Miba

Tid Innlegg
2020-02-22 23:41 En ting jeg virkelig hater….

Er det en ting jeg hater så er det å bo her! Boligblokken er ikke lydisolert, og individene i leiligheten over meg startet middagsselskapet i kveld først klokken ni; da jeg nettopp hadde lagt meg! Jeg pleier ikke å legge meg så tidlig, nei. Grunnen til det er at de samme idiotene vekket meg … Continue reading "En ting jeg virkelig hater…."

2020-02-22 18:23 Blek men fattet akvarieplante.

Enn så lenge går det bra. Dagens to bilder av Echinodorus amazonicus og Limnophila sessiliflora som jeg satte i vasen i går. Ikke noe filter. Bare naturlig lys fra tre sør- og sør-østvendte vinduer. Plantet sverdisen i vasen i går!     0 kommentarer

2020-02-22 15:44 Frokost nummer 288. Same old.

Det går sakte men sikkert den rette veien. Håper vi kommer oss vekk fra denne pokkers blokken på Sjøstrand. På den ene eller andre måten.   Tre rykende ferske skiver mibansk havrebakst med tørr melis på. De gurkemeiegule blingsene dampet så mye av hete at melisen ble kornete i stedet for å fyke rundt … Continue reading "Frokost nummer 288. Same old."

2020-02-21 21:20 Ukens siste mathandel.

Handlet mat for annen gang denne uken: Tre skummet melk à 18,90 kroner = 56,70 kroner. Økologiske bananer, 27,05 kroner. Jeg visst ikke at REMA1000 hadde økologiske bananer! 😃 Totalt, 83,75 kroner. Ukens første mathandel. Syklet til butikken. Plantet amazonas-sverdplanten. Frokost.     0 kommentarer

2020-02-21 21:02 Plantet amazonas-sverdplanten.

Jeg har ikke selv lest Diana Walstads bok om naturlige planteakvarier. Men jeg har sett hvordan noen av hennes lesere mineraliserer vanlig pottejord før den brukes under grusen i akvarier. Selv om Walstad ikke har funnet opp noe nytt så har hun gjort mange akvarister oppmerksomme på hvordan naturen fungerer! 😃 Jeg … Continue reading "Plantet amazonas-sverdplanten."

2020-02-21 15:02 Frokost nummer 289.

Dagens enkle og sunne frokost, midt på dagen, smakte ganske godt: Først en asjett med fire store skiver rødbete og nesten et helt blad av økologisk, rå grønnkål. Skylte asjetten litt før ladning nummer to: Den siste pakken med peppermakrell, tre store skiver rødbete og noen mandler. Avsluttet måltidet med en kopp te … Continue reading "Frokost nummer 289."

2020-02-20 19:25 To nye planter. Nytt prosjekt.

I dag kjøpte jeg to akvarieplanter: Echinodorus amazonicus, også kjent som amazonas-sverdplante. Limnophila sessiliflora. Jeg har ikke noe akvarium til dem, men deler av Limnophilaen kan jeg forsøke å dyrke sammen med Vallisneria asiatica i 72-literen. Jeg kjøpte også en vase til amazonas-sverdplanten. Akvariegrus hadde jeg allerede liggende her hjemme. I går satte jeg … Continue reading "To nye planter. Nytt prosjekt."

2020-02-20 16:42 Flere basilikumspirer!

I dag så jeg 🌱🌱🌱 at det hadde kommet flere spirer i den samme potten. Artig at det er liv i de gamle hjemmeproduserte basilikumfrøene! 😃 Jeg tar plastikken ligge løst over dem en stund til. Potten står i en sør-østvendt vinduskarm. Årets første basilikumspire! Frokost! Anubias-oppdatering!     4 kommentarer

2020-02-20 16:15 Frokost nummer 290.

13:45 spiste jeg frokost, og den var sabla god! To myke, gule skiver med tørr melis på og en kopp te med melk. Jeg måtte spise skivene med melis over vasken på kjøkkenet fordi det føyket sånn. En skive til av den hjemmelagde gjærbaksten med resten av den røkte Cheddarosten på. Svært godt … Continue reading "Frokost nummer 290."

2020-02-19 22:45 Anubias-oppdatering.

I går kveld byttet jeg vann og tilsatte litt kanel i vannet. Glasset, som erstattet plastflasken, med anubias stod i vinduskarmen som vanlig. I kveld tok jeg det øverste bildet før jeg “vasket” dverganubiaser og javamose som fulgte med dem ut av akvariet i rent vann i kummen på badet. La først alle nyvaskede … Continue reading "Anubias-oppdatering."

2020-02-19 21:23 Gøy når eplefrø slår rot!

Miba får som kjent mye ut av lite.  -Jeg spiste nettopp et gammelt men godt, økologisk eple og slapp dets frø ned i et glass med vann. 🍎 Der i vannet lå allerede noen eplefrø med begynnende røtter. Se mine eplespirer av frø fra kjøpe-epler! Dagens frokost!  Hvem tror jeg vinner Farmen?   … Continue reading "Gøy når eplefrø slår rot!"

2020-02-19 19:35 Frokost nummer 291. Hvem tror jeg vinner Farmen?

Klokken 14:00 ble det frokost her etter å ha gjort husarbeid og bakt mibansk havrebakst. Jeg støvsuget til og med ryggsekken inni og utenpå! 😸 Tenk om alle mine personlige eiendeler fikk plass i denne ryggsekken. Kanskje blir jeg så minimalistisk en dag i fremtiden? Mens jeg ventet på stekingen drakk jeg to … Continue reading "Frokost nummer 291. Hvem tror jeg vinner Farmen?"

2020-02-18 19:18 Ukens første mathandel. Syklet til butikken. Farmen.

Etter å ha gått tur med Millie måtte jeg handle. I stedet for å ta bilen syklet jeg til butikken. Det var fint å sykle langs sjøen og bort til indre havn. Jeg så en svanefamilie som seilte elegant forbi, ender som snadret i gresset og en himmel som speilte seg i bølgene. … Continue reading "Ukens første mathandel. Syklet til butikken. Farmen."

2020-02-18 18:29 Tur i nabolaget. Vårstemning.

På ettermiddagen gikk Millie og jeg en tur som vi kaller Fuglerunden. Vi to går ofte turer, men det er lenge siden jeg tok med kameraet på turene våre. Yrende fugleliv, bladsprett og snøklokker i solskinn. Zoom inn og se kråka på fjellet. 🆗 Man blir i godt humør av å gå tur! … Continue reading "Tur i nabolaget. Vårstemning."

2020-02-18 17:31 Frokost nummer 292. Fisk og ris.

I går kveld satte jeg økologisk jasminris i et glass med vann. Før jeg kokte risen til frokost hellet jeg risvannet over i en bøtte. Jeg fyllet på nytt, kaldt vann i glasset flere ganger for å skylle risen, og alt skyllevannet tok jeg vare på i bøtten. Bøtten ble cirka en-tredel full, … Continue reading "Frokost nummer 292. Fisk og ris."

2020-02-17 15:26 Måltid nummer to. Følelser i veien for magi.

To solide blingser av mykt, hjemmebakt gurkemeiegul havrebakst med Cheddarost på. Ved siden av asjetten ser du hvor mye ost som er igjen. Hadde tenkt at den skulle vare hele uken. Det ble et par kopper te med melk + flere slurker rett fra melkekartongen. Sparer oppvask.   I natt drømte jeg mye … Continue reading "Måltid nummer to. Følelser i veien for magi."

2020-02-17 14:45 Frokost nummer 293.

Dagens frokost var tredelt: En nypresset appelsin + litt vann drukket rett fra pressen. 8-9 skiver rødbeter, økologiske sesamfrø, økologiske mandler og tørket torsk. En skive gurkemeiegul havrebakst, som jeg bakte i går, med tørr melis. Nam. Vann. En skive gurkemeiegul havrebakst med melisglasur og litt Cheddarost. Inspektørsnuten til Millie er på plass, … Continue reading "Frokost nummer 293."

2020-02-17 09:44 Blæresnegler og fin Vallisneria! 😃

Selv om anubias sliter så stortrives Vallisneria asiatica og blæresnegler, Physidae, i akvariet på 72 liter. 😊 Jeg har nok flere slags blæresnegler i karet. Noen har fulgt med planter og andre har jeg spurt om å få fra akvariebutikken. Sistnevnte er mørkere enn de som dukket opp selv. Snegler er artige akvariedyr, … Continue reading "Blæresnegler og fin Vallisneria! 😃"

2020-02-17 09:33 Anubias-oppdatering i dagslys.

Lørdag kveld rev jeg de gjenværende anubiasene av lavasteinen og la dem i rent vann i en plastflaske. Flasken står i vinduskarmen. Korken ligger løs oppå. I går kveld byttet jeg alt vannet i flasken og tilsatte en dråpe Ferrogan. Både røtter og de fleste blader ser sunne ut. Spørs om rhizomen, eller … Continue reading "Anubias-oppdatering i dagslys."

2020-02-16 20:43 Lavasteinen roten til problemet?

I går kveld hadde vannet i den rosa bøtten blitt grumsete av de ekle, råtnende bladene til anubias. Jeg rev anubiasene av lavasteiner og knep av bladene som gikk i oppløsning. Mye av javamosen i bøtten hadde også brått råtnet. Heldigvis ingen lukt. Lavasteinen er jo porøs som en stiv svamp. Roten til … Continue reading "Lavasteinen roten til problemet?"

2020-02-16 19:26 Måltid nummer to. Påminnelse.

Etter klokken sju var det tid for måltid nummer to.  Nybakt havrebakst laget av vann, en eller to teskjeer blå tørrgjær, gurkemeie, mye økologiske havregryn og en del hvetemel. Tilsatt i nevnte rekkefølge. Deigen hevet i stekeovnen på 40 grader i cirka 45 minutter før steking på 200 grader. Vet ikke hvor lenge den … Continue reading "Måltid nummer to. Påminnelse."

2020-02-16 17:19 Tepausen. Mildt klima!

Millie og jeg besøkte mine foreldre. Der er det alltid blomsterbuketter. Jeg tok med en økologisk banan til oss hver. Vanligvis skiller jeg mellom mitt matbudsjettet og mitt gavebudsjett, men i blant er jeg impulsiv. Jeg drakk dagens første te med melk og fikk Melkerull. Banan og sjokolade er så godt sammen! Spiste også en … Continue reading "Tepausen. Mildt klima!"

2020-02-16 17:07 Frokost nummer 294.

God: Jeg spiste den tredje og siste gurkemeiegule havrebaksten som jeg bakte før frokost i går. Løs melis på den første skiven rett før jeg presset en økologisk sitron på kjøkkenet. De to siste skivene spiste jeg med melisglasur slik at melis ikke skulle fyke rundt i stuen. Økologiske sesamfrø på glasuren. Ørlitegrann økologisk … Continue reading "Frokost nummer 294."

2020-02-15 21:01 Måltid nummer tre. Siste.

Kveldsmaten bestod av siste halvpart av to av tre mibanske havrebakstene som jeg laget før frokost. Uten noe på. Den var god i seg selv, den. Jeg sparer den tredje og siste gurkemeiegule til frokost i morgen. Tok det siste bladet av økologisk grønnkål. Ett glass solbærsirup. Det er vel litt antioksidanter og … Continue reading "Måltid nummer tre. Siste."

2020-02-15 17:50 Måltid nummer to. Tørrfôr.

Eller snacks. Etter en lang og velfortjent middagslur spiste jeg en skive tørket torsk og to tørkede aprikoser. Fisken på asjetten ligger dobbelt slik at vi bare ser halvparten. Millie fikk litt tørrfisk. Jeg drikker uante mengder te med melk utover dagen og kvelden da ikke noe spisevindu lukkes i dag. Med måte, … Continue reading "Måltid nummer to. Tørrfôr."

2020-02-15 14:22 Frokost nummer 295. Nybakt. Gal rot!

Mens den nystekte gurkemeiegule mibanske havrebaksten stod og kjølte seg ned drakk jeg en nypresset økologisk sitron + en nypresset appelsin. Jeg delte begge i to. Presset først en halv sitron, så en halv appelsin, sitron og appelsin før jeg toppet med litt kaldt vann, tok av lokket og drakk straks. Det ble … Continue reading "Frokost nummer 295. Nybakt. Gal rot!"

2020-02-14 22:06 Dette veide Cheddarosten egentlig. 👍

-Kikket nettopp innom kjøleskapet og snudde på Cheddarosten som jeg kjøpte i dag. 184 gram veide den, og ikke 2,5 kilo som det stod på den andre siden av osten. Sikkert en trykkfeil. 😸 Lurer på om jeg skal spise litt mat før jeg lufter Millie og vi snart legger oss. Dagens mathandel. … Continue reading "Dette veide Cheddarosten egentlig. 👍"

2020-02-14 19:22 Mathandel og spisemønsteret er over.

Jeg har handlet mat. Blant annet økologiske bananer, økologiske epler og tørrfisk-snacks. Millie og jeg har allerede smakt på tørrfisken, og vi syntes den var like god som potetgull! 😊 👍 De økologiske eplene plasserte jeg i vinduskarmen i et rom vi sjeldent bruker; for der holdt de forrige eplene seg godt. Det … Continue reading "Mathandel og spisemønsteret er over."

2020-02-14 11:27 Frokost nummer 296. Fuglerede.

Klokken 12:00 åpnet det mye omtalte spisevinduet, og jeg kunne lage meg frokost: Et hardkokt egg fra i går. Det nest siste bladet med økologisk grønnkål. Det ble nesten som et fuglerede. 😃   Frokosten i går. Årets første basilikumspire! 👍 🌱 😊       2 kommentarer

2020-02-13 20:59 Anubias-oppdatering!

Jeg tok disse tre bildene i kveld. Som forventet har de hvite bladene begynt å råtne. De midterste bladene er enn så lenge grønne. Dette er ingen sunn plante….og jeg har ingen tro på at den vil overleve. Anubias på lavastein har stått flere dager i det samme vannet i en bøtte på badet. Dempet … Continue reading "Anubias-oppdatering!"

2020-02-13 18:02 Måltid nummer to. En erfaring rikere.

Mellom 18:00 og 18:20 spiste jeg dagens andre og siste måltid. Spisevinduet stenger jo ikke før 20:00. Frem til da blir det bare noen tekopper, tenker jeg. Deretter vann helt til 12:00 i morgen. Måltid nummer to: To kopper te med melk. Dagens første, tenk. Melk rett fra kartongen. Gidder ikke å bruke … Continue reading "Måltid nummer to. En erfaring rikere."

2020-02-13 13:14 Basilikumspire! 😃

For åtte dager siden sådde jeg mine gamle, hjemmeproduserte basilikumfrø.  I dag så jeg den første spiren! 😃 🌱 😊 Eplespirene. Frokost. Frokost i går. God grønnsakskraft.  Hage-mimring.     2 kommentarer

2020-02-13 13:05 Eplespirene.

I dag er det fire dager siden forrige oppdatering på eplespirene. Dagens bilder:   Frokost! Gårsdagens frokost!     1 kommentar

2020-02-13 12:58 Frokost nummer 297.

Halv ett spiste jeg frokost: Resten av gjærbaksten jeg laget i går av vann, gurkemeie, litt blå tørrgjær, masse økologiske havregryn og hvetemel. Melisglasur. Fire tørkede aprikoser. Usaltede cashewnøtter. Økologisk blomkål.   I stedet for snakkebrett! Andre og siste måltid. To Millier på ett bilde. Frokost i går. Tarm-prat.       0 … Continue reading "Frokost nummer 297."

2020-02-13 00:49 I stedet for snakkebrett.

For en time siden var Millie og jeg ute og luftet oss en siste gang. Ble ikke noe spill med snakkebrettet i kveld fordi jeg leste en skummel historie på Reddit. Har gjort det noen kvelder nå. Jeg velger blant “The Forty Most Terrifying Creepypasta and Horror Stories on the Internet” på Inverse.com. … Continue reading "I stedet for snakkebrett."

2020-02-12 21:18 Andre og siste måltid. To hunder på bildet? 😯

På ettermiddagen laget jeg en god grønnsakskraft!   To økologiske stangselleri. Halvannen økologisk gulrot.; jeg spiste en halv gulrot rå mens jeg laget mat. To blader med stilker av økologisk grønnkål. Fem champignoner. Ett blad med liten stilk av løpstikke fra hagen. Kokte grov-delte grønnsaker lenge i usaltet vann under lokk. Grønnsakene kokte til … Continue reading "Andre og siste måltid. To hunder på bildet? 😯"

2020-02-12 19:46 Frokost nummer 298. Gul havregrøt. Tarm-prat.

Klokken tolv åpnet spisevinduet. Klokken åtte i kveld stenger det. Åtte timer med mat. 16 timer uten kalorier. Etter flere perioder i løpet av det siste året med dette spisemønsteret merker jeg stor forbedring på magen! Før kunne tarmen regelmessig være både irritert og normal. Ingen diagnose, altså, bare erfaring. Var aldri hos legen. Det var … Continue reading "Frokost nummer 298. Gul havregrøt. Tarm-prat."

2020-02-11 19:06 Frokost nummer 299.

Fremdeles spiser jeg bare mellom klokken 12:00 og 20:00.     Drakk først en økologisk sitron og en vanlig & kjempegod appelsin rett fra pressen. Tre porsjoner mibansk havrebakst. Jeg bakte i går. Brukte mer økologiske havregryn i gjærdeigen enn vanlig. Brukte litt mindre gurkemeie enn vanlig. Økologisk Brie. Kjempegod. Melis. Økologisk … Continue reading "Frokost nummer 299."

2020-02-11 17:05 20 minutter med snakkebrett.

Mens solen gikk ned over Sjøstrand spilte jeg med snakkebrettet mitt i omtrent 20 minutter. Jeg tok frem pendelen én gang underveis for å fokusere og konsentrere energien. Tre-fire ganger før jeg rakk å begynne å spørre om noe som helst ble mynten (med fingeren på) skjøvet ut fra spillebrettet. Jeg snakket engelsk. … Continue reading "20 minutter med snakkebrett."

2020-02-10 17:55 Frkst 300, ja/nei-knapp, mathandel.

Spisevinduet åpnet seg tolv, og en halvtime senere var frokosten klar: Resten av miba-baksten fra i går. En økologisk banan. Økologisk blomkål. To kopper te med melk. Mat smaker ekstra bra med et spisevindu. Man rekker å savne maten litt før man hiver innpå, og teen varmer ekstra godt. -Mens jeg drakk min … Continue reading "Frkst 300, ja/nei-knapp, mathandel."

2020-02-09 21:29 Nytt snakkebrett.

Jeg laget meg nettopp et mer brukervennlig og oversiktlig snakkebrett på et A4-ark. Det forrige ser du her. Snakkebrett, eller Ouija Board, kan brukes alene, og da er det greit med et lite ark. Spiller du sammen med flere er det lurt med et større brett. Hver bokstav og tall er på størrelse … Continue reading "Nytt snakkebrett."

2020-02-09 19:34 Tredje og siste måltid.

Jeg fortsetter med spisevindu på åtte timer frem til den 14. februar.  Dagens siste måltid bestod av gul mibabakst (som jeg bakte i formiddag) med resten av gulosten på. Du husker kanskje at jeg gav bort halvparten av osten? Hvis ikke, så ser du det her. Jeg spiste en liten &god … Continue reading "Tredje og siste måltid."

2020-02-09 18:00 Eplespirene.

En liten oppdatering på eplespirene i stuevinduet. Jeg vet av erfaring at spinnmidd finnes i området. Enn så lenge går det bra. Jeg får nyte synet så lenge jeg kan! 🌱 Spinnmidder herjer fritt! Måltid nummer to. Frokost. Eplespirene.   4 kommentarer

2020-02-09 16:09 Måltid nummer to. Tradisjonell.

Hjemme igjen: Noen kopper te med melk. Et glass skummet melk. Rykende fersk gjærbakst: Gurkemeiegul mibansk havrebakst laget på den tradisjonelle måten. Her er den utradisjonelle måten. Første ladning med tørr melis. Andre ladning med melisglasur. Barnslig godt. Nå er jeg tom for melis. En neve økologiske mandler.   Dagens frokost. Forrige mathandel.   … Continue reading "Måltid nummer to. Tradisjonell."

2020-02-09 15:31 Frokost nummer 301. Gratis mat.

Av og til sniker jeg til meg litt arv på forskudd i form av naturalier…. Skulle bare mangle…Jeg ble invitert på te hos de velstående i formiddag. Det samstemte med min frokost klokken 12:00. Spiste først to skiver fransk sjukornbrød med majones og gulost før jeg spiste en diger klementin. Millie fikk én … Continue reading "Frokost nummer 301. Gratis mat."

2020-02-08 21:50 Kontakt med det ukjente.

Her er den enkleste måten å bruke pendelen på. Du trenger ikke å skrive ned noe på et ark. Alt du trenger er en pendel som du henger over pekefingeren på din mest brukte hånd og et sted der du kan sitte helt i ro. Du starter med å stille ja-og nei-spørsmål … Continue reading "Kontakt med det ukjente."

2020-02-08 21:03 Frokost nummer 302. Kokt bakst.

En kokt variant av mibansk havrebakst: Litt vann. To egg. Litt tørrgjær. Kan trolig sløyfes. Gurkemeie og kardemomme. Økologiske havregryn. Mengde? Akkurat passe! Jeg rørte det sammen med sleiv fordi jeg orket ikke å bli klissete på hendene i dag. Hvetemel. Hvor mye? Akkurat passe, og antagelig mindre enn man skulle tro. Deigen … Continue reading "Frokost nummer 302. Kokt bakst."

2020-02-07 21:38 Pendel og spådom.

I kveld laget jeg en enkel pendel av en mynt og en sytråd. Vanligere er det nok å bruke en ring eller en krystall. Men, alt som er lett og kan henge i en tråd kan faktisk brukes til pendel. Jeg vasket mynten før bruk for å fjerne både energier og bakterier fra … Continue reading "Pendel og spådom."

2020-02-07 19:33 Dagens mathandel.

Dagens mathandel skjedde på den vanlige Meny-butikken. Du ser hvilken hvis du blar bakover i bloggen. Det er helt gratis. Skummet melk, 19,00 kroner!? 😯 Godt at trygdeutbetalingen min fra NAV har økt, også, da. Ja, dere arbeidere får bare jobbe på, slik at Miba fortsatt får mat! 😸😸😆 Jeg slenger beina på … Continue reading "Dagens mathandel."

2020-02-07 18:29 Frokost nummer 303. Resten av marsissen.

Da klokken ble tolv var det tid for frokost. Spisevinduet på åtte timer er enkelt å forholde seg til, men frokostene smaker ekstra godt etter 16 timer med faste. Resten av marsipanen. ❤️ En økologisk banan. Millie fikk et par biter banan. -Det var ingen respons å få på snakke-brettet i går … Continue reading "Frokost nummer 303. Resten av marsissen."

2020-02-06 22:28 Ouija.

I kveld kan jeg forsøke å komme i kontakt med noen høyerestående spirits gjennom et enkelt, selvlaget sjelebrett eller Ouija Board! Målet er å få kontakt med selveste The Holy Spirit. Om det i det hele tatt skjer noe som helst, er ikke godt å si. Man kan visst bruke et Ouija … Continue reading "Ouija."

2020-02-06 19:26 Middag.

Jeg kokte makaroni i usaltet vann. Helte av kokevannet og lot makaronien ligge i kjelen. Jeg knakk to egg og blandet dem godt inn i makaronien med en sleiv mens kjelen stod på avskrudd, varm plate. Fire små fedd fra hvitløkshagen min ble delt opp og blandet inn i makaroni og egg. … Continue reading "Middag."

2020-02-06 19:10 Tepause.

Måltid nummer to: Jeg spiste en liten boks makrell i tomat, drakk tre kopper te med melk. Spiste en banan. Enda en kopp te og “litt” marsipan. Lurer på om jeg legger på meg selv når jeg har spisevindu? Avsluttet med en ostebit som jeg glemte å ta bilde av.     Frokost. … Continue reading "Tepause."

2020-01-18 19:45 Eplekjerner spirer.

Hver gang jeg spiser et eple så hiver jeg noen av steinene i et glass med vann. Adopterte disse to. Frokost. Mibansk energibombe!     0 kommentarer

2020-01-18 19:19 To burgunder stjerner i Tempelet.

I dag hentet jeg altså de to siste julestjernene som skal få skinne resten av sine liv i stedet fo å havne i søpla! Er de ikke pene? Den hvite adopterte jeg i går. 🌿   Frokost. Frokost i går.     2 kommentarer

2020-01-18 19:00 Frokost nummer 322. Mibansk energibombe!

Et 💯 % nyttig måltid som gav meg masse energi!   Jeg satte først alt ut i stuen for å ta bilder til bloggen. Pressing og egg-knekking foregikk dog på kjøkkenet.  Spisevinduet åpnet seg klokken 12:00, og jeg puttet alt i ett glass: Tre rå eggeplommer. De tre siste eggene. Eggehvitene tok jeg vare på … Continue reading "Frokost nummer 322. Mibansk energibombe!"

2020-01-17 20:14 Fra kjøkkenhage til gjødsel.

Hvitløkspirene og de gjenværende kålspirene ble klippet og lagt i bunnen av et fermenterings-glass. Resten av glasset fylte jeg med noe av gårsdagens gufne brød og skallet av ett egg. Hellet på kaldt vann (uten salt, ja) og festet lokket. Dette skal stå og fermentere i noen måneder. Det skal selvsagt ikke spises … Continue reading "Fra kjøkkenhage til gjødsel."

2020-01-17 19:43 Dette handlet jeg.

I dag kjøpte jeg ny plantenæring til akvarieplantene. Ferrogan motvirker jernmangel og opprettholder dermed den friske grønne fargen! Jeg har tidligere prøvd flere andre typer plantenæringer til akvarieplanter opp gjennom årene, men jeg er mest fornøyd med Ferrogan! Ingen sponsing; bare offentlig synsing! 👍 Jeg tilsetter ikke karbondioksid. Derfor trenger jeg ikke tilsette Ferrogan … Continue reading "Dette handlet jeg."

2020-01-17 19:22 Ny stjerne i Tempelet.

Foreldrene mine feirer jul. Hele slekten min, bortsett fra meg, feirer jul. Jeg meldte meg ut av (den daværende) Statskirken for x antall år siden. Nesten ut av slekten og samfunnet, også, men det er en annen historie. Jeg er så rar, altså. 🤡 Jeg har aldri trodd på: Kristendommen. Tomme tradisjoner. Jesus var … Continue reading "Ny stjerne i Tempelet."

2020-01-17 17:47 Frokost nummer 323. Vegetarpizza.

Spisevinduet skulle egentlig ha åpnet klokken 12:00. Frokost ble inntatt først 13:30. Stenger derfor spisevinduet klokken 21:30 i kveld. Jeg fortsetter med spisevindu til jeg sier i fra om noe annet.   Dagens frokost var god. Hjemmelaget pizza med vegetariske pølser. Tror jeg spiste fire pizzastykker. 😊 Jeg drakk en halvliter cola, to … Continue reading "Frokost nummer 323. Vegetarpizza."

2020-01-16 20:53 Gjødslingen hadde god effekt!

Gøy med planter i akvarium! Man trenger ikke akvariefisk.    Jeg byttet vann i akvariet i forrige helg. Da gjødslet jeg som sagt ekstra mye med Ferrogan. Vannet har nå blitt klart i fargen. Vallisneria asiatica har vokst uvanlig mye denne uken! 👍😊 Jeg vurderer likevel å klippe litt av bladene dens slik … Continue reading "Gjødslingen hadde god effekt!"

2020-01-16 20:32 Plukket urtene selv! =)

Kvart over sju kokte jeg opp vann med to løvetannblader, en ringblomst og en rødkløverblomst oppi kjelen. Kokte opp og skrudde av platen. Jeg drakk en nypresset klementin tilsatt kaldt vann. Ti på åtte var en kopp urtete klar. Jeg drakk den. Klokken åtte stengte spisevinduet for i dag. 🖼   Verdens minste kjøkkenhage? … Continue reading "Plukket urtene selv! =)"

2020-01-16 19:30 Kjøkkenhagen.

En ørliten oppdatering av verdens minste kjøkkenhage?   Halvparten av kinakålspirene har knelet og blitt til jord. Det gjør ikke noe, hehe! 😺 “Gresset” til hvitløkene bare vokser og vokser! 😯 Jeg er spent på hva som skjer videre med dem i denne grunne skålen. Den siste økologiske blomkålens stilk-avkapp ligger på jorden … Continue reading "Kjøkkenhagen."

2020-01-16 18:53 Måltid nummer fire. Ikke godt. =(

Av alle de måltider jeg har delt med dere på bloggen er dette desidert det værste! 🤮 Jeg skar havrebaksten i tynne skiver og ristet dem i stekeovnen. Det hjalp ikke. Spiste dem likevel med to hardkokte egg. Det motbydelige brødet trakk eggene med seg ned til lavest mulig nivå av … Continue reading "Måltid nummer fire. Ikke godt. =("

2020-01-16 17:50 Måltid nummer tre. Gi gjærbakst tid!

Vel, dagens havrebakst ble dessverre ikke god. Den værste noen sinne. 🥴 Det hjalp ikke at gulfargen ble kjempefin… ÅRSAK: Hevet ikke lenge nok. Stekte ikke lenge nok. Hva tenkte jeg på?!? Vet jo av erfaring at den blir god hvis den får heve i 3-4 timer. 🙄   Jeg presset to klementiner som … Continue reading "Måltid nummer tre. Gi gjærbakst tid!"

2020-01-16 17:25 Måltid nummer to.

Vi gikk bort, og jeg spiste to skiver med majones underst og gulost oppå. To kopper te med melk. Gratis! 😃 🏦 Millies matrutiner! 🐶 Frokost! 🆗 Frokost i går! 🆒     0 kommentarer

2020-01-16 16:54 Millies matrutiner.

Millies matrutiner. Fôr-mengden varierer etter hvor aktiv hun er. Middag klokken 13:00: 45 gram knotter; mer når hun har vært veldig aktiv. Dessert: -Har du spist opp knottene? Da skal du få tyggepinne! Væssegod!  Etterfulgt av fire godbiter: -Har du spist opp tyggepinnen? Så flink! Da skal du få godbit! Væssegod-væssegod-væssegod-og-så-én-i skåla-væssegod! Pling! Jeg … Continue reading "Millies matrutiner."

2020-01-16 16:02 Frokost nummer 324. Tilbake igjen.

Etter to dager uten spisevindu er dettte spisemønsteret tilbake igen! -Spise og drikke vanlig, eller hva som helst, mellom klokken 12:00 og klokken 20:00. Før og etter et åpent spisevindu er det bare tillatt å drikke rent vann! Ikke te, ikke urtete eller annet kalorifattig drikke. Bare vann! For å rense kroppen og gi … Continue reading "Frokost nummer 324. Tilbake igjen."

2020-01-15 17:42 Ukens andre mathandel. Mattetime. =o

Dere som har fulgt bloggen i et par måneder vet at jeg har et ukentlig matbudsjett på 300,00 kroner. Til én person, ja.   I dag handlet jeg for andre gang denne uken, og jeg var på Meny Indre Havn:   Skummet melk, 17,90 kroner. Peppermakrell, 14,00 kroner. Egg, 27,40 kroner. Klementiner, … Continue reading "Ukens andre mathandel. Mattetime. =o"

2020-01-15 16:44 Frokost nummer 325. Opphevet ubestemt tid.

Av gammel vane ble det frokost klokken tolv. Spisevinduet er opphevet på ubestemt tid slik at jeg kan drikke te på kvelden.   Sju små havrebakster som jeg laget i går. Melisglasur. Maulet det som ble igjen i glasset, også. Dette var resten av melisen! Resten av den økologiske blomkålen. Hovedsaklig stilken. Jeg … Continue reading "Frokost nummer 325. Opphevet ubestemt tid."

2020-01-14 19:14 Gjødsel-fermentering.

Lukter som eple-cider. Eplene og agurken har begynt å fermentere og boble over! 😯 Som forventet. Glasset må stå på en skål. Dette skal altså ikke spises men brukes til gjødsel i parsellen. 👍 Frokost. Gårsdagens frokost. Liker jeg marsipan?     0 kommentarer

2020-01-14 18:57 To bilder. Liker du meg før eller etter min død?

To oljemalerier står og tørker.   Bildene vurderes solgt når de har tørket. Det tar cirka tre-fire uker. Bare ta kontakt hvis du lurer på noe. Oljemalingen er av god kvalitet.   “Alt jeg tar i blir til gull.” 34,5 centimeter ganger 28,0 centimeter. Olje på lerret. 6.500,00 kroner. Noe som kjennetegner mine … Continue reading "To bilder. Liker du meg før eller etter min død?"

2020-01-14 18:30 Frokost nummer 326. Opphever spisevindu.

Jeg er svak for marsipan!   Dagens frokost bestod av resten av marsipanen rullet i bakekakao og mandler. 😺 To kopper te med melk pluss at jeg drakk melk rett fra kartongen hver gang jeg hellet melk i teen. Nybakte gurkemeiegule havrebakster. I dag tilsatte jeg mye økologiske linfrø i gjærdeigen. Melisglasur … Continue reading "Frokost nummer 326. Opphever spisevindu."

2020-01-13 20:33 Ett bilde rett før fasten. Jeg er sterk.

Tredje måltid rett før spisevinduet lukket seg klokken 20:00. Dagens mest fornuftige måltid….   Jeg kokte de tre siste eggene. Spiste to av dem nå og la ett i kjøleskapet. Mitt fjerde måltid av glasset med rødbeter. Rå, økologisk blomkål. Jeg har aldri hatt Barbie som forbilde, jeg. 😾 Da hadde nok … Continue reading "Ett bilde rett før fasten. Jeg er sterk."

2020-01-13 19:44 Måltid nummer to. Marsipanen Minker.

Jeg spiste mer marsipan. Uten bakekakao. Litt marsipan igjen til frokosten i morgen: Jeg gleder meg! Drakk fire kopper te med melk. Hver gang jeg helte melk i teen drakk jeg også rett fra kartongen. En fordel man har ved å bo alene. 😊. Hadde ikke drukket rett fra melkekartongen hvis jeg delte … Continue reading "Måltid nummer to. Marsipanen Minker."

2020-01-13 19:18 Aldri mer akvariefisk.

I flere år hadde jeg guppyer.  For tre år siden valgte jeg å avvikle fiskeholdet. Jeg lot dem dø ut naturlig ved å skille hunner og hanner. Da det bare var to barnløse guppy-jenter igjen kvittet jeg meg med alle akvariene utenom dette på 72 liter. Mitt eldste akvarium. Her går Guppylill … Continue reading "Aldri mer akvariefisk."

2020-01-13 17:52 Kjøkkenhagen.

Jeg gleder meg til våren og til at parsellens planter skal våkne til liv. Derfor plantet jeg noen egendyrkede hvitløker og resten av kinakålfrøene i en skål på kjøkkenbenken. Ikke for å imponere noen. I dag badet skålen i ekte sollys gjennom den åpne verandadøren. Bla bakover hvis du vil se tidligere bilder av … Continue reading "Kjøkkenhagen."

2020-01-13 16:53 Frokost nummer 327. Detaljert om marsipan og kakaopulver!

Spisevinduet pleier å åpne klokken 12:00 og stenge klokken 20:00. Av og til, som i dag, blir det ikke frokost før i ett-tiden. Spisevinduet lukkes likevel klokken 20:00. Kjøpte marsipan tidligere i dag. Jeg skjærte skiver som jeg rullet i mørkt kakaopulver. Bakekakaoen hadde jeg i matskapet fra før. Rått kakaopulver er rik … Continue reading "Frokost nummer 327. Detaljert om marsipan og kakaopulver!"

2020-01-13 16:05 Dagens mathandel! Billigere marsipan.

Før jeg handlet i dag tenkte jeg mye på marsipan! 😺   Jeg handlet på Meny: Skummet melk, 17,90 kroner. Skummet melk, 17,90 kroner. Økologisk blomkål, 34,90 kroner. Hvetemel, 19,90 kroner. Ekte marsipan (50% mandler), 49,90 kroner. Denne har utrolig nok godt ned minst 20,00-30,00 (?) kroner i pris i løpet av … Continue reading "Dagens mathandel! Billigere marsipan."

2020-01-12 20:10 Dagens tredje måltid.

Klokken viste 19:48. Jeg hastet til kjøkkenet og rev opp kjøleskapet. Tre klementiner igjen. Drakk dem nypresset uten å tilsette vann. Godt! 😃 Jeg var fremdeles mett etter dagens store måltider da klokken klang 20:00 og dagens spisevindu smalt igjen. Måltid nummer to. Frokost. Vallisneria asiatica har vokst! Gårsdagens frokost. Ukens siste mathandel. … Continue reading "Dagens tredje måltid."

2020-01-12 19:20 Dagens andre måltid.

Jeg spiste måltid nummer to halv sju. Halvannen time igjen til vinduet stenges.   Økologiske sesamfrø. Mandler som ikke var økologiske. Tre glass skummet melk. Det var resten av melken. Frokost. Magiske tanker. Den rette stemningen.     0 kommentarer

2020-01-12 18:46 Den rette stemningen.

Frokosten gikk over i en lett variant av pengemagi:   Mens jeg drakk den gode teen leste jeg noen Money Affirmations. Penge-bekreftelser på norsk? De kan gi motivasjon og bli selvoppfyllende utsagn: Det du gir oppmerksomhet og ofrer en tanke eller to vil du tiltrekke deg.  I innlegget om at dine holdninger betyr noe … Continue reading "Den rette stemningen."

2020-01-12 17:54 Frokost nummer 328. Variasjon av det samme.

Klokken 12:00: I dag hadde jeg ikke lyst på havregrøt.   I stedet blandet jeg: Tre egg. Gurkemeie. Kardemomme. Økologiske havregryn. Jeg målte ikke mengden. Tok bare nok gryn til tre egg.   Blandet alt sammen og stekte straks.   Mens pannekaken stekte drakk jeg et glass melk, spiste rødbeter og mandler, … Continue reading "Frokost nummer 328. Variasjon av det samme."

2020-01-11 20:26 Vallisneria asiatica har vokst.

Da jeg byttet vann i mitt eneste akvarium, en 72-liters-tank, i går tilsatte jeg ekstra mye Ferrogan. Vannet har fremdeles en brunaktig farge som jeg synes er litt fin og naturlig og som får meg til å tenker på naturlig myrvann. Fargen kommer ikke så godt frem på bildene. Det siste året har jeg … Continue reading "Vallisneria asiatica har vokst."

2020-01-11 17:09 Ukens siste mathandel.

Jeg hadde 35,00 kroner igjen av ukens matbudsjett og var tom for frukt/grønnsaker.  Derfor unnet jeg meg noen klementiner til 26,00 kroner. Frister ikke å spise dem hele, men de blir gode å presse! Av ukens budsjett på 300,00 har jeg 9,00 kroner til overs. Om to dager er det ny uke & … Continue reading "Ukens siste mathandel."

2020-01-11 16:53 Frokost nummer 329. Redningen.

Økologiske havregryn har reddet mang en mibaner. Jeg er standhaftig og holder meg til matbudsjettet på 300,00 kroner i uken. Klokken tolv åpnet mitt åtte timer lange spisevindu seg, og jeg startet med resten av kålen. Denne gangen skrellet jeg ikke stilken på den økologiske blomkålen. Skrelling gir for mye svinn. Fjernet bare … Continue reading "Frokost nummer 329. Redningen."

2020-01-10 20:19 Magisk måne.

Stille steg sølvmånen opp…. og det var tid for litt pengemagi. Pengemagi er trygt og enkelt, i motsetning til for eksempel pengespill! Ikke la deg lede til å tro at du blir rik gjennom gambling; du taper sannsynligvis på sikt og står i fare for å bli avhengig! 😠   To bombesikre alternativer … Continue reading "Magisk måne."

2020-01-10 19:45 Frokost nummer 330. Fråtse-fredag!

Det var fredag og vi var invitert på hjemmelaget pizza omtrent midt på dagen. Pizzaen var laget med vegetariske pølser, og den var kjempegod! Ingen av oss er vegetarianere, men vi spiser gjerne vegetarmat! 😃 Jeg drakk en halvliter Coca Cola. Dette var min frokost, og klokken var blitt litt over 13:00. En time … Continue reading "Frokost nummer 330. Fråtse-fredag!"

2020-01-10 19:04 Fermenterer epler og agurk til gjødsel.

For en stund siden kjøpte jeg noen veldig gode røde, norske epler. I forrige uke fant jeg bare disse italienske, røde eplene…. som jeg ikke likte. Jeg forventet jo at de var like gode som de norske…..Men etter å ha spist et par orket jeg ikke mer. Den siste agurk-biten fristet heller ikke … Continue reading "Fermenterer epler og agurk til gjødsel."

2020-01-09 19:37 Måltid nummer to.

Klokken slo åtte. Vinduet stengte. Dagens frokost var som sagt svært solid. Jeg følte meg mett helt til spisevinduet lukket. Det er uvanlig. I sekstiden var Millie og jeg en times tid hos De Eldste. Foreldrene mine er ikke så gamle, da: De er 67 og 68 år. Jeg er 44 år … Continue reading "Måltid nummer to."

2020-01-09 15:08 Frokost nummer 331. Holdningene dine.

Noen tror at man må kle seg ut i mystiske, flagrende gevanter og kjøpe en haug med (dyrt) rituelt utstyr for å gjennomføre en magiske økt. Feil. Du trenger ingenting! Alt som betyr noe foregår inni ditt kloke hode. Dine holdninger! Oppriktige og positive tanker og ytringer som samsvarer med ditt mål. VIKTIG: … Continue reading "Frokost nummer 331. Holdningene dine."

2020-01-08 20:41 Måltid nummer tre. Fastestart. Gått ned!

Etter et åtte-timers spisevindu slo klokken åtte. Da var det tid for 16 timer med bare rent vann! Jeg ser det selv: Hvis man sammenligner de nyeste bildene av meg med bilder fra i fjor så ser man at jeg har gått ned i vekt. 😃😺 Det er bare å bla bakover i bloggen, … Continue reading "Måltid nummer tre. Fastestart. Gått ned!"

2020-01-08 20:12 Måltid nummer to.

Resten av den økologiske grønnkålen og den siste peppermakrellen. Jeg drakk to kopper te med melk og ett glass skummet melk.   Frokost.     2 kommentarer

2020-01-08 19:45 Frokost nummer 332. Ritualer.

Klokken 12:00 ble 16 timer med faste brudt nok en gang. Et nytt spisevindu på åtte timer åpnet seg foran meg. Før jeg begynte å dele frokostene med dere hadde jeg mindre kontroll på hva jeg spiste. Nå tar jeg meg tid til å tenke over at vi blir det vi spiser mens jeg … Continue reading "Frokost nummer 332. Ritualer."

2020-01-07 20:16 Måltid nummer tre.

Nypresset klementin tillsatt vann, gurkemeiegul havregrøt med melis, ti mandler og en klunk kaldpresset olivenolje rett i neven. Spisevinduet lukket seg åtte. Faste frem til tolv i morgen. Måltid nummer to. Frokost. Forfall.     0 kommentarer

2020-01-07 16:04 Måltid nummer to.

Et glass skummet melk. Peppermakrell. Sommersmak!  😊 En klementin. Et eple.   Frokost. Forfall?     0 kommentarer

2020-01-07 15:47 Frokost nummer 333. Økologisk frilandsgris!

Etter 16 timer med faste følger et åtte-timers spisevindu.   Klokken ble tolv.   I går handlet jeg Grøstadburgere og til frokost i dag spiste jeg den siste i pakken. Jeg kjøper ikke så ofte kjøtt. Når jeg først kjøper kjøtt så velger jeg produkter av frittgående dyr. Hadde litt økologisk, rå grønnkål til … Continue reading "Frokost nummer 333. Økologisk frilandsgris!"

2020-01-07 15:16 Forfall?

Dere husker nok at jeg sådde karsefrø i bomull i denne skålen. Hvis du er ny leser går du inn på kategorien Lepidium sativum. Jeg la et tynt jordlag oppå bomullen og sådde kinakålfrø. Nå ser det ut til at bomullen under jorden forfaller. Kålspirene ser slitne ut. Var artig med litt vårgrønt … Continue reading "Forfall?"

2020-01-06 20:41 Middag av frittgående dyr.

Det siste måltidet mitt før spisevinduet lukket seg klokken åtte: Økologisk grønnkål som jeg kjøpte i forrige uke. En nypresset sitron og klementin. Presset dem sammen og tilsatte litt vann i pressen. Et eple som jeg kjøpte i dag. Økologisk agurk. Har cirka én tredjedel igjen nå. Oppbevarer den fremdeles i romtemperatur. En Grøstadburger … Continue reading "Middag av frittgående dyr."

2020-01-06 20:25 Handlet på REMA1000. Blogg-tanker.

-Etter å ha handlet fra meg på Meny kjørte jeg til en billigbutikk. Vi trenger virkelig både billigbutikkene og de litt dyrere butikkene som har et bedre utvalg.   REMA1000: Mandler, 25,90 kroner. Skummet melk, 16,90 kroner. Skummet melk, 16,90 kroner. Økologiske havregryn, 28,40 kroner. Rødbeter, 16,90 kroner. Jeg skal faktisk telle hvor … Continue reading "Handlet på REMA1000. Blogg-tanker."

2020-01-06 19:55 Handlet på Meny. Siste ukesoppgjør.

Ny uke og nytt matbudsjett! Jeg skal fortsatt bruke maks 300,00 kroner i uken på mat. Derimot dropper jeg budsjettskjemaet.   Meny: Varmrøkt peppermakrell, 14,00 kroner. Varmrøkt peppermakrell, 14,00 kroner. Økologiske Grøstadburgere, 89,00 kroner. Disse er ikke bare økologiske; de er også laget av frittgående dyr. Derfor kjøpte jeg dem! Klementiner, 17,76 kroner. Epler, 22,82 … Continue reading "Handlet på Meny. Siste ukesoppgjør."

2020-01-06 19:33 Tepause. Typisk Sandefjord?

Millie og jeg var innom Sjefene I Sjette Etasje. Jeg drakk to kopper te med melk og spiste to sammensatte fra etterkommeren til baker Halvorsen. Ettersom jeg har et spisevindu å forholde meg til kan jeg i teorien spise alt jeg vil mellom tolv og åtte. Jeg lurer på om sammensatt er en … Continue reading "Tepause. Typisk Sandefjord?"

2020-01-06 16:31 Frokost nummer 334.

Vårværet vedvarer visst, og i dag spiste jeg frokost i solskinnet fra den åpen verandadøren. Klokken tolv åpnet spisevinduet seg for annen dag på rad. Forrett: Økologisk, rå grønnkål. Resten av rødbetene. Litt rå, økologisk blomkål. Et glass skummet melk. Hovedrett: To porsjoner gurkemeiegul havregrøt laget på økologiske havregryn. Jeg bare skyllet ren … Continue reading "Frokost nummer 334."

2020-01-05 18:16 Frokost nummer 335. Nytt spisevindu.

I dag starter jeg nok en periode med spisevindu. Det betyr at jeg spiser og drikker hva jeg enn vil i løpet av de åtte timene mellom klokken 12:00-20:00. Før og etter dette spisevinduet skal jeg kun drikke rent vann! Dette gir cellene i kroppen en pause fra all jobbingen med … Continue reading "Frokost nummer 335. Nytt spisevindu."

2020-01-04 22:26 Kjøkkenhagen.

Etter frokost drysset jeg litt mer kanel i den grunne kjøkkenhagen for å drepe antydninger til mugg. Både hvitløken og kinakål-spirene har vokst siden sist.   Litt vårstemning. Frokost.         2 kommentarer

2020-01-04 22:18 Frokost nummer 336. Åpnet to økologiske.

Frokost i ett-tiden. I dag hadde jeg tenkt å starte en periode med spisevindu, men på kvelden glemte jeg å følge med på klokken. Så jeg får heller starte i morgen! Åpnet to økologiske varer fra forrige mathandel. Spiste cirka halvparten av den økologiske agurken og oppbevarer den i heretter romtemperatur i opptil … Continue reading "Frokost nummer 336. Åpnet to økologiske."

2020-01-03 17:28 Frokost nummer 337. Jeg åpnet kommentarfeltet igjen! Billig slankekost.

😺 Hei alle lesere og smuglesere, nå har jeg åpnet kommentarfeltet igjen. Det gikk ikke mange timene. Jeg ombestemmer meg alltid raskt. Men, som vanlig vil alle kommentarer måtte godkjennes før de vises. Jeg liker informative, lærerike og hyggelige kommentarer! Oldie, for eksempel, er veldig god på dét. Jeg vet faktisk ikke om jeg … Continue reading "Frokost nummer 337. Jeg åpnet kommentarfeltet igjen! Billig slankekost."

2020-01-02 20:24 Meldte meg av kurs, jeg! Stengte kommentarfeltet.

Nå har jeg nettopp meldt meg av det gratise kurset i februar i regi av skatteetaten. Skjønner ikke hva jeg tenkte på da jeg meldte meg på, hahaha…!😁 Jeg på et kurs i fire timer sammen med en haug med mennesker?!? Nope. 😾 😅😬🤡 Jeg klarer å lese meg opp på ting jeg lurer på. … Continue reading "Meldte meg av kurs, jeg! Stengte kommentarfeltet."

2020-01-02 19:05 Handlet mat. Neppe tilfeldig.

Ukens andre, og trolig siste, mathandel på Meny Indre Havn:   Fem sitroner, 27,69 kroner. Økologisk grønnkål, 39,90 kroner. Økologisk agurk, 24,90 kroner. Totalt, 92,00 kroner.   21,00 kroner gjenstår av ukens 300,00 kroner til mat. Fyller likevel ikke ut skjemaet før i slutten av helgen. Jeg skal fortsette å ha et ukentlig … Continue reading "Handlet mat. Neppe tilfeldig."

2020-01-02 18:37 Frokost nummer 338. Den mibanske måten.

Tre kopper Earl Grey-te med melk. Teen har ikke jeg kjøpt. Åpnet og spiste litt av den økologiske blomkålen. Rå, selvfølgelig. Resten av den økologiske grønnkålen som jeg kjøpte tidligere denne uken. Rå. Det siste av eggene jeg kokte for et par dager siden. Den tredje, og nest siste, bananen. De … Continue reading "Frokost nummer 338. Den mibanske måten."

2020-01-02 11:35 Litt vårstemning.

Det har vært opp mot 8 grader og vårlig ute de siste tre-fire dagene: Millie har gått turer og løpt litt løs. På kjøkkenet går det bra med hvitløken. Kinakålens spirer har blitt svakt grønne. Stor forskjell fra i går. Jeg klipper kålspirene og spiser dem når jeg synes de har blitt store nok. … Continue reading "Litt vårstemning."

2020-01-01 17:42 Frokost nummer 339. Enkelt og godt.

Frokost-nedtellingen fortsetter. Dagens frokost klokken tolv bestod av nykokte, grønne erter; nam! Ertene stod selvsagt i vann i natt og ble skylt før koking. Husk at erter alltid må kokes før de spises. Det gjelder også ferske erter fra hagen. Jeg drakk en nypresset klementin tilsatt vann. På ertene hadde jeg gurkemeie, kaldpresset … Continue reading "Frokost nummer 339. Enkelt og godt."

2019-12-31 16:25 Måltid nummer to.

Før måltid nummer to kokte jeg de fire siste franske eggene i den eldste eggekartongen. Jeg la tre av dem i kjøleskapet. Har også en full kartong igjen. 👍   Måltid nummer to var enkelt men fullverdig: Et hardkokt egg. To rå blader økologisk grønnkål. Minus de tykkeste stilkene.   Et par … Continue reading "Måltid nummer to."

2019-12-31 16:04 Hvitløk og kinakål i grunn kjøkkenhage?

I skålen der jeg sådde hjemmedyrkede karsefrø i bomull helte jeg litt jord for noen dager siden. Substratet er svært tynt; antagelig mellom en til tre centimeter. Bomull underst og jord oppå. Det er ingen drenering i skålen, og jeg så antydning til mugg i dag. Derfor strødde jeg et tynt lag … Continue reading "Hvitløk og kinakål i grunn kjøkkenhage?"

2019-12-31 15:50 Frokost nummer 340. Gult.

Frokost klokken halv ett: Startet med en nypresset klementin tilsatt litt kaldt vann rett fra springen. Presses og drikkes over kjøkken-kummen. En porsjon hjemmebakt, gurkemeiegul havrebakst toppet med melis og en banan. Bananen var veldig stor, og Millie fikk tre biter av den før bildene ble tatt. To kopper te, som jeg altså ikke … Continue reading "Frokost nummer 340. Gult."

2019-12-30 21:55 Ukesoppgjør.

Her er forrige ukes oppgjør. Jeg handlet bare én gang i løpet av uken og holdt meg nok en gang under matbudsjettet. 21,00 kroner ble til overs. Grunnen til at det holdt med én handling var at jeg spiste opp frukten, som hadde kortest holdbarhet, før jeg startet på kålen.  Pengene til … Continue reading "Ukesoppgjør."

2019-12-30 21:24 Måltid nummer tre. Sunt, raskt og billig.

Økologisk, rå grønnkål. Kjøpte denne på salg i dag. Jeg foretrekker økologiske grønnsaker. Jeg spiste to blader minus stilk. Kål er sunn mat, og det er hovedgrunnen til at jeg valgte å spise denne til det tredje måltidet. Jeg kjøpte også økologisk blomkål i dag, men jeg har erfart at grønnkålen ikke … Continue reading "Måltid nummer tre. Sunt, raskt og billig."

2019-12-30 18:10 Måltid nummer to. Fått første blogg-lønning!

Etter dagens mathandel ble det sunn mat: En banan, en nypresset klementin pluss vann som jeg hellet gjennom sprinklene for å få med all saft og fruktkjøtt, en liten makrell i tomat, to skiver mibansk havrebakst med melis og noen økologiske solsikkekjerner. Jeg gned bananskallet i ansiktet. Det er så sunt for huden! … Continue reading "Måltid nummer to. Fått første blogg-lønning!"

2019-12-30 16:51 Mathandlet i to butikker.

Ny uke og nytt matbudsjett på 300,00 kroner!   Som vanlig gledet jeg meg til å handle inn litt mat igjen. Jeg spiste opp resten av blomkålen i går kveld. Jeg har alltid med meg kontanter. Ved å la bankkortet ligge hjemme må jeg være bevisst på hva jeg putter i handlekurven. Det … Continue reading "Mathandlet i to butikker."

2019-12-30 15:38 Frokost nummer 341. Punktlighet.

Spiste frokost midt på dagen hos De Eldste før jeg handlet mat. Snylter der jeg snylter kan….😮 Jeg spiste brød med majones og gråddost. Drakk tre kopper te med melk. Ble ingen c-vitaminer til frokost, men det tar jeg igjen etter dagens mathandel. Mens jeg spiste snyltematen tenkte jeg … Continue reading "Frokost nummer 341. Punktlighet."

2019-12-29 18:36 Frokost nummer 342. Rykende fersk. Meditasjon.

Nei, jeg var slett ikke full da jeg skrev gårsdagens frokost-innlegg på bloggen! Jeg drikker ikke alkohol; det husker du vel…..     Dagens frokost bestod av rykende fersk, mibansk havrebakst! Dog med en større andel økologiske havregryn enn vanlig. Jeg spiste to porsjoner dekket med melisglasur. Økologisk blomkål til dessert. Så … Continue reading "Frokost nummer 342. Rykende fersk. Meditasjon."

2019-12-28 18:45 Frokost nummer 343. Venter spent på utbetaling eller er det lureri?!

Jeg visste at jeg kom til å spise svært mye senere i dag! Masse tomme kalorier, blant annet. Derfor valgte jeg en kalorifattig, men sunn, frokost klokken tolv: Ett egg og rå, økologisk blomkål kuttet inntil stilken. Det fjerde egget jeg kokte før frokost i går, forresten. Jeg er veldig spent på om … Continue reading "Frokost nummer 343. Venter spent på utbetaling eller er det lureri?!"

2019-12-27 15:19 Frokost nummer 344. På en liten asjett ser maten stor ut!

Jeg kokte fire egg på den franske måten .Det ble frokost klokken 12:00. Jeg la to av eggene i kjøleskapet. Til frokost hadde jeg: To egg. Rødbeter. Økologiske sesamfrø. Økologisk blomkål. Til og med noen av de grønne, gode bladene. 😊 I dag var jeg flink og skjærte av bitene inntil stilken. … Continue reading "Frokost nummer 344. På en liten asjett ser maten stor ut!"

2019-12-27 14:16 Hvorfor?!? Jeg svarer!

I dag fikk jeg følgende melding av en leser som kaller seg B!. “Hei!🙂 Jeg må bare spörre p.g.a nysjerrighet, hehe. Hvorfor spiser du slik som du gjör? Hvorfor så mye melis? Spiser du ikke middag? Varm mat? Får du i deg nok näring? 🙂”   Jeg svarer så godt jeg kan på … Continue reading "Hvorfor?!? Jeg svarer!"

2019-12-26 20:30 Måltid nummer tre. Spisevindu for én dag.

I dag ble det et spisevindu på åtte timer, gitt, selv om det ikke var planlagt. Det tredje og siste måltidet mitt var overstått klokken 20:00. Jeg fant frem en av de kuleste ingredienser i det mibanske kjøkken: Gurkemeie. Jeg åpnet pakken med økologiske havregryn som jeg kjøpte ved forrige mathandel. Jeg fylte … Continue reading "Måltid nummer tre. Spisevindu for én dag."

2019-12-26 19:43 Klippet gresset.

Da jeg byttet vann i akvariet i går benyttet jeg anledningen til å klippe gresset. Da vokser det jevnt og tett. Ingen blader blir lenger enn, eller skygger for, andre blader. Biologisk sett er vel dette ikke et gress; rosett-planten heter Vallissneria asiatica. Denne varianten har rette blader. Vallissneria asiatica kan også ha … Continue reading "Klippet gresset."

2019-12-26 16:04 Måltid nummer to. Nesten som frokosten.

Det var for kaldt for Millie å bli med på tur i dag, men det gjorde ikke noe. Skal være lystbetont, vet du. Jeg, derimot, måtte ut i solen før måltid nummer to. Jeg drakk en nypresset sitron tilsatt kaldt vann før jeg spiste rødbeter, økologiske solsikkekjerner og økologiske linfrø. Til slutt … Continue reading "Måltid nummer to. Nesten som frokosten."

2019-12-26 15:46 Frokost nummer 345. Travel by.

I tolvtiden ble det frokost: Først presset jeg sitronen og helte kaldt vann ned i sprinklene på pressen før jeg drakk det raskt. Sitronsaft sies å gå fra å være surt til å bli basisk når man tilsetter vann. Men hovedgrunnene til at jeg blander sitron og vann er at 1) det blir … Continue reading "Frokost nummer 345. Travel by."

2019-12-25 21:33 Måltid nummer fire. Enkelt som faen. Ari.

Jeg skriver om mine minimalistiske, billige og sunne måltider. I blant løfter jeg dog mitt navlebeskuende blikk og følger med på hva som skjer i verden…. Jeg tittet nettopp innom en nettavis der det stod at Ari Behn hadde tatt sitt eget liv. Jeg ble skikkelig overrasket! Det føltes nesten som om noen … Continue reading "Måltid nummer fire. Enkelt som faen. Ari."

2019-12-25 20:05 Måltid nummer tre. Bitter-søtt.

Drakk en nypresset klementin tilsatt litt kaldt vann som jeg hellet ned i pressen. Ikke spesielt godt, må jeg innrømme, men jeg får da i meg både c-vitaminer +andre vitaminer og mineraler. 👍 Blir litt blass smak. Det smaker bedre å blande sitron med vann. Jeg spiste den søte kokos-kaken som jeg … Continue reading "Måltid nummer tre. Bitter-søtt."

2019-12-25 19:04 Måltid nummer to. Tilsiter. Aldrende søtmons.

Millie og jeg var innom De Eldste. Jeg hadde tre kopper te med melk, to skiver brød med denne gode, norske osten “tilsiter” og søt paprika. Det står at kuene er glade, og det liker vi. Ikke alle kjøtt- og melkeprodusenter bryr seg nemlig om dyrevelferd. Jeg avsluttet måltidet med tre marsipanbiter. Deriblant … Continue reading "Måltid nummer to. Tilsiter. Aldrende søtmons."

2019-12-25 18:03 Frokost nummer 346. Snøfres. Lav-budsjett.

Solen skinte i dag, til en forandring. Mat tar seg bedre ut i naturlig dagslys heller enn i mitt grelle lysrør på kjøkkenet. Det finnes sikkert gode lamper å få kjøpt, men det er jo ikke aktuelt for en slik lavbudsjett-blogg som miba.blogg.no foreløpig er. Bare et par dager igjen til jeg … Continue reading "Frokost nummer 346. Snøfres. Lav-budsjett."

2019-12-24 23:29 Måltid nummer tre. Gylne dråper.

Klokken 23:00 spiste jeg enda en skive av dagens bakst, dog uten melis….Jeg satte urtete til trekking. Oregano, løvetannblad og en rødkløverblomst. Jeg kommer til å fortsette å skryte av at jeg plukket disse urtene i sommer, ja. Disse urtene er rensende og sykdomsforebyggende. Ved midnatt var halvannen kopp urtete klar. 💚 Sparer … Continue reading "Måltid nummer tre. Gylne dråper."

2019-12-24 20:27 Måltid nummer to.

På ettermiddagen satte jeg en gul mibansk gjærdeig til heving. Ingrediensene tilsettes på øyemål og alltid i denne rekkefølgen: Kaldt vann. Kardemomme. Ikke alltid jeg bruker kardemomme. Gurkemeie. En eller to teskjeer blå tørrgjær. Hver pose holder derfor lenge! Økologiske havregryn. Hvetemel. Tre og en halv time senere var deigen dobbelt så stor … Continue reading "Måltid nummer to."

2019-12-24 20:05 Frokost nummer 347.

Midt på dagen spiste jeg frokost: Tre porsjoner gurkemeiegul havregrøt av økologiske gryn og vann. Rikelig med melis på alle de tre porsjonene! Deretter spiste jeg resten av den økologiske blomkålen jeg kjøpte i forrige uke. Ser på bildene at det ble mye svinn da jeg skrellet kål-stilken. Jeg skal begynne å skjære krustoppene … Continue reading "Frokost nummer 347."

2019-12-24 00:24 Måltid nummer fire. Sunt og billig.

Det er litt deilig å være ferdig med en uke med spisevindu på åtte timer hver dag. Nå kan jeg spise når som helst på døgnet.   Rundt midnatt hadde jeg det fjerde og siste måltidet: En liten boks makrell i tomat. Litt økologisk blomkål. De grønne bladene kan også spises dersom … Continue reading "Måltid nummer fire. Sunt og billig."

2019-12-23 22:13 Måltid nummer tre. Godt.

Millie og jeg besøkte De Eldste, igjen. Det ble tid til både sofagraving og quiz. Jeg tapte, som vanlig….😾   Jeg spiste to skiver brød med majones, gulost og søt paprika. Ost og majones er noe jeg liker svært godt, men jeg velger å ikke kjøpe det av hensyn til 1) min vekt … Continue reading "Måltid nummer tre. Godt."

2019-12-23 21:44 Måltid nummer to. Kald grøt.

Ja, du leste riktig….Jeg satte resten av frokostens grøt i kjøleskapet og spiste den kald til lunsj. Da hadde jeg imidlertid rukket å handle melis. Jeg spiste kald grøt med både melisglasur og tørr melis, drakk et glass skummet melk og åt noe økologisk blomkål. På det nederste bildet ser du hvor … Continue reading "Måltid nummer to. Kald grøt."

2019-12-23 21:22 Mathandel, budsjett, veiledende liste.

Velkommen, du nye uke, som byr på et nytt matbudsjett på 300,00 kroner!  I dag tok jeg med en veiledende handleliste fordi jeg visste at matbutikkene ville være full av stressede folk som ville kunne distrahere meg. Jeg lot meg dog ikke stresse. 😺   Fun fact om meg: Jeg har ikke … Continue reading "Mathandel, budsjett, veiledende liste."

2019-12-23 18:52 Frokost nummer 348. Tomt.

Selv om jeg ikke har noe spisevindu å forholde meg til liker jeg å spise frokost i tolvtiden.  Det ble den gurkemeiegule havregrøten, igjen. Jeg brukte opp resten av sukkeret og gurkemeien til frokost. Heldigvis er det mandag og mathandling på budsjett i dag. Jeg lagde to porsjoner havregrøt av økologiske gryn. Blandet … Continue reading "Frokost nummer 348. Tomt."

2019-12-22 18:00 Frokost nummer 349. Kjapt, trygt og billig!

Klokken 12:00 i dag avsluttet jeg en uke med periodisk faste/åtte timers spisevindu. Se starten her.   Nå kan jeg spise når som helst på døgnet.    Til frokost hadde jeg resten av pannekaken som jeg laget i går. Melisglasur på toppen. Økologiske sesamfrø og usaltede cashewnøtter. Nam! Til dessert hadde jeg … Continue reading "Frokost nummer 349. Kjapt, trygt og billig!"

2019-12-21 19:54 Måltid nummer to. Siste.

Jeg rakk ikke å spise alle frøene før klokken åtte i går, jeg, fordi jeg var for opptatt med å blogge! 👍  😃 I natt, og frem til dagens kveldsmat, stod frøene i et mørkt skap i romtemperatur. Spiste dem + et hardkokt egg som jeg også hadde igjen fra i … Continue reading "Måltid nummer to. Siste."

2019-12-21 17:14 Frokost nummer 350. Så lettet!

Frokosten ble utsatt et par timer.   For tredje dag på rad skjærte Millie tenner. Millie blir ti år neste måned, og hun har aldri skjært tenner før! Så jeg bestilte, og fikk, veterinærtime på dagen. Jeg hadde jo allerede tittet i munnen hennes uten å se noe galt, men jeg var … Continue reading "Frokost nummer 350. Så lettet!"

2019-12-20 20:27 Måltid nummer tre.

Før dagens spisevindu lukket seg hadde jeg det tredje måltidet.   Jeg kokte to egg. Spiste ett nå og la det andre i kjøleskapet til neste frokost. Resten av colaen. En nypresset sitron blandet med kaldt vann. Økologiske linfrø. Usaltede cashewnøtter. Økologiske solsikkekjerner. I natt drømte jeg at jeg la inn bud på en … Continue reading "Måltid nummer tre."

2019-12-20 19:47 Dagens mathandel. Ukesoppgjør.

Dette var ukens andre og siste mathandel. Av budsjettet på 300,00 kroner hadde jeg 93,00 kroner igjen. Jeg handler med kontanter når jeg har et matbudsjett.   Dro til Meny Indre Havn. Jeg hadde først innmari lyst på ekte marsipan, og det har de ikke på REMA1000. Da jeg kom fram til … Continue reading "Dagens mathandel. Ukesoppgjør."

2019-12-20 19:16 Måltid nummer to.

Jeg kjøpte en boks marsipan fra Hval Sjokoladefabrikk som jeg tok med til foreldrene mine i formiddag. Disse sjokoladetrukne marsipan-hvalene er veldig gode, så jeg støtter gjerne en flink, lokal produsent! Jeg spiste to brødskiver med majones og gulost og drakk tre kopper te med melk. Til dessert hadde jeg fire hvaler … Continue reading "Måltid nummer to."

2019-12-20 18:53 Frokost nummer 351. Nomade?

Da spisevinduet mitt åpnet seg klokken 12:00 tok jeg frem resten av ukens økologiske, gode blomkål fra kjøleskapet. Jeg brakk av en krusetopp til frokosten. Skjærte opp resten av den gurkemeiegule havrebaksten i to skiver. Drysset litt melis i munnen og på skivene på asjetten. Drakk et glass skummet melk.   Gjærbakst … Continue reading "Frokost nummer 351. Nomade?"

2019-12-19 20:14 Måltid nummer tre.

Fasten nærmet seg da jeg valgte ingredienser til dagens tredje måltid: Den siste sitronen ble presset og drukket med andakt og litt vann. Jeg liker sitroner, men hovedgrunnen til at jeg spiser/drikker dem er jo innholdet av vitaminer og mineraler + at det er billig frukt.et av v Jeg åpnet først nå … Continue reading "Måltid nummer tre."

2019-12-19 19:39 Måltid nummer to.

Tidligere i dag bakte jeg, som sagt.  Til måltid nummer to spiste jeg to skiver. På den første skiven hadde jeg en liten boks makrell i tomat, et hardkokt egg, to rå hvitløkfedd fra hagen og et knust løvetannblad fra hagen. En klementin som var god men likevel på grensen til å være … Continue reading "Måltid nummer to."

2019-12-19 16:06 Frokost nummer 352.

Etter 16 timer med faste var det frokost klokken 12:00.   Jeg hadde nettopp bakt en ny gurkemeiegul mibansk havrebakst. I dag bestod den for det meste av (økologiske) havregryn fordi jeg hadde så lite hvetemel igjen. Jeg var dog raus med både kardemomme og gurkemeie, som begge er sunne kryddere. Dagens … Continue reading "Frokost nummer 352."

2019-12-18 21:12 Tredje og siste.

Rett før klokken 20:00 spiste jeg et siste måltid: En nypresset sitron tilsatt litt kaldt vann. Et hardkokt egg.   Spisevinduet er nå lukket.   På kjøkkenet har de tre hvitløkfeddene fra pengemagien begynt å spire i våt bomull. Et par ganger har de fått en skvett urtete som næring.   Min minimalistiske … Continue reading "Tredje og siste."

2019-12-18 20:28 Måltid nummer to. Amputerte røykebein.

Hos De Eldste spiste jeg to skiver brød med majones og gulost og drakk to kopper te med melk. Jeg nøt to brune menn  med amputerte røykebein og én rute melkesjokolade. Millie drakk vann og gravde i sofaen. 👍 Apropos røyking: Jeg er glad for at jeg sluttet å røyke for en del … Continue reading "Måltid nummer to. Amputerte røykebein."

2019-12-18 19:06 Frokost nummer 353. Brøt fasten.

Klokken tolv brøt jeg den 16 timer lange fasten, og da fyste jeg på noe søtt! Startet med litt melisglasur…🙄  før jeg lagde den gode gamle, gurkemeiegule havregrøten min av vann & økologiske havregryn.😋. Fordi jeg tjuvstartet med å maule melisglasur droppet jeg å røre inn sukker i grøten etter koking. 😇 … Continue reading "Frokost nummer 353. Brøt fasten."

2019-12-17 20:04 Måltid nummer fire. Spisevindu stenges.

Sparte det beste til slutt, jeg! Først etter dette måltidet følte jeg meg god og mett.   Vann i kjelen. Gurkemeie i kjelen. Økologiske havregryn i kjelen. Litt mindre mengde gryn enn vann. Rørte om under koking. Skrudde av platen og skjøv kjelen til siden. Rørte inn litt sukker og la grøten over … Continue reading "Måltid nummer fire. Spisevindu stenges."

2019-12-17 19:43 Måltid nummer tre. Blir ikke enklere.

I går kjøpte jeg tre pærer og spiste straks den første; den var god. I dag spiste jeg halvparten av pære nummer to og kastet resten fordi den smakte vondt og overmodent. Den tredje pæren var også blitt bløt. I stedet for å hive den i søpla så skjærte jeg den opp … Continue reading "Måltid nummer tre. Blir ikke enklere."

2019-12-17 19:25 Gylne dråper.

Midt på dagen laget jeg meg to kopper urtete av sommerens innhøsting: Løvetannblader, rødkløverblomst, oregano og markjordbærblader. Jeg tok litt mer av de grønne urtene (og ikke av rødkløveren) enn jeg pleier å gjøre. Teen trakk noe kortere enn vanlig. Slik kunne jeg drikke urtete som var både varm og god! 💚 Måltid … Continue reading "Gylne dråper."

2019-12-17 19:10 Måltid nummer to. Kun to ting.

Først drakk jeg en nypresset sitron tilsatt litt kaldt vann. Vannet hellet jeg som vanlig gjennom sprinklene som var fulle av saftig fruktkjøtt før jeg tok av toppen og drakk. 😊🍋 Får mest mulig ut av lite, vet du. Sitroner er en god kilde til blant annet c-vitaminer og kalsium. Rett etterpå … Continue reading "Måltid nummer to. Kun to ting."

2019-12-17 17:59 Frokost nummer 354. Kurs.

Klokken 12 åpnet dagens spisevindu seg, og jeg forsynte meg med: En gul hvetebakst. Gurkemeie gir den gule fargen. To hardkokte egg kokt på den franske måten. En halv pære. Den var virkelig ikke god fordi den var overmoden. Jeg orket ikke spise hele. Pæren jeg spiste i går, derimot, var … Continue reading "Frokost nummer 354. Kurs."

2019-12-16 19:47 Måltid nummer tre. Et vindu er lukket.

Jeg er glad for at jeg baker alt brød selv. Brødet mitt er egentlig en gul kake, da, men det erstatter brød. Både billigere og bedre enn butikk-bakt brød!   Dagens tredje måltid: En gurkemeiegul kake med en nyinnkjøpt boks makrell i tomat. En nypresset sitron tillsatt litt kaldt vann. Supert! Har … Continue reading "Måltid nummer tre. Et vindu er lukket."

2019-12-16 18:09 Måltid nummer to. Detaljert.

Endelig fikk jeg i meg litt etterlengtet c-vitamin og frukt. I dag følte jeg for å dele ekstra mange matbilder på bloggen, så det var bare å knaske og knipse i vei. 😺   Måltid nummer to bestod av: En kopp skummet melk. En pære. En persimon. En klementin. En gurkemeiegul kake som … Continue reading "Måltid nummer to. Detaljert."

2019-12-16 17:47 Mathandlet i to butikker.

Endelig en ny uke og nye 300,00 å handle mat for.   REMA1000, Thorøya: Sitroner, 22,96 kroner. Klementiner, 14,34 kroner. Økologiske havregryn, 28,40 kroner. Skummet melk, 16,90 kroner. Melis, 2,60 kroner.Wow: Dét var billig melis! 😃 👍 Egg, 38,20 kroner. Totalt, 123,00 kroner.   MENY INDRE HAVN: Økologisk blomkål, 29,90 kroner. En persimon, 6,90 kroner. … Continue reading "Mathandlet i to butikker."

2019-12-16 16:43 Tepause.

Jeg drakk to gode kopper te med melk og spiste tre blide pepperkaker hos mine foreldre. Jeg har jo sluttet å kjøpe (vanlig) te for å holde et selvvalgt matbudsjett. Te er ikke en nødvendighet; det er ren luksus! Før var jeg nærmest avhengig av sort te med melk, og jeg drakk … Continue reading "Tepause."

2019-12-16 16:18 Frokost nummer 355 og nytt risvann.

Økologisk jasminris stod til bløt i et glass med vann i natt. Jeg helte bløtevannet over i en bøtte. Så skyllet jeg risen noen ganger og hellet skyllevannet også i bøtten. Risvannet kan enten kan settes til fermentering eller brukes som det er til å skylle/vaske håret med. Det gir sterkt og blankt … Continue reading "Frokost nummer 355 og nytt risvann."

2019-12-16 15:14 Nei til trolling.

Forsøk på trolling i kommentarfeltet vil aldri kunne påvirke hvordan jeg blogger eller hva jeg blogger om. Jeg har nok selvtillit og psykisk styrke til å tro på det jeg holder på med. Jeg fortsetter å gå min vei. Hvis innholdet i bloggen ikke faller i smak (nærmest bokstavelig talt) så er … Continue reading "Nei til trolling."

2019-12-16 11:24 Ukesoppgjør.

Her er forrige ukes mat-regnskap. Av et ukentlig matbudsjett på 300,00 kroner brukte jeg bare 261,00 kroner. 😲 Pengene til overs holdes av til senere mathandel og blir brukt når de siste ukene på skjemaet er omme. I dag skal jeg handle mat, ja. Gleder meg! Kjøleskapet er nemlig tomt.       … Continue reading "Ukesoppgjør."

2019-12-15 20:09 Måltid nummer fem. Vinduet er lukket.

Dagens siste måltid:   Stilken av den økologiske blomkålen. Den siste kål-biten, med andre ord. En av dagens gule hvetekaker. Den som jeg skjærte i underveis for å se om de var stekt. To kopper løvetannte laget på ett blad.   Da måltidet var over viste klokken halv ni. Det blir ikke … Continue reading "Måltid nummer fem. Vinduet er lukket."

2019-12-15 19:46 Måltid nummer fire.

Dagens nest siste måltid.   Ukens siste eple. En gurkemeiegul hvete-kake. Nybakt i dag. Sukker. En liten haug med cashewnøtter.   PS: I dag brukte jeg opp begge glassene med fermentert risvann til to hårskyllinger. Måltid nummer tre. Måltid nummer to. Frokost.         0 kommentarer

2019-12-15 19:25 Måltid nummer tre.

Hjemme igjen. Jeg spiste gurkemeiegul hvetebakst med kardemomme og økologiske linfrø. Jeg bakte tidligere i dag. Jeg var tom for havregryn og må kjøpe det i morgen. På den første hvete-kaken hadde jeg resten av rødbetene + at jeg spiste rå, økologisk blomkål. På den andre hvete-kaken hadde jeg sukker. Jeg må huske på at … Continue reading "Måltid nummer tre."

2019-12-15 18:58 Måltid nummer to.

Vi var hos mine foreldre, igjen. Millie har en egen grønn vannskål hos dem. Må legge avispapir under slik at den parketten ikke blir ødelagt. Millie søler nemlig litt ekstra når hun drikker vann hos mine foreldre. 😊🐶❤️ Millie har også en egen rosa matskål hos dem, men den er sjeldent i … Continue reading "Måltid nummer to."

2019-12-15 18:13 Frokost nummer 356. Nytt spisevindu!

Siden jeg ikke drakk urtete i går kveld så brygget jeg meg to kopper til frokost i stedet. Løvetannblad, ringblomst, oregano og rødkløverblomst fra hagen. Jeg spiste også en bit økologisk blomkål. Halv ett i dag startet jeg med et nytt spisevindu. Hver dag til og med neste søndag formiddag skal jeg … Continue reading "Frokost nummer 356. Nytt spisevindu!"

2019-12-14 17:55 Økologisk risvann til håret.

Her en liten oppdatering: Det økologiske risvannet til å skylle håret i står fremdeles til fermentering; vanligvis ikke i vinduskarmen men på kjøkkenet. Trolig kan det gjære i det uendelige. Se forrige innlegg om risvannet her! Måltid nummer tre.   Måltid nummer to.   Tepause.   Frokost.         0 kommentarer

2019-12-14 17:35 Måltid nummer tre.

Resten av sitronkremen. 🍋🍋🍋 Et glass skummet melk. Dette var resten av melken. Et godt eple. Jeg har nå ett eple igjen. En klementin. Har også én klementin igjen før jeg handler på mandag. Usaltede cashewnøtter. Økologiske linfrø; sammen med frukt smaker de nesten som nøtter.   Måltid nummer to. Tepause. Frokost. … Continue reading "Måltid nummer tre."

2019-12-14 17:23 Måltid nummer to. Kaldt.

Disse grønne ertene stod til bløting i natt. Jeg kokte dem tidligere i dag og satte dem så straks i kjøleskapet. Jeg spiste ertene kalde sammen med rå, økologisk blomkål og tre fedd rå hvitløk fra hagen. Avsluttet med et glass skummet melk.   Tepause.   Frokost.         … Continue reading "Måltid nummer to. Kaldt."

2019-12-14 17:14 Tepause.

To kopper te med melk. En Snickers. 😃 En rute melkesjokolade. To supergode karameller.   Vi så på bilder av ukjente slektninger som jeg fant etter at jeg tok DNA-test i sommer. Noen av dem lignet på folk i mormors slekt. 👍 Millie gravde litt i sofaen. 🐶   Dagens lette frokost. … Continue reading "Tepause."

2019-12-14 16:55 Frokost nummer 357. Frukt og nøtter.

Et glass skummet melk. En klementin. Tre skiver rødbeter. Cashewnøtter.       Forrige frokost!           0 kommentarer

2019-12-13 22:40 Måltid nummer fire. Enkelt.

En klementin. To kopper urtete laget på et løvetannblad og en rødkløverblomst fra hagen. Dette holder til kvelds, for jeg er fremdeles mett. 😺   Måltid nummer tre.   Måltid nummer to.   Frokost.         0 kommentarer

2019-12-13 19:05 Måltid nummer tre. Ikke rart.

Da vi hadde luftet oss og kommet hjem så spiste jeg en klementin, et eple og de to siste kalde pizzabitene som jeg fikk. Ikke rart at jeg har følt meg stappmett i hele dag når du ser på alt jeg har spist! Veldig mye godt. Det blir nok bare frukt … Continue reading "Måltid nummer tre. Ikke rart."

2019-12-13 18:56 Måltid nummer to. Hjemmelaget pizza.

HOS MINE FORELDRE:   Jeg spiste tre skiver hjemmelaget pizza, med vegetarpølse, og drakk en halvliter Coca Cola. Til dessert spiste jeg en rute melkesjokolade av typen man får kjøpt på Tax Free, en Snickers og drakk to kopper te med melk. Så hadde vi vanskelige spørsmål. Mamma vant. ☹️ Vi liker … Continue reading "Måltid nummer to. Hjemmelaget pizza."

2019-12-13 17:48 Frokost nummer 358. Mektig.

I hele dag har jeg gått rundt og følt meg stappmett.    Frokosten bestod av: To nypressede klementiner. En stor skive mibansk havrebakst med resten av peppermakrellen jeg kjøpte i går. Millie fikk litt makrell. De to siste mibanske skivene med verdens beste sitronkrem. 🍋🍋🍋   Jeg gidder verken å farge håret eller … Continue reading "Frokost nummer 358. Mektig."

2019-12-12 23:29 Midnatts-teen.

Ved midnatt drakk jeg to kopper urtete som hadde trukket i en time. Jeg brukte ett løvetannblad, to rødkløverblomster og en ringblomst.           0 kommentarer

2019-12-12 23:13 Kveldsmaten.

Torsdagens siste måltid: Tre skiver av dagens bakst. Rødbeter. Rå blomkål. Økologisk, såklart. Rikelig med sitronkrem. 🍋🍋🍋🍋😍 Et glass skummet melk. 🙂             0 kommentarer

2019-12-12 17:54 Satte mibansk gjærdeig til heving. Tredje måltid.

I bakebollen av porselen puttet jeg: Kaldt vann. Gurkemeiepulver. Kardemomme Blå tørrgjær. Cirka én teskje av posen. 4-5 smuldrede blader av fredløs fra hagen. Har aldri brukt dette i mat før. Frøene til en umoden høymol fra hagen. Dette har jeg brukt bare én gang før. Resten av de økologiske havregrynene. Hvetemel. Hevet … Continue reading "Satte mibansk gjærdeig til heving. Tredje måltid."

2019-12-12 16:42 Måltid nummer to.

Mellom frokost og måltid nummer to var vi på en spontan tepause hos De Eldste. Jeg hadde derfor ikke med meg kameraet. Jeg drakk to kopper te med melk, men jeg spiste ingenting. Millie gravde heller ikke i sofaen i dag.   Dagens andre måltid: En av to filter med peppermakrell. Resten … Continue reading "Måltid nummer to."

2019-12-12 16:28 Mathandlet i to butikker.

Dette er ukens andre mathandel. Jeg handlet for 114,00 kroner og sitter igjen med 39,00 kroner til mat denne uken.   REMA1000, Thorøya: Klementiner, 18,41 kroner. Peppermakrell, 25,50 kroner. Totalt, 44,00 kroner.   Meny Indre Havn: Norske epler, 12,54 kroner. Det stod jo “France” på dem, men det er nok bare navnet. … Continue reading "Mathandlet i to butikker."

2019-12-12 16:01 Frokost nummer 359. Brød av to ingredienser.

Et nybakt lite brød til frokost: Eggehviten fra i går + økologiske havregryn. Blandet sammen for hånd og slettet ut med en våt teskje. Det holdt å væte teskjeen én gang. Etter å ha stekt i fem minutter på 200 grader knitret og spraket brødet som nylaget popkorn.  😊 Jeg spiste det luftige … Continue reading "Frokost nummer 359. Brød av to ingredienser."

2019-12-11 19:20 Todelt kvelds.

De to siste skivene av gårsdagens bakst med herlig økologisk sitronkrem produsert i UK. Det er ikke jeg som har kjøpt denne sitronkremen, nei. Et par timer senere drakk jeg en kopp urtete av løvetannblad og rødkløverblomst, presset de tre siste klementinene og drakk den siste koppen med urtete.         … Continue reading "Todelt kvelds."

2019-12-11 17:01 Tepausen.

Dagens tepause var nesten som gårsdagens; gøy å grave i sofa! 😊 Jeg drakk to kopper te med melk og spiste en banan og en rute melkesjokolade. Rett etterpå gikk Millie og jeg en tur.             1 kommentar

2019-12-11 16:49 Økologisk risvann til håret.

Jeg tok vare på risvannet etter dagens frokost. Satte noe til fermentering i to norgesglass. Resten oppbevares i bøtten frem til i kveld. Da vasker jeg kummen på badet før jeg heller risvannet + litt varmt vann i kummen og skylder håret i dette. Lar det være i håret frem til neste hårvask. … Continue reading "Økologisk risvann til håret."

2019-12-11 16:35 Frokost nummer 360. 11 deler.

Den bestod av: Et glass skummet melk. Rødbeter. Et tørket løvetannblad. Rå økologisk blomkål. To skiver mibansk havrebakst. Sukker. Kanel. Økologisk jasminris. Den hadde stått til bløding i natt, og isvannet tok jeg vare på. En rå eggeplomme. Hviten står i kjøleskapet og skal brukes i bakst. Økologiske linfrø. Nykokte grønne erter. De stod … Continue reading "Frokost nummer 360. 11 deler."

2019-12-10 21:39 Siste måltid.

To kopper hjemmelaget urtete av løvetannblad og rødkløverblomster fra hagen. To skiver havrebakst uten noe på. Jeg er så fornøyd med å holde et matbudsjett. Man trenger ikke å spise opp hele inntekten sin bare fordi man kan. De smarte holder seg til samme matbudsjett selv om inntekten øker. Det … Continue reading "Siste måltid."

2019-12-10 19:06 Dagens andre. Streng.

Måltid nummer to:   Tre skiver nybakt havrebakst. Gul av gurkemeie og rund av kardemomme. Litt seigere enn vanlig da noe av vannet var erstattet med en eggehvite. Sukker. Et fransk egg. Et fransk eple. Kjempegodt. En klementin. Spiste bare halvparten fordi den var for mye moden. Økologisk blomkål fra Spania. Rødbeter fra … Continue reading "Dagens andre. Streng."

2019-12-10 18:52 Tepause. Hasjkaker.

Senere på dagen tok vi en rask tepause hos De Eldste. Millie fikk gravd i sofaen deres, igjen. Jeg drakk to kopper te med melk og spiste et sukkerfritt sukkertøy som smakte multe. Godt. Som vanlig sniktittet vi litt på mennesker på internett…og snakket om ting som skjer i verden. Blant annet hadde … Continue reading "Tepause. Hasjkaker."

2019-12-10 18:35 Frokost nummer 361. Skrell i én bit.

Min sene frokost bestod av to porsjoner havregrøt med sukker og kanel og en klementin som jeg skrellet i én bit! 👏🏻 Det er gurkemeie som gir grøten den fine gulfargen.   Forrige frokost! =)         0 kommentarer

2019-12-09 20:49 Ukens første innkjøp av mat. Budsjett.

I dag brukte jeg nesten halvparten av ukens matbudsjett på 300,00 kroner.   Ekte marsipan, 61,50 kroner. I skrivende stund har jeg spist opp hele marsipanen. Jeg er fæl! 🧛🏻‍♀️ Derfor kjøper jeg marsipan svært sjeldent. Røde epler, 5,77 kroner. 🍎 Skummet melk, 17,90 kroner. Skummet melk, 17,90 kroner. Økologisk blomkål, 29,90 kroner. … Continue reading "Ukens første innkjøp av mat. Budsjett."

2019-12-09 19:22 Frokost nummer 362. 43 spirer. Støy i uisolert blokk.

I sekstiden bråvåknet Millie og jeg av et brak! En dør smalt i gangen; rett ved mitt øre. Endelig stille…Og så enda et brak, bare høyere, fra samme dør! Må jo si ifra til alle at h*n går. Slik har det vært i noen måneder nå. Blokken vi bor i ble bygget på … Continue reading "Frokost nummer 362. 43 spirer. Støy i uisolert blokk."

2019-12-08 14:11 Frokost nummer 363. Brunt og lunt.

Lagde havregrøt på den vanlige måten; med gurkemeie og økologiske havregryn i kokevannet. Da grøten var ferdig satte jeg kjelen til sides før jeg rørte inn både sukker og en toppet teskje med mørkt kakaopulver. La all grøten på asjetten og strødde sukker på. Da jeg hadde spist den øverste delen av denne … Continue reading "Frokost nummer 363. Brunt og lunt."

2019-12-07 17:46 Frokost nummer 364. Solid.

To nybakte mibanske havrebakster til frokost klokken halv tre. Den første delte jeg i to, og hadde sukker på. Spiste to klementiner. Bakst nummer to delte jeg i fire skiver og spiste den med en liten boks makrell i tomat. Jeg laget to kopper kakao, men jeg drakk bare en halv kopp. … Continue reading "Frokost nummer 364. Solid."

2019-12-06 21:21 Nett til frukt og grønt!

Da jeg kom til kassen på Meny for å betale for hundeposer og ringekort, så jeg disse handlenettene for frukt og grønnsaker! Pakken med tre nett kostet 27,00 kroner. Slike har jeg ønsket meg lenge men aldri funnet noe sted. Har ikke spurt etter det heller, da. Jeg har forøvrig lenge brukt handlenett … Continue reading "Nett til frukt og grønt!"

2019-12-06 20:59 Mathandel. Ukesoppgjør. Blitt mer sikker!

Ukens andre og siste mathandel ble gjort på REMA1000:   Sju klementiner, 16,00 kroner.   Jeg fylte ut skjemaet for matbudsjettet.   Kannen nederst i kjøleskapet inneholder rent vann i tilfelle nødstilfelle! 😺   Se ukens første mathandel her!    I natt drømte jeg blant annet at jeg gjorde alt jeg kunne for å … Continue reading "Mathandel. Ukesoppgjør. Blitt mer sikker!"

2019-12-06 20:34 Frokost nummer 365. God grøt.

Vi teller ned det siste året. Skal benytte det kommende året til å ikke bekymre meg for ting som jeg ikke kan kontrollere, stole på folk og ikke ta sorgene på forskudd. 😃 Havregrøten smaker mye bedre når man tilsetter gurkemeie i kokevannet. Først cirka to deler vann i kjelen. Så gurkemeiepulver i … Continue reading "Frokost nummer 365. God grøt."

2019-12-05 18:59 Mer av det samme.

Lepidium sativum og hvitløk.   Karsespirene fikk i dag selskap av hvitløkfedd. Jeg satte hvitløken med rot-sonen ned i den våte bomullen. Disse tre feddene deltok i forrige fullmånes pengemagi, så de burde kunne danne spirer med magisk kraft.         0 kommentarer

2019-12-05 16:06 Frokost nummer 366.

Halv to spiste jeg dagens første måltid: Nykokte erter. De grønne ertene hadde stått i vann i hele natt + i formiddag. Stilken av den økologiske blomkålen som jeg kjøpte i forrige uke. Rødbeter fra First Price. Et enkelt, billig og næringsrikt måltid. Se forrige frokost her! =)       0 kommentarer

2019-12-04 20:09 Da var urteteen klar.

Det siste jeg inntok i dag var to kopper urtete. Løvetannblad, rødkløver, ringblomst og oregano.           0 kommentarer

2019-12-04 19:01 To skiver til kvelds.

En klementin. To skiver mibansk havrebakst som alltid bakes på øyemål. Sukker. Sukker er enn så lenge billigere enn syltetøy. Håper ikke det endrer seg bare fordi jeg nevner det på bloggen min. Må prøve å ikke bli paranoid….☹️ Økologiske linfrø. En tørket aprikos. Ett glass skummet melk. Jeg har satt urtete til … Continue reading "To skiver til kvelds."

2019-12-04 16:52 Oppdatering av spirevekst.

Lepidium sativum er en egen kategori på miba-bloggen. Her er dagens bilde av spirene.          0 kommentarer

2019-12-04 16:33 Dagens andre måltid. Detaljert.

Da vi kom hjem startet jeg på middagen. Spiste først litt mibansk havrebakst med sukker + en klementin. Så kokte jeg et egg på den franske måten. La egget til kjøling i et glass mens jeg kokte økologisk jasminris. Risen hadde stått i vann i natt og i halve dag. Jeg skylte risen før … Continue reading "Dagens andre måltid. Detaljert."

2019-12-04 15:42 Frokost nummer 367. Borte.

Millie og jeg gikk det jeg kaller “Lillerunden” i strålende sol midt på dagen. Det er ikke alltid Millie vil gå tur, nemlig, for hun er meget kresen på værforholdene. Etterpå var vi innom mine foreldre, igjen. Jeg har aldri besøkt foreldrene mine så ofte som etter at vi ble naboer for tre år … Continue reading "Frokost nummer 367. Borte."

2019-12-03 19:10 Frokost nummer 368. Snart bare ett år igjen.

Litt økologisk blomkål som jeg kjøpte i forrige uke. 👍 Gurkemeie-gul mibansk havrebakst som jeg bakte i går. Sukker. Rødbeter fra “First Price” som jeg kjøpte i går. Mandler. En tørket aprikos. Var forrige frokost gratis?           2 kommentarer

2019-12-03 01:04 Kveldsmat og en natt-drink.

Jeg spiste dagens siste måltid mellom elleve og tolv i går kveld: En klementin. Tre skiver nybakt, gurkemeiegul, mibansk havrebakst med litt sukker på. Omtrent en time senere drakk jeg to og en halv kopp urtete av egenplukkede urter fra parsell og skog: Løvetann, oregano, grønn mynte, nyseryllik og rødkløver.  Inntil nylig var … Continue reading "Kveldsmat og en natt-drink."

2019-12-02 19:14 Karseoppdatering.

LEPIDIUM SATIVUM.   Karsen vokser kjempefort! Jeg måtte vanne bomullen igjen i dag. Se hvor mye de har vokst siden i går.         2 kommentarer

2019-12-02 19:05 Måltid nummer to. Enkelt.

Som barn var jeg tynn selv om jeg spiste alt jeg ønsket av mat og godteri! Jeg er ikke akkurat tykk nå, men i likhet med mange andre har jeg (hatt) noe ekstra polstring som heldigvis er i ferd med å forsvinne. Jeg vet ikke hva jeg veier, og det er heller … Continue reading "Måltid nummer to. Enkelt."

2019-12-02 18:34 Dagens mathandel i to butikker.

Ny uke med et matbudsjett på 300,00 kroner, ja. I dag handlet jeg mat for 257,00 kroner. Det gir 43,00 kroner til overs. Jeg laget nettopp et nytt budsjett-skjema, men jeg fyller det ikke ut før uken er omme. Jeg foretrekker fisk i glass-emballasje fremfor fisk i metallboks, men førstnevnte var ikke å … Continue reading "Dagens mathandel i to butikker."

2019-12-02 17:48 Frokost nummer 369. Gratis.

Etter å ha blitt kjørt opp for å hente bilen min på verkstedet ble jeg med hjem til foreldrene mine mellom ett og halv to. Der fikk jeg et gratis måltid; min sene frokost: Tre skiver brød med majones under gulost. En klementin. Millie fikk en båt! Tre kopper te med melk. Fire kaker. … Continue reading "Frokost nummer 369. Gratis."

2019-12-01 16:02 De sprekker.

De hjemmeproduserte karsefrøene slår raskt rot på kjøkkenbenken. Jeg har vannet bomullen to ganger, allerede. For det er kjempeviktig at den ikke tørker ut. Jeg kommer til å produsere flere karsefrø til neste år da det gikk lekende lett til tross for flere angrep av store og små møll-arter. 👍         … Continue reading "De sprekker."

2019-12-01 15:22 Frokost nummer 370. Vegetabilsk ukesoppgjør.

Dagens frokost var 100 % vegetabilsk.   Som vanlig lagde jeg havregrøt av tre ingredienser: Vann. Gurkemeiepulver. Grøten smaker ikke like godt uten gurkemeie, og så ser det supert ut! Økologiske havregryn.   Jeg rørte sukker inn i grøten mens den ennå lå i kjelen, men etter at den var ferdigkokt.   Det … Continue reading "Frokost nummer 370. Vegetabilsk ukesoppgjør."

2019-11-30 17:38 Frokost nummer 371. 100 % vegetabilsk.

Nykokte grønne erter og en skvett kaldpresset olivenolje. Millie fikk en ert dyppet i olivenolje. Jeg slikket oljen av asjetten! Man kan tillate seg å gjøre dét når man bor alene. Dette var resten av de tørre ertene i matskapet, og jeg handler inn nye til uken. Rå, økologisk blomkål. Millie fikk litt … Continue reading "Frokost nummer 371. 100 % vegetabilsk."

2019-11-29 17:43 Frokost nummer 372. To skiver.

Jeg bakte igjen i går: Til frokost i dag hadde jeg to skiver mibansk havrebakst med sukker, en klementin, et glass skummet melk, ti mandler, økologiske solsikkekjerner og en tørket aprikos. Så deilig med sol; jeg kan ikke huske sist solen skinte. Da fikk jeg tatt bilde nummer to i godt dagslys slik … Continue reading "Frokost nummer 372. To skiver."

2019-11-28 20:18 Frokost nummer 373.

Dagens enkle frokost:   En klementin. Et hardkokt egg. Mibansk havrebakst. Fem mandler. Disse kjøpte jeg i løsvekt på REMA1000, og de er kjempegode!   Se min forrige frokost! =)           0 kommentarer

2019-11-28 20:07 Dyrking av hjemmelagde karsefrø.

Dette er en oppdatering av produksjonen av karsefrø, og første del av innlegget ble påbegynt i august i år.   LEPIDIUM SATIVUM er en egen kategori her på bloggen.     SENT I AUGUST, 2019: Jeg sådde de 30 første, egenproduserte karsefrøene i våt bomull. Cirka 20 av dem spirte og … Continue reading "Dyrking av hjemmelagde karsefrø."

2019-11-27 20:53 Frokost nummer 374. Nykokte grønne erter. Koranbrenning.

Ertene stod til bløt over natten i et gammelt syltetøyglass før de ble kokt. Dette er et av 4-5 syltetøy og/eller rødbete-glass som jeg har tatt vare på til handling av matvarer i løsvekt på Fat & Fe og lignende butikker som oppfordrer oss til å gjenbruke emballasje. 👍 😊   DET BLE … Continue reading "Frokost nummer 374. Nykokte grønne erter. Koranbrenning."

2019-11-26 23:00 Dagens siste. Urtete og nøtter.

På kvelden var Millie og jeg hos mine foreldre en tur. Der drakk jeg to kopper te med melk og spiste M. Dét er godt, det. Dagens unnskyldning var at jeg måtte feire at Enkeltpersonforetaket som jeg registrerte for ni virkedager siden i dag ble godkjent av Brønnøysundregistrene! 😎 👍 Da vi var … Continue reading "Dagens siste. Urtete og nøtter."

2019-11-26 20:06 Måltid nummer to.

Holder det så enkelt og billig som mulig, jeg. Måltid nummer to var: En kjempegod klementin. Et par skiver mibansk havrebakst med sukker på. =) Hadde ikke vasket opp asjetten etter frokosten. Er ikke alltid jeg gidder det.         0 kommentarer

2019-11-26 18:04 Frokost nummer 375. Oljeskift.

Siden jeg kjøpte hvetemel i går så kunne jeg heldigvis bake i dag: Kaldt vann i bakebollen. Litt gurkemeiepulver og kardemomme i bollen. Tørrgjær. Økologiske havregryn i bollen; dog mye mindre enn vanlig. Mye hvetemel; og blandet deigen godt sammen før den hevet og stekte.   FROKOSTEN: Jeg startet med en god klunk … Continue reading "Frokost nummer 375. Oljeskift."

2019-11-25 21:34 Dagens mathandel. Dumme meg.

Jeg handlet matvarer for 278,00 kroner i to butikker i dag. Mest på REMA1000. 22,00 kroner gjenstår av ukens budsjett på 300,00 kroner. Vanligvis handler jeg mat to ganger i uken. Denne uken tror jeg at det holder med dagens innkjøp! Jeg kjøpte den lille metallboksen med baltiske sardiner, til høyre, fordi … Continue reading "Dagens mathandel. Dumme meg."

2019-11-25 21:09 Frokost nummer 376. Gul grøt. Nettverk.

To porsjoner av den sedvanlige, gule havregrøten: Kaldt vann i kjelen. “Litt” gurkemeiepulver i kjelen. Skru på platen. Økologiske havregryn i kjelen. Rør rundt under koking. Skru av platen og skyve kjelen til siden. Rør inn sukker i grøten i kjelen. Legg på asjetten og strø mer sukker på. Nam! På porsjon nummer to … Continue reading "Frokost nummer 376. Gul grøt. Nettverk."

2019-11-24 17:38 Frokost nummer 377. Ønskeliste.

Jeg rakk ikke å spise frokost hjemme før Millie og jeg ble invitert på te hos mine foreldre. Tok derfor med meg en av klementinene som jeg kjøpte i går. Det er viktig å få i seg C-vitaminer i dagens første måltid. Klementinen var forøvrig helt perfekt. Er jo ikke alltid de er … Continue reading "Frokost nummer 377. Ønskeliste."

2019-11-23 20:45 Frokost nummer 378.

Dagens frokost:   Den rå stilken av en økologisk blomkål. Dette var resten av kålen. To porsjoner gurkemeie-gul havregrøt laget av økologiske havregryn og vann. Sukker på toppen. Du som har fulgt med på bloggen i noen uker vet hvordan grøten lages! 😊   Spiste jeg noe til frokost forrige gang, da? … Continue reading "Frokost nummer 378."

2019-11-23 20:31 Dagens mathandel. Ukesoppgjør.

I kveld kjørte jeg bortom REMA1000 på Thorøya. Jeg kjøpte tre klementiner for 7,00 kroner. Jeg kjørte forbi nærbutikken. Jeg handler helst ikke der, med mindre det er noe svært viktig jeg har glemt å handle annensteds. Grunnen til dét er at en slektning av noen jeg slett ikke liker jobber der. Eplet … Continue reading "Dagens mathandel. Ukesoppgjør."

2019-11-22 17:56 Frokost nummer 379. Ikke planlagt.

Jeg rakk ikke å koke erter i en time før frokost. Satte dem i kjøleskapet så lenge; det ble nykokte erter til middag, i stedet.   Dagens frokost var 100% økologisk: Rå blomkål og sesamfrø. Sesamfrø smaker overraskende godt. Se gårsdagens frokost! =)         0 kommentarer

2019-11-22 00:38 Dagens tredje måltid.

Halv ett på natten var (gårs)dagens siste måltid klart. Da hadde urteteen stått og trukket i nærmere en time. Løvetann, oregano og rødkløver; alle ble de høstet i min hage i sommer. Jeg savner sommeren.  Kveldsmaten: Et glass skummet melk. Sju sorte oliven. Økologisk, rå blomkål. Økologiske linfrø. Økologiske sesamfrø. To kopper urtete.   … Continue reading "Dagens tredje måltid."

2019-11-21 21:18 Måltid nummer to. Gul sparemat.

Et par timer etter frokost hadde jeg et lite mellommåltid bestående av en spiseskje økologiske linfrø. Jeg spiste måltid nummer to rundt halv åtte. Først drakk jeg en nypresset sitron tilsatt litt kaldt vann. To porsjoner gul havregrøt laget på min vanlige måte: Tilsatte litt gurkemeiepulver i vannet i kjelen før jeg hellet økologiske … Continue reading "Måltid nummer to. Gul sparemat."

2019-11-21 16:15 Frokost nummer 380. Nesten som i går.

De grønne ertene hadde stått i vann i cirka tolv timer før jeg skylte og kokte dem. Jeg skylte ertene i kaldt vann ved å la dem ligge i bollen mens jeg byttet nesten alt vannet tre-fire ganger. Ertene kokte i rent vann uten krydder eller salt og under lokk i omtrent én time. Da … Continue reading "Frokost nummer 380. Nesten som i går."

2019-11-20 16:37 Frokost nummer 381. Omelett.

Utgangspunktet var grønne erter som hadde stått i vann over natten og som nettopp hadde blitt kokt. Derfra ble retten til underveis. Jeg hadde først tenkt å blande én rå eggeplomme i de nykokte ertene etter å ha helt av kokevannet. Men det ble for mye vann igjen kjelen. Eggeplommen festet seg ikke … Continue reading "Frokost nummer 381. Omelett."

2019-11-19 16:27 Frokost nummer 382. Kål i retur!

Frokosten i dag bestod av: To mibanske skiver med resten av jordbærene som jeg begynte på i går. Og sukker. To mibanske skiver med bare sukker på. NAM! En del rå, økologisk blomkål. Jeg har fremdeles halvparten igjen av blomkålen som jeg kjøpte i forrige uke. 👍 Jeg forsynte meg visst med for mye … Continue reading "Frokost nummer 382. Kål i retur!"

2019-11-18 19:36 Frokost nummer 383. Gul grøt. Røde bær.

Rett etter dagens mathandel var det tid for å lage frokost, eller middag. Av og til er det greit å utsette det første måltidet sitt til ettermiddagen. Man dør ikke av å rekke å kjenne på sultfølelsen iblant før man hiver innpå. Millies matrutiner påvirkes selvfølgelig ikke av mine rutiner: Hun spiser alltid klokken … Continue reading "Frokost nummer 383. Gul grøt. Røde bær."

2019-11-18 19:02 Dagens mathandel.

Med en ny uke følger et nytt matbudsjett på 300,00 kroner.   Jeg handlet på Meny Indre Havn, igjen. Sukker, 21,10 kroner. Skummet melk, 17,90 kroner. Skummet melk, 17,90 kroner. Egg, 43,90 kroner. Soyadrikk med blant annet kalsium og B12-vitaminer, 33,90 kroner. Økologiske havregryn, 30,50 kroner. Var ikke tom for havregryn, og strengt tatt kunne … Continue reading "Dagens mathandel."

2019-11-17 20:47 Ukesoppgjør.

Ingen mathandel siden den fjortende i ellevte.   Jeg har derfor 27,00 kroner igjen av ukens budsjett på 300,00 kroner, og jeg har nettopp fylt ut budsjett-skjemaet. Pengene til overs skal også brukes på mat. Snart.   Hvor mye brukte du på matvarer denne uken? Har du et budsjett?           … Continue reading "Ukesoppgjør."

2019-11-17 19:07 Frokost nummer 384. Resten av pepperbaksten.

I går laget jeg en krydret variant av mibansk havrebakst. Tilsatte masse sort pepper og blå valmuefrø i stedet for gurkemeiepulver i gjærdeigen. Det smakte godt, og jeg hadde resten av brødet til frokost i dag. Jeg liker krydret mat. 😊 Sitronen presset jeg som vanlig nedi kjøkkenkummen før jeg  tilsatte … Continue reading "Frokost nummer 384. Resten av pepperbaksten."

2019-11-16 17:49 Frokost nummer 385. Resten av baksten.

Dagens frokost bestod av resten av havrebaksten, melisglasur, en nypresset sitron + vann og et eple. Eplet var dessverre tørt, gammelt og smakløst. Helt uspiselig, med andre ord. ☹️ Jeg forsynte meg i stedet med en liten neve økologiske solsikkekjerner. 👍 Nå skal jeg snart sette en ny gjærdeig til heving for å … Continue reading "Frokost nummer 385. Resten av baksten."

2019-11-16 01:17 Nattmat.

Jeg måtte ha litt nattmat før leggetid. Halvannen skive mibansk havrebakst med litt melis. Men, først spiste jeg en del økologisk blomkål. Det er smart å erstatte noe av brødet som man har lyst på med kål eller andre rå grønnsaker som det tar litt tid å spise og som metter. Da unngår … Continue reading "Nattmat."

2019-11-15 20:32 Tredje måltid.

Tidlig på kvelden spiste jeg et raskt måltid her hjemme:   Alt i ett glass: To rå eggeplommer, nypresset sitronsaft og litt kaldt vann. Bånnski! Skikkelig energibombe. En tynn skive mibansk havrebakst.   Se dagens forrige måltid her.       0 kommentarer

2019-11-15 20:21 Hjemmelaget pizza. Snickers.

Måltid nummer to:   På ettermiddagen var Millie og jeg nede hos mine foreldre. Der spiste jeg tre stykker hjemmelaget pizza med vegetarpølse og drakk en halv liter cola. Til dessert hadde jeg en diger halvpart av et skolebrød med vaniljekrem (og ikke eggekrem, som jo er vanlig), en Snickers og to kompakte … Continue reading "Hjemmelaget pizza. Snickers."

2019-11-15 19:54 Frokost nummer 386. Tre bilder.

Dagens frokost:   Rå, økologisk blomkål. Sorte oliven. “Røkte” sardiner i olje. En skive rødbete. Jeg har lite rødbeter i8gjen og ønsker at de skal vare gjennom helgen. Et glass skummet melk.     Tre skiver mibansk havrebakst. Melis. Har ikke så mye melis igjen, heller.     En kopp grønn myntete. Mynten har … Continue reading "Frokost nummer 386. Tre bilder."

2019-11-14 22:28 Kveldsmat.

Dagens siste måltid var enkel og sunn: Et eple. Nypresset saft av en sitron tilsatt litt kaldt vann. En skive mibansk havrebakst uten noenting på. Et par kopper urtete som fikk trekke en times tid på ettervarmen. Løvetann. oregano og rødkløver.           0 kommentarer

2019-11-14 20:37 Fersk gjærbakst.

På ettermiddagen satte jeg en gjærdeig til heving slik at jeg kunne meske meg i nybakt gurkemeie-gul, mibansk havrebakst med melisglasur! Det ble tre porsjoner + at jeg spiste melisglasuren som ble til overs. Nam! Etterpå spiste jeg noen økologiske linfrø. Jeg drakk resten av den nest siste literen med skummet melk. Så … Continue reading "Fersk gjærbakst."

2019-11-14 20:18 Dagens mathandel.

Som sagt i forrige blogginnlegg så hadde jeg bare én sitron igjen. Jeg trengte virkelig å fylle opp med mer frukt og grønt! Jeg hadde 90 kroner igjen av ukens matbudsjett. Dette handlet jeg på Meny Indre Havn: Røde epler, 12,30 kroner. Sitroner, 20,39 kroner. Økologisk blomkål, 29,90 kroner. Totalt, 63 kroner. 27,00 kroner gjenstår … Continue reading "Dagens mathandel."

2019-11-14 20:00 Frokost nummer 387. Erter og kål.

De grønne ertene hadde stått i vann i et halvt døgn før de ble skylt og kokt i rent vann uten salt eller krydder. Jeg spiste nykokte erter og en rå stilk av økologisk blomkål. Én sitron er nå alt jeg har igjen av ferskt frukt & grønt. Jeg må handle mat i … Continue reading "Frokost nummer 387. Erter og kål."

2019-11-13 23:10 Dagens siste innsats.

Jeg lagde to kopper urtete på den vanlige måten. Mens teen stod til trekking presset jeg en sitron og drakk sitronsaft tilsatt kaldt vann. I bollen står grønne erter i kaldt vann. Det blir nykokte erter til frokost i morgen. Så litt pengemagi.       0 kommentarer

2019-11-13 20:33 Måltid nummer to. Ovnspannekake.

På ettermiddagen meldte sulten seg igjen, og da var det for sent å sette en gjærdeig til heving.   Det ble i stedet en rask ovnspannekake av tre ingredienser som jeg blandet sammen med sleiven: “Litt” hvetemel. Jeg tok det på øyemålet som trenes opp med alderen! Gurkemeie. Tre egg.   Stekte pannekaken på … Continue reading "Måltid nummer to. Ovnspannekake."

2019-11-13 15:41 Frokost nummer 388. Grønnhet og kamuflasje.

Jeg kokte resten av rosenkålen til frokost i dag. Puttet noen sorte oliven ned mellom kålene. Det smakte veldig bra!   Etter Millies tur og middag stakk vi innom foreldrene mine som bor i samme menneske-silo som oss. Det er noe Millie setter stor pris på! Det morsomme er at hun går nesten … Continue reading "Frokost nummer 388. Grønnhet og kamuflasje."

2019-11-12 22:12 Kveldsmat.

Til kveldsmat spiste jeg: To porsjoner gurkemeie-gul og økologisk havregrøt. Den ene porsjonen med melisglasur, økologiske sesamfrø, økologiske solsikkekjerner, økologiske linfrø og blå valmuefrø på toppen. Den andre porsjonen med bare melisglasur på toppen. Jeg spiste opp første lading med melisglasur før grøten var ferdig. Jeg drakk et glass skummet melk. Senere på … Continue reading "Kveldsmat."

2019-11-12 17:27 Måltid nummer to. Rosenkål og sardiner.

Spiste middag i firetiden.   I dag kokte jeg cirka halvparten av pakken med rosenkål. Jeg spiste røkte sardiner i olje ved siden av. Sardinene kom i et glass. Jeg har det siste året prøvd å unngå mat som er pakket i aluminiums-emballasje. Dette var en smakfull og mettende middag. Og så enkelt … Continue reading "Måltid nummer to. Rosenkål og sardiner."

2019-11-12 16:52 Frokost nummer 389. Litt mystikk.

Det første jeg så i dag tidlig var at dette lille begeret fra alteret stod på gulvteppet i stuen. Jeg ble litt overrasket og irritert fordi det lett kunne ha veltet slik at urter og salt forsvant ned i det langhårede teppet, så jeg satte plast-begeret straks opp igjen på alterer. Dessuten skal … Continue reading "Frokost nummer 389. Litt mystikk."

2019-11-11 22:31 Kveldsmat.

Kveldsmaten ble inntatt over et par timer: Et par skiver saftig havrebakst, med henholdsvis melisglasur & økologiske sesamfrø og tørr melis. Nam! Litt økologisk blomkål. Et par kopper urtete av urter fra skog og hage: Brygget i en times tid på ettervarmen av komfyren. Rødkløver. Oregano. Løvetann. Ryllik eller nyseryllik. Denne … Continue reading "Kveldsmat."

2019-11-11 19:12 Lunsj. Bakst.

Deler som sagt i forrige blogginnlegg alt jeg spiser i løpet av dagen på bloggen. Frem til nå har det stort sett bare vært frokostene jeg har delt med dere. Jeg har ikke satt noe mål om hvor lenge jeg deler alt jeg spiser; jeg ser det an etterhvert. I forrige innlegg … Continue reading "Lunsj. Bakst."

2019-11-11 18:07 Frokost nummer 390. Franske egg.

Etter å ha handlet mat så lagde jeg frokost og spiste den i halv tolv-tiden.   For en del år siden fulgte jeg med på en tv-kokk og lærte dermed å koke egg på “den franske måten”. Jeg husker i min barndom at eggene måtte stikkes hull før de ble sluppet ned i … Continue reading "Frokost nummer 390. Franske egg."

2019-11-11 16:51 Dagens mathandel.

Jeg har gledet meg til denne handelen. Det begynte jo å bli tomt i skapene her. Denne uken skal jeg også holde et matbudsjett på 300,00 kroner.   I dag handlet jeg på Meny Indre Havn: Hvetemel 19,70 kroner. Melis, 14,80 kroner. Skummet melk, 17,90 kroner. Skummet melk, 17,90 kroner. Sardiner, 29,90 kroner. Egg, … Continue reading "Dagens mathandel."

2019-11-10 17:43 Frokost nummer 391. Og litt annet.

De siste ukene har jeg spist mye kål, rødbeter, diverse frø og krydder, og det har gitt meg overskudd. Utvilsomt mer næring i denne kosten enn i “bare” brødmat.     Det at jeg kastet sofaen har også gjort meg sprekere og mer fornøyd. Ingenting er mer passiviserende enn en sofa. Etter at jeg valgte … Continue reading "Frokost nummer 391. Og litt annet."

2019-11-09 16:44 Frokost nummer 362. Nesten som i går.

Startet frokosten med en porsjon rå økologisk blomkål, litt rødbeter og økologiske sesamfrø Så spiste jeg økologisk jasminris, som hadde stått i vann over natten, ett hardkokt egg, blå valmuefrø, sort pepper, gurkemeie og løpstikke & hvitløk fra hagen. Dette var resten av risen. Begynner å bli tomt i både kjøleskap og matskap. … Continue reading "Frokost nummer 362. Nesten som i går."

2019-11-08 18:03 Frokost nummer 393. Rød, grønn, gul og hvit.

Dagens frokost:   En porsjon rødbeter med økologiske sesamfrø. En kiwi. Gurkemeiegul havregrøt. Da grøten var ferdigkokt og tatt av platen tilsatte jeg en rå eggeplomme og sukker og rørte godt. Spiste havregrøt med kanel og sukker på. Kanelen holdt til to porsjoner. Et glass skummet melk.   Se gårsdagens enkle frokost. … Continue reading "Frokost nummer 393. Rød, grønn, gul og hvit."

2019-11-07 17:56 Frokost nummer 394. Alt i ett glass.

Lettvint og sunt: En rå eggeplomme. En-to spiseskjeer økologiske linfrø. Linfrø er rike på Omega-3-fettsyrer, som vi vanligvis får i oss gjennom å spise fisk. Omega-3-fettsyrer finnes også i valnøtter. En nypresset sitron tilsatt kaldt vann.   Drakk det straks. En teskje var grei å ha for å få opp det som falt … Continue reading "Frokost nummer 394. Alt i ett glass."

2019-11-07 17:34 Dagens mathandel.

Se forrige mathandel her!   0 kommentarer

2019-11-06 17:43 Frokost nummer 395. Grøt og kålstilk.

Som vanlig laget jeg grøten gurkemeie-gul: Jeg fylte vann i kjelen, strødde gurkemeiepulver i vannet og skrudde på platen. Jeg helte deretter oppi økologisk havregryn. Nok til to porsjoner i dag fordi jeg var sulten! Måtte tilsette mer vann i grøten før den var ferdig. Mens grøten kokte spiste jeg stilken av … Continue reading "Frokost nummer 395. Grøt og kålstilk."

2019-11-05 17:49 Frokost nummer 396. Pastarør.

Dagens frokost minnet litt om spaghetti carbonara. Jeg kokte pastarørene i vann tilsatt en klype grovt havsalt. Da pastaen var ferdigkokt, etter omtrent ti minutter, så helte jeg av alt vannet og lot pastaen være igjen i kjelen. Skjøv kjelen vekk fra den varme platen.   Jeg helte følgende ingredienser over den varme … Continue reading "Frokost nummer 396. Pastarør."

2019-11-04 22:16 Rensende urtete.

Jeg startet å drikke urtete ganske regelmessig for et par år siden. Omtrent hver kveld. Urtene høster jeg i parsellen min i kolonihagen. Løvetann, som mange elsker å hate, er en fantastisk urt! Den har en rensende effekt, og te av løvetann kan drikkes i nesten ubegrensede mengder fordi den inneholder mye kalium. … Continue reading "Rensende urtete."

2019-11-04 16:57 Dagens handel.

Med ny uke følger et nytt matbudsjett på max 300,00 kroner.   I dag handlet jeg dette på Meny Indre Havn:   Økologiske havregryn, 30,50 kroner. Egg, 44,90 kroner. Persimon, 7,90 kroner. Per-Simon?!? Sitroner, 26,25 kroner. Skummet melk, 17,90 kroner. Skummet melk, 17,90 kroner. Banan, 5,64 kroner. Ekte marsipan, 69,90 kroner. Totalt unyttig….., men … Continue reading "Dagens handel."

2019-11-04 16:36 Frokost nummer 397. Enkelt.

Dagens frokost: Økologisk blomkål. Økologiske solsikkekjerner. Økologiske linfrø. Et glass soyadrikk. Litt gurkemeie. To kopper te med melk. Nå er uken med åtte timers spisevindu over, og jeg kan spise når som helst på døgnet. 😃 Se forrige frokost her! =)         0 kommentarer

2019-11-03 17:41 Frokost 398. Grøt med sjokoglasur.

Mens grøten kokte spiste jeg økologisk blomkål for å få i meg C-vitaminer. Kokte opp vann og gurkemeie. Tilsatte økologiske havregryn. Da grøten var ferdig rørte jeg inn sukkeret før jeg la grøten på asjett. Toppet med melisglasur tilsatt kakaopulver. Nam. Jeg drakk et glass med soyadrikk, spiste et rødt, norsk eple og … Continue reading "Frokost 398. Grøt med sjokoglasur."

2019-11-02 16:02 Dagens mathandel.

Jeg handlet på Meny Indre Havn før dagens frokost. Økologisk blomkål, 34,90 kroner. Soyadrikk beriket med kalsium & vit. B2, B12 og D, 34,90 kroner. 2 epler, 5,77 kroner. 1 gulrot, 1,03 kroner. Rødbeter, 21,90 kroner. Økologiske egg, 21,90 kroner. Totalt, 120,00 kroner. Dette var ukens andre og siste mathandel. Jeg har 21,00 kroner … Continue reading "Dagens mathandel."

2019-11-02 15:27 Frokost nummer 399. 100 % plantebasert.

Dagens frokost, klokken 13:00: Et glass soyadrikk beriket med kalsium & vit. B2, B12 og D. Soyadrikken kjøpes i kartong som ikke er fôret med aluminium! Det er et stort pluss. Soyadrikken må ristes godt før hver servering. Et eple. Økologisk, rå blomkål. En halv gulrot. Økologiske sesamfrø. Var forrige frokost like sunn? … Continue reading "Frokost nummer 399. 100 % plantebasert."

2019-11-01 17:55 Frokost nummer 400. Budsjett-skjema for mat.

I dag spiste jeg frokost 12:00 hos foreldrene mine igjen. De bor noen etasjer under meg i denne menneskesiloen.   En nypresset appelsin, som jeg tok med hjemmefra. To tebriks. Italiensk salat. Rekesalat. Snickers. Geléfrukter. To kopper te med melk. Veldig godt!   Resten av året har jeg jo et matbudsjett på 300,00 … Continue reading "Frokost nummer 400. Budsjett-skjema for mat."

2019-11-01 17:33 Høyt over bakken.

Skjeldent å se sandsneglene så høyt over bunnen i akvariet. Denne har blitt nesten like stor som guppa.           0 kommentarer

2019-10-31 18:47 Frokost nummer 401. Verandabilder.

Mens metall-platene/rekkverket på verandaen min fikk et andre og siste malingstrøk så gikk Millie og jeg ned til foreldrene mine. Der spiste jeg frokost klokken tolv. Jeg hadde med meg en appelsin som jeg drakk nypresset. Spiste to brødskiver med majones og gulost. Drakk to kopper te med melk.   Rekkverket er nå … Continue reading "Frokost nummer 401. Verandabilder."

2019-10-30 20:03 Frokost nummer 402. Marmorert grøt.

Dagens frokost: En nypresset sitron tilsatt litt vann i pressen. En halv persimon. Spiste halvparten etter mathandelen i går. Hjemmelagd surkål. Rødbeter. Marmorert havregrøt: Tilsatte gurkemeie i vannet. Helte over økologisk havregrøt og kokte opp under kraftig røring. Da grøten var ferdig satte jeg kjelen til siden og rørte inn sukker. Til … Continue reading "Frokost nummer 402. Marmorert grøt."

2019-10-29 19:52 Kveldens mathandel.

I kveld kjørte jeg til Meny Indre Havn og kjøpte:   Skummet melk, 17,90 kroner. Skummet melk, 17,90 kroner. Persimon, 6,90 kroner. Jeg kjenner den som “Sharon-frukt”. Kantareller, 52,89 kroner. Peppermakrell, 16,74 kroner. Appelsiner, 38,27 kroner. Røde epler, 8,80 kroner. Disse var ikke økologiske. Kjøpte dem likevel fordi jeg spiste et utrolig … Continue reading "Kveldens mathandel."

2019-10-29 19:07 Frokost nummer 403. Frukt og sjokolade.

I dag var Millie og jeg en tur innom mine foreldre. Millie spiste middagen sin, som jeg hadde tatt med, og jeg spiste frokost i ett-tiden: To skiver brød med majones og gulost. Jeg presset en appelsin. Et eple. Halvparten av en dobbelt Snickers. To kopper te med melk.   I dag … Continue reading "Frokost nummer 403. Frukt og sjokolade."

2019-10-28 16:25 Frokost nummer 404. Slankekost.

I dag ble lappen fra døren fjernet. Det betyr at vi kan bruke verandaen igjen! Fint, nymurt tak og både nymalt tak og gulv. Verandaen er jo en forlengelse av stuen, så nå er vi fornøyde, ja. 😃 Bare stillasene gjenstår å tas ned, og i morgen kommer en slektning hit og maler metallplater/gelender … Continue reading "Frokost nummer 404. Slankekost."

2019-10-27 18:38 Frokost nummer 405. Hjemmelaget surkål.

For åtte dager siden konserverte jeg en del av den økologiske hodekålen. I dag åpnet jeg glasset for første gang. Hittil har det stått mørkt og i romtemperatur. Kålen var sprø og mildt syrlig. Akkurat passe. Jo lenger den hadde stått og fermentert i tett glass, jo surere ville kålen blitt. -Nå … Continue reading "Frokost nummer 405. Hjemmelaget surkål."

2019-10-26 16:48 Frokost nummer 406. Rødbeter og blomkål.

Jeg spiste dagens første måltid litt over klokken ett:   Rødbeter. Økologisk blomkål. Økologiske sesamfrø. De smakte veldig godt oppå rødbetene!  Økologiske valnøtter. Økologiske solsikkekjerner. Cirka en spiseskje; de forsvant litt nedi kålen. Halvannen skive mibansk havrebakst. Melisglasur. To kopper te med melk.   Frokosten i går var litt lik! =)     … Continue reading "Frokost nummer 406. Rødbeter og blomkål."

2019-10-25 20:49 Kveldens mathandel. Smart økonomi.

Jeg hadde satt en kopp te til trekking og oppdaget at melken var tom! Derfor denne raske kveldshandelen i nærbutikken. Jeg handler bare der i nødstilfeller.   I kveld handlet jeg på KIWI RANVIKSKOGEN: Skummet melk, 16,90 kroner. Skummet melk, 16,90 kroner. Sitroner, 31,52 kroner. Totalt, 65,00 kroner. Dette er ukens andre … Continue reading "Kveldens mathandel. Smart økonomi."

2019-10-25 17:35 Frokost nummer 407. Næringsrik og sunn!

Dagens frokost startet med den velkjente, gule energibomben. To rå eggeplommer og nypresset sitronsaft tilsatt vann. Drakk dette umiddelbart slik at C-vitaminene i sitronen var intakte. Jeg kjenner at jeg raskt får mye energi av denne drikken. Deretter spiste jeg rødbeter, økologisk rå blomkål og økologiske valnøtter.   Se forrige frokost her! =) … Continue reading "Frokost nummer 407. Næringsrik og sunn!"

2019-10-24 19:17 Frokost nummer 408. Egg, blomkål og olivenolje.

Frokost. Borefwyd. Breakfast. Morgenmad. Frühstück. Petit déjeuner. Frukost. Morgunmatur. ☕️🍞🥦   Først spiste jeg en skive mibansk havrebakst, masse rå økologisk blomkål, to hardkokte egg, økologiske valnøtter og økologiske sesamfrø toppet med to klunker jomfru olivenolje (som dessverre ikke var økologisk). Millie fikk også litt olivenolje i matskålen sin. Og så trodde hun, som vanlig, … Continue reading "Frokost nummer 408. Egg, blomkål og olivenolje."

2019-10-23 21:40 Frokost nummer 409.

Dagens frokost halv to-tiden:   En nypresset sitron tilsatt litt kaldt vann. Tre skiver mibansk havrebakst med melisglasur og økologiske sesamfrø på toppen. To kopper te med melk. Økologiske valnøtter. Halvannen. Økologiske linfrø. En økologisk, tørket aprikos. Økologiske solsikkekjerner.   Beklager sent innlegg i dag; jeg var ute og snoket litt i kveldingen. … Continue reading "Frokost nummer 409."

2019-10-22 21:21 De nye generasjoner stiger opp.

I dag fikk jeg anledning til å ta bilder av noen sandsneglene som hittil mest har levd nedi grus og sand. Disse tre ungdommene har klare og fine farger.   En:   To:   Tre:     Og så fulgte jeg med på denne akrobatiske blæresneglen. Jeg trodde nesten den skulle strekke seg … Continue reading "De nye generasjoner stiger opp."

2019-10-22 19:43 Frokost nummer 410. Sardiner og gul grøt.

Dagens frokost:   Et glass skummet melk. Resten av de “røkte”, baltiske sardinene som jeg handlet sist. Usaltede cashewnøtter. To og en halv økologisk valnøtt. En tørket aprikos. Nøtter smaker kjempegodt sammen med sardiner i olje! En nypresset sitron tilsatt litt kaldt vann. Gul havregrøt: Lagde havregrøt på vanlig måte av økologiske havregryn. … Continue reading "Frokost nummer 410. Sardiner og gul grøt."

2019-10-21 19:02 Dagens mathandel.

I dag handlet jeg på Meny Indre Havn:   Egg, 44,90 kroner. Skummet melk, 17,90 kroner. Skummet melk, 17,90 kroner. Økologisk kål, 29,90 kroner. Sitroner, 32,80 kroner. Totalt, 143,00 kroner. Jeg brukte nesten halvparten av ukens matbudsjett. Forrige mathandel er her!         0 kommentarer

2019-10-21 18:45 Frokost nummer 411. Kål. Budsjett.

Dagens sene frokost: Økologisk, rå hodekål. Rødbete. To skiver mibansk havrebakst med melisglasur. Nam-nam-nam! Tre kopper te med melk. Millie fikk smake. 😊 Mens jeg drakk den tredje tekoppen så tenkte jeg på penger, budsjettering og at det er mandag. Jeg bestemte meg for å ikke bruke mer enn 300 kroner på mat … Continue reading "Frokost nummer 411. Kål. Budsjett."

2019-10-20 19:25 Før- og etter-bilder fra hagen.

Jeg var oppom hagen i ettermiddag!  Jeg rullet ut og tømte hageslangen for vann. Vannet i kolonihagen ble stengt på torsdag. Jeg ryddet i redskapsboden min. Sopet gulvet. Jeg vil ha det minimalistisk her, óg; slik som hjemme. =) Skulle gjerne vært uten trillebår, men det går nok ikke riktig ennå. Den … Continue reading "Før- og etter-bilder fra hagen."

2019-10-20 18:43 Frokost nummer 412. Kål og mibansk havrebakst.

Dagens frokost bestod av: Rå økologisk hodekål. Dette er den tredje dagen på rad jeg spiser av denne kålen. 18 sorte oliven. Tre kopiere te med melk. En økologisk valnøtt. To økologiske tørkede aprikoser. Tre skiver mibansk havrebakst. En teskje økologisk peanøttsmør. Ett fedd økologisk hvitløk fra egen hage. To teskjeer melis. Mummitrollet … Continue reading "Frokost nummer 412. Kål og mibansk havrebakst."

2019-10-19 14:12 Frokost nummer 413. Mer økologisk, rå kål.

Kål og rødbeter er sunn mat som sies å forebygge kreft.    Dagens frokost i 14-tiden: Økologisk, rå kål. Rødbeter. Cashewnøtter. Et par økologiske valnøtter. Én økologisk, tørket aprikos. Ett glass soyadrikk tilsatt kalsium, D-vitamin, B2-vitamin og B12-vitamin. Soyadrikken må ristes før hver bruk og oppbevares i kjøleskap. To kopper te med melk. … Continue reading "Frokost nummer 413. Mer økologisk, rå kål."

2019-10-18 19:13 Frokost nummer 414. Kål. Konservering av kål.

Jeg visste at det ville bli en del tomme kalorier senere i dag. Derfor valgte jeg meg en mager frokost. Et glass soyadrikk. Økologisk, rå hodekål. Syltede rødbeter. Åtte sorte oliven. En teskje økologisk peanøttsmør. To kopper te med litt soyadrikk i stedet for melk. Jeg forventet at dette ville bli den minst smakfulle … Continue reading "Frokost nummer 414. Kål. Konservering av kål."

2019-10-17 22:05 Sandsnegler.

Jeg har ikke slamsuget bunnen siden akvariet ble friskmeldt i april. Sneglene har selv stått for rengjøringen av substratet. Jeg vil helst ikke slamsuge bunnen idet hele tatt når jeg bytter vann fordi det er lett å få med seg de ørsmå sneglebarna. Vil ha flest mulig snegler. Dette er jo et snegleakvarium … Continue reading "Sandsnegler."

2019-10-17 20:34 Frokost nummer 415. 99% plantebasert. Barnemord.

Jeg kokte økologisk jasminris som hadde stått i vann i natt. Så varmet jeg opp hele pakken med den veganske “Chicken Free Chunks”, som jeg kjøpte for et par dager siden. Jeg presset en sitron, tilsatte vann og drakk dette før jeg spiste maten.   De plantebaserte bitene var lett krydret og smakte faktisk … Continue reading "Frokost nummer 415. 99% plantebasert. Barnemord."

2019-10-16 19:59 Frokost nummer 416. Grøstadburger igjen.

Dagens frokost rundt klokken 14:00: Ett glass soyadrikk. Må ristes før hver bruk. Oppbevares i kjøleskap. To kopper te med melk. En Grøstadburger. Det er jo to i pakken, og jeg spiste den første til frokost i går. Frilandsgrisene til Grøstad har det godt helt til de blir drept. Jeg spiser ikke kjøtt fra … Continue reading "Frokost nummer 416. Grøstadburger igjen."

2019-10-15 19:41 Frokost nummer 417. Grøstadburger og marsipan.

Jeg spiste frokost klokken 14:15. Først handlet jeg jo.       Dagens frokost: En Grøstadburger. Kjøpte den i dag, ja. Den er laget av dyr som garantert har hatt det godt hele veien frem til de ble drept. Jeg spiste burgeren og kålen først og resten til dessert. Litt økologisk blomkål. Rå, som … Continue reading "Frokost nummer 417. Grøstadburger og marsipan."

2019-10-15 16:59 Dagens mathandel.

Jeg har ikke handlet noe mat siden 7. oktober! Det er bra. Tenk om jeg også kunne brukt mindre penger på mat til en person. Halvparten, for eksempel. Det hadde vært noe. Jeg skal snart kikke i et par innvandrerbutikker: Der har de sikkert tørre bønner. Det er billig mat. Kjøpte mye tørre … Continue reading "Dagens mathandel."

2019-10-14 20:12 Før- og etter-bilder fra parsellen.

Jeg jobbet litt i hagen i ettermiddag. Om høsten er det så rolig fordi man slipper å konkurrere mot gresset som nesten har sluttet å gro.   Før-bilde: Før jeg ryddet på begge sider av den hjemmelagde gangstien. I bakgrunnen skimtes fem hekkplanter som ses på det nederste bildet i dette innlegget. Etter-bilde: Etter … Continue reading "Før- og etter-bilder fra parsellen."

2019-10-14 18:37 Frokost nummer 418. Sardiner og ny bakst.

Klokken 14:30: Den gurkemeie-gule, mibanske havrebaksten stod til steking.   I mens spiste jeg: Ni “røkte” sardiner. De samme som i går, ja. Økologisk blomkål. Rå, som vanlig. En teskje økologisk peanøttsmør. Og så drakk jeg to kopper te med melk.  Endelige var baksten ferdig. Jeg skjærte tre døldige skiver og satte på … Continue reading "Frokost nummer 418. Sardiner og ny bakst."

2019-10-13 17:52 Frokost nummer 419. Sardiner. Opphengt nummerskilt.

Dagens frokost:   Sju “røkte” sardiner i olje. Disse baltiske sardinene er ikke egentlig røkte; de er tilsatt smaken av å ha blitt røkt. 🤨 Men de er gode, likevel! 👍 Ni sorte oliven. Økologisk, rå blomkål. Usaltede cashewnøtter. En tørket, økologisk aprikos. To kopper te med melk. Og sukker, nam! Er ikke ofte … Continue reading "Frokost nummer 419. Sardiner. Opphengt nummerskilt."

2019-10-13 02:49 Testing-testing…Godkjent?

Denne da…? 0 kommentarer

2019-10-13 02:12 Siste test; fullmåne og får ikke sove….

Hilsen Surpus! =( 😡 0 kommentarer

2019-10-13 02:08 Testing-testing i natten.

0 kommentarer

2019-10-13 01:57 Testing-testing….🤨😈😡

Hilsen Surpus…=( som fortsatt blogger….Selv om jeg er suuur som en jævla sitron. Jeg blir sur når bloggen ikke får vises på forsiden. 0 kommentarer

2019-10-12 19:02 Frokost nummer 420. Melisglasur. Arabisk blod.

Dagens frokost: En siste skalk av mibansk havrebakst. Melisglasur. To kopper te med melk. Gul energibombe, som i går. To rå eggeplommer, en nypresset sitron og litt kaldt vann. Usaltede cashewnøtter. 13 sorte oliven. En teskje økologisk peanøttsmør. Tørket løvetann fra hagen. I dag bryter jeg rutinen med spisevindu på åtte timer! Jeg … Continue reading "Frokost nummer 420. Melisglasur. Arabisk blod."

2019-10-11 17:51 Frokost nummer 421. Gul energibombe.Facebook-venner.

Dagens frokost startet gult og gav meg raskt masse energi! Derav overskriften. Det kommer godt med når man har et spisevindu på bare åtte timer. Da frokosten ble inntatt klokken tolv så hadde jeg ikke spist siden åtte kvelden før. To rå eggeplommer og en presset sitron tilsatt vann. Bånnski! Deretter spiste jeg resten … Continue reading "Frokost nummer 421. Gul energibombe.Facebook-venner."

2019-10-10 19:29 Frokost nummer 422. Hjemmebakte skiver med mer.

Tenk så raskt dagene har rast ned fra 555 til 422. Synes ikke det er mer enn et par uker siden jeg delte den første frokosten med dere!😯   Dagens frokost var: To lange skiver av hjemmelaget, mibansk havrebakst. Jeg bakte i går. Baker gjerne to ganger i uken. To økologiske bananer. Nå … Continue reading "Frokost nummer 422. Hjemmebakte skiver med mer."

2019-10-09 17:37 Frokost nummer 423. Raskt og sunt måltid.

Denne frokosten var rask å tilberede og spise! En klump økologisk blomkål. To biter økologisk, tørket mango. En økologisk, tørket aprikos. En teskje økologisk peanøttsmør. En sort oliven. Den eneste ingrediensen som ikke var økologisk. Se hva de kostet på salg! 😃   Hva jeg spiste til frokost i går! =)   En annen … Continue reading "Frokost nummer 423. Raskt og sunt måltid."

2019-10-08 20:16 Tørre urter og blomster fra hagen. Forebygge kreft?

Jeg liker å drikke et par kopper urtete utpå kvelden før spisevinduet lukker seg. Urtene har jeg dyrket/plukket på parsell-flekken min i kolonihagen: Grønn mynte. Rødkløver. Blomstene. Oregano. Løvetann. Ringblomst. Bitte-litt ryllik og nyseryllik. Ringblomst, grønn mynte og løvetann har jeg brukt sporadisk i flere år, både som hud-rens og te. … Continue reading "Tørre urter og blomster fra hagen. Forebygge kreft?"

2019-10-08 17:38 Frokost nummer 424. Nytt spisevindu.

Dagens frokost bestod av: Økologisk blomkål. Usaltede cashewnøtter. En pakke peppermakrell. Denne kjøpte jeg for halv pris i går. Siste forbruksdag var i går, men den var likevel god. =) En siste skalk av hjemmelaget havrebakst. Melisglasur. Ordene “glasur” og “glaciser” (isbre på engelsk) har nok samme opphav. Isbreen på bildet under … Continue reading "Frokost nummer 424. Nytt spisevindu."

2019-10-07 18:47 Før- og etter-bilde fra hagen. Svake menneske.

I ettermiddag jobbet jeg et par timer på parsell-flekken min i kolonihagen. Jeg tok med aviser til å re opp i et gammelt permakulturbed. Til neste vår er det fornyet og klart til dyrking av blomster eller grønnsaker! 😊 Før-bilde: Underveis-bilde: Alt dekkes til slik at det brytes ned til jord. Jeg nekter … Continue reading "Før- og etter-bilde fra hagen. Svake menneske."

2019-10-07 18:14 Frokost nummer 425. Det italienske flagg?

Rødt, hvitt og grønt, i hvertfall. Jeg spiste frokost ved 12-tiden etter at jeg hadde handlet mat. Dagens frokost bestod av: En Grøstadburger. Økologisk blomkål. Rå, som vanlig. Rødbeter. Økologisk agurk. Cashewnøtter. En økologisk banan. Økologisk, tørket mango. 2 økologiske, tørkede aprikoser. Ekte marsipan (50 % mandler). Kakaopulver.   Den siste marsipan-klossen rullet i … Continue reading "Frokost nummer 425. Det italienske flagg?"

2019-10-07 14:14 Dagens mathandel.

I dag handlet jeg på Meny Indre Havn.   Grøstadburgere kjøpte jeg som vanlig på grunn av god dyrevelferd. Alle dyr i kjøttindustrien burde egentlig filmes døgnet rundt fra de fødes til de blir drept slik at vi som forbrukere kan følge med på at de har det godt hele sitt korte liv helt … Continue reading "Dagens mathandel."

2019-10-06 19:21 Frokost nummer 426. Tre solide skiver.

Jeg spiste frokost først rundt klokken 15:00, og da var jeg skrubbsulten! Ikke hadde jeg noe spisevindu å forholde meg til, heller; det bare ble slik i dag.😺 Litt rampete, liksom…!😃   Måltidet startet med en sitron! Jeg presset sitronen og helte litt kaldt vann fra springen gjennom sprinklene til sitrus-pressen slik at småbiter … Continue reading "Frokost nummer 426. Tre solide skiver."

2019-10-05 19:10 Dugnad og frokost nummer 427. Baker Halvorsens skolebrød. =)

Klokken 12:00 var jeg på felles dugnad i kolonihagen. Ingen av oss brukte søppelsekker til å frakte avfallet fra fellesareal til kompostbinge. Trillebårer ble brukt i stedet. Det er jo positivt for miljøet! 🙂 I starten var det kaldt, men den klare høstsolen varmet oss raskt opp.   Først et bilde fra redskapsboden … Continue reading "Dugnad og frokost nummer 427. Baker Halvorsens skolebrød. =)"

2019-10-04 19:01 Frokost nummer 428. Rask skive.

Frokosten ved 12-tiden i dag var raskt overstått. En skive mibansk havrebakst med sorte oliven på og en nypresset sitron tilsatt vann. Denne gangen kunne nok gjærdeigen ha hevet enda lenger. Den var ikke så luftig som den pleier å være, men fullt spiselig! 😺😺 Viktig å la gjærdeig heve til dobbel størrelse, uansett hvor … Continue reading "Frokost nummer 428. Rask skive."

2019-10-04 17:40 Dette handlet jeg i dag.

Det var jo ikke mat som var det viktigste å kjøpe i dag, men Plumbo og eddik. Jeg deler all mathandel på bloggen. Jeg deler bare mathandel og ikke andre dagligvarer som jeg kjøper. Eddiken bruker jeg i blant til klesvask og rengjøring. Kan ikke huske sist jeg brukte eddik til matlaging.   … Continue reading "Dette handlet jeg i dag."

2019-10-03 19:09 Frokost nummer 429. Vegetarisk.

Dette gav mersmak. Dagens enkle, gode og sunne frokost bestod av: Nykokte grønne erter. De stod til bløt over natten og kokte seg myke i rent vann uten salt eller krydder. Rå, økologisk blomkål. Sju sorte oliven. Rå, økologisk gulrot. To kopper te med melk. Sju mandler. Tørket, økologisk mango.     Spiste … Continue reading "Frokost nummer 429. Vegetarisk."

2019-10-02 20:30 Kjøpte litt mer mat, jeg.

I dag handlet jeg på Meny Indre Havn.   Økologiske havregryn, 30,00 kroner. Økologisk, usøtet eplemos, 22,90 kroner. Denne har jeg ikke prøvd før, men jeg er jo verken kresen eller redd for å prøve ny mat! Som dere sikkert har fått med dere så har jeg brukt mye melis i stedet for … Continue reading "Kjøpte litt mer mat, jeg."

2019-10-02 20:04 Frokost nummer 430. God! Rar drøm.

I dag spiste jeg noe godt til frokost! Nykokte grønne erter, sorte oliven, økologisk og rå gulrot og blomkål. Grønne erter og oliven passet godt sammen! Ertene stod til bløt i natt. Skylte dem litt og byttet vann før jeg kokte dem til de ble myke. Helte av alt koke-vannet. Jeg brukte … Continue reading "Frokost nummer 430. God! Rar drøm."

2019-10-01 19:48 Frokost nummer 431.

I dag ble det kald risgrøt til frokost! Det var skikkelig godt og noe jeg aldri har spist før. I går kveld lagde jeg for mye risgrøt med gurkemeiepulver. Jeg strødde sukker og kanel på den siste porsjonen og satte den straks i kjøleskapet. Risretter må ikke stå og kjøles ned i romtemperatur … Continue reading "Frokost nummer 431."

2019-09-30 20:02 Frokost nummer 432. Ny bok.

Jeg fortsetter å telle ned frokostene. Hvem vet; kanskje jeg teller opp igjen til 555 frokoster når jeg har kommet til null-dagen? 😺 Dagens frokost ble fortært omtrent klokken 14:00. En nypresset sitron drukket rett fra pressen. Tilsatte kaldt vann før jeg tok av toppen og drakk. Når man blander sitronsaft og … Continue reading "Frokost nummer 432. Ny bok."

2019-09-29 19:45 Frokost nummer 433 og dag åtte med spisevindu.

Dette er den siste dagen med spisevindu fra klokken 12:00-20:00 for denne gang, men jeg har jo fremdeles 432 frokoster igjen å dele med dere. =) Det som er fint med å ha en periode med spisevindu på åtte timer er at man unngår småspisingen om kveldene når det enten er en film å … Continue reading "Frokost nummer 433 og dag åtte med spisevindu."

2019-09-28 19:35 Frokost nummer 434 og sjuende dag med spisevindu.

Spisevinduet åpnet som vanlig klokken 12:00 og stengte klokken 20:00.   Frokosten ble likevel ikke spist før i fire-tiden. Jeg hadde lyst på brød, og da måtte jeg bake brødet først. Halv ett satte jeg gjærdeigen til heving. Jeg var ekstra raus med gurkemeien og kardemommen i den mibanske havrebaksten i dag. Da … Continue reading "Frokost nummer 434 og sjuende dag med spisevindu."

2019-09-27 20:17 Kveldens mathandel.

Etter at dagens spisevindu hadde lukket seg så dro jeg og handlet et par ting på Meny Indre Havn.   Økologisk stangselleri, 32,90 kroner. Økologisk, u-pakket blomkål, 34,90 kroner. Som vanlig står det at den er smaksrike, og den er kjempegod! Jeg lurer på hvordan det gjøres. Skummet melk, 17,90 kroner. Skummet melk, … Continue reading "Kveldens mathandel."

2019-09-27 18:55 Frokost nummer 435 og sjette dag med spisevindu.

Dagens mibanske frokost var klar klokken 12:00. Masse ruccola-salat. Peppermakrell. En hel pakke, det vil si en halv fisk. En økologisk gulrot. Stilken av en økologisk blomkål. To tørkede aprikoser. Økologiske linfrø. Økologiske solsikkefrø. To kopper te med melk. Den ytre delen av Rambol-osten som var dekorert med valnøtter. 😊 På ettermiddagen var vi … Continue reading "Frokost nummer 435 og sjette dag med spisevindu."

2019-09-26 20:46 Jeg sådde hvitløk i dag.

Til helgen er det meldt regn, så jeg er jammen glad for at jeg rakk å så hvitløk i dag. Jeg valgte ut de største feddene av hvitløken  som jeg høstet i sommer. Jeg satte også to elefanthvitløker i jorden i dag.   Dette bedet hadde jeg forberedt til dagens såing. I fjor satte … Continue reading "Jeg sådde hvitløk i dag."

2019-09-26 20:00 Frokost nummer 436 og femte dag med spisevindu.

Fortsetter med spisevinduet mellom klokken 12:00 – 20:00.   Til frokost hadde jeg: En presset sitron. Helte vann oppi nypresset sitronsaft og drakk det straks. Dette blir alltid gjort på kjøkkenet, men jeg tok det med inn i stuen for å ta bilde av alt jeg hadde til frokost. En Grøstad-burger. Det … Continue reading "Frokost nummer 436 og femte dag med spisevindu."

2019-09-25 19:52 Frokost nummer 437 og fjerde dag med spisevindu. Hagebilder.

Dette er min fjerde dag med et spisevindu på åtte timer. Hele dagens matinntak skjer mellom klokken 12:00 og klokken 20:00. Før og etter dette er det bare lov å drikke vann. Jeg er nå halvveis i perioden med spisevindu.   Frokost: En nypresset sitron tilsatt kaldt vann i pressen. To kopper … Continue reading "Frokost nummer 437 og fjerde dag med spisevindu. Hagebilder."

2019-09-24 20:58 Frokost nummer 438 og tredje dag med spisevindu.

Den vanlige frokosten klokken tolv bestod av to skiver havrebrød med økologisk peanøttsmør og en liten hvitløk fra hagen. Økologisk blomkål. To skiver havrebrød med økologisk tofu med chili; her gnafset jeg i meg den ene blingsen før jeg rakk å ta bilde, hahaha!!!😺 En skive havrebrød med melis og seks mandler. En … Continue reading "Frokost nummer 438 og tredje dag med spisevindu."

2019-09-24 20:00 Se maten jeg kjøpte i dag. =)

I dag handlet jeg litt mat på Meny Indre Havn:   Ruccola-salat, 21,90 kroner. Økologisk Grøstadburger, 89,00 kroner. Sitroner, 35,99 kroner. Ikke økologiske; de har jo blitt for dyre. Peppermakrell, 32,92 kroner. Ekte marsipan, 69,90 kroner. 😺 Rambol ost, 91,13 kroner. Du&du&du, den var god! Frosne reker, 44,10 kroner. Totalt, 384,94 kroner.   … Continue reading "Se maten jeg kjøpte i dag. =)"

2019-09-23 20:08 Frokost 439 og dag to med spisevindu.

Som vanlig frokost klokken tolv:   En rå eggeplomme. Økologisk blomkål, rå. To stenger økologisk stangselleri. Fem oliven. Tre skiver mibansk havrebrød, eller skal jeg si havrekake? En teskje økologisk peanøttsmør. Melisglasur. Økologiske sesamfrø. Sju mandler. En økologisk gulrot. To tørkede aprikoser. To kopper te med skummet melk. Så er jeg jo inne … Continue reading "Frokost 439 og dag to med spisevindu."

2019-09-22 20:42 Frokost nummer 440 og 8 dager med 8-timers spisevindu.

Dagens frokost bestod av: 8 jordbær. Her har jeg brettet ut jordbærkurven slik at bærene synes på bildet. Risgrøt. Da jeg helte risen i kjelen før koking drysset jeg også gurkemeie over risen. Da grøten var klar til servering så la jeg først et lag med risgrøt på asjetten. Så dekket jeg … Continue reading "Frokost nummer 440 og 8 dager med 8-timers spisevindu."

2019-09-21 16:44 Mathandel i dag.

Siden klementinene som jeg handlet sist var overmodne/råtne så måtte jeg kjøpe ny(e) kilde(r) til C-vitamin før det blir tom for det her hjemme. Bestemmer sjelden på forhånd hvilke C-vitaminkilder jeg kjøper før jeg drar til butikken. Valget falt i dag på jordbær og økologisk blomkål.   Først dro jeg innom Europris og … Continue reading "Mathandel i dag."

2019-09-21 16:09 Frokost nummer 441. Fem minutter.

I dag var det ikke tid til en lang frokost. Eller kanskje jeg ikke gadd å bruke lang tid. Fem minutter fikk holde. Ikke hadde jeg mer brød igjen, heller. Så det ble til at jeg gaflet i meg en liten boks med makrell i tomat, litt økologisk, rå blomkål og et par … Continue reading "Frokost nummer 441. Fem minutter."

2019-09-20 19:27 Frokost nummer 442. Løvetann er toppen!

Til frokost i dag spiste jeg meg mett og fornøyd: Økologisk blomkål. En økologisk gulrot. To stenger med økologisk stangselleri. Et hardkokt egg. En stabel gressløk fra parsellen. Jeg høstet gressløk i går. Et tørket løvetannblad fra parsellen. 😁 Tørket løvetann er ikke bare for kaniner; det er et godt krydder. En skive … Continue reading "Frokost nummer 442. Løvetann er toppen!"

2019-09-19 20:05 Før-og etter-bilder fra parsellen.

Torsdag, 19. september.   I dag var jeg oppe i hagen min, for det var en uke siden sist.   Først høstet jeg: Grønn mynte. Den er på sitt fineste nå. Mynte liker kaldt vær. Som vanlig ligger den til tørk. Nå har jeg plukket nok mynte til vinter og vår. =) Rødkløver. … Continue reading "Før-og etter-bilder fra parsellen."

2019-09-19 19:23 Frokost nummer 443. Ikke fornøyd!

Dagens frokost bestod av: Tre skiver havrebrød. Økologisk peanøttsmør. Sorte oliven. To klementiner. Disse var ikke gode! Ikke rart de var billige på KIWI. Overmodne og smakløse. Jeg klarte ikke å spise dem, og de må alle hives. Ikke så gøy å hive mat, men enda kjedeligere å kjøpe råtten mat. Heldigvis hadde … Continue reading "Frokost nummer 443. Ikke fornøyd!"

2019-09-18 14:44 Frokost nummer 444. Egg, makrell, frukt og marsipan.

I dag spiste jeg dette til frokost:   Et hardkokt egg. En solid blings med hjemmebakt havrebrød. En liten boks makrell i tomat. Et tørket løvetannblad fra parsellen min. Tre klementiner. En banan. Ekte marsipan. 😁 Enda en kopp te. 👍😊 Nam! Se forrige frokost her!       1 kommentar

2019-09-17 20:02 Mathandlet i to butikker.

Først innom KIWI i Kilgata og kjøpte: Skummet melk, 16,90 kroner. Rødbeter, 21,90 kroner. Rødbeter, 21,90 kroner. Melis 13,90 kroner. Klementiner, 18,41 kroner. Kiloprisen på klementiner på KIWI er nesten 16 kroner billigere enn på Meny! 👍 Har ikke smakt på disse ennå, men sist jeg kjøpte klementiner på KIWI så var de søte … Continue reading "Mathandlet i to butikker."

2019-09-17 19:18 Frokost nummer 445. Mørke farger.

Jeg skal bli enda flinkere til å spise mat som fra naturens side er mørke i fargen. Rødbeter og sort oliven for eksempel.   Dagens sunne frokost bestod av: En klementin. En økologisk banan. Fem sorte oliven. Ligner litt på Millies blåsorte nese! 😺 To tørkede løvetannblader fra hagen. En hel del syltede … Continue reading "Frokost nummer 445. Mørke farger."

2019-09-16 15:25 Frokost nummer 446. To brødskiver med tilbehør.

En skive hjemmebakt havrebrød toppet med melisglasur og et strø blå valmuefrø. Se en utførlig skildring av brødets tilbliven her. Mandler, økologiske solsikkefrø og to tørkede aprikoser. En skive til av mykt og saftig hjemmebakt havrebrød med én teskje økologisk peanøttsmør, litt rødbeter og et par klyper med økologiske linfrø. Linfrøene har … Continue reading "Frokost nummer 446. To brødskiver med tilbehør."

2019-09-15 14:56 Frokost nummer 447. Ris og røde linser.

Både den økologiske jasminrisen og de røde linsene stod til bløt over natten. Her har jeg nettopp skylt linsene og kuttet opp grønnsaker.   Jeg kokte risen. Jeg kokte en håndfull røde linser i litt vann sammen med grønnsaker og krydder i ti minutter: Økologisk stangselleri (cirka én stang). En halv økologisk gulrot. Tørket … Continue reading "Frokost nummer 447. Ris og røde linser."

2019-09-14 19:50 Frokost 448. Linfrø, klementiner og brød.

Ja. Jeg er ganske så opptatt av mat!   Jeg er opptatt av at maten som jeg velger å spise er sunn og naturlig. Jeg er opptatt av å få i meg C-vitaminer fra frukt og/eller grønnsaker til hvert eneste måltid. Jeg spiser svært lite ferdigmat. Posesupper og lignende “bare å tilsette vann”-mat kjøper … Continue reading "Frokost 448. Linfrø, klementiner og brød."

2019-09-13 19:24 Handlet litt mat i dag, også.

Jeg handlet på Meny Indre Havn.   Frukt og grønt må jo kjøpes relativt ofte på grunn av kort holdbarhet hjemme. Jeg tar ingen kosttilskudd. Det er best å få i seg vitaminer og mineraler på den naturlige måten: Gjennom maten!   Økologiske bananer, 30,32 kroner. Økologisk stangselleri, 32,90 kroner. Klementiner, 41,66 … Continue reading "Handlet litt mat i dag, også."

2019-09-13 19:02 Frokost nummer 449. Tre ingredienser i ett glass.

I dag ønsket jeg meg en rask og næringsrik frokost!    Alt i ett glass:   Mye olivenolje. Kaldpresset olivenolje. Én rå eggeplomme. Eggehviten beholdt jeg i en kopp i kjøleskapet til senere bruk. Så helte jeg saften av to nypressede klementiner over i glasset og drakk straks. Viktig at nypresset saft … Continue reading "Frokost nummer 449. Tre ingredienser i ett glass."

2019-09-12 20:59 Frokost nummer 550: Ris og grønne erter. Hagebilder.

Man må jo ikke spise brød til frokost hver eneste dag selv om man bor i Norge! 😺   Dagens frokost bestod av økologisk jasminris og grønne erter med smakfullt og sunt tilbehør: Tørket løpstikke fra hagen. Løpstikke smaker litt salt, mye umami og buljong! Såfremt den ikke skylles etter høsting. Gurkemeie og sort pepper. … Continue reading "Frokost nummer 550: Ris og grønne erter. Hagebilder."

2019-09-11 18:16 551.

Dagens frokost!   Et lite beger, det vil si 250 gram, Cottage cheese, original, toppet med: -En økologisk banan. -Økologiske solsikkefrø uten skall. -Økologiske linfrø. -Blå valmuefrø. -Kanel og melis. Melis trengtes ikke da bananen faktisk er søt nok.   En klementin. Millie fikk én båt. 😊 Et krus grønn myntete. Denne har … Continue reading "551."

2019-09-10 13:53 552.

Dagens første måltid klokken 12. Bare ett bilde i dag.   Havregrøt: Omtrent 2 deler vann til 1 del økologiske havregryn. Fyll kjelen med vann. Tilsett gurkemeie i pulverform. Tilsett ett lite korn av grovt havsalt. (Minst mulig salt.) Kok opp og tilsett havregryn. Rør hele tiden så det ikke svir seg. Skru … Continue reading "552."

2019-09-09 14:31 553.

Jeg spiste dagens første måltid i elleve-tiden.   Tre skiver hjemmebakt havrebrød som inneholder kardemomme og gurkemeie. 100% vegansk postei. Den samme som jeg spiste i går. Syltede rødbeter. Sukker. To stenger økologisk selleri og den siste biten av økologisk blomkål. Blomkålen var blitt litt brun på toppen, men det gjør ikke … Continue reading "553."

2019-09-09 13:10 Dagens mathandel.

Jeg handlet på Meny Indre Havn i dag.   Lett å forestille seg hva det blir til frokost i morgen, eller hva?   Skummet melk, 17,90 kroner. Jordbær, 49,90. Oppbevarer dem i romtemperatur og spiser dem innen i morgen formiddag. Ekte marsipan, 69,90 kroner. Økologiske havregryn, 30,50 kroner. Klementiner, 38,22 kroner. Økologiske bananer, … Continue reading "Dagens mathandel."

2019-09-08 12:42 554.

Tre bilder fra dagens første måltid klokken tolv.   En skive hjemmebakt havrebrød. Vegansk postei med Karl Johans-sopp. Basert på erte-proteiner. Denne er kjempegod! Smaker litt karri. Et hardkokt egg. Tre stenger økologisk stangselleri og økologisk blomkål. En tomat fra egen hage. Et krus urtete; urtene er høstet i egen hage. Krus nummer … Continue reading "554."

2019-09-07 21:34 Mynte og før- og etter-bilder.

Lørdag, 7. september.   Jeg høstet grønn mynte i hage-parsellen. Tørkes og brukes til te i vinter. 😃 Så brettet jeg opp ermene og jobbet litt på parsellen min.   Her er tre par før- og etter-bilder!   Ryddet vekk den idiotsikre borrelåsen som stengte den hemmelige stien som går nedover parsellen. … Continue reading "Mynte og før- og etter-bilder."

2019-09-07 20:37 Mibanske frokoster. 555.

Ny kategori på bloggen:   Tre bilder av mibanske frokoster som jeg spiser i tolv-tiden hver dag. Måltidene er super-enkle, billige og ganske sunne.     Jeg teller nedover og starter med dagens nummer 555. Porsjon nummer én: Ett glass solbærsaft. Ett krus svart te med en skvett skummet melk. En skive … Continue reading "Mibanske frokoster. 555."

2019-09-04 13:48 Handlet mer mat. Skinke uten gris!

Jeg vil minne om at det bare er ett menneske i denne husholdningen. Jeg deler all mathandelen min på bloggen.   Først handlet jeg en del på REMA1000 nedenfor Grans Bryggeri.   Skummet melk, 16,90 kroner. Skummet melk, 16,90 kroner. Økologiske solsikkefrø, 21,90 kroner. Økologiske linfrø, 15,90. Jeg sådde og høstet masse … Continue reading "Handlet mer mat. Skinke uten gris!"

2019-09-03 20:57 Å dø på en blomst.

Tirsdag, 3. september.     Jeg jobbet med luking, kantklipping og lignende i hageparsellen. Men først plukket jeg tomater, blåbær og rødkløver. Blåbærene var usedvanlig søte i dag. 😃 Av en eller annen grunn så snudde det tredje tomatbildet seg da jeg satte det inn i bloggen…. Tenk å dø på en … Continue reading "Å dø på en blomst."

2019-09-02 21:55 Dagens innkjøp av mat!

I dag handlet jeg litt på KIWI i Kilgata.     3 skummet melk, 3 ggr. 16,90 kroner = 50,70 kroner. Økologiske havregryn, 28,40 kroner. Sukker, 19,90 kroner. Klementiner, 29,32 kroner. Totalt, 128,32 kroner.   Se hva jeg kjøpte forrige gang, da vel! 😃       2 kommentarer

2019-09-01 19:05 Husspøkelse?

Nå er det Halloween-stemning i stuen! 🥳   Et kult spøkelses-slør har lagt seg over stemorsblomstene som jeg sådde av frø i sommer. Da jeg tok krukken med blomster inn fra verandaen for tre uker siden kastet spinnmidder seg straks over dem. Det er vedlikeholdsarbeid på verandaen som blir ferdig … Continue reading "Husspøkelse?"

2019-08-31 19:38 Før- og etter-bilder.

Lørdag, 31. august.   Jeg høstet ingenting, men jeg tok tre par før- og etter-bilder. I dag var det skikkelig avstressende og trivelig å jobbe litt på parsellen!   En: Rydde deler av et problemområde som jeg hadde håpet at Bane Nor ville overta i forbindelse med den fremtidige, dobbeltsporede jernbanen. Rødkløveren … Continue reading "Før- og etter-bilder."

2019-08-31 00:54 Skjærte jeg for mye?

Fredag, 30. august:     Høstet rødkløver og sju tomater. Delte opp oreganoen og plantet den spredt i et større bed; i et av hvitløk-bedene fra i fjor. Her står den tett sammen med salvien før deling. Her er oreganoen nyplantet. Jeg beskar den eldste hekken ved plattingen utenfor boden. Kuttet vekk 2/3 … Continue reading "Skjærte jeg for mye?"

2019-08-29 18:56 Mathandel.

Jeg hadde egentlig tenkt å jobbe i hagen i dag (i.e kveld), men jeg gadd rett &slett ikke på grunn av den høye luftfuktigheten! Tåler godt varme, jeg, men jeg tåler dårlig ekstremt høy luftfuktighet. Jeg blir treig, klam og slapp av slikt vær. Hadde det bare tordnet litt her i sommerfjorden vår så … Continue reading "Mathandel."

2019-08-27 21:40 Blomstereng og bod.

Tirsdag, 27. august:   I dag var det varmt å jobbe i hagen, altså, selv om jeg var der oppe tidlig på kvelden. Det var 25 grader i skyggen da jeg kjørte hjem kvart over sju.   Tok bilde av en søt bie i den mibanske blomstereng. Hjertetreet plantet jeg tidligere i … Continue reading "Blomstereng og bod."

2019-08-25 20:34 Ryddet og luket rundt rødpilene.

Søndag, 25. august:     Først et matsøk på parsellen.     Jeg plukket blåbær. Jeg plukket tre tomater. Plukket løvetann og ringblomster. Jeg tittet på gressløken og blomster som hadde vokst litt igjen. Julestjernen som jeg adopterte etter jul døde denne uken. Jeg tok den med opp til parsellen. Både den visne … Continue reading "Ryddet og luket rundt rødpilene."

2019-08-23 21:38 Handlet mat i dag.

Senere på kvelden tok jeg en rask tur innom nærmeste REMA1000-butikk og kjøpte:   Skummet melk, 16,90 kroner. Skummet melk, 16,90 kroner. Skummet melk, 16,90 kroner. Te, 50 poser, 72,90 kroner. Klementiner, 35,81 kroner.  Sitroner, 30,01 kroner. Blomkål, 10,00 kroner. UGH! Denne er ikke økologisk! 😡 Gruer meg faktisk litt … Continue reading "Handlet mat i dag."

2019-08-23 21:22 Formet rødpiler.

Fredag, 23. august:     Høstet blåbær. Høstet rødkløver. Grønn mynte og en anelse løvetann. Så plukket jeg tre små tomater. Beklager dosent bilde. Fin sti, om jeg skal si det selv! Denne laget jeg ved å legge avispapir rett på bakken, og så la jeg gressklipp oppå avisene. Det er jo … Continue reading "Formet rødpiler."

2019-08-21 20:57 Sti stengt med borrelås.

Onsdag, 21. august:   Høstet blåbær. Høstet rødkløver. Og jeg høstet store blader av løvetann. Så klippet jeg plen på nedre del av min parsell. Bak stengene er felles høstegang og naboens plen. Jeg klippet også min side av felles høstegang til høyre mot min parsell. Nedre del av min parsell … Continue reading "Sti stengt med borrelås."

2019-08-20 19:38 Dagens mathandel.

Jeg handlet på Meny Indre Havn.   Baltiske sardiner i rapsolje, 29,90 kroner. Baltiske sardiner i rapsolje, 29,90 kroner. Klementiner, 48,12 kroner. I dag tittet jeg innom de økologiske sitronene som Meny Indre Havn økte prisen på fra 11,90 kroner til 22,90 kroner per sitron! “Får dere solgt noen svindyre sitroner, da?!?” Vel, kanskje … Continue reading "Dagens mathandel."

2019-08-19 20:24 Det gror ved plattingen.

Mandag, 19. august:     Først tok jeg og høstet disse rødkløverne på min parsell. Jeg tørker dem og lager urtete av rødkløver, Trifolium pratense, sammen med grønn mynte som jeg også dyrker og høster i hagen min. Denne drikkener svært vanndrivende. Rødkløveren dukket opp helt av seg selv, og siden jeg … Continue reading "Det gror ved plattingen."

2019-08-18 20:28 Høstet i dag.

Søndag, 18. august:   I vinduskarmen står noen basilikumer som jeg sådde av fjorårets frø. I formiddag høstet jeg litt basilikum. I kveld var jeg en tur oppom parsellen min i Sandefjord (Nye) Kolonihage. Der høstet jeg rødkløver. Jeg plukket blåbær og store, fine blader av løvetann. Sistnevnte skal tørkes og brukes … Continue reading "Høstet i dag."

2019-08-16 20:43 Redd opp i hvitløkenes senger.

Fredag, 16. august:     Høstet noen saftige og søte blåbær i parsellen. Noen bilder av solsikker på min parsell: Solsikker og en solhatt. Som jeg tidligere har nevnt så er solsikkene til venstre plantet i et “vanlig”, utarmet bed mens solsikkene til høyre står i et av mine mange permakulturbed. Samme … Continue reading "Redd opp i hvitløkenes senger."

2019-08-15 19:45 Sunn mathandel.

Handlet på Meny Indre Havn, igjen.   Jeg kjøpte:   Økologisk blomkål, 10,00 kroner. I dag var jeg heldig som fikk den til prisen av en “vanlig” blomkål. Så det da jeg kom hjem. Takk! 😘 Viktig å få i seg nok C-vitaminer hver eneste dag. Jeg spiser som regel blomkålen rå. 8 klementiner, 43,97 kroner. … Continue reading "Sunn mathandel."

2019-08-13 20:50 Solbærhekker.

Tirsdag, 13. august:   Plukket en tomat, to markjordbær, noen få blåbær, rødkløver og en høymol. Pyntekorg nummer to har åpnet seg. Se den første, og hvite, her. Dagens pyntekorg er like kremgul og herlig som dem jeg samlet frø av i fjor! 😃 Hjertetre, ringblomster og den første solhatten, igjen. Solsikker … Continue reading "Solbærhekker."

2019-08-12 17:55 “No more lemon for you! 👹”

👹😡     I dag kjøpte jeg seks “vanlige” sitroner på Meny Indre Havn for 40 kroner. Disse sitronene er dessverre ikke økologiske. Meny Indre Havn synes nok at jeg har kjøpt for mange økologiske sitroner siden de har skrudd opp prisen fra 11,90 kroner til 22,90 per sitron!   Forrige gang mathandlet … Continue reading "“No more lemon for you! 👹”"

2019-08-11 21:42 Tålte pyramiden vinden?

Søndag, 11. august:     Først høstet jeg ett markjordbær, 28 blåbær og fem ringblomster. De første årene i kolonihagen var jeg likegyldig til de amerikanske blåbærene som stod på min parsell, men nå setter jeg stor pris på dem! Jeg har nok blitt en anelse mer ydmyk og takknemlig for alle … Continue reading "Tålte pyramiden vinden?"

2019-08-10 19:00 Mathandlet i to butikker.

Først handlet jeg på Rema1000 på Thorøya:   Skummet melk, 16,90 kroner. Skummet melk, 16,90 kroner. Skummet melk, 16,90 kroner. Siktet hvetemel, 21,50 kroner. Bananer, 21,26 kroner. Tørrgjær, original, 20,90 kroner. Ekte marsipan, 59,80 kroner. Egg, frittgående, 42,90 kroner. Egg, frittgående, 42,90 kroner. Økologisk peanøttsmør, 45,50 kroner. Norske jordbær, 39,90 kroner. Jeg innser … Continue reading "Mathandlet i to butikker."

2019-03-31 20:31 Første dag oppe i hagen.

I dag var jeg for første gang oppom hagen min etter at snøen forsvant. Som forventet så jeg en del hvitløkspirer der; jeg satte jo mye hvitløk i fjor høst. 🙂     Her er to bilder av elefanthvitløken som jeg kjøpte på Efferus Veksthus på Barkåker i fjor:     Noe … Continue reading "Første dag oppe i hagen."

2019-03-31 16:18 For mye lys.

Fremdeles vokser blågrønnalger i karet, men jeg mener at jeg har problemet under kontroll.   Den siste uken har jeg, når jeg slukker akvarielyset om ettermiddagen, brettet et fleecepledd dobbelt for så å bre det rundt akvariet slik at alle tre sider bortsett fra kortsiden til venstre skjermes mot sollys. Sollyset kommer jo … Continue reading "For mye lys."

2019-03-29 17:58 Skrive bok? Bosette meg under en stein?

Boken kan handle om hvordan det er å bo under en stein midt i Selveste Samfunnet (SS). Bokens mystiske hovedperson venter på at noen skal snuble i steinen og ramle hardt. Slå seg. Da er det nemlig bare å smette frem og tømme lommer, vesker og hva det nå måtte være … Continue reading "Skrive bok? Bosette meg under en stein?"

2019-03-28 12:04 Et steg nærmere en løsning på karsemangel.

Selvforsyningen av karsefrø nærmer seg!   I én av de seks pottenen med karse har de første små blomster dukket opp.   Mine tykke pølsesnabber av noen fingre måtte dessverre bli med for å få et tydelig bilde av blomstene.               0 kommentarer

2019-03-25 19:34 Mibas Tempel.

Mibas Tempel.   M   Mystical: Having a spiritual significance that transcends human understanding, awe. I     Individuals. B    Black. A    Aliens: The many extraterrestrials who are guarding our Planet Earth.           0 kommentarer

2019-03-21 15:08 Tenker stort.

I dag pottet jeg om eføyen (Hedera helix) som jeg kjøpte for noen uker siden.   Den nye potten rommer 17 liter. Dette er den største potten jeg har. Brettet under potten har hjul; det kalles visst en plante-taxi. I denne potten dyrket jeg tomater for et par år siden.  All … Continue reading "Tenker stort."

2019-03-17 16:06 Har identifisert dem!

Husker du de fem småplantene som jeg kjøpte på Plantasjen i begynnelsen av februar? To av dem manglet navnelapp fra butikken. Jeg husket disse to fra barndommen. Dette var skikkelige retro-planter med en aura av 70- og 80-tallet. Alle de fem plantene kom i den minste pottestørrelse som finnes, så jeg pottet dem … Continue reading "Har identifisert dem!"

2019-03-15 19:28 Må ligge litt til og julestjerner.

Dagens andre oppdatering på tomatplanten som står i glass i stuen kommer her: Noen timer etter at jeg rettet opp glasset så ble noen blader litt slappe igjen! Nå får glasset ligge slik gjennom helgen, om ikke lenger. =) Bladene er ikke lenger visne så lenge glasset ligger slik. Beklager at … Continue reading "Må ligge litt til og julestjerner."

2019-03-15 10:56 Slik gikk det videre.

Her er en liten oppfølger av tomatplanten som nesten døde av overvinning i går!   Det første bildet ble tatt tidlig i går kveld. De tre neste bildene ble tatt nå i formiddag. Det er så artig å se hvordan sunne planter strekker seg mot lyset. =)     4 kommentarer

2019-03-14 11:57 Plutselig var den halvdød.

Tomatplanten i glasset hadde slappe blader i dag tidlig. Jeg kjente på jorden som var litt våt. I går vannet jeg den, ja. Blir plutselig for mye vann for planter som ikke har dreneringshull nederst i potten. Jeg la glasset på siden slik at flesteparten av røttene ble reddet fra drukningsdøden. … Continue reading "Plutselig var den halvdød."

2019-03-13 09:29 Tomat-o-dato.

I dag vil jeg vise dere tomatplanten som fremdeles gror og lever i et syltetøyglass. Fine røtter i bunnen av glasset. Røttene har startet å vokse oppover. Har fremdeles ikke fylt på mer jord. I dag ville også min gamle mormor fylt 100 år om hun hadde levd. Selv om jeg ikke … Continue reading "Tomat-o-dato."

2019-03-10 16:54 Noe jeg aldri skal dyrke.

Først en liten bilde-oppdatering på mini-grønnsakshagen i vinduskarmen. Her står fremdeles hvitløk, gulrot og selleri. Sellerien stod jo i vann til å begynne med. Glasset den slo rot i brukes av og til som minidrivhus over sellerien frem til den har etablert seg skikkelig i potten.       I går … Continue reading "Noe jeg aldri skal dyrke."

2019-03-10 10:26 Snegleakvarium.

Sandsneglene har, som tidligere nevnt, vokst en del. Ser at denne flasser av gammelt skall, nesten som barken på et tre. Jeg håper i hvert fall at det skyldes veksten og at det ikke er syreskader….     Blæresnegle:         0 kommentarer

2019-03-09 16:03 Om igjen.

I dag har jeg ordnet i akvariet, igjen. Byttet like mye vann på samme måte som sist i forbindelse med rensing av filter-svampen. Renser svampen i akvarievann, ja. Egentlig trenger ikke filter-svampen å bli renset så ofte som jeg gjør for tiden: Men jeg gjør det fordi jeg har hatt problemer med blågrønnalger … Continue reading "Om igjen."

2019-03-06 19:01 Akvariestell.

Har luket vekk mye visne og algebefengte blader både av Anubias og Vallisneria. Renset også filteret i to “små” bøtter med akvarievann; derav fulgte nødvendigvis et halvannen-bøttes vannbytte. Før jeg helte det nye vannet i karet så svisjet jeg hendene en stund gjennom vannet i bøtta for å lufte ut noe av … Continue reading "Akvariestell."

2019-03-04 16:24 Plutselig spratt den frem!

Algeskrapen spratt plutselig frem da jeg fjernet et teppe i stolen på akvarierommet! Så bra at jeg fant den! Greit å legge ting på rett plass etter hvert som de blir brukt. Etter baking blir det algeskraping i karet. =)               2 kommentarer

2019-03-03 19:22 Én ting som jeg trenger hjelp til.

Nå er det over to uker siden jeg skrapte alger i akvariet, og det er på tide å gjøre det igjen. Begynner å bli litt dosent å se inn her. Problemet er at jeg ikke finner algeskrapen! Mange mennesker i verden mener at de er klarsynte/synske. Ja, jeg kjenner litt til … Continue reading "Én ting som jeg trenger hjelp til."

2019-03-02 10:31 Jeg tar sjansen.

Jeg tar sjansen på å sette sellerien i jord nå. Den har fått både stilker og røtter etter å ha stått i vann. Sellerien har dessuten blitt helt hul innvendig….       Frakter den inn i stuen til grønnsaksbedet i vinduskarmen.     Ingefærklumpene, som aldri synes å ville spire, må vike … Continue reading "Jeg tar sjansen."

2019-03-01 16:14 Vinneren av 200 kroner er…..

Først vil jeg takke begge to for at dere ble med på min aller første blogg-konkurranse! =)   Navnene ble skrevet på to identiske papirlapper som ble brettet likt og lagt i en skål. Ristet på skålen og trakk en lapp i blinde.       Vinneren av 200 kroner er … Continue reading "Vinneren av 200 kroner er….."

2019-02-28 14:47 Plutselig en oppdatering i stuevinduet!

Den ene julestjernen ser nå slik ut:       Slik går det med hvitløk og gulrøtter i stuevinduet:     Tomaten i glasset har da også strukket litt på kroppen. Nei, jeg har ikke fylt på mer jord i glasset.     Og sist, men ikke minst, verdens beste … Continue reading "Plutselig en oppdatering i stuevinduet!"

2019-02-28 13:08 Gratis tomatplanter og penger.

Fem små tomatplanter gis bort samlet eller enkeltvis. Jeg skal bare beholde én av dem selv. Disse er sådd av frø fra kjempegode minitomater! Ukjent sort.   Tomatplantene pakkes inn i avispapir før avtalt henting.   Hvis du føler deg litt heldig om dagen så kanskje du kan ta med deg … Continue reading "Gratis tomatplanter og penger."

2019-02-26 22:23 Hvorfor forsvant det bare?

Ser at mange blogginnlegg, blant annet mitt, forsvant fra blogg.no sin forside. Derfor lenker jeg til det her.         0 kommentarer

2019-02-26 18:06 En tilståelse eller to.

Jeg har tidligere sagt at jeg har endret syn på det å ha akvariefisk: Jeg mener at 72 liter med vann er for lite for fiskehold.   Ja, og jeg står fremdeles for det på den måten at jeg ikke ville kjøpt nye fisker til å ha i et såpass lite akvarium! … Continue reading "En tilståelse eller to."

2019-02-24 20:32 Snegle-tv, minutt for minutt.

Sandsneglene ses ikke så ofte. De holder seg mest på bunnen og gjerne nedgravd i sanden.   Men i dag er det klatredag for sandsneglen Ulf! Med sand på ryggen og nesen i været inspiserer han renholds-jobben som blæresneglen Nils-Gudrun har gjort.   Transen Nils-Gudrun:   Jo, det ser greit ut!     … Continue reading "Snegle-tv, minutt for minutt."

2019-02-24 19:30 Her skal det produseres frø!

Jeg startet med seks karsefrø og seks potter med jord.   Spirestadiet, som gjerne spises, er passert. Seks småplanter vokser frem under et ordinært lysrør på kjøkkenbenken.   Dagens bilder:               2 kommentarer

2019-02-24 11:56 Solens tilbedere.

Heldigvis at søndag er den første dagen i uken i Mibas Tempel!   Uken startet med årets første åpne verandadør slik at to sitrustrær (som jeg er usikker på om vil overleve), to gurkemeier og en liten bissevovve kunne nyte solens livgivende stråler direkte på kroppen.   Ved basen til den ene gurkisen … Continue reading "Solens tilbedere."

2019-02-21 19:34 Slutter ditt navn på y?

Er du en Jenny, Henry, Mary eller My?           Da burde du vurdere å melde deg på trekningen av 200 kroner!   Så langt har nemlig deltakerne utelukkende fornavn som ender på Y.   Det er ganske kult!   Ikke mange jentenavn i Norge slutter på vokalen Y; det … Continue reading "Slutter ditt navn på y?"

2019-02-21 16:42 Snegle-tv, minutt for minutt.

Heldigvis at blæresneglene fremdeles lever og jobber i akvariet mitt. I dag er det Anubias som får renset seg litt. Vannsnegler beveger seg overraskende fort sammenlignet med landsnegler! Sklir selvsikkert nedover det blankskurte Anubias-bladet i sitt evige matsøk. Sneglerampen legger fra seg en liten lort! Kanskje den miget en skvett, også! Uæ: … Continue reading "Snegle-tv, minutt for minutt."

2019-02-20 19:01 To akvarieplanter.

Mitt 72-liters akvarium har stått uten lysrør i over et halvt år. Jeg har bare planter og ingen fisk i karet.   Filteret har dog pumpet uavbrutt; filteret var overdimensjonert for akvariet og luftet mye karbondioksid ut av vannet. Dette, i tillegg til ugunstige lysforhold (masse dagslys fra et nordvendt vindu) … Continue reading "To akvarieplanter."

2019-02-19 13:36 To oppdateringer og vinne 200 kroner!

Nye eikeblader og oppdatering på stangselleri.   I en vase med vann står fremdeles eikekvistene og blafrer med sine grønne små. Her er siste skudd:   Stangselleri til gjenbruk:       Og så vil jeg minne om at du fremdeles kan vinne 200 kroner! Trykk her!       2 kommentarer

2019-02-16 16:13 Vips så var de enten grønne eller røde!

Husker du da jeg lurte på om julestjernens nye blader ville bli grønne eller røde?   De blir rødlige, ja, men rødfargen er ikke heldekkende lenger. Det skyldes nok at dagene er lysere. Nå om dagen har jeg skikkelig vårstemning. Fuglene synger og noen trær starter løvspretten! Millie er begeistret for at … Continue reading "Vips så var de enten grønne eller røde!"

2019-02-15 19:04 Vinne 200 kroner?

Konkurranse. Du kan enkelt vinne 200 kroner!   Alt du trenger å gjøre er å legge igjen fullt navn og e-postadresse i kommentarfeltet på dette innlegget! E-postadressen er det bare jeg som ser. Vinneren trekkes om to uker: Fredag, 1. mars, klokken 17:00.     Gevinsten overføres til konto eller hentes.   … Continue reading "Vinne 200 kroner?"

2019-02-15 16:47 Likt tiltrekker likt.

Et snev av pengemagi i Mibas Tempel! =)   Hvis du ønsker å ha et bilde eller en gjenstand liggende på dette alteret i Mibas Tempel i en uke, så er det bare å gi beskjed! Det er gratis. Mibas Tempel er Verdens Sentrum. Mibas Tempel er Universets Sentrum. PS: Ting har løst … Continue reading "Likt tiltrekker likt."

2019-02-15 14:48 Snegle-TV, minutt for minutt.

I den ene delen av akvariet har jeg sand. Resten er dekket med grus. Plantene i bakgrunnen er Vallisneria asiatica. Sandsneglene har funnet seg godt til rette i akvariet. Her er den ene opptatt med et skjell. Sånn går no dagan! =D   Og boms; der var skjellet ferdig-renset! =) Jeg tror han glemte en … Continue reading "Snegle-TV, minutt for minutt."

2019-02-14 18:22 Jo, det blir lån!

Her om dagen skrev jeg på bloggen at jeg ikke ville ta opp banklån for å kjøpe meg hus. Jeg trodde heller ikke at jeg kunne få lån fordi jeg har lav inntekt. Aldri før har jeg tatt opp noe lån bortsett fra studielånet for lenge siden… Kjøpte meg for eksempel ikke … Continue reading "Jo, det blir lån!"

2019-02-13 15:06 Ny frø-kilde.

2019 blir mitt tredje år som tomatdyrker.   Alt er forøvrig dokumentert her på bloggen. Det er jo derfor jeg blogger; det er gøy å kunne dele min plantehobby med dere!   Selv om jeg har frø fra fjorårets avling så måtte jeg bare samle frø fra tomatene jeg kjøpte på Meny Indre Havn … Continue reading "Ny frø-kilde."

2019-02-12 18:44 Plutselig!

Husker du denne stangsellerien som står i litt vann? Her er dagens oppdatering. Plutselig har matavfallet vokst seg høyere enn glasset! En gulrot-topp har også fått beskjed om å spire på nytt. Hvor mange ganger tror du de kan dyrkes på nytt? =) 1 kommentar

2019-02-12 15:41 Skutt i stuen.

Her er dagens bittelille ajourføring av røtter i stuen. Det eneste som er nytt er at det grønne på hvitløken har skutt i været! Gulrøttene, derimot, står på stedet hvil.         3 kommentarer

2019-02-11 16:52 Fra drøm til mål.

Om jeg bare oppnår å eie en brøkdel av eiendommen på bildet så er jeg fornøyd!   Ganske lenge har jeg drømt om å eie et eget hus. Har aldri trodd at jeg skulle kunne klare å skaffe meg det. Før nå. Drømmen har gått over til å bli et mål … Continue reading "Fra drøm til mål."

2019-02-10 14:32 Søndagsstudier i Tempelet.

Dagens bilder fra Mibas Tempel.   Øvelse gjør mester! Lite og ofte er dét som gjelder for å utvikle sine evner. I Mibas Tempel er søndag den første dagen i uken. Her øver en litt nølende lærling (jeg) på den magiske kunst. =D   Her er forresten hjemmedyrket oregano fra egen hage! =)   … Continue reading "Søndagsstudier i Tempelet."

2019-02-09 22:03 Er jeg synsk? Tror jeg på tidligere liv?

Etter at jeg etablerte Mibas Tempel, så vil jeg svare på noen spørsmål:   Er jeg synsk? Nei, jeg er ikke synsk. I hvert fall ikke mer synsk enn den gjennomsnittlige personen på denne jord. Alle mennesker har nok opplevd én eller flere episoder av klarsyn (eller lignende); også jeg. Dette kvalifiserer dog ikke … Continue reading "Er jeg synsk? Tror jeg på tidligere liv?"

2019-02-08 17:50 Dyrk meg en drageskog.

En drageskog kan bestå av dragetrær og dragefrukt-planter!      Dragefrukt, Hylocereus undatus: Da jeg spiste dragefrukt i fjor sommer så tok jeg vare på noen frø. Frøene spirte lett i små potter på kjøkkenbenken. Så kom høsten og veksten stanset helt. Frem til slutten av januar stod kaktusene på det kalde kjøkkenet. Jeg … Continue reading "Dyrk meg en drageskog."

2019-02-07 17:30 Måtte bare vise dere! =D

Da jeg byttet vann i vasen til eikekvistene så oppdaget jeg flere blader. Noe så smått! Dette måtte jeg bare vise dere! =D     Her er to nesten identiske bilder:     Og her ser du forrige innlegg. 🙂       4 kommentarer

2019-02-07 15:07 Fem ompottinger og to julestjerne-oppdatering.

Fem ompottinger:     Husker du de fem småplantene som jeg kjøpte på Plantasjen den 3. februar? Hvis du vil se dem igjen og/eller se hva de kostet så trykk her. I dag pottet jeg om alle fem. Trærne fikk hver sin potte. Rose og grønnrenner vokser videre i en felles potte; … Continue reading "Fem ompottinger og to julestjerne-oppdatering."

2019-02-06 19:54 Heldigvis, i Mibas Tempel.

Heldigvis at jeg har et så interessant og innholdsrikt liv! Det er jeg er takknemlig og glad for, altså. Hele livet skal fortsette slik. Vi blir alle eldre, men jeg skal aldri bli en gammel og gretten idiot slik som enkelte personer jeg har slitt med i det siste er, nei! Heldigvis at … Continue reading "Heldigvis, i Mibas Tempel."

2019-02-06 13:00 Jeg tok feil!

Jeg skrev for litt siden at de små hjelperne, som nå forresten er tilbake i akvariet, var av arten vanlig damsnegl, Radix peregra. Jeg tok feil. Sneglene i mitt akvarium er blæresnegler, Physella acuta. Blæresneglene blir omtrent 1 centimeter og har tynne, hårlignende følehorn. Vanlig damsnegl blir 2-3 centimeter og har kraftigere … Continue reading "Jeg tok feil!"

2019-02-05 17:47 Det måtte gjøres.

Gammel jord fra både i fjor og forfjor ble desinfisert ved å steke den i cirka et kvarter i ildfast form i komfyren. Da jorden var nedkjølt brukte jeg den til å potte om laurbærplanten, Laurus nobilis, i en større potte. Man kan bruke den samme jorden uendelig mange ganger! =)       … Continue reading "Det måtte gjøres."

2019-02-05 12:58 Uhellet har vokst.

For en stund siden dyrket jeg en tomatplante ved et “uhell”. Her er dagens oppdatering av tomat på glass! Jeg har ikke turt å potte den om da jeg er redd for å skade røttene dens. Dette er “vanlig” tomat. I tillegg har jeg sådd årets første minitomater. Utenfor måker et playmobil-menneske; over oss … Continue reading "Uhellet har vokst."

2019-02-04 16:40 Eik og røtter i stuen.

Først en oppdatering av “Hva slags tre?”  Jeg hadde tatt inn kvister av to typer trær. Først ut med bladsprett var rogn, men bladknoppene tørket egentlig før de spratt. Rogneblader er ganske store og forseggjorte med mange småblader på stilken, og de trenger nok mye næring fra treets røtter for å utvikles. … Continue reading "Eik og røtter i stuen."

2019-02-03 15:52 Må jeg flytte? Har jeg lekt i snøen?

Årets første hagebilder.   Jeg var oppom kolonihagen og fjernet snø fra redskapsboden. Hvis gårdeier bestemmer at jeg ikke er “snill” nok til å bo her i blokken, så blir kanskje denne boden mitt nye hjem? =/ Vi har i hvert fall sommervann til parsellene. Jeg hater å ikke eie min egen bolig! … Continue reading "Må jeg flytte? Har jeg lekt i snøen?"

2019-02-03 10:44 Dette kostet plantene!

I går kjøpte jeg disse dekorative småplantene på Plantasjen. De har et flott sortiment av smått og stort der oppe på Raveien!   Denne minnet meg om min barndom på 70-80-tallet! =D Retroplante.   Og til slutt: Dette kostet plantene!           2 kommentarer

2019-02-02 21:05 Om bakgrunnen til Mibas Tempel.

Jeg startet ganske nylig med magi for å kompensere for min hverdagslige tilkortkommenhet!     Nå skal jeg ikke legge ut i det lange og det brede om hva min tilkortkommenhet går ut på. Det kan du lese litt om her.   Begynte så smått med magiarbeid for mange år siden, da jeg var … Continue reading "Om bakgrunnen til Mibas Tempel."

2019-02-02 15:49 Din tur, din jævel!

Kan du ikke bare slutte å eksister, da.  Nå har jeg fått nok av sju-åtte år med trakassering og hat mot meg og min hund. Jeg forstår at du ikke liker hunder; at du er redd for hunder. Greit nok det! Ikke alle liker hunder. Men ditt intense uttrykk for hat … Continue reading "Din tur, din jævel!"

2019-02-02 08:37 Ser saken i nytt lys!

I går hentet jeg lysrøret som akvariebutikken måtte bestille for meg.   Med godt lys er det enklere å se sandsneglene. Dagens bilder ble derfor litt bedre enn de forrige.   Nå kan jeg skru ned panelovnen på akvarierommet om dagen, også, fordi lysrøret varmer vannet.     2 kommentarer

2019-01-31 17:32 Sandsneglenes oppdatering.

Straks sandsneglene ble puttet i akvariet så gravde de seg ned. Så ikke mye til dem før i dag. Det er jo dét de gjør. De graver etter mat i sanden. Dette fører til et renere og mindre kompakt substrat. Godt for plantenes røtter. Godt for akvaristen som slipper et skittent belegg på … Continue reading "Sandsneglenes oppdatering."

2019-01-31 14:25 Gamle svin!

Millie og jeg har bodd her i blokken i henholdsvis ni og 10 år. Millie er oppvokst her; jeg glemmer aldri da hun kom hit som liten, sort jente. <3 Som voksen er hun tilnærmet hvit. Lyseblå, faktisk. Men over til saken: Hun har aldri forsøkt å skade noen. Når … Continue reading "Gamle svin!"

2019-01-31 12:39 Prosjekt karse.

Seks kjøpte frø og fire potter med vanlig jord.   Her skal det lages karsefrø.   For et par år siden produserte jeg også spiredyktige frø av karse, Lepidium sativum, her inne i leiligheten. Det var på sommeren. Stuen ble for lys, varm og tørr. Kjøkkenet var der det skjedde. Denne gangen skal … Continue reading "Prosjekt karse."

2019-01-29 21:48 Gjenbruk av selleri og banan!

På kjøkkenbenken står litt matavfall og spirer på nytt: Det er restene etter økologisk stangselleri som er plassert i vann. Både nye stilker og en liten rot er på vei! 😃   Og så en liten oppdatering på bananvannet som fremdeles står her og fermenterer! Bananvannet skal brukes som plantenæring. Se … Continue reading "Gjenbruk av selleri og banan!"

2019-01-28 19:39 Det nytter!

Algefjerning fra javamosen kan nesten virke som en umulig oppgave.   Heldigvis at jeg har damsnegler, Lymnea peregra, fremdeles. De fulgte med som blindpassasjerer da jeg kjøpte akvarieplanter for ørten år siden.     Damsneglene gjør virkelig en grundig jobb! 👍 💚   Jeg gav dem i oppgave å rense javamose, Taxiphyllum barbieri, som var angrepet … Continue reading "Det nytter!"

2019-01-28 19:21 Nyinnkjøpte sandsnegler.

I dag var jeg innom Villmark og Fritid i Larvik, igjen.   Trengte et nytt lysrør og en håv til akvariet. Kjøpte disse fem sandsneglene til mitt tropiske ferskvannsakvarium på 72 liter.. Sandsneglene, trolig Melanoides tuberculat, kostet 25 kroner stykk. Jeg har aldri hatt slike før. De stammer fra tropisk ferskvann i … Continue reading "Nyinnkjøpte sandsnegler."

2019-01-26 20:33 Her jobbes det for fullt!

Sneglearbeid:   Tre små “pestsnegler” hentes fra akvariet. Jeg har en jobb til dem! Oppdraget består i å spise opp alger som vokser på javamosen, Taxiphyllum barbieri. Jeg bytter vann i bollen minst to ganger daglig slik at arbeiderene har optimale forhold. Det nye vannet står og lufter seg i en bøtte før … Continue reading "Her jobbes det for fullt!"

2019-01-24 22:22 Kortstokken.

Torsdag er helligdag i Mibas Tempel. Lørdag, også, forresten.   Visste du at en vanlig kortstokk kan symbolisere alle gudene og naturåndene, og noen ganger demoner? Det er jo litt artig å tenke på siden så å si alle har tilgang til en kortstokk! 👍   Men for at kortstokken virkelig skal gjenspeile … Continue reading "Kortstokken."

2019-01-23 16:07 Har det livets rett?

Hvis du ikke allerede har gjort det, så er det kanskje på tide å rydde litt opp i livet ditt?   Ikke alle vennskap eller bekjentskap har livets rett.     Det er faktisk helt greit å kutte bånd til:   Folk som har lavere mål enn deg og som er negative til … Continue reading "Har det livets rett?"

2019-01-22 20:00 Miba på topplisten!

Juhuu! I går kom miba.blogg.no for første gang på listen over de 100 mest leste bloggene på Norges største bloggportal, blogg.no! 🌺 👍 😃 ❤️ 😃 🥰 🥳🎂🥂 🏆 Bloggen min kom på 87. plass! Jeg skulle gjerne vært på denne listen hver eneste dag: Det avhenger av meg og hvorvidt jeg klarer å skrive innlegg som folk vil … Continue reading "Miba på topplisten!"

2019-01-22 18:50 Et lite stykke tropisk regnskog.

I dag var jeg innom Villmark og Fritidseffekter AS i Larvik.   De hadde en del fine akvarieplanter, men jeg handlet ingenting. Gøy å bare kikke og bli inspirert! Et lite stykke Amazonas-elv i vårt kalde vinterland. Ute snør det. ☃️ 🌨 ❄️ De fleste akvarieplanter vokser både over og under vann i naturen. Med … Continue reading "Et lite stykke tropisk regnskog."

2019-01-21 19:46 En utfordring og en anbefaling.

Dette blogginnlegget består av tre deler:   Ramsløk-utfordring. Urtekilden. Min MacBook Pro kleiser!😌 Helt utrolig. 😃   1. Her om dagen var jeg jo på Gjennestad og kjøpte grønnsaksfrø.     I etterkant har jeg lest litt om ramsløksfrøene som jeg har tenkt å så nærmere sommeren. Matplanten ramsløk (Allium ursinum) er … Continue reading "En utfordring og en anbefaling."

2019-01-21 14:56 Røtter i stuen.

Her er en liten oppdatering på de siste gulrøttene i vinduskarmen.   Se forrige innlegg: Vinterens gull. Gulrøttene ble nylig flyttet fra det kalde kjøkkenvinduet, som forøvrig drepte min myrt. I vinduskarmen på kjøkkenet overlevde noen av gulrøttene.   Straks gulrøttene kom tilbake i stuevarmen så spirte de på nytt. 🥕   Dagen etter oppdaget … Continue reading "Røtter i stuen."

2019-01-21 10:57 Asperger og hagelivet.

Har du noen spørsmål? Eller ønsker du bare en annen persons syn på noe du grubler på? Jeg ønsker å hjelpe deg.   Jeg svarer på (nesten) alt, og jeg har spesielt god sakkunnskap om følgende:   Asperger syndrom. Jeg fikk selv diagnosen først da jeg var 29-30 år gammel, men jeg har jo levd … Continue reading "Asperger og hagelivet."

2019-01-20 14:09 Ringblomstfrø, Calendula officinalis, til salgs.

Til salgs: Ringblomst, Calendula officinsalis. 12 kroner per håndfull med frø. Frøene er høstet i 2018 av høye, kraftige blomster i egen hage. Ingen kunstgjødsel eller gift er brukt i dyrkingen.         0 kommentarer

2019-01-19 19:30 Frø fra Gjennestad.

Etter at jeg hadde vært og kjøpt laurbærplanten på Plantasjen så kjørte jeg videre til Gjennestad. 🚗….vrrr!   Det er noe helt spesielt med hagesenteret på Gjennestad!   Det er lyst og åpent, og utvalget er stort. 👍 🌺   Forskjellige typer fikentrær:   Disse rosene luktet fantastisk godt!   Frøhyllene på Gjennestad … Continue reading "Frø fra Gjennestad."

2019-01-19 16:41 Jeg skal hvile på mine laurbærblad!

Var oppom Plantasjen i dag igjen, jeg!   De hadde ikke fått flere nye frø, men de hadde fått noen økologiske urteplanter som stod rett innenfor inngangsdøren i butikken her i Sandefjord. Jeg kjøpte denne laurbærplanten (Laurus nobilis).   Grunnen til at jeg unnet meg denne nye planten var at myrten … Continue reading "Jeg skal hvile på mine laurbærblad!"

2019-01-17 18:50 Skattejakt på Plantasjen!

Var en tur på Plantasjen i dag, jeg!   Plantasjen reklamerte nemlig så fint for nye frø i poser laget av resirkulerbart tomatpapir. Artig!     I butikken bugnet det som vanlig av frodige, grønne planter. Herlig! 👍     Og masse fine blomster. 😻 Jeg lette men fant ingen frøposer….. Da spurte … Continue reading "Skattejakt på Plantasjen!"

2019-01-16 17:39 Bananvann.

Bananvann er sunt for stueplanter fordi:   Bladene blir tykkere og holder bedre på fuktigheten. Det gir økt rotvekst.     Spiste en økologisk banan.   Kokte bananskallet i vann.   Etter oppkok skrudde jeg av komfyren og lot det trekke under lokk i 2-3 timer.   Helte bananvannet over i et … Continue reading "Bananvann."

2019-01-16 13:01 Tomat på glass.

To oppdateringer på tomatplanten som ikke var planlagt!   Lørdag, 5. januar: Flyttet den permanent til stuevinduet. Panelovnen står på under vinduskarmen. Har nettopp fylt på mer jord i glasset.   Onsdag, 16. januar. Utenfor står nedsnødde biler. Det er meldt vinterkaldt i et par uker framover. Tomatisen står fremdeles i glasset uten … Continue reading "Tomat på glass."

2019-01-15 15:49 Still alive!

Just wanted to show you that my turmerics (Curcuma longa) are still alive. 😃 I’d never take it for granted.   After I stopped moving the turmeric plants to the cold kitchen in the afternoons, a couple of new leaves are unfolding. The heat is on underneath the window sill; turmerics like it … Continue reading "Still alive!"

2019-01-14 20:36 Smileren.

Plutselig stod den der og bare smilte fra øre til øre.             2 kommentarer

2019-01-13 17:20 Hva slags tre?

Tidlig løvsprett i år!   For et par uker siden plukket jeg disse kvistene i en tett, ung skog av lave rotskudd som hadde spredd seg på det forlatt jordet bak blokken. Pionérskog kalles det. Jeg gjetter på kirsebær, osp eller rogn.         0 kommentarer

2019-01-12 18:00 Smaker fra egen hage.

Heldigvis at jeg høstet alt jeg kunne av løpstikke, salvie og oregano fra hagen i sommer! For da kan jeg jo lage smakfulle grønnsaksupper med rikelige mengder av hjemmedyrkede urter gjennom hele vinteren og våren. Løpstikke skal som kjent ikke skylles, men bare luft-tørkes før den oppbevares tørt og mørkt.  Hvis løpstikken (Levisticum … Continue reading "Smaker fra egen hage."

2019-01-11 18:03 Nese på avveie!

Millie og jeg besøker ofte mine foreldre. De er veldig glade i hunder! Det synes Millie er så gøy!   I går fikk jeg denne meldingen av mora mi på telefonen. Ganske artig! 😃   “Snuten” som kunne ligne på Millies mørkeblå nese viste seg å være et digert blåbær. 🤠🙃 🐶     … Continue reading "Nese på avveie!"

2019-01-10 14:45 Stille Urhav i bevegelse.

Mibas Tempel er Universets Sentrum. Det spiller ingen rolle om tempelet er plassert i en leilighet eller i et nytt lokale. Mibas Tempel er uansett Universets Sentrum.   På torsdager skapes vievann i Mibas Tempel. Enkle vielser og velsignelser skjer også på torsdager gjennom hele året.   Stille Urhav i bevegelse, en kaos-malstrøm: … Continue reading "Stille Urhav i bevegelse."

2019-01-08 17:55 Plutselig!

Plutselig var jeg ute av skogen, igjen, ja! Gikk meg nesten vill der, gitt. På bordet står følgende vekster for å vise størrelsesforhold: De to julestjernene (Euphorbia pulcherrima) som jeg pottet om. Dragetre (Dracaena). Myrt (Myrtus communis). Eføy (Hedera helix). Sjømannstrøst (Aglaonema). Anubias nana (i glasset). Dragefrukt/Pitahaya (Hylocereus).   Har du noen av … Continue reading "Plutselig!"

2019-01-07 15:46 Pottet om julestjerner.

Ompottet i dag de to julestjernene (Euphorbia pulcherrima) som jeg reddet fra den kyniske bruk-og-kast-døden som herjer i stuene for tiden. Den ene julestjernen beskar jeg slik at den kan bli tettere i veksten; den andre julestjernen fikk stå urørt. Siden jeg allerede var så godt i gang så pottet jeg om noen flere … Continue reading "Pottet om julestjerner."

2019-01-05 15:35 An update on my turmeric. Gurkemeie.

The turmerics (Curcuma longa) were planted from supermarket bought bulbs last summer. The tiny plants spend this winter in my cold kitchen. To my surprise they are still alive and growing. 😃   It’s winter here in Norway. However, the days are gradually getting longer.   For the first time this winter I … Continue reading "An update on my turmeric. Gurkemeie."

2019-01-03 16:53 Dødsdømte og uønskede.

Jeg tror aldri at jeg har kastet en frisk og sunn stueplant før.   I går gav mora mi klar beskjed om at disse to julestjernene og den lille orkidéen som hun var gått lei av etter julen stod klare til å hives i søpla, altså! Hvis ikke jeg ville ha dem, da. … Continue reading "Dødsdømte og uønskede."

2019-01-02 21:25 Dette kostet plantene.

I dag var jeg på Plantasjen igjen, og der kjøpte jeg tre nye stueplanter.     Utvalget av grønne planter på Plantasjen har forbedret seg kraftig de siste årene.   Butikken i Sandefjord sleit visst litt i en periode, så jeg har full forståelse for at prisene ikke lenger er så lave på … Continue reading "Dette kostet plantene."

2018-12-31 19:30 Temablogger?

Dagens bilde fra verandaen. Zoom inn og se noe som ligner på to, eller fire, flyvende tallerkener over det grønne jordet. 😲 Kanskje er det skyer som løser seg opp. Kanskje ikke.     2019 er rett rundt svingen, og jeg har gode følelser for det kommende året. Det blir bra!   Jeg har satt meg … Continue reading "Temablogger?"

2018-12-29 18:28 Skallede dekker sitt hode.

Inne i Tempelet.   Mibas Tempel: Verdens Åndelige og Magiske sentrum.  Alt dreier (seg) rundt Mibas Tempel! Farger som brukes i Tempelet: Hvitt, sort, gull og oransje. Og grønne planter. Dager: Torsdag og lørdag. Klær når du besøker Tempelet: Enkle, sorte klær. Ingen smykker. Håret når du besøker Tempelet: Alle som har … Continue reading "Skallede dekker sitt hode."

2018-12-28 17:15 Jeg drepte!

I natt drømte jeg så mye rart, altså: Jeg hadde kjøpt en 5 kilometer lang gate; en blindvei, som strakk seg ut på en halvøy et sted på USAs østkyst. Eiendommene som grenset til veien fulgte med på kjøpet. Ett og annet hus lå på eiendommene, men stort sett var det deilig, urørt … Continue reading "Jeg drepte!"

2018-12-28 14:54 Rettferd og beskyttelse mot onde ånder.

I dag var jeg på Plantasjen og kjøpte disse to vakringene til alteret.    Myrtus communis. Myrt er et gammelt symbol på rettferd. Den dufter faktisk utrolig godt! Dette er første gangen jeg har myrt. Hedera helix. Eføy, eller bergflette, er en magisk plante som kan beskytte mot onde ånder. Eføy har … Continue reading "Rettferd og beskyttelse mot onde ånder."

2018-12-26 21:21 Chili og vievann.

Først et bilde av gårsdagens solnedgang. Var solnedgangen fin hos deg, også?   Dernest dagens bilder: Mibas Tempel er verdens sentrum.  🧖‍♀️ 🌍 🌁 🏛 På alteret står en skål med mibansk vievann. ⛲️ I dag la jeg disse chilifrøene i vannet. Frøene skal sås om noen dager.       0 kommentarer

2018-12-25 16:48 Dette kostet oppussingen!

Har jo nesten helt glemt å fortelle dere hva det kostet å pusse opp Mibas Tempel. Dette ble gjort: Nytt laminatgulv. Reparerte noen hull i tapeten. Malte alle fire vegger med ett strøk; de brukte samme vegg-farge som sist. Nye gulvlister.   Jobben tok to dager og ble utført av Vestly Vedlikehold AS. Ingen sponsing, … Continue reading "Dette kostet oppussingen!"

2018-12-24 15:26 Naturen har pyntet seg!

Midt på dagen: -7 grader og strålende sol. I dag tok jeg med kameraet da jeg gikk Miba-runden, og jeg fokuserte mest på alle de pene trærne som hadde pyntet seg i skogen. 🎄 Bedlington-voffsen koste seg hjemme på sofaen, så lenge! 🌺 🐩 Jeg må, som tidligere nevnt, gå turer alene for å få … Continue reading "Naturen har pyntet seg!"

2018-12-23 16:37 Tykt lag melis!

Dagens bilder fra rundt der jeg bor. Selv om det er skikkelig vinter ute nå og naturen er dekket av et deilig, tykt lag med melis, så har solen allerede snudd: Dagene begynner å bli lenger!   2 kommentarer

2018-12-17 21:33 Verdens sentrum.

Mibas Tempel er verdens sentrum. På et alter i Mibas Tempel kan ulike ting ligge til spirituell opplading. Eksempel: Når et fotografi av en person ligger en periode på dette alteret så vil det ha en positiv innvirkning på den avbildede. Dette er gratis og trygt. 🙂   Å, det var så fint … Continue reading "Verdens sentrum."

2018-12-16 15:23 Årets første gulrot!

I dag høstet jeg årets første gulrot! =) Vinduskarmen på kjøkkenet er det kaldeste stedet her hjemme. Gardinene er trukket for og bidrar til å holde 10-15 grader i vinduskarmen. Varmere på resten av kjøkkenet fordi lysrør står på om dagen. Sammen med gulrøttene, som jeg sådde av frø i høst, står to … Continue reading "Årets første gulrot!"

2018-12-15 19:04 New religion.

80-tallets helter, Duran Duran. Denne sangen passer godt til den nyeste religionen i verden, Mibas Tempel. 🐣         2 kommentarer

2018-12-12 16:55 Skjellvika.

Dagens bilder fra Skjellvika. Vi rakk en liten snuserunde før solen forsvant!  Fy søren, så surt og kaldt det var der i dag! Gradene viste bare -1 i skyggen, men det var rått og vindstille. I stedet for bølgeskvulp hørtes smell og knaking i isen innerst mot land. For et par dager siden så … Continue reading "Skjellvika."

2018-12-11 15:52 Snart!

Nå er det ikke mange dagene til solen snur, altså, og vi igjen går mot lysere tider! Siden dagene er så latterlig korte så passer det med et solfylt tilbakeblikk på sommeren som var. 😌 Hvem gleder seg vel ikke til å spise selvplukkede bær og høre humla synge? Å kjenne solen varme og … Continue reading "Snart!"

2018-12-10 19:55 Magisk soloppgang.

“Knowledge is in their topknot; in knowledge they are firmly fixed; and knowledge is their sacrificial string. Knowledge alone is supreme for them, and knowledge is said to be their purifier.”   Upanishad.           0 kommentarer

2018-12-09 15:45 For en nydelig dag!

I dag var vi en liten tur på Bogen i strålende sol! ✨ For en nydelig dag å være ute på!   Bogen ligger i tidligere Stokke kommune, som nå er en del av Sandefjord kommune.     Det er nesten alltid noen som fisker på Bogen.   En sky eller et utenomjordisk fartøy kamuflert … Continue reading "For en nydelig dag!"

2018-12-08 18:24 En perfekt balansert stein. 08.12.2018

Tenk hvor mye energi denne steinen inneholder! En utrolig sterk, men usynlig, kraft holder materien på plass. Inni steinen surrer de mange solsystemer, altså molekyler. Denne perfekt balanserte steinen går derfor ikke i oppløsning; den kollapser ikke og den forvandles under normale omstendigheter ikke til en tulipan! Eller et eple.   Steinens to bestanddeler er: Materie: Byggeklossene … Continue reading "En perfekt balansert stein. 08.12.2018"

2018-12-07 13:26 Den første!

I går kveld falt den første snøen. Bildene er tatt i dag tidlig.           #snø #hverdag     4 kommentarer

2018-12-06 20:14 Torsdag og lørdag. Sende brev? 06.12.2018

Torsdag og lørdag er de viktigste ukedagene i Mibas Tempel.    Renselse og bønneritualer er nøkkelord for disse dagene.   Har du lyst til å sende meg brev? 🏤  Ønsker du å bidra med støtte til Mibas Tempel? 🙋‍♀️ Er det noe du lurer på?!? 🧐 Du kan sende brev til: Mona Bjønni Næss, Sjøstrand … Continue reading "Torsdag og lørdag. Sende brev? 06.12.2018"

2018-12-05 13:56 Tur i nabolaget.

Etter lunsj tok Millie og jeg en spasertur i nabolaget.  Dette kalles Tyroller-runden fordi vi går rundt et Tyrollerhus. 👍   Selv om det var minusgrader så varmet faktisk den lave solen litt.   Millie elsker å klatre! 😃 🐶 👆                 #hverdag 6 kommentarer

2018-12-05 10:43 Stuen i dagsslys. Gulrot. 05.12.2018

Her er den nyoppussede stuen i dagslys! Bildene ble tatt mens jeg satt og spiste havregrøt til lunsj. Millie speidet etter fluer; hun hater fluer! Jeg fikk nettopp jaget ut ei spyflue som snek seg inn da jeg luftet på kjøkkenet. Jeg er derfor Millies helt! 💚 Grunnen til at jeg luftet på … Continue reading "Stuen i dagsslys. Gulrot. 05.12.2018"

2018-12-04 17:02 Så fornøyd! Skam & tabu!

NY STUE:   Endelig er oppussingen ferdig, og jeg er så fornøyd!   Det nylagte gulvet har jeg nettopp vasket. Veggene er nymalte, og langs gulvet er det satt opp nye lister. Jeg mangler bare et stort gulvteppe øverst i rommet …for å gjøre det mer lunt her inne. Og så skal gardinene og … Continue reading "Så fornøyd! Skam & tabu!"

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.