Kona til

Tid Innlegg
2020-06-15 12:50 En perfekt liten såkasse

For noen uker siden fikk 2.klassingen i oppgave å ha med seg en melkekartong på skolen, som skulle brukes til å så solsikke-frø i. Og den lille kartongen syns jeg ble så fin at jeg må sende en takk til lærerne hans for tipset! Nå er det vel egentlig tida for å så ting direkte … Continue reading "En perfekt liten såkasse"

2020-06-14 11:07 Den blytunge sekken

– “Jeg skal bare hente sekken min, Mamma!” Den blide jenta svinset avsted, og en av de ansatte i barnehagen smilte bredt før hun fortalte at de hadde hatt en super barnehagedag med tur til stranda, krabbefiske og velfortjent is på hjemveien. – “Her mamma”, sa datteren min som var tilbake, “Kan du bære sekken … Continue reading "Den blytunge sekken"

2020-06-12 18:29 Barnehagenes korona-suksess!

Vi er veldig glad i barnehagen vår. De ansatte er ikke bare fantastiske med barna, de er utrolig flinke på kommunikasjon med oss foreldre uansett hva det måtte være. Spesielt de siste ukene der korona har endret barnehagens struktur og rutiner, har de vært flinke til å holde oss oppdatert. Det som rett etter gjenåpningen … Continue reading "Barnehagenes korona-suksess!"

2020-06-11 17:32 Når barn anmelder bøker

Tidligere denne uka skrev jeg om at vi er hektet på Sommerles – og i den anledning har vi hørt ekstra mye på lydbøker den siste tiden. (Jeg kan vel ikke annet enn å ta til meg kritikken når høytlesningen min ikke er bra nok lenger 🙈) Men mens vi har trålet lydbøker, har jeg … Continue reading "Når barn anmelder bøker"

2020-06-10 11:26 Mønsterdritt og strikkenoia

Der jeg har beslutningsvegring når det kommer til oppussing, har jeg et utrolig pågangsmot når det gjelder håndarbeid. Aner ikke hvorfor det er sånn, men jeg kaster meg ut i nye oppskrifter uten skrupler. De siste årene har jeg jo strikket litt, og jeg har forstått at det anbefales å lese gjennom oppskriften før man … Continue reading "Mønsterdritt og strikkenoia"

2020-06-09 19:04 Fantastiske Sommerles!

I fjor sommer skjedde det noe. Vi var på hytta med Peters familie, da nevøer og niese ivrige begynte å snakke om noe som het “Sommerles”. Peter og jeg hadde hørt dette bli nevnt av vår sønns lærer da sommerferien begynte, men vi hadde åpenbart misforstått konseptet. Det vi trodde kun var et begrep for … Continue reading "Fantastiske Sommerles!"

2020-06-04 19:49 Yoghurt-is på 1-2-3!

Den store is-sesongen er på vei, og da kan det være kjekt å ha noen triks i ermet! Denne lille life hack’en er jo velkjent blant de fleste småbarnsforeldre – men kanskje er det en og annen som fortsatt ikke har prøvd det? 😉 Man trenger jo absolutt ikke ha barn i hus heller, for … Continue reading "Yoghurt-is på 1-2-3!"

2020-06-03 12:46 Stein for stein

Det er jo ikke til å stikke under en stol at hverken Peter eller jeg er særlig handy av natur. Men man kommer langt med prøving og feiling, og særlig i hagen er det mye som skal til før noe går galt 😆   I år er planen enkelt og greit å få orden i … Continue reading "Stein for stein"

2020-06-01 17:41 Årets sommer-is? 😍

Se det for deg. Der satt vi, store og små på hytta, den ene svettere i luggen enn den andre. Tidenes pinse-vær hadde forbarmet seg over oss, med varme temperaturer og strålende sol så langt øyet kunne se. Vi satt tilfredse under parasollen og hørte på det yrende fuglelivet i tretoppene. Humler som summet, svaler … Continue reading "Årets sommer-is? 😍"

2020-05-30 21:23 Rødvin for store og små

Jeg tipper eldstemann var 3 år, en sommerdag jeg hentet i barnehagen og en av de ansatte humret litt før hun tok meg til side. – ”Jeg må bare spørre..”, begynte hun, ”I dag har han snakket om at han var på hytta i helgen, og da jeg spurte om han hadde gjort noe gøy, … Continue reading "Rødvin for store og små"

2020-05-28 18:28 Tøft å være kvinnekropp

Til bursdagen min for et par uker siden fikk jeg en sånn smartklokke (som jeg mistenker først og fremst er ment til trening 😅), som jeg har blitt utrolig glad i på kort tid. Klokka teller skritt, minner meg på å ta en strekk eller to i løpet av dagen – og registrerer alt fra … Continue reading "Tøft å være kvinnekropp"

2020-05-26 18:04 Avskjeden som venter

Jeg husker jeg møtte deg på trilletur den våren, du med barnevogn og jeg med hund. Jeg tittet ned på det søte babyfjeset som lå og sov i vogna, mens jeg lyttet til alt du fortalte. Jeg spurte nok om alt, svangerskapet, fødselen og tiden etterpå. Jeg var nysgjerrig, jeg hadde nemlig min egen lille … Continue reading "Avskjeden som venter"

2020-05-20 21:36 Verdens viktigste sommerjobb!

Hvilken dag er det i dag, hvilken dag er det i dag, er det… Bienes dag? JA, det er det! 😍 Egentlig har jeg et ganske ambivalent forhold til insekter, jeg er jo ikke sånn superfan når det summer og suser rundt ørene mine – men samtidig vet jeg jo at dersom insektene forsvinner, forsvinner … Continue reading "Verdens viktigste sommerjobb!"

2020-05-19 16:03 Gleden er å pendle til jobb

Det har jo vært en tid i hjemmekontorets navn de siste to månedene, og på radioen i dag hørte jeg noe jeg syns var litt koselig. Det viser seg nemlig at folk har taklet hjemmekontor veldig bra – men at det er én spesiell ting mange savner: Reiseveien til jobb! Og det må jeg innrømme … Continue reading "Gleden er å pendle til jobb"

2020-05-18 18:51 10 bra ting med en iskald vår

Det har vært en tøff vinter og vår for dere i nord, men dere lar dere ikke stoppe av store snømengder slik vi gjør her litt lenger sør. Så fort snømengden når de høyder der den skaper problemer for robotgressklipperen (les ca. 1 centimeter), ringer vi VG og klager. Men dere klager aldri! Kanskje er … Continue reading "10 bra ting med en iskald vår"

2020-05-16 21:54 Verdens beste gulrotkake!

Det er lørdag kveld, det er 16 mai – hvorfor ikke blogge litt før leggetid der jeg vanligvis stress-stryker bunadskjorta og prepper ungenes 17.mai-antrekk akkurat nå 😅 I morgen skal vi nemlig feire nasjonaldagen på hytta, og der passer det best med klær man kan traske i skogen i – eller tusle i langs strandkanten. … Continue reading "Verdens beste gulrotkake!"

2020-05-15 18:26 Hjelp! Internetten er død!

I går morges oppdaget vi at noe var galt. Musikkanlegget som trenger wifi for å fungere, var dødt – og både Peters og min mobil surfet på 4G-nettet. Hva hadde skjedd med internetten? Ingen av oss hadde egentlig tid til å tenke mer over det, Peter var forsinket til jobb, skolestart var like rundt hjørnet … Continue reading "Hjelp! Internetten er død!"

2020-05-13 18:15 Sjokolademuffins og gaver på senga!

I dag føler jeg meg bare skikkelig heldig: Tenk å våkne opp til høylydt bursdagssang, saft, hjemmebakte sjokolademuffins med lys på, og gaver på senga! Det er fortsatt stas å ha bursdag 😍 For 38 år siden i dag, snek Farfar seg inn på fødeavdelingen utenom besøkstid med en liten bukett liljekonvaler. Det er fortsatt … Continue reading "Sjokolademuffins og gaver på senga!"

2020-05-11 17:10 Rebecca ❤️

Tenk at ei jente jeg ikke kjenner skulle endre livet mitt.   Dette innlegget har jeg tenkt på å skrive i flere måneder. Det har ligget i bakhodet mitt helt siden i fjor, da jeg ble tipset av en venninne som fulgte denne jenta på Snapchat. Jeg søkte henne opp, og jeg ble så grepet. … Continue reading "Rebecca ❤️"

2020-05-07 19:22 Agurktid

De to siste dagene har telefonen kimet og mailen gått varm, for mysteriet med den sprøstekte løken (mysteriet som ingen egentlig noen gang har lurt på 🙈😂) – ble en snakkis både her og der! Først ut var Indre Akershus Blad, som syns det var veldig stas at jeg hadde satt den sprøstekte løk-fabrikken i … Continue reading "Agurktid"

2020-05-05 19:30 Den sprøstekte forklaringen!

For det første: Sprøstekt løk blir aldri det samme igjen 😂 For det andre: Tusen hjertelig takk til alle dere engasjerte sjeler som har humret og ledd og undret sammen med meg de siste dagene – dette har vært ren underholdning på så mange plan 😆 Men, først en kjapp oppsummering dersom du har gått … Continue reading "Den sprøstekte forklaringen!"

2020-05-04 17:05 Sprøstekt løk – en statshemmelighet?

Jeg kan nesten ikke tro hvilket engasjement innlegget mitt om sprøstekt løk skapte! Det nådde ut til nesten 130.000 på Facebook og kommentarene strømmet inn. Det var åpenbart ikke bare jeg som hadde grublet på dette – for det er jo sjeldent at Google ikke kan gi svar i disse dager! Så hva i all … Continue reading "Sprøstekt løk – en statshemmelighet?"

2020-05-01 13:49 Prø-stekt pølsestæsj?

For et par uker siden var vi på søndagstur med sekk på ryggen og tursko på beina. Finværet viste seg fra sin beste side, og med i sekken hadde vi både varm og kald drikke, samt det fantastiske fenomenet: Pølser på termos! Ingenting slår en matbit utendørs, og stemningen var nærmest majestetisk der vi satt … Continue reading "Prø-stekt pølsestæsj?"

2020-04-26 18:40 En annerledes mandag venter

I morgen skjer det. I morgen skal matpakker igjen smøres, skolesekker snurpes igjen og spente små hoder gjøre seg klare for gjensynsfest – bokstavelig talt. I morgen går startskuddet for de yngste skolehjertene våre ♡ Jeg vet det er mange foreldre der ute som ser fram til å slippe hjemmeskole framover, og jeg vet også … Continue reading "En annerledes mandag venter"

2020-04-24 17:42 Den uærlige mannen på Facebook

I går snakket vi om nettvett ved middagsbordet. Om hvordan man selv oppfører seg på nett, men også om at det finnes personer der ute som ikke er ærlige – og at det er viktig å passe på. Og det var mens vi snakket om dette, jeg kom på en fyr jeg traff på Facebook … Continue reading "Den uærlige mannen på Facebook"

2020-04-17 18:07 Livsfarlige språkproblemer

Nå er det tydeligere enn noen gang, hvor viktig det er å lære seg språket i landet man bor i. For noen år siden, lekte Peter og jeg med tanken om å flytte til Spania. Det å bli en del av en annen kultur og et annet levemønster virket spennende, og vi tenkte mye på … Continue reading "Livsfarlige språkproblemer"

2020-04-13 12:44 Påskerebus gone wrong

På lørdag hadde påskeharen i kjent påskeaften-stil, fylt to påskeegg med godsaker, før de var blitt gjemt på et topphemmelig sted. En aldri så liten bilde-rebus lå klar, og første ledetråd lå under en tallerken på frokostbordet. To ivrige barnefjes spant rundt på parketten mens de lette frem den ene nye ledetråden etter den andre. … Continue reading "Påskerebus gone wrong"

2020-04-12 11:56 Lun hals

Jeg storkoser meg med strikketøy i fanget i påsken, og har også unnagjort en liten opprydning i mine ufo’er. Der fant jeg blant annet et lite strikkeprosjekt fra i høst jeg helt hadde glemt. Nå er den ferdigstrikket, og jeg bruker den HELE tiden! Dette lille strikkeprosjektet anbefales på det varmeste – perfekt som egostrikk … Continue reading "Lun hals"

2020-04-11 17:44 Er det bare meg..?

Er det bare meg..   Eller har håret aldri.. Aldri.. ALDRI.. Noensinne.. Under noen omstendighet.. Vokst SÅ inni hampen fort..?!   / Mvh, Bare Lurer 🙋🏻 4 kommentarer

2020-04-07 08:52 Minne for livet

Her om dagen ramlet jeg over noe veldig fint på Instagram. Så fint at jeg ble nødt til å bestille meg et helt eget eksemplar 😍 For det er jo ingen tvil om at denne tiden er vanvittig spesiell. Denne tiden vil gå inn i historiebøkene for alltid. Barna vil huske den, vi vil huske … Continue reading "Minne for livet"

2020-04-05 12:01 Nå må forholdet pleies ❤️

Reklame | Parweb Nå skal jeg dele noe jeg egentlig ikke skulle skrive om før nærmere sommeren, men som har blitt fremskyndet fordi behovet er større enn noengang. Og jeg håper disse ordene når ut til akkurat dere som trenger det nå ❤️ Peter og jeg ble kjærester første gangen vi møttes. Jeg hadde faktisk … Continue reading "Nå må forholdet pleies ❤️"

2020-04-04 10:30 20 kjappe til barna

Spørsmålsrunder som dette har surret på Facebook de siste dagene – og er en kjapp liten underholdning man kan more både seg selv og barna med! Still spørsmålene til barnet/barna, og skriv ned svarene som kommer 😉 Her følger svarene jeg fikk, fra to engasjerte småtasser 😂 1. Hva heter mamma? Christina   2. Stor … Continue reading "20 kjappe til barna"

2020-04-03 19:14 Vel blåst, lærere!

I dag tar vi påskeferie etter tre uker med hjemmeskole, men for første gang i historien syns jeg ferie kommer til å bli litt trist 😢 For hver morgen i tre uker, mellom 08.30 og 08.40, har vi logget oss på i skole-chatten og ønsket “god morgen” sammen med 60 andre 2.klassinger. Gutter og jenter … Continue reading "Vel blåst, lærere!"

2020-04-02 09:21 Speilflisene lever fortsatt

Her om dagen la Peter ut en Instastory der han sto på kjøkkenet vårt. Ikke lenge etter kom det en melding fra en følger som var ganske sjokkert: “Herregud! Lever de speilflisene på kjøkkenet deres fortsatt?!” Og eh.. Svaret er.. Ja 🙈   Det er altså over 1,5 år (!) siden Peter og jeg hadde … Continue reading "Speilflisene lever fortsatt"

2020-03-31 21:24 Tidenes rareste vår-prosjekter

Ordne- og fikse-behovet når nye høyder i disse dager, siden folk stort sett holder seg hjemme. Overskuddsenergien er til å ta og føle på, og særlig ettermiddager og helger fylles nå med å ordne og fikse ting hjemme. I år er jeg rimelig sikker på at det blir rekord-mange flotte vår-hager rundt omkring, i alle … Continue reading "Tidenes rareste vår-prosjekter"

2020-03-30 19:02 IKKE kast dette i do!

Skjerpings, folkens! Jeg trodde en av de mange tingene vi foreldre har et ansvar for å lære barna våre, er at doen ikke fungerer som en søppelbøtte. Joda, ting blir riktignok borte når man trekker ned – men det er fortsatt bare tre ting som skal i do: Tiss, bæsj og dopapir. Men i disse … Continue reading "IKKE kast dette i do!"

2020-03-25 18:44 Til dere som har sex i lunsjen

Den siste tiden har jeg lest flere saker om dystre skilsmisse-spådommer som følge av hjemmelivet vi nå lever. At par over hele verden nå kommer til å gå hverandre såpass på nervene at samlivsbrudd ikke er til å unngå når Korona-krisen er over. Men det er også en og annen som spår det motsatte, at … Continue reading "Til dere som har sex i lunsjen"

2020-03-24 19:10 Ubesvart anrop

Det er lenge siden jeg la inn telefonnummeret mitt på mobilen hennes. Nå har du nummeret mitt, ring meg, uansett hva det skulle være, ok? Jeg kan være på plass i løpet av få minutter, og jeg har telefonen på om natta. Verdens søteste gamle dame, nærmer seg nitti, alene i verden. For en styrke, … Continue reading "Ubesvart anrop"

2020-03-22 19:02 Krisetid for hodelus?

Behovet for å finne positive nyheter har aldri vært større, og her om dagen kom en interessant tanke snikende.. For nå som skoler og barnehager er stengt, og barn over hele verden holdes så isolert som mulig.. Vil ikke det potensielt kunne true en frekk liten parasitt som stortrives i håret på hodet? 🎉🙌🏽💃🏻   … Continue reading "Krisetid for hodelus?"

2020-03-21 18:36 5 tips til hjemmekontoret

Første uke med hjemmeliv er over, og først og fremst syns jeg vi skal ta en liten applaus for alle oss som har prøvd å gjøre noe produktivt med barn i hus – og som attpåtil har overlevd 💃🏻👏🏼😂 For min del er jo ikke hjemmekontor-tilværelsen noe problem, men jeg har veldig lite erfaring med … Continue reading "5 tips til hjemmekontoret"

2020-03-18 21:51 Ligretto til lunsj

Dagene rusler på mystisk vis avgårde, og som alle andre, prøver vi å strukturere hverdagen så godt det lar seg gjøre. Vi står opp til fast tid, spiser frokost, før vi logger på skole-chatten og setter i gang med dagens læremål. Skoledagen varer til 12.00 – og da venter det som har blitt en skikkelig … Continue reading "Ligretto til lunsj"

2020-03-17 21:44 Et pusterom i hverdagen

For første gang på snart fem år, er jeg helt skrive-forvirra. Akkurat nå føles det helt merkelig å skulle skrive om noe som ikke handler om den surrealistiske situasjonen landet vårt og hele verden nå står i. For alt er jo uvant akkurat nå. Hver morgen starter vi med et “God morgen!” på skole-chatten for … Continue reading "Et pusterom i hverdagen"

2020-03-14 18:49 Nå er det opp til oss

Fytti rakker’n. Dette føles som en vond drøm. Et mareritt, som hele tiden veksler mellom frykt og vantro. Nasjonen vår har stoppet opp, og denne tiden vil gå inn i historiebøkene for alltid. Nå er vi mange som hver morgen våkner og sjekker nyhetene for å se hva som har skjedd i løpet av natten, … Continue reading "Nå er det opp til oss"

2020-03-10 21:08 Derfor gir vi ikke barna brus

Det ser kanskje ut som at jeg har gått for en skikkelig click bait denne gangen, men det er det altså ikke. Overskriften stemmer på en prikk, barna våre får ikke brus.   Og før jeg forklarer hvorfor, må jeg presisere at dette er sånn vi har det hjemme hos oss. Dette er vårt valg, og … Continue reading "Derfor gir vi ikke barna brus"

2020-03-09 21:03 Svar på spørsmålsrunde

I forrige blogginnlegg kom jeg med følgende oppfordring: Og nå er det på tide med noen svar! Tusen takk til alle som skrev inn sitt bidrag – for ordens skyld må jeg nevne at alt som har kommet i innboksen, vil bli besvart i spørsmåls-episoden av podcasten vår, Gjesterommet ⭐️ Ellers ville dette innlegget blitt … Continue reading "Svar på spørsmålsrunde"

2020-03-05 20:56 Spørsmålsrunde!

I dag fikk jeg en melding på Instagram fra ei som lurte på om Peter og jeg kunne lage en spørsmåls-spesial av Gjesterommet snart. Og siden spørsmål og svar alltid er morsomt, men ikke alle blogglesere hører på podcast (enda 🙊) –  tenkte jeg det var på tide med en ny runde her på bloggen … Continue reading "Spørsmålsrunde!"

2020-03-04 17:22 Norge er fullt av idioter

Det verste er at jeg ikke en gang er sjokkert. For til tross for at Folkehelseinstituttet har bedt Helse-Norge om å forberede seg på en korona-pandemi – viser det seg at vi er et land fullt av idioter. For nå ringes legevaktene ned av fortvilte varslere som melder om at korona-karantenen brytes. Overalt. At folk … Continue reading "Norge er fullt av idioter"

2020-03-03 18:49 Dagens gåte

I dag fikk jeg opp et bilde i minner-funksjonen på Facebook, som fikk meg til å smile. Dette bildet postet jeg på facebook for nøyaktig 9 år siden, og hvert år fungerer det som en slags befriende påminnelse. Noen skjønner hva det skal forestille – andre ikke. Ser du hva det er? 😉   / … Continue reading "Dagens gåte"

2020-03-02 20:21 Mangler jeg bein i nesa?

Fra tid til annen får jeg spørsmål som dette:   Og det er jo ganske forståelig at noen lurer, for bloggnavnet “Kona til” er jo i seg selv ikke spesielt åpenbart. Og en ting jeg har lært i løpet av disse 5 årene som blogger, så er det at: Det én spør om – lurer … Continue reading "Mangler jeg bein i nesa?"

2020-03-01 21:43 Bloggen har blitt ny!

I snart fem år har jeg tviholdt på det gamle, tenkt at bloggen får værra som den er. Det har ikke falt meg inn å endre på noe som helst, men i det siste har jeg følt at tiden har vært moden. Moden for forandring. Moden for å ta farvel med dette fjeset helt på … Continue reading "Bloggen har blitt ny!"

2020-02-29 13:30 Detektiv-byrå på døra

På denne tiden av året er det lite som skjer i gata. Ikke yrende liv som det er om våren og sommeren. Voksne og barn koser seg inne, og kanskje derfor var det ekstra trivelig da det ringte på døra i går. For da jeg åpnet, fikk jeg øye på to veldig blide barnefjes. Jeg … Continue reading "Detektiv-byrå på døra"

2020-02-27 20:41 Pannekakefest for 5

Noen ganger blir man nesten litt rørt av å se hvor lite som faktisk skal til ❤️ For da vi la middagsplaner i starten av denne uka, ble pannekaker og tomatsuppe med makaroni etterlyst av to små. Favorittretten ble ført opp på menyen, og mens jeg skrev ned hva jeg trengte på handlelista, kom jeg … Continue reading "Pannekakefest for 5"

2020-02-26 18:36 Koffert-blind

Du vet den følelsen når du har vært såpass lenge borte, at du kommer hjem og ser hjemmet ditt med helt nye øyne? Sånn hadde jeg det da vi kom hjem fra vinterferie på søndag. Jeg kom inn på kjøkkenet, og klappet meg selv på skulderen for at jeg hadde rukket å rydde hele huset … Continue reading "Koffert-blind"

2020-02-25 16:24 Skikkelig dobbelt-yæk!

De mest trofaste leserne husker kanskje at jeg gjesteblogget hos Peter før jeg startet min egen blogg. Det er noen år siden nå, men jeg glemmer aldri innlegget som slo dårligst an: Et innlegg om snørr 🙈😂 Alle som har hatt en forkjølet baby vet jo hvor lite snørr som skal til før den lille … Continue reading "Skikkelig dobbelt-yæk!"

2020-02-21 14:10 På hytta til eksen

De siste årene har svigers leid en hytte på Norefjell hver vinterferie, og invitert sine 4 barn, 3 svigerbarn, 10 barnebarn og 3 hunder til å være med. Det har blitt en utrolig trivelig tradisjon for hele gjengen, men i fjor begynte svigers å mumle om at det kanskje var på tide å se annet … Continue reading "På hytta til eksen"

2020-02-18 10:11 Horegenseren

Tenk at et lite nettroll skulle føre til så stor humor 🙌🏽😆 Det hele startet med at jeg i forrige uke la ut et innlegg der jeg viste fram min nystrikkede Jubelgenser: Og det tok ikke lang tid før det dukket opp en kommentar fra en leser som hadde følgende på hjertet: Alle kommentarer må … Continue reading "Horegenseren"

2020-02-15 10:04 Ulogiske unger ⏰

Hele uka, fra mandag til fredag, skjer det samme. – God morgen… Vennen min, nå må du våkne.. – Hei, er du våken? – Det er morgen.. Du må stå opp. – Hører du meg? – Du må stå opp, nå er frokosten klar! – Hallo, er du våken?! Og hver bidige helgedag, skjer det … Continue reading "Ulogiske unger ⏰"

2020-02-13 18:55 En kakerlakk til Valentines?

I morgen er det Valentines Day, og i dag leste jeg om et ganske spesielt event som går av stabelen på denne dagen… For San Antonio Zoo i Texas arrangerer noe de har valgt å kalle “Cry Me a Cockroach” – på selveste kjærlighetsdagen. Dersom tanken på eksen din plager deg, kan du for 5 … Continue reading "En kakerlakk til Valentines?"

2020-02-12 16:59 Hipp hurra for 8-åringen!

– “Hva ønsker du deg til bursdagen din?” To smilende øyne kikket på meg: – “Sparkesykkel. Det har jeg ønsket meg SÅ lenge!” Jeg så på den lyse luggen. Åtte år, det er ikke til å tro. Husker dagen han kom til verden som om det skulle vært i går. Da han klinket inn termindato, … Continue reading "Hipp hurra for 8-åringen!"

2020-02-10 13:17 Min første Jubelgenser!

På tide med en liten strikke-oppdatering, for endelig er den ferdig: Min aller første Jubelgenser! Og med “første” mener jeg at jeg er mer enn klar for å strikke en til 😉 For bare se på de nydelige fargene! Jeg har skrevet det før, og jeg skriver det gjerne igjen: Hurra for farger på pinnene! … Continue reading "Min første Jubelgenser!"

2020-02-07 19:23 En ekte hverdagshelt

Jeg vet ikke om du forstår det selv, hva du gjorde den dagen. Men jeg så deg. Gulrøtter. Paprika. Epler. Bananer. Jeg ruslet blant frukt og grønt uten handleliste, prøvde å huske hva som manglet i kjøleskapet hjemme. Fiskekaker til middag? Ja, fiskekaker til middag. Plutselig fikk jeg øye på den gamle som var på … Continue reading "En ekte hverdagshelt"

2020-02-06 18:02 Redd en vaskemaskin!

I forrige uke fikk jeg en melding i innboksen fra en leser som egentlig hadde noe helt annet på hjertet, men som avslutningsvis skrev “Og takk for at du minner oss på ting som å rense vaskemaskinen!” “Hæ? Rense vaskemaskinen..?”, tenkte jeg. Men så kom jeg på det: For noen år siden oppdaget jeg jo … Continue reading "Redd en vaskemaskin!"

2020-02-04 16:59 Ukas middagstips: Enkle laksewraps

Jeg fortsetter å sveipe innom mitt eget kommentarfelt for å finne nye middagstips fra dere – og denne gangen tok jeg anbefalingen om å sjekke ut en matblogg som skulle inneholde flere hverdagsfavoritter, nemlig “Mias mat”! Det viste seg å være en delikat nettside med enda mer delikate matretter, og jeg fant raskt flere ting … Continue reading "Ukas middagstips: Enkle laksewraps"

2020-02-03 17:13 Ja til skoleuniform!

Dette har jeg ønsket velkommen helt siden jeg på 90-tallet så på Home And Away på TV’n hver eneste dag klokken 15.40 etter skolen: JA til skoleuniform! Det var Dora Thorhallsdottir som minnet meg på tanken, for hun flyttet nemlig til Thailand i januar for å skrive bok, og med seg hadde hun sine to … Continue reading "Ja til skoleuniform!"

2020-02-02 21:58 Vixen-bråk og blomstene til Kokkejævel

Det er rart hvordan man forandrer seg med tiden. For fire år siden var jeg på Vixen Awards for første gang, og jeg var så nervøs og redd som jeg aldri før har vært. Så forstod jeg at det eneste folk bryr seg om på sånne fester, er seg selv. Og etter det har jeg … Continue reading "Vixen-bråk og blomstene til Kokkejævel"

2020-01-31 10:59 Dere er mine helter ❤️

Tut tut, på vei til Oslo. Skulle egentlig vært på plass for lengst for å delta på konferanse, men livet med barn er bestandig uforutsigbart. Aldri planlegg noe, er mitt tips til småbarnsforeldre 😅 Men nå er jeg i alle fall på vei, og om få timer er det klart for Vixen Awards – med … Continue reading "Dere er mine helter ❤️"

2020-01-29 19:01 Nål og tråd – og voila!

Det siste året har jeg vært på sparer’n! Jeg har kun kjøpt ting vi virkelig trenger, og stort sett har det vært utstyr til barna, som det siste året har vokst litt for fort.. 😅 Jeg mener jo det er litt trist at vi har blitt en generasjon som kaster og kjøper nytt så fort … Continue reading "Nål og tråd – og voila!"

2020-01-27 18:06 Peter har fått stakkars-meg-syndrom

Jeg luktet lunta før helgen, for da begynte nysingen. Og når Peter brygger på noe – er det ikke lenger uskyldige nys som han kan få av pollen om sommeren – nei, da er det nys som en hissig elefant. Nys som glir over i sånne smådesperate manne-rop. For det skal høres når en mann … Continue reading "Peter har fått stakkars-meg-syndrom"

2020-01-26 20:10 Koppene fra julenissen

Hvert år har julenissen sneket seg inn og lagt igjen en julegave under treet. Til Christina, Fra Julenissen. Forrige jul var intet unntak, og jeg holder bestandig pusten når jeg åpner akkurat den gaven. Det pleier nemlig alltid å skjule seg et eller annet tull bak gavepapiret.. Men denne julen ble jeg både lettet og … Continue reading "Koppene fra julenissen"

2020-01-24 22:45 Bare litt rolig direktesendt radio

Jeg er jo et konsekvent nei-menneske når det gjelder å stille opp i media – og Peter er som kjent stikk motsatt. Noen ganger mistenker jeg at han takker ja før han i det hele tatt aner hva som skal være tema.. I dag tikket det inn en melding på min mobil, fra en journalist … Continue reading "Bare litt rolig direktesendt radio"

2020-01-17 18:19 Når kinken tar deg

Det tar på å bli eldre. Ikke bare må man dempe musikken når man kjører bil for å se bedre, men alt tar lenger tid. Blir man forkjølet eller får bronkitt for eksempel, kan du banne på at det tar tre ganger så lang tid å bli frisk som det gjorde da man var ung. … Continue reading "Når kinken tar deg"

2020-01-16 20:28 Tips fra en hundeeier

For 12 år siden bestemte jeg meg for å kjøpe en hund. Jeg hadde ønsket meg en firbent bestevenn helt siden jeg var liten, og endelig var jeg både voksen nok til å ta mine egne valg, og i en livssituasjon der hund passet perfekt. Verdens søteste lille Teo fikk bli med meg hjem en … Continue reading "Tips fra en hundeeier"

2020-01-15 19:24 Konatil på skolebesøk!

“Journalist fra Nrk? Vent litt, du skal få snakke med Peter.” “Komme en tur på God Morgen Norge? Bare hør med Peter, du – han elsker sånt!” I alle år har jeg sendt Peter. Og det var helt ærlig det første jeg tenkte da en lærer ringte fra barneskolen i forrige uke og spurte om … Continue reading "Konatil på skolebesøk!"

2020-01-13 17:31 Hjelp – jeg trenger middagstips!

Hverdagen med en mann i ny jobb er godt i gang, og vi begynner endelig å komme inn i nye rutiner. Jeg må innrømme at det har vært en liten overgang å stå opp til tomt hus hver morgen, og som oftest enser jeg ikke at Peter suser avgårde før 7. Men det går veldig … Continue reading "Hjelp – jeg trenger middagstips!"

2020-01-11 15:58 En spesiell gave til en spesiell mamma ❤️

Hipp hurra – i dag fyller mamma 60 år! Min gode, rolige, trygge og alltid smilende mamma. Hun som elsker å fortelle vitser, men som ofte glemmer poenget når hun er halvveis – og ender opp med å få latterkrampe fordi hun husker at det var en bra vits. Det har seg sånn at gaven … Continue reading "En spesiell gave til en spesiell mamma ❤️"

2020-01-10 18:10 Den hvite konvolutten

Rett før jul skulle jeg hente posten, og der – midt blant julekortene, stakk det ut en hvit konvolutt jeg ikke kjente igjen håndskriften på. Jeg regnet med det kanskje kunne være et godt gammeldags julebrev, og satte meg tilrette ved kjøkkenbordet mens jeg åpnet konvolutten. Og så kom tårene. For jeg vet ikke om … Continue reading "Den hvite konvolutten"

2020-01-09 20:57 Når det plutselig ringer på døra

Jeg husker da jeg var liten, det var knapt en lørdag eller søndag hvor familien ikke dro på besøk til noen, eller vi fikk besøk selv. Og stort sett var disse besøkene uanmeldte – vi bare satte oss i bilen og kjørte til hverandre. Kaffekanna stod klar, og man hadde bestandig et eller annet i … Continue reading "Når det plutselig ringer på døra"

2020-01-08 20:52 Farge litt i 2020?

Jeg er jo veldig glad i å male vegger, først og fremst fordi et par malingsstrøk kan gjøre underverker – men også fordi det er en relativt rimelig og enkel måte å forvandle et helt rom på. Da Peter og jeg bodde i Oslo, var jeg overhode ikke interessert i interiør eller hva slags farge … Continue reading "Farge litt i 2020?"

2020-01-07 18:10 Folkets favoritt?!

I går tikket det inn en liten mail med store ord. Fy søren, nå er jeg så glad!   For om et par uker er det igjen klart for årets happening for oss som jobber med å produsere innhold i ulike kanaler, nemlig VIXEN Awards. Og lille Konatil er nominert! Ikke i en hvilken som … Continue reading "Folkets favoritt?!"

2020-01-05 21:30 Lille jubilanten ❤️

For nøyaktig ett år siden, 5. januar, ble jeg tante til en perfekt liten gutt. Og i dag feiret vi den aller første bursdagen til den nydelige lille blidfisen! Og gaven tante Christina hadde med, kan jeg takke mange av dere for 😉🙌🏽 For i hele julen har jeg kost meg med et lite strikkeprosjekt, … Continue reading "Lille jubilanten ❤️"

2020-01-02 19:47 Klar for en ny hverdag

De siste månedene har vært hektiske her hjemme. Avgjørelsen om at Peter skulle takke ja til ny jobb var både skummel og spennende, og prosessen har krevd overraskende mye energi av oss begge. Men nå var Peter klar for forandring, og å gå fra heltidsblogger til hobbyblogger på fritiden, tror jeg blir bra for både … Continue reading "Klar for en ny hverdag"

2020-01-01 18:45 ⭐️ 2020 ⭐️

Egentlig er det jo bare en ny dag i en ny uke i en ny måned i et nytt år, likevel føles 1. januar som en ny start. En ny start iblandet litt herlig optimisme – blanke ark i et helt nytt år. Det er så fint! Og som kongen vår så vakkert sa det … Continue reading "⭐️ 2020 ⭐️"

2019-12-28 15:10 Sett vinternettene på peishylla

De siste dagene har små og store beretninger om Ari Behn strømmet fram i media. Stian “Staysman” Thorbjørnsen forteller om den kvelden som satte så store spor at han mange år senere skulle invitere Ari Behn som sin drømmegjest på et radioprogram på P4. Og hvordan Sigrid Hvidsten i Dagbladet, som fersk, uerfaren og pur … Continue reading "Sett vinternettene på peishylla"

2019-12-24 14:30 God jul fra familien Klonk ❤️

Julefreden har senket seg, finstasen er på – og om få strakser ruller vi avsted til Peters søster for å feire julaften. Lyden av små barneføtter tripper nå omkring, og spente små øyne smugtitter på gavene som står klare i gangen. Årets viktigste dag, smiler Peter – som har sett på Askepott fra start til … Continue reading "God jul fra familien Klonk ❤️"

2019-12-22 18:42 Sommerfugler i magen

Etter at jeg ble mamma, har jeg fått teflon-hue. Først trodde jeg det var ammetåka som bare ikke slapp taket – men etter hvert har jeg forstått at hukommelsen min aldri kommer til å bli den samme igjen. Og det er helt greit det altså, nå som jeg har blitt vant til det, har jeg … Continue reading "Sommerfugler i magen"

2019-12-19 20:26 “Nå kommer Kake-Lina!”

I dag ringte Mormor. Omtenksomme Mormor, som bare ville minne meg på at jeg måtte kjøre forsiktig når jeg skulle hente i barnehagen – for naboen hennes hadde akkurat sklidd ut i grøfta, og ventet på at bergingsbilen skulle komme. Jeg sa at det var skummelt å kjøre nå fordi det er vanskelig å se … Continue reading "“Nå kommer Kake-Lina!”"

2019-12-18 18:32 Frost 2 – er det lov å være stolt?

Det er garantert flere enn meg som har planer om å ta turen til en kinosal for å se Frost 2 i romjulen, for med en spent småttis midt i målgruppen, må man jo få med seg premieren på oppfølgeren til en av de største animasjonsfilmene noensinne! Skjermbilde: Filmweb.no   Den første Frost-filmen som tok … Continue reading "Frost 2 – er det lov å være stolt?"

2019-12-17 20:56 Spis deg ut av kjøleskapet!

Jeg husker ikke helt når vi begynte med denne førjulstradisjonen, men det må ha vært hjemme hos mamma og pappa like før jeg flyttet hjemmefra. Tipset hadde mamma fått fra ei på jobben, og den ble raskt adoptert av oss som en fast greie før jul. Tradisjonen går rett og slett ut på å spise … Continue reading "Spis deg ut av kjøleskapet!"

2019-12-15 12:20 Hipp hurra for First Price-unger!

Tidligere denne uka, så jeg et innlegg på Facebook, skrevet av en oppgitt mamma fra Sandefjord. Innlegget handlet om at begrepet “First Price-unger” er i ferd med å spre seg, et uttrykk som brukes for å sette en merkelapp på barn i familier som har det trangt økonomisk. En motbydelig merkelapp, med en enda mer … Continue reading "Hipp hurra for First Price-unger!"

2019-12-13 17:29 Alle har noe de ikke vil miste

Reklame | Tail it I sommer hadde Peter og jeg en krangel gående i flere uker. Min kjære mann mente det var jeg som hadde rotet bort nøklene mine, mens jeg mente at det var han som var synderen, siden han hadde rasket med seg knippet mitt da han skulle låne konebilen for å hente … Continue reading "Alle har noe de ikke vil miste"

2019-12-13 12:53 Skrukkete pepperkaker

Forrige helg satt jeg hos Peters eldste bror og hans kone, og drakk jule-te og spiste pepperkaker. De små pepperkakene var helt perfekte, så jeg fikk litt sjokk da min svoger fortalte at det var fast juletradisjon å lage pepperkakedeigen selv hvert eneste år. Etter at jeg flyttet hjemmefra har jeg faktisk aldri laget pepperkaker … Continue reading "Skrukkete pepperkaker"

2019-12-11 21:14 Pappeskenes forbannelse

For en måned siden, delte jeg med stor optimisme at Peter og jeg skulle i gang med en veldig spesiell adventskalender i år –  nemlig 24 pappesker før jul. Ideen fikk jeg fra en leser som skrev at hun hadde vært på flyttefot mange ganger før, og anbefalte å pakke ut pappeske etter pappeske i … Continue reading "Pappeskenes forbannelse"

2019-12-09 19:22 Alle barn drømmer om en hvit jul

For hvert år som går, blir jeg mer og mer julete. Først trodde jeg det var fordi jeg giftet meg med en mann som er helt tussete etter julen – men det er jo selvfølgelig på grunn av barna. Jo større de blir, dess mer magisk blir julen! Og jeg elsker tanken på at dette … Continue reading "Alle barn drømmer om en hvit jul"

2019-12-05 19:21 Svigermors fantastiske julesennep 😍

Fram til jul tenkte jeg å tipse om forskjellige småting som jeg selv syns er verdt å gjøre i løpet av desember. Og i dag kommer en av mine absolutte favoritter! Denne juletradisjonen hadde jeg ikke hatt dersom jeg ikke hadde blitt kjent med Peter, eller min supre svigermor 😉 For hvert år MÅ jeg … Continue reading "Svigermors fantastiske julesennep 😍"

2019-12-04 17:25 Gjestfrihet og hjertevarme

De siste dagene har den forferdelige saken om dødsfallene i Tromsø svirret rundt i hodet mitt. Mammahjertet mitt blør for dem alle – moren, de tre jentene, og den stakkars pappaen som akkurat nå sitter og våker ved to senger på et sykehus. Uansett hva som har skjedd, er dette bare utrolig, utrolig trist. Samtidig … Continue reading "Gjestfrihet og hjertevarme"

2019-12-03 18:14 Frykten for Rampenissen

På søndag inntok Rampenissen flere tusen norske julehjem. Facebook-feeden min var full av bilder av rampete rampestreker: Frokost som ble spist under spisebordet, dopapir over hele stuegulvet, og barneklær teipet fast til veggen. Fjompen og Prompen hos min venninne Silje, klare for en rampete adventstid hos to tvillinggutter 🎄   Rampenissen er altså en nisse … Continue reading "Frykten for Rampenissen"

2019-12-02 18:43 Litt Jesus i stua

Jeg elsker julen. Men samtidig må jeg innrømme at jeg er en av de mange nordmenn som først og fremst feirer jul fordi det er en utrolig koselig tradisjon. Når juletreet pyntes, ribba stekes, gløggen drikkes eller julegavene kjøpes inn, er Maria, Josef og det lille Jesusbarnet det siste jeg tenker på. Og det er … Continue reading "Litt Jesus i stua"

2019-12-01 08:10 Julekake lifehack!

Jeg må innrømme at det verste med å tåle gjærbakst og gluten så dårlig, er savnet etter noe av det beste jeg vet: Skolebrød, boller med rosiner, kanelsnurrer, julekake. Selv om jeg har måttet styre unna alt dette i snart 20 år, løper tennene i vann hver gang jeg kjenner lukten. Det er som om … Continue reading "Julekake lifehack!"

2019-11-28 15:13 En hel bygd har våknet

Forrige søndag kom vi kjørende hjem fra byen i 18-tiden, og møtte et totalt kaos rett ved barneskolen. En bil med knust frontrute, mange politibiler, bergingsbil og masser av folk – det viste seg at en fotgjenger var blitt påkjørt i et fotgjengerfelt. Flere aviser kunne melde om at det var en alvorlig ulykke der … Continue reading "En hel bygd har våknet"

2019-11-26 08:30 Soverommet ferdig!

Reklame | Desenio Tenk at bilder på veggene kan ha så mye å si! 😍 Det er først når man skal flytte fra et sted, at man endelig får gjort alle småtingene man har utsatt i flere år. Male den ene veggen, feste ledninger, få opp bilder på veggene. Dette skjedde jo Peter og meg … Continue reading "Soverommet ferdig!"

2019-11-25 20:54 Serietips til sofakroken!

I sommer delte jeg mitt første serietips her på bloggen: “Dead to Me” – og det var utrolig morsomt å få tilbakemeldinger fra så mange som hadde tatt meg på ordet og slukt hele serien på null komma niks 😍 Det går fortsatt litt tregt på seriefronten her i huset, men nå er Peter og … Continue reading "Serietips til sofakroken!"

2019-11-24 20:57 Lovely Ashley 😂

Vi satt rundt middagsbordet i ettermiddag, på besøk hos mamma og pappa. Mamma hadde laget en nydelig aspargessuppe, og stemningen var prima. Plutselig påpekte Peter at det i dag er nøyaktig én måned igjen til jul. Samtalen penset over på når det er greit å sette opp juletreet, for i år har familien Klonk nemlig … Continue reading "Lovely Ashley 😂"

2019-11-22 21:40 Når NRK ringer og VIXEN banker på døra

I dag morges ringte telefonen. Ukjent nummer, og som alltid var jeg helt sikker på at det var en selger. Men det var ingen selger, det var en blid og koselig journalist fra NRK Vestfold, og jeg reagerte som jeg alltid gjør når noen i media ringer: Umiddelbar panikk og klamme hender. For jeg er … Continue reading "Når NRK ringer og VIXEN banker på døra"

2019-11-21 19:07 Hørt om julekalender-politiet?

I dag leste jeg noe som gjorde meg litt sånn uforklarlig trist. Det var en kronikk i Nettavisen, skrevet av Ann Hilde Bolstad, en mamma som i følge henne selv “bryr seg mer om ungene sine enn julekalender-politiet”. Jeg må innrømme at jeg ikke visste at det fantes et eget julekalender-politi. Men i 2019 er … Continue reading "Hørt om julekalender-politiet?"

2019-11-20 18:44 Julekake-oppdatering 💔

I flere dager har teksten min om jakten på julekaka svirret rundt på internettet. Og jeg må bare ta av meg hatten: For et engasjement! Denne nydelige krydderkaka som ble med hjem fra et julemarked, som jeg ble helt opphengt i å finne oppskriften på – har blitt diskutert, kommentert og delt på ulike facebook-grupper … Continue reading "Julekake-oppdatering 💔"

2019-11-19 18:25 Bursdag og sykehus

I går hadde Peter bursdag. Og Peter er en skikkelig bursdagsgutt. Glad i boller og kaffe på sengekanten, rørt til tårer av mørgentrøtte stemmer som synger bursdagssangen av full hals – og ivrig på å pakke opp gaver, som i år bestod av både jule-brunost og Flax-kalender 😉🌟 Men i går ble det veldig tydelig … Continue reading "Bursdag og sykehus"

2019-11-17 21:02 Jakten på julekaka

I går hadde vi svigers på besøk, og mens jeg forberedte en herlig lørdagsmiddag, dro resten av gjengen på utflukt. Da de kom hjem etter noen timer, kunne de fortelle at de hadde vært på julemarked – og kjøpt med seg både honning og sukkerflesk og kjeks og kaker. (Noen hadde nok vært litt i … Continue reading "Jakten på julekaka"

2019-11-15 18:07 Magisk mandelsmør!

I dag tenkte jeg å dele en av de beste og enkleste oppskriftene jeg vet om! Har du ikke testet dette før, blir du faktisk nødt til å prøve 🙌🏽 Det er tid for å lage mandelsmør! Jeg elsker mandler, og da mamma kom med et glass med dette hjemmelagde mandelsmøret for noen uker siden, … Continue reading "Magisk mandelsmør!"

2019-11-14 18:20 Gi minner til jul ❤️

Reklame | Fotoknudsen Det er kanskje bittelitt tidlig å finne fram nisselua enda – men årets fineste julegave er det litt smart å tenke på allerede nå 😉 I fjor fikk jeg en kommentar fra en leser som skrev at hun hadde laget fotobok til eksen i julegave. Der hadde hun samlet bilder av deres … Continue reading "Gi minner til jul ❤️"

2019-11-13 20:15 Klar for nye tradisjoner?

Innimellom pleier jeg å ta en titt på blogg-statistikken, fordi det er litt artig å se hvilke temaer som har blitt googlet og søkt etter den siste uka. Og jeg må jo innrømme at julestemningen kommer snikende når jeg ser at oppskriften på det ultimate julegodteriet “Rocky Road” har blitt lest mange ganger allerede! Å … Continue reading "Klar for nye tradisjoner?"

2019-11-11 20:21 Strikking i vintermørket

Kan det være at jeg har blitt mer glad i denne årstiden fordi jeg har begynt å strikke..? 😍 For det er så trivelig å dra fram strikketøyet når vintermørket kommer krypende. Ved kjøkkenbordet etter middag (Jeg tar tre runder før jeg rydder av bordet), i sofaen mens ungene ser på barne-TV (kan fort gå … Continue reading "Strikking i vintermørket"

2019-11-10 12:04 Farsdagsgavene

For et par år siden fant jeg på en ny tradisjon til farsdagen, nemlig å ta med ungene på butikken med et formål: Å plukke ut én ting hver som de tror pappa vil bli superduper-glad for! Og den tradisjonen er bare så innmari koselig! For litt av tanken med farsdag er jo at man … Continue reading "Farsdagsgavene"

2019-11-08 13:14 De vonde hemmelighetene skal deles

Tidligere denne uka, la “Barnas Trygghet” ut en post på Facebook, som beskrev hvordan Norgeshistoriens største beslag av overgrepsbilder av barn, gikk for tom pressebenk i en rettssal mandag og tirsdag denne uka. Med unntak av VG som var tilstede deler av dagen, var det ingen norske aviser som ønsket å dekke et beslag på … Continue reading "De vonde hemmelighetene skal deles"

2019-11-07 20:13 24 pappesker før jul

I fjor stod vi midt i verste flyttekaos da julen begynte å nærme seg. Kjelleren var full av møbler, boden var full av esker – og vi jobbet iherdig med å bli ferdig med det verste, slik at julefreden kunne senke seg. Det klarte vi på sett og vis også. Men jeg husker spesielt at … Continue reading "24 pappesker før jul"

2019-11-06 20:25 Håper du kan tilgi

– “Christina, de bøkene der må du bare kaste..” – “Kaste?! Det er jo så mange av dem! Hvorfor det?” – “Nei.. Det står ikke noe viktig i dem. Det er bare skriblerier, vet du. Hverdagslige ting. Ikke noe å bry seg om.” – “Men står det noe hemmelig? Er det noe du ikke vil … Continue reading "Håper du kan tilgi"

2019-11-05 20:15 Vask med meg!

Her om dagen ble jeg tipset om en instagramkonto som først fikk meg til å tenke: Hvorfor i all verden skal jeg følge den..? Men det var helt til jeg sjekket ut kontoen litt nøyere, og oppdaget at den var helt genial! For den gjorde meg både inspirert og glad, og det er litt av … Continue reading "Vask med meg!"

2019-11-04 21:06 Store snufs før frokost 💔

I helgen har jeg vært alene hjemme med barna. Peter har vært bortreist, og når pappa er borte, skrur vi av en eller annen grunn ned tempoet et hakk. Litt ekstra tid i pysjen, for da gjør det ingenting om minuttene tikker avsted samtidig som verden ligger for våre føtter 😉 Denne lørdagsmorgenen var intet … Continue reading "Store snufs før frokost 💔"

2019-11-01 18:34 Tidenes tips for november!

I dag er det jaggu 1. november, og i år har jeg bestemt meg for å gjøre som venninnen min! For venninnen min sa noe såpass klokt her om dagen, at det faktisk irriterte meg litt at jeg aldri har tenkt på dette selv. For nå har jeg jo passert 30 for lengst, og har … Continue reading "Tidenes tips for november!"

2019-10-30 18:59 Give away ❤️ Reima fyller 75 år!

Reklame | Reima Bladene har gulnet, temperaturen synker og peisen inviterer til kveldskos i varmen. Det er bare å innse det – høsten er her for lengst! Og med høsten er det på høy tid å pakke ned tynne sommerklær, og erstatte med gode og varme høst- og vinterklær. Farvel sommerkjole, hallo fôrede vinterjakke! Jalan … Continue reading "Give away ❤️ Reima fyller 75 år!"

2019-10-30 10:31 Kjøreregler for Halloween 🎃

Det er ikke mange årene siden Peter og jeg proklamerte at vi hadde lite til overs for Halloween, og at vi hadde planer om å gå egne veier med barna våre. Vi skulle lage en tradisjon, så vi dro ut og spiste pizza sammen med et vennepar, før vi tilbrakte resten av kvelden i kinosalen. … Continue reading "Kjøreregler for Halloween 🎃"

2019-10-29 21:24 Hundepose – ja takk!

I går fikk jeg et tips av en følger på Snapchat, som hadde hørt på en podcast-episode av Gjesterommet der Peter og jeg snakket om hundebæsj (🙈). Og hun ville tipse om en fin ordning de har i hennes kommune – en ordning jeg aldri hadde hørt om før! Som hundeeier syns jeg ideen var … Continue reading "Hundepose – ja takk!"

2019-10-28 20:33 Er Peter klar for 3 barn?

Fra tid til annen får både Peter og jeg spørsmål om vi kunne tenke oss flere barn. Vi er så heldige å ha fått to friske og fine småttiser, men helt siden vi fikk førstemann for snart 8 år siden, har vi svinset fra det ene kaoset til det andre. Å få barn i seg … Continue reading "Er Peter klar for 3 barn?"

2019-10-27 20:31 Nå pakkes sommeren bort

I helgen har det vært høst på programmet! Verandamøblene har blitt pakket bort, grillen er satt under tak, hagen har fått seg en liten oppfriskning – og vi har tatt et lite røsk i garasjen 😁 Den store hagen vi fikk med på kjøpet da vi flyttet i fjor, har gjort at jeg har begynt … Continue reading "Nå pakkes sommeren bort"

2019-10-25 17:48 Still klokka – pass på hjertet!

Om du har fulgt meg en stund, vet du at jeg ikke er spesielt fan av å stille klokka. Dette fikk jo lokalavisa vår med seg for et par år siden, det var faktisk da jeg lærte at man skal være forsiktig med å prøve å være morsom ved å bruke overdrivelse som virkemiddel 🙈😆 … Continue reading "Still klokka – pass på hjertet!"

2019-10-24 20:22 Når penis må i fengsel

Dessverre er det fortsatt mange idioter som ikke har fått med seg at det er ulovlig å sende bilder av sin egen penis til noen som ikke har bedt om det. Dessverre er det fortsatt mange idioter som tror det er helt greit, og som tenker at det ikke kommer til å få konsekvenser. Og … Continue reading "Når penis må i fengsel"

2019-10-23 19:58 Løk + Hoste = Sant ❤️

Sesongen er i gang! For nå renner det inn med bilder på Snapchat av skåler med oppskåret løk som er på vei inn på hostende barnerom, gjerne etterfulgt av et spent mammafjes som krysser fingrene for at løken skal redde nattesøvnen. Jeg snakker selvsagt om den uunngåelige hoste-sesongen 😅 Og med det sier jeg bare: … Continue reading "Løk + Hoste = Sant ❤️"

2019-10-18 20:26 Det rørende bildet

Tenk at jeg aldri har sett det før. Bildet. Tatt for fem år siden, av jordmor Marja som nettopp hadde tatt imot en ny, liten verdensborger. Vår lille verdensborger. Med en pappa så stolt, at han kunne kastet seg rundt og løpt et maraton. Pappahjertet som allerede banket sterkt for storebror, hadde nå vokst seg … Continue reading "Det rørende bildet"

2019-10-17 17:33 Blogging og en grusom quinoa-salat

Jeg pleier å si at det er utrolig enkelt å drive en blogg det første året, når ideene kommer dinglende som perler på en snor. Og så blir det kanskje litt mer krevende når lageret ikke er like fullt av uskrevne morsomheter lenger 😅 Men samtidig er det jo da det virkelig blir spennende å … Continue reading "Blogging og en grusom quinoa-salat"

2019-10-16 14:11 Bursdagsjenta ❤️

– “Venter dere gutt eller jente?”, Jordmoren som akkurat hadde kommet på vakt, smilte spent mens hun kikket på meg. Jeg var overhode ikke klar for å svare, der jeg lå og klamret meg fast til lystgass-maska. – “Vi vet ikke”, humret Peter fra stolen borte i hjørnet. – “Vet dere ikke kjønnet på barnet?!”, … Continue reading "Bursdagsjenta ❤️"

2019-10-15 19:21 Taxi-Jørgen og mannen på Øya

I morges tok jeg mitt daglige sveip over nyhetsbildet, og oppdaget til min store glede en sånn sak som gjør at man får tilbake troen på menneskeheten. Det var TV2 som hadde delt saken om Taxi-Jørgen, en taxi-sjåfør med hjertet på rett sted. Han kom nemlig kjørende for å hente Hilde på 79 år, som … Continue reading "Taxi-Jørgen og mannen på Øya"

2019-10-14 20:09 På tide å ta noen grep!

I podcasten vår har jeg jo fortalt at formen min ikke har vært på topp de siste ukene, og at jeg til slutt fikk somlet meg til legen for å ta den årlige blodprøve-sjekken. Men der var det ingenting som kunne forklare mine plutselige blodtrykksfall. Kanskje var det derfor tankene begynte å spinne litt, da … Continue reading "På tide å ta noen grep!"

2019-10-11 19:45 “Norwegians have a word: Koselig”

Ingenting irriterer nordlendinger mer, enn når jeg skriver at vi har mørketid her sør 😆 Og det er jo forståelig, for vi har selvfølgelig ikke mørketid slik dere har nordpå – vi har det bare mye mørkere enn vi har det resten av året. Men skal vi tro forskningen, er det en helt spesiell grunn … Continue reading "“Norwegians have a word: Koselig”"

2019-10-09 18:24 Min første tatovering!

Tjohoo! Da var det gjort! I flere år har jeg grublet på hva som skulle bli min første tatovering. Jeg har bestandig visst at jeg skulle ta en, men siden jeg jo lider av alvorlig beslutningsvegring, har det jammen ikke vært en enkel prosess 😅 Da jeg i tillegg fant meg en mann som viste … Continue reading "Min første tatovering!"

2019-10-08 20:43 Hvite løgner og bulk i bilen

I flere uker har jeg angret. Han trodde jo vi fortalte alt til hverandre. Ingen hemmeligheter i dette ekteskapet, ingen hvite løgner, ingenting. Men så skjedde det med garasjen. For som nevnt tidligere på denne bloggen, startet dagen min med et smell for noen uker siden, da jeg rygget i garasjen. Jeg bestemte meg raskt … Continue reading "Hvite løgner og bulk i bilen"

2019-10-04 19:40 Gavedryss i Spania

Livet ruller og går i Spania, det er helt merkelig at sommeren fortsatt blomstrer for fullt bare en fire timers flytur unna Norge.. Lite som tyder på at høsten er på vei her nerrafor, men hører rykter om at vi muligens bør få på vinterdekk så fort vi kommer hjem til Norge..? 😅 Ukesfeiringen av … Continue reading "Gavedryss i Spania"

2019-10-01 12:04 Gullbryllup og tidenes verste flytur

Puh! Endelig har pulsen senket seg, etter flere dager med kaos og stress. Først og fremst kom denne høstferien som julekvelden på kjerringa, et luksusproblem siden vi jo skulle reise til varmere strøk 😍 Men da vi endelig var avreiseklare, fulgte en særdeles lite trivelig flytur til Spania – flyskrekken min har nå nådd nye … Continue reading "Gullbryllup og tidenes verste flytur"

2019-09-26 19:52 Årene som taximamma

– “Ja, da var det onsdag igjen, da..” Vi er en gjeng mammaer som venter, mens alle de små håpefulle jager ballen. Smilende nikk fra småsvette mødre som såvidt rakk å tygge siste middagsbit før vi måtte kaste oss i bilen. – “Ja, tida flyr jo!”, utbryter en annen, “Syns ikke det er annet enn … Continue reading "Årene som taximamma"

2019-09-25 19:46 Barndomskjæresten redder verden

For to år siden sa barndomskameraten min Bent Sondre at han hadde en idé. En idé han ville lufte for meg, siden han visste at jeg er over middels opptatt av de små miljøvennlige grepene man kan gjøre i hverdagen. Redusere plastforbruket, ta beina fatt til butikken, lage restemiddag av ting man har i kjøleskapet … Continue reading "Barndomskjæresten redder verden"

2019-09-24 20:07 Familien Klonks avokado-konk

Her om dagen skulle jeg google et eller annet, og plutselig dukket det opp et bilde av meg selv (😆✌🏼) der jeg stod og gliste mens jeg stolt viste fram avokadoplantene mine. Og det var jo litt trist, for det minnet meg på at alle de stakkars plantene døde i flytteprosessen i fjor vinter. Men … Continue reading "Familien Klonks avokado-konk"

2019-09-23 20:33 “Den bare lå og slang”

Akkurat nå er jeg i lettere sjokk. Hvem i all verden er det som gjør noe sånt? For helgen som gikk, var superfin. Du vet, en sånn helg der timene bare flyr avsted fordi man er sammen som familie og bare tar ting på sparket. Ingen fotballcuper eller håndballcuper eller dugnadsvakter. Bare en tur innom … Continue reading "“Den bare lå og slang”"

2019-09-22 11:01 Ørliten Snapchat-tabbe

Rett før helgen, åpnet jeg Snapchat for å oppdatere storyen min. Det gule tallet som viser om du har fått nye følgere, viste flere hundre. What?! Det skjer ganske sjeldent at det kommer mange nye på en gang, men denne gangen var det mange! Og da ble jeg nysgjerrig, hvor kom alle disse nye følgerne … Continue reading "Ørliten Snapchat-tabbe"

2019-09-20 18:05 Om å lufte fingeren

Okei, dette tror jeg er det rareste innlegget jeg har skrevet på fire år. Men jeg er rett og slett for nysgjerrig til å la det ligge. Er det bare meg som må lufte fingeren i blant?   Jeg aner ikke hvorfor det er sånn, men helt siden jeg var liten har jeg hatet å … Continue reading "Om å lufte fingeren"

2019-09-19 18:38 Har du prøvd dette i tacoen?

Nylig spiste vi taco hos noen venner, og det er alltid spennende! For taco er virkelig en preferanse-greie, og absolutt ingen spiser taco på samme måte. Tacobordet gjenspeiler hvilke preferanser en familie har, og den eneste tingen tacoen har til felles hos folk flest – er at den foretrekkes servert på fredager 😉 Vi for … Continue reading "Har du prøvd dette i tacoen?"

2019-09-18 18:51 50 år med krydder på kulene ❤️

For noen dager siden, gjorde jeg noe jeg har hatt lyst til å gjøre lenge. Jeg stoppet bilen og hoppet ut for å ta et bilde av noe som får meg til å smile hver gang jeg kjører forbi ❤️ Samme kveld la jeg dette ut på min facebook-side: “Er det noen av mine Larviksvenner … Continue reading "50 år med krydder på kulene ❤️"

2019-09-16 20:15 “Flott” start på uka

Noe sier meg at Peter kommer til å insistere på at jeg ikke rygger bilen inn foran garasjen fra og med i dag… For det var en strålende morgen. Jeg hadde akkurat kjørt minsten i barnehagen, da jeg kom putrende nedover gata. Sola skinte fra klar og blå himmel, naboen stod ute og hengte opp … Continue reading "“Flott” start på uka"

2019-09-15 19:07 Fra “The kommode” til “The drømmeskap” ❤️

Reklame | Elfa Da vi flyttet for snart et år siden, lot vi de store skapene på soverommet stå igjen. Peter og jeg var sjeleglade fordi vi hadde et par kommoder vi kunne bruke på vårt nye soverom, for da slapp vi jo å tenke på nye skap oppi alt som skulle pusses opp, fikses … Continue reading "Fra “The kommode” til “The drømmeskap” ❤️"

2019-09-15 10:14 Hvordan skal jeg toppe dette?

Jeg vet jammen ikke om det går. Å toppe dette, kjærlighetserklæringen du nå har på armen ❤️ Akkurat dette er noe av det jeg liker best med deg. At du finner på sånne ting. At en liten idé plutselig blir virkelighet – og ekstra moro blir det fordi du vet at jeg hadde brukt tre … Continue reading "Hvordan skal jeg toppe dette?"

2019-09-14 10:59 Hotellet åpner igjen til våren!

Før sommeren skrev jeg om at vi hadde hengt opp insektshotell sammen med barna for første gang, og at vi var innmari spente på om det kom til å flytte inn noen gjester 😄🙌🏽 Og bare noen uker etterpå, kunne jeg formidle at vi hadde blitt utsatt for herverk! Flere av rommene var stappet fulle … Continue reading "Hotellet åpner igjen til våren!"

2019-09-12 16:26 Lille Herr Kravle

I januar ble jeg tante til en liten tass 😍 Siden da har jeg vært stupforelsket, og faktisk fått litt kjærlighetssorg hver gang jeg er sammen med ham og må reise igjen. For jeg elsker babyer. Jeg elsker karamell-lukta, de småsure tåfisene, den lille kanin-nesa, de små ørene, de pittesmå neglene på de pittesmå fingerne. … Continue reading "Lille Herr Kravle"

2019-09-10 21:25 “Jenta mi.. Dette går bra”

Jeg har alltid vært glad i å prate. Jeg liker å prate om ting, og jeg elsker både de store samtalene og de små samtalene. Jeg har kanskje ikke så mange sperrer, og derfor har jeg muligens en tendens til å spørre litt for mye. Da jeg fikk mensen for første gang, ringte jeg Mormor … Continue reading "“Jenta mi.. Dette går bra”"

2019-09-09 11:59 Spørsmålsrunde!

Ny uke, og istedenfor å skrive “blanke ark” – erstatter jeg med “en blank blogg, en blank instastory, en blank snapchat og en blank podcast som skal fylles med nye og spennende ting” 😎 Yey! Først og fremst må jeg få takke for alle fine tilbakemeldinger på Gjesterommet-podcasten vår de siste ukene, utrolig koselig at … Continue reading "Spørsmålsrunde!"

2019-09-08 21:35 Dagen da Teo ble syk

De siste dagene har jeg fulgt nøye med på den dramatiske situasjonen med hunder over hele landet som har blitt akutt syke, som hundeeier blir man jo ekstra nervøs. Men jeg må innrømme at det er ekstra ille fordi jeg er rimelig sikker på at vår egen Teo ble rammet av omtrent det samme for … Continue reading "Dagen da Teo ble syk"

2019-09-05 20:58 Det passet jo før sommeren?!

Jeg skjønner ingenting. Sommeren gikk jo så fort, bare noen uker i shorts og sandaler, liksom. Så begynte høsten å snike seg på. På tide å finne fram utstyr – både skolesekk og barnehagesekk var heldigvis klare til å fortsette der de slapp da de gikk ut i ferie. Men hvor satte jeg gummistøvlene, igjen? … Continue reading "Det passet jo før sommeren?!"

2019-09-03 20:22 12 ting vi bør lære barna

Det er ikke bare bare å være forelder, og det er mange grunnleggende ting vi skal sørge for å lære barna våre i oppveksten. Det er åpenbare ting som å ha respekt for voksne, ha empati, være inkluderende, snille og greie. Og ikke minst er det ting som å lære barna at de må si … Continue reading "12 ting vi bør lære barna"

2019-09-02 20:19 Hvitt på hvitt

Jeg skjønner ikke helt hva som skjedde med pågangsmotet, for i hele sommer har jeg vært så gira på å bli ferdig med å male huset utvendig. Førstestrøket ble unnagjort for lenge siden, men det litt mer trøttanes andrestrøket gjenstod. Peter har vært særdeles treig de siste ukene, maling njaaaaa, maling njeeeeei – men det … Continue reading "Hvitt på hvitt"

2019-08-30 20:56 Når postmannen redder dagen

De siste to dagene har jeg vært helt slått ut av hodepine, og jeg har (heldigvis) så sjeldent vondt i hodet at når det først skjer, får jeg helt panikk av å tenke på alle som lever med kroniske smerter. Jeg blir helt ubrukelig når jeg har vondt noe sted, så i dag måtte jeg … Continue reading "Når postmannen redder dagen"

2019-08-28 20:49 Fix it like you mean it

I går kom jeg tilfeldigvis i prat med ei dame på butikken, og det viste seg at hun og familien nettopp hadde kjøpt seg nytt hus. Overtagelse var ikke før i november, men hun uffet seg litt, for nå startet jo den virkelige jobben! Nemlig å fikse og ordne deres eget hus før det skulle … Continue reading "Fix it like you mean it"

2019-08-27 18:20 Kjære bussjåfør

Kjære bussjåfør! Du som var på jobb midt i beste rushtid tirsdag ettermiddag. Du som lå rett bak meg i Dronningensgate på Torstrand. Du som så at jeg kvelte motoren og ble stående midt i trafikken med en liten datter i baksetet. Tror du ikke jeg hørte at du tutet? Tror du ikke jeg hørte … Continue reading "Kjære bussjåfør"

2019-08-26 11:33 Frokosten som holder deg mett!

Peter og jeg har en spesiell frokost som vi alltid vender tilbake til – nemlig power-frokosten som holder selv en mann på nesten 100 kilo mett i timesvis 😍 Her snakker vi energi-grøt av ypperste klasse, og denne oppskriften har Peter og jeg optimalisert over flere år. Den inneholder masse deilige fettkilder som sørger for … Continue reading "Frokosten som holder deg mett!"

2019-08-23 18:28 Kinogruppa som feilet

Vi skal seks måneder tilbake i tid. Til dagen Peter hadde oppdaget at den norske storfilmen “Amundsen” hadde norgespremiere. Terningkast 5 og 6 hadde blitt rullet igjen og igjen, og kritikerne kunne friste med en super kino-opplevelse. Peter ble gira. Klokken 18.46 en søndag kveld, opprettet han en egen gruppe-chat på messenger, som han kalte … Continue reading "Kinogruppa som feilet"

2019-08-21 20:34 Hørt om hagekroppen?

I går leste jeg noe ganske artig. For jeg har lenge lurt på hva som er årsaken til at både Peter og jeg stortrives med å jobbe i hagen – er det alderen liksom, eller skyldes det andre ting?     Høstfavoritten ❤️ Jeg skjønner ikke hva som har skjedd, men jeg elsker til og … Continue reading "Hørt om hagekroppen?"

2019-08-20 20:21 Back to reality

I går var det back to reality for mange av oss, og nå er liksom høsten i gang for alvor! I alle fall følte vi det da vi våknet til styrtregn i går morges. Det fristet virkelig ikke å stå opp da alarmen ringte, og vi hørte regnet fosse fra takrennene. Men skoleklokka venter ikke … Continue reading "Back to reality"

2019-08-15 10:41 Dagens lille: Venninnetipset

På mandag skrev jeg om planene mine for denne høsten, og et av punktene var å prioritere venninnene mine. Det har blitt mye hverdag og andre ting som har gått foran de siste årene, og spesielt med den gamle jentegjengen fra barne- og ungdomsskolen har det vært vanskelig å finne datoer der det passer for … Continue reading "Dagens lille: Venninnetipset"

2019-08-12 17:03 Høstens to-do-liste

Ah, mandag og ny uke! Sommerferien er over, og selv om den i år har vært helt fantastisk – er det litt deilig å komme i gang igjen. Barna var klare for å se vennene sine igjen, og foreldrene var klare for å kaste seg over mail-innboksene som har fått leve sine egne liv akkurat … Continue reading "Høstens to-do-liste"

2019-08-09 08:53 “Jeg blir såret av det du skriver”

Da sommeren nærmet seg, gikk jeg mange runder med meg selv. Jeg forstod nemlig at hodet var på bærtur, jeg klarte bare ikke sette ord på hva som var galt. Det føltes som om jeg hadde mistet gnisten, samtidig som jeg ikke hadde det. Lysten til å skrive var fremdeles like stor – så hva … Continue reading "“Jeg blir såret av det du skriver”"

2019-08-04 19:46 Mammas hellige egentid

For en stund siden, hørte jeg en episode av podcasten “Foreldrerådet” med Thea Klingenberg – der hun hadde besøk av Dora Thorhallsdottir. Episoden handlet om ettergivende foreldre, og Dora fortalte om noe jeg har tenkt litt på siden da. Hun forklarte at hun hver eneste lørdag setter seg ned med tekoppen og et lørdags-magasin, og … Continue reading "Mammas hellige egentid"

2019-08-01 19:32 Utedo på blå resept

Hvert år er det samme greia. Før ankomst på hytta til svigers, tenker vi litt på alt det brysomme. For vi har fylt flasker med drikkevann som vi skal ha med – og så tenker vi at det jo er litt trøblete uten innlagt vann. Så streifer tanken om at det er litt styrete uten … Continue reading "Utedo på blå resept"

2019-07-28 11:20 I år trengte jeg ferie

Som jeg skrev for noen dager siden, har jeg jobbet med andre ting enn bloggen i sommer – og det å ha en ”ordentlig” jobb med faste arbeidstider har vært helt fantastisk. Jeg trives jo med hjemmekontor og blogg til vanlig, men i år hadde jeg faktisk behov for å logge av hodet litt og … Continue reading "I år trengte jeg ferie"

2019-07-21 20:03 70.000 kroner i bot

Helt siden min lille datter og jeg var centimeter fra å bli meid ned av en bil for noen år siden, har jeg vært livredd og forbanna. For grunnen til at vi nesten ble påkjørt den oktoberdagen, var ikke tett trafikk, glatt føre eller en bilist som fikk et illebefinnende. Bak rattet i bilen satt … Continue reading "70.000 kroner i bot"

2019-07-19 19:33 Jeg har fått meg sommerjobb!

Hver dag denne uka har jeg satt meg i min lille konebil og brummet avsted til jobb. I år har jeg nemlig sommerjobb for første gang på ganske mange år, og det er både litt uvant og skikkelig koselig! ☀️ Hver dag vinker jeg til Peter og ungene som står klare med solkrem og hemmelighetsfulle … Continue reading "Jeg har fått meg sommerjobb!"

2019-07-16 21:57 Min første egostrikk!

For et par måneder siden kom jeg over noen strikke-tips på nettet, og et av rådene lød: “Er du nybegynner, start med å strikke noe du virkelig vil strikke! Ikke gyv løs på et skjerf bare fordi du er redd du ikke kommer til å klare å lese en oppskrift.” Og det rådet tok jeg … Continue reading "Min første egostrikk!"

2019-03-31 20:14 Hva skjedde med mannen min?

Denne uka har Peter hatt juice-fest – hvilket innebærer at han ikke har spist et eneste måltid siden forrige søndag. Kun ferskpresset grønnsaks- og fruktjuice flere ganger hver dag. Og altså.. Hva skjedde med mannen min? 😂 Vi snakker dette, for 2 måneder siden.. 🙊 Jeg må innrømme at jeg var ganske skeptisk da han … Continue reading "Hva skjedde med mannen min?"

2019-03-28 17:36 Vårens sprøeste nyhet

Reklame | HOFF Her i huset står jo som kjent tacofredag sterkt, derfor fikk hele familien Klonk hakeslepp da vi ble utfordret av HOFF til å prøve noe nytt. Noe nytt? Rokke ved tacofredagen? Bytte ut lefsene..? Peter mente dette var såpass alvorlig at vi måtte ta et lite familieråd, men vi ble til slutt … Continue reading "Vårens sprøeste nyhet"

2019-03-27 12:50 Blogginnlegg nr. 1000!

Fy flate, i dag måtte jeg klype meg i armen! Dette er mitt blogginnlegg nummer 1000. 1000 innlegg! Jeg vet ikke helt hva som er mest vilt, at jeg på 3,5 år har klart å skrive så mange innlegg om forskjellige ting – eller det faktum at dere fortsatt henger med meg i hverdagen min … Continue reading "Blogginnlegg nr. 1000!"

2019-03-26 19:57 Bye bye oppussingsstøv

Jeg trodde aldri jeg skulle komme til å si denne setningen i mitt liv, men: Nå savner jeg vaskebøtta! Skikkelig! Okei, la meg forklare. Det er ikke det at jeg ikke har brukt vaskebøtta siden vi flyttet inn, for det har jeg gjort med jevne mellomrom i 1 etasje. Men i kjelleren! Selv tak og … Continue reading "Bye bye oppussingsstøv"

2019-03-25 21:04 Isfront og nabokrangling

Det slår aldri feil, så fort jeg begynner å rumle på snapchat om at våren er i anmarsj, får jeg hundrevis av snapper fra nord. For der ligger snøen bestandig og gliser meterhøy, uansett hvordan det ser ut her i sør. Nesten, da 😉 Og selv om jeg vet det er et sjansespill å rydde … Continue reading "Isfront og nabokrangling"

2019-03-24 10:18 20 vs 40

I alle år har jeg tenkt at livet var på topp i 20-årene. Og at det deretter ville følge en klissete utforbakke, hvor det lugget langsomt, men bratt nedover etter hvert som årene gikk. Den uovervinnelige 20 års-alderen – livets indrefilet, der hele verden lå foran en, der kroppen var på topp. Underbygget av forskning som … Continue reading "20 vs 40"

2019-03-20 20:17 Hengepuppe-lunsj

I dag har det vært en begivenhetsrik dag 😂 Tre happy jenter på årets første vårdag 😍   For et par uker siden, måtte Susanne og jeg legge hodene våre i bløt da venninna vår Silje fylte 30. Hun skulle ha svært kalas, og vi ba om en ønskeliste. Hør på dette: “Jeg ønsker meg … Continue reading "Hengepuppe-lunsj"

2019-03-20 09:33 Vi er på Spotify!

Tjoho! Hele det siste året og litt til, har Peter og jeg fått spørsmål om det snart kommer nye episoder av podcasten vår. Vi startet jo “Gjesterommet” for over tre år siden, og (dessverre) fikk den ganske kjapt beskrivelsen “Norges mest ustabile podcast”. Kort fortalt var det ikke tiden for å lage podcast med småbarn … Continue reading "Vi er på Spotify!"

2019-03-18 20:11 Bare litt zumo de manzana, takk

Jeg elsker notatblokker. Noe av det aller beste jeg vet er å kjøpe meg en splitter ny notatblokk som jeg kan begynne å skrible ned ting i. Stort sett går det i lister, for jeg har tusen ting som trenger struktur i hodet til enhver tid. Ideer til blogg, ideer til podcast, avtaler, dead-lines, handlelister, … Continue reading "Bare litt zumo de manzana, takk"

2019-03-17 21:03 Tautrekking mellom liv og død

– “Jeg ringer deg hvis jeg dør, eller ligger for døden – kommer du da?” Jeg var ute og luftet Teo, det blåste kraftig og vinden pisket det kalde regnet mot kinnene mine. Jeg gikk der og forbannet været. Irriterte meg over hvor grått alt så ut rundt meg, og hvor skitne poter hunden vår … Continue reading "Tautrekking mellom liv og død"

2019-03-16 18:57 Hva skjedde med barne-TV?!

Jeg husker da jeg var yngre. Lørdag kveld og barne-TV. En skål med seigmenn, kanskje litt popcorn – og Redda Joppe på TV. Eller Pippi, Emil, Vi på Saltkråkan eller en av de andre seriene vi så på før. Rolig, lettbeint barne-TV, med svenske barn i rare klær. Handlingen var forståelig og episodene ruslet av … Continue reading "Hva skjedde med barne-TV?!"

2019-03-14 21:01 Hva gjør jeg med Kåre med håret?

Åh, noen av tingene man eier bor det bare så mye følelser i.. Jeg har for lengst innsett at jeg ikke er spesielt god på å kaste ting, i alle fall ikke ting det er det minste lille snev av følelser knyttet til. Peter og jeg tok jo et skikkelig røsk da vi flyttet rett … Continue reading "Hva gjør jeg med Kåre med håret?"

2019-03-13 20:34 Oppdagelsesferd i eget hus

Tenk at det fortsatt kribler i magen! Det begynner å bli noen måneder siden vi flyttet, men fortsatt kribler det i magen hver gang jeg setter nøkkelen i døra. Det tar jo riktignok noen måneder å bo seg inn – men helt ærlig føler jeg ikke at vi har tatt oss tid til å lande … Continue reading "Oppdagelsesferd i eget hus"

2019-03-11 13:44 Ny uke og lys i tunellen

Noen mandager er “oh no, not ready for this” – mens andre er mer i gata “Yes! Ny uke, bring it on – let’s do this!” I dag har jeg en sånn yes-dag! Og jeg er helt overbevist om at det er fordi sola skinner, ettermiddagene blir lysere og fuglene kvitrer – og ikke minst … Continue reading "Ny uke og lys i tunellen"

2019-03-08 20:34 Små ører glemmer aldri

I natt våknet jeg av tassende føtter som var på vei til do. Jeg lå helt stille i mørket og lyttet noen sekunder, før jeg stod opp for å høre om alt var bra. Den lille kroppen var frossen, så vi la oss i enkeltsengen sånn at mamma kunne varme opp to små kalde tottelotter. … Continue reading "Små ører glemmer aldri"

2019-03-07 16:55 Liv Laga med kjøttfri familiemiddag

Reklame | HOFF Det er over to år siden Peter og jeg ble utfordret til å leve som vegetarianere i en måned, og den utfordringen gjorde oss mye mer bevisst på at det finnes smaksrike måltider som ikke inneholder kjøtt. Selv om vi ikke er vegetarianere, spiser vi mye mindre kjøtt enn vi gjorde – … Continue reading "Liv Laga med kjøttfri familiemiddag"

2019-03-06 21:34 Venninna i boden

I helgen fikk jeg en snap fra ei som lurte på om jeg ikke har venner 😳 Først skjønte jeg ikke hva vedkommende mente, men da hun forklarte seg ytterligere, gikk det jo opp for meg hvorfor hun spurte. For det er jo helt sant – jeg deler aldri venne-ting! Verken på bloggen eller Snapchat … Continue reading "Venninna i boden"

2019-03-05 17:19 Feitetirsdag

På søndag satt vi i bilen på vei til søsteren min, og siden det var fastelavnssøndag, hadde jeg tatt med meg en pose med Mormors vanilje-boller fra fryseren. Jeg spurte Peter og ungene om de visste hva fastelavn var for noe, og for kort å oppsummere en lang grublestund: Jeg måtte til slutt fram med … Continue reading "Feitetirsdag"

2019-03-04 10:18 Min lille gosse ❤️

Åh, nå har jeg vært tante til lille plutti i 2 måneder! Og jeg visste ikke at tanter kunne bli så forelska 😍 Det verste med å være tante, er at jeg har sett ham altfor lite! Vi har holdt oss langt unna den lille ferskingen, siden vi har hatt tidenes sykdomsvinter. Jeg har enda … Continue reading "Min lille gosse ❤️"

2019-03-01 09:06 Den magiske dynevasken

Visste du at det er så lett å vaske dyner?! Jeg er nemlig en av dem som bestandig har sett for meg at det er umulig å vaske dyner i vaskemaskinen. Jeg har tenkt at dyna bare ender opp som en stor kladd med fjær, at den ikke tørker skikkelig etter vask og dermed blir … Continue reading "Den magiske dynevasken"

2019-02-27 19:48 Hjemme alene-guiden

På mandag skrev jeg om årets vinterferie, om hvordan den gikk fra å være en drøm om hyttetur – til å bli en ferie mutters alene hjemme med en snorkende hund på fanget. Jeg, som aldri har vært alene hjemme mer enn noen timer etter at jeg ble mamma for 7 år siden, hadde den … Continue reading "Hjemme alene-guiden"

2019-02-25 18:34 Vinterferie for én

Forrige uke var det vinterferie – og svigers hadde tradisjon tro leid hytte til hele gjengen på fjellet. Jeg elsker jo å være på tur med storfamilien jeg har giftet meg inn i, og hadde gledet meg til å tørke støvet av langrennskiene jeg kjøpte i fjor. Unna vei – fersking på flatmark!   Men … Continue reading "Vinterferie for én"

2019-02-23 21:18 Den som ler sist

For ganske nøyaktig tre uker siden, satt jeg og humret for meg selv da jeg leste artikkelen om trillingforeldrene som hadde helt panikk for omgangssyken etter at den slo ned som en bombe rett før trillingene hadde blitt ett år gamle. Jeg smålo da jeg leste hvordan foreldrene gjorde alt de kunne for å begrense smitten … Continue reading "Den som ler sist"

2019-02-19 23:02 6 fun facts om Christina

Akkurat nå ligger Christina og sover. Igjen. Hun har på mirakuløst vis klart å pådra seg en ny runde med sykevirus, og har derfor løpestreng mellom senga og doen. Det vil hun helt sikkert ikke at jeg skriver, men det hun ikke vet har hun ikke vondt av. Og hun aner ikke at jeg skriver … Continue reading "6 fun facts om Christina"

2019-02-17 17:40 Smart bilhjelp til folket!

Reklame | NAF - Bilen Min Det er jo ingen hemmelighet at jeg har giftet meg med et notorisk rotehue. Han innrømmer det heldigvis selv også, men på niende året som kjærester – begynner det nå å gå opp for meg at han aldri kommer til å bli bedre. Derfor er det bra for sånne … Continue reading "Smart bilhjelp til folket!"

2019-02-17 12:40 Ferskt brød til uka!

Noe av det morsomste med denne bloggen, er at jeg skriver innlegg i den tro at du som leser er litt som meg. At vi tenker de samme tingene, irriterer oss over det samme og gleder oss over det samme. Det stemmer jo helt sikkert ikke, men jeg er i alle fall helt overbevist om … Continue reading "Ferskt brød til uka!"

2019-02-16 16:44 Jeg er gørrkjedelig

I forrige uke snakket jeg med en venninne som kunne fortelle at bloggen min og jeg ble diskutert i et diskusjonsforum. Jeg motstod fristelsen om å søke det opp selv, og spurte isteden venninnen min om det stod noe spennende der. – “Nja, det handler mest om hvor kjedelig du er”, humret hun. – “Kjedelig?”, … Continue reading "Jeg er gørrkjedelig"

2019-02-14 20:47 Happy Livstegn ❤️

En snau uke siden forrige blogginnlegg, kommer det kanskje ikke som noen bombe at det beryktede Noro-viruset vi fikk i hus, tok fart og klarte å klinke oss ut, én etter én. Å bli smittet av den typen virus når man bare har seg selv å ta vare på, er nå en ting – men jeg … Continue reading "Happy Livstegn ❤️"

2019-02-08 20:05 God helg, da.

/ 😭🚽💔 7 kommentarer

2019-02-06 20:46 Et plaster fikser jo alt

Jeg skulle bare støvsuge, og flyttet litt på en plante da jeg plutselig fikk øye på det. Et plaster? På veggen? Hvor lenge hadde det hengt der egentlig? Ikke godt å si. Planta har jo stått der siden vi flyttet inn, og jeg kan ha dyttet på den flere ganger uten å legge merke til … Continue reading "Et plaster fikser jo alt"

2019-02-05 20:01 Ukas krangel: Snømåking

Jeg husker fortsatt lydene fra snørydderen på gårdsplassen, og pappas iherdige måking hver bidige vintermorgen det hadde kommet snø. Jeg krøp lenger under dyna, for jeg visste det var mange timer til jeg skulle stå opp – pappa pendlet, og måtte kjøre hjemmefra klokken 05.15. Og etter den siste ukas snøfall, kan jeg ikke engang … Continue reading "Ukas krangel: Snømåking"

2019-02-02 13:34 Ære være Krenk i det høyeste

Vi hadde akkurat vært en tur på butikken, og var på vei hjemover da vi plutselig fikk øye på en liten guttegjeng ved parkeringsplassen på toppen av bakken. Jeg tipper de var et sted mellom 10 og 12 år gamle, de var godt i gang med å klatre på en stor brøytekant, da den ene … Continue reading "Ære være Krenk i det høyeste"

2019-02-01 10:11 Snø-trøst

Når du våkner oppe til dette sure “det-snør-sidelengs”-været.. Og værmeldingen for dagen ser slik ut: Skjermbilde: Pent.no Da er det bare én ting å gjøre – nemlig å ta til seg de fantastiske ordene til Voss Lyrikklag: Tusen takk til deg, gode snapchat-følger – som sendte meg dette diktet da jeg trengte det som mest シ … Continue reading "Snø-trøst"

2019-01-31 21:24 Januar, du har vært lang!

Januar pleier å være lang, den – men i år syns jeg den har tatt kaka. Hvor lenge er det siden jul, egentlig? Det føles jo ut som en e v i g h e t siden! I alle fall ikke bare en måned. Men nok om det. Nå er det lenge siden jeg oppsummerte … Continue reading "Januar, du har vært lang!"

2019-01-29 18:44 Sove naken?

Jeg har bestandig likt å ha vinduet oppe om natta uansett vær, for å få frisk luft på soverommet – og jeg husker fortsatt den gangen jeg våknet en morgen på mitt knøttlille kollektiv-rom i Oslo med snø i hele senga.. Med årene har jeg imidlertid utviklet meg til å bli en skikkelig frysepinne, dermed … Continue reading "Sove naken?"

2019-01-28 20:57 Regnbue-tøflene

For veldig mange år siden lærte jeg meg å hekle – og før jeg fikk barn, var jeg en racer på å lage tova tøfler. Disse ble ganske så ettertraktet faktisk, for de holdt overraskende godt på varmen og satt godt på foten. Og i helgen, etter mange års opphold, fant lillesnupp og jeg plutselig … Continue reading "Regnbue-tøflene"

2019-01-27 09:26 Mine nordnorske helter!

Kjære nordnorske helter. Vinteren er mørk hos dere i nord. Når så dere egentlig sola sist? Den forsvinner i horisonten i november, og etterlater dere alene i de kaldeste vintermånedene. Nå kan jeg forstå hvorfor dere ble så provoserte den gangen jeg skrev at jeg gledet meg til sommeren fordi jeg hater mørketida. Mørketida. I … Continue reading "Mine nordnorske helter!"

2019-01-24 19:00 Hurra for dansk barsel!

Det er snart et år siden det kokte rundt helseminister Bent Høie som ikke akkurat delte ekspertenes bekymringer for at nybakte mødre skal skrives ut av sykehuset bare timer etter fødselen. Bakgrunnen var at det hadde blitt kjent at fødeavdelinger fortsetter å redusere liggetiden etter fødsel, og at den nye kvinneklinikken på Haukeland sykehus (som ferdigstilles i … Continue reading "Hurra for dansk barsel!"

2019-01-23 11:17 Dagens lille: Motstand

Akkurat nå må jeg bare krype til korset og innrømme at jeg sliter.. For helt siden det ble klart at Peter skulle i gang med ny livsstil- og kostholdsplan – var jeg fast bestemt på å henge meg på. Dette er hans prosjekt, men dette skal vi være to om. Jeg trodde helt ærlig det … Continue reading "Dagens lille: Motstand"

2019-01-20 18:42 Han hater meg litt nå

Herreminhatt, i morgen smeller det! Og det er min skyld.. 🙈 For i forrige uke fikk jeg melding av Desirée Andersen (Fitfocuse) som skulle til Larvik i et møte, og lurte på om jeg hadde tid til en kaffe. Det hadde jeg jo veldig lyst til, Desirée er en av de bloggerne jeg har kjent lengst … Continue reading "Han hater meg litt nå"

2019-01-17 16:32 I kveld skal jeg bare kose meg!

I fjor var jeg nominert i kategorien Folkets Favoritt, året før skalv jeg meg opp på scenen da jeg stakk av med seieren i kategorien Årets Stjerneskudd. I år er jeg ikke blant finalistene i VIXEN Influencer Awards – og jeg gremmes jo litt når jeg sier det.. Men: GUD SÅ DEILIG! Kall meg gal, … Continue reading "I kveld skal jeg bare kose meg!"

2019-01-16 20:41 Slik blir du nyforelsket i vaskemaskinen

Er du som meg, syns du det er litt slitsomt, irriterende, provoserende, utmattende, tungt, seigt, brysomt, tøft, masete, plagsomt, og ubekvemt at skittentøyskurven aldri blir tom? Her skal du få mitt fantastiske supertips til hvordan du kan bli nyforelsket i vaskemaskinen din igjen 😉 For nå har nemlig alt snudd her i huset! Vaskemaskinen har gått … Continue reading "Slik blir du nyforelsket i vaskemaskinen"

2019-01-15 20:37 Lukten av karamell

Jeg skjønner jo nå hvorfor man får seg en liten attpåklatt… I helgen var Peter på guttetur til Danmark, og ungene og jeg benyttet anledningen til å dra på et etterlengtet besøk til vår pittelille nevø og fetter. Og det gikk jo som det måtte gå: Smelt. Totalt-smelt. Forelska. Super-forelska! Det skal godt gjøres ikke å kjenne … Continue reading "Lukten av karamell"

2019-01-14 12:52 Tips på glattisen!

Dette tipset er så genialt at jeg blir nødt til å dele det videre! 🙌🏽 For jeg regner med det er flere enn oss i Larvik som sliter med speilblank is om dagen, i alle fall på mindre veier og steder der strø-bilen ikke kommer fram. Dette er jo råskummelt for både små og store, og … Continue reading "Tips på glattisen!"

2019-01-11 16:35 Krise i kulissene

Begge gangene jeg har vært høygravid, har jeg fått streng beskjed av Mormor om at hun ikke vil vite noe, når fødslene starter. Hun har jo vært gjennom to fødsler selv, og er i tillegg frua bak sitatet: “Vi er ikke fødekvinner i denna familien, Christina”. Hun vet med andre ord at fødslene i denne familien … Continue reading "Krise i kulissene"

2019-01-09 20:26 Jeg har blitt TANTE! 😍

Åh.. Nå er jeg så stolt at jeg holder på å sprekke! For i ni lange måneder har jeg ventet.. Og jeg har gledet meg noe helt vanvittig! Jeg har sett magen vokse fra gang til gang, jeg har kjent på sparkene, levd meg inn i både kynnere og bekkenløsning – husket savnet etter salami, … Continue reading "Jeg har blitt TANTE! 😍"

2019-01-07 20:59 Kreta-babe 2001

Det fine med å ha vært på flyttefot, er at man har fått ryddet litt i ting og tang. Gamle papirer man ikke har bruk for lenger, kjærlighetsbrev fra barneskolen man ikke har hjerte til å kaste, og… bilder. Bilder som dette. Ja.. Her snakker vi altså jentetur til den femte største greske øya i … Continue reading "Kreta-babe 2001"

2019-01-06 21:25 Generasjon jul

Akkurat denne nyheten har jeg faktisk ventet på! For jeg husker jeg som liten irriterte meg over at vi ventet helt til lillejulaften med å pynte treet – men da var jo julen nesten over! Spenningen, magien og den herlige julefølelsen begynte jo sakte, men sikkert å dabbe av allerede når man gikk og la … Continue reading "Generasjon jul"

2019-01-04 18:30 Ny postkasse på 1-2-3

Da vi flyttet, ble postkassa hengende igjen, som den jo skal. Jeg hadde aldri tenkt over om postkassa er noe man tar med seg når man pakker seg ut av et sted, men det er det altså ikke. Ny postkasse ventet utenfor vårt nye hus – en sjarmerende grønn, litt falmet og litt sliten postkasse … Continue reading "Ny postkasse på 1-2-3"

2019-01-03 17:29 Garderobe-sniken

Jeg har jo egentlig ikke fortalt så mye om vårt nye hus enda, annet enn at vi har malt litt, lagt nytt gulv i noen rom – og at vi pusser opp vaskerommet. Men vi har altså flyttet fra et ganske standard ny-hus, med stor 2. etasje – der fire soverom lå på hver sin … Continue reading "Garderobe-sniken"

2019-01-02 21:34 Ut med julen, inn med løken

Julen er ryddet ut av huset, håndverkerne er tilbake på plass med hammer og spiker, basiluskene har gått på rundgang hos de minste hele julen gjennom – og akkurat da freden senket seg et sted mellom frokost og lunsj på lille-nyttårsaften, begynte mor å hutre, før en kjip kribling i lungene kom smygende. Så nå … Continue reading "Ut med julen, inn med løken"

2018-12-30 21:55 En liten bønn for 2019

Med årene har jeg blitt mer og mer glad i å starte et nytt år. Jeg har bestandig vært lite fan av nyttårsforsetter, har ikke helt skjønt greia. Men jeg har likt følelsen av en ny start. Blanke ark. Et helt nytt år. Det er så fint! Og nå er vi straks der igjen. Men … Continue reading "En liten bønn for 2019"

2018-12-28 11:26 Gavedryss

I motsetning til Peter, har jeg bestandig elsket romjulen, for hva er vel bedre enn å kjenne at juleroen senker seg – og å glede seg over det fine man fikk til jul? Følger du meg på Snapchat, vet du kanskje allerede at jeg hadde ønsket meg sengetøy i år! Perfekt gave å gi – … Continue reading "Gavedryss"

2018-12-25 21:49 Grinefest på julaften

Jeg har jo som nevnt før, blitt mer lettrørt etter at jeg ble mor. Bryllup, taler, rørende reklamefilmer, sommeravslutning i barnehagen – det er mye å ta av. Kleenex i lomma og vannfast mascara. Og hver jul er det noe helt spesielt som smelter hjertet som smør, nemlig barnas egne gaver. Julegavene som har blitt … Continue reading "Grinefest på julaften"

2018-12-23 21:44 Nye juleminner for to små

Lille julaften. I dag gikk det for alvor opp for meg hvordan de siste månedene har flydd avgårde, det har gått så fort at jeg ikke har rukket å tenke meg om. Men i dag rakk jeg det. Jeg satt ved kjøkkenbordet og snuste inn lukten av jule-røkelse og synet av pakker under treet. Det … Continue reading "Nye juleminner for to små"

2018-12-22 21:49 Semifinalisten

I går var det vintersolverv, dagen i året med kortest daglengde. Lenge mørkt om morgenen og tidlig mørkt på ettermiddagen – rett og slett helt pyton for ei sommerjente som meg. I går var det altså mørkt, bokstavelig talt, for timingen kunne i alle fall ikke vært bedre når det først skulle handle om dysterhet. … Continue reading "Semifinalisten"

2018-12-19 12:15 “Kan ikke sitte foran PC’en hele tiden”

Om du følger meg på Snapchat, vet du jo at jeg er veldig glad i “minner-funksjonen” på Facebook. Der dukker det altså opp ting som skjedde på Facebook på akkurat denne dagen, gjerne flere år tilbake i tid. Og i dag dukket det opp en 7 år gammel liten godbit. På den tiden jobbet Peter … Continue reading "“Kan ikke sitte foran PC’en hele tiden”"

2018-12-18 20:57 Mammas geniale dørtriks

Vi er fortsatt veldig sjarmert av huset vi har flyttet inn i, og syns det er ekstra stas at det er et gammelt hus med litt sjel i veggene. Og selv om vi har bodd her noen uker nå, er alt fortsatt litt uvant! Den følelsen syns jeg er skikkelig trivelig, jeg husker for eksempel … Continue reading "Mammas geniale dørtriks"

2018-12-15 17:31 32 dager uten vaskemaskin

Akkurat dette hadde jeg gruet meg til. Livet uten vaskemaskin! For så godt vant har man altså blitt, at det er tilnærmet krise når man ikke lenger har mulighet til å kaste de skitne klærne i den magiske maskinen som bare gjør vaskejobben for deg. Helt vanvittig egentlig, men man tar det liksom for gitt … Continue reading "32 dager uten vaskemaskin"

2018-12-12 16:55 Se hva vi fant i taket!

Elektrikerne var akkurat ferdige med å legge opp strøm i taket, da jeg tittet inn og spurte hvordan det gikk. Han ene smilte og sa at alt gikk bra, og jeg kikket nysgjerrig opp og inn under takplankene de hadde fjernet for å komme til. De store hullene gliste mot oss, og siden det er … Continue reading "Se hva vi fant i taket!"

2018-12-10 11:52 Si det for å bli det!

I forrige uke skrev NRK om en brasiliansk kvinne som er den første noensinne som har fått en levende baby etter å ha fått transplantert en livmor fra en avdød donor. Et stort medisinsk gjennombrudd, som på sikt kan gi flere muligheter for infertile kvinner. Ganske utrolig! (Les hele saken her) Dette fikk meg til å … Continue reading "Si det for å bli det!"

2018-12-08 14:03 Stjerna må henge rett

Så var det den tida av året igjen. Når det er viktigere enn noensinne at vi står sammen. For det er beklageligvis ganske mange av oss som har fått genet, du vet det genet som gjør at vi ikke klarer å overse noe som vel må sies å være en veldig uviktig sak i den store sammenheng.. Men … Continue reading "Stjerna må henge rett"

2018-12-06 22:38 Varmtvannstank og vannkopper

Jeg hadde gitt opp. Peter hadde gitt opp. Resten av familien hadde gitt opp – og vips, glemt var hver eneste vannkopp som inntok huset for et par uker siden. Men så, 16 og 1/2 dag etter utbruddet høs førstemann, kunne vi skimte den første røde prikken hos andremann. What? Er det..? Bare en rød … Continue reading "Varmtvannstank og vannkopper"

2018-12-04 22:45 En kjærlighets-oppdatering

For to år siden skrev jeg om noe skikkelig koselig, nemlig at man iblant bare trenger en bitteliten dytt av en bitteliten hjelper for å få ting til å skje 😉 Historien startet egentlig for fem år siden, en dag min gode venn Pål var på besøk. Vi satt ved kjøkkenbordet og skravlet, vi hadde … Continue reading "En kjærlighets-oppdatering"

2018-12-03 09:47 Love is a gift

Innimellom trenger vi øyeblikk. Du vet, sånne som får oss til å innse – om enn bare for et øyeblikk – hva livet handler om. Hva som er viktig. Øyeblikk som får oss til å blåse en lang marsj i støvdottene i hjørnet eller den sure dama i kassa på butikken. Øyeblikk som kan minne … Continue reading "Love is a gift"

2018-12-02 22:54 Snømenn av tennissokker

Det er jo ikke så mye som minner om julestemning når man titter ut av vinduet for tida, her i Larvik har i alle fall regnet øst ned de siste dagene, i herlig samspill med 8 svimlende varmegrader. Men hva gjør vel det, når man kan kose seg inne! Nå var vi riktig nok på … Continue reading "Snømenn av tennissokker"

2018-12-01 22:04 Nedtelling og billig sjokkis

1. desember – endelig var dagen her! Nå skal det sies at Peter og jeg ikke kan skjønne hvor de siste ukene og månedene har blitt av – men  barna har hatt nedtelling i snart tre uker: Til første luke i julekalenderen kan åpnes! Enda så glad jeg er i å lage pakkekalender (hvis det er lov … Continue reading "Nedtelling og billig sjokkis"

2018-11-30 10:03 Litteranne kaos

Tenkte egentlig at jeg skulle la omleggingen av blogg-plattformen forbigå i stillhet, men dessverre er det en del som ikke virker som det skal – derfor en liten oppdatering シ For blogg-plattformen har i disse dager gått gjennom den største og mest krevende omleggingen siden den så dagens lys i 2005, så det er kanskje ikke … Continue reading "Litteranne kaos"

2018-11-28 12:59 Handlelappen

Det begynner å bli en stund siden første gang jeg skrev om min fascinasjon for handlelapper – og at jeg elsker å finne andres sammenkrøllede handlelapper i handlekurven på butikken. Det er ikke mange som skriver en god gammeldags handlelapp lenger, og derfor er liksom gleden desto større når man ramler over en! Hvilke ting … Continue reading "Handlelappen"

2018-11-27 12:37 Status prosjekt vaskerom!

Nå skjønner jeg hvorfor det er et pengesluk å pusse opp et bad! For ja, prosjekt vaskerom har jo utviklet seg til å skulle bli “et bad med en vaskemaskin i den ene enden”. Etter mange runder kom vi fram til at det jo er i dette huset vi skal bygge og bo til vi blir gamle og … Continue reading "Status prosjekt vaskerom!"

2018-11-26 12:19 Back in business

Endelig! Det er mandag, solen skinner, snart er det jul, og det viktigste av alt: Vi er ikke lenger eiere av to hus! シ   Endelig kan vi puste ut, senke skuldrene – og ikke minst: ha noe annet enn flytting, vasking og klargjøring av hus i hodet. Så da syns jeg det er på sin … Continue reading "Back in business"

Personvern: Fortsetter du på denne siden, godtar du bruk av cookies, og at vi samler nødvendig informasjon om deg, dine preferanser, og besøket ditt her. Les mer. Det er greit.