monairens

Tid Innlegg
2020-06-15 20:48 IKKE LANGT, MEN JEG GJORDE DET

Jeg har nettopp kommet tilbake og satt meg etter en liten tur på 15- 20 minutter med Dino. Det var ikke lange turen, men i kveld gikk jeg opp i skogen og der er det en liten bakke til å begynne med. Det var ikke mange skrittene jeg hadde gått før jeg kom på at … Continue reading "IKKE LANGT, MEN JEG GJORDE DET"

2020-06-15 12:02 JEG HAR EN AVTALE

Avtalen er med meg selv, min mann og mine hyttekompiser. Jeg MÅ gjøre noen grep hvis jeg har tenkt til å leve noen år til.  Formen er altså så dårlig nå at jeg blir helt skremt. Jeg veier alt for mye og har alt for dårlig pust.  Så avtalen er først og fremst at jeg … Continue reading "JEG HAR EN AVTALE"

2020-06-14 21:25 ÅRETS HYTTETUR MED JENTENE

Da var den over da, årets hyttetur med jentene fra jobben. Vi leste i hytteboka at dette her var den 5. gangen vi var samlet på denne hytta. Lattermusklene har fått like god trim i år, som tidligere. Vi fikk utdelt briller og noe godt i glasset da vi kom.   Jeg kom akkurat i … Continue reading "ÅRETS HYTTETUR MED JENTENE"

2020-06-12 22:40 NYDELIG KVELDSHIMMEL KL 23,15

Det nærmer seg styggfort den lengste dagen i året..St.Hans, og den dagen feirer vi vår andre bryllusdag❤💙 Det blir stas.  Da har vi vært kjærester i 4 år. Nå tenkte jeg dere kunne få lov til å sende meg noen spørsmål jeg. Om akkurat det dere har lyst til😊 Spørsmålene kan sendes til monairens@hotmail.com. Kommer … Continue reading "NYDELIG KVELDSHIMMEL KL 23,15"

2020-06-12 19:56 HYTTETUR I MORGEN

I morgen er det klart til årets hyttetur med noen av mine nå forhenværende kollegaer.  Hvis det blir like varmt i morgen som i dag, kan det hende jeg drister meg til å bli med på nattbadet. I fjor sneik jeg meg unna den seremonien. I fjor ble det hverken soling eller bading på meg … Continue reading "HYTTETUR I MORGEN"

2020-06-12 15:33 IS, SOL OG SOMMER

Reklame | Farmasiet.no Farmasiet Nå har vi nettopp kosa oss med en stor porsjon is i varmen. Jeg blandet litt frosne jordbær og blåbær med vann og kunstig sukker i blenderen.  Det ble kjempegodt å ha på vaniljeisen.   Jeg ble såpass avkjølt av isen at nå har jeg faktisk lagt meg på et pledd … Continue reading "IS, SOL OG SOMMER"

2020-06-11 20:25 FERDIG SYDD TOPP

I dag fikk jeg ordna den smarte løsningen på toppen. Så nå kan den endelig brukes. 2 små sømmer så var det gjort. Men på den ene siden måtte  jeg ta opp igjen og sy en gang til før jeg ble fornøyd. Det tar ekstra tid nå som jeg ikke finner igjen sprettenåla mi. Det … Continue reading "FERDIG SYDD TOPP"

2020-06-10 21:55 ILLSINT PÅ SYPROSJEKTET

Da jeg endelig fikk satt meg til med symaskinen i dag gikk det ganske mye bedre enn i går. Øvelse gjør mester. Men ikke alle har like god tålmodighet og rolig temperament når nye utfordringer dukker opp. Fornøyd og ganske så kry gikk jeg nemlig inn på badet for å prøve herligheta. Nå skulle det … Continue reading "ILLSINT PÅ SYPROSJEKTET"

2020-06-10 11:33 I DAG ER PLANEN SØM OG HAGEARBEID

Nå har jeg sittet ute og fått D-vitaminer på bena. Hodet orker jeg ikke å ha i sola. Må lage meg en hatt først..hehe. Men det får bli en annen gang . I dag skal jeg først og fremst sy ferdig toppen min. Og etter det trengs det en skikkelig rufs i blomsterbedet igjen.  Det … Continue reading "I DAG ER PLANEN SØM OG HAGEARBEID"

2020-06-09 21:24 HAR SYDD I DAG

Jeg har holdt på en evighet i dag med denne singleten. Ennå er den ikke ferdig, men nå bare måtte jeg ha mat, og gi meg for i kveld.  Mannen tok seg en tur avgårde.  Og da passet jeg på å steike en passe stor ørret til kvelds. Enda har jeg en igjen til frokost i … Continue reading "HAR SYDD I DAG"

2020-06-09 13:35 TILBAKE TIL SAMFUNNET

Jeg snakka med min mor i telefonen i sta. Hun hadde vært på strikkekafe. Endelig begynner ting å komme i gang igjen for de fleste. Mulig den har vært åpen ei stund allerede.  Men etter nedstengelsen av alle aktiviteter, og strenge besøksregler for de eldre, har hun stengt seg fullstendig inne. Heldigvis tok hun en … Continue reading "TILBAKE TIL SAMFUNNET"

2020-06-08 21:25 DET BLE NESTEN SØNDAG PÅ MANDAG

Siden søndagen ikke ble helt som jeg har bestemt at søndagene skal være fremover, tok jeg en halv søndag nå på mandag.  Jeg har stort sett ligget og lest og nesten sovnet flere ganger, etter at brødbaksten var ferdig. UTEN DÅRLIG SAMVITTIHET….det er hele poenget med søndagene mine nå.   Nå i kveld var mannen … Continue reading "DET BLE NESTEN SØNDAG PÅ MANDAG"

2020-06-08 11:13 DENNE UKAS SØNDAG

Den ble ikke helt som en hviledag denne ukas Søndag. Jeg var avgårde for å levere en eske med bøker jeg fikk solgt på Facebook. Og da jeg først skulle halvveis ned til Hokksund, kunne jeg like godt reise helt ned. Når man bor sånn oppi huttiheita i forhold til resten av venner og familie … Continue reading "DENNE UKAS SØNDAG"

2020-06-06 21:51 KLIPPET UT TIL EN TOPP

Det blir visst sent på meg i dag alikevel. Det ble en lang dag dette her, for jeg var ganske tidlig oppe for en gangs skyld. Så lang ble dagen at jeg trodde det var i går jeg bakte brød. Men jeg fikk ikke det til å stemme helt. Det var jo i dag…hehe. Nå … Continue reading "KLIPPET UT TIL EN TOPP"

2020-06-06 12:28 VIRKSOM LØRDAG

I dag er det mye som foregår på en gang her i heimen. Ikke så veldig spennende kanskje, men noe blir gjort i det minste.  Jeg satte i sving Mr. Kenwood med en brøddeig , og mens han jobbet med den vannet jeg blomster inne og på verandaen. Da det var gjort, rakk jeg en … Continue reading "VIRKSOM LØRDAG"

2020-06-05 20:34 DET BLE EN POSEHOLDER

I dag fikk jeg sydd en poseholder. Kom ikke i gang i går. Jeg gikk for gjenbruk denne gangen. Det er smart.  Jeg brukte noe av de samme gardinene jeg sydde pysjbuksa til mannen med. Det er masse stoff igjen fortsatt. I tillegg  fant jeg noen smårester som jeg også hadde spart på.    Dette … Continue reading "DET BLE EN POSEHOLDER"

2020-06-04 12:34 INNEDAG

Reklame | Hobbyhula I dag skal jeg være inne og pusle litt her og der. Det har regnet her, men det ser ut til at det gir seg snart. Jeg rakk å klippe ferdig den største plenen i går kveld. Fortsatt står hele plenen ved uthuset igjen. Nå må den tørke opp, før jeg kan … Continue reading "INNEDAG"

2020-06-03 16:47 PLENKLIPP IGJEN

Mannen hadde klippet masse av plenen før han reiste av gårde i dag tidlig.  Syns nok jeg hørte duringen av klipper’n i noen våkne øyeblikk.  Jeg har ikke stått opp skikkelig før veldig langt på dag…igjen. Jeg holdt det gående veldig lenge i går. ( sov ikke skikkelig før halv 4 tida i natt) Surdeigsbrødet … Continue reading "PLENKLIPP IGJEN"

2020-06-02 18:58 ENKEL STRIKK I SOMMERVARMEN

Det er ikke så mye jeg orker å holde på med i denne varmen.  Men jeg har fått ferdig et kjøkkenhåndkle og en klut. Jeg manglet såvidt litt gult til å felle av med, så det ble en liten dært med oransje i avfellinga på hånkle. Men, pyttsann, det gjør ingenting. Det var tykt og … Continue reading "ENKEL STRIKK I SOMMERVARMEN"

2020-06-01 12:53 JEG TIPPET RIKTIG

Frodith hadde en konkurranse her en dag, hvor vi andre kunne tippe på hvor mange kjoler hun har. Det er ikke få! Det har jeg jo sett i innleggene hennes hvor hun ofte har photoshoots med fargerike og artige kjoler. Trykk HER for å se bloggen til den spreke dama med det røde håret, og alle … Continue reading "JEG TIPPET RIKTIG"

2020-05-31 13:25 ØYEOPERASJONEN ER GJORT

I dag er jeg hjemme igjen.  Har sovet maaange timer i natt. Det ble en lang dag som startet tidlig i går. Jeg skulle være med min mor til Drammen for en grå stær operasjon. Nå er den endelig overstått. Jeg klarte å sovne i bilen mens hun var inne jeg.  Tror hun var inne … Continue reading "ØYEOPERASJONEN ER GJORT"

2020-05-29 10:29 SKAL PÅ OVERNATTING IGJEN

Da var dagen kommet for ny overnatting. Jeg skal sove hos min mor igjen. Hun skal opereres for grå stær på lørdag. Og siden jeg skal bli med er det like greit å reise ned i dag og sove der. Jeg er ikke den mest utprega morgenfuglen som sikkert de fleste har fått med seg. … Continue reading "SKAL PÅ OVERNATTING IGJEN"

2020-05-28 11:45 STOR HAGE

Hagen vår er alt for stor! Det tar evigheter å klippe plenen. I går ettermiddag og kveld tro jeg til og hjalp til jeg også. Mannen kan ikke gå rundt med den klipperen alene hver gang. Men vi får se på det som trim og trening. Gjennomsvette blir vi i hvertfall. Skulle jo selvfølgelig hatt … Continue reading "STOR HAGE"

2020-05-25 19:27 Man skjønner man ikke har vært i bevegelse det siste året

…når man kjenner at man har knær, hofter og rygg etter bare noen minutters gange. Dino og jeg tok en rusletur oppi skogkanten her. Jeg kjente at jeg MÅTTE.  Nå er jeg altså så ufyselig at jeg orker ikke meg sjøl snart. Men hvem har skylda?? Jo…ingen andre enn meg sjøl. Det ble ikke mer … Continue reading "Man skjønner man ikke har vært i bevegelse det siste året"

2020-05-25 10:43 ENDELIG SOMMERVARME

Jeg våknet litt tidligere enn jeg pleier i dag.  Eller kanskje det er mer riktig å si at Dino vekket meg. Han ville ut. Og da jeg kjente den deilige temperaturen og så sol og blå himmel, gikk jeg ikke å la meg igjen. Selv om jeg ikke sovner før klokka er 3-4 om nettene … Continue reading "ENDELIG SOMMERVARME"

2020-05-24 20:25 RASKT OG GODT MIDDAGSTILBEHØR

Da ble det en improvisert middag igjen i dag. Jeg fant lammelår i skiver i fryser’n. Og poteter hadde jeg kjøpt inn til helga. Hadde ikke lagt noen spesielle middagsplaner hverken for i går eller i dag. Men tenkte at poteter er i hvertfall kjekt å ha på lur. Saus gadd jeg ikke å begynne … Continue reading "RASKT OG GODT MIDDAGSTILBEHØR"

2020-05-24 15:32 SØNDAG. DAGEN UTEN DÅRLIG SAMVITTIGHET

Hei hei, og god Søndag. I dag er det den dagen i uka som jeg har bestemt meg for at dårlig samvittighet ikke skal ødelegge dagen. Uansett hva jeg får gjort…eller ikke får gjort. Jeg skal gjøre det jeg vil og får til, og det jeg ikke får til det får bare være som det … Continue reading "SØNDAG. DAGEN UTEN DÅRLIG SAMVITTIGHET"

2020-05-23 17:50 PLANTET MED HØNSEHJELP

I går var jeg nede hos min mor. Jeg skulle plante for henne, og det fikk jeg gjort. Med god hjelp.  Hjemme får jeg hjelp av Dino (bikkja) til alt jeg gjør.  Men der nede var det annen hjelp å få…hele hønseflokken!! De er akkurat like nysgjerrige som Dino.  Jorda som jeg sølte ut sparket … Continue reading "PLANTET MED HØNSEHJELP"

2020-05-22 10:47 NYE FARGER I HAGEN

I går fikk jeg endelig plantet litt. Bedre sent enn aldri. Men det er jo så kalde netter enda, så jeg har ikke turt å begynne med det før nå. Jeg plantet i urna mi og i ei potte som skal henge på veggen. I år ble det disse fargene. Hvit Pelargonia, og den andre … Continue reading "NYE FARGER I HAGEN"

2020-05-21 13:50 HOKKSUND-DRAMMEN-HOKKSUND-KONGSBERG-HOKKSUND-PRESTFOSS

Mye farting i går. Jeg sov på sofaen hos min mor i Hokksund natt til i går .  Skulle jo være med henne flere steder denne  dagen. Så dagen startet derfra tidlig på morgenen. Første tur var til øyelege i Drammen. Der ble det bekreftet grå stær på det øyet hun hadde en operasjon på … Continue reading "HOKKSUND-DRAMMEN-HOKKSUND-KONGSBERG-HOKKSUND-PRESTFOSS"

2020-05-18 21:58 DILLA PÅ TACOLOMPER

Nå har jeg fått helt dilla på tacolomper. Det er jo så lettvint og godt og bare fylle de med det man har.  Eller kjøpe det man har lyst til å fylle  de med. I dag var jeg kjapt innom en Kiwibutikk, og da tok jeg en titt i halvpris-disken. Der lå det jammen en … Continue reading "DILLA PÅ TACOLOMPER"

2020-05-18 12:05 EN DAGS PAUSE

Jeg har vært mye på farta de siste dagene til å være meg. I går var Dino med også. Han har tydeligvis vent seg til å være hjemme sammen med “mor” og ta livet helt med ro. Han var ikke fornøyd i bilen i går da vi kjørte fra Prestfoss til Drammen for å feire … Continue reading "EN DAGS PAUSE"

2020-05-16 21:22 GODT Å TREFFE VENNINNER

I går kveld var vi 3 venninner sammen for å se på streamingkonsert med Trine Rein. To av oss møtte opp hos “konsertarrangøren” i god tid før det begynte. Kanskje det var litt dumt, for innen konserten startet hadde vi smakt både godt og vel på Baileysen og potetgullet, så skravla gikk ganske jevnt. Konserten … Continue reading "GODT Å TREFFE VENNINNER"

2020-05-15 12:55 I KVELD SKAL JEG PÅ STREAMING-KONSERT

Reklame | Trine Rein Heldigvis er det roligere i toppen i dag. Og jeg gleder meg til å reise ned til venninna mi å se på streaming- konsert med Trine Rein.    Hun har fått en gratisbillett og vi skal kose oss sammen med i hvertfall ei til fra jobben. Jeg tar med meg Baileys … Continue reading "I KVELD SKAL JEG PÅ STREAMING-KONSERT"

2020-05-14 19:12 I dag er det bare hodet som har jobba

Her går det bare rundt og rundt i toppetasjen.  Enda har jeg ikke gjort annet enn og fått i meg mat et par ganger. Løst  opp nok ei tugge i et garnnøste. Og strikket noen få runder. Tugga i hodet har jeg ikke fått orden på. Det surrer og går i ett der oppe. Idéer … Continue reading "I dag er det bare hodet som har jobba"

2020-05-13 23:41 LANG DAG UTEN SØVN

Denne dagen er jeg fornøyd med altså. Jeg har ikke hatt en eneste siesta. Det er tydelig at det hjalp med nok søvn i natt. ( bilde fra i fjor, har ikke blomster ute enda i år)   Jeg har strikket en god del videre på toppen jeg holder på med. Jeg har vannet frøene … Continue reading "LANG DAG UTEN SØVN"

2020-05-13 14:53 KALDT UTE

I dag ble jeg sittende ute lenge. Jeg satt og leste i bruksanvisningen til kameraet mitt. Jeg så nemlig et par store fugler som kom seilende og satte seg i et tre i nærheten.  Tenkte jeg skulle se om jeg har noen innstillinger til å zoome inn til den avstanden. Det er mye å sette … Continue reading "KALDT UTE"

2020-05-11 09:32 TIDLIG VÅKEN

I dag lurte mannen på hva i all verden som foregikk da jeg kom ferdig dusja ned på kjøkkenet litt over halv 7. Jeg var egentlig like overraska sjøl. Det er ikke normalt til meg å være. Jeg har allerede fått unnagjort noe småtterier. Bl.a har jeg matet surdeigstarteren min som står i kjøleskapet.  Og da jeg … Continue reading "TIDLIG VÅKEN"

2020-05-10 20:20 SØNDAGEN HAR VÆRT HVILEDAG

Det var ikke lenge etter at jeg sto opp i dag at jeg bestemte meg for å holde hviledagen hellig. Altså ikke gjøre annet enn det jeg hadde lyst til. Uten å få et snev av dårlig samvittighet. Om det så var å lese i hele dag. Mannen var helt enig.  Så da begynte vi … Continue reading "SØNDAGEN HAR VÆRT HVILEDAG"

2020-05-09 16:31 VANN ER VIKTIG!

Noen av plantene mine har fått så mye vann i det siste at et par av dem har stått med vann til kanten av potta før jeg har sett det. Litt overivrig med vanning tydeligvis.  Mens jeg glemmer å fylle på nok vann til meg selv. Kroppen min må jo ha vann også.   Og … Continue reading "VANN ER VIKTIG!"

2020-05-08 12:23 TOPPEN MIN ER INNVIET

Noen har ønsket å se den nye strikketoppen min da jeg har den på.  I går ble den innviet. Jeg skulle ut på tur for å ta blodprøver og samtidig besøke min mamma. Her er jeg med toppen på. Jeg er nok mest fornøyd med toppen. Kroppen er et kapittel for seg selv. Den bør … Continue reading "TOPPEN MIN ER INNVIET"

2020-05-06 15:16 ER VIST KLAR FOR EN HVIL IGJEN.

Hei hei.. Jeg har desverre ikke vært flink til å lese eller kommentere så mye her inne på blogg i det siste. Jeg har vært en smule opptatt av å lese og finne ut mer om surdeisbakst på ei gruppe på Facebook. Gruppa heter Surdeig. Bare å søke opp å bli medlem for dem som … Continue reading "ER VIST KLAR FOR EN HVIL IGJEN."

2020-05-04 20:58 LANG DAG MED PUSLERIER

Nå er jeg sliten og trøtt. Skal snart legge meg med boka mi tenker jeg. Jeg har hold på med småpuslerier i hele dag. Stor forskjell fra i går. Da var det bare sofa og boka som gjaldt. I dag har jeg ikke vært nedpå sofaen eller rørt boka i det hele tatt. Jeg har … Continue reading "LANG DAG MED PUSLERIER"

2020-05-04 14:06 PAPRIKAPLANTENE MINE

Selv om jeg ikke har vært våken så mange timene enda er jeg fornøyd med dagen så langt. Mye bedre enn i går. Jeg har stelt med plantene mine. Altså vannet dem. Paprikaplanten står ute til lufting.  For noen dager siden tok jeg av den ene store, grønne paprikaen. Brukte halvparten i middagen og resten … Continue reading "PAPRIKAPLANTENE MINE"

2020-05-03 19:32 DENNE DAGEN VIRKER IKKE.

Jeg var nok for lenge våken i går. Hele dagen. Uten å legge meg nedpå før kvelden kom. Og da hadde jeg tilogmed vært ute på butikktur. Det er 2 uker siden jeg var utenfor gården sist. Så det var i grunnen greit. Men jeg har fått igjen for det i dag. I dag har … Continue reading "DENNE DAGEN VIRKER IKKE."

2020-05-02 15:01 FERDIG MED STRIKKE-TOPPEN

I dag har jeg virkelig tatt meg selv i nakken. Jeg har festet resten av trådene, sydd sammen under armene og dampet den strikka toppen min. Endelig ble den ferdig, og jeg er storfornøyd.        Mønsteret er fra et gammelt Familien-blad. Garnet har jeg kjøpt på kjøp/salg på Facebook.  Det har ligget her … Continue reading "FERDIG MED STRIKKE-TOPPEN"

2020-05-01 21:13 1.MAI, SLØV DAG OG ENKEL MIDDAG

Her har vi nydt en fullstendig rolig dag.  I pysjen begge 2 faktisk. Vi har sovet lenge på formiddagen.  Jeg har ligget og lest en del i dag. Og halvveis sovnet flere ganger. Nå har jeg hørt på minst 5 lydbøker den siste måneden. Så det var litt greit å lese selv nå. Har fått … Continue reading "1.MAI, SLØV DAG OG ENKEL MIDDAG"

2020-04-30 12:54 DØGNET MITT ER HALVVEIS SNUDD PÅ HODE

Nå går døgnet mitt fra rundt 12 på dagen til 1-2 om natta..helt i urute altså. Men siden jeg ikke orker å gjøre  noe veldig fornuftig så mange timene i løpet av en dag uansett, er det egentlig ingen krise. Det er bare litt kjedelig å våkne så seint og føle at halve dagen allerede … Continue reading "DØGNET MITT ER HALVVEIS SNUDD PÅ HODE"

2020-04-29 13:37 JEG BLE ETTERLYST HER INNE

Nå må jeg vise at det er liv i meg her. Jeg vet jeg har vært sløv med å skrive noen dager.  Og jeg vet jeg har noen faste lesere fra “jobben” min. Det er gøy. I dag ringte min venninne og lurte på hvordan det sto til med meg.  En annen “kollega” som leser … Continue reading "JEG BLE ETTERLYST HER INNE"

2020-04-25 14:59 EN TRØTT OG LITE VIRKSOM DAG

Jeg kjente det etter at baksten var ferdig i går. Piffen begynte å sive ut av meg. Stort sett ble jeg liggende under dyna i sofaen resten av kvelden. Prøvde å se noe annet enn nyheter på TV. Jeg sov til langt utpå formiddagen i dag..som i går.  Og da går dagen fort . Jeg … Continue reading "EN TRØTT OG LITE VIRKSOM DAG"

2020-04-24 16:29 FORDI MANNEN MIN FORTJENER DET

Dino og jeg baker søt bakst til mannen i dag…fordi han fortjener det. Han elsker søt gjærbakst.    Her blandes deigen til godsakene tidligere i dag. Mannen er sliten om dagen. Bare plunder med alt som heter biler. Reparere…repetere…repetisere..osv…Han holder på. Helt utkjørt og vondt overalt. Enda har han vært superflink hjemme her også. På uteområdene. … Continue reading "FORDI MANNEN MIN FORTJENER DET"

2020-04-23 20:14 DET BLE LIV I SURDEIGEN

Jeg klarte det! Igjen! Jeg trodde jeg hadde ødelagt surdeigstarteren min på et vis etter at jeg matet den for første  gang på mandag. Dette her er et helt nytt prosjekt for meg. Men se her a du…de ble høyere enn de jeg laget sist. Litt vel brune på toppen, men det gjør ingenting. Jeg … Continue reading "DET BLE LIV I SURDEIGEN"

2020-04-23 11:28 SOL I DAG OGSÅ.

Enda en soldag her hos oss.  Deilig. Jordene er pløyet og noe er allerede grønt. Det går fort i svingene når snøen endelig forsvinner. Jeg flyr ut og inn i dag også . Har ikke kommet meg i klærne enda, men flyr rundt i t-skjorta jeg sover i. Her er det ikke mye folk som … Continue reading "SOL I DAG OGSÅ."

2020-04-22 12:45 JEG FLYR UT OG INN I VARMEN

Det er deilig og varmt hos oss i dag også. Jeg sitter ute så lenge jeg orker av gangen, før jeg må inn og få litt avkjøling. Ute strikker jeg og drikker kaffe. Nå har jeg fått nok kaffe for dag, og endelig spist frokost. Surdeigsbrød med elgpølse og sennep. Nam! Jeg har matet noe … Continue reading "JEG FLYR UT OG INN I VARMEN"

2020-04-21 17:04 JA…DET BLE BRØD AV SURDEIGEN

Det ble brød i går. Mine første brød med surdeig . Jeg ble fornøyd jeg, så dette skal jeg prøve igjen. Nå har jeg surdeigstarter stående i kjøleskapet.  Så får vi se hvordan det går med neste bakst.. Oppskrift på surdeigstarter og brødet jeg laget finner du HER. Ellers er det bare å Google deg frem … Continue reading "JA…DET BLE BRØD AV SURDEIGEN"

2020-04-20 13:26 MIN FØRSTE BAKST MED SURDEIG ER I GANG

Dette kommer til å ta omtrent resten av dagen. Men hva gjør vel det? Jeg skal ingen steder uansett. Nå har jeg akkurat blandet deigen i kjøkkenmaskinen og dekket den med kjøkkenhåndkle. Etter oppskriften skal den bruke et par timer ..pluss/minus .. til å heve seg til dobbel størrelse.  Jeg er skikkelig spent på om … Continue reading "MIN FØRSTE BAKST MED SURDEIG ER I GANG"

2020-04-16 12:46 DET JEG HAR SÅDD HITTIL

Jeg har funnet frem igjen frøene jeg fikk av min Thailandske svigerdatter i fjor.  Jeg fikk ikke så mye ut av dem da, men jeg prøver igjen. Nå vet jeg hvordan de ser ut etterhvert som de vokser, og hvor tett de muligens bør stå. Disse her vokser som ugress.  Det er bittesmå frø som … Continue reading "DET JEG HAR SÅDD HITTIL"

2020-04-15 21:29 ER SÅ FORNØYD MED DAGEN

Jeg er så fornøyd her jeg til slutt har havnet i sofaen. Nybakte rugbrød er tatt ut av ovnen. En sein middag er spist. Jeg har vannet og stelt alt jeg har sådd. Noe begynner å komme opp allerede. Det kan du få se i morgen. Jeg har laget en surdeigstarter som jeg må passe … Continue reading "ER SÅ FORNØYD MED DAGEN"

2020-04-15 15:17 EN DEILIG DAG

Jeg sov alt for lenge i dag, men sånn er det bare når jeg plundrer med å sovne før langt på natt. Men for en dag jeg våknet til. Sol og godt og varmt. Selv om det blåser en del er det deilig på uteplassen vår. Vi har spist “frokost” der ute i dag. Klesvaska er hengt … Continue reading "EN DEILIG DAG"

2020-04-14 13:55 VENNINNEBESØK I GÅR

I går kom endelig min venninne..min egenadopterte søster…på besøk. Vi hadde planlagt en middag sammen for lenge siden. Pinnekjøtt, som vi er veldig glade i begge to. Mannen syns det var helt greit å stå over pinnekjøttet, så han tok seg en laaang lur på soverommet i 2 etg mens vi kosa oss med middag … Continue reading "VENNINNEBESØK I GÅR"

2020-04-12 17:53 PLUKKET EN GRØNN PAPRIKA

Jeg plukket den ene paprikaen fra planten min i dag.  Jeg leste et sted at det kunne lønne seg å plukke en grønn og så vente til den neste ble rød.  Sånn annenhver omtrent, så det ikke blir for mange frukter på planten på en gang. Da er det kanskje større sjans for å oppnå … Continue reading "PLUKKET EN GRØNN PAPRIKA"

2020-04-12 12:03 HER SKAL JEG TA MANGE KOSEPAUSER I DAG

Nå har jeg tørket støv i den “nye”stua mi. Så nå er den klar til innvielse med utsikt, strikketøy, lydbok og masse kosestunder.     Må finne litt mer pynt å ha i vinduene etterhvert. Her er det plass til flere blomster og planter også ( hvis Dino holder seg unna). Jeg skal se om … Continue reading "HER SKAL JEG TA MANGE KOSEPAUSER I DAG"

2020-04-11 16:05 JEG LURER PÅ NÅR KURVEN SNUR IGJEN

De siste dagene har kurven på antall innlagte på sykehus pga Korona gått raskt nedover. Det er jo kjempebra. Men jeg har mine tvil om at det kommer til å vare. Om en uke eller to er jeg redd søylen vil stige i været igjen.   Nå har det vært noen fine soldager her på … Continue reading "JEG LURER PÅ NÅR KURVEN SNUR IGJEN"

2020-04-10 18:56 PÅSKEVÆR OG ÅRETS FØRSTE UTE-MIDDAG

Dette har vært en flott dag. Sola har varmet og vi har hatt besøk av svigerforeldrene mine. De kom med 2 nye godstoler til oss. De ble satt i den lille stua vi hittil ikke har brukt. Dino har tatt i bruk, og rett og slett brukt opp sofaen vi hadde der borte. I går … Continue reading "PÅSKEVÆR OG ÅRETS FØRSTE UTE-MIDDAG"

2020-04-07 20:20 PÅSKEKOS

Endelig har jeg fått ei god natts søvn igjen. Det merkes godt i kroppen og hodet. Så i dag har jeg sittet ute i sola ei stund på dagen. Kosa meg med strikketøy, og lydbok på telefonen. Deilig!!  Nå er jeg snart klar til å begynne på ermene på denne toppen. Det har gått tregt … Continue reading "PÅSKEKOS"

2020-04-07 15:18 UTE I DEN STORE VERDEN I GÅR

Jepp… Jeg måtte ut i den store skumle verden i går. Jeg måtte nemlig få unna påskehandelen og et par andre ærender. Den store verden er for øyeblikket ikke lenger enn til Åmot’s lille sentrum og Hokksund. Det holder i massevis.  Apotek og handling tok jeg i Åmot. På apoteket var de veldig nøye med … Continue reading "UTE I DEN STORE VERDEN I GÅR"

2020-04-05 14:08 PAPRIKAPLANTEN FRA I FJOR

Her kommer det flere paprika.  På den eneste planten jeg har stelt skikkelig med i vinter. Den har stått inne i stuevinduet fra i senhøstes. Den står fortsatt i det stuevinduet som har mest sol. Jeg bare flyttet den nå for å få et ålreit bilde av den. Jeg var tydeligvis for sen med å … Continue reading "PAPRIKAPLANTEN FRA I FJOR"

2020-04-04 19:44 JEG ER HER FORTSATT

Jeg er bare litt trøtt, grinete og lei om dagen. Natt til i går var det umulig å få sove, så det ble til at jeg hørte ferdig hele lydboka jeg hadde begynt på dagen før. Den var spennende, men også veldig ekkel. Og hun som leste hadde det veldig travelt. Jeg ble nesten litt … Continue reading "JEG ER HER FORTSATT"

2020-04-02 20:17 SE…JEG VANT!

I dag kom det pakke i posten. Jeg hadde vunnet garn og oppskrift på disse fine sokkene. Gevinsten kom fra bloggen Strikkekjerring. Du kan gå inn HER og lese bloggen. Der er det masse fine strikke-tips. Tusen takk Strikkekjerring😊 Det skal bli gøy å prøve både oppskrift og garn! Jeg tror ikke jeg har brukt … Continue reading "SE…JEG VANT!"

2020-03-31 17:42 ETT OG ET HALVT OPPDRAG UTFØRT

Du kan lese om oppdragene i forrige innlegg. Nå er jeg omtrent halvveis. Og jeg ser ut som en hvalross på land, eller en tomat uten pust… eller gudene vet hva. Jeg har nemlig gått en ganske rask tur med Dino nå. Vi har gått stort sett i ett i 25 minutter. Så mye i … Continue reading "ETT OG ET HALVT OPPDRAG UTFØRT"

2020-03-31 13:30 JEG HAR 3 TING Å GJØRE I DAG

3 ting på lista… Men jeg har ikke begynt på noe av det. Jeg er trøtt i dag. Så nå må jeg ta en hvil, før jeg begynner på “skal gjøre-lista”. Som består av: 1.  Plukke opp hundemøkk etter Dino. Mannen har tatt mesteparten, men fortsatt er det noe igjen. Og Dino legger fra seg … Continue reading "JEG HAR 3 TING Å GJØRE I DAG"

2020-03-30 17:27 JEG KOM MEG UT!!

Snakker om opp- og nedturer ja. I går var alt bånn i bøtta helt plutselig. I dag er jeg veldig fornøyd med meg selv. Men nå er det stopp for i dag. Bare venter på mannen nå, så vi kan spise middag. Den har stått klar en times tid allerede. Skolebrød fikk jeg laget også. … Continue reading "JEG KOM MEG UT!!"

2020-03-30 11:14 DET GÅR OPP OG DET GÅR NED

Dagen ble ikke rare suksessen i går. Jeg kom ikke lenger enn til brødbaksten. Plutselig var alt bare meningsløst og mørkt. Så det ble ingen strikking, og ingen bollebakst. Litt trøst fra mannen da han kom hjem hjalp. Han forteller meg at det ikke er noen som skyter meg om jeg ikke har fått til … Continue reading "DET GÅR OPP OG DET GÅR NED"

2020-03-29 12:19 BAKST OG STRIKKING I DAG

God dag… tida flyr fra meg i dag. Klokka er mer enn den pleier å være da jeg våkner. 1 time mindre merkes. Jeg hadde sikkert sovet lenge uansett i dag, for natta ble lang med lydboka mi. Enda SÅ trøtt jeg var. Men nå er jeg i gang. Jeg har pratet i telefonen med … Continue reading "BAKST OG STRIKKING I DAG"

2020-03-28 20:01 NÅ ER JEG TRØTT OG GOD NÅ

Det er fortsatt tidlig på en lørdagskveld. Men jeg blåser i hvilken dag det er. Det spiller ingen rolle for meg lenger. Er hjemme hver dag uansett.  Men det som virkelig spiller en stor rolle, det er at jeg er veldig fornøyd med meg selv i dag. Jeg har gjort alt jeg hadde tenkt til å gjøre … Continue reading "NÅ ER JEG TRØTT OG GOD NÅ"

2020-03-28 12:03 BEDRE HUMØR IGJEN- DAGENS PLANER

Dagen i går var ikke akkurat full av fart og godt humør. Akkurat som den pleier å være det. Men det hender det glimter til en gang i blant. Har egentlig hatt mange fine dager ei stund nå, men i går datt jeg en smule sammen igjen. Fikk nok av dystre nyheter og statistikker. Uro … Continue reading "BEDRE HUMØR IGJEN- DAGENS PLANER"

2020-03-27 20:14 DAFFEDAG

Her har det vært en sløv dag. Dino klarte å vekke meg alt for tidlig, så jeg kom helt ut av rute. Det ble et blogginnlegg tidlig i dag, spiste frokost, så litt på God Morgen Norge og noen nyheter mens jeg strikket litt. Og så begynte jeg å kjenne at jeg hadde vært oppe … Continue reading "DAFFEDAG"

2020-03-27 07:54 DE SISTE DAGERS STRIKKING…MED OPPSKRIFT

Med lydbok på ørene eller nyheter på TV, går strikkepinnene av seg selv. Denne sommertoppen fant jeg i bladet Familien. Et blad jeg får etter min svigermor. Bladet er fra i fjor sommer og jeg falt for toppen og oppskriften med en gang jeg så den.  Jeg lette rundt i diverse garnposer jeg har liggende.  … Continue reading "DE SISTE DAGERS STRIKKING…MED OPPSKRIFT"

2020-03-26 20:54 DAGENE GÅR

Dagene går, og jeg holder meg hjemme. Kun ute på butikken når jeg må. Jeg er vant til å være hjemme stort sett, så det er ikke er noe problem foreløpig. Jeg har alltid noe å finne på. Men jeg begynner å kjenne litt på at jeg ikke bare kan sette meg i bilen og … Continue reading "DAGENE GÅR"

2020-03-25 10:05 LILLA

Nå tar jeg den siste fargen i Frodith’s farge-utfordring. Og det er LILLA.. av alle farger. Helt utrolig at nettopp den står igjen til slutt. Rosa og lilla er mine to yndlingsfarger. Jeg har masse lilla blomster i hagen om sommeren. Noen av de ble kjøpt og plantet i fjor. Så det blir moro å se … Continue reading "LILLA"

2020-03-24 15:26 DETTE VAR LURT

Før jeg skulle legge meg i går kveld, fant jeg ut at jeg skulle prøve meg på ei lydbok.  Det har jeg aldri gjort før. Jeg liker aller best å lese selv nemlig. Men det er ikke alltid like lett å ha på lyset til svarte natta når man er to. Jeg brukte telefonen min.  … Continue reading "DETTE VAR LURT"

2020-03-23 15:00 DU HAR KANSKJE GOD TID I DAG?

Det er det jo mange av oss som har i disse dager. Da har jeg et forslag til deg: Rot i grønnsakskuffen, og bland det du finner der til ei god suppe til kvelden. Og sett en rundstykkedeig. Så har du nystekte rundstykker til suppa. Her lukter det både bakst og grønnsakssuppe nå. Det jeg … Continue reading "DU HAR KANSKJE GOD TID I DAG?"

2020-03-23 11:18 OVNSBAKTE GRØNNSAKER OG INDREFILET AV SVIN

I forrige uke var det både 10,- tilbud og andre tilbud i vår nærmeste butikk. Da gjelder det å passe på å handle inn litt. Selv om man bør være obs på 10,- tilbudene. Det er nemlig ikke alltid det er billigere enn i andre butikker uansett.  Men jeg handlet der, og endte opp brokkoli, … Continue reading "OVNSBAKTE GRØNNSAKER OG INDREFILET AV SVIN"

2020-03-22 18:43 BURGUNDER VAR VRIEN

Burgunder syns jeg er en vanskelig farge å finne nå. Jeg kan huske jeg hadde klær i den fargen en gang i tiden. Men det er veldig mange år siden. Ikke kommer jeg på noe annet som har den fargen heller, annet enn vin. Men det finnes ikke her i huset for øyeblikket. Og det … Continue reading "BURGUNDER VAR VRIEN"

2020-03-22 13:47 KJØKKENTJENESTE I GÅR

I går la mannen inn “bestilling” på hjemmelaget is og jordbærsyltetøy til kvelden. Og det fikk han. Jeg var bare litt treg til å komme i gang med isen, så tålmodigheten hans tok slutt rett etter middagen. Han gledet seg som en unge til isen. Jeg laget is for første gang for en liten stund … Continue reading "KJØKKENTJENESTE I GÅR"

2020-03-22 09:38 TURKIS TOPP

I dag blir det et bilde av en turkis topp jeg har sydd. Jeg ligger etter noen dager i  Frodith’s  farge-utfordring. Så jeg må prøve å komme med flere innlegg i dag. Men her et av dagens bidrag til å spre fargeglede 😊 Jeg koser meg jo glugg i hjel når jeg kan sitte å … Continue reading "TURKIS TOPP"

2020-03-21 16:37 ROSA- GENSER OG KOPP

Rosa i dag til Frodith’s  farge-utfordring. Jeg har på meg en hjemmesydd genser. Den er rosa fra en av mine gamle favorittgensere, og det grønne stoffet er klippet ut fra en jaktgenser jeg tidligere hadde sydd til mannen. Den ble ødelagt av klor over hele magen. Så da ble de 2 genser’ne til en ny genser … Continue reading "ROSA- GENSER OG KOPP"

2020-03-21 13:21 BUTIKKTUR

Endelig! Ferdig med butikkturen.  I dag var det en del biler og folk der. Mer enn det jeg har sett de siste gangene. Men mye mindre enn på en vanlig lørdag.  Alt av varer var på plass. Det var ikke mangel i hyllene, som det var forrige lørdag. Plasthansker og desinfiserende våtservietter på rull sto fremme ved … Continue reading "BUTIKKTUR"

2020-03-20 23:24 Nye klær , fordi jeg fortjente det

Reklame | NELLY.COM Nå er det virkelig på tide at jeg får meg noe nytt i garderoben min. Jeg syr en del av garderoben selv. Men nå har jeg tatt en kikk inn på NELLY.COM. Og der var det mye salg nå! Jeg ble sittende å kikke etter ei bukse som kan brukes fremover nå. Det … Continue reading "Nye klær , fordi jeg fortjente det"

2020-03-20 11:53 BLÅ…T- SKJORTE OG HIMMEL

Hei, hei.. I dag måtte det bli BLÅ som er fargen til Frodith’s  utfordring. Jeg regner med at de aller fleste har fått med seg at det er noe på gang her inne nå. Hvis ikke gå inn på linken og les! Jeg har på meg ei blå t-skjorte i dag. Den begynner vist å bli … Continue reading "BLÅ…T- SKJORTE OG HIMMEL"

2020-03-19 11:18 PAPRIKA- GRØNN-SOM I FARGEUTFORDRING

Den grønne fargen i Frodith’s farge-utfordring skulle egentlig legges ut i går. Men jeg var så opptatt at da kvelden kom orket jeg bare å skrive et annet lite innlegg. Så derfor henger jeg 1 dag etter nå. Kanskje jeg klarer et bidrag til i dag.  Her kommer i hvertfall det GRØNNE bidraget.  En grønn … Continue reading "PAPRIKA- GRØNN-SOM I FARGEUTFORDRING"

2020-03-18 21:00 EN VIRKSOM DAG

I dag har jeg virkelig ordna masse her, og er helt pumpa. Men veldig fornøyd med meg selv. Støvsuger og støvklut har vært i sving. Sengetøy er lufta og vaska. Og attpå til kunne vi plutselig ta storhandelen i dag i istedenfor i morgen! Da alle med trygd og pensjon antageligvis kommer til å fylle … Continue reading "EN VIRKSOM DAG"

2020-03-17 09:34 TOMT I HYLLENE PÅ LØRDAG

På lørdag var jeg en tur i nærmeste butikk. 3 av varene jeg skulle ha var det tomt for.  Toalettpapir, hvetemel og den typen syltetøy jeg skulle hatt. Akkurat syltetøyet var ingen stor krise da.  Her blir det ingen storhandel før trygden kommer inn. Og det gjelder nok ganske mange vil jeg tro. Er vi … Continue reading "TOMT I HYLLENE PÅ LØRDAG"

2020-03-16 18:54 RØD

Formen er ganske på bånn i dag. Men vi satt såvidt ute med en kaffekopp før sola forsvant bak åsen. Jeg kom på utfordringen til Frodith der jeg satt og kikket meg rundt. Uthuset og stabburet er rødt, og en kartong med H-melk til kaffen sto på bordet. Den er også rød. Hmmm… fargen må bli … Continue reading "RØD"

2020-03-15 14:32 VELGER ORANSJE I DAG

I dag må det bli oransje som er mitt valg til Frodith’s farge-utfordring  . Jeg hadde tenkt meg ut en tur i dag, men så langt har jeg ikke kommet. Sikkert et dumt valg, men dagen er ennå ikke over. Noe av utfordringen er jo at vi skal knipse bilder ute på tur.  Jeg har så … Continue reading "VELGER ORANSJE I DAG"

2020-03-14 20:57 BLI MED PÅ FRODITH’S FARGE-UTFORDRING

Så bra at noen finner på noe koselig i disse tider. Frodith har laget en utfordring til oss. Ta bilde av en ny farge hver dag, og del det med alle dine lesere. Du finner hennes nye påfunn ved å trykke her. Da får du noe annet å tenke på en liten stund, enn alle dårlige … Continue reading "BLI MED PÅ FRODITH’S FARGE-UTFORDRING"

2020-03-14 12:50 UTENFOR MINE 4 VEGGER

Jeg liker ikke alt som skjer utenfor mine 4 vegger nå! Og da er det ikke snakk om ute i hagen min eller rundt hos naboen. Men snart på hele kloden! ( Bilde lånt av Pixabay) Vi blir bombandert med nyheter om alt som stenges. Ikke bare inne i landet vårt, men hele landegrenser blir stengt flere … Continue reading "UTENFOR MINE 4 VEGGER"

2020-03-12 16:42 TØRKET SOPP FRA I HØST

Jeg ligger her og drømmer meg bort.  Formen er ikke noe snill med meg nå om dagen igjen. Jeg aner rett og slett ikke om det er en depresjon som sitter godt, om det er medisinene jeg tar , eller om det er noe annet som feiler meg.  Orker ikke stort annet enn noen få … Continue reading "TØRKET SOPP FRA I HØST"

2020-03-11 19:08 GAMMELT UGLEPAR

Jeg syns det er veldig artig, og spennende med gamle ting. Så mye av det jeg har arvet etter besteforeldrene mine står fremme hele tiden. Men disse 2 gamle uglene har stått bortgjemt øverst i krydderhylla over stekeovnen. Det er et salt- og pepper-sett. De har ikke vært i bruk på veldig lenge . Bare … Continue reading "GAMMELT UGLEPAR"

2020-03-11 08:27 GOD MORGEN MED PÅSKEFARGER

Jeg valgte meg ut 2 farger av garnet som kom dalende i postkassa mi fra Solliv i går😊 Det ble friske påskefarger til en ny kjøkkenklut. Denne kluten blir noe større enn de 2 forrige jeg strikket. De jeg syns ble i minste laget. ( Men de ble fullt brukbare altså ) Garnet er litt tykkere. … Continue reading "GOD MORGEN MED PÅSKEFARGER"

2020-03-10 17:00 TUSEN TAKK TIL SOLLIV

Hun må være landets snilleste blogger ❤ I dag kom mannen hjem med en pakke som lå i postkassa vår.  Jeg skjønte ingenting med en gang.  Jeg har ikke bestilt noen ting. Men etterhvert dro jeg kjensel på navnet 😊 Den var fra Solliv. Verdens beste, snilleste og godeste Solliv. Hun leser bloggen min, og vet … Continue reading "TUSEN TAKK TIL SOLLIV"

2020-03-09 10:21 DET GÅR RUNDT I HODET PÅ “MOR”

I dag var jeg våken halv 7. Ikke så rart kanskje siden jeg la meg ved 19-tida i går. Sovnet ikke helt med en gang, men mye tidligere enn jeg pleier.  Jeg klarte bare ikke å være våken lenger. Måtte droppe middagen tilogmed. Vi pleier å spise sein middag. Egentlig var det ikke så veldig … Continue reading "DET GÅR RUNDT I HODET PÅ “MOR”"

2020-03-08 15:01 CRUMBLEPAI MED JORDBÆR

Da er jeg endelig klar til å dele oppskriften på min første pai. Det ble en Crumblepai ..eller også kalt smuldrepai.  Vi ble veldig fornøyd med den😁 Denne formen er ikke så stor.  Den er 17×24 cm. Passet perfekt til denne porsjonen.   Du trenger dette til smuldredeigen: 1 1/4 dl hvetemel 1 1/2 dl … Continue reading "CRUMBLEPAI MED JORDBÆR"

2020-03-08 10:56 DENNE UKA BLE FIN

Jeg har hatt den beste uka på måneder.  Til å begynne med var jeg oppgående annenhver dag.  Men fra og med onsdag har jeg holdt meg våken hele dagen og sovet som en stein på natten. Jeg har pusla med noe småtteri hver dag. Føler virkelig at jeg får gjort noe fornuftig, og det er … Continue reading "DENNE UKA BLE FIN"

2020-03-07 17:29 TOK MEG GOD TID PÅ BADET I DAG

Det er det virkelig lenge siden jeg har gjort,  tatt meg god tid på badet.  Stort sett har jeg ikke kledd på meg i løpet av dagen engang de siste månedene.  Men i dag er det 4. dag på rad hvor jeg ikke har sovet på dagtid og faktisk fungert såpass bra at jeg selv i … Continue reading "TOK MEG GOD TID PÅ BADET I DAG"

2020-03-07 13:32 HOBBYHULA

Reklame | Hobbyhula-Epla Hobbyhula er navnet på min Epla- butikk. Det begynner å ble leeenge siden jeg åpnet den nå. Og ingenting har skjedd der. Det er mange…veldig mange som har sine egne butikker på Epla.no. Så den har egentlig gått litt i glemmeboka.   Men så la jeg barnegenseren jeg strikket for litt siden … Continue reading "HOBBYHULA"

2020-03-06 14:25 UFFDA..VAR IKKE LETT DETTE GITT

Hehe.. jada, jeg prøver mye nytt for tiden. I dag satt jeg ute litt i sola. Og fant ut at jeg kunne prøve å flette håret mitt selv, mens jeg bare satt der uansett. Nå kommer jeg ikke på hva denne fletta heter. Men det skulle liksom bli en sånn som du tar med litt … Continue reading "UFFDA..VAR IKKE LETT DETTE GITT"

2020-03-06 11:57 OPPSKRIFT PÅ FLØTE-IS OG “PIKEKYSS”

Her kommer oppskriftene på fløte-is og “pikekyss”.    IS:  3-4 porsj 3 eggeplommer 3 ss sukker 2 ts vaniljesukker (eller en vaniljestang) 3 dl kremfløte Rør sammen eggeplommer, sukker og vaniljesukker i en glass-eller stålbolle. Sett bollen over varmt vann og pisk til blandingen blir varm og sukkeret er oppløst.  Fortsett og pisk for hånd … Continue reading "OPPSKRIFT PÅ FLØTE-IS OG “PIKEKYSS”"

2020-03-05 20:36 PRØVER MEG PÅ NYE TING

I går laget jeg Crumble-pai ( smuldre-pai) Jeg har aldri laget pai av noe slag før. Denne ble faktisk veldig god. Selv om jeg ikke hadde alt det jeg skulle hatt etter ei oppskrift jeg fant. Jeg byttet ut pærer og tranebær med frosne jordbær bl.a.  Og det jeg ikke hadde til “lokket” fikk bare … Continue reading "PRØVER MEG PÅ NYE TING"

2020-03-05 14:27 GLITTER

Sola skinner og jeg er glad. Ingenting jeg må i dag. Arbeidsbuksa til mannen ble lappa igjen i går kveld…det har hengt over meg noen dager. Håper den holder lenger denne gangen. Det er det eneste som har vært på må-gjøres lista de siste dagene.  I dag ble det mye glitter her. Jeg har lenge tenkt å finne … Continue reading "GLITTER"

2020-03-04 16:35 Yesss… jeg er fornøyd så langt i dag.

Jeg skal fint klare å holde meg våken til kvelden i dag. Og jeg er veldig fornøyd med meg selv så langt. Jeg baker rundstykker og brød i dag. Ett gulv er vaska, og jeg er ferdig med kjøkkenkluten. Til og med tatt en prat med min mor i telefonen mens jeg festet trådene i … Continue reading "Yesss… jeg er fornøyd så langt i dag."

2020-03-04 12:19 ENTEN FOR MYE ELLER FOR LITE SØVN

Hei, hei. I natt har jeg fått nogenlunde med søvn tror jeg. Kjennes i allefall ikke ut som jeg er fyllesjuk eller helt i ørska. Det har vært sånn omtrent annenhver natt siden helga, at jeg har sovet skikkelig. Og de dagene etter for lite søvn har vært fullstendig ubrukelige. Har vært helt i zombi-land. … Continue reading "ENTEN FOR MYE ELLER FOR LITE SØVN"

2020-03-03 09:49 KJØTTPUDDING IGJEN

Oppvasmaskinen er godt i gang her nå etter gårsdagens middag. Jeg stekte kjøttpudding igjen. Denne gangen brukte jeg ferdig medisterfarse. 1 kg i en smurt brødform. Jeg blandet inn litt av en pose jeg fant i fryseren med Amerikansk blanding og gulost i terninger. ( mannen har jo vært på Harrytur) Vet ikke helt hvor … Continue reading "KJØTTPUDDING IGJEN"

2020-03-02 12:45 TRENGER KJØKKENKLUTER

Nå begynner jeg å bli i manko på kjøkkenkluter. Så i dag har jeg lett litt i garnhaugen min etter bomullsgarn.  Dette var det eneste jeg fant foreløpig.  Det er da noe å begynne med i hvertfall. Så får jeg bare se hvor langt jeg kommer. Jeg har ikke så mye bomullsgarn. Strikker mest i … Continue reading "TRENGER KJØKKENKLUTER"

2020-03-01 21:59 HONNINGMELON- OG PAPRIKAPLANTER

I dag oppdaget jeg denne spiren i den ene blomsterpotta mi. Det er et frø fra en honningmelon som spirer.  For moro skyld puttet jeg frøet i en av blomterpottene. Har aldri prøvd det før. Jeg trodde jeg hadde puttet det i potta med paprikaplanten. Så det er der jeg har ventet på at den … Continue reading "HONNINGMELON- OG PAPRIKAPLANTER"

2020-02-28 14:50 KINO EN AV DE NÆRMESTE DAGENE

Jeg fikk melding av venninna mi etter forrige innlegg😊 Hun gleder seg til pinnekjøtt-middag.  Det var vist halv pris på Kiwi der hun jobber( og jeg jobbet) også.  Ikke bare på Spar da altså.  Men hun hadde bestemt noe hun også. Vi skal på kino!! Vi skal se den nye Fjols til fjells. Det gleder … Continue reading "KINO EN AV DE NÆRMESTE DAGENE"

2020-02-28 08:15 PINNEKJØTT I GÅR

Sist jeg var nede hos min mor fikk jeg med meg en pose med pinnekjøtt. Hun skulle komme opp å spise det hos meg en dag det passet. Og i går havnet det i gryta. Det må ligge i vann ca 1 døgn først.  Ellers blir det alt for salt. Byttet vannet en gang også … Continue reading "PINNEKJØTT I GÅR"

2020-02-26 17:08 KJEDELIGE FISKEKAKER?…NOPE.

Jeg rakk ikke å lage middag i går. Vi ble bedt til mine svigerforeldre en tur på kaffe og kaker. Jeg skrev jo i går at jeg skulle komme med bilder og oppskrift på hva jeg gjorde med fiskekakene jeg hadde igjen. Nå har jeg laget maten klar til å settes i ovnen når mannen … Continue reading "KJEDELIGE FISKEKAKER?…NOPE."

2020-02-25 13:13 MÅ BRUKE DET JEG HAR

Jeg er veldig sjelden i butikken for tiden. Mannen holder på med bilen vi skal ha. Så jeg er uten bil. Stort sett er det helt greit, men det hender en sjelden gang at jeg syns jeg skulle vært avgårde en tur. Koser meg best hjemme jeg vet dere. I dag har jeg undersøkt hva … Continue reading "MÅ BRUKE DET JEG HAR"

2020-02-24 12:02 SOL OG BESØK GJORDE NOE MED HUMØRET

Jeg ble vekket ved 10 -tida i dag. Mannen ringte å lurte på noe.  Det er mandag i dag og han er tilbake å skrur på en bil som det bare er plunder med. Skruer sitter børr fast, andre skruer knekker og stadig nye feil avdekkes. En evighetsjobb tydeligvis. Men i helga ble det fri … Continue reading "SOL OG BESØK GJORDE NOE MED HUMØRET"

2020-02-23 18:57 HÅRFARGEN

Her er den. Hårfargen jeg har nå. Ikke så mye annerledes enn den jeg pleier å ha, men litt lysere og med et lite rød/oransje skjær, som synes godt i sola. Vi har sittet ute ei lita stund i “påskeværet” i dag. Det var helt nydelig ute. Men frokosten tok vi inne da alle hadde … Continue reading "HÅRFARGEN"

2020-02-22 17:22 BURSDAG MED MAC AND CHEESE

Det ble seint i går. Besøket ble veldig forsinka pga biltrøbbel på jobb. Men de skulle overnatte , så det var ikke så farlig. Middagen ble godt mottatt.  Nesten alt ble spist opp.  For en gangs skyld brukte jeg oppskrift.  Må prøve å finne på noe alle forhåpentligvis liker. Heldigvis gikk det bra😊 Jeg laget … Continue reading "BURSDAG MED MAC AND CHEESE"

2020-02-21 14:41 BURSDAG I HUSET

Mannen har bursdag i dag😍 og jeg bare surrer, som vanlig. Livredd for å ikke klare å holde meg våken i kveld har jeg sovet så lenge jeg kunne. Nå har jeg såvidt kommet i gang med noe av det som må gjøres.  Ferdig med støvsuging i 1. etg og funnet ut hva som skal … Continue reading "BURSDAG I HUSET"

2020-02-20 13:38 “AKTIV PÅ DAGTID”

Det har gått et par dager siden jeg orket å skrive noe her inne. Det er liksom ikke så mye å skrive om heller, siden jeg stort sett bare ligger. Nå sitter jeg med farge i håret. Det ble førstevalget i dag. I dag må jeg nemlig prøve å fungere litt. Mannen har bursdag i morgen og … Continue reading "“AKTIV PÅ DAGTID”"

2020-02-17 16:36 JEG LOT HVILEDAGEN VÆRE HELLIG I GÅR, MED KRIM…

….. Og jeg har fortsatt med en ny hviledag i dag. Energien er ikke til stede, men nå har jeg funnet ut at jeg orker å lese i bøkene jeg fikk til jul. I går kveld ble jeg ferdig med den første. Og i dag prøver jeg å komme i gang med den andre. … Continue reading "JEG LOT HVILEDAGEN VÆRE HELLIG I GÅR, MED KRIM…"

2020-02-15 16:53 BARNEGENSER I FLERFARGET GARN

ENDELIG ER DEN FERDIG.. Det er alltid like gøy å bli ferdig med et prosjekt. Da står jeg HELT fritt til å velge hva for noe nytt jeg vil begynne på😃 Denne genseren er strikket i et garn som skifter mellom flere farger i et nøste. Da er det spennende å se hvordan resultatet blir😊 … Continue reading "BARNEGENSER I FLERFARGET GARN"

2020-02-15 13:16 UTAFOR DØRA I GÅR

I går ble jeg vekket av mannen, tidligere enn jeg pleier. Han skulle et par ærender nedover og tenkte jeg kunne bli med. Så kunne vi ta en tur innom min mor samtidig. Når man bor såpass langt unna folkeskikken er det greit å ta flere fluer i et smekk.  Så jeg kom meg opp, … Continue reading "UTAFOR DØRA I GÅR"

2020-02-13 16:15 DET BLE NOEN TIMER I DAG OGSÅ

Hei, hei… Jeg må jo nesten fortelle at jeg har vært våken noen timer i dag også😁 . Humøret er ikke helt på bånn. Den minste ting får man være fornøyd med. Sola var fremme i dag da jeg våknet . Så mannen, Dino og jeg prøvde oss noen minutter ute. Mannen og jeg med en … Continue reading "DET BLE NOEN TIMER I DAG OGSÅ"

2020-02-12 18:58 Ute av dyna 4 timer tilsammen

I går tror jeg ikke jeg sov på dagen i det hele tatt. Men jeg var heller ikke oppegående.  I dag har jeg ca 4 timer tilsammen hvor jeg har holdt på med litt. Strikket, klesvask, spist et par ganger, bittelitt småpussel og lesing.  Etter det var det PANG ned for telling og noen times … Continue reading "Ute av dyna 4 timer tilsammen"

2020-02-11 14:04 MATLAGING MED VEKKEKLOKKE

Som sagt, jeg sover og sover. I går skulle jeg både bake brød og steike ribbe. 2 ting som for det meste passer seg selv. Langt på dag klarte jeg endelig å blande sammen brøddeiegen.  Mens deigen skulle stå til for- og etterheving måtte jeg sette på vekkeklokka, i tilfelle jeg skulle sovne fra den. … Continue reading "MATLAGING MED VEKKEKLOKKE"

2020-02-10 13:14 MIN HELG HAR VÆRT SVART

Hodepinen jeg fikk på fredag holdt seg ut hele dagen.  Og blodtrykket var plutselig høyt igjen. Men ikke så høyt som det har vært i månedsvis. Jeg har stort sett sovet siden jeg kom hjem fredag ettermiddag. Helt tom. Lørdag kom det snikende stygge tanker…farlige tanker. Tanker om hvor lyst, varmt og fint det ville … Continue reading "MIN HELG HAR VÆRT SVART"

2020-02-08 10:04 MULIG SOFADAG

Det er dagen etter en dag hvor jeg har vært på farta.  På lista mi for dagens gjøremål var det kun 3 punkter. 1. Legebesøk 2. Besøke moder’n 3. Strikke 1 time på genseren. Altså, ikke mye arbeid. Men helt klart at det ble for mye, og for lenge. Hos legen gikk det veldig fint. … Continue reading "MULIG SOFADAG"

2020-02-07 10:31 JATTA JATTA!

Her ble det litt egenpleie i går kveld. Mannen dukka jo ikke opp før seint i går kveld, så jeg måtte bare ta det mens Dino og jeg var aleine hjemme.  Hadde liksom tenkt til å vente til jeg kunne ta det i fred og ro uten Dino-hjelp. (Han hører veldig mye mer på far, … Continue reading "JATTA JATTA!"

2020-02-06 17:05 DAGENS LISTE ER FULLFØRT

Jeg er strålende fornøyd med meg selv😃 Det var ikke mer enn 4 små ting på lista mi i dag. 1.  Strikke ferdig genserarmen. Det er gjort. Nå kan jeg sette den inn på rundpinnen sammen med resten av genseren. Og strikke mer i kveld hvis jeg vil.  Herlig 😃   2.  All julepynten er … Continue reading "DAGENS LISTE ER FULLFØRT"

2020-02-06 09:43 TIDLIG VÅKEN OG I GANG

Reklame | Jeg har sovet godt i natt. Og våknet litt for tidlig til meg å være. Rundt 7!! Da jeg la meg i går kveld lå jeg og planla en veldig forsiktig “ting å gjøre” -liste til i dag.  Det gjelder å ikke ta seg vann over hodet.  Et av punktene er å strikke … Continue reading "TIDLIG VÅKEN OG I GANG"

2020-02-05 16:43 EN BEDRE DAG

Dagen i dag har vært lettere enn de siste dagene. I dag vekket Dino meg.  Bedre sent enn aldri.  Og nå kan det se ut som jeg har snudd døgnet tilbake til det riktige. Har vært våken uten problem siden jeg ble vekket😊 Jeg har tatt av sengetøyet, lufta dyner og puter og resten fikk … Continue reading "EN BEDRE DAG"

2020-02-05 12:47 MIN FIRBEINTE “VENN” OG VEKKEKLOKKE

Jeg har en levende vekkeklokke.  Han har 4 bein og heter Dino. Han vekker ikke til faste tider, men heller i tide og utide. Spesielt viktig er det å vekke “mor” på sekundet etter at “far” sin bil forsvinner ut av synsfeltet. DA …. er det klart for action! Noen ganger passer han på å … Continue reading "MIN FIRBEINTE “VENN” OG VEKKEKLOKKE"

2020-02-04 15:57 JEG TROR ENERGIEN MIN ER OPPBRUKT

Det kjennes sånn ut i hvertfall.  At jeg har brukt alt jeg har hatt av energi på jobb og 3 unger opp igjennom årene. Det har vært tøft til tider, og er det fortsatt. Selv om alle 3 er voksne nå dukker det opp et og annet innimellom. Det har liksom alltid vært noe som … Continue reading "JEG TROR ENERGIEN MIN ER OPPBRUKT"

2020-02-02 16:39 LAG POTETMOSEN SELV

Skrell poteter, og kok de møre. Knus med potetmoser (eller gaffel ). Bland inn smør/margarin og melk til den får den konsistensen du vil ha. Krydre og ha i det du vil av smaker. Denne gangen brukte jeg  salt, hvitløkskrydder, hakket purre og gressløk. Kjelen fikk stå på svak varme mens jeg rørte i alt … Continue reading "LAG POTETMOSEN SELV"

2020-02-02 14:25 SØNDAGSJOBB

Denne jobben har hengt over meg noen dager. Egentlig måtte den gjøres i går. Men jeg hadde ikke den helt store dagen i går.  Sleit med uroligheter i kroppen, masse hjertebank og tårer som sto klare til å renne over hvert øyeblikk. Det er ikke godt. Og den minste ting som henger over meg da gjør ikke dagen bedre. … Continue reading "SØNDAGSJOBB"

2020-02-01 12:08 FULL VINTER OG INNESYSLER

Sånn ser det ut her ute i dag. Hvitt på trærne, hvitt på bakken og hvit tåke i lufta. Det var den våren. Men så er det jo bare 1. Februar i dag. Hva annet kan man vente? Jeg har nok å sysle med inne uansett jeg. Oppvaskmaskinen er ferdig og bollen til Mr Kennwood var skinnende … Continue reading "FULL VINTER OG INNESYSLER"

2020-01-18 14:07 EN PÅ SIGDALS-RALLY OG EN PÅ SOFAEN

Mannen har vært flink og kommet seg ut i dag. Han er på Sigdal-rally sammen med svigersønnen.  Jeg fikk en liten videosnutt av en bil i rasende fart på skauveiene her oppe. Og et bilde av bålplassen de har laget seg. De storkoser seg. Jeg har sovet fra hele moroa. Hadde ikke orket uansett. Dino … Continue reading "EN PÅ SIGDALS-RALLY OG EN PÅ SOFAEN"

2020-01-17 19:47 GUL MAT

Jeg ble bråsulten på morran i dag. Bestemte meg for ikke å spise brød til frokost. Vi prøver oss jo på mindre karbohydrater. Da må vi velge bort noe i løpet av dagen. Derfor ble det 3 stekte egg med salami og ost til frokost.  Blir ikke akkurat tung i magen av dette.  Men det … Continue reading "GUL MAT"

2020-01-17 16:54 INGEN MEDESINER SIDEN I GÅR MORRES

Jeg skal begynne med nye doseringer på blodtrykksmedesinene i dag. Pluss en ny type. Mannen er avgårde for å hente de. Han har vært ute på skikkelig handlerunde, så han har ikke kommet hjem igjen ennå. Han må bare få lov til å bruke den tiden han trenger når han først har tatt seg en … Continue reading "INGEN MEDESINER SIDEN I GÅR MORRES"

2020-01-16 20:20 OPPDATERING

Det gikk forsåvidt greit hos legen i dag.  Trykket var ikke så alt for høyt akkurat da selvfølgelig.  Men jeg hadde med de målingene jeg hadde skrevet opp i løpet av uka. Og hun gispet da hun så noen av dem. Vi testet blodtrykksapparatet jeg bruker hjemme og det virker som det skal. Fikk nesten … Continue reading "OPPDATERING"

2020-01-16 09:38 EN HVIL FØR LEGETIMEN

Her trenger vi en hvil alle mann før vi må ut på farta om en times tid. Mannen gikk ned for telling etter grøtbollen sin. Jeg har vært i dusjen og fått fiksa sveisen sånn nogenlunde. Sliten etter “jobben” tok jeg bare ei skive med kald kjøttkake og sennep. Må bite i det sure eple … Continue reading "EN HVIL FØR LEGETIMEN"

2020-01-15 21:12 HOLDT UT LENGE I DAG

Jepp.. Nå har jeg vært våken helt siden klokka var rundt 13. Har laget middag i kveld. Delvis i stående og i sittende stilling. Norsk middag.  Kjøttkaker, poteter, brun saus, surkål og grønnsaker. Ferdige kjøttkaker fra butikken, så det var skikkelig juks, men sausen ble laget fra bunnen av. Jeg ser på så mye matprogrammer … Continue reading "HOLDT UT LENGE I DAG"

2020-01-15 16:54 BLÅSER I HELE TRYKKET

Nå gidder jeg rett og slett ikke å bry meg mer om dette forbaska blodtrykket lenger. Det får bare holde på som det vil. Pga legen er jeg nødt til å fortsette å måle det ihvertfall til legetimen i morgen. Og det viser skyhøyt i dag. Første måling var 204/139. Gikk ned noe etter ei … Continue reading "BLÅSER I HELE TRYKKET"

2020-01-14 22:35 DEPRIMERENDE

Dagen begynte så fint og tidlig i dag. Det varte i ca 4-5 timer. Etter en god frokost på formiddagen var den over. Da datt øynene igjen, og jeg sov til langt ut på ettermiddagen.  Har virkelig ikke klart og våkne opp skikkelig etterpå.  En rask middag har jeg klart og få til. Etter det…ingenting. Ikke strikketøy … Continue reading "DEPRIMERENDE"

2020-01-14 06:53 SÅÅÅ TIDLIG VÅKEN??

Det var da voldsomt tidlig å våkne til å være meg😊 Jeg forstyrrer “amøbetimen” som mannen har for seg selv på morgenen..hehe. Så han ble ikke lei seg nå da jeg gikk ut fra kjøkkenet med skravla mi 🤣 Jeg satte på God morgen Norge i stedet jeg. Kan ikke huske sist jeg har sett på … Continue reading "SÅÅÅ TIDLIG VÅKEN??"

2020-01-13 22:55 BESØK, OG VÅKEN HELE DAGEN

Jeg har vært våken i hele dag!!! Siden ganske tidlig tilogmed 😁 Har hatt strikkedag med min mor som kom på besøk. Her ser dere Dino også, som selvfølgelig aldri er langt unna. Er det symøte så er det symøte. Han vil være med. Og det ville vist de nye tøflene jeg fikk til jul … Continue reading "BESØK, OG VÅKEN HELE DAGEN"

2020-01-13 12:27 SNUR DØGNET RIKTIG VEI IGJEN

Yes!!! Jeg våknet av meg selv kvart over 9. Har vært våken siden, men nå måtte jeg ned i horisontalen ei lita stund. Ligger og skriver på telefonen jeg vet dere😊 Blodtrykk fint, puls for lav. Jeg har spist frokost, tatt meg en kaffekopp, fylt inn beløp i budsjettet og satt en brøddeig . Mannen … Continue reading "SNUR DØGNET RIKTIG VEI IGJEN"

2020-01-12 16:39 OMELETT MED NOE EGENDYRKA

Det ble ikke noe av strikke og tv- dagen med min mor idag.  Jeg har nettopp pratet med henne på telefonen nå, og det er litt seint å begynne dagen på denne tida. Våknet ikke før 15.30 jeg. Trodde ikke mine egne øyne.  Mannen hadde akkurat satt på steikepanna og funnet frem egg. Begynte å … Continue reading "OMELETT MED NOE EGENDYRKA"

2020-01-11 18:55 SISTE FRA “SYKEHEIMEN”

Ja , vi kan vel kalle huset her for “sykeheimen” snart. Er det ikke det ene så, er det det andre. Seint i går kveld ringte vi legevakta pga hodepine, dårlig syn på et øye og alt for høyt blodtrykk. Det passerte over 200 på overtykket. Og mannen blir bekymret og sliten av dette.  Han … Continue reading "SISTE FRA “SYKEHEIMEN”"

2020-01-10 19:39 LANGT FRA BEDRING ENDA

Trodde kanskje det ville hjelpe fort med enda en ny medesin jeg. Men i dag er hodet værre enn værst.   Tilogmed synet blir dårligere på det ene øyet. Men det har jeg opplevd før når jeg har såpass vondt i hodet, så det bekymrer meg ikke.  I dag har jeg sovet mesteparten av dagen igjen. … Continue reading "LANGT FRA BEDRING ENDA"

2020-01-09 22:47 NYTT STRIKKEPROSJEKT

Jeg begynte såvidt på et nytt prosjekt i går kveld😊 Bestemte meg endelig for å strikke en liten barnegenser i det flerfargede garnet som egentlig var til sokker til mannen. (Siden han gjerne ville ha mye tykkere garn i sokkene sine) Det er så gøy å se hvordan mønster det blir når det er flere … Continue reading "NYTT STRIKKEPROSJEKT"

2020-01-09 15:06 MER MEDESINER

I går kveld ringte mannen legevakta. Han ville ha en forsikring om at det er trygt å ha meg hjemme. Det går litt på nervene løs for oss begge når dette blodtrykket mitt har vært som det har vært så innmari lenge. Vi ble beroliget. Men fikk beskjed om å ringe legen min i dag … Continue reading "MER MEDESINER"

2020-01-08 16:34 HER VAR DET MYE HÅNDARBEID

Jammen har det blitt en del håndarbeid de siste par årene. Her er det både hekling og strikking. Kluter, grytekluter, sokker, vognteppe, babysokker og luer.  Nå har jeg samlet alt sammen, og lagt det ut for salg på både finn.no og kjøp- og salg grupper på facebook😊 Har bestemt meg for å ha gul refleks-lue … Continue reading "HER VAR DET MYE HÅNDARBEID"

2020-01-07 13:08 SE HVA POSTMANNEN KOM MED I GÅR

Endelig kom postmannen med det har jeg venta på. Mer garn😃  Det gule er refleksgarn.  Det skal bli til ei lue og en hals til meg selv. Men jeg har ikke den pinnestørrelsen jeg må ha til oppskrifta jeg har valgt.  Så jeg skal heller begynne på noe av det jeg kjøpte som sokkegarn. Mannen … Continue reading "SE HVA POSTMANNEN KOM MED I GÅR"

2020-01-06 16:30 IKKE SOM JEG HÅPET

Så tok det på alikevel da. Å ha besøk og være våken en hel dag. Blir like skuffa hver gang. Blodtrykket flyr fra  høyt til lavt. Stoler ikke helt på dette apparatet, men noe må det være som er galt. Jeg ligger, og blir liggende i dag. Med trykk i øra og et hode fylt … Continue reading "IKKE SOM JEG HÅPET"

2020-01-05 22:33 JEG HAR FUNGERT I DAG

Har hatt besøk i mange timer i dag, og det har gått helt fint😊 En hel dag uten en eneste liten lur.  Og enda har jeg støvsugd hele 1 etg og laget middag. Pluss kastet ut noen av paprikaplantene jeg tok inn i høst. Det har kommer udyr på dem. Jeg har igjen ei plante, … Continue reading "JEG HAR FUNGERT I DAG"

2020-01-05 11:37 LAGET “BRØDSKIVER” TIL FROKOST

Se her a dere😃 Jeg har blandet sammen en blanding som kan brukes til brødskiver.  Googlet meg frem til lavkarbobrød  i går kveld. Så at jeg hadde noen av ingrediensene i skapet. Siden jeg ikke hadde absolutt alt ble blandingen min slik: 3 egg, 1/2 dl melk, 2 ss raspolje. Vispet sammen med en gaffel.  … Continue reading "LAGET “BRØDSKIVER” TIL FROKOST"

2020-01-05 00:41 MAMMA-BESØK I MORGEN

Jepp .. her ligger jeg og er våken ennå. Og klokka er over 1. Jeg så at min mamma var logget på Facebook da klokka 23.30, så jeg tok sjansen på å ringe henne. Jeg ba henne om å ta med seg strikketøy og komme hit i morgen ( eller nå blir det vel i … Continue reading "MAMMA-BESØK I MORGEN"

2020-01-04 13:14 OMELETT TIL FROKOST, VI FORTSETTER MED MINIMALT MED BRØD

God dag. Formen føles litt bedre i dag også.  I hvertfall foreløpig. Vi fortsetter med så lite brød som mulig. Men litt må vi ha. Jeg er mest for at vi trenger litt av all slags mat. Så vi har spist to skiver hver i løpet av dagen de siste dagene. Vi spiser skikkelig middag..med … Continue reading "OMELETT TIL FROKOST, VI FORTSETTER MED MINIMALT MED BRØD"

2020-01-03 21:34 VÆRT VÅKEN I HELE DAG

Hodet suser, og har gjort det i hele dag.  Men jeg har bare måttet holde meg fast i bordet en gang i løpet av dagen. Da svimlet det rett etter at jeg reiste meg opp. Utpå kvelden har jeg klart å komme meg i dusjen. Målte blodtrykket rett etterpå bare for å se hvordan det lå an. … Continue reading "VÆRT VÅKEN I HELE DAG"

2020-01-03 11:28 I DÅRLIG FORM

Jeg er så lei, så lei, og oppgitt. Jeg var liksom litt optimist da jeg klarte å komme meg ut på en liten luftetur på onsdag. Men i går var vi i butikken en tur på dagen, og da vi kom hjem og jeg sto og ryddet ut av matposen, sveivet plutselig benken og matvarene … Continue reading "I DÅRLIG FORM"

2020-01-02 09:11 SOVET GODT OG SUNN FROKOST

I går kveld var jeg så trøtt at jeg sovnet uten sovemedisin! Våknet en gang i natt, men sovnet igjen veldig fort.  Og i dag tidlig har jeg laget sunn frokost. Skal prøve meg på mindre karbohydrater som sagt. Men noen slave av det håper jeg ikke jeg blir. Det gikk helt til hodet på … Continue reading "SOVET GODT OG SUNN FROKOST"

2020-01-01 18:15 UT I MØRKET

Jeg gjorde det😃 Fikk på meg klær og kom meg ut. Har hatt to runder med soving i dag, så det rakk å bli mørkt før jeg rakk å reagere.  Her har jeg kommet meg ut på veien. Det tar sin tid bare å stable seg bort dit på glatta. Helt der borte ved veien … Continue reading "UT I MØRKET"

2020-01-01 08:03 GOD MORGEN OG VELKOMMEN TIL ÅR 2020

Vi hadde en helt nydelig avslappende nyttårskveld bare oss to og Dino. Har man hund kan man uansett ikke planlegge de helt store utskeielsene. Jeg strikket litt og så på favorittprogrammet mitt (for tiden) på TV. Det gikk flere episoder 😃😃 . Mannen kosa seg med You-tube. Vi holdt ut til klokka 21, før jeg … Continue reading "GOD MORGEN OG VELKOMMEN TIL ÅR 2020"

2019-12-31 16:49 NYTTÅRSAFTEN.. MEN HER BLIR DET EN VANLIG KVELD

Da har vi endelig vært i butikken. Mannen er helt “av” i ryggen og jeg har fått nok av dagen så langt. Tok meg noen skiver og skal ta en dubb…tror jeg. Mannen sitter under kjøkkenvifta og koser seg med en øl, røyk og You-Tube. Vi spiser middag en gang seint i kveld. Her skal … Continue reading "NYTTÅRSAFTEN.. MEN HER BLIR DET EN VANLIG KVELD"

2019-12-30 08:12 MER GARN=LYKKE

Nå må jeg forte meg å få ferdig denne lua!  Jeg var nemlig inne på nettet i går kveld, og der var det tilbud på garn  a gitt 😁 Her i huser trenger vi flere sokkepar, så jeg bestilte 6 nøster av dette garnet.    Og siden jeg først var inne og kikket fant jeg … Continue reading "MER GARN=LYKKE"

2019-12-29 19:36 SYR, STRIKKER OG HEKLER

I år har jeg strikket en del sokker og luer, sydd klær til både mannen og meg selv. Egentlig mest til meg selv i år når jeg tenker meg om. Mannen har bare fått ei pysjbukse han tror jeg. Denne:   Mens jeg har fått i hvertfall 2 gensere.   Begge har fått strikkesokker.   … Continue reading "SYR, STRIKKER OG HEKLER"

2019-12-29 10:30 Julegaver, gitt og fått

Ja… i år har jeg nemlig hatt tid til det. Strikke julegaver 😁 Jeg begynte litt i seneste laget, men jeg rakk å få ferdig disse 4 i siste lita😊 Nå har jeg begynt på en til meg selv i enda et annet mønster. Bilde kommer senere. I dag har mannen reist ut på et … Continue reading "Julegaver, gitt og fått"

2019-12-28 15:55 BRÅ AVSLUTNING

Vi var i møljelag i går. Den siste dagen med planlagt program i jula.  Jeg var absolutt ikke i form. Var rett og slett sliten av mange dager dager med folk rundt meg. Ønsket bare inderlig å være hjemme. Passe Dino selv, slippe å ha hundevakt til ham. Være hjemme å senke skuldrene. Slippe å … Continue reading "BRÅ AVSLUTNING"

2019-12-27 10:54 JUL, KOS FOR NOEN, TRAGEDIE FOR ANDRE

Det blir rett og slett for mye mat i disse juledagene. Og mye familie, men det er bare kos. I dag er det 4. og siste dag på rad vi har noe som er forhåndsbestemt. Det står igjen en avtalt middag her hos oss. Men datoen er ikke satt.  Tror jeg trenger et par dagers pause … Continue reading "JUL, KOS FOR NOEN, TRAGEDIE FOR ANDRE"

2019-12-24 06:01 FREDELIG JULEMORGEN

Det er nok ikke mange som tror sine egne øyne nå.  Det gjorde egentlig ikke jeg heller da jeg kikket på klokka, og det lyste 5.30 mot meg. Så jeg har altså vært våken over en time allerede 😁 Det er putt stille fra både mannen og Dino ( bikkja) foreløpig. Og jeg har nydt … Continue reading "FREDELIG JULEMORGEN"

2019-12-23 17:39 NÅ BLIR DET SOM DET BLIR

Nå orker ikke jeg mer før i morgen i hvertfall.  Vi har vært i butikken og handlet siste rest og jeg har funnet ut (stort sett) hva jeg skal ha på meg til julemiddagen. Med mannen er det greit. Han har dress. Så da er det i orden. Heldigvis er vi bedt bort, så vi kan ta det … Continue reading "NÅ BLIR DET SOM DET BLIR"

2019-12-22 20:02 Rundtur med gaver

I dag ble jeg vekket av mannen. Klarte ikke å stå opp ved 1.forsøk, så jeg fikk en time til på meg før Jeg måtte opp.  Det tar ei stund før jeg er våken nok til å begynne med noe fornuftig. Og nå går dagene lynraskt til julaften. Innpakking og levering av gaver sto på programmet … Continue reading "Rundtur med gaver"

2019-12-21 14:49 Fra sybord til julebord

Jammen har jeg klart det i dag. Nå har jeg jobbet så brillene dugger.  Det er ikke så rent lite jeg har hatt flytende rundt på spisestua av stoffer, mønstre og en hel masse andre sysaker.  Men nå ble det fint😊 Nå er det i det minste klart for besøket som kommer snart. Julegavene de … Continue reading "Fra sybord til julebord"

2019-12-20 11:24 SE HVA JEG VÅKNET TIL

Mannen hadde allerede vært en tur i butikken mens jeg fortsatt sov. Og på vei videre var han innom med en blomst til meg😊Og en veldig koselig lapp😍 Dette sto på kjøkkenet da jeg våknet. Snille mannen min! Blomsten passer perfekt til adventsstaken vår. Det ble jo kjempefint😊 Jeg våknet av at Dino tasset rundt … Continue reading "SE HVA JEG VÅKNET TIL"

2019-12-19 18:38 55 kr for middag til 2

Smak av julemiddag i dag. Og det for kun 55 kroner. Da er det snakk om store porsjoner middag for 2. Pluss en liten smak til Dino også.   Her er det ferdige medisterkaker til halv pris. Ferdig ribbesaus til halv pris. Surkål til 3 kr pakka, mandelpoteter på tilbud og frosne grønnsaker (full pris). Masse … Continue reading "55 kr for middag til 2"

2019-12-19 10:51 VET IKKE HVOR JEG SKAL BEGYNNE

God formiddag. Her ble det søvn fra vi kom hjem ved 14 tida i går og helt til klokka var over 9 i dag. Er helt fortumla enda. Men har fått i meg morgenkvoten med kaffe og lest noen blogger. Blogglesing pleier å hjelpe. Der er det mye inspirasjon ute og går…egentlig litt for mye for … Continue reading "VET IKKE HVOR JEG SKAL BEGYNNE"

2019-12-18 08:24 Her sitter jeg

I bilen utenfor sykehuset i Drammen, tidlig en onsdagsmorgen.  Det ser ut til å bli bra vær. – 4 her i Drammen.  Hjemme var det nesten -15 da vi dro. Brrr…. Mannen har time nå kl 09 .10, så jeg håper vi slipper å vente så lenge. Time for å få svar på MR av et … Continue reading "Her sitter jeg"

2019-12-17 09:16 Ut døra

Så sitter jeg endelig her med farge i håret. Skulle vært gjort for lengst. Det blir med rødskjær i denne gangen også😊 Var i butikken i går kveld og følte meg helt undermåls. De er ikke de hyggeligste de ansatte i butikken her i bygda. Man merker at man er nyinnflytter.  Og da formen og … Continue reading "Ut døra"

2019-12-15 13:14 Medisiner og bivirkninger

Jeg ordnet meg julefrokost da mannen dro avgårde tidlig i dag. Det smakte av jul i det minste. Nybakt brød med sylte og sennep…og nissemelk😊 Satte frem smørpakka på benken i tilfelle jeg skulle finne på å bake i dag. Det er da tross alt noen timer igjen av dagen. Selv om jeg allerede har … Continue reading "Medisiner og bivirkninger"

2019-12-14 17:42 JULESTEMNING UTE, MEN IKKE I HODET MITT

Det snødde ute da jeg våknet helt fortumlet i dag. Vinter og julestemning ute. Men ikke i hodet mitt. Jeg er bare sliten…så sliten, trøtt og lei meg. Helst vil jeg bare ikke ha noe med verden å gjøre.  Grave meg ned under dyna og bli der. I dag er det ekstra ille. Julepynting og … Continue reading "JULESTEMNING UTE, MEN IKKE I HODET MITT"

2019-12-14 10:26 God juksemiddag på tilbud

Som oftes lager jeg middag fra bunnen av. Men i går var jeg med i butikken selv. Og jeg ser alltid etter halv pris eller nedsatte varer. Hvorfor kjøpe til full pris når man kan få det til halv. Er det middagsvarer jeg finner… ja, så finner jeg heller noe til full pris og  kombinerer … Continue reading "God juksemiddag på tilbud"

2019-12-13 12:45 Dino sover…hysj!!

Endelig har masakråka lagt seg til å sove en lur, og jeg skal også ha en liten siesta kjenner jeg. Det er bare å benytte enhver anledning da han har sovnet. Jeg blir forfulgt av han lille “sjefen” der.  Spiser jeg , sitter han med store bedende øyne å kikker på meg. Og prøver seg … Continue reading "Dino sover…hysj!!"

2019-12-12 21:04 OPPSKRIFT KALDHEVET BRØD.

Her er oppskriften på kaldhevet brød. 350 gr hvetemel 150 gr valgfritt mel, jeg brukte fullkornshvetemel 3/4 ts tørrgjær 1 ts salt 1 ts sukker 4 dl  kaldt vann 2 ss rapsolje Slik gjør du: Rør ut sukkeret i vannet, og ha i oljen.  Bland alt det tørre i en bolle. Hell vannblandingen i til … Continue reading "OPPSKRIFT KALDHEVET BRØD."

2019-12-12 11:37 PRØVDE NOE NYTT

I går hadde jeg ikke den helt store dagen. Tårene var sånn ca 2 mm fra å renne over.  Helt uten grunn. Da var jeg virkelig glad for at jeg slipper å tenke jobb heretter. Men som avtalt ble jeg med mannen på et hyggelig besøk alikevel i går kveld. Der var huset fullt av … Continue reading "PRØVDE NOE NYTT"

2019-12-11 09:49 STRIKKE OG TV-MARATON

Fra i går ettermiddag og langt utover kvelden hadde jeg maraton med både tv-serier og strikking på en gang. Som regel klarer jeg ikke å strikke samtidig som jeg ser på tv. Men i går bare måtte jeg prøve å få det til. Og jeg klarte det. Det gikk ikke superraskt med strikketøyet, men jeg klarte … Continue reading "STRIKKE OG TV-MARATON"

2019-12-09 14:03 TROR DET BLIR HARRYTUR I SLUTTEN AV UKA

Jammen tror jeg det blir Harrytur i slutten av uka eller i helga😊 Jeg snakka med yngstemann på telefonen i dag. Og da spurte jeg om han hadde lyst til å kjøre over en tur med meg. Jeg har satt helt fast i hode at jeg må ut på en tur snart. Og da er … Continue reading "TROR DET BLIR HARRYTUR I SLUTTEN AV UKA"

2019-12-09 08:27 SØNDAG BLE SOVEDAG

Er det mulig altså!! Jeg var hos min mor på lørdag og hjalp til med blanding og steiking av medisterkaker. Kom ganske seint hjem, men ikke seinere enn at jeg la meg normalt og sov godt utover natta. Jeg var tidligere oppe enn jeg pleier i går. Og da klokka ble halv 12 ville både … Continue reading "SØNDAG BLE SOVEDAG"

2019-12-08 10:16 EN TRADISJON

Det var min pappa som sto for det meste av kokkeleringa hos mine foreldre  i alle år. Også julemiddagen, med ribbe, julepølse og medisterkaker. Og når det er snakk om medisterkaker, så er det ikke farsekaker. Men skikkelige medisterkaker blandet selv av medisterdeig og oppskrift etter min mormor. Ekstra gode vettu😊 Nå er det 6 … Continue reading "EN TRADISJON"

2019-12-06 11:39 JEG DRØMMER MEG BORT

De 2-3 siste dagene har jeg kjent på behovet for å komme meg vekk og ut på tur igjen. Jeg har jo ei fast reisevenninne og henne ringte jeg nå. Det er på tide og planlegge en tur så vi har noe å drømme oss bort med. Denne mørketida blir jeg snart gal av. Jeg … Continue reading "JEG DRØMMER MEG BORT"

2019-12-05 14:20 I did it!!

Turen er overstått.  Både Dino og jeg er like hele.  Det var ikke så glatt som jeg trodde. Har holdt meg oppreist uten et eneste fall😃 Faktisk var det ikke helt umulig å gå med Dino heller. Det ble bare ekstra trening på meg for å holde han på plass ….sånn nesten på plass i hvertfall. Jeg … Continue reading "I did it!!"

2019-12-05 11:16 SKAL VÅGE MEG UT PÅ GLATTA

Nå har jeg bestemt meg!! Dino og jeg er alene hjemme mesteparten av dagene denne uka. Og han maser og maser i ett, fordi det går rådyr rett ute på jordet her stadig vekk. Det er ikke det han skal jage….langt i fra. Han er harehund. Men han blir jo så innmari nysgjerrig på disse dyra … Continue reading "SKAL VÅGE MEG UT PÅ GLATTA"

2019-12-04 13:06 GÅRSDAGENS RESULTAT

I går hadde jeg bakedag. Skal se om jeg får til det ca 1 gang i uka. Da er det snakk om brødbakst altså😊 Kjekt å ha i fryseren. Her er resultatet fra gårsdagens økt.  5 brød i forskjellige former og fasonger, og 10 rundstykker. 4 brød med en blanding av grovt mel og hvetemel, … Continue reading "GÅRSDAGENS RESULTAT"

2019-12-03 12:36 Dobbel porsjon med brøddeig.

I dag var det på tide å bake brød igjen. Tenkte jeg skulle se om jeg klarer å bake 1-2 dager i uka. Så nå har jeg for første gang laget 2 deigemner. ( kjøkkenhåndkle kjøpt på Tenerife en av gangene jeg har vært der. Kjøper alltid med noen minner fra turene mine) Kenwooden min … Continue reading "Dobbel porsjon med brøddeig."

2019-12-02 12:41 DET BLIR JUL UANSETT

Her har det tydeligvis vært behov for maaange timers søvn igjen. Men nå er jeg våken nok til en liten oppdatering 😊 Har vært våken er par timer altså. Kaffe, medisiner og litt småpussel er unnagjort.  Dino har masa fra seg og endelig lagt seg igjen. Nå ble det fredelig her. Jeg fikk frem lysene … Continue reading "DET BLIR JUL UANSETT"

2019-12-01 13:33 Dro ikke på julebord.

I går kveld var det julebord med jobben. Jeg var invitert med som en del av gjengen. Selvfølgelig kunne det sikkert vært koselig. Men siden jeg ikke har vært på jobb på månedsvis kan jeg ikke si annet enn at jeg føler meg litt utafor. Det har lett for å bli en del jobbprat. Det … Continue reading "Dro ikke på julebord."

2019-11-29 08:28 REKORDRASKT SVAR

Det er virkelig ikke til å tro !! Jeg fikk mld fra NAV på formiddagen i går. Om at det var sendt et brev til meg som jeg kunne lese inne på “min side” . Min første tanke var at det måtte være noe de manglet eller noe i søknaden min. Mannen fikk åpne den … Continue reading "REKORDRASKT SVAR"

2019-11-27 07:08 Jeg tok en dag fri fra bloggen

Dagen ble bloggløs i går. Jeg hadde andre ting på lista. Bl.a var jeg hos legen for å sjekke om blodtrykket var bedre med maxdosen av medisinen jeg bruker. Jeg økte til det forrige uke og begynner å bli ganske lei alle målingene jeg må ta hver dag. Heldigvis ser det endelig ut til at … Continue reading "Jeg tok en dag fri fra bloggen"

2019-11-25 14:35 SØKNAD SENDT

På onsdag var vi ute på masse ærender.  Et av de var innom NAV. Jeg fikk telefon derfra dagen før om at alt var klart av papirer og at det nå var klart til å sende søknaden om uførepensjon  …endelig! Det har tatt sine år, med prøving på jobb, testing av medisiner og atter prøving … Continue reading "SØKNAD SENDT"

2019-11-24 22:56 Tryllemiddagen ble godt mottatt

Faktisk ble nesten alt spist opp😊 jeg fant en pk rødkål og en pose brun saus i kjøkkenskapet.  Og gjestene kjøpte med tyttebærsyltetøy og vanlig surkål.  Så her led vi absolutt ingen nød. Og gulrotstuingen ble godt mottatt . Tom bolle må bety at det smakte 👍. Alle ble gode og mette…og litt til. Jeg elsker … Continue reading "Tryllemiddagen ble godt mottatt"

2019-11-24 13:24 Må trylle med middagen i dag.

Vi får besøk senere i dag. Bonusdatter- og svigersønn. De er supre til å besøke oss. Jeg tror det har blitt ca 1 gang i måneden hele dette året. Og det er godt gjort, siden det tross alt er minst 1 times kjøring hver vei. I går var formen helt på bånn. Den er ikke … Continue reading "Må trylle med middagen i dag."

2019-11-23 14:46 DAGER OG UKER FORSVINNER UT I INGENTING

Skal innrømme at jeg er lei alt som er igjen. Dagene forsvinner før jeg får sukk for meg. De blir til uker uten at jeg henger med. Jeg er trøtt…så trøtt. Fungerer akkurat lenge nok til å sette på en vaskemaskin eller oppvaskmaskin.  Er jeg heldig får jeg tømt dem igjen og hengt opp klærne … Continue reading "DAGER OG UKER FORSVINNER UT I INGENTING"

2019-11-22 20:29 Trenger du gaver til jul?

Reklame | monairens.blogg.no Nå begynner jeg å bli trygg på sy handlenett/håndarbeidspose og strikkepinne -etui.  Dette er solide nett med fór . Har flere stoffer å velge i 😊 Pinne-etuiene er også solide., og kan velges i flere forskjellige stoffer   PRIS: 125,- NETT PRIS: 100 ,- STRIKKEINNE-ETUI GI BESKJED I GOD TID HVIS DU ØNSKER VARER … Continue reading "Trenger du gaver til jul?"

2019-11-22 06:31 Oransje og grønn middag

Her en dag fikk jeg en idé fra Instagram. En middag som så enkel og god ut. I går lagde jeg den sånn jeg ville ha den. Jeg leste nemlig ikke oppskriften.  Bare så på bildet😊 Og det ble veldig likt på utseende. Dette er en kjøttdeigblanding med mye grønt i, og et lokk av søtpotetmos … Continue reading "Oransje og grønn middag"

2019-11-21 12:09 BRUKTHANDEL

Hei, hei! Jeg ble visst borte noen dager jeg. De 2 siste dagene har jeg bare vært på farta. Så i går ble det VELDIG tidlig kvelden her i heimen. Og i dag skal jeg IKKE ut på et eneste ærend. I dag får det bli en hjemmedag, med hus-sysler og litt håndarbeid. På runden … Continue reading "BRUKTHANDEL"

2019-11-17 15:14 BORTE HELE HELGA

Endelig har jeg kommet meg på plass hjemme igjen. Jeg reiste ned til min mor på fredag ettermiddag og ble der til i dag.  Det ble et par seine netter med TV-opptak..og bittelitt strikking😊 Vi så et par opptak med Truls ala Hellstrøm. Og lo så vi nesten mista pusten noen ganger😂 Er godt i … Continue reading "BORTE HELE HELGA"

2019-11-15 13:43 Trøtt i trynet

Alt for treg som vanlig.  Men jeg fikk ikke sove i natt, og nå plundrer jeg skikkelig med å klare og våkne. Jeg skal nemlig ned til min mor og sove der i natt. Skal ha med strikketøy og lage noe godt til kvelds.  Så blir det helt sikkert masse å se på tv-skjermen. Hun … Continue reading "Trøtt i trynet"

2019-11-14 12:15 Vanskelig å bestemme seg

Jeg våkna uthvilt og i bedre form i dag. Deilig, men nå myldrer det med idéer om hva jeg skal begynne å sy. Jeg har masse stoffer.  Det er bare det at ingen av dem er spesielt fine. Jeg har kjøpt stort sett litt her og der på salg. Rett og slett fordi jeg er … Continue reading "Vanskelig å bestemme seg"

2019-11-13 18:46 FYSEN

Ligger her og er fysen på absolutt alt mulig. Søtsaker, kaker, eller middag. Men i butikken skal jeg IKKE! Orker ikke . Jeg vet jeg har noen kjøttpølser i kjøleskapet, så jeg får kanskje stå opp å lage meg et eller annet. Skal alltids finne noe tilbehør og blande sammen. Koppen med te jeg har … Continue reading "FYSEN"

2019-11-13 11:25 ALENE HJEMME I DAG.

Nå har mannen dratt av gårde en tur. Jeg blir alene hjemme i dag. Men det skal gå fint😊 Nå har jeg spist masse frokost og rigget meg til med dyne og pute på sofaen. Tør ikke gjøre for mange sprell mens jeg er alene. Det er best å bare slappe av mest mulig. Blodtrykket … Continue reading "ALENE HJEMME I DAG."

2019-11-12 16:06 I går var det mye legetrafikk i familien.

Aller først var det min tur. Og det var i Hokksund. Skulle bare inn å se på blodtrykket igjen jeg. Og da hun så resultatet lurte hun på om jeg hadde tatt medisinen min på morgenen. 181/112 er altfor høyt …i alle fall med medisiner.  Men da jeg måtte innrømme at jeg hadde gått tom … Continue reading "I går var det mye legetrafikk i familien."

2019-11-11 10:58 MUFFINS

Det ble muffins i går kveld. Det er ikke bare å sette i gang med det i det du finner ut at du vil bake.  Alle ingrediensene skal ha nogenlunde romtemperatur før du går i gang. Så da bakeplanen var lagt, satte jeg frem oppmålt melk, smør og egg på kjøkkenbenken. Der sto det mens … Continue reading "MUFFINS"

2019-11-10 12:39 BESØKSDAG I GÅR

I går kom jeg meg endelig ut døra igjen. Det har vært mange slitne sovedager ei stund nå. Min mor har ikke vært i form siden hun var her sist. Det var vel på mandag tror jeg. Så det blir jo noen dager det også. Derfor har jeg tenkt de siste dagene at jeg skulle … Continue reading "BESØKSDAG I GÅR"

2019-11-08 08:51 Sover og sover igjen.

I går måtte jeg tvinge meg til å våkne skikkelig da klokka var 17.30. Jeg hadde så vidt vært oppe en liten tur midt på dagen. Men klarte bare å spise og legge meg igjen. Neste gang jeg våknet var jeg nødt til å reise i butikken. Ei pakke skulle sendes fra posten der borte. … Continue reading "Sover og sover igjen."

2019-11-06 19:25 JA! DET SMAKTE MED HORN

Kan ikke huske sist jeg bakte horn..men det skal ikke bli lenge til neste gang i hvertfall😁  Jeg bruker ikke oppskrift til brød og rundstykker.  Bare heller mel i det lunkne vannet med olje og salt i til jeg syns deigen ser fin ut. Tror jeg gikk ut fra ca 3-4 dl vann denne gangen. … Continue reading "JA! DET SMAKTE MED HORN"

2019-11-06 13:55 SATTE I GANG MR. KENWOOD JEG

I dag blir alt bare tullball. Jeg var grytidlig oppe i dag, og rota rundt med ved og vedfyring. Spiste frokost og kokte kaffe.  Og etter et par timer tenkte jeg at jeg skulle sette meg å se på frokost-tv, mens jeg strikket. Men det gikk jo ikke mange minuttene det før jeg var borte … Continue reading "SATTE I GANG MR. KENWOOD JEG"

2019-11-05 11:26 I DAG SKAL JEG VÆRE USOSIAL

Nå føler jeg at jeg har vært nok sosial for noen dager. I går var min mor her på middag og det var koselig.  Hun fikk frem strikketøyet sitt, men jeg kom aldri lenger enn til å slenge strikkesokkene på bordet. Meninga var jo å feste trådene så de kunne  brukes i dag. Ok… da … Continue reading "I DAG SKAL JEG VÆRE USOSIAL"

2019-11-04 12:38 Dagen i dag er planlagt.

Selv om jeg er veldig seint i gang som vanlig, har jeg ringt min mor og bedt henne på middag i dag. Vi har vært litt sosiale i uka som gikk og må prøve å holde tralten oppe med det. Det er jo koselig 😊.  Bare man orker å be noen, eller komme seg avgårde selv. Forrige … Continue reading "Dagen i dag er planlagt."

2019-11-03 19:26 EN NORMAL DAG

Jeg har ikke sovet en eneste gang i dag!!  Det har endelig vært en normal dag😊 Men nå syns jeg liksom klokka burde vært mye mer. Så lang dag å gitt😁 Vi har vært på middagsbesøk i dag. Der fikk vi servert ribbe…nam-nam! Og noe søtt til dessert. Hjemmebakt kake. Det er 2. gang denne uka vi er … Continue reading "EN NORMAL DAG"

2019-11-03 11:16 Den årlige Baileys-kvelden er over.

Heldigvis får jeg si😐 Min venninne og jeg lager oss noen tradisjoner. En av dem er en kveld /natt med Baileys og potetgull. Skravling og noe skummelt på TV.  Så sover vi på hver vår sofa i tilfelle det har blitt litt for skummelt. Dyner og puter og alt i orden. Vi koser oss. I år … Continue reading "Den årlige Baileys-kvelden er over."

2019-11-01 08:39 SY HÅNDARBEIDSNETT/HANDLENETT

Da ble jeg ferdig med nettet mitt i går da 😁 Jeg plundra ikke så mye denne gangen heldigvis. Mye lettere når man har gjort det en gang før.  Strålende fornøyd dame med nett som ikke pinnene stikker utav og forsvinner. Her har jeg jo faktisk bare hjemmesydd! Bukse, genser og nett😁 Jeg skal prøve … Continue reading "SY HÅNDARBEIDSNETT/HANDLENETT"

2019-10-31 12:00 Det ble ingenting ut av gårsdagen

Etter å ha rydda og vaska på kjøkkenet i går var tydeligvis dagen over for meg. Ble stort sett liggende etter det. Svimmel og uggen i hodet. Utpå kvelden en gang fikk jeg kreka meg opp og laget en veldig enkel middag. Og da fikk jeg brukt opp siste rest av fersk sopp for i … Continue reading "Det ble ingenting ut av gårsdagen"

2019-10-30 13:35 Så må det vist en hvil til :-(

Oppdrag rydd kjøkken og vask kjøkkengulvet er ferdig utført. Jeg var flink nå og tok det med en gang etter frokost/lunsj. Men nå ligger jeg her igjen. At det aldri kan gå an fullføre en hel dag uten å måtte legge seg. Hodet trykker igjen, hjertet jobber hardt.  Må bare vente med syinga ei stund. … Continue reading "Så må det vist en hvil til :-("

2019-10-30 10:34 I DAG VIL JEG SY HÅNDARBEIDSVESKA MI

Ja det vil jeg. Delene fikk jeg klipper ut i går kveld. Da er egentlig det kjedelige gjort 😉 Men først er det kaffe, frokost og en liten smule planlegging av dagen. Noe husarbeid må inn på planen i dag også. Jeg må prøve å ta litt og litt. Her jeg sitter på kjøkkenet kan det … Continue reading "I DAG VIL JEG SY HÅNDARBEIDSVESKA MI"

2019-10-29 22:28 En trøtt og sliten dag

Jeg kom liksom ikke i gang med noen syprosjekter i dag. Jeg var smart og tenkte jeg fikk ta noe husarbeid først. Så etter frokost og X antall nytrakta kaffe, satte jeg på vaskemaskinen med stoffene til skjørtet jeg skal sy. Juleskjørtet mitt. Fargen heter støvet karamell og er et jersey-stoff. Det lyset stoffet som henger … Continue reading "En trøtt og sliten dag"

2019-10-29 10:05 HAR SYDD HÅNDARBEIDSVESKE

I går kveld var vi på besøk hos bonusdatter-og svigersønn. 2 stk slitne mennesker som hadde hatt lange dager på jobb. Men de disket opp med taco likevel, nam, nam 😃. Og endelig fikk vi levert bursdagsgaven. Så nå kan jeg vise dere hva jeg har laget. Strikkepinne-etuiet har jeg delt med dere før. Og … Continue reading "HAR SYDD HÅNDARBEIDSVESKE"

2019-10-28 08:21 Jeg har sett sola stå opp!!

God morgen 😁 Jeg har vært våken siden 6 i dag.  Sovet mye og godt siden i går ettermiddag. Det ble ikke så mye mer gjort etter turen og maten etterpå.  Hodet begynte å kjennes igjen. Men i dag er jeg altså oppe tidlig.  Jeg har vært i butikken allerede. Var der klokka 7…!!!!! Og … Continue reading "Jeg har sett sola stå opp!!"

2019-10-27 16:30 TUR, SOPP OG EGGERØRE

Jepp, det ble en liten søndagstur i dag. Mannen kom hjem fra jakt akkurat i det jeg hadde gjort meg klar til å gå. Med sekk og soppkniv, i tilfelle noen sopper skulle dukke opp på veien😊 Jeg valgte å gå rett til skogs i dag. Ikke så langt det som dere ser. Rett ovenfor … Continue reading "TUR, SOPP OG EGGERØRE"

2019-10-27 10:42 Hei og god “morgen”

Jeg har sovet godt i natt😊 Fikk nemlig gjort ferdig en av planene jeg ikke skulle ha i går..hehe…det hjalp det. Og veldig fornøyd ble jeg jeg også. Både av at jeg fikk gjort det , og av resultatet. Jeg kan desverre ikke vise dere det før i et senere innlegg. Men det gleder jeg … Continue reading "Hei og god “morgen”"

2019-10-26 08:05 Skal ikke ha noen “må-gjøre” lister i dag

I dag skal jeg prøve å la dagen bare bli som den blir, uten alle disse “må/skal gjøre ” listene mine. Kan jo bli gal av mindre. Men selvfølgelig ligger det noen planer oppi toppen uansett. Jeg skal bare prøve å overse de . Eller i hvertfall ikke sette meg som mål at det MÅ … Continue reading "Skal ikke ha noen “må-gjøre” lister i dag"

2019-10-25 18:35 Dagen er over for min del.

Jeg er sååå trøtt.  Dagen er over for min del. Det er 9 timer siden jeg ble vekket.  Måtte rekke å våkne og ordne meg klar til legetimen i dag. Blodtrykket er alt for høyt enda.  Så jeg bør vel ikke akkurat tvinge meg til mer enn jeg egentlig orker, før det er blitt stabilisert. … Continue reading "Dagen er over for min del."

2019-10-24 21:55 INGENTING AV NOENTING

Det ble vist ingenting av noenting i dag. Hadde jo som vanlig store planer. Men det er ikke hver gang de går som planlagt. Jeg kom aldri lenger enn til å velge stoffet jeg skulle sy av.  Så måtte jeg bare gå å legge meg. Mannen vekket meg langt utpå ettermiddagen. Og trøtt som ei … Continue reading "INGENTING AV NOENTING"

2019-10-24 11:52 DAGENS STOFF ER VALGT

Det ble en alt for lang “arbeidsdag” for meg i går. Jeg satte i gang fra tidlig morgen med syprosjekt, og holdt på med det i timesvis. Da er det lett å glemme at jeg trenger mat også. Men jeg husket faktisk å ta ei kjapp matpause utpå dagen. Tenkte jeg var nødt til å … Continue reading "DAGENS STOFF ER VALGT"

2019-10-24 00:14 HAR SYDD STRIKKEPINNE-ETUI

Yesss… Jeg ble ferdig. Har holdt på med dette her i hele dag. Bare små pauser innimellom. Og jeg la meg ikke igjen på morran i dag, så dette ble en lang nok dag. Dette strikkepinne-etuiet skulle jeg laget i forrige uke . Men det ble så mye annet styr da, så jeg kom aldri … Continue reading "HAR SYDD STRIKKEPINNE-ETUI"

2019-10-23 06:22 God morgen, våken alt for tidlig i dag også

Det blir visst bare tull med den sovinga mi for tida. Sovnet på sofaen tidlig i går kveld og våknet igjen til normal leggetid. Da var det ikke helt enkelt å sovne igjen. Ble sulten også. Enda så mett jeg var etter fårikålmiddagen. Det var vel derfor jeg flata ut å sovna temmelig kjapt etter middagen.  … Continue reading "God morgen, våken alt for tidlig i dag også"

2019-10-22 18:36 En liten tur mens middagen gjorde seg selv.

Nå har vi endelig spist middag!! Jeg var så sulten! Jeg hadde bestemt meg for å gå en liten tur før jeg begynte på noe annet i dag. Men innen jeg kom i gang med noe som helst var klokka blitt nesten halv 2. Og da kunne jeg like godt sette over fårikål-kjelen. Mannen kom … Continue reading "En liten tur mens middagen gjorde seg selv."

2019-10-22 05:40 Nå er det leggetid på meg igjen

Jeg har vært oppe et par timer allerede.  Drukket kaffe med mannen, som snart reiser ut på jakt. Spist 3 skiver med egg og kaviar til frokost og smurt niste. Mannen kokte eggene klare i går kveld.                                      … Continue reading "Nå er det leggetid på meg igjen"

2019-10-21 12:49 GJENBRUKSSTOFF OG RESTEBITER

God dag. Jeg er alt for sent oppe. Men snart er jeg ferdig med inntaket av kaffe, og hodepinen glimrer foreløpig med sitt fravær. Vaskemaskinen er i gang og noen planer for dagen er lagt. Da er jeg jo på rett vei😁 Den haugen her med stoffer har ligget og brent i hodet hele uka, … Continue reading "GJENBRUKSSTOFF OG RESTEBITER"

2019-10-20 19:01 SØNDAGSMIDDAG OG BESØK.

Det gikk bra i dag. Med middag som alle var fornøyd med, og jeg klarte å holde meg våken under hele besøket. Noe derimot ikke mannen og svigersønnen klarte.  En liten dubb på svigersønnen , og en ganske lang en på mannen. Sånn går det når vi spiser oss alt for mette😊 I dag var … Continue reading "SØNDAGSMIDDAG OG BESØK."

2019-10-20 10:03 HJELP!! HVOR SKAL JEG BEGYNNE

Jeg har sovet nesten sammenhengende siden kl 13 i går. Bare små avbrekk hvor jeg har prøvd meg på en kaffekopp. Men måtte stupe inn igjen, og sovna momentant hver gang.  Den siste uka må ha tatt skikkelig på!    I dag får vi besøk.. Og jeg har ingenting klart. Bortsett fra at jeg heldigvis handla … Continue reading "HJELP!! HVOR SKAL JEG BEGYNNE"

2019-10-19 10:45 UTSLITT ETTER EI UKE MED STRESS OG INDRE URO

I går måtte jeg legge inn årene etter at vi kom hjem fra siste dag hos lege og andre ærender.  3 dager på rad med vekkeklokke på 6.30, og full fart med kaffe, frokost og ordnings før vi fór ut døra. Det ble noen lange dager. Og jeg skjønner hvorfor jeg ikke er på jobb.  … Continue reading "UTSLITT ETTER EI UKE MED STRESS OG INDRE URO"

2019-10-18 18:04 TUR TIL STOFF & STIL I GÅR

En brå bestemmelse da vi var ute på andre ærender i går gjorde at jeg fikk en drømmestund i en av yndlingsbutikkene mine. Stoff & Stil!! Kunne ikke kosa meg mer. Der… og i garnbutikker, da er jeg i eventyrland😃 Da kan jeg bruke timer på å bare se og fantasere om alt det fine … Continue reading "TUR TIL STOFF & STIL I GÅR"

2019-10-17 21:57 JEG RAKK EN TUR I MØRTEN

Vi har vært avgårde i hele dag. Dro hjemmefra klokka 8 for å rekke til legehuset i Hokksund til klokka 9. En del venting var det der.  Men 1 times tid etterpå var jeg ute igjen med blodtrykksapparatet koblet på. Så bar det bortom min mor en tur. Der ble det frokost og kaffe og noen … Continue reading "JEG RAKK EN TUR I MØRTEN"

2019-10-17 08:02 1. DAG I RESTEN AV MITT LIV

Fra i dag skal det gjøres noen små endringer i hverdagen min. Det bestemte jeg meg for etter det gode resultatet jeg fikk fra legen på brystdiagnotisk senter i går. En ting er jeg allerede i gang med. Det skal jeg fortelle om senere, hvis jeg klarer å holde løftet til meg selv. Nr 2 … Continue reading "1. DAG I RESTEN AV MITT LIV"

2019-10-16 19:58 HAR VÆRT LITT PRODUKTIV DE SISTE UKENE

Jeg har så mye jeg skulle laget nå før jul. Vet ikke helt hvordan jeg skal rekke det. Det er noe jeg må rekke å lage i helga også, men det er hemmelig foreløpig😊 Jeg håper jeg får til den planen😊 Jeg trodde jeg skulle klare å begynne på det i dag.  Men hodet er … Continue reading "HAR VÆRT LITT PRODUKTIV DE SISTE UKENE"

2019-10-16 14:44 HØST I DRAMMEN, VÅR I HODET

Endelig er vi hjemme fra turen til Drammen. Hadde time på brystdiagnostisk senter tidlig på formiddagen. Jeg var heldig og kom fort inn til mammografi.  Så var det bare å vente ei lita stund til en lege hadde sett på bildene. Ble ropt inn raskt igjen. Der ble det tatt ultralyd av begge brystene og … Continue reading "HØST I DRAMMEN, VÅR I HODET"

2019-10-15 18:53 Nå vil jeg sove til i morgen

Pysjbuksa til mannen ble ferdig i dag. Han ble fornøyd med den😊 Nå har jeg laget middag, vi har spist og jeg er kjempetrøtt.  Hodet er vondt igjen. Jeg gruer meg til timen i Drammen i morgen. Jeg håper jeg sovner snart og sover til klokka ringer i morgen tidlig. Egentlig hadde jeg en plan … Continue reading "Nå vil jeg sove til i morgen"

2019-10-15 15:43 HER ER RESULTATET :)

Da er det endelig klart til å vise bildene av det jeg sydde av gardinene jeg henta😁 Jeg er nettopp ferdig nå, og skal ta meg en hvil. Jeg holdt på litt for lenge i går. Og det endte i angstanfall før jeg la meg.  Et sprellende hjerte som hoppet over slag hele tiden, før … Continue reading "HER ER RESULTATET :)"

2019-10-14 14:10 Da kom telefonen allerede

Allerede i dag kom telefonen fra brystdiagnostisk senter. Jeg fikk time om 2 dager. Altså på onsdag.   Jeg kjenner jeg blir litt stressa og urolig nå. Syns jeg har vært så flink i hele helga etter at jeg var hos legen på fredag. Har prøvd å ikke tenke så mye på det og heller … Continue reading "Da kom telefonen allerede"

2019-10-13 17:14 Meditasjon og takknemlighet

Jeg måtte legge meg nedpå nå etter middagen. Mannen tar seg også en middagslur. Det skal jeg også, men nå vil jeg dele noe med deg først. Jeg ligger her og leser blogginnlegg. Må jo gå igjennom noen av de faste jeg leser i hvertfall. Og en av dem fikk jeg en påminnelse om meditasjon … Continue reading "Meditasjon og takknemlighet"

2019-10-13 13:30 GARDINER ER MYE STOFF

I dag har jeg plan en eller 5😁 På vei til legen i går stoppet vi og hentet et gardinsett, altså 2 lengder.  Jeg satt og kikket på Finn.no “gis bort” her en dag. Tenkte det muligens var gardiner eller klær som kunne brukes til omsøm. Jeg fant disse: Ikke det peneste stoffet, men et … Continue reading "GARDINER ER MYE STOFF"

2019-10-12 15:49 LEGEBESØKET

Jeg var endelig hos legen i går. Har hatt timen siden jeg var der sist. I august. Da skulle hun sende de siste papirene nav ville ha. Det har hun gjort. Og der har jeg tydeligvis misforstått et eller annet. For det var visstnok søknaden om uførepensjon hun har sendt.  Jeg trodde jeg ventet på … Continue reading "LEGEBESØKET"

2019-10-11 11:18 Ferdig med morgenvasken før jeg kom ut av dyna.

Jeg skal til legen i dag og hadde bedt mannen om å vekke meg innen ei viss tid. Tydeligvis hadde han gitt beskjeden videre til Dino. Bedt han om å gå å vekke mor, og det gjorde han til gagns. Jeg våknet av at en hel kroppsvask var på gang. Skikkelig rundvask tok han. Begynte … Continue reading "Ferdig med morgenvasken før jeg kom ut av dyna."

2019-10-10 17:32 KJØTTFRI MIDDAG

Det måtte bli en raskest og enklest mulig middag i dag. Formen er ikke bra. En hodepine som aldri gir seg og små anfall hvor det svimler for meg. Aner ikke om det kommer av høyt blodtrykk, stive skuldre eller om synet rett og slett burde vært sjekka. Syns jeg ser dårlig for tiden. Jeg … Continue reading "KJØTTFRI MIDDAG"

2019-10-10 13:21 SYLTA GRØNNE TOMATER VAR JO GODT DET

Jeg tok en test på å sylte 1/2 kg av alle de grønne tomatene jeg rakk å redde inn før de ble ødelagt av nattefrosten. Jeg var usikker på om jeg ville like det. Derfor ble det bare med en test først.   Nå har jeg smakt de på brødskive med leverpostei og til en middag.  … Continue reading "SYLTA GRØNNE TOMATER VAR JO GODT DET"

2019-10-09 18:41 KLIPT VEKK MYE HÅR, FORTSATT MYE IGJEN

Lovte jo å komme med før- og etterbilder etter frisørtimen i dag. Og her kommer det noen. Selv så mye jeg tok på lengden bak er det mye igjen fortsatt.        Før- og etterbilder fra alle kanter. Luggen er blitt så lang nå at den ville jeg prøve å beholde. Jeg må bare … Continue reading "KLIPT VEKK MYE HÅR, FORTSATT MYE IGJEN"

2019-10-09 15:10 SUPER START PÅ DAGEN

Det jeg våknet til i dag var en telefon fra yngstesønnen. Han var jublende glad. Han og kjæresten hadde fått  leiligheten de kikket på for noen få dager siden. Så nå blir det flytting på dem den 1.desember. Det var i grunnen alt for tidlig han vekket meg. Det var dårlig med søvn her i … Continue reading "SUPER START PÅ DAGEN"

2019-10-08 12:03 DET MESTE VAR FORBEREDT PÅ SNØ OG KULDE

I dag er det hvitt ute og det snør såvidt fortsatt.   Heldigvis fikk mannen lagt om til vinterdekk i helga. Det var med tanke på at han skulle til Drammen på sykehustime i dag. Snakk om flaks. Det meste andre er også fikset klart ute. Bortsett fra noen utemøbler som står igjen ute på plenen. … Continue reading "DET MESTE VAR FORBEREDT PÅ SNØ OG KULDE"

2019-10-07 21:33 SYLTA GRØNNE TOMATER

Det er ikke mye igjen av dagen da man sovner ved 6 tida på morgenen og står opp ved 14.30 tida.  Og da er det heller ikke mye som blir gjort. En butikktur for å fylle opp kjøleskapet, en helt enkel middag, og for å gjøre et lite snev av noe mer fornuftig prøvde jeg … Continue reading "SYLTA GRØNNE TOMATER"

2019-10-06 21:41 GUL UGLE-GENSER FERDIG

I dag var jeg invitert med på bowling med jentene på jobben.  Men siden formen var bånn i bøtta i går meldte jeg avbud seint i går kveld. Det hadde sikkert vært gøy. Det var det sist gang. Men jeg er glad jeg holdt meg hjemme med mitt eget tempo. Jeg har fått ordnet noe … Continue reading "GUL UGLE-GENSER FERDIG"

2019-10-06 18:18 GRØNNE TOMATER ER HØSTET

Se her ja. En stor bolle med grønne tomater ble høstet i dag. Det har vært kuldegrader i natt. Så nå måtte jeg redde inn det som reddes kunne.  Skulle gjort det i går, men gårsdagen var en skikkelig møkkadag. Deppa, lei meg og vondt i hodet. Dårlig med søvn før utpå morgenen, så jeg var bare … Continue reading "GRØNNE TOMATER ER HØSTET"

2019-10-04 21:26 SOPP, RESTER OG SPAGETTI

Kveldens middag ble nettopp som overskriften sier. Jeg hadde igjen litt svinesteik fra i går, tørket steinsopp, og frosne kantareller. Da ble det en middag ut av dette. Den tørkede steinsoppen måtte ligge i vann ei stund og bløte seg opp, og kantarellene måtte tine. Så var de klare for steikepanna. Stekte de godt med … Continue reading "SOPP, RESTER OG SPAGETTI"

2019-10-04 15:42 FIKK IKKE NY SVEIS I GÅR

Jeg som hadde gledet meg sånn til ny sveis. Ringte tilogmed bort til frisøren med en gang de åpnet, men der var det ikke noe ledig før på onsdag.  Det betyr at jeg må gå med det kråkereiret her i enda flere dager. Ikke rart jeg gleder meg vel? Kan ikke huske sist jeg var … Continue reading "FIKK IKKE NY SVEIS I GÅR"

2019-10-03 09:03 IKKE KINESISK I GÅR

Nope..  Det ble det ikke. Langt derifra. Vondt i hodet og sovna som en stein i noen timer på ettermiddagen. Kom aldri i gang med noe, og ble ganske forvila. Så rett før stengetid dro vi på butikken og kjøpte det enkleste vi kom på av middag. Bare for å ha noe i magen til … Continue reading "IKKE KINESISK I GÅR"

2019-10-02 13:15 MIRAWA I HOKKSUND

I går kveld ble det endelig en tur ut for å spise god mat 🙂 Meningen var at vi skulle vært ute på lørdag, men da var svigerdattern syk. Og det var mannen hele helga også, så det var veldig greit at vi tok det i går i stedet. Med det virre-hodet jeg har hatt … Continue reading "MIRAWA I HOKKSUND"

2019-10-01 12:34 SOL, OG JEG SKAL PRØVE ET ROLIGERE TEMPO

Jeg skrev i siste innlegg at noe var galt i hodet mitt. Jeg tror jeg nå har skjønt at det er en “episode” med hypomani jeg er/har vært inne i. I går holdt jeg det gående hele dagen. Men bare med en ting heldigvis. Mannen måtte be meg å spise etter noen timer. Tidlig oppe … Continue reading "SOL, OG JEG SKAL PRØVE ET ROLIGERE TEMPO"

2019-09-29 18:41 NOE ER GALT I HODET MITT

Jeg gir opp dagen i dag. I hode mitt durer det og er vondt. Har vært sånn noen dager nå. Trykk i øra og svimmel, men jeg har i det minste fått tatt meg en dusj. Og nå har jeg laget og spist en enkel middag. Nå er ikke tårene så langt unna, så jeg … Continue reading "NOE ER GALT I HODET MITT"

2019-09-29 12:10 REDESIGN PÅ EN LØRDAG

I går klarte jeg endelig å bestemme meg for ett av alle prosjektene mine. Jeg var en tur avgårde for å hente ei soppbok jeg hadde bestilt. Og på veien hjem bestemte jeg meg for å ta syprosjektet.  Prøve å la alt annet være og konsentrerer meg om bare det. Litt virring ble det da jeg kom … Continue reading "REDESIGN PÅ EN LØRDAG"

2019-09-27 12:03 NÅR HODET JOBBER PÅ SPRENG

Det har vært stille fra meg et par dager. Jeg hadde bursdag på onsdag.  Og vannet forsvant dagen før. Det ble det litt problemer ut av. Men det løste seg ved å dra i butikken og kjøpe rundstykker, baguetter og pålegg. Det som nesten var værre var at husverten og mannen holdt på i timesvis … Continue reading "NÅR HODET JOBBER PÅ SPRENG"

2019-09-25 10:33 HIPP HURRA FOR MEG

Jeg blir gammel i dag. 55 år.  Det høres ikke bra ut, men det er ganske godt gjort å ha klart å bli såpass opp i årene da😊 Hva er alternativet liksom??  Neida…jeg føler meg ikke så “gammel” i hodet. Så det er helt greit å feire denne dagen også. Det blir ikke kakefeiring her. … Continue reading "HIPP HURRA FOR MEG"

2019-09-23 15:21 KOSELIG BESØK I GÅR, TIME-OUT I DAG

Ja, i går hadde vi koselig besøk av bonusdatter og -svigersønn igjen😊 Alltid mye kos og latter da de kommer. I går hadde hun med strikketøy også, så vi gjorde et forsøk på å strikke litt. Men jeg med mønster og telling på mitt og hun med en knallhard 1.runde på sitt, ble det ikke … Continue reading "KOSELIG BESØK I GÅR, TIME-OUT I DAG"

2019-09-21 10:52 GØY MED ANDRE FARGER

Jeg fikk strikket litt på Marius-lua i går. Synes alltid det er gøy å bruke andre farger enn det som står i mønsteret. Det er veldig sjelden jeg bruker fargene i oppskriften. Jeg har igjen en del grønt etter alle hare-luene, så grønn er jeg temmelig lei nå. Jeg måtte bruke den såvidt i denne lua også, … Continue reading "GØY MED ANDRE FARGER"

2019-09-20 06:20 TIDLIG VÅKEN OG KREATIV

I går var ingen god dag. Mye soving og vondt i hodet. Så det eneste som skjedde var at jeg ble med ut for å handle sent på ettermiddagen. Jeg skulle på apoteket for å se om de hadde alun, det jeg trenger til forbehandling av garn før jeg begynner og farge det . Selvfølgelig … Continue reading "TIDLIG VÅKEN OG KREATIV"

2019-09-18 21:55 JEG FANT JEG FANT

På soppturen i dag fant jeg litt av hvert. Jeg fant noen få kantareller og et par steinsopp.  Kantarellene og noe av steinsoppen ble sprøstekt til middagen i kveld. Resten får bare ligge ute til i morgen. Jeg er sliten av plukking og sortering. Ligger under dyna og skriver på telefonen min. Det var bare … Continue reading "JEG FANT JEG FANT"

2019-09-18 09:00 ENDELIG FERDIG!!

Nå er jeg passe møkkalei de luenene jeg har holdt på med de siste ukene. Hareluene jeg tok opp bestilling på. Den siste har jeg grua meg veldig til. Den skulle være med fór, og det har jeg aldri laget før. I går fikk jeg tatt meg sammen og gjort den ferdig. Med mye banning, … Continue reading "ENDELIG FERDIG!!"

2019-09-16 22:22 RASK OG GOD KVELDSMAT

Vi var så sulnte da vi kom fra butikken tidligere i kveld, så noe raskt og enkelt måtte ordnes i en fei. Jeg hadde  kjøpt med ei pakke med fiskeburgere. Ok…tenkte jeg, det går fort i steikepanna. Tar de bare på noen brødskiver. Hjemmelaget gressløkpesto hadde jeg jo, så jeg smurte et tynt lag med … Continue reading "RASK OG GOD KVELDSMAT"

2019-09-16 15:52 DETTE VAR IKKE ENKELT

Jeg måtte fortsette sopparbeidet i dag. Det var endel jeg måtte sortere, jeg rakk ikke alt i går.  Så i dag har jeg plukket ut de jeg tror kan brukes til farging. Og jeg har slåss med kjukene. Jeg vil tørke de og da må de deles opp først. Det var litt av et prosjekt.  … Continue reading "DETTE VAR IKKE ENKELT"

2019-09-15 22:13 JAKT/SOPPTUR = FIN SØNDAG

Mannen fikk lurt meg med tidlig ut i dag gitt. Tidlig for meg , og litt seint for han.  Han sa det var mye sopp der han jakter. Og siden han var litt seint ute prøvde han å få liv i meg også, så jeg kunne bli med. Det var ikke det helt enkleste. Men … Continue reading "JAKT/SOPPTUR = FIN SØNDAG"

2019-09-14 21:43 TESTET GARNFARGING

Jeg klarte ikke å vente skjønner du. Har fått noen timers søvn i natt. Og selv om hodet et vondt måtte jeg prøve på et eller annet med garnfarging. Jeg har jo ikke fått tak i hverken ufarga garn eller beisemiddel som jeg skulle hatt. ( et middel til å bruke på garnet for å gi … Continue reading "TESTET GARNFARGING"

2019-09-13 19:53 JEG HATER DAGER SOM DETTE

De 2 siste dagene har jeg kjørt meg helt til bunns igjen. Enda en lys idé har dukket opp, og hodet har kokt siden da. Både natt og dag. Alt skal selvfølgelig leses og finnes ut av med en eneste gang. Og det er mye å se over. Googler og finner frem både den ene … Continue reading "JEG HATER DAGER SOM DETTE"

2019-09-11 08:44 DAGSTUR PÅ FREDAG

På fredag sto valget mellom å reise på campingen ved Tinnsjøen hele helga med min mor, eller en dagstur sammen med henne til Ringelia/Ligarda. Det er der mine besteforeldre bodde hele livet, og der min far er født og oppvokst. Stedet ligger på vestsiden av Randsfjorden i Oppland. En halvtimes tid før du kommer til Dokka. … Continue reading "DAGSTUR PÅ FREDAG"

2019-09-10 06:25 FANT LITT STÆSJ

Reklame | bodygreen.no   Jeg ligger her og roter rundt på nettet.  Fant noe små-stæsj jeg kunne tenkt meg😊 Armbånd 79,- , halskjede 69,- og hårpynt 39,- Hårpynten var jo litt spesiell da. Men hadde kanskje vært litt moro å brukt😁 Lurer på om jeg skal bestille det med grønne stener …tøft!   Armbånd “Stone//Halssmykke … Continue reading "FANT LITT STÆSJ"

2019-09-09 15:28 KLARTE IKKE Å HOLDE MEG UNNA SOPPEN

Jeg sa jo i går at jeg tok sopplivet litt mer med ro, men du kan jo bare gjette hvem som var rask til skogs mens mannen sov en dubb på dagen i går. Hehe.. jo det var meg det.  Jeg fant igjen stedet hvor venninna mi og jeg fant kantareller forrige søndag.  Det var flere … Continue reading "KLARTE IKKE Å HOLDE MEG UNNA SOPPEN"

2019-09-09 11:13 VAKKERT ELLER HVA?

Dette bilde må jeg bare dele med dere! Jeg tok det i går innimellom alt annet jeg hadde fore😁 Er det ikke nydelig?  Jeg sitter her med kaffen min og prøver å våkne. Det ble seint på natt for meg i går. Rotet med alt for mye i løpet av dagen.  Men denne sola her … Continue reading "VAKKERT ELLER HVA?"

2019-09-08 12:28 TILBAKE :) I DAG MED PAPRIKAPLANTER

Det ble noen sofadager på meg siden sist. Soppmanien har tulla til litt i toppen ei god stund. Nå har jeg roet temaet betraktelig. Tatt noen dager med masse hvile og en tur med familie på fredag. I dag føler jeg meg tilbake til normalen igjen. Så nå har jeg sett skikkelig over i kjøkkenhagen … Continue reading "TILBAKE :) I DAG MED PAPRIKAPLANTER"

2019-09-03 22:26 I DAG KOM SOFA-DAGEN

Jeg begynte og kjenne på det i går ettermiddag. Måtte legge meg og ta en hvil. Og det har det vært en del dager siden jeg har måttet gjort. Tror jeg?! Jeg går litt i surr med dagene. Jeg syns det har gått ganske jevnt ei stund nå, med sopp og studering av sopp og … Continue reading "I DAG KOM SOFA-DAGEN"

2019-09-02 13:37 EN SUPER SØNDAG

Reklame | Adlibris Jeg fikk besøk i går😊 Anita kom utpå dagen. Da vi begge var våkne nok til å starte med skravling, kaffe/te og sopptur. Vi ble sittende såpass lenge med skravlinga at vi måtte ha et par skiver før vi gikk.  Vi skulle jo ha middag også, men først måtte vi opp i … Continue reading "EN SUPER SØNDAG"

2019-09-01 10:32 I DAG FÅR JEG BESØK

Jeg får besøk av ei venninne i dag. Anita kommer, og vi skal skravle, gå på tur opp i lia og se etter sopp, og vi skal spise middag. Finner vi sopp så blir det soppstuing som tilbehør😁 Mannen var nemlig grei og kjøpte med fløte på bensinstasjonen i går kveld. Jeg kom på etter … Continue reading "I DAG FÅR JEG BESØK"

2019-08-31 18:26 GRESSLØKPESTO

Det hadde jeg aldri hørt om, før jeg leste om hvordan man lager det på bloggen til fruensvilje. Se bloggen hennes her Hun lager utrolig mye godt av det som finnes i hagen hennes og ute i naturen. I dag har jeg fått fullstendig soppforbud av mannen. Hodet mitt klarer ikke å ta inn mer … Continue reading "GRESSLØKPESTO"

2019-08-30 12:03 SOPP OG OSTESMØRBRØD

Når jeg plukker all denne soppen må den jo også spises. Kan ikke lagre alt i fryseren. Så da mannen kom hjem i går kveld ble det ostesmørbrød med stekt sopp til. Vi ville smake på den nye soppen jeg fant i går. Rimsopp.  Og for å slippe og spare på de få kantarellene jeg … Continue reading "SOPP OG OSTESMØRBRØD"

2019-08-29 16:59 LÆRT ENDA EN NY SOPP

Endelig kom jeg meg til skogs igjen. Satt lenge med kaffen og tenkte frem og tilbake. Dusj med hårvask sto som første prio. Og med det lange, tjukke håret mitt tar det en hel evighet. Siden jeg var tidlig våken i dag bestemte jeg meg for å rekke begge deler før mannen kom hjem fra … Continue reading "LÆRT ENDA EN NY SOPP"

2019-08-28 17:38 OPPSKRIFT PÅ BRØD

Som regel blander jeg sammen det jeg har av mel i skapet. Og det må du gjerne gjøre også. Men i dag fant jeg ut at jeg skulle måle opp det jeg brukte, og dele med deg. Så har du en grunnoppskrift og bruke. Det blir 2 store brød. Men du kan også lage rundstykker … Continue reading "OPPSKRIFT PÅ BRØD"

2019-08-28 12:06 BRUK-IKKE KAST

Jeg har muligens en litt stor samlemani på f.eks bokser med lokk. Men det er jammen mye annet som kan brukes mange ganger også. Jeg har funnet frem noen få ting som ikke bør kastes. Selvfølegelig kan man ikke gjemme på alt. Men ta vare på noe da😊 Jeg kjøpte kyllinglår til å sette rett i ovnen her en … Continue reading "BRUK-IKKE KAST"

2019-08-27 12:28 HØST PÅ KVELDEN, SOMMER PÅ DAGTID

Se her, så koselig det ble med gardinbytte😊 Ny duk er lagt på også. Den, og den store lyslykta kjøpte jeg på Gol for en måned siden. Da jeg og min venninne var på vei hjem fra turen vår til Eidfjord. Kjøpte det for en slikk og ingenting. 30,- pr stykk, og det er Black … Continue reading "HØST PÅ KVELDEN, SOMMER PÅ DAGTID"

2019-08-26 17:53 SKAL VÆRE FLINK I DAG OGSÅ

Det er planen i hvert fall… Og gjøre mye her hjemme i dag også.  Selv om jeg ikke har vært fullt så tidlig våken som jeg var i går. Jeg skal fortsette med mer vindusvask og bytte gardinene i hovedstua. Fikk bare ordnet i den lille stua i går. Pluss de kjempestore vinduene i dørene … Continue reading "SKAL VÆRE FLINK I DAG OGSÅ"

2019-08-25 18:49 DETTE ER JEG VELDIG STOLT AV

Jeg har vært litt av en virvelvind i dag. Har stort sett holdt på med noe hele tiden. Men nå har jeg landa trygt og godt i stolen på terrassen.  Herlig temperatur her ennå😁 Har fortsatt bare sommerkjolen på. Middagen er ferdig laget og spist. Og Dino og mannen reiste avgårde for å gå en … Continue reading "DETTE ER JEG VELDIG STOLT AV"

2019-08-25 13:19 FOR EN SØNDAG

Jeg har vært tidlig oppe i dag til meg å være😊 Og her går det unna. Klesvask, vindusvask, vask av gardiner, henger opp nye gardiner. 2 nybakte brød skal snart ut av ovnen. Det er knall-herlig vær. Har på meg en sommerkjole som føles som jeg ikke har klær på i det hele tatt. Deilg … Continue reading "FOR EN SØNDAG"

2019-08-23 19:28 BAKST OG SOPP

Her er gårsdagens bakst. 2  grovbrød  12 rundstykker Og en stor pizza Jeg brukte av det jeg fant i skap og kjøleskap igjen. Så det ble en blanding med hakkede tomater på boks, en boks kidney-bønner, mais, purre, noen småpølser… og sopp! Jeg fikk lov av mannen til å teste piggsoppen jeg hadde fryst ned. Han … Continue reading "BAKST OG SOPP"

2019-08-22 13:05 REGNVÆRSDAG BLE BAKEDAG

Det regner her i dag og det er tomt for brødbakst.  Så mens mannen hadde kameratbesøk på formiddagen satte jeg i gang Mr. Kenwood med en brøddeig. Den står nå til heving  i 2 brødformer over varmt vann i oppvaskkummen. Jeg hørte det ble nevnt hjemmelaget pizza der ute de satt. Og da tenkte jeg…hmmm, … Continue reading "REGNVÆRSDAG BLE BAKEDAG"

2019-08-21 10:24 RYDD, SORTER OG KAST

I dag skal jeg ned til min mor igjen og ha en rydd og kast dag. Det er alt for mye å gå igjennom der. Sist holdt vi på noen timer bare med gardiner og bøker. Tross alt er det samlet ting og tang i over 40 år i det huset. Men et sted må vi jo … Continue reading "RYDD, SORTER OG KAST"

2019-08-20 16:18 ENDELEIG BLE DET HÅRFARGING

En hel evighet har pakka med hårfarge stått på badet. På torsdag var jeg helt klar til å ta den sjauen. Jeg rakk nesten bort til trappa opp til badet, …og så ringte telefonen. Det var yngstemann og kjæresten som ville komme en tur. De lurte på om jeg ville bli med dem og se … Continue reading "ENDELEIG BLE DET HÅRFARGING"

2019-08-19 12:08 LUESTRIKK, BRØDBAKING OG SOPP

Ja.. Det er det det stort sett går i nå om dagen. Jeg føler meg overaskende oppegående også. Har gjort det noen dager nå😊  I går satt jeg og hadde en følelse av at en liten rutine legger seg inn i dagene mine. Det var på en måte godt å tenke på😊 De siste dagene … Continue reading "LUESTRIKK, BRØDBAKING OG SOPP"

2019-08-17 20:02 SOPPTURER

I går bestemte jeg meg for å hoppe over blogging.  Det var så mye annet jeg holdt på med. Rengjøring, strikking, middag og sopptur bl.a. Og ikke bare 1 tur, men 2. Rett oppi lia her da… ellers hadde det sikkert blitt med den ene. Saken er at jeg prøvde meg på og ha med … Continue reading "SOPPTURER"

2019-08-15 10:10 STRIKKING OG HÅRFARGING

I dag må strikkelue og hårfarge gå foran alt annet. Sopp får være sopp og resten av hagebæra ble jeg ferdig med i går😊 Jeg har fortsatt 2 luer på bestilling, så nå må det prioriteres!  Dino har vært våken før meg i dag, og da han vekket meg, så det ut som det hadde … Continue reading "STRIKKING OG HÅRFARGING"

2019-08-14 16:21 FERDIG MED BÆRHØSTING I HAGEN

Det var ikke mye igjen nå på bærbuskene. Jeg fikk 60/40 med rips og solbær. Til sammen 1kg bær. Måtte rense de litt nøyere før det ble kokt sammen til syltetøy.  Så da har jeg laget både ren solbærsaft- og syltetøy.  Og rips/solbærsaft-og syltetøy i år. Og bærbuskene er tomme 😊 Nå kan jeg vente på at … Continue reading "FERDIG MED BÆRHØSTING I HAGEN"

2019-08-14 11:27 HURRA-MEG-RUNDT

Det går litt hurramegrundt i toppen for tiden. Det går i sopp, studering av sopp, bær, og safting og sylting. Noe husarbeid, middag, hår som skulle vært farga, og nå har det sneket seg inn noen syplaner også. Mannen skal nemlig hente et stoffstykke til meg i dag som jeg kjøpte på facebook i går … Continue reading "HURRA-MEG-RUNDT"

2019-08-13 12:35 HAR FÅTT SOPP PÅ HJERNEN

Ja, som noen skrev til meg her ble jeg bitt av basillen etter at jeg tilfeldigvis fant en neve kantareller her en kveld . Den som så mange andre før meg er blitt bitt av. Nemlig sopp!! Det er jo skikkelig spennende😁 Vi gikk en sein kveldstur på søndag.  Det begynte nesten å mørkne før … Continue reading "HAR FÅTT SOPP PÅ HJERNEN"

2019-08-11 10:30 PLANLØS SØNDAG

Her skal det bare slappes av i dag. Mannen er vist ikke helt i form, og jeg for min del har hatt vel mye folk rundt øra de siste 2 dagene. Så i dag skal det bli godt å gjøre ingenting…eller bare det jeg har lyst til . Først og fremst skal jeg pakke meg … Continue reading "PLANLØS SØNDAG"

2019-08-10 21:51 BESØK I HELE DAG

Vi har hatt besøk i hele dag. Først min mor som ble med på loppis på formiddagen.  Og da hun reiste, kom bonusdatter- og svigersønn.  Rakk å sette i gang Mr.Kenwood med en ny brøddeig før de kom. Vi som pleier å sitte ute under tak hele sommeren måtte emigrere inn i dag, da besøk … Continue reading "BESØK I HELE DAG"

2019-03-31 21:19 SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE

Her kommer spørsmålene og svarene på spørsmålsrunden 🙂 1. HVA GJØR DU FOR Å LAGE DEG EN FIN DAG? Da prøver jeg å ikke legge en en eneste plan. Tar dagen som den kommer. Og gjør bare det jeg har lyst til der og da. 2. HAR DU NOEN FOBIER? Nei, det har jeg heldigvis … Continue reading "SVAR PÅ SPØRSMÅLSRUNDE"

2019-03-31 15:32 MASSE Å LÆRE

I dag har jeg fått nye gode råd fra Deveny . Jeg har masse å lære. Men dette her er veldig interessant.   Hun ser på teksten min og gir meg tilbakemeldinger. Noe jeg er kjempeglad for 🙂  Nå skal jeg lese om tipsene hun har gitt meg. Dette er jo ting som ikke jeg tenker på. Jeg bare durer … Continue reading "MASSE Å LÆRE"

2019-03-30 22:48 GODNATT-MAT

Har vært på jobb i dag. Fra 14.00- 21.00. Ble kasta inn i full trafikk med kunder, papp og varer med en gang jeg begynte, så nå er jeg helt ør i hodet. Når jeg drar hjemmefra en time før jobb og er hjemme en time etter, sånn ca, da blir dagen lang.  Det ble … Continue reading "GODNATT-MAT"

2019-03-29 12:43 PLANTENE OG ROMANEN SKAL VOKSE I DAG

Nå har mannen reist avgårde en tur. Så jeg skulle få noen timer helt for meg selv. Nå har det vært så folksomt rundt meg noen dager at det blir veldig godt 😊 Vi har vært ute i solveggen alle sammen noen timer. Dino,mannen, jeg og noen av plantene. Så nå gror det i krukkene, … Continue reading "PLANTENE OG ROMANEN SKAL VOKSE I DAG"

2019-03-29 00:54 SPØRSMÅLSRUNDE

Da lager jeg en liten spørsmålsrunde jeg. For de som vil vite mer om meg😊😊 7 kommentarer

2019-03-28 22:40 TRAVLE DAGER

Nå er jeg så glad jeg kan legge meg under dyna hjemme. Hjemme hos mannen min. Det er tydelig at vi ikke er så vandt til å være fra hverandre over natta.  Jeg har sovet hos min mor i natt, for å klare å stå opp og bli med henne innover til Oslo. Nærmere bestemt Ullevål … Continue reading "TRAVLE DAGER"

2019-03-28 00:32 DET BLE EN LANG DAG

Nå hadde jeg sovnet, men våknet igjen av at jeg hoster opp kveldsmaten. Det blir mye syre i magesekken. Og jeg har glemt å bestille nye tabletter. Det må jeg huske å gjøre i morgen . Vi rakk å spise middag før vi reiste nedover for å feire barnebarnet sitt 11 årsdag. Deilig ørretfilet.  Kjempegodt😊 … Continue reading "DET BLE EN LANG DAG"

2019-03-27 12:39 PLANTENE OG JEG LEVER

Arbeidsdagen i går er unnagjort. Overlevde nok en gang😊 I dag var jeg våken ved 10-tida. Det er litt tidligere enn vanlig. Spesielt etter ei seinvakt. Men det er jo strålende sol i dag, og vi har sittet ute ei god stund.  Frokosten er nettopp inntatt: eple, banan og vaniljekesam . Det får holde frem … Continue reading "PLANTENE OG JEG LEVER"

2019-03-26 10:36 OPPLADING TIL JOBB I KVELD

Ja, da er dagen for jobb kommet igjen. Jeg skal ikke begynne før klokka 16.00, men reiser herfra ved tre-tida. Jeg har vært oppe og tatt en kaffekopp med mannen . Men nå har han og Dino reist avgårde en tur.Jeg har satt vekkeklokka på 13.30, og håper å sove litt til. Ellers blir det … Continue reading "OPPLADING TIL JOBB I KVELD"

2019-03-25 19:21 UTE OG LUFTA HÅRET

I dag har vi vært flinke igjen da 🙂  Vi har gått tur! 3 av 4 dager på rad. Og selv om det ikke ble så langt, var det tungt nok. Vi fant nemlig et skispor som vi kunne følge over jordet og komme igjen rett ved gården. Det er bare andre vinteren vi bor … Continue reading "UTE OG LUFTA HÅRET"

2019-03-25 11:21 ER BLITT SÅ GLAD I ERTER

I det siste har vi fått skikkelig smaken på erter. Det begynte med ertesuppe som jeg har laget noen ganger.  Senere kjøpte vi kikerter, som også var veldig godt å blande i middager.  Og i går ble denne retten til. Med 1 boks tørkede erter( grønne). Jeg kokte opp makaroni. Og la i bunnen på … Continue reading "ER BLITT SÅ GLAD I ERTER"

2019-03-24 19:56 FRIDAGER HJELPER PÅ KROPP OG SJEL

Selv om dagen i dag har vært i hvilemodus, har jeg ikke stressa opp hode mitt med noe. Jeg har nemlig enda en dag fri før jeg skal på jobb igjen. Og guuuud hvor godt det har vært med noen dager i null-stressmodus. Siste, og eneste dag jeg har vært på jobb denne uka var … Continue reading "FRIDAGER HJELPER PÅ KROPP OG SJEL"

2019-03-24 14:03 4 DAGERS FORSKJELL

Den ene planta mi er satt opp i høyden for å være utenfor rekkevidden til Dino. Dermed står den sånn til at jeg går forbi den hver gang jeg skal ut og inn verandadøra. Da blir det jo til at jeg kaster et blikk bort på den. Dette bilde tok jeg for 4 dager siden. … Continue reading "4 DAGERS FORSKJELL"

2019-03-24 10:49 SØNDAG

I dag våknet jeg litt tidligere enn jeg pleier.  Vi har spist en god frokost med kokte egg og iskald melk. Et par kaffekopper har det også blitt. Men nå må vi vist ha en liten blund på øyet før vi starter dagen skikkelig. Det skal nemlig bli en tur på oss i dag også.  … Continue reading "SØNDAG"

2019-03-23 15:30 FLINKE I DAG OGSÅ

Jammen har vi kommet oss ut på en liten tur i dag også 🙂 Og fotoapparatet var med. Det ble ikke mer enn 2 km i dag heller, men det er en god start. Noen har lekt seg ute på jordene her i går kveld med snøscooter. Det var nok det Dino reagerte på, men … Continue reading "FLINKE I DAG OGSÅ"

2019-03-22 18:41 COWBOYGRYTE

Dette vil jeg kalle ei cowboygryte. Den smakte utrolig godt. I dag har jeg gått for bønner og kikerter til middag. Slettes ikke dumt😊 Det jeg har brukt er: 400 g kjøttdeig av svin. Men den kan fint  byttes ut med annen kjøttdeig/karbonadedeig. 2 bokser tomatbønner 1 boks kikerter 2 gulrøtter  1/2 brokkoli 2 knuste … Continue reading "COWBOYGRYTE"

2019-03-22 15:35 SNØ OG TRIM

Som dere ser har vi fortsatt nok snø. Og i går gikk takraset fra uthuset.  Jeg tror ikke vi kommer inn der før til sommeren. Heldigvis holdt det seg akkurat klar av veien ut fra gården.( der jeg står og knipser bilde).   Vi har vært superflinke i dag. Kledde på oss å gikk 2 … Continue reading "SNØ OG TRIM"

2019-03-21 17:45 DET SPIRER BÅDE HER OG DER

Nå spirer og gror det i toppen på både plantene mine og meg😊   Bare se her: Hva som spirer i toppen min er litt vanskelig å ta bilde av. For det meste foregår innvendig der nå.. I går natt f.eks ble jeg ganske godt kjent med noen av karakterene i romanen min. Det var … Continue reading "DET SPIRER BÅDE HER OG DER"

2019-03-21 14:30 TRAVEL MUFFINS

Når det sitter to utålmodige  mannfolk ute og vil ha kake, da blir det gjort i hurtigfart.  Indegriensene rekker nesten ikke å få gjort seg klare til bruk. De skal jo egentlig ha romteperatur før de skal blandes. Men jeg rakk å la de stå litt fremme før jeg i det hele tatt sa noe om at … Continue reading "TRAVEL MUFFINS"

2019-03-20 22:03 LUNSJ PÅ JOBB

Endelig er det kvelden og mørkt, og jeg har lagt meg godt til rette under dyna for å se på TV. Har vært på jobb i dag. Stabla og satt inn varer stort sett.  Da en kollega og jeg holdt på med hermetikken ble vi litt opptatt av hva som var godt og ikke av … Continue reading "LUNSJ PÅ JOBB"

2019-03-19 12:13 TENKE, TENKE, TENKE

Etter et par møkkadager, er jeg oppe og går igjen i dag. I hvert fall foreløpig. Masse planer ruller inn mens jeg sitter her med kaffekoppen. Men det som må stå øverst på lista er å få tatt en dusj. Ser jo ut akkurat som jeg har følt meg de siste dagene. Sola skinner og … Continue reading "TENKE, TENKE, TENKE"

2019-03-18 17:22 KYLLING, NUDLER OG GRØNNSAKER

Jeg deler en rett til de som har det travelt. Jeg har som vanlig bare brukt det jeg hadde her hjemme, så det er bare å fylle på med mer og andre grønnsaker for de som vil. Jeg har brukt 1 pakke med kylling lårfilet. Krydret den med hvitløkspulver og kyllingkrydder.  Stekt de ca 3 min … Continue reading "KYLLING, NUDLER OG GRØNNSAKER"

2019-03-18 11:33 DINO REPERATØR.

I går kveld skulle mannen min se litt på den ødelagte telefonen min. Og det skulle jo selvfølgelig Dino også da. God hjelp med andre ord.  Bildene ble ikke så tydelige, men her er assistenten: – Far.. jeg klarer jeg også, få se litt bare. Sånn kanskje?? – Får da… du trenger vel ikke skrutrekker til … Continue reading "DINO REPERATØR."

2019-03-17 19:59 JOBB I GÅR. SOVET I HELE DAG.

Dette her er faktisk helt ubrukelig.  Det er såvidt jeg klarer å holde telefonen å skrive her jeg ligger. Og her har jeg ligget i absolutt hele dag og sovet . Med unntak av frokost, ett innlegg på morgenen, og mat en gang til i løpet av dagen Nå har jeg våknet litt , men lukker jeg … Continue reading "JOBB I GÅR. SOVET I HELE DAG."

2019-03-17 09:10 DET BLOMSTRER INNE

Inne skjer det ting. Det kommer nye skudd på plantene, og en blomstrer som bare det. Se her. Jeg oppdaget skuddene i går 😊   Og denne har kommet med en ny blomst. Det er moro å følge med når det endelig skjer noe. Men ute derimot, der er jeg ikke fornøyd med det som … Continue reading "DET BLOMSTRER INNE"

2019-03-16 11:39 NØDLØSNING

Her har kaffetrakteren gått føyka, og vi har ikke kjøpt ny enda. Så her er nødløsningen.  Skau-utstyret til mannen.  Den funker den 😊 Så nå sitter vi her og drikker kokekaffe, før jeg må reise på jobb. Jeg fikk ny (brukt) telefon i går, men simkortet må byttes, så jeg får ikke ringt med den. … Continue reading "NØDLØSNING"

2019-03-15 18:47 JIPPI… NY TELEFON

Endelig har jeg fått ny telefon.  Den virker som den skal. Jeg skriver på den nå. Tok et bilde av Dino for å teste kameraet også. Her er han 🙂 Han har vært snill som et lam i dag faktisk. Selv om vi har vært alene hjemme. Det er ikke så mye fornuftig jeg har … Continue reading "JIPPI… NY TELEFON"

2019-03-15 11:56 MOOOOOR….JEG VIL INN!!!

I dag reiste mannen avgårde for å skaffe meg en ny telefon. Snille mannen min. En kamerat av han hadde en til salgs. Han bor et godt stykke fra oss, så Dino og jeg blir alene hjemme i dag. Dino måtte selvfølgelig ut for å se hva far skulle da han gikk ut døra. Alt … Continue reading "MOOOOOR….JEG VIL INN!!!"

2019-03-14 19:27 ENKEL METTENDE SALAT

I dag hadde vi besøk igjen, så det måtte bli en enkel middag på oss i ettermiddag. Mannen i huset elsker pastaretter, men i dag valgte jeg og lage en salat i stedet for det vanlige pastamiddagen med kjøttdeig og løk. Han fikk makaronien sin, men i kald variant. og det ble en suksess 🙂 … Continue reading "ENKEL METTENDE SALAT"

2019-03-14 07:07 BILEN ER REDDA

Bilen var ikke tauet vekk, men den ble jo brukt som brøytebil for å komme inn på plassen så den sto temmelig godt fast der også. Les forrige innlegg  HER . Det var litt av en dag. Siden jeg plutselig ikke har telefon lenger måtte jeg ta med kameraet mitt for å knipse noen bilder i går. Det … Continue reading "BILEN ER REDDA"

2019-03-13 12:58 ER DET MULIG

Er det mulig altså?? I går var det tydeligvis ikke min dag. Det første jeg fikk høre da jeg våknet, var at kaffetrakteren var gått føyka. Og da jeg var på jobb, mistet jeg telefonen i gulvet i pausa. Plopp… så var den like død som trakteren. FA..!! Og ikke nok med det. Jeg måtte … Continue reading "ER DET MULIG"

2019-03-12 12:34 MER JORD OG STØRRE POTTER

Her har en stakkar som var på vei ut av den lille potta si fått noe større og vokse i. Ny jord, større plastpotte og en helt ny veggpotte.  Nå skal den få lov til å bre seg utover veggen. Denne her har også fått større plastpotte og mer jord.  Som dere kanskje ser er den … Continue reading "MER JORD OG STØRRE POTTER"

2019-03-11 20:42 KLART TIL Å SÅ OG PLANTE OM

I ettermiddag kom vi oss avgårde på en liten shopping runde. Det er neimen ikke værst. Vi var på Rusta i Krokstadelva en tur. Der fikk jeg kjøpt litt småtterier. Blant annet tomatfrø og  dette lille drivhuset med småpotter. Jeg har tenkt til å så paprikafrø i noen av dem også. Det gjorde jeg nemlig … Continue reading "KLART TIL Å SÅ OG PLANTE OM"

2019-03-11 13:01 KNALLVÆR, MEN TRØTT

Her våkna jeg til knallvær i dag også. Og selv om jeg sov alt for lenge igjen, har jeg sittet litt ute i sola med mannen og besøket hans.  Jeg får ikke øya skikkelig opp enda, så jeg gikk inn for å skrive litt her.  Som dere ser er det mer enn nok med snø … Continue reading "KNALLVÆR, MEN TRØTT"

2019-03-10 18:48 UTSIKT FRA SOFAEN

Ja dette er stort sett hva jeg har sett i dag. Det ble en sofadag. Men har fått med meg noe av sporten da. Og det er jo spennende. Spesielt syns jeg skiskyting er moro å se på.    Frokosten ble sein, men god. Vi fylte et frokostbrett med masse pålegg, brød og melk, og kosa … Continue reading "UTSIKT FRA SOFAEN"

2019-03-10 15:31 PLANTER SOM SKRIKER ETTER MER JORD

Ligger her og ser meg rundt på alt jeg skulle gjort. Bare trøtt og energiløs i dag. Sola skinner og jeg hadde masse planer i dag…men, men, det kommer en dag i morgen også.  Jeg har sett ei stund at flere av plantene mine skriker etter mer jord og større potter.  Denne her kjøpte jeg i … Continue reading "PLANTER SOM SKRIKER ETTER MER JORD"

2019-03-09 20:53 MIN SØNN SOM KOKK

Her er han i farta da. I full gang med kokkelering og øl-smaking da vi kom. Menyen hadde han valgt selv, og vi var spente på hva som skulle serveres. Det ble svinesteik, saus, poteter og honning-glasserte epler, svisker og rødløk. Det smakte kjempegodt!! Ingen av oss trodde vi likte svisker, men det var jo … Continue reading "MIN SØNN SOM KOKK"

2019-03-09 12:52 I DAG SKAL VI UT PÅ BESØK

Nå er det bare dusjing og påkledning som står igjen, så er vi snart klare til å reise på besøk til min mor.  Det begynner å bli en stund siden vi var der sist begge to.  Sønnen min liker å lage mat, så han skal stå for middagen. Han har muligens arvet et gen fra … Continue reading "I DAG SKAL VI UT PÅ BESØK"

2019-03-08 20:44 SKAL PRØVE Å LAGE SELV

I kveld var vi en kjapp tur på butikken. Begge var litt fyste, men ikke spesielt sultne. Så vi kjøpte bare det vi måtte ha. Men vi kom over disse i kjøledisken. Og vi likte begge typene begge to 😊 Da blir jo jeg selvfølgelig nysgjerrig på hva det inneholder. Jeg liker å lage maten … Continue reading "SKAL PRØVE Å LAGE SELV"

2019-03-08 12:36 SNØ, SNØ, SNØ

Nå har jeg fått nok av snøen denne vinter’n. Trodde virkelig ikke det skulle bli så ille i år som i fjor. Men etter værmeldinga her ser det ikke ut til at det skal gi seg enda.  Så i dag har vi vært ute og fått bort litt. Må nok ut en tur til seinere … Continue reading "SNØ, SNØ, SNØ"

2019-03-07 22:18 SVART PÅ TV-SKJERMEN OGSÅ

Der forsvant signalene på tv’n midt i et program jeg så på. Og mannen har sovna så han får ikke hjelpa meg med å få snøen av parabolen. Da får det bli litt blogging og blogglesing da.  Jeg hadde et lite lysglimt tidligere i dag, men plutselig datt jeg ned i mørke igjen.  Medisin er inntatt på … Continue reading "SVART PÅ TV-SKJERMEN OGSÅ"

2019-03-07 13:05 LITT HER OG LITT DER

Etter x antall kaffekopper har jeg nå begynt så smått med noe både her og der. Mannen i huset har dratt avgårde for noen timer, og Dino og jeg er alene hjemme. Samtidig som jeg sitter her med kaffen, finner jeg ut at jeg skulle gjort 100 ting. Men hode er ikke helt med.  En maskin … Continue reading "LITT HER OG LITT DER"

2019-03-06 22:32 LITT BEDRE I DAG

I dag har det ikke vært like svart som i går kveld. Heldigvis tok medisiner bort det verste mørke.  Jeg har sovet en del i dag, og fungert litt på kjøkkenet.  Faktisk har jeg langt utpå dagen satt en brøddeig og nå i kveld laget hjemmelagde karbonader til oss. For meg er det litt terapi i … Continue reading "LITT BEDRE I DAG"

2019-03-06 08:27 MØRKT MØRKERE SVART

Det ble ingen strikking på meg i går kveld. I hodet mitt gikk det fra mørkt til mørkere og plutselig gikk hele rullgardina ned og det ble farlig svart.  Da kommer tanker om poenget med å være her på jorda, hva er vitsen, hvem vil savne meg så veldig lenge før det går over.    Det … Continue reading "MØRKT MØRKERE SVART"

2019-03-05 17:24 MENTAL HEALING MED STRIKKETØY

Hei hei.. da har jeg en fridag igjen. Den startet med besøk til mannen nok en gang. Og jeg ble sittende på kjøkkenet og drikke masse kaffekopper med dem. Egentlig før jeg var helt våken.  Ved 14 tida reiste besøket og jeg kunne endelig lage meg noen frokost-skiver. Kunne ikke få de fort nok i … Continue reading "MENTAL HEALING MED STRIKKETØY"

2019-03-03 20:26 VI BLE SKJEMT BORT I DAG

I dag kom jammen bonusdatter- og svigersønn på besøk igjen. Alltid koselig det 😊 De var på handletur til Sverige i går, og tror dere ikke de hadde kjøpt med litt til oss også 😊 Og attpå til kommer de kjørende helt opp til oss med det i dag. Og ikke bare det. Mannen ble … Continue reading "VI BLE SKJEMT BORT I DAG"

2019-03-01 14:06 DAGEN FØR ARBEIDSDAG

I morgen er det jobb igjen. Jeg syns faktisk jeg har fått litt ut av fridagene denne gangen. Fungert nogenlunde. Men i dag tror jeg ikke det blir gjort mye her.  Jeg gjorde et forsøk på å sove uten sovemedisin i natt. Og da ble søvnen deretter.  Har ikke peiling på når jeg egentlig sovnet. … Continue reading "DAGEN FØR ARBEIDSDAG"

2019-02-28 18:35 SIER MEG FORNØYD

Et par av gulvene er vasket. Blomstene er vannet. Oppvaskmaskin og vaskemaskin har gått hver sin runde. Mr. Kenwood fikk et lite oppdrag i forbindelse med middagen. Han fiksa gulrøttene 🙂 De gode koljekakene fra butikken hos oss, ble både tina opp og varmet ferdig inne i stekeovnen. Til slutt ble det en lettvin og god … Continue reading "SIER MEG FORNØYD"

2019-02-28 14:03 HEI SVEIS

Da er jeg våken igjen. Har sovet som en stein i natt. Kikka spent på klokka da jeg slo opp øya, og håpa jeg hadde våknet til nogenlunde tid. Men den gang ei. Klokka var 12.30!!   Jeg burde jo ikke blitt overrasket.  Jeg var i fin trav i går, etter jobb dagen før. Og det … Continue reading "HEI SVEIS"

2019-02-27 23:35 HAR VÆRT VÅKEN I DAG GITT

Selv om jeg var på jobb i går kveld med godt tempo, har jeg vært oppegående i hele dag 🙂   Jeg er ikke hjemme før midnatt når jeg jobber kveldsskift . Og det går gjerne minst 1 time etter det innen jeg kan tenke på å legge meg. I natt har jeg vært masse … Continue reading "HAR VÆRT VÅKEN I DAG GITT"

2019-02-27 15:48 DINO, MENNESKE ELLER HUND?

Jeg tror ikke Dino helt er klar over at han er en hund. Han er jo egentlig en Finsk Støver, men helst vil han være en av oss. Altså menneske og fullverdig familiemedlem. Han vil ha egen stol da vi sitter på kjøkkenet, sofaen er like mye hans som vår, og ute har han også funnet … Continue reading "DINO, MENNESKE ELLER HUND?"

2019-02-26 12:59 FIKK BRUKT FANTASIEN LITT I GÅR

I går våknet jeg til live engang utpå formiddagen.  Etter flere kopper kaffe, og opprydding etter Dino, ( se gårsdagens innlegg )kom mannen hjem etter et sykehusbesøk. Ikke lenge etter fikk han besøk, og jeg satte meg ved pc’n.  Der kom jeg faktisk i gang med romanen min igjen. Det tar sin tid, siden jeg … Continue reading "FIKK BRUKT FANTASIEN LITT I GÅR"

2019-02-25 14:18 FRUKTSALAT, OST OG KJEKS

Det var det som ble servert til første bordsetting på lørdag.   En stor bolle med frukt, vaniljesaus, vaniljekesam, salt og søt kjeks og litt forskjellige ostetyper. Vi var fire stk, og det holdt med en stor bolle med frukt. Til neste bordsetting, som overlappet den første og var av den yngre garden,ble det servert … Continue reading "FRUKTSALAT, OST OG KJEKS"

2019-02-25 12:37 DETTE ER DET JEG VÅKNER TIL

Hos noen begynner det å spire og gro i beddene ute . Hos meg både spirer og gror det på teppene og stuegulvene.   Ute er det hvitt og fint ennå, kan ikke påstå det er så fint inne her.  Snøen har minka litt, og det har også den ene planta mi inne gjort. Sånn ser det stort sett … Continue reading "DETTE ER DET JEG VÅKNER TIL"

2019-02-24 21:57 1 sosial dag=1 dag med søvn etterpå

Syte-einnlegg: Nå er jeg så oppgitt, lei og deppa over at ting ikke kan fungere med noe som helst. I går hadde vi en lang dag med besøk  og det var bare koselig . Men da man bruker absolutt hele dagen etter på kun å sove og spise, da betyr det at man har omtrent … Continue reading "1 sosial dag=1 dag med søvn etterpå"

2019-02-24 07:28 VÅKNA KLOKKA 7???

I alle verden.  Så tidlig våken? Eller våken og våken fru Blom. Øynene er så vidt oppe ihvertfall . Jeg har vært oppe og tatt en halv kaffekopp med mannen på kjøkkenet. Han er jo oppe før fuggel’n fiser, hver eneste dag . Nå har jeg stupt inn på sofaen under pleddet. Leser og skriver … Continue reading "VÅKNA KLOKKA 7???"

2019-02-22 22:59 DETTE BLE VALGT I DAG

Håret ble farget. I noe så spennende som mørk brun farge. Men det trengtes veldig  nå. Så det var godt å få gjort det😊     Ellers har jeg klart å holde meg våken i hele dag.  Det er jo også bra.  Og da jeg måtte ut døra for å dra i butikken, tok jeg meg en … Continue reading "DETTE BLE VALGT I DAG"

2019-02-22 13:46 VELGE UT DAGENS GJØREMÅL

Det er litt kjedelig å ikke våkne før langt utpå formiddagen. Men da jeg fungerer best på kvelden er det ikke så mye å gjøre med . Er nok et utprega B- menneske. Frokosten er nettopp unnagjort i stua med sport på tv. Og etter den er jeg liker trøtt igjen. Æsj altså .. Mannen fikk besøk … Continue reading "VELGE UT DAGENS GJØREMÅL"

2019-02-21 18:37 ENDA EN DAG BORTEVEKK

Tja.. hva skal man si. Enda en dag rett  i vasken. Men man kan vel ikke klage kanskje, så lenge noen dager fungerer.   Det er bursdagen til mannen i dag, men her har det ikke vært mye til liv. Heldigvis er det ingen som kommer for å feire i dag.  Det er bare torsdag i dag … Continue reading "ENDA EN DAG BORTEVEKK"

2019-02-21 13:44 DOMINO-EFFEKT?

Nå har det vært så mange innslag på nyhetene om overfall og drap med kniv.  Helt fra overfallet i en Kiwi- butikk kom på tv nyhetene, har jeg tenkt at dette kommer til å utløse ideer hos andre tvilsomme personer.   Og ganske riktig.  Det har vært flere tilfeller i etterkant. Og nå har til og … Continue reading "DOMINO-EFFEKT?"

2019-02-20 22:55 SÅ ER DENNE DAGEN OVER

Dagen endt og penga  tjent 😊 Syns det ble en lang arbeidsdag i dag, selv om den ikke var lenger enn vanlig.  Men når  man jobber fra 10.00- 18.00 er i grunnen hele dagen gått . Spesielt da man skal handle litt også før man kommer ut døra på jobben.   Klarte selvfølgelig å glemme noe også, … Continue reading "SÅ ER DENNE DAGEN OVER"

2019-02-20 07:41 PÅ JOBB MED BOK I HODET

Sitter her å våkner opp med kaffekoppen og mannen.   Jeg skal snart reise på jobb.  Det kan nok hende kan bli gøy , siden jeg har hodet fullt av bok. Jeg ble sittende til langt på natt med den i går.  Klarte til slutt ikke å holde øynene oppe lenger og måtte gi meg. Men … Continue reading "PÅ JOBB MED BOK I HODET"

2019-02-19 11:13 ALENE HJEMME PÅ FORMIDDAGEN

Det er litt godt noen ganger. Siden hodet mitt styrer fælt med masse rart på en gang. Nå kan jeg bare la det surre litt i fred og ro . Men jeg må jo skryte litt av mannen da. Han hadde vært ute og handla frokost til meg og kjørt hjemmom med det før han dro … Continue reading "ALENE HJEMME PÅ FORMIDDAGEN"

2019-02-17 22:35 HURRAMEGRUNDT I MORGENKÅPE

Her har fru Vims vært i farta i dag.  Sov som vanlig alt for lenge. Men da jeg først kom meg ut av senga, sto planene i kø. Først begynte jeg å kladde litt til romanen. Måtte være litt stille siden mannen hadde begynt på fomiddagsluren alt. Fikk ikke skrevet mange linjene før han våknet  igjen, men jeg … Continue reading "HURRAMEGRUNDT I MORGENKÅPE"

2019-02-17 18:20 VENNINNER PÅ TUR TIL PRAHA

Min venninne, som jeg også jobber sammen med begynner å bli reiselysten. Hun drikker masse caffe latte hver dag. Og plutselig her en dag da hun kjøpte en, fikk hun en følelse av å være ute på storby- ferie.  Det var nok sola og noen plussgrader som gjorde det. Vi har vært på mange turer sammen … Continue reading "VENNINNER PÅ TUR TIL PRAHA"

2019-02-16 11:46 FORTSATT MYE SNØ, MEN DET ER SOL :)

Det er masse snø her hos oss ennå. Men sola og mildværet har tatt en del.   Nå sitter vi faktisk ute på uteplassen vår med kaffen. Sola står rett på for øyeblikket, men den er så lav at den snart blir borte bak stabburs-taket akkurat her vi sitter.  Vi venter på et takras fra låvetaket. Kanskje det … Continue reading "FORTSATT MYE SNØ, MEN DET ER SOL :)"

2019-02-14 17:55 DET TOK SIN TID I DAG

Endelig er vi hjemme igjen. Operasjonen gikk fint. Det er godt mannen er ferdig med den. Nå er det bare å vente på bedring 🙂 I  5.5 timer har Dino og jeg ventet i Kongsberg.  Dino stakkar har vært i bilen nesten hele tiden. Utenom et par lufteturer. Heldigvis var det grei temperatur ute i … Continue reading "DET TOK SIN TID I DAG"

2019-02-14 11:54 MANNEN ER INNE OG OPERERES

Vi har vært i Kongsberg siden halv 11. Mannen hadde time til operasjon kl. 11.  Han er på dagkirurgisk, så jeg aner ikke hvor lang tid det tar.  Nå blir han kanskje kvitt alle betennelsene han har hatt i armen/albuen. Den siste var VELDIG vond, og albuen så ut som en rød tennisball.  Heldigvis er … Continue reading "MANNEN ER INNE OG OPERERES"

2019-02-13 21:41 FIN NATUR HOS OSS

Det er fin natur her hvor vi bor.  Måtte stoppe på brua ikke langt hjemmefra for å knipse dette bilde.  Dette her er tatt rett utafor gårdsplassen. Dette er tatt fra uteplassen/ stuevinduet.  Med disse bildene ønsker jeg alle en god natt 🙂   #natur #vinter 1 kommentar

2019-02-13 16:35 PROPELL PÅ JOBB I GÅR KVELD

I går var jeg litt småirritert da jeg kom på jobb. Jeg jobber som sagt i en matbutikk, og der er det et tempo uten like som skal holdes. Varer som skal lempes, sorteres og plasseres ut i hyllene. (Og jeg skal love dere at alt ikke veier så rent lite.)  Tempoet skal være høyest … Continue reading "PROPELL PÅ JOBB I GÅR KVELD"

2019-02-12 13:28 JOBBEKVELD

Da er fridagene over.  I kveld blir det jobbing igjen. Må snart begynne og gjøre meg klar. Det er ikke så allverdens mye jeg har fått gjort i løpet av fridagene. Men bittelitt er det jo.  Denne uka skal jeg jobbe 2 kvelder. I kveld og på fredag. Jeg syns det er deilig å slippe … Continue reading "JOBBEKVELD"

2019-02-11 20:55 KOTELETTER MED NYTT FØLGE

Nå har vi kosa oss med middag til The Voice . Kom oss ut døra utpå ettermiddagen. Vi var nødt til å ta en handletur. Og til middag i dag ville jeg ha litt andre smaker enn det som gjerne går igjen her. Endte opp med å lage koteletter med ost, søtpotetmos med persillerot og … Continue reading "KOTELETTER MED NYTT FØLGE"

2019-02-11 12:56 LANG DAG I GÅR

Så ligger man her igjen da.  Dagen ble alt for lang i går. Klarer ikke å våkne i dag. Men jeg ser jo ut på det knallværet . Jeg har så lyst til å kle på meg å gå ut en tur, men hodet er fullt av summende bier, og klarer ikke å bestemme seg for hva det … Continue reading "LANG DAG I GÅR"

2019-02-10 09:11 SETTE BRØDDEIG PÅ MORRAN

Måtte litt ekstra tidig opp i dag. Var nødt til å sette brøddeig. La den heve ferdig, og få den i former. Så får mannen sette de i ovnen da de er ferdig etterhevet. Da har han ferskt brød i dag mens jeg er avgårde.  Det er personalmøte på jobben fra 12-14 i dag. Og det … Continue reading "SETTE BRØDDEIG PÅ MORRAN"

2019-02-09 12:11 12 ting jeg kan velge å gjøre i dag

Ting som bør gjøres i dag : 1. Ta en dusj 2. Ta en titt på vaskebøtta 3. Fylle  bøtta med såpe og vann 4. Ta den med på ei runde i huset 5. Rydde vekk rot som ligger på spisestuebordet. 6. Bytte duk på samme bord. Ting jeg har lyst til å gjøre : 1. Orke å stå … Continue reading "12 ting jeg kan velge å gjøre i dag"

2019-02-08 17:56 DET DURER I HODET OG KROPPEN

Nå tror jeg at jeg skal si meg fornøyd med dagen. Hodet durer, det piper i ørene og kroppen er som gelé. Jeg har sovet litt stykkevis og delt  i natt . Og var seint oppe på formiddagen i dag. Etter en kaffekopp med mannen hadde jeg mest lyst til å gå og legge meg … Continue reading "DET DURER I HODET OG KROPPEN"

2019-02-08 13:35 MILD OG GOD GRYTE TIL 2

Denne milde, gode gryta ble til i går kveld. Siden vi bare er 2 stk, laget jeg alt i stekepanna . Her er det som må til: 1 pk svinekjøtt i strimler stekesmør/olje 1/2 løk 2 gulrøtter 1/2 brokkoli pluss halve stilken 2 hvitløksfedd  1 liten boks ananas i biter pluss litt av væsken  1 … Continue reading "MILD OG GOD GRYTE TIL 2"

2019-02-07 14:20 BIPOLAR NEDTUR, ORKER IKKE Å STARTE DAGEN ENDA

Jeg klarte å fullføre arbeidsdagen i går. Heldigvis, og nå har jeg fri noen dager. Datteren min var innom butikken i går.  Og hun sa jeg hadde vært ganske høytflyvende ei stund nå, så hun hadde bare venta på at nedturen kom . Og det burde jeg jo vite selv også. Jeg er jo klar … Continue reading "BIPOLAR NEDTUR, ORKER IKKE Å STARTE DAGEN ENDA"

2019-02-06 07:34 NY DAG, NYE MULIGHETER

Da har jeg klart å våkne i dag også da.  Eller rettere sagt, mannen min hjalp meg med det. Stakkaren har vært  våken mesteparten av natta, og enda så har hadde han stått opp for å ha kaffen klar og vekke meg <3 Nå klarte han ikke å holde øynene åpne lenger, så han måtte … Continue reading "NY DAG, NYE MULIGHETER"

2019-02-05 21:16 Kalorier til kvelds.

Måtte manne meg opp å bli med i butikken i kveld . Mat må man jo ha. Fysne og fæle som vi var begge to, endte vi med å droppe middagen og gå for fruktcocktail og ananas på boks  i dag.  Druknet i vaniljesaus ble det godt til dessert etter et par brødskiver.Hadde ikke orka å … Continue reading "Kalorier til kvelds."

2019-02-05 15:15 VIL SÅ MYE, MEN DET MÅ BLI LADEDAG

Jeg vil, jeg vil, men jeg får det ikke til!! Det er så mye jeg har lyst til å gjøre i dag da jeg har fri. Men det er egentlig bare å kapitulere.  Innser med dalende humør at det blir sofaen, med dyna og puta .  Var jo på jobb i går, og da jeg … Continue reading "VIL SÅ MYE, MEN DET MÅ BLI LADEDAG"

2019-02-03 23:35 DAGEN GIKK LITT FOR FORT.

Ja, da er dagen over da . Og jeg må prøve å sove noen timer. I morgen er det jobb igjen og jeg må tidlig opp.  Det verste jeg vet. Jeg får helt panikk for å ikke få sovet nok. Og da klarer jeg ihvertfall ikke og sovne.  Har satt klokka på vekking 07.00. Det … Continue reading "DAGEN GIKK LITT FOR FORT."

2019-02-03 14:43 PRIORITERINGER PÅ EN SØNDAG

I dag sto jeg opp til det knallværet.  Sola var fremme og himmelen knallblå. Men som vanlig var jeg treg , og klokka var halv 12 alt.   Etter inntak av x antall kaffekopper og skravlings med mannen , begynte jeg endelig å våkne til liv.  Vi fant ut at det ville vært fint å kommet seg ut … Continue reading "PRIORITERINGER PÅ EN SØNDAG"

2019-02-02 10:51 100 IDÉER TIL BOKA MI I NATT

I går kveld kom jeg litt igang med boka mi igjen. Det var mye retting først, men så var jeg igang. Klokka gikk alt for fort . Jeg ble nødt til å prøve å sove. Skal jo på jobb i dag. Men det ble ikke så lett å sove gitt. Tankene var i boka hele … Continue reading "100 IDÉER TIL BOKA MI I NATT"

2019-02-01 18:03 EN DAG MED FÅ TIMER.

Dagen blir ikke lang, når du står opp halv to og er ferdig med frokosten halv tre. Vi hadde jo en fin dag i går. Var superfornøyde etter turen vi kom oss ut på. Men jeg fikk ikke sove før langt på natt allikevel.  Så dagen i dag blir kort. Her har det kommet nok … Continue reading "EN DAG MED FÅ TIMER."

2019-02-01 14:33 Utfording. Dikt

Jeg så nå at Frodith er ute med ny utfordring. Den vil jeg prøve meg på.  Jeg har valgt dette bilde. Og lager et lite dikt til det.SYKKELTUR Sykkeltur med far er gøy, og det er viktig med riktig tøy. Må jo se ut som man sporter, da man er utenfor gårdens porter. Far er … Continue reading "Utfording. Dikt"

2019-01-31 19:55 HERLIG UTE I DAG

Vi kom oss ut i dag. Og ikke bare på en liten tur. Vi var ute og gikk i en og en halv time! Det er ikke verst til oss sofagriser å være. Det første jeg gjorde da vi kom ut av gården og skulle begynne å vasse på en sti, var å gå skikkelig … Continue reading "HERLIG UTE I DAG"

2019-01-31 12:18 I DAG SKAL VI UT I SNØVÆRET

God dag 🙂 Det ble veldig seint på meg i natt.  Jeg begynte å se over, og rette en del ting på det jeg har skrevet til boka mi. Noe ble slettet og litt nytt kom til.  Men det beste av alt, var at jeg klarte å ordne meg et ordentlig skriveprogram på den gamle … Continue reading "I DAG SKAL VI UT I SNØVÆRET"

2019-01-30 14:12 FØLER MEG PRIVILIGERT

Nå har prosjektet med romanen/novellen satt seg fast i hodet mitt igjen. Veldig mye av historien har jeg klart for meg. Jeg kommer til å bruke lang tid på å få det ned på “papiret”.  Siden jeg ikke har skrevet noe særlig annet enn stil på skolen en gang i tiden, er det MYE å … Continue reading "FØLER MEG PRIVILIGERT"

2019-01-29 11:11 JEG TROR DET TAR 2-3 ÅR Å SKRIVE BOK

Nå er hodet litt i gang med innholdet i “boka” mi igjen. Jeg fikk faktisk skrevet litt til her for et par kvelder siden. Men jeg retter opp og skriver på nytt mye av det jeg allerede har skrevet, før jeg i det heletatt får begynt på det jeg skal skrive . Dette kommer til … Continue reading "JEG TROR DET TAR 2-3 ÅR Å SKRIVE BOK"

2019-01-28 19:26 GODT MED PAUSEKNAPP PÅ TV’N

Pauseknapp er kjekt på tv’n. Nå begynner The Voice, men mannen er ikke hjemme ennå.  Så da trykte jeg på pause og håper den kan stå helt til han kommer hjem. Tror det skal gå å stoppe den 1 times tid.  Vi har jo opptaks-dekoder, men et eller annet funker ikke som det skal. Det … Continue reading "GODT MED PAUSEKNAPP PÅ TV’N"

2019-01-27 21:17 PÅ SKATTEJAKT I KJØKKENSKAPET

Når man ikke har vært ute av morgenkåpa hele helga, ja da må man på skattejakt i skap og kjøleskap når man begynner å få lyst på middag på en Søndag.  Dette fant jeg som muligens kunne brukes til et eller annet: 1 og 1/2 røkt kjøttpølse ( heldigvis det siste som fantes av den … Continue reading "PÅ SKATTEJAKT I KJØKKENSKAPET"

2019-01-27 10:51 BETENNELSE I SKULDRA

På fredag var jeg hos legen. Skulle sjekke skuldra etter at jeg snubla og “tryna” uka før jul . Les om det HER   Hun mente det var blitt betennelse etter trykket skuldra ble utsatt for.  Og det tror jeg nok. Den er ikke god ved enkelte bevegelser, og spesielt ikke etter en dag på jobb.  … Continue reading "BETENNELSE I SKULDRA"

2019-01-26 20:56 IKKE KAST STILKENE PÅ BROKKOLIEN

Stilken på brokkolien kan fint brukes. I dag brukte jeg den sammen med løk, og hvitløk da jeg skulle lage kjøttdeig-saus.  Den kan også fint brukes i supper, lapskaus, gryter og wok . Eller rå som snakcs. Skrell den gjerne og del den i biter eller skiver. Så er den klar til bruk. Den har … Continue reading "IKKE KAST STILKENE PÅ BROKKOLIEN"

2019-01-26 13:31 LØRDAG I MORGENKÅPA

Så langt i dag er det morgenkåpe som gjelder. Ikke noe stress med noe som helst. Vi tar dagen som den kommer begge to. Det er deilig det.  I går var vi på farta fra morgenen til langt på dag. Begge hadde legetimer og vi fikk gjort unna et par besøk siden vi først var ute og … Continue reading "LØRDAG I MORGENKÅPA"

2019-01-25 18:15 FORSØK PÅ MINI ISLYKT

Tja… jeg veit ikke helt jeg. Men det ble da ei slags islykt.   Det er ihvertfall is , og det er lys i den 🙂 Dette har jeg aldri prøvd før, så jeg visste ikke helt hva jeg kunne bruke av det jeg hadde her. Fant en liten plastboks og ei drikkeflaske til Smoothie. … Continue reading "FORSØK PÅ MINI ISLYKT"

2019-01-24 19:11 LITT FORNUFTIG ER GJORT I DAG

Etter blogginnleggene jeg ble inspirert av tidligere i dag har jeg fått gjort bittelitt fornuftig.  Selv om forkjølelsen begynner å blomstre her. Jeg er fornøyd jeg , jeg har tilogmed gjort et forsøk på å lage en liten  islykt. Det har jeg aldri gjort før. Måtte bare finne noe jeg kunne tenke meg at kunne … Continue reading "LITT FORNUFTIG ER GJORT I DAG"

2019-01-24 13:10 Å LESE BLOGGER KAN VÆRE LURT

De fleste er nok godt i gang med dagen. Jeg har ikke kommet lenger enn til å drikke kaffe og lese blogginnlegg . Og spist 1 brødskive ! Legg merke til det… 1 brødskive 😊 Så tar jeg heller 1 til om et par tre timer. Men jammen ble jeg godt inspirert til å få … Continue reading "Å LESE BLOGGER KAN VÆRE LURT"

2019-01-23 21:36 OFF… VI KLARTE DET IGJEN!

Er det mulig da? Å spise seg såå mett enda en gang . Og attpå til så seint på kvelden. Vi, som ikke skulle spise seint på kvelden lenger. Og ihvertfall ikke middag. Men da jeg kommer hjem fra jobb helt utsulta, og klokka allerede er blitt sju. Ja da blir det til at potetene … Continue reading "OFF… VI KLARTE DET IGJEN!"

2019-01-22 13:48 Ingenting gikk veien i går .

For det første fikk jeg ikke sove skikkelig i går natt heller . Klokka ble 3 og jeg skulle opp igjen halv 8. I tillegg drømte jeg en hel masse rør da jeg endelig sovna. Hadde vist prata flere ganger i søvne.  Den ene gangen våknet jeg  av det selv. Arbeidsdagen kom jeg gjennom, med … Continue reading "Ingenting gikk veien i går ."

2019-01-20 18:44 VILTGRYTE

Fredag ble det viltgryte .Jeg fant ikke igjen oppskriften jeg hadde brukt sist jeg laget den. Og det er lenge siden. Så jeg måtte slumpe,mikse og trikse og  lage den etter hva jeg husket. Nå skrev jeg opp alt jeg hadde i. Så nå skal jeg klare å finne den igjen her inne på bloggen😊 … Continue reading "VILTGRYTE"

2019-01-20 14:42 HELDIGE MEG

I dag våknet jeg til ferdig dekket frokostbord.  Med kokte egg og hele pakka. Mannen overrasker stadig😊 Heldige meg…love him❤ Klokka var over 12 og jeg hadde sovet i minst 10 timer!! Endelig! Vi hadde en Søndagsplan i dag. Nemlig å få gjort litt husarbeid begge to. Så langt har vi ikke kommet foreløpig.  Vi … Continue reading "HELDIGE MEG"

2019-01-18 11:42 SÅ FÅR MAN SVI FOR GÅRSDAGEN I DAG

Ja, da er dagen etter arbeidsdag her igjen. Sovnet ikke før borti 3 i natt, samme hvor sliten jeg var etter en lang dag. Først på jobb , og så en liten tur innom min mor etterpå. Jeg dro hjemmefra litt over 9 på morgenen, begynte på jobb klokka 10. Jobbet til 18.00 , og … Continue reading "SÅ FÅR MAN SVI FOR GÅRSDAGEN I DAG"

2019-01-17 22:56 Jeg kom meg på jobb i dag a gitt.

Jammen klarte jeg å komme meg opp klokka 7 i dag tidlig.  Ville ha litt god tid før jeg skulle reise til jobben. Jeg bruker ca 40- 45 min dit . Og jeg ville kjenne litt på formen . I  hele går var jeg helt sikker på at det ikke ville gå. Jeg lå seint … Continue reading "Jeg kom meg på jobb i dag a gitt."

2019-01-16 13:47 TANKENE BULDRER INN.

Å prøve å sove da det er natt kan være vanskelig . I natt ble klokka 4-halv 5 før jeg endelig sovna . Og da er dagen i dag ødelagt . Hodet mitt spinner ofte både hit og dit og overalt. Men det er akkurat som det dobler seg da jeg skal prøve å sove. … Continue reading "TANKENE BULDRER INN."

2019-01-15 21:00 VINTERMORO, BILDE NR 5 I FOTO-UTFORDRING

I dag har vi vært ute og knipsa bilder av Dino i artig  lek i snøen. Så i dag blir det tolkning av VINTERMORO. Bilder til Frodiths Vinter- Foto-Utfordring. Det ble litt vanskelig å velge, derfor kommet det mer enn ett i dag. -Jeg blir helt vill i nikkersen jeg altså :0   SUPERMANN I … Continue reading "VINTERMORO, BILDE NR 5 I FOTO-UTFORDRING"

2019-01-15 16:26 HVOR MANGE HAR SPIST RØKT KJØTTPØLSE I DAG?

Denne uka er det 10-kroners tilbud på SPAR.  Og deriblant  er det 2-pk med røkt kjøttpølse.   Det ble middagen her i dag . God gammeldags middag med poteter , grønnsaker, surkål , tyttebær, sjysaus og røkte kjøttpølser.  Det smakte skikkelig digg. I morgen tror jeg at jeg skal komponere en lasagne med pølser.  Må jo … Continue reading "HVOR MANGE HAR SPIST RØKT KJØTTPØLSE I DAG?"

2019-01-14 21:06 The Voice og grandiosa

Her ble det litt av en mandagsmiddag. Grandiosa og cola faktisk. Det er ikke ofte skal jeg love dere, men i og med at ingen av oss er helt i slaget smakte det greit. Tror jammen jeg klarer et par biter til før det blir natta på meg. I kveld så vi på The Voice … Continue reading "The Voice og grandiosa"

2019-01-14 19:22 Bilde nr 4 i vinter-foto-utfordringen til Frodith

I dag velger jeg “SNØ”. Og her er bilde : Her er det masse snø som dere ser. Men det rare var at i toppen av trærne var det begynt å bli snøløst. Det var sånn forskjell i temperaturen denne dagen. Kaldt på bakken og varmegrader bare bittelitt høyere opp. Fra toppen av trærne dryppet … Continue reading "Bilde nr 4 i vinter-foto-utfordringen til Frodith"

2019-01-14 12:36 HER BLIR DET ROLIG ER PAR TIMER

Mannen har vært våken lenge antageligvis. Men nå sover han igjen. Fortsatt ikke i form.  Og nå dag har magen min slått krøll på seg. Jeg har fått i gang vaskemaskinen . Så kan den stå og jobbe for meg mens jeg også tar en strekk på sofaen. Litt fornuftig da iallefall . Og jammen … Continue reading "HER BLIR DET ROLIG ER PAR TIMER"

2019-01-13 23:04 DET ER VEL MENINGEN MAN SKAL SOVE SNART

Jeg ligger her og skriver på telefonen min. Et siste innlegg for i dag. Det forrige var et bilde til Frodits foto-utfordring. I dag har jeg tulla rundt med både nisser, julestjerner og julestakene i vinduene. Nå har det kommet oppi eskene sine alt sammen . ENDELIG ! Så nå ble det litt mørkt og … Continue reading "DET ER VEL MENINGEN MAN SKAL SOVE SNART"

2019-01-13 12:11 BILDE NR 3 I VINTER-FOTO-UTFORDRINGEN

Her er bilde nr 3 i Frodiths vinter-foto-utfordring. I dag har jeg valgt Frost : Frost på trærne, i elva og i lufta. Les om utfordringen HER . Hun har lagt til en liste med linker til alle som er med. Bli med da vel 🙂 #fotoutfordring #vinter #norge #frost 8 kommentarer

2019-01-12 22:21 BILDE NR 2 I FRODITHS VINTER-FOTO-UTFORDRING

Her er bilde. Det er fra en tur vi kjørte rundt på skauen før jul. På jakt etter harespor 🙂 Det er like hvitt her fortsatt. Og nå begynner det og bli kaldt her i tillegg. Brrr… Som sikkert flere har sett her inne på bloggene nå så er det en vinter-foto-utfordring ute og går. … Continue reading "BILDE NR 2 I FRODITHS VINTER-FOTO-UTFORDRING"

2019-01-12 18:11 SÅ HAR VI JUKSA LITT

I dag prøvde vi denne her, mr Kenwood og jeg. Siden den sto i skapet og jeg ikke er helt i slaget. Som regel blander jeg sammen mel og alt selv. Jeg tok mellom 1-2 dl ekstra vann og brukte ikke tørrgjær, men vanlig gjær i stedet.  På pakken står det at man skal ha … Continue reading "SÅ HAR VI JUKSA LITT"

2019-01-12 15:54 OPP OG NED OPP OG NED

I dag har både kropp og sjel kræsja.  Skikkelig drittlei, men sånn er det. Jeg har vært litt “flyvende” noen dager nå og da er jeg helt klar over hvordan det ender. Men jeg vet hvorfor , og må bare finne meg i det. Medisiner blir ikke aktuelt igjen. Da var jeg som en zoombi … Continue reading "OPP OG NED OPP OG NED"

2019-01-11 10:40 DAGENS MIDDAGSFORSLAG

Jeg legger kjapt ut et godt tips til middag i dag. Vi hadde dette i går ,til stor glede for mannen i huset. Slik gjør du: Smelt smør og ha i kyllingkrydder og et par pressede hvitløksfedd. Smør dette godt på frosne kyllinglår. Ha litt smør i en ildfast form og sett de i ovnen … Continue reading "DAGENS MIDDAGSFORSLAG"

2019-01-10 23:41 Frodiths vinter-foto-utfordring

Her er linken til Frodiths nye påfunn. Dette blir spennende 😊 Gå inn og les Vinter-foto-utfordring. Artig. Et bilde skal legges ut hver dag i 7 dager I dag har jeg valgt ” Strevsom vinter “ Her er det utfordringer med vinterved som mor i  huset hadde en plan om å ta seg av i år … Continue reading "Frodiths vinter-foto-utfordring"

2019-01-10 12:45 Det blir operasjon av albuen til mannen

Jeg ble hjemme med Dino i dag, så han skulle slippe å sitte i bilen mens vi var inne på sykehuset. Mannen min ringte da han hadde vært inne hos legen. Og det ble bestemt operasjon.  Vet ikke hvor lenge det blir til , men håper det ikke blir alt for lenge å vente. Legen … Continue reading "Det blir operasjon av albuen til mannen"

2019-01-10 08:15 TE SOM HAR REDDET MEG FRA BRONKITT

Nå i disse forkjølelsetider vil jeg anbefale en te som faktisk har reddet meg unna bronkitt et par ganger.    Den er kokt på : Hvitløksfedd delt i biter Revet ingefær  saft fra sitron  og honning Det er en stund siden jeg kokte den sist. Den må smakes til mens du koker den , ha … Continue reading "TE SOM HAR REDDET MEG FRA BRONKITT"

2019-01-09 22:10 En laaang dag.

Ja , dette ble en lang dag. Har vært tidlig oppe i dag også. Jobb fra 10- 18 og rett ned for å spise og kose meg litt hos datteren min og barnebarna.   Minstemann fylte 9 år den 4. Januar, så det ble en liten feiring med dem i kveld.   I morgen blir det … Continue reading "En laaang dag."

2019-01-09 07:41 ANANSKAKE I LANGPANNE

I dag vil jeg dele ei oppskrift med dere. Denne kaka fikk jeg oppskrift på av ei dame jeg jobbet med for mange år siden. Den gangen ungene var bittesmå. Jeg har laget den mange ganger, selv om jeg den gangen ikke likte ananas falt kaken fullstendig i smak . Den ble bakt til litt … Continue reading "ANANSKAKE I LANGPANNE"

2019-01-08 10:43 Jeg er så glad i mr. Kenwood

Jeg fikk han av mannen min i gave for et år siden ca. Han syns jeg holdt på med så mye kokkelering på kjøkkenet at jeg hadde bruk for en som gjorde ting og tang litt enklere for meg Det var den beste gaven jeg kunne fått.  Det og symaskinen selvfølgelig . I dag har … Continue reading "Jeg er så glad i mr. Kenwood"

2019-01-07 23:13 Dagen ble ikke så værst likevel .

Jeg grudde meg til jobb i dag. Trodde ikke jeg skulle klart det, sånn som formen plutselig sank i går ettermiddag. Og etter luren jeg ikke kunne unngå å ta, fikk jeg selvfølgelig ikke sove igjen i natt. Jeg ble liggende så lenge våken at  jeg var sikker på jeg ikke hadde sjans til å … Continue reading "Dagen ble ikke så værst likevel ."

2019-01-06 21:57 Landa brått og brutalt i ettermiddag.

Javel… da kjennes det ut som på-topp-dagene er over. Skriver bare et kort innlegg nå før jeg sovner. Har sovet tidligere i kveld også.  Plutselig gikk hodet helt i ball . Omtrent som ord og idéer og alt jeg skulle gjort bombarderte meg . Alt slåss om plassen i hodet på en gang. Litt vanskelig … Continue reading "Landa brått og brutalt i ettermiddag."

2019-01-06 13:40 Fikk noe å tenke på i dag.

Jeg fikk raskt svar på mailen min 😊 Og jeg ble positivt overrasket. Nå jobber hodet mitt med hvordan jeg skal skrive litt om på teksten i “boka” mi. Det er kanskje verdt et forsøk å prøve å få til noe. Som oftest blir veldig mye av det jeg begynner på bare halvferdig . Jeg … Continue reading "Fikk noe å tenke på i dag."

2019-01-06 00:38 Venter i spenning på e-post

Hva har jeg gjort nå da i min ” på-topp-episode”?? Joda , jeg delte et innlegg her sist gang på bloggen. Om boka som har surra rundt i hodet mitt de siste dagene. Og tror du ikke deveny tilbød seg å komme med noen seriøse menige om teksten min. Jeg må bare innrømme at jeg … Continue reading "Venter i spenning på e-post"

2019-01-04 23:00 Begynnelsen på ei bok?

Hva tror dere? Den hypomane biten i diagnosen min er tydeligvis i gang. Jeg måtte kopier over  flere sider.  Dere får se om det er lesbart dere som har lyst. Send gjerne ei tilbakemelding . Ros eller ris tas i mot med takk. Jeg har en plan over hva boka evt skal handle om😊   … Continue reading "Begynnelsen på ei bok?"

2019-01-04 18:42 JIPPI !! STRAVAEN MIN VIRKET I DAG.

Jeg skal jo prøve å gå en liten tur de dagene jeg ikke er på jobb. Og da er det veldig morsomt og sette på Strava på telefonen når jeg begynner å gå. Det er en app som registrer hvor jeg har gått på et kart, og hvor langt jeg har gått , pluss tiden … Continue reading "JIPPI !! STRAVAEN MIN VIRKET I DAG."

2019-01-03 15:16 MORDET PÅ NISSEFAR

Ja, det stemmer. En eller annen gang mellom 8.00 og 9.45 ble det begått  et brutalt drap her på Nissefar i går. Jeg var hjemme og lå og sov. Jeg hørte ikke noe mistenkelig. Men det første jeg så på stuegulvet da jeg våknet var Nissefar. Han var ille tilredt, det meste av hodemassen hans … Continue reading "MORDET PÅ NISSEFAR"

2019-01-03 13:06 Januar er sunnhetens måned

Jeg som jobber i  en matbutikk ser veldig godt forskjell på folkets handlevaner fra Desember til Januar.  Desember er måneden med fråtsing av godterier, brus, desserter, is, fløte og masse middager med mye fett. Ja , selvsagt er det værst de to siste ukene av måneden da. Så kommer 1. Januar, og folk venter med lengsel … Continue reading "Januar er sunnhetens måned"

2019-01-02 10:10 TROR DU IKKE MANNEN SLO TIL SOM KOKK.

I alle dager som mannen i huset stadig overrasker for tiden. Sent i går kveld fant han plutselig ut at HAN skulle lage maten.  Jeg var ikke spesielt i form til å begynne på den.  Så jeg fikk beskjed om å holde meg inne i stua. Her skulle alt ordnes helt alene på kjøkkenet … Continue reading "TROR DU IKKE MANNEN SLO TIL SOM KOKK."

2019-01-01 20:59 FØRSTE ÅRET UTEN KALKUN PÅ NYTTÅRSAFTEN

I år ble det ikke kalkun til nyttårsmiddag. Men dette her var minst like godt. Dette er kylling lårfileer. Noe jeg aldri har kjøpt før. Men siden vi var alt for trege ute med å handle inn maten, var det ganske tomt i hyllene i butikken langt på dag selveste nyttårsaften. Ganske raskt å lage … Continue reading "FØRSTE ÅRET UTEN KALKUN PÅ NYTTÅRSAFTEN"

2019-01-01 12:53 Ut i vindværet

I dag er ikke formen  helt på topp hos oss. Men vi tvinga på oss uteklær og støvler, og kravla oss over dørstokken og ut. Kvalmen ulmet i magen, pusten var lik null og det blåste som bare rakker’n. Det gjør det fortsatt. Men nå er vi trygt inne og godt plantet i hver vår … Continue reading "Ut i vindværet"

2018-12-31 19:42 ÅRETS SISTE DAG

Ja ,da er den her. Årets siste dag. Vi er bare oss to her, mannen min og jeg. Men det er egentlig litt godt. Det har vært mye folk rundt oss i jula. Vi har tatt det helt piano i dag. Det eneste vi MÅTTE var en tur i butikken. Og da benytta jeg anledningen … Continue reading "ÅRETS SISTE DAG"

2018-12-30 13:25 LANG LISTE I HODET MITT I NATT

I natt har jeg gjort alt jeg kunne for å prøve å sove. Etter nesten to døgn med søvn er jeg nødt til å prøve å komme i normalt gjenge igjen. Det ble seint på natt før jeg klarte å sovne skikkelig. Jeg ble liggende å lage ei liste  i hodet mitt over hva jeg … Continue reading "LANG LISTE I HODET MITT I NATT"

2018-12-29 17:33 SÅ HELDIG JEG ER.

Jeg er så heldig som har den mannen jeg har. Tror du ikke han kom hjem med roser til sin halvdøde kone i dag. Og så godt det er å ha en som virkelig forstår når dagene er helt ubrukelige. Jeg kan ligge å slappe av i pysjen de dagene som er sånn. Uten å … Continue reading "SÅ HELDIG JEG ER."

2018-12-18 17:47 YESS… DET BLE EN SUPER RESTEMIDDAG

Da har jeg laget middagen som jeg fant i min egen blogg. Og det ble en suksess i dag også, ifølge mannen. Linken  jeg prøvde å dele i forrige innlegg fungerte vist ikke helt. Muligens pga  noe med http og https.  Ikke vet jeg. Har ikke skjønt det helt. Men uansett da, så  var det … Continue reading "YESS… DET BLE EN SUPER RESTEMIDDAG"

2018-12-18 08:32 DET LYSNER AV DAG.

En liten titt ut av vinduet, og jeg spratt opp for å knipse bildet av den fine himmelen. Så fine farger a gitt. Dette er alt for tidlig til å være meg , men jeg våknet mens mannen min holdt på å gjøre seg klar til jakt grytidlig i dag. Og jeg har ikke sovet … Continue reading "DET LYSNER AV DAG."

2018-12-17 11:54 DET BLE JAMMEN JULEMIDDAG I GÅR

Jammen ble det full julemiddag i går. Den er desverre ikke med på bilde, siden jeg ble stående på kjøkkenet for å passe på sausen, og de fleste hadde stupt over maten i mellomtiden.  Det er som det pleier det med  mine “barn” . Alt skal skje i et forrykende tempo. . Alle kom,  og … Continue reading "DET BLE JAMMEN JULEMIDDAG I GÅR"

2018-12-16 00:33 Jeg prøver å lære

<a href=”https://www.bloglovin.com/blog/19708159/?claim=gwwjwrzvgpz”>Follow my blog with Bloglovin</a>   Ikke vet jeg hva dette skal være godt for , men jeg får prøve da.  Finner vel ut om det er riktig eller galt:-/       Et bilde må jo til også.  Så da fant jeg et av Dino. TESTING TESTING #plunder #test 0 kommentarer

2018-12-15 16:51 EN LITEN PAUSE FORAN OVNEN

Nå  trenger jeg rett og slett en liten pause. Prøver å roe ned hodet, men det vil ikke roe seg i dag.  Depresjon er noe skikkelig herk. Jeg venter besøk om en times tid. Og jeg rekker ikke alt jeg skulle gjort. Egentlig nesten ingenting, fordi jeg er helt kaputt etter Sverigeturen ennå. Men det … Continue reading "EN LITEN PAUSE FORAN OVNEN"

2018-12-14 20:25 MEDISTERKAKER OG RIBBE GJORT KLART TIL SØNDAG

I dag måtte jeg til med å blande deig til medisterkaker. Og steking etterpå. Jeg måtte lage i  2 omganger, da mr. Kenwood ikke hadde plass til så mye av gangen. Jeg fikk 30 stk ut av det jeg blandet. Akkurat det jeg hadde beregnet. Det tok sin tid. Men nå er det gjort. Og … Continue reading "MEDISTERKAKER OG RIBBE GJORT KLART TIL SØNDAG"

2018-12-14 14:54 VENNINNER PÅ HARRYTURr

Her kommer båten, og vi har allerede vært på farta et par timer. Det ble en lang dag i går.  Vi tok båten fra Sandefjord til Strømstad. Den gikk kl 15.20. Men vi måtte jo møte 1 time før. Og med 2 timers reisevei hjemmefra til Sandefjord blir det mange timer. Planen var selvfølgelig å kjøpe … Continue reading "VENNINNER PÅ HARRYTURr"

2018-12-14 10:35 Skjønner ingenting her jeg.

ER DET BARE HER DET ER HELT MØRKT?? SE HER JA.. TILIGMED BILDE KOMMER  PÅ HALV 12.  ( FRES !!! ) Er sliten etter harryhandel i går.  Og tenkte jeg skulle skrive litt om turen.  Men det er jo bare plunder her. Tilogmed med innloggingen. Får se om dette innlegget kommer ut da . De … Continue reading "Skjønner ingenting her jeg."

2018-12-12 22:26 SLIK ER VÅR JUL PLANLAGT

Det har vært en lang dag i dag. Først på jobb fra 10-18. Så litt handling av priskrig-varer fra butikken, før jeg reiste ned til min mor for å blande sammen deigen til julens medisterkaker hos henne. Siden hun ville ha litt i heimen på varastyret. Julaften skal feires hos meg og min mann i år med … Continue reading "SLIK ER VÅR JUL PLANLAGT"

2018-12-11 11:30 EI PANNE MED MYE GODT…OG SPAGETTI

Så har jeg vært i fryser og skuffer og skap nok en gang. Denne gangen fant jeg  blandt annet koteletter, en liten boks med ananas og et glass tacosaus. Vel da måtte det bli en middag ut av det. Jeg skar ut kjøttet i kotelettene og delte de i passe biter. Stekte de litt før jeg … Continue reading "EI PANNE MED MYE GODT…OG SPAGETTI"

2018-12-10 13:27 MR. KENWOOD ER SATT I SVING IGJEN.

I dag er jeg hjemme fra jobb. Formen har ikke vært bra siden jeg kom hjem fra jobb lørdag kveld. Plunder med magen, lite søvn og et humør som har dalt betraktelig de siste dagene. Så i dag måtte mr Kenwood jobbe litt igjen. Satte han i gang med en brøddeig. Siden det begynner å bli … Continue reading "MR. KENWOOD ER SATT I SVING IGJEN."

2018-12-07 16:44 FORTSATT RØYKFRI OG RASTLØS

Jadda. Sånn ser det ut når mor i huset er uten både røyk og medisiner.  Det plukkes både kvist og kvast. Skjæres eller knekkes i biter. Og tørkes litt både her og der.  Som dere ser ble det mye kvist idag. Men jeg måtte bare forte meg å benytte sjansen da mannen min skulle ut en liten … Continue reading "FORTSATT RØYKFRI OG RASTLØS"

2018-12-06 11:38 DISSE STJELER NATTESØVNEN MIN

Jeg sliter veldig med å sovne før langt på natt, eller grytidlig på morgenen for tiden. Og noe av grunnen er at disse stoffene her, som jeg fikk i posten for noen dager siden blir til så utrolig mye rart/fint i hodet mitt i løpet av natta.  Det som ligger øverst er tightsen min. Den … Continue reading "DISSE STJELER NATTESØVNEN MIN"

2018-12-05 10:04 DAG 4 UTEN RØYK

Licensed from: ronstik / yayimages.com Dag 4 og jeg skal på jobb uten røykepauser. Stort sett er det bare en eller to 5-minuttere vi har tid til uten om den originale matpause. Og jeg har tatt med meg et par nikotintyggis for sikkerhetsskyld. Noen tygg på den har hjulpet meg igjennom de verste sugene så … Continue reading "DAG 4 UTEN RØYK"

2018-12-04 15:51 MITT PROSJEKT VED TIL VINTER’N

På vei hjem fra campingen på Søndag så jeg så mye kvist og kvast langs veien. Det tenkte jeg kunne være lurt å putte noe av i bilen. Sikkert fint å fyre med i vinter. Mannen protesterte vilt. For det første var det stapp fullt i bilen, med et helt fortelt pluss div annet campingutstyr, … Continue reading "MITT PROSJEKT VED TIL VINTER’N"

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.