtidig blir det litt oppmerksomhet til en annen blogger også, da 😉 Det er alltid koselig. Så da rettferdiggjøres det 😉 Trenger ikke så langt innlegg for å skryte av dette 😉 Du kan lese om det i innlegget til Aud Marit … Continue reading "Jeg og ei til ble valgt som “ukens blogger” hos en tredje blogger….."

2019-10-21 13:00 Vil du se svaret jeg fikk angående FILTER, forsida Blogg.no…..og Bloglovin?

Jeg hadde et par innlegg her om dagen hvor jeg snakket om filter. Har til tider hatt innlegg som ikke har dukket opp på forsida av Blogg.no. Og Bloglovin er helt uforståelig for tida. Så da sendte jeg mail til begge instanser. Blogg.no hjelpesenter svarer fort Det har de alltid gjort. Veldig fornøyd. Regnet med … Continue reading "Vil du se svaret jeg fikk angående FILTER, forsida Blogg.no…..og Bloglovin?"

2019-10-20 19:00 Og så var det Bloglovin igjen, da…..

Styrer fælt om dagen nå. Med å sette meg inn i ny PC, irritere meg over innlegg som ikke kommer på forsida og innlegg som ikke synes på Bloglovin 😉 Dette skjedde Jeg hadde et innlegg tidligere i dag angående forsida Blogg.no. Et innlegg som ikke syntes. Skrev et nytt innlegg og kopierte det inn … Continue reading "Og så var det Bloglovin igjen, da….."

2019-10-20 15:08 Enda en ny start…..og har du svar på det mystiske som skjer?

Så skjedde det igjen, da. Brukt feil ord? Filtrert vekk? Hm…Mystisk. Eksperimenterer litt og lager dette mini-innlegget med link til det opprinnelige. Så får vi sjå om det går denne gangen…. Og overskriften “Enda en ny start” er endret fra den opprinnelige “Ny start på lørda`n”, fordi den sistnevnte ikke kom på forsida av Blogg.no … Continue reading "Enda en ny start…..og har du svar på det mystiske som skjer?"

2019-10-20 14:33 En ny start ble det på lørda`n…….

Det er ikke bloggen. For den er over ett år gammal. Det er ikke meg. For jeg er nærmere 69. Ikke er det bil, telefon, leilighet, bikkje, mann eller jobb heller…… 🙂 Jeg skal forklare…… Du kan gratulere meg med….. Trodde også lørdagen skulle bli PC-fri. Hadde nok klart det. Sjøl om jeg er fryktelig … Continue reading "En ny start ble det på lørda`n……."

2019-10-19 17:37 Aldri så galt at det ikke er godt for noe….

Jeg har prøvd å være struts. Stikke hodet i sanda. Det går ikke lenger. Må ta tak. Gjorde det i går. Hva skjer’a?  Nå skriver jeg innlegg på iPhonen. Skikkelig ugreit sammenlignet med PC-skriving. Går på et vis, men tastinga tar dobbelt så lang tid. Treffer ikke med fingra. Må korrigere orda hele tida😝. Hva … Continue reading "Aldri så galt at det ikke er godt for noe…."

2019-10-18 12:47 Alle jakkene gjør det litt vanskelig

Det er vel en dag for alt. Alle dager har en mening. Alle dager er verdifulle. Og så er det noen saker som får en egen dag. I dag er også en sånn dag. Og i går. Det var refleksens dag. Det visste du vel? Eller….. Nå vet du det. At det var refleksens dag … Continue reading "Alle jakkene gjør det litt vanskelig"

2019-10-17 09:37 Lager du fårikål av lam……eller voksen sau?

Høres litt fælt ut når jeg sier det slik i overskrifta. Men det er nå sånn det er. Må ha kjøtt av dyr for å lage kjøttrett. Dette er en av de middagsrettene jeg har i løpet av høsten. Fårikål. I går ble det sånn. Endelig fikk jeg somlet meg til å lage det. Snikksnakk … Continue reading "Lager du fårikål av lam……eller voksen sau?"

2019-10-16 10:06 Det var på tide å besøke ham igjen….

Jeg er der litt for sjelden. Burde ha vært der oftere. Men veldig behagelig og koselig når jeg først kommer meg dit. Det er frisøren min jeg snakker om. Håret mitt Så gammal som jeg er blitt, har jeg sjølsagt opplevd mye på frisyrefronten. Hatt mange frisører opp gjennom også. Aldri bytta frisør for at … Continue reading "Det var på tide å besøke ham igjen…."

2019-10-15 13:58 Det skjer 2 ganger i året for de fleste…..

Sommeren klamrer seg fast i veigrøfta langsmed grusvegen oppi Vangsbygda.Jordet er pløyd for vinteren og løvtrærne pryder bakgrunnen med gylne høstfarger. En annen turvei Det ble en annen morgen tur for puddelen og meg på manda`n. Alltid trivelig med litt nye turveier. Nå er ikke denne ny. Vi gikk der i vår også. Og i … Continue reading "Det skjer 2 ganger i året for de fleste….."

2019-10-15 09:23 Takk til en bloggkollega….

Jeg er inni en modus av takknemlighet til andre bloggere…. Jeg har nevnt noen av dem i de siste innleggene mine. Av forskjellige årsaker. Det kan være at de skriver noe som rører meg sterkt, og som jeg gjerne vil vise til dere også. Da har jeg lagt ut en link til bloggene deres. Det … Continue reading "Takk til en bloggkollega…."

2019-10-14 17:40 Hvem vant gjettekonkurransen?

Sett slikt. Jeg slengte meg med på konkurransen til en bloggkollega her om dagen. Moro med sånt initiativ fra medbloggere. Weekend quiz Det har vært en del kreative innspill i det siste på bloggfronten. Og nå altså en quiz. Evaswindow hadde denne. Hun la ut et bilde av et eller annet som så helt ubestemmelig … Continue reading "Hvem vant gjettekonkurransen?"

2019-10-14 13:12 Var det noe spesielt med den 13.oktober, da?

Ikke det jeg vet. Ingen jeg kjenner som har bursdag? Sikkert mange som har det. Veldig rart om det ikke er noen. Men er det noe å skrive om da? Klart det er. Alltid noe å skrive om når en har skrivekløe 😉 Nostalgi Så er det dette med fortida igjen. Hvordan var det på … Continue reading "Var det noe spesielt med den 13.oktober, da?"

2019-10-13 13:59 Det ble en tankevekker å lese 2 andres blogginnlegg…….

Livet er spennende på godt og vondt. Det kan by på utfordringer. Og det kan være store og små gleder. Det er nå slik det er. Det er livet. Og takk for livet, sier nå jeg….. Andres blogginnlegg  Jeg tar meg tid til å lese andres blogginnlegg. Noen farer jeg fort gjennom. Andre bare klikker … Continue reading "Det ble en tankevekker å lese 2 andres blogginnlegg……."

2019-10-12 17:24 Ett år i mellom……og hva har skjedd?

Jeg hadde et innlegg her om dagen som var et ettårs-innlegg. Det vil si at jeg publiserte det jeg la ut for nøyaktig ett år siden. Men det manglet noe…. Det innlegget het: Dette var akkurat ett år siden… Det var den 9.oktober. Ikke noe spesielt egentlig med den datoen i mitt liv. Var bare … Continue reading "Ett år i mellom……og hva har skjedd?"

2019-10-12 13:29 Dette kom ikke ut i stad…får prøve igjen da…. ;-)

Ikke alltid at innlegg synes på forsida. Prøver igjen, jeg, med en ny vri 😉 Setter inn linken til innlegget HER.   5 kommentarer

2019-10-12 11:29 Partnerprogrammet og inntekt

Blir jo til at man klikker seg inn på interessante titler. Og særlig når det er fra interessante bloggere. Sånn er det med meg i hvert fall. Sitter og skriver på et annet innlegg, men er raskt innpå Blogg.no for å sjekke hva som ligger på forsida der nå. Det er et nytt innlegg fra … Continue reading "Partnerprogrammet og inntekt"

2019-10-11 18:08 Framsnakking, konkurranse og copycat ;-)

Heisann! Et impulsinnlegg etter å ha kikka litt på framsida av Blogg.no. Inspirert av en annen blogger igjen 🙂 Nå er det Annebe som har et lite innlegg der inne hvor hun snakker om 2 konkurranser som 2 av våre medbloggere har gående. Du kan lett gå inn på innlegget hennes under her, eller selv finne … Continue reading "Framsnakking, konkurranse og copycat ;-)"

2019-10-11 15:45 Gikk litt amok på nettbutikken…..til barnebursdagen.

Handler ikke så ofte på nettet. Ikke så mye ellers heller. Er egentlig ikke handlegal. Men av og til tar det av. Som nå. Men kan forklares. Foranledningen Eldste barnebarn er snart 4 år. Og det skal feires. Og det foreligger ønsker. Mommo synes det er helt greit. Slipper å pønske ut ideer sjøl. Jeg … Continue reading "Gikk litt amok på nettbutikken…..til barnebursdagen."

2019-10-10 13:35 Hvorfor jeg måtte melde avbud….og litt medisinråd….

Å melde avbud er vel mer å si nei takk til et arrangement, så blir kanskje ikke helt riktig. Sier vel egentlig ikke dette når det gjelder jobb? Eller kaste inn håndkleet. Men det gjelder også noe annet. Rett og slett heller melde til apoteket at jeg er så sjuk at jeg ikke orker å … Continue reading "Hvorfor jeg måtte melde avbud….og litt medisinråd…."

2019-10-09 12:23 Dette var akkurat ett år siden….

Er det omtrent likt i år? Ute i naturen altså? Jeg får se på bildene. Må jo sammenligne med de samme stedene som jeg var da.   Kanskje ta bilder på samme sted. Det var en fin ide og får forbli en fin ide. Jeg orker ikke å ta turen ut for å kopiere bildene fra … Continue reading "Dette var akkurat ett år siden…."

2019-10-08 12:46 Nå får du ta deg sammen!

Nå er det slutt på tullet. Ta deg sammen, kjerring. Skriver det ned for å gi det mer kraft. Og til og med i full offentlighet. I hvert fall de som stikker innom bloggen 😉 Finnes drittdager? Dagen starta litt dritt, for å snakke rett fra levra. Som det står i innledningen, kan det hjelpe … Continue reading "Nå får du ta deg sammen!"

2019-10-07 18:38 Slik er min oktober i nærmiljøet…..

Kun noen oktoberbilder fra nærmiljøet mitt blir bidraget til bloggen i kveld.Det er en fantastisk start på dagen å kunne gå tur med puddelen Barney i disse vakre omgivelsene. Heldige meg. Dette er bilder fra i dag tidlig….. På morgenturen gjennom skogen ser vi Domkirkeodden med Hamardomen og den røde Løtenbygningen…..og sjølsagt vakre Mjøsa…..   … Continue reading "Slik er min oktober i nærmiljøet….."

2019-10-07 11:26 Nå kommer den virkelige fargeutfordringen for meg…..

Hei og hå. Nå blir det fart i sakene. De bestilte strikkene i diverse farger ankom før helga. Dette blir garantert en større utfordring enn den fargeutfordringen jeg var med på i forrige uke 😉 De fargerike strikkene Jeg bestilte treningsstrikker etter anbefaling fra min avstandstrener. Kaller ham det. For kommunikasjon foregår via meldinger på … Continue reading "Nå kommer den virkelige fargeutfordringen for meg….."

2019-10-05 18:03 Den rosa utfordringen ble litt flau.

Å ta selfies har jeg lært meg å ta…og ikke minst tåle…..gjennom denne 6-dagers klesutfordringen til Frodith. Takk skal du ha for det, kreative bloggkollega. Den siste dagen er rosa i klesutfordringen. Og det ble i ordets rette forstand en skikkelig utfordring. Ganske flaut faktisk. Se på resultatet, da! Jeg visste på forhånd at jeg … Continue reading "Den rosa utfordringen ble litt flau."

2019-10-04 06:24 Hvorfor velger jeg oransje foran rosa?

Jeg har en del oransje klær. Noen av dem måtte tas fram på den oransje dagen i Frodiths klesutfordring. Jeg føler vel sjøl at denne fargenyansen er den jeg kler best. Hva tror du? Her er forøvrig foranledningen til denne fotoseansen og catwalken: Hemmeligheter avsløres. Og hvorfor oransje først? I klesutfordringen skulle vi egentlig ha … Continue reading "Hvorfor velger jeg oransje foran rosa?"

2019-10-03 11:43 Hvor grønn kan jeg bli?

Heisann! I dag er den grønne dagen. I hvert fall i klesutfordringen til Frodith.   Mitt forhold til grønt  Jeg liker grønt veldig godt. Jeg liker å omgi meg med grønne planter i leiligheta. Men i dag handler det om hva jeg skal ha på meg. Liker jeg å bære grønne klær? Ja, jeg liker det … Continue reading "Hvor grønn kan jeg bli?"

2019-10-02 15:30 Om framskritt …….og den gule dagen……

Dag tre er gul. Om jeg kjører ut den på dag to eller tre vil vise seg. Lå litt på etterskudd i forhold til starten på klesutfordringen til Frodith. Uansett ble det å rote i skapet igjen. Gul klesutfordring.Jeg trodde jeg hadde mye gult, for jeg elsker gult. Men det viste seg å ikke være … Continue reading "Om framskritt …….og den gule dagen……"

2019-10-02 10:40 Og hvordan ble den røde dagen?

Det er den røde dagen i dag. I Frodiths fargeverden. Jeg har valgt onsdagen som den røde dagen. Klesutfordringen. Vil du se bakgrunnen for dette? Det første innlegget mitt med fargen turkis i går kan du lese her:En kreativ blogger ga meg en utfordring. Den vanskelige røde Rødt er da definitivt en vanlig farge. Og … Continue reading "Og hvordan ble den røde dagen?"

2019-10-01 16:24 En kreativ blogger ga meg en utfordring…….

Nå har en bloggkollega starta noe morsomt igjen. Jeg måtte bare ta utfordringen og slenge meg med. Så får vi se hvordan det går…. Moro med utfordring Det er Frodith igjen da, vet du. Hun er en kreativ og flink blogger, og tropper av og til opp med morsomme utfordringer til oss andre. Denne gangen … Continue reading "En kreativ blogger ga meg en utfordring……."

2019-09-30 11:33 Slik rota jeg til Google Analytics-statistikken min….

Google Analytics og meg. Skulle holdt meg unna. Biter på alt. Rått. Gjaldt jo ikke meg, skulle det vise seg……Hvorfor skal jeg være så intens? Hva så? Det var visstnok noe feil med statistikken til noen her inne på Blogg.no. Øverst på sida mi i kontrollpanelet kom en melding fra administrasjonen. Sikkert lagt ut til … Continue reading "Slik rota jeg til Google Analytics-statistikken min…."

2019-09-29 12:49 Er det samme prosedyre i salongen som i fjor?

Prosedyrer kan endre seg og prosedyrer kan holde stand. Litt artig å sjekke ut hva som egentlig har skjedd på ett år. Tilbakeblikk I og med at jeg har blogga i over ett år, er det litt artig å gå tilbake å se på innlegg som ble publisert på samme dato i fjor. Ikke nødvendigvis … Continue reading "Er det samme prosedyre i salongen som i fjor?"

2019-09-28 12:11 Hvordan kan dette endre livet mitt….litt?

Reklame | Avento/Only Og så kom dagen for å starte et nytt liv. Eller endre livet….Utfordre meg sjøl. Nå gjelder det trening. Igjen…… 😉 Og det tror jeg på? Tror jeg på mine egne forhåpninger? Om at denne gangen skal jeg lykkes med treningen. Jeg har prøvd så mange ganger før opp gjennom. Forskjellige metoder. … Continue reading "Hvordan kan dette endre livet mitt….litt?"

2019-09-26 16:10 Vet du hvilken blogger som ble månedens Metapic-ambassadør?

Reklame | Ellos / Adlibris   Månedens Metapic- ambassadør Det er bloggen Hverdagsaktiv som ble kåret til det av Blogg.no. Da jeg så det, tenkte jeg å prøve Metapic igjen sjøl også. Lenge siden sist. Du kan klikke på den blå linken over her for å komme til hans blogg. Tør ikke å si de … Continue reading "Vet du hvilken blogger som ble månedens Metapic-ambassadør?"

2019-09-26 12:30 Må alt skje så fort…..og er jeg flink nok til å leve NÅ?

Må ting egentlig endre seg for at livet skal bli spennende? Det er kanskje greit med variasjon av og til på noen felter. Men noe er som det har vært. Og kan greit være det. Eller? Og må ting skje så fort?…….Hva er det jeg funderer på nå? 😉   Hva skjedde? Det har gått … Continue reading "Må alt skje så fort…..og er jeg flink nok til å leve NÅ?"

2019-09-26 11:25 Hvorfor kom ikke innlegget på forsida?

Nå skjedde det igjen. Skjer av og til. Har jeg brukt feil ord? Filtrert bort av Blogg.no?Sendt mail til administrasjonen og spurt om hvilke ord som ikke må brukes i et innlegg. Vet om 2, men er det flere? Venter på svar.  Det er lagt inn et automatisk filter på disse to orda, men nå … Continue reading "Hvorfor kom ikke innlegget på forsida?"

2019-09-25 06:00 Jeg gir deg tips om en blogger som tar opp noe viktig for oss….

Hun er på Blogg.no sånn som meg, og har stilt dem et spørsmål angående topplister, synlighet og trafikk til bloggen. Hun har fått svar fra dem, og det viser jeg til under her. Hun ba om at vi som leste innlegget skulle dele det videre, og det gjør jeg hermed. Klikk på den blå linken … Continue reading "Jeg gir deg tips om en blogger som tar opp noe viktig for oss…."

2019-09-24 13:25 Plutselig tilbake…….og opptur etter nedtur…….

Heisan! Tre dager siden sist. Sett slikt. Feiringa ble vel ikke så hard?….. Slettes ikke. Du kan ta det med ro…… Og jeg tok det også med ro….. Jubileet Jeg sikter til ettårsjubileet mitt. I bloggverdenen. Det er stort på en måte, men ikke noe å gjøre så alt for stort nummer av. Blåste opp … Continue reading "Plutselig tilbake…….og opptur etter nedtur……."

2019-09-21 11:04 Og da kom jubileumsdagen!

Ja, i dag er det akkurat 1 år siden mitt første blogginnlegg ble publisert. Den 21.september 2018. Jeg markerer det med litt mimring.  Et annerledes innlegg i dag Jeg har hatt mange “annerledes” innlegg opp gjennom, men i dag kjører jeg på med link til noen av de aller første. Samtidig putter jeg inn noen … Continue reading "Og da kom jubileumsdagen!"

2019-09-19 20:35 Melankoli må kureres NÅ!

En av de dagene. Jeg har heldigvis ikke mange av dem. Lenge siden sist. Vet at noen har det sånn hver dag. Stakkars folk. Må bare komme meg ovenpå igjen….. Hva nå? Liker ikke å surve. Og har egentlig ingenting å surve for. Men likevel. Liker ikke å snakke om det, og langt mindre skrive … Continue reading "Melankoli må kureres NÅ!"

2019-09-17 17:37 Hva betyr tallene 528, 500, 362 og 1,38?

Tilfeldigvis så jeg akkurat nå at jeg ikke bare har jubileum på lørdag. Det er et jubileum i dag også! Det er mye rart man kan finne på å feire….. Ser du hva det er? Ganske så anonymt plassert, øverst på sida i kontrollpanelet i bloggen min, står det. Svart på hvitt og til og … Continue reading "Hva betyr tallene 528, 500, 362 og 1,38?"

2019-09-17 14:34 Snart jubileum…..men er det noe å feire?

Nå nærmer det seg ettårs-jubileum for bloggen min. Det burde kanskje feires, for det er et under at jeg har holdt ut så lenge…. Men gidder jeg å feire? Har lært mye om blogging på dette året, men har ikke blitt noen topp-blogger. Det var ikke akkurat målet heller. Men jeg kan skryte av at … Continue reading "Snart jubileum…..men er det noe å feire?"

2019-09-16 11:17 Og hvordan endte oppdrag potet?

Prosjekt potet ble startet på forsommeren. For moro skyld. Kostet ingen ting. Fikk gratis settepoteter.  Hvordan det startet Det kan du lese om i innlegget  Potetåker på balkongen? Dette er jo ett av naturens undere. Setter ned EN potet i jorda, og det blir opptil 10 nypoteter som resultat. Jeg hadde satt ca 10-12 poteter … Continue reading "Og hvordan endte oppdrag potet?"

2019-09-15 09:00 Vil du vite hvordan jeg laget enkel og deilig eplemos?

Jeg hadde en haug med epler som måtte brukes til et eller annet før de ble råtne. Det var antydning på noen av dem. Dette var norske epler fra privat hage. Røde, fine epler. Husker ikke sorten. Hva skulle jeg bruke dem til før de ble ødelagt? Eplemos ville jeg prøve meg på. Satte i … Continue reading "Vil du vite hvordan jeg laget enkel og deilig eplemos?"

2019-09-14 12:35 Om å drukne i innlegg på forsida av Blogg.no……….

Unnskyld meg. Nå er jeg kanskje stygg, men jeg må bare…. Det er koselig at innleggene vi skriver kommer opp på forsida til Blogg.no. Og de kommer som regel opp med en gang de er publisert. Andre ganger kommer de ikke i det hele tatt. Uvisst hvorfor…. Kanskje du vet? Det kan være at veldig … Continue reading "Om å drukne i innlegg på forsida av Blogg.no………."

2019-09-12 12:23 Hvordan kunne det bli blåmandag på en torsdag?

Det går kanskje an? Blåmandag på en torsdag….. Blåtorsdag blir det vel heller. Nytt begrep.  Ikke negativ i det hele tatt….. Har ikke lov til det. Alt kunne vært så mye verre. Nå kommer alle de positive frasene fram fra glemselen oppi hue et sted…. Jeg kjører på med skriving for å bedre humøret. Det … Continue reading "Hvordan kunne det bli blåmandag på en torsdag?"

2019-09-11 16:24 På det sjette smalt det ikke……og jeg er sta nok…..

En, to, tre, på det fjerde skal det skje, på det femte smeller det, og på det sjette gjelder det….. Litt oppdatering….. På det sjette gjelder det? Nei, ikke i det hele tatt. Bare nære på. Nå kan jeg konstatere at denne regla ikke gjaldt i dette tilfellet. I mitt tilfelle. Boligjakten. Det er fælt … Continue reading "På det sjette smalt det ikke……og jeg er sta nok….."

2019-09-10 11:50 Du vil kanskje vite hvordan det gikk i går?

Det var den mandagen hvor veldig mye skulle avgjøres. Det var ikke bare leilighetskjøp og analyseresultater fra veterinærinstituttet. Det var valg også! Ikke måte på….. Boligjakten Jeg starter på innlegget mandag kveld. Så får vi se på slutten her om det er noe som endrer seg innen publisering 😉 Det ble en heftig budrunde. Jeg … Continue reading "Du vil kanskje vite hvordan det gikk i går?"

2019-09-09 12:21 Om min altfor spennende mandag….. og jinxing…..

Dramatisk overskrift, men føles sånn når jeg er midt oppi det. Det er i dag det avgjøres om jeg får den omtalte leiligheta. Og det er i dag vi kanskje får mer informasjon fra veterinærmyndighetene. I skrivende stund er ingenting avgjort på noen av områdene. Jeg venter i spenning og prøver å ha is i … Continue reading "Om min altfor spennende mandag….. og jinxing….."

2019-09-07 10:46 Alt ble plutselig så skummelt og utrygt.

Hvor forsiktige skal vi egentlig være nå?  Et skremmende nyhetsbilde for meg og andre hundeeiere. Hvor alvorlig er dette? Selvsagt veldig alvorlig for de som er rammet. Men hva blir omfanget? Jeg er redd for den lille krøllegutten min……. Den skremmende nyheten Hverdagen vår ble annerledes etter nyhetene på radioen i bilen her en dag … Continue reading "Alt ble plutselig så skummelt og utrygt."

2019-09-05 13:12 Hvordan gikk det i går?… Kanskje et skritt videre…..Spennende……

Jeg utsetter meg sjøl for mye spenning. Helt frivillig oppsøker jeg denne galskapen. Jeg kunne ha sittet trygt og godt i min fine, greie leilighet her på Hedmarken. Jeg kjøpte den for 3 år siden, og der skulle jeg nå egentlig bo resten av livet. Hadde flyttet fra en mer arbeidskrevende bolig med hage, utleieansvar … Continue reading "Hvordan gikk det i går?… Kanskje et skritt videre…..Spennende……"

2019-09-04 08:00 Hvilken runde er det nå, mon tro?

Har mistet tellinga på antall visninger. Antall budrunder vet jeg sånn omtrent. Det er mange av dem også. Nå er det en visning til i dag. Privatvisning. Ønsk meg lykke til……. Tar turen igjen, jeg…… Jeg hadde et innlegg på forsommeren som het noe lignende. Fant det fram nå. Det ble skrevet 19.juni. Du ser … Continue reading "Hvilken runde er det nå, mon tro?"

2019-09-03 10:19 Slik ble utfordringen ved flyforsinkelsen….

Det var ikke jeg som opplevde det denne gangen. Det var en kompis. Men jeg har også opplevd det et par ganger. Og da var det verre……fra mitt ståsted. Egoistisk sett. Han hadde det vel ille nok…. Hva skjedde egentlig? Jeg hadde inngått en avtale om å hente en venn på togstasjonen nedi byen i … Continue reading "Slik ble utfordringen ved flyforsinkelsen…."

2019-09-02 13:24 Om eple-regle, chutney og Wenche…….

Barneregla om frukten. “Epler og pærer de henger på trærne, og når de blir modne så faller de ned…..1,2,3….” Modent…. De faller ned av seg sjøl hvis de ikke blir plukket. Hvis jeg hjelper til med å dytte på trestammen og riste i grenene, kommer de ned i full fart. Hvis de er modne. Men … Continue reading "Om eple-regle, chutney og Wenche……."

2019-09-01 19:24 Det ble ikke helt som planlagt…..

Planer er til for å endres. Eller? En kan tro at det er sånn noen ganger. Og det er ikke alltid lurt å planlegge til minste detalj. Planer og håndballturnering Det lærte jeg til gangs da jeg var med og arrangerte en håndballturnering for mange år siden. Jeg er, og har vært, typen som liker … Continue reading "Det ble ikke helt som planlagt….."

2019-08-31 09:00 Så spørs det hvordan det går denne gangen, da……

Jeg har ikke skrinlagt planene om flytting. Men tar det som det kommer. Tror jeg. For må roe meg ned så jeg ikke blir for ivrig, og ikke skuffet, hvis det skulle gå galt denne gangen også. Det er denne boligjakta som jeg driver med. Har skrevet om det flere ganger her inne på bloggen. … Continue reading "Så spørs det hvordan det går denne gangen, da……"

2019-08-30 17:03 Slik ble det fristelser både her og der…..

Jeg la ut et bilde på Instagram Stories i dag tidlig. Synes det er litt morsomt å teste ut denne kanalen. Følge med i tida 😉 Et bilde jeg tok for en stund siden, da jeg var på besøk hos noen, ble benyttet.   Fristende marengs i vinduskarmen….. Og epler i hagen ødelegger ikke sjarmen…. … Continue reading "Slik ble det fristelser både her og der….."

2019-08-30 13:02 Leser du horoskopet ditt? Og tar du det seriøst?

Horoskopet for august og september på Side2.  Oppslag på forsida av Blogg.no. For moro skyld klikket jeg meg inn på dette.   Og hva sto om “meg”, skorpionen? Jeg har klippet og limt, og under her ser du det: Skorpionen 24. oktober-22. november Forandringer som skaper frigjøring og forløsning på hjemmebane er på trappene. Noe som … Continue reading "Leser du horoskopet ditt? Og tar du det seriøst?"

2019-08-29 17:53 Så smalt det, og jeg fikk lyst på ny regnfrakk…..

Reklame | Ellos Jeg har en gul regnfrakk og en gul sydvest. Kjekt å ha. Frakken er av det billige slaget, og blir ofte nesten like våt på innsida som på utsida. Dette på grunn av at den er så tett. Jeg blir svett og klam. Hetta kan ofte være noe træl. Da er sydvesten … Continue reading "Så smalt det, og jeg fikk lyst på ny regnfrakk….."

2019-08-29 12:00 Her er noen giftige, dødelige planter i hage og natur

Jeg lovte for noen dager siden et nytt innlegg om både giftige og nyttige planter. Skal prøve å få til et innlegg på det. Konsentrerer meg om de giftige i dette innlegget.   Det finnes veldig mange giftige vekster. Heldigvis er det få av oss som prøver å spise planter uten å vite hva det … Continue reading "Her er noen giftige, dødelige planter i hage og natur"

2019-08-28 10:30 Frodith er en turkis bil. Men hva er jeg?

Frodith er en turkis 2CV. Da fikk jeg tips igjen, da vettu. Hva er jeg? Ja, hun spurte om det også. Hun er så kreativ den dama. Lett å la seg inspirere. Ikke noe galt i det vel? (Helt nederst i innlegget gir jeg deg en link til bloggen hennes.) Klart at hun er en … Continue reading "Frodith er en turkis bil. Men hva er jeg?"

2019-08-27 10:30 Slik går det kanskje an å tjene litt penger?

Reklame | Ellos Den intense pensjonisten kjører videre 😉 Blir aldri for gammel til å lære. Ble så nysgjerrig her om dagen da jeg så at noen hadde gjort noe spesielt på bloggen. Spesielt var det kanskje ikke. Men…… Mye å lære for en oldis…. De aller fleste bloggerne her inne på Blogg.no er mye … Continue reading "Slik går det kanskje an å tjene litt penger?"

2019-08-26 11:00 Er jeg gjerrig eller økonomisk?

Reklame | Gjerrig eller økonomisk? To sider av samme sak, eller en markant forskjell?  Og hvordan ser jeg på meg sjøl? Å være økonomisk er vel nærmest en hedersbevisning i motsetning til å  være sløsete. For ikke å snakke om å være så håpløs at du havner på “Luksusfellen”. Jeg anser meg sjøl som ganske … Continue reading "Er jeg gjerrig eller økonomisk?"

2019-08-25 13:15 Slik har mine støvsugere vært….og vil du hilse på min nye?

Reklame | Dyson Husarbeid er kjedelig. Har alltid syntes det. Det med å vaske, tørke støv og støvsuge. Åssen ser det ut hos meg da? Fælt å innrømme det, men sånn er det. Jeg utsetter og utsetter. Til slutt må jeg gjøre det for syns skyld og skams skyld. Kan jo si det på den … Continue reading "Slik har mine støvsugere vært….og vil du hilse på min nye?"

2019-08-24 11:44 Slik får du bildet ditt på leverposteiboksen!

Puddelen elsker leverpostei. Det er blitt en del av morgenritualet hans. Det er nå greit. Men hvordan havnet han på leverposteilokket? Du vet kanskje allerede hvordan dette har gått for seg? Ikke det at han skjønner noe særlig av dette styret. Han er fornøyd bare han får den lille klatten med leverpostei oppi tørrforet sitt … Continue reading "Slik får du bildet ditt på leverposteiboksen!"

2019-08-23 15:09 Hva synes du om at det snart er høst?

August er fortsatt en sommermåned. Det har bare vært litt sneven av høst de siste dagene. Regn og vind og litt kjøligere. Men absolutt ikke kaldt.  Så august kan både være sommer og høst. Nå kommer sommervarmen tilbake herover, sa de på værmeldinga i dag. Jeg synes det er greit sånn som det var noen … Continue reading "Hva synes du om at det snart er høst?"

2019-08-23 08:00 2 opplevelser jeg godt kunne ha unnvært…..

Det var fryktelig vondt da det skjedde. I ettertid kan jeg blåse av det som bagateller. Det kom opp igjen her om dagen. Ble minnet på det. Men har kommet over det i godt moden alder 😉 Traume nr. 1 Det har sikkert vært mange andre episoder også, men dette er det som står lengst … Continue reading "2 opplevelser jeg godt kunne ha unnvært….."

2019-08-22 11:00 Hvorfor jeg måtte plukke 40 blomsterslag

Det er så mange vakre vekster i naturen. Alle farger, former og størrelser. Jeg har alltid vært glad i blomster.  Både ute i naturen og i hagen og inne i stua.   Herbarium Du vet sikkert hva et herbarium er? Wikipedia sier: Herbarium er en samling  planter som er blitt presset, tørket og merket med … Continue reading "Hvorfor jeg måtte plukke 40 blomsterslag"

2019-08-21 18:06 Ikke pirk! Stopp med det der!

Hold fingra ta fatet! Slutt å pirke, og slutt å fingre! Høres kanskje litt ekkelt ut? Det er bare jeg som må ta meg sammen.  Jeg gjør det uten at jeg vet det sjøl noen ganger. Jeg blir minnet på det av nær familie. Jeg har en dum uvane. Når jeg ikke bruker fingra til … Continue reading "Ikke pirk! Stopp med det der!"

2019-08-21 13:01 Slik ble jeg avhengig av disse fargeklattene…….

Ja, jeg er avhengig. Det har nå engang blitt sånn. Eller jeg kan si det på en annen måte. Er slik laga at fargeklattene, eller gule lapper og merkepenner, er en del av livet mitt 😉 Må bare innse at det er slik. Når jeg nå nærmer meg 70, er det ikke så lett å … Continue reading "Slik ble jeg avhengig av disse fargeklattene……."

2019-08-20 09:30 Slik kan også virkeligheten pyntes på……hm….nifse greier……

Næmmen, sjå på hu, da! Hvem er denne lekre dama med langt hår og dådyrblikk? Det er nå faktisk meg……. men på en annen måte ikke…… Hadde det litt moro med Snapchat-kontoen min i går, for nettopp å pynte på virkeligheten. Du kan jo si at jeg har for lite å fara med når jeg … Continue reading "Slik kan også virkeligheten pyntes på……hm….nifse greier……"

2019-08-19 13:32 Slik kan du også leke deg med alfabetet

Nå skal jeg for moro skyld bruke alfabetet igjen og være impulsiv. På den måten at jeg ikke skal tenke meg om så lenge på hver bokstav. Skrive ned det jeg først kommer på. Blir spennende å se hva det ender opp med. Jeg kjører på…..   Det blir tema matvarer. Jeg er ikke kresen. … Continue reading "Slik kan du også leke deg med alfabetet"

2019-08-18 21:20 Godsaker i riktig puddelhøyde…..

Det er fortsatt mye bær der ute. Svartsurbær. Lett tilgjengelig er de også. I riktig puddelhøyde. Han fikk lov til å spise litt igjen i dag på første lufteturen. Han drar meg med bort til gjerdet. Finner dem sjøl. Om han lukter dem eller ser dem er jeg ikke sikker på. Ser ut som han … Continue reading "Godsaker i riktig puddelhøyde….."

2019-08-18 14:06 Om koselig lunsjbesøk og hvordan jeg igjen fikk fart på meg

Det er litt fælt å innrømme det, men av og til er jeg så utrolig lite motivert for husarbeid. Det er rett og slett kjedelig. Mye morsommere å blogge 😉 Skulle ha gjort ditt og skulle ha gjort datt, men blir det gjort? Nei. Jeg har faktisk blogget om det før også. For ikke å … Continue reading "Om koselig lunsjbesøk og hvordan jeg igjen fikk fart på meg"

2019-08-17 10:59 Slik er mine 5 viktige sommermiddager.

Det har liksom blitt sånn. Det kommer av seg sjøl. Trenger ikke å notere det ned for å huske.Det er sommermiddagene. Ikke alle…… Bare de 5 viktige sommermiddagene. Det er mange sommerdager Og det blir mange middager. Det blir middager som jeg også har både vår, høst og vinter. Men så er det de spesielle … Continue reading "Slik er mine 5 viktige sommermiddager."

2019-08-16 11:15 Hvor mange grupper for bloggere følger du?

Nå fikk jeg tips igjen fra en blogger. Jeg leser alltid blogginnleggene hennes. Det er også mange andre jeg følger. Tar en eller flere små eller store leseøkter av blogger i løpet av en dag. Hun snakket om grupper for bloggere. Facebook Jeg har blogget i 11 måneder. Snart ettårsjubileum. På det snaue året har … Continue reading "Hvor mange grupper for bloggere følger du?"

2019-08-15 06:35 Hjemmeklippa, rødt hår….. og fregner……og forbytta?

Akkurat hvor gammel jeg var da dette bildet ble tatt, har jeg ikke giddet å sjekke ut, men du ser det vel omtrent…..og du ser ikke at jeg hadde rødt hår…. Så da rimelig fornøyd ut Fotografen fikk meg til å smile. Hele familien var hos fotografen inni byen for å ta bilder. Det var … Continue reading "Hjemmeklippa, rødt hår….. og fregner……og forbytta?"

2019-08-14 11:15 Er det noe å gjøre med denna kalkunhalsen, mon tro?

Nå blir jeg tøffere og tøffere. Det å utlevere meg sjøl sitter langt inne. Men må gi slipp på litt sjenanse og stolthet når jeg har valgt å være blogger 😉 Derfor vil jeg snakke om kalkunhalsen. Å ta selfier er en ting. Det er ikke hyggelig. Må selvsagt ikke, men føler at jeg av … Continue reading "Er det noe å gjøre med denna kalkunhalsen, mon tro?"

2019-08-13 20:25 Her er mine 13 viktigste apper på telefonen….

De 13 viktigste appene! Det blir vanskelig. Har jo så utrolig mange! Nå skal vi se…… Får kanskje gå gjennom dem og se om jeg virkelig har bruk for alle.   Trenger jeg alt dette? Det er nesten 4 sider fylt med apper. Og noen av dem er til og med mapper med flere apper … Continue reading "Her er mine 13 viktigste apper på telefonen…."

2019-03-31 18:14 Grue meg igjen, eller?

Jeg skal jo ikke grue meg! Det vet jeg veldig godt. Det har jeg sagt til meg selv mange ganger. Har til og med skrevet om det her inne på bloggen. Å grue seg kan være bortkastet energi. Om det så etter hvert skulle vise seg at det hadde vært grunn til å grue seg, … Continue reading "Grue meg igjen, eller?"

2019-03-31 11:27 Evas fotokonkurranse

Hei og god søndag! Et høstbilde i mars er vel noe malplassert på bloggen, kan du si. Årsaken er at jeg har rota i bildearkivet på Min Sky og lett etter bilder med tema GLASS. Det har seg slik at Evaswidow har konkurranse  og jeg har begitt meg ut på å delta i denne. Du … Continue reading "Evas fotokonkurranse"

2019-03-29 10:03 Jeg fant, jeg fant….

Det er alltid noe å finne på turene våre. Det er noen lekre lerketrær nede ved Mjøskanten på Ridehusstranda. Da vi gikk forbi der her om dagen lå det en gren rett foran oss på stien. Den måtte bli med hjem. Det kunne jo være at jeg fikk gitt den en hedersplass i stua. Jeg … Continue reading "Jeg fant, jeg fant…."

2019-03-28 19:49 Skikkelig bra timesbetaling

Ja, det ble faktisk det. Jeg skal forklare. Jeg hadde et innlegg i januar om et brev fra pensjonskassa mi. Egentlig ikke så spennende lesning, men for meg ble det både skremmende og arbeidskrevende. HER finner du det innlegget. I dag fikk jeg et nytt brev fra den statlige etaten. Det lå i Digipost, min … Continue reading "Skikkelig bra timesbetaling"

2019-03-28 10:40 Nærmer seg noe stort?

Se der, ja! Hagler inn med meldinger fra Norsk Tipping om dagen. Vant kr.170,- på Lotto på lørdag og kr.110,- på Vikinglotto i går. Jeg slenger av og til inn en 5-ukers-kupong på begge spillene. Ikke fast prosedyre. Nå sendte jeg av gårde igjen forrige uke. Jeg er såpass “avansert” og nymotens at jeg bruker … Continue reading "Nærmer seg noe stort?"

2019-03-27 12:35 Hjelp, det spøker!

Jeg hadde bilde av huset, jeg! Vi går jo tur forbi der nesten hver dag, så slapp å stikke bortom og ta nytt bilde i dag. Dette er tatt i november i fjor. Hvorfor skulle det nå være så viktig i det hele tatt å vise bilde av dette huset? I lokalavisa i dag var … Continue reading "Hjelp, det spøker!"

2019-03-26 15:42 Med blanke ark og …………

Ikke så veldig interessert han i front her. Dimensjonen på fargeblyantene imponerer ikke ham! Beklager, Barney, men du vet vel knapt hva fargestifter er….. På vår ene tur i dag langs Mjøsa kom vi over denne fargeklatten. Jeg visste at det var et sted langs stranda, men har ikke vært der nede siden det ble … Continue reading "Med blanke ark og …………"

2019-03-25 12:22 7 ting jeg skal gjøre denne uka.

Nå er det ikke alltid det blir som man tenker, men noe har jeg altså planlagt. Ikke spesielt spennende noe av det, men ser at andre bloggere skriver om hva de driver med, så da får jeg følge opp 😉 Fire timers pensjonistjobbing igjen i ettermiddag. Og det foregår på apotek. Du kan lese et … Continue reading "7 ting jeg skal gjøre denne uka."

2019-03-24 16:00 I morgen må du steke vafler ;-)

Vafler er godt, da. Jeg pleier å lage vafler når jeg har diverse rester i kjøleskapet som kan passe i røra. Det kan bli spennende bakst. For jeg kan ha mye rart i kjøleskapet. Jeg har tidligere skrevet et blogginnlegg om nettopp denne kjøleskapsryddinga. Det kan du lese om HER. Og da kan du se … Continue reading "I morgen må du steke vafler ;-)"

2019-03-24 10:16 Fargerikt, men skremmende kart….

Og så var lille Norge på verdenskartet igjen. CNN hadde en fargerik værmelding i dag tidlig. Det blåste her på innlandet i går også, men neimen om det var noe i forhold til det de opplevde på Mørekysten. Det illustreres bra her på værkartet til CNN. Hos meg var det lunt og gult rett nord … Continue reading "Fargerikt, men skremmende kart…."

2019-03-23 16:33 Tatt av vinden

Ja, dette var dagens rareste hendelse så langt. Og det synes både Barney og fotografen. Det er ikke så ofte det blåser kraftig herover, men i dag har det vært noen skikkelige vindkast. Da kan jeg tenke meg at det er atskillig verre i fjellet og langs kysten. Det siste har jeg fått bekreftet ved … Continue reading "Tatt av vinden"

2019-03-21 19:37 Er nok frisk igjen!

Nå er nok systemet i orden igjen, for i dag ble det kosestund med smørbrød og ostekake på kafe. Jeg tar det vanligvis som en selvfølge å ha god matlyst og være i noenlunde form. Det skal jeg egentlig ikke gjøre. Det er en gave å kunne kose seg på denne måten. Og jeg tenker … Continue reading "Er nok frisk igjen!"

2019-03-20 15:00 “Dag=natt”

Det er da enda noe at det er sol og snø-tining i dag som det er vårjevndøgn. Det hadde vært litt snålt med den snøstormen vi hadde på lørdag. Nå bor jeg på Østlandet, og er fullstendig klar over at vårjevndøgn ikke er ensbetydende med vårvær i det lange landet vårt. På den andre sida … Continue reading "“Dag=natt”"

2019-03-20 10:35 49 år gammal puddel

Hallo fra senga!  Og puddelen vokter. “Men har ikke du en brun puddel,da?” vil du kanskje si. En som er en tanke mer bøllete og grom enn denne tafatte typen her? Det er helt sant. Og du kan ikke ha unngått å høre om mellompuddel Barney hvis du har besøkt bloggen min tidligere. Det hender … Continue reading "49 år gammal puddel"

2019-03-19 18:00 Columbo og tannpleie.

Columbo, ja. I de dager vi kun tok inn NRK1 på fjernsynet, var det en ukentlig forlystelse å se på Columbo-detektimen. Dette foregikk på 70-tallet. Lenge siden. Men nå skal du jammen sjå at intet er nytt under solen. Alt kan sendes i reprise. Og det skjer med Columbo i dag. Jeg har sett det … Continue reading "Columbo og tannpleie."

2019-03-19 13:56 Se på oss, da!

Skikkelig kosestund på balkongen. For første gang i år. Da måtte jeg klinke til skikkelig med innkjøpt rundstykke og en skikkelig kaloribombe av et wienerbrød. Og kaffe i yndlingskoppen min fra Irland. Må feire at sola er her og at jeg er stort sett restituert etter timeout`n på lørdag. Se HER hvis du ikke skjønner … Continue reading "Se på oss, da!"

2019-03-18 18:00 Mor og Irland sin dag

Jeg oppdaget plutselig i dag at det i går var nasjonaldagen til Irland. Den kalles “St. Patricks day”. Og det er altså 17.mars. Jeg er ikke opptatt av alle lands nasjonaldager, men Irland er litt spesielt. Jeg var der en tur i mai 2017. Veldig fin opplevelse. Jeg har skrevet flere blogginnlegg om den turen. … Continue reading "Mor og Irland sin dag"

2019-03-18 12:40 Rare lyster

Kroppen er rar og finurlig oppbygd. På lørdag kom det plutselig over meg en upassende sykdom. Ble helt slått ut av kvalme og slapphet og måtte droppe både jobb og andre planlagte aktiviteter.  Du kan lese HER hvis du gidder. Jeg gidder vanligvis ikke å lese for mye om sjukdom 😉 Og jeg liker heller … Continue reading "Rare lyster"

2019-03-17 11:16 Timeout

Så ble det snøkaos igjen i dag. Er det ikke snart slutt med den snøen? Stuevinduet var tildekket av snøfnugg på grunn av kraftig snøvær med god hjelp av vinden. Påskeliljene føler seg malplassert. God å være inne, men må ut med Barney på tur, og det har jeg vært. En liten tur. Godt å … Continue reading "Timeout"

2019-03-16 08:00 Ser jeg syner?

Hva er det som skjer? Da jeg kikka ut av et vindu på formiddagen i går, møtte dette synet meg. Hva i all verden!? “Verdens høyeste” heisekran som er så svær at den ikke får plass på bildet. Ikke noe spesielt med akkurat det. Har sett sånne før. Rarest var fangsten. En tredjedel av et … Continue reading "Ser jeg syner?"

2019-03-15 22:10 3 rydderåd til meg selv…..

Ting som jeg vet  at jeg ikke har brukt på 2 år kan lett pakkes vekk i kasser på boden. Det kan være pyntegjenstander og kjøkkenting. Dette driver jeg med nå om dagen. Pakker i bobleplast og putter i kasser. Stabler kasser i kjellerboden. Mellomlagring før salg eller loppis. – Klær jeg ikke har brukt på … Continue reading "3 rydderåd til meg selv….."

2019-03-14 11:02 Anbefaling av blogg og program.

Hei, kjære leser. I dag vil jeg reklamere for et TV-program, samt en medblogger. I går startet serien “Sporløs” på TV2. Den handler om adopsjon. Eller rettere sagt adoptivbarn som i voksen alder reiser tilbake til sitt fødeland for å spore opp sin familie. I går fulgte vi 28 år gamle Alejandro på hans reise … Continue reading "Anbefaling av blogg og program."

2019-03-13 07:46 Og enda mer!

Skal jeg våge meg utpå der, da, sier krøllebøllen. Det har snødd mer på en gang i natt enn noen gang tidligere denne vinteren.Fikk nesten ikke opp balkongdøra! Bra at kosten står rett utafor døra. Må heldigvis ikke måke utpå der. Bare ved døra. Barney vasser gjerne i snøen. Ulempen er alle snøballene han drar … Continue reading "Og enda mer!"

2019-03-12 16:49 Gratulerer til WWW

Hipp, hipp, hurra! WWW har bursdag! Tuller ikke. Den er 30 år i dag. Hørte det på nyhetene. Verdensveven, eller World Wide Web er det vi hyller. Den fortjener en blomst. Det var den 12.mars 1989 at en mann med navn Tim Berners-Lee presenterte ideen sin for ledere i organisasjonen CERN i Sveits (Den europeiske … Continue reading "Gratulerer til WWW"

2019-03-11 10:00 Den bloggfrie dagen og litt filosofering.

Det ble ikke blogging i går. Det var faktisk første gang siden jeg startet denne hobbyen, mener jeg å huske. Jeg ble opptatt på andre fronter, og da ble det ikke tid til denne aktiviteten. Og det var absolutt ikke trist. Det er jo sånn jeg vil at det skal være. Altså ikke stress og … Continue reading "Den bloggfrie dagen og litt filosofering."

2019-03-09 07:00 Nå er det i gang

Se! Nå er det i gang. Spiringa altså. Ikke så veldig imponerende prestasjon av meg. Det er bare det at jeg prøver å hjelpe våren litt. 20.februar skrev jeg et innlegg om å ta inn kvister. Jeg uttalte at jeg snart skulle gjøre det. Se innlegget HER. Så gjorde jeg det noen dager etterpå. Og … Continue reading "Nå er det i gang"

2019-03-08 10:40 Låsbar sprit

Mye rart en skal skrive om også….. Ved dypdykk i boden fant jeg denne rariteten fra eldre tider. Mye eldre enn meg til og med. Det er nok arvegods, og jeg har tatt vare på den for å selge den videre, kan jeg tenke. Eller rett og slett pusse på den litt og ha den … Continue reading "Låsbar sprit"

2019-03-07 06:00 5 positive punkter om blogging.

Jeg startet bloggen min for fem og en halv måned siden. Så jeg har ikke all verdens erfaring her inne. Men jeg vil si at jeg har hatt en positiv, og kanskje litt bratt  læringskurve. Jeg kan tillate meg å evaluere litt etter snart et halvt år i “bransjen”. Det var fint at jeg i … Continue reading "5 positive punkter om blogging."

2019-03-06 13:31 Om rydding…..og hunden som spiste kokebok

Jeg flyttet for snart 3 år siden. Jeg har en kjellerbod og en bod i leiligheten. Jo mer plass man har, desto mer fyller man opp. Men jeg får snakke for meg selv. Jeg har hatt det verre. Jeg flyttet fra et digert hus der hvert rom hvor lagring var mulig, ble fylt opp med … Continue reading "Om rydding…..og hunden som spiste kokebok"

2019-03-05 06:00 Ble det blåmandag?

Blåtime ble det, men ikke blåmandag. Ikke her i huset. Men helt sikkert andre steder. Jeg vet om flere som fikk blåmandag på tampen av dagen. Bildet av Mjøsa er forøvrig fra en tidligere vakker, “blå” dag. Det var kanskje en høstdag for et par år siden. En mandag kan være ganske så blå for … Continue reading "Ble det blåmandag?"

2019-03-04 15:50 Er du glad det er over?

Jeg snakker om VM i nordiske grener. Denne gang i Seefeld. Det var stas å følge med, men nå er jeg glad for at det er slutt. For i dag har jeg jammen meg fått gjort mye! Det ble jo til at jeg satt litt for ofte i sofaen da dette pågikk. Det ble mye … Continue reading "Er du glad det er over?"

2019-03-03 13:10 Det laver ned på fastelaven…..

Sånn ser fastelavenssøndag ut i år her på disse kanter av landet. Det laver ned med snø. Skulle tro det hadde noe med hverandre å gjøre. Har ikke det, vettu 😉 Lave i fastelaven og lave i “lave ned” har nok mest sannsynlig ikke noe med hverandre å gjøre. Og jeg kan nok heller si: ikke i … Continue reading "Det laver ned på fastelaven….."

2019-03-01 10:19 Så er det på`n igjen,da….

Ny dag og nye muligheter som det så floskelaktig heter. Men det er nå allikevel sant, både for meg og idrettsutøverne nedi Seefeld. Er i VM-modus for tida, som jeg sa i går. Litt sportsidiot. Men bare nå…og kanskje neste VM og OL 😉 Bildet jeg har valgt er fra noen år tilbake ved Skeikampen … Continue reading "Så er det på`n igjen,da…."

2019-02-28 09:34 Er du en sportsidiot?

Sportsidiot høres stygt ut, men det er visstnok en som er helt gal etter å følge med på sport. Altså ikke en utøver. Det er mer nøyaktig forklart en person som er ekstremt opptatt av sport og sportsresultater. Jeg er ikke en sportsidiot til vanlig. Nå er det VM i nordiske grener i Seefeld. Greie … Continue reading "Er du en sportsidiot?"

2019-02-27 12:16 Hvordan oppstår dette tror du?

I går kveld ble det sånn igjen. Det var et fyrverkeri av farger i vest og det varierte fra minutt til minutt. Noen dager kommer det og andre dager ikke. Hvordan det oppstår? Alle vet at det er sola som gjør det og at det må være et skylag som gjør det enkelt å se. … Continue reading "Hvordan oppstår dette tror du?"

2019-02-26 20:15 Trollkrem og barndomsminne med veps

Trollkrem er godt. Fant et gammelt bilde i arkivet og ble inspirert til å mimre litt. Er vel fra et par år tilbake. Det er ikke så ofte jeg lager trollkrem. Har kanskje gjort det et par ganger i løpet av fem år sånn omtrent. Da jeg var barn ble det laget trollkrem oftere. Vi … Continue reading "Trollkrem og barndomsminne med veps"

2019-02-26 15:25 Har fått vårkåpa på

Bartrærne mine på balkongen er grønne hele året. De kalles vel derfor også vintergrønne planter. For de går ikke skikkelig i dvale og ser døde ut som de bladfellende planter og busker. Trær kan jeg vel egentlig ikke kalle de jeg har. Men de har potensiale til å bli trær noen av dem. Enn så … Continue reading "Har fått vårkåpa på"

2019-02-25 19:00 Ikke greit å være ham nå.

Ja, sånn kan det gå. Han var for noen måneder siden en passe staselig snømann borti skogkanten her. Bildet til venstre. I dag ser du ham på bildet til høyre. Mistet hodet og ene armen og blitt tissa på av en hund. Ikke lett å være snømann om våren. Nå har han forhåpentligvis … Continue reading "Ikke greit å være ham nå."

2019-02-25 12:46 Høyere enn CC Amfi

Se på meg, da! Høyere enn CC Amfi, eller hva det nå heter…..Virker sånn på bildet, men det er ikke helt sant, for CC Amfi er mye høyere enn haugen jeg har funnet….. Sier sikkert Barney. Hadde det vært så vel. At han hadde tenkt det altså. Tror at jeg tillegger ham litt mer kunnskap … Continue reading "Høyere enn CC Amfi"

2019-02-24 13:42 Hva skjer når du putter 13 hunder i en MR-skanner?

Jeg fikk tips om en artikkel på Forskning.no : “Hunder skjønner hva du sier”. Det var vel egentlig unødvendig å lese den, tenkte jeg, for jeg vet at Barney skjønner hva jeg sier. I hvert fall noe av det jeg sier. En annen ting er at han noen ganger later som om han ikke skjønner … Continue reading "Hva skjer når du putter 13 hunder i en MR-skanner?"

2019-02-23 19:23 Hvordan det “gikk på skinner” uten planlegging.

Jeg er glad i å planlegge, men er også litt flink til å ta ting på sparket, om jeg skal skryte litt. I dag var en perfekt dag uten planlegging, men som virket planlagt etter hvert. Jeg visste for lenge siden at jeg skulle dra på jobb klokka 14:30 i dag og jobbe i 3 … Continue reading "Hvordan det “gikk på skinner” uten planlegging."

2019-02-22 19:12 Hvordan stoppe nett-trollene?

Jeg ble inspirert til å skrive litt om dette på grunn av fine innlegg skrevet av to andre bloggvenner i dag. Det gjelder netthetsing. Både Vestfrøken og Ainas verden har innlegg om dette i dag. Trykk på linkene. De skrev innlegg med bakgrunn i at en av topp-bloggerne i Norge har sluttet å blogge nettopp … Continue reading "Hvordan stoppe nett-trollene?"

2019-02-22 06:00 Om hvordan den gamle høyrestøvletten fikk nytt liv.

Ikke akkurat noe vakkert  syn i nærbilde. Slitt støvlett med ødelagt glidelås i forstørret billedformat er vel ikke akkurat den beste lesermagnet for en blogg. Jeg tar nå sjansen allikevel, for dette er ikke en rosablogg med bare det skjønne. Her er hverdagsbloggen til Pensjonistgunna 😉 Det hadde seg slik at jeg for tre år … Continue reading "Om hvordan den gamle høyrestøvletten fikk nytt liv."

2019-02-21 12:25 Hvordan er torsdagen din?

Her er det en vanlig torsdag, hvis man kan kalle dager vanlige. Det er vel egentlig ingen dager som er vanlige. Alle er litt forskjellige. Det kom mer snø i natt. Våren er fortsatt et stykke unna. Men det er mildt, med kram snø som gir snøballer i pelsen til den krøllete gutten min. Ellers … Continue reading "Hvordan er torsdagen din?"

2019-02-20 18:50 Best å gå ut klokka halv ti, tenker jeg….

Så var det han Barney igjen, da. Blir mye skriverier om ham. Synes det er mer behagelig å sette inn bilder av ham enn av meg selv også 😉 Vi liker ikke å stå opp for tidlig hverken han eller jeg. Det blir vanligvis ganske nøyaktig kl.9 vi våkner. Og det er uten å sette … Continue reading "Best å gå ut klokka halv ti, tenker jeg…."

2019-02-20 14:55 Det må jeg snart gjøre også, ja….

I dag fikk jeg en smart påminnelse. Jeg leser andres blogger hver dag. Antallet kan variere. Det kommer an på hvor mye tid jeg kan sette av til det. I dag ble jeg inspirert av en medblogger som jeg ofte er innom. Bloggen heter Natheless. Du finner den ved å trykke på nettopp Natheless i forrige setning … Continue reading "Det må jeg snart gjøre også, ja…."

2019-02-19 20:55 Et lite jubileum

Det finnes alltids noe å feire hvis man vil. I morgen, 20.februar, kan jeg feire 5 måneder i blogg-verdenen. Det startet forsiktig. Gjorde det mest for å skrive litt for meg selv. Da jeg kom inn her på blogg.no skjønte jeg at det kunne være mer enn det. Det er en verden her inne med … Continue reading "Et lite jubileum"

2019-02-19 11:18 Hold den varm, sto det….

Jeg må innrømme at jeg lot meg lokke av både reklame og tilbud. Det var ved årsskiftet. Jeg mente å ha lest at batteriet på mobiltelefonen kanskje påvirkes av kulda. Batteriet tåler det nok, men jeg må lade oftere. Kan hende at selve batteriet får kortere levetid også. Det vet jeg ikke. Og det varierer … Continue reading "Hold den varm, sto det…."

2019-02-18 20:23 Vet du hva dette er?

Ja, vet du hva dette er? En to-etasjers buss. Javel. Hvor? Faktisk der det er vanlig med to-etasjers busser. I London. Dette bildet ble tatt på en tur dit i desember 2014, tror jeg det var. Ikke helt som de vanlige, kjente bussene der. Hele bussen er dekorert med reklame for spillet Candy Crush … Continue reading "Vet du hva dette er?"

2019-02-18 10:29 Legger den seg i år?

Legger den seg i år mon tro? Isen på Mjøsa altså. Vi sier det. Isen legger seg. Det heter kanskje det andre steder også? Jeg tenkte på det igjen i dag på morgenturen. Ser jo Mjøsa hver dag og kan følge med. I fjor var det is på hele Mjøsa. Det skjer ikke hvert … Continue reading "Legger den seg i år?"

2019-02-17 16:00 TV og meg

Jeg har en tendens til å la TV`n stå på selv om jeg ikke sitter rett foran den og glor. Jeg har både kjøkken og arbeidsplass i umiddelbar nærhet, så hører i hvert fall det som skjer. Da kan jeg styrte til hvis det er noe spennende som skjer. Det være seg nyheter eller sport. … Continue reading "TV og meg"

2019-02-17 10:56 Ikke lenge før nå……

På vår morgentur i dag så puddelen og jeg denne. Skal bli godt å komme seg ut av den snøhaugen og trille på veien etter hvert, tenker jeg. Skjer snart nå. Må bare tines litt mer snø først. Eller noen må være behjelpelig med måking. Håper virkelig eieren vet at den står der. Virket rimelig … Continue reading "Ikke lenge før nå……"

2019-02-16 19:53 Kveldsvakt på lørda`n

Så ble det litt jobbing igjen, da. Tok kveldsskiftet på apoteket i dag, lørdag. Der jeg tidligere var ansatt. For er egentlig pensjonist. Dette har jeg forklart før. Men nye lesere kan se det HER. Artig å jobbe litt av og til. Å kunne være til hjelp og nytte er jo greit. Er godt kjent … Continue reading "Kveldsvakt på lørda`n"

2019-02-16 06:00 Jeg rota så fælt….

Ja du vet, jeg er ny her inne på WordPress blogg.no. Og jeg er kjempeglad for overflyttinga. Jeg liker opplegget bra her inne, selv om jeg bare har vært her i 2 døgn….. Har fortsatt en del å sette meg inn i, men det er så moro å utforske at jeg bruker ALT … Continue reading "Jeg rota så fælt…."

2019-02-15 14:00 Så har jeg altså flyttet

Søknaden min ble innvilget. Meget fornøyd. Feirer med god kaffe og noe biteti. Kunne ha vært sånn. Men dette bildet er gammelt 😉 Men jeg har vært glad i hele dag og i går. Bloggen min ble overført til den nye wordpress-plattforma i går formiddag, på 4-årsdagen til bikkja mi, og Valentindagen. Altså 14.februar. … Continue reading "Så har jeg altså flyttet"

2019-02-15 10:10 Jippi! Det skjedde.

I forgårs fikk jeg beskjeden jeg har ventet på. Fra blogg.no / Egmont. “Bloggen din skal bli overført”, sto det. Leste det flere ganger. Måtte sjekke om det sto et IKKE inni setningen. Jeg har ventet og håpet. Regnet egentlig ikke med å bli utvalgt. Har vært forberedt på å måtte laste ned bloggen og overføre … Continue reading "Jippi! Det skjedde."

2019-02-15 06:00 En bukett tulipaner til dere flinke og hyggelige, og til meg selv som er overflyttet!

Det er artig og fint å skrive som regel. Blogginnlegg altså. Hvis jeg finner noe å skrive om. Høres ut som en håpløs start. Får se hvor det fører hen denne gangen. Snakk om å tenke høyt og snakke (skrive) før jeg tenker. Men det med blogging er vel ofte litt sånn. Jeg får snakke … Continue reading "En bukett tulipaner til dere flinke og hyggelige, og til meg selv som er overflyttet!"

2019-02-14 14:00 Gjett hvem som har bursdag i dag?

Det er selvsagt min kjære venn og krøllebølle Barney som har bursdag. Han feirer 4-års fødselsdag i dag, 14.februar. Feirer og feirer, fru Blom. Tror ikke han egentlig vet det selv. Men jeg må jo gjøre litt ekstra stas på ham. Kanskje jeg skal la være å plage ham med klo-klipping og bading og dens slags … Continue reading "Gjett hvem som har bursdag i dag?"

2019-02-13 18:04 Det er musikk i vannet.

Vi har et klokketårn som også er et klokkespill.Klokketårnet står i vannet nede ved brygga der Skibladner legger til om sommeren. Vi kaller den bare Skibladnerbrygga her i byen. Det er et yndet fotomotiv, og det er vakkert å høre på. For ja, det kommer lyd fra det hver time. Og derfor er det altså også et klokkespill.Dette bildet…

2019-02-12 12:20 Også en måte å si fra på....

Om hunden som vil ut og matmor som er treg.Og sånn kan det fort se ut etter tur i kram snø....Da er det kjekt med varmt vann i dusjen for snøballsmelting....Måtte ha med et bilde av hovedpersonen i innlegget, men under her ser du dagens egentlige tema.Sånn kan det gå. Bikkja mi er puddel, som mange ve…

2019-02-11 16:28 Du vil vel høre resten?

Del 2 av OL-minnene mine..... med litt av det jeg husker.....Når jeg nå starter å skrive, vet jeg egentlig ikke helt hva jeg skal skrive om, men kommer vel på ting etter hvert ;-) Hjernen fungerer som regel slik.Jeg lovte dere mer OL. Og jeg lovte i går mer detaljer om de fremmede overnattingsgjestene. Her kommer det.Foreldre…

2019-02-10 14:29 25 år siden, og hvordan jeg opplevde det.

Om koselig invasjon av amerikanere og franskmenn i heimen.Det var egentlig en "utaformegsjøl"-opplevelse for oss trauste innlandsbeboere. 25 år siden det skjedde. OL i Norge 1994. Nærmere bestemt Lillehammer. Eller som jeg også ønsker å si: Hamar. For det var her også nemlig.Vi har to idrettsanlegg her i byen som ble bygget på grunn av OL. Viki…

2019-02-09 14:19 På post

Da kan han være kongen på haugen i vinter også, da.Så ble det mye snø i vinter også. Og det ble samme prosedyre som i fjor, med snøhaug på balkongen.Til stor glede for mellompuddelen som liker å ha oversikt. Og det fikk han til gangs i dag. Jeg har måkt opp snø bevisst for at han skal få haugen sin tilbake, som i fjor. Det tok litt tid f…

2019-02-08 10:34 Et famlende poetisk framstøt....

Om snø som får meg i rime-humør.Deilig morgentur vassende i snø.....Bikkja og jeg......Lua er av ull, men jeg lar den bare klø......For  vi er på en vakker vei.... Se det snøkavet der framme.....Barney og jeg lurer....Det er nå vel e…

2019-02-07 06:00 Om undulaten som fløy over Losnavatnet og papegøyen Gunnar i vinternatten.

Hvordan gikk det egentlig med disse fuglene?Du har hørt om Gunnar? Så bra! Han lever! I hvert fall gjorde han det 24.januar i år. Bildet med teksten over er hentet fra NRK Østfold sin hjemmeside.Buret hans veltet og åpnet seg ute på plenen. Da kom han seg ut, og han ville rett og slett ikke inn igjen, fortell…

2019-02-06 12:59 Den kuleste kua i solnedgang?

Har du sett kulere ku? Den har plassert seg, eller rettere sagt blitt plassert utenfor et svømmeanlegg. Nærmere bestemt Ankerskogen svømmehall i Hamar. Dette skjedde tilbake i 2013. Det er altså ei ku med svømmeføtter og badering og lengsel i blikket. Den lengter etter å få komme in…

2019-02-06 06:00 Mye rart en skal sjå......

Om lettvint løsning som egentlig ble litt rart og kunstnerisk.Ser du egentlig hva det er? Et sted nedi byen fant jeg dette motivet for noen år siden. Skal ikke se bort i fra at det fortsatt er der. Har ikke sjekket.Opprinnelig, for herrens mange år siden ble det nok satt opp gjerdestolper og piggtråd. Altså piggtrådgjerde. Det er ikke noe spesielt,…

2019-02-05 17:43 Er det egentlig noen som har hørt noe?

Om søknadsbehandling og overflytting.Jeg lurer fortsatt fælt på hvordan det går. Jeg har også sagt til meg selv at jeg skal være tålmodig. Alle får.Nei, vi gjør faktisk ikke det i dette tilfellet. Jeg snakker om overflytting til nye blogg.no. Det er ikke plass til alle på den nye plattformen.De skulle begynne å …

2019-02-05 06:00 Søndagsmiddag som ble mandagsmiddag

Det damper av gryta og det blir sikkert godt.Ute av fokus? Deler av bildet ser uskarpt ut. Der suppegryta befinner seg. Det koker og damper så fotografen får en utfordring ;-)Oppi der er det 2 kg oksekjøtt. Nærmere bestemt høyrygg. Og to og en halv liter vann og salt, pepper og litt purre. Her har jeg akkurat fjernet noe av skummet…

2019-02-04 05:00 Starter grillsesongen snart mon tro?

Lov å være optimist, er det ikke det da?Nå er ikke jeg den mest ivrige grillkokk, men den brukes jo en del gjennom sommeren. Grillen altså. Nå står den godt innpakket i både grilltrekk og en stor hatt av snø. Ute på balkongen. Det har snødd rikelig de siste dagene. Det har snødd enda mer andre steder, så dette her er helt normalt. De…

2019-02-03 18:38 "Jeg" blir mindre og mindre populær

Populariteten kjæm og populariteten går....Eller kanskje jeg ikke skal ta det personlig. Det dreier seg om navn. Jeg kom over en artikkel på nettet hvor jeg kunne teste mitt eget navn. Eller se når det var mest vanlig brukt på små barn opp gjennom. Og som sangeren og poeten Vidar Sandbeck så fint sa det i en av sine vis…

2019-02-03 10:05 Vet du hva slags dag det er i dag?

Om tur og snø og skikkelig vinter.Det er så klart søndag. Og det er en vakker februardag med sol og 8 minusgrader her hos meg. Vindstille og trivelig.Og som vanlig var det ut på tur før både morgenstell og frokost for Barney og meg.Men først var det en liten rekognoseringsrunde for krøllebøllen ute på balkong…

2019-02-02 14:38 Litt sommeridyll i snøkavet...og gjett hvor dette er!

Om vakker sjø og litt gamle dager og en avisartikkel.Det er en sjø som heter Rokosjøen. Har du hørt om den? Befinner seg i Løten kommune. Jeg bodde i Løten sentrum da jeg var barn. Min mor vokste opp i nærheten av Rokosjøen. Nærmere bestemt Rokoberget, som du ser i bakgrunnen på bildet.Ved denne delen av R…

2019-02-01 15:53 Endagsutfordring! Bli med du også, da!

Jeg ble med på Frodtihs fantasifulle utfordring.Frodith finner på mye morsomt. Denne gangen, eller rettere sagt denne dagen, skal vi dikte! Hun har gitt oss bloggkolleger fem bilder, og vi kan velge ut ett av dem....og dikte....Her er linken til bloggen hennes: https://frodith.blogg.noJa vel. Jeg er ikke vond å be. Så…

2019-02-01 15:09 Et impulskjøp av farger.

Bruker nesten ikke sminke lenger, men...Det er både parfymeri og apotek, opptil flere, i byen her. Får nemlig kjøpt sminke på apotek også i disse dager. Og selvsagt i en del klesbutikker også. Det vil si kjedebutikker med dameklær og stæsj.Jeg bruker ikke mye sminke. Gidder ikke lenger. Har forøvrig aldri brukt mye av det…

2019-01-31 15:00 Skandinavia vant!

Skandinavia har verdens beste kokker!Artig er det lell. Sjøl om det itte vart gull. Gratulerer så mye til Danmark med førsteplass i Bocuse d`Or i Lyon. Verdensmesterskapet i kokkekunst.Norge fikk bronse, Sverige sølv og Danmark gull. Skandivavia vinner i en konkurranse i fransk kokkekunst! Norge har jo hevd…

2019-01-31 06:00 Mye rart en skal se

Om kortstokk og spådom og overtro, eller rett og slett bare tilfeldigheter.Kanskje ikke så veldig rart. Men får meg til å fundere og spekulere litt. På vår vanlige morgentur i går, så jeg deler av en kortstokk. Det vil si kanskje 5-6 kort spredd utover et område på 10 kvadratmeter, sånn anslagsvis. Rett utafor der jeg bor. Langs gangveien ved huset. H…

2019-01-30 15:00 Dyrisk i dag

Jeg har visst flere klær med dyreprint enn jeg ante. I dag ble det sokker med zebrastriper og joggedress med poter av et eller annet slag. Sokkene lå tilfeldigvis øverst i skuffen, så da da ble det dem. Ikke så nøye. Selv om ikke akkurat vellykket kombinasjon. Ingen andre som skal se det. Upps! Men …

2019-01-30 06:00 Må rote litt i fortida, da....ufrivillig.

Om et ikke særlig morsomt brev i innboksen, på Digipost.Det må jo skje noe uforutsett innimellom. I dag var det et brev fra en statlig etat som lever av å kontrollere og sjekke oss andre. Det er vel ikke akkurat den etaten som gjør det. De deler ut penger i form av pensjon. Men de har en enda større og mektigere etat hengende over seg. Nemlig skatteetate…

2019-01-29 12:26 Selskinn, impulskjøp og knitrende januar.

Er jo egentlig heldig som MÅ og KAN gå ut på tur flere ganger om dagen :-)Selskinns-støvlettene kom fram i dag. For første gang denne vinteren. Ikke helt riktig. Brukte dem i går ettermiddag i blåtimen, da jeg måkte snø på balkongen også. Men altså første gang på tur.Gode sko å ha. Men jeg bruker dem bare når det er ekstra kaldt, og ren snø på bakken. Litt red…

2019-01-28 17:04 Slik ble blåtimen i dag

Om god "hjelp" til snømåkingDet er ikke all verdens jobb å måke snø hos meg. Det er 40 kvadratmeter balkong, og den trenger jeg vel strengt tatt ikke å måke heller. Tror fundamentet tåler trykket av 30 cm snø. Det er bare 10 av dem som kom siste døgn. Verre jobb med snømåking både i Lofoten og andre steder i landet for tiden h…

2019-01-28 06:00 Hva betyr fargene?

Betyr rosens farge noe for ditt valg?Roser er røde, fioler er blå, duer er søte og du er likeså. Sto det i minneboka mi. Hvis du forresten er interessert i å lese om den, kan du gjøre det HER.Roser er vakre. Og de finnes i mange forskjellige farger. De kan også være ganske holdbare hvis de blir behandlet pent og vel og…

2019-01-27 15:00 Hjernetrim og tull.

Noe som egentlig passer best i skuffen eller søppelkassa. Men bloggere skal vel by på seg selv? ;-)Jeg elsker å blogge... Mye bedre enn å jogge....Ikke bedre kanskje....Bare en annen bransje....Jeg må jo også trene....For å bli bedre....Til å holde det gående en stund.......Det er jo en innlysende grunn....Dikteferdigheter er det så som så med.…

2019-01-27 12:06 Et gammelt søndagsvinterbilde passer i dag

Har tatt mange bilder opp gjennom, og moro å mimre.En collage fra noen år tilbake. Vi hadde campingvogn stående på Skeikampen en del vintre. Rettere sagt ved Skeikampen. Vi bodde jo ikke oppå den! ;-)Du ser Skeikampen på bildet nederst til høyre. Veldig fint der oppe. På det samme bildet kan du kanskje også skimte den lille fjellkir…

2019-01-26 15:00 Spennende og uforutsigbart

Jeg snakker fortsatt om bloggverdenen.Så skjedde det igjen. Må bare skryte og skrive. Jeg havna på topplista på blogg.no sin framside i dag. Nr.51, faktisk. Det er sjelden kost. Synes det er bra jobba, jeg, når innleggene mine aldri vises på forsida av blogg.no. Det er igjen på grunn av at jeg er på den gamle delen av blogg.no. Hvi…

2019-01-26 08:00 Verdens merkeligste "dikt".....

Jeg aper etter Frodith.Frodith hadde et dikt på bloggen sin i går. Hun brukte bare F-ord. Det vil si at alle ordene i diktet startet med F. Helt utrolig kreativt. Se det HER.Hvilken bokstav skal nå jeg bruke?Burde bli P for Pensjonistgunna. Hm .....Tenke, tenke...... <br…

2019-01-25 15:43 Jeg elsket det. Gjør jeg det fortsatt?

På 50-tallet var det yndlingsretten min. Den lille magen var umettelig. Mora mi lagde deilig klubb og duppe. Det er nemlig den retten det dreier seg om. Dagen etter kunne jeg få snusen i at naboen skulle ha dette på menyen. Jeg ble invitert, for det hadde vel ryktes at 6-åringen var klubbogduppe-kje…

2019-01-25 06:00 For spesielt interesserte, kanskje....

Er min bloggverden skyfri?Høyt der oppe ser du flyet. Det er så klar luft at flyskrotten synes. Dette var ikke i dag. Er fra noen år tilbake. Men kunne jo like gjerne ha vært hvilken som helst vinterdag, bare det hadde vært klarvær og skikkelig høytrykk.Ikke en sky på himmelen. Er det skyer på blogghimmelen? Tja.…

2019-01-24 15:00 Hiv o`hoi!

Sjørøverkake til ettåring.Litt dykking i bildearkivet igjen. Tid til det som pensjonist. Og moro er det også. Skal jo egentlig gjøre mye annet i dag. Se innlegg HER. Men blogging er jo også viktig ;-) Det var den gangen jeg skulle lage sjørøverkake til ettåringen. Vanskelig? Tja. Ikke da jeg fant oppskr…

2019-01-24 11:16 Det gikk ikke som planlagt.

Om det planlagte og ugjorte.Nok en dag uten alt for mange viktige gjøremål. Tar det som det kommer. Litt skummel tankegang, for kan lett bli til at jeg utsetter ting. Hadde en sånn dag i går. Skulle gjøre lite, men det ble enda mindre enn jeg hadde trodd.Det er så lett å "finne på ting", det vil si morsommere ting.…

2019-01-23 14:00 En helt vanlig onsdag i januar?

En pensjonists hverdagsfilosofereing.Det er en vanlig onsdag i januar. Hvis noe kan kalles vanlig. Det er som på bildet. Stille og harmonisk. Fire kuldegrader, snø på bakken og vindstille. En normal januaronsdag på Hedmarken. Ikke mye å skrive om egentlig. Bare filosofere litt. Vært borte i fire døgn o…

2019-01-23 06:00 Hva spiser du til lunsj?

Brødblings eller salat?  Det er så alt for lettvint å ty til brødskiva med pultost, gulost eller kalkunpålegg. For eksempel. Eller litt mer avansert: Naturell yoghurt med 4-korn, cottage cheese og kanskje friske blåbær eller bringebær. Strør også over litt nøtter. Det er jo godt, da.<br /…

2019-01-22 19:48 Gadd jeg egentlig å gå på pub?

Om julegava mi, vinkurs og indisk mat....... og kanskje pub?Jeg fikk opplevelses-julegave av familien. Det synes jeg er fint. Har jo alt for mye av ting i hus i den alderen jeg har oppnådd. Så en eller annen form for opplevelse er alltid kjærkomment. Da kommer jeg meg i hvert fall utafor døra på noe morsomt av og til ;-) Det ble vinkurs…

2019-01-22 08:27 Hvorfor stå opp så tidlig?

Effektiv på morrakvisten i dag. Ikke vanlig, for er jo pensjonist. Godt å kjenne på at jeg kan fungere på gamlemåten igjen. Sto opp kvart over seks i dag. Helt frivillig. Litt tungt. Hadde på vekking. Var nok ikke nødvendig, for skulle opp sammen med barnebarna som allerede var lys våkne. Trøtt i tr…

2019-01-21 06:00 Mer om vikingtokt, hungersnød, grønn øy, blomster, slott og sånn

På den sjette dagen skjedde det.Mett etter sen og kraftig middag kvelden før og ikke mindre lett frokost, labbet jeg inn i bussen sammen med de andre "vikingene" for nye tokt.Rakk en liten foto-tur langs elva før bussen gikk. Her fant jeg noen skulpturer.The Famine Memorial er en skulpturgruppe som forestil…

2019-01-20 08:00 På tokt mot Dublin

Den fjerde og femte dagen i føljetongen om "Vikingene vender tilbake", eller egentlig min Irlandtur.Limerick var erobret. Nå gjaldt det å finne Dublin.Fra Limerick reiste vi til Irlands hovedstad. Vi tok veien gjennom grevskapet Tipperary. Plutselig dukket Rock of Cashel opp, Irlands Akropolis. Det er en imponerende klippe som rager høyt over slettene. De mektige ruinene vitn…

2019-01-19 08:00 Orker vel litt til?

Min tredje dag. Irlandbilder og -tekst tredd nedover hodet på deg ;-)Det var blitt lørdag 6.mai i året 2017. Jeg befant meg i Irland på tredje dagen. På programmet i dag sto det først: "Utforsk Limerick på egen hånd". Jeg elsker å komme på nye steder og få nye inntrykk. Det er så mange fine steder i verden. Jeg har vært så heldig å få oppleve noen av dem, og gleden e…

2019-01-18 06:00 Fortsettelsen om den grønne øya.

Eire eller Irland om du vil. Kommet til dag to.Jeg våknet i en stor hotellseng i Limerick. Det var blitt dag 2 av min Irlandsreise. Den første dagen på turen kan du lese om HER.Irland er navn på staten og på øya. Statens navn har to former: Eire og Irland. Navnet Éire kan komme fra keltisk for «godt land». Romerne kalte lan…

2019-01-17 06:00 Da kom jeg meg dit også.

Om Irlandturen min i mai 2017.Det hørtes forlokkende ut. Sjudagerstur til Irland. Den lokale banken hadde hvert år en organisert tur for sine kunder over 60 år. Jeg var plutselig i målgruppen. Hadde vært det noen år, men ingen turer passet meg. Men nå! Irland! Dit jeg aldri hadde fått somlet meg til å dra og dit jeg absolutt vil…

2019-01-16 15:00 Riverdance-ekstase.

Jeg mistenker vikingblod / irske gener hos meg selv..... på grunn av min utrolige begeistring for denne dansen...og irsk musikk.Riverdance altså! Eller egentlig irsk dans. Hører jeg det, kan jeg ikke sitte stille. Første gang var 1994. Det var melodifestival, eller Melodi Grand Prix, som jeg sier..... i Dublin. Eller Eurovision Song Contest.Wikipedia sier: The interval act was the first-ever performance of t…

2019-01-16 06:00 Isdans i anførselstegn.

Om kanskje å ikke innfri oppgaven helt....Bra at det står i anførselstegn, for ellers hadde jeg fått en skikkelig utfordring. Beklager, Frodith ;-) Tema er isdans i dag. Det vanskeligste for meg.Ja, for heldigvis ser jeg at du har skrevet "Isdans" :-) Hvorfor det er vanskelig? Jeg går ikke på skøyter lenger…

2019-01-15 15:00 Dett i desen?

Om EN måte å være "tett i pappen" på......Ja, altså, jeg er tett i nesen og er sikkert ikke den eneste for tiden. Ikke for å surve, for dette er en skikkelig bagatell. Jeg har opplevd verre ting. Jeg skrev forresten litt om dette årets januarforkjølelse da det startet her om dagen. Se HER.Det holder seg hel…

2019-01-15 06:00 Det snør, det snør....

Vinterfotoutfordring nr. 6 har jeg kommet til i Frodiths morsomme tiltak.Det snødde i går her hos oss på Hedmarken, og det blåste nordavind, så fikk føle på været da vi var ute på morgenturen, vovsen og jeg. Men klart, det er småtteri mot det dere langs kysten opplever.Så bildet jeg har valgt for temaet SNØ, kunne godt ha vært knipset da. Men d…

2019-01-14 15:00 Januargalleri

Kun bilder fra januar i dette galleriet. Noen år bakover.Kikket på bilder igjen......De er arkivert etter måned og år inne på Min Sky. Jeg valgte ut ett januarbilde fra noen av årene, og viser dem her.Rider inn i blåtimen.....langs Mjøsa i Hamar 2013. Det er ikke jeg som sitter på hesteryggen..... <br /…

2019-01-14 06:00 Er frost en utfordring?

Om fotoutfordring og frost og Frodiths galleri.Frost er egentlig ingen utfordring i januar. I hvert fall ikke en fotoutfordring. Nok av motiver. Det var det i november også.Her er jeg igjen, med bilde nr.5 i Frodiths vinterfotoutfordring. I dag valgte jeg tema frost. Vi kan nemlig selv velge fritt i hvilken rekkefølge vi vil oppfylle…

2019-01-13 14:00 Hvorfor har jeg en SARI?

Om da jeg fikk sari og hvor, hvorfor og når......Jeg er lykkelig eier av en ekte sari. Sikkert ikke unikt. Du har kanskje også en sari?Jeg har ikke bunad. Det er sikkert mer uvanlig å ikke ha bunad enn å ha en sari......Min sari ligger i sin opprinnelige eske i skapet mitt. Har blitt tatt ut og brukt noen ganger, men dessve…

2019-01-13 08:00 Utfordring.....Vinterlandskap

Fjerde tema i Frodiths VinterfotoutfordringVinterlandskap er ikke spesielt utfordrende å finne nå om dagen. Nok å velge i her på Østlandet. Jeg kunne ha tatt et bilde ute i dag på en av turene med Barney, men det ble ikke sånn. Hadde det litt travelt i dag. Jobbet litt igjen i dag og gikk tur med vovsen før og etter, men da var det…

2019-01-12 08:00 Og her er nummer tre!

Jeg snakker fortsatt om vinterfotoutfordring og i dag er det tema VINTERMOROJippi! Jeg fant et bilde for tema nr. 3 også, i arkivet. Kanskje litt pinglete å ikke bruke et ferskt bilde, men tar sjansen. Skal vi se.....Det var i fjor dette.Se på den snøhaugen jeg lagde utpå balkongen! Oppå der satt ofte Barney og holdt utkikk ;-)Ellers drei…

2019-01-11 10:29 Strevsom vinter?

Og mitt bidrag til dagens Vinterfotoutfordring er.......Strevsom vinter blir temaet i dag. Hvis du vil skjønne mer, kan du gå inn på linken HER. Der kan du se hva jeg valgte som tema i går også.Jeg har gitt meg i kast med deltagelse i Frodiths Vinterfotoutfordring. Skikkelig artig og spennende prosjekt.Jeg har rotet i fo…

2019-01-10 19:23 Vinterutfordringen del 1

Morsomme sprell fra bloggkollegaHei, hei! Her blir det moro. Vintermoro. Bloggkollega Frodith har invitert oss med på en kreativ sak.Det kalles en foto-utfordring. Utfordring kan nok være rette ordet, for dette blir spennende. Om jeg finner bilder som passer til temaet hver dag. Må nok bruke noen fra arkivet også,…

2019-01-10 06:00 På glattisen gjennom tidene

Hva jeg har opplevd med skøyteisBarney beundrer (?) skøyteisen på Ekeberg. Ikke godt å si hva som foregår bak krøllene. Men koste seg på tur gjorde han. Vi våget oss ikke ut på isen.De siste årene har mitt forhold til is kun dreid seg om å vakle meg fram på holka med brodder under skoa. Enten på veien eller på Mjøsisen…

2019-01-09 15:30 Ups! Der var jeg, ja :-)

Skjønner jeg det egentlig noe mer?Jeg skrev et innlegg om topplista blogg.no i går for å få eventuelle svar fra medbloggere. Jeg fikk mange kommentarer og forklaringer. Se innlegget fra i går HER.På bildet her ser du topplista fra i går, som altså dukket opp i dag på PC`n min. Nysgjerrig da vet du, for så i går kvel…

2019-01-09 10:41 Nei og nei.....ikke nå igjen....

Stritter i mot og forebygger og behandler.Jeg snakker om januarforkjølelsen. Nå skal jeg være så sta at jeg skremmer den vekk! Akkurat som om det hjelper. Jeg burde vite bedre, for jeg jobber tross alt på apotek. Jobber på apotek.... Jaja....sannhet med modifikasjoner. Jeg har jo vært pensjonist ganske nøyaktig ett år.…

2019-01-08 17:07 Merkelig....det med topplista.

Hvordan fungerer det egentlig?Jeg snakker om Topplista på blogg.no-forsida. Statistikk er kult, da. Elsker statistikk, av og til. Lister er jeg glad i. Og følger derfor med litt på lesertall inne på Blogsoft-sida mi.Topplista hos blogg.no har jeg ikke sett på en gang, for har regnet med at jeg ikke kommer dit når jeg…

2019-01-08 06:00 Og jeg blar videre....

Så ble det operasjon.Jeg startet det i går. Å lese i den gamle dagboka som jeg ikke har åpnet etter at jeg var ferdig med å skrive i 2015.Du kan lese det innlegget HER.Så ble det operasjon. Jeg hadde kun trengt å fjerne litt, men valgte alt. Hvorfor? Tenkte på min mor og tante som døde av br…

2019-01-07 17:00 Skal jeg tørre å åpne boka?

Boka var terapi i en vond periode og jeg tar sjansen på å dele......Det var den årlige mammografitimen den 21.januar 2015. Ventet som vanlig litt spent på svar i posten. Så kom det et litt tykkere brev enn vanlig. Det lå i postkassa 5.februar. Der sto det at jeg skulle inn til ny bildetaking den 11.februar. Det var den lengste uka jeg noensinne…

2019-01-07 06:00 Jeg er en del av Norges beredskap?

Hva gjør jeg med det?Jeg fikk en brosjyre en god stund før jul. Alle fikk den i posten. Den var fra DSB, eller Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap. Råd om egenberedskap. Fint hefte. Masse nyttige tips. Så er det bare å følge det opp. Sjekke at jeg har det som står der eller eventuelt skaffe …

2019-01-06 13:07 Min "hårete" historie

Jeg er kanskje ikke så veldig forfengelig? Bare litt.....av og til.Jeg har hatt mange forskjellige hårfrisyrer opp gjennom livet. Nå har jeg dessverre, eller kanskje heldigvis, ikke bilde av alle ;-)Her ser du et muntert bilde fra en frisørsalong i Frankrike. Det var da jeg fortsatt farget håret. Var på besøk hos en venninne og valgte å ta sjansen på fr…

2019-01-05 16:36 Ut med deg!

Jula altså. Den som ble jaget ut i dag!Tour de ski på TV. Blåtimen ute. Pappesken med juletrepynt funnet fram fra kjellerboden. Det er ikke lenge siden den havnet der nede etter julepynting. Litt mer brutalt i år enn tidligere. Brutalt for jula altså. I dag er det kun tolvtedag jul og jeg finner det for godt å …

2019-01-05 13:41 På glattisen?

Om å sikre seg mot 6 uker i gipsDet kunne ha vært som på bildet her.....i dag også. For det har vært snøfall hittil i vinter, snøen er blitt hardpakka, det har vært mildt ......og er mildt, og da blir det is. Noen ganger og noen steder blir det sånn. Dette bildet er fra i fjor. Du ser blankisen tydelig. Men du ser også at det…

2019-01-04 15:16 Med skarp kniv ble det bra

Så var det julebuketten som var blitt litt slapp på nyåret.Det ordnet jeg vettu. Kaster ikke blomster og grener som er friske. Kun de daue og slappe som går i søpla.Og simsalabim! En ny bukett for januar, i hvert fall for noen dager. Slipper å kjøpe ny til helga.Nå skal det innrømmes at dette ikke v…

2019-01-04 06:00 Jeg fikk litt å tenke på.

Om å bo alene og rett og slett være innelåst. Jeg fikk noe nytt å tenke på den andre dagen i det nye året. Ikke det at jeg ikke tenker på mye rart ellers, men dette var litt spesielt og følelsesladet.Jeg har fått den tillit å ha nøkkel til en av vennene mine sin bopel. Jeg har aldri brukt den, men vedkommende synes det er tryg…

2019-01-03 06:00 Trengte bare dopapir....

Så ble det som vanlig litt mer, da.Har du noengang klart å holde deg slavisk til handlelista når du går på matbutikken? Jeg har faktsik klart det noen ganger. Men ikke i går. Etter jule-og nyttårsfeiring er det rimelig mye mat i huset. Har heldigvis ikke spist opp alt. Får da være måte på!Så i går trengte jeg bare to…

2019-01-02 15:00 Ikke bilder av barna på sosiale medier?

Barney går an, men ikke barna....I vår familie er vi alle enige om at ingen av småbarna skal eksponeres i media eller på sosiale plattformer. Jeg har massevis av bilder av barnebarna, men ingen av dem skal offentliggjøres. Sånn er det bare. Det kan til nød vises bilder av dem bakfra. Så det forekommer noen bakhodebilder a…

2019-01-02 06:00 Et veiskille?

Litt filosofering rundt gammelt og nytt år.Er det ikke alltid sånn? De siste dagene i et år blir jeg ettertenksom og forventningsfull. Selv om det i følge kalenderen er et nytt år med et nytt navn (les tall), er det jo egentlig ikke så mye å styre med? Dagene kommer og dagene går og de er forskjellige, men ser jeg det ut i fra naturens synsp…

2019-01-01 14:00 Og sånn ble kvelden for tobeinte og firbeinte

Første gang med nyttårsfest her. Jeg avsluttet forrige innlegg årskavalkaden med å love mer detaljer fra nyttårsfeiringa.Jeg har bodd i leiligheta mi i ganske nøyaktig to og et halvt år og har altså etter enkel hoderegning opplevd 3 nyttårsaftener på denne tida. De to foregående feiringer var jeg …

2019-01-01 08:00 De siste månedene

Oppsummeringen av 2018 fortsetterSå er det juli sin tur. Ikke jul, men juli. Jeg er inni oppsummeringsmodus. Se første del av mimringen HER. Det var året mitt 2018 fra januar til og med juni.JULI med varme og skikkelig sommer. Jeg rakk både diverse venninnetreff og jobbing på apotek innimellom. Ikke mer enn 30 time…

2018-12-31 15:00 Årets siste middag

Hva skal jeg servere på nyttårsaften i år da tro?Årets siste middag høres drastisk ut. Det hadde vært enda verre å si "det siste måltid".Det er nå engang sånn at dette er en av de dagene vi ikke bare kan raske sammen noen rester fra kjøleskapet for å få til en middagsrett. Det må være en anelse stil over det, akkurat som på julaften.<b…

2018-12-31 08:00 Skal jeg tørre å ta en oppsummering?

Både NRK og TV2 og jeg tar oppsummeringen av året.De riksdekkende TV-kanalene er programforpliktet til ettertenksomhet....eller kanskje heller tilbakeblikk på året som snart er forbi. Både nyhetsavdelingen, sportsavdelingen og underholdningsavdelingen har sine opplegg.Og skal jeg tørre å ta en oppsummering, da?Ja, jeg v…

2018-12-30 15:00 Ettertenksomhetens dag...

Alle disse dagene som bare dro forbi......var noen viktigere enn andre?Ettertenksomhet....hva er det? Høres deprimerende ut, men er det egentlig det? Kan jo være snev av melankoli og tristhet, men også tankene på det gode som har skjedd. Vi har de forskjellige høytidene våre gjennom året. De følger kalenderen og det er egentlig bare datoer som all…

2018-12-30 08:00 Fra rødt og hvitt til bare hvitt

Overgang fra rødt til hvitt i blomsterverdenenJeg bruker vanligvis ikke røde farger i interiøret mitt, for å si det på en jålete måte. I jula synes jeg at jeg må ha det. Er da liksom tradisjon. Og det blir stilig når flere ting går i rødt, både blomster og nisser og duker også videre. Men en grense er det. Jeg synes det er pent med litt hvitt i…

2018-12-29 15:04 Daffedagen for Barney og hu mor.

Både puddelen og jeg tar det med ro på femtedag julDaffedag. Lørdag og femtedag jul. Puddelen slapper av og tar det med ro. Hedersplass i sofaen. Han sto opp klokka åtte i dag. Litt tidlig for matmor, men må man ut, så må man. Litt lureri var det, for var nok helst at han innefra været gode lukter der ute. Har en utrolig luktesans de bikkjene. Sikke…

2018-12-29 08:00 Noen snuser og andre tar bilder

Om romjulstur i vinterlandskapJeg koser meg med å se på den vakre naturen rundt oss der vi går. Barney konsentrerer seg om å snuse. Jeg er mer opptatt av å finne fotomotiv. Det er moro for meg. Og i går sånn midt på dagen tok vi oss en tur igjen i nærområdet. Det var vakkert vær, og fine fotomotiv. Må bare vise noe av det her.<b…

2018-12-28 15:00 Jeg er så glad.....er det virkelig sant?

Tanker om glede og blogging og litt til.....Det kan være: Jeg er så glad hver julekveld.  Jeg er så glad for å ha veldig fine barn og barnebarn...og svigersønn.Jeg er så glad  for å ha mellompuddelen Barney.Jeg er så glad for så mye at jeg ikke kan nevne alt her, dessverre. Det…

2018-12-28 09:59 Utrolig deilig!

Kan bli skikkelig asosial hvis jeg får for lite av dette.......søvn altså.....Veldig hyggelig med skikkelig familietid i jula...og andre ganger. I jula blir det mer. Det er langt flere forberedelser. Det skal være mer ordentlig og tradisjonsbundet. Og det er kjempekoselig å forberede både det ene og det andre. Så lenge en har energi og lyst og entusiasme i behold er det veldi…

2018-12-27 15:38 Litt på hæla.....men bare når det gjelder blogging ;-)

Tredjedag jul med tid til litt ettertanke.Julekvelden min har du fått lese om HER. Nå er det blitt ettermiddag på tredjedag jul, og jeg har ikke blogget siden førstedag. Har rett og slett ikke hatt tid. Men det er kun positive grunner til det. Jeg har hatt familien på besøk. Tradisjonen tro lagde jeg i stand til pinnek…

2018-12-25 21:19 Både nissen og maten og alt det andre svarte til forventningene

Julekveldstradisjonen skal man ta på alvorSå var det julekvelden i går da. Og det var stas. Og det ble en fin familieopplevelse. Jeg hadde ikke vertinneoppgaver i år, men bisto med litt håndtlangeroppgaver. Det ble som nevnt i innlegget HER både ribbe og pølse og det som hører til, og multekremen til slutt. Og ikke minst: ribbesvoren ble sp…

2018-12-24 08:00 Tradisjonen tro......

Om min julekveldsmiddag.Min julekveldsmiddag her sett lik ut i alle år! Sånn omtrent. Her i huset, og i alle hus jeg har bodd, har det vært det samme. Slik skal det være. Men det skal sies at om jeg hadde blitt bedt et sted på julaften hvor det var annerledes, hadde det vært helt greit. Så sær er jeg heldigvis ikke.<…

2018-12-23 08:00 Og je har itte vaska golvet.....men Barney har fått smokk.

Prøysenvisa som huskeliste for det som står att og Barneys førjuls-skatt.Og vi har vaska golvet.........(nei, ikke ennå...)Og vi har børi ved.....(det trenger jeg ikke, for har ikke ovn)Og vi har sætt opp fuglebænd.....(ikke lov til det på balkongen her)Og vi har pynta tre......(ja, det har jeg gjort) Sønda…

2018-12-22 15:39 Jeg lovet i går et ferdig pyntet tre.

Årets tre og historien om de foregående.Jeg skrev om juletrepynten min i går. Se HER.Og sånn ble det seende ut til slutt. Som du ser er det plasttre i år. Var det i fjor og i forfjor også. Alle tidligere år har det vært enten vanlig gran, furu eller edelgran. Og den har som oftest blitt kjøpt nedi byen av en aller annen juletreselger. Det…

2018-12-22 08:00 Juletrepynten min

Historien til ny og gammel juletrepyntJeg har mye juletrepynt. Samlet en del opp gjennom årene. Noe har jeg arvet av foreldrene mine og noe har jeg kjøpt selv. Jeg kan vise deg noe av det her.Denne røde bjella har jeg arvet av mor og far. Den er nok fra 50-tallet og kanskje noe av den første juletrepynten de hadde. Og den ha…

2018-12-21 18:51 Feirer du vintersolverv?

Om solsnu og lysere tider."Nå snur sola", sa de, og visste vel ikke helt hva de snakket om. Jeg vet jo hva som menes, men jeg sier det sjøl noen ganger også.Vintersolverv heter det, og i år faller det på 21.desember. Ganske eksakt kan det fastslås at: Vintersolverv i Hamar, Norge erfred…

2018-12-21 06:00 Status med 3 dager igjen

Oppsummering av julestriaSå ble det fredagen igjen, da. Og nå er det siste fredagen før julaften. Jeg får lett fylt dagene med gjøremål. Og egentlig burde jeg ha gjort mer. Sånn lyder det alltid før jul. I år skulle det bli annerledes. Men neida. Skrev litt om det i går også.Har tatt på meg å jobbe på apote…

2018-12-20 17:52 Jubileum med bismak

Bloggen som har levd i 3 måneder og som kanskje ikke blir noe særlig eldre.... En snev av melankoli? Et kapittel er over? Vanskelig å si i denne stund. Jeg må i hvert fall skive av meg litt tanker. Få dem ut av hodet. Det er sånn jeg alltid har bearbeidet frustrasjon.Jeg tenker litt for mye på bloggen min om dagen. Det går ut over julefo…

2018-12-19 06:00 Nå vart det fart, gitt.....

Sutreinnlegg ga fart på sidevisningen......Helt utilsiket, men nesten rett fra hjertet. Jeg skrev et innlegg i går om at jeg kanskje ikke får lov til å være med i det gode selskap lenger. Det vil si blogg.no. Merkelig at jeg klarer å skrive med så stoisk ro....nå.Les gjerne innlegget HER.Flere skrev innlegg om de…

2018-12-18 18:18 Blir sletta? Uff og uff......

Nå er jeg skuffet......får ingen mail om flytting allikevel.... Ser jeg skuffa ut eller? Føler at jeg har grunn til det. Men må jo prøve å tenke positivt. Er det ikke det jeg sier til meg selv hele tida?Sammen med mange andre har jeg ventet på mail angående overflytting fra Blogsoft til Wordpress. Jeg ser at flere og flere blir…

2018-12-18 15:00 Må alle besøke hverandre i jula?

Koselig med jula hvis det ikke blir stressJeg husker hvordan det var i gamle dager. Eller da jeg var barn og ung. Vil jeg ha det sånn?Alle skulle besøke alle i jula. Alt skulle skje i jula. Det kunne fort bli stress i stedet for kos.Nå høres jeg skikkelig negativ ut. Det er jo nettopp det jula handler om, kan du si. …

2018-12-18 06:00 Lise for sjelen

Julestressa jeg? Nei, vil ikke si det.....Jeg blir aldri lei av dette motivet. Går der nede hver dag. Og du har fått se det tidligere, hvis du har lest innleggene mine. Det endrer seg også hver dag. Det er vår, sommer, høst eller vinter i Rosenlundvika ved Domkirkeodden. Den røde bygningen nede ved vannet heter Løtenbygningen og tilhører Fr…

2018-12-17 19:18 All flyttinga mi

Jeg lovet deg et innlegg om alle flyttingene mine i et tidligere innlegg. Her kommer det. Håper det ikke blir for langt.Jeg har nå levd noen år, så desto større sjanse for å ha flyttet litt på seg opp i gjennom.Jeg ble født på Røde Kors klinikken i Hamar i 1950. Jeg var den førstefødte i familien. V…

2018-12-17 09:44 Mimrestund med Gro, Kåre og NRK

Så vart det skikkelig mimrekveld foran TV’n på lørdagen. Fornøyelig og interessant. Kåre Willoch og Gro Harlem Brundtland. Like vitale og diskusjonsvillige i dag som den gang på 70-tallet.Og alle de profilene som jeg har sett på Dagsrevyen opp gjennom. Artig. De var der alle og de fortalte his…

2018-12-16 15:07 En gang i året skjer det.....

Krumkakebakedagen har kommet...og det ble fargerikt fellesskap.Her er altså resultatet. Det ble krumkaker i år også, akkurat som i fjor og mange, mange år før det.....Litt fargerikt fellesskap ble det. Du skjønner det at enten er det krumkakejernet som steker ujevnt eller så er det husmora som er uoppmerksom. Det ble litt forskjellig farge på d…

2018-12-16 08:00 Og jul ble det lell......

Om sparklede og umalte tak og den gangen vi flyttet rett før jul.Det var det Herrens år 1963, nærmere bestemt desember. Jeg kom på det her om dagen da jeg hjalp ungfolket å flytte. Det er jo ikke lenge til jul. Sånn var det omtrent det året for lenge siden også. Jeg var fylt 13 år i november det året. Far hadde året før kjøpt tomt i nabokommunen …

2018-12-15 18:00 Har jeg rett?

Om Bloglovin, Blogsoft, Blogg.no og Wordpress og hva det nå heter alt.....Jeg funderer og undrer og tror jeg har skjønt det.Venter bare på mail angående overflytting til ny plattform.....fortsatt. Lurer på hvordan DET blir?Inne på "Blogsoft`n" min, som er som den har vært, er det vel bare de som IKKE ennå er flyttet over til Wordpr…

2018-12-15 14:40 Bra jeg oppdaget det i tide.

Ups! Trodde jeg skulle senere på jobb!Fredagskveld foran tv`n i går. Koselig og avslappende. Kan vel sitte litt lenger oppe i kveld, tenkte jeg. Bena på bordet og vin i glasset og Idol og Nytt på Nytt og litt svitsjing fram og tilbake....mellom NRK og TV2. Greit avslappende TV-tilbud på fredagskvelden. Godt å slappe av etter travle…

2018-12-14 15:18 Kaldt sa du?

Om ull og kulde og kakelinna og sånn.....Brrr.....neida....ikke helt sånn. Jeg tar på meg klær når jeg skal ut og det går bra. Jeg snakker om kulda. Det er tross alt desember, og ganske midt i desember. Det skal være kaldt her på Hedmarken på denne tida. Helt normalt. Det har alltid vært sånn...i hvert fall den tida jeg har levd. Det har o…

2018-12-13 22:40 Hva jeg har gjort i dag?

Såpass sent nå, men rekker vel et innlegg før midnatt.....Oppe klokka seks i fremmed seng. I Tigerstaden. Litt tidlig for momo ;-)Hjelpe til med frokost og morgenstell to barnebarn.Spise litt yoghurt med frokostblanding selv også.Følge størstemann i barnehage.Sove litt igjen på sofaen for å innhente noe av de…

2018-12-12 20:20 Sitter nå her mellom flyttekasser

Flyttekasser over alt. Satt meg ned for en pust i bakken mellom dem. Det store flyttelasset går i morgen.Nei, ikke jeg som flytter denne gangen. Hjelper bare litt til hos familie i storbyen.Virker uoverkommelig akkurat nå, men ordner seg nok denne gangen også. Det skal være litt stress på slutten. J…

2018-12-12 08:27 Å ha det nesten helt stille

Jeg kjører tog igjen. Jeg kjører ikke, da. Jeg sitter på. Jeg foretrekker stille-vogn. Har sagt det før. Det er så lettvint å ta tog til og fra Hamar.Noen ganger bruker jeg bilen og andre ganger tog. Greit å ha valget.Stillevogn, ja. Det er best. Kan høres sært ut, men best å ikke være påtvunget and…

2018-12-11 15:00 Disse "kattene" må jeg bare ha...

En del av førjulstradisjonen er lussekattene.Så var det dagen for lussekattbaking. Det er ikke før den 13.desember de skal spises. Altså om 2 dager. Men, jeg måtte bake i dag formiddag, for drar med tog til Oslo i kveld for å hjelpe med flytting og barnepass der inne. Og jeg har lenge lovet å bake lussekatter. Dattera har ikke tid til det selv…

2018-12-11 06:00 Flytting både her og der.....

Om flytting av både blogg og barn ;-)Et rolig landskapsbilde av Mjøsa og Domkirkeodden får lov til å illustrere en hverdag i endring. Litt balanse.Jeg venter fortsatt på mail fra blogg.no om flytting av bloggen min over til wordpress-plattformen. Det skjer nok om ikke så lenge. Men greit nok å vente i spenning. Det fungerer…

2018-12-10 15:00 Fluesopp til frokost?

Jada, det ble både fluesopp (les tomatsopp) og litt julemat og vanlig mat.Sjekk de soppene! Jeg og to tidligere kolleger var invitert til en tredje tidligere kollega på frokost/lunsj i dag. Kjempekoselig. Vi har faktisk blitt enige om å møtes jevnlig etter at tre av oss ble pensjonister. Den fjerde kunne også ha vært pensjonist, men velger å jobbe li…

2018-12-10 08:36 Så var det Bloglovin igjen....

Jeg skrev om det i et tidligere innlegg også. Bloglovin altså.Jeg har bloggen min på plattformen blogg.no.Dere som leser dette og selv har blogg der, trenger mest sannsynlig ikke den informasjon jeg kommer med her.Vi som er der vet at det er endringer som pågår og vi blir informert fortløpende og et…

2018-12-09 14:06 Må nesten bare le av det.....

At det går an, sier nå jeg. Gadd ikke å bli irritert en gang....bare litt. Kom plutselig på noe jeg opplevde da jeg skulle ta tog her om dagen.Ikke noe dramatisk. Kun en hverdagslig hendelse. Det kunne like gjerne ha hendt på butikken. Opplevd sånn der også.Står på perrongen. Skal på stillevogn. Fun…

2018-12-09 07:00 Dagen i dag.....

Om ikke å se tilbake, men leve i nuet og ikke bekymre meg om framtida....Jeg fant ei bittelita bok i skuffen. Den inneholder visdomsord av forskjellige personer. Boka heter "MOR...Ord om kjærlighet og takknemlighet....fra hjertet." Må ha fått den av barna en gang.Du kan lese teksten på bildet over her, så må vel ikke gjenta det.Jeg føler…

2018-12-08 14:00 Og hva spiser nå jeg i jula?

Om ribbe og pinnekjøtt og litt til.....Er det så nøye da? Egentlig ikke. Men det blir nå alltid "same procedure as last year". Med noe variasjon fra år til år. For det er jo koselig. Bildet er tatt under en førstedagslunsj for noen år siden. Hva jeg virkelig har tradisjon med og dermed må ha?Jeg har nevn…

2018-12-08 07:00 Gamle appelsiner ble som nye....

Jeg laget snacks av appelsiner....eller rettere sagt clementiner.Snakk om forandring! Jeg hadde noen slitne clementiner i kjøleskapet. Vil helst kjøpe nye til jul. Men å kaste mat er ikke noe for meg. Hvis jeg ikke må. Jeg leste et innlegg på Facebook her om dagen angående det jeg nå skal fortelle om. Så fikk altså tips der, men husker ikke av hvem....<br /…

2018-12-07 14:00 Angrer hvert år.....

Moro å lage, det vil si smake, og like mektig hvert år...lærer aldri....Hva skal nå dette bli? Det ser du sikkert lett. Delfiakake. Jeg har akkurat laget den, og er nesten allerede lei..... Det er ikke kaka si skyld. Det er bare jeg som alltid blir sterkt fristet til å smake på godsakene som skal oppi forma.Oppskrifta trenger du ikke å få her, for den står p…

2018-12-07 06:00 Ny farge i år

Jeg har fått tak i en julestjerne med ny farge i år. Denne fargen har jeg ikke sett på julestjerne før. Har du? Ferskenfarget. Jeg synes fargen er nydelig. Passer i leiligheten min gjør den også. Kjøpte 2 stykker jeg. Litt små og puslete er de, men gjør nytta si. Så har jeg kjøpt en vanlig, rød en også, foreløpi…

2018-12-06 15:00 Er det nå så nøye med disse juletradisjonene?

Oppsummering og litt refleksjon rundt "Julete" desembergjøremål.Juletrepynten i Kulturhuset får stå som illustrasjon i dette innlegget. Knipset bildet da jeg var der på ballett her om dagen. Se innlegg om det HER, hvis du ikke alt har lest det, da. Hvordan juleforberedelsene foregår her hos meg?Jeg skrev litt om det i et tidligere in…

2018-12-06 06:00 Litt mye puddel?

Pepperkakepuddel ble det i år også.Jeg må innrømme det. Jeg har kjøpt ferdig pepperkakedeig i år. Gjorde det i fjor også ;-) Det morsomme er å bruke formene. Og enda morsommere...og bedre, er det å se det ferdige resultat...samt å smake. Men deigen er jo også god. Smaker alltid på den underveis i prosessen. Har stjer…

2018-12-05 15:00 Impulskjøp er ganske kult

Håper jeg får bruk for det.....joda, fant gode grunner.....Det var et julegaveønske som skulle innfris. Og denne gjenstand skulle befinne seg på IKEA. Vi har IKEA her i nærheten også, så slipper å dra til Oslo.Nå er det noen måneder siden jeg var der, så valgte å gå runden både i andre og første etasje. Det kunne jo være noe jeg sårt trengte.&nb…

2018-12-05 06:00 Julegenser skal jeg aldri ha!

Om kuvending og julemodusJulegenser har jeg aldri brydd meg om. Det er da nok en tåpelig greie som kommer fra "over there", kan jeg tenke.Har du hørt om kuvending?Det er når man brått skifter mening...... Jeg foretok en kuvending her om dagen da jeg var på et kjøpesenter i nærheten.Det ha…

2018-12-04 16:08 Bedre sent enn aldri

Litt reparasjon og vips ble det lys Jeg har hatt lyslenkene liggende i en pose på stua noen dager etter at jeg hentet dem opp fra boden. De skulle jo opp første søndag i advent, men det skar seg. Fikk ikke tid. Se på bildet under hvordan de lå der og ventet:I dag tok jeg fatt på oppg…

2018-12-04 06:00 Fikenkake og tradisjon

Gammel oppskrift på fikenkake fra apoteket Jeg jobbet på et apotek i Gudbrandsdalen på slutten av 70-tallet. Det var koselig og lærerikt. Kunne ha skrevet mye om oppholdet der oppe, men det får bli en annen gang. Det mest håndfaste minnet i dag er oppskrifta på fikenkake. Eller retter sagt Anne-Thea sin oppskrift.<br /…

2018-12-03 13:14 Hørt om føflekk på øyet?

Så er dagen kommet. Timen på øyeavdelingen Ullevål sykehus.Jeg har skrevet om det i 3 tidligere innlegg også, så dette er fjerde episode ;-)Det startet med lysglimt og tåkeflekk i høyre øye i høst en gang. Gikk til fastlegen. Henvist til lokal øyelege. Hun «friskmeldte» høyre øye, men fant en flekk …

2018-12-03 09:36 Tog for tog

Å kjøre tog er nå vanligvis greit. Det går på skinner, så fremt det går.Dro til «storbyen» igjen i går, med tog. Overnattet der på grunn av tidlig time på Ullevål sykehus i dag. Sykehusbesøket skal jeg fortelle mer om senere. Det er så greit med tog fra Hamar til Oslo. Og det er en avgang hver time …

2018-12-02 10:09 Vakre Svanesjøen

For en opplevelse! I går kveld var jeg på ballett-forestilling i Hamar kulturhus. St. Petersburg Festival Ballet var på besøk.Svanesjøen ga de oss. Fantastisk.Glad for at jeg valgte å gå dit.Veldig fint å bo i en såpass stor by at det finnes en del kulturelle tilbud her.Ellers er ikke jeg så veldig …

2018-12-01 13:54 Rosa blogger?

Nå tuller jeg litt og går kanskje over streken?Noen som har mistet hjelmen sin?På morgenturen vår i dag fant Barney og jeg denne hjelmen hengende på en stolpe i nærheten av bostedet vårt. Vekket litt oppsikt der den hang i den ellers så fargeløse naturen nå i november.Jeg kunne jo ha prøvd den, men valgte å ikke gjøre det…

2018-11-30 18:46 Så løste det seg!

Bilen min er helt i orden den! Men hurtigladeren?Endelig hjemme etter mye strabaser! Skulle egentlig komme hjem i går, men ble altså 24 timer forsinket. Gikk greit, for hadde ikke noe spesielt å gjøre hjemme, og fikk vært lenger sammen med familien der inne.Men for å skjønne hva dette i det hele tatt dreier seg om, kan du lese HER…

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.